| 17/6/2020 13:47 |
יצחק |
 | | מחבר: | יצחק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 13:47:12 |
| קיבלתי זיכוי בחנות וכתבו בו את מספר הת.ז. שלי ועקב כך הם מחייבים אותי לקנות בו ולא להעביר אותו לאדם אחר.
האם מותר לחנות לעשות דבר כזה? | |
|
|
|
| 17/6/2020 13:51 |
יצחק |
 | | מחבר: | יצחק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 13:51:31 |
| | נ.ב.אפילו לאשתי הם לא מוכנים למשש את הזיכוי בלי שאני איתה עם ת.ז. | |
|
|
|
| 18/6/2020 15:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2020 | | שעה: | 15:05:10 |
| שלום רב יצחק,
במידה שהמקרה שלך לא מקנה לך זכות חרטה מכח הדין (בהתאם לתנאים הקבועים בדין) אזי' יהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק. | |
|
|
|
| 15/6/2020 10:44 |
אדר |
 | | מחבר: | אדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 10:44:31 |
| יש לי מכונת כביסה שהשירות שלה פשוט לא מתקן אותה לדעתי מכיוון שנשארו כמה חודשים לאחריות והם מחכים שיעבור הזמן . החברה לא לוקחת אחריות והתקלה חוזרת שוב ושוב ושוב, הם כמובן מגדילים לעשות ומביאים לי מכונה חלופית ועדין כל פעם שהמכונה שלי חוזרת התקלה לא נפתרת,זה כאילו לוקחים אותה למעבדה ,לא עושים איתה כלום ומחזירים לי אותה. כל פעם לוקח להם שבוע להגיע ובינתים אין לי מכונה כח היא לא עובדת. זה סיפור שנמשך כבר כמה כמעט שנה. למי עלי לפנות ? מי יכול לעזור לי בזה?
לא הצלחנו | |
|
|
|
| 16/6/2020 19:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 19:35:24 |
| שלום רב אדר,
האם מדובר במוצר שנמצא בשנת אחריות ראשונה?אם כן, האם יש לך ראיות המעידות על תיקונים חוזרים ונשנים? אם כן, הרי שתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על היבואן/יצרן לתקן את המוצר (במכונת כביסה התיקון ייעשה בתוך 3 ימים מביצוע הקריאה לתיקון) ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה הכל לפי בחירת היבואן/יצרן, כקבוע בסעיף 6(ג) בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה.
היה ואכן במוצר שנמצא בתקופת האחריות הראשונה הקבועה בדין, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו הגישי תלונה באתר המעוצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/6/2020 16:42 |
אדר |
 | | מחבר: | אדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 16:42:41 |
| | לא זה לא שנה ראשונה של המוצר ועדין.....שילמתי תוספת על אחריות לשנים קדימה וזה משהו שנאצר ברגע ששילמתי עליו. האם בגלל שזה לא השנה הראשונה אני עדין חייבת בסחבת הזו? המוצר הולך כל פעם ל"מעבדה" וחוזר כל פעם עם אותוה התקלה ,כבר קרוב לשנה אני ממש בספק אם בודקים אותו בכלל במעבדה. לא מבינה איזה מים חברה מתנהלת ככה כאשר היא קיבלה תשלום על תוספת אחריות. פשוט חוצפה!!! | |
|
|
|
| 18/6/2020 14:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2020 | | שעה: | 14:48:42 |
| שלום רב אדר,
אם כך, אנא עיין בתעודת אחריות המורחבת (על מנת לבדוק מה זכותך במקרה שהתיקון לא צלח) ולאחריו תוכל לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
במידה שתתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/6/2020 13:22 |
נופר |
 | | מחבר: | נופר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 13:22:50 |
| שלום
יש בידיי שובר זיכוי - מדובר בכסף לכל דבר שבמקום לקבל החזר כספי החלטתי לקחת זיכוי
אני רוצה לקנות גיפטקארד לחברה
האם ניתן לרכוש גיפטקארד בשובר זיכוי ?? | |
|
|
|
| 18/6/2020 14:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2020 | | שעה: | 14:19:20 |
| שלום רב נופר,
עקרונית, סעיף 14ז בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"14ז. (א) ביטל צרכן הסכם לרכישת טובין או שירותים ולא היה זכאי להחזר כספי לפי הוראות כל דין, והעוסק נתן לו שובר זיכוי בשל הביטול (בסעיף זה – שובר זיכוי), יחולו הוראות אלה:
...
(5) לא יהיה תוקף לתנאי המגביל את האפשרות לממש את שובר הזיכוי..."
תנסה לפנות אל בית העסק לבירור העניין. | |
|
|
|
| 17/6/2020 11:08 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 11:08:08 |
| שלום וברכה
קניתי מקרר ובתוך השנה התקלקל הציר של הדלת בחברה אומרים שיתקנו לי את זה אבל מאז ביקור הטכנאי עבר מעל 5 שבועות. רציתי לשאול האם יש לחברה פרק זמן שהם חייבים לתקן את המקרר? אני מציין שאפשר להשתמש כרגע עם המקרר. בחברה טוענים שבעקבות הקורנה זה מתעכב האם זה טענה מתקבלת? | |
|
|
|
| 18/6/2020 13:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2020 | | שעה: | 13:36:48 |
| שלום רב אברהם,
האם המוצר התקלקל בתקופת שנת האחריות הראשונה? אם כן, עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי על מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח יש שנת אחריות שתינתן מטעם היבואן/יצרן, והכל בחינם ובלבד שהפגם במוצר לא נוצר עקב נזק שהצרכן גרם במתכוון. בהנחה שהמוצר(מקרר) נמצא בתקופת שנת האחריות הקבוע בדין, הרי שעל היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון בתוך יום אחד מביצוע הקריאה לקבלת שירות, כקבוע בסעיפים 2, וכן בתוספת השנייה(בהתאם לאמור בסעיפים 7(א),10(ג) בתקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה). יצוין, כי היעדר ביצוע התיקון מכח החוק, מקנה לצרכן לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט מוסמך לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח הכל כקבוע בסעיף 31א(א)(8) בחוק הגנת הצרכן. על כן, בהנחה שאתה עומד בתנאים הקבועים בדין,אני, מציעה כי תשלח הודעה בכתב ולאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 18/6/2020 13:52 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2020 | | שעה: | 13:52:38 |
| | שלח להם הודעה בכתב וכתוב שעל פי החוק, הם מחויבים לתקן בתוך שבוע. אולי הם יבינו את הרמז שאתה מכיר את החוק ויכול לפגוע בהם כספית וכך יהיה זירוז בתיקון. | |
|
|
|
| 15/6/2020 15:20 |
נתנאל |
 | | מחבר: | נתנאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 15:20:10 |
| שלום
לפני שנה היה אירוע מכירות של חברת שיש קיסר והם הבטיחו שהמחירים שלהם הכי זולים במוצרי השיש שלהם...
מהבצע היה שעל כל 9מטר מקבלים מטר חינם והמבצע היה לזמן מוגבל אז שילמתי מקדמה של 6000שח.
לכאורה ראיתי שיש שמוכרים את השיש שלהם ביותר זול ורציתי לבטל.
נ.ב
על הקבלה רשום שביטול יחייב ב20אחוז מסך העיסקה..
לא קיבלתי מהם שום תוכניות או שום מוצר עדיין.
האם אני יכול לבטל בלי לשלם את ה20 אחוז ?
| |
|
|
|
| 16/6/2020 22:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 22:18:28 |
| שלום רב נתנאל,
האם ההזמנה על פי מידות מיוחדות?
מתי נקבע מועד אספקת המוצר?
היכן בוצעה העסקה לפני שנה(המיקום)?
עקרונית, בעסקה שבוצעה בבית העסק הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בציוד לבית, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא מדובר בייצור מיוחד על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
יש לציין כי בעסקה פרונטלית, הנחיות הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה קובעות כי במוצר בהזמנה מיוחדת, רשאי צרכן לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים. | |
|
|
|
| 17/6/2020 13:14 |
נתנאל |
 | | מחבר: | נתנאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 13:14:55 |
| ההזמנה ללא מידות בכלל..
לא נקבע מועד אספקה.
העסקה בוצעה בחברת המטבחים (אביבי).
לא יהיה שום אפשרות לבטל את הקניה בלי לשלם 20אחוז משווי הקניה ? | |
|
|
|
| 18/6/2020 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2020 | | שעה: | 13:49:41 |
| שלום רב נתנאל,
אם כך, תנסה לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך וציון האמור בתקנות ביטול עסקה, כאמור לעיל.
ולאחריו אם תתקל בבעיה, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/6/2020 11:17 |
יפה ולריולה |
 | | מחבר: | יפה ולריולה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 11:17:11 |
| שלום רב,
בתאריך 25.4.19 הזמנתי נופש בבית מלון בחיפה ולא יכולתי לממשו רציתי לבטלו מסיבות אישיות אך הם לא הסכימו להחזיר לי את כספי. אך עכשו יש לי אפשרות לממש, אז אומרים לי שיבדקו עם אפשרי.
מה אני יכולה לעשו? | |
|
|
|
| 18/6/2020 13:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2020 | | שעה: | 13:38:06 |
| שלום רב יפה,
מהו התאריך שנקבע לקבלת השירות?
בכל מקרה, תנסי לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לנסות לבדוק. | |
|
|
|
| 17/6/2020 12:26 |
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 12:26:29 |
| לכבוד המועצה לצרכנות,
לפני יומיים נכנסתי לסניף (ברשת כל שהיא מוכרת) לרכישת מצרכי מכולת, בין היתר ביקשתי לרכוש שתי פרוסות דג סלמון (אגב כפי שאני נוהגת לעשות כמידי פעם מאותו סניף). אך הפעם המוכר (שאחר כך אמר שהוא המנהל) סירב לתת לי רק שתי חתיכות כי לטענתו יצטרך לחתוך לשם כך נתח שלם. הבהרתי שאני נוהגת להגיע ולרכוש מזה זמן רב שתי חתיכות באותו סניף ושניתן להיווכח בכך על פי הקבלות, אך זה לא עניין אותו. בתוך כך ביקשתי שיפנה אותי לשלט שתואם את דבריו והמסייג את רכישת הדג במינימום של מספר חתיכות או במינימום של משקל או במינימום של מחיר. הוא המשיך והתעלם מדבריי ועמד בעקשנות שלא ימכור לי שתי חתיכות בלבד (מחירן אגב כ 40 שח). האם אותו מוכר/מנהל פעל או לא פעל בהתאם לחוק ? האם היה עליו להציג שילוט מתאים בנוגע לעמדתו (החדשה) ? באיזו הוראות סעיפי חוק או תקנות, מדובר ? | |
|
|
|
| 18/6/2020 13:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2020 | | שעה: | 13:34:09 |
| שלום רב רוני,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
על כן, היה ובית העסק לא יידע את הציבור בעניין זה(הצבת שילוט בבית העסק), הרי שלכאורה הדבר עלול להוות הטעיה.
פנה אל בית העסק בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 17/6/2020 11:07 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 11:07:50 |
| שלום וברכה
קניתי מקרר ובתוך השנה התקלקל הציר של הדלת בחברה אומרים שיתקנו לי את זה אבל מאז ביקור הטכנאי עבר מעל 5 שבועות. רציתי לשאול האם יש לחברה פרק זמן שהם חייבים לתקן את המקרר? אני מציין שאפשר להשתמש כרגע עם המקרר. בחברה טוענים שבעקבות הקורנה זה מתעכב האם זה טענה מתקבלת? | |
|
|
|
| 18/6/2020 11:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2020 | | שעה: | 11:29:31 |
| שלום רב אברהם,
האם המוצר התקלקל בתקופת שנת האחריות הראשונה? אם כן, עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי על מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח יש שנת אחריות שתינתן מטעם היבואן/יצרן, והכל בחינם ובלבד שהפגם במוצר לא נוצר עקב נזק שהצרכן גרם במתכוון.
בהנחה שהמוצר(מקרר) נמצא בתקופת שנת האחריות הקבוע בדין, הרי שעל היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון בתוך יום אחד מביצוע הקריאה לקבלת שירות, כקבוע בסעיפים 2, וכן בתוספת השנייה(בהתאם לאמור בסעיפים 7(א),10(ג) בתקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה). יצוין, כי היעדר ביצוע התיקון מכח החוק, מקנה לצרכן לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט מוסמך לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח הכל כקבוע בסעיף 31א(א)(8) בחוק הגנת הצרכן.
על כן, בהנחה שאתה עומד בתנאים הקבועים בדין,אני, מציעה כי תשלח הודעה בכתב ולאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 18/6/2020 11:56 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2020 | | שעה: | 11:56:50 |
| | האם אני צריך לחכות זמן מסוים בין שליחת המכתב להגשת התביעה כדי לתת להם זמן לתקן ? | |
|
|
|
| 18/6/2020 12:08 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2020 | | שעה: | 12:08:21 |
| (ג) ...בתוך פרק הזמן הנקוב בטור ב' לצדם, ובלבד שהקלקול מונע את השימוש העיקרי שלשמו מיועדים אותם טובין.
שבוע ימים לדעתי. | |
|
|
|
| 18/6/2020 12:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2020 | | שעה: | 12:57:42 |
| שלום רב אברהם,
ככל שמדובר בתקופת שנת האחריות הראשונה,באפשרותך לשלוח מכתב אל בית העסק ובמקביל שלח תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 18/6/2020 13:06 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2020 | | שעה: | 13:06:20 |
| | שלח להם הודעה בכתב וכתוב שעל פי החוק, הם מחויבים לתקן בתוך שבוע. אולי הם יבינו את הרמז שאתה מכיר את החוק ויכול לפגוע בהם כספית וכך יהיה זירוז בתיקון. | |
|
|
|
| 15/6/2020 13:36 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 13:36:41 |
| שלום וברכה,
שתי בנותיי נמצאות בצהרון מקומי אותו מפעילה רשת המתנ"סים. כידוע, הופסקו הלימודים ואיתם הצהרונים במהלך חודש מרץ בגלל הקורונה וחזרו לפעילות בחודש מאי. מששאלתי איך מסדירים את התשלום עבור מרץ ומאי, נעניתי כי אשלם מחיר מלא של חודש אחד - כאשר חצי מהשתלום הוא בגין חצי חודש פעילות במרץ והחצי השני בגין פעילות חצי חודש במאי.
מהתבוננות בלוח השנה ראיתי כי הצהרונים הופסקו ב-12 במרץ השנה (כלומר, פחות מצי חודש) וחזרו לפעילות ב-18 במאי (גם כאן, פחות מחודש). במציאות המצב עוד יותר מקומם, כיוון שבמרץ הצהרון עבד 10 ימים מתוך סך כולל של 23 (אם מתעלמים מפורים ויום הבחירות; אם לא, המצב עוד יותר קיצוני) ובחודש מאי הצהרון עבד 8 ימים מתוך סך כולל של 21 ימים.
שאלותיי הן:
- האם ניתן לדרוש שאחוייב רק בגין החלק היחסי של השירות?
- אם כן, איך מבצעים את החישוב? האם הוא מתבצע לפי "ימי לימודים" אליהם הצהרון מתחייב, או עפ"י מספר הימים הכולל בחודש?
- האם הצהרון יכול לטעון כי זו עסקה כוללת שרק מחולקת ל-10 תשלומים חודשיים שווים, ולא ניתן להפריד לעשות חישוב חודשי?
אשמח להבהרות בעניין,
תודה. | |
|
|
|
| 16/6/2020 21:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 21:54:21 |
| שלום רב אלי,
עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים, לאחריו באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/6/2020 11:00 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 11:00:40 |
| שלום וברכה,
טיב התשובה לא ברור לי; נראה שלא ירדתם לסוף דעתי.
אני מעוניין לדעת מה עמדת המועצה לצרכנות לגבי חישוב ימי עבודה בצהרונים: האם יש לחשב את החלק היחסי בחודש עפ"י המספר הכולל של הימים? האם לפי מספר ימי עבודה? האם לפי מספר ממוצע שנתי כלשהו?
תודה. | |
|
|
|
| 17/6/2020 23:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 23:02:52 |
| שלום רב אלי,
לשאלתך:
"...אני מעוניין לדעת מה עמדת המועצה לצרכנות לגבי חישוב ימי עבודה בצהרונים: האם יש לחשב את החלק היחסי בחודש עפ"י המספר הכולל של הימים? האם לפי מספר ימי עבודה? האם לפי מספר ממוצע שנתי כלשהו?..."- היות שמדובר בהסכם ההתקשרות בניכם הצעתי לך לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו לפנות אלינו על מנת לבחון את הסוגיה. | |
|
|
|
| 18/6/2020 13:03 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2020 | | שעה: | 13:03:12 |
| תודה!
בשיחת טלפון איתם הם טוענים כי החישוב מתבצע לפי 20 ימים בחודש, בלי תלות בחודש או בחופשות הכלולות בו. לשאלתי נאמר לי כי "זה הממוצע". מבדיקה עולה ש-20 ימים הם המספר *המינימלי* של ימי לימודים בחודש, ורחוק מלהיות ממוצע. | |
|
|
|
| 17/6/2020 11:18 |
אורלי |
 | | מחבר: | אורלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 11:18:08 |
| שלום וברכה.. הורי סגרו נופש לחופשת הפסח
בתחילה החברה אמרה נקיים לפי ההנחיות.. משבוע חשבוע
החברה הבינה שלא ניתן בכלל לקיים את החופשה.
ושלחה הודעה שהחופשה מובטלת
לאחר דיונים רבים ושיחות החברה אמרה שהמלון הספיציפי שאליו תכננו ללכת, הוא היחיד שלא מוכן להחזיר לחברה את הכסף.
החברה נתנה 2 אפשרויות להמשך:
1. זיכוי עתידי על סך מה ששלמנו (ירדו 2 תשלומים)
2.החזר של 10 אחוז מכלל העסקה-שיוצא שנקבל פחות ממה שישאר אצלם.
אנחנו לא מעוניינים לא בזה ולא.. האם ניתן לעשות משהו?
אייך יכול להיות שדווקא המלון הזה לא מוכן לא להחזיר.
אם בעצם הביטול של החברה ולא שלנו.. האם הם לא מחויבים להחזר של הכל?
| |
|
|
|
| 18/6/2020 12:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2020 | | שעה: | 12:54:44 |
| שלום רב אורלי,
מהו המועד לקיום הנופש?
במידה שהביטול נעשה על ידי בית העסק, לא ברור מכח מה בית העסק לא משיב את מלוא כספך.
אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב לאחריו באפשרות הוריך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/6/2020 11:16 |
יפה ולריולה |
 | | מחבר: | יפה ולריולה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 11:16:52 |
| שלום רב,
בתאריך 25.4.19 הזמנתי נופש בבית מלון בחיפה ולא יכולתי לממשו רציתי לבטלו מסיבות אישיות אך הם לא הסכימו להחזיר לי את כספי. אך עכשו יש לי אפשרות לממש, אז אומרים לי שיבדקו עם אפשרי.
מה אני יכולה לעשו? | |
|
|
|
| 18/6/2020 11:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2020 | | שעה: | 11:49:58 |
| שלום רב יפה,
מהו התאריך לקבלת השירות?
תנסי לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לנסות לבדוק.
| |
|
|
|
| 17/6/2020 09:23 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 09:23:24 |
| | שלום, הזמנתי בינואר חבילת נופש לאוגוסט מחברה מוכרת. החברה כבר גבתה את מלוא התשלום. בתקופת הקורונה הם שלחו הודעה והעדפתי לדחות את החופשה. בהמשך ביקשתי לשחזר את ההזמנה ולהחזירה לתאריך המקורי. כעת, בשל הגבלות הבידוד אני מעוניינת לדחות שוב את ההזמנה אבל אין מענה בחברה ולא חוזרים אליי בשום דרך למרות פניותיי הרבות והנשנות (כבר מעל שבועיים שאני מנסה להשיגם). איך עליי לפעול? | |
|
|
|
| 18/6/2020 10:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2020 | | שעה: | 10:34:19 |
| שלום רב מורן,
שלחי מכתב מפורט לחברה לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 1/12/2019 12:28 |
ירון |
 | | מחבר: | ירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/12/2019 | | שעה: | 12:28:27 |
| שלום רב, הורי בני ה-74 הזמינו בר מים כשר של חברת אפיקים. המתקין ניצל טת תמימותם והצליח להוסיף להם את כל התוספות. בסופו של דבר עסקה של 2880 ש"ח הפכה לעסקה בסביבות ה- 6000 ש"ח. בנוסף לכך הורי לא מסתדרים עם המכשיר. הוא רועש מאוד והם נכווים מהמיים החמים. אבי פנה אלהם בדרישה לביטול עסקה והם אמרו לו שמנהל יחזור אליו תוך שלושה ימי עסקים. מה עלינו לעשות בכדי לבטל את העסקה?
תודה מראש,
ירון | |
|
|
|
| 2/12/2019 14:32 |
someone |
 | | מחבר: | someone (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/12/2019 | | שעה: | 14:32:44 |
| אותו דבר קרה לי עם החברה הזאת ועם המתקן הזה וכבר ראיתי לפחות עוד שלוש אנשים כאן רק בשבוע האחרון עם אותם בעיות עם החברה הזאת, תשלח להם אימייל בבקשה לביטול עסקה ותציין שלא עברו 14 ימי עסקים, והם יחזירו לך תשובה שאין עילה לביטול עסקה (לפי האנשים כאן בפורום, לא צריך עילה לבטל עסקה, כל עוד אתה בתוך 14 ימי עסקים מההתקנה) ואז תצלם מסך של הבקשה שלך בכתב ושל התשובה שלהם בכתב ותגיש תלונה גם למועצה לצרכנות וגם לרשות להגנת הצרכן, ונקווה שאם מספיק אנשים יעשו את זה אז המוצעה לצרכנות והרשות להגנת הצרכן יפעילו עליהם לחץ משפטי ויחייבו אותם לבטל עסקה לכל האנשים התמימים והמבוגרים שנפלו בפח, הרי הם עוברים על החוק בזה שהם מסרבים לבצע ביטול עסקה...
דרך אגב להורים שלי המתקן גם נוזל מהברזים, והמסך מתמלא אדים כשהוא במצב שבת, ויש טעם מר למים, אני לא מהמועצה הישראלית לצרכנות אלא גם צרכן..
אלה האימיילים שלהם שמצאתי אונליין ובאתר שלהם:
afikim2000@gmail.com
israel@afikim-water.co.il
Service2@afikim-water.co.il
Service5@afikim-water.co.il
sales14@afikim-water.co.il
Office@afikim-water.co.il | |
|
|
|
| 4/12/2019 08:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/12/2019 | | שעה: | 08:35:39 |
| שלום רב ירון,
היה והעסקה בוצעה במכר מרחוק, דהיינו עסקה הנעשית בשיווק מרחוק, ללא נוכחות משותפת של הצדדים, הרי שקמה לצרכן זכות חרטה- בנכס- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
לעניין עסקה הנעשית מול אזרחים וותיקים- יש לבדוק אם העסקה בוצעה בשיחה טלפונית שאם כן, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים.
היה והעסקה בוצעה בעסקת רוכלות (פניה יזומה של עוסק לצרכן בכל דרך שהיא, שבעקבותיה הגיע העוסק לבית הצרכן) הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בנכס- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת מסמך שרוכל חייב למסור, ללא דמי ביטול. בעסקת רוכלות שאזרחים וותיקים מבצעים קמה לצרכנים זכות לבטל בתוך ארבעה חודשים מיום עשיית ההסכם, מיום מסירת הנכס או מיום קבלת המסמך שרוכל חייב למסור.
הן בעסקת רוכלות והן בעסקת מכר מרחוק,שבוצעה התקנה- בית העסק רשאי לגבות דמי התקנה שלא יעלה על 100 ש"ח.
היה והעסקה בוצעה פרונטלית בבית העסק- לא קמה לצרכן זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה במידה שבוצע חיבור לחשמל.
על כן, היה והוריך עומדים בתנאים הקבועים בדין, כאמור לעיל, יש לפנות אליהם בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 4/12/2019 10:55 |
מעיין |
 | | מחבר: | מעיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/12/2019 | | שעה: | 10:55:45 |
| שלום רב אני מצטרפת לשאלה
קרה לי איתם את אותו דבר, המים מגעילים ולא ניתן לשתות אותם המים החמים לא מספיק חמין המכשיר מרעיש כמו מקרר ומבחוץ הוא חם ומחמם את כל האזור שלו ברמה שנמסו לי מוצרי מזון בארון. פניתי אליהם והמנהלת נתנה לי סיבה מגוחכת שטעם של מים זה ענין סובייקטיבי ושזה לא עילה לביטול עסקה. כששוחחתי עם המועצה לצרכנות אמרו לי שאם המכשיר חובר לחשמל וזרמו בו מים לא ניתן להחזירו.והשטלה היא איך יכולתי לדעת שהמים לא ניתנים לשתיה אם לא הייתי מחברת למים? אני מקללת את הרגע שקניתי את המכשיר הזה , התחלנו לקנות בקבוקי מים ולשתות מבקבוקים כי אנחנו לא מסוגלים לשתות מהמכשיר. עד שהצלחנו לנועם היה לנו תמי 4 במשך שנים והיינו מרוצים ושותים הרבה. אנחנו בית עם ילדים קטנים והעוגמת נפש רבה ביותר. ברמה שאני רוצה פשוט לזרוק את המכשיר ולהזמטן תמי 4 במקום. גם לנו עשו את התרגיל של להוסיף סננים ועוד כל מיני חלקים באלפי שקלים. ועכשיו השאלה - מה יהיה על הכסף שלי? למה אני צריכה לשלם אלפי שקלים על מכשיר שלא שווה שקל? בבקשה תגידו לי שכן אפשר לעשות משהו עם זה? תודה. | |
|
|
|
| 4/12/2019 11:00 |
מעיין |
 | | מחבר: | מעיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/12/2019 | | שעה: | 11:00:47 |
| | אני רוצה לציין משהו נוסף שהתקשרתי פעמים רבות לבית העסק על מנת לבטל עסקה ואמרו לי שמנהלת תחזור אליי תוך שלושה ימים ובהתחלה אמרה שתזכה על המכשיר אבל תחייב על סננים שהיא רק צריכה לבדוק משהו ותחזור אליי וכך משכה אותי ומשכה עד שעברו 14 יום ואז אמרה לי בלשון הזו "זה לא יקרה" ושאין מצב שאני מבטלת את העסקה ממש דברה בצורה לא ראויה בלשון המעטה. אם אוכיח על ידי שיחות מוקלטות שביקשו להחזיר את המכשיר ולבטל עסקה יש סיכוי שאכן יבטלו לי את העסקה? | |
|
|
|
| 11/12/2019 09:26 |
מעיין |
 | |
|
| 12/12/2019 10:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2019 | | שעה: | 10:54:40 |
| מעיין שלום רב,
ניתן לבטל עסקה לרכישת בר מים בתוך 14 ימים מיום ההתקנה, ובתנאי שהעסקה נעשה באמצעות מכר מרחוק.
יש לבחון את הסכם ההתקשרות ולראות מהם תנאי הביטול שפורטו והאם ישנה גבייה בגין סננים, שמהווים מוצרים פסידים.
ראשית, יש להעביר הודעה בכתב עם דרישה לביטול העסקה, ובמקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 12/12/2019 22:27 |
מעיין |
 | | מחבר: | מעיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/12/2019 | | שעה: | 22:27:17 |
| | העברתי להם הודעה בכתב לביטול שהם לא טרחו להגיב אליה עד היום. כשהתקשרתי המנהלת אמרה לי שאין מצב לבטל עסקה כי המכשיר חובר למים וחשמל. הגשתי תלונה באתר ונציגה שלכם שוחחה איתם וחזרה אליי ואמרה לי את אותו דבר שאי אפשר לבטל. ייתכן שחברה כזאת מתנהלת בצורה כזו עובדת על אנשים וגוזלת כספים מאנשים תמימים והמועצה לצרכנות לא מצליחה להגן על האזרחים המסכנים והעשוקים?? | |
|
|
|
| 16/12/2019 09:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/12/2019 | | שעה: | 09:49:25 |
| מעיין שלום רב,
מה מספר התלונה שלך? | |
|
|
|
| 18/12/2019 10:45 |
מעיין |
 | |
|
| 18/12/2019 10:52 |
מעיין |
 | | מחבר: | מעיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/12/2019 | | שעה: | 10:52:29 |
| המכשיר אצלי בבית מחוץ לחשמל
בעקבות רתיחה בלתי פוסקת ונזילה מהמכשיר שמסכנת את חיי ילדיי בכך שאין לנו שליטה על הנזילה. המכשיר רק חודש אצלנו וכבר היה טכנאי ומלא תקלות. אתמול קפץ לנו החשמל מספר פעמים ופשוט ניתקנו את המכשיר מהחשמל. המצב לא נורמלי בעליל | |
|
|
|
| 9/3/2020 12:24 |
אנדראה |
 | | מחבר: | אנדראה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/03/2020 | | שעה: | 12:24:34 |
| זהו גם אנחנו נפלנו על אותו סיפור כך שאין מה להרחיב : מים לא טובים, רעש גדול בשבת בהפעלת המכשיר ומים לא מספיק חמים וגם לא קרים מספיק בשבת. שלחנו מכתב לביטול עסקה לפני 14 יום של הקנייה (הקנייה נעשתה מרחוק) והם ענו שלא ניתן לבטל עסקה כאשר המכשיר מחובר לחשמל ומים. אז איך בודקים שהמכשיר לא טוב????? במקביל פתחנו תלונה במועצה לצרכנות וממתינים תשובה. פניה מספר 687535 וממתינים בסבלנות. עדכנו אותנו במייל שהתהליך לוקח הרבה זמן ובנתיים אנחנו לא יודעתים מה עוד ניתן לעשות.
קשה להבין שדברים כאלו מתרגשים כל הזמן ואין דרך לעצור עסק הפועל בניגוד לחוק באופן שיטתי ע"י רמאות לצרכן תמים... עצוב ומאכזב! מדובר על אלפי שקלים! | |
|
|
|
| 17/6/2020 23:31 |
יאנקעל |
 | | מחבר: | יאנקעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 23:31:18 |
| רבותי.
אני רכשתי נועם 1.
ומצטער על הבל תשחית של המוצר הקלוקל הזה.
תברחו מזה.
השירות גרוע.
המוצר גרוע.
תברחו | |
|
|
|
| 17/6/2020 05:41 |
רוזנטל אלי |
 | | מחבר: | רוזנטל אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 05:41:24 |
| אשתי עובדת בית חולים
בתחילת הקורונה נתקבלה הוראה שיש איסור יציאה מהארץ לעובדי מערכת הבריאות.
הוראה זו נתקבלה מספר ימים לפני מועד הנסיעה והחברה אינה מוכנה להחזיר אפילו
חלק מהתשלום סך התשלום הוא כ 28000 ש"ח
מה אתם מציעים לעשות
er2137@walla.com | |
|
|
|
| 17/6/2020 22:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 22:57:40 |
| שלום רב אלי,
האם רכשתם ביטוח נסיעה? אם כן,האם ניסית להפעילו?
בכל מקרה, בשל המצב, אולי תנסו לפנות אל בית העסק בכתב.
וכן ניתן לפנות אל משרד הבריאות בעניין זה. | |
|
|
|
| 12/6/2020 15:53 |
לימור |
 | | מחבר: | לימור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2020 | | שעה: | 15:53:13 |
| שלום רב
לפני הקורונה רכשתי מנוי כושר אישי לבתי. סהכ הנחות הכוללת ל10 מפגשים הינה 1800 שח. שילמתי מקדמה של 800 שח למנהל (בפייבוקס) ולאחר מכן לכל שיעור למאמנת האישית 100. הספקנו לעשות 2 מפגשים לפני הקורונה. עכשיו בתי החליטה שהיא לא מעוניינת יותר. כשבאתי לבטל אמר לי המנהל שהמקדמה לא תוחזר. וכך יוצא ששילמתי 500 שח לאימון. הוא שלח את ההסכם ושם זה כתוב. מציינת שאת ההסכם הוא שלח רק לאחר ששילמתי ולא לפני. כשאמרתי לו את זה אמר שמצויין בהסכם שהתחלת האימונים מהווה הסכמה לכך.
האם אין לי מה לעשות בנידון ובאמת הלך כל הסכום?
לדעתי אמור לקחת רק חלק יחסי מהמקדמה.
תודה רבה | |
|
|
|
| 15/6/2020 17:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/06/2020 | | שעה: | 17:58:43 |
| שלום רב לימור,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק (אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
האם יש לך הוכחה לטענתך כי: "...מציינת שאת ההסכם הוא שלח רק לאחר ששילמתי ולא לפני..."?
| |
|
|
|
| 16/6/2020 20:35 |
לימור |
 | | מחבר: | לימור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 20:35:04 |
| | העסקה בוצעה טלפונית ויש לי הוכחה כי שלחתי לו אישור תשלום בווצאפ ב17/2 וב18/2 שלח לי למייל את ההסכם וגם כתב לי בווצאפ אחרי התשלום שבערב ישלח לי את ההסכםק | |
|
|
|
| 17/6/2020 22:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 22:51:56 |
| שלום רב לימור,
אם כך, פני אל בית העסק בכתב לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 16/6/2020 18:05 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 18:05:59 |
| | סגרתי מנוי בסטודיו סי בסניף רחובות בחודש פברואר. לא הגעתי להתאמן שם ולו פעם אחת. בתקופת הקורונה המקום היה סגור ונאמר לי טלפונית כי המנוי יוקפא. למרות זאת, חוייבתי דרך כרטיס האשראי.באמצע חודש אפריל שלחתי להם מייל ביטול למנוי, על פי ההנחיות המופיעות בחוזה שחתמתי איתם. פניתי אליהם במאי - ונאמר לי כי היה עליי לשלוח את הבקשה למייל סניף רחובות, בניגוד לכתוב בחוזה. לאחר שהצגתי בפני הנציגה את האמור לעיל. נאמר לי כי הם רואים את הבקשה והמנוי יבוטל. למרות הנאמר לעיל , המנוי לא בוטל, יתרה מכך המשיכו לחייב אותי ( בבדיקה מולם לאחר חודש מפנייתי לביטול).בפנייה חוזרת שבוצעה לפני יומיים, לטענת הנציגה לא מופיעה כלל בקשת הביטול ושיחזרו אליי בנושא. אודה לעזרה בקבלת ההחזר הכספי / ייעוץ | |
|
|
|
| 17/6/2020 22:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 22:13:14 |
| שלום רב מורן,
במידה שיש ברשותך העתק מפנייתך אל בית העסק עליך לפנות אליהם שוב בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/6/2020 14:10 |
ענבל |
 | | מחבר: | ענבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 14:10:56 |
| שלום רב,
יש לי פגם ייצור בטלפון סלולרי שרכשתי, וטרם הסתיימה תקופת האחריות. נותן השירות מתנה את תיקון הפגם בייצור בהחלפת הפאנל האחורי של המכשיר משום שהוא סדוק, אך דורש מחיר מופקע על החלפתו. הבהרתי שאני מסירה ממנו את האחריות לשבירת הפאנל האחורי ודרשתי שיתקן ללא החלפתו לנוכח העלות המוגזמת. נותן השירות מסרב ועומד על התנאי. האם זה חוקי? או שמא יש לי עילת תביעה נגדו? | |
|
|
|
| 17/6/2020 22:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 22:10:37 |
| שלום רב ענבל,
אם כך, תנסי לפנות אל נותן השירות בכתב לבירור העניין.
במידה שתתקלי בבעיה תנסי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/6/2020 15:22 |
אלי לגריסי |
 | | מחבר: | אלי לגריסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 15:22:20 |
| רכשנו מחולל חמצן נייד לאבי ב 7.6.2020 . אבא מאושפז במצב קשה מהיום בו רכשנו את המכשיר.
סוכנת של חברת אורקמד באה לבית חולים בילינסון ומכרה לנו במקום.
לא השתמשנו במכשיר.
היא פתחה אותו והראתה שכל החלקים נמצאים כולל מטען.
ב 10.11 אבא הוכנס לטיפול נמרץ מורדם ומונשם.ותכף יצרתי קשר עם הסוכנת כדי להחזיר את המכשיר כי ההרופאים אמרו שאין בו צורך.
החברה טוענת שהיא תיזיר 50% מ 13000 שקל. האם אנו אמורים לקבל חזרה את כל הסכום? | |
|
|
|
| 16/6/2020 15:45 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 15:45:35 |
| | אתם זכאים לקבל בחזרה את כל הסכום. מדובר על עסקה ברוכלות. תשלחו הודעה בכתב שאתם מבטלים את העסקה וגם תתקשרו. איסוף שלהם מבית החולים. במידה והם לא מחזירים את כל הסכום, תוכלו לתבוע אותם בסכום של עד 10000 ש"ח בנוסף למה ששילמתם. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 17/6/2020 22:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 22:05:44 |
| שלום רב אלי,
עקרונית, בהנחה שהעסקה בוצעה ביוזמת בית העסק שלא במקום הקבוע שלו, הרי שמדובר בעסקת רוכלות שבמסגרתה ניתן לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה, ללא דמי ביטול, כקבוע בסעיף 14 בחוק הגנת הצרכן.
יש לציין כי דרישת בית העסק לשלם דמי ביטול כתנאי לביטול העסקה, בניגוד לקבוע בדין עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, אני מציעה כי תפנו אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם לאחריו אם תתקלו בבעיה הגישו תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/6/2020 15:33 |
חנן |
 | | מחבר: | חנן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 15:33:48 |
| | שלחתי את המכשיר שלי לתיקון לאחר שלושה שבועות נקבעו לי שתי מסירות לכתובת מגוריי בשניהם שליח מטעם חברת הסלולר לא הגיעו כלל,פשוט חיכיתי לשוא לשליח לאחר ארבע ימים הגיע שליח ומסר לי מכשיר אחר לא שלי עם פיצוץ,שפניתי לשליח ודיווחתי לו שהמעשיר שהביא עמו לא שלי הוא יצר קשקר עם מנהלת בסלקום היא אמרה לו לומר לי שהמכשיר שלי הושבת!!! אני הייתי בהלם מההתנהלות שלהם,גילתי בנייר של החברה כי הם רשמו עליי שאסור לפספס את הלקוח הנ"ל,שנית כל החומר במכשיר אמור לשמש לתביעה משפטית נגד קבלן היום ולי חשוב להביא לראיה את התמונות מהדירה שלי לבית המשפט,לצערי הרב חברת הסלולרי השמידה את התמונות החשובות על דעת עצמה מה עליי לעשות בנידון ? הם הציעו לי לקבל מכשיר אחר באותו שווי שלו.המקרה קרה לפני 4 שנים מה עליי לעשות מולם ? | |
|
|
|
| 17/6/2020 21:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 21:54:44 |
| שלום רב חנן,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...המקרה קרה לפני 4 שנים..."- אם כך, מדוע אתה פונה רק עכשיו?
| |
|
|
|
| 16/6/2020 15:20 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 15:20:07 |
| | שלום, בספטמבר עשיתי מנוי שנתי לבריכה (ספטמבר 19-אוגוסט 20). בזמן הקורונה הבריכה לא הייתה פעילה.עקב כך הנהלת הבריכה מעניקה לכל בעלי המנויים חודשיים נוספים. אני עוברת דירה באוגוסט ולכן החודשיים האלה לא עוזרים לי. רציתי לקבל החזר כספי כנגד הזמן הזה אך הבריכה לא מוכנה. האם זה חוקי מצידם? תודה | |
|
|
|
| 17/6/2020 21:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2020 | | שעה: | 21:49:47 |
| שלום רב רעות,
האם בתקופת אם כך, פני אל בית העסק בכתב תנמקי את בקשתך לאחריו תנסי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
|