| 7/7/2020 11:05 |
לינוי |
 | | מחבר: | לינוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 11:05:04 |
| שלום,
רכשתי באוקטובר19 מוצרים לתינוק. בנובמבר הודיעה לי החברה ממנה רכשתי כי הסניף שלה נסגר ושיש לקחת את כל המוצרים עכשיו ושהסניף בראשון לציון ייתן מענה לדברים שנדרש.
לקחתי את כל המוצרים פרט למיטה שמסופקת על ידי ספק אחר וביקשתי לספק אותה במועד מאוחר יותר.לא נאמר לי שיש בעיה עם זה ושילמתי את מלוא הסכום הדרוש.
היום אני מעוניינת לקבל את המיטה ולכן התקשרתי לספק ונאמר לי שלא הועבר תשלום עבור המיטה.
התקשרתי לסניף בראשון לציון ואמרו לי לאחר בירורים כי הם עובדים תחת זכיינות כל סניף ולכן אין אפשרות לספק את המיטה.
עוד אמרו שכדי לעזור מוכנים למכור לי את המיטה בעלות של 275 שח (כלומר להוסיף עוד 275 שח מעבר למה ששילמתי).
רציתי לדעת מה הזכויות שלי והאם אני אוכל לקבל את המיטה ששילמתי עליה או את הכסף ואיך.
תודה
לינוי | |
|
|
|
| 9/7/2020 09:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2020 | | שעה: | 09:40:28 |
| שלום רב לינוי,
בהמשך ליעוץ שניתן לך, פני אליהם בכתב. | |
|
|
|
| 7/7/2020 10:49 |
יחזקאלי גילה |
 | | מחבר: | יחזקאלי גילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 10:49:51 |
| אנחנו זוג גימלאים בסביבות גיל ה 70 רכשו בחודש נובמבר 2019 טיול מאורגן לקובה קוסטה ריקה ופנמה מ מחברת התיירות פגסוס , ל 16 במרץ 2020..העסקה נרכשה מרחוק כלומר בעקבות דיוור שיווקי למייל שלי אני פניתי טלפונית לחברה והעיסקה נסגרה במייל. בתחילת חודש מרץ כשהעיסקה שולמה כמעט במלואה (כ 5000 דולר לאדם ) כשהתחיל לעלות חשש ליתכנות מימוש העסקה עקב התפרצות הקורונה, פנינו יחד עם כל חברי הקבוצה המאורגנת במסגרת פגישת קבוצה מקדימה לטיול ( פגישה של פנים אל פנים)אל החברה וביקשו לבטל את הנסיעה .לאחר דין ודברים ארוך הסכימו הצדדים כי הטיול ידחה לחודש נובמבר 2020 בתוספת של 450 דולר לאדם. חברי הקבוצה הוחתמו על מסמך המאשר את ההסכמות ,באותו מועד נראה ההסדר סביר.כיום די ברור שגם בחודש נובמבר לא יוכל הטיול להתממש וגם אם יוכל להתממש יש סבירות גדולה שחברות הביטוח לא יסכימו לבטח גמלאים בגיל שלנו כלל ואם כן יסכימו זה יהיה במחיר גבוה ביותר שיפגע קשה בכדאיות העסקה .
שאלותי הן : -האם ניתן היום לבטל את העסקה או שמה צריך לחכות עד למועד מימוש העסקה?
-האם עומדות לנו כגמלאים הגנות כלשהן בחוק הגנת הצרכן או שמא בגלל העובדה שחתמנו פרונטלית על מסמך מול החברה ,ההגנות לא חלות.
-אם ממתינים למועד מימוש העסקה ,האם העובדה שלא ניתן לטוס בגלל הוראות משרד הבריאות זה בבחינת סיכול וניתן יהיה לבטל את העסקה ולדרוש את הכסף חזרה מהחברה?
-אם ניתן במועד מימוש העסקה לטוס אולם לא ניתן לקבל ביטוח נסיעות זה בבחינת סיכול וניתן לבטל את העסקה ולדרוש את הכסף חזרה?
-אם ניתן לקבל ביטוח נסיעות אולם מחיר הביטוח גבוהה ביותר האם ניתן לבטל את העסקה לדרוש את הכסף חזרה?
-אם ניתן יהיה לממש את הטיול רק באופן חלקי בגלל מגבלות של ארצות היעד , האם ניתן יהיה לבטל את העסקה?
-אם החברה לא תוכל לעמוד בהתחייבותה בגלל חדלות פרעון וכדומה האם ניתן יהיה לבטל את העסקה?
אני מנצלת על השאלה המורכבת .
גילה יחזקאלי 0522465314
מייל gilayeh@gmail.com | |
|
|
|
| 9/7/2020 09:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2020 | | שעה: | 09:30:55 |
| שלום רב גילה,
בפנייתך את מציינת כי:
"...כיום די ברור שגם בחודש נובמבר לא יוכל הטיול להתממש וגם אם יוכל להתממש יש סבירות גדולה שחברות הביטוח לא יסכימו לבטח גמלאים בגיל שלנו כלל ואם כן יסכימו זה יהיה במחיר גבוה ביותר שיפגע קשה בכדאיות העסקה ..."- עליכם לעקוב אחרי הנחיות משרד הבריאות ובהתאם לפנות אל בית העסק.
לשאלתך הראשונה- כפי שציינתי לעיל, יהיה עליכם להמתין להנחיות משרד הבריאות.
לשאלתך השנייה- המועד לביטול העסקה מכח חוק הגנת הצרכן חלף כבר, לכן יהיה עליכם לפעול בהתאם למוסכם בניכם אלא אם כן, ההנחיות משרד הבריאות יקבעו אחרת, ואז יהיה ניתן לפנות בהתאם להנחיות לבית העסק.
לעניין שאלתך השלישית והרביעית- המלצות הצוות הבין משרדי לבחינת השפעת הקורונה (במשרד המשפטים) על החוזים קובע כי הקורונה היא אירוע לא צפוי אך אינה פורטת אוטומטית מקיום חוזים.
שאלתך החמישית והשישית- יהיה עליכם לפנות אל בית העסק לבירור העניין ואם לא תגיעו להסכמה רק בית המשפט רשאי להכריע בעניין.
לעניין שאלתך האחרונה- במידה שישנם תשלומים עתידיים באפשרותכם לפנות אל חברת האשראי על מנת לעצור את התשלומים העתדיים.
| |
|
|
|
| 7/7/2020 09:49 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 09:49:19 |
| הי, אני מנויה ב012 של חברת פרטנר ולטענתם מעוגן בחוק הגנת הצרכן סעיף המאשר לגבות עמלות גביה אם קיים חוב.
חיפשתי את הסעיף אך לא מצאתי אותו והערתי את תשומת ליבם לנושא תוך כדי בקשת החזר הסכום שנגבה. לאחר הם טענו שאלו נהלי החברה והם אינם יכולים לבטל את העמלת גביה. שוב ניסיתי להבהיר שאם אכן הדבר אין בעיה, אך היה צורך לשקף זאת בזמן המכירה של השירותים שלהם, דבר שמעולם לא קרה.
אשמח לדעת אם אכן קיים חוק עמלת גביה ואם חברות הסלולר יכולות להחליט על דעת עצמן לגבות תשלום שלא שוקף בזמן המכר? | |
|
|
|
| 7/7/2020 10:01 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 10:01:05 |
| | החברה יכולה לגבות עמלת גביה אבל זה צריך להופיע בהסכם שנשלח אליך בזמן החתימה. חפשי את העמלה בהסכם שאולי נשלח אליך למייל. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 9/7/2020 09:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2020 | | שעה: | 09:19:37 |
| שלום רב רעות,
תנסי לעיין ברישיון של החברה, בנוסף יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, היה ולא קיים סעיף זה הדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לקבוע בסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן , שבמסגרתו תוכלי לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין, ובמידה שתתקלי בבעיה תוכלי לפנות אלינו. | |
|
|
|
| 7/7/2020 09:49 |
שרון דוד |
 | | מחבר: | שרון דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 09:49:18 |
| שלום רב. בדצמבר 2019 סגרתי טיסות פנים בתוך תאילנד ו- 2 בתי מלון דרך סוכנות ידועה בארץ.ב- 29.3 ביקשתי לבטל את טיסות הפנים לאחר שנודע לי שאחת מטיסות הפנים בוטלה וחברת התעופה הודיעה לי באמצעות הסוכן שאקבל החזר מלא. באותה העת, ביקשתי גם לבטל את בתי המלון (שהיו ללא דמי ביטול במועד הסגירה) עד לתאריך מסוים. עם הביטול- הודיע לי הסוכן שההחזר יהיה הסכום ששילמתי פחות 100 שקלים לאדם (אנחנו 6). הופתעתי מאוד וחזרתי למיילים הכתובים ובכל התכתובות עימו לפני מעולם לא הוזכר עניין 100 השקלים. לגבי אחד המלונות בלבד- כתב שאם יהיה ביטול אצטרך לשלם 25 דולר לחדר דמי טיפול! הודעתי לו שלא אשלם שקל אחד יותר- מלבד 50 דולר אלו. לאחר דין ודברים- אישר ואמר שבדק ואכן יגבו רק את 50 הדולר (הכל ממוסמך).
ב- 1.6 נכנס מחברת התעופה הכסף לסוכנות אך עד לרגע זה הכסף לא הועבר אלי. הם כל פעם טוענים שיבדקו וכנראה לא נקלט השידור. גם הכסף על המלונות טרם נכנס וכעת שוב הם דורשים 100 שקלים לאדם על הביטול שכן לטענתם זה חוק במדינה על דמי טיפול ברגע שמבטלים!(החברה מתעלמת מהסיכום שלי מול הסוכן של תשלום של 50 דולר).
כשכתבתי להם שהם באיחור מטורף מבחינת החזר השיבו לי שעם הקורונה יש חוק חדש שמאפשר העברת הכסף אחרי 90 יום מיום הביטול.
יש לי 3 שאלות:
1. לפני הסגירה ביקשתי לקבל בכתובים את תנאי הביטול. מעולם לא הוזכר עניין 100 שקלים לא בכתב ולא בע"פ. האם על פי חוק הם יכולים לגבות ממני למרות שלא עדכנו אותי לפני סגירת העיסקה? (אם הייתי יודעת- בוודאות לא הייתי סוגרת מולם כי היו לי תנאים טובים יותר במקומות אחרים והתחרות הייתה אדירה בין הסוכנים).
2. אני יודעת שנכנס לתוקף לא מזמן חוק 90 הימים. אשמח לדעת ממתי והאם תופס רק לחברות תעופה או גם לגבי מלונות?
3. אם ביטלתי לפני כניסתו לתוקף של החוק- האם עדיין יכולים לזכות אותי כעבור 90 ימים? מה הזכויות שלי אם הם מאחרים בהחזר?
תודה רבה! | |
|
|
|
| 9/7/2020 09:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2020 | | שעה: | 09:16:06 |
| שלום רב שרון,
בעניין שאלתך הראשונה- עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, והיעדר מסירת מידע עלול להוות הטעיה.
לעניין שאלתך השנייה והשלישית- מדובר בהצעה של תיקון חוק שירותי תעופה, אשר טרם נכנס לתוקף, למידע בעניין תוכל לקרוא באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/item/news_170620
https://www.consumers.org.il/item/news_010720 | |
|
|
|
| 1/7/2020 11:39 |
יפה |
 | | מחבר: | יפה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2020 | | שעה: | 11:39:05 |
| ברשותי מחשב דל שנרכש בסניף של KSP. המחשב באחריות שמבוצעת בפועל ע"י חברת יעל מחשבים. עקב בעיות במקלדת ואי היכולת לספק לי מקלדת חליפית הודיעו לי מיעל מחשבים שדל החליטה לספק לי מחשב חליפי והוא יסופק לי ע" KSP. KSP
טוענים שאין להם מחשב כזה לפיכך אקבל זיכוי כספי, אלא שהתנאי לכך הוא שאתן להם את המחשב הישן. לגבי שמירת והעברת התוכן מהמחשב הישן נאמר לי בKSP שזה לא עניינם. ואני שואלת האם אחריות פרושה שאני צריכה לקנות דיסק, לשלם לאיש מקצוע שיעביר את כל התוכן מהמחשב הישן אליו, לשלם שוב לאיש מקצוע שיעביר לי את תוכן מהדיסק למחשב החדש? אני לא בקשתי מחשב חדש. זו טרדה גדולה בשבילי. אם לדל אין מקלדת להחליף לי שתשא בכל העלויות של החלפת מחשב, או למצער שתשאיר בידי את המחשב הישן . | |
|
|
|
| 1/7/2020 12:41 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2020 | | שעה: | 12:41:32 |
| לא כתבת מתי רכשת את המחשב ויש לזה חשיבות. מתקנות הגנת הצרכן:
3. (א) יצרן של טובין אשר נמכרו לצרכן יספק, על פי דרישת הצרכן, חלקי חילוף לשם תיקון הטובין, עד תום תקופת האחריות שנקבעה לטובין.
לכן, לדעתי, הם מחויבים לספק לך מקלדת גם מעבר לשנת האחריות הראשונה (לנציגת המועצה, שימי לב שמופיע "עד תום תקופת האחריות ***שנקבעה לטובין***" ולא "עד תום תקופת האחריות" כפי שמופיע בסעיפים אחרים המגבילים אכן לשנה). במידה והם לא יכולים לספק מקלדת, ההוצאות צריכות להיות, לדעתי, על היבואן. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 2/7/2020 10:32 |
יפה |
 | |
|
| 2/7/2020 23:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2020 | | שעה: | 23:15:04 |
| שלום רב יפה,
על מנת לבדוק את זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן אנא צייני מתי נרכש המוצר(ציינת רק את תוקף האחריות)? | |
|
|
|
| 3/7/2020 17:28 |
יפה |
 | | מחבר: | יפה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/07/2020 | | שעה: | 17:28:43 |
| | אני לא מבינה מה זה משנה ..הוא נרכש ביולי או אוגוסט לפני שלוש שנים..כלומר ב2017 | |
|
|
|
| 4/7/2020 17:15 |
יפה |
 | |
|
| 5/7/2020 23:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 23:53:28 |
| שלום רב יפה,
היות שלא מדובר בשנת אחריות ראשונה אני מציעה כי תעייני בתעודת האחריות שניתנה לך(ככל שהיא ברשותך) ובהתאם לפנות אל נותן השירות.
במידה שתתקלי בבעיה תוכלי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים בכדי לברר בעניינך. | |
|
|
|
| 6/7/2020 11:33 |
יפה |
 | | מחבר: | יפה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 11:33:59 |
| | התשובה שלכם ממש לא לענין. האחריות היא לשלוש שנים. בתי העסק מודים באחריות שלהם אי לכך הם מוכנים לזכות אותי. כל הבעיה שהם דורשים את המחשב הישן ולא מוכנים לדאוג לשימור החומר שלי במחשב הישן או לחליפין להשאיר את המחשב הישן ברשותי. השאלה שלי, בהנחה ויש אחריות, האם פרוש הדבר שבתי העסק צריכים לתקן את הדרוש תיקון ו/או במידה ואין באפשרותם לתקן לדאוג לכך שיהיה לי מחשב תקין ללא עלויות מצידי. האם להטיל עלי לשאת בעלויות של העברת חומר מהמחשב הישן לדיסק ואח"כ מהדיסק למחשב חדש שאקנה, זה חוקי. | |
|
|
|
| 7/7/2020 23:17 |
יפה |
 | |
|
| 9/7/2020 09:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2020 | | שעה: | 09:12:20 |
| שלום רב יפה,
כפי שציינתי לעיל, עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק כיצד עליהם לפעול במקרה המתואר, ככל שיש התייחסות.
בנוסף, סעיף 15 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובע כי:
"15. (א) יצרן, שנטל על עצמו חיובים נוספים על אלה המפורטים בתקנות אלה, לרבות תקופת אחריות ארוכה יותר, יפרט אותם בתעודת האחריות; היו החיובים הנוספים מסויגים ביחס לאלה המפורטים בתקנות, יצוינו בתעודת האחריות בנפרד, ובאותיות בולטות לעין, תחת הכותרת "אחריות נוספת מוגבלת".
(ב) לא מילא היצרן אחר הוראות תקנת משנה (א), יראו בכך הסכמה מצדו לכך, שחיוביו הנוספים יהיו זהים לחיובים שלפי פרק ב'.
(ג) בכל פרסום של הטובין, שבו מפורט קיומם של חיובים נוספים המסויגים ביחס לאלה המפורטים בתקנות, יצוין באותיות בולטות לעין, כי מדובר באחריות מוגבלת."
מכאן, ובהנחה שאין התייחסות בהסכם לשאלתך זו, על פניו, הדבר אינו עומד בקנה אחד עם האמור בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, והתנהלות זו עלולה להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך,תנסי לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט דרישתך ואם תתקלי בבעיה, תנסי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים הקשורים בעסקה זו. | |
|
|
|
| 27/6/2020 20:10 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/06/2020 | | שעה: | 20:10:13 |
| הזמנתי טבעת מחנות שמספקת תכשיטים בחריטה, לא רשמתי הערות כשקניתי את הטבעת (כלומר לא רציתי שיחרטו כלום) וכשהתקשרתי לוודא את ההזמנה כעבור יומיים אמרו לי שכבר הכינו את הטבעת עם הדוגמא שהיתה באתר וכרגע לא ניתן לעשות כלום ואצטרך לקבל את הטבעת ככה.
ביקשתי שלא ישלחו את המוצר כי אין לי מה לעשות במוצר כזה עם חריטה גנרית שהם בחרו לחרוט למרות שלא ביקשתי חריטה... כשביקשתי החזר כספי נאמר לי שאין החזר על מוצרים בעיצוב אישי
לא נעשה מה שביקשתי ואם נעשה כמו שהם טוענים זה מוצר גנרי מהאתר ולא בהתאמה אישית כי לא היתה לי שום בקשה בנוגע למוצר
הגשתי תלונה לפני חודש וחצי ועדיין לא חזרו אלי בעניין
תלונה מספר 700190
אשמח לעזרתכם
עדי | |
|
|
|
| 28/6/2020 16:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/06/2020 | | שעה: | 16:05:44 |
| שלום רב עדי,
ייתכן שבשל עומס בפניות למועצה לצרכנות יש עיכוב במענה לפנייתך, באפשרותך לברר סטטוס פניה באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/S_CRM
| |
|
|
|
| 8/7/2020 22:16 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2020 | | שעה: | 22:16:40 |
| זה לא נורמלי שמ18.5 אני ממתינה והדברים עדיין בסטטוס של ״הפניה התקבלה״
לפני חודשיים עשיתי את ההזמנה ולא קיבלתי מהחנות שום מוצר!! שולם הכסף ונעלם
אני מבקשת התייחסות, אין עם מי לדבר אין מספר טלפון | |
|
|
|
| 8/7/2020 22:16 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2020 | | שעה: | 22:16:53 |
| זה לא נורמלי שמ18.5 אני ממתינה והדברים עדיין בסטטוס של ״הפניה התקבלה״
לפני חודשיים עשיתי את ההזמנה ולא קיבלתי מהחנות שום מוצר!! שולם הכסף ונעלם
אני מבקשת התייחסות, אין עם מי לדבר אין מספר טלפון | |
|
|
|
| 9/7/2020 09:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2020 | | שעה: | 09:05:39 |
| שלום רב עדי,
פנייתך הועברה למטפל בתחום, עם זאת וכפי שציינתי במענה לעיל, עליך להמתין בסבלנות.
| |
|
|
|
| 7/7/2020 10:49 |
שלומי |
 | | מחבר: | שלומי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 10:49:39 |
| שלום,
רכשתי מחנות חשמל מטען לשואב אבק דייסון, לפי המוכר המטען מתאים לסוג השואב שברשותי, לאחר קנייה התברר לי שהמטען אינו מטעין את השואב (מתחבר אך לא מטעין) או בגלל שהמטען פגום או בשל אי התאמה של המטען.
לאחר דין ודברים מול החנות המוכר היה מוכן לתת זיכוי אך לא החזר כספי.
אני דרשתי החזר כספי.
כל האמור מהקנייה עד להחזרת המוצר בפחות מ 24 שעות.
אודה לתשובה בנוגע להתייחסות החוק במקרה הנ"ל.
תודה, | |
|
|
|
| 9/7/2020 08:23 |
שלומי |
 | |
|
| 9/7/2020 09:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2020 | | שעה: | 09:00:25 |
| שלום רב שלומי,
עקרונית, על פי תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) לא קמה לך זכות לבטל את העסקה היות שנעשה חיבור לחשמל.
יחד עם זאת, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, ועל כן, היה ויש ברשותך ראיות התומכות לטענתך להטעיה(אתה מציין כי:"...לפי המוכר המטען מתאים לסוג השואב שברשותי...") באפשרותך לדרוש ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
היה ואין לך ראיות המעידות על ההטעיה אזי' ניתן לפנות אל בית העסק מכח חוק מכר הקובע כי במקרה של אי התאמה על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך המוצר.
במידה שתתקל בבעיה, תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף כל המסמכים הקשורים בעסקה זו. | |
|
|
|
| 5/7/2020 18:26 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 18:26:16 |
| שלום,
לפני כמה חודשים חתמנו על חוזה לגן שנה הבאה לתינוק.
עכשיו החליטו להוסיף סעיף חדש (על תשלום חלקי בזמן הסגר אם יהיה כזה).
מה אפשר לעשות במצב כזה?
האם סעיף על תשלום בזמן הסגר הוא חוקי?
מה קורה אם אני לא רוצה לחתום על החוזה עם הסעיף החדש?
תודה! | |
|
|
|
| 7/7/2020 14:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 14:53:36 |
| שלום רב גל,
האם אתם מסכימים לכך?
מה תגובת שאר ההורים להסכם זה? | |
|
|
|
| 9/7/2020 00:03 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2020 | | שעה: | 00:03:42 |
| לא מסכימים. אבל אין ברירה. גרים בתל אביב ויש מצוקת גנים כך שאין אופציה אחרת בשלב הזה של השנה.חלק מההורים הבנתי בסדר עם זה, חלק עזבו.
מרגיש שדוחקים אותנו עם הגב לקיר כי יודעים שאין הרבה אופציות.
לשלם 2000₪ על חודש אם יש סגר ואין גן זה לא הגיוני.
יש לציין שזה משפחתון - וזה אצלה בבית, אז זה לא שיש המון הוצאות אם הגן לא פועל. | |
|
|
|
| 5/7/2020 21:56 |
Nadav |
 | | מחבר: | Nadav (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 21:56:51 |
| | הזמנתי מחנות מקרר של חברת הייסנס מדגם מסויים ולאחר שסופק לי וחיברתי לחשמל התברר לי שסופק לי מקרר מדגם אחר, האם ניתן לעשות משהו בנידון? | |
|
|
|
| 7/7/2020 15:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 15:11:48 |
| שלום רב נדב,
עקרונית, בהנחה שהעסקה בוצעה בבית העסק אזי' לא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה היות שהמוצר חובר לחשמל.
יחד עם זאת, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה על בית העסק לתקן את הטעון תיקון תוך זמן סביר(החוק לא מפרט ),ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות על ירידת ערך המוצר.
על כן, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענך לאי התאמה(בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל) עליך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין.
ובמידה שתתקל בבעיה, תוכל להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים הקשורים בעסקה זו.
| |
|
|
|
| 7/7/2020 15:24 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 15:24:31 |
| | למה לא ניתן לבטל את העסקה? לא הייתה כאן הטעיה? הוזמן מקרר X והתקבל מקרר Y. | |
|
|
|
| 8/7/2020 18:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2020 | | שעה: | 18:33:41 |
| שלום רב משה,
סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה בטיב, המהות, הכמות והסוג של נכס, ובמקרה בו ההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין ניתן לבטל את העסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
מכאן, שבמידה שלצרכן יש ראיה התומכת בטענתו להטעיה באפשרותו לפנות אל בית העסק.
| |
|
|
|
| 7/7/2020 09:21 |
כפיר |
 | | מחבר: | כפיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 09:21:32 |
| יצרו איתי קשר כי החברה מפסיקה פעילות והכסף יוחזר לאשראי. למי פונים
| |
|
|
|
| 8/7/2020 18:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2020 | | שעה: | 18:08:39 |
| שלום רב כפיר,
מי יצר עמך קשר?
בכל מקרה, בהנחה שיש תשלומים עתידיים עליך לפנות אל חברת האשראי על מנת שתעצור את התשלומים העתידיים. | |
|
|
|
| 7/7/2020 09:03 |
ALI DIAB |
 | | מחבר: | ALI DIAB (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 09:03:10 |
|
להלן ספורי האישי,בטוח כמוני עוד הרבה באותו ספור..
ב10/2019 רכשתי 5 כרטיסי טיסה לסופיה עם חברת ריינאיר ל5.7.2020..עם ההודעות שרצו בחדשות שהאיחוד האירופי מסרב להכניס ישראלים התקשרתי לשגרירות בולגריה בישראל וקבלתי הודעה שאסורה הכינסה לישראלים עד 15.7
עם הודעה זו פניתי לחברת התעופה בתקווה להחזר כספי או שינוי מועד טיסה ללא עלות.לצערי קבלתי תגובה שאין החזר ואין שינוי מועד טיסה בטענה שהטיסה ממריאה בזמן..ברשת העליתי פוסט ,מתברר שרבים סובלים מאותה בעיה
נשמח להתערבותכם בנושא
בכבוד רב
עלי | |
|
|
|
| 8/7/2020 18:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2020 | | שעה: | 18:04:20 |
| שלום רב עלי,
במידה שלא מדובר בחברה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל, לא ניתן לאכוף את דיני מדינת ישראל ולכן יהיה עליכם לפנות אולי לגוף דומה לשלנו(המועצה לצרכנות) במקום מושבה של החברה, על מנת לברר זכויותיכם. | |
|
|
|
| 7/7/2020 08:05 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 08:05:10 |
| שלום,
אני רכשתי בגד-ים בבילבונג בתווים שתקפים לכמה רשתות . היתה להם בעיה בייצור של המוצר ובגד הים דהה. הם מעוניינים לתת לי זיכוי רק לחנות ולא להחזיר לי את מה ששילמתי (שוברים לחנויות נוספות).
אני מעוניינת לקנות בגד-ים אחר בחנות אחרת ולא לקחת מוצר אחר שאין לי בו צורך מהחנות שלהם.
מה החוק אומר לגבי זה?
תודה
גלית | |
|
|
|
| 8/7/2020 18:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2020 | | שעה: | 18:00:37 |
| שלום רב גלית,
עקרונית, במקרה של פגם חוק המכר קובע כי על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך המוצר. | |
|
|
|
| 7/7/2020 07:16 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 07:16:32 |
| בוקר טוב
לפני מס' ימים הודיעו לנו שהגננת אומתה לוירוס קורונה וכי כל הגן סגור לשבועיים.
כמובן שהילד בבית בבידוד.
מה אמור לקרות מבחינת תשלום על תקופה זו, האם ממשיך כרגיל?
האם זכותנו להחזר מעוגנת בחוק? כיצד לדרוש את ההחזר אם כך.
תודה רבה למענה
רון | |
|
|
|
| 8/7/2020 17:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2020 | | שעה: | 17:56:39 |
| שלום רב רון,
אם כך, פנה אל בית העסק לבירור העניין, ככל שלא היתה כל פעילות בגן. | |
|
|
|
| 6/7/2020 20:45 |
נעמה |
 | | מחבר: | נעמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 20:45:40 |
| | בנסיעה שפשפתי ממש קל רכב שכור. השארתי פתק על הרכב עם הפרטים שלי כדי שאני יכולה לשלם על הנזק. חברת ההשכרה לא הסכימו לי לתקן את הרכב במוסך ועכשיו שלחה לי חוב של מעל 2000 ש"ח על שפשוף ממש קטן. האם יש לי מה לעשות. | |
|
|
|
| 8/7/2020 17:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2020 | | שעה: | 17:50:40 |
| שלום רב נעמה,
באפשרותך להתייעץ מול הביטוח. | |
|
|
|
| 6/7/2020 19:10 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 19:10:58 |
| היי
אנחנו אמורים להתחתן שבוע הבא והחתונה בוטלה מן הסתם. דחינו כבר פעם אחת ואנחנו לא מעוניינים לדחות שוב. הדיג'יי והצלם לא מוכנים להחזיר לנו את המקדמות ששילמנו כי מבחינתם על פי החוזה זה ביטול לכל דבר ועניין. האם יש לנו משהו לעשות בנידון? | |
|
|
|
| 8/7/2020 17:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2020 | | שעה: | 17:48:29 |
| שלום רב עומר,
אתה מציין כי:
"...אנחנו אמורים להתחתן שבוע הבא והחתונה בוטלה מן הסתם..."מי ביטל את העסקה? האם הוצע לך לדחות את האירוע שוב ולא הסכמת להצעה? אם כך, יהיה עליך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יתן את הכרעתו. | |
|
|
|
| 6/7/2020 17:37 |
עדן |
 | | מחבר: | עדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 17:37:42 |
| רכשתי ךפני כחודש שני סנדליים ולאחר חודש שימוש נקרעו שני הזוגות .
מנהל החנות מסרב לעשות מעשה בתירוץ ששימוש לא סביר ... ובנוסף אומר שפברקתי סיפור שהגעתי לחנות וביקשתי עזרה ולא ניתן לי מענה...
יש משהו לעשות? | |
|
|
|
| 8/7/2020 17:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2020 | | שעה: | 17:45:08 |
| שלום רב עדן,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך המוצר.
מכאן, במידה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לפגם במוצר יש לפנות אל בית העסק בכתב בהתאם לאמור בחוק המכר.
ובמידה שתתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים(קבלה, פנייתך לבית העסק בכתב, צילום המוצר). | |
|
|
|
| 6/7/2020 16:21 |
טל מנגיסטו |
 | | מחבר: | טל מנגיסטו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 16:21:30 |
| היי.
הזמנו 4 משפחות צימירים לסופ"ש הקרוב. אחת המשפחות לא יכולה להגיע בעקבות זה שהאמא נכנסה היום לבידוד בעקבות הקורונה. דיברנו עם בעלי הצימירים על מנת לראות מה אפשר לעשות בנושא התשלום. נאמר לנו שלא ניתן לבצע שום הנחה בגלל שהזמנו את כל המתחם ביחד. האם ניתן לעשות משהו. אשמח לתשובה.
תודה. | |
|
|
|
| 8/7/2020 17:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2020 | | שעה: | 17:23:01 |
| שלום רב טל,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...הזמנו 4 משפחות צימירים לסופ"ש הקרוב...אחת המשפחות לא יכולה להגיע בעקבות זה שהאמא נכנסה ...נאמר לנו שלא ניתן לבצע שום הנחה בגלל שהזמנו את כל המתחם ביחד. .." אם כך, תנסו אולי לפנות אל בית העסק לפנים משורת הדין. | |
|
|
|
| 6/7/2020 15:50 |
אילנית |
 | | מחבר: | אילנית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 15:50:38 |
| שלום רב,
רכשתי מוצר מחנות של חברה מסויימת בסך של 200 ש"ח. עם שובי, הוצפתי לפתע בפייסבוק בפרסומות מהחברה תוך מטרה שארכוש מוצרים באתר האינמטרנט של החברה. בעודי גולשת באתר, הופתעתי לגלות שהמוצר שרכשתי לפני מספר שעות, המכר באתר ב-99 ש"ח בלבד.ז"א, הפרש של 101 ש"ח המהווים 102%. כתבתי לחברה באופן מיידי שכן אני מתגוררת בעיר אחרת וכבר שבתי הביתה. לצערי, אין סניף של החברה בקרבת מגוריי אלא במרחק של למעלה משעת נסיעה ברכב פרטי.
היום קיבלתי תשובה כי הם פועלים ע"פ חוק ואף אינם מאפשרים החזר המוצר בשל העובדה שמדובר בבגד ים.
אודה על מענה מצידכם האם פעלה החברה כדין.
תודה רבה | |
|
|
|
| 8/7/2020 17:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2020 | | שעה: | 17:11:11 |
| שלום רב אילנית,
עקרונית, המחוקק לא מתערב במחיר שהעוסק נוקב בעסקאות בשני ערוצים (בשיווק מרחוק או בעסקה פרונטלית בחנות) ועל הצרכן לבחון את כדאיות העסקה.
היה והעסקה היתה מבוצעת פורנטלית , הרי שסעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר הקובע הוא המחיר שהוצג על גבי המוצר או על גבי אריזתו, הגם אם המחיר בקופה גבוה יותר.
יצוין כי במוצר המדובר-בגד ים, המחוקק קובע כי:
בעסקה שבוצעה במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) -קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, במוצר- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבורך.
בעסקה פרונטלית- תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה,מיום הרכישה ועד תום שני ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח, הנמוך מבניהם ובלבד שלא מדובר בהלבשה תחתונה לרבות בבגדי ים.
לכן' במקרה המתואר היות שהעסקה בוצעה בבית העסק, לא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה.
| |
|
|
|
| 6/7/2020 15:41 |
הדר |
 | | מחבר: | הדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 15:41:55 |
| שלום רב,
האם חברת תיירות ישראלית פטורה מהחזר כספי בטענה שהם נמצאים בחל"ת וזאת למרות שהעסקה בוטלה לפני למעלה מארבעה חודשים? | |
|
|
|
| 8/7/2020 16:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2020 | | שעה: | 16:45:25 |
| שלום רב הדר,
עליך לפנות אל בית העסק בכתב,על מנת שיהיה לך תיעוד לפנייה זזו, לאחריו תנסי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניינך. | |
|
|
|
| 6/7/2020 14:33 |
עומרי |
 | | מחבר: | עומרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 14:33:26 |
| כמה חודשים לפני הגל הראשון של הקורונה קנינו חבילת נופש לירח דבש בחול דרך סוכנות נסיעות.
-בחודש מרץ הם שלחו לי מייל שהכל בוטל והם פועלים להחזר.
-לאחר חודש הם שלחו לי שהם יחזירו לי חצי מהכסף והחצי השני בתור זיכוי.
אינני מעונין בזיכוי אלא בכל הכסף.
-אני מנסה לתפוס אתכם לאחר שהרשות להגנת הצרכן הפנתה אותי אליכם ורשות התעופה אמרה לי שסוכנות נסיעות לא כפופה אליהם.
-מה אני יכול לעשות? רשום אצלכם לפנות למקום בכתב ואחרי זה לפתוח תלונה, מה כולל לפנות אליהם בכתב?
עומרי | |
|
|
|
| 8/7/2020 16:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2020 | | שעה: | 16:36:24 |
| שלום רב עומרי,
האם יש ברשותך העתק מהודעת הביטול מטעם סוכנות הנסיעות?
אם כן, האם יש לך תיעוד התומך בטענתך לפיה:"... בחודש מרץ הם שלחו לי מייל שהכל בוטל והם פועלים להחזר..."?
על מנת לבדוק את פנייתך אנא פנה אל סוכנות נסיעות בכתב לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים(הסכם,קבלה, הודעת ביטול מטעם סוכנות נסיעות, הודעה מטעם סוכנות נסיעות להשיב את כספך, מכתבך אל סוכנות נסיעות)..
בהנחה שאינבאפשרותך | |
|
|
|
|