| 3/6/2020 11:39 |
רבקי |
 | | מחבר: | רבקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 11:39:13 |
| שלום וברכה!
רציתי לשאול בחודש פברואר נרשמתי לסדנה מטעם קופת חולים ובאותו יום לאחר כשעה ביטלתי רישום כי לא הסתדר לי ואחרי שבועיים התקשרו להודיע על המועד ואמרתי שביטלתי ואמרו לי פעמיים זה בוטל ואתמול לאחר 3 חדשים מתקשרים לעדכן שזה נפתח שוב לאחר הקורונה ואמרתי שבכלל ביטלתי זאת והיא לא רוצה להחזיר לי את הכסף ומחברת האשראי נאמר לי שרק בית העסק יכול לבטל את העיסקה
מה עלי לעשות האם הפסדתי את הכסף?
תודה רבה! | |
|
|
|
| 4/6/2020 21:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2020 | | שעה: | 21:08:45 |
| שלום רב רבקי,
האם הודעת הביטול נעשתה בכתב? אם לאו, הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית שבו יתברר רק בבית המשפט.
| |
|
|
|
| 3/6/2020 11:01 |
לירון |
 | | מחבר: | לירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 11:01:21 |
| שלום,
בדצמבר הזמנו מלון בגרמניה דרך אתר המלון ללא אופציית ביטול.
בעקבות הקורונה הטיסה בוטלה (טיסה בתאריך 1.7), פנינו למלון בבקשה להתחשב במצב ולאפשר ביטול והם מסרבים, מאפשרים רק לדחות את התאריך ולשלם פערי מחיר אם יהיו ונדרש לעדכן מועד חדש עד ה-10.6.
מאחר ואנו לא יודעים כעת מתי הטיסות יחזרו ונרצה לטוס אנו מעדיפים לא להתחייב למועד חדש וכן רוצים לבטל. האם למרות שעשינו הזמנה בלי אפשרות ביטול אנחנו זכאים לביטול נוכח המצב? תודה | |
|
|
|
| 4/6/2020 15:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2020 | | שעה: | 15:22:34 |
| שלום רב לירון,
בהנחה שמדובר בחברה זרה שאין לה נציגות מוסמכת בישראל, יהיה קושי לאכוף את חוקי מדינת ישראל, לכן, באפשרותכם לעיין בתקנון החברה ולפנות אל פניות הציבור בחברה וכן לבדוק אם במקום מושב בית העסק ישנו גוף כמו המועצה לצרכנות בכדי שתוכלו לפנות לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 3/6/2020 10:50 |
אלינה |
 | | מחבר: | אלינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 10:50:39 |
| | קניתי מיטה מעץמל"ה היה פגם בראש מיטה, ניסו להחליף 5 פעמים לראש מיטה חדש, כל פעם הביאו ראש מיטה לא חדש פגום, נשארתי עם ראש מיטה פגום, לא מעוניינים לספק לי ראדש מיטה חדש, מציעים החזר מיטה וקבלת כספי בחזרה או פיצוי לרכישה בחנות על סך 300 שח, להחזיר מיטה אני לא מעונייניצ תאני אפסיד כסף על הובלה והרכבה ופיצוי על סך 300 שח לא מקובל לאחר תקופה של כ 4 חודשים של עוגמת נפש בזבוז ימי עבודה וזמן בהתנהלות מולם, דרשתי להגדי את הפיצוי הם מסרבים, האם לאחר התנהלות לקויה של החברה , שקרים לגבי טיב המוצר ובזבוז זמן יקר זכותי לדרוש פיצוי יותר גבוה? שכולל השארת פגם במיטה וכיסוי על עוגמת נפש?עכשיו הם טוענים אחרי 5 נסיונות כושלות של החלפה שהמיטה אלצי ללא פגמים ולא מגיעה לי פיצוי מעל הסכום הזה | |
|
|
|
| 4/6/2020 15:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2020 | | שעה: | 15:17:57 |
| שלום רב אלינה,
האם יש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לאי התאמה, בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק לך בפועל?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות על ירידת ערך המוצר.
יש לציין כי על בית העסק לשאת בהוצאות הכרוכות בתיקון המוצר(הובלה לשם תיקון המוצר).
על מנת לבדוק את פנייתך, אני מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב לבירור העניין ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/6/2020 10:47 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 10:47:06 |
| שלום רב,
נרכש מקרר וסופק בסוף אפריל 2019, בחודש פברואר השנה התחילו תקלות עם המקרר, הרוכש אשר נמנה עם אוכלוסיית הסיכון, לא הזמין שירות במסגרת האחריות, בחודש מאי נעשתה פנייה לנותן השירות, האחרון הציע 25% הנחה מהעלות של ביקור טכנאי.
אם במסגרת תקופת הבידוד שהייתה, לא היה ניתן לממש את האחריות, מדוע הרוכש לא זכאי לשירות במסגרת שנת האחריות?
אודה לתשובתכם | |
|
|
|
| 4/6/2020 15:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2020 | | שעה: | 15:12:41 |
| שלום רב אלי,
אתה מציין כי:
"...הרוכש אשר נמנה עם אוכלוסיית הסיכון, לא הזמין שירות במסגרת האחריות,..." אם כך, האם נעשית פנייה בכתב בעניין המדובר, כלומר האם שלחתם אל בית העסק הודעה בכתב, לפיו אינכם יכולים לממש את זכותכם במסגרת האחריות בעקבות הנחיות משרד הבריאות שנבע בשל הנגיף?
אם לאו, יהיה קושי לטעון טענה זו בחלוף תקופת האחריות הקבועה בדין, יחד עם זאת, תנסה להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 3/6/2020 10:47 |
אריה |
 | | מחבר: | אריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 10:47:00 |
| | שאלתי בנושא חוק הפיקדון. מזה כשלושה חודשים מסרב הסופר השכונתי לקבל חזרה בקבוקים אשר בגינם שולם פיקדון. ברשותי כבר למעלה מ-50 בקבוקים. הם ממשיכים לחייב ומסרבים לזכות. מה עושים? | |
|
|
|
| 4/6/2020 13:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2020 | | שעה: | 13:55:42 |
| שלום רב אריה,
אם כך, תנסה להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך.
לנוחיותך מצ"ב קישור למידע הקיים באתר המועצה לצרכנות בעניין המדובר:
https://www.consumers.org.il/item/news_260420 | |
|
|
|
| 1/6/2020 15:29 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2020 | | שעה: | 15:29:25 |
| הורי, אנשים מבוגרים, נעזרים בשירות החנייה של פנגו כבר הרבה שנים. השירות הוא בתשלום פר שימוש, כלומר אם חנית דרך השירות תצטרך לשלם עליו, ואם לא אז לא תשלם כלום.
כעת התברר להורי שהם משלמים החל מ-2010 תשלומים קבועים של כמה עשרות שקלים בחודש עבור 2 שירותים שהם בשום אופן לא ביקשו, בעבור 3 רכבים (כאשר ברשותנו מאז ומתמיד היה רק רכב אחד שהתחלף).
בפנגו הציעו לנו זיכוי לשנה/חצי שנה על 2 רכבים בלבד וטענו שאישרנו את השירות טלפונית, שלא ביקשנו לבטל שירותים לרכבים שכבר לא בבעלותנו, ושנשלחו לנו חשבוניות לאורך השנים ועל כן זה לא באחריותם. איך להתנהל כאן ומה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 2/6/2020 23:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 23:06:44 |
| שלום רב שרית,
את מציינת כי :
"...שנשלחו לנו חשבוניות לאורך השנים ועל כן זה לא באחריותם..."- האם אכן נשלחו להוריך חשבוניות הללו?
בכל מקרה ועל מנת לבדוק את פניית הוריך עליכם לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות ולאחריו הגישו תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/6/2020 00:53 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 00:53:28 |
| | ככל הנראה נעשתה כאן טעות. בכל זמן נתון היה להורי רכב אחד. אמי זוכרת שהיא צירפה מכוניות לשירות מסויים בתשלום שנותן התראות לטלפון. ככל הנראה במהלך השנים בזמן שהורי החליפו מכוניות, אמי צרפה את המכוניות החדשות אך היא לא ביקשה להוריד מהשירות את המכוניות שעברו בעלות והיא המשיכה לשלם על שירות למכוניות שלא היו בבעלותה. זה הולך כמה שנים טובות אחורה ומצטבר לסכום של כמה מאות שקלים. האם היא יכולה לדרוש חזרה את התשלום על שרותים עבור רכבים שלא היו בבעלותה? | |
|
|
|
| 3/6/2020 09:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 09:53:34 |
| שלום רב שרית,
במידה שלא יהיו לכם ראיות התומכות בטענתכם, הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית שבו רק בית המשפט יכריע בעניין.
בכל מקרה, על מנת לבדוק את העניין הוצע לכם לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 4/6/2020 12:35 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2020 | | שעה: | 12:35:33 |
| אני לא שייך למועצה.
פעם הייתה כבר תביעה ייצוגית נגד פנגו, בדיוק על זה (חיובים על כל רכב שצורף לחשבון), והשופט לא קיבל את התביעה. מאותן סיבות שאת כותבת: שבאתר או באפליקציה יש הסברים שכשמצרפים רכב אז צריך לשלם על השירות לכל רכב שצורף, וששולחים חשבוניות וכו'. זה לא אומר שלתביעה שלכם אין סיכוי, אבל קחו את זה בחשבון.
| |
|
|
|
| 2/6/2020 19:15 |
צ |
 | | מחבר: | צ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 19:15:48 |
| שלום,
אני מעמלת בסטודיו סי. רוצה לעזוב כיון שלא מאפשרים להאריך את ההפקאה בעקבות הקורונה.
מסתבר שנדרש חודש התראה מראש.
כלומר חייבת לשלם על חודש.
במקרה שלי בכלל לא אגיע כי לא מתאים לי.
אבל גם במצב שגרה תקינה משלמים חודש לפני סיום המנוי.
זה כתוב בחוזה.
אבל אין הגיון בדבר.
הרי אין לנו יחסי עובד מעביד לא נדרש חודש חפיפה והעברת ידע לא נדרש חודש חיפוש עבודה ולא חיפוש עובד.
בשביל מה צריך חודש מראש???
אשמח לשמוע אם זה תקין.
תדה,
ציפי | |
|
|
|
| 4/6/2020 10:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2020 | | שעה: | 10:58:22 |
| שלום רב אדון,
ככלל, הסכמים יש לקיים.
היות שאת מציינת כי:
"... כיון שלא מאפשרים להאריך את ההפקאה בעקבות הקורונה..."- אני מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה הישראלית לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 2/6/2020 18:08 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 18:08:03 |
| ב06/16 רכשנו מכונת כביסה מתוצרת אאג . רכשנו אחריות מורחבת ל4 שנים נוספות. מכונת הכביסה החלה לעשות רעש חריג והזמנו את השרות. הטכנאי שהגיע אמר שהבעיה במיסבים, דבר שלא מכוסה במלואו ע"י האחריות ויהיה עלינו לשלם 680 ש"ח. בתעודת האחריות המוגבלת(מצ"ב העתק) מופיעות החרגות לאחריות, אך למיטב הבנתנו המיסבים לא אמורים להכלל בהחרגות(מוחרגים חלקי פלסטיק וגומי, כשהמיסבים כמובן לא מפלסטיק, וכן מוחרגים חלקים שלא חיוניים לפעילות המכונה, כשהמיסבים חיוניים בהחלט)לדברי הטכנאי המיסבים עטופים בגומיות/ בפלסטיק והתשלום הוא עבור הגומיות(סכום לא סביר לדעתנו). יצוין, שהטכנאי אפילו לא בדק את המכונה על מנת לראות מה מצב המיסבים מבפנים והסתפק בסיבוב התוף .
האם בסמכות החברה לקבוע שמיסבים לא כלולים באחריות?
| |
|
|
|
| 4/6/2020 10:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2020 | | שעה: | 10:13:18 |
| שלום רב מיכל,
על מנת לבדוק את פנייתך, אנא פני אל בית העסק בכתב לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 2/6/2020 23:36 |
אילת |
 | | מחבר: | אילת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 23:36:01 |
| שלום,
נכנסתי לחנות יש חסד וראיתי שפרסמו כריות בטעמים של תלמה 2 ב-35.
בדקתי האם בפרסום מצויין איזה סוג של כריות ולא היה מצויין טעם מסויים, לכן בחרתי לקנות כריות נוגט וכריות בלאק, אבל בקופה לא נתנו לי לקבל את ההנחה על נוגט ואמרו לי לפנות לקופה ראשית.
בקופה הראשית הקופאית והקופאי שהיו שם אמרו לי שטעם נוגט לא משתתף במבצע. ציינתי בפניהם שבשלט הפרסום שלהם לא הייתה החרגה לאף טעם, ולכן הם מחוייבים על פי חוק לספק לי את המוצר במחיר מבצע. אבל הם לא הסכימו בטענה ש״כולם יודעים שנוגט לא משתתף אף פעם״. לשאלתי מדוע זה לא מצויין הם אמרו שזה דבר שלא צריך לכתוב אותו.
אם על מבצע של חלב הם טורחים לציין ״חלב בשקית״ או ״חלב בקרטון״, הם צריכים לציין גם אילו טעמים משתתפים במבצע.
מה החוק אומר בעניין?
תודה. | |
|
|
|
| 3/6/2020 23:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 23:24:49 |
| שלום רב אילת,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר הטעיה במחיר.
לכן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב. | |
|
|
|
| 28/5/2020 00:40 |
מריה |
 | | מחבר: | מריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2020 | | שעה: | 00:40:03 |
| שלום,
הזמנתי ספה במחיר מסוים, קיבלתי את טופס ההזמנה והעברתי תשלום בהעברה בנקאית על מלוא הסכום
מאוחר יותר במהלך היום התקשר המוכר ואמר שהמוכר שהיה בחנות התבלבל והוא אינו יכול למכור לי את הספה במחיר שהוצע לי, וכי הוא יפסיד בעיסקה זו, כמו כן, אינו יכול למכור לי שום ספה אחרת באותו מחיר
האם המוכר יכול לעשות זאת לאחר שהעברתי את מחירה המלא של הספה וקיבלתי קבלה עבור הרכישה? | |
|
|
|
| 31/5/2020 17:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/05/2020 | | שעה: | 17:10:06 |
| שלום רב מריה,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר.
בנוסף, סעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר המחייב הוא המחיר שהוצג על גבי המוצר או על גבי אריזתו, הגם אם מחירו בקופה גבוה יותר.
מכאן, שיש לברר האם מדובר לכאורה בטעות סופר (ספרה שהושמטה או נקודה עשרונית שהוספה במיקום לא נכון)?
זאת ועוד, יש לבחון האם הטעות תוקנה לאחר שהוסבה תשומת לבו של בית העסק לעניין – היה והטעות תוקנה, הדבר גם כן מעיד על כך שמדובר בטעות בתום לב.
בנוסף, יש לבחון האם מדובר במחיר אשר מהווה מחיר הפסד שלפיו האדם הסביר יבין כי מדובר במחיר לא ריאלי עבור המוצר.
לכן, פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לבירור העניין.
היה ותתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 3/6/2020 00:34 |
מריה |
 | | מחבר: | מריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 00:34:41 |
| שילמתי מחיר מלא על רהיט, זהו המחיר שרשום בחשבונית
יום למחרת התקשר בעל העסק ואמר שהמוכר עשה טעות והוא לא מוכר רהיטים במחיר כזה וישנן שתי אפשרויות בשבילי, או לבטל את העסקה או להוסיף תשלום נוסף עבור הרהיט
למרות שהעליתי בפניו את עניין הטעיית המחיר, אמר שזאת הייתה טעות ואין ביכולתו למכור לי את הרהיט במחיר ששילמתי מכיוון שהוא מפסיד במכירה.
בסופו של דבר, התרציתי והוספתי לו את הסכום שביקש, האם עדיין יכולה להיות עבורי עילה להגשת תלונה?
תודה,
מריה | |
|
|
|
| 3/6/2020 23:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 23:21:34 |
| שלום רב מריה,
באפשרותך לנסות להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 2/6/2020 17:02 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 17:02:34 |
| שלום,
רכשתי טיסה שבוטלה בעקבות הקורונה .
הטיסה נקנתה מגוליבר והייתה אמורה להתבצע על ידי חברת ריאן אייר.
אם אני רוצ להגיש תביעה בנושא, האם עליי להגיש אותה נגד גוליבר ממנה רכשתי
או נגד נציגות חברת התעופה בארץ?
תודה מראש | |
|
|
|
| 3/6/2020 23:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 23:18:15 |
| שלום רב שחר,
מי הודיע לך על ביטול הטיסה?
במידה שההודעה על ביטול הטיסה קיבלת מחברת התעופה, עליך להגיש תביעה מול חברת התעופה, ראה מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tviaa_flight
במידה שההודעה התקבלה על ידי חברת הנסיעות אזי' יהיה עליך לפעול מולה. | |
|
|
|
| 2/6/2020 16:24 |
אובדת עצות |
 | | מחבר: | אובדת עצות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 16:24:47 |
| | שלום, רכשתי כרטיס טיסה מאל על. הכרטיס בוטל בגלל הקורונה. אל על הבטיחה להחזיר את הכסף תוך 14 יום. עברו כמעט 90 יום ולא קיבלתי את תמורתו, למרות פניות חוזרות ונישנות. תשובתם האוטומטית היא, שהם עובדים במתכונת מצומצמת והכרטיס בתהליך החזר.... | |
|
|
|
| 3/6/2020 23:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 23:04:21 |
| שלום רב גברת,
למידע מפורט בעניין ראי באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tviaa_flight | |
|
|
|
| 2/6/2020 16:11 |
אחמד |
 | | מחבר: | אחמד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 16:11:01 |
| שלום, הזמנתי חבילה דרך נזרין טורס בחודש אוקטובר 2019, הטיול היה טיול ירח דבש באיי סיישל ודרום אפריקה, לצערי קרה דבר שלא היה בשליטת אדם, וירוס קורונה , עקב כך בוטלו הטיסות מישראל לאיי סיישל ומאי סיישל לדרום אפריקה, ועד שעה זו לא קיבלתי הודעה על ביטול הטיסה חזרה מדרום אפריקה לישראל דרך חברת אל על , הטיסות לסיישל ולדרום אפריקה מנוהלות על ידי חברת איירסיישל, שהיא ביטלה את הטיסות. זה המצב הכללי , כשהזמנתי את הטיסות עשיתי שינוי בתאריכים של הטיסות דבר זה עלה 300 דולר אם אני זוכר נכון, ועכשיו אחרי שהטיסות כלל בוטלו על ידי חברת התעופה, האם העלויות של שינוי מועד טיסה אמורים גם להיכלל בהחזר של ההזמנה ?
דבר נוסף, יש לי ספקולציות רבות לאופן שבו נזארין טורס מנהלת את עניין ההחזרים מול בתי המלון, בהתחלה הם אמרו לי שאין עם מי לדבר ושההזמנות בחלק מבתי המלון נעשו ללא החזר כספי, אך יצוין שלא אני ביטלתי אלא בית המלון עצמו! , ולא רק זה , בנזארין דוחפים אותי שבוע קדימה בבירורים, למרות שיוכלתי בעצמי ליצור קשר עם אחד המלונות בדרום אפריקה דרך המייל וביררתי מולם מה עולה בגורל ההזמנה שלי והשיבו תוך יום אחד שההסמנה בוטלה והכסף הוחזר!
הואיל וכל ההתעסקות שלי בתחילת ההזמנה היתה מול נזארין ולה שילמתי 29 אלף שקלים , 26 אלף בהעברה בנקאית, ו 3 אלפים דרך כרטיס אשראי, ועקב גל הביטולים הזה הן בטיסות והן מבתי המלון, לא אמורים לזכות אותי במלוא הכסף, והם יחכו להחזרים מהספקים שלהם וחברות התעופה?
תודה | |
|
|
|
| 3/6/2020 23:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 23:00:59 |
| שלום רב אחמד,
מתי מועד קבלת השירות(תאריך)?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...עד שעה זו לא קיבלתי הודעה על ביטול הטיסה חזרה מדרום אפריקה לישראל דרך חברת אל על , הטיסות לסיישל ולדרום אפריקה מנוהלות על ידי חברת איירסיישל, שהיא ביטלה את הטיסות...ועכשיו אחרי שהטיסות כלל בוטלו על ידי חברת התעופה..."- האם על הטיסות שבוטלו קיבלת הודעה על כך? האם לחברת התעופה שציינת יש נציגות מוסמכת בישראל?
לעניין שאלתך בדבר:
"...אם העלויות של שינוי מועד טיסה אמורים גם להיכלל בהחזר של ההזמנה ?..." עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם בכדי לקבל מענה לשאלתך זו.
בכל מקרה פנה אל החברה מולה בוצעה העסקה על מנת לברר את פנייתך. | |
|
|
|
| 2/6/2020 09:30 |
שונית |
 | | מחבר: | שונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 09:30:28 |
| שלום, אני מעוניינת להתייעץ לגבי הטרדות טלפוניות שאני חווה על ידי נציגי מכירות של חברת כבלים בשנתיים וחצי האחרונות, חייבת לציין שמעולם לא התעניינתי באותה חברה ואין לי מושג איך יש להם את המספר שלי.
אני ביקשתי עשרות פעמים שימחקו את המספר שלי ושיפסיקו ליצור איתי קשר, מה גם ששלחתי מייל לנציג תלונות הציבור של אותה חברה עם דרישה שמספרי ימחק במיידי ולאלתר, לאחר שעה משליחת המייל קיבלתי תשובה שמספרי נמחק אך בפועל זה לא היה נכון והשיחות שלהם ממשיכות להגיע.
זה מטריד ומציק, אינני מעוניינת בהתקשרות איתם.
מה גם שהנציגים מתקשרים ממספרי טלפון שונים ויש לי אפליקציה שמזהה שיחות אך ישנם מספרים שהוא לא מזהה.
אני לא רוצה להגיע להליך משפטי נגדם, אני בנאדם שחולה במחלה קשה ואין לי כוח וזמן להתעסק בדברים שכאלה.
אני חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות כבר
איך גורמים לשיחות האלו להפסיק??? | |
|
|
|
| 2/6/2020 09:55 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 09:55:35 |
| | תנתקי את השיחה מיד בהתחלה. אולי כך הם יבינו עם מי יש להם עסק. | |
|
|
|
| 2/6/2020 16:07 |
שונית |
 | | מחבר: | שונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 16:07:24 |
| | ניסיתי את זה, זה לא עזר הם המשיכו להתקשר | |
|
|
|
| 2/6/2020 10:17 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 10:17:20 |
| | את יכולה להגיש תלונה גם באתר משרד התקשורת ולכתוב להם שהעסק מטריד אותך. | |
|
|
|
| 3/6/2020 17:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 17:11:09 |
| שלום רב שונית,
עקרונית, סעיף 30 בחוק התקשורת(בזק ושידורים) אוסר על מטרד, לפיכך, עליך לפנות אל בית העסק בכתב ככל שטרם שלחת להם מכתב ובו דרישה להפסיק את המטרד.
בנוסף, באפשרותך לפנות אל חברת הסלולר שאת מנויה אצלה על מנת לבדוק אם ניתן להפסיק את המטרד(תוכלי לעיין ברישיון של החברה). | |
|
|
|
| 2/6/2020 15:44 |
לירון סלמן |
 | | מחבר: | לירון סלמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 15:44:14 |
| | היי סגרתי נופש בפתאל שייחלתי אליו כבר תקופה לאחר הקורונה לתאריכים 4-6/6 במלון יו קורל ביץ' במסגרת שוברים ל2 לילות. את הנופש סגרתי לפני שבועיים ובשיחה עם הנציגה הבהרתי שמדובר בזוג +2 ילדים ותינוקת במסגרת שוברים(גם בחרתי שלוחה מתאימה לסגירת נופש השוברים). לאחר חישוב ההצעה נאמר לי על ידה ויש לי גם אישור הזמנה מפורט בבהירות פרטים תואמים למה שאמרתי כי עלי להוסיף 700 ש''ח בעת ההגעה למלון. בהתאם להצעה שניתנה ואישור ההזמנה לקחנו אני ובעלי ימי חופשה ואיבדנו ימי עבודה. היום 2/6 יומיים לפני הנסיעה התקשר אלי מנהל מוקד ההזמנות של מחלקת שוברים בטענה כי נעשתה טעות ועלי להוסיף עוד 1350 ש''ח בגין הילדים כך שהנופש יסתכם לי פי 3 מההצעה הראשונית 2050 ש''ח. את החופש לקחתי בהתאם להצעה שהתאימה לי כלכלית ולא יתכן שהוא יאיץ בי לקבל החלטה בשעה הקרובה ובמידה ולא אחליט הנופש יבוטל לי. לא יתכן שיש לי הצעה מפורטת, בהירה במייל שבה מפורט במסגרת שוברים עם פרטי הילדים. לא הסתרתי דבר, מנהלעמנהל המוקד טוען שהוא שמע את ההקלטה עם הנציגה. אינני רוצה לבטל את ההזמנה וגם אינני מעוניינת להוסיף שקל כי זו ההצעה שניתנה לי, כתובה בבהירות האם יש עילה לתביעה? !! הציעו לי הצעה, שילמתי שלחו אישור במייל ואז מתחרטים.. כל השיחות מוקלטות, האישור מודפס ולא מקובל עלי הדבר. | |
|
|
|
| 3/6/2020 17:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 17:03:16 |
| שלום רב לירון,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר הטעיה במחיר.
בנוסף, סעיף 17ב(ד)בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר המחייב הוא המחיר שהוצג עליהם.
על כן, ועל מנת לבחון את פנייתך יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 2/6/2020 15:22 |
נטע |
 | | מחבר: | נטע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 15:22:52 |
| שלום.
הטיסה שהזמנו דרך חברת נסיעות (באינטרנט) בוטלה ע"י חברת התעופה. חברת הנסיעות אומרת שהם יחזירו את הכסף לאחר שיקבלו אותו מחברת התעופה. חברת התעופה מוכנים לתת ואוצר אך לשם החזרת הכסף מפנים אותי לסוכנות הנסיעות.
אנו רוצים לתבוע את הכסף התביעות קטנות. האם התביעה אמורה להיות כנגד חברת הנסיעות או כנגד חברת התעופה (שאינה ישראלית)?
תודה | |
|
|
|
| 3/6/2020 16:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 16:49:37 |
| שלום רב נטע,
האם חברת התעופה שלחה לכם הודעת הביטול או שמא חברת הנסיעות?
במידה שחברת התעופה היא זו ששלחה הודעת ביטול אליכם אזי, עליכם לברר אם לחברה יש נציגות מוסמכת בישראל ולאחריו תוכלו לפנות אל חברת התעופה מכח חוק שירותי תעופה, כמפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tviaa_flight
היה והודעת הביטול נשלחה אליכם על ידי חברת הנסיעות, יהיה עליכם לפנות אליה בכתב ולאחריו לשקול תביעה מול חברת הנסיעות. | |
|
|
|
| 2/6/2020 14:38 |
Sapir David |
 | | מחבר: | Sapir David (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 14:38:37 |
| | איפה בחוק מוגדר מה נכנס לגדר בגד ים שלא ניתן להחליפו? כלומר, אם רכשתי בגדי ים של גברים שאינו תחתון אלא מכנס, האם לזה התכוון המחוקק כאשר החליט שלא לאפשר החזרת בגדי ים? | |
|
|
|
| 3/6/2020 16:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 16:41:39 |
| שלום רב ספיר,
תלוי כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה בבית העסק?
עקרונית בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל עסקה במוצר-הביטול ייעשה בתוך 14 ימים, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן.
אולם, במידה שהמוצר נרכש בבית העסק, הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) לא מאפשרות לצרכן לבטל את העסקה במקרה של הלבשה תחתונה לרבות בגדי ים(תקנה 6(א)(9) בתקנות). | |
|
|
|
| 2/6/2020 14:38 |
Sapir David |
 | | מחבר: | Sapir David (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 14:38:22 |
| | איפה בחוק מוגדר מה נכנס לגדר בגד ים שלא ניתן להחליפו? כלומר, אם רכשתי בגדי ים של גברים שאינו תחתון אלא מכנס, האם לזה התכוון המחוקק כאשר החליט שלא לאפשר החזרת בגדי ים? | |
|
|
|
| 3/6/2020 16:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 16:23:21 |
| שלום רב ספיר,
תלוי כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה בבית העסק?
עקרונית בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל עסקה במוצר-הביטול ייעשה בתוך 14 ימים, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן.
אולם, במידה שהמוצר נרכש בבית העסק, הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) לא מאפשרות לצרכן לבטל את העסקה במקרה של הלבשה תחתונה לרבות בגדי ים(תקנה 6(א)(9) בתקנות). | |
|
|
|
| 2/6/2020 12:46 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 12:46:56 |
| | אני שוכר דירה והבעלים ביקש ממני לאפשר למתווך לראות הדירה. הגיע מתווך עם 5 אנשים ודרש שהם יסתובבו בדירה. נגעו, הסיטו, פתחו.. ולאחר שיצא, שב מיד עם משפחה אחרת. בביתי תינוקת שנולדה לפני שבוע. אני ממש חושש מזרים עם קורונה! האם אני יכול לסרב להכניס את האנשים הזרים לי? ואת המתווך לבדו? תודה | |
|
|
|
| 2/6/2020 14:16 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 14:16:20 |
| | זה לא תחום ההתמחות של המועצה. הייתי מאפשר מכסימום רק למתווך ועוד שניים להיכנס לדירה בכל "גיחה". | |
|
|
|
| 3/6/2020 16:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 16:12:45 |
| שלום רב דוד,
תנסה לברר מול משרד הבריאות ולאחריו בהתאם למענה שתקבל תוכל לשקול פניה למשכיר .
| |
|
|
|
| 2/6/2020 13:36 |
גליה שכמן |
 | | מחבר: | גליה שכמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 13:36:48 |
| | הזמנתי חופשה לקרייבים דרך קשרי תעופה, שלמתי עבור כל החופשה. ביטלו לי את החופשה,היום לא מחזירים לי את הכסף לא עונים לטלפונים וגם לא למיילים. מה עושים. | |
|
|
|
| 3/6/2020 16:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 16:05:27 |
| שלום רב גליה,
תנסי אולי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
|