| 21/7/2020 10:30 |
ימין עוז כהן |
 | | מחבר: | ימין עוז כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2020 | | שעה: | 10:30:14 |
| אני כבר מנסה תקופה ארוכה לבטל את חוזה הלימודים דלי עם בית הספר לאנגלית ( וול סטרייט) ואם אינם עונים ואני כבר לא משתמש בשירותים שלהם כבר זמן מה וחברת הגבייה רוצה שאשלם להם על הזמן הזה.
מה אפשר לעשות בנושא? האם אני מחויב לשלם לחברת הגבייה? | |
|
|
|
| 21/7/2020 10:35 |
ימין עוז כהן |
 | | מחבר: | ימין עוז כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2020 | | שעה: | 10:35:31 |
| | וכמובן שאין מענה מהבית ספר לאנגלית. | |
|
|
|
| 22/7/2020 12:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2020 | | שעה: | 12:39:21 |
| שלום רב עוז,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...וחברת הגבייה רוצה שאשלם להם על הזמן הזה..."-מי זו חברת הגבייה? האם מדובר בשיקים שברשותם? אם כן, באפשרותך להתייעץ מול עו"ד המתמחה בתחום ההוצאה לפועל. | |
|
|
|
| 19/7/2020 14:00 |
מארק |
 | | מחבר: | מארק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2020 | | שעה: | 14:00:15 |
| שלום! לפני שנה התקנתי אינטרנט בבית, כאשר התשתית של בזק והספק הוא פרטנר. במקביל להתקנה על ידי נציג של פרטר, הגיע טכנאי של בזק והתקין מכשיר להרכבת קליטת אינטרנט בבית. הוסבר לי שהמכשיר הוא בשכירות ובעלות של 20 ש"ח לחודש. חתמתי על מסמכים והטכנאי עזב. מאז לא קיבלתי שום חשבונית או הודעה על תשלום מחברת בזק. חשוב לציין, שיחד עם זאת, בהזדמנויות שונות הובהר לי על ידי נציגים של בזק כי כל התנהלות שלי, כולל פיננסית היא מול חברת פרטנר בלבד. לפי זה הבנתי שפרטנר לוקחים ממני תשלום גם על המכשיר של בזק.
כעת קיבלתי פניה מעורך דין שטען כי מאחר ולא שילמתי עבור השכרת המכשיר, בזק הפסיק חד צדדי את ההתקשרות איתי כלקוח וכעת אני מחוייב לשלם גם חוב על שכירות וגם על עלות המכשיר + הצאת עבור טיול משפטי בתיק. אני מוכן לשלם את החוב על השכירות, אך לא את שאר ההוספות.
איך ניתן להסדיר את זה? בזק לא מוכנים לדבר איתי כי אינני לקוח שלהם כבר (לא שביטלתי משהו בעצמי), עורך דין של בזק לא מוכן לשמוע את הצד שלי. | |
|
|
|
| 20/7/2020 20:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/07/2020 | | שעה: | 20:45:05 |
| שלום רב מארק,
באפשרותך אולי לשקול לשלם את החוב לאחריו תוכל לנסות לברר מולם. | |
|
|
|
| 21/7/2020 00:15 |
מארק |
 | | מחבר: | מארק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2020 | | שעה: | 00:15:37 |
| תודה על התשובה!
אולי לא הסברתי את עצמי נכון - אבל זה מה שרציתי לעושות - לשלם את ה"חוב" האמיתי - מה שהם היו אמורים לגבות ולא עשו. אבל הם לא מוכנים להוריד את דמי טיפול משפטי בתיק וגם את התוספת (לא מוצדקת) של עלות המכשיר עצמו (למה שאשלם עלות המכשיר אם אפילו לפי מה שהם אומרים - המכשיר נמצא בשכירות) | |
|
|
|
| 22/7/2020 10:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2020 | | שעה: | 10:11:20 |
| שלום רב מארק,
כפי שציינתי לעיל, תשקול את האפשרות הזו. | |
|
|
|
| 21/7/2020 08:31 |
שאלה |
 | | מחבר: | שאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2020 | | שעה: | 08:31:33 |
| פתחתי פניה לפני שבוע, בינתיים קיבלתי עדכון שהפניה טופלה ונסגרה,
מאחר לא קיבלתי את כספי בחזרה מבית העסק, וגם לא שום עדכון מהמועצה לצרכנות - האם עלי לפתוח מחדש את הפניה?
שלחתי מייל ולא קיבלתי מענה.
מספר פניה: 709734 | |
|
|
|
| 22/7/2020 10:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2020 | | שעה: | 10:06:24 |
| שלום רב גברת,
פנייתך הועברה למטפל בתחום. | |
|
|
|
| 20/7/2020 20:00 |
קרן סלם |
 | | מחבר: | קרן סלם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/07/2020 | | שעה: | 20:00:29 |
| שלום רב, לפני 3 שנים ההורים שלי רכשו מקרר הייסנס במחיר של 8 אלף ש"ח. האחריות הסתיימה בחודש אפריל האחרון והפלא ופלא המקרר התחיל בבעיות. בחודש מאי השנה יומיים לפני חג השבועות המקפיא הפסיק לעבוד. בחברה נמסר שאין להם טכנאי זמין ולכן יכול להביא טכנאי מטעמו וכך היה, בנוסף לטכנאי של חברת הייסנס הביא טכנאי מטעמו ושילם לו אך הדבר לא עזר. כעבור יומיים הגיע טכנאי מטעם חברת הייסנס, פירק את כל המקרר הרים טלפון לאחראי וטען שהוא לא יכול לגעת במקרר כרגע מאחר והיה טכנאי חיצוני למרות שאמרו זאת במפורש בשיחה המוקלטת בחברת הייסנס, הטכנאי הרכיב את הכל חזרה למקום קיבל את התשלום שלו ופשוט קם והלך, יש לציין שלאחר מכן המקרר הפסיק לעבוד בכלל ולא רק המקפיא. לאחר שיחה מול החברה הם הסכימו לשמוע הקלטות ושלחו טכנאי מחדש שהגיע להחליף צינורות ומדחס ותשלום של אלף ש"ח לאחר ניכוי הביקור של הטכנאי הקודם. כעבור חודש המקפיא שוב פעם הפסיק לעבוד, שוב טלפון ושוב טכנאי מגיע לסדר ושוב פעם אותו הדבר בדיוק, כל המקרר מפסיק לעבוד ומבחינת חברת הייסנס אין עם מי לדבר. לאחר המקרה הזה מנהל פנה להורים שלי בטענה שהוא מציע להם טרייד אין למכשיר בעלות של 5 אלף ש"ח. פשוט בדיחה, לא מספיק שהוציאו כבר 9 אלף ש"ח על המקרר הם מבקשים עוד ובכלל לא טיפלו בבעיה...
חשוב לציין כי ברגע שהמקרר הגיע מלפני 3 שנים הדלתות שלו היו פגומות במנגנון הסגירה והיו נסגרות מעצמן, המוביל והמרכיב שהתקין את המקרר טען שמדובר בשיפועים וזה שטויות וההורים שלי השאירו את זה כך. ביום שהגיע טכנאי בגלל התקלה במקרר הוא הסביר שמדובר בפגם ייצור וזה לא נכון שיש שיפוע..
היום פניתי לחברה בבקשה להגעת טכנאי וסיום טיפול בתקלה אחת ולתמיד טרם הגשת תביעה במועצה לצרכנות, מנהל בכיר חזר לאבא שלי ושוב טוען שלא יעזרו גם עוד מיליון טכנאיים לא ניתן לסדר את הבעיה. לטעמו יש להחליף 2 חלקים בשווי של מעל אלף ש"ח והוא מציע שוב פעם טרייד אין. במקום 5 אלף שהציע בפעם שעברה כרגע עשה הנחה ל3.900 ש"ח.
אני רוצה להבין מה הזכויות שלנו במקרה כזה והאם אנו יכולים לתבוע אותם בבית משפט לתביעות קטנות. | |
|
|
|
| 22/7/2020 09:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2020 | | שעה: | 09:45:22 |
| שלום רב קרן,
על פי תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) יש על המוצר המדובר שנת אחריות אחת בחינם, אולם על היבואן/יצרן לספק חלקי חילוף במשך 7 שנים.
היות שאת טוענת כי תקופת האחריות חלפה ("...לפני 3 שנים ההורים שלי רכשו מקרר הייסנס במחיר של 8 אלף ש"ח. האחריות הסתיימה בחודש אפריל האחרון והפלא ופלא המקרר התחיל בבעיות..."), הרי שנותן השירות רשאי לדרוש תשלום עבור השירות שהוא נותן.
| |
|
|
|
| 20/7/2020 18:49 |
אאא |
 | | מחבר: | אאא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/07/2020 | | שעה: | 18:49:04 |
| היי,
ב16.7.20 קניתי כרטיסיה של 10 טיפולים + 2 (בעקבות הקורונה היה מבצע) סהכ 12 טיפולים בעלות 350 שח.
רציתי לשאול אם ניתן לבטל את העסקה ובמה זה כרוך ?
כי כשפניתי לבית העסק אמר שאין ביטולים בעסקאות מהסוג הזה למרות שעברו בסה״כ 4 ימים מביצוע העסקה.
אשמח לעזרה ומידע,
תודה רבה | |
|
|
|
| 22/7/2020 09:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2020 | | שעה: | 09:26:21 |
| שלום רב אדון,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק (טלפון/אינטרנט) או עסקה פרונטלית?
האם התחלת להשתמש בשירות?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בשירותי קוסמטיקה,אסתטיקה לרבות הסרת שיער, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת ההסכם,בין אם הוחל בשירות ובין אם לאו- במידה שהביטול נעשה בתוך 14 ימים וטרם הוחל במתן השירות אזי' הביטול ייעשה בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובמידה שהביטול נעשה לאחר שהשירות הוחל בנתינתו(בתוך 14 ימים) אזי' על הצרכן לשלם את התמורה היחסית.
במידה שאתה עומד בתנאים, אנא פנה אל בית העסק בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 20/7/2020 18:28 |
אילנה אפשטיין |
 | | מחבר: | אילנה אפשטיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/07/2020 | | שעה: | 18:28:57 |
| | אשמח לדעת אם יש מה לעשות עם זיכוי שיש לי מלפני שנתיים וקצת מחנות במול זיכרון. כל פעם ששכחתי את הזיכוי המוכרות אמרו שכל עוד החנות קיימת אפשר להשתמש בו . באתי עם הזיכוי מנהל החנות אמר שלא מוכן שאשתמש בו כי עבר הרבה זמן (יש לציין שזדה אותה חנות ואותם בעלים ). בהתחלה אמר בסדר או שיתן החזר כספי, אך במהלך השיחה התחרט ואמר שלא יכול לשלוט על מה שהמוכרות אומרות. האם יש לי מה לעשות??זיכוי זה לא כסף?? אשמח לדעת מה יודעים? ואם יש משהו לעשות? דווקא בעידן הקורונה מנסה לא לפרסם התנהגות לא יפה זו שעשוייה להשפיע ישר על האנשים שקונים שם. | |
|
|
|
| 22/7/2020 08:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2020 | | שעה: | 08:57:14 |
| שלום רב אילנה,
מה תוקף הזיכוי?
עקרונית, סעיף 14ז בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"14ז. (א) ביטל צרכן הסכם לרכישת טובין או שירותים ולא היה זכאי להחזר כספי לפי הוראות כל דין, והעוסק נתן לו שובר זיכוי בשל הביטול (בסעיף זה – שובר זיכוי), יחולו הוראות אלה:
(1) שובר הזיכוי יודפס או ייכתב באופן שימנע את מחיקת הכתוב בו; ...
(2) הסכום הנקוב בשובר הזיכוי יהיה הסכום ששולם בעת ביצוע העסקה;
(3) שובר הזיכוי יהיה תקף לשנתיים לפחות מיום מסירתו;
..."
לפיכך, בהנחה שעל שובר הזיכוי לא צוין תאריך, יש לפנות אל בית העסק בדרישה לממש את הזיכוי, היה ותתקל בבעיה באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 20/7/2020 18:42 |
דור |
 | | מחבר: | דור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/07/2020 | | שעה: | 18:42:07 |
| | האם יש זכות לבית עסק לומר שהוא אינו לוקח בקבוקים לפיקדון בגלל הקורונה? ניגשתי לשני בתי עסק שסירבו לקחת את הבקבוקים בטענה שבתקופת הקורונה הם לא לוקחים בקבוקים. האם ישנה הוראה כזאת ממשרד ממשלתי כלשהוא? (משרד הבריאות או משרד אחר) | |
|
|
|
| 21/7/2020 18:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2020 | | שעה: | 18:15:42 |
| שלום רב דור,
עליך לברר מול משרד הבריאות ומול משרד להגנת הסביבה בעניין.
באתרנו תוכל לקרוא בעניין פנייתנו למשרדי הבריאות והגנת הסביבה, להורות על הפסקת גביית דמי הפקדון, או לחילופין לקבל אותם תוך הקפדה על תנאי הבריאות הנדרשים, עד החזרה לשגרת חיים מלאה, בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/item/news_260420 | |
|
|
|
| 20/7/2020 18:27 |
אילנה אפשטיין |
 | | מחבר: | אילנה אפשטיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/07/2020 | | שעה: | 18:27:59 |
| | אשמח לדעת אם יש מה לעשות עם זיכוי שיש לי מלפני שנתיים וקצת מחנות במול זיכרון. כל פעם ששכחתי את הזיכוי המוכרות אמרו שכל עוד החנות קיימת אפשר להשתמש בו . באתי עם הזיכוי מנהל החנות אמר שלא מוכן שאשתמש בו כי עבר הרבה זמן (יש לציין שזדה אותה חנות ואותם בעלים ). בהתחלה אמר בסדר או שיתן החזר כספי, אך במהלך השיחה התחרט ואמר שלא יכול לשלוט על מה שהמוכרות אומרות. האם יש לי מה לעשות??זיכוי זה לא כסף?? אשמח לדעת מה יודעים? ואם יש משהו לעשות? דווקא בעידן הקורונה מנסה לא לפרסם התנהגות לא יפה זו שעשוייה להשפיע ישר על האנשים שקונים שם. | |
|
|
|
| 21/7/2020 18:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2020 | | שעה: | 18:08:31 |
| שלום רב אילנה,
מה תוקף הזיכוי?
עקרונית, סעיף 14ז בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"14ז. (א) ביטל צרכן הסכם לרכישת טובין או שירותים ולא היה זכאי להחזר כספי לפי הוראות כל דין, והעוסק נתן לו שובר זיכוי בשל הביטול (בסעיף זה – שובר זיכוי), יחולו הוראות אלה:
(1) שובר הזיכוי יודפס או ייכתב באופן שימנע את מחיקת הכתוב בו; ...
(2) הסכום הנקוב בשובר הזיכוי יהיה הסכום ששולם בעת ביצוע העסקה;
(3) שובר הזיכוי יהיה תקף לשנתיים לפחות מיום מסירתו;
..."
לפיכך, בהנחה שעל שובר הזיכוי לא צוין תאריך, יש לפנות אל בית העסק בדרישה לממש את הזיכוי, היה ותתקל בבעיה באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 20/7/2020 16:54 |
ליטל |
 | | מחבר: | ליטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/07/2020 | | שעה: | 16:54:06 |
| שלום רב,
האם ע"פ חוק חדרי הכושר והסטודיו מחוייבים להפסיק חיוב כל עוד הסטודיו סגור או שהם מחוייבים לאפשר הקפאת מנוי בלבד?
בברכה,
ליטל | |
|
|
|
| 21/7/2020 18:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2020 | | שעה: | 18:01:53 |
| שלום רב ליטל,
לעניין הקפאת מנוי- עליך לבדוק אם בחוזה ישנה אפשרות כזו.
לעניין סגירת הסטודיו בעקבות הנחיות משרד הבריאות- עליך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור .
לעניין הזכות הקיימת לצרכן מכח חוק הגנת הצרכן- עקרונית, תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן קובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מהצרכן בעסקה למנוי במכון כושר (כאשר ההודעה צריכה להיעשות 30 יום מראש כאשר בתקופה הזו הצרכן ימשיך לקבל שירות), ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
בכל מקרה, בהנחה שאת נתקלת בבעיה, תוכלי להגיש תלונה באתרנו. | |
|
|
|
| 20/7/2020 16:38 |
אורטל |
 | | מחבר: | אורטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/07/2020 | | שעה: | 16:38:23 |
| | בחודש מרץ קניתי עדשת מצלמה בעלות של כ1000 שח. בעדשה לא נעשה שימוש מלבד הבאתה לקורס צילום בסיסי מאחר שאינני צלמת מקצועית. באחד השיעורים בקורס נאמר לי מהמורה כי העדשה שלי חורקת.למעשה היא חרקה מהרגע הראשון שקיבלתי אותה אך לא זהיתי זאת. במהלך חודש יולי חזרתי לחנות ממנה קניתי ונאמר לי שיש לשלוח למעבדה. לאחר מס ימים התקשרו אלי ואמרו לי שהעדשה קיבלה מכה וזה לא בתחום האחריות לכן יש לשלם עבור התיקון 660 שח. כמעט כעלות עדשה. יודגש כי העדשה כמעט שלא היתה בשימוש במיוחד לאור תקופת המפגה. היא חרקה למעשה מהרגע הראשון ולא קיבלת מכה כלל. מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 21/7/2020 17:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2020 | | שעה: | 17:54:24 |
| שלום רב אורטל,
עקרונית, סעיף 1 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) מגדיר מהו טובין:
"טובין" – מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר הטובין לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים;"
ועל כן, היה ומדובר במוצר שנמצא בשנת האחריות אזי' יש על המוצר שנת אחריות אחת בחינם, יחד עם זאת, סעיף 2(ג) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"...הוכיח היצרן כי מקור הקלקול בנזק מכוון שגרם הצרכן, יהא פטור מחיוביו לפי תקנה זו."
לפיכך היות שאת טוענת כי "...לאחר מס ימים התקשרו אלי ואמרו לי שהעדשה קיבלה מכה וזה לא בתחום האחריות לכן יש לשלם עבור התיקון 660 שח..." יהיה קושי לדרוש מבית העסק לתקן את המוצר ללא עלות.
היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לפיה"...היא חרקה למעשה מהרגע הראשון ולא קיבלת מכה כלל..." באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 1/7/2020 08:54 |
עמית |
 | | מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2020 | | שעה: | 08:54:12 |
|
בתאריך 28/4 קנינו בחנות ריהוט מספר פריטים:
1. ספה (מותאמת אישית למידות שלנו)
2. פינת אוכל
3. מזנון
4. שולחנות לסלון
לאחר מספר ימים מביצוע ההזמנה, החלטנו לבטל חלק מהפריטים (מזנון ושולחנות לסלון).
בית העסק ביטל את הפריטים בלי בעיה אבל ושרצינו לבטל גם את שולחן האוכל כי חששנו שלא יתאים לביתנו ולהשאיר רק את הספה, נאמר לנו על ידי המוכרת שנקבל את המוצר ונחליט אם נרצה אותו או ובמידה ולא יש אפשרות לביטול העסקה כי מדובר בפרטי ייבוא ולא בפריט שהוא מותאים אישית.
בתאריך 22/6 דיברנו עם שירות הלקוחות על מנת לבצע ביטול של שולחן האוכל ונאמר לנו שיחזרו אלינו עד 72 שעות.
אף אחד לא חזר והיינו צריכים להתקשר אליהם (כלל סינונים רבים) ורק ב - 28/6 נאמר שלא ניתן לבטל את העסקה עבור השולחן.
חשוב להדגיש שבגלל עוגמת הנפש והשירות הגרוע לאחר הרכישה רצינו לבטל גם את הספה למרות שהיא הייתה בהתאמה למידות שלנו אבל לפני כשבועיים נאמר לנו שאין את הבד ואם נרצה לקבל את הספה עם הבד שהזמנו נצטרך להמתין כ - 3 שבועות ממועד האספקה המקורי!
כאשר דיברנו עם מנכל החברה הוא אמר שהשולחן הוא פריט מותאם אישית - מה שכלל לא נאמר לנו בעת הרכישה ובנוסף לכך היה מוצג בתצוגה של החנות כאשר הגענו לחנות לבטל את העסקה.
חשוב להדגיש שהוסבר לנו מספר פעמים בחנות שכלל הפריטים למעת הספה הם פריטים בייבוא ולכן גם לא ניתן לשנות אותם ויש לקנות אותם כמו שרואים.
כעת, בעל העסק לא רוצה לבטל לנו לא את השולחן ולא את הספה.
אשמח לעזרתכם בנושא מכיוון שאנחנו תקועים כעת עם שולחן שלא צריכים וספה שתגיע באיחור של 3 שבועות ממועד האספקה הראשוני (1/7).
תודה רבה,
עמית | |
|
|
|
| 1/7/2020 11:23 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2020 | | שעה: | 11:23:25 |
| הסיפור נראה כמו הטעיה אחת גדולה שאסורה על פי החוק. כל המידע אמור היה להיות כתוב בהזמנה. מחוק הגנת הצרכן:
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:
(2) המידה, המשקל, הצורה והמרכיבים של נכס;
(3) מועד ההספקה או מועד מתן השירות;
(21) תנאי הביטול של עסקה.
32. (א) נעשתה עסקה והוברר כי נעשה לגביה מעשה או מחדל שיש בו משום הטעיה או ניצול מצוקה כאמור בסעיפים 2 ו-3, והם מהותיים בנסיבות הענין, ובהטעיה - אף אם לא העוסק היה המטעה, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך זמן סביר מהמועד שבו נודע לו על ההטעיה או מהמועד שבו נודע לו שפסק ניצול המצוקה, לפי העניין.
(ב) בוטלה עסקה כאמור בסעיף קטן (א), ישיב העוסק לצרכן, בתוך שבעה ימים מיום שקיבל הודעה על הביטול, את התמורה ששילם הצרכן בעד העסקה, באותו אופן שבו שילם הצרכן.
ביטול עסקה כדאי שיעשה גם בכתב. במידה והכסף לא מוחזר מיידית, אתם יכולים לשקול לקחת הלוואה ולהוסיף את הוצאותיה תביעה, אם תתבעו. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 2/7/2020 15:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2020 | | שעה: | 15:25:04 |
| שלום רב עמית,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...אבל ושרצינו לבטל גם את שולחן האוכל כי חששנו שלא יתאים לביתנו ולהשאיר רק את הספה, נאמר לנו על ידי המוכרת שנקבל את המוצר ונחליט אם נרצה אותו או ובמידה ולא יש אפשרות לביטול העסקה כי מדובר בפרטי ייבוא ולא בפריט שהוא מותאים אישית..."- האם יש לך הוכחה לכך.
עקרונית, ניתן לפנות אל בית העסק בכתב מכח סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף,בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח והנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
לכן, במידה שמדובר במוצרים שלא יוצרו במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות דרישות מיוחדות, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו אם תתקל בבעיה, תוכל להגיש תלונה באתרנו. | |
|
|
|
| 5/7/2020 08:00 |
עמית |
 | | מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 08:00:37 |
| תודה רבה על המענה המהיר!
לצערי, אין לי הוכחה לכך שהיא אמרה את זה כי זה היה שהיינו בחנות.
כרגע, מנהל החנות מתנער ואומר שבגלל שעשינו הזמנה גדולה וביטלנו חלק מהדברים אז גם המחירים עכשיו צריכים להיות שונים כי הוא "עשה מחיר" עבור כל העסקה ולא עבור כל מוצר.
המנהל גם אמר שאם יבטל את השולחן שאני אצטרך להוסיף כסף כל הספה כי עכשיו שהורדתי דברים המחירים שונים.
האם דבר זה הוא בכלל חוקי? לבקש ממני עוד כסף על מוצר כי ביטלתי מוצרים אחרים בהזמנה?
כמו כן, המנהל ממשיך באותו קשאמר שלא יבטל כי המוצר הינו מוצר "מותאים אישית" - מה שברור שלא כי יש לי גם תמונות הספה לאחר שכבר שילמנו?
תודה רבה,
עמית | |
|
|
|
| 5/7/2020 15:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2020 | | שעה: | 15:06:57 |
| שלום רב עמית,
לעניין פנייתך בדבר:
"...המנהל גם אמר שאם יבטל את השולחן שאני אצטרך להוסיף כסף כל הספה כי עכשיו שהורדתי דברים המחירים שונים..."- האם זה צוין בהסכם ההתקשרות בניכם? אם לאו, הרי שסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, וייתכן כי היעדר מידע בעניין מהטעם בית העסק עלול להוות הטעיה לכאורה ומכאן שבאפשרותך לפנות אל בית העסק. | |
|
|
|
| 6/7/2020 10:29 |
עמית |
 | | מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2020 | | שעה: | 10:29:07 |
| תודה רבה על העזרה,
אנסה לפנות לבית העסק - במידה ולא נותן לבטל את העסקה או דורש עוד כסף.
האם אני צריך לשלוח לו מכתב לפני הגשת תביעה ואז להגיש תלונה כאן?
או שיש לשלוח מכתב אחר לפני הגשת התלונה כאן?
| |
|
|
|
| 8/7/2020 14:50 |
עמית |
 | | מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2020 | | שעה: | 14:50:25 |
| היי,
בית העסק לא מוכן להחזיר את הכסף.
שלחתי להם מכתב על ביטול אבל גם עליו לא ענו.
הגשתי תלונה דרך האתר גאן, האם צריך לפתוח תביעה גם באתר הממשלה לתביעות קטנות?
תודה רבה,
עמית | |
|
|
|
| 9/7/2020 15:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2020 | | שעה: | 15:25:22 |
| שלום רב עמית,
באפשרותך לפנות אלינו בטרם תגיש תביעה לבית המשפט, עם זאת, זמן הטיפול במועצה עלול להתארך מעל חודש ימים, היות שיש עומס בפניות. | |
|
|
|
| 21/7/2020 17:43 |
מ |
 | | מחבר: | מ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2020 | | שעה: | 17:43:38 |
| מחזקת את ידך לדרוש את זכויותיך
יש הרבה בתי עסק כאלו
אנחנו אישית הוטרדנו רבות עי בעל עסק כפי שתארת
ולא התפשרנו למרות שכנועים ואיומים
המועצה לצרכנות עשתה את העבודה יופי!!!!
זה לוקח זמן
אבל שווה.
תפתח תביעה
תשאיר את הריהוט אצלך סגור . תתעד כל תמונה אפשרית
ובעיקר תשלח יומיום הודעות לבעל העסק על כך שמפר חוק ושכל יום אחסון אצלך עולה כך וכך ש''ח.
בסוף הם יבואו לקחת כמו ילדים טובים
בהצלחה | |
|
|
|
| 20/7/2020 15:34 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/07/2020 | | שעה: | 15:34:53 |
| שלום רב,
מבקשת את הסיעו שלכם בעניין ביטול והשבת מקדמה ששולמה עבור פסטיבל נוער באילת בתאריכים 16-20.8.2020 ע"י קשרי תעופה ונטו פון. מדובר על מקדמה בסך 400 ש"ח ששולמה ליחצן והיחצן שילם לפני חודש באשראי שלו.
הנערים הופצרו ושוכנעו להצטרף תוך הבטחה שאם ירצו לבטל יוכלו לבטל ללא בעיה (קורונה) ויחזירו להם את מלוא הכסף. עכשיו, יש התנגדות גורפת של ההורים בעקבות הקורונה ואחכ כבר תחילת לימודים. כל הנערים נמתחת ל 18.האם תקין בכלל לקבל את אישורם? מה עושים ואיך אפשר לדאוג לאותם נערים בהתאם לחוק?
הנערים אף קיבלו הודעה שעליהם להסדיר כבר כעת את התשלום במיידי עד השעה 21:00 וימנעו אי נעימויות. יש פרסום של הנופש וטופס אישור פרטי הזמנה.
תודה
שרית
| |
|
|
|
| 21/7/2020 17:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2020 | | שעה: | 17:32:31 |
| שלום רב שרית,
ראשית, עליכם לעקוב אחרי הנחיות משרד הבריאות בעניין המועד הנ"ל אם יתקיים אם לאו.
לעניין בירור אם קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח חוק הגנת הצרכן אבקש לשאול מספר שאלות:
1.מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
2.כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק (טלפון/אינטרנט) או עסקה פרונטלית?
3.בהנחה שמדובר בעסקת מכר מרחוק-האם נשלח טופס גילוי נאות (טופס המפרט את פרטי בית העסק, פרטי העסקה/השירות, מחיר, פרטים בדבר זכות הצרכן לבטל את העסקה ועוד)? | |
|
|
|
| 20/7/2020 15:19 |
בני |
 | |
|
| 21/7/2020 17:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2020 | | שעה: | 17:17:24 |
| שלום רב בני,
תוכל לתאר את המקרה- מתי בוצעה העסקה? כיצד בוצעה העסקה(בטלפון/אינטרנט)?
האם קיבלת טופס גילוי נאות (המפרט בו פרטי בית העסק, מחיר העסקה, פרטים בדבר זכות לבטל את העסקה ועוד)? | |
|
|
|
| 20/7/2020 15:13 |
חופית |
 | | מחבר: | חופית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/07/2020 | | שעה: | 15:13:22 |
| | נכנסתי לאתר הר הכסף ולאחר מילוי פרטים הכוללים שם פרטי ומשפחה, מ.ז, תאריך הנפקת ת.ז, כתובת ואיימל התברר לי שזהו אתר של גוף פרטי ולא של משרד האוצר. האם מילוי הפרטים הללו מקנה להם הרשאה לחשבונות הפיננסייםשלי? | |
|
|
|
| 21/7/2020 17:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2020 | | שעה: | 17:12:10 |
| שלום רב חופית,
מתי נעשו הפעולות הללו? האם חתמת על מסמכים? מה סוכם בניכם? האם מסרת אמצעי תשלום?
במידה שאינך מעוניינת בעסקה פני אל החברה בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 20/7/2020 14:59 |
רעננה |
 | | מחבר: | רעננה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/07/2020 | | שעה: | 14:59:15 |
| שלום רב,
ביום 2.7.2020 נשלחה חבילה לאנגליה באמצעות משלוח מהיר EMS של רשות הדואר -עד חמישה ימים.
במעקב אחר החבילה ובדיקה מול רשות הדואר החבילה הגיעה לארה"ב במקום לאנגליה.
עד לימים אלה לא ידוע מה עלה בגורלה מה עלי לעשות והאם ניתן לתבוע תביעה קטנה את רשות הדואר בגין רשלנות שכן החבילה הגיעה ליעד אחר, אובדן, פיצוי כלשהו שווי החבילה וכו..
תודה
| |
|
|
|
| 21/7/2020 16:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2020 | | שעה: | 16:56:46 |
| שלום רב גברת,
בהנחה שהחבילה נשלחה על ידך, באפשרותך לפנות אל דואר ישראל בהתאם לסעיף 77(א) בחוק הדואר הקובע כי:
"...על אף האמור בחוק זה או בכל דין אחר, לא יהיו בעל רישיון כללי, עובדיו וכל הבאים מטעמו אחראים לנזק, גניבה או אבדן של דבר דואר פנים, כולו או חלקו, שאירעו במהלך השירותים הניתנים על ידי פקיד-דואר המועסק על ידי בעל הרישיון כאמור בתפקידו ועקב שירותים אלה, אלא אם כן נתקיימו כל אלה:
(1) דבר הדואר נתקבל למשלוח על ידי בעל הרישיון כאמור תמורת קבלה ומסירתו טעונה אישור;
(2) במקרה של נזק, אבדן חלקי או גניבה מתוך דבר הדואר – הדבר הובא לידיעת פקיד הדואר בעת מסירת דבר הדואר או בהזדמנות הסבירה הראשונה לאחר מכן;
(3) במקרה של גניבה או אבדן של דבר הדואר כולו – השולח או הנמען הביא את הדבר לידיעת פקיד דואר מיד לאחר שנודע לו;
(4) הנזק או האבדן לא נגרמו מחמת אריזה בלתי מספקת או בלתי מתאימה, או מחמת טיבו של דבר הדואר, או באשמתם של השולח או של גורמים שבידי שמים."
| |
|
|
|
| 20/7/2020 14:26 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/07/2020 | | שעה: | 14:26:13 |
| | שלחתי לפרטנר tv ב15.7 דרך נתק בקשה לניתוק מיידי,עקב הבטחות כוזבות שנאמרו ולא עמדו בהתחייבות ,וגם היום ב20.7 שלחתי 3 הודעות נתק,והם מצידם שולחים הודעת מערכת,ממש בקרוב ניצור קשר.שקרנים ורמאים אבקש טיפול מיידי | |
|
|
|
| 21/7/2020 16:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2020 | | שעה: | 16:20:58 |
| שלום רב אלון,
עקרונית, בעסקה מתמשכת, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בכל עת ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים, אולם על הצרכן לבדוק אם הביטול כרוך בקנס יציאה ואם כן, יהיה עליו לשלמו.
תנסה להגיש תלונה באתרנו לבירור פנייתך בצירוף מסמכים הקשורים בעסקה זו(כולל הודעת ביטול שנשלחה לחברה).
| |
|
|
|
| 20/7/2020 14:23 |
איריס גלבוע |
 | | מחבר: | איריס גלבוע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/07/2020 | | שעה: | 14:23:03 |
| רכשתי כרטיסי טיסה במבצע ללא דמי ביטול עד יום לפני הטיסה( ספטמבר 2020)
פניתי אליכם בחודש מאימאחר ולא הצלחתי להשיג את אל על לצורך ביטול ההזמנה . אתם פניתם אליהם וקבלתם אישור שאכן אין דמי ביטול ושם מבטלים ויחזירו את הסכום לכרטיס האשראי. עד היום לר התקבל החזר. האם ניתן לבדוק מתי יתקבל? | |
|
|
|
| 21/7/2020 16:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2020 | | שעה: | 16:14:21 |
| שלום רב איריס,
במידה שפתחת תלונה אצלנו, אנא צייני את מספרה על מנת שאוכל להעבירה למטפל. | |
|
|
|
| 19/7/2020 14:24 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2020 | | שעה: | 14:24:20 |
| שלום רב
בעקבות ילד מאומת נסגר הגן והילדים נשלחו לבידוד למשך שבועיים .
האם ההורים מחוייבים לשלם על התקופה הזאת ?
האם כל הנטל נופל על ההורים?
( אחרי ששילמנו כבר שבועיים במרץ ללא החזר , ואנחנו לפני חודש אוגוסט שמשלמים על חודש מלא ומקבלים ימים ספורים )
זאת תקופה לא פשוטה ההכנסה נפגעה כמעט בכל בית .
אשמח להתייחסות מה נהוג במצב שבו שולחים את הילדים לבידוד .
תודה | |
|
|
|
| 19/7/2020 14:57 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2020 | | שעה: | 14:57:40 |
| | לא נוגע במה שקורה מול הגן אבל אתם יכולים לדרוש/לתבוע את הסכום מהורי הילד המאומת בגלל שלא דאגו שהוא יהיה לא נגוע. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 21/7/2020 12:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2020 | | שעה: | 12:54:06 |
|
שלום רב אדון,
אני אבדוק את העניין ואשיב לך. | |
|
|
|
| 21/7/2020 15:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2020 | | שעה: | 15:38:00 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, בהנחה שהמקום סגור בעקבות המצב שתיארת לאור הנחיות משרד הבריאות, ייתכן שהדבר מהווה הפרת חוזה המקימה עילה להשבת התמורה, ראה מידע בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור המצ"ב שבעקבותיו תוכל אולי לפנות אל בית העסק לבירור העניין:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tviaa_ganim
היה ולא תגיעו להסכמה, תוכל לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 15/7/2020 10:59 |
איריס |
 | | מחבר: | איריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2020 | | שעה: | 10:59:48 |
| ביקשתי לבטל נופש לבני נוער באילת בתחילת חודש אוגוסט של חב' נטופאן בשל חשש מהידבקות בבית המלון והמסיבות הכלולות בנופש.
בני הנוער מן הסתם לא משפחה גרעינית ולא קפסולות.
נטופאן לא מוכנים להחזיר את המקדמה ע"ס 600 שח ואף דורשים את מלוא סכום הנופש, החוזה מולם נחתם ע"י ביתי בת ה 17 מרחוק וללא ידיעתי.
| |
|
|
|
| 16/7/2020 14:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2020 | | שעה: | 14:23:09 |
| שלום רב איריס,
מתי מועד הנופש(תאריך)?
היות שלדבריך העסקה בוצעה במכר מרחוק, האם בתך קיבלה טופס גילוי נאות בו יפורטו: תנאי העסקה פרטים בדבר ביטול עסקה, מחיר, אמצעי תשלום ועוד? | |
|
|
|
| 20/7/2020 12:44 |
איריס |
 | | מחבר: | איריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/07/2020 | | שעה: | 12:44:55 |
| קודם כל תודה על המענה.
תאריך הנופש : 02.08 - 06.08
טופס גילוי נאות : הטופס נשלח לילדה ועליו היא חתמה (להזכיר מתחת לגיל 18).
אני כהורה קיבלתי לינק בוואטסאפ לתשלום בלבד.
| |
|
|
|
| 21/7/2020 15:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2020 | | שעה: | 15:05:42 |
| שלום רב איריס,
ראשית, עליכם לעקוב אחרי הנחיות משרד הבריאות.
שנית, עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(טלפון/אינטרנט) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בשירות- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה, קודם לקבלת השירות, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ג(ד),14ה בחוק הגנת הצרכן.
היה ובתך עומדת בתנאים הקבועים בדין, יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין, לאחריו אם תתקלו בבעיה, תנסו להגיש תלונה באתרנו. | |
|
|
|
| 14/7/2020 10:53 |
שמואל |
 | | מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2020 | | שעה: | 10:53:28 |
| רציתי בבקשה לשאול לגבי מקרה בו למדתי שנה מתוך שנתיים קורס עיצוב פנים, עכשיו אני לא יכול להמשיך את הלימודים מסיבות שונות.
האם אני יכול לבקש החזר של מחצית משכר הלימוד?
יצוין כי נאמר לי לא ניתן לקבל החזר אחרי שמתחילים ללמוד, אבל ראיתי שיש בזה דעות שונות, וייתכן שזה תנאי מקפח בחוזה.
דרךאגב גם לא נותנים לי להעביר את החלק שלא נוצל לגיסתי שרוצה ללמוד במכללה קורס אחר.
תודה רבה | |
|
|
|
| 16/7/2020 09:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2020 | | שעה: | 09:40:57 |
| שלום רב שמואל,
האם המוסד בו אתה לומד מוכר על ידי המל"ג? אם כן, יהיה עליך לפנות אל המל"ג. | |
|
|
|
| 16/7/2020 11:21 |
שמואל |
 | |
|
| 16/7/2020 14:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2020 | | שעה: | 14:38:45 |
| שלום רב שמואל,
אם לאו, אשמח אם תפרט בעניין האמור בפנייתך לעיל:
"...אני לא יכול להמשיך את הלימודים מסיבות שונות..." | |
|
|
|
| 20/7/2020 13:18 |
שמואל |
 | | מחבר: | שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/07/2020 | | שעה: | 13:18:56 |
| מדובר בבת שלי
תוך כדי הקורס, היא התחתנה, ומיד נכנסה להריון נולד לה ילד, היא גם עובדת וגם מגדלת ילד, אין לה יכולת להמשיך את הקורס.
תודה רבה | |
|
|
|
| 21/7/2020 14:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2020 | | שעה: | 14:59:00 |
| שלום רב שמואל,
אם כך, בתך יכולה לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו אם תתקל בבעיה באפשרותך בתך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|