| 2/6/2020 13:31 |
אפי |
 | | מחבר: | אפי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 13:31:19 |
| שלום.
חתמתי בעבר על חוזה של חברה למימוש זכויות בביטו"ל. בחוזה מופיע סעיף שבמקרה וקיבלתי נכות זמנית אני מחוייב להמשיך איתם את ההתקשרות ולהגיש דרכם את תביעות הנוספות למשך 3 שנים.
רציתי לשאול האם חוקית אפשר להכניס סעיף בחוזה שמחייב את המשך ההתקשרות, אל אף שמדובר בתביעת נכות חדשה?
תודה רבה | |
|
|
|
| 3/6/2020 16:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 16:04:22 |
| שלום רב אפי,
על מנת לענות על שאלתך, יהיה צורך לעיין בהסכם שנחתם בניכם, לכן אני מציעה כי תגיש בקשת יעוץ בצירוף העתק מהחוזה. | |
|
|
|
| 2/6/2020 13:19 |
יולי |
 | | מחבר: | יולי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 13:19:13 |
| | שלום, לפני 10 ימים עשיתי הזמנה למלון באילת דרך דקה 90. הם שלחו לי מכתב שההזמנה בתהליך ושהם יחזרו עלי ביום עסקים הקרוב. בתקנון שלהם כתוב שעד שההזמנה לא תהיה מאושרת הם לא גובים את הכסף. אבל הכסך כבר ירד מנחשבון כבר באותו יום שעשיתי הזמנה והזמנה עדיין לא מאושרת. הם לא עונים לטלפון ולמאייל כבר 4 ימים. התקשרתי כבר למלון ישירות והם אמרו שאין להם שום הזמנה על שמי. הדקה 90 לקח את הכסף, לא שלח לנו שום אישור הזמנה וגם במלון אמרו שאין הזמנה על שמי. דקה 90 לא עונים לי כבא 4 ימים. מה אני אמורה לעשות? | |
|
|
|
| 2/6/2020 13:30 |
יולי |
 | | מחבר: | יולי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 13:30:13 |
| | פניתי אליהם כבר לפני 5 ימים אם בדיוק אותה תלונה שרשמתי פה, אין מענה. לא עונים לא לטלפון ולא למאייל | |
|
|
|
| 2/6/2020 13:30 |
יולי |
 | | מחבר: | יולי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 13:30:22 |
| | פניתי אליהם כבר לפני 5 ימים אם בדיוק אותה תלונה שרשמתי פה, אין מענה. לא עונים לא לטלפון ולא למאייל | |
|
|
|
| 3/6/2020 15:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 15:58:05 |
| שלום רב יולי,
אם כך, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 2/6/2020 13:12 |
ישראל |
 | | מחבר: | ישראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 13:12:59 |
| שלום.
בשל הקורונה הוצאתי את בני מהצהרון.
נאמר לי שבהסכם הרישום שחתמתי נכתב שאי אפשר לבטל את ההתחייבות (התשלום הוא חודשי).
לא מצאתי במסמכים שחתמתי על כזה דבר.
מה אומר החוק? האם אני יכול לבטל את ההרשאה לחיוב? | |
|
|
|
| 3/6/2020 15:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 15:55:31 |
| שלום רב ישראל,
אם כך פנה אל בית העסק בכתב לבירור בעניין (תבקש שיציגו בפנייך את ההסכם . | |
|
|
|
| 2/6/2020 08:45 |
לאורה |
 | | מחבר: | לאורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 08:45:33 |
| | כשהזמנתי טכנאי לתיקון מכונת הכביסה בביטוח נאמר לי שעלי להוריד את המייבש שמעל המכונה , אני אישה בת 59 עם נכות (אנשים עם מגבלויות) מה ניתן לעשות בנושא? | |
|
|
|
| 2/6/2020 09:59 |
משה |
 | |
|
| 2/6/2020 13:13 |
לאורה |
 | | מחבר: | לאורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 13:13:48 |
| | האם אין משהו בנושא המתחשב בזכויות אנשים עם מוגבלויות? | |
|
|
|
| 2/6/2020 13:27 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 13:27:12 |
| | אין. תתקשרי לעירייה. לא נראה לי שתהיה בעיה. תמתיני גם לתגובת המועצה. | |
|
|
|
| 3/6/2020 15:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 15:43:56 |
| שלום רב לאורה,
תנסי אולי לפנות לאגף הרווחה שבעירייה במקום מגוריך.
| |
|
|
|
| 2/6/2020 13:12 |
ישראל |
 | | מחבר: | ישראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 13:12:42 |
| שלום.
בשל הקורונה הוצאתי את בני מהצהרון.
נאמר לי שבהסכם הרישום שחתמתי נכתב שאי אפשר לבטל את ההתחייבות (התשלום הוא חודשי).
לא מצאתי במסמכים שחתמתי על כזה דבר.
מה אומר החוק? האם אני יכול לבטל את ההרשאה לחיוב? | |
|
|
|
| 3/6/2020 15:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 15:31:06 |
| שלום רב ישראל,
אם כך פנה אל בית העסק בכתב לבירור בעניין (תבקש שיציגו בפנייך את ההסכם .
| |
|
|
|
| 2/6/2020 13:11 |
חיה |
 | | מחבר: | חיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 13:11:19 |
| יש לי כעת זיכוי 400 ש"ח מתוך 500 בחנות למוצרי תינוקות.
כאשר מימשתי את ה 100 הראשונים-כחצי שנה מיום התשלום- המוכר לא רצה לקבל את הזיכוי בטענה שאצלו התוקף רק 3 חדשים והוא בכלל עושה לי טובה שמוכן להסתכל על הזיכוי, ומאריך את תוקף העודף- 400 ש"ח- לשבוע בלבד.
בבואי לרכוש מוצרים המהלך אותו שבוע הוא נקב במחירים לא סבירים בעליל עבור כל דבר ששאלתי. (אין ציון מחירים על המוצרים).
עבר זמן, התקשרתי לשאול על מוצר מסוים, אך הוא טוען שהחנות סגורה. לדעתי- הוא מכיר אותי ואינו רוצה לממש הזיכוי. בפייסבוק החנות מופיעה כרגיל.
האם יש דרך לחייבו לתת תמורה/ במחיר סביר? איך ניתן לפעול מולו? | |
|
|
|
| 3/6/2020 15:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 15:27:42 |
| שלום רב חיה,
היה ומדובר בשובר זיכוי שניתן לך בעקבות ביטול עסקה, אזי סעיף 14ז בחוק הגנת הצרכן קובע בין היתר, שתוקף שובר הזיכוי לא יפחת משנתיים ולפיכך, ניתן לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ותתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 1/6/2020 11:54 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2020 | | שעה: | 11:54:53 |
| לפנח מספר שבועות המועצה לצרכנות הגישה תביעה יצוגית נגד מספר חברות תעופה שביטלו טיסות אך לא החזירו את הכסף ללקוחות.
כיום מספר חברות מעוניינות להתחיל לטוס בקרוב אל ישראל וממנה.
האם שקלתם לתקן את התביעה היצוגית או להשיג צו מניעה לחידוש טיסות לכל חברה שלא מחזירה את הכסף ללקוחות.
מכיוון שהחברות מעוניינות להתחיל לטוס יש כאן מנוף לחץ שניתן לנצל ולהכריח אותן לנהוג לפי לשון החוק.
בארה"ב אגב, סיוע ממשלתי לחברות התעופה הותנה בכך שיחזירו את כל הכסף שהן חייבות ללקוחות שלהן.
תודה,
ניר | |
|
|
|
| 2/6/2020 22:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 22:16:53 |
| שלום רב ניר,
יש להבהיר כי ההחלטה לאפשר או למנוע טיסה של חברה זו או אחרת, מישראל ואליה טומנת בחובה השפעות רחבות היקף המתקבלת ברמה הלאומית על ידי המשרדים הרלוונטיים.
המועצה לצרכנות פועלת במסגרת סמכויותיה על פי חוק המועצה לצרכנות, וזאת על מנת לסייע לציבור הצרכנים לקבל את כספם ולהפעיל את הכלים המתאימים למנוע הפרות דומות בעתיד.
זאת ועוד, יצוין כי המועצה לצרכנות עושה את כל אשר ביכולתה כדי להשפיע על הליך החקיקה שידחה את מועד ההשבה של עלות הכרטיס מ=21 יום ל-90 יום וכבר פנתה לשרת התחבורה בעניין זה. | |
|
|
|
| 2/6/2020 22:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 22:23:31 |
| באפשרותך לעיין במידע שפורסם באתר המועצה לצרכנות בעניין פניית המועצה לצרכנות אל שרת התחבורה, בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/item/news1_020620 | |
|
|
|
| 3/6/2020 15:10 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 15:10:24 |
| תודה על התשובה
קראתי בעיון הפניה והמכתב שלכם ואני מודה לכם על המשך הטיפול בבעיה.
עדיין כדאי לשקול פניה (או איום בפניה) לבית המשפט לקבלת צו מניעה לחידוש טיסות לחברות שמפרות את החוק ולא מחזירות את הכסף לנוסעים.
לפעמים אפילו איום מרומז יכול להניע את החברות לפעול כדי להמנע מפגיעה בעסקים שלהם במיוחד בזמנים כאלו שבהם הם משוועים ללקוחות.
תודה | |
|
|
|
| 2/6/2020 09:30 |
שונית |
 | | מחבר: | שונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 09:30:20 |
| שלום, אני מעוניינת להתייעץ לגבי הטרדות טלפוניות שאני חווה על ידי נציגי מכירות של חברת כבלים בשנתיים וחצי האחרונות, חייבת לציין שמעולם לא התעניינתי באותה חברה ואין לי מושג איך יש להם את המספר שלי.
אני ביקשתי עשרות פעמים שימחקו את המספר שלי ושיפסיקו ליצור איתי קשר, מה גם ששלחתי מייל לנציג תלונות הציבור של אותה חברה עם דרישה שמספרי ימחק במיידי ולאלתר, לאחר שעה משליחת המייל קיבלתי תשובה שמספרי נמחק אך בפועל זה לא היה נכון והשיחות שלהם ממשיכות להגיע.
זה מטריד ומציק, אינני מעוניינת בהתקשרות איתם.
מה גם שהנציגים מתקשרים ממספרי טלפון שונים ויש לי אפליקציה שמזהה שיחות אך ישנם מספרים שהוא לא מזהה.
אני לא רוצה להגיע להליך משפטי נגדם, אני בנאדם שחולה במחלה קשה ואין לי כוח וזמן להתעסק בדברים שכאלה.
אני חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות כבר
איך גורמים לשיחות האלו להפסיק??? | |
|
|
|
| 3/6/2020 14:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 14:59:14 |
| שלום רב שונית,
עקרונית, סעיף 30 בחוק התקשורת(בזק ושידורים) אוסר על מטרד, לפיכך, עליך לפנות אל בית העסק בכתב ככל שטרם שלחת להם מכתב ובו דרישה להפסיק את המטרד.
בנוסף, באפשרותך לפנות אל חברת הסלולר שאת מנויה אצלה על מנת לבדוק אם ניתן להפסיק את המטרד.
| |
|
|
|
| 2/6/2020 09:07 |
עודד |
 | | מחבר: | עודד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 09:07:02 |
| א. נכון להיום יש סופרמרקט שאינו מוכן לקבל חזרה בקבוקי פקדון בעוד שבמקומות אחרים כן מקבלים
ב. באותו סופר מערימים קשיים בכך שמסרבים לתת כסף מזומן וכן אינם מקבלים בקבוקים שלכאורה אין אצלם במלאי למכירה | |
|
|
|
| 3/6/2020 14:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 14:51:41 |
| שלום רב עודד,
ראשית, ראה מידע שפורסם באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/item/news_260420
שנית, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות לבירור העניין. | |
|
|
|
| 1/6/2020 17:50 |
ריין |
 | | מחבר: | ריין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2020 | | שעה: | 17:50:06 |
| שלום. אני הזמנתי יותר מ 6 מוצרי חשמל מאותה חברה אבל לא קיבלתי תעודת אחריות על שום מוצר רק קבלה שהמוצרים סופקו
החברה טוענת שזו "תעודת האחריות"
אני זוכר לפני שנים הזמנתי מוצרים וקיבלתי דף אם פרטים על המוצר שזו הייתה האחריות. פה זה דף אחד אם רשימת מוצרים ומתי סופקו
האם זו באמת תעודת האחריות? | |
|
|
|
| 2/6/2020 15:13 |
ריין |
 | |
|
| 2/6/2020 15:13 |
ריין |
 | |
|
| 3/6/2020 14:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 14:46:29 |
| שלום רב ריין,
מה עלות כל מוצר חשמלי שנרכש?
עקרונית,תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) (להלן:"תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה") קובעות כי על מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח יש שנת אחריות אחת, בחינם שתינתן על ידי היבואן/יצרן, כמפורט בתעודת האחריות.
סעיף 13(א) בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה קובע כי:
"13. (א) עוסק המוכר טובין לצרכן חייב למסור לו תעודת אחריות מאת היצרן במעמד מסירת הטובין וכן לציין על גבי התעודה את פרטיו ואת תאריך הרכישה."
במידה שאתה עומד בתנאים הקבועים בדין יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ותתקל בבעיה, אתה מוזמן לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 2/6/2020 13:05 |
שני |
 | | מחבר: | שני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 13:05:04 |
| | ללפני כחודשיים עברתי לחברת תקשרות חדשה. גיליתי בחיובים שהוסיפו לי שירות שמעולם לא ביקשתי.לטענת החברה האזינו להקלטה שלי שבה אמרתי שאני רוצה את השירות למרות שזכור לי שאמרתי לא.כשהסבתי את תשומת ליבם לחוק המחייב מהם טופס גילוי נאות טענו שנשלח אלי טופס כזה אך זה לא קרה.בנוסף , הם גם טענו שעצם זה שאמרתי כן נחשב כחוזה מחייב לכל דבר .חייבו אותי על חודשיים של השירות.ביקשתי מהם העתק של כל הטפסים שיש להם בהתקשרות עימי ולא היה טופס שמפרט את השירות הלא רצוי.בשיחות עם שירות הלקוחות נמסרו לי פרטים סותרים על האדם שביצע את העסקה מולי.כעת עליי לשלם 21 שקל ולהמתין 21 ימי עסקים לשמוע את ההקלטה של השיחה. איך ניתן לפעול מולם כעת? האם יש אפשרות לפעול נגדם במישור המשפטי? | |
|
|
|
| 3/6/2020 14:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 14:30:41 |
| שלום רב שני,
במידה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק, בית העסק מחויב למסור לצרכן טופס גילוי נאות כמתחייב בסעיף 14ג(ב)בחוק הגנת הצרכן.
היעדר מסירת טופס גילוי נאות כמתחייב בדין, עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לכן, במידה שאת מעוניינת שנבדוק את פנייתך, אנא פני אל בית העסק בכתב לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 2/6/2020 12:34 |
ליאב |
 | | מחבר: | ליאב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 12:34:26 |
| שלום
רכשתי תוכנית טיפול שמועברת באינטרנט, שמאפשרת את ביטול העסקה בשבועיים הראשונים. בתקנון רשום שהביטול נעשה על ידי מייל בלבד,ואני פספסתי את הסעיף הזה והודעתי על ביטול באמצעות וואטסאפ. מנהלת התוכנית הייתה איתי בקשר ישיר באמצעות הוואטסאפ עד לאותו רגע שביטלתי. כעת מנהלת התוכנית מאיימת בתביעה על כך שאיני מוכן לשלם על התוכנית בטענה שהיתי צריך להודיע במייל ועכשיו מאיימת עלי בתביעה. מישהו יכול לעזור? | |
|
|
|
| 3/6/2020 14:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 14:22:13 |
| שלום רב ליאב,
כיצד בוצעה העסקה-במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, סעיף 14ט בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
14ט. (א) היתה לצרכן זכות לבטל עסקה לפי חוק זה או לפי חוזה, יאפשר לו העוסק לבטל את העסקה בהודעת ביטול שימסור לו הצרכן בכל אחת מהדרכים המפורטות להלן ובהתאם לפרטי ההתקשרות שמסר העוסק לצרכן לפי סעיף קטן (ד) הנוגע לאותה דרך ביטול (בסעיף זה – הודעת ביטול):
(1) בעל פה – בטלפון או בהודעה בעל פה במקום העסק, למעט אם נקבע לפי החוק כי ביטול העסקה ייעשה בדרך של הודעה בכתב;
(2) בדואר רשום;
(3) בדואר אלקטרוני;
(4) בפקסימיליה, אם יש לעוסק;
(5) באינטרנט – בעסקה שניתן להתקשר לגביה עם צרכן באמצעי זה;
(6) בכל אמצעי אחר שקבע השר.
...
(ד) עוסק יגלה לצרכן, בכתב, את הדרכים למסירת הודעת ביטול כאמור בסעיף קטן (א), את פרטי ההתקשרות הנוגעים לכל דרך ביטול כאמור באותו סעיף קטן, ואת הפרטים שיש לכלול בהודעת ביטול "
| |
|
|
|
| 2/6/2020 10:53 |
ג |
 | | מחבר: | ג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 10:53:40 |
| שלום,
נקבעה לי התקנת מוצר חשמלי לתאריך מסויים והטכנאי לא הגיע וגם לא הודיע, התקשרו באותו יום לתאם מועד חדש.
לאחר ההתקנה במועד אחר שלחתי לשרות מכתב עם בקשה לקבלת פיצוי לפי חוק הטכנאים, השתמשתי בדוגמא שיש לכם באתר.
חזרו אלי מהשרות לקוחות ואמרו שהם לא חייבים בפיצוי כי החוק לא תקף בזמן הקורונה.
האם הטענה הזו נכונה?
לא מגיע לי שום פיצוי?
אם אפשר אנא תנו תשובה פשוטה וחד משמעית כדי שאדע איך לענות לשרות לקוחות
תודה | |
|
|
|
| 3/6/2020 14:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 14:05:39 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" מאפשר לצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק(במקרים בהם החוק חל), כמפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
יחד עם זאת,סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן מחריג את זכות הצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה של כח עליון, כדלקמן:
" (ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
לעניין זה, ראה הנחיות הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, מיום 12.3.20 בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona(תחת הכותרת:"גילוי דעת - בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה"+"הבהרה בנוגע לגילוי דעת...").
בו נקבע בין היתר כי:
"...הרשות מבקשת להבהיר כי גילוי הדעת באשר לפרשנות סעיף 18א)ו( לחוק הטכנאים, עשוי להיות רלוונטי גם לנותני שירותים אחרים, המחוייבים לעמוד בחוק הטכנאים, ככל שגם בעניינם יתעוררו נסיבות חריגות
ומיוחדות אשר מצריכות היערכות מיוחדת למועדי האספקה/שירות, כאמור בחוק." | |
|
|
|
| 2/6/2020 10:52 |
גיל |
 | | מחבר: | גיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 10:52:53 |
| שלום רב,
אימי סיימה את קבלת השירותים מהוט. בשל טעות מצערת נזרקו לפח על ידי המטפלות של אימי כל הממירים של הוט.
קיבלנו חשבון מהוט שנראה לנו מנופח מאוד- שלושה ממירים- 1400 שקלים.
הממירים די ישנים (מעל 10 שנים) ונראה לנו חיוב לא הוגן לחלוטין.
מה ניתן לעשות וכיצד להתמודד מול הוט?
כאמור ברור לנו שיש לסגור חשבון אך לא בעלות כל כך גבוה.
תודה,
גיל | |
|
|
|
| 3/6/2020 14:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 14:02:20 |
| שלום רב גיל,
ממתי דרישת תשלום החוב?
תנסה לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 1/6/2020 12:58 |
ב.ח. |
 | | מחבר: | ב.ח. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2020 | | שעה: | 12:58:19 |
| שלום,
אני בעל מנוי באחת מקבוצות ליגת העל תכדורגל. אני לא מעוניין לקבל כרגע פיצוי כי אני יודע שהקבוצות במצב מורכב ולכן אני רק דורש שתהיה לי האפשרות לצפות במשחקי הקבוצה שלי מבלי לשלם שקל נוסף.
כרגע רוב המשחקים משודרים בחבילת ערוצים בתשלום נוסף שלא כלול בחבילת הבסיס.
פניתי לקבוצה שלי ולמנהלת הליגות לכדורגל ולא קיבלתי מענה. בנוסף לא ראיתי שום איזכור לנושא מאף אחת מהקבוצות.
אודה לעזרתכם | |
|
|
|
| 2/6/2020 16:13 |
ב.ח. |
 | |
|
| 3/6/2020 13:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 13:52:37 |
| שלום רב אדון,
ככל שלא פנית אל בית העסק בכתב, תנסה לפנות ולאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 2/6/2020 09:45 |
שירן |
 | | מחבר: | שירן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 09:45:05 |
| שלום
אני מעוניינת להרשם לקורס לימודי/העשרה ,שמתקיים במקום פרטי בחודש יולי ונמשך כ4 חודשים .
תנאי הביטול של הקורס : 50 אחוז דמי ביטול מרגע ביצוע ההרשמה עד השיעור ה3. מעבר לזה לא ניתן לבטל,
האם זה הגיוני ? אם אני נרשמת בימים הקרובים ומחליטה שבוע ,שבועיים לפני הקורס שזה לא מתאים ? או לצורך העניין אחרי כמה שיעורים ,ארגיש שזה לא מעניין אותי לשלם 50 אחוז?
| |
|
|
|
| 2/6/2020 10:08 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 10:08:43 |
| | הרצונות שלך לא על כך מסתדרים עם החוק. את צריכה להחליט היום אם את מעוניינת בקורס או שלא. מה שאת כן יכולה לעשות זה לבוא עם הצעה לעסק, לדוגמה, לפני כל שיעור תשלמי עבור השיעור ללא התחייבות. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 3/6/2020 13:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 13:47:23 |
| שלום רב שירן,
מתי נפתח הקורס(תאריך)?
כיצד בוצע העסקה- במכר מרחוק(ט\אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
עקרונית, הן בעסקת מכר מרחוק או עסקה שבוצעה בבית העסק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
היה והודעת הביטול נעשתה בחלוף 14 ימים אזי' יהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם למוסכם.
לכן, באפשרותך לנהל מו"מ לפני שאת חותמת על העסקה ולדאוג שהדברים יצוינו בהסכם. | |
|
|
|
| 31/5/2020 08:00 |
. |
 | | מחבר: | . (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/05/2020 | | שעה: | 08:00:57 |
| שלום רב,
הגן אליו בני משוייך,הוא בזמנו היה מעון עם סמל תחת משרד הרווחה, העבודה והשירותים החברתיים. כך גם הוחתמנו על הטפסים בתחילת השנה.
לדברי נציג האגודה (הנהלת הגן) נמסר כי הגן אינו תחת המשרד והוא פרטי, לפיכך אין הם מעוניינים להחזיר את תשלום מחצית חודש מרץ.
מלבד זאת, כיוון שלא הכנסנו את ילדנו בחודש מאי מחשש להתפרצות הנגיף, הנהלת הגן מבקשת חלק מתשלום חודש מאי.
אנו אמורים להכניס את ילדנו בתחילת יוני ופנו אלינו מהנהלת הגן באם לא נשלם את הכספים עבור מאי - לא יתאפשר לנו להכניס את ילדנו לגן.
יתרה מכך, הם שללו את זכותנו להמשיך בגן לשנה הבאה (בטענה מופרכת שאין מקום), למרות שבזמנו הובטח לנו מקום בע"פ.
נציין כי, ההנהלה פועלת כרצונה בניגוד מוחלט להנחיות ואף פוגעת ורומסת את זכויותנו.
אודה לתשובתך כיצד ניתן לפעול בנידון כפיתרון מהיר בשלב הנוכחי על מנת להכניס את הילד לגן לשגרה. | |
|
|
|
| 1/6/2020 14:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2020 | | שעה: | 14:20:24 |
| שלום רב אדון,
בפנייתך אתה טוען כי:
"...הגן אליו בני משוייך,הוא בזמנו היה מעון עם סמל תחת משרד הרווחה, העבודה והשירותים החברתיים. כך גם הוחתמנו על הטפסים בתחילת השנה..."- עליך לברר מול משרד הרווחה אם בית העסק המדובר נמצא תחת פיקוחו.
במידה שהתשובה הינה חיובית, עליך לפנות אל משרד הרווחה על מנת שייתן את דעתו לאור דרישת בית העסק. | |
|
|
|
| 1/6/2020 19:21 |
. |
 | | מחבר: | . (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2020 | | שעה: | 19:21:58 |
| גורם במשרד הרווחה והשירותים החברתיים מסר כי כגורם מפקח הוא עוסק בכל הקשור לביטחותם ופעילות תקינה של מעונות היום, תוך הבטחת תנאים נאותים וסביבה חינוכית, טיפולית מותאמת ופועל לשילובן של אימהות לילדים בגיל הרך.
למשרד אין את הכלים והסמכות להכריע בסוגיות כספיות בין ההורים לארגונים המפעילים.
*לא ברור איך הם נותנים הנחיה להחזיר כספים להורים - ללא גורם מפקח בפאן הכלכלי. | |
|
|
|
| 3/6/2020 13:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 13:37:30 |
| שלום רב אדון,
תנסה אולי להגיש תלונה אצלנו על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 2/6/2020 01:33 |
LIMOR |
 | | מחבר: | LIMOR (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 01:33:55 |
| שלום רב,
האם עסק/ חברה /מוסד לימודים מחוייב על פי חוק למסור קבלה מודפסת ללקוח במעמד התשלום או שניתן להעביר אליו במעמד התשלום את הקבלה באופן דיגיטלי - מייל/ SMS ללא הדפסה?
תודה | |
|
|
|
| 3/6/2020 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 13:30:10 |
| שלום רב לימור,
עקרונית, סעיף 47(א) לחוק מס ערך מוסף, תשל"ו-1975 קובע כי עוסק מורשה רשאי להוציא חשבונית מס, וחייב לעשות כן לפי דרישת קונה, למידע רחב בעניין תוכלי לקרוא באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/invoice_request
בנוסף,סעיף 4ב בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק לגלות לצרכן את שמו ומספר הזהות שלו בדרכים שמפורטים בדין, כדלקמן:
"4ב. עוסק חייב לגלות לצרכן את שמו ומספר הזהות שלו על גבי כל אחד מאלה:
(1) תכתובת מטעמו המופנית לצרכן מסוים; לענין פסקה זו, "תכתובת" – טופס הזמנה, תעודת אחריות ואישור התקנה;
(2) הצעה מטעמו לכריתת חוזה;
(3) חוזה שעליו הוא חותם;
(4) שובר תשלום באשראי או חשבונית מס."
| |
|
|
|
| 26/5/2020 12:59 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/05/2020 | | שעה: | 12:59:00 |
| שלום,
לפני כחודש ביצעתי הזמנה מחברת ויקטורי משום שפרסמו מוצר מסוים שרציתי לקנות. למחרת קיבלתי שיחה מהמלקט מטעם החברה בה נאמר לי כי אחד המוצרים שהזמנתי לא במלאי, אך לא צוין דבר מעבר לכך. כאשר הגיעה ההזמנה (באיחור של כשעה מחלון הזמנים שנבחר) התברר לי כי כמעט חצי מהמוצרים שהזמנתי הוחלפו באחרים, חלק מההחלפות לא הגיוניות כלל (למשל בשר במקום המבורגר טבעוני), ובסוף אפילו המוצר שבגללו הזמנתי לא הגיע. מכאן התחיל מסע ארוך מול החברה ומוקד שירות הלקוחות על מנת להחזיר את המוצרים שהוחלפו ולקבל עליהם זיכוי, בהתאם לתקנון החברה שמפורסם באתר האינטרנט.
נאלצתי להמתין כשעה למענה נציג יותר מפעם אחת, תואם לי שליח שלוש פעמים לאחר שבפעמיים הראשונות הוא לא הגיע (ולא חזרו אלי מהחברה כשהתקשרתי לבדוק לגבי הגעתו), ולבסוף היה עלי להתקשר פעמיים נוספות על מנת לברר מדוע לא התקבל זיכוי מהחברה.
היום במהלך שיחה עם נציגה, נשלחה אלי חשבונית זיכוי בטענה שמכאן והלאה זה תלוי רק בחברת האשראי שלי, והם (סוף סוף) עשו את שלהם.
במצטבר ביליתי כמעט חמש שעות בשיחות איתם (ובהמתנה למענה), והדבר נדמה לי לא הגיוני. האם אני זכאית לפיצוי כלשהו עקב ההתנהלות שלהם? האם יש מקום להגיש עליהם תלונה לרשות להגנת הצרכן?
תודה מראש | |
|
|
|
| 27/5/2020 18:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/05/2020 | | שעה: | 18:09:49 |
| שלום רב הילה,
האם נגרם לך נזק מוכח(כגון: הפסד יום עבודה)?
אם כן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ואת דרישתך.
לעניין פיצויים מכח חוק הטכנאים" -עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" מאפשר לצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק(במקרים בהם החוק חל), כמפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
יחד עם זאת,סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן מחריג את זכות הצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה של כח עליון:
" (ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
לעניין זה, ראי הנחיות הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, מיום 12.3.20 בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona(תחת הכותרת:"גילוי דעת - בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה"+"הבהרה בנוגע לגילוי דעת..."). | |
|
|
|
| 1/6/2020 16:38 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2020 | | שעה: | 16:38:34 |
| תודה על המענה. קראתי את גילוי הדעת ואת ההבהרה, ולדעתי הם לא צריכים להוות הגנה לחברה במקרה זה, אך אשמח לתשובתכם בנושא.
אני סטודנטית ולומדת מהבית בעקבות הקורונה ולכן ההמתנה לשליח(ים) לא דרשה ממני לשנות את סדר היום שלי, למעט שיחות הטלפון לברר מדוע לא הגיעו. האם אי הגעה של טכנאי ללא הודעה על כך, ואף ללא בירור מצד החברה כאשר התקשרתי לשאול אם יגיע, עונה להגדרה של כח עליון?
לו היה מגיע השליח הראשון שתואם, גם באיחור, הייתי פשוט עוצרת את התקשרותי עם החברה. שאלת הזכאות לפיצוי נובעת מההתנהלות הלקויה בה נתקלתי גם באשר לקבלת הזיכוי, אשר היה אמור להתקבל לאחר שבעה ימי עסקים מיום איסוף השליח את המוצרים שברצוני להחזיר. בפועל התקבל הזיכוי לאחר 17 ימי עסקים, ודרש מספר שיחות טלפון על כך מצידי.
אוסיף כי איני עובדת, לכן לא ניתן להעריך את הזמן שחיכיתי ושוחחתי עם מוקד החברה לפי עבודתי, אך כן מדובר בזמן בו תכננתי ללמוד. משך השיחות היה מצטבר ולא כולו ביום אחד (ליתר דיוק התקשרתי אליהם תשע פעמים נפרדות, חלקן באותו היום, אך פרושות על פני חודש), האם יש לכך השפעה אם דרישת הפיצוי היא מכח חוק הטכנאים או שמדובר בשני דברים נפרדים?
| |
|
|
|
| 3/6/2020 13:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 13:17:59 |
| שלום רב הילה,
על מנת שיהיה ניתן לברר את העניין מול החברה, אני מציעה לך כי תפני אל בית העסק בכתב ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 2/6/2020 00:32 |
נעם |
 | | מחבר: | נעם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 00:32:51 |
| שלום,
אבא שלי הזמין לפני יותר מחודשיים צורב דיסקים חיצוני מאתר שנקרא "כמה זול" (https://bit.ly/2zTGv8d), רק כשההזמנה התעכבה, ולאחר קריאת התקנון התברר כי האתר מפרסם מוצרים מחו"ל ולאחר ההזמנה הם קונים את המוצר מחו"ל ומייבאים לארץ.
המוצר עדיין לא הגיע, והשאלות הם:
1. האם הדרך שבו האתר עובד חוקי?
2. האם ניתן לבטל ולקבל החזר?
3. האם ניתן לדרוש פיצויים?
התברר גם כי היו אנשים רבים נוספים שהזמינו ונתקעו בלי המוצר (https://bit.ly/3eCSHZO).
אשמח לדעת מה ניתן לעשות, תודה רבה. | |
|
|
|
| 3/6/2020 12:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 12:50:25 |
| שלום רב נעם,
האם אביך לא עיין במידע באתר בטרם בוצעה הרכישה? האם אביך קיבל טופס גילוי נאות כמתחייב בעסקת מכר מרחוק, כקבוע בסעיף 14ג בחוק הגנת הצרכן.
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(טלפון/אינטרנט) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, כקבוע בסעיפים 14ג(ב), 14ג(ג) ,14ה בחוק הגנת הצרכן.
לכן, היה ואביך עומד בתנאים המפורטים לעיל, באפשרותו לפנות אל בית העסק לביטול העסקה.
ואם יתקל בבעיה הוא מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות . | |
|
|
|
|