| 6/7/2020 10:12 |
יחיאל |
 | | מחבר: | יחיאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 10:12:27 |
| שלום
תוך כמה זמן צריכה החברה לשלוח טכנאי לתיקון תקלה?
האינטרנט והטלפון הביתי לא פעילים....
תודה | |
|
|
|
| 7/7/2020 16:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 16:50:06 |
| שלום רב יחיאל,
מתי הודעת על תקלה?
האם החברה קבעה מועד מסויים ושעה להגעת טכנאי? אם לאו, רצוי לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. ואם תתקל בבעיה, תוכל להגיש תלונה באתרנו. | |
|
|
|
| 6/7/2020 09:52 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 09:52:21 |
| שלום,
אנחנו זוג צעיר שהתארס וסגר חתונה לפני תקופת הקורונה.
חתמנו על חוזה מול אולם האירועים ונתנו מקדמה של 20% מסך האירוע.
החתונה הייתה אמורה להתקיים באפריל האחרון אבל בעקבות המגבלות, דחינו לאוקטובר.
עד כאן הכל קרה באופן תקין על פי החוזה שנחתם מול האולם, לא ביקשו מאיתנו תוספת תשלום על התאריך החדש.
במידה ואנחנו מעוניינים לבטל, עמדת האולם היא שלא יחזירו לנו את המקדמה של ה20% ששולמה מראש.
הסעיף בחוזה אומר כי במצב של כח עליון, האולם מחוייב לתת לנו תאריך חדש וביטול מצידנו יגרור קנס.
האם, במידה והמצב לא יאפשר לקיים את האירוע גם באוקטובר ואנחנו לא נהיה מעוניינים לדחות שוב, מגיע לנו לקבל את המקדמה של ה20%?
יש לציין כי כן היינו בטעימות עם כל המשפחה והאולם כן התחיל את תהליך ההתארגנות לאירוע שלנו, אבל לא בסדר גודל של 20% עלות.
אני מוכנה לשלם על הטעימות, כי אכן קיבלתי שירות, אבל לא מוכנה לשלם עשרות אלפי שקלים על שירות שלא אקבל.
אשמח לייעוץ. | |
|
|
|
| 7/7/2020 16:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 16:47:58 |
| שלום רב גברת,
בפנייתך את מציינת כי:
"...האם, במידה והמצב לא יאפשר לקיים את האירוע גם באוקטובר ואנחנו לא נהיה מעוניינים לדחות שוב, מגיע לנו לקבל את המקדמה של ה20%?..."- אם כך ובמידה שלא תגיעו להסכמה אזי' רק בית המשפט מוסמך להכריע. | |
|
|
|
| 6/7/2020 09:46 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 09:46:10 |
| שלום,
לקחתי הלוואה לרכב דרך לאומי קארד לפני כ5 שנים, וחייבו אותי בדמי כרטיס שהנפיקו עבורי (ללא רצוני) למשך כל תקופת ההלוואה. לאחרונה נתקלתי בהסכם פשרה בתאריך 02/2019 לתביעה ייצוגית בדיוק על הנושא הזה (התניית שירות בשירות של לאומי קארד לנותלי הלוואת רכב). איך אפשר לבדוק אם אני זכאי להחזר?
תודה. | |
|
|
|
| 7/7/2020 16:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 16:31:49 |
| שלום רב גיא,
תנסה לאתר את פרטי עו"ד שייצג את התובע בתובענה ייצוגית ולברר מולו. | |
|
|
|
| 6/7/2020 09:09 |
ציפורה |
 | | מחבר: | ציפורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 09:09:39 |
| שלום רב
בזמן קביעת טיפול אצל קוסמטיקאית נאמר לי סכום הטיפול
בזמן הטיפול הוצעו לי תכשירי טיפוח
שילמתי
לאחר התשלום גיליתי שעל כל המוצרים והטיפול נוסף מע"מ !!!
לא נאמר לי כלום על כולל מעמ /לא כולל מעמ בכל תקופת ההתקשרות וגם לא בזמן רכישת המוצרים
האם תקין?
האם אוכל לדרוש את המע"מ ?
| |
|
|
|
| 7/7/2020 16:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 16:19:58 |
| שלום רב ציפורה,
בפנייתך את מציינת כי:
"...לאחר התשלום גיליתי שעל כל המוצרים והטיפול נוסף מע"מ..."- מה המחיר שהוצג לך ומה המחיר שנגבה ממך?
עקרונית, סעיף 17ב בחוק הגנת הצרכן על בית העסק להציג את המחיר הכולל, כולל מע"מ.
| |
|
|
|
| 6/7/2020 09:08 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 09:08:03 |
| בוט המועצה לצרכנות
שלום רב, בטרם פרסום השאלה בפורום, נשמח לנסות לסייע לך באמצעות הצ'ט בוט שלנו. למעבר לפורום ולסגירת החלון לחץ על הלוגו בפינה הימנית מטה
על איזה נושא אתה מעוניין לשאול? נא בחר אחד מהנושאים או הקלד בשדה מטה
שאלות בנושא מוצרים פגומים, החזרת מוצרים וזיכויים
הינך נמצא בתפריט בנושא מוצרים פגומים, החזרת מוצרים וזיכויים. נא בחר את אחד מהתחומים הבאים:
מוצרים פגומים
למידע אודות תקלות חוזרות ומוצרים פגומים לחץ על הקישור
consumers.org.il
האם המידע סייע לך?
לא
האם ברצונך לשאול שאלה נוספת?
שלום רב, לפני חודשיים לערך קניתי מקרר , בעת הרכישה לא היה בתצוגה הצבע שהוזמן (לבן) סופק לי מקרר והיה נראה כי זה לא הצבע שהזמנתי , באותו מעמד התקשרתי לספק והוא אמר שזה הלבן של המקרר הזה וזה הדגם. מכיוון שבפועל לא ראיתי את הצבע הלבן של המקרר הזה הוא עירר את ביטחוני וקיבלתי את דבריו. היום מסתבר כי הדגם שסופק זה לא הדגם שהזמנתי ורשום בהזמנה שלי . מה גם שלא מצאתי את הדגם הרשום במקרר הנמצא אצלי באתר של חברת המקרר ולא מצאתי שום מקרר דומה לזה באתר. משמע נראה לי שסופק לי מקרר לא מקורי . האם היום לאחר מספר חודשים קטן ניתן לתבוע את הספק לקבלת הדגם שהוזמן??? י
| |
|
|
|
| 7/7/2020 16:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 16:13:39 |
| שלום רב מור,
בפנייתך את מציינת כי:
"...היום מסתבר כי הדגם שסופק זה לא הדגם שהזמנתי ורשום בהזמנה שלי..."- האם תוכלי לציין מתי נרכש המוצר(תאריך)?
בנוסף את מציינת כי:"...באותו מעמד התקשרתי לספק והוא אמר שזה הלבן של המקרר הזה וזה הדגם..."- האם יש לך תיעוד של השיחה?
עקרונית,סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה בהטיב, המהות, הכמות והסוג של נכס או שירות, כאשר הסעד הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
זאת ועוד, סעיף 13(א) בחוק המכר, תשכ"ח-1968 קובע כי:
"13. (א) על הקונה לבדוק את הממכר מיד לאחר קבלתו."
עם זאת, סעיף 15 בחוק המכר מתייחס במקרה בו אי התאמה נסתרת:
"15. לא היתה אי-ההתאמה ניתנת לגילוי בבדיקה סבירה, זכאי הקונה להסתמך עליה על אף האמור בסעיף 14, ובלבד שנתן למוכר הודעה עליה מיד לאחר שגילה אותה;..."
לאור האמור לעיל, ובהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 5/7/2020 19:40 |
גאולה |
 | | מחבר: | גאולה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 19:40:46 |
| שלום,
בשל בעיה רפואית המצאתי אישור רפואי ביקשתי ממכון הכושר החזיר את כספי בכין התקופה בה לא הייתי כשירה לבצע פעילות ספורטיבית ובתשובה ענו כי חודשים אלו הוקפאו . אינני מעוניינת שיקפיאו לי תקופה זו אלא אוצה את כספי חזרה. מדובר מחודש ינואר ועד סוף יוני . אילי היה מדובר בחודש ימים לא הייתה מבחינתי בעיה אך מדובר בתקופה של של כשישה חודשים . האם עומדת לי הזכות להחזר כספי? | |
|
|
|
| 7/7/2020 15:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 15:53:11 |
| שלום רב גאולה,
ראי מידע בעניין בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 (תחת הכותרת:"שאלות ותשובות...במקרה של מצב בריאותי לקוי – האם אפשר לבטל את המנוי ולדרוש את כספי בגין התקופה שלא נוצלה?").
לאחריו פני אל בית העסק בכתב לבירור העניין לאור האמור בקישור שלעיל(ככל שקיימת אישור רפואי). | |
|
|
|
| 5/7/2020 14:19 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 14:19:25 |
| שלום
הזמנתי טיסה במבצע של אל על שהיה אפשר להזמין ולבטל בלי דמי ביטול עד 3 שעות לפני הטיסה. ביטלתי אחרי שבוע שהזמנתי - הזמנתי דרך דיזנהאוס, ודיזנהאוס אישרו לי שבוטל ושאקבל אחזר כספי מלא. הם המשיכו להוריד לי את הכסף על העסקה ועד היום לא קיבלתי את ההחזר עצמו. הם טוענים שמחכים להחזר מאל על. אני הזמנתי דרך דיזנהאוס, לא מאל על, אז מי אחראי להחזיר לי את הכסף?
ומה אני עושה עם זה שאחרי שהודעתי על ביטול והם אישרו, הם המשיכו לחייב אותי בכרטיס אשראי עוד 2 תשלומים?
| |
|
|
|
| 6/7/2020 23:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 23:14:34 |
| שלום רב קרן,
בפנייתך את מציינת כי:
"...הזמנתי טיסה במבצע של אל על שהיה אפשר להזמין ולבטל בלי דמי ביטול עד 3 שעות לפני הטיסה..."- היכן זה צוין?
במידה שנעשתה פניה בכתב אל בית העסק מולו בוצעה העסקה, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/7/2020 14:27 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 14:27:57 |
| הי,
כן, פניתי כמה ימים לאחר ביצוע העסקה בכתב וביקשתי לבטל את ההזמנה.
רשמו לי שההזמנה מבוטלת ושאקבל החזר כספי מלא תוך 30 יום.
זה היה באפריל ועד היום לא החזירו שקל.
מאז פניתי כמה פעמים בכתב ואמרו לי שיחזירו לי רק ברגע שיקבלו את הכסף חזרה מאל על.
חשוב לציין שמרגע הבקשה שלי לביטול המשיכו להוריד לי עוד את שאר התשלומים על העסקה!!
אז פשוט להגיש דרככם תלונה?
תודה,
קרן | |
|
|
|
| 7/7/2020 15:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 15:40:34 |
| שלום רב קרן,
אם כך, הגישי תלונה באתרנו. | |
|
|
|
| 6/7/2020 09:04 |
יסמין |
 | | מחבר: | יסמין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 09:04:54 |
| שלום,
רכשנו כרטיסי טיסה מגוליבר לטיסה שיוצאת בחודש אפריל, ובסוף מרץ חברת התעופה wizz air ביטלה את כל הטיסות. גוליבר שלחה שיחזירו את הכסף בתוך כ90 ימים מיום הביטול. בנתיים לא קיבלנו את הכסף חזרה, גוליבר אומרת שתעביר את הכסף רק כשתקבל אותו מחברת התעופה. מה אפשר לעשות?
תודה. | |
|
|
|
| 7/7/2020 15:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 15:34:45 |
| שלום רב יסמין,
בהנחה שנשלח מכתב אל סוכנות הנסיעות אני מציעה כי תגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 6/7/2020 08:55 |
rivky |
 | | מחבר: | rivky (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 08:55:33 |
| שלום וברכה
אני כל יום נוסעת באוטובוס מבנייני האומר ירושלים לכיוון מבשרת בזמנים קבועים
עמדתי בתחנה וחיכיתי לאוטובוס ולבסוף ראיתי שהוא מאחורי האוטובוס שעמד בתחנה והסתיר אותו
הוא פתח שם את הדלתות למרות שהיה אמור לחכות ולפתוח רק בתחנה
הלכתי לאוטובוס והיה בנא מולי שעלה שמתי רגל אחת על מדרגת האוטובוס והנהג התחיל ליסוע נשארתי למטה והסתחררתי ואיבדתי שיווי משקל וברגע האחרון תפסתי את עצמי מליפול על הרצפה,
אני מדגישה אני בהריון בחודש שישי,
זה היה סכנה לי ולעובר שלי!
אשמח לדעת איך ומה הכי כדאי לעשות כדי לתבוע את החברה.
אני לא ניגשתי לבי לבדיקה
ואין לי עדים למקרה,
יש לי רק את הזמן של האוטובוס,
אחכ חיכיתי עוד 40 דק לעוד אוטובוס ועליתי עליו.
זה עשה לי עוגמת נפש וגם הפסדתי פגישה חשובה בעבודה .
אשמח לעזרה וייעוץ מה כדאי לעשות.
תודה! | |
|
|
|
| 7/7/2020 15:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 15:31:12 |
| שלום רב rivky,
עקרונית, סעיפים 428(ג),430,434(א) בתקנות התעבורה תשכ"א-1961 קובעות כי :
"(428)(ג) בתחנות שלא צויינו כתחנות מיוחדות, יעצור נהג אוטובוס אם אדם ממתין בתחנה, זולת אם אין באוטובוס מקום פנוי."
"430. נהג או כרטיסן חייבים לאפשר לכל נוסע להיכנס לאוטובוס, לפי האמור להלן, זולת אם אין באוטובוס מקום פנוי או אם נשמר מקום לנוסעים בתחנות אחרות:..."
" 434(א) נהג וכרטיסן חייבים להסיע כל נוסע המוכן לשלם את שכר הנסיעה, בכפוף לאמור בחלק זה."
על כן, באפשרותך לנסות לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך .
אולם, בעניין טענתך לפיה:
"...הלכתי לאוטובוס והיה בנא מולי שעלה שמתי רגל אחת על מדרגת האוטובוס והנהג התחיל ליסוע נשארתי למטה והסתחררתי ואיבדתי שיווי משקל וברגע האחרון תפסתי את עצמי מליפול על הרצפה,אני מדגישה אני בהריון בחודש שישי,..."- יהיה עליך להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני נזיקין. | |
|
|
|
| 6/7/2020 08:38 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 08:38:36 |
| שלום,
אני רכשתי בגד-ים בבילבונג בתווים שתקפים לכמה רשתות . היתה להם בעיה בייצור של המוצר ובגד הים דהה. הם מעוניינים לתת לי זיכוי רק לחנות ולא להחזיר לי את מה ששילמתי (שוברים לחנויות נוספות).
אני מעוניינת לקנות בגד-ים אחר בחנות אחרת ולא לקחת מוצר אחר שאין לי בו צורך מהחנות שלהם.
מה החוק אומר לגבי זה?
תודה
גלית | |
|
|
|
| 7/7/2020 15:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 15:17:04 |
| שלום רב גלית,
עקרונית, במקרה של פגם חוק המכר קובע כי על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך המוצר. | |
|
|
|
| 5/7/2020 19:40 |
גאולה |
 | | מחבר: | גאולה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 19:40:34 |
| שלום,
בשל בעיה רפואית המצאתי אישור רפואי ביקשתי ממכון הכושר החזיר את כספי בכין התקופה בה לא הייתי כשירה לבצע פעילות ספורטיבית ובתשובה ענו כי חודשים אלו הוקפאו . אינני מעוניינת שיקפיאו לי תקופה זו אלא אוצה את כספי חזרה. מדובר מחודש ינואר ועד סוף יוני . אילי היה מדובר בחודש ימים לא הייתה מבחינתי בעיה אך מדובר בתקופה של של כשישה חודשים . האם עומדת לי הזכות להחזר כספי? | |
|
|
|
| 7/7/2020 15:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 15:02:57 |
| שלום רב גאולה,
ראי מידע בעניין בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 (תחת הכותרת:"שאלות ותשובות...במקרה של מצב בריאותי לקוי – האם אפשר לבטל את המנוי ולדרוש את כספי בגין התקופה שלא נוצלה?").
בעקבותיו פני אל בית העסק בכתב לבירור העניין לאור האמור בקישור שלעיל(ככל שקיימת אישור רפואי). | |
|
|
|
| 28/6/2020 11:52 |
רמלה |
 | | מחבר: | רמלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/06/2020 | | שעה: | 11:52:49 |
| | קבלתי מתנה מערכת סטריאו כעבור 5 ימים מתאריך הרכישה החזרתי המערכת עם האריזה המקורית אך האריזה נקרעה בחלק העליון שלה בעל החנות אמר שיכול לזכות אותי רק ב= 50% . המוצר הוחזר תקין ללא שימוש. | |
|
|
|
| 29/6/2020 10:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/06/2020 | | שעה: | 10:13:06 |
| שלום רב אדון,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...קבלתי מתנה מערכת סטריאו ..."- מי מסר לך את המוצר במתנה? האם המתנה ניתנה במסגרת רכישה של מוצרים אחרים בחנות?
מה המדיניות של בית העסק?
האם המוצר חובר לחשמל(המהווה שימוש במקרה בו העסקה נעשתה פרונטלית)? | |
|
|
|
| 7/7/2020 12:28 |
רמלה |
 | | מחבר: | רמלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 12:28:21 |
| | המוצר נקנה בחנות מוצר יחיד ומסרתי לחנות את הקבלה לגבי המדיניות של החנות לא ידוע לי. המוצר לא חובר לחשמל והוחזר איך שהוא לחנות הבעיה היחידה שהקרטון נקרע למעלה. | |
|
|
|
| 7/7/2020 14:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 14:50:06 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, סעיף 2(1) בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) קובעות כי:
"...פתיחת האריזה כשלעצמה לא תיחשב שימוש או פגימה בטובין, אלא אם כן יוכח אחרת..."
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 5/7/2020 14:23 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 14:23:27 |
| דרך הביטוח קיבלנו רכב חלופי בזמן תיקון הרכב שלנו.
הרכב החלופי הובא אלינו (ישירות לחניה) ונלקח חזרה לחברת ההשכרה על ידי המוסך המטפל.
מכיוון שלא היינו בארץ בזמן התיקון הרכב נשאר בחניה ולא זז.
חברת ההשכרה הנפיקה דו"ח מצב תקין בזמן קבלת הרכב, אך לאחר יומיים הוציאה דו"ח חדש הטוען לסדק בשימשה וחייבה את כרטיס האשראי שלנו באלפי שקלים בגין תיקון.
לבקשתינו חברת ההשכרה ניפקה צילומים של הרכב. הצילומים ללא תאריך וללא שום סימן לנזק הנטען.
ישראכרד טוענים שהם לא יכולים לבטל עיסקה כזאת.
מה האפשרויות שלנו כעת? | |
|
|
|
| 6/7/2020 23:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 23:22:31 |
| שלום רב גל,
בפנייתך זו אתה מציין כי:
"...חברת ההשכרה הנפיקה דו"ח מצב תקין בזמן קבלת הרכב, אך לאחר יומיים הוציאה דו"ח חדש הטוען לסדק..."- האם יש לך ראיות התומכות בטענתך לפיה ישנו דו"ח שהונפק בזסן קבלת הרכב והדו"ח שהונפק לאחריו? אם כן, האם פנית אל בית העסק בכתב לבירור העניין? | |
|
|
|
| 7/7/2020 10:35 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 10:35:12 |
| | כן, חברת ההשכרה שלחה לי את שני הדוחות (התקין, ביום ההחזרה + הטוען לנזק, עם תאריך של יומיים אחרי). | |
|
|
|
| 7/7/2020 14:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 14:37:27 |
| שלום רב גל,
אם כך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור מה פשר השינוי בחלוף יומיים? ואם תתקל בבעיה תוכל לשקול תביעה לבית המשפט על מנת שיכריע בעניין. | |
|
|
|
| 7/7/2020 14:46 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 14:46:20 |
| | מי שצריך לקבל ולהחזיר את הרכב זה אתם/בא כוחכם כי שני הצדדים צריכים לבדוק את מצב הרכב בקבלה ובהחזרה. הליך ההעברה לא היה תקין. | |
|
|
|
| 5/7/2020 12:38 |
אנה לוי |
 | | מחבר: | אנה לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 12:38:27 |
| שלום רב
אני גרה במושב שתולים ומידי תקופה יש כאן הפסקות חשמל שגוררות אחריהן פגיעה במכשירי חשמל.
מה אפשר לעשות בנושא
פניתי היום לחברת החשמל ונאמר לי לחכות 92 דק למענה
אחרי שעה וחצי השיחה נותקה!
מה אפשר לעשות בנושא?
אשמח לתשובה
תודה רבה | |
|
|
|
| 5/7/2020 17:58 |
אנה לוי |
 | | מחבר: | אנה לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 17:58:38 |
| בינתיים פונים אליי עוד אנשים מהמושב עם טענות דומות, על מכשירי חשמל שנהרסים בעקבות התקלות החוזרות של חברת החשמל.
נשמח להכוונה
תודה רבה
אנה | |
|
|
|
| 7/7/2020 14:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 14:44:49 |
| שלום רב אנה,
תוכלי לפנות אל הרגולטור- רשות החשמל בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/the_electricity_authority | |
|
|
|
| 2/7/2020 15:13 |
כ |
 | | מחבר: | כ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2020 | | שעה: | 15:13:09 |
| ביצעתי עסקת לייזר ב-3000 ש"ח ב-12 תשלומים וישר לאחר מכן עשו לי טיפול ראשון. כל מה שהביאו לי זה קבלה ובה פירוט סך כל תשלום. לא הוסבר לי כלל לא בע"פ ולא בכתב על ביטול עסקה ולא נתנו לי חוזה. כאשר התקשרתי יום למחרת בכדי לבטל את העסקה אמרו שיבטלו ויגבו ממני 500 ש"ח על הטיפול. ביקשתי שישלחו לי טופס ובו פרטי ביטול העסקה בכדי לראות על מה בדיוק גבו סכום כזה. אמרו שישלחו, לא שלחו. האם יש סיבה להגשת תלונה?
בתודה מראש | |
|
|
|
| 5/7/2020 16:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 16:46:02 |
| שלום רב גברת,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה), מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בשירותי קוסמטיקה ואסתטיקה לרבות הסרת שיער, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה(בין אם הוחל בשירות ובין אם לאו) בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ואם השירות הוחל בנתינתו ואת נמצאת בתוך 14 ימים יהיה עליך לשלם את הערך היחסי.
אולם במידה שהמועד לביטול העסקה הקבוע בתקנות ביטול עסקה (כאמור בתוך 14 ימים), חלף, אזי' קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בכל עת שירצה בכך(מכיון שהעסקה הינה עסקה מתמשכת )אולם, אם בהסכם ההתקשרות בניכם סוכם על קנס יציאה יהיה על הצרכן לשלמו.
לעניין היעדר מסירת חוזה-היה ואת טוענת כי לא קיבלת את העתק מההסכם כמתחייב בסעיף 5(ב) בחוק הגנת הצרכן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/7/2020 17:38 |
כ |
 | | מחבר: | כ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 17:38:21 |
| היי,
העסקה בוצעה ב-28.06 ובוטלה יום למחרת. לגבי החוזה- זה לא שלא מסרו לי העתק, אלא הוא לא קיים, ולא הביאו לי כל מסמך אחר עם זכויותי לגבי ביטול העסקה. האם בעקבות כך, אני יכולה לבקש בתלונה החזר ההפרש בין הסכום שלקחו על הטיפול הראשון בעקבות הביטול (500 ש"ח) ובין הסכום עבור טיפול בודד בחבילת הטיפולים (250 ש"ח) ? | |
|
|
|
| 7/7/2020 14:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 14:42:24 |
| שלום רב גברת,
במידה שאין הסכם בניכם באפשרותך לפנות אל בית העסק, בכתב בשאלה- מכח מה בית העסק דורש תשלום בסך 500 ש"ח, ככל שאין הסכם הקובע זאת?
| |
|
|
|
| 5/7/2020 17:04 |
שגב כהן |
 | | מחבר: | שגב כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 17:04:11 |
| קניתי מרשת מוכרת בארץ חבילת מסיכות חד פעמיות, אך איכותן ירודה ולא פעם אחת ולא פעמיים נקרעו לי המסכות ממשיכה קלה כתוצאה משימוש תקין, העסק טוען שהוא מוכן לתת לי פיצוי כספי רק על המסיכות שלא השתמשתי בהן ושגם פעולה זו היא לפנים משורת הדין.
אני טוען כי לא הגיוני שעסק ימכור מוצר פגום, שהפגם יכול להתגלות רק לאחר השימוש בו, ועוד יטען כי השתמשתי במוצר ולכן איני יכול להחזירו ולקבל את כספי עליו.
חיפשתי באתר מה החוק אומר לגבי מוצר חד פעמי פגום ולא מצאתי, אשמח לעזרה. | |
|
|
|
| 7/7/2020 14:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 14:35:30 |
| שלום רב שגב,
תנסה אולי לפנות אל בית העסק בכתב מכח חוק המכר הקובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר. | |
|
|
|
| 2/7/2020 11:32 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2020 | | שעה: | 11:32:24 |
| אני מנויה לקאנטרי סמוך לעיר מגוריי
בתאריך ב15.3 הקאנטרי נסגר בעקבות הקורונה כאשר בתאריך זה נשארו לי עוד חודשיים למנוי.
בשלב זה הודיעו כל המנויים מוקפאים ויחזרו כאשר ייפתח הקאנטרי.
בעקבות מצב הקורונה שלחתי מייל כאשר נפתח הקאנטרי שאני רוצה לבטל את המנוי. היום לאחר יותר מחודש משליחת המייל התקשרתי ואמרו לי שאין מה להחזיר כי צריך להודיע חודש מראש על ביטול (חודש אחד ירד) ויש עוד 17% דמי ביטול שהם בגובה התשלום של חודש שלם (עוד חודש ירד) כך שלטענתם אני לא זכאית להחזר כלל. זה לאחר ששילמתי על חודשים מרץ ואפריל יותר מ550 שקלים וחדר הכושר נפתח ב10.5
האם הם יכולים להשתמש בהודעה חודש מראש כאשר לא יכולתי לדעת על סגירת הקאנטרי עד היום בו הוא נסגר?
האם אני באמת לא זכאית לשום החזר? | |
|
|
|
| 5/7/2020 15:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 15:48:31 |
| שלום רב מאיה,
עקרונית, תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן קובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מהצרכן בעסקה למנוי במכון כושר (כאשר ההודעה צריכה להיעשות 30 יום מראש כאשר בתקופה הזו הצרכן ימשיך לקבל שירות), ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
אולם לעניין טענתך לפיה:
"...בתאריך ב15.3 הקאנטרי נסגר בעקבות הקורונה כאשר בתאריך זה נשארו לי עוד חודשיים למנוי.
בשלב זה הודיעו כל המנויים מוקפאים ויחזרו כאשר ייפתח הקאנטרי..." - אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 6/7/2020 11:29 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 11:29:49 |
| השאלה מה עליי לכתוב במכתב?
בתשובתכם ציינתם שהחוק הוא אכן הודעה מראש של 30 יום.
כמובן שלא הודעתי חודש מראש כי לא ידעתי שהמצב בארץ יהיה כך חודש מראש, גם הקאנטרי לא ידעו.
האם בגלל המצב ישנה התגמשות של החוק בנוגע להודעה מראש של 30 יום?
| |
|
|
|
| 7/7/2020 13:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 13:20:27 |
| שלום רב מאיה,
כפי שציינתי לעיל,החוק קובע הודעה מראש של חודש ימים. | |
|
|
|
| 5/7/2020 16:37 |
ניב |
 | | מחבר: | ניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 16:37:40 |
| בתאריך 02.06.2020 רכשתי סדרת טיפולי פנים בעלות של 3300 ב6 תשלומים
בתאריך 05.07.2020 החלטתי לבקש מבית עסק לבטל העסקה שלי עקב חוסר שביעות רצון ובעיה כלכלית לתשלום
בתחילת השיחה אמרו לי שאין בעיה לבטל את העסקה אך לאחר מכן החליטו שמכיוון שעברו 14 יום אינם יכולים לבטל את העסקה שלי
לאחר בדיקה מעמיקה שלי באתר של החוק להגנת הצרכן נוכחתי לדעת כי אני זכאית לבטל את העסקה שלי עקב כך שאיני חתמתי על שום חוזה בעת סגירת העסקה, לא הובהרו לי שום פרטים בנושא ביטול
ולאחר בדיקה באתר שהבנתי שאני זכאית לביטול מילאתי את הטופס ושלחתי לבית העסק וגם לאחר מכן הם אינם התייחסו והחליטו שבגלל 14 יום הם לא מבטלים לי את העסקה | |
|
|
|
| 5/7/2020 16:55 |
ניב |
 | |
|
ניב |
 | |
|
ניב |
 | |
|
| 7/7/2020 13:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 13:15:15 |
| שלום רב ניב,
עקרונית, בעסקה מתמשכת קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בכל עת שהצרכן יחפוץ בכך ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים.
שנית, היה ולא קיבלת העתק מההסכם כמתחייב בסעיף 5(ב) בחוק הגנת הצרכן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 21/5/2020 12:10 |
ארגואן סלימאן |
 | | מחבר: | ארגואן סלימאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2020 | | שעה: | 12:10:31 |
| שלום
אני רכשתי חבילת האינטרנט של החברה בתחילת החודש ושמעתי עליה את המידע השלילי רק לאחרונה ואני מאוד חוששת שאני נופלת לחברה רמאית
אני פניתי לחברה לביטול העסקה ובסוף המשכתי איתם כי מציעים מחיר זול אך כולי חששות לגבי מה יהיה הלאה
אשמח לתגובת המועצה אם אכן מדובר בחברה שקרית ועדיף להתנתק מהם (אם יאפשרו! ולא יעכבו התהליך). וכן לגבי ביטול האנטי וירוס.. האם ניתן לבטל כי טענו שאני לא יכולה לבטל ולכן מצאתי עצמי חייבת לשלם ולהישאר עם התוכנה | |
|
|
|
| 24/5/2020 10:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/05/2020 | | שעה: | 10:21:54 |
| שלום רב ארגואן,
במידה שאת מעוניינת לבטל את העסקה, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 27/5/2020 23:30 |
ארג'ואן סלימאן |
 | | מחבר: | ארג'ואן סלימאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/05/2020 | | שעה: | 23:30:45 |
| | זה אפשרי? אפילו אם עברו מעל 14 ימי עסקים? | |
|
|
|
| 1/6/2020 13:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/06/2020 | | שעה: | 13:41:42 |
| שלום רב ארגואן,
במידה שפנית אל בית העסק בכתב באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת שנבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 5/7/2020 15:37 |
לי |
 | | מחבר: | לי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 15:37:18 |
| הגשתי תלונה על חברת תעופה זרה שפועלת בניגוד ל"חוק שירותי תעופה" ומסרבת להשיב לנוסעים את הכסף על טיסות שבוטלו.לחברה יש נציגות בישראל ואני יודע שיש לי אפשרות להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות,יחד עם זאת לנוכח העובדה שלא מדובר במקרה נקודתי אלא מדיניות סדורה של החברה שפוגעת באלפי לקוחות פניתי למועצה כדי שתנסה לנצל את מעמדה בכדי לגרום לחברה לשלם.
התלונה הוגשה ב19.5.2020 אני יודע שמדובר בתקופה עמוסה ומאתגרת למועצה אך האם יש צפי למועד קבלת איזושהי תשובה לגבי התלונה שהוגשה?
מספר תלונה 700469
תודה. | |
|
|
|
| 6/7/2020 23:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 23:46:45 |
| שלום רב לי,
באפשרותך לברר את סטטוס פנייתך באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/S_CRM
יחד עם זאת פנייתך זו תועבר למטפל בתחום. | |
|
|
|
|