| 13/6/2020 21:09 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2020 | | שעה: | 21:09:52 |
| שלום,
לאחר קניית טלוויזיה חדשה, נקבע תאריך להתקנתה בבית ע"י היבואן הרשמי.
המתקין לא הגיע בסוף ולאחר שיחה עם המשרד, הם טוענים שהוא הוכנס לבידוד, ושזו טעות שלהם שלא הודיעו לי.
לאחר שהעליתי את נושא חוק הטכנאים המקנה לי פיצוי של 600 ש"ח, המשרד טוען שחוק הטכנאים בטל בתקופת הקורונה.
האם זה נכון?
תודה,
יניב. | |
|
|
|
| 15/6/2020 09:51 |
יניב |
 | |
|
| 16/6/2020 15:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 15:29:15 |
| שלום רב יניב,
1.ראשית, לידיעתך הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה בשאלתך.
2.שנית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" מאפשר לצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק(במקרים בהם החוק חל), כמפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
3. עם זאת, סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן מחריג את זכות הצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה של כח עליון, כדלקמן:
" (ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
4.לעניין זה, ראי את ההנחיות של הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, מיום 12.3.20 בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona(תחת הכותרת:"גילוי דעת - בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה"+"הבהרה בנוגע לגילוי דעת...").
בו נקבע בין היתר כי:
"...הרשות מבקשת להבהיר כי גילוי הדעת באשר לפרשנות סעיף 18א)ו( לחוק הטכנאים, עשוי להיות רלוונטי גם לנותני שירותים אחרים, המחוייבים לעמוד בחוק הטכנאים, ככל שגם בעניינם יתעוררו נסיבות חריגות
ומיוחדות אשר מצריכות היערכות מיוחדת למועדי האספקה/שירות, כאמור בחוק."
5. לפיכך, ועל מנת לבדוק את פנייתך אנא פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 14/6/2020 13:47 |
ינאי |
 | | מחבר: | ינאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2020 | | שעה: | 13:47:25 |
| שלום רב,
כבר מספר חודשים שאני מנסה להתנתק מרשימת תפוצה של ספּק מסויים.
פניתי אליו, נעניתי שהוסרתי לחלוטין מכל מאגרי המידע של החברה, אך עם זאת אני עדיין מקבל הודעות פרסומת (ללא האפשרות להסרה!!)
אני מעוניין לתבוע אותם, לפי חוק-הספאם.
האם תוכלו לסייע לי בתהליך?
תודה
:) | |
|
|
|
| 16/6/2020 15:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 15:21:56 |
| שלום רב ינאי,
עקרונית, סעיף 30א בחוק התקשורת (בזק שידורים) אוסר משלוח פרסומת מסחרית במייל, בפקס, בהודעת SMS או באמצעות מערכת חיוג אוטומטי, ללא אישור של הנמען. מטרת החוק למגר את תופעת ההפצה ההמונית של פרסומות בלתי רצויות המכונה "ספאם" (או "דואר זבל") באמצעות רשת התקשורת.
ראה מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/item/news_070916
לפיכך, במידה שמדובר בפרסומת מסחרית, אזי' באפשרותך לשלוח מכתב אל בית העסק בדרישה להפסיק את משלוח פרסומת מסחרית, ובמידה שבית העסק לא נענה לבקשתך, באפשרותך לשקול תביעה בבית המשפט. | |
|
|
|
| 14/6/2020 13:21 |
אוריין |
 | | מחבר: | אוריין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2020 | | שעה: | 13:21:58 |
| שלום,
ביצעתי רישום ללימודים במכללה דרך הטלפון כאשר שילמתי מקדמה בסך 1000 מול נציג מכירות של המכללה והובטח לי במעמד השיחה כי יש לי אפשרות בכל זמן נתון אפילו לאחר מספר חודשים לבטל את העסקה ולקבל את הכסף בחזרה, כאשר הצגתי בפני איש המכירות כי אני מתלבטת, אבל הוא עשה עבודתו נאמנה ולחץ עליי לסגור כדי "שישמור" לי ויקבע לי את הסכום הכולל של העסקה שלטענתו היה מחיר מיוחד. הנציג שלח לי טופס הצטרפות עליו חתמתי. לאחר מספר חודשים התקשרתי למכללה לבקש את ההחזר הכספי מאחר והחלטתי לא ללמוד ונענתי בשלילה בטענה שאני חתומה על הסכם הצטרפות בו מצויינים חוקי מכר מרחוק וזה לא משנה מה הבטיח לי הנציג מה גם שהנציג כבר לא עבד במכללה וכך או כך לאחר 14 ימים מהחתימה על הסכם המכר לא הייתי מקבלת את הכסף.
אני שואלת האם לא מדובר בהטעיה? או שמא היה מחובתי לבחון לעומק על מה אני חותמת ולהתעמת עם הנציב מכירות? תודה מראש | |
|
|
|
| 16/6/2020 15:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 15:07:50 |
| שלום רב אוריין,
בפנייתך את מציינת כי :
"...והובטח לי במעמד השיחה כי יש לי אפשרות בכל זמן נתון אפילו לאחר מספר חודשים לבטל את העסקה ולקבל את הכסף בחזרה...לבקש את ההחזר הכספי מאחר והחלטתי לא ללמוד ונענתי בשלילה ..."- במידה שאין ברשותך ראיות התומכות בטענתך הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית שתתברר רק בבית המשפט. | |
|
|
|
| 14/6/2020 13:04 |
תומר שרים |
 | | מחבר: | תומר שרים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2020 | | שעה: | 13:04:28 |
| שלום,
1. אוספקה לי ארגז של אקונומיקה למשרדי החברה בה אני עובד ע"י ספק.
2. אחד מהארגזים היה ללא כיסוי של אחד הבקבוקים - הגיע ככה! ונשפך לי על כל הבגדים והנעליים.
3. האם הספק של האקונומיקה צריך לפצות אותי?
4. לפי איזה חוק?
5. האם אני חייב בהוכחה?
תודה רבה רבה | |
|
|
|
| 16/6/2020 15:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 15:03:28 |
| שלום רב תומר,
במידה שנגרם לך נזק מוכח(ככל שיש ראיות) באפשרותך לפנות אל בית העסק מכח פקודת הנזיקין (תוכל להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני נזיקין).
| |
|
|
|
| 14/6/2020 10:40 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2020 | | שעה: | 10:40:25 |
| שלום רב,
קניתי ברשת עולם הקולנוע מכונת כביסה ומקרר.
בחרתי באיסוף עצמי והובלתי במשאית את שניהם בערת מובילים.בהובלה המכונת כביסה לא נפגמה,
כאשר טכנאי של המכונת כביסה פתח אותה התגלו שברים במכונה וגם דליפת מים. כרגע המכונה לא עובדת בכלל.
רשת עולם הקולנוע טוענת שאין לה אחריות על מוצרים בהובלה עצמית למרות שבתקנון החברה לא כתוב שהרשת מסירה אחריות על הובלה עצמית.
האם אני יכול לדרוש להחליף את המכונה או לבטל את העסקה? | |
|
|
|
| 14/6/2020 10:59 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2020 | | שעה: | 10:59:55 |
| | האחריות היא של היבואן. לבטל את העסקה לא ניתן כרגע ואולי יחליפו חלקים ולא את כל המכונה. עקרונית, אתה צריך להוכיח ליבואן שהאשמה לא בך. לדוגמה: הוא יכול לומר שהשברים הם בגלל שהמכונה נפלה. אתה יכול להראות לו תמונות מהצדדים שאין סימן שהמכונה נפלה אם זה המצב. תפנה ליבואן ותראה מה הוא אומר. הוא מחויב לתקן בתוך 3 ימי עסקים אם האחריות היא שלו. אם שכנוע לא יעזור, אתה יכול לתבוע בבית המשפט לתביעות קטנות. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 16/6/2020 14:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 14:01:45 |
| שלום רב יוסי,
עקרונית, בעסקה פרונטלית הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל(שכן החיבור מהווה שימוש במוצר) ושהמוצר לא נפגם.
על כן, במידה שהעסקה בוצעה בבית העסק אזי' לא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה, עם זאת, היה ואין התייחסות בתקנון החברה בעניין שתיארת:"...למרות שבתקנון החברה לא כתוב שהרשת מסירה אחריות על הובלה עצמית..."תוכל לפנות אל בית העסק בעניין.
בנוסף, לעניין אחריות המוצר מכח החוק- תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח יש אחריות למשך שנה, בחינם ובלבד שלא מדובר בנזק מכוון שנגרם על ידי הצרכן.
ועל כן, באפשרותך לפנות אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות לבירור העניין במסגרת שנת האחריות. | |
|
|
|
| 8/6/2020 12:01 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2020 | | שעה: | 12:01:36 |
| | רכשתי מכשיר מאתר אינטרנטי . רשום בתקנון שזה מגיע מחו"ל רשום זמן אספקה משוער עד 6 שבועות אבל אין בכך התחייבות שזה יגיע בזמן הזה. דיברתי עם השירות לקוחות על ביטול הם אמרו שאין בעיה לבטל , ברגע שהמוצר יגיע וישלח חזרה הם יזכו אותי ( עברו 8 שבועות מביצוע ההזמנה ) . האם הם יכולים לגרום לי להמתין עם הזיכוי ? יש מספר מעקב והוא מראה שהוא בדרך ( בעת ביצוע ההזמנה כשבחרתי משלוח היה רשום 3-4 שבועות אך בתקנון רשום שאין התחייבות לזמן ההגעה) והסבירו שיש עיכובים בשל הקורונה ממשלוחים מחו"ל. אני יכול לתבוע אותם ? הם אמרו שיזכו בלי בעיה רק אחרי שישלח חזרה כי המוצר כן בדרכו. אני רוצה את הכסף עכשיו. זה אפשרי ? אשמח לעזרה | |
|
|
|
| 8/6/2020 23:14 |
אלי |
 | |
|
| 10/6/2020 15:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2020 | | שעה: | 15:02:55 |
| שלום רב אלי,
מהו המוצר שנרכש? האם הודעת על הביטול בכתב?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, במוצר- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן. במקרה בו הביטול נעשה עקב היעדר אספקת המוצר במועד שסוכם בניכם, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול(5% או 100 ש"ח), הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן. יצוין כי סירוב בית העסק לבטל את העסקה מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח, כקבוע בסעיף 31א(א)(4) בחוק הגנת הצרכן.
על כן, ובהנחה שהודעת הביטול בוצעה בכתב,אני מציעה כי תפנה אל בית העסק שוב בציון האמור בדין, ובמידה שתתקל בבעיה, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 10/6/2020 15:23 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2020 | | שעה: | 15:23:16 |
| "עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, במוצר- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה".
לא נכון. | |
|
|
|
| 10/6/2020 15:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2020 | | שעה: | 15:33:22 |
| שלום רב משה,
סעיף 14ג(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
" (ג) בעסקת מכר מרחוק רשאי הצרכן לבטל את העסקה –
(1) בנכס – מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף קטן (ב), לפי המאוחר מביניהם;" | |
|
|
|
| 10/6/2020 15:37 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2020 | | שעה: | 15:37:15 |
| | נכון, לא בתוך 14 ימים מביצוע העסקה. זה רק בשירות. | |
|
|
|
| 11/6/2020 19:22 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2020 | | שעה: | 19:22:59 |
| | אבל אם ביקשתי לבטל אחרי חודשיים כי זה עוד לא הגיע. אבל הוא אומר שאין לו בעיה לבטל ולהחזיר את הכסף ברגע שזה יגיע אליי ואני אשלח חזרה. הוא צודק, המוצר בדרך יש מספר מעקב . האם אני רשאי לבטל ולקבל זיכוי ? למרות שזה בדרך ואין לו שום דרך לבטל את המשלוח ? רשום בתקנון באתר שבדרך כלל זה מגיע בכמה שבועות אך אין בזה התחייבות לזמן המשלוח. אין זמן הגעה מוסכם בתכלס לפי התקנון שלהם. | |
|
|
|
| 12/6/2020 09:51 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2020 | | שעה: | 09:51:21 |
| מה שהוא אומר לא צריך לעניין אותך והוא כפוף לחוק ולא למתי המוצר חוזר אליו. אתה צריך לבטל בכתב את העסקה ולא לאסוף את המוצר. מחוק הגנת הצרכן:
(1) יחזיר העוסק לצרכן, בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן סכום כלשהו, זולת דמי ביטול בשיעור שלא יעלה על 5% ממחיר הנכס נושא החוזה או העסקה, או 100 שקלים חדשים, לפי הנמוך מביניהם;
במידה ואין החזר בתוך 14 ימים, אתה יכול לתבוע בסכום של עד 10000 ש"ח כפי שכתבה נציגת המועצה. | |
|
|
|
| 13/6/2020 21:48 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2020 | | שעה: | 21:48:01 |
| | אבל העסק מפסיד את המוצר שהוא שילם עליו. בנוסף הקורונה זה הגינוי לגבי עיכובים וגם ביקשתי לבטל אחרי חודשיים , עוד לא קיבלתי את המוצר ובתקנון רשום שאין התחייבות לזמן המוצר ושיכול להיות עיכובים עקב המצב. עדיין יש לי את הזכות לבקש לבטל למרות שאין אפשרות לעצור וגם אני אקבל את המוצר וגם את הכסף חזרה ? לא נשמע לי הגיוני | |
|
|
|
| 14/6/2020 09:19 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2020 | | שעה: | 09:19:20 |
| אם אתה לא אוסף את המוצר, הוא אמור, לדעתי, לחזור למוכר ונטל ההחזרה הוא לא עליך.
בנוגע לזכות הביטול, חוק הגנת הצרכן מאפשר לך לבטל עד 14 ימים מקבלת המוצר כלומר אתה יכול לבטל את העסקה היום. ואם ביטלת, למה שתאסוף את המוצר? תמתין לראות אם למועצה יש מה להוסיף. | |
|
|
|
| 14/6/2020 09:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2020 | | שעה: | 09:55:06 |
| שלום רב אלי,
בהמשך למענה לעיל ובמידה שהמוצר טרם סופק לך הרי שמניין ה-14 ימים טרם הוחל להימנות ולכן זהו שיקולך אם ברצונך לבטל את העסקה או לאו.
יש לציין כי לאחר הודעת הביטול סעיף 14ה(א) בחוק הגנת הצרכן(במקרה של ביטול עקב היעדר אספקת המוצר במועד שסוכם בחוזה) קובע כי:
"(1) יחזיר העוסק לצרכן בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן דמי ביטול כלשהם;
(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יעמידו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לו הנכס ויודיע על כך לעוסק, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה."
אולם, במידה שהביטול לא נעשה מהסיבות המנויות בסעיף 14ה(א) הרי שזכות הביטול יהיה כקבוע בסעיף 14ה(ב) בחוק הגנת הצרכן, כדלקמן:
"(1) יחזיר העוסק לצרכן, בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן סכום כלשהו, זולת דמי ביטול בשיעור שלא יעלה על 5% ממחיר הנכס נושא החוזה או העסקה, או 100 שקלים חדשים, לפי הנמוך מביניהם;
(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יחזירו לעוסק במקום עסקו, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה."
| |
|
|
|
| 16/6/2020 12:09 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 12:09:59 |
| | קודם כל תודה רבה על המענה. אבל אני עדיין לא מבין, אני לא ביקשתי לבטל את ההזמנה אחרי 14 יום מביצוע ההזמנה אלא אחרי חודשיים כי היא לא הגיעה ( אך בתקנון האתר אין התחייבות לזמן המשלוח) וגם המוצר לא הגיע אליי אז אין לי אפשרות לפעול לפי החוק של ביטול הזמנה 14 ימים מיום קבלת המוצר. אז שני הסעיפים לא חלים עלי ? האם אני רשאי לדרוש זיכוי למרות שלא קיבלתי וזה כן אמור להגיע ולמוכר אין אפשרות לבטל את המשלוח ? אני פשוט לא מצליח להבין את העניין הזה אשמח מאוד לעזרה | |
|
|
|
| 16/6/2020 13:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 13:16:56 |
| שלום רב אלי,
שוב,במידה שהמוצר טרם סופק לך הרי שמניין ה-14 ימים טרם הוחל להימנות ולכן תקום לצרכן זכות לדרוש ביטול עסקה, אולם זהו שיקולך אם ברצונך לבטל את העסקה או לאו. במידה שתחליט לבטל את העסקה באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב ובאפשרותך להיעזר במידע שנמסר לך לעיל עם סעיפי החוק. ולאחריו תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 14/6/2020 11:04 |
מור אוקנין |
 | | מחבר: | מור אוקנין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2020 | | שעה: | 11:04:35 |
| קניתי מיטה מרשת עץ-מלא לילד שלי
אני ואישתי לקחנו חופש על מנת לפרק את החדר הקיים ולאכסן הכל. ההובלה היתה אמורה להיות מ 11-13
בשעה 10:05 מתקשרים לבטל כי הטכנאי לא מרגיש טוב ( טכנאי בודד ?? )
ורצו לדחות אותנו לסוף השבוע ( שישי !!!! )
לאחר מאבקים רבים איתם "הכניסו" אותנו לחלון אחר ביום רביעי - כלומר שוב לקחת חופש ושוב לפרק את הכל.
האם אנחנו זכאים לאיזה פיצו על הביטול ברגע האחרון ?
פיצוי על ימי החופש שלי ושל אישתי ? | |
|
|
|
| 16/6/2020 13:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 13:10:23 |
| שלום רב מור,
היה ונגרם לכם נזק מוכח(כגון: הפסד יום עבודה) אזי' באפשרותך לדרוש פיצויים מכח פקודת הנזיקין.
בנוסף, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" מקנה לצרכן לדרוש פיצויים ללא הוכחת נזק, למידע מפורט תוכל לקרוא באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 14/6/2020 10:41 |
ברכה |
 | | מחבר: | ברכה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2020 | | שעה: | 10:41:01 |
| שלום וברכה,
משרד התמ"ת הפנו אותי למועצה הישראלית לצרכנות.
האם מותר למעון יום שהתחיל לפעול ב 10.5.2020 לגבות תשלום לחודש שלם של מאי בטענה כי התשלום הינו גם עבור חופשת פסח?
| |
|
|
|
| 16/6/2020 10:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 10:13:05 |
| שלום רב ברכה,
במידה שמדובר בבית עסק שנמצא בפיקוח במשרד העבודה הרווחה והשירותים החברתיים, אנא ראי את מכתב של משרד העבודה אל רשויות המקומיות ולארגונים המפעילים מעונות יום ומשפחתונים לפיה יש להפסיק את החיוב ולהשיב להורים את תשלום יחסי על התקופה שבה לא הייתה פעילות בגן, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/BlobFolder/news/daycare-corona/he/daycare-activity-corona.pdf
שבעקבותיו תוכל לפנות אל משרד העבודה והרווחה והשירותים החברתיים לאחריו אם תתקלי בבעיה, תוכלי לשקול פניה אל נציב פניות הציבור במשרד מבקר המדינה בקישור שלהלן:
https://www.mevaker.gov.il/he/Ombudsman/Pages/Complaint-Intro.aspx?AspxAutoDetectCookieSupport=1 | |
|
|
|
| 14/6/2020 10:05 |
מיכאל |
 | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2020 | | שעה: | 10:05:46 |
| שלום רב,
בגלל מצב הקורונה יש מצב,ש טיסה שלי אם אל על בשני ליולי יכולה לא יתקיים.
שאלה:
לפני כמה זמן חברה חייבת להודיע על ביטול טיסה? | |
|
|
|
| 16/6/2020 10:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 10:08:24 |
| שלום רב מיכאל,
עליך לעקוב אחרי הנחיות משרד הבריאות וכן להמתין להודעת חברת התעופה.
לעניין שאלתך- תנסה לבדוק בהסכם ההתקשרות בניכם ואם אין מידע בעניין עליך להמתין.
לידיעתך, במקרה בו חברת התעופה מודיעה לך על ביטול הטיסה, אזי' תקום לך הזכות לדרוש את השבת עלות כרטיס טיסה מכח חוק שירותי תעופה. | |
|
|
|
| 10/6/2020 06:42 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2020 | | שעה: | 06:42:40 |
| לרשת ביגוד מספר סניפים שאינם בזכיינות כאשר אחד מהם הוא סניף אאוטלט שבו נמכרים המוצרים בהנחות גבוהות.
האם הרשת יכולה להגביל שביטול עסקה והחזרת מוצרים שנרכשו בסניף ההאוטלט, יעשו רק בסניף ההאוטלט ולא בסניפים אחרים של הרשת? | |
|
|
|
| 11/6/2020 13:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2020 | | שעה: | 13:20:59 |
| שלום רב אמיר,
האם ווידאת שמדובר באותו בית העסק(מספר עוסק מורשה או מספר ח.פ.)?
כיצד בוצעה העסקה? | |
|
|
|
| 14/6/2020 14:52 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2020 | | שעה: | 14:52:28 |
| | כן. מדובר באותו ח.פ. ובאותו שם עסק. העסקה בוצעה במזומן. בחנות וגם באתר האינטרנט כתוב שמוצרים שנרכשים בסניפי האאוטלט, ניתן להחזיר אותם רק בסניפי האאוטלט. בחנות נמסר שאלו מוצרים שנמכרים רק בסניפי האאוטלט במחירים מיוחדים/מוזלים ולכן ניתן להחזיר אותם רק בסניפי האאוטלט שכן הם לא נמצאים בחנויות הרגילות. | |
|
|
|
| 16/6/2020 10:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 10:02:42 |
| שלום רב אמיר,
בהנחה שהמידע המדובר הוצג בפני הצרכנים לכאורה אין בהתנהלות בית העסק משום הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 8/6/2020 16:32 |
ערן |
 | | מחבר: | ערן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2020 | | שעה: | 16:32:34 |
| בעקבות הקורונה נדחה אירוע הפאנגויה שהיה מתוכנן לתחילת מאי לחודש ספטמבר. נשלחה הודעה שמי שהזמין לתאריך המקורי ההזמנה שלו מועברת אוטומטית לספטמבר ואם רוצים לבטל זה בעלות של 200 שח.
האם מצב כזה הם לא מחוייבים להחזיר לי את כל הסכום כי זה לא המוצר המקורי שרכשתי? | |
|
|
|
| 10/6/2020 10:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2020 | | שעה: | 10:21:13 |
| שלום רב ערן,
על מנת לברר את פשר דרישת בית העסק לתשלום דמי ביטול, יש לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 12/6/2020 11:18 |
ירדן |
 | | מחבר: | ירדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2020 | | שעה: | 11:18:40 |
| גם אני באותו מצב.
הם טוענים שהם רשאים לגבות דמי ביטול במקרה כזה.
כיצד ניתן להבהיר זאת לפני תביעה (כדי לא לתבוע לשווא)?
בחוזה כתוב שבמקרה של הזזת התאריך לא יהיו ללקוח תלונות.
אין לי תלונות, אבל זה אומר שגם אני לא יכול לצפות לקבל החזר מלא? | |
|
|
|
| 16/6/2020 09:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 09:56:31 |
| שלום רב ירדן,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק מה סוכם במקרה שלא מתאפשר לקיים את השירות, ולאחריו פנה אל בית העסק בכתב לבירור העניין.
היה ותתקל בבעיה באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 13/6/2020 19:50 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2020 | | שעה: | 19:50:39 |
| שאלתי פה לפני חודש על אפשרות לבטל עסקה על הזמנה של משקפיים מותאמות אישית.
קניתי משקפיים ביום שישי בצהריים ולאחר 3 שעות הודעתי לבעל החנות שאני רוצה לבטל.
ענו לי כאן שאי אפשר לבטל עסקה על משפקיים אבל אם אין שילוט בחנות של בעל העסק שמסביר על מדיניות הביטולים הדבר מנוגד לסעיף 4ג וזה מהווה הטעיה לפי סעיף 2, כאשר הסעד בגין הטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32
הייתי אצלו בחנות ואין שום שילוט. דרשתי לבטל עסקה על פי מה שענו לי כאן בפורום והוא עומד בסירובו.
איך אני ממשיך מכאן? | |
|
|
|
| 15/6/2020 18:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 18:47:46 |
| שלום רב גל,
האם לאחר שהיית בחנות פנית בכתב אל בית העסק והצגת בפניו את ההוכחות שברשותך (ככל שתיעדת זאת) בדבר היעדר שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות?
אם כן, תנסה להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 16/6/2020 09:37 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 09:37:43 |
| כן, הייתי אצלו ואמרתי לו את זה והקלטתי את תשובתו.
אני אגיש תלונה. מה סיכויי ההצלחה? | |
|
|
|
| 16/6/2020 09:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 09:42:13 |
| שלום רב גל,
לא אוכל לומר לך מה סיכוי ההצלחה.
| |
|
|
|
| 12/6/2020 08:23 |
ל.שעיו |
 | | מחבר: | ל.שעיו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2020 | | שעה: | 08:23:12 |
| שלום.
קניתי תנור אפיה מחנות, וקיבלתי תבנית אפיה אחת בעוד שבחנות אחרת נתנו 3 תבניות. כששאלתי מדוע - לא יידעו אותי בכך שזה יבואן לא רשמי ושממנו מקבלים רק תבנית אחת. לאחר הקנייה התברר לי שיש כזה מושג יבואן לא רשמי. חזרתי אל החנות עם טענה מדוע לא יידעתם אותי, הייתי מחליט אם להוסיף על התשלום ולקבל מה שמגיע לי. הוא ניסה להסביר לי כל מיני הסברים ולהתחמק מלתת לי תבנית נוספת.
במעמד הקניה שאלתי את המוכר מדוע בחנות אחרת מקבלים 2 תבניות -( כשבעצם מקבלים 3 אבל לא ידעתי את זה בברור )- הוא פטר אותי בתשובה- בסדר, תקבל 2 .דרשתי מהמוכר תבנית נוספת כפי שהוא אמר. האם באמת מגיע לי לקבל תבנית או תבניות נוספות בגלל אי ידיעתי שזה מיבואן לא רשמי? והאם בכלל יש זכות ליבואן להוריד פריט ולהוזיל- לכאורה- את המחיר בלי שהלקוח יודע את זה? | |
|
|
|
| 15/6/2020 00:43 |
ל.שעיו |
 | |
|
| 15/6/2020 00:44 |
ל.שעיו |
 | |
|
| 15/6/2020 18:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 18:55:20 |
| שלום רב אדון,
ראשית, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור,דבר המעכב את המענה בשאלתך.
שנית, לעניין זהות היבואן- עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה בזהות היצרן, היבואן או נותן השירות.
על מנת לבדוק את פנייתך, אנא פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ולאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים(כל מסמך הקשור בעסקה המדוברת).
| |
|
|
|
| 7/6/2020 12:18 |
זהבית פולק |
 | | מחבר: | זהבית פולק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 12:18:35 |
| | האם צריך לשלם לגן תמת על חודשים מרץ אפריל ומאי ? הילדים שלי היו במרץ חצי חודש וחזרו רק ביוני | |
|
|
|
| 7/6/2020 13:06 |
משה כהן |
 | | מחבר: | משה כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 13:06:18 |
| | אצלנו לא גבו על אפריל ועל החלק היחסי במרץ ומאי אבל חייבו אותנו על חופשת פסח ויום העצמאות. מותר להם? | |
|
|
|
| 8/6/2020 21:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2020 | | שעה: | 21:53:54 |
| שלום רב זהבית ומשה,
עליכם לברר במשרד העבודה הרווחה והשירותים החברתיים. | |
|
|
|
| 11/6/2020 17:23 |
נתי |
 | | מחבר: | נתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2020 | | שעה: | 17:23:55 |
| | חכמי חלם מועצה למרכנות והמשרד העבודה והרווחה שמדברים עם המועצה אז תפנו למשרד אבל כשפונים למרד המשרד אומר אנחנו לא מתערבים | |
|
|
|
| 12/6/2020 14:17 |
לוי |
 | | מחבר: | לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2020 | | שעה: | 14:17:50 |
| | אני פניתי לתמת והם אמרו שאין להם סמכות לקבוע והם הפנו אותי למועצה הישראלית לצרכנות.. | |
|
|
|
| 15/6/2020 17:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 17:43:27 |
| שלום רב,
במידה שמדובר בבית עסק שנמצא בפיקוח במשרד העבודה הרווחה והשירותים החברתיים, אנא ראו את מכתב של משרד העבודה אל רשויות המקומיות ולארגונים המפעילים מעונות יום ומשפחתונים לפיה יש להפסיק את החיוב ולהשיב להורים את תשלום יחסי על התקופה שבה לא הייתה פעילות בגן, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/BlobFolder/news/daycare-corona/he/daycare-activity-corona.pdf
שבעקבותיו תוכל לפנות אל משרד העבודה והרווחה והשירותים החברתיים לאחריו אם תתקלו בבעיה, תוכלו לשקול פניה אל נציב פניות הציבור במשרד מבקר המדינה בקישור שלהלן:
https://www.mevaker.gov.il/he/Ombudsman/Pages/Complaint-Intro.aspx?AspxAutoDetectCookieSupport=1 | |
|
|
|
| 15/6/2020 18:31 |
נעה |
 | | מחבר: | נעה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 18:31:15 |
| אני גם רוצה לברר על החיובים של פסח מה זה צריך להיות שהמעון גבו ממני.
בבקשה מי שיש לו תשובה.
כמו כן הוצאתי את הילד מהמעון ב15.6
והמעון אומרים לי שאני צריכה לשלם עוד חודש מראש מהיום וכן לשלם מלא על כל חודש אוגוסט.
בבקשה תענו לי
| |
|
|
|
| 13/6/2020 18:25 |
ציפי פלס |
 | | מחבר: | ציפי פלס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2020 | | שעה: | 18:25:44 |
| קניתי מוצר באתר בסופרפארם.המחיר נראה לי גבוה (50 ש"ח) אבל חשבתי שהמחיר עלה. כשקיבלתי את המוצר ראיתי שהמחיר שלו נמוך יותר (35 שח).
ביקשתי את תגובתם אבל הם לא עונים.
עקרונית, האם הם יכולים לבקש באתר סכום גבוה בהרבה מהסכום על המוצר?
אם תשבתכם היא כן, כדאי לידע את הציבור. כי אני צרכנית שבודקת מחירים,
אם כי אני חדשה בנושא המשלוחים (בעקבות הקורונה)
תודה | |
|
|
|
| 15/6/2020 18:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 18:27:19 |
| שלום רב ציפי,
עקרונית,סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר.
בנוסף, סעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
" (ד) המחיר המחייב של טובין יהיה המחיר שהוצג עליהם בהתאם להוראות סעיף זה, אף אם מחירם בקופה גבוה מהמחיר האמור."
על כן, במקרה המתואר, העסקה בוצעה במכר מרחוק(באינטרנט) והמחיר חויבת הינו המחיר שהוצג לך(50 ש"ח), מכאן שלכאורה אין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על הדין, עם זאת, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב לבירור העניין ובמידה שאת לא נענית תנסי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 12/6/2020 16:52 |
עמי |
 | | מחבר: | עמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2020 | | שעה: | 16:52:43 |
| שלום,
הוזמנו 2 קוים סלולריים תוך הסבר מצידי שאולי נשתמש בהם ואולי לא.
הוסבר לי שלא נחויב בכלל כל עוד לא נתחיל להשתמש בקווים ונבצע להם אקטיבציה.
לגבי שליחות הוסבר שאחויב ב 49 ש"ח ואקבל כבר באותו החודש זיכוי בגין מלא הסכום, וזאת ללא התניה בהפעלת הקווים מצידי.
הנציג הגדיל לאמר שאולי אפילו לא אראה את החיוב בכלל באשראי עקב הזיכוי שיגיע בצמוד לחיוב.
בשלב מאוחר יותר היו דברים בהסכם ששלחו אלי למייל שלא תאמו את מה שהוסבר לי בשיחה, כמו למשל הודעה על חיוב דמי הפעלת חבילה שלא צוינו בשיחה (אמרו שאין כל עלות נוספת אך פתאום הופיעו סעיפים עם העלויות האלו...).
בין הייתר, עקב חוסר ההתאמה בין מה שנאמר בשיחה למה שקרה בפועל, החלטנו שלא להפעיל את הקווים, מתוך הבנה שלא נשלם כלום כפי שסוכם בשיחת המכירה.
מאחר והקווים לא הופעלו - לא בוצע החיוב בגין הפעלת החבילה, כפי שהיה רשום בחוזה ששלחו אלי, אבל להפתעתי בוצע חיוב בגין שליחות בסך של 50.01 ₪. חיוב זה – שהינו בניגוד לסיכומים, הוא גם על סכום גבוה ממה שאמר הנציג שיחוייב ויזוכה לאחר מכן, וגם לא בוצע זיכוי בגינו, כפי שהובטח על ידי הנציג.
פניתי לחברת הסלולר לפחות 3 פעמים באמצעות המייל. בכל פעם התקבל מענה אוטומטי שהפניה תטופל תוך 3 ימי עסקים אך בפועל במשך מעל חודש ימים לא חזרו אלי.
בהמשך פניתי לנציג החברה באמצעות צ'אט. בוזבז זמן רב בפניות אליהם. הנציגה הבטיחה זיכוי תוך 3 ימי עסקים אך לא ביצעה אותו בפועל.
בהמשך פניתי אליהם פעם נוספת באמצעות המייל והפעם עם איום שבמידה ולא יחזירו לי את הסכום שגבו בניגוד לסיכום ושהבטיחו כבר להחזיר, כולל פיצוי על פי חוק בגין גביה עודפת בניגוד לסיכום, ריבית הוצמדה כפי שסוכם, אתבע אותם על בזבוז הזמן והיחס הגרוע.
הסברתי שאתבע אותם בסכום הכי גבוה שניתן - ככל שמתיר לי החוק.
שוב התעלמות.
נמאס לי לרדוף אחריהם, ולבזבז את זמני ואני מרגיש מאוד פגוע. גם קורונה לא יכולה להיות תירוץ למערכת שיכולה להעסיק אנשים כדי לגבות כספים ולבצע מכירות ושיווק אבל לא יכולה לעמוד בהתחייבויותיה שלא לחייב בייתר ולא יכולה לתת שירות לאדם שפונה אליהם פעמים רבות לאורך תקופה של מעל חודשיים בבקשה לקבל את התשלום שנגבה ממנו בניגוד לסיכומים בחזרה.
השאלה שלי מה המקסימום שמגיע לתבוע במקרה שכזה.
האם ניתן לתבוע 10,000 שח ללא הוכחת נזק בגין עבירות על חוק הגנת הצרכן? מהן העבירות שבגינן ניתן לתבוע ומהו הסכום שניתן לתבוע בגין כל עבירה?
למשל פיצוי בגין חיוב ביתר כפי שרשום באתרכם כאן https://www.consumers.org.il/item/compensation - סעיף 13ד1 לחוק הגנת הצרכן שנכנס לתוקף ביום 1.1.13 קובע כי במקרה של חיוב ביתר בעסקה מתמשכת, על העוסק להשיב לצרכן את סכום החיוב העודף בתוספת ריבית והצמדה ופיצוי תוך 14 יום מיום קבלת הדרישה להחזר כספי, וכן פיצוי ללא הוכחת נזק של 16 ₪. עוד נקבע כי על העוסק להשיב בכתב לכל פניית צרכן בעניין חיוב ביתר, זאת תוך 21 יום.
לאחר יותר מ 21 ימים לא חזרו אל פניותי הרבות. ואת הכסף לא ראיתי בחזרה במשך למעלה מחודשיים.
האם המקרה שתואר נחשב עסקה מתמשכת? החיוב היה על השליחות בגין קווים שהיו מיועדים לעסקה מתמשכת אך עקב ההתנהלות של החברה הן בשליחת חוזה שלא תאם את שיחת המכירה והן בחיוב בפועל בכרטיס האשראי החלטתי לא להפעיל את הקווים.
בקיצור מנסה למפות את העבירות שבוצעו על ידי החברה כלפי בהתאם לפירוט שרשמתי ואת הסעדים שמוקנים לי על פי חוק כדי להבין אם יש בסיס לתביעה נגד החברה על סכום משמעותי.
החברה חייבת לקבל עונש על התנהגותה הגרועה כלפי לקוחותיה, ואני חושב שמגיע לי פיצוי הולם (לא שקלים בודדים) בגין החיוב העודף והצורך לרדוף אחריהם כ"כ הרבה פעמים וזמן כדי לקבל את כספי בחזרה וללא הועיל. | |
|
|
|
| 15/6/2020 18:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 18:06:37 |
| שלום רב עמי,
היות שאתה מציין כי האמור בשיחה טלפונית אינו תואם את המופיע בחוזה, כדלקמן: "...בשלב מאוחר יותר היו דברים בהסכם ששלחו אלי למייל שלא תאמו את מה שהוסבר לי בשיחה, ..." ועל מנת לבדוק את פנייתך, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 12/6/2020 12:39 |
שואל |
 | | מחבר: | שואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2020 | | שעה: | 12:39:16 |
| | האם לרשת חנויות ביגוד מותר לאסור על מימוש נקודות בחסר? (לצורך הדוגמה: יתרה של חמישים נקודות (נקודה= 1 ₪), לא ניתן לרכוש מוצר ב49.90 ₪. כן ניתן לרכוש מוצר יקר יותר מ50 ₪ ולשלם על היתרה) | |
|
|
|
| 15/6/2020 17:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 17:23:42 |
| שלום רב אדון,
מה צוין בתקנון החברה?
עליך לעיין בתקנון החברה בעניין זה ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 12/6/2020 12:26 |
מיטב כהן |
 | | מחבר: | מיטב כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2020 | | שעה: | 12:26:07 |
| רכשנו מחסן של כתר מאתר ישראלי. באמצע ההרכבה של המחסן גילינו שאחד החלקים לא מתאים. כבר שבועיים לא מצליחים לקבל שירות, בטלפון ובכתב, גם מחברת כתר שלא עונים וגם מהאתר ממנו רכשנו את המחסן - לאחר פניות רבות הם שולחים אותנו לכתר.
האם האחריות לתת את השירות היא של כתר או של האתר ממנו רכשנו? ומה אפשר לעשות לאור האמור שלא מקבלים שירות? האם ניתן לבטל את העסקה כשעברו יותר משבועיים מהגעת המחסן? | |
|
|
|
| 15/6/2020 17:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 17:17:09 |
| שלום רב מיטב,
במקרה המתואר והיות שהמועד לביטול העסקה, חלף(במכר מרחוק זכות הביטול הינו בתוך 14 ימים),הרי שחוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך המוצר. על כן, במידה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לפגם במוצר, עליך לפנות אל בית העסק ממנו נרכש המוצר בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. היה ותתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 12/6/2020 12:11 |
שלומי |
 | | מחבר: | שלומי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2020 | | שעה: | 12:11:09 |
| | מה החוק - דין בנוגע לתוקף השוברים למסעדות/ נופש/ פנאי וכו.( דוגמאת : נופשונית/ רעיונית) בעקבות משבר הקורונה? | |
|
|
|
| 15/6/2020 17:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 17:07:34 |
| שלום רב שלומי,
האם צוין על גבי השוברים את תוקפם?
מתי נרכש השובר(תאריך)?
| |
|
|
|
| 10/6/2020 06:30 |
פאולוס |
 | | מחבר: | פאולוס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2020 | | שעה: | 06:30:50 |
| שלום ,הזמנתי חופשה ירח דבר לפליפינים משנה שעברה לתאריכים 26 לאפריל עד 12 למאי ב24 למאי קיבלתי שיחת טלפון דרך סוכנות טלטוס (הזמנתי דרכם) הייתה מישהי שאמרה לי שהטיסה שלך נדחתה חברת התעופה החליטה לחזור ממנילה בתאריך 13 לחודש אתה מעוניין לשינוי ,אז אני עניתי שלא ,לא יכול להשהות עוד יום אז אמרו לי אז מבטלים טיסה .
עד היום אני לא קיבלתי מהם שקל אחד וכשפניתי אליהם הם עירבו את מצב הקורונה וחקיקה ולא יודע מה עוד הסברתי להם אבל ביטלנו וזה לא בעניין הקרונה בכלל אלה בגלל שדחו ליום את הטיסה אל על. | |
|
|
|
| 11/6/2020 13:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2020 | | שעה: | 13:10:07 |
| שלום רב פאולוס,
אם כך, וככל שלא בוצעה פניה בכתב לחברה, באפשרותך לפנות אל בית העסק ולאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 11/6/2020 21:11 |
פאולוס |
 | | מחבר: | פאולוס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2020 | | שעה: | 21:11:10 |
| פניתי כמה פעמים הם ענו בפעם האחרונה: אל על בהפסקת פעילות והם חייבים מעל מיליארד שקל בגין החזרים על טיסות מבוטלות
הם לא מחזירים כספים ליציאות מרץ והלאה ולכן אנו ממתינים.
ולמרות שאני הזמני דרך האתר שלהם טלטוס ולא אל על למה אני אחכה לאל על שיחזירו להם כדי שאני אקבל .
הגשתי תלונה באתר מלפני שבועיים ועדיין לא חזרו אלי מטעמכם | |
|
|
|
| 15/6/2020 17:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 17:00:05 |
| שלום רב פאולוס,
אנא התאזר בסבלנות.
| |
|
|
|
|