| 28/5/2020 20:47 |
מוחמד |
 | | מחבר: | מוחמד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2020 | | שעה: | 20:47:54 |
| שלום אני קיבלתי על שינוי בזמן טיסה ליותרמ 8 שעות בשני הכיוונים
אמרתי שאני לא מסכים האם אני יכול לדרוש החזר מלא עבור הכרטיסים | |
|
|
|
| 1/6/2020 13:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2020 | | שעה: | 13:20:38 |
| שלום רב מוחמד,
מתי מועד קבלת השירות? ומתי קיבלת את ההודעה?
עקרונית, סעיף 1 בחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה),תשע"ב-2012 מגדיר מהי "טיסה שבוטלה" כדלקמן:
"טיסה שבוטלה" – כל אחת מאלה, ואולם לא יראו שינוי במספר הטיסה כשלעצמו כטיסה שבוטלה:
(1) טיסה שלא התקיימה;
(2) טיסה שהמריאה באיחור של שמונה שעות לפחות מהמועד הנקוב בכרטיס הטיסה או באיחור שנקבע לפי סעיף 6(ח);"
בנוסף, סעיף 6(ג) בחוק שירותי תעופה קובע כי:
" (ג) על אף האמור בסעיף קטן (א), נוסע שטיסתו בוטלה לא יהיה זכאי לפיצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה, אם מפעיל הטיסה או המארגן הוכיח כי הנוסע קיבל ממפעיל הטיסה, מהמארגן או מנותן שירותי סוכנות הנסיעות הודעה על כך –
(1) 14 ימים לפחות לפני מועד הטיסה הנקוב בכרטיס הטיסה;
(2) בין שבעה ל-14 ימים לפני מועד הטיסה הנקוב בכרטיס הטיסה, ומפעיל הטיסה או המארגן הציע לו טיסה חלופית שמועד המראתה הוא לכל היותר שעתיים לפני מועד הטיסה הנקוב בכרטיס הטיסה המקורי, ומועד נחיתתה ביעד הסופי הוא לא יאוחר מארבע שעות לאחר המועד המקורי לנחיתה באותו יעד;
(3) פחות משבעה ימים לפני מועד הטיסה הנקוב בכרטיס הטיסה, ומפעיל הטיסה או המארגן הציע לו טיסה חלופית שמועד המראתה הוא לכל היותר שעה לפני מועד הטיסה הנקוב בכרטיס הטיסה המקורי, ומועד נחיתתה ביעד הסופי הוא לא יאוחר משעתיים מהמועד המקורי לנחיתה באותו יעד." | |
|
|
|
| 5/6/2020 02:22 |
מוחמד |
 | | מחבר: | מוחמד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2020 | | שעה: | 02:22:38 |
| הטיסה היתה אמורה להיות ביולי ובימים אל הודיעו לי על ביטול הטיסה.
שאלה נוספת כמה זמן יעבור עד שאני אקבל את הכסף חזרה | |
|
|
|
| 7/6/2020 20:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 20:02:25 |
| שלום רב מוחמד,
אם כך, לכאורה לא קמה לך הזכות לדרוש פיצוי כספי כאמור בסעיף 6(ג)בחוק שירותי תעופה , כמפורט לעיל.
לעניין שאלתך השנייה- במידה שהודעת הביטול טיסה נעשתה על ידי חברת התעופה(ככל שמדובר בחברת תעופה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל), אזי' באפשרותך לפנות אל חברת התעופה מכח חוק שירותי התעופה כמפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tviaa_flight
| |
|
|
|
| 3/6/2020 16:53 |
יאיר |
 | | מחבר: | יאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 16:53:46 |
| שלום,
האם לרשת שקיימים לה סניפים ברחבי הארץ, לרבות באילת רשאית שלא למכור את מוצריה במחיר אחיד, כך שמחירו של מוצר הנמכר ע"י הרשת באילת (לאחר שנוכה ממנו כביכול המע"מ) יהא זהה למחירו של אותו מוצר בדיוק בירושלים? | |
|
|
|
| 4/6/2020 21:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2020 | | שעה: | 21:59:43 |
| שלום רב יאיר,
לקבלת מענה לשאלתך, ראה מדריך אזור סחר חופשי אילת- פטורים והנחות במיסים, באתר רשות המיסים בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/Guides/free-trade-area-guide-in-eilat-tax-exemptions-and-discounts | |
|
|
|
| 5/6/2020 12:22 |
יאיר |
 | | מחבר: | יאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2020 | | שעה: | 12:22:06 |
| לפני ששאלתי פה בדקתי במדריך של רשות המסים, אך אין שם התייחסות לשאלתי.
| |
|
|
|
| 7/6/2020 19:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 19:55:32 |
| שלום רב יאיר,
לשאלתך, פנה אל רשות המיסים לבירור העניין.
במידה שאתה מעוניין שנבדוק את פנייתך מכח חוק הגנת הצרכן, אשמח אם תפרט את שאלתך, מתי נרכש המוצר? היכן נרכש? | |
|
|
|
| 5/6/2020 09:51 |
קאדרי טאהר |
 | | מחבר: | קאדרי טאהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2020 | | שעה: | 09:51:15 |
| שלום
רציתי לברר אם אפשר.
עקב מצב הקורונה ,התבטלו לנו טיסות..
סוכנויות הנסיעות שלחו אישור על הביטול. אבל טרם קיבלנו החזר..
השאלה ,יש לי עדין תשלומים באשראי עבור הטיסות..
האם מומלץ לעצור המשך תשלומים דרך חברת האשראי ,או שזה יכול לפגוע בהחזר אם וכשיתרחש?
תודה
ד"ר קאדרי טאהר
0544477583
| |
|
|
|
| 7/6/2020 19:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 19:44:57 |
| שלום רב קאדרי,
1.האם הודעת הביטול נשלחה על ידי חברת התעופה(חברה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל) או על ידי סוכנות הנסיעות? מתי קיבלת את ההודעה(תאריך)?
2.אתה מציין כי:
"....סוכנויות הנסיעות שלחו אישור על הביטול. אבל טרם קיבלנו החזר..."- האם נמסר לך מועד השבת הכספים? | |
|
|
|
| 5/6/2020 02:46 |
יצחק |
 | | מחבר: | יצחק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2020 | | שעה: | 02:46:56 |
| | על מנת לפנות את המקרר הישן דרשו ממני 60 שקל על דלת כי המקרר לא נכנס למעלית. בתקנות הפינוי אין כל התייחסות לנושא זה. המחיר מוגזם. פירוק כל בורג 10 שקלים | |
|
|
|
| 7/6/2020 19:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 19:41:11 |
| שלום רב יצחק,
האם מדובר באותו גודל ובכמות של המקרר החדש?
האם בית העסק יידע אותכם בדבר זכותכם לפינוי המוצר הישן?
עקרונית, סעיף 30 (א) בחוק לטיפול סביבתי בציוד חשמלי ואלקטרוני קובע כי משווק המוכר ציוד חשמלי ואלקטרוני המתאים לשימוש ביתי, יאפשר לקונה למסור לו, במועד המכירה או האספקה, פסולת ציוד חשמלי ואלקטרוני דומה בכמות או במשקל הדומים למוצר הנמכר, ולא ידרוש ממנו תשלום או תמורה על כך.
ראה מידע מפורט בעניין באתר משרד להגנת הסביבה בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/BlobFolder/news/electric_waste_free_removal/he/waste_ewaste_disposal_leaflet.pdf
וככל שלא נמסר לך מידע בעניין כמפורט בקישור שלעיל באפשרותך לפנות אל פניות הציבור במשרד להגנת הסביבה, בצירוף מכתב מפורט וכן חשבונית רכישה. | |
|
|
|
| 4/6/2020 19:53 |
LUNA |
 | | מחבר: | LUNA (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2020 | | שעה: | 19:53:34 |
| שלום רב
בתאריך 31.01.2020 רכשתי עסקה טלפונית דרך אלעל, זוג כרטיסי טיסה שתוכננה לאפריל 2020
לאור משבר הקורונה קיבלתי עדכון מחברת אלעל במרץ 2020 כי טיסתי בוטלה על ידם וכי אני זכאית להחזר מלא.
יש לציין שהעסקה בוצעה בתשלומים - התשלומים ירדו אך בפועל לא קיבלתי תמורה.
פניתי לחברת האשראי שמאוד ניסתה לעזור, אמרה לי כי כיוון שהתשלומים ירדו יש לפנות לחברת התעופה ו/או בית העסק ( אלעל צמרת מימונים).
התשלומים ירדו במלואם אך הטיסה בוטלה עקב משבר הקורונה.
יש לציין כי יש לי אסמכתאות על כך שהטיסה בוטלה ומגיע לי החזר כספי מלא !!
נוסף לכך ידוע לי כי מגיע לי החזר מלא תוך 21 יום.
מרגע ביטול הטיסה על ידי חברת אלעל פניתי אליהם בכל אמצעי אפשרי - מייל / וואטס אפ / פייסבוק.
נאמר לי כי אקבל את ההחזר אך עקב משבר הקורונה מועד ביצוע ההחזר יהיה ארוך מהרגיל אך לא נותנים צפי לקבלת ההחזר.
אני ממש מיואשת ( פניתי אליכם במייל וגם שולחת הודעה בפורום אולי לחץ יעשה את שלו )
לתשובתכם הדחופה אודה | |
|
|
|
| 7/6/2020 19:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 19:28:16 |
| שלום רב LUNA,
מה מספר הפניה?
לידיעתך, המועצה לצרכנות פנתה אל שרת התחבורה, ח"כ מירי רגב להתערב כדי לשים סוף לעיכוב השבת הכספים לציבור הצרכנים על טיסות שבוטלו, כמפורט בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/item/news1_020620
| |
|
|
|
| 4/6/2020 18:44 |
אילי |
 | | מחבר: | אילי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2020 | | שעה: | 18:44:26 |
| | המקרר שלי התקלקל בעקבות הפסקות חשמל חוזרות ונשנות נאלצתי לזרוק אותו על כל תכלתו עלות המקרר כ6000 שח המקרר התקלקל בחגי תישרי והיה מפוצץ במוצרי חלב בשר ודגים ועלות המוצרים כ 3500 שח. לאחר בדיקה חברת החשמל העבירה לי פיצוי מזהרי של 360 שח וזאת לאחר 8 חודשים . אני מרגישה שעשו ממני בדיחה .האם הפיצוי הולם?האם אני זכאית לפיצוי עבור התכולה? ואם לא מה עליי לעשות? | |
|
|
|
| 7/6/2020 19:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 19:01:41 |
| שלום רב אילי,
בעניין זה תנסה לפנות אל הרגולטור- רשות החשמל, באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/the_electricity_authority | |
|
|
|
| 4/6/2020 14:54 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2020 | | שעה: | 14:54:56 |
| היי
לפני כשנה סגרתי סדרת טיפולים ברשת להסרת שיער(12 סה"כ), נותרו לי עוד 10 טיפולים אולם אני לא מעוניינת להמשיך בהם
לטענתם במקרה של בקשה לביטול עסקה ועפ"י ההסכם אני מחויבת בסכום של 66% מהסכום ששילמתי
האם חוקי? | |
|
|
|
| 7/6/2020 18:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 18:59:46 |
| שלום רב שרון,
מתיאור בפנייתך עולה כי ביצעת רק שני טיפולים מתוך 12,הלא כך? אם כן, השאלה המתבקשת הינה,מדוע רק בחלוף שנה את מבקשת לבטל את העסקה?
| |
|
|
|
| 27/5/2020 11:07 |
יולי |
 | | מחבר: | יולי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/05/2020 | | שעה: | 11:07:26 |
| | שלום, לפני 4 ימים עשיתי הזמנה למלון באילת דרך דקה 90. הם שלחו לי מכתב שההזמנה בתהליך ושהם יחזרו עלי ביום עסקים הקרוב. בתקנון שלהם כתוב שעד שההזמנה לא תהיה מאושרת הם לא גובים את הכסף. אבל הכסך כבר ירד מנחשבון כבר באותו יום שעשיתי הזמנה והזמנה עדיין לא מאושרת. הם לא עונים לטלפון ולמאייל כבר 4 ימים. התקשרתי כבר למלון ישירות והם אמרו שאין להם שום הזמנה על שמי. הדקה 90 לקח את הכסף, לא שלח לנו שום אישור הזמנה וגם במלון אמרו שאין הזמנה על שמי. דקה 90 לא עונים לי כבא 4 ימים. מה אני אמורה לעשות? | |
|
|
|
| 31/5/2020 13:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/05/2020 | | שעה: | 13:42:33 |
| שלום רב יולי,
פני אליהם בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, כפי שתיארת בפנייתך כאן. | |
|
|
|
| 2/6/2020 13:28 |
יולי |
 | | מחבר: | יולי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/06/2020 | | שעה: | 13:28:49 |
| | פניתי אליהם כבר 10 פעמים, אין מענה, כל יום אני שולחתם להם מאיילים ופניות ולא מקבלת מענה. בדיוק אותה תלונה שרשמתי פה אני העברתי להם כבר לפני 5 ימים. אין מענה | |
|
|
|
| 3/6/2020 15:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 15:47:02 |
| שלום רב יולי,
אם כך הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 4/6/2020 12:00 |
יולי |
 | | מחבר: | יולי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2020 | | שעה: | 12:00:45 |
| | האם אני יכולה לדבר עם חברת אשראי ולבטל את העסקה ? | |
|
|
|
| 7/6/2020 18:54 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 3/6/2020 08:42 |
אלינה |
 | | מחבר: | אלינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/06/2020 | | שעה: | 08:42:57 |
| | קניתי מיטה מעץמל"ה היה פגם בראש מיטה, ניסו להחליף 5 פעמים לראש מיטה חדש, כל פעם הביאו ראש מיטה לא חדש פגום, נשארתי עם ראש מיטה פגום, לא מעוניינים לספק לי ראדש מיטה חדש, מציעים החזר מיטה וקבלת כספי בחזרה או פיצוי לרכישה בחנות על סך 300 שח, להחזיר מיטה אני לא מעונייניצ תאני אפסיד כסף על הובלה והרכבה ופיצוי על סך 300 שח לא מקובל לאחר תקופה של כ 4 חודשים של עוגמת נפש בזבוז ימי עבודה וזמן בהתנהלות מולם, דרשתי להגדי את הפיצוי הם מסרבים, האם לאחר התנהלות לקויה של החברה , שקרים לגבי טיב המוצר ובזבוז זמן יקר זכותי לדרוש פיצוי יותר גבוה? שכולל השארת פגם במיטה וכיסוי על עוגמת נפש?עכשיו הם טוענים אחרי 5 נסיונות כושלות של החלפה שהמיטה אלצי ללא פגמים ולא מגיעה לי פיצוי מעל הסכום הזה | |
|
|
|
| 4/6/2020 13:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2020 | | שעה: | 13:51:31 |
| שלום רב אלינה,
האם יש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לאי התאמה, בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק לך בפועל?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות על ירידת ערך המוצר.
יש לציין כי על בית העסק לשאת בהוצאות הכרוכות בתיקון המוצר(הובלה לשם תיקון המוצר).
על מנת לבדוק את פנייתך, אני מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב לבירור העניין ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 4/6/2020 15:36 |
אלינה |
 | | מחבר: | אלינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2020 | | שעה: | 15:36:42 |
| שלום רב,
פניתי בכתב ושלחתי תמונות עם פגמים, ניסו 5 פעמים להחליף את החלק הפגום וכל פעם הביאו חלק עם פגם,( יש תמונות של כל הפעמים שהם הגיעו ים חלק פגום) עכשיו טוענים שהם הביאו לי חלקים תקינים ולא מוכנים להביא לי חלק תקין וחדש .או להגדיל את הפיצוי
הם לא עונים בכתב רק טלפונית, זה נשמך כבר כ 4 חודשים ,
פתחתי פניה 703028 לפני יומיים ושלחתי אליכם תמונות במייל.
אשמח לקידום הנושא מולכם
בכבוד רב,
| |
|
|
|
| 7/6/2020 18:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 18:49:53 |
| שלום רב אלינה,
בשל עומס בפניות למועצה לצרכנות, ייתכנו עיכובים בטיפול בפניה, על כן אבקש להתאזר בסבלנות. | |
|
|
|
| 27/2/2020 11:27 |
רונית |
 | | מחבר: | רונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/02/2020 | | שעה: | 11:27:51 |
| | הי, הזמנו חבילת נופש לצרפת דרך קלאב מד ואנחנו נאלצים לבטל עקב ההזהרה של משרד הבריאות בנושא הקורונה. קלאב מד דורש מאיתנו דמי ביטול של 50% שזה המון. יש מה לעשות בנדון? | |
|
|
|
| 1/3/2020 15:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/03/2020 | | שעה: | 15:50:03 |
| שלום רב רונית,
על מנת לברר את זכויותך מכח חוק הגנת הצרכן, אבקש לדעת כיצד בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי מועד קבלת השירות(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- האם טלפונית/אינטרנט או פרונטלית?
בני כמה אתם?
יש לבדוק אם אתם עומדים בתנאים הקבועים בחוק הגנת הצרכן המקנה לצרכנים לבטל את העסקה (עסקת מכר מרחוק או בעסקה פרונטלית- תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה).
לעניין הנחיות משרד הבריאות- לעמדת המועצה הישראלית לצרכנות, המלצת משרד הבריאות לפיה יש להימנע מנסיעה למדינות בהן קיימת סכנת הידבקות, מקנה לצרכנים הזכות לבטל את העסקה בשל סיכול (כח עליון).
| |
|
|
|
| 7/6/2020 17:29 |
תמי |
 | |
|
| 4/6/2020 14:43 |
Sharon |
 | | מחבר: | Sharon (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2020 | | שעה: | 14:43:26 |
| זה קצת הזוי שאנשים שהזמינו דרך סוכן כרטיס באל על כבר קיבלו כספם חזרה ומי שקנה ישירות מול החברה - הכספים שלו שבויים עד שיחזרו לפעילות מלאה (שאין לדעת מתי זה יקרה).
הגשתי תלונה על ההתנהלות מולם באפריל והסטטוס של התלונה עדיין "התקבלה". אני מבינה שיש הרבה מאוד פניות של צרכנים לחברה - אבל נעריך את זה מאוד אם אפשר לפרסם סטטוס כלשהו כי הכספים שלנו אצלהם כבר למעלה מ90 יום (על אף שלא אושר על פי חוק) ואם סוכנים מקבלים מהם כספים חזרה סימן שיש מישהו בחברה שלהם שעובד כרגע ויכול לתפעל החזרים. | |
|
|
|
| 7/6/2020 15:41 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 4/6/2020 13:21 |
אופיר שוורץ |
 | | מחבר: | אופיר שוורץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2020 | | שעה: | 13:21:00 |
| שלום רב
אשמח לעצתכם, בתאריך 6/5/2020 רכשתי מאתר עזריאלי קום בימבה, בתום הרכישה קיבלתי הודעה שהמוצר יהיה אצלי בתאריך 19/5/202.
המשלוח התעכב, ואף אחד מטעם בית העסק לא יצר עימי קשר. לאחר מסכת ארוכה של חיפוש אחר מענה בתאריך 25/05/2020 ענו למכתב ששלחתי במייל, התנצלו על האיחור הבטיחו פיצוי ושה משלוח יגיע בזמן הקרוב.
היום הגיע המוצר04/06/2020 ע״י השליח הבימבה הגיעה שבורה לחלוטין בחלקה האחורי.
שוחחתי עם שירות הלקוחות, המענה היה ״בימים הקרובים יגיעו לאסוף את המצור השבור, יתריעו חצי שעה לפני״ כשביקשתי לנקוט בטווח זמנים מאחר וניסיון העבר עם המשלוחים שלהם הוא כושל, הנציגה סירבה.
הזיכוי יתקבל רק לאחר איסוף המשלוח, שלא ברור מתי הוא יהיה.
החברה מסרבת לתת לי טווח של ימים לאיסוף המשלוח.
אשמח לעצתכם ובעזרתכם מה עלי לעשות. | |
|
|
|
| 7/6/2020 15:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 15:39:51 |
| שלום רב אופיר,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(טלפון/אינטרנט) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, במוצר- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
ובמקרה בו הביטול נעשה עקב פגם במוצר הביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול.
על בית העסקה לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מקבלת הודעת הביטול ועל בית העסק להעמיד את המוצר במקום בו הוא קיבל את המוצר, הכל כקבוע בסעיף 14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
אם כך, פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בציון סעיפי החוק.
במידה שתתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 4/6/2020 13:46 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2020 | | שעה: | 13:46:27 |
| אני בן 86 ובעל נכות של 96% . לפני שנה הזמנתי מיזוג אויר מיני מרכזי לדירה חדשה. המיזוג שהותקן לא מחמם או מקרר בסדר בחלק של הדירה .איש המזגנים ראה שהמערכת אינה פעלת כראוי בחורף אבל אמר שנחכה לקיץ ואז נחליט מה לעשות. בינתיים התברר לי כי איש המזגנים הוליך אותי שולל והחתים אותי על התקנת מזגן קטן מזה שבהסכם .(אמר שהוא נותן לי שידרוג למזגן גדול יותר וטוב יותר).כל המסמכים המעידים על כך נמצאים בידי.
לפני שאגיש את התלונה כסידרה,ברצוני לברר האם חלה התיישנות במקרה זה על הגשת התלונה אצלכם או על (אם יהיה צורך,) משפט לתביעות קטנות ? כי מתקין המזגנים סוחב אותי כבר שנה ולא יודע עד מתי . | |
|
|
|
| 7/6/2020 15:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 15:39:13 |
| שלום רב אלי,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...בינתיים התברר לי כי איש המזגנים הוליך אותי שולל והחתים אותי על התקנת מזגן קטן מזה שבהסכם .(אמר שהוא נותן לי שידרוג למזגן גדול יותר וטוב יותר)..."- האם תוכל לציין מתי זה היה(תאריך)?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה בסוג של נכס.
על מנת לבדוק את פנייתך, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף ראיות התומכות בטענתך. | |
|
|
|
| 4/6/2020 13:20 |
אופיר שוורץ |
 | | מחבר: | אופיר שוורץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2020 | | שעה: | 13:20:53 |
| שלום רב
אשמח לעצתכם, בתאריך 6/5/2020 רכשתי מאתר עזריאלי קום בימבה, בתום הרכישה קיבלתי הודעה שהמוצר יהיה אצלי בתאריך 19/5/202.
המשלוח התעכב, ואף אחד מטעם בית העסק לא יצר עימי קשר. לאחר מסכת ארוכה של חיפוש אחר מענה בתאריך 25/05/2020 ענו למכתב ששלחתי במייל, התנצלו על האיחור הבטיחו פיצוי ושה משלוח יגיע בזמן הקרוב.
היום הגיע המוצר04/06/2020 ע״י השליח הבימבה הגיעה שבורה לחלוטין בחלקה האחורי.
שוחחתי עם שירות הלקוחות, המענה היה ״בימים הקרובים יגיעו לאסוף את המצור השבור, יתריעו חצי שעה לפני״ כשביקשתי לנקוט בטווח זמנים מאחר וניסיון העבר עם המשלוחים שלהם הוא כושל, הנציגה סירבה.
הזיכוי יתקבל רק לאחר איסוף המשלוח, שלא ברור מתי הוא יהיה.
החברה מסרבת לתת לי טווח של ימים לאיסוף המשלוח.
אשמח לעצתכם ובעזרתכם מה עלי לעשות. | |
|
|
|
| 7/6/2020 15:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 15:33:36 |
| שלום רב אופיר,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(טלפון/אינטרנט) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, במוצר- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
ובמקרה בו הביטול נעשה עקב פגם במוצר הביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול.
על בית העסקה לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מקבלת הודעת הביטול ועל בית העסק להעמיד את המוצר במקום בו הוא קיבל את המוצר, הכל כקבוע בסעיף 14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
אם כך, פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בציון סעיפי החוק.
במידה שתתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 4/6/2020 12:28 |
שרית יוסף עצמון |
 | | מחבר: | שרית יוסף עצמון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2020 | | שעה: | 12:28:19 |
| צהריים טובים
בתאריך 27.1.20 עשיתי מנוי לביתי בת 15 (בריכה+חדר כושר)
בתאריך 15.3.20 המקום נסגר עקב מצב חירום (קורונה)
קיבלנו הודעה שהמנוי הוקפא אך התשלומים ממשיכים לרדת.
המקום חזר לפעילות ב-15.5.
בגלל המצב בעלי ואני החלטנו לבטל לילדה את המנוי. (לא רוצים לסכן אותה, ואותנו) וכמובן את כל המשפחה. (לאבי יש הרבה בעיות בריאותיות)
אני ביקשתי לבטל את המנוי בתאריך 13.5.20 עד עכשיו לא קיבלתי החזר.
היום דיברתי איתם והם דורשים דמי ביטול ע"ס 195 ש"ח
האם זה תקין לגבות דמי ביטול בזמנים כאלו.
ודמי הביטול מאוד גבוהים.
סה"כ העסקה ע"ס 2821ש"ח (217 ש"ח *13 תשלומים) החודש אני עדיין רואה חיוב בכרגיל. (החודש תשלום 5 מתוך 13)
ממתינה לתשובה מה עושים?
לא חתמתי איתם על הסכם (עסקה טלפונית)
תודה רבה
| |
|
|
|
| 7/6/2020 15:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 15:25:14 |
| שלום רב שרית,
עקרונית, בהנחה שבתקופה שציינת(15.3.20) הנחיות משרד הבריאות הגבילו את היציאה למרחב הציבורי ובית העסק המדובר נסגר ולא סיפק את השירות, הרי שבמצב זה, עמדת המועצה לצרכנות הינה כי במקרים מסוימים ניתן יהיה לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, אם אלו פני הדברים, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט טענתך ודרישתך להשבת הכספים שנגבו ממך בתקופה בה המקום היה סגור ולא ניתן השירות.
לעניין דרישתך לביטול העסקה- בחוק הגנת הצרכן(תוספת רביעית לסעיף 13א1 בחוק הגנת הצרכן) מוגדר מהו "מכון כושר" כדלקמן:
""מכון כושר" – כהגדרתו בחוק מכוני כושר (רישוי ופיקוח), התשנ"ד-1994, וכן מקום שניתנים בו שירותי ספורט או מועדון בריאות, לרבות שירותי בריכת שחייה, תרגילי התעמלות ועיצוב הגוף, מרחץ אדים או אמבט זרמים, והכול למעט חוג המבוסס על תכנית לימודים, שניתן להצטרף אליו בהרשמה מראש ולא ניתן להצטרף אליו במועד מאוחר יותר ולמעט מקום שניתנים בו שירותי בריכת שחייה בלבד, הפעילה בתקופה שאינה עולה על חמישה חודשים בשנה;"
על כן, ובהנחה שהשירות שנרכש עונה להגדרה שלעיל, אזי' באפשרותך להיעזר במידע הקיים בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן(דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות במקרה של ביטול עסקה)באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
ולאחריו באפשרותך לפנות אל בית עסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקלו בבעיה, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 4/6/2020 12:56 |
יורם |
 | | מחבר: | יורם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2020 | | שעה: | 12:56:41 |
| | רציתי לדעת אם צרפו אותי לקבוצת וואטסאפ מסחרית ללא אישור מראש, האם זו עבירה על חוק הספאם? | |
|
|
|
| 7/6/2020 15:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 15:24:42 |
| שלום רב יורם,
באפשרותך לקרוא בהרחבה על סעיף 30א בחוק התקשורת(בזק שידורים) המכונה "חוק הספאם" בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/email-spam-law
| |
|
|
|
| 4/6/2020 12:47 |
דניאל כהן |
 | | מחבר: | דניאל כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2020 | | שעה: | 12:47:28 |
| שלום, יש לי שתי שאלות הנוגעות לקנייה ברשת:
1. במקרה של מחלוקת בין הקונה לחנות, האם החנות יכולה להגביל את הגישה לערכאות ולקבוע בצורה גורפת ש"בכל מקרה של מחלוקת, תהיה לבתי המשפט של מחוז תל אביב-יפו הסמכות הבלעדית לדון בתביעה" (ציטוט מן תקנון האתר). במילים אחרות, האם אני כתושב באר שבע לצורך הדוגמא יכול לתבוע את החנות בבית משפט לתביעות קטנות בבאר שבע על אף הכתוב בתקנון?
2. כאשר מדובר במשלוח עד לבית, האם השליח מחויב להודיע מראש לקונה על ההגעה ובהתאם להחתים אותו על קבלת החבילה, או שמא הוא רשאי להשאיר את החבילה ליד הדלת ולא להודיע על כך בכלל. המצב שנוצר אצלי הוא שהעסק טוען שהשליח הביא את החבילה אל הכתובת המצוינת, אך מאחר שלא היה עדכון על הגעת החבילה, אני לא קיבלתי אותה ובהתאם אני לא יודע מה עלה בגורלה (למשל, ייתכן שאדם אחר לקח אותה).
תודה מראש! | |
|
|
|
| 7/6/2020 15:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 15:22:38 |
| שלום רב דניאל,
על מנת לענות על שאלתך אבקש לשאול שאלות בירור:
האם בוצעה הרכישה?ואם כן, האם העסקה בוצעה במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון)? | |
|
|
|
| 4/6/2020 12:28 |
שרית יוסף עצמון |
 | | מחבר: | שרית יוסף עצמון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2020 | | שעה: | 12:28:00 |
| צהריים טובים
בתאריך 27.1.20 עשיתי מנוי לביתי בת 15 (בריכה+חדר כושר)
בתאריך 15.3.20 המקום נסגר עקב מצב חירום (קורונה)
קיבלנו הודעה שהמנוי הוקפא אך התשלומים ממשיכים לרדת.
המקום חזר לפעילות ב-15.5.
בגלל המצב בעלי ואני החלטנו לבטל לילדה את המנוי. (לא רוצים לסכן אותה, ואותנו) וכמובן את כל המשפחה. (לאבי יש הרבה בעיות בריאותיות)
אני ביקשתי לבטל את המנוי בתאריך 13.5.20 עד עכשיו לא קיבלתי החזר.
היום דיברתי איתם והם דורשים דמי ביטול ע"ס 195 ש"ח
האם זה תקין לגבות דמי ביטול בזמנים כאלו.
ודמי הביטול מאוד גבוהים.
סה"כ העסקה ע"ס 2821ש"ח (217 ש"ח *13 תשלומים) החודש אני עדיין רואה חיוב בכרגיל. (החודש תשלום 5 מתוך 13)
ממתינה לתשובה מה עושים?
לא חתמתי איתם על הסכם (עסקה טלפונית)
תודה רבה
| |
|
|
|
| 7/6/2020 15:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 15:13:15 |
| שלום רב שרית,
עקרונית, בהנחה שבתקופה שציינת(15.3.20) הנחיות משרד הבריאות הגבילו את היציאה למרחב הציבורי ובית העסק המדובר נסגר ולא סיפק את השירות, הרי שבמצב זה, עמדת המועצה לצרכנות הינה כי במקרים מסוימים ניתן יהיה לטעון טענת "סיכול חוזה" כלומר הפרת חוזה הנעשית עקב סיבות שהמפר לא ידע ולא היה עליו לדעת ולא יכול למנען, וקיום החוזה באותן נסיבות הוא בלתי אפשרי.
לכן, אם אלו פני הדברים, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט טענתך ודרישתך להשבת הכספים שנגבו ממך בתקופה בה המקום היה סגור ולא ניתן השירות.
לעניין דרישתך לביטול העסקה- בחוק הגנת הצרכן(תוספת רביעית לסעיף 13א1 בחוק הגנת הצרכן) מוגדר מהו "מכון כושר" כדלקמן:
""מכון כושר" – כהגדרתו בחוק מכוני כושר (רישוי ופיקוח), התשנ"ד-1994, וכן מקום שניתנים בו שירותי ספורט או מועדון בריאות, לרבות שירותי בריכת שחייה, תרגילי התעמלות ועיצוב הגוף, מרחץ אדים או אמבט זרמים, והכול למעט חוג המבוסס על תכנית לימודים, שניתן להצטרף אליו בהרשמה מראש ולא ניתן להצטרף אליו במועד מאוחר יותר ולמעט מקום שניתנים בו שירותי בריכת שחייה בלבד, הפעילה בתקופה שאינה עולה על חמישה חודשים בשנה;"
על כן, ובהנחה שהשירות שנרכש עונה להגדרה שלעיל, אזי' באפשרותך להיעזר במידע הקיים בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן(דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות במקרה של ביטול עסקה)באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
ולאחריו באפשרותך לפנות אל בית עסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקלו בבעיה, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 4/6/2020 11:19 |
סיסי |
 | | מחבר: | סיסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2020 | | שעה: | 11:19:11 |
| | שלום רב,הזמנתי באתר אינטרנט מעבד מזון בעלות 800 ש"ח בעסקה מועד האספקה היה 7 ימים ומאז עברו כבר יותר משבועיים ולא קיבלתי את המוצר, שיצרתי איתם קשר נאמר לי שיש עיכובים עקב הקרונוה למרות שבדף המוצר לא צויין שיתכנו עיכובים, השאלה שלי האם אני זכאית לפיצוי כלשהוא על האיחור במועד האספקה? | |
|
|
|
| 7/6/2020 14:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 14:14:45 |
| שלום רב סיסי,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר הטעיה במועד אספקת המוצר, שבמסגרתו תוכלי לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן.
בנוסף, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
היה והביטול נעשה עקב אי אספקת המוצר במועד שנקבע בהסכם, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול(5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם).
לעניין זה ראי הנחיות הרשות להגנת הצרכן בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona (תחת הכותרת:"הבהרות בדבר התנהלות בצל הקורונה ביטול עסקה")
| |
|
|
|
| 4/6/2020 11:07 |
מיכל דוב |
 | | מחבר: | מיכל דוב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2020 | | שעה: | 11:07:17 |
| היי
הבן שלי נרשם לקורס שוק ההון בטרם התחילה הקורונה.
הוא נוכח ב-3-4 שעורים במכללה ואז נכנסנו לתקופת קורונה והשעורים היו בזום.
הוא לא הצליח ללמוד בזום שכן מדובר במעבר בין מערכות בו זמנית.
פניתי למכללה בבקשה להעביר אותו לקורס אחר במועד אחר אך לאור המצב הם לא יכולים להתחייב שיפתח קורס נוסף.
האם ע"פ חוק אני יכולה לבקש את החזר יחסי על אי הלמידה או שהכספים ירדו לטמיון.
נותרו לי עדיין תשלומים למכללה
מה אומר החוק היחס לימי קורונה?
אודה לסיוע כיצד לנהוג
| |
|
|
|
| 7/6/2020 13:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 13:48:57 |
| שלום רב מיכל,
באפשרות בנך לפנות אל בית העסק בכתב ולפרט את כל השתלשלות העניינים ולאחריו להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות, בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתו. | |
|
|
|
|