| 22/7/2020 18:21 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2020 | | שעה: | 18:21:18 |
| | האם חנות יכולה להודיע בחשבונית על אי מתן אפשרות להחלפה או החזרת מוצר בכל תקופת הקורורנה? | |
|
|
|
| 23/7/2020 22:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2020 | | שעה: | 22:59:06 |
| שלום רב יהודה,
מה המוצר שנרכש? | |
|
|
|
| 26/7/2020 12:06 |
יהודה |
 | |
|
| 27/7/2020 13:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/07/2020 | | שעה: | 13:44:47 |
| שלום רב יהודה,
עקרונית, תקנות הגנתה צרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה בהתאם לרשימה המופיעה בתקנות, יחד עם זאת, התקנות מונות גם רשימה שבהן לצרכן אין זכות לבטל את העסקה, ביניהם מוצרי מזון ולכן, במקרה המתואר, לא קמה לך זכות לבטל את העסקה. | |
|
|
|
| 26/7/2020 09:32 |
הדר |
 | | מחבר: | הדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 09:32:37 |
| שלום,רכשתי מוצר מחו"ל בשווי 50 דולר והשתמשתי בשירות משלוחים של dhl שעלותו 28 דולר. Dhl החליטו לחייב אותי ב 117 ש"ח עלות שחרור. האם מותר להם לעשות זאת??? האם לא אמור להיות חישוב של עלות המוצר בלבד????
תודה מראש | |
|
|
|
| 26/7/2020 10:56 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 10:56:34 |
| | זה לא תחום ההתמחות של המועצה. לא הבאת את פירוט הסעיפים אבל חברות השילוח גובות תשלום מינימום על השירות וזה נראה המקרה. להבא, למוצרים זולים יחסית כדאי לשקול לנטוש את חברות השילוח הפרטיות כמו זו ולהשתמש בשירות סופי של דואר ישראל שלא עולה לרוב. | |
|
|
|
| 27/7/2020 13:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/07/2020 | | שעה: | 13:28:00 |
| שלום רב הדר,
עקרונית, סעיף 2 בתקנות הגנת הצרכן (גילוי פרט מהותי לגבי שירות משלוח טובין),תשע"ו-2015 קובע כי:
"2. (א) משלח יגלה לצרכן, באתר האינטרנט שלו, אם קיים באופן ברור ומובלט, את הרכיבים האלה, בנפרד:
(1) המחיר שגובה בעד שירות משלוח הטובין, לרבות הטיפול בשחרור מפיקוח המכס ומסירתו ללקוח;
(2) אילו אגרות ומסים חלים על משלוח הטובין;
(3) דמי אחסנה וכל הוצאה אחרת שעשויה להשתלם בידי הצרכן בשל עיכוב בשחרור הטובין;
(4) היכן ניתן למצוא את פירוט המסים והאגרות כאמור."
על כן, יהיה עליך לעיין במידע הקיים באתר. | |
|
|
|
| 26/7/2020 11:04 |
רון נוטקין |
 | | מחבר: | רון נוטקין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 11:04:05 |
| | שלום רב. אני פונה אליכם לגבי עוולה צרכנית קשה שמנוצלת על ידי קופת בראבו בתקופת הקורונה. אני מנסה ליצור איתכם קשר טלפוני אך אתם לא עונים. אשמח שתיצרו עמי קשר בטלפון 0525265794 | |
|
|
|
| 27/7/2020 10:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/07/2020 | | שעה: | 10:22:32 |
| שלום רב רון,
המענה הטלפוני פועל, ובשל העומס ייתכן שתצטרך לנסות להתקשר שוב או שבאפשרותך להעלות את שאלתך כאן- בפורום. | |
|
|
|
| 26/7/2020 12:09 |
אביבית |
 | | מחבר: | אביבית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 12:09:37 |
| שלום רב, הזמנתי ספריה מרהיטי דורון.
כאשר נשלח זימון הגעת האספקה וההתקנה הם נתנו טווח של 4
שעות, שלדבריהם הוא חוקי.
האם אכן כך הדבר או שגם עליהם חק חוק הטכנאים?
האם חוקי מצידם לחייב אותי במעמד הרכישה לחתום על זמן אספקה וטווח המתנה שעולה על שעתיים?
תודה | |
|
|
|
| 27/7/2020 10:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/07/2020 | | שעה: | 10:05:10 |
| שלום רב אביבית,
1.עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" מאפשר לצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק(במקרים בהם החוק חל), כמפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
2. עם זאת, סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן מחריג את זכות הצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה של כח עליון, כדלקמן:
" (ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
3.לעניין זה, ראה את ההנחיות של הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, מיום 12.3.20 בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona(תחת הכותרת:"גילוי דעת - בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה"+"הבהרה בנוגע לגילוי דעת...").
בו נקבע בין היתר כי:
"...הרשות מבקשת להבהיר כי גילוי הדעת באשר לפרשנות סעיף 18א)ו( לחוק הטכנאים, עשוי להיות רלוונטי גם לנותני שירותים אחרים, המחוייבים לעמוד בחוק הטכנאים, ככל שגם בעניינם יתעוררו נסיבות חריגות
ומיוחדות אשר מצריכות היערכות מיוחדת למועדי האספקה/שירות, כאמור בחוק."
לפיכך, ומתיאור בפנייתך נראה כי החברה פונה אליך ומיידעת אותך בעניין.
במידה שאת מעוניינת שנבדוק את פנייתך, פני תחילה לחברה ולאחריו תנסי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 25/7/2020 20:28 |
ליעד |
 | | מחבר: | ליעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/07/2020 | | שעה: | 20:28:27 |
| היי , הזמנתי חדר למלון באילת , לקחו ממני מקדמה של 600 שח , עקב החשש מהנגיף אני מעוניינת לבטל את העסקה ולא לשלם את שאר התשלום ,
הגובים לא מוכנים להחזיר לי כסף ואפילו לא חלקי , החופשה שלי היא ב 16.8 בעוד שלושה שבועות לערך
האם יש מה לעשות בנידון?
תודה מראש | |
|
|
|
| 27/7/2020 09:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/07/2020 | | שעה: | 09:57:06 |
| שלום רב ליעד,
על מנת לבדוק אם קמה לך זכות לבטל את העסקה בהתאם לחוק הגנת הצרכן, אבקש לשאלות מספר שאלות:
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מתי ביצעת את העסקה(תאריך)?
ובאיזה תאריך ביקשת לבטל את העסקה? | |
|
|
|
| 26/7/2020 11:03 |
רון נוטקין |
 | | מחבר: | רון נוטקין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 11:03:55 |
| | שלום רב. אני פונה אליכם לגבי עוולה צרכנית קשה שמנוצלת על ידי קופת בראבו בתקופת הקורונה. אני מנסה ליצור איתכם קשר טלפוני אך אתם לא עונים. אשמח שתיצרו עמי קשר בטלפון 0525265794 | |
|
|
|
| 27/7/2020 09:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/07/2020 | | שעה: | 09:48:49 |
| שלום רב רון,
המענה הטלפוני פועל, ובשל העומס ייתכן שתצטרך לנסות להתקשר שוב או שבאפשרותך להעלות את שאלתך כאן- בפורום. | |
|
|
|
| 25/7/2020 16:01 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/07/2020 | | שעה: | 16:01:06 |
| ב26.6 רכשנו פינת אוכל מחברת רהיטים מסוימת
זמן האספקה המשוער שנכתב בהסכם הוא 50 יום.
יומיים לאחר ביצוע העסקה סימסתי למוכר על שינוי צבע הכיסא ,הוא השיב לי בהודעה לפנות לחנות
פניתי לחנות ועדכנתי על שינוי הצבע, לקחו ממני פרטים ואמרו לי אין בעיה והשינוי עודכן.
לפני כשבוע התקשרתי לראות מה קורה עם האספקה של פינת האוכל ואם אכן עדכנו את השינוי, התחילו למרוח אותי עם תשובות שלא ניתן לשנות ולא ידוע מועד האספקה
משהו לא הרגיש לי נכון עם התשובות שקיבלתי.
מחיפוש בפייסבוק ראיתי שיש קבוצה שלמה(מעל 300 איש) של נפגעי אותה חנות ועשרות תביעות נגד החברה.
שאלתי היא-ביצענו את העסקה ב12 תשלומים, האם אני יכולה לבטל את העסקה מול חברת האשראי?יש לציין שירדו לי 2 תשלומים ..מוכנה לספוג אותם מאשר לקבל בסוף ריהוט פגום טו לקוי. | |
|
|
|
| 27/7/2020 09:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/07/2020 | | שעה: | 09:40:05 |
| שלום רב הילה,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
האם מדובר בהזמנה מיוחדת על פי מידות או דרישות מיוחדות?
האם יש לך הוכחה שהחברה אישרה את השינוי?
האם ידוע לך אם בית העסק החל ביצור של המוצר בהזמנה? | |
|
|
|
| 26/7/2020 10:40 |
כהן שושנה |
 | | מחבר: | כהן שושנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 10:40:39 |
| | רכשתי פאה בבית העסקnhh בעיר רחובות באוקטובר 2019 טרם קיבלתי את הפאה בטענה שאין משלוחים מרוסיה בשל הקורונה העסקה שולמה ב10 תשלומים שמסתיימים בספטמבר השנה שאלתי האם אוכל לבטל את העסקה ולקבל כספי חזרה | |
|
|
|
| 27/7/2020 09:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/07/2020 | | שעה: | 09:27:00 |
| שלום רב שושנה,
האם סוכם בניכם מועד אספקת המוצר? אם כן, מהו המועד?
בהנחה שהמועד לאספקת המוצר חלף, באפשרותך לפנות אל בית העסק מכח סעיף 2 האוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר הטעיה במועד אספקת המוצר,ובמידה שההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין אזי' ניתן לבטל את העסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 26/7/2020 09:17 |
גל בן-אלי |
 | | מחבר: | גל בן-אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 09:17:54 |
| שלום רב
רוצה לברר האם המתווה שנשלח על ידי גננת הוא מחייב אותנו כהורים או שרק אם אנחנו מסכימים | |
|
|
|
| 27/7/2020 09:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/07/2020 | | שעה: | 09:12:03 |
| שלום רב גל,
ראי מידע בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_ganim | |
|
|
|
| 25/7/2020 20:28 |
ליעד |
 | | מחבר: | ליעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/07/2020 | | שעה: | 20:28:08 |
| היי , הזמנתי חדר למלון באילת , לקחו ממני מקדמה של 600 שח , עקב החשש מהנגיף אני מעוניינת לבטל את העסקה ולא לשלם את שאר התשלום ,
הגובים לא מוכנים להחזיר לי כסף ואפילו לא חלקי , החופשה שלי היא ב 16.8 בעוד שלושה שבועות לערך
האם יש מה לעשות בנידון?
תודה מראש | |
|
|
|
| 27/7/2020 09:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/07/2020 | | שעה: | 09:07:24 |
| שלום רב ליעד,
על מנת לבדוק אם קמה לך זכות לבטל את העסקה בהתאם לחוק הגנת הצרכן, אבקש לשאלות מספר שאלות:
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מתי ביצעת את העסקה(תאריך)?
ובאיזה תאריך ביקשת לבטל את העסקה? | |
|
|
|
| 13/7/2020 10:54 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2020 | | שעה: | 10:54:01 |
| שלום,
אני מבקשת לברר את עניין הרחבת חוק הטכנאים. אני חיכיתי בבית להגעת טובין מהשעה תשע בבוקר עד לשעה שמונה בערב!!!!! למרות שכתוב באתרכם כי יש הסתייגות במקרה של שליח שצריך להגיע- בהרחבת חוק הטכנאים: http://economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Instructions/DocLib/consumer-protection-law-revision-55-public-statement.pdf
ובעיקר לפי סעיפים 9,10 ו- 12 אם נקבע איתי זמן המתנה בבית והיה איחור של כלכך הרבה שעות- מדוע רשום באתרכם שהחברה אינה מחוייבת בפיצוי על עיכוב שליח? במסמך זה מפורט בדיוק ההפך- הגעת טובין וסיכום זמן משלוח שמצריך מהאדם לשהות במקום שאליו הטובין עתיד להגיע.
והחברה טוענת כי הם אינם נכללית בהסכם.
אשמח למענה | |
|
|
|
| 14/7/2020 15:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2020 | | שעה: | 15:24:42 |
| שלום רב טל,
האם תוכלי לשלוח קישור בו צוין כי:
"...מדוע רשום באתרכם שהחברה אינה מחוייבת בפיצוי על עיכוב שליח?..."
| |
|
|
|
| 15/7/2020 11:53 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2020 | | שעה: | 11:53:25 |
| כן
האם "חוק הטכנאים" חל גם על בעלי מקצוע שאינם נותנים שירותים בהתאם לתעודת האחריות (לדוגמא שרברב, חשמלאי, נגר, שליח, מוביל וכו') ?
לא. "חוק הטכנאים" לא חל על בעלי מקצוע שאינם נותנים שירותים בהתאם לתעודת האחריות.
קישור :
תודה! | |
|
|
|
| 17/7/2020 11:41 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2020 | | שעה: | 11:41:30 |
| היי
תגובתי השנייה זהו העתק מאתרכם בצירוף הקישור.
אז מה עושים? | |
|
|
|
| 19/7/2020 18:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2020 | | שעה: | 18:31:16 |
| שלום רב טל,
כפי שהוסבר באתרנו בצורה מפורטת על מה סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" חל ועל מה לא.
האם תוכל לפרט את המקרה שלך על מנת לסייע לך?
| |
|
|
|
| 24/7/2020 00:35 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2020 | | שעה: | 00:35:39 |
| היי
כתבתי בתגובה הראשונה
הזמנתי טלפון סלולארי מחברת מכר לטלפונים (יבואנית רשמית). באתר האינטרנט שלהם. תואם איתי משלוח באופן דיגיטלי וכאשר ביררתי מול החברה אם ניתן לתחום בשעות קיבלתי תשובה כי המשלוח יגיע בין השעות 9:00 ל- 16:00 בהודעה כתובה, כאשר ניסיתי לדבר עימם שוב קבעו איתי שהוא יגיע בין שתיים לארבע . והמשלוח הגיע בכלל בשמונה בערב.!!!! עם זאת מפתיע אותי שזה מה שכתוב באתרכם, ישנו את התיקון לחוק הטכנאים שבו רשום כי יש התייחסות להובלת טובין שנרכש באתר אינטרנט , ביצעתי עסקה עם העוסק ששירות המשלוח כלול בו (אם זה לשם קבלת מוצר שרכש הצרכן) ועוד.
כל זאת בתיקון החוק וכן בהבהרה שלכם:
http://economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Instructions/DocLib/consumer-protection-law-revision-55-public-statement.pdf
והשחתתי את זמני לריק!
אני רוצה לתבוע פיצוי על קביעת קבלת טובין שלא נתחמו בשעתיים משלוח, על ההמתנה המרובה ועל כל הדברים שעברו עליהם בסעיפים המצויינים.
| |
|
|
|
| 26/7/2020 17:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 17:43:42 |
| שלום רב טל,
1.עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" מאפשר לצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק(במקרים בהם החוק חל), כמפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
2. עם זאת, סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן מחריג את זכות הצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה של כח עליון, כדלקמן:
" (ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
3.לעניין זה, ראה את ההנחיות של הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, מיום 12.3.20 בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona(תחת הכותרת:"גילוי דעת - בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה"+"הבהרה בנוגע לגילוי דעת...").
בו נקבע בין היתר כי:
"...הרשות מבקשת להבהיר כי גילוי הדעת באשר לפרשנות סעיף 18א)ו( לחוק הטכנאים, עשוי להיות רלוונטי גם לנותני שירותים אחרים, המחוייבים לעמוד בחוק הטכנאים, ככל שגם בעניינם יתעוררו נסיבות חריגות
ומיוחדות אשר מצריכות היערכות מיוחדת למועדי האספקה/שירות, כאמור בחוק."
יחד עם זאת, אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט דרישתך, ולאחריו אם תתקל בבעיה, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות על מנת לברר מול בית העסק. | |
|
|
|
| 26/7/2020 22:51 |
תגובה |
 | | מחבר: | תגובה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 22:51:02 |
| אעשה זאת
בית העסק הציע לי פיצוי בעל פה ונעלם.
לאחר שטען שלא מגיע לי ושאני לא יכולה להתווכח ואיני משפטנית.
מצטטת מגילוי דעת לציבור:
http://economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Instructions/DocLib/consumer-protection-law-revision-55-public-statement.pdf
7. נותני השירותים לעיל הוספו לחוק הטכנאים מן הטעם שאף בהם מתקיים אותו רציונל, שעמד בבסיס החוק במקורו, והוא "למנוע עיכוב צרכנים בביתם בהמתנה ממושכת.." (נכון לתיקון לא מדובר רק בטכנאי). הצרכן ביצע עסקה עם העוסק, תנאי העסקה כוללים מתן שירות כזה או אחר במענו של הצרכן, אם זה לשם תיקון קלקול, אם זה לשם התקנה או הסרה של מוצר, אם זה לשם ביצוע בדיקות תקופתיות ואם זה לשם קבלת מוצר שרכש הצרכן – על מנת שהצרכן לא ישחית זמנו לריק, יצא במיוחד מהעבודה בשעה שתואמה וימתין בביתו זמן רב או אף לשווא, נקבעו הוראות שמשמעותן הן כי על העוסק נותן השירות לתכנן את הזמן באופן אשר מכבד גם את זמנו של הצרכן,
אשר לעניין שירות זה, כבול במידה זו או אחרת לעוסק.
11. מעבר לאמור לעיל, בתיקון 55 נקבע כי ההוראה שהוספה לחוק הטכנאים במסגרת תיקון 40 לחוק לא תחול על הובלה של טובין שהעוסק מכר וכמו כן, לא תחול על חוזה למתן שירות מתמשך לתיקון טובין תמורת תשלום. המשמעות היא כי קיימת חובה לתאם מועד ושעה אולם, אין חובה לתאם
דווקא בשעות הקבועות בחוק.
ועוד סעיפים.
מה זא? תיאמו איתי עד ארבע (מתשע בבוקר) והגיעו לקראת שמונה בערב.
זה דיי חד משמעי- אז מגיע לי פיצוי או לא?
תודה | |
|
|
|
| 26/7/2020 22:51 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 22:51:52 |
| אעשה זאת
בית העסק הציע לי פיצוי בעל פה ונעלם.
לאחר שטען שלא מגיע לי ושאני לא יכולה להתווכח ואיני משפטנית.
מצטטת מגילוי דעת לציבור:
7. נותני השירותים לעיל הוספו לחוק הטכנאים מן הטעם שאף בהם מתקיים אותו רציונל, שעמד בבסיס החוק במקורו, והוא "למנוע עיכוב צרכנים בביתם בהמתנה ממושכת.." (נכון לתיקון לא מדובר רק בטכנאי). הצרכן ביצע עסקה עם העוסק, תנאי העסקה כוללים מתן שירות כזה או אחר במענו של הצרכן, אם זה לשם תיקון קלקול, אם זה לשם התקנה או הסרה של מוצר, אם זה לשם ביצוע בדיקות תקופתיות ואם זה לשם קבלת מוצר שרכש הצרכן – על מנת שהצרכן לא ישחית זמנו לריק, יצא במיוחד מהעבודה בשעה שתואמה וימתין בביתו זמן רב או אף לשווא, נקבעו הוראות שמשמעותן הן כי על העוסק נותן השירות לתכנן את הזמן באופן אשר מכבד גם את זמנו של הצרכן,
אשר לעניין שירות זה, כבול במידה זו או אחרת לעוסק.
11. מעבר לאמור לעיל, בתיקון 55 נקבע כי ההוראה שהוספה לחוק הטכנאים במסגרת תיקון 40 לחוק לא תחול על הובלה של טובין שהעוסק מכר וכמו כן, לא תחול על חוזה למתן שירות מתמשך לתיקון טובין תמורת תשלום. המשמעות היא כי קיימת חובה לתאם מועד ושעה אולם, אין חובה לתאם
דווקא בשעות הקבועות בחוק.
ועוד סעיפים.
מה זא? תיאמו איתי עד ארבע (מתשע בבוקר) והגיעו לקראת שמונה בערב.
זה דיי חד משמעי- אז מגיע לי פיצוי או לא?
תודה | |
|
|
|
| 23/7/2020 14:07 |
תמר |
 | | מחבר: | תמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2020 | | שעה: | 14:07:45 |
| | היי, מעבר לכך שהגשתי תלונה אצלכם על ביטול חבילת טיסה מול חברת ישראייר אשמח לדעת האם אתם מודעים למה שקורה איתם? הם נעלמו לאלפי אנשים שלא מקבלים תשובות על מה יהיה עם הכסף שלהם. לא מגיבים למיילים ואין מענה טלפוני. מאות תלונות בעמוד הפייסבוק שלהם והם נעלמו | |
|
|
|
| 26/7/2020 09:21 |
תמר |
 | |
|
| 26/7/2020 13:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 13:56:45 |
| שלום רב תמר,
אנא צייני את מספר הפניה על מנת שניתן יהיה להעביר את פנייתך זו למטפל בתחום. | |
|
|
|
| 26/7/2020 14:50 |
תמר |
 | |
|
| 26/7/2020 19:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 19:48:29 |
| שלום רב תמר,
פנייתך הועברה לאחראי בתחום. | |
|
|
|
| 18/7/2020 20:38 |
ולדימיר |
 | | מחבר: | ולדימיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2020 | | שעה: | 20:38:43 |
| שלום,
רכשתי בנובמבר 2019 כרטיס טיסה הלוך וחזור לטביליסי בחברת תעופה גיאורגית. הכרטיס נרכש ישירות באתר החברה. בדצמבר 2019 רכשתי כרטיס נוסף לשותפי לנסיעה לאותן מועדים הלוך וחזור, גם הוא באתר החברה ובאותו אמצעי תשלום. הטיסה הלוך אמורה הייתה להיות ב-13.3.20 והטיסה חזור ב-17.3.20. יום לפני הטיסה התקשרה אלי נציגה של החברה מחו"ל והודיעה שהטיסה של 13.3 מבוטלת והציעה לי לטוס באותו היום או לקבל החזר כספי. בחרתי לקבל החזר. כאשר הופיע ההחזר ראיתי שקיבלתי אותו רק עבור כרטיס אחד, הראשון שנרכש. יצרתי קשר עם החברה והסברתי שהיו ברשותי שני כרטיסים וקיבלתי החזר רק על אחד מהם. בתשובה שקיבלתי נאמר לי שהכרטיס השני הוא לא בר-החזר (non-refundable). שלחתי שוב מייל והסברתי ששני הכרטיסים זהים מבחינת תנאים - שניהם לא ברי-החזרה או שינוי, שניהם לאותה מחלקה, שניהם לאותן טיסות, רק מועדי הרכישה שונים. מה גם שעבור כרטיס אחד קיבלתי החזר, אין הגיון לא לקבל אותו עבור הכרטיס השני. בתשובה נאמר לי שלפי מדיניות ממשלתית החברה לא מחזירה כספים.
ברצוני לשאול אותכם מספר שאלות:
האם חוק התעופה החדש חל גם על חברות תעופה זרות שפועלות בארץ?
האם מבחינה משפטית כרטיס שנרכש ישירות באתר של חברת תעופה זרה נחשב כנרכש בארץ או בחו"ל?
לחברת תעופה הגיאורגית יש נציגות בארץ. האם בנסיבות האלה אני יכול להגיש תביעה בבית משפט בישראל ולתבוע החזר כספי?
האם בכל הנסיבות הקיימות בארץ ובעולם בימים אלה אני יכול לדרוש את כספי בחזרה? אם כן, באילו צעדים אתם ממליצים לנקוט?
תודה רבה. | |
|
|
|
| 19/7/2020 21:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2020 | | שעה: | 21:15:15 |
| שלום רב ולדימיר,
האם לחברת התעופה יש נציגות מוסמכת בישראל? אם כן, עליך לפנות אל חברת התעופה בכתב לבירור העניין.
למידע בדבר תיקון חוק שירותי תעופה ראה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/item/news_150720
| |
|
|
|
| 20/7/2020 20:50 |
ולדימיר |
 | | מחבר: | ולדימיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/07/2020 | | שעה: | 20:50:50 |
| שלום ותודה על התגובה.
לחברה יש נציגות בישראל, סניף בתל אביב עם מספר טלפון ישראלי שאין מענה בו כלל.
מכתבים אפשר לשלוח רק לחברה עצמה בחו"ל.
האם תיקון לחוק התעופה חל גם חברות זרות?
האם בסמכותי לתבוע את החברה בבית משפט ישראלי (תביעות קטנות)?
תודה. | |
|
|
|
| 21/7/2020 16:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2020 | | שעה: | 16:30:50 |
| שלום רב ולדימיר,
על מנת לבדוק אם לחברה יש נציגים לכתבי בית דין או נציגים של חברות זרות המוסמכים לפעול מטעמיהם במגעיהם מול רת"א(רשות התעופה האזרחית), עליך לברר באתר רשות שדות התעופה, בקישור שלהלן:
https://caa.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&lang_ovrrde=ENG&id=582&Itemid=344&iotype=w&lang=he
| |
|
|
|
| 24/7/2020 21:23 |
ולדימיר |
 | | מחבר: | ולדימיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2020 | | שעה: | 21:23:35 |
| שלום ותודה רבה על הקישור. החברה הזרה נמצאת גם ברשימת נציגים לקבלת כתבי בית דין וגם ברשימת נציגים של חברות זרות המוסמכים לפעול מטעמם במגעים מול רת"א.
מתנצל על הבורות המשפטית, אך מה אומרת הימצאות החברה ברשימות הנ"ל? האם זה אומר שאני מוסמך לתבוע החזר מהחברה בבית משפט בישראל? או שזה אומר שהן מחויבים לחוקים ואמנות מסוימים?
תודה. | |
|
|
|
| 26/7/2020 19:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 19:31:07 |
| שלום רב ולדימיר,
במידה שלחברה יש נציגות למסירת כתבי תביעה באפשרותך לפנות אליה בכתב ואם אתה מעוניין להגיש תביעה תוכל למסור לחברה. | |
|
|
|
| 24/7/2020 15:49 |
פנינה |
 | | מחבר: | פנינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2020 | | שעה: | 15:49:23 |
| שלום רב,
הזמנתי כרטיסי טיסה מארקיע לאילת בחודש פברואר לפני הקורונה.
לצערי ארקיע לא טסים ממרץ לאילת.
הטיסה ב 2/8 ,הזמנתי 3 כרטיסים לי ולילדיי,ניסיתי לפנות בכל דרך אפשרית,טלפון של השירות לקוחות שנותן זמן המתנה של שעות ואין מענה,דרך מייל ואין מענה,דרך טלפון הודעות וואטסאפ,דרך הפייסבוק ואין מענה.
מה קורה במצב כזה שילמתי קרוב ל 500 שח עבור 3 כרטיסים.
אני לפני הנסיעה וצריכה למצוא דרך אחרת להגיע ופחות 500 שח,
מה מדיניות במקרה קורונה?
הרי אני לא מבטלת אלא מבטלים לי.... | |
|
|
|
| 26/7/2020 19:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 19:21:42 |
| שלום רב פנינה,
אם כך תנסי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים(חשבונית,פנייתך אל החברה,וכל מסמך הקשור בעסקה זו). | |
|
|
|
| 24/7/2020 14:41 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2020 | | שעה: | 14:41:58 |
| שלום רב,
אני מבקשת להתייעץ בסוגיית אי הגעת טכנאי לפגישה שתואמה עמו מראש. להלן סיפור המעשה בקצרה:
קבענו עם טכנאי מזגנים להיוועצות באשר להזזת מזגן. לא מדובר בטכנאי שמקושר לחברת המזגנים אלא בטכנאי פרטי והמזגן כבר אינו תחת אחריות כלשהי. השיח עמו נעשה באמצעות תכתובת ווטסאפ וסוכם על יום ושעת הפגישה. לאחר חצי שעה של איחור, ניסיתי להשיגו טלפונית ללא הצלחה ובסופו של דבר, הוא לא הופיע כלל.
להבנתי, חוק הטכנאים אינו נותן מענה למקרה זה. האם אני טועה? מה ניתן לעשות, אם בכלל, במצב זה?
תודה רבה! | |
|
|
|
| 26/7/2020 19:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 19:08:12 |
| שלום רב שרון,
עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה חוק הטכנאים" קובע כי:
" (ג) (1) נדרש ביקור של טכנאי או נציג אחר מטעמו של העוסק במענו של צרכן, יתאם נותן השירות את המועד ואת שעת הביקור עם הצרכן; לעניין סעיף קטן זה וסעיפים קטנים (ד) עד (ו), נותן שירות הוא מי שמחויב לתת שירות –
(א) לשם קיום חיובים בתקופת אחריות, לרבות בתקופת אחריות ארוכה יותר מהתקופה שנקבעה לפי סעיף קטן (א);
(ב) בהתאם לחוזה למתן שירות שבו השירות מותנה בתקינות הטובין הנמצאים אצל הצרכן;
(ג) לשם התקנה או הסרה של טובין שהעוסק מכר, השכיר או השאיל;
(ד) לשם בדיקות תקופתיות במיתקני גז ביתיים;
(ה) לשם הובלה של טובין שהעוסק מכר;
(ו) בהתאם לחוזה למתן שירות מתמשך לתיקון טובין תמורת תשלום;"
בהנחה שבמקרה המתואר השירות לא עונה לאחת האפשרויות המופיעות בחוק, הרי שלכאורה החוק לא חל.
יחד עם זאת, היה ונגרם לך נזק מוכח(כגון: הפסד יום עבודה) באפשרותך לפנות אל בית העסק דרישה לפיצויים מכח פקודת הנזיקין.
| |
|
|
|
| 24/7/2020 08:29 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2020 | | שעה: | 08:29:16 |
| | רכשתי טלויזיה דרך אתר אינטרנט, כאשר בתיאור המוצר היה רשום שיש שלוש שנים אחריות מלאה בבית הלקוח (זה אפילו הודגש מס' פעמים בעמוד של המוצר) עם קבלת המוצר קיבלתי אחריות רק לשנה עם אפשרות לרכוש שנתיים נוספות. האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 24/7/2020 14:13 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2020 | | שעה: | 14:13:53 |
| | תדאגי לצילום מסך שבו כתוב "3 שנות אחריות" ותמתיני לתגובת המועצה. | |
|
|
|
| 26/7/2020 18:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 18:48:31 |
| שלום רב מאיה,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה בין היתר, הטעיה בפרסום.
על מנת לברר את פנייתך בעניין תנסי לפנות אל בית העסק בכתב בצירוף הפרסום ולאחריו אם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו עם כל המסמכים הקשורים בעסקה זו. | |
|
|
|
| 24/7/2020 11:04 |
לי |
 | | מחבר: | לי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2020 | | שעה: | 11:04:35 |
| שלום, מעוניינת לשאול לגבי שירות שקיבלתי במוסך.
המראה הצדדית ברכב נשברה ותיקנתי אותה במוסך, התיקון כלל הדבקת מראה חדשה בלבד.
לאחר חודש וחצי המראה החדשה שהודבקה נפלה וחשוב לציין שללא סיבה נראת לעין, לא קיבלה מכה וכו'.
מעוניינת לחזור למוסך ולדרוש תיקון ללא תשלום, האם אני זכאית לאחריות במצב כזה? שכן נראה שהדבק לא היה מספיק חזק או שהעבודה שנעשתה לא הייתה טובה אם ההדבקה החזיקה רק כחודש. | |
|
|
|
| 24/7/2020 14:10 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2020 | | שעה: | 14:10:53 |
| | את זכאית לתיקון ללא תשלום. יש לך אחריות על העבודה. | |
|
|
|
| 26/7/2020 18:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 18:39:04 |
| שלום רב לי,
היה ויש לך חשבונית פני אל בית העסק לבירור העניין. | |
|
|
|
| 24/7/2020 12:45 |
אירנה צוקרמן |
 | | מחבר: | אירנה צוקרמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2020 | | שעה: | 12:45:25 |
| נרשמנו למחנה big idea ביוני למחזור באוגוסט, לאחר 3 ימים החלטנו לבטל רישום. בנתים חייבו אותנו בסכום מלא של 4800 שח. כאשר ביקשנו לבטל, הודיעו שהחזר יגיע לחשבנינו ב-30.09.20. כלומר 3 חודשים לאחר חיוב. מסתבר שבתקנון הרשמה מופיע ש"החזרי ביטול עבור מחנה הם עד סוף חודש ספטמבר". האם זה חוקי? ואם יש לי מה לעשות עם זה? כמעט 5000 שח עכשיו ירדו לי מחשבון ל-3 חודשים.
תודה,
אירנה צוקרמן | |
|
|
|
| 26/7/2020 18:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 18:30:39 |
| שלום רב אירנה,
ככלל, הסכמים יש לקיים.
על מנת לבדוק את זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן אבקש לדעת כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)? | |
|
|
|
| 22/7/2020 17:08 |
חני |
 | | מחבר: | חני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2020 | | שעה: | 17:08:29 |
| שלום,
אני רוצה לתבוע חברת אינטרנט בגין גניבת פרטי אשראי ובגין שירות לקוי.
את העסקה ביצע בן זוגי ובהתאם, הקבלות הן על שמו. האם את התביעה הוא זה שצריך להגיש או שאנו יכולים להגיש יחד, כזוג?
זאת אומרת על מסמך התביעה- מי מופיע, הוא או שאפשר שנינו?
האם אתם מסייעים בהגשת תביעה, בייעוץ לפני כן וכדו'?
תודה רבה | |
|
|
|
| 23/7/2020 22:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2020 | | שעה: | 22:56:38 |
| שלום רב חני,
את מציינת בפנייתך כי:
"...בגין גניבת פרטי אשראי ובגין שירות לקוי..."- מה כוונתך?
במידה שמדובר בגניבה כטענתך עליך לפנות למשטרה.
בעניין הטענה לשירות לקוי,אנא פרטי את התלונה ובמידה שבן זוגך מעוניין שנבדוק את הנושא, באפשרותו לפנות אל בית העסק בכתב לאחריו להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 24/7/2020 02:52 |
חני |
 | | מחבר: | חני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2020 | | שעה: | 02:52:49 |
| תודה על התשובה.
מילאתי כבר כתב תביעה מפורט ואני רוצה לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות. החברה הוסיפה על שמנו מנוי ללא שבקשנו וגבתה מכרטיס האשראי שלנו עבור חשבון שאנו לא מכירים במשך תקופה ארוכה. לטענתם אנו בקשנו והבטיחו לשלוח הקלטה, מה שכמובן לא נעשה.
קיבלנו מהם כבר החזר, ואין לי צורך שאתם תפנו אליהם. אני פשוט רוצה לתבוע גם על השימוש בכרטיס וגם על המרדפים אחריהם שהתנהלו במשך חודשים ארוכים, יש לנו את קבלות התשלום להוכחה ובמידה ובית המשפט יבקש, ניתן להשיג את הקלטות השיחה מהחברה.
האם אני יכולה להגיש תביעה בגין הנ"ל? | |
|
|
|
| 26/7/2020 18:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 18:17:33 |
| שלום רב חני,
לא ניתן להגיש תביעה בגין עוגמת נפש בלבד, אלא התביעה צריכה להתלוות לעילה ראשית.
היה ואת טוענת כי נגרם לכם נזק מוכח (כגון: הפסד יום עבודה) ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, תוכלי אולי לשקול תביעה.
| |
|
|
|
| 24/7/2020 06:20 |
רונן |
 | | מחבר: | רונן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2020 | | שעה: | 06:20:01 |
| שלום רב.
רכשתי כרטיסי טיסה ישירות מחברת אל על בחודש פברואר 2020.
ביטלתי את הכרטיסים בחודש מרץ, עוד בטרם ביטול הטיסה ע"י אל על, וזאת מכוח ביטול עסקה ע"י אזרח ותיק כקבוע בחוק הגנת הצרכן.
קיבלתי אישור מחברת אל על שהעיסקה בוטלה ואקבל את ההחזר בתוך 30 יום.
טרם קיבלתי את ההחזר.
האם הביטול היזום קשור לחוק החדש המתיר לאל על לבצע החזר באיחור של 90 יום?
האם יש טעם בהגשת פנייה? או שעלי להמתין בסבלנות כמו כל עם ישראל?
בברכה,
רונן | |
|
|
|
| 26/7/2020 18:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2020 | | שעה: | 18:07:38 |
| שלום רב רונן,
לשאלתך:
"...האם הביטול היזום קשור לחוק החדש המתיר לאל על לבצע החזר באיחור של 90 יום?..."- חוק שירותי תעופה חל על טיסות שבוטלו על ידי חברת התעופה.
במקרה שלך היות שהודעת הביטול נעשתה, לטענתך מכח תיקון 47 בחוק הגנת הצרכן,פנה אל החברה בכתב לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר את הסיבה לעיכוב בביטול עסקה(ככל שאתה עומד בתנאים לתיקון 47 בחוק הגנת הצרכן). | |
|
|
|
|