| 21/6/2020 10:29 |
אושר |
 | | מחבר: | אושר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/06/2020 | | שעה: | 10:29:23 |
| בס"ד
רכשתי מאתר המשווק חלפי רכב סט רפידות ברקס לרכב שלי.
לאחר הגעת המשלוח קיבלתי מארז רפידות פגום ובנוסף החלטתי לבטל את העיסקה מחוסר צורך ברפידות .
הודעתי לעסק באמצעות התכתבות בווצאפ על ביטול כ13 ימים ממועד ההזמנה כולל מס מעקב של הדואר הרשום ששלחתי את המוצר לכתובת החנות (זו חנות פיסית).
באותו רגע המוכר ציין שהוא לא אוסף דברי דואר מהסניף אלא יש לשלוח לו ישירות לדלת החנות, הבוקר קיבלתי עדכון מדואר ישראל שהניחו לנמען הודעת מסירה שניה, מכשהתרעתי בפניו טען שהוא לא יכול לגשת לסניף הדואר כפי שכבר אמר לי והוא לא יסגור את החנות ויגש לשם בשבילי.
האם המוכר פועל באופן חוקי ?
מה היית עושה במקרה שכזה מול בית העסק ? | |
|
|
|
| 21/6/2020 11:20 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/06/2020 | | שעה: | 11:20:45 |
| לא פועל חוקית ואתה יכול לתבוע אותו גם בפיצויים לדוגמה בבית המשפט לתביעות קטנות בסכום של עד 10000 ש"ח. מחוק הגנת הצרכן:
(ב) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג), 14ג(ג) או 14ג1(ג), שלא מהטעמים המנויים בסעיף קטן (א) –
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(1) יחזיר העוסק לצרכן, בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן סכום כלשהו, זולת דמי ביטול בשיעור שלא יעלה על 5% ממחיר הנכס נושא החוזה או העסקה, או 100 שקלים חדשים, לפי הנמוך מביניהם;
(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יחזירו לעוסק במקום עסקו, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה.
31א. (א) נקשרה עסקה בין עוסק לצרכן והעוסק הפר, בקשר לאותה עסקה, הוראה מההוראות המפורטות להלן, רשאי בית המשפט לפסוק, בשל אותה הפרה, פיצויים שאינם תלויים בנזק (בסעיף זה – פיצויים לדוגמה), בסכום שלא יעלה על 10,000 שקלים חדשים:
(4) ביקש צרכן כי עוסק ישיב לו את החלק ממחיר העסקה ששילם או ביקש צרכן לבטל את חיובו, לפי סעיף 14ה(א)(1) או 14ה(ב)(1), בעקבות ביטול חוזה לרכישה של יחידת נופש לפי סעיף 14א(ג) או ביטול עסקת מכר מרחוק לפי סעיף 14ג(ג) או 14ג1(ג) – והעוסק לא השיב לצרכן את החלק ממחיר העסקה או לא ביטל את החיוב כאמור;
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 22/6/2020 10:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/06/2020 | | שעה: | 10:00:00 |
| שלום רב אושר,
בהנחה שמדובר בעסקת מכר מרחוק (אינטרנט/טלפון) באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בציון הוראות סעיף 14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן. בהנחה שתתקל בבעיה, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 22/6/2020 10:37 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/06/2020 | | שעה: | 10:37:23 |
| | מטרתכם היא כנראה להוריד את הלחץ מבתי המשפט, אבל,לדעתי, ע"י הגשת תלונה אצלכם, אתם לא פועלים להקטנת תופעות פסולות במשק אלא פותרים רק בעיות נקודתיות. המחוקק מצא סיבה לפיצוי לדוגמה (אחרת לא היה מחוקק זאת) וע"י תלונה אצלכם, אתם פשוט מעקרים את המטרה שלשמה חוקק הפיצוי. | |
|
|
|
| 22/6/2020 15:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/06/2020 | | שעה: | 15:07:37 |
| שלום רב משה,
לידיעתך, מעבר לפעולת הטיפול הפרטני,המועצה לצרכנות פעולת במישורים נוספים רוחביים ומערכתיים. | |
|
|
|
| 22/6/2020 15:21 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/06/2020 | | שעה: | 15:21:11 |
| | ברור וידוע אבל, לדעתי, במקרה וצרכן זכאי לדעתכם לפיצוי לדוגמה, מבחינה צרכנית, אתם צריכים לנתב את הפניה לכיוון פיצוי לדוגמה שאליו כיוון המחוקק ולא לטפל בנושא. רק דעתי. עומס על בתי המשפט לא צריך להיות, לדעתי, שיקול שלכם אלא רק שינוי המצב. | |
|
|
|
| 23/6/2020 14:58 |
אושר - כותב הפוסט |
 | | מחבר: | אושר - כותב הפוסט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2020 | | שעה: | 14:58:19 |
| וזו תגובת העסק :
בוקר טוב,
אתה רשאי להחזיר כל מוצר שרכשת בחנות ואני אפילו לא באמת זקוק להסבר או מתחשב בפרמטרים אחרים, אני פשוט מבצע החזר. כדי לבצע החזר יש להחזיר את המוצר *לחנות*. שלחת אותו בדואר רשום בבחירה שלך ולמרות שכתבתי לך כמה פעמים שאנחנו לא אוספים מוצרים עבור לקוחות מנקודות איסוף, אנחנו עובדים בחנות וניתן לקבל שירות בחנות בשעות הפעילות של החנות.
כך או כך, אני אפילו עדין לא קיבלתי פיתקון אחד במציאות, רק עדכונים ממך.
כך או כך, כאשר אקבל, אבדוק אופציה של משלוח אלי, אם תהייה אפשרות אעשה זאת עבורך ואם לא, תצטרך לדאוג שהפריט יגיע לחנות כדי להזדכות עליו. | |
|
|
|
| 23/6/2020 15:40 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2020 | | שעה: | 15:40:19 |
| 1. הוא החליט, כמו רבים אחרים, שהוא מנסח את החוק ומגיע לך החזר רק עם החזרת המוצר. כפי שנכתב לך, הוא טועה והוא מחויב לזכות אותך בתוך 14 ימים. אתה מחויב להחזיר לו את המוצר. במידה ולא תחזיר הוא יכול לתבוע אותך אבל לא לעכב את ההחזר.
2. תברר באתר הדואר מתי נעשה ניסיון המסירה. אם זה היה בשעות העבודה, יתכן והוא פשוט סירב לאסוף את המוצר כדי לא להחזיר לך את הכסף. העסק נמצא כנראה באיזור מסחרי וסביר גם שהדוור עובר שם בשעות העבודה. | |
|
|
|
| 23/6/2020 18:04 |
אושר |
 | | מחבר: | אושר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2020 | | שעה: | 18:04:50 |
| תודה על תשובותייך משה .
המוכר מסתמך על כוונת המחוקק ב-"החזרת המוצר" אם בוצע החזר באמצעות שילוח דואר רגיל או שמא שילוח באמצעות שליח.
אעדכן שהוא ביצע איסוף באמצעות שליח (עודכנתי על ידי דואר ישראל). | |
|
|
|
| 22/6/2020 20:15 |
geoffrey cohen |
 | | מחבר: | geoffrey cohen (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/06/2020 | | שעה: | 20:15:58 |
| | Is a seller allowed to impose a handling charge for repair or replacement of an electrical item (a computer hard disk) which has failed during the warranty period | |
|
|
|
| 23/6/2020 17:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2020 | | שעה: | 17:51:28 |
| שלום רב geoffrey,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
בהנחה שהמוצר נמצא בתקופת שנת האחריות הראשונה והיבואן/יצרן מספק לך את השירות מכח תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) באפשרותך לפנות אל היבואן/יצרן לבירור מכח מה הוא דורש תשלום עבור השירות?
אולם, במידה שמדובר בתיקון מוצר שתקופת האחריות הראשונה שלו חלפה, אזי' יהיה עליך לשלם בעבור השירות, אלא אם כן סוכם בניכם אחרת. | |
|
|
|
| 22/6/2020 18:03 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/06/2020 | | שעה: | 18:03:43 |
| מעון במושב,תחת המועצה המקומית,הכניס סעיף בחוזה לשנה הבאה כי במידה ויש מגיפה והמעון יושבת-על ההורים לשלם 30% מהשכר החודשי(כאשר ידוע לי שהעובדות הוצאו לחל"ת וקיבלו תשלום מב.ל)
האם סעיף זה חוקי? האם המעון יכול לחייב אותי לחתום על סעיף זה? זה המעון היחיד במושב ונראה כי הם מנצלים זאת.
תודה על המענה. | |
|
|
|
| 23/6/2020 17:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2020 | | שעה: | 17:44:04 |
| שלום רב מורן,
האם פניתם אל המועצה המקומית בעניין? אם כן, מהי תגובתה?
על מנת לבדוק את החוזה, תנסי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 22/6/2020 08:02 |
רונית |
 | | מחבר: | רונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/06/2020 | | שעה: | 08:02:21 |
| ביום שישי האחרון,לפני שסגרו חנות צילום(לפני שבת)-
בעלי קנה ב150 ש"ח מסגרת גדולה לתמונה (בגודל 50×70).
הוא הגיע הביתה,הניח על השולחן,פתח את הניילון ושם בתוך המסגרת את התמונה.
ברגע שהרים את המסגרת כדי לתלות את התמונה,המסגרת התפרקה לחלוטין ובמזל הזכוכית לא התנפצה.
הגעתי אתמול(יום ראשון)לחנות וסיפרתי להם את שהיה,ביקשתי להחליף למסגרת בגודל הזה אבל מסוג אחר(אפילו לא ביקשתי זיכוי)
המוכרת אמרה שאבוא ביום אחר כי הבוס לא נמצא,התעקשתי שתדבר עם הבוס כי הגעתי במיוחד...דיברה איתו,לא היה מוכן שאחזיר-
התקשרתי אליו ודיברתי איתו,אמר-אף פעם לא ראיתי דבר כזה והמוצר בשימוש-הסברתי לו שתוך פחות מחמש דקות התפרק...
אמר שאשאיר בחנות ואולי ישלח לחברה שמייצרת את המסגרות ואולי יחליף...אחרי שהם יחליפו...
אחכה לשמוע מה אומר מחר...מה הם זכויותיי?
במידה ולא יהיה מוכן להחליף את המסגרת/לתת זיכוי(נשמע שלא מוכן...)-
מה אני יכולה לעשות?
האם אני יכולה לבטל את העסקה באשראי?באיזו סיבה אפשר?(מניחה שיש הגדרות לסיבה)
וכמה זמן יש לי עד שאוכל לבטל עסקה באשראי? | |
|
|
|
| 22/6/2020 10:28 |
רונית |
 | |
|
| 22/6/2020 10:47 |
רונית |
 | |
|
| 23/6/2020 06:08 |
רונית |
 | |
|
| 23/6/2020 17:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2020 | | שעה: | 17:38:54 |
| שלום רב רונית,
האם קיים שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות?
עקרונית, במקרה של פגם חוק המכר קובע כי על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר. | |
|
|
|
| 22/6/2020 17:48 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/06/2020 | | שעה: | 17:48:47 |
| רכשנו מתקן מים RIVER מחברת "עדן שיווק מערכות" לפני שנה.
פרסנו את התשלומים ל36 תשלומים שיצא 69 ש"ח לחודש.
היו לנו בעיות עם הטעם של המים וניסינו להתקשר לחברה שיבואו להחליף מסנן או לראות אם יש בעיה עם המכשיר. במשך חודשיים החברה לא ענתה ובסוף גילינו מחברת "מי טבע" - שסיפקו לעדן מערכות את המכשיר, שהם פשטו רגל ושמיי טבע יכולים לבוא ולסדר את המכשיר (בסוף היו צריכים להחליף את המסנן למשהו יותר טוב). אנחנו כרגע משלמים למיי טבע עוד 69ש"ח בחודש על השירות שלהם.
וברצונינו לבטל את העסקת רכישה שלנו עם "עדן שיווק מערכות" עקב הפשיטת רגל ואי זמינות טלפונית בחודשיים האחרונים וחוסר מתן שירות , במשך התקופה לא השתמשנו כלל במכשיר, לא היה ניתן המים יצאו מזוהמים וזאת לאחר בדיקה של טענאי ממי הטבע. אודה לתשובתכם בהקדם כדי לדעת איך להתקדם.
| |
|
|
|
| 23/6/2020 17:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2020 | | שעה: | 17:34:01 |
| שלום רב ליאור,
ראשית, עליכם לברר אם אכן החברה נקלעה לקשיים כלכליים.
במידה שיש תשלומים עתידיים לחברה באפשרותכם לפנות אל חברת האשראי על מנת שתעצור את התשלומים העתידיים בשל כשל תמורה.
| |
|
|
|
| 22/6/2020 14:27 |
איינה |
 | | מחבר: | איינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/06/2020 | | שעה: | 14:27:53 |
| שלום רב,
לפני מספר ימים רכשתי באינטרנט מksp מחשב נייד לנובו שהינה הרכישה הראשונה שלי מסוג זו. כאשר הוא הגיע ופתחתי את האריזה ואת המחשב, תוך פחות משעה המחשב התחמם בצורה שלא מאפשרת לי לעבוד עליו. יצרתי קשר עם מעבדת לנובו כיוון שאי אפשר ליצור קשר ישיר עם ksp אלא לפתוח פנייה. מעבדת לנובו החליטה בעצם לאסוף את המחשב ולבדוק אותו. אציין שמעבר להתרשמות הראשונית על המחשב וגילוי התחממות היתר שלו לא השתמשתי בו שכן זה היה בלתי נסבל.
יומיים וחצי לאחר מכן נוצר קשר עם הספק ושם בעצם ביקשתי לבטל את העסקה, בשיחת טלפון עם הנציגה הוחלט לתת את המחשב לחברת השירות על מנת לראות לאן ניתן להתקדם, ובעצם לא ניתן לי שום מידע או עזרה מהנציגה והבקשה שלי לא כובדה כלל.
יום לאחר מכן המחשב נמסר לחברת השירות, עדיין יצרתי קשר עם הספק וציינתי שאני לא מעוניינת במחשב, אך לא קיבלתי מענה לכך.
בשיחה עם חברת השירות נאמר כי המחשב תקין לחלוטין וזוהי התחממות שנובעת מהרכב המחשב (מה שלא יכלתי לדעת כי לא ראיתי את המחשב קודם) ושהוא יוחזר לי. לאורך כל התהליך של הבדיקה והתיקון שהיה מיותר לטעמי ביקשתי בעצם לבטל את העסקה, וכעת אני חוששת שבגלל ההתייעצות עם נציגת החברה ותהליך מסירת המחשב לחברת השירות ימנעו ממני לבטל את העסקה.
אני בסהכ מעוניינת להחליף את המחשב למחשב אחר, אך על אף פניות חוזרות ונשנות לא קיבלתי מענה.
מה ניתן לעשות במצב זה?
תודה רבה!
| |
|
|
|
| 23/6/2020 16:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2020 | | שעה: | 16:39:09 |
| שלום רב איינה,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) ניתן לבטל את העסקה, מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב פגם במוצר הרי שביטול עסקה לא יהיה כרוך בתשלום ביטול עסקה(5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם), הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג), 14ה בחוק הגנת הצרכן.
במידה שהצרכן לא מעוניין בביטול העסקה או המועד לביטול העסקה חלף(14 ימים) אזי' קמה לו הזכות להפעיל את האחריות שיש על המוצר למשך שנה אחת מכח תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה, ולכן יהיה על הצרכן לפנות אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות בדרישה לתיקון המוצר או להחלפתו הכל לפי בחירת היבואן/יצרן.
לכן, במידה שלא נמסר לך טופס גילוי נאות, כמתחייב בסעיף 14ג(ב)בחוק הגנת הצרכן וכן במידה שאתה נמצא בתוך 14 ימים אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/06/2020 | | שעה: | 14:27:51 |
| שלום, לפני התפרצות הקורונה סגרתי תאריך לחתונה באולם אירועים, כעת חצי שנה לפני האירוע ביקשתי מהאולם לדחות בשנה את האירוע בעקבות נגיף הקורונה, בעל האולם תחילה ניסה לשכנע לא להזיז והמעיט בחששות של המשפחה שלי מהנגיף ואמר שאצטרך להוסיף כסף. האולם קיבל צק מקדמה של 10 אחוז ופדה אותו, בחוזה עם האולם כתוב שדחייה היא כמו ביטול וסעיף ביטול אומר לשלם 20 אחוז מסכום העסקה. השאלה אם לאור נגיף הקורונה עומדת לרשותי הגנה מסויימת אם אבחר לדחות או לבטל ללא קנסות, מכוון שהחוזה נחתם בתום לב לפני פרוץ הנגיף.
תודה. | |
|
|
|
| 23/6/2020 16:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2020 | | שעה: | 16:18:52 |
| שלום רב אלי,
השאלה היא מתי מועד האירוע(תאריך)?
במידה שהמועד לאירוע עוד רחוק(אם הבנתי נכון בעוד חצי שנה) ולא ידוע מה יהיו הנחיית משרד הבריאות בעוד חצי שנה, אזי' לעת עתה על פניו יהיה עליך לפעול בהתאם למוסכם בניכם בחוזה. | |
|
|
|
| 22/6/2020 13:25 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/06/2020 | | שעה: | 13:25:12 |
| שלום רב , רכשנו דירה מקבלן וכשנדרשנו להחליט על ספק למטבח בחרנו בספק חיצוני שאינו קשור לקבלן , פנינו לחברת מטבחים ידועה וקבלנו מהם הצעת מחיר לסקיצה ראשונית של המטבח.ע"מ "לשמור" לנו את ההנחות הם דרשו וקבלו מקדמה בסך 11,000 ש"ח. הכסף הזה שוכב אצלם מ 5.2018 ובינתיים דירת הקבלן נבנתה כאשר האכלוס יהיה בעוד כ4 חודשים.
לפני כ3 שבועות הגיע מודד מטעם חברה ידועה אשר עובדת עמם ע"מ למדוד את המטבח בדירת הקבלן כאשר לאחר מדידה זו הוזמנו לפגישת סגירה וקבלת הצעת מחיר ( עלי לציין שפניתי לחברת מילמיטר אשר בצעה את המדידה ועלות כזו בדיקה לצרכן פרטי היא 350 ש"ח ולחברות זה ניתן במחיר זול יותר) .
אנו אמורים לשבת עמם ולסגור באופן סופי על תוכנית נגרות למטבח ולקבל את הצעת המחיר המעודכנת ורק לאחר פגישה זו המטבח יירד להזמנה וייצור בפועל
לאור המצב במשק ומצבנו הכלכלי שהשתנה לרעה מלפני כשנתיים והתחרות העזה בין יצרני המטבחים אנו מעוניינים לעשות מטבח אצל ספק אחר זול יותר , אדגיש כי אין לי בעיה לשלם את עלות המדידות.
מה החוק אומר בכזה מקרה בו הם מחזיקים מקדמה בסך 11,000 ש"ח אצלם כשנתיים. אדגיש כי המטבח טרם הוזמן בפועל ולא ירד ליוצר , וכי עדיין לא קבלנו הצעת מחיר סופית ...
תודה רבה מיכל
| |
|
|
|
| 23/6/2020 15:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2020 | | שעה: | 15:36:03 |
| שלום רב מיכל,
עקרונית, בהנחה שהעסקה בוצעה בבית העסק(עסקה פרונטלית) הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא מדובר בייצור מיוחד על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
יש לציין כי בעסקה פרונטלית, הנחיות הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה קובעות כי במוצר בהזמנה מיוחדת, רשאי צרכן לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים.
| |
|
|
|
| 23/6/2020 15:49 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2020 | | שעה: | 15:49:48 |
| | הם יגידו כנראה שהם זכאים ליותר מ-100 ש"ח מכיוון שעשו מדידות אבל החוק מחייב אותם לציין בבירור במעמד חתימת ההסכם, מהם דמי הביטול לאחר המדידות. | |
|
|
|
| 22/6/2020 13:20 |
אלכס |
 | | מחבר: | אלכס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/06/2020 | | שעה: | 13:20:24 |
| שלום רב,
לא ניתן להגיש תלונה ישירות דרך האתר, קורס בסוף (הודעת שגיאה).
האם ניתן להגיש תלונה דרך המייל?
אשמח לדעת, מה זמן הטיפול לתלונה.
תודה מראש | |
|
|
|
| 23/6/2020 15:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2020 | | שעה: | 15:10:48 |
| שלום רב אלכס,
אני אוכל להעביר את הנושא לבדיקה, אולם תנסה לבדוק את גודל הקבצים.
באפשרותך להגיש באמצעות כתובת דוא"ל :
doc@consumers.org.il
בשל עומס בפניות שמגיעות למועצה לצרכנות, ייתכן שהטיפול יחל בתוך חודש ימים מקבלתו. | |
|
|
|
| 22/6/2020 11:23 |
אופיר |
 | | מחבר: | אופיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/06/2020 | | שעה: | 11:23:06 |
| במידה ומלון/חברת תיירות ביטלה את הנופש שקבעתי עקב נגיף הקורונה ,
1. יכולה החברה לגבות ממני דמי טיפול?
2.זכאית החברה לחייב אותי להשתמש בסכום זה כזיכוי באותה חברה ?
תודה רבה | |
|
|
|
| 23/6/2020 14:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2020 | | שעה: | 14:33:19 |
| שלום רב אופיר,
במידה שהודעת הביטול נעשתה על ידי החברה יש לברר מולה מכח מה דרישתה לתשלום עבור דמי טיפול?
היה ואתה מעוניין שנבדוק את פנייתך, עליך לפנות בכתב אל בית העסק ולאחריו תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 23/6/2020 14:50 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2020 | | שעה: | 14:50:22 |
| | אם לדעתם הם זכאים לזה, זה צריך להופיע במסמך שנשלח אליך ולא, למשל, בעמוד באינטרנט שלהם. | |
|
|
|
| 22/6/2020 12:05 |
נעם |
 | | מחבר: | נעם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/06/2020 | | שעה: | 12:05:48 |
| שלום,
קנינו דלת כניסה לבית פרטי בכ- 19,000 שח.
עוד בשלב ההתקנה היתה בעיה עם ההלבשות (המסגרת) והתקינו את הדלת ללא הלבשות ואנחנו ככה כבר מעל חצי שנה!
כשלושה חודשים מההתקנה מסגרת הדלת התנפחה. להפתעתנו, תגובת החברה היתה שהדלת היא דלת עץ ולכן לא נועדה לתנאי חוץ ושזה מצויין בחוזה. ניגשנו לחוזה ובחוזה כתוב ש-"על הדלת להיות מקורה ומוגנת משמש וגשם ברוב שעות היום."
א. כמובן שזה לא נאמר שהיא לא מתאימה לתנאי חוץ. הרי זאת דלת כניסה.
ב. הם היו באתר לקחת מידות ועל כן ראו את המקום לפני הייצור ולא הזהירו.
ג. הדלת לא בגשם / שמש ברוב שעות היום אלא בחלק מהיום.
אשמח לדעת מה הזכויות שלנו והאם ניתן לעשות ביטול עסקה?
המון תודה | |
|
|
|
| 23/6/2020 14:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2020 | | שעה: | 14:41:47 |
| שלום רב נעם,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, כאשר הסעד במקרה שההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין, הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 22/6/2020 10:58 |
שלומי |
 | | מחבר: | שלומי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/06/2020 | | שעה: | 10:58:36 |
| שלום, נרשמנו לגן ילדים פרטי, וכעבור פחות מ-14 יום ביטלנו את ההרשמה. החוזה מול הגן קובע כי דמי הרשמה בסך 1000 ש"ח המשמשים כמקדמה לא יוחזרו משום סיבה. האם תקנות ביטול עסקה חלות על המקרה? האם יש לנו זכות לבטל את העסקה ולקבל את המקדמה לפי חוק אחר?
תודה | |
|
|
|
| 23/6/2020 14:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2020 | | שעה: | 14:27:56 |
| שלום רב שלומי,
האם עיינת בהסכם ההתקשרות(ככל שנמסר לך)?
עקרונית, בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה בהתאם לרשימה המופיעה בתקנות ביטול עסקה, במקרה המתואר, השירות המדובר אינו נמנה ברשימה של תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) ועל כן, באפשרותך לפנות אל בית העסק לפנים משורת הדין. | |
|
|
|
| 22/6/2020 10:06 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/06/2020 | | שעה: | 10:06:05 |
| שלום,
הזמנתי 3 זוגות נעליים מחברה מוכרת באינטרנט ב6/8, קיבלתי אישור הזמנה למייל ועד היום לא קיבלתי את החבילה.
לאחר בירור מול בית העסק נאמר לי כי החבילה נמסרה למישהו אחר ואין להם מושג למי אף על פי שבהזמנה ביקשתי שהיא תמסר בשירות boxit, כלומר שתגיע למקום שמאחסן את ההזמנה ו שם אני יוכל לאסוף את החבילה כשקוד ישלח אליי.
נמסר לי שהם לא יודעים למי נשלחה ההזמנה ויכול להיות שהנעליים כבר לא קיימות אצלהם.
האם מגיע לי פיצוי במצב כזה?
לא קיבלתי שום הודעה, שום מספר משלוח והם אף מודים בטעות שנעשתה.
אשמח לתשובתכם. | |
|
|
|
| 23/6/2020 14:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2020 | | שעה: | 14:24:00 |
| שלום רב טל,
אם כך, מה בית העסק מציע- האם הוצע לך השבת כספך?
בכל מקרה, ובמידה שנגרם לך נזק מוכח,באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 22/6/2020 09:44 |
מיכל פריי |
 | | מחבר: | מיכל פריי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/06/2020 | | שעה: | 09:44:29 |
| שלום ,הזמנתי השבוע משלוח מהשופרסל והיא הגיעה באיחור של 3 שעות , הגיעה בשעה מאד לא סבירה בלילה .. הבנתי שיש שינוי בפיצוי סביב הקורונה ? האם עדיין תקף ? כבר אין עומס על הסופרים כפי שהיו בעבר
| |
|
|
|
| 23/6/2020 13:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2020 | | שעה: | 13:45:28 |
| שלום רב מיכל,
עקרונית, סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן מחריג את זכות הצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה של כח עליון, כדלקמן:
" (ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
לעניין זה, ראי הנחיות הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, מיום 12.3.20 בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona(תחת הכותרת:"גילוי דעת - בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה"+"הבהרה בנוגע לגילוי דעת...").
| |
|
|
|
| 22/6/2020 09:34 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/06/2020 | | שעה: | 09:34:27 |
| בוקר טוב
רכשתי בינואר טיול מאורגן לי ולבני דרך חברת נסיעות ידועה. (הטיול שולם במלואו)
הטיול היה מיועד לאפריל אך נדחה בשל משבר הקורונה.
(החברה דחתה לי את הטיול לאוגוסט.)
המדינות שאליהן נקנה הטיול הינן מדינות בסיכון (צרפת והולנד) ואני לא רואה אופציה לנסיעה בטוחה לשם עוד חודש וחצי, מה גם שאני לא יכולה ולא רוצה לחזור לבידוד. (ולא ידוע אם בכלל יהיו טיסות לשם)
נאמר לי ע"י החברה כי קנס הביטול יתחיל לי מ 3000 ש"ח.
האם הגיוני לקחת לי כזה קנס ביטול התחלתי בשל נסיבות שאינן תלויות בי כמו מגיפה עולמית?
מה האופציות שלי?
תודה מראש
| |
|
|
|
| 23/6/2020 10:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2020 | | שעה: | 10:23:31 |
| שלום רב גלית,
ראשית, עליך לעקוב אחרי הנחיות משרד הבריאות וכן רשות שדות התעופה(אם יתקיימו טיסות).
היות שמדובר בעוד כחודש וחצי, לא ברור מה יהיה, על כן, במידה שמתן השירות לא יוכל להתקיים(על ידי הנחיות משרד הבריאות) באפשרותך לפנות אל בית העסק מולו בוצעה העסקה ולאחריו אם תתקלי בבעיה תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 28/5/2020 15:44 |
נ |
 | | מחבר: | נ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/05/2020 | | שעה: | 15:44:11 |
| שלום,
בניין חדש עם מעלית חדשה, מתקלקלת כל שבועיים כולל מספר רב של חילוצים.
איך ניתן להתקדם משפטית בנושא?
התיקונים הנקודתיים לא פותרים את הבעיות | |
|
|
|
| 1/6/2020 13:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2020 | | שעה: | 13:01:12 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (התקנת מעליות ומתן שירות למעליות), תשמ"ד-1984 מסדיר את נושא שירות מעליות ואחריות מתקין.
ולכן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בהתאם לקבוע בדין. | |
|
|
|
| 22/6/2020 09:19 |
דן |
 | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/06/2020 | | שעה: | 09:19:58 |
| שלום רב,
לאחרונה אני נתקל בבתי עסק אשר מקלידים את כל הרכישות כ"כללי" ולא מאפשרים בקרה על החיוב.
הקבלה/חשבונית יוצאת כך:
כללי: 12 ש"ח
כללי: 20 ש"ח
כללי: 30 ש"ח
סה"כ לחיוב: 62 ש"ח.
זה קורה במאפיות, פיצוחיות, חנויות אוכל מוכן וכד'
האם הנ"ל חוקי? אם לא - לאן ניתן לפנות בתלונה?
| |
|
|
|
| 22/6/2020 23:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/06/2020 | | שעה: | 23:31:37 |
| שלום רב דן,
ראה מידע מפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/invoice_request
באפשרותך לפנות אל רשות המיסים בישראל.
| |
|
|
|
| 22/6/2020 09:01 |
תמר |
 | | מחבר: | תמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/06/2020 | | שעה: | 09:01:43 |
| רכשתי מיטה דגם זהה לזו שיש לי בבית ונרכשה לפני כ 5 שנים.
ספת נוער הנפתחת למיטה זוגית.
מיד עם קבלתה הבנתי שישנה בעיה מסויימת עם מנגנון הפתיחה של המיטה. הזמנתי שרות שטענו כי שימנו את החלק וכי אמור להסתדר.
מאז עברו כחודשיים ימים הבעיה נותרה ועתה אף יותר קשה לפתוח את המיטה.
בשל כך אנו נמנעים בפתיחת המיטה לזוגית והרי לשם כך רכשנו אותה להשתמש בה כמיטה זוגית.
שוב הזמנו שרות שטען מבחינתו המנגנון בסדר גמור המיטה נפתחת על אף הקושי
וזה שיש קושי זה יפתר בהמשך.
כמובן שהתשובה אינה מספקת מאחר והמיטה אמורה להיפתח בקלות מהרגע הראשון.
בדיוק כמו המיטה הנוספת הזהה לי שיש בביתי.
בית העסק, מקום מאד מוכר מנסה להתחמק. מה עושים ? | |
|
|
|
| 22/6/2020 23:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/06/2020 | | שעה: | 23:24:59 |
| שלום רב תמר,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן הטעון תיקון ובמידה שהתיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
עם זאת, במקרה של מחלוקת עובדתית(כל צד טוען אחרת) רק בית המשפט מוסמך להכריע. | |
|
|
|
| 21/6/2020 13:16 |
אישה |
 | | מחבר: | אישה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/06/2020 | | שעה: | 13:16:01 |
|
שלום, רכשתי 2 זוגות נעליים במחיר מבצע. המוכר ארז לי 2 זוגות בצבעים ובמידות שביקשתי.
חלפו מספר חודשים ורק לאחרונה ניגשתי לנעול את הזוג השני(עקב הקורונה לא היה צורך ביציאות..)
וגיליתי שנעל אחת במידה שונה מהשניה.
פניתי בווצאפ למוכר. הוא שאל אם אוכל להגיע להחליף. אמרתי שאינני גרה בעיר הזו ולא הוגן שאטרח להגיע בגלל טעות שלהם.
הוא הסכים איתי ואמר שיגיע שליח בשבוע הבא.
בתחילת השבוע התענינתי מתי מגיעים, ללא מענה. מאז פניתי כל כמה ימים ואין מענה
חלפו כבר 3 שבועות. מה אוכל לעשות? | |
|
|
|
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/06/2020 | | שעה: | 14:27:17 |
| שלום רב גברת,
אם כך, תנסי לשלוח מכתב אל בית העסק תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו אם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 22/6/2020 18:37 |
אישה |
 | |
|
| 22/6/2020 23:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/06/2020 | | שעה: | 23:09:41 |
| שלום רב גברת,
תעייני בקבלה על מנת לבדוק מה כתובת בית העסק. | |
|
|
|
| 21/6/2020 23:10 |
פרננדה |
 | | מחבר: | פרננדה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/06/2020 | | שעה: | 23:10:50 |
| שלום
אבי רכש מנוי לחדר כושר ועקב המצב כבר איני מגיע מעל חודשיים.
מכון שהוא אינו מתכוון לחזור להתאמן במקום סגור החליט לבטל את המנוי במקום בקשו לחייב דמי ביטול מלאים ולא ביטול מיידי אלא לאחר חודש.
המנוי צפוי להסתיים עוד כ4 חודשים
האם תקין?
תודה רבה | |
|
|
|
| 22/6/2020 23:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/06/2020 | | שעה: | 23:08:09 |
| שלום רב פרננדה,
עקרונית, תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן קובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מהצרכן בעסקה למנוי במכון כושר (כאשר ההודעה צריכה להיעשות 30 יום מראש כאשר בתקופה הזו הצרכן ימשיך לקבל שירות), ראה מידע מפורט בעניין בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 | |
|
|
|
|