| 15/6/2020 16:07 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 16:07:37 |
| שלום רב,
הזמנתי סים מחברת תקשורת. תיאמו איתי חלון של שעתיים כנדרש. השליח הגיע בזמן אבל הביא לי בטעות סים אחר שאינו הסים שלי. הוא לקח איתו את הסים חזרה ותואמה לי שליחות ליום אחר שגם בו המתנתי בבית בחלון הזמן ואז קיבלתי את הסים שהזמנתי.
האם אני זכאי לפיצוי לפי חוק הטכנאים על השליחות הראשונה?
האם אני זכאי לפיצוי על זה שנאלצתי להמתין בבית יום נוסף?
בתודה מראש על עזרתכם,
רון | |
|
|
|
| 16/6/2020 22:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 22:10:55 |
| שלום רב רון,
עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" מאפשר לצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק(במקרים בהם החוק חל), כמפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
אולם, במקרה המתואר, אין מדובר באיחור המקנה לך זכות לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק מכח חוק הטכנאים אלא אתה לא מלין על איכות השירות ועל כן, וככל שנגרם לך נזק מוכח(כגון: הפסד יום עבודה) אזי' באפשרותך לתבוע בגין הנזק מכח פקודת הנזיקין.
| |
|
|
|
| 15/6/2020 14:32 |
רונן |
 | | מחבר: | רונן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 14:32:32 |
| שלום רב,
עקב המצב ביטלתי בתחילת אפריל את כרטיסי הטיסה שרכשנו בדצמבר 19 לחודש יוני לגיאורגיה.
קניית הכרטיסים בוצעה דרך שופרסל טרוול(גוליבר)באינטרנט ,וכיון שיש לי ביטוח ביטול טיסה ביקשתי מכתב על הביטול מסוכנות הנסיעות,ואכן קיבלתי את המכתב שבו כתוב: "ההזמנה בוטלה בדמי ביטול מלאים מלבד מיסי נמל בסך $110 " ומאז הם אומרים שמחכים שחברת התעופה (ג'ורג'יאן איר) תחזיר להם כדי שיוכלו להחזיר אלי.
האם הם צודקים ואינם צריכים להחזיר מעצמם?
תודה רבה,רונן | |
|
|
|
| 16/6/2020 22:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 22:03:40 |
| שלום רב רונן,
עליך לפנות בכתב אל סוכנות הנסיעות מולה בוצעה העסקה והן אל חברת התעופה (תוכל לאתר את פרטי נציגי החברה בישראל בקישור שלהלן:
https://caa.gov.il/index.php?option=com_docman&view=download&alias=9039-339-2&category_slug=1-wmg&Itemid=669&lang=he
ואם תתקל בבעיה, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 15/6/2020 11:31 |
גיל |
 | | מחבר: | גיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 11:31:46 |
| שלום,
מעניין אותי לשאול כמובן אם יש פה קייס או משהו לא לגיטימי במקרה הזה:
לפני שנה בערך עשינו מסביב לבית שאנו בונים גדר שבוצעה על ידי חברת אלומיניום (שעושה גדרות, שערים, פרגולות וכו'). הכל בסדר.
כעת אנו חייבים להתקין קטע אחד שפיספסנו של מעקה וגדר, אבל מדובר בעיסקה קטנה יחסית בהרבה של איזה 2-3 מטר שזה מקסימום להערכתי 2000 שקל.
במשך חודשיים ויותר אני מנסה להשיג את החברה שישלחו מודד ויוציאו את ההזמנה לייצור ולהתקנה. אך כנראה שיש להם עדיפות לעסקאות כמו פרגולות ויותר גדולות במיוחד בתקופה זו ובאופן ברור וקל להוכחה מסננים אותי ולא עונים לי בחיוב וגם לא בשלילה.
סגנון הגדר/מעקה המבוקש קיים רק אצלם וכמובן שנדרש לנו שיתאים לשאר מה שמותקן.
השאלה אם זה לגיטימי ככה להתעלם ולסנן ולתעדף לקוחות, ומצד שני גם להשאיר אותם באווויר ותלויים עד שיום אחד יתפנו.
האם יש מה לעשות במקרה כזה? האם ברור שבלי המעקה הקטן והחסר לא נוכל להשלים טופס 4. יש פה מין הנזק והזמן, ולא היינו רוצים להתקין מעקה שאין בו התאמה לשאר המעקות/גדרות הקיימים מסביב לבית.
תודה אשמח לשמוע מה דעתכם ואם יש פה עניין משפטי גם.
| |
|
|
|
| 15/6/2020 11:56 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 11:56:40 |
| | יכול להיות שהם יודעים איזה מעקה וגדר יש לך אבל לא עונים כי אין להם אותם במלאי ואין להם איך לעזור לך. אולי "מאשימים" אותך שלא דאגת לנושא פני שנה כשהיה במלאי. אולי תתקשר מטלפון אחר, תתנהל בתור לקוח חדש מבלי שאתה או אשתך תגיעו לסניף, ותבדוק אם המעקה והגדר נמצאים בכלל במלאי. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 16/6/2020 21:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 21:51:39 |
| שלום רב גיל,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...כעת אנו חייבים להתקין קטע אחד שפיספסנו ..."- האם לא נעשו מדידות לפני אספקת המוצר?
במידה שמדובר באי התאמה (בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל) אזי' באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין .
אולם, במידה שהעסקה בוצעה בהתאם למוסכם בניכם, באפשרותך לנסות לפנות אל החברה,שוב.
| |
|
|
|
| 15/6/2020 11:51 |
בודילובסקי סוזנה |
 | | מחבר: | בודילובסקי סוזנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 11:51:50 |
| קנו לי בבית מרקחת מכבי סניף ערד תוספת תזונ ובאי הבנה קנו 3 קופסאות שבהם נמצא 3 בקבוקים במקום לקנות קופסה 1
שביררתי נושא החזר של 2 קופסאות מיותרות אמרו לי שתופת תזונה הם לא מקבלים חזרה למרות שקופסאות סגורות לא נגעתי בהן
אם מי אני יכולה להיתיעץ בנושא הזה?
תודה מראש על התייחסוחכם
בברכה סוזנה בודילובסקי
טל: 0545577443
מייל:
sbudilovsky51@gmail.com | |
|
|
|
| 16/6/2020 19:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 19:36:17 |
| שלום רב סוזנה,
עקרונית, בעסקה שנעשית בבית העסק, הרי שבתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) ישנה רשימה שבהם תקום לצרכן זכות לבטל את העסקה וכן רשימה בהם אין זכות חרטה,בין היתר, תרופות ותוספי תזונה ומוצרי מזון.
על כן, במקרה המתואר, לא קמה לך זכות לבטל את העסקה. | |
|
|
|
| 15/6/2020 16:19 |
בן טמיר |
 | | מחבר: | בן טמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 16:19:09 |
| | אני שלחתי תלונה מלאה, עם תמונות והכל! מה קורה עם זה? אתם קיבלתם אותה ומיילים נוספים ללא מענה... איך אפשר ליצור איתכם קשר?? | |
|
|
|
| 16/6/2020 19:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 19:34:33 |
| שלום רב בן,
אנא ציין את מספר פנייתך.
לתשומת ליבך, עקב עומס בפניות למועצה לצרכנות, ייתכנו עיכובים במענה. | |
|
|
|
| 15/6/2020 12:31 |
שלומי |
 | | מחבר: | שלומי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 12:31:10 |
| היי, חברת טרלידור התקינה לי שערים.
באותו היום התקשרתי ואמרתי לה שיש לי רווחים אז הם החליטו לשלוח לי מתקין שלהם לקחת מידות לסדר לי את השער.
לאחר חודש עדין לא הגיעו והאשימו את המתקין שלא מספר להם מידות. היום שלחו לי smsונאמר לי שיגיע הבחור בין השעות 9-11 לקחת מידות.
הבחור לא הגיע ... התקשר ואמר לי שהוא עדין תקוע.
האם אני זכאי לפיצוי מהחברה? על כך ששרפו לי את הבוקר? | |
|
|
|
| 16/6/2020 19:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 19:31:37 |
| שלום רב שלומי,
תנסה לפנות אל בית העסק לבירור העניין.
1. לידיעתך, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" מאפשר לצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק(במקרים בהם החוק חל), כמפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
2. עם זאת, סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן מחריג את זכות הצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה של כח עליון, כדלקמן:
" (ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
3.לעניין זה, ראה את ההנחיות של הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, מיום 12.3.20 בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona(תחת הכותרת:"גילוי דעת - בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה"+"הבהרה בנוגע לגילוי דעת...").
בו נקבע בין היתר כי:
"...הרשות מבקשת להבהיר כי גילוי הדעת באשר לפרשנות סעיף 18א)ו( לחוק הטכנאים, עשוי להיות רלוונטי גם לנותני שירותים אחרים, המחוייבים לעמוד בחוק הטכנאים, ככל שגם בעניינם יתעוררו נסיבות חריגות
ומיוחדות אשר מצריכות היערכות מיוחדת למועדי האספקה/שירות, כאמור בחוק." | |
|
|
|
| 15/6/2020 10:44 |
אדר |
 | | מחבר: | אדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 10:44:08 |
| יש לי מכונת כביסה שהשירות שלה פשוט לא מתקן אותה לדעתי מכיוון שנשארו כמה חודשים לאחריות והם מחכים שיעבור הזמן . החברה לא לוקחת אחריות והתקלה חוזרת שוב ושוב ושוב, הם כמובן מגדילים לעשות ומביאים לי מכונה חלופית ועדין כל פעם שהמכונה שלי חוזרת התקלה לא נפתרת,זה כאילו לוקחים אותה למעבדה ,לא עושים איתה כלום ומחזירים לי אותה. כל פעם לוקח להם שבוע להגיע ובינתים אין לי מכונה כח היא לא עובדת. זה סיפור שנמשך כבר כמה כמעט שנה. למי עלי לפנות ? מי יכול לעזור לי בזה?
לא הצלחנו | |
|
|
|
| 16/6/2020 19:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 19:26:35 |
| שלום רב אדר,
האם מדובר במוצר שנמצא בשנת אחריות ראשונה?אם כן, האם יש לך ראיות המעידות על תיקונים חוזרים ונשנים? אם כן, הרי שתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על היבואן/יצרן לתקן את המוצר (במכונת כביסה התיקון ייעשה בתוך 3 ימים מביצוע הקריאה לתיקון) ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה הכל לפי בחירת היבואן/יצרן, כקבוע בסעיף 6(ג) בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה.
היה ואכן במוצר שנמצא בתקופת האחריות הראשונה הקבועה בדין, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו הגישי תלונה באתר המעוצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 15/6/2020 11:51 |
בודילובסקי סוזנה |
 | | מחבר: | בודילובסקי סוזנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 11:51:32 |
| קנו לי בבית מרקחת מכבי סניף ערד תוספת תזונ ובאי הבנה קנו 3 קופסאות שבהם נמצא 3 בקבוקים במקום לקנות קופסה 1
שביררתי נושא החזר של 2 קופסאות מיותרות אמרו לי שתופת תזונה הם לא מקבלים חזרה למרות שקופסאות סגורות לא נגעתי בהן
אם מי אני יכולה להיתיעץ בנושא הזה?
תודה מראש על התייחסוחכם
בברכה סוזנה בודילובסקי
טל: 0545577443
מייל:
sbudilovsky51@gmail.com | |
|
|
|
| 16/6/2020 19:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 19:25:56 |
| שלום רב סוזנה,
עקרונית, בעסקה שנעשית בבית העסק, הרי שבתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) ישנה רשימה שבהם תקום לצרכן זכות לבטל את העסקה וכן רשימה בהם אין זכות חרטה,בין היתר, תרופות ותוספי תזונה ומוצרי מזון.
על כן, במקרה המתואר, לא קמה לך זכות לבטל את העסקה.
| |
|
|
|
| 15/6/2020 11:44 |
רחל |
 | | מחבר: | רחל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 11:44:54 |
| שלום רב
בתי נמצאת בצהרון בית ספר שמנוהל ע"י מתנס קרית אתא
בשל מגיפת הקורונה הופסקה גם פעילות הצהרון החל מ 15.3.20
בהודעה שקיבלנו ההורים נאמר שההחזר היחסי יוחזר עם החזרה לשיגרה
בתאריך 15.5.20 חזרו הצהרונים לפעילות אך אני לא החזרתי את בתי
לדברי המתנ"ס אני לא יזוכה מכיוון שזה קנס יציאה
בימים של שיגרה מיותר לציין שלא היתי מוציאה אותה מהצהרון וכמובן שאם כן היה עליהם לקנוס אותי לפי חוזה ההרשמה.
- לא החזרתי מחשש הקורונה וכמו שהלימודים לא חובה מניחה שגם הצהרונים לא חובה ומגיע זיכוי ללא קנסות
בנוסף אני יודעת שגם הורים שכן החזירו לצהרונים ב 15.5.20 לא זוכו ונאמר להם שגם לא יזוכו על הימים שהצהרון לא פעל במרץ (חצי חודש)
האם זה חוקי ? האם הם יכולים לקבל החלטות לפי ראותם או שהחוק אומר אחרת
תודה
רחל | |
|
|
|
| 16/6/2020 19:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 19:18:37 |
| שלום רב רחל,
עליך לפנות אל הנהלת המתנ"ס בכתב.
ואם תתקלי בבעיה, תנסי אולי להגיש תלונה באתרנו. | |
|
|
|
| 14/6/2020 23:45 |
נווה |
 | | מחבר: | נווה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2020 | | שעה: | 23:45:06 |
| היי,
רכשנו לפני מספר שנים כרטיסייה לטיפולי ספא. לא צוין במעמד הרכישה או בכל מסמך אחר שבידנו שיש תוקף לכרטיסיה. מסתבר שהעסק הועבר לבעלים אחרים שטוען שנמסרה הודעה על כך שהעסק נסגר (מעולם לא קיבלנו עדכון כזה) ושמי שהיתה לו כרטיסיה בתוקף(מה שמעולם לא צוין בפנינו) רשאי לממש עד שפג תוקף.
יש לציין שמדובר בסכום לא מבוטל ושאנחנו מרגישים שגזלו מאיתנו את הכסף שלנו ללא תמורה, מה ניתן לעשות? האם ניתן לדרוש שישלמו לנו את ההפרש שלא מומש?
תודה , נווה | |
|
|
|
| 16/6/2020 19:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 19:00:22 |
| שלום רב נווה,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...מסתבר שהעסק הועבר לבעלים אחרים..."- אם מדובר בבית העסק אחר הרי שאין יריבות בניכם שכן מדובר באישיות משפטית אחרת. | |
|
|
|
| 15/6/2020 10:13 |
בתאל כהן |
 | | מחבר: | בתאל כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 10:13:05 |
| המנויי ללא התחייבות עם הודעה של 30יום לפני התנתקות
הצטרפתי לסטודיו בתחילת מרץ ב15 למרץ נסגרו כל חדרי הכושר בסוף מרץ הודעתי על ביטול רק לאחר חודש וחצי חדרי הכושר חזרו לפעילות ונאמר לי שה30 יום נספרים מהחזרה לפעילות לכן מחוייבת על חודש מלא שוב
מה עליי לעשות האם אני זכאית להחזר כספי? | |
|
|
|
| 16/6/2020 18:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 18:59:20 |
| שלום רב בתאל,
עקרונית, תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן קובע כי ביטול העסקה ייכנס לתוקף בתום חודש ממועד מסירת הודעת הביטול,לפיכך ועל מנת לבדוק את פנייתך מול בית העסק, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 15/6/2020 10:43 |
אדר |
 | | מחבר: | אדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 10:43:47 |
| יש לי מכונת כביסה שהשירות שלה פשוט לא מתקן אותה לדעתי מכיוון שנשארו כמה חודשים לאחריות והם מחכים שיעבור הזמן . החברה לא לוקחת אחריות והתקלה חוזרת שוב ושוב ושוב, הם כמובן מגדילים לעשות ומביאים לי מכונה חלופית ועדין כל פעם שהמכונה שלי חוזרת התקלה לא נפתרת,זה כאילו לוקחים אותה למעבדה ,לא עושים איתה כלום ומחזירים לי אותה. כל פעם לוקח להם שבוע להגיע ובינתים אין לי מכונה כח היא לא עובדת. זה סיפור שנמשך כבר כמה כמעט שנה. למי עלי לפנות ? מי יכול לעזור לי בזה?
לא הצלחנו | |
|
|
|
| 16/6/2020 18:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 18:54:44 |
| שלום רב אדר,
האם מדובר במוצר שנמצא בשנת אחריות ראשונה?אם כן, האם יש לך ראיות המעידות על תיקונים חוזרים ונשנים? אם כן, הרי שתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על היבואן/יצרן לתקן את המוצר (במכונת כביסה התיקון ייעשה בתוך 3 ימים מביצוע הקריאה לתיקון) ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה הכל לפי בחירת היבואן/יצרן, כקבוע בסעיף 6(ג) בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה.
היה ואכן במוצר שנמצא בתקופת האחריות הראשונה הקבועה בדין, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו הגישי תלונה באתר המעוצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 15/6/2020 08:30 |
נטע |
 | | מחבר: | נטע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 08:30:17 |
| | שלום, הזמנתי במרץ האחרון מצעים ממועדון ״אמאל’ה״ בפייסבוק. המוצר הגיע קרוע. עד היום לא קיבלתי חדש הביתה וזכיתי להתעלמות מוחלטת עד היום. מה ניתן לעשות?? | |
|
|
|
| 16/6/2020 18:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 18:37:27 |
| שלום רב נטע,
במידה ששלחת הודעה בכתב מיד שקיבלת את המוצר בצירוף הראיה המעידה על הפגם, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת שנבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 15/6/2020 06:25 |
רן |
 | | מחבר: | רן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 06:25:41 |
| קניתי מוצר בחנות, שילמתי עליו וארזו לי אותו, לאחר כשבוע וחצי התקשרו מהחנות ואמרו שבטעוץ נתנו לי מוצר אחר והם רוצים שאחזיר אותו.
המוצר כבר הותקן ושומש, האם אני חייב להחזיר אותו? | |
|
|
|
| 16/6/2020 18:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 18:31:02 |
| שלום רב רן,
עליך לבדוק שאכן מדובר במוצר שונה ממה שהזמנת ואם כן,ייתכן שהטעות קרתה בתום לב ולכן, יהיה עליך להשיבו בכדי לקבל את המוצר שהזמנת ושילמת עליו, אם לאו ייתכן שהדבר עלול להיחשב כהתעשרות שלא כדין. | |
|
|
|
| 14/6/2020 23:44 |
נווה |
 | | מחבר: | נווה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2020 | | שעה: | 23:44:48 |
| היי,
רכשנו לפני מספר שנים כרטיסייה לטיפולי ספא. לא צוין במעמד הרכישה או בכל מסמך אחר שבידנו שיש תוקף לכרטיסיה. מסתבר שהעסק הועבר לבעלים אחרים שטוען שנמסרה הודעה על כך שהעסק נסגר (מעולם לא קיבלנו עדכון כזה) ושמי שהיתה לו כרטיסיה בתוקף(מה שמעולם לא צוין בפנינו) רשאי לממש עד שפג תוקף.
יש לציין שמדובר בסכום לא מבוטל ושאנחנו מרגישים שגזלו מאיתנו את הכסף שלנו ללא תמורה, מה ניתן לעשות? האם ניתן לדרוש שישלמו לנו את ההפרש שלא מומש?
תודה , נווה | |
|
|
|
| 16/6/2020 18:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 18:27:45 |
| שלום רב נווה,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...מסתבר שהעסק הועבר לבעלים אחרים..."- אם מדובר בבית העסק אחר הרי שאין יריבות בניכם שכן מדובר באישיות משפטית אחרת. | |
|
|
|
| 14/6/2020 22:04 |
רן |
 | | מחבר: | רן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2020 | | שעה: | 22:04:18 |
| | קניתי בחנות חשמל תנור שהציגו לי במחיר מסוים, לקחתי אותו הביתה התקנתי והשתמשתי, לאחר כשבוע וחצי התקשרו ואמרו שבטעות נתנו לי מוצר אחר יותר יקר (באמת שלא שמתי לב לשוני). האם אני חייב להחזיר את התנור עכשיו אחרי שהוא מותקן וכבר שומש מספר פעמים? | |
|
|
|
| 14/6/2020 23:23 |
רן |
 | |
|
| 16/6/2020 18:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 18:23:17 |
| שלום רב רן,
עליך לבדוק שאכן מדובר במוצר שונה ממה שהזמנת ואם כן,ייתכן שהטעות קרתה בתום לב ולכן, יהיה עליך להשיבו בכדי לקבל את המוצר שהזמנת ושילמת עליו, אם לאו ייתכן שהדבר עלול להיחשב כהתעשרות שלא כדין. | |
|
|
|
| 14/6/2020 20:36 |
שאול |
 | | מחבר: | שאול (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2020 | | שעה: | 20:36:41 |
| רכשתי שירות למשך שנה ושילמתי על 8 חודשים מראש, כאשר פרטי האשאי ניתנו לחברה על מנת שיתחילו לגבות את התשלום החל מהחודש התשיעי.
החברה בכל זאת גבתה תשלום מהאשראי בחודשיים הראשונים. כאשר הפניתי את תשומת ליבם, הם אמרו שיזכו אותי בדיעבד ולא אשלם על חודשים 9 ו10 במקום.
מדובר בכמה אלפי שקלים וזו לא הייתה הוצאה מתוכננת בתקופה הזו. הם למעשה גבו ממני כסף 8 חודשים מוקדם משסיכמנו. האם יש סעיף לפיו אפשר לתבוע, או לפחות עילה לדרוש פיצוי הולם יותר?
תודה. | |
|
|
|
| 16/6/2020 18:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 18:02:08 |
| שלום רב שאול,
לאור האמור בפנייתך לפיו:
"רכשתי שירות למשך שנה ושילמתי על 8 חודשים מראש, כאשר פרטי האשאי ניתנו לחברה על מנת שיתחילו לגבות את התשלום החל מהחודש התשיעי..."
אבקש לדעת:
1.מהו השירות?
2.האם שילמת מראש בעבור השירות או לאו?
3.האם ההסכם בניכם מופיע בכתב או שנעשה בעל פה?
4. האם הבטחת החברה לזכות אותך מגובה בכתב?
| |
|
|
|
| 14/6/2020 14:39 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2020 | | שעה: | 14:39:13 |
| | שלום, אני ובעלי קבענו פגישה עם פסיכיאטרית לילד, אין לנו אפשרות לקיים אותה היום ואנחנו מנסים לקבוע מועד חדש אך לא ממש מצליחים. הרופאה נתנה לנו מועדים מאוחרים ממה שמתאים ומתאפשר לנו, היא דורשת על היום דמי ביטול בגובה 50 אחוז. האם מותר לה לעשות כך? | |
|
|
|
| 14/6/2020 16:36 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2020 | | שעה: | 16:36:39 |
| עד לתגובת המועצה, הנושא היה צריך להיות מועבר לכם מבעוד מועד בכתב. מחוק הגנת הצרכן:
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה);
(21) תנאי הביטול של עסקה.
32. (א) נעשתה עסקה והוברר כי נעשה לגביה מעשה או מחדל שיש בו משום הטעיה או ניצול מצוקה כאמור בסעיפים 2 ו-3, והם מהותיים בנסיבות הענין, ובהטעיה - אף אם לא העוסק היה המטעה, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך זמן סביר מהמועד שבו נודע לו על ההטעיה או מהמועד שבו נודע לו שפסק ניצול המצוקה, לפי העניין.
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(ב) בוטלה עסקה כאמור בסעיף קטן (א), ישיב העוסק לצרכן, בתוך שבעה ימים מיום שקיבל הודעה על הביטול, את התמורה ששילם הצרכן בעד העסקה, באותו אופן שבו שילם הצרכן. | |
|
|
|
| 14/6/2020 16:45 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2020 | | שעה: | 16:45:07 |
| | במקרה והיה תיאום טלפוני, בתוך ארבעה עשר ימים מיום עשיית העסקה או מיום קבלת המסמך המכיל את נושא הביטול, לפי המאוחר, בתנאי שביטול כאמור ייעשה לפחות שני ימים, שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן. | |
|
|
|
| 16/6/2020 17:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 17:54:05 |
| שלום רב מורן,
האם יש הסכם בניכם? אם כן, מה צוין לעניין במקרה של ביטול עסקה?
במידה שאין הסכם בניכם עליכם לברר מכח מה הדרישה לתשלום דמי ביטול בגובה של 50%? | |
|
|
|
| 14/6/2020 16:26 |
בר |
 | | מחבר: | בר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2020 | | שעה: | 16:26:25 |
| היי,
רכשנו טיסה הלוך חזור בוויז אייר, הטיסה לא התבטלה אבל יש עליה הגבלות בידוד של 14 יום מה שאומר שגם אם היינו טסים ולוקחים על עצמנו את מגבלות הבידוד, לא היינו יכולים לחזור כי לא היו עוברים 14 יום.
החברה טוענת שמבחינתם הטיסה לא מבוטלת ושזה בעיה שלנו, לא מציעים החזר, זיכוי או אפילו שינוי חינם
האם זה תקין? | |
|
|
|
| 16/6/2020 17:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 17:51:27 |
| שלום רב בר,
מתי מועד קבלת השירות(תאריך)?
ככלל, הסכמים יש לקיים ועל כן, היה ובית העסק יעניק את השירות בהתאם למוסכם בניכם, הרי שמבחינתם הם קיימו את חלקם בהסכם.
| |
|
|
|
| 14/6/2020 15:26 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2020 | | שעה: | 15:26:08 |
| עברנו למשרדים חדשים. כחלק מהקמת המטבח במשרדים קנינו כמה מוצרי חשמל: מקרר שארפ , מדיח כלים של ווירפול - הכל מחנות מחסני חשמל . כשביקשנו לתאם טכנאי שיחבר את המכשירים במטבח הודיעו לנו שאנו לא זכאים לאחריות על המוצרים בגלל שהם מותקנים במשרד ולא בבית .
האם זה נכון ? אם כן מה ההבדל בין המקומות ?
אל זו טעות , נבקש לקבל התייחסות משפטית שאותה נוכל להציג לחברה .
טלפון שלי 0522328301 | |
|
|
|
| 14/6/2020 16:25 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2020 | | שעה: | 16:25:54 |
| | המועצה לא תוכל לסייע לכם מכיוון שאתם בית עסק. אחריות תהיה לפי מה שנסגר עם המוכר, אם נסגר. בכל מקרה הם מחויבים למכור לכם מוצר איכותי כך שלדעתי יש לכם אחריות של לפחות שנה. | |
|
|
|
| 16/6/2020 17:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 17:37:58 |
| שלום רב רעות,
עקרונית,סעיף 1 בחוק הגנת הצרכן מגדיר מיהו "צרכן" ומיהו "עוסק" כדלקמן:
"צרכן" – מי שקונה נכס או מקבל שירות מעוסק במהלך עיסוקו לשימוש שעיקרו אישי, ביתי או משפחתי;"
"עוסק" – מי שמוכר נכס או נותן שירות דרך עיסוק, כולל יצרן;"
מכאן, שלא מדובר בעסקה שבוצעה על ידי הצרכן, כמוגדר בחוק ועל כן, חוק הגנת הצרכן אינו חל על העסקה המדוברת ויהיה עליכם לפעול בהתאם למוסכם בניכם.
| |
|
|
|
|