| 24/7/2020 01:47 |
אביבית |
 | | מחבר: | אביבית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2020 | | שעה: | 01:47:31 |
| בתאריך 28.6 נרשמתי לסדנה להפסקת עישון, הסדנה התקיימה בשבוע שעבר והיא לא עבדה עליי ויום למחרת חזרתי לעשן.
ניסית לברר לגבי החזר כספי ונאמר לי שהוחתמתי על חוזה לכל החיים ללא החזר כספי, אמרתי לנציגה שזה לא נכון והעניין של מסלולים בכלל לא עלה בשיחת המכירה ולא חתמתי על שום דבר פרט לטופס השתתפות בסדנה.
עכשיו בדקתי בהתכתבויות וואטסאפ עם נציג שלהם והתברר לי שהוחתמתי על חוזה בסיס למשך שנה ללא החזר כספי.
האם זה חוקי לא להחזיר תשלום לצרכן במידה והשירות לא סופק במלואו?
האם למרות החוזה הזה אני יכולה לדרוש החזר כספי?
חשוב לי להבהיר שתנאי ביטול עסקה לא הובהרו בשיחת המכירה וכן לא קיבלתי את הטופס הזה במעמד המכירה אלא הוחתמתי עליו במסגרת הסדנה ונאמר שזה טופס הסכמה להשתתפות בסדנה.
אני מרגישה שרימו אותי, הבטיחו הפסקת עישון תוך יום אחד והשירות לא עבד ועכשיו מתבררים כל מיני סעיפים שונים ומשונים שלא הובהרו בשיחת המכירה. | |
|
|
|
| 26/7/2020 17:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 17:50:14 |
| שלום רב אביבית,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
לפיכך ועל מנת לבדוק את פנייתך, אבקשך לפנות אל בית העסק בכתב לאחריו הגישי תלונה בצירוף מסמכים הקשורים בעסקה המדוברת. | |
|
|
|
| 23/7/2020 17:43 |
עופר ט |
 | | מחבר: | עופר ט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2020 | | שעה: | 17:43:59 |
| שלום רב,
לפני מילוי תלונה או הגשת תביעה, אני מבקש להתייעץ איתכם.
לא הצלחתי להשיגכם בטלפון, אני מקווה שאפשר יהיה דרך המייל...
לפני משבר הקורונה רכשתי מחברה ישראלית ("גרייבר") חבילת נופש בגרמניה למשפחתי (11 נפשות). החבילה כוללת טיסות, לינה, כלי רכב שכורים. עלות העיסקה כולה (כבר שילמתי הכל)- מעל 42,000 ש"ח.
נכון לעכשיו ממשלת גרמניה אינה מאפשרת לישראלים להיכנס לגרמניה בגלל הקורונה. לפיכך, איני יכול לקיים את הנופש.
פניתי מספר פעמים לחב' "גרייבר" ותשובתם הינה:
1. לגבי רכב שכור- תקבל החזר
2. לגבי הלינה- מכיוון שביקשתי מהם מראש לרכוש ביטוח ביטול בסך 35 אירו, אקבל החזר פרט ל-35 אירו
3. לגבי הטיסות- לטענתם חב' ראיינאייר לא ביטלה טיסותיה מישראל לגרמניה, ולכן דמי הביטול שלי יהיו ככל הנראה 30% מעלות כרטיסי הטיסה.
השאלה שלי- הרי אין ביכולתם לקיים את העיסקה בגלל הוראות ממשלת גרמניה. מדוע שלא אקבל החזר מלא גם בגין כרטיסי הטיסה?
אודה לסיועכם בעצה. | |
|
|
|
| 24/7/2020 17:44 |
עופר ט |
 | |
|
| 26/7/2020 12:57 |
עופר ט |
 | |
|
| 26/7/2020 17:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 17:13:44 |
| שלום רב עופר,
ראשית, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה בשאלתך.
שנית, לא ציינת את מועד קבלת השירות(הטיסה/נופש)?
היות שהעסקה בוצעה מול סוכנות הנסיעות יש לפנות אליהם בכתב הן לעניין סעיפים 2 ו-3 כפי שציינת לעיל.
היה ותתקל בבעיה תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 23/7/2020 14:57 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2020 | | שעה: | 14:57:27 |
| שלום
ברצוני להגיש תלונה על חברת סל נאו (יבואן מקביל של מכשירי סלולר סמסונג) על נזק שנגרם לי.
בטלפון לא קיבלתי מענה לבעיה.
התקשרתי לבקש כתובת מייל או פקס בכדי לפנות אליהם בצורה מסודרת, השאירו אותי על הקו בהמתנה לצורך בירור, וחזרו אלי עם התשובה שאין אפשרות לפנות אליהם בכתב, לא במייל ולא בפקס.
נשמע תמוה ולא תקין, אבל זו התשובה שקיבלתי.
איך אפשר להתקדם מכאן?
(גם בשביל לפתוח תלונה אצלכם צריך קודם פניה בכתב לבית העסק)
תודה
| |
|
|
|
| 23/7/2020 15:29 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2020 | | שעה: | 15:29:38 |
| | את יכולה להגיש תלונה באתר הרשות להגנת הצרכן כדי שיכפו עליהם הפעלת מייל/פקס וזה ייקח זמן. לכן, לצורך התלונה, תפתחי תלונה כאן באתר גם בלי פניה בכתב. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 23/7/2020 21:33 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2020 | | שעה: | 21:33:28 |
| תודה
אחכה לתגובה רשמית שלהם, כי בעמוד הגשת תלונה מופיע באדום שניתן להגיש אך ורק לאחר פניה בכתב לבית העסק. | |
|
|
|
| 26/7/2020 14:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 14:22:50 |
| שלום רב דניאל,
מהו המוצר שנרכש?
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
ממי נרכש המוצר?
תנסה לפנות אל בית העסק ממנו נרכש המוצר בכתב לבירור פרטי היבואן המקביל לאחריו תנסה לפנות אל היבואן בכתב ואם תתקל בבעיה תנסה להגיש תלונה באתרנו.
במידה שלא תצליח לאתר את פרטי היבואן תוכל לנסות לפנות אלינו באתר (תוכל להגיש את פרטי בית העסק ממנו נרכש המוצר ולפרט בגוף הפניה כי לא הצלחת לאתר את פרטי היבואן(ככל שלא הצלחת).
לעניין היעדר מסירת תעודת אחריות מטעם היבואן, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 23/7/2020 19:11 |
עדיה |
 | | מחבר: | עדיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2020 | | שעה: | 19:11:10 |
| הי רציתי לרכוש מישקולות לספורט מאתר גרופון או groo או ערוץ הקניות ראיתי בשלושת האתרים את המוצר זמין לקניה במשלוח או באיסוף עצמי שלושתם משתמשים באותו הספק.
לפני שבצעתי רכישה ניסיתי לברר פרטים על האיסוף עצמי ולאחר הרבה שיחות עם נציגים ושיחה עם הספק עצמו הסתבר שאין לחברה במלאי את המוצר ושהם מספקים כרגע את המוצר לאנשים שרכשו בחודש מאי!!!
חברות אחרות שמוכרות משקולות כותבות בצורה ברורה שאין להם במלאי ושהרכישה היא רכישה עתידית.
במקרה הזה של גרופון וערוץ הקניות הם מודעים לכך שאין במלאי ושגם לא יהיה בקרוב מלאי חדש והם עדיין ממשיכים למכור ולא ליידע את הציבור .
אפשר לראות בכל האתרים שמאות אנשים מנסים לרכוש משקולות בימים אלו וזה הגיע לרמה של מכרזים בפייסבוק על משקולות יד שניה .
groo ממש הגזימו ואפילו הוציאו פרסומת בטלויזיה שיש בה משקולות למכירה בזמן שהםמיודעים שאין להם מלאי!!! הם מנצלים את הנואשות של האנשים למוצר וגובים מאיתם כספים ושומרת את הכספים בחשבון שלה במשך 35 ימים אומנם בסוף מחזירים את הכסף לכולם כי העסקה מבוטלת .
האם זה חוקי לעשות דבר כזה ניבזי? איך אפשר לגרום להם להפסיק את התרמית הזו? | |
|
|
|
| 26/7/2020 14:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 14:02:56 |
| שלום רב עדיה,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר,הטעיה בכמות הטובין שבמלאי מסוג נושא העסקה.
היה ולא בוצעה רכישה באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 23/7/2020 15:05 |
ח |
 | | מחבר: | ח (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2020 | | שעה: | 15:05:02 |
| הזמנתי דלת רשת לפי מידות
ובקשתי הצעת מחיר ובמקום לתת לי אמר לי את סכום התשלום
ושהוא מזמין את החומר
כאשר לא סופקה הדלת כעבור שבועיים התקשרתי ונאמר לי שזה יהיה מוכן עוד 3 שבועות
לאחר שלושה שבועות ניסיתי להסיג את את בעל העסק ולא הייתה תשובה
מתחילת ההזמנה ועד הים כבר עברו שלושה חודשים
ופתאום הוא שולח לי הודעה שהדלת מוכנה
ניתן לבטל? | |
|
|
|
| 23/7/2020 19:53 |
חנן |
 | |
|
| 26/7/2020 13:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 13:54:15 |
| שלום רב חנן,
האם צוין בהסכם(ככל שיש הסכם בניכם) את מועד אספקת המוצר?
בהנחה שמדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן אזי' לא קמה לצרכן לבטל את העסקה מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה).
| |
|
|
|
| 23/7/2020 18:40 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2020 | | שעה: | 18:40:40 |
| היי
קניתי בגד ים וכשנכנסתי איתו לים גיליתי שהוא שקוף לחלוטין, התלוננתי לבית העסק ואמרו לי שמסכימים לשלוח לי קאפים לחזיה (ריפוד), זה אולי נותן מענה לחזיה אך לא לתחתון שהוא שקוף לחלוטין.
ביקשתי מהם שיתנו לי פתרון לתחתון אבל הם לא עונים לי מאז וכל יום אני מתקשרת והם אומרים לי שבקרוב יצרו איתי קשר והם מטפלים בפניות קודמות, או בקיצור- מתחמקים.
אשמח לעזרה מה ביכולתי לעשות כדי לפתור את הבעיה ומה החוק אומר בנושא. | |
|
|
|
| 26/7/2020 13:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 13:48:23 |
| שלום רב שחר,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה רגילה?
במידה שאת מעוניינת שנבדוק את פנייתך, אנא הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 22/7/2020 21:37 |
יצחק |
 | | מחבר: | יצחק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2020 | | שעה: | 21:37:44 |
| ערב טוב.
לפני כמעט שלושה חודשים הזמנו בחנות מקומית רהיטים ממפעל (כלומר יש תיווך ואנחנו לא בקשר ישיר מול המפעל). מדובר בשני שולחנות מחשב/ספריות ובמזנון גדול לסלון. המוצרים נבחרים מתוך קטלוג ע"י בחירת דגם וצבע. לשני השולחנות ביקשנו חלק עליון שונה ומחבר בינהן, שיכול להחשב כהזמנה מיוחדת. גם המזנון לסלון הוזמן עם שינוי מהקטלוג.
לאחר מספר שבועות קיבלנו את המוצרים. האלמנט השונה שהוזמן עבור הספריות לא הגיע במידה ובצורה כפי שהוזמן, ולכן לא הותקן. נוצר מצב שנשארנו עם ספריות בכלל לא מוגמרות, ללא חלק עליון. מסתבר שהייתה טעות בהזמנה בין החנות למפעל. בנוסף, הספריות לא מורכבות בצורה טובה, החלקים אינם מחוברים כראוי ואינם בטיחותיים.
גם המזנון לא הגיע כמו שהזמנו, אלא הגיע בדיוק כמו בקטלוג. גם כאן הייתה טעות בהזמנה מהמפעל.
כדאי לציין שההזמנות נעשו בחנות, בע"פ ועם ציורים, אנחנו חשבנו שהבינו את הבקשות שלנו.
מאז שהגיעו המוצרים ביקשנו שינסו למצוא פתרונות לטעויות שנעשו. מאז מורחים אותנו בטענות שונות. לגבי הספריות - הם טוענים שכך המפעל מייצר, הם ניסו להזמין לנו חלק עליון שהיה חסר כדי שיהיה כמו בקטלוג, אך גם את זה הרכיבו לא כראוי. לגבי המזנון - הם לא מוכנים לקחת אחריות על הטעות.
השבוע הם הציעו לנו לקחת בחזרה את הספריות ולקבל החזר של 80% מהעלות ללא עלות ההובלה והרכבה.
האם יש לנו כיצד לפעול בנידון מבחינת החוק? לקבל החזר יותר גבוה או אף מלא?
אציין שוב שהמוצרים הגיעו כמו בקטלוג, ללא השינויים שביקשנו. | |
|
|
|
| 23/7/2020 23:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2020 | | שעה: | 23:13:32 |
| שלום רב יצחק,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
מכאן, ועל מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו, אם הנושא לא ייפתר תוכל להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 26/7/2020 13:45 |
יצחק |
 | | מחבר: | יצחק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 13:45:16 |
| תודה רבה על התשובה!
אם כך נפרט להם במכתב הכל באופן מסודר עם ציטוט החוק (שאכן קראתי ולדעתנו לא עמדו בו). | |
|
|
|
| 23/7/2020 13:20 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2020 | | שעה: | 13:20:45 |
| שלום,
גיליתי שאני משלמת במשך 5 שנים על ספק אינטרנט שלא נעשה בו שימוש
החברה לא מעוניינת להחזיר לי אפילו לא שקל אחד בטענה שאני לא עדכנתי אותם בדבר ביטול המנוי
האם זה לגיטימי? הרי שילמתי על אוויר במשך שנים?
הם בדקו במערכת ואכן לא עשיתי שימוש בספק שלהם
תודה,
הילה | |
|
|
|
| 23/7/2020 21:55 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2020 | | שעה: | 21:55:25 |
| | מוסיפה שגם לחברה אין הקלטה בה אני מסכימה לקבל את השירות רק תיעוד שיחה שנרשם בידי נציג החברה לפני שנים. הם טוענים שזה באחריות הלקוח לבטל את השירות, קיבלנו גם חשבוניות ולא שמנו לב .. ואני תוהה איפה האחריות שלהם כחברה? מדובר בחברת נט ויזן | |
|
|
|
| 26/7/2020 09:31 |
הילה |
 | |
|
| 26/7/2020 13:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 13:43:58 |
| שלום רב הילה,
בהנחה שלא הודעת על ביטול העסקה (והוכחה על כך) יהיה קושי לדרוש השבת הכספים.
| |
|
|
|
| 22/7/2020 14:19 |
איתי |
 | | מחבר: | איתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2020 | | שעה: | 14:19:30 |
| שלום,
האם חברה יכולה להגיד לי שמכיוון שרכשתי מנוי דרך האפליקציה של "Google play" ולא דרך החברה ישירות ולאחר מכן רציתי לבטל את העסקה והחברה כתבה שיש לעשות את זה גם דרך "Google play" - אז במצב כזה המנוי לא יבוטל בהתאם לחוק (לאחר 3 ימים) אלא רק בסוף החודש או בסוף תקופת החיוב (מבלי שיבוצע החזר על החלק היחסי)?
אם אפשר אז אשמח אם תכתבו לי מה הסעיף בחוק או פסק דין בעניין הזה.
תודה רבה | |
|
|
|
| 23/7/2020 21:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2020 | | שעה: | 21:46:14 |
| שלום רב איתי,
מהו המנוי שנרכש? מהי תקופת המנוי?
האם מדובר בעסק צרכנית, כלומר השירות נרכש לשימושו האישי,ביתי או משפחתי?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...ישירות ולאחר מכן רציתי לבטל את העסקה והחברה כתבה שיש לעשות את זה גם דרך "Google play" - אז במצב כזה המנוי לא יבוטל בהתאם לחוק (לאחר 3 ימים) אלא רק בסוף החודש או בסוף תקופת החיוב (מבלי שיבוצע החזר על החלק היחסי)?..."- האם התנאים הללו מופיעים בחוזה? | |
|
|
|
| 26/7/2020 09:36 |
איתי |
 | | מחבר: | איתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 09:36:14 |
| שלום,
המנוי שנרכש הוא מנוי לקריאת כתבות של חדשות וכדומה באינטרנט.
זה נרכש לשימוש אישי. המנוי הוא מנוי שמשלמים כל חודש. לאחר חודשיים בערך (כמה ימים אחרי שהתחיל מועד החיוב החדש ביקשתי להתנתק וחייבו אותי על כל החודש ולא החזירו לי כלום).
בתקנון של האתר כתוב שאפשר לבטל דרך פניה לחברה עצמה (לא לגוגל פלי) וכתוב בהמשך התקנון שניתן (ניתן ולא חייב) גם לבטל דרך פניה לגוגל פלי (אם המנוי נרכש דרכם ולא ישירות דרך החברה).
בכל מקרה, גם אם זה כתוב בתקנון וגם אם לא - זה תקין לעשות את זה?
ברגע ששלחתי לחברה שאני רוצה להתנתק אז הם לא אמורים לבטל לי את המנוי תוך 3 ימים? הם הרי יודעים שאני רוצה לבטל כי פניתי אליהם והם ענו (כשהם ענו, לאחר כמה ימים, הם כתבו שצריך (ולא ניתן) להתנתק דרך גוגל פלי).
בכל מקרה, אז אם זה כתוב בתקנון זה אומר שזה בסדר בעצם?
תודה רבה על המענה
| |
|
|
|
| 26/7/2020 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 13:30:52 |
| שלום רב איתי,
עליך לבדוק למי הועבר הכסף בעבור המנוי, לאחריו עליך לפנות למי שהכסף הועבר אליו.
במידה שתתקל בבעיה תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים(הקשורים בעסקה המדוברת) על מנת לבדוק את פנייתך.
אם לא תצליח לאתר את פרטי החברה, תנסה לברר מול החברה שיצרת עמה קשר. | |
|
|
|
| 23/7/2020 17:43 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2020 | | שעה: | 17:43:47 |
| הגננת במעון חלתה וכל הילדים נשלחו לבידוד.
האם המעון אמור להחזיר את התשלום, עקב כך שהבידוד נבע מהצוות שלו ולא מהילדים?
יש הנחיות של משרד העבודה והרווחה בעניין? | |
|
|
|
| 26/7/2020 13:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 13:26:23 |
| שלום רב יהודה,
במידה שמדובר במעונות יום בפיקוח משרד העבודה והרווחה באפשרותך לפנות אל המשרד לקבל את עמדתם בעניין.
במידה שמדובר במעונות יום פרטיות, פנה אל בית העסק בכתב וזאת בשל היותו של המקום סגור בהתאם להנחיות משרד הבריאות, תוכל להיעזר במידע הקיים באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/cousres_corona | |
|
|
|
| 7/7/2020 17:17 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2020 | | שעה: | 17:17:21 |
| שלום
רכשתי כרטיסים להצגה דרך אתר המכר BRAVO!.
כשביקשתי לברר לגביי החזר כספי נאמר לי שאחוייב ב5% דמי ביטול. האם זה הגיוני וחוקי? לאור העובדה שהמופע בוטל בשל הקורונה.
תודה | |
|
|
|
| 9/7/2020 06:33 |
עדי |
 | |
|
| 9/7/2020 11:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2020 | | שעה: | 11:39:10 |
| שלום רב עדי,
ראשית, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה לשאלתך.
שנית,מה צוין בהסכם בניכם(ככל שיש ברשותך) במקרה בו הביטול נעשה על ידי החברה ולא על ידך? במידה שדרישת בית העסק לא צוין בהסכם, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור מכח מה דורשת החברה דמי ביטול-5% ? | |
|
|
|
| 9/7/2020 17:10 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2020 | | שעה: | 17:10:50 |
| | ניתן לפנות אליהם רק במייל והם לא מגיבים לשאלות רק חוזרים ואומרים שאוכל לקבל החזר כספי בעלות של 5 אחוז מהמחיר או זיכוי לרכישה עתידית. בהסכם אין כל התייחסות לביטוך מצידם. | |
|
|
|
| 9/7/2020 22:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2020 | | שעה: | 22:45:13 |
| שלום רב עדי,
בהנחה שנעשתה פניה בכתב אל בית העסק, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים הקשורים בעסקה זו(העתק מההסכם, קבלה, מכתב לחברה).
| |
|
|
|
| 26/7/2020 13:21 |
הדס |
 | | מחבר: | הדס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 13:21:22 |
| הי עדי
אני רואה שאת מתלוננת על אותה בעיה כמו שלי
האם הצלחת להתקדם בנושא מול משרד הכרטיסים בראבו או שהתלונה שלך טופלה ע"י המועצה?
אני הגשתי כאן תלונה באותה נושא אבל התלונה עדיין לא טופלה ונמצאת בסטאטוס התקבלה כבר שבוע ימים. | |
|
|
|
| 23/7/2020 17:40 |
לולי |
 | | מחבר: | לולי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2020 | | שעה: | 17:40:45 |
| שלום רב, הזמנתי ספריה מרהיטי דורון.
כאשר נשלח זימון הגעת האספקה וההתקנה הם נתנו טווח של 4
שעות, שלדבריהם הוא חוקי.
האם אכן כך הדבר או שגם עליהם חק חוק הטכנאים?
האם חוקי מצידם לחייב אותי במעמד הרכישה לחתום על זמן אספקה וטווח המתנה שעולה על שעתיים?
תודה | |
|
|
|
| 26/7/2020 13:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 13:14:13 |
| שלום רב לולי,
1.עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" מאפשר לצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק(במקרים בהם החוק חל), כמפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
2. עם זאת, סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן מחריג את זכות הצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה של כח עליון, כדלקמן:
" (ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
3.לעניין זה, ראי את ההנחיות של הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, מיום 12.3.20 בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona(תחת הכותרת:"גילוי דעת - בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה"+"הבהרה בנוגע לגילוי דעת...").
בו נקבע בין היתר כי:
"...הרשות מבקשת להבהיר כי גילוי הדעת באשר לפרשנות סעיף 18א)ו( לחוק הטכנאים, עשוי להיות רלוונטי גם לנותני שירותים אחרים, המחוייבים לעמוד בחוק הטכנאים, ככל שגם בעניינם יתעוררו נסיבות חריגות
ומיוחדות אשר מצריכות היערכות מיוחדת למועדי האספקה/שירות, כאמור בחוק."
יחד עם זאת, אני מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב לבירור העניין ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות על מנת לברר מול בית העסק | |
|
|
|
| 19/7/2020 21:25 |
oksana |
 | | מחבר: | oksana (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2020 | | שעה: | 21:25:56 |
| נרשמתי ללימודים במכללה בחודש מרץ. חוייבתי פעמיים על דמי הרשמה (לטענת המכללה בטעות). עקב סגר קורונה הקורס התחיל באיחור של שלושה חודשים, אחרי השיעור הראשון הבנתי שאיני ממשיכה והודעתי למכללה. הופתעתי לראות את החיוב הנוסף ללא שום אסמכתא וללא הסכם איתי. פניתי למנהל המכללה וקיבלתי זיכוי.אך לא בוצע תיקון בתשלום על דמי ההרשמה שחוייבתי פעמיים בטעות. הנהלת המכללה מתחמקת ואיני יודעת כיצד אני יכולה להחזיר את הכסף. הקורס נסגר. אך הכסף לא הוחזר. שתי שאלות:במקרה שהקורס נסגר אמורים להחזיר גם את דמי ההרשמה אם אני לא טועה? בכל מקרה אצלי זה חיוב כפול על דמי ההרשמה...
השאלה השניה: האם התנהלות המכללה בנוגע לחיוב עבור הקורס ללא הסכם מול הסטודנטים הינה חוקית?
תודה על כל תגובה | |
|
|
|
| 20/7/2020 22:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/07/2020 | | שעה: | 22:27:34 |
| שלום רב oksana,
האם מדובר בלימודים במוסד המוכר על ידי המל"ג ? אם כן, עליך לפנות אל המל"ג בעניין.
ואם לא מדובר במוסד לימודים המוכר על ידי המל"ג תנסי לפנות אל הנהלת בית העסק לבירור העניין לאחריו תנסי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 24/7/2020 22:28 |
oksana |
 | | מחבר: | oksana (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2020 | | שעה: | 22:28:22 |
| | תודה. במידה ואני מגישה תלונה, איזה מסמכים עלי לצרף? מה תהליך הגשת התלונה? | |
|
|
|
| 26/7/2020 10:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 10:21:46 |
| שלום רב oksana,
כל מסמך הקשור בעסקה המדוברת (קבלה, דף פירוט חיוב, העתק ממכתבך לחברה הסכם ככל שקיים). | |
|
|
|
| 21/7/2020 08:32 |
לימור |
 | | מחבר: | לימור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2020 | | שעה: | 08:32:06 |
| שלום,
רכשתי קורס אינטרנטי. שילמתי מקדמה של חצי מהסכום ואת היתרה אני צריכה לשלם בהמשך.
בנתיים פתחו לי 3 תכנים מהקורס שצפיתי בהם, ועכשיו אני מתחרטת ורוצה לבטל.
האם אני צריכה לשלם רק על התכנים שנפתחו או חייבת לשלם את הסכום של כל הקורס? | |
|
|
|
| 22/7/2020 10:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2020 | | שעה: | 10:18:11 |
| שלום רב לימור,
על מנת לבדוק אם קמה לך זכות חרטה מכח חוק הגנת הצרכן, אבקש לשאול מספר שאלות:
מהו המועד שבו בוצעה העסקה(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מתי התחרטת(תאריך)?
| |
|
|
|
| 22/7/2020 11:47 |
לימור |
 | | מחבר: | לימור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2020 | | שעה: | 11:47:52 |
| שלום,
רכשתי את הקורס ב16/6/2020
רציתי לבטל ב10/7/2020
העסקה התבצעה ברכישה טלפונית | |
|
|
|
| 22/7/2020 17:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2020 | | שעה: | 17:07:28 |
| שלום רב לימור,
עקרונית, היות שהודעת על ביטול העסקה בחלוף 14 ימים, יהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות על מנת לבדוק אם הביטול כרוך בקנס יציאה.
בכל מקרה ועל מנת לבדוק את פנייתך, את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 23/7/2020 16:28 |
לימור |
 | | מחבר: | לימור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2020 | | שעה: | 16:28:11 |
| עיינתי בהסכם התקשורת ולא ניתן לבטל את הקורס לאחר פתיחתו.
ואני כבר פתחתי 3 חלקים מתוך הקורס המלא, כי חיכו שאשלים את היתרה,
ובסוף אני לא רוצה להשלים.
האם אני חייבת לשלם את היתרה או לא חייבת? | |
|
|
|
| 26/7/2020 10:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 10:18:11 |
| שלום רב לימור,
עקרונית, בעסקה מתמשכת קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בכל עת ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים, אולם, אם בחוזה ההתקשרות צוין כי הביטול כרוך בקנס יציאה יהיה על הצרכן לשלמו.
על מנת לבדוק את פנייתך אנא הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 23/7/2020 14:53 |
לימור |
 | | מחבר: | לימור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2020 | | שעה: | 14:53:03 |
| שלום רב ,ביום שני שעבר בעלי רכש מספר חולצות בחנות של אדידס. לאחר כביסה אחת של אחת החולצות גילינו חור באיזור הבטן שכנראה היה שם במעמד הרכישה.
חזרתי אתמול לחנות על מנת להחליפה בחולצה חדשה .דבר שקרה לי כבר מספר פעמים אצל המתחרים ותמיד הפריטים הוחלפו בחדשים. בחנות נאמר לי לפנות לשירות הלקוחות וכך עשיתי.בשירות קיבלתי תשובה שאין אחריות על החולצה מכיוון שהיא כובסה.
מאד מתסכל ותמוה בעיניי שזו התשובה שלהם לאור ניסיוני אצל המתחרים שלהם ,איך יתכן שהם מסירים אחריות ואין אבא ואמא לחברה כל כך מכובדת ?
מה אומר על כך החוק ?
להתייחסותכם אודה
| |
|
|
|
| 26/7/2020 09:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 09:51:33 |
| שלום רב לימור,
בפנייתך את מציינת כי:"...שאין אחריות על החולצה מכיוון שהיא כובסה..."- האם זה רשום במדיניות של בית העסק?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על הצרכן לבדוק את המוצר ובמקרה של אי התאמה להודיע במיידי לבית העסק, ועל בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר, מכאן, שהיה עליכם לבדוק את המוצר בעת הרכישה ומשלא ביצעתם בדיקה יהיה קושי לדרוש החלפה.
| |
|
|
|
| 26/7/2020 10:11 |
לימור |
 | | מחבר: | לימור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 10:11:59 |
| זה לא רשום ,זה נאמר לי בשיחת טלפון שביצעתי עם שירות הלקוחות.
איך ייתכן שהם מסירים אחריות ?
אולי החור נוצר כתוצאה מאיכות בד ירודה ?
זה קרה לנו כבר עשרות פעמים אצל המתחרים ואפילו אחרי שימוש של עונה שלמה תמיד לקחו אחריות והחליפו או זיכו אותנו | |
|
|
|
| 23/7/2020 13:28 |
ענבל כפרי |
 | | מחבר: | ענבל כפרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2020 | | שעה: | 13:28:35 |
| היי
רכשתי מכשיר נייד דגם חדש, הוא פגום מנסה לבקש טיפול מהחברה והם תולים זאת במסירת המכשיר לבדיקה ל14 ימי עסקים בלי לספק לי מכשיר חלופי.
מה אני יכולה לעשות? המכשיר חדש ולא עברו 14 יום מהקנייה שלו.
תודה מראש
| |
|
|
|
| 23/7/2020 14:05 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2020 | | שעה: | 14:05:12 |
| לא 14 ימי עסקים. ראי בהמשך. הם לא מחויבים לספק מכשיר חלופי. את יכולה לשקול לשכור טלפון ואז לדרוש/לתבוע את הסכום מהיבואן מכיוון שהיצרן כשל לבדוק טוב את המוצר כשיצא מהמפעל. אבל את לא יודעת אם הותקנה עליו תוכנת מעקב. מתקנות הגנת הצרכן:
10. (א) יצרן ימלא את חובתו לתקן טובין על פי תקנות אלה לא יאוחר מתום שבוע ימים מהיום שבו נקרא לעשות כן או מתום עשרה ימים מהיום שבו נמסרו הטובין לתחנת השירות, לפי הענין; נמסרו הטובין לנקודת המכירה בהתאם כאמור בתקנה 9(ב), ימלא היצרן את חובתו לתקן את הטובין לא יאוחר מתום שבועיים מהיום שבו נמסרו הטובין.
ימי שבת לא נספרים. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 23/7/2020 15:30 |
ענבל כפרי |
 | |
|
| 26/7/2020 10:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 10:04:54 |
| שלום רב ענבל,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, במידה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק, באפשרותך לפנות אל בית העסק בדרישה לבטל את העסקה.
אולם, אם העסקה בוצעה בבית העסק, על נותן השירות (היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות) לפעול בהתאם לקבוע בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) כפי שצוטט לעיל, במענה של מר משה. | |
|
|
|
| 21/7/2020 11:24 |
רוזין |
 | | מחבר: | רוזין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2020 | | שעה: | 11:24:17 |
| שלום, הזמנו טיסה ל3 נפשות לפני יותר מחצי שנה דרך אתר האונליין של חברת איסתא , טיסות עם חברת אל-על. לא היה לי שום קשר טלפוני מולם והכל נעשה על ידי באופן עצמאי דרך האתר שלהם. כעת חברת אל- על הודיע על ביטול הטיסות. איסתא שלחו SMS כי הם לוקחים על כל כרטיס וכל כיוון 20$ דמי טיפול. האם העניין חוקי?
לא היה שום טיפול מצידם ומדובר בסכום שהוא קצת פחות מחצי מסכום העסקה כולה. האם יש חוק שאם חברת הטיסה מבטלת בעצמה אני לא צריכה לשלם דמי טיפול?
תודה | |
|
|
|
| 22/7/2020 13:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2020 | | שעה: | 13:21:40 |
| שלום רב רוזין,
במידה שקבלתם הודעת ביטול מחברת התעופה באפשרותכם לעיין במידע הקיים באתר המועצה לצרכנות בעניין תיקון לחוק שירותי תעופה בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight | |
|
|
|
| 23/7/2020 13:52 |
רוזין |
 | | מחבר: | רוזין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2020 | | שעה: | 13:52:42 |
| תודה, אך לא מצאתי שם התייחסות לדמי טיפול או ביטול עי חברת תיירות/סוכן.
אוסיף שאתמול יצרתי קשר עם איסתא, וניסיתי להשתמש בסכום שבוטל לרכישת חופשה בארץ דרכם. הם לא הסכימו בטענה שהזיכוי יכול להיות פעיל אך ורק עבור טיסות לחול. נשמע לי קצת תמוה | |
|
|
|
| 22/7/2020 14:08 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2020 | | שעה: | 14:08:34 |
| | בדקי גם בהסכם שהיה צריך להימסר לך. לא נראה לי שהנושא מופיע שם. | |
|
|
|
| 26/7/2020 09:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 09:39:54 |
| שלום רב רוזין,
במידה שחברת התעופה היא זו שהודיעה לך על ביטול הטיסה אזי' את זכאית להשבת כספי הטיסה שלך בחזרה, ללא תשלום עמלה כלשהיא.
לפיכך, תנסי לפנות הן אל חברת התעופה והן אל סוכנות הנסיעות בהתאם לאמור בקישור שמטה.
במידה שתתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 22/7/2020 09:54 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2020 | | שעה: | 09:54:37 |
| שלום, רכשנו מנוי משפחתי לבריכה. שבוע לאחר רכישת המנוי הבריכות נסגרו. ביקשנו לבטל את המנוי ומאז מושכים אותנו ולא מתייחסים לפניות שלנו. אמנם הבריכות נפתחו אבל לאור חוסר ההחלטיות בממשלה והעובדה כי בני הבית נכנסו לבידוד אנו לא מעוניינים להמשיך במנוי. בקשת הביטול נשלחה ב9/7 לאחר שהמנוי נרכש (פרונטלית) ב2/7 התקבלה הדעה כי הנושא הועבר לבדיקה ומאז אני לא מצליחה לקבל תשובה בנושא.
אודה להכוונה מה עלי לעשות
תודה | |
|
|
|
| 22/7/2020 12:31 |
שרון |
 | |
|
| 23/7/2020 09:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2020 | | שעה: | 09:01:07 |
| שלום רב שרון,
במידה שנשלח מכתב מפורט אל בית העסק אנא הגישו פניה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר מול בית העסק. | |
|
|
|
| 23/7/2020 12:43 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2020 | | שעה: | 12:43:13 |
| נשלח מייל ב8/7. אתמול אחרי מספר פניות במייל ובטלפון נאמר לי כי לא ניתן לבטל מינוי קיץ, וכי לפנים משורת הדין ייגבה ממני קנס של "רק" 50& מעלות המנוי - 1400 ש"ח, וזאת לאחר שפניתי אל בית העסק 6 ימים לאחר רכישת המנוי.
האם חוקי מצידם לא לאפשר ביטול כלל?
תודה | |
|
|
|
| 26/7/2020 09:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 09:32:44 |
| שלום רב שרון,
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, חברות או מנוי במועדון כושר או מועדון בריאות(ספא), בתוך 14 ימים מביצוע העסקה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
היה ותתקלו בבעיה תנסו להגיש תלונה באתרנו. | |
|
|
|
| 23/7/2020 12:05 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2020 | | שעה: | 12:05:26 |
| | היי, הזמנתי טיסות פנים בתאילנד דרך סוכנות ישראלית בחברת THAI. הטיסה בוטלה עקב המצב, אבל לטענת הסוכן הישראלי מכיוון שחברת התעופה לא החזירה לו כסף, הוא לא חייב להחזיר לי את התשלום. לטענתו כך עובד החוק בתחום התעופה. האם כך החוק ? האם אני רשאית לעשות הכחשת עסקה בחברת האשראי ? האם אני רשאית לתבוע אותו בתביעות קטנות ? | |
|
|
|
| 26/7/2020 09:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 09:11:29 |
| שלום רב ליאת,
תנסי לבדוק אם מדובר בחברה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל ולאחריו יש לפנות אליה בכתב לבירור העניין.
במידה שאין לחברה נציגות מוסמכת בישראל, הרי שלא ניתן לאכוף את חוקי מדינת ישראל.
באפשרותך לברר אם במקום מושבה של החברה,יש ארגון הדומה לשלנו אולי תוכלי לפנות אליו. | |
|
|
|
| 21/7/2020 14:16 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2020 | | שעה: | 14:16:02 |
| הזמנתי לפי כחודשיים ארונות בגדים לבית חדש בסך 11K שעדיין אין תאריך כניסה אליו ולכן לא נקבע תאריך אספקה וכמובן שלא הגיע מודד למדוד את המידות בבית לצורך ייצור הארונות בגודל המתאים. אנו מעוניינים לבטל את העסקה, אך בקבלה שקיבלנו כששילמנו את המקדמה בסך 3K רשום כי בביטול הזמנה נשלם כ15% מסך ההזמנה, קרי 1500 שח.
האם יכולים לחייב אותנו לשלם סכום כזה? שכן הארון עוד לא ירד לייצור (לא לקחו עדיין מידות, לא נמסר מועד האספקה וכו')
תודה
| |
|
|
|
| 22/7/2020 14:03 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2020 | | שעה: | 14:03:46 |
| מדובר בארון אחד מידות 2.6 על 1.8 וארון שני לנישה 2.6 על 2.8.
בעל העסק טוען כי הזמין כבר פלטות עץ- אך שוב אציין ששילמנו גם עבור מודד ועדיין אין תאריך אספקה ולכן עוד לא התחיל בייצור. החומרי גלם יכולים לשמש לארונות אחרים. | |
|
|
|
| 22/7/2020 15:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2020 | | שעה: | 15:35:56 |
| שלום רב יוסי,
עקרונית, בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
עם זאת , הנחיות הרשות להגנת הצרכן בעניין הזמנה מיוחדת קובעת כי לצרכן קמה הזכות לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים מביצוע העסקה, ולעניין תכנון ועיצוב הרשות קובעת כי:
"עוסקים יכולים לתת את שירותי התכנון והעיצוב כעסקה
נפרדת העומדת בפני עצמה, מתומחרת באופן נפרד ומוצגת לצונן מראש כעסקה נפרדת, שיש לה מחיר
נפרד (גם אם העוסק מחליט מטעמיו הוא שלא לגבות מחיר זה מראש) ובתנאי שהדברים יהיו ברורים לצרכן . "
להלן הקישור לאתר הרשות להגנת הצרכן בנושא "מדיניות אכיפה בעניין ביטול עסקה לרכישת טובין שיוצרו על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן":
https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/cpfta_mem8/he/docs_cpfta_BitulIskaDrishotMeyuhadot.pdf
(ראה בעמוד 6). | |
|
|
|
| 22/7/2020 17:32 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2020 | | שעה: | 17:32:48 |
| התשובה לא כל כך ברורה לי.
קראתי את עמוד 6, וזה מחזק את דבריי, כי למרות שמדובר בהזמנה מיוחדת, התשלום כולל גם מודד שצריך לבוא ולקחת מידות- וכפי שרשום בסוף עמוד 6 -"כאשר נדרשות מדידות בבית הצרכן לאחר מועד עשיית העסקה - ייספרו 3 ימי עסקים ממועד המדידות" - במקרה שלי עדיין אין תאריך אספקה ועדיין אין תאריך קבלת מפתח כך שלא הגיע מודד למדוד. האם הטענה של בעל העסק כי הזמין פלטות עץ (חומר גלם)מצדיקה תשלום של כ-1650 שח שעדיין לא הגיע מודד והארונות לא יוצרו? שכן יכול להשתמש בפלטות העץ האלה לארונות אחרים ומדובר בחומרי גלם.
בעל העסק מסרב להחזיר התשלום, מה עליי לעשות? | |
|
|
|
| 23/7/2020 09:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2020 | | שעה: | 09:44:58 |
| שלום רב יוסי,
פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף מסמכים לאחריו, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, אולם, יש לשים לב שעל פי הנחיות הרשות בהזמנה מיוחדת ניתן לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים מביצוע העסקה. | |
|
|
|
| 23/7/2020 09:57 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2020 | | שעה: | 09:57:16 |
| למרות שמדובר בהזמנה מיוחדת,לפי מדיניות האכיפה שצירפתם בעמוד 6 רשום כי "לפיכך מונחית הרשות להתייחס למועד בו פגה זכות הביטול כמועד שהינו תום 3 ימי עסקים לאחר מועד
עשיית העסקה. כאשר נדרשות מדידות בבית הצרכן לאחר מועד עשיית העסקה - ייספרו 3 ימי עסקים
ממועד המדידות ובכל מקרה לא יאוחר ממועד ההרכבה"
כלומר במקרה שלנו שילמנו גם על מודד שעוד לא הגיע, כלומר הזכות ביטול היא 3 ימים מהגעת המודד ולא מסגירת העסקה נכון? | |
|
|
|
| 23/7/2020 09:57 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2020 | | שעה: | 09:57:35 |
| למרות שמדובר בהזמנה מיוחדת,לפי מדיניות האכיפה שצירפתם בעמוד 6 רשום כי "לפיכך מונחית הרשות להתייחס למועד בו פגה זכות הביטול כמועד שהינו תום 3 ימי עסקים לאחר מועד
עשיית העסקה. כאשר נדרשות מדידות בבית הצרכן לאחר מועד עשיית העסקה - ייספרו 3 ימי עסקים
ממועד המדידות ובכל מקרה לא יאוחר ממועד ההרכבה"
כלומר במקרה שלנו שילמנו גם על מודד שעוד לא הגיע, כלומר הזכות ביטול היא 3 ימים מהגעת המודד ולא מסגירת העסקה נכון? | |
|
|
|
| 26/7/2020 09:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 09:04:58 |
| שלום רב יוסי,
תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
|