| 11/6/2020 10:30 |
יארוסלב |
 | | מחבר: | יארוסלב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2020 | | שעה: | 10:30:03 |
| שלום רב,
ביטלתי מנוי לחדר כושר לפני כשבועיים.
אחרי חישוב נאמר שאני זכאי להחזר תשלום
אך נאמר שאני צריך לחכות 21 ימי עסקים עד שהצ'ק יגיע מהחברה.
שאלה:
זאת חא עסקה של מאות אלפי שקלים
21 ימי עסקים?
לצ'ק ?
למה כל כך הרבה זמן ואיפה רשום החוק כמה ימי עסקים צריך לחכות להחזר תשלום על עסקה מתמשכת??
תודה,
| |
|
|
|
| 14/6/2020 22:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2020 | | שעה: | 22:24:11 |
| שלום רב יארוסלב,
עקרונית,תיקון 37 לסעיף 13א1 בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"13א1. (א) צרכן רשאי בכל עת לבטל עסקה לתקופה קצובה, מסוג המנוי בתוספת הרביעית, בדרך ובתנאים המפורטים בה, ויחולו על ביטול עסקה כאמור ההוראות המפורטות לצדה באותה תוספת; לעניין סעיף זה, "עסקה לתקופה קצובה" – לרבות עסקה לרכישת נכס."
עם זאת, אין התייחסות בדין לעניין המועד להשבת הכספים לצרכן.
| |
|
|
|
| 11/6/2020 12:28 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2020 | | שעה: | 12:28:49 |
| הותקן אצלי מזגן לפני שנה ו8 חודשים לאחר 6 חודשים פניתי לחברה שהמזגן מרעיש כבר מהיום הראשון רק שלא פניתי אליהם כיון שהוא לא היה בשימו הם שלחו טכנאי שאישר שקיים רעש והפנה אותי למתקין שלי בטענה שהצנרת שהתקין משו בה לא היה בסדר לפני כשבוע הגיע המתקין (כן נשמע קצת הזוי שזה לקח שנה אבל זה המתקין...ואני...) סידר את הצנרת אך הרעש נותר המתקין טוען שהמזגן היה פגום מלכתחילה ועל החברה להחליפו השאלה היא שהאחריות היית בתוקף לשנה והיא כבר עברה האם כיון שתלונה הוגשה בתוך השנה זה נחשב שהתקלה לא טופלה ועדין יש אחריות?
| |
|
|
|
| 14/6/2020 22:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2020 | | שעה: | 22:07:28 |
| שלום רב חיים,
אם כך, עליך לפנות בכתב הן ליבואן/יצרן (במסגרת תעודת האחריות) והן אל המתקין ולאחריו, אם תתקל בבעיה תנסה להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 11/6/2020 09:17 |
גורי גליקשטיין |
 | | מחבר: | גורי גליקשטיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2020 | | שעה: | 09:17:39 |
| יש לי מזגן בן 4 שנים. בעקבות תקלה קניתי והחלפתי את כל היחידה החיצונית (המעבה). בחנות לא נותנים לי אחריות עליו ואומרים שאין אחריות על חצי מוצר (נותנים אחריות רק למערכת מלאה).
האם זה נכון שצרכן קונה פריט חשמלי בעלות 15000 ש"ח ואין עליו אחריות? | |
|
|
|
| 14/6/2020 22:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2020 | | שעה: | 22:00:38 |
| שלום רב גורי,
עקרונית, סעיף 1 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) מגדיר מהו "טובין":
" "טובין" – מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר הטובין לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים;"
בנוסף, סעיף 2 בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה קובעות אחריות יצרן לביצוע תיקונים(ומתייחס גם לפריט טובין, כולו או חלקים ממנו, כדלקמן:
"2. (א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה; נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה."
על כן, ייתכן שבמקרה המתואר, היות שלא מדובר ברכישה של המוצר כולו אזי' לכאורה תעלה הטענה שאין מדובר ב "טובין" כקבוע בסעיף 1, כאמור לעיל.
| |
|
|
|
| 8/6/2020 17:57 |
ליאת דניאלי |
 | | מחבר: | ליאת דניאלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2020 | | שעה: | 17:57:27 |
| | שלום רב, שמי ליאת ורוצה לשאול לגבי ביטול טיסה אני ואימי היינו צריכות לטוס לאומן דרך סוכן דיזנהויז . במקומנו מצאו מחליפות ונאמר לנו שהכסף יוחזר אלינו למעט 300 ש שינוי רישום בטיסה .הביטול היה אמור להתבצע במרץ ובגלל הקורונה זה מתעכב. הסוכן אמר שצריך לחכות עד שאל על ישלחו להם ביטול ואז יוכלו לבצע זיכוי בכרטיס האשראי. האם מי שחייב לא יכול לבטל עסקה בעצמו? הרי הוא יודע שבנות אחרות טסו במקומנו . אשמח לחוות דעתכם 054-4602593 | |
|
|
|
| 10/6/2020 13:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2020 | | שעה: | 13:05:32 |
| שלום רב ליאת,
בפנייתך את מציינת כי:
"...במקומנו מצאו מחליפות ונאמר לנו שהכסף יוחזר אלינו למעט 300 ש שינוי רישום בטיסה..."- האם יש לך ראיה לתגובת בית העסק? אם כן, יש לפנות אל בית העסק(ככל שלא נעשתה פניה בכתב) לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 11/6/2020 08:45 |
ליאת דניאלי |
 | | מחבר: | ליאת דניאלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2020 | | שעה: | 08:45:57 |
| יש לי רק התכתבויות בוואטס אפ עם סוכן הנסיעות זה נחשב כראיה? הוא אומר שרק שאלעל יחזרו הוא יוכל לבטל ושאין מה לעשות עד אוגוסט
| |
|
|
|
| 14/6/2020 21:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2020 | | שעה: | 21:50:45 |
| שלום רב ליאת,
אם כך, תנסי לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/6/2020 14:41 |
זוהר |
 | | מחבר: | זוהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2020 | | שעה: | 14:41:40 |
| מבלי לפגוע בזכויות פניתי לסנו עכשיו .הם מוכנים לזכות אותי במחיר המוצר בלבד!! היתכן?ככה מתנערים ? איך אפשר לשןוק מוצר שבכלל התוצאה הפוכה למה שמפורסם?כמה החוק עומד לצידי בפיצוי כספי על סבל ועוגמת.נפש מתמשכים?יש לי צילומים מהעקיצות כאשר המכשיר מופעל.)(הוא מחובר לחשמל כל הזמן ). איך.המועצה לצרכנות אוכפת מוצר שמשווק בכחש לכאורה ומורידה אותו מהמדף?
לתשובה משפטית מקצועית אודה. | |
|
|
|
| 11/6/2020 16:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2020 | | שעה: | 16:24:19 |
| שלום רב זוהר,
ראשית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה. שנית, לעניין שאלתך בדבר:"...איך. המועצה לצרכנות אוכפת מוצר שמשווק בכחש לכאורה ומורידה אותו מהמדף?..." - היות שלמועצה לצרכנות אין סמכות אכיפה באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות: https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority במידה שאתה מעוניין שנבדוק את פנייתך מול החברה, במישור האזרחי באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 11/6/2020 17:53 |
זוהר |
 | | מחבר: | זוהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2020 | | שעה: | 17:53:28 |
| עכשיו אחרי שהסתכלתי על המתקן עם הנוזל שמחובר בתקע לשקע החשמל,גיליתי שכתוב באותיות מזעריות שהתוקף מוצר עד 18.11.19 !!!!כלומר הרשת.שיווקהנלכאורה מכשיר פג תוקף כחצי שנה!!!! היבואן מפיל את.האשמה על רשת השיווק שקניתי ממנה!! מה עושים???
| |
|
|
|
| 14/6/2020 09:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2020 | | שעה: | 09:42:11 |
| שלום רב זוהר,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה בתאריך ייצור המוצר.
על כן, באפשרותך לפנות אל בית העסק ממנו נרכש המוצר בכתב, תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/6/2020 22:50 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2020 | | שעה: | 22:50:43 |
| | בעקבות פירצת אבטחה או לינק/אפליקציה חשודה שהותקנה ע"י בני. בוצעו מאות סמסים(פישינג) לכל מיני מדינות בעולם בטווח זמן של שניות. עכשיו חברת הסלולר דורשת ממני את התשלום. האם זה חוקי? האם זה לא באחריותם? בסלולר של בני אין זכר לכלום!! רואים את פירוט ההודעות רק באתר האישי של החברה(we4g) | |
|
|
|
| 11/6/2020 18:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2020 | | שעה: | 18:02:10 |
| שלום רב שרון,
עליך לפנות אל המשטרה. | |
|
|
|
| 10/6/2020 12:25 |
עינת |
 | | מחבר: | עינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2020 | | שעה: | 12:25:30 |
| היי,
היום נקבע חי תיקון מזגן טורנדו בין השעות 10-12.
בגלל שאני נכוותי לפני שנתיים עם המתקינים שלהם ויודעת כמה הם בעייתיים החלטתי להודיע כי המעלית כרגע בתיקון ויצורכו לעלות במדרגות (קומה 5). היה חשוב לי ליידע משום שלא רציתי שיצטרכו לעלות ולרדת מבפר פעמים ויוכלו לוודא שכל הציוד איתם כשעולים בפעם הראשונה. שלחתי הודעה לטכנאי ויידעתי אותו והוא בתגובה אמר שזה בעיה כי יש הרבה ציוד. לאחר כשעתיים שלחתי האם יש צפי להגעה ואלו מילותיו "לא אמרו לך שביטלו את הקריאה?"
כמובן שהייתי בהלם! אני יושבת בבית ומחכה ושורפת חצי יום רק כדי להמתין להם. התקשרתי לטורנדו והם אמרו שזה בעייתי בלי מעלית וכששאלתי מה היו עושים אם זה בניין בלי מעלית, נאמר שהחוק מחייב עליה עד 4 קומות ומעבר זהה, זה תלוי בטכנאי. אמרתי להם שזה פשוט הזוי, אבל כמו שלקח לנציגה כמה דקות טובות כדי לתת תשובה שתשתיק אותי כי היא לא ידעה את החוק הזה, אז גם אני לא והמינימום זה ליידע. לא הגיוני שאם לא הייתי יוצרת קשר, אף אחד לא היה מיידע אותי שהם לא מתכוונים להגיע. דרשתי את הפיצוי לפי חוק הטכנאים והם מסרבים משום שעכשיו אני כבר יודעת שהם לא מגיעים אפילו אם זאת אני שיצרה קשר וביררה את העניין. האם מגיע לי פיצוי או לא? | |
|
|
|
| 10/6/2020 22:13 |
עינת |
 | |
|
| 11/6/2020 17:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2020 | | שעה: | 17:59:09 |
| שלום רב עינת,
1.ראשית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" מאפשר לצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק(במקרים בהם החוק חל), כמפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
2. עם זאת, סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן מחריג את זכות הצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה של כח עליון, כדלקמן:
" (ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
לעניין זה, ראי את ההנחיות של הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, מיום 12.3.20 בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona(תחת הכותרת:"גילוי דעת - בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה"+"הבהרה בנוגע לגילוי דעת...").
בו נקבע בין היתר כי:
"...הרשות מבקשת להבהיר כי גילוי הדעת באשר לפרשנות סעיף 18א)ו( לחוק הטכנאים, עשוי להיות רלוונטי גם לנותני שירותים אחרים, המחוייבים לעמוד בחוק הטכנאים, ככל שגם בעניינם יתעוררו נסיבות חריגות
ומיוחדות אשר מצריכות היערכות מיוחדת למועדי האספקה/שירות, כאמור בחוק."
3. מעיון בפנייתך לפיה את המציינת כי:
"... נאמר שהחוק מחייב עליה עד 4 קומות ומעבר זהה...", אין התייחסות בדין לטענה הזו ולכן, אני מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/6/2020 18:59 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2020 | | שעה: | 18:59:43 |
| | הי הזמנתי שולחן ושימתי עליו דמי קדימה, ההזמנה הייתה ל21 יום, לאחר 21 יום התקדרתי , גם לפני וכמובן שהמוצר לא סופק , גם כיום אחרי 45 יום.....שלחתי שוב הודעה לנגר שאני מבטל את ההזמנה ומבקש את דמי הקדימה, כמובן ללא התייחסות, מה ניתן לעשות?? | |
|
|
|
| 11/6/2020 17:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2020 | | שעה: | 17:40:45 |
| שלום רב שרון,
האם המוצר הוזמן על פי מידות או דרישות מיוחדות?
אם כן, במידה שהמוצר הוחל בייצורו לא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה).
יחד עם זאת, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, על כן, ובהנחה שיש לך ראיה התומכת בטענתך לאיחור באספקת המוצר, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
במידה שתתקל בבעיה, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 10/6/2020 17:29 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2020 | | שעה: | 17:29:21 |
| | היי. לפני כמה ימים בוצעה הונאת סמס בטלפון של בני מדובר על מאות הודעות הנשלחות כאילו מהטלפון דלו לכל מיני מדינות בחו"ל וכמובן מדובר בחיוב יחסית גדול. חברת הסלולר(we4g) טוענת שעליי לשלם את הסכום במלואו. כמובן שלאחר ויכוחים צעקות וכו הוחלט על זיכו ב50%. האם זה לא בתחום האחריות דל חברת הסלולר/מדרד התקשורת. כרגע חבמתי את המסרונים של בני. אבל מחר גם אני יכול ליפול בהונאה שכזו | |
|
|
|
| 11/6/2020 17:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2020 | | שעה: | 17:35:25 |
| שלום רב שרון,
עליך לפנות אל המשטרה בעניין.
| |
|
|
|
| 10/6/2020 16:01 |
ליאורה |
 | | מחבר: | ליאורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2020 | | שעה: | 16:01:41 |
| שלום רב
בקיץ 2018 נרכש שעון בחנות מילר תכשיטים , סניף ירושלים.
בחודש ינואר השנה הזאת שעון הפסיק לעבוד. פנינו לאותו סניף לצורך מסירתו למעבדה רשמית להחלפת סוללה כי חשבנו שזה מקור הבעיה. אחרי שלוש שבועות התבשרנו ששעון חזר תקין. אספנו אותו מהסניף ואחרי כחצי יום שעון שוב הפסיק לעבוד. שוב פנינו לאותו סניף ושעון שוב נשלך למעבדה. אחרי כשלוש שבעות שוב קיבלנו טלפון ששעון חזר תקין וברגע שהגנו לאסוף אותו גילינו ששעון בדיוק באותו מצב. לא תקין ולא עובד. כמובן ששעון נשאר בחנות לצורך המשך הטיפול. ועד עכשיו אני לא קיבלתי אותו חזרה. למרות משבר קורונה אני בהחלת חושבת שמצב הפך להיות ממש לא תקין. בטלפון בקושי זורקים לי משפטים כלליים כמו "אנחנו בודקים" או "אנחנו לא יודעים מתי זה יהיה מוכן בככל כי את מבינה את המצב". פעם אחד הצלחתי לקבל תשובה ש"מצעו בעיה במנגנון" ורצו לדרוש ממני מעל 300 שקל, הזכרתי לאותו גברת שדיברתי איתה שעדיין יש אחריות יצרן. ומאז שוב – שום תשובות ברורות, תמתיני" תחכי ותהיהי סבלנית. שעון יקר גם מבחינת סכום ששולם עליו וגם מבחינה ערך נפשית , מתנה של בעלי היקר, כבר חצי שנה לא יכולה להשתמש בו, זה פשוט לא עולה על הדעת ! רשת שמייצגת את עצמה כיוקרתית ויקרה מתנהלת בצורה מבזה , לא מכובדת ומשפילה את לקוחותיה וחבל שכך . לצערי רב אני כבר לא יודעת האם השעון שלי לא הלך לאיבוד באיזה שהו שלב... אני גם לא יכולה להיות בטוחה שלא נגרם לו נזק במעבדה מרוב הרשלנות של הרשת הזאת שעושה טעויות ולא מוכנה לקחת אחריות. אני גם לא בטוחה כבר שבכלל שעון שלי נשלך למעבדה בפעם שנייה שפנינו. מה אפשרויות שלי? תודה רבה!
| |
|
|
|
| 11/6/2020 17:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2020 | | שעה: | 17:31:42 |
| שלום רב ליאורה,
במידה שיש ברשותך את העתק מתעודת האחריות עליך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים וציון האמור בתעודת האחריות(הן על תקופת האחריות והן על המועד לתיקון) לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/6/2020 14:14 |
אבישי זאבי |
 | | מחבר: | אבישי זאבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2020 | | שעה: | 14:14:26 |
| שלום רב,
לקראת כניסה לדירה חדשה, בצענו הזמנה אצל ספק משטחי שיש לדירה.
ההזמנה כללה משטחי שיש למטבח ולחדרי האמבטיה.
שילמנו עבור המוצרים בכרטיס אשראי ובכמה תשלומים.
בהמשך, החלטנו שלא לממש את ההזמנה של משטחי השיש לחדרי האמבטיה מסיבות שונות, ולהשאיר על כנה רק את הזמנת השיש למטבח.
בית העסק לא מוכן לבטל את החיוב עבור השיש לחדרי האמבטיה בטענה שהמשטחים כבר הוזמנו על ידיו.
יש לציין שלא נלקחו מידות סופיות בדירה וכמובן שהמוצר לא סופק עדיין.
אשמח לדעתכם בעניין. | |
|
|
|
| 10/6/2020 14:38 |
משה |
 | |
|
| 10/6/2020 14:53 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2020 | | שעה: | 14:53:00 |
| | 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך דמי ביטול ואולי שווה לבטל את כל העסקה כדי ללמד אותם לקח, אם מנסים לרמות אתכם. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 11/6/2020 17:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2020 | | שעה: | 17:20:57 |
| שלום רב אבישי,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...יש לציין שלא נלקחו מידות סופיות..."- מה כוונתך?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בציוד לבית, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא מדובר בייצור מיוחד על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
יש לציין כי בעסקה פרונטלית, הנחיות הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה קובעות כי במוצר בהזמנה מיוחדת, רשאי צרכן לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים.
| |
|
|
|
| 10/6/2020 16:36 |
tamir |
 | | מחבר: | tamir (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2020 | | שעה: | 16:36:14 |
| היי ,
האם אתם מטפלים בפנייה שלי? עבר כבר חודש .
תודה. | |
|
|
|
| 11/6/2020 16:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2020 | | שעה: | 16:52:45 |
| שלום רב tamir,
פנייתך הועברה לאחראית בתחום.
| |
|
|
|
| 10/6/2020 14:41 |
קורל |
 | | מחבר: | קורל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2020 | | שעה: | 14:41:48 |
| היי
לפני כחודשיים וחצי ביצעתי הזמנה של כמה מוצרים באתר אינטרנט של רשת מוכרת. ההזמנה לא התקבלה על ידי העסק בשל תקלה שהייתה באתר אך הכסף נגבה מהאשראי. עברו יותר מחודשיים מהיום שבו הובטח לי ההחזר אבל עדייי לא קיבלתי כלום חזרה (עברו יותר מ30 ימי עסקים).
כשאני פונה אל החברה אני נתקלת בטענות שהבקשה הועברה לחברת האשראי ושזה עניין של כמה ימים אבל עברו כבר חודשיים.
מה ניתן לעשות?
| |
|
|
|
| 11/6/2020 16:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2020 | | שעה: | 16:38:01 |
| שלום רב קורל,
באם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 8/6/2020 19:17 |
מורן בר |
 | | מחבר: | מורן בר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2020 | | שעה: | 19:17:30 |
| קיבלתי מזרן שלא תואם למזרן שרציתי פנייתי לבית העסק ובקשתי זיכוי ושאני לא מעוניינת בהחלפה,על פי החנות זה לא אפשרי ושניתן רק להחליף, האם לפי החוק הם מחויבים לתת לי זיכוי? והאם חוק החזרת מוצר 14 יום תקף במזרן שהוזמן לפני חודש?
*המזרן עדיין באריזה. | |
|
|
|
| 10/6/2020 13:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2020 | | שעה: | 13:19:44 |
| שלום רב מורן,
מתי קיבלת את המוצר(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(טלפון/אינטרנט) או עסקה פרונטלית?
במידה שהעסקה בוצעה בבית העסק, האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין, כמתחייב בסעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן?
| |
|
|
|
| 10/6/2020 14:16 |
מורן בר |
 | | מחבר: | מורן בר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2020 | | שעה: | 14:16:00 |
| העסקה בוצעה בבית העסק, והמזרן הגיע בתאריך ה5.6.
לא חושבת שהיה שילוט בבית העסק,בקבלה רשום " הלקוח רשאי לבטל הזמנה סטנדרטית תוך 14 מיום ההזמנה בהודעה בכתב בלבד.
תודה על העזרה! | |
|
|
|
| 10/6/2020 14:16 |
מורן בר |
 | | מחבר: | מורן בר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2020 | | שעה: | 14:16:15 |
| העסקה בוצעה בבית העסק, והמזרן הגיע בתאריך ה5.6.
לא חושבת שהיה שילוט בבית העסק,בקבלה רשום " הלקוח רשאי לבטל הזמנה סטנדרטית תוך 14 מיום ההזמנה בהודעה בכתב בלבד.
תודה על העזרה! | |
|
|
|
| 11/6/2020 16:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2020 | | שעה: | 16:09:57 |
| שלום רב מורן,
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, מוצר הארוז באריזתו המקורית בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא נפתח באריזתו המקורית ולא נעשה בו שימוש.
בנוסף, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך.
על כן, במידה שיש לך ראיות התומכות בטענתך לפיו המוצר שסופק אינו תואם למוצר שהוזמן בפועל,יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך,ואם תתקלי בבעיה באפשרותך לשקול הגשת תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/6/2020 13:38 |
ניקולאי |
 | | מחבר: | ניקולאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2020 | | שעה: | 13:38:18 |
| שלום רציתי לברר על מוצר שקניתי בתאריך 31.5.2020.
קניתי רמקול בלוטוס במחסני חשמל לא בדקתי ב חנות באתי הביתה פתחתי הדלקתי עשה צלילים שסוללה רקה... שמתי בטעינה לקמה שעות טובות וזהו לא השתמשתי איתו עד היום 9.6.2020 כשהדלקתי אחרי שהוא היה טעון הוא עדיין עשה צלילים ש סוללה רקה. הלכתי לחנות הסגן אמר ש אין מה לעשות רק תיקון. אי אפשר להחליף לחדש אי אפשר לזקות בכסף ואמר שאחריי שפתחתי והדלקתי 14 יום של אחזרת מוצר לא עובד.
רציתי לברר עם זה באמת ככה?? | |
|
|
|
| 11/6/2020 15:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2020 | | שעה: | 15:35:33 |
| שלום רב ניקולאי,
מה עלות המוצר?
מתיאור בפנייתך לא קמה לך זכות לבטל את העסקה מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) היות שנעשה שימוש במוצר.
יחד עם זאת,באפשרותך לעיין בשילוט מדיניות החזרת טובין, בחנות על מנת לבדוק מהם זכויותיך.
במידה שעלות המוצר עולה על 150 ש"ח, הרי שעל פי תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) יש שנת אחריות אחת, בחינם, אשר תינתן על ידי היבואן/יצרן ובלבד שהקלקול לא נגרם במכוון על ידי הצרכן.
ועל כן, ובהנחה שמדובר במוצר שעונה לאמור בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה אזי' באפשרותך לפנות אל נותן השירות (היבואן/יצרן) כמפורט בתעודת האחריות לתיקון המוצר, היה והתיקון לא צלח, התקנות קובעות כי על היבואן/יצרן להחליף או לבטל את העסקה לפי בחירתו.
במידה שמדובר במוצר שעלותו לא עולה על 150 ש"ח, באפשרותך לפנות אל בית העסק מכח חוק המכר הקובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך המוצר. | |
|
|
|
| 10/6/2020 13:24 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2020 | | שעה: | 13:24:40 |
| שלום,
אני מנוי בחברת תקשורת על אינטרנט.
התלונה שלי היא לגבי אי-תיקון המוצר למשך זמן רב ואי-נתינת שירות:
ביקשתי במשך יותר מ-3 שבועות שיתקנו את הניתוקים.
הם שלחו כמה טכנאים אבל אף אחד מהטכנאים לא פתר את הבעיה.
גם ציוד קצה של החברה הוחלף על ידם לציוד אחר - פעמיים - אבל לצערי עדיין יש ניתוקים.
התקשרתי ביום שבת האחרון (6.6) אל תמיכה טכנית - והם אמרו שהם רואים ניתוקים ויפנו את הקריאה שלי אל מחלקת הנדסה.
אמרו שמחלקת הנדסה יצרו איתי קשר תוך יום עסקים.
התקשרתי שוב אל תמיכה טכנית ביום שני ה-8.6 והם אמרו שהפתיחה שביקשתי לפתוח ביום שבת - לא בוצעה כראוי - ולכן הם פתחו באותו יום (הכוונה ליום שני) קריאה, והביאו לי מספר פנייה.
שוב, אמרו שיצרו איתי קשר תוך יום עסקים.
התקשרתי כעבור כ-30 שעות ( יום למחרת, תאריך ה-9.6 ), שאלתי למה לא מתקשרים אליי ממחלקת הנדסה והבאתי להם מספר פנייה.
הנציגה אמרה שיש עומס וייצרו איתי קשר עד מחר (יום רביעי ה-10.6).
היום, בתאריך ה-10.6, אני מחכה ועדיין לא יוצרים איתי קשר.
אני חווה ניתוקים מהציוד הלקוי שלהם בפעם ה-1000, הם משחקים איתי משחקים.
בעבר - כפיתרון לתקלות הניתוקים, הם הציעו לי לשדרג חבילה למהירות גדולה יותר ולקבל מכשיר מתקדם יותר.
מה אני אמור לעשות?
בפועל הם נמנעים מלטפל בתקלות שאני חווה.
כמה עוד אני אמור לסבול את זה?
אני עובד מהבית בשל הקורונה.
אם אצטרך לשלוח מכתב רישמי - עד שאקבל תשובה מי יודע מתי זה יהיה?
ובינתיים אני עם ניתוקים.
| |
|
|
|
| 11/6/2020 15:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2020 | | שעה: | 15:23:27 |
| שלום רב אלי,
האם יצרו עמך קשר? במידה שאתה מעוניין שנבדוק את פנייתך, תנסה לשלוח להם מכתב מפורט תוך פירוט תלונתך(בין היתר יש לציין את העובדה שאתה "עובד מהבית בשל הקורונה.") ואת דרישתך ולאחריו תגיש תלונה באתרנו. | |
|
|
|
| 9/6/2020 21:46 |
תמר |
 | | מחבר: | תמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/06/2020 | | שעה: | 21:46:57 |
| שלום
בתאריך 13/05/2020 ביצענו הזמנה דרך אתר האינטרנט של"הום סנטר", הזמנו 8 פריטים, ומשלוח עד הבית (50₪ משלוח) סה"כ 397₪, שולם בכרטיס אשראי.קיבלנו אישור הזמנה למייל, צוין כי הם מתחייבים לאספקה תוך 7 ימי עסקים.
לאחר כמה ימים הגיע משלוח עם רק חצי מהפריטים. לאחר כיומיים עוד פריט. לאחר יום שוב אותם מוצרים בכפילות, אך
עדיין חסרים 2 מוצרים בהזמנה, שלא קיבלנו כלל.
במשך כל התקופה ניסינו ליצור איתם קשר בטלפון ומייל שירות הלקוחות כפי שפורסם באתר אך אין שום מענה. אפשר רק להשאיר הודעה, אך הם לא חוזרים.
ביום העסקים השביעי שלחתי מייל הדורש ליצור עימי קשר ולשלוח את שאר המוצרים ועדיין ללא מענה.
לא רצינו לבטל את העיסקה אלא פשוט לקבל את מלוא המוצרים בהזמנה ושיאספו את המוצרים העודפים אך אין עם מי לדבר.
מהן האפשרויות העומדות בפנינו והאם נוכל לבטל רק חלק מהעסקה - רק המוצרים שלא התקבלו?
| |
|
|
|
| 10/6/2020 11:47 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2020 | | שעה: | 11:47:02 |
| לבטל את העסקה ולקבל החזר חלקי. מחוק הגנת הצרכן:
14ה. (א) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג), 14ג(ג) או 14ג1(ג) עקב פגם בנכס נושא החוזה או העסקה, עקב אי התאמה בין הנכס או בין השירות, לבין הפרטים שנמסרו לו לפי סעיפים 14א(א) ו-(ב) או 14ג(א) ו-(ב), עקב אי-אספקת הנכס או השירות במועד שנקבע לכך בחוזה או בשל כל הפרה אחרת של החוזה בידי העוסק –
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(1) יחזיר העוסק לצרכן בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, ***את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן***, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן דמי ביטול כלשהם;
במידה ולא מחזירים בתוך 14 ימים, את גם יכולה לתבוע בסכום של עד 10000 ש"ח. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 11/6/2020 15:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2020 | | שעה: | 15:08:47 |
| שלום רב תמר,
לעניין דרישתך לבטל את העסקה בעבור המוצרים שלא סופקו במועד שסוכם בחוזה-באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בציון סעיף 14ה בחוק הגנת הצרכן.
במידה שתתקלי בבעיה, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 10/6/2020 10:37 |
ר |
 | | מחבר: | ר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2020 | | שעה: | 10:37:31 |
| שלום רב,
קניתי מוצר שעובד בצורה לא תקינה מההתחלה,
החנות מפנה אותי ליצרן (כי יש אחריות)
ואני לא מבינה למה אני צריכה לפנות ליצרן אם הם אלה שהביאו לי מוצר פגום אז קודם כל באחריותם להחליף או לתקן ולא באחריותי..
פניה ליצרן למיטה הבנתי אמורה להעשות במידה וקיבלתי מוצר תקין שעם הזמן התקלקל..
האם אני טועה? | |
|
|
|
| 10/6/2020 11:31 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2020 | | שעה: | 11:31:49 |
| | האחריות היא של היצרן. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 11/6/2020 14:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2020 | | שעה: | 14:26:30 |
| שלום רב גברת,
חסרים פרטים כגון:
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
תאריך קבלת המוצר?
מהו המוצר שנרכש?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(טלפון/אינטרנט) אזי' קמה לצרכן זכות חרטה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה, אולם במידה שהמועד לביטול העסקה חלף, וכן מדובר במוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח באפשרותו של הצרכן לפנות אל היבואן/יצרן במסגרת תעודת האחריות כקבוע בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה). | |
|
|
|
| 9/6/2020 08:41 |
לילך קורן |
 | | מחבר: | לילך קורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/06/2020 | | שעה: | 08:41:10 |
| שלום,
אני מנוייה של פריפיט וכמובן עשיתי את המנוי לפני תקופת הקורונה.
בתחילת הסגר הם הקפיאו לכולם את המנויים אבל לפני 3 ימים הם החליטו להוציא את המנויים של כולם מהקפאה ולהחזיר את המנוי לפעולה רגילה למרות שמנויי פריפיט הם באופן יחסי למנויים אחרים חסרי זכויות.
מאחר ותנאי המנוי השתנו ואני לא יכולה להיכנס לאף אחד מהמקומות שנכנסתי בעבר, ביקשתי לבטל את המנוי או להשאיר אותו קפוא עד להסרת המגבלות ונתקלתי בתשובה שלילית.האם מותר להם לגבות ממני כסף למרות שתנאי העסקה עליה חתמתי השתנו לחלוטין? היום אין לי אופציה להיכנס למכונים או לסטודיויים משום שהמנויים הישירים מקבלים עדיפות. | |
|
|
|
| 10/6/2020 07:15 |
לילך קורן |
 | |
|
| 11/6/2020 12:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2020 | | שעה: | 12:58:36 |
| שלום רב לילך,
בפנייתך את מציינת כי:
"...אבל לפני 3 ימים הם החליטו להוציא את המנויים של כולם מהקפאה ולהחזיר את המנוי לפעולה רגילה למרות שמנויי פריפיט הם באופן יחסי למנויים אחרים חסרי זכויות..."- מה כוונתך במילים "חסרי זכויות"?
בנוסף את מציינת כי:"...היום אין לי אופציה להיכנס למכונים או לסטודיויים משום שהמנויים הישירים מקבלים עדיפות."- אנא הסבירי?
| |
|
|
|
| 9/6/2020 12:47 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/06/2020 | | שעה: | 12:47:30 |
| | החוק אומר, אם אני לא טועה, לבדוק מוצר שהתקבל כמה שיותר מוקדם. לי זה נראה כמו בדיקת המוצר עם הגעתו ע"י המוביל. מצד שני, יבואנים כותבים שאין לפתוח את האריזה עד שמגיע נציג שלהם להתקנה ושפתיחת האריזה מסירה את האחריות או כל דבר אחר. מתי צריך לבדוק את המוצר כדי לשמור על האינטרסים שלי כרוכש, אם הגעתו ע"י המוביל או רק בהגעת המתקין? | |
|
|
|
| 10/6/2020 21:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2020 | | שעה: | 21:09:44 |
| שלום רב משה,
אכן סעיף 13 בבחוק המכר תשכ"ח-1968 קובע כי:
"13. (א) על הקונה לבדוק את הממכר מיד לאחר קבלתו.
(ב) הוסכם על הובלת הממכר, על הקונה לבדוק אותו מיד לאחר שהגיע למקום הייעוד, ואם הועבר הממכר למקום אחר בלי שהקונה בדק אותו והמוכר ידע או היה עליו לדעת על אפשרות של העברה כזאת – מיד לאחר שהגיע הממכר למקום האחר."
יחד עם זאת, מוצע תחילה לבדוק את זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 10/6/2020 21:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2020 | | שעה: | 21:12:30 |
| ואשמח אם תציין מהו המוצר שנרכש?
האם מדובר במוצר חשמלי? | |
|
|
|
| 11/6/2020 09:23 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2020 | | שעה: | 09:23:04 |
| | מכונת כביסה. לפי חוק המכר אני רואה שזכותי לבדוק את המוצר עם הגעתו ועל היבואן לתת לי את ההזדמנות לבדוק אז את המוצר. אז התנאי באחריות לחכות למתקין לצורך בדיקת המוצר לא חוקי/רלוונטי/אוויר? | |
|
|
|
| 11/6/2020 10:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2020 | | שעה: | 10:22:43 |
| שלום רב משה,
תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה)(להלן:"תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה") קובעת כי על מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח, יש שנת אחריות אחת, שבמסגרתו מחויב היבואן/יצרן לתקן כל קלקול שנגרם למוצר ואף אם "נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה." ובלבד שהנזק לא נגרם על ידי הצרכן.
זאת ועוד סעיף 4 ו-5 בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה קבעים כי:
"4. (א) דרש יצרן כתנאי להפעלת טובין ביצוע התקנה על ידו, תכלול האחריות שנתן לטובין גם אחריות להתקנה ובלבד שההתקנה בוצעה על ידי היצרן או מי מטעמו.
(ב) דרש יצרן כתנאי להפעלת טובין מתן הדרכה או ביצוע התקנה, יבצע את ההתקנה או ייתן את ההדרכה בבית הצרכן עד תום שבוע ימים מיום מסירת הטובין לצרכן.
(ג) הוסכם בין הצדדים כי הצרכן יודיע ליצרן על המועד לביצוע ההתקנה או מתן ההדרכה, יבצע היצרן את ההתקנה או ייתן את ההדרכה בבית הצרכן עד תום שבעה ימים מיום דרישת הצרכן, ובלבד שהתקופה שחלפה מיום מסירת הטובין לצרכן ועד יום דרישת הצרכן לא תעלה על שנה, זולת אם הוסכם בין הצדדים על תקופה ארוכה יותר.
תחילת חיובי היצרן
5. (א) חיובי היצרן לפי תקנות אלה מתחילים עם מסירת הטובין בפועל לצרכן.
(ב) קבע היצרן חובת התקנה או הדרכה, תחל תקופת האחריות במועד סיום ההדרכה או ההתקנה, לפי המאוחר, ובלבד שעד למועד התקנת הטובין לא עשה הצרכן שימוש בטובין שנמסרו לו והטובין נשמרו בתנאים ראויים העונים לדרישות היצרן." | |
|
|
|
| 11/6/2020 10:31 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2020 | | שעה: | 10:31:12 |
| | תודה. השאלה שלי נוגעת לבדיקת שלי של המוצר בלבד. בקבלתו ע"י המוביל (לפי חוק המכר) או עם הגעת המתקין (היבואן מחייב ולא לפני). | |
|
|
|
|