| 8/6/2020 08:32 |
ניר שטרן |
 | | מחבר: | ניר שטרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2020 | | שעה: | 08:32:45 |
| קניתי מסך מחשב באתר אינטרנט. הם טילפנו ואמרו שהוא חסר והציעו לי מסך דומה במחיר 1999. על סמך השיחה הסכמתי ושילמתי 1999.
היום, פחות משבוע אחרי הקנייה, ראיתי שבאתר שלהם אותו מסך מוצע במחיר 1599. אתמול קיבלתי את המסך ופתחתי אותו.
האם יש לי זכות חוקית לדרוש זיכוי של 400 שקל על ההפרש בין המחיר שמופיע באתר שלהם מהמחיר שאמרו לי בטלפון? | |
|
|
|
| 9/6/2020 14:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/06/2020 | | שעה: | 14:25:34 |
| שלום רב ניר,
לא.
עם זאת, יצוין כי בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, במוצר- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, כקבוע בסעיף 4ג(ג),14ג(ב),14ה בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 8/6/2020 07:37 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2020 | | שעה: | 07:37:11 |
| הי, חדר הכושר שהייתי מנויה בו נסגר בתחילת הסגר וכנראה לא יפתח יותר
את החיובים המשיכו לעשות חודשיים אחרי הסגר
יעצתם לי לבדוק באינטרנט אם נפתח הליך בית משפט, אין שום מידע לגביהם ברחבי האינטרנט
מה האפשרות העומדת בפני לקבלת החזר על התשלומים שגבו ממני אחרי תחילת הסגר? | |
|
|
|
| 9/6/2020 13:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/06/2020 | | שעה: | 13:38:02 |
| שלום רב יעל,
במידה שאת מעוניינת שנבדוק את פנייתך, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים(קחי בחשבון שיש עומס בפניות למועצה לצרכנות). | |
|
|
|
| 8/6/2020 07:34 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2020 | | שעה: | 07:34:37 |
| שלום, אשמח לסיוע...
ב-12/4 רכשתי מצנם באמצעות כרטיס נטען. במעמד ההזמנה נאמר שאספקת המצנם לביתי תתבצע בתוך 7 ימי עסקים. בשל חג הפסח, יום העצמאות וכו' ולאחר שיחה עם מוקד שירות הלקוחות של החברה, המתנתי עד ל-5/5 (כ-15 ימי עסקים בסך הכל) ואז ביקשתי מול שירות הלקוחות לבטל את העיסקה. נאמר לי שהעסקה בוטלה ותוך 14 ימי עסקים אראה את הביטול בכרטיס איתו שילמתי. לאחר כ-18 ימי עסקים יצרתי קשר שוב עם שירות הלקוחות ואלה טענו שעשו טעות ושולחים שוב לזיכוי להנהלת חשבונות....
נכון להיום כ-20 ומשהו ימי עסקים לא ראיתי את הזיכוי.
אני לא מצליחה להגיע למישהו מעבר לנציג שירות לקוחות כי הם לא חוזרים ולא מעבירים אחראי משמרת. שלחתי שני מיילים לסמנכ"ל בחברה, אבל גם זה לא צלח.
אשמח לסיוע המועצה לצרכנות בנושא - כיצד להתנהל מול החברה.
תודה | |
|
|
|
| 9/6/2020 13:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/06/2020 | | שעה: | 13:28:09 |
| שלום רב מיכל,
אם כך, וככל שבוצעה פניה בכתב הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 8/6/2020 05:24 |
גרשון |
 | | מחבר: | גרשון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2020 | | שעה: | 05:24:33 |
| | וגם מוצר אחר מהמוצר המתבקש בהזמנה מה ניתן לעשות נזק 250 שקל | |
|
|
|
| 9/6/2020 13:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/06/2020 | | שעה: | 13:12:06 |
| שלום רב גרשון,
בכותרת פנייתך אתה מציין כי:
"חנות מוכרת במכוון מוצריםן פגומים"- האם יש לך הוכחה שהתנהלות זו נעשית במכוון? אם כן,באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
| |
|
|
|
| 7/6/2020 09:32 |
קארן |
 | | מחבר: | קארן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 09:32:26 |
| שלום, הזמנתי 50 חולצות עם הדפסה של לוגו חברה, צירפתי קבצי לוגו (כולל דוגמת חולצה קיימת) בנוסף ביקשתי לראות חולצה אחת כסקיצה/דוגמה במייל כדי לאשר סופית לפני הדפסת כל הכמות. מס' ימים לאחר מכן נאמר לי שהכל מוכן בלי ששלחו לי דוגמה. אספנו את החולצות והלוגו לא בצורתו המקורית. הכסף שולם במלואו מראש. מהן זכויותיי במקרה כזה? החולצות מיועדות לעבודה בשטח והלוגו זה השם של החברה משמע הדבר הכי חשוב למטרה זו. תודה מראש!
נ.ב. לידיעה כללית, אם הדפסה יורדת בכביסה על אף שהובטח שזה לא יקרה מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 7/6/2020 14:25 |
קארן |
 | | מחבר: | קארן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 14:25:53 |
| | כמובן שהתקשרתי מיידית וכן שלחתי את ההזמנה עם הקבצים שוב במייל וצילום של אחת החולצות מתוך ה50 כדי שיראו וישוו לקבצים שבהזמנה. כבר מספר טלפונים ואימיילים ועדיין מתחמקים וסוחבים אותי בימים. בינתיים כבר חלפו ימים ספורים (פחות משבוע) | |
|
|
|
| 8/6/2020 22:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2020 | | שעה: | 22:38:55 |
| שלום רב קארן,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, היות שהעסקה בוצעה בעבור בית העסק, אנו מנועים מלסייע.
תנסי אולי לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה. | |
|
|
|
| 9/6/2020 10:49 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/06/2020 | | שעה: | 10:49:27 |
| מחוק המכר:
אי התאמה
11. המוכר לא קיים את חיוביו, אם מסר –
(2) נכס שונה או נכס מסוג או תיאור שונה מן המוסכם;
(3) נכס שאין בו האיכות או התכונות הדרושות לשימושו הרגיל או המסחרי או למטרה מיוחדת המשתמעת מן ההסכם;
אתם יכולים להודיע לעסק בכתב על הנושא. במידה ואין הסכמה ביניכם, אתם יכולים לתבוע. | |
|
|
|
| 8/6/2020 05:03 |
ענבל מ |
 | | מחבר: | ענבל מ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2020 | | שעה: | 05:03:21 |
| שלום, קניתי 2 חבילות גרביונים בחנות מידה
9-11. בקופה אמרו שאין החלפות גם על אריזה סגורה.
1. האם זה חוקי לסרב להחליף גרביונים באריזה סגורה?
2. כשפתחתי את אחת האריזות גיליתי שבעצם המידה של הגרביונים קטנה מאוד מאוד (בערך בגודל 5-6 במקום 9-11 שכתוב על האריזה. האם זה נחשב למוצר פגום שהחנות כן צריכה להחליף גם אם האריזה פתוחה?
תודה | |
|
|
|
| 9/6/2020 10:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/06/2020 | | שעה: | 10:25:22 |
| שלום רב ענבל,
מה המחיר של המוצר?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר הארוז באריזתו המקורית, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שעלות המוצר עולה על 50 ש"ח(פר מוצר) וכן שהמוצר לא נפתח מאריזתו המקורית.
על כן, בהנחה שהמוצר עולה מעל 50 ש"ח ולא נפתחה אריזתו, אזי' קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בניכוי דמי ביטול, כאמור לעיל.
בעניין המוצר שאריזתו נפתחה- הגם שמחירו עולה על 50 ש"ח לא קמה לך זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה היות שהאריזה נפתחה, יחד עם זאת,סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציג שילוט מדיניות החזרת טובין, בחנות ולפעול בהתאם למדיניות, במידה שאין שילוט הרי שהדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן שבמסגרתו ניתן לדרוש ביטול עסקה.
היה ושילוט מדיניות החזרת טובין לא מאפשר לצרכן החלפה או ביטול, אזי באפשרותך לפנות אל בית העסק מכח חוק המכר הקובע כי במקרה של אי התאמה על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך המוצר. | |
|
|
|
| 8/6/2020 04:36 |
ג. ד. |
 | | מחבר: | ג. ד. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2020 | | שעה: | 04:36:19 |
| לפני למעלה מחצי שנה התחלתי בתהליך של פתיחת עסק סוויטות נופש. רכשתי נכס, שיפצתי וכו'. העסק היה אמור להתבסס ברובו על תיירות חו"ל. רכשתי ריהוט יקר וכו' ברמה מאד גבוהה. בעקבות הקורונה, אני לא רואה עתיד לענף זה. (אין כמעט (אם בכלל) תיירים, המצב הכלכלי של תושבי המדינה לא פשוט)
אני מעוניינת להחזיר את הסחורות לספקים. הסחורות עדיין בקרטונים ולא נעשה בהם שימוש. הסחורה נקנתה בסוף 2019
האם זכותי להחזיר המוצרים ולקבל חזרה את כספי מהמוכר?
אשמח לתשובה בענין.
תודה מראש! | |
|
|
|
| 9/6/2020 10:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/06/2020 | | שעה: | 10:11:30 |
| שלום רב גברת,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, היה והמוצרים נרכשו בעבור בית העסק ולא לשימושך האישי, ביתי או משפחתי, הרי שאנו מנועים מלסייע לך.
באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן. | |
|
|
|
| 8/6/2020 02:58 |
ערן |
 | | מחבר: | ערן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2020 | | שעה: | 02:58:15 |
| שלום לכולם,
עזבתי דירה לפני כמעט שנה, כאשר בעל הדירה התחייה להעביר את החשבון על שמו. בפועל הוא לא עשה זאת והחשבון נשאר על שמי, כאשר עם הזמן הצטבר חוב של כ-900 ש״ח. חברת החשמל מבקשת ממני להמציא מסמכים שאין ברשותי כדי להוכיח שאני לא גר בדירה על מנת ״למחול״ לי על החוב, ובכל מקרה לא מוכנים לוותר על עלות ניתוק החשמל בסך 99 ש״ח.
האם ההתנהלות הזו חוקית? נראה לי לא נורמלי שבתור שוכר אני יכול להיכבל לדירה לנצח על פי הגחמה של בעל הדירה שהחליט שלא מתאים לו להעביר את החשבון, ואני לא מבין למה אני צריך לשאת בעלות הניתוק. האם הם יכולים לפתוח בהליכי גבייה נגדי בעקבות החוב הזה? מה אפשר לעשות בנידון? | |
|
|
|
| 9/6/2020 10:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/06/2020 | | שעה: | 10:07:10 |
| שלום רב ערן,
בעניין זה פנה אל רשות החשמל בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/the_electricity_authority | |
|
|
|
| 7/6/2020 22:56 |
LIMOR |
 | | מחבר: | LIMOR (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 22:56:49 |
| שלום רב,
אשמח לדעת האם לקוח ששילם על קורס לימוד / שכ"ל חייב לקבל קבלה ידנית במעמד החתימה או שניתן לשלוח אליו קבלה במייל / SMS ?
תודה | |
|
|
|
| 9/6/2020 10:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/06/2020 | | שעה: | 10:03:54 |
| שלום רב לימור,
האם מדובר בלימודים אקדמיים במוסד המוכר על ידי המל"ג? אם כן, פני אל המועצה להשכלה גבוהה.
האם ביקשת לקבל את הקבלה ידינית או לאו?
בכל מקרה ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/invoice_request
| |
|
|
|
| 7/6/2020 22:49 |
חנן |
 | | מחבר: | חנן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 22:49:23 |
| רכשתי טריפל של חברת סלקום כולל 2 ממירים מסוג שיאומי s ומאסטרבוקס,יום לפני ההתקנה מנהלת שרות סיכמה איתי על תנאי העיסקה וידאה כי יש את המחירים במלאי עידכנה אותי בנידון שהכל תקין ואישרה את ביצוע ההתקנה למחרת,למחרת טכנאי של חברה חיצונית הגיע לדירתי להתקין את הטריפל משעה 08:00 עד השעה 10:00 בסיום העבודה בשעה 10 עדכן אותי לראשונה שאין לו את הממיר שאומי s ונטש את דירתי עד היום, פניתי מספר פעמים לחברת התקשורת ו דיווחתי להם על האירוע,הם שללו כל טענה שלי,בידי הוכחות שאכן הם היו צריכים להתקין את הממיר שאומי s,שנית לדעתי הטעו אותי אם חא היה לטכנאי ממיר שיאומי sלמה לא עדכנתי אותי בנידון לפני ההתקנה או במהלכה או בסופה רק לאחר שסיים את עבודתו אמר לי שאין לו את הממיר האם עליי לבקש פיצוי ובאיזה גובה ? על ההטעיה,ועל אי אספקת ממיר שירומי במשך 7 חודשים עד היום .
| |
|
|
|
| 9/6/2020 09:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/06/2020 | | שעה: | 09:59:19 |
| שלום רב חנן,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה בכמות הטובין שבמלאי מסוג נושא העסקה, כאשר הסעד בגין הטעיה מהותית בנסיבות העניין הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
מכאן ועל מנת לבדוק את פנייתך, אנא פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/6/2020 15:18 |
ריקי |
 | | מחבר: | ריקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 15:18:12 |
| שלום,
אני מנויה במכון כושר בחדר סטודיו (שיעורים מודרכים).ורציתי לשאול מספר שאלות:
1. יש מכסת מתעמלים ויש צורך להירשם מראש, אם אני לא נכנסת למכסה ואין לי מקום בשיעור, האם אפשר לגבות ממני כרגיל? איך אפשר לחשב זאת?
2. אם אני הולכת לשיעור מסוים והמדריכה לא חזרה- האם אפשר לחייב אותי גם על שיעור של ממלאת מקום או שיש לי אפשרות להשהות מנוי?
3. השאלה הקריטית ביותר- בגלל העומס יש ביקוש לשיעור מסוים שאני משתתפת בו ולכן המכון מעוניין לפצל את השיעור לשתי קבוצות- כל אחת תתעמל חצי שעה במקום השעה הרגילה, אבל התשלום יהיה תשלום מלא. האם יש הגיון שזה חוקי?
חשוב לי לציין שכבר התשלומים של המנוי הסתיימו בתקופת הקורונה (סולקו כרגיל), כך שלא ניתן לטעון שיש בינינו חוזה חדש.
אשמח מאד לתשובתכם.
תודה!
ריקי | |
|
|
|
| 9/6/2020 09:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/06/2020 | | שעה: | 09:52:24 |
| שלום רב ריקי,
בעניין זה באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין, לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/6/2020 10:24 |
יניב סיני |
 | | מחבר: | יניב סיני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 10:24:24 |
| שלום
אמי הייתה אמורה לנסוע לטיול לטורכיה בסוף חודש מרץ עם קבוצה של כ 50 איש
עקב הקורונה הטיול בוטל ועדיין לא הוחזר הכסף
העסקה נסגרה לפני כ 4 חודשים דרך הטלפון ובכרטיס אשראי שהמשיך לרדת
הכסף לא הוחזר בטענה שהחברה עדיין סגורה
האם זה חוקי?מה ניתן לעשות?
תודה
| |
|
|
|
| 8/6/2020 15:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2020 | | שעה: | 15:41:28 |
| שלום רב יניב,
לא ציינת מי ביטל את העסקה?
האם בוטח לכם השבת הכספים?
האם פניתם אל בית העסק בכתב לבירור העניין? | |
|
|
|
| 8/6/2020 16:18 |
יניב סיני |
 | | מחבר: | יניב סיני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2020 | | שעה: | 16:18:57 |
| הטיול בוטל ע"י מארגני הטיול
נאמר שכשחברת הטיולים תחזור לעבוד אז הכסף יוחזר
| |
|
|
|
| 8/6/2020 21:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2020 | | שעה: | 21:10:35 |
| שלום רב יניב,
אם כך, יש לפנות אל בית העסק בכתב לאחריו הגישו תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתכם. | |
|
|
|
| 8/6/2020 23:53 |
יניב סיני |
 | |
|
| 9/6/2020 09:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/06/2020 | | שעה: | 09:42:24 |
| שלום רב יניב,
גם אם לא עונים עדיף לשלוח מכתב בכדי שיהיה לך הוכחה. | |
|
|
|
| 4/6/2020 11:32 |
מירית |
 | | מחבר: | מירית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2020 | | שעה: | 11:32:35 |
| רכשתי שוברים דרך באליגם לחופשה (חבילה ) הודעתי על ביטול לפני כחודשיים ועדיין ממשיכים לחייב אותי בכרטיס אשראי (פרסתי ל 12 תשלומים) העסקה היתה אמורה להיות בסוף יוני . פניתי מספר פעמים לחברה , בהתחלה אנו לי שיבדקו , וכעת בכל פניה אליהם נשלחת הודעה שפניתי בעבר ולכן הם נאלצים לסגור את הפניה הנוכחית . האם אני רשאית לפנות לחברת האשראי ולהפסיק לחייב אותי . גם במקרה של ביטול אני מחויבת ב עשרים אחוז ומזמן גבו אותם וגם ממשיכים לגבות .
בנוסף האם אני מחויבת לשלם את העשרים אחוז לאור העובדה שאין טיסות בגלל הקורונה וכשדיברנו עם בית העסק שמתפעל את החופשה (כנפי משק) נאמר לנו שלא ניתן לדחות את החופשה .
אודה להכוונה !!! | |
|
|
|
| 7/6/2020 15:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 15:04:58 |
| שלום רב מירית,
על מנת לענות לשאלותיך, אבקש לדעת מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
למי הודעת על ביטול העסקה- האם לחברת באליגם או לחברת כנפי משק?
מכח מה ביטלת את העסקה? שכן, בעסקת מכר מרחוק קמה לך זכות לבטל את העסקה, בשירות- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
היה והמועד לביטול העסקה חלף, והיות שהודעת הביטול נעשתה על ידך ולא על ידי החברה,לכאורה יהיה עליך לפעול בהתאם למוסכם בניכם(כל עוד יהיה אפשרי לקבל את השירות).
| |
|
|
|
| 9/6/2020 08:58 |
מירית |
 | | מחבר: | מירית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/06/2020 | | שעה: | 08:58:42 |
| שלום רב,
תודה על התשובות.
בהמשך לשאלתך, העסקה בוצעה בפברואר ובוטלה במרץ (חלפו 14 יום) ולכן אני חייבת לשלם 20%. ביטלתי כמובן מנסיבות קורונה. הודיעו על המשך הלימודים (היינו אמורים לטוס ב30.6) ובנוסף השמיים נסגרו. הוגעתי על ביטול גם לכנפי משק (בפקס) , אישרו לי שהתקבל. וגם יש לי תכתובות מול באליגם. כשאני מבררת מול באליגם מדוע לא מבטלים את העסקה מתעלמים מההודעות שלי. אני פותחת פניות דרך המייל וסוגרים לי אותם בטענה שנפתחו פניות קודמות בנושא. התעלמות מוחלטת. לא מצליחה להבין את החוק. הכסף הוא שלי , ביטלתי את העסקה, בעוד שלושה שבןעות היינו אמורים לטוס ושום חברה לא פונה אליי , הרי ברור שזה לא יצא לפועל והחבילה מבוטלת. ביקשתי בתחילה לדחות את המועד אך מכיוון שמדובר בחבילה , נענתי בשלילה.
בנוסף , מה דין ה 20% , האם רשאית לקבל אותן מכח הנסיבות ? | |
|
|
|
| 9/6/2020 09:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/06/2020 | | שעה: | 09:26:45 |
| שלום רב מירית,
על מנת לבדוק את פנייתך, תנסי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/6/2020 19:19 |
רן |
 | | מחבר: | רן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 19:19:04 |
| שלום רב,
הזמנו קרוז באוגוסט 2019 לאוגוסט 2020. שילמנו מקדמה של 1200$ עם אופציה לביטול של 70$ לאדם כל עוד הביטול נעשה בין 60-90 יום. במהלך מרץ ביקשנו לבטל את הקרוז בגלל המצב ונאמר לנו שאנו לא יכולים לקבל זיכוי אלא רק וואצ'ר וכי ההזמנה היא מסוג NRD (ללא זיכוי כספי).
שבדקנו את ההזמנה מופיעים בה שתי טבלאות גם לאפשרות של ביטול רגיל וגם להזמנה שהיא NRD. כמובן שווידאנו מול הסוכן שההזמנה היא רגילה.
בהזמנה לא מצוין סוג הביטול אלא רק שתי טבלאות.
ביקשנו להבין מדוע יש שתי טבלאות והיכן רשום שההזמנה היא NRD. לא קיבלנו מענה.
טרם שלחנו מכתב מאתר של המועצה.
מה ההמלצה שלכם כיצד לפעול במקרה כזה?
תודה,
רן | |
|
|
|
| 8/6/2020 23:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2020 | | שעה: | 23:27:18 |
| שלום רב רן,
האם יש ברשותכם ראיות התומכות בטענתכם?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...ביקשנו להבין מדוע יש שתי טבלאות והיכן רשום שההזמנה היא NRD. לא קיבלנו מענה..."- האם הפניה בוצעה בכתב?
במידה שאתה מעוניין שנבדוק את פנייתך אנא פנה אל בית העסק בכתב(ככל שלא בוצעה פניה) ובמידה שתתקל בבעיה, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/6/2020 17:59 |
ותד |
 | | מחבר: | ותד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 17:59:44 |
| הטיסה שלי בוטלה ביולי קיבלתי הודעה מחברת התעופה ולא הסכמתי לטיסה החלופית שהציעו לי
השאלה מתי אני אקבל החזר לפי החוק? חברת התעופה Brussels airlines | |
|
|
|
| 8/6/2020 23:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2020 | | שעה: | 23:23:15 |
| שלום רב אדון,
ככל שמדובר בחברת תעופה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל, ראה מידע מפורט בדבר זכויותיך מכח סעיף 6(א)(2) לחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה, או שינוי בתנאיה) תשע"ב-2012 (להלן: "חוק שירותי תעופה") באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tviaa_flight | |
|
|
|
| 7/6/2020 16:23 |
דור אבדר |
 | | מחבר: | דור אבדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 16:23:39 |
| רכשתי תכשיט במחיר 4000ש"ח בקשתי שהתכשיט יהיה מוכן לאותו היום אמרו לי בסדר התקשרו שעה לאחר מכן לעדכן שהתכשיט יהיה מוכן רק יום למחרת אני לא הרגשתי בנוח עם התגובה שלהם חזרתי אליהם לאחר שעתיים וביקשתי לבטל וטענו שאי אפשר לבטל תכשיט מעל 3000 שקל.
הלכתי שנית וראיתי שלא הוצב שילוט תקנון הגנת הצרכן בחנות שלהם. וגם בעת הרכישה לא אמרו לי שום דבר לגבי החזרת המוצר ואפילו לא נתנו לי חשבונית רכישה אמרו לי שאני אקבל ברגע שאאסוף מהם את התכשיט אקבל את החשבונית ואת ההזמנה. האם זה לא מהווה ביטול העסקה כולה? יש לי הוכחות תמונות ומה שצריך כנגד התגובה שלהם שיש להם "שילוט" הם גם טוענים לייצור מיוחד התכשיט הנ"ל מופיע באתר שלהם התליון עצמו (ללא השרשרת) מוצע למכירה בשיבוץ בגדלים החל מ0.15 עד 2 קראט, התליון שאני הזמנתי משובץ
ביהלום 0.41 קראט, כלומר שהוא פריט בקטלוג יש גם מספר דגם כמובן, השרשרת הוחלפה אך היא חלק אשר ניתן לפירוק והשרשרת הייתה
זמינה במלאי באותה עת, כלומר שגם היא אינה חלק מ"ייצור אישי".
הנא עזרו לי בהקדם יש עילה לתביעה יש בידי הוכחות נגד הטענה שלהם לייצור מיוחד, וכנגד הטענה שלהם שיש להם תקנון בחנות שלהם.
עשיתי כל מה שביכולתי להימנע מלגשת לתביעה האם להגיש תביעה או ליצור איתם שוב קשר עם ההוכחות "חייב לציין התכשיט לא אצלי מעולם לא לקחתי אותו" ועברה כבר חצי שנה מעת הרכישה. | |
|
|
|
| 7/6/2020 16:27 |
דור אבדר |
 | | מחבר: | דור אבדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 16:27:08 |
| | ועם כן יש עילה לתביעה כמה לדרוש עבור עוגמת נפש כמובן שאני אדם ישר שיבקש את הסכום שבו רכשתי בלבד. אבל כמה לדעתם לדרוש אשמח לתשובה מידית זה מאוד חשוב אני ניגש עוד השבוע להגיש תביעה רק אני רוצה לדעת בוודאות שיש לי כאן עילה לתביעה כי בידי הוכחות ממשיות לטענותיהם והשקרים שלהם. | |
|
|
|
| 8/6/2020 23:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2020 | | שעה: | 23:09:38 |
| שלום רב דור,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...השרשרת הוחלפה ..."מה כוונתך?
מדוע פנייתך נעשית בחלוף חצי שנה?
האם נעשתה פניה בכתב לבית העסק?
עקרונית, סעיף 4ג לחוק הגנת הצרכן קובע כי מדיניות החזרת טובין צריך להציג: "במקום עסקו, במקום הנראה לעין ובאתיות ברורות וקריאות, מודעה המפרטת את מדיניותו לגבי החזרת טובין שלא עקב פגם"...
במידה שבית העסק לא הציג שילוט מדיניות החזרת טובין, כמפורט בדין, עלול הדבר להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
זאת ועוד תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בתכשיט, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שעלות המוצר לא עולה על 3000 ש"ח ולא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
על כן, ובהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך(ככל שלא בוצעה פניה בכתב).
| |
|
|
|
| 7/6/2020 15:53 |
אילת |
 | | מחבר: | אילת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 15:53:23 |
| שלום,
סבתא שלי הייתה מאושפזת לאחר ניתוח בבית חולים. כששחררו אותה, שמנו אותה במלון המיועד לאנשים המשתחררים מבתי חולים ע״מ שיהיה צוות רפואי שישגיח עליה. הבטיחו לנו לתת לה טיפול מסור.
ביום שישי התקשרנו לקבלה כדי לדבר איתה ולאחל לה שבת שלום, חייכנו הרבה מאוד פעמים ועד שכבר היה מענה, ענה עובד בן מיעוטים אחד שאמר שהוא לא יודע איך מעבירים בשלוחות ושנתקשר יותר מאוחר אולי האח יודע. בטח המנקה ענה…
אתמול נסענו לבקר אותה ואיך שנכנסנו היא התחילה לבכות לנו שהיא לא רוצה להשאר שם שלא מתיחסים אליה ולבקשות שלה שהיא מבקשת כדור להרגיע כאב כבר שעתיים ומורחים אותה שאנחנו נותנים מתי שחושבים שצריך שהיא לא אכלה כלום בשבת כי האוכל היה מלא שמן ושאמרה להם שהיא לא יכולה לאכול את זה לא הביאו לה תחליף שאף אחד לא התייחס אליה בכלל והיא רק סובלת שם וקשה לה ועוד יום אחד שלה שם היא לא יודעת מה יקרה לה.
דיברנו עם השכנה שלה לחדר והיא סיפרה לנו שבשבת רק היא כל פעם הלכה והביאה לה לשתות וגם כשסבתא שלי בקשה לקח זמן עד שבאו אליה.
מיהרנו להוציא אותה משם מיד בבוקר ואחד העובדים שם אמר לנו אתם עושים טעות אתם פשוט לא אוהבים אותה ולא רואים את טובתה חולה כמוה היא חולה קשה שלא שווה לנו בכלל היא שווה כמו 8 חולות ועדין אנחנו רואים את טובתה ושעדיף לה להשאר פה אמרנו לו אבל טובתה זה בבית שלה עם המשפחה שלה שאוהבת אותה וחושבת עליה הוא אמר לנו ברוב חוצפתו ש״היא לא יודעת מה היא אומרת אתם צריכים לקבוע לה עובדה שפה היא נשארת וזהו ואתם לא יכולים לשחרר אותה״.
תכלס, שילמנו קרוב ל1000₪ ללילה אבל קיבלנו רק עגמת נפש.
האם יש איזשהו חוק המאפשר לנו לדרוש את כספנו בחזרה ולבקש פיצויים על עגמת הנפש וההתעללות באשה מבוגרת? | |
|
|
|
| 8/6/2020 22:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2020 | | שעה: | 22:35:45 |
| שלום רב אילת,
לעניין הטענה לכאורה להתעללות- באפשרותך לשקול פניה למשטרה.
לעניין דרישת פיצויים בגין עוגמת נפש-תנסו לפנות אל בית העסק לבירור העניין, יש לציין כי לא ניתן להגיש תביעה רק על עוגמת נפש לבדה אלא היא תתלווה לעילה עקרית, כמשנית.
| |
|
|
|
| 7/6/2020 13:51 |
מוריס |
 | | מחבר: | מוריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 13:51:40 |
| שלום, אנחנו זוג שהיה אמור להתחתן בחודש מאי, נאלצנו לדחות לאוגוסט, בעל האולם טוען שאם במידה והאירוע יאלץ להדחות שוב אנחנו חייבים לדחות את האירוע למועד נוסף ( מועד שלישי וכו').
אבקש לציין שאת טקס החופה והקידושין ביצענו כדת וכדין בתאריך המקורי חודש מאי .
האם בעל האולם יכול לחייב אותנו לדחות שוב ושוב ? | |
|
|
|
| 8/6/2020 22:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2020 | | שעה: | 22:23:13 |
| שלום רב מוריס,
על מנת לבדוק את פנייתך, אנא פנה אל בית העסק בכתב ולאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/6/2020 13:16 |
אניה |
 | | מחבר: | אניה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 13:16:24 |
| במעמדו הרכישה טעיתי והסתמכתי על מילותיו של המוכר ולא ביצעתי בדיקה לרכב במכון.
מספר ימים לאחר הרכישה כן לקחתי לבדיקה והתחוור לי כי יש בו ליקויים רבים שלא דווחו לי ולא בוצע לגביהם גילוי נאות, כולל תאונה.
באם אני יכולה לדרוש את ביטל העסקה? האם לדרוש את תיקונם?
ידוע לי כי איתי, אך גם ידוע לי כי כל פי חוק היה מצריך.לתת לי מסמך גילוי נאות על מצבו..אשמח לדעת מה זכויותיי | |
|
|
|
| 8/6/2020 22:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2020 | | שעה: | 22:04:04 |
| שלום רב אניה,
להלן קישור לאתר המועצה לצרכנות בו תוכלי לקבל מידע בעניין:
https://www.consumers.org.il/category/car | |
|
|
|
| 7/6/2020 13:06 |
אדי |
 | | מחבר: | אדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 13:06:16 |
| שלום.
נקבע לי מחברת הביטוח איש מקצוע בשעות הבוקר .
לקחתי חופש והאיש מקצוע לא הגיע כלל וללא הודעת כלל.
כשדיברתי עם חברת הביטוח נאמר לי שנעשה תיאום לא תקין ולכן הוא לא יוכל להגיע בתאריך שנקבע.
האם מגיע לי פיצוי על כך שנשארתי בבית והאיש מיקצוע לא הגיע? | |
|
|
|
| 8/6/2020 21:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2020 | | שעה: | 21:44:16 |
| שלום רב אדי,
בעניין זה עליך לפנות אל המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
|