| 5/7/2020 15:06 |
יואב |
 | | מחבר: | יואב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 15:06:40 |
| היי,
אני מנוי בחדר כושר, בתשלום חודשי קבוע ללא התחייבות.
מראש הובהר שהם לוקחים חודש אחד מראש כשמבקשים לבטל את המנוי, כאשר הרציונל שלהם הוא שאפשר לבוא להתאמן באותו זמן גם אם ביקשת לבטל.
אני בקבוצת סיכון, ולכן בפועל לא הלכתי לחדר כושר ממרץ.
במאי ביקשתי מהם לבטל או להקפיא והם ביקשו להקפיא עד אמצע יוני
באמצע יוני פניתי לבטל, היום הם חזרו אלי והסכימו לבטל רטרואקטיבית אבל דורשים ממני לשלם עדיין חודש אחד מראש (כלומר יחזירו לי את הכסף למעט חודש אחד).
כששאלתי למה, אמרו לי "זה לפי חוק הגנת הצרכן" כשאמרתי להם שהחוק לא מחייב אותם לקחת כסף, אלא מאפשר הם אמרו לי שגם בלי קשר לקורונה הם תמיד לקחו מאנשים גם אם לא יכולים להתאמן בחודש הנ"ל.
האם תקין שהם לוקחים כדמי ביטול חודש מראש למרות שעקב הקורונה אני לא יכול יותר להגיע? | |
|
|
|
| 6/7/2020 23:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 23:43:12 |
| שלום רב יואב,
עקרונית, תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן קובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מהצרכן בעסקה למנוי במכון כושר (כאשר ההודעה צריכה להיעשות 30 יום מראש כאשר בתקופה הזו הצרכן ימשיך לקבל שירות), ראה מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
יחד עם זאת, אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים קשורים בעסקה זו. | |
|
|
|
| 5/7/2020 14:49 |
מרינה מצקין |
 | | מחבר: | מרינה מצקין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 14:49:13 |
| | נאלצנו לדחות את תאריך החתונה פעם אחת ולצערי כרגע אנחנו לפני דחייה נוספת ,הגן אירועים מתעקש לקחת מאיתנו את כספי המקדמה למרות שלא קיבלנו שום תמורה ממשית האם זה חוקי המקדמה עומד על כמעט 30,000 ש"ח | |
|
|
|
| 6/7/2020 23:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 23:39:12 |
| שלום רב מרינה,
מתי מועד קבלת השירות?
עליכם לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט דרישתכם ולאחריו הגישו תלונה באתרנו. | |
|
|
|
| 5/7/2020 14:23 |
רונה |
 | | מחבר: | רונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 14:23:42 |
| בחודש פברואר חדשתי זוג מנויים לתיאטרון הצפון בסכום של כ 1500 ש"ח . המנוי לשנה הבאה העונה אמורה הייתה להתחיל בספטמבר.
לפני מספר ימים ביקש התיאטרון הקפאת הליכים ושינסו למכור אותו . אני מעוניינת לבטל את המנוי מכיוון שלא אקבל את התמורה, לשמה שלמתי . התיאטרון סגור ואין עם מי לדבר וחברת האשראי לא יכולה להחזיר לי את הכס מכיוון שסיימתי לשלם במאי, שלמתי ב 4 תשלומים. מה ניתן לעשות?
אגב, במצב שכרגע נוצר , אין לי תלונות לגבי שתי ההצגות מהמנוי של השנה שלא התקיימו עקב הקורונה אני פשוט רוצה החזר כספי עבור המנוי של שנה הבאה | |
|
|
|
| 5/7/2020 14:34 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 14:34:53 |
| | עו"ד שבכתבה הוא הכתובת: https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3837991,00.html | |
|
|
|
| 6/7/2020 23:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 23:31:53 |
| שלום רב רונה,
תנסי לפנות אל הנאמן שמונה לחברה וכן תנסי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/7/2020 14:17 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 14:17:44 |
| שלום רב,
מכבי שירותי בריאות לא שולחים אלי חשבונות במייל, כשביקשתי זאת, קיבלתי תשובה שהמידע נמצא באתר מכבי.
האם אני זכאית לקבל את החשבונות במייל?
בתודה,
שרית | |
|
|
|
| 6/7/2020 23:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 23:12:02 |
| שלום רב שרית,
תנסי לעיין בתקנון החברה. | |
|
|
|
| 5/7/2020 14:00 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 14:00:28 |
| אני מנויה לקאנטרי סמוך לעיר מגוריי
בתאריך ב15.3 הקאנטרי נסגר בעקבות הקורונה כאשר בתאריך זה נשארו לי עוד חודשיים למנוי.
בשלב זה הודיעו כל המנויים מוקפאים ויחזרו כאשר ייפתח הקאנטרי.
בעקבות מצב הקורונה שלחתי מייל כאשר נפתח הקאנטרי שאני רוצה לבטל את המנוי. היום לאחר יותר מחודש משליחת המייל התקשרתי ואמרו לי שאין מה להחזיר כי צריך להודיע חודש מראש על ביטול (חודש אחד ירד) ויש עוד 17% דמי ביטול שהם בגובה התשלום של חודש שלם (עוד חודש ירד) כך שלטענתם אני לא זכאית להחזר כלל. זה לאחר ששילמתי על חודשים מרץ ואפריל יותר מ550 שקלים וחדר הכושר נפתח ב10.5
האם הם יכולים להשתמש בהודעה חודש מראש כאשר לא יכולתי לדעת על סגירת הקאנטרי עד היום בו הוא נסגר?
האם אני באמת לא זכאית לשום החזר? | |
|
|
|
| 6/7/2020 23:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 23:09:54 |
| שלום רב מאיה,
עקרונית, תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן קובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מהצרכן בעסקה למנוי במכון כושר (כאשר ההודעה צריכה להיעשות 30 יום מראש כאשר בתקופה הזו הצרכן ימשיך לקבל שירות), ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
אולם לעניין טענתך לפיה:
"...בתאריך ב15.3 הקאנטרי נסגר בעקבות הקורונה כאשר בתאריך זה נשארו לי עוד חודשיים למנוי.
בשלב זה הודיעו כל המנויים מוקפאים ויחזרו כאשר ייפתח הקאנטרי..." - אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים (מכתב ששלחת לחברה, דף פירוט חיוב , חוזה וכל מסמך הקשור בעסקה זו) | |
|
|
|
| 5/7/2020 13:52 |
דן גולדה |
 | | מחבר: | דן גולדה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 13:52:50 |
| | תיקון טלפון סלולרי במיסגרת האחריות, תוך כמה זמן היבואן חייב לתקן ? | |
|
|
|
| 6/7/2020 23:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 23:05:37 |
| שלום רב דן,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
במידה שמדובר באחריות של שנת האחריות הראשונה,כקבוע בחוק אזי' התיקון לא יאוחר משבועיים. | |
|
|
|
| 5/7/2020 12:47 |
Irena Valis |
 | | מחבר: | Irena Valis (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 12:47:02 |
| שלום רב,
מישהו יודעה איפה אפשר למצוא פסק דין לגבי פרשת טבלטים בחברה פלפון? | |
|
|
|
| 5/7/2020 12:54 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 12:54:28 |
| | תתחילי מגוגל ולפי הפרטים שם (בית משפט, שופט, תאריך) תוכלי לחפש באתר נט המשפט. | |
|
|
|
| 6/7/2020 23:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 23:02:18 |
| שלום רב אירנה,
תנסי לחפש באינטרנט, עם מילות החיפוש שציינת לעיל.
במידה שנתקלת בבעיה מעין זו תוכלי לפנות לרשות להגנת הצרכן וכן תוכלי להגיש תלונה באתרנו. | |
|
|
|
| 5/7/2020 12:38 |
אנה לוי |
 | | מחבר: | אנה לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 12:38:20 |
| שלום רב
אני גרה במושב שתולים ומידי תקופה יש כאן הפסקות חשמל שגוררות אחריהן פגיעה במכשירי חשמל.
מה אפשר לעשות בנושא
פניתי היום לחברת החשמל ונאמר לי לחכות 92 דק למענה
אחרי שעה וחצי השיחה נותקה!
מה אפשר לעשות בנושא?
אשמח לתשובה
תודה רבה | |
|
|
|
| 6/7/2020 22:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 22:51:00 |
| שלום רב אנה,
בעניין זה באפשרותך לפנות אל רשות החשמל בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/the_electricity_authority | |
|
|
|
| 5/7/2020 12:35 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 12:35:16 |
| אני רוצה לבטל את המנוי בגלל הקורונה
נדרשתי לדמי ביטוח בסך 700 שח
האים זה חוקי לבקש דמי ביטול? | |
|
|
|
| 6/7/2020 22:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 22:48:55 |
| שלום רב אלון,
עקרונית, תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן קובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מהצרכן בעסקה למנוי במכון כושר (כאשר ההודעה צריכה להיעשות 30 יום מראש כאשר בתקופה הזו הצרכן ימשיך לקבל שירות), ראה מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 | |
|
|
|
| 5/7/2020 12:26 |
עמיחי |
 | | מחבר: | עמיחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 12:26:39 |
| שלום,
הזמנו כרטיסים לבולגריה דרך חברת ריינאר, החברה מפעילה טיסות החל מתחילת יולי למרות שאסור לישראלים (כמונו) להיכנס לבולגריה בגלל הקורונה כך שאין לנו שום אפשרות לטוס בטיסה זו.
מה הדין במקרה כזה? האם החברה יכולה להגיד שזאת בעיה שלנו שאסור לנו לטוס? | |
|
|
|
| 6/7/2020 22:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 22:44:26 |
| שלום רב עמיחי,
במידה שלחברה אין נציגות מוסמכת בישראל הרי שלא ניתן לאכוף את חוקי מדינת ישראל, ולכן יהיה באפשרותך לנסות לברר מול החברה.
| |
|
|
|
| 5/7/2020 11:13 |
טובה מאיר |
 | | מחבר: | טובה מאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 11:13:59 |
| שלום רב !!!!
הזמנתי להוריי בהפתעה חופשה לפסח דרך האינטרנט בכרטיס אשראי באתר בוקינג. עוד באותו היום להזמנה זו ביטלתי אותה,מכיון שאמא שלי סירבה בכל תוקף לנסוע מסיבה בריאותית. המארח עוד באותו היום חייב את כרטיס האשראי שלי וקנס אותי בסכום של 3400 ש"ח, אני שמעתי על עסקאות מכר מרחוק שניתן לבטלן עד 14 יום , ובכן אני ביטלתי עוד באותו יום ונקנסתי. המארח טוען שהוא כתב באתר שאין החזר כספי על ביטול , אני לא ראיתי את זה כתוב בזמנו כשהזמנתי, השאלה שלי האם הוא יכול לעשות חוק לעצמו ??? האם מותר לו לפי החוק לכתוב באתר בוקינג חוק המיטיב עימו ולגזול כסף מאנשים תמימים? אנשים שלא תמיד מסתכלים על השורות הקטנות, אני גם לא בטוחה שהיה כתוב על חוק זה, המארח סה"כ אדם בעל צימר שפרסם את הצימר שלו באתר בוקינג, להמציא חוקים משל עצמו? למרות חוק ה- 14 יום ? | |
|
|
|
| 6/7/2020 15:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 15:24:54 |
| שלום רב טובה,
מתי בוצע העסקה(תאריך)?
מתי נקבע מועד קבלת השירות?
האם קיבלת טופס גילוי נאות שבו מפורטים פרטי העסקה, מחיר, פרטים בדבר זכות לבטל את העסקה ועוד? | |
|
|
|
| 5/7/2020 11:09 |
רני |
 | | מחבר: | רני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 11:09:04 |
| | האם מגיעה החזר כספי מגן ילדים עבור תקופת בה ילד לא הגיעה לגן מכוון שהיה בסגר בשכונת מגוריו? בתקופת הסגר הגן המשיך לתפקד ולתת שירותי גן? | |
|
|
|
| 6/7/2020 15:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 15:24:06 |
| שלום רב רני,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
ולכן אם פנייתך נעשית בהיותך בית העסק אנו מנועים מלסייע לך. | |
|
|
|
| 5/7/2020 11:07 |
רני |
 | | מחבר: | רני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 11:07:40 |
| | האם מגיעה החזר כספי מגן ילדים עבור תקופת בה ילד היה בבידוד עקב חשיפה לקורונה? בתקופת הבידוד הגן המשיך לתפקד ולתת שירותי גן? | |
|
|
|
| 6/7/2020 15:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 15:08:49 |
| שלום רב רני,
במידה שפנייתך הינה בעבור ילדך,האם יש לך אישורים על כך? אם כן, פנה אל בית העסק לבירור .
ובמידה שתתקל בבעיה תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים הקושרים בכך.
יצוין כי במידה שמדובר בפניה של בית העסק אנו מנועים מלסייע לך וזאת היות שהמועצה לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק. | |
|
|
|
| 5/7/2020 11:08 |
רני ש |
 | | מחבר: | רני ש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 11:08:20 |
| | מה היא ההגדה החוקי לסיכול חוזה. האם זה אומר ש100% מהשירות לא ניתן או מספיק ש-50% ממנו בעל העסק לא קיים. האם מספיק 5% מהשירותים הכללי שלא מסופק להיות מוגדר "סיכול חוזה". הדבר חשוב בשל חישוב החזרים ללקוחות. אם המדינה היא זאת שסיכלה את החוזה, האם המדינה צריכה לפצות את הלקוח או נותן השירות? | |
|
|
|
| 6/7/2020 15:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 15:06:40 |
| שלום רב רני,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
ולכן אם פנייתך נעשית בהיותך בית העסק אנו מנועים מלסייע לך.
| |
|
|
|
| 5/7/2020 11:07 |
רני |
 | | מחבר: | רני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 11:07:22 |
| | האם מגיעה החזר כספי מגן ילדים עבור תקופת בה ילד היה בבידוד עקב חשיפה לקורונה? בתקופת הבידוד הגן המשיך לתפקד ולתת שירותי גן? | |
|
|
|
| 6/7/2020 14:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 14:55:17 |
| שלום רב רני,
ככל שפנייתך הינה בעבור ילדך- האם יש לך אישורים על כך? אם כן, פנה אל בית העסק לבירור . ובמידה שתתקל בבעיה תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים הקושרים בכך. יש לציין כי במידה שהפניה המדוברת הינה בהיותך בית העסק, אנו מנועים מלסייע לך היות שהמועצה לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק. | |
|
|
|
| 5/7/2020 11:06 |
רני |
 | | מחבר: | רני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 11:06:29 |
| | גן הילדים שלנו נסגר למשך הקורונה, תקופה בת חודש וחצי. החוזה בין הגן להורים מגדיר את שנת הלימודים כשנה מלאה מספטמבר ועד ה-8 לאוגוסט. החוזה מגדיר שילד רשום טופס מקום אשר שמור לו למשך כל השנה. ישנו גם סעיף בחוזה שמגדיר ששכר הלימוד ישולם גם בגין תקופת היעדרות של הילד מהגן הן מסיבת מחלה ו/או מכל סיבה אחרת. איך מחושב ההחזר עבור "סיכול חוזה" בתקופת הקורונה? חשוב לציין שמייד אחרי תקופת ההסגר של הקורונה הגן חזר לתפקד באופן מלאה והמקום של הילדים נשמר. כמו כן ההוצאות של בעלי הגן לא פסקו במשך תקופת הקורונה. | |
|
|
|
| 6/7/2020 14:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 14:51:36 |
| שלום רב רני,
לעניין גביית תשלום בזמן שהגן היה סגור בשל החלטת הממשלה,ראי מידע מפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tviaa _ganim
במידה שאתה מעוניין שנבדוק את פנייתך הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים (כולל העתק מההסכם). | |
|
|
|
| 5/7/2020 10:57 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 10:57:26 |
| | שלום, לפני 8 חודשים רכשתי מזרון ומיטה. המיטה לא נכנסה לחדר בדירה הקודמת שלי, החנות לא הסכימה לבטל את העסקה (חושבת שעקב זמני המשלוח עברו 14 ימי עסקים) והציעה לי לקחת מיטה מפורקת במקום – לא הסכמתי וחתמתי רק על קבלת המזרון. המיטה בעצם נשארה אצלי ארוזה כל התקופה (מבחינתי הכריחו אותי, כיוון שהפתרון שהציעו לא רלוונטי ורציתי ביטול, ציטוט של המוכר בחנות "המיטה לא נכנסת - זבשך"). לאחרונה עברתי לדירה חדשה, המיטה נפתחה וגיליתי שלא רק שהצבעים של הבסיס והראש לא תואמים, ראש המיטה קטן מידי ולא ניתן להרכיבו לבסיס. למזלי המוביל של החברה הוא זה שהביא את המיטה לדירה החדשה שלי כך שיכול להוכיח שהמיטה נפתחה רק כעת. יש אחריות על המוצר. נתקלתי בעבר בבריונות מצד רשת החנויות ואני חוששת להיתקל בכך שוב. מה ניתן לעשות? תודה. | |
|
|
|
| 6/7/2020 14:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 14:42:58 |
| שלום רב עדי,
עקרונית, סעיף 13(א) בחוק המכר, תשכ"ח-1968 קובע כי:
"13. (א) על הקונה לבדוק את הממכר מיד לאחר קבלתו."
עם זאת, סעיף 15 בחוק המכר מתייחס במקרה בו אי התאמה נסתרת:
"15. לא היתה אי-ההתאמה ניתנת לגילוי בבדיקה סבירה, זכאי הקונה להסתמך עליה על אף האמור בסעיף 14, ובלבד שנתן למוכר הודעה עליה מיד לאחר שגילה אותה; אולם במכירת נכס נד אין הקונה זכאי לחזור בו מן החוזה אם נתן הודעה כאמור לאחר שעברו שנתיים ממסירת הממכר, ואין הוא זכאי ליתר התרופות בשל הפרת חוזה אם נתן את ההודעה לאחר שעברו ארבע שנים ממסירת הממכר."
על כן, ובהנחה שמדובר באי התאמה נסתרת,תנסי אולי לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 5/7/2020 10:19 |
נגה |
 | | מחבר: | נגה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 10:19:41 |
| שלום, קניתי מצלמה באתר אינטרנט של רשת חנויות ישראלית. התחרטתי ואני רוצה להחזיר אותה. בשירות הלקוחות של החנות אומרים לי כי עליי להגיע פיזית לסניף הקרוב.אני גרה בפריפריה ואין סניף קרוב... אני רוצה להחזיר דרך הדואר כמו שקניתי בלי להגיע לסניף. האם זו הפרה של חוק הגנת הצרכן?
תודה מראש, נגה. | |
|
|
|
| 6/7/2020 13:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 13:48:48 |
| שלום רב נגה,
האם קיבלת טופס גילוי נאות, כמתחייב בעסקת מכר מרחוק בו תוכלי לקבל מידע מפורט על המוצר שנרכש,מחירו ותנאי התשלום, פרטים בדבר זכות לבטל את העסקה מכח החוק ועוד?
עקרונית, סעיף 14ה(ב)(2) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יחזירו לעוסק במקום עסקו, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה."
לפיכך, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק(ככל שלא קיבלת טופס גילוי נאות ולא נמסר לך פרטים בדבר זכות לבטל את העסקה) בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
במידה שתתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 6/7/2020 14:42 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 14:42:05 |
| | אתה יכול לבטל בכתב את העסקה. העסק חייב להחזיר לך בזמן קצוב את כספך (ללא תלות בהחזרת המוצר וכספך זה מה שחשוב) בניכוי דמי ביטול, אחרת אתה יכול תבוע אותו בסכום של עד 10000 ש"ח. על החזרת המוצר תדונו בהמשך. כפי שאתה רואה בחוק, אין חובה להגיע לחנות. | |
|
|
|
| 5/7/2020 10:30 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 10:30:09 |
| שלום רב,
אני לוקח של פרטנר ומשלם לפרטנר עבור האינטרנט הביתי, ספק ואינטרנט (ספק=פרטנר ותשתית= בזק). כאמור, התשלום נעשה ישירות לפרטנר כמו גם התמיכה היא של פרטנר.
לאחר מספר תקלות באינטרנט ולאחר שביקר בביתי טכנאי של פרטנר שלא הצליח לפתור את התקלה, הטכנאי של פרטנר המליץ ואף דיבר עם פרטנר מביתי כדי שהם, פרטנר, יתאמו פגישה משותפת בביתי (טכנאי פרטנר וטכנאי בזק יחדיו). כאמור, התיאום נעשה דרך חברת פרטנר.
הביקור נקבע לאחד הימים בין השעות 12:00-14:00. בין השעות האלו הגיע טכנאי של בזק לביתי אך טכנאי של פרטנר לא הגיע. העלינו לשיחה את פרטנר ושאלנו מדוע לא הגיע הטכנאי שלהם גם כן כפי שסוכם ותואם, פרטנר התנצלו כי משום מה זה לא נקלט אצלהם, למרות שהם אלו שפתחו את הקריאה המשותפת, וכי אכן הם שכחו ולא יגיע טכנאי כפי שנקבע. לבסוף לא הגיע בכלל טכנאי של פרטנר. טכנאי בזק אמר שאין לו מה לעשות ללא טכנאי פרטנר ויצא לדרכו. התקלה לא נפתרה. טכנאי בזק אף הציע לי לפנות לפיצוי עפ"י חוק הטכנאים.
התקשרתי לפרטנר וביקשתי פיצוי בהתאם לחוק הטכנאים. הם אמרו כי יעבירו זאת למחלקה המתאימה וכי בתוך 30 יום אראה את הפיצוי בחשבון. לאחר 30 יום התקשרתי כי לא קיבלתי את הפיצוי ולפתע שינו את דעתם וטענו כי לאחר בחינת הדברים החליטו כי לא מגיע לי פיצוי עפ"י חוק הטכנאים כי - הגיע טכנאי של בזק ומכאן כי מבחינתם הגיע טכנאי היות והם אלו שמתאמים את הגעת נציג בזק. הסברתי להם כי זה טענה זאת אין בה ממש היות והם תיאמו פגישה משותפת של טכנאי פרטנר ושל טכנאי בזק יחדיו, היות וטכנאי בזק לבד או טכנאי פרטנר לבד לא הצליחו לפתור את הבעיה וזה פתרון שהם הציעו ובסוף הגיע רק נציג בזק, הם ממשיכים להתעקש כי מבחינתם טכנאי הגיע. אטימות חסרת היגיון.
אבקש לדעת את חוות דעתכם בעניין. האם מגיע לי פיצוי בהסתמך על חוק הטכנאים באי הגעת טכנאי פרטנר לפגישה משותפת שפרטנר יזמו ותאמו יחד עם נציג בזק בביתי כאשר רק נציג בזק הגיע לבסוף.
תודה מראש,
משה
| |
|
|
|
| 6/7/2020 14:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 14:36:18 |
| שלום רב משה,
באפשרותך לפנות אל החברה בהתאם לסעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" המקנה לצרכן לדרוש פיצויים ללא הוכחת נזק, למידע רחב בעניין ראה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
היה ותתקל בבעיה, אנו מזמינים אותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים הקשורים בעניין זה. | |
|
|
|
| 5/7/2020 10:20 |
ספיר |
 | | מחבר: | ספיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 10:20:34 |
| | ב19/6 מסרתי את הפלאפון שלי לתיקון בחברה בה אני משלמת על ביטוח פלאפון כל חודש. אמרו לי שתוך 7 ימי עסקים לכל היותר הפלאפון יהיה מוכן.כל פעם אומרים ביום יומיים הקרובים זה יהיה מוכן. גורמים לי להגיע לסניף ולקבל תשובות כמו "לא אמרנו שזה יהיה מוכן" עברו כבר 16 ימים והפלאפון עדיין לא הגיע מתיקון. בנוסף לזה השירות מזלזל. האם יש מקום להגשת תביעה? תודה רבה | |
|
|
|
| 6/7/2020 14:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 14:31:02 |
| שלום רב ספיר,
היות ואת מציינת כי למוצר יש ביטוח, אני מציעה כי תעייני בהסכם ההתקשרות בניכם ובמידה שהתנהלות החברה מנוגדת למוסכם בניכם בחוזה, יהיה עליך לפנות אליה בכתב ולאחריו אם תתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|