| 17/7/2020 13:08 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2020 | | שעה: | 13:08:08 |
| שלום,
הורי הם עובדים במערכת הבריאות ב2 בתי חולים שונים. בתאריך 4.3.2020 הם היו אמורים לטוס דרך אל על בכריטיסים שנרכשו דרך חברת אליס הישראלית לגרמניה. עקב המצב עם הקורונה נאמר והייתה הצהרה רשמית לתאריכים אלו שיש איסור גורף לעובדי מערכת הבריאות לצאת לחו"ל (הוראה שחלחלה עוד לפני ההצהרה הרשמית דרך מקומות העבודה). ביקשנו להקפיא את הכרטיסים וקיבלנו אישור לכך עד סוף יולי 2020. הטיסה יצאה בזמנו. כאשר פניתי השבוע לאליס והסברתי להם את המצב ושאנחנו רוצים החזר כספי הם ענו לנו שאל על לא מוכנה להחזיר להם כסף כי הטיסה יצאה ושנדבר עם אל על – אל על לעומת זאת מציינת שאנחנו צריכים לדבר עם הסוכן בלבד שזה אליס. מה אנחנו יכולים לעשות במצב זה?
| |
|
|
|
| 19/7/2020 19:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2020 | | שעה: | 19:00:33 |
| שלום רב ניר,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...ביקשנו להקפיא את הכרטיסים וקיבלנו אישור לכך עד סוף יולי 2020..."- ככל שנעשתה פניה בכתב,מה תגובת סוכנות הנסיעות שהקפיאה את הכרטיסים?
במידה שאתה מעוניין שנבדוק את פנייתך, אנא הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/7/2020 21:00 |
רונן |
 | | מחבר: | רונן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2020 | | שעה: | 21:00:31 |
|
לפני שבוע הזמנתי קפסולות קפה מאחת החברות, בעת הזמנה הובטח לי מבצע כלשהו.
כאשר קיבלתי את המשלוח עם הקבלה ראיתי שהמבצע הזה לא נכלל בעסקה
התקשרתי למוקד של החברה ואמרו לי שמבצע כזה לא קיים,לאחר ויכוח קצר הוחלט לשלוח את השיחה של ההזמנה למנהל.
לאחר שבוע אחרי שאף אחד לא יצר איתי קשר התקשרתי אלהם כדי לבדוק מה קורה.
התשובה שקיבלתי זה שלפי מה שהם הזינו באמת הייתה טעות אך יתנו לי רק חלק מהמבצע.
אחרי ויכוח איתם החלטי להחזיר את הקפה, אך נענתי בשלילה מכיוון שמסתבר שיש חוק שמאפשר להם לא לקבל חזרה את המוצר(כי מדובר במזון).
עכשיו אני שואל האם הדבר הוא הגיוני והאם באמת החברה הזאת יכולה לשלוח כל מה שהם רוצים לאנשים לחייב אותם בכמה שבא להם ולא לקחת שום אחריות?!
| |
|
|
|
| 19/7/2020 18:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2020 | | שעה: | 18:19:27 |
| שלום רב רונן,
האם המוצר נפתח?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(טלפון/אינטרנט) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה במוצר- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא מדובר בטובין פסידים.
ככל שהמוצר לא נפתח ועל מנת לבדוק את פנייתך,אנא פנה אל בית העסק בכתב לבירור העניין לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/7/2020 14:18 |
שמעון |
 | | מחבר: | שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2020 | | שעה: | 14:18:56 |
| שלום רב
במסגרת שבוע הספר קניתי סט ספרים הכולל 34 כרכים,
המוצר הגיע ב-4 ארגזים אשר חלקם היו קרועים והודבקו בדבק פשוט,
מה שגרם לפגיעות חיצוניות במראה הספרים.
בעקבות פנייתי לבית העסק הגיעו ואספו את הארגזים וכעבור יומיים הביאו ארגזים חדשים.
בפתחי את הארגזים אשר לא נראה עליהם סימני מכות הספרים סובלים מפגיעות חיצוניות רבות ובמיוחד אלו אשר בפעם הראשונה אריזתם נפגעה משמעותית.
פניתי שוב לבית העסק שנראה שהוא רק החליף ארגזים ולא את המוצרים,
וזה השיב שאינו מתעסק עם נרגנים ומוותר על לקוחות שכמונו.
ברצוני לדעת האם יכול בית העסק להחליט שיותר אינו מוכן להחליף את המוצר.
בברכה | |
|
|
|
| 19/7/2020 17:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2020 | | שעה: | 17:51:57 |
| שלום רב שמעון,
תנסה לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין בצירוף ראיות התומכות בטענתך, לאחריו הגש תלונה באתרנו. | |
|
|
|
| 16/7/2020 17:44 |
פרננדה |
 | | מחבר: | פרננדה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2020 | | שעה: | 17:44:57 |
| שלום רב,
למנוי שברשותי נותרו עוד 3 חודשים לסיום - נתתי התראה לפני חודש על ביטול והתבקשתי לשלם דמי ביטול ע"ס 240 ש"ח
לפי החוק שקראתי כאן מותר לגבות דמי מנוי של 17% מהתמורה או שהיה עליי לשלם עד לתום התקופה, אני לפי זה מבינה שאת ה17% אני מחשבת מהחודשים הנותרים למנוי אך מחדר הכושר נאמר לי ש17% מחושבים לפי כל תקופת המנוי ולכן יוצא לי יותר זול לשלם את הדמי ביטול שלהם מאשר 17% על כל התקופה של המנוי.
אשמח ממש לעזרה
תודה | |
|
|
|
| 19/7/2020 17:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2020 | | שעה: | 17:48:45 |
| שלום רב פרננדה,
תנסי לפנות אל בית העסק בכתב בהתאם למידע הקיים באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
(תחת הכותרת:" דמי הביטול המרביים שרשאי מכון הכושר לגבות בעת ביטול עסקה").
לאחריו אם תתקלי בבעיה, אנא הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/7/2020 16:28 |
יוסף |
 | | מחבר: | יוסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2020 | | שעה: | 16:28:24 |
| | רכשתי מקדחה. רק לאחר הטענת הבטריה בבית הסתבר שאין נעילה של המקדח ואי אפשר להשתמש בה. חזרתי לחנות, שם סירבו להחליף אותה בזהה מהמדף, ושלחו את המקולקלת לתיקון. זה הופך את הסטטוס של המקדחה מחדשה ל משופצת. האם אני זכאי להחליף את המקדחה בחדשה שעובדת? | |
|
|
|
| 19/7/2020 17:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2020 | | שעה: | 17:16:07 |
| שלום רב יוסף,
מה עלות המוצר?
הן מכח תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) והן מכח חוק המכר על הצרכן לאפשר לבית העסק/נותן השירות לתקן את המוצר . | |
|
|
|
| 15/7/2020 09:12 |
אור לנדסמן |
 | | מחבר: | אור לנדסמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2020 | | שעה: | 09:12:31 |
| שלום,
רכשתי באתר אינטרנט הדפס של ציור.
ההדפס הגיע עטוף בקרטון ונייר סיליקון.
פתחתי וראיתי שזה לא מתאים לי בבית.
ביקשתי לבטל עסקה, אך נתקלתי בסירוב בטענה שפתחתי את האריזה המקורית של המוצר.
אבל איך יכולתי לבדוק אחרת?? הציור הגיע ארוז בקרטון ונייר אטום. | |
|
|
|
| 16/7/2020 13:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2020 | | שעה: | 13:02:40 |
| שלום רב אור,
מבחינת חוק הגנת הצרכן עסקה מכר מרחוק, בהנחה שמדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן,לא קמה לצרכן זכות חרטה
יחד עם זאת, במקרה של אי התאמה, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך של המוצר. | |
|
|
|
| 16/7/2020 15:29 |
אור לנדסמן |
 | | מחבר: | אור לנדסמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2020 | | שעה: | 15:29:59 |
| האם הדפס בגודל סטנדרטי נחשב כמוצר שיוצר במיוחס עבור הצרכן?
אין פגם במוצר. פשוט התחרטתי. אין לי זכות לבטל?
ההדפס הגיע עטוף בקרטון ונייר סיליקון שפתחתי. | |
|
|
|
| 19/7/2020 17:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2020 | | שעה: | 17:11:10 |
| שלום רב אור,
במידה שהמוצר יוצר במיוחד בעבורך על פי דרישות מיוחדות שלך, לא תקום לך זכות חרטה. | |
|
|
|
| 16/7/2020 14:04 |
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2020 | | שעה: | 14:04:44 |
| קבלתי הודעת sms מחברה ישראלית בארץ שמעולם לא רכשתי אצלה כלום, ובשביל להסיר את השם שלי מרשימת התפוצה שלה, הם מאלצים אותי להשיב ולרשום מספר מילים באנגלית (כן באנגלית למרות שההודעה בעברית ומדובר בחברה ישראלית) כפי שהכתיבו לי מראש בהודעת הספאם, האם זה חוקי לאלץ אותי לעשות מאמץ במענה באנגלית,לא מוגזם?
אודה להפנייה לסעיף בחוק.
תודה מראש
| |
|
|
|
| 19/7/2020 17:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2020 | | שעה: | 17:07:08 |
| שלום רב אסף,
בהנחה שיש לך את פרטי החברה פנה אליה בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים. | |
|
|
|
| 16/7/2020 13:56 |
עמרי |
 | | מחבר: | עמרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2020 | | שעה: | 13:56:26 |
| אמי מתגוררת בדיור מוגן מ2007, מתחילת 2015 יש לה מטפלת, בחלק מהשירותים שהיא קיבלה מהדיור המוגן היא הפסיקה להשתמש מהרגע שיש לה מטפלת, על פי החוזה שלה מול הדיור המוגן, היא יכלה להפסיק שירותים אלה, לאחרונה באמצעות עורך דין, הם הסכימו להפסיק את החיוב על השירותים האלה וגם רטרואקטיבית מתחילת השנה, אבל לא על שנים אחורה, מכיוון שלא ביקשנו להפסיק את השירותים האלו, יש לציין שאני פניתי לפני מספר שנים למנכל בזמנו אם בקשה להפסקת השירותים והתשלום עליהם, אך הוא טען שהשירותים הם חבילה אחת שלא ניתנת להפרדה, וויתרתי, לצערי אין לי כל תיעוד של השיחה עם המנכ"ל מאז.
גם היום המנכ"ל הנוכחי אומר שלא ידע, וכנראה גם המנכ"ל הקודם שיש חוזים ישנם שנחתמו בצורה שניתן להפסיק חלק מהשירותים, דבר שלא נעשה בחוזים שלהם מאז שהוא מכיר.
השאלה האם יש לי קייס לבית משפט לקבל החזרים, או בגלל שלא ביקשתי לבטל את השירותים האלו, המשך החיוב מוצדק ואמי לא זכאית להחזר? | |
|
|
|
| 19/7/2020 17:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2020 | | שעה: | 17:01:21 |
| שלום רב עמרי,
היות שאת מציינת כי:
"...יש לציין שאני פניתי לפני מספר שנים למנכל בזמנו אם בקשה להפסקת השירותים והתשלום עליהם, אך הוא טען שהשירותים הם חבילה אחת שלא ניתנת להפרדה, וויתרתי, לצערי אין לי כל תיעוד של השיחה עם המנכ"ל מאז..." הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית יחד עם זאת תנסי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 16/7/2020 13:46 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2020 | | שעה: | 13:46:29 |
| שלום רב
הפסקתי לשלוח את בני לקייטנה עקב מצב הקורונה
אני מאוד חוששת שידבק
יצרתי קשר עם בצהרון וביקשתי שלא נחוייבעל החודש האחרון וקיבלתי סירוב האם חוקי ? | |
|
|
|
| 19/7/2020 16:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2020 | | שעה: | 16:33:46 |
| שלום רב סיון,
היה ובית העסק ממשיך לתת שירות בהתאם להנחיות משרד הבריאות, הרי שהוא רשאי לדרוש את התשלום בעבור השירות שהוא נותן במסגרת ההסכם בניכם. | |
|
|
|
| 16/7/2020 13:29 |
עפרה הולנדר |
 | | מחבר: | עפרה הולנדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2020 | | שעה: | 13:29:22 |
| | קניתי ספה במבצע. הספה פגומה. הספק הודה בכך ורוצה להחליף לי ספה. מאחר שהם לא עובדים עם אותו יצרן ולכן עלי לבחור ספה אחרת אך לפי הסכום ששילמתי במבצע. לא הייתי קונה בחנות הזו לולא היה מבצע ולא ניתן למצוא שם ספה מתאימה במחיר הזיכוי. אני מבקשת ספה תמורת ספה - בחרתי אחרת, ואף זולה יותר מהמקורית - אך הספק מסרב לשלם את הפער מאחר שעכשיו אין כזה מבצע. אז בקשתי את כספי בחזרה מאחר ואין ברצוני וביכולתי להוסיף כסף. לא ניתן. מה הנכון? | |
|
|
|
| 19/7/2020 16:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2020 | | שעה: | 16:30:47 |
| שלום רב עפרה,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
לכן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו אם תתקלי בבעיה תנסי להגיש תלונה באתרנו. | |
|
|
|
| 16/7/2020 12:25 |
נפגע קורונה |
 | | מחבר: | נפגע קורונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2020 | | שעה: | 12:25:21 |
| שלום,
גם אני מנפגעי הקורונה, ממש מהראשונים שלא יכלו לצפות זאת.
אחרי משא ומתן ארוך עם האולם, שבו הבנו שאין תאריך חלופי שאנחנו מסכימים עליו(בגלל שהאולם רצה להביא לנו יום ראשון לעומת חמישי ששילמנו ולהוריד לנו מהמוצר שקנינו, וכאשר התפשרנו על יום אחר האולם רצה באותו מחיר ששילמנו שהוא משמעותית יותר)
הגענו להחלטה שניפרד, בהתחלה האולם טען שאנחנו מבטלים חוזה ודרש שליש!
אחר כך דרש 15%
אנחנו מרגישים שזה כסף שממש לא מגיע להם ורציתי לשמוע ייעוץ / הכוונה
תודה. | |
|
|
|
| 19/7/2020 16:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2020 | | שעה: | 16:26:46 |
| שלום רב אדון,
במקרה שלא הגעתם להסכמה יהיה עליכם לשקול תביעה כי רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 15/7/2020 14:03 |
הדס |
 | | מחבר: | הדס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2020 | | שעה: | 14:03:19 |
| שלום רב,
בתחילת חודש מרץ, טרם משבר הקורונה, רכשתי כרטיסים למופע שאמור היה להתקיים בעוד כשבוע, דרך משרד הכרטיסים "בראבו"
מכיוון שכרגע בוטלו המופעים נאמר לי ע"י משרד הכרטיסים כי עלי לבחור באחת מהאופציות:
1.לשמור כסף ביתרת זכות בקופת בראבו
2.לעשות החזר לאשראי (בקיזוז 5%)
ע"פ התקנון של בראבו: "החברה תזכה את המזמין בעלות ההזמנה ככל והמופע בוטל על ידי האמרגן. החברה לא תהא אחראית באופן ישיר או עקיף ככל ובוטל המופע על ידי האמרגן מכל סיבה שהיא ואחריותה היחידה הינה להשיב למזמין את עלות ההזמנה."
לאור זאת לא ברור לי מדוע שההחזר יהיה בקיזוז של 5% ולא עלות של כל ההזמנה כשלא אני זאת שביטלתי את ההזמנה.
אודה לחוות דעתכם האם זה תקין שההחזר ניתן בקיזוז של 5% והאם אני לא זכאית להחזר מלא לאור הרשום בתקנון ולמרות המשבר הנוכחי.
תודה | |
|
|
|
| 19/7/2020 09:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2020 | | שעה: | 09:53:02 |
| שלום רב הדס,
היות שאת מציינת כי:
"...
ע"פ התקנון של בראבו: "החברה תזכה את המזמין בעלות ההזמנה ככל והמופע בוטל על ידי האמרגן. החברה לא תהא אחראית באופן ישיר או עקיף ככל ובוטל המופע על ידי האמרגן מכל סיבה שהיא ואחריותה היחידה הינה להשיב למזמין את עלות ההזמנה."..." אני מציעה לפנות אל בית העסק בכתב לבירור לעניין דרישת החברה לגבות עמלה בסך 5% כאשר בחוזה לא צוין בדבר עמלה.
במידה שתתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 19/7/2020 13:18 |
הדס |
 | | מחבר: | הדס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2020 | | שעה: | 13:18:20 |
| כבר פניתי אליהם מספר פעמים תוך ציטוט התקנון ובקשה להחזר מלא
הם חוזרים על אותה תשובה אוטמטית מבלי בכלל להתייחס לטענות שלי:
יש להודיע במכתב חוזר באיזה אופציה את בוחרת:
>
> 1.לשמור כסף ביתרת זכות בקופת בראבו
> 2.לעשות החזר לאשראי (בקיזוז 5%)
ע"פ המלצתכם אני אגיש תלונה באתר
תודה | |
|
|
|
| 16/7/2020 10:04 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2020 | | שעה: | 10:04:15 |
| שלום,
רכשתי בחצי חינם קופסת עוגיות וכשפתחתי אותה היה ריח מעופש. כשהחזרתי (יום לאחר הקניה) נאמר לי שהם מקבלים את המוצר - לפנים משורת הדין - כי יש להם הוראה שלא לקבל מוצרי מזון חזרה, האם זה נכון? עיקר המוצרים בחנות הם מוצרי מזון ואם הם פגומים אני צריך לפנות לייצרנים? אני לא מכיר תופעה כזאת מהעבר האם זאת הנחיה חדשה? - לפני כמה חודשים קניתי גבינת באפלו שממש הסריחה וגם אותה לא התלהבו לקבל בחזרה. | |
|
|
|
| 19/7/2020 13:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2020 | | שעה: | 13:12:20 |
| שלום רב אורי,
עליך לעיין בשילוט בבית העסק, ככל שיש.
עקרונית, חוק האחריות למוצרים פגומים, תש"ם-1980 מסדיר את אחריותו של יצרן לנזק שנגרם כתוצאה מפגם במוצר שייצר ללא הוכחת אשמה.
החוק מסדיר מהו מוצר פגום, מהן ההגנות על היצרן, ומהם הפיצויים המגיעים לצרכן, למידע רחב ראה באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/consumer-legal-aspects | |
|
|
|
| 9/7/2020 09:43 |
יאיר |
 | | מחבר: | יאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2020 | | שעה: | 09:43:24 |
| שלום רב!
בעקבות המצב הקיים (קורונה)
בוטלו הליגות לנוער של ההתאחדות לכדורגל.
שאלתי האם מגיע החזר כספי.
תודה. | |
|
|
|
| 12/7/2020 12:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/07/2020 | | שעה: | 12:59:41 |
| שלום רב יאיר,
אני משערת שבוצעה פניה אל בית העסק, מה היתה תגובתו?
| |
|
|
|
| 15/7/2020 16:56 |
יאיר |
 | | מחבר: | יאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2020 | | שעה: | 16:56:22 |
| תגובת הנהלת הקבוצה היא :אין החזר כספי בעבור התשלום בתחילת הליגה ..."בכל הליגות של ההתאחדות לכדורגל שבוטלו בכל הארץ אין החזר כספי"
נאמר לי שהכסף שולם בתחילת העונה בעבור מגרשים,ביטוח וכו'.
השאלה האם זה נכון שההתאחדות לכדורגל באופן גורף בכל הארץ לא מזכה כספי בעקבות ביטול הליגה?
תודה.
| |
|
|
|
| 19/7/2020 13:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2020 | | שעה: | 13:05:09 |
| שלום רב יאיר,
אם כך ועל מנת לענות לשאלתך בדבר:
"...השאלה האם זה נכון שההתאחדות לכדורגל באופן גורף בכל הארץ לא מזכה כספי בעקבות ביטול הליגה?..."- פנה אל ההתאחדות לכדורגל לבירור העניין.
בכל מקרה תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 12/7/2020 16:03 |
יוני |
 | | מחבר: | יוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/07/2020 | | שעה: | 16:03:31 |
| הי, אבא שלי המבוגר רכש מוצר דרך אתר ובטעות ביצע שתי הזמנות של אותו מוצר
הוא ביקש למחרת לבטל את אחת ההזמנות ונענה שהמדיניות שלהם היא שאי אפשר לבטל הזמנת מוצר במבצע
בדקנו בויזה אם ניתן לבטל ומסתבר שחייבו אותו לא על 2 אלא על 3 מוצרים
החברה מסרבת לבטל את העסקה ובויזה קיבלנו תשובה שהזיכוי צריך להיעשות דרך החברה שחייבה
מה עושים? | |
|
|
|
| 13/7/2020 19:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2020 | | שעה: | 19:22:09 |
| שלום רב יוני,
אשמח אם תציין מהו המוצר נרכש באתר.
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, במוצר-מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא מדובר בחריגים הקבועים בסעיף 14ג(ד) בחוק הגנת הצרכן:
"(ד) הוראות סעיף קטן (ג) וסעיף 14ג1(ג) לא יחולו על עסקת מכר מרחוק של –
(1) טובין פסידים;
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(2) שירותי הארחה, נסיעה, חופש או בילוי, אם מועד ביטול העסקה חל בתוך שבעה ימים שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן;
(3) מידע כהגדרתו בחוק המחשבים, תשנ"ה-1995;
(4) טובין שיוצרו במיוחד בעבור הצרכן בעקבות העסקה;
(5) טובין הניתנים להקלטה, לשעתוק או לשכפול, שהצרכן פתח את אריזתם המקורית." | |
|
|
|
| 14/7/2020 11:07 |
יוני |
 | | מחבר: | יוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2020 | | שעה: | 11:07:35 |
| המוצר הוא בלנדר ידני
מה עושים במידה והמוכר מסרב לבטל? | |
|
|
|
| 16/7/2020 09:18 |
יוני |
 | | מחבר: | יוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2020 | | שעה: | 09:18:14 |
| | מבקש לדעת מה עושים במקרה והמוכר מסרב לבטל את העסקה ובחזרת האשראי אומרים שהמוכר הוא זה שצריך לבטל את העסקה ולא הם | |
|
|
|
| 19/7/2020 12:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2020 | | שעה: | 12:57:37 |
| שלום רב יוני,
כפי שציינתי לעיל, עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, במוצר-מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך, סירוב בית העסק לבטל את העסקה בהתאם לקבוע בדין,עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, וכן רשאי הצרכן לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט רשאי להכריע עד 10000 ש"ח פיצויים, הכל כקבוע בסעיף 31א(א)בחוק הגנת הצרכן.
על כן, אני מציעה לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין ואם תתקלו בבעיה תנסו להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/7/2020 09:06 |
דבורה |
 | | מחבר: | דבורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2020 | | שעה: | 09:06:17 |
| שלום,
עקב המצב נאלצתי לדחות את חתונתי ומרגע שהבנתי כי לא אוכל לקיים חתונה גדולה כמו שארצה ביטלתי את החוזה לאולם מאחר והאולם לא מאפשרים לפי השיחות איתם לפתוח אותם אפילו א
עבור 100 איש.
בנוגע לדמי ביטול הרשומים בחוזה האולם הבין שלא יכולים לד
גבות.
אך את כספי המקדמה אמרו שלא מחזירים בכל תוקף.
אנחנו זוג בתחילת החיים שני סטודנטים. איך המדינה יכולה לעזור?? או לחילופין האם יש זכות לדרוש כספי המקדמה חזרה? | |
|
|
|
| 19/7/2020 12:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2020 | | שעה: | 12:53:08 |
| שלום רב דבורה,
בפנייתך את מציינת כי:
"... כמו שארצה ביטלתי את החוזה לאולם מאחר והאולם לא מאפשרים לפי השיחות איתם לפתוח אותם אפילו א עבור 100 איש..."- האם שלחת הודעה בכתב לבירור העניין? אם כן, ובהנחה שבית העסק לא מציע חלופה לשביעות רצונך אזי' רק בית המשפט מוסמך להכריע בסוגיה. | |
|
|
|
| 15/7/2020 18:56 |
אורית זלוף |
 | | מחבר: | אורית זלוף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2020 | | שעה: | 18:56:18 |
| | שלום החתונה של הבת שלי בוטלה עקב הקורונה נמסר לאולם שיק בטחון ללא סכום לא שולמה מקדמה האם כדאי לבטל בבנק את השיק? לא משיגים את האולם | |
|
|
|
| 19/7/2020 12:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2020 | | שעה: | 12:47:30 |
| שלום רב אורית,
בעניין זה באפשרותכם להתייעץ עם עו"ד המתמחה בדיני הוצאה לפועל. | |
|
|
|
| 15/7/2020 18:16 |
אלה |
 | | מחבר: | אלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2020 | | שעה: | 18:16:32 |
| האם מישהו עשה ביטוח של ביטול נסיעה מכל סיבה בחברת טריפ גרנטי?
אני עשיתי כמה פעמים את הביטוח, אך בזמן האחרון נאלצתי לנצל אותו פעמיים עקב ביטולים של הנסיעות.
בשני המקרים החברה לא כיבדה את התביעה.
בפעם הראשונה בנימוק שחברת תעופה ביטלה את הטיסה ולכן אני צריכה לתבוע אותה ולא חברת ביטוח.
הסתבר ש למרות ההצהרה על העמוד הראשי של החברה באותיות גדולות- "ביטוח ביטול טיסה מכל סיבה ללא אותיות קטנות וללא חריגים", באותיות קטנות של הפוליסה
יש סעיף שהחברה לא מחזירה את הכסף במקרה של ביטול טיסה על ידי חברת תעופה.
בפעם השניה הייתי כבר יותר חכמה והודעתי את חברת הביטוח טרם ביטול טיסה שאני מבטלת את הנסיעה מיוזמתי.
אך גם קיבלתי סירוב על ההחזר בטענה שאני צריכה לבקש החזר מחברת נסיעות דרכה רכשתי כרטיסים.
אני שוקלת לתבוע את חברת טריפ גרנטי על הטעייה של הלקוח ואי עמידה בהסכם.
1.חשוב לי לדעת האם יש עוד אנשים שגם ניזוקו מחברת ביטוח הזאת?אני סבורה שיש עוד הרבה כמוני ואולי יש פה אופציה לתביעה ייצוגית.
2.האם יש לי סיכוי סביר לקבל זכייה בתביעה כזאת?
אהודה על כל עזרה!
| |
|
|
|
| 19/7/2020 12:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2020 | | שעה: | 12:45:30 |
| שלום רב אלה,
בעניין חברת הביטוח באפשרותך לפנות אל המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 15/7/2020 10:37 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2020 | | שעה: | 10:37:42 |
| שלום,
האם חייב להיות מצורף למוצר הוראות שימוש בעברית למטען סוללות? | |
|
|
|
| 15/7/2020 16:37 |
יוסי |
 | |
|
| 19/7/2020 12:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2020 | | שעה: | 12:42:59 |
| שלום רב יוסי,
תוכל לבדוק אם יש חובה על פי צו הגנת הצרכן(סימון טובין)התשמ"ג-1983 באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/089_005.htm | |
|
|
|
| 15/7/2020 16:20 |
אילנית כהן |
 | | מחבר: | אילנית כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2020 | | שעה: | 16:20:36 |
| שלום, אנחנו 3 אחיות שנרשמנו לסטודיו ספורט ושילמנו מראש לכל השנה בכרטיס אשראי, הסטודיו היה סגור מ-15/3 בגלל הקורונה וחזר לפעול רק בתאריך 5/7 מאחר ועברה מקום והיתה בשיפוץ.
לצערנו הרב, המקום הינו עומד בתקן של משרד הבריאות
מי שרוצה מגיעה ונכנסת לשיעור, הכל צפוף ואין בכלל מרחק של 2 מטר בין אחת לשניה
ממש מפחיד אותנו להתאמן כך.
הערנו לה על כך שאין 2 מטר, והיא ענתה שאם היה צריך לפי 2 מטר, אז רק 5 בנות יוכלו להתאמן.
שאלתנו היא אם במצב כזה מגיע לנו לקבל את כספנו חזרה
אשמח לתשובה. | |
|
|
|
| 19/7/2020 12:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2020 | | שעה: | 12:39:34 |
| שלום רב אילנית,
תנסו לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין על מנת שתוכלו לקבל מענה בכתב ולאחריו הגישו תלונה באתרנו. | |
|
|
|
|