| 3/7/2020 11:02 |
דלית |
 | | מחבר: | דלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/07/2020 | | שעה: | 11:02:09 |
| שלום.
הזמנו בחודש דצמבר טיסות ליוון ל- 29.7.2020 עם חברת התעופה היוונית Aegean Airlines.
את הטיסות הזמנו דרך חברת הנסיעות טלטוס.
הטיסות בוטלו ונשלחה לנו הודעה מחברת התעופה שאפשר לקבל שובר לתאריכים אחרים עד 18 חודש מתאריך הטיסה.
אנחנו לא מעוניינים בשובר אלא בקבלת התשלום חזרה.
חברת הנסיעות טלטוס הודיעה לנו שהם רק "צינור" העברת כספים ויש עכשיו תביעה יצוגית נגד חברת התעופה.
מה עלינו לעשות כעת? האם לחכות לתוצאות התביעה - גם אם זה יהיה אחרי תאריך הטיסה המיועד ? אם לא נבקש שובר בינתיים - האם הזכויות שלנו יפגעו ?
תודה רבה.
| |
|
|
|
| 5/7/2020 17:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 17:33:07 |
| שלום רב דלית,
באפשרותך לפנות אל חברת התעופה בכתב ולאחריו, אם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 29/6/2020 11:24 |
רינת ניסנוב |
 | | מחבר: | רינת ניסנוב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/06/2020 | | שעה: | 11:24:00 |
| שלום וברכה..
ביצעתי עיסקה במכון להסרת שיער אחרי שהטרידו אותי ושכנעו אותי.. הסכמתי להצעה בתנאי שיעשו לי הנחה.
היועצת מהמכון הסכימה לתת לי הנחה ואמרה לי אני סוגרת לך את העיסקה במחיר 6.500 על האזורים שדיברנו את יכולה להיות רגועה לא יגבו ממך יותר.. נתתי לך הנחה.
אחרי שעה היועצת מהמכון התקשרה אלי ואמרה שיש בעיה עם ההנחה שהיא נתנה לי ואני צריכה להוסיף עוד 300 ש"ח.
אמרתי לה שהסכום יקר לי מידי והתנתי איתה מראש שאני לא יכולה לסגור עיסקה אם היא לא נותנת לי במחיר הנ"ל ולכן היא הסכימה לתת לי הנחה ואני הסכמתי לסגור.. רק בתנאי שיש לי את ההנחה..
אבל בגלל שאני לא יכולה להוסיף עוד כסף לעיסקה ואחרי שרימו אותי העיקר שאני יסגור ואז הם ימשכו ממני יותר כסף ואני יוסיף כאילו שאין לי ברירה וגם אחרי השירות המבייש שנתנו לי במכון החלטתי שאני רוצה לבטל את העיסקה.
המכון אמרו שהם יבטלו לי את העיסקה תוך 48 שעות ביקשתי מהם שלא יגבו לי דמי ביטול. הם אמרו שהם יבדקו ויעדכנו יכול להיות שכן.. וזה לא אשמתי זה שהטעו אותי ונתנו לי מחיר ואח"כ התחרטו..
אני יודעת שלפי החוק הם לא רשאים לנכות דמי ביטול .. בגלל הטעיה ..
אני רוצה לבטל את העיסקה דרך האשראי שלי כי עדיין החיוב לא נקלט במערכת וזה יקלט רק אחרי 48 שעות האם אני יכולה לבטל את העיסקה דרך חברת האשראי באופן חד צידי כדי שלא יגבו ממני דמי ביטול.. ויתבטל העיסקה שבוצעה..אני לא רוצה שיהיה מאוחר מידי.
תודה רבה!!
| |
|
|
|
| 29/6/2020 12:14 |
רינת ניסנוב |
 | | מחבר: | רינת ניסנוב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/06/2020 | | שעה: | 12:14:53 |
| | יש לציין שבתחילה לא רציתי לבטל את העיסקה אלא רציתי לבקש שבכל זאת יאשרו את הסכום ואני לא יצטרך להוסיף, והלכתי למנהל לבקש אישור אך הוא לא הסכים ואז היועצת התחילה לצעוק למה הלכתי למנהל ושהוא לא יכול לעזור והיא אמרה אני רוצה לבטל את העיסקה שלך אני לא רוצה אותך לקוחה כאן.. אז זאת היא שרצתה ולא אני ביקשתי ממנה למרות שלי באמת לא היה מתאים גם ההתנהלות הנ"ל.. | |
|
|
|
| 29/6/2020 12:14 |
רינת ניסנוב |
 | | מחבר: | רינת ניסנוב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/06/2020 | | שעה: | 12:14:59 |
| | יש לציין שבתחילה לא רציתי לבטל את העיסקה אלא רציתי לבקש שבכל זאת יאשרו את הסכום ואני לא יצטרך להוסיף, והלכתי למנהל לבקש אישור אך הוא לא הסכים ואז היועצת התחילה לצעוק למה הלכתי למנהל ושהוא לא יכול לעזור והיא אמרה אני רוצה לבטל את העיסקה שלך אני לא רוצה אותך לקוחה כאן.. אז זאת היא שרצתה ולא אני ביקשתי ממנה למרות שלי באמת לא היה מתאים גם ההתנהלות הנ"ל.. | |
|
|
|
| 30/6/2020 12:12 |
רינת ניסנוב |
 | | מחבר: | רינת ניסנוב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2020 | | שעה: | 12:12:00 |
| שלום וברכה!!
לא קיבלתי תשובה.. רק שלחו במייל שאם אני רוצה לשאול שאלות לפנות לפורום אז פניתי ולא הבנתי מה באמת ההודעות???
אפשר להתייחס לשאלה שלי בבקשה..
תודה רבה!! | |
|
|
|
| 30/6/2020 16:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2020 | | שעה: | 16:42:07 |
| שלום רב רינת,
ראשית, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה לשאלתך. שנית, בפנייתך למועצה לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק (טלפון/אינטרנט) או עסקה פרונטלית? מהו תאריך ביצוע העסקה? האם יש לך הוכחה המעידה על ביצוע העסקה בסכום של 6500 ש"ח? אם כן, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, אוסר הטעיה במחיר, כאשר הסעד בגין הטעיה מהותית בנסיבות העניין הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 30/6/2020 18:07 |
רינת ניסנוב |
 | | מחבר: | רינת ניסנוב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2020 | | שעה: | 18:07:04 |
| העיסקה היתה פרונטלית. אני לא רציתי לבטל את העסקה הם רצו לבטל לי יש לי הוכחות כי הקלטתי את היועצת שאמרה שזאת היא שרצתה לבטל. אמרתי שזה רמאות אבל אני יחשוב על זה.. תוך כדי שהלכתי למנהל היועצת ראתה ואמרה למה הלכת למנהל את לא מאמינה לי שאמרתי לך שהוא לא יכול לעזור. ואמרה לי עכשיו אני רוצה לבטל לך את העיסקה זה לא משנה לי מה. אני לא רוצה אותך הלקוחה כאן. לקוחה כזו זה בעייתי. ואני יודעת שבגלל שהטעו אותי והם אלה שרצו לבטל את העיסקה ואני ההפך רציתי שישאר כך באותו סכום אז הם לא צריכים לגבות לי דמי ביטול.!
2. יש לי את ההוכחה בקבלה שביקשתי של כל הסכום 6500 והיועצת אמרה לי שבאותו יום היא ביטלה את העיסקה אבל בחברת האשראי אמרו שכנראה היתה תקלה אצל המכון. והמכון אמרו שזיכו אותי על סכום 6400 וזה יקח כמה ימים עד שיתעדכן. אבל בכל זאת לא זיכו אותי על כל הסכום ולקחו לי 100 על הביטול שלא אני בטלתי. והשיחה עם עו''ד מתאמכם אמר לי שאם הם אלה שרצו לבטל את העיסקה והיה הטעיה של הצרכן גם. אז המכון לא זכאים להוריד לי דמי ביטול.. ואני צריכה לוודא איתם אם הם באמת ביטלו לפי מה שהם אמרו ולא אני יש לי הכל קבלות של הסכום המלא ושל הסכום אחרי ההורדה, הקלטות..מה אני עושה עכשיו ??
תודה רבה!! | |
|
|
|
| 30/6/2020 18:08 |
רינת ניסנוב |
 | |
|
| 2/7/2020 11:28 |
רינת ניסנוב |
 | |
|
| 2/7/2020 11:30 |
רינת ניסנוב |
 | |
|
| 2/7/2020 13:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2020 | | שעה: | 13:34:45 |
| שלום רב רינת,
אם כך, פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/7/2020 09:40 |
רינת ניסנוב |
 | | מחבר: | רינת ניסנוב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/07/2020 | | שעה: | 09:40:28 |
| שלום וברכה!!
בדקתי עם בית העסק ואמרו שהם ביטלו את העיסקה כי הם רצו, אבל הם גבו לי דמי ביטול 100 ש"ח, אז אני צריכה לשלוח להם מכתב שצריך להיות רק על הדמי ביטול. שאין להם זכות לקחת לי כי הם רצו לבטל לי ולא אני.
יש לכם נוסח למכתב הזה - כי ראיתי באתר אבל אני לא יודעת איזה נוסח, כי הם התחרטו ורצו לבטל לא אני?? אפשר לשלוח לי את הקובץ בבקשה..
תודה רבה!!!
| |
|
|
|
| 5/7/2020 17:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 17:20:49 |
| שלום רב רינת,
אין נוסח קיים בעניין זה.
יחד עם זאת, היה ויש ברשותך העתק מההודעה של החברה באפשרותך לפנות אליהם בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים כפי שציינת בפנייתך כאן לבירור דרישת בית העסק לתשלום 100 ש"ח כתנאי לביטול העסקה בשעה שהביטול נעשה על ידם? | |
|
|
|
| 2/7/2020 11:22 |
סלעית |
 | | מחבר: | סלעית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2020 | | שעה: | 11:22:36 |
| שלום, הזמנתי חבילת נופש לזוג בישראייר הכוללת מלון וטיסות בין התאריכים 16/7-19/7 ויצאה ידיעה בתקשורת שחברת ישראייר מבטלת את טיסותיה לאילת בעוד 14 יום האם החברה
מחוייבת להחזיר את הכסף ששולם בעבור החבילה? ומה החוק קובע במקרה של ביטול בעקבות סגר עקב וירוס הקורונה בהנחיית הממשלה? האם הכסף יוחזר?
| |
|
|
|
| 2/7/2020 14:42 |
. |
 | | מחבר: | . (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2020 | | שעה: | 14:42:50 |
| שלום, הזמנתי חבילת נופש לזוג בישראייר הכוללת מלון וטיסות בין התאריכים 16/7-19/7 ויצאה ידיעה בתקשורת שחברת ישראייר מבטלת את טיסותיה לאילת בעוד 14 יום האם החברה
מחוייבת להחזיר את הכסף ששולם בעבור החבילה? ומה החוק קובע במקרה של ביטול בעקבות סגר עקב וירוס הקורונה בהנחיית הממשלה? האם הכסף יוחזר? | |
|
|
|
| 3/7/2020 07:18 |
.... |
 | | מחבר: | .... (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/07/2020 | | שעה: | 07:18:48 |
מחוייבת להחזיר את הכסף ששולם בעבור החבילה? ומה החוק קובע במקרה של ביטול בעקבות סגר עקב וירוס הקורונה בהנחיית הממשלה? האם הכסף יוחזר | |
|
|
|
| 5/7/2020 17:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 17:02:10 |
| שלום רב סלעית,
היות שהמועד לקבלת השירות טרם הגיע אני מציעה לך לעקוב אחרי הנחיות משרד הבריאות שבעקבותיו תוכלי לפנות אל בית העסק, אולם לא ניתן לבטל את העסקה לפני מועד קבלת השירות שכן, הדבר עלול להוות הפרה על ההסכם מצידך.
| |
|
|
|
| 2/7/2020 15:26 |
מאור לנדאו |
 | | מחבר: | מאור לנדאו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2020 | | שעה: | 15:26:00 |
| שלום רב,
יש לי מנוי פריפיט (שזה מאפשר כניסה לחדרי כושר ברחבי הארץ), והקפאתי אותו כתוצאה מהקורונה. האם תקופת ההקפאה במקרה זה מוגבלת על פי חוק? או שבגלל המצב ההקפאה היא למשך זמן בלתי מוגבל? ניסיתי לחפש תשובה באינטרנט ובאתר שלכם אבל לא מצאתי.
תודה מראש,
מאור. | |
|
|
|
| 5/7/2020 16:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 16:49:41 |
| שלום רב מאור,
במידה שהשירות ניתן לך במסגרת מקום עבודתך, עליך לפנות אל הנהלת מקום עבודתך על מנת לברר את העניין. | |
|
|
|
| 2/7/2020 14:50 |
מלי |
 | | מחבר: | מלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2020 | | שעה: | 14:50:26 |
| | שלום , קבענו אירוע הת מצווה לתקופת הקורונה, נדחה לאוגוסט, כרגע עם מצב הקורונה אנשים חוששים להגיע האם ניתן לבטל? לא שילמנו מקדמה ולא חתמנו על טפסים הכל היה טלפוני. | |
|
|
|
| 5/7/2020 16:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 16:30:04 |
| שלום רב מלי,
ראשית, יש לעקוב אחרי הנחיות משרד הבריאות ולפעול בהתאם. לעניין שאלתך:
"...כרגע עם מצב הקורונה אנשים חוששים להגיע האם ניתן לבטל?..."- מתי היה אמור להתקיים האירוע הראשון לפני דחייתו לחודש אוגוסט? והאם אז (לפני דחיית המועד) היה הסכם בניכם? אם כן, מה נקבע בו?
| |
|
|
|
| 2/7/2020 12:50 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2020 | | שעה: | 12:50:45 |
| עשינו הזמנה בסוף דצמבר מחנות רהיטים מוכרת.
התחייבו בפני שהסלון יגיע באמצע אפריל.
בשל הקורונה אמרו לי שיקח עוד קצת זמן ולפי החוזה הם יכולים לספק לי עד אמצע יוני 122 ימי עבודה.
נכון לעכשיו הסלון עתיד להגיע לנמל רק בסוף יולי ועד שיגיע אלי זה כבר מהלך אוגוסט.
מלבד לבטל לי הובלה והרכבה400 שח ולפצות ב 900 שח שלטעמי ממש לא פרופורציונאלי לעובדה שאני מחכה כבר 8 חודשים לסלון.
מה עושים במצב כזה? | |
|
|
|
| 5/7/2020 16:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 16:26:12 |
| שלום רב רעות,
במה את מעוניינת- במידה שאת מעוניינת לבטל את העסקה עקב איחור במועד אספקת המוצר, בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן ובמידה שנגרם לך נזק באפשרותך לדרוש מבית העסק לפצותך בשל כך ובמידה שבית העסק לא מסכים לדרישתך, תוכלי לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 2/7/2020 12:35 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2020 | | שעה: | 12:35:41 |
| שלום,
יש לי שאלה בנוגע לחוק הספאם -
אני מקבל חשבוניות עבור שירות כלשהו, כאשר אדם מסוים נרשם באמצעות כתובת האימייל שלי לאותו שירות. החשבוניות הללו כוללות פרסומות מסחריות לשירותים נוספים שלהם. אין באפשרותי להסיר את עצמי מהשירות כיוון שהם רוצים שאתחבר לשירות, אך אין לי את השם משתמש והסיסמא, כיוון שלא אני זה שנרשם לשירות.
ביקשתי מהשירות שינתקו את כתובת המייל שלי מהחשבון והם לא עשו זאת.
האם אני רשאי לתבוע אותם על ספאם?
תודה.
| |
|
|
|
| 5/7/2020 16:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 16:19:27 |
| שלום רב ליאור,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...כאשר אדם מסוים נרשם באמצעות כתובת האימייל שלי לאותו שירות..."- האם אין אפשרות "הסרה", האם איתרת את בית העסק וביררת זאת מולם?
בנוסף אתה מציין כי:
"...אין באפשרותי להסיר את עצמי מהשירות כיוון שהם רוצים שאתחבר לשירות..."- מדוע זה מותנה בהתחברות לשירות?
בכל מקרה ועל מנת לבדוק את פנייתך, אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב ולדרוש להפסיק לשלוח לך פרסומת מסחרית וכן להסירך מרשימת התפוצה.
היה ותתקל בבעיה תנסה להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 2/7/2020 11:55 |
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2020 | | שעה: | 11:55:19 |
| שלום רב,
קיבלתי מתנה לפני מספר חודשים מחנות "בייבי שיק" בגבעת שמואל כרטיס גיפט קארד בסך 250 ש"ח.
ככל הנראה מעט אחרי את החנות רכשה רשת "בייבי סטאר".
והחברה עצמה שהפעילה את חנות בייבי שיק לפי טענת הבעלים נמצאת בהליך פירוק.
ניסיתי לחפש האם יצאה בפייסבוק או באמצעי כלשהו הודעה לצרכנים בעלי הזיכויים או שוברי המתנה כדי שיבואו לממש לפני סגירת החנות אך לא מצאתי שום מידע.
לטענת הבעלים החברה נרכשה בספטמבר 2019.
וכן הבעלים אומר שכרגע גם לא ניתן לבדוק את היתרה שלי בכרטיס מתנה
ואין לו בכלל מה לעשות.
כשקיבלתי את כרטיס המתנה צורף לו דף (כמו קבלה) עליו היה רשום 250 ש"ח.
בנוסף טוען הבעלים כי הכרטיסים האלו הם רק בתוקף לחצי שנה או שנה (לא יודעת אם זה כלל רלוונטי לענייננו).
מיד לאחר הקורונה רציתי להגיע ולממש את השובר ואז להפתעתי גיליתי שהחנות נסגרה.
אודה לחוות דעתכם.
| |
|
|
|
| 5/7/2020 16:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 16:11:06 |
| שלום רב נטלי,
במידה שבית העסק ממנו נרכש כרטיס מתנה נקלע לקשיים כלכליים, יהיה עליך לבדוק אם מונה לחברה מפרק/כונס נכסים שבו תוכל להגיש "תביעת חוב", שמשמעות הדבר שאם יישאר כסף אולי תזכה לקבלו.
במידה שהחברה הנוכחית הינה אישיות משפטית שונה (יש לה מספר ח.פ או עוסק מורשה אחר) הרי שאין יריבות בניכם. | |
|
|
|
| 2/7/2020 11:41 |
איה |
 | | מחבר: | איה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2020 | | שעה: | 11:41:34 |
| | נכנסתי לאתר של חברת תיירות וראיתי מחיר זול מאוד לחופשה וסגרתי. קיבלתי מייל שההזמנה התקבלה וממתינה לאישור. אחרי מספר דקות חב' התיירות התקשרה ואמרה שאין מקום בתאריכים שרציתי ובטח לא במחיר שהוצג. ביקשתי שיתנו לי תאריכים אחרים במחיר שהיה כתוב באתר ואמרו לי שאין. האם יש לי עילת תביעה? | |
|
|
|
| 5/7/2020 16:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 16:02:08 |
| שלום רב איה,
מה המחיר שהוצג? והאם יש ברשותך העתק מהפרסום המחיר?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר.
בנוסף, סעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר הקובע הוא המחיר שהוצג .
על מנת לברר מול בית העסק, אני, מציעה כי תשלחי מכתב אל בית העסק בצירוף מסמכים ולאחריו אם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 29/6/2020 16:15 |
ירון |
 | | מחבר: | ירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/06/2020 | | שעה: | 16:15:27 |
| אנחנו 10 חברים שהזמנו נופש לפראג שהיה אמור להיות באמצע חודש מרץ 2020. בעקבות הקורונה החלטנו לבטל. ההזמנה בוצע דרך חברת הדקה ה90 הוזמן טיסה ומלון. לגבי המלון עדכנו אותנו שמגיע לנו זיכוי כספי או להשאיר אצלהם את הסכום לשימוש עיתיד. הסכמנו לשימוש עתידי ולאחר כחודש שלחנו מייל שאנחנו מעוניינים בהחזר כספי. הם הגיבו שבגלל המצב הם לא עובדים ואי אפשר לזכות. המתנו עד חודש יוני ויש להם תקליט שאומר הזיכוים יהיו עד 90 יום מהחופשה. עברו 90 יום יצרתי איתם שוב קשר ועכשיו הנציגים טוענים שזה 90 ימי עסקים וכבר לא מגיבים למייל מעל 3 ימים. מה המדיניות לגבי קבלת זיכוי ולגבי מענה למייל ?
תודה רבה | |
|
|
|
| 1/7/2020 13:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2020 | | שעה: | 13:53:00 |
| שלום רב ירון,
על מנת לבדוק את פנייתך מול החברה, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 5/7/2020 15:54 |
ירון |
 | | מחבר: | ירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 15:54:56 |
| | מעדכן כי בוצע החזר לגבי המלון לחלק מהמשתתפים לגבי החזר על הטיסה נכתב לנו במייל כי זה תלוי בחברת אלעל ויכול לקחת יותר מ 90 יום מהגשת הבקשה. האם זה הגיוני? תודה | |
|
|
|
| 2/7/2020 11:13 |
אביחי ברהנו |
 | | מחבר: | אביחי ברהנו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2020 | | שעה: | 11:13:23 |
| שלום,
לאחרונה רכשתי רכב חדש ופניתי לסוכן ביטוח אשר רכב קודם היה מבוטח.
אם סוכן זה הייתי לאורך השנתיים האחרונות בה היה לי רכב מבוטח (למעט תקופה של כ חצי שנה שבה רכב אחר היה טוטאל לוס כתוצאה מתאונה לפני השנתיים).
לאחר השוואת מחירים בשוק למול הצעת הסוכן מצאתי שמחירו הכי טוב וסגרץי איתו להפעלת ביטוח על הרכב.
לםני השבועיים אני מקבל מכתב מחברת הביטוח שמבקש שאעביר עבר ביטוחי לשלוש שנים האחרונות אחרת מחיר הביטוח יעלה.
סוכן הביטוח ידע שאין לי עבר ביטוחי של שלושה שנים אלא שנים זאת מאחר והרישומים שלו מעודכנים לכך.
בפניה אליו להסדרת הנושא לדרישה שימוש במחיר שאיתו סגרנו טוען הסוכן שלא נעשתה טעות אצלו ועליית המחיר נופלת עלי.
שאלתי היא מה עושים במצב שכזה? האם הסוכן שטעה אכן מחוייב לעמוד בהצעת מחיר או שבגלל טעותו זה נופל עלי? | |
|
|
|
| 5/7/2020 15:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 15:42:41 |
| שלום רב אביחי,
בעניין זה פנה אל חברת הביטוח ואם תתקל בבעיה באפשרותך לפנות אל הרגולטור- המפקח על הביטוח רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר, בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 2/7/2020 10:37 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2020 | | שעה: | 10:37:43 |
| היי, אבי חוייב באשראי במרמה ב11 החודשים האחרונים, בסכום של 40 דולר לחודש, על שירות תוכן שהוא לא צרך, בידי מישהו שהיה לו את פרטי האשראי. חברת האשראי חסמה את הכרטיס ונתנה לו החזר על 4 חודשים בלבד. האם זה תקין?
| |
|
|
|
| 5/7/2020 15:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 15:10:26 |
| שלום רב שרית,
בעניין זה באפשרותך לפנות אל חברת האשראי ואם תתקלי בבעיה תוכלי לפנות אל הרגולטור - בנק ישראל בקישור שלהלן:
https://www.boi.org.il/he/ConsumerInformation/PublicEnquiries/Pages/Default.aspx | |
|
|
|
| 2/7/2020 10:31 |
ויקטור |
 | | מחבר: | ויקטור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2020 | | שעה: | 10:31:12 |
| הזמנתי טלפון סלולרי מהרשת ב 14/06. ברגע חיוב עמרו לי שזמן אספקה 14 ימים (באתר של חברה זמן אספקה עבור המקשיר 5-10 ימי עסקים).
באתר של יבואן רשמי זמן אפסקה עד 7 ימי עסקים.
היום ביררתי מול סעיף של הרשת את מצב הזמנה: המכשיר עוד לא הגיע לארץ (בזמן קניה לא עמרו ובשום מקום לא כתוב שאספקה היא מחו"ל). הוציאו לי ביטול של קניה.
לעבנתי זה הפרה של מועד אספקה לכל דבר. מה אני יכול לעשות בשביל לקבל את המוצר ואיזו פיצעוים מגיעים לי במקרה הזה?
| |
|
|
|
| 5/7/2020 15:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 15:02:33 |
| שלום רב ויקטור,
עקרונית,חוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה על מועד אספקת המוצר,כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
היה ונגרם לך נזק מוכח באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 1/7/2020 18:19 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2020 | | שעה: | 18:19:40 |
| כאשר חברות מפרסמות מבצעים על הארכת אחריות, בתשלום, ישנו סעיף הפוטר אותן למעשה מקיום החוזה.
בסעיף כתוב "BSH רשאית להאריך את תקופת ההטבה, לקצרה או להפסיקה עפ"י שיקול דעתה. הודעה מוקדמת
מתאימה תימסר לציבור באמצעות הודעות בכתב בחנויות המשתתפות ובאתר האינטרנט."
אז אם רכשתי אחריות מורחבת, החברה רשאית בעצם לא לתת לי אחריות מורחבת כמוצהר על פי שיקול דעתה?.. | |
|
|
|
| 2/7/2020 09:35 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2020 | | שעה: | 09:35:25 |
| | קראתי את אחד ההסכמים הללו. תקופת ההטבה מדברת על התקופה שבה ניתן לרכוש את האחריות המורחבת . לא משך האחריות. אתה נשאר עם אותה תקופת אחריות שרכשת. | |
|
|
|
| 5/7/2020 14:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 14:21:08 |
| שלום רב משה,
עקרונית סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר איסור הטעיה בפרסום,ועל מנת לבדוק אם הפרסום היה בניגוד לחוק עליך לעיין בהסכם ולאחריו לפנות אל בית העסק. | |
|
|
|
| 2/7/2020 09:40 |
יומטוב |
 | | מחבר: | יומטוב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2020 | | שעה: | 09:40:03 |
| שלום,
ביום שלישי רכשנו מטבח ובאותו יום החלטנו שאנחנו לא מעוניינים בו מסיבות שקרו בעת הרכישה ואישיות. יום למחרת אמרו לנו שאין בעיה לבטל עיסקה, אבל חתמנו על טופס שבו נאמר שהתכנון והעיצוב הוא חלק נפרד מהעסקה, ובעת ביטול, יש לשלם 10% מהמחירון. עלות של כ6000 ש"ח. יש לציין שלא קיבלנו שום שירות של תכנון ועיצוב היות וישבנו עם הנציגה בחנות אך ורק שעה והבאנו את השרטורים שלנו. היא בסהכ העתיקה אותם למחשב שלה. האם יש פה עילה לקבלת החזר מלא? בלי שיקחו מאיתנו 10% על שירות שלא קיבלנו?
תודה רבה,
יומטוב | |
|
|
|
| 5/7/2020 14:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 14:16:30 |
| שלום רב יומטוב,
עקרונית, בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
עם זאת , הנחיות הרשות להגנת הצרכן בעניין הזמנה מיוחדת קובעת כי לצרכן קמה הזכות לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים מביצוע העסקה, ולעניין תכנון ועיצוב הרשות קובעת כי:
"עוסקים יכולים לתת את שירותי התכנון והעיצוב כעסקה
נפרדת העומדת בפני עצמה, מתומחרת באופן נפרד ומוצגת לצונן מראש כעסקה נפרדת, שיש לה מחיר
נפרד (גם אם העוסק מחליט מטעמיו הוא שלא לגבות מחיר זה מראש) ובתנאי שהדברים יהיו ברורים לצרכן . "
להלן הקישור לאתר הרשות להגנת הצרכן בנושא "מדיניות אכיפה בעניין ביטול עסקה לרכישת טובין שיוצרו על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן":
https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/cpfta_mem8/he/docs_cpfta_BitulIskaDrishotMeyuhadot.pdf
(ראה בעמוד 6).
לפיכך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך בציון האמור בהנחיות הרשות להגנת הצרכן, ולאחריו, אם תתקל בבעיה תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 2/7/2020 09:11 |
אורנה |
 | | מחבר: | אורנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2020 | | שעה: | 09:11:46 |
| | טיסה שהזמנתי לסוף מרץ בוטלה. חברת התעופה היא wizz והטיסה הוזמנה דרך סוכנות eDreams. כשניסיתי לקבל החזר דרך wizz נאמר לי לפנות לeDreams כיון שהזיכוי עבר אליהם. כל נסיון שלי ליצור קשר עם eDreams נכשל. מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 5/7/2020 13:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 13:39:23 |
| שלום רב אורנה,
אם כך, והיות שלסוכנות הנסיעות מולה בוצעה העסקה אין נציגות מוסמכת בישראל, יהיה קושי לאכוף את חוקי מדינת ישראל, ולכן יהיה באפשרותך לנסות לאתר את פרטי בית העסק- סוכנות נסיעות, על מנת להתנהל מולה. | |
|
|
|
| 5/7/2020 13:50 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 13:50:01 |
| | מטה החברה נמצא בספרד. בדקי אולי איך את מגישה תלונה למועצה לצרכנות בספרד או לכל גוף מתאים אחר באירופה. | |
|
|
|
| 2/7/2020 08:49 |
מירב |
 | | מחבר: | מירב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2020 | | שעה: | 08:49:08 |
| הבן שלי משחק כדורסל בקבוצת ספורט.מה-15.3 ועד תחילת מאי לא היתה פעילות בשל הקורונה.
לאחר מכן הבן שלי הגיע לאימון נוסף והחליט לפרוש.
ביקשתי מהמועדון החזר כספי על תקופת אי הפעילות ותשובתם היתה שהם מתגברים את הקבוצה באימונים נוספים וזו בעיה שלנו שהבן פרש ולא יכול להנות מהשיעורים הנוספים.הם סירבו לתת לנו החזר כספי.
האם זה תקין שעסק מחליט לתת שיעורים נוספים ולא מאפשר לנו לקבל החזר?
| |
|
|
|
| 5/7/2020 13:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 13:35:25 |
| שלום רב מירב,
ראשית, יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק אם ישנו סעיף בעניין ביטול עסקה.
שנית ובמידה שאינך מסכימה להצעת בית העסק באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ונימוק לסירובך ובמידה שלא תגיעו להסכמה, יהיה באפשרותך לשקול תביעה בבית המשפט. | |
|
|
|
| 1/7/2020 15:02 |
אילנית שלמה |
 | | מחבר: | אילנית שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2020 | | שעה: | 15:02:16 |
| | ברשותי מנוי לחודש כושר עד לתאריך 15.12.2020, בכל חודש משלמת 217 ש"ח אם ברצוני לבטל את המנוי מה גובה הסכום אותו אצטרך לשלם לביטול המנוי והאם מועדון הכושר יכול לסרב לבטל לי את המנוי | |
|
|
|
| 2/7/2020 21:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2020 | | שעה: | 21:52:25 |
| שלום רב אילנית,
עקרונית, תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן קובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מהצרכן בעסקה למנוי במכון כושר (כאשר ההודעה צריכה להיעשות 30 יום מראש כאשר בתקופה הזו הצרכן ימשיך לקבל שירות), ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
| |
|
|
|
| 2/7/2020 22:00 |
ארז |
 | | מחבר: | ארז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2020 | | שעה: | 22:00:03 |
| חבל מאוד שהחוק לא מתוקן במידי בהתיחסות למצב החדש שבו אדם משלם כספים גם כאשר הוא לא מעוניין לסכן את עצמו בהידבקות . זה בדיוק המקום של המועצה לטפל במצב מיוחד זה.
| |
|
|
|
| 5/7/2020 12:38 |
אילנית שלמה |
 | | מחבר: | אילנית שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 12:38:22 |
| מה אם המנוי נעשה דרך עמותה כגון חבר או קרנות השוטרים, המכון מבקש
399 דמי ביטול ללא קשר לתקופה שנותרה | |
|
|
|
| 5/7/2020 12:46 |
אילנית שלמה |
 | | מחבר: | אילנית שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 12:46:24 |
| מה אם המנוי נעשה דרך עמותה כגון "חבר" או קרנות השוטרים, המכון מבקש
399 דמי ביטול ללא קשר לתקופה שנותרה | |
|
|
|
| 5/7/2020 12:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 12:52:56 |
| שלום רב אילנית,
האם ביררת מכח מה הדרישה לגבות ממך את הסכום הנ"ל? | |
|
|
|
| 30/10/2019 10:48 |
מרב |
 | | מחבר: | מרב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/10/2019 | | שעה: | 10:48:06 |
| שלום רב,
בתאריך 21.7.19 ביצעתי עסקה אינטרנטית ורכשתי תכנית אימון למוח בשם אטנמיינד של חברת אטנגו (בחשבונית נקראים סינסיפיק אנטרפרייז בע"מ), שעות ספורות לאחר ביצוע העיסקה ביקשתי לבטל אותה.
הציעו לי כל מיני הצעות (רכשתי שימוש בתוכנה והציעו לי להשתמש בה ואם אתחרט יחזירו לי את הכסף).
התעקשתי לבטל את העיסקה (אולי לקח יום עד שהצלחתי לבטל את העסקה).
לבסוף בתאריך 13.8.19 ביטלו לי את העסקה אולם לא החזירו לי את מלוא הסכום שגבו.
אמרו ש100 שח זה קנס שלוקחת מהם חברת האשראי ולכן הם גובים זאת ממני.
האם נכון הדבר? או שהם צריכים להחזיר לי את מלוא הסכום.
סכום העסקה 1311 והוחזר לי 1211.
ביטלתי את העסקה באותו היום ולא השתמשתי בתוכנה שלהם אפילו פעם אחת.
אודה לעזרתכם, מרב | |
|
|
|
| 31/10/2019 11:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/10/2019 | | שעה: | 11:56:04 |
| שלום וברכה מרב,
יש להקדים ולומר כי אין זה מן הנמנע כי בית העסק מיטיב עמך מעבר לנדרש הימנו ע"פ דין, כיוון שזכות לחרטה וביטול עסקת מכר מרחוק מוחרגת באופן מפורש בחוק הגנת הצרכן במקרים של עסקאות לרכישת תוכנה/מידע או זכות שימוש בתוכנה. מכל מקום, רשאי בית העסק לגבות מהצרכן בעקבות מימוש זכות לחרטה ולביטול עסקה (גם בחלוף זמן קצר ביותר וגם ללא כל שימוש במוצר) דמי ביטול בשיעור 5% משוי העסקה, ועד 100 ש"ח, וכן דמי סליקת כרטיס האשראי, מקום בו מראה בית העסק כי אכן נגבו הימנו דמי סליקה. | |
|
|
|
| 4/7/2020 15:20 |
ויקטור קריאף |
 | | מחבר: | ויקטור קריאף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2020 | | שעה: | 15:20:45 |
| חבורה של שרלטנים
רכשתי את התוכנה לשנה
והקשר בין מה שנרשם במפורש בהסכם לבין המציאות בין מיקרי ללא קיים | |
|
|
|
| 2/7/2020 08:45 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2020 | | שעה: | 08:45:03 |
| הייתי מנוי בחברת תקשורת לזמן ממש קצר (פחות מ-3 חודשים) כלשהי בחבילת טריפל: אינטרנט, טלויזיה וטלפון.
היו בעיות ששמתי לב אליהן אחרי סיום התקשרות:
1. הם חייבו אותי על שני מכשירי מודם\ראוטר, במקום רק על אחד.
הטענה שלהם זה שהראוטר השני משמש לטלפון (אבל זה לא נכון כי הראוטר הראשון מכיל גם חיבור טלפון.)
2. הם המשיכו לחייב אותי על הראוטרים אפילו אחרי סיום ההתקשרות.:
* באחד הראוטרים הם ביצעו חיוב יחסי,
בראוטר אחר הם עשו חיוב מלא.
* באחד הראוטרים הם ממשיכים לחייב אפילו על התקופה של אחרי שהשליח הגיע לאסוף!!!
כלומר אין אצלי אף מכשיר שלהם והם מחייבים אותי!!!
שלחתי תלונה לפניות ציבור שלהם - והתקשר אליי נציג מהפניות ציבור.
הנציג מתעקש שהחיובים תקינים, אפילו שהראתי לו שאין כל היגיון בהם. | |
|
|
|
| 2/7/2020 23:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2020 | | שעה: | 23:48:49 |
| שלום רב אלי,
בהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
|