| 16/6/2020 15:13 |
תמר |
 | | מחבר: | תמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 15:13:17 |
| היי,
קניתי כרטיס טיסה דרך ספק ישראלי.
החברת תעופה ביטלה את הטיסה בעקבות הקורונה. הפיצוי שהיא מציאה הוא אך ורק ואוצ׳ר או הזזת הטיסה.
ביקשתי מהספק החזר כספי והם אומרים שמכיוון שהחברת תעופה אינה מחזירה את הכסף אז גם הם לא מחזירים.
האם זה תקין? כמוכן הביטוח ביטול טיסה ששילמתי עליו לא בתוקף כי החברת תעופה ביטלה את הטיסה.
| |
|
|
|
| 17/6/2020 21:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 21:33:54 |
| שלום רב תמר,
אם כך, תנסה לפנות שוב בכתב אל בית העסק שמולו בוצעה העסקה לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 14/6/2020 17:50 |
גיל |
 | | מחבר: | גיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2020 | | שעה: | 17:50:35 |
| לטלפון היה תקלה מסוימת,
הגעתי לחנות (שהוא גם היבואן) למסור אותו לתיקון,
כעבור שבועיים חזר מתיקון אך עם שבר קטן במסך,
החנות אמרה שהיא לוקחת אחריות ותחליף לי לטלפון חדש ברגע שהיא תקבל סחורה חדשה כי כרגע אין להם את הדגם שרכשתי במלאי.
עברו כ 4 חודשים מאז.
מה החוק אומר לגבי זה שהספק מסב נזק למוצר ואין לו אפשרות להחליף אותו למוצר חדש? האם יש הגבלת זמן על הספק להחליף למוצר חדש? | |
|
|
|
| 16/6/2020 15:05 |
גיל |
 | |
|
| 17/6/2020 21:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 21:26:43 |
| שלום רב גיל,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...החנות אמרה שהיא לוקחת אחריות ותחליף לי לטלפון חדש ברגע שהיא תקבל סחורה חדשה כי כרגע אין להם את הדגם שרכשתי במלאי..."- האם האמור בפנייתך זו מופיע במסמך? אם לאו, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים הקשורים בעניין, לאחריו תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/6/2020 14:10 |
ענבל |
 | | מחבר: | ענבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 14:10:44 |
| שלום רב,
יש לי פגם ייצור בטלפון סלולרי שרכשתי, וטרם הסתיימה תקופת האחריות. נותן השירות מתנה את תיקון הפגם בייצור בהחלפת הפאנל האחורי של המכשיר משום שהוא סדוק, אך דורש מחיר מופקע על החלפתו. הבהרתי שאני מסירה ממנו את האחריות לשבירת הפאנל האחורי ודרשתי שיתקן ללא החלפתו לנוכח העלות המוגזמת. נותן השירות מסרב ועומד על התנאי. האם זה חוקי? או שמא יש לי עילת תביעה נגדו? | |
|
|
|
| 17/6/2020 21:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 21:21:40 |
| שלום רב ענבל,
אם כך, תנסי לפנות אל נותן השירות בכתב לבירור העניין.
במידה שתתקלי בבעיה תנסי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/6/2020 13:48 |
ממ |
 | | מחבר: | ממ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 13:48:40 |
| קורס שנרשמתי אליו כפרונטאלי הועבר לאונליין ללא עידכון או וידוא איתי לגבי זה. ביום הראשון של הקורס נסעתי למקום אך לא היה שם איש, וכך גיליתי שהקורס הפרונטאלי בוטל.
האם ניתן לדרוש החזר כספי?
האם ניתן לדרוש פיצוי על ההטעיה, הטרטור ועגמת הנפש שנגרמה?(הפסד עבודה, נסיעות מיותרות ואכזבה קשה מהמקרה)
תודה רבה על העזרה | |
|
|
|
| 17/6/2020 21:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 21:08:04 |
| שלום רב גברת,
באפשרותך לפנות אל בית העסק לבירור העניין תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 16/6/2020 12:34 |
סיגל |
 | | מחבר: | סיגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 12:34:00 |
| שלום רב, מי הגוף במדינה האחראי/מפקח על מכללות פרטיות במדינה? תודה
| |
|
|
|
| 16/6/2020 13:32 |
משה |
 | |
|
| 17/6/2020 21:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 21:05:33 |
| שלום רב סיגל,
במידה שמדובר בלימודים המפוקחים על ידי משרד הכלכלה והתעשייה, אזי' באפשרותך לפנות אליו.
| |
|
|
|
| 12/6/2020 01:30 |
ירדן |
 | | מחבר: | ירדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2020 | | שעה: | 01:30:17 |
| שלום, סגרתי נופש סטודנטים שתוכנן לחודש מאי (בחוזה כתוב חודש מאי או סמוך לו).
הנופש תוכנן ל-21.5 אך בעקבות הקורונה נוצר מצב לא ידוע לגביו לקראת הגעת התאריך.
את הנופש סגרתי ב-3.3 ושילמתי עליו 879 ש״ח.
לאחרונה יצאה הודעה מהחברה שמנהלת את הנופש שהתאריך הוזז לספטמבר.
כיוון שאשתי צפויה ללדת בספטמבר, ולא אפשרי לי לצאת בתאריך החדש, ביטלתי את העסקה. המוכר גבה ממני 200 שקל דמי ביטול.
פניתי אליו מספר פעמים, אך הוא טוען כי אלו הנהלים והחוק לצידו.
האם אכן כך הדבר? | |
|
|
|
| 15/6/2020 10:57 |
ירדן |
 | | מחבר: | ירדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 10:57:04 |
| | מקפיץ בבקשה. אשמח לתשובה האם החוק מסדיר עניין זה? | |
|
|
|
| 15/6/2020 17:51 |
ירדן |
 | | מחבר: | ירדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 17:51:44 |
| למה אין תגובה (למרות שלאנשים שכתבו אחרי יש תגובה)?
אם אין לכם תשובה לשאלה שלי, אשמח לדעת זאת, רק בבקשה תגיבו משהו. | |
|
|
|
| 15/6/2020 18:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 18:42:57 |
| שלום רב ירדן,
ראשית, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה בשאלתך.
שנית, לא ציינת האם יש הסכם התקשרות בניכם, אם כן, האם דרישת בית העסק הינה בהתאם למוסכם בניכם?
בכל מקרה, הכלל הוא שהסכמים יש לקיים, ובמקרה בו אין הסכמה רק בית המשפט רשאי להכריע. | |
|
|
|
| 15/6/2020 21:05 |
ירדן |
 | | מחבר: | ירדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 21:05:23 |
| תודה על המענה
(הקפצתי אחרי 3 ימים, כי ראיתי שעונים לפוסטים שפורסמו אחריי. לא משנה, שוב תודה על המענה)
בהסכם כתוב כי המוכר רשאי להזיז את הנופש. אך לא כתוב שייגבו דמי ביטול במקרה כזה למי שלא יוכל להגיע. כלומר הנושא לא מוסדר בצורה ברורה בחוזה (בכל זאת, תרחיש לא נפוץ).
השאלה שלי בעיקר האם יש תקנות או תקדימים שנוגעים במצב כזה שבו נופש מוזז על ידי המוכר.
תודה! | |
|
|
|
| 16/6/2020 11:16 |
ירדן |
 | | מחבר: | ירדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 11:16:49 |
| בעקבות בירורים נוספים, אני ממקד את השאלה שלי:
בהסכם כתוב שבמקרה של הזזת התאריך, ללקוח לא יהיו תלונות.
האם האמירה הזו טומנת בחובה, אי זכות להחזר במקרה שהלקוח לא יכול להגיע בתאריך החדש?
כלומר, אני עושה הפרדה בין כך שאין לי תלונות, לבין הזכות שלי לבטל במקרה כזה ולקבל החזר מלא.
האם האמירה בהסכם לדעתכם מכריעה כי דמי הביטול יהיו מלאים במקרה כזה (למרות שאין התייחסות לדמי הביטול במקרה כזה, כלומר האם הם ישארו כמו במקרה שהתאריך היה המקורי)?
תודה! | |
|
|
|
| 17/6/2020 20:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 20:53:00 |
| שלום רב ירדן,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותיב עסקה, על כן, היה ודרישת בית העסק אינה מופיעה בהסכם ייתכן שהדבר עלול להוות מחדל, יחד עם זאת, ייתכן ותעלה הטענה כי השינוי נעשה עקב המצב ובמידה שהחלופה שהוצעה לך אינה מתאפשרת מבחינתך, ושבעקבותיו לא הגעתם להסכמה אזי' באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב ובמידה שתתקל בבעיה, באפשרותך לשקול תביעה. | |
|
|
|
| 17/6/2020 15:54 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 15:54:16 |
| שלום
מנקה וילונות ביצע עבודה מבלי שסיכמו אתו מה השכר שלו ועכשיו הוא דורש סכום עתק של יותר מעשרים אלף שקל
מבקש לפנות לבורר שיקבע מה השכר הראוי עבור העבודה שהוא ביצע
לכן אני מבקש שמות של בעלי מקצוע לניקוי וילונות שיודעים כמה באמת מגיע עבור העבודה | |
|
|
|
| 17/6/2020 16:13 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 16:13:02 |
| | "ניקוי וילונות" בגוגל. תבקש הצעות מחיר בכתב ותציג את ההצעה הנמוכה ביותר. לדעתי, אותו מנקה לא זכאי ליותר, אם בכלל. | |
|
|
|
| 16/6/2020 12:33 |
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 12:33:29 |
| | שלום, בתחילת מאי מרכז הגז ניתק קו גז אלי לדירה. כשהתקשרתי לבדוק במה מדובר אמרו שיש דליפה וביקשתי שיגיע טכנאי בדחיפות (היה בוקר חג עצמאות)קבעו לאחר החג ביום חמישי ואף אחד לא הגיע. וכך עוד פעמיים כשבפעם השלישית הגיע טכנאי אחרי שעה 19:00 (יותר מ3 שעות מגבול העליון של טווח השעות שהחברה קבעה). אני מבינה שלפי החוק מגיע לי פיצוי. מה עליי לעשות? | |
|
|
|
| 17/6/2020 15:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 15:41:57 |
| שלום רב נטלי,
בהמשך ישנו מידע רחב בעקבות שאלתך, ועל מנת שנוכל לברר את פנייתך,יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
1. לידיעתך, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" מאפשר לצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק(במקרים בהם החוק חל), כמפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
2. עם זאת, סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן מחריג את זכות הצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה של כח עליון, כדלקמן:
" (ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
3.לעניין זה, ראי את ההנחיות של הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, מיום 12.3.20 בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona(תחת הכותרת:"גילוי דעת - בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה"+"הבהרה בנוגע לגילוי דעת...").
בו נקבע בין היתר כי:
"...הרשות מבקשת להבהיר כי גילוי הדעת באשר לפרשנות סעיף 18א)ו( לחוק הטכנאים, עשוי להיות רלוונטי גם לנותני שירותים אחרים, המחוייבים לעמוד בחוק הטכנאים, ככל שגם בעניינם יתעוררו נסיבות חריגות
ומיוחדות אשר מצריכות היערכות מיוחדת למועדי האספקה/שירות, כאמור בחוק."
| |
|
|
|
| 16/6/2020 11:06 |
קטיה |
 | | מחבר: | קטיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 11:06:04 |
| | שלום, הזמנתי דרך אתר של חברת ספורט מוצר מסויים וחוייבתי עליו. לצערי הייתה טעות במשלוח ושלחו לי באיחור מוצר אחר. מאז אנימרודפת אחרי החברה במייל, בטלפון ובמסנג'ר. הבטיחו לבדוק ולא חוזרים אלי. כשכבר עונים במסנג'ר אומרים ש"יבדקו" ושוב נעלמים. מה עושים במצב כזה? אני בלי הכסף שלי ובלי המוצר לו אני זקוקה.. | |
|
|
|
| 17/6/2020 15:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 15:35:18 |
| שלום רב קטיה,
בעסקת מכר מרחוק (טלפונית/אינטרנט) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה במקרה של אי התאמה, ללא דמי ביטול ועל בית העסק להשיב את כספי הצרכן בתוך 14 ימים מקבלת הודעת הביטול ועליך להניח את המוצר במקום בו נמסר לך.
הכל כקבוע בסעיפים 14ג,14ה בחוק הגנת הצרכן.
על כן, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ובמידה שתתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/6/2020 12:47 |
מנואל |
 | | מחבר: | מנואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 12:47:11 |
| | לפני 10 חודשים, החליפו לנו משאבת חימום במדיח כלים. המשאבה כבר לא תקינה, השאלה, לאורך כמה זמן, יש לנו אחריות למשאבה כזו. תודה | |
|
|
|
| 16/6/2020 13:10 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 13:10:53 |
| | בהנחה שהאחריות למדיח כולו חלפה לפני 10 חודשים, יש לכם אחריות של שנה ובתנאי שעלתה יותר מ-150 ש"ח. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 17/6/2020 15:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 15:28:19 |
| שלום רב מנואל,
מכח מה החליפו לך את משאבת חימום במדיח כלים? האם שילמת עבור השירות?
האם המדיח כלים נמצא בתקופת שנת האחריות הראשונה?
| |
|
|
|
| 16/6/2020 10:44 |
צחי |
 | | מחבר: | צחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 10:44:15 |
| שלום,
לפני הקורונה קבענו תאריך לבר מצווה ושילמנו מקדמה של 2000 ש"ח
בעקבות הקורונה האירוע לא התקיים וגם התאריך החליפי שנקבע לא התקיים.
היות ועבר זמן והרלוונטיות של האירוע ירדה אנו רוצים לבטל אותו
בעל אולם האירועים אומר שהוא רק מוכן לקבוע מועד חליפי חדש אבל לא מוכן להחזיר את המקדמה.
האם ניתן לקבל חזרה את המקדמה?
האם יש סעדים שעומדים לרשותי? מבחינתנו לעושות את האירוע חודשיים אחרי תאריך הברמצווה לא רלוונטי. | |
|
|
|
| 17/6/2020 15:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 15:22:24 |
| שלום רב צחי,
היה ואין הסכמה ביניכם רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין ועל כן, באפשרותך לשקול תביעה. | |
|
|
|
| 16/6/2020 09:51 |
אנה |
 | | מחבר: | אנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 09:51:26 |
| שלום,
במשך שנים חברת פרטנר גובה מאמא שלי 5 ש"ח כל חודש בהוראת קבע. אמא שלי אמרה לי שבעבר היא התקשרה לבטל ועדיין לא ביטלו לה.
החלטתי לקחת את זה לידי, ולהתקשר לחברה וקודם כל להבין על מה החיוב. מסתבר שה-5 ש"ח זה עבור מנוי מתמשך שהיה לנו לפני שנים רבות (אולי 15 אם לא יותר), אני יודעת שזה לפני שנים, כי הנציג אמר לי שהמס'טלפון שהמנוי הזה מחובר, זה טלפון בית בזק ישן שכבר אין לנו אותו לפחות 10 שנים אם לא יותר. המנוי היה עבור שירותי שיחות לחו"ל של חברת 012, והוא הסביר לי שברגע שחברת 012 עברה לפרטנר, הם עדיין המשיכו את כל המנויים הישנים. לכן הגבייה היא מפרטנר כי עכשיו זו חברה אחת. בנוסף, הוא ציין מס' טלפון נוסף שהשירות מחובר, מס' טלפון הזה היה בעבר של חברת אורנג'. מעולם לא היינו לקוחות חברת פרטנר. האם זה הגיוני שהחברה תמשיך לגבות דמי מנוי חודשיים עבור שירותים מאוד ישנים, שלא היה של החברה שלהם בכלל? האם זה הגיוני שאם 012 עברה לפרטנר, הם עדיין ממשיכים לגבות כסף על טלפון שאין אותו כבר 10 שנים אם לא יותר?
תודה מראש!
| |
|
|
|
| 17/6/2020 15:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 15:16:27 |
| שלום רב אנה,
עליך לפנות אל בית העסק לבירור העניין.
לאחריו תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת שיהיה ניתן לברר בעניין. | |
|
|
|
| 16/6/2020 08:34 |
nava |
 | | מחבר: | nava (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 08:34:47 |
| | שלום רב, משלוח מחצי חינם שצריך היה להגיע בין 10-12 הגיע ברבע ל-2. כל הקפואים נמסו, בשרים ומוצרי חלב היו בטמפרטורת חדר. חצי חינם טוענים שהרכבים שלהם מקוררים וזה לא יכול להיות. כבר עברו 3 שבועות והם מתחפרים בעמדתם הבלתי מציאותית. האם מגיע פיצוי בגין האיחור והמוצרים הנמסים? תודה | |
|
|
|
| 17/6/2020 15:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 15:02:59 |
| שלום רב נאוה,
עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" מקנה לצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה בו האיחור הינו מעל שעתיים מהשעה שנקבעה, כלומר במקרה המתואר היה ובית העסק היה מגיע אחרי השעה 14:00 יכולת לפנות אל בית העסק ולדרוש זאת.
לידיעתך, הגם אם היה מדובר באיחור המקנה לך זכות לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק כאמור בחוק הטכנאים, הרי שסעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן מחריג את זכות הצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה של כח עליון, כדלקמן: " (ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן מבהירה כי: "... ממידע שהגיעלרשות עולה כי כתוצאה ממשבר הקורונה, ישנה עליה חדה ברכישת מוצרי מזון בכלל )עקב חשש מפנימחסור( וכן ישנה עליה משמעותית ברכישת מוצרי מזון אונליין בפרט. | |
|
|
|
| 17/6/2020 15:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 15:11:12 |
| המשך:
"מצב זה מביא לעליה דרמטית בכמות
המשלוחים לבית הצרכן, אשר סביר להניח כי מצריכה חריגה משמעותית מהמערך שגויס עוד טרם המשבר
כדי לעמוד בצרכים ובחוק הטכנאים.
מכיוון שמדובר בעת משבר ובמוצר צריכה חיוני וכן לאור חוסר הוודאות באשר להיקף ומשך תקופת המשבר,
דעתי היא כי יש להחיל בתקופה זו את הוראת סעיף 18א)ו( לחוק הטכנאים –..."
תוכלי לקרוא בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona(תחת הכותרת:"גילוי דעת - בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה"). | |
|
|
|
| 16/6/2020 08:18 |
יוסי כהן |
 | | מחבר: | יוסי כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 08:18:26 |
| בתאריך 15.3.2020 קיבלנו הודעה שהקאנטרי יהיה סגור עד הודעה חדשה וכי המנוי יוקפא עד 30.5.2020 בשל הנחיות הממשלה בקשר לקורונה. המנוי שלנו אמור היה להסתיים ב30.6.2020.
בזמן ההרשמה לא גילו לנו בכתב את המחירים החודשיים ללא תקופת התחייבות.
בתאריך 17.5.2020 פנינו בכתב לקאנטרי חולון בבקשה לבטל את המנוי מאחר ואנו בקבוצות סיכון בריאותי מפאת הגיל ומחלות רקע. כעבור חודש לאחר פניות רבות קיבלנו תשובה שבנוסף לקיזוז חודש הודעה מראש הם מקזזים לנו 17% מהתמורה (מעלות המנוי השנתי) ולמעשה נקבל רק 218 ש"ח החזר על התקופה שנותרה במקום 1192 ש"ח עבור 2.5 חודשים בחישוב רגיל לאחר קיזוז חודש הודעה מוקדמת.
על פי מה שראיתי בתיקון מספר 37 לחוק הגנת הצרכן - תנאי מקדים לאפשרות להשית דמי ביטול על הצרכן במקרה כזה היא גילוי בכתב טרם ההתקשרות לגבי המחיר החודשי הגבוה שלא במסלול תקופת ההתחייבות. גילוי זה לא נעשה. מה עוד שביטול המנויים מצידינו נובע מחשש להדבקות בקורונה. אשמח לקבל את התייחסותכם לנושא.
| |
|
|
|
| 17/6/2020 14:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 14:52:29 |
| שלום רב יוסי,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...בבקשה לבטל את המנוי מאחר ואנו בקבוצות סיכון בריאותי מפאת הגיל ומחלות רקע..." בעניין זה ראה הנחיות משרד הבריאות בו נקבע כי:
"אוכלוסיות בסיכון
מומלץ להקפיד ולהימנע מלצאת מהבית ומלארח אנשים בבית, למעט שירותים חיוניים:
קשישים
חולים במחלות כרוניות קשות בכל גיל
חולים במחלות ממושכות של דרכי הנשימה כולל אסטמה
חולים במחלות אוטואימוניות
חולים במחלות לב וכלי דם
חולים בסכרת
חולים במחלות ומצבים הפוגעים במערכת החיסון
חולים במחלות ממאירות..."
ראה את המידע בקישור שלהלן:
https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus/guidelines/
על כן, אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב בהתאם לקבוע בתיקון 37 בחוק הגנת הצרכן וכן לאור הנחיות משרד הבריאות בפירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/6/2020 17:11 |
tamir |
 | |
|
| 17/6/2020 14:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 14:02:56 |
| שלום רב תמיר,
1. באפשרותך לבדוק את סטטוס פנייתך באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/S_CRM
2.מבירור נמצא כי ביום 7.5.20 נשלחה מכתב ראשון לבית העסק.
ביום 29.5.20 נשלח מכתב תזכורת אל בית העסק.
במידה שתתקבל תגובה וגם אם לא תתקבל מענה,המטפל בפנייתך יעדכן אותך. | |
|
|
|
| 16/6/2020 08:10 |
טלי |
 | | מחבר: | טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 08:10:14 |
| | עשיתי טיפול hifi אצל קוסמטיקאית . הובטח לי על ידה ופרסומים שלה בפייסבוק שהטיפול משפר את מראה הפנים בעצם עושה מיצוק והידוק לעור משפר את המראה ואת המרקם ועושה סוג של הרמה ושאני אראה והרגיש שינוי כבר בטיפול הראשון.שילמתי 3000 שקל ולא רואה כלום ושום דבר.כל הפרסומים והבטחות שלה זה סתם מצג שאו. אני מעוניינת לדרוש את כספי בחזרה. האים זה אפשרי? | |
|
|
|
| 17/6/2020 13:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 13:34:31 |
| שלום רב טלי,
במידה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים.
היה ובית העסק טוען אחרת, יהיה באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 16/6/2020 06:14 |
שמואל |
 | | מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 06:14:20 |
| שלום לאנשי המועצה,
אני מרוצה מכך שהמועצה קיימת ומתפקדת.
זהו שירות שבהחלט מאוד עוזר במיוחד במדינה שלנו.
אך יש את העניין של סיום טיפול בתלונה:
אני מקבל הודעות על סיום טיפול בתלונה - ואין לי מושג איך היא נסגרה? מדוע נסגרה? מה הייתה ההתכתבות בין החברה שעליה התלוננתי לבין המועצה?
ייתכן כי, לדוגמא, החברה שעליה מתלוננים הטעתה את המועצה! (בין אם בשוגג או במזיד)
האם לקחתם זאת בחשבון?
כלומר - הינה לדוגמא תרחיש בעייתי:
החברה הנילונה כתבה למועצה דברים מסוימים, ייתכן שגויים. המועצה הסיקה כי החברה פעלה יחסית בסדר ולכן סלחה לה ("הזדמנות שנייה"), אך בפועל החברה הנילונה הטעתה את המועצה ואפילו ממשיכה לפעול בצורה בזויה כלפי הלקוח!
להלן דוגמא לחלק מאימייל שמקבלים מהמועצה, שכותרתו - "סקר בגמר טיפול נילון":
"
שלום רב,
לפני זמן קצר פנית בתלונה למועצה הישראלית לצרכנות.
המועצה הישראלית לצרכנות נתנה לחברה "הזדמנות שנייה" לטפל בתלונתך. המועצה הודיע לחברה כי היא תעקוב
אחר דרך הטיפול בתלונתך ותתערב אם התלונה לא תיפתר לשביעות רצונך. לאחרונה הודיעה לנו החברה שהיא סיימה את הטיפול בתלונתך.
"
מהמכתב הנ"ל קשה לי לדעת את הדברים הבאים:
1. באיזו פנייה מדובר? מה המספר של הפנייה?
2. מדוע המועצה נתנה לחברה הנילונה הזדמנות שנייה?
אולי לא מגיע לה?
3. מה החברה הנילונה אמרה למועצה?
מה היו חילופי הדברים?
4. האם המועצה בדקה עם הנילון אם הוא מרוצה?
לדוגמא, ייתכן שתלונה תיסגר והנילון עדיין סובל מהבעיה (ולפעמים הפיתרון הנדרש הינו דחוף).
5. ראוי כי המועצה תשלח אל המתלונן את סיכום הדברים ו\או הפיתרון (כולל הפיצוי) שאותו החברה הנילונה פירטה בפני המועצה.
בתודה מראש ובברכה,
שמואל | |
|
|
|
| 17/6/2020 10:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 10:14:57 |
| שלום רב שמואל,
אעביר את פנייתך, אולם באפשרותך לפנות למועצה לצרכנות באמצעות הקישור שלהלן:
pniyothanhala@consumers.org.il | |
|
|
|
| 15/6/2020 23:07 |
דן |
 | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 23:07:12 |
| | נשבר לי המסך בשנת האחריות. האם אני אמור לרכוש חדש מהיבואנית או שהם אמורים לתקן לי (בתשלום)? | |
|
|
|
| 17/6/2020 10:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 10:09:36 |
| שלום רב דן,
בהנחה שמדובר במוצר שעדיין נמצא בשנת אחריות על פי הדין, הרי שסעיף 2(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובע כי :
"...הוכיח היצרן כי מקור הקלקול בנזק מכוון שגרם הצרכן, יהא פטור מחיוביו לפי תקנה זו." | |
|
|
|
| 15/6/2020 21:06 |
שאול |
 | | מחבר: | שאול (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 21:06:00 |
| לא עניתם על ההודעה האחרונה אז שואל שוב:
אם שילמתי מראש על שירות מסוים לשמונה חודשים (עם חוזה לשנה)
החברה בכל זאת גבתה תשלום על החודשיים הראשונים, ואחרי שהסבתי את תשומת ליבם הם אמרו שיקזזו את זה מחודשים 9-10 ללא הסכמתי
יש עילה לתביעה? | |
|
|
|
| 17/6/2020 09:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 09:43:13 |
| שלום רב שאול,
מהו השירות שנרכש?
מתי נרכש(תאריך)?
האם אתה מתכוון שההסכם חודש אוטומטית? | |
|
|
|
| 15/6/2020 20:49 |
לירז |
 | | מחבר: | לירז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 20:49:39 |
|
קניתי מוצר בחנות, שילמתי עליו וארזו לי אותו, לאחר כשבוע וחצי התקשרו מהחנות ואמרו שבטעות נתנו לי מוצר אחר והם רוצים שאחזיר אותו.
המוצר כבר הותקן ושומש, האם אני חייב להחזיר אותו? | |
|
|
|
| 17/6/2020 09:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 09:39:06 |
| שלום רב לירז,
במידה שיש ברשותך מוצר שלא תואם למוצר שעליו שילמת, עליך להשיבו אל בית העסק אחרת' הדבר עלול להיחשב כעשיית עושר שלא במשפט. | |
|
|
|
|