| 2/8/2020 11:00 |
קובי |
 | | מחבר: | קובי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/08/2020 | | שעה: | 11:00:38 |
| | רכשתי מוצר אלקטרוני במחיר 140 שקל, והיה כתוב עליו אחריות יצרן לשנה,המוצר התקלקל לי בתוך השנה, והלכתי ליבואן ,היבואן טוען שהוא לא מחויב לי בגלל שזה פחות מ-150, ואמרתי לו שרשום אחריות יצרן לשנה וזה סוג של הטעיה כי חשבתי שהיבואן נותן לי את האחריות, עם מי הצדק? האם אני רשאי לתבוע את היבואן תודה | |
|
|
|
| 3/8/2020 16:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2020 | | שעה: | 16:25:19 |
| שלום רב קובי,
סעיף 1 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) מגדיר מהו "טובין"-
"טובין" – מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר הטובין לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים;"
עם זאת, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר הטעיה בתנאי אחריות לנכס או לשירות.
לפיכך, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, פנה אל בית העסק ממנו נרכש וכן אל היבואן/יצרן כמפורט על גבי המוצר/האריזה.
היה ותתקל בבעיה, באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 2/8/2020 11:00 |
קובי |
 | | מחבר: | קובי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/08/2020 | | שעה: | 11:00:25 |
| | רכשתי מוצר אלקטרוני במחיר 140 שקל, והיה כתוב עליו אחריות יצרן לשנה,המוצר התקלקל לי בתוך השנה, והלכתי ליבואן ,היבואן טוען שהוא לא מחויב לי בגלל שזה פחות מ-150, ואמרתי לו שרשום אחריות יצרן לשנה וזה סוג של הטעיה כי חשבתי שהיבואן נותן לי את האחריות, עם מי הצדק? האם אני רשאי לתבוע את היבואן תודה | |
|
|
|
| 3/8/2020 14:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2020 | | שעה: | 14:09:08 |
| שלום רב קובי,
סעיף 1 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) מגדיר מהו "טובין"-
"טובין" – מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר הטובין לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים;"
עם זאת, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר הטעיה בתנאי אחריות לנכס או לשירות.
לפיכך, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, פנה אל בית העסק ממנו נרכש וכן אל היבואן/יצרן כמפורט על גבי המוצר/האריזה.
היה ותתקל בבעיה, באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 2/8/2020 10:19 |
WOLF |
 | | מחבר: | WOLF (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/08/2020 | | שעה: | 10:19:16 |
| שלום רב,
אני גר באילת ולפני חצי שנה שילמתי לחברה ממרכז המדינה שמתעסקת בבניה גדרות ופרגולות עבור גדר אלומיניום עם חלונות מזכוכית. בגלל הקורונה רק בחודש מאי הם באו אלי לאילת ובנו קונסטרוקציה מפרופיל של אלומיניום ולפני חודשיים הביאו את הזכוכיות לפי מידות של הקונסטרוקציה והניחו אותם אצלי בחצר. מאז הם כל פעם קובעים איתי מתי הם מגיעים לאילת לסיים את ההתקנה ועדיין לא הגיעו כי יש להם עוד פרויקטים באילת כנראה יותר חשובים ומפסיקים לענות לי לטלפון. וככה כמה פעמים שמבטיחים ואחר כך לא עונים.אין לי חוזה איתם , יש רק קבלה. האם אני רשאי לבטל את העסקה כי אני יותר מ-3 חודשים גר עם גדר עם חורים ענקים במקום זכוכיות. כמו כן הילדים הקטנים שלי בסכנה יום-יומית בגלל הזכוכיות החדות שהפועלים הניחו זמנית בחצר שלי. | |
|
|
|
| 3/8/2020 13:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2020 | | שעה: | 13:45:23 |
| שלום רב אדון,
אם כך תנסה לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 2/8/2020 09:59 |
גבי |
 | | מחבר: | גבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/08/2020 | | שעה: | 09:59:56 |
| | שלום רב, יש לי ביטוח מוצרי חשמל דרך חברת פל. לאחרונה הייתה בינינו מחלוקת על תשלום על הגעת טכנאי שלא לצורך. ( דיווחתי על בעיה מאוד ספציפית במזגן וכהשטכנאי הגיע אמר שזה לא במסגרת הביטוח למרות שאמרתי בפירוש מה התקלה ובכל זאת חייבו אותי לשלם על הגעת הטכנאי). לכן לא הייתי מוכן לשלם ואחר שלא הגעתי להסכמה עם השירות ביקשתי לבטל את הפוליסה ולקבל החזר יחסי. נמסר לי כי בגלל החוב הם לא מנתקים. רק אחרי שאשלם הם ינתקו. האם יש להם זכות לעשות דבר כזה? | |
|
|
|
| 3/8/2020 13:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2020 | | שעה: | 13:37:47 |
| שלום רב גבי,
ראשית, בעסקה מתמשכת קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בכל עת שהצרכן ייחפוץ בכך, ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים, ואולם אם בהסכם ההתקשרות בניכם צוין כי הביטול כרוך בתשלום קנס יציאה יהיה על הצרכן לשלמו.
שנית, עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם בכדי לברר אם ביטול המנוי כרוך בקנס יציאה?
בכל מקרה באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 2/8/2020 09:32 |
אורן |
 | | מחבר: | אורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/08/2020 | | שעה: | 09:32:04 |
| | האם 'צרכן שהוא אדם עם מוגבלות' סעיף 14ג1 לחוק הגנת הצרכן, הוא כל אדם הנושא תעודת נכה? | |
|
|
|
| 3/8/2020 13:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2020 | | שעה: | 13:24:48 |
| שלום רב אורן,
עקרונית סעיף 14ג1. (א) מגדיר מיהו "אדם עם מוגבלות" כדלקמן:
"אדם עם מוגבלות" – כהגדרתו בחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, התשנ"ח-1998;
סעיף 5 בחוק שוויון זכויות עם מוגבלות התשכ"ח-1998 קובע כי:
" "אדם עם מוגבלות" – אדם עם לקות פיסית, נפשית או שכלית לרבות קוגניטיבית, קבועה או זמנית, אשר בשלה מוגבל תפקודו באופן מהותי בתחום אחד או יותר מתחומי החיים העיקריים;"
| |
|
|
|
| 1/8/2020 19:43 |
רונית |
 | | מחבר: | רונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2020 | | שעה: | 19:43:48 |
| | שלום רב,העיסקה נעשתה בתאריך 14.6.20 .ב1.8.20 הודעתי במכתב דרך המייל להנהלת המועדון. שאני רוצה לבטל את המנוי .ברצוני לדעת אם יש להם זכות לגבות דמי ביטול וכמה?רוצה לציין שעקב הקורונה חדר הכושר היה סגור כ3 חודשים שבהם לא קיבלתי זיכוי יחסי על התשלום,בחודש יולי רוב הימים חדר הכושר היה סגור עקב הקורונה והם גבו תשלום מלא חודשי עבור חודש זה,העיסקה נעשתה בכרטיס אשראי בתשלומים והם גבו ממני עמלת אשראי ,כשבררתי והם היו צריכים לשלם לויזה את העמלה ולא לחייב את הלקוח.נא תשובתכם בהקדם תודה רבה | |
|
|
|
| 3/8/2020 13:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2020 | | שעה: | 13:11:34 |
| שלום רב רונית,
לעניין זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן-ימוין כי תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן קובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מהצרכן, בעסקה למנוי במכון כושר (כאשר ההודעה צריכה להיעשות 30 יום מראש אולם,בתקופה הזו הצרכן ימשיך לקבל שירות), ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
לעניין הטענה לפיה:"...רוצה לציין שעקב הקורונה חדר הכושר היה סגור כ3 חודשים שבהם לא קיבלתי זיכוי יחסי על התשלום..." האם תוכלי להסביר את האמור בפנייתך לפיה: "...העיסקה נעשתה בתאריך 14.6.20 .ב1.8.20 הודעתי במכתב דרך המייל ...שאני רוצה לבטל את המנוי ..." ?
בכל מקרה, על מנת לבדוק את פנייתך, עליך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין (וכן לברר מכח מה הם גבו ממך עמלת אשראי)? לאחריו הגישי תלונתך באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 2/8/2020 08:31 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/08/2020 | | שעה: | 08:31:04 |
| שלום רב,
ביתי בגן עיריה ורציתי לרשום לצהרון של המתנסים לשנה הבאה. הורים בגן שיצא אמרו ששנה שעברה לא היה צהרון. לפני שנרשמתי התקשרתי לברר ואחת הפקידות אמרה שנה קודמת כן נפתח ואוחד עם הגן שליד ושארשם. נרשמתי. לאחר מכן יצרתי קשר עם אמא בגן ואמרה שזה לא נכון, הגן ליד נסגר ולא היה צהרון מאוחד בכלל. התקשרתי שוב לרשת ואחת הרכזות אמרה שזה נכון, לא היה צהרון. היא תשלח פניה למנכל בדבר החזר ויצרו איתי קשר. לא חזרו אלי ופניתי שוב לפקידה שהתכתבה איתי, היא טענה שתחזיר לי 400 שקל דמי מקדמה אך לא אקבל 200 שקל דמי רישום. כתבתי לה שהטעו אוי וזו הסיבה שרשמתי. כעת לא מוכנים להחזיר. מה הדין? | |
|
|
|
| 3/8/2020 10:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2020 | | שעה: | 10:20:17 |
| שלום רב דנה,
בפנייתך את טוענת כי:
"...לפני שנרשמתי התקשרתי לברר ואחת הפקידות אמרה שנה קודמת כן נפתח ואוחד עם הגן שליד ושארשם..."- האם יש לך תיעוד לכך?
אם השירות הנ"ל לא קיים מדוע גבו ממך כסף?
בכל מקרה, על מנת לבדוק את הנושא עליך לפנות אל בית העסק בכתב לאחריו תנסי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים(פניה שבוצעה אל בית העסק, קבלה, תקנון/הסכם התקשרות). | |
|
|
|
| 1/8/2020 19:43 |
רונית |
 | | מחבר: | רונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2020 | | שעה: | 19:43:40 |
| | שלום רב,העיסקה נעשתה בתאריך 14.6.20 .ב1.8.20 הודעתי במכתב דרך המייל להנהלת המועדון. שאני רוצה לבטל את המנוי .ברצוני לדעת אם יש להם זכות לגבות דמי ביטול וכמה?רוצה לציין שעקב הקורונה חדר הכושר היה סגור כ3 חודשים שבהם לא קיבלתי זיכוי יחסי על התשלום,בחודש יולי רוב הימים חדר הכושר היה סגור עקב הקורונה והם גבו תשלום מלא חודשי עבור חודש זה,העיסקה נעשתה בכרטיס אשראי בתשלומים והם גבו ממני עמלת אשראי ,כשבררתי והם היו צריכים לשלם לויזה את העמלה ולא לחייב את הלקוח.נא תשובתכם בהקדם תודה רבה | |
|
|
|
| 3/8/2020 10:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2020 | | שעה: | 10:14:50 |
| שלום רב רונית,
לעניין זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן-ימוין כי תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן קובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מהצרכן, בעסקה למנוי במכון כושר (כאשר ההודעה צריכה להיעשות 30 יום מראש אולם,בתקופה הזו הצרכן ימשיך לקבל שירות), ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
לעניין הטענה לפיה:"...רוצה לציין שעקב הקורונה חדר הכושר היה סגור כ3 חודשים שבהם לא קיבלתי זיכוי יחסי על התשלום..." האם תוכלי להסביר את האמור בפנייתך לפיה: "...העיסקה נעשתה בתאריך 14.6.20 .ב1.8.20 הודעתי במכתב דרך המייל ...שאני רוצה לבטל את המנוי ..." ?
בכל מקרה, על מנת לבדוק את פנייתך, עליך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין (וכן לברר מכח מה הם גבו ממך עמלת אשראי)? לאחריו הגישי תלונתך באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 30/7/2020 21:13 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2020 | | שעה: | 21:13:44 |
| 1)ע פי החוק החוק מחייב אותי כתור עוסק להחזיר את הכסף לצרכן במידה ומחליט לבטל את ההזמנה תוך 14, האם החוק מחייב אותי גם עוד לפני שהגיע המוצר בחזרה לידי? אם אני חושב שהצרכן יעשה ממני צחוק ויחזיר לי את המוצר עוד חודש,גם החוק מחייב אותי להחזיר את הכסף תוך 7 ימים ממועד הביטול?
2) במידה והצרכן ביקש ביטול ולא שמתי לב לבקשתו ,לא ראיתי, האם על פי החוק ישר הוא יכול להגיד נגדי תביעה לבית משפט שאוכל לחוייב על ידה עד 10 אלף שקל, או לפני כן אני צריך לקבל מכתב התרעה מהצרכן? האם המכתב התרעה הוא חובה לפני הגשת התביעה?
3) האם בית ספר שרוכש ממני מוצרים לטובת המורים, והזמנתי אותם במיוחד עבורו, והחליט לבטל לי אותם, האם מותר לו ,האם הוא נחשב גם לצרכן?
4) בדבר אחריות- אני עוסק עם מכירות מרחוק והעסק שלי ללא סניפים בארץ למעט עיר אחת, במידה ויש תקלה במכשיר האם אני חייב להעמיד מרכזי שירות להחזרת המוצר בשלושת הערים המרכזיות ,או שהחוק מאפשר לי לבקש מהצרכן לשלוח את המוצר דרך הדואר? ובמידה ויש נזק למוצר שתחת אחריותי אשלם לו אני על המשלוח.
תודה רבה אשמח לתשובות | |
|
|
|
| 31/7/2020 16:18 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2020 | | שעה: | 16:18:01 |
| המועצה לא תוכל לסייע לך כי אתה עוסק.
1. כן. כך החוק קובע.
2. הצרכן אכן צריך לשלוח הודעה בכתב.
3. בית ספר אינו נחשב כצרכן ומה שקובע הוא ההסכם, אם קיים.
4. במידה ומדובר במוצר חשמלי, אתה צריך נקודות שירות בירושלים, תל-אביב-יפו, חיפה ובאר שבע, או בסביבתן הקרובה. אתה לא חייב את הנקודות הללו אם אתה לא היבואן. אלו גם יכולות להיות נקודות שרק ישלחו לך את המוצר. במידה והרוכש מרוחק יותר מ-15 ק"מ מהערים הללו, תצטרך לאסוף את המוצר מביתו. | |
|
|
|
| 2/8/2020 03:07 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/08/2020 | | שעה: | 03:07:58 |
| לגבי ביטול מוצר תוך 14 יום.אני מבין שהחוק מחייב אותי להיענות לביטול המוצר.
האם הוא מחייב אותי להחזיר את הכסף עוד לפני שהמוצר הגיע לידי?זה לא נראה לי הגיוני ,שאדם יקנה מוצר יחליט לבטך אותו ,אוקיי, ובנוסף יקבל כסף עוד לפני שהחזיר את המוצר. | |
|
|
|
| 2/8/2020 12:11 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/08/2020 | | שעה: | 12:11:29 |
| כתבתי לך שמחויב להחזיר את הסכום וזה נראה לי הגיוני. החוק פשוט וברור. צרכן לא צריך "לסבול" אם הדואר מתעכב, בעל עסק לא אוסף את המוצר ועוד. בעל עסק שלא מקבל את המוצר בזמן סביר תמיד יכול לתבוע את הצרכן בבית המשפט לתביעות קטנות הקרוב לעסק.
אגב, נושא נקודות השירות תקף רק מוצרים חשמליים ששווים מעל 150 ש"ח. | |
|
|
|
| 3/8/2020 09:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2020 | | שעה: | 09:47:29 |
| שלום רב דניאל,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
לכן במקרה המתואר, אנו מנועים מלסייע לך בפנייתך זו, כפי שמר משה ציין במענה לעיל.
תנסה אולי לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה .
| |
|
|
|
| 30/7/2020 16:40 |
תומר ש |
 | | מחבר: | תומר ש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2020 | | שעה: | 16:40:30 |
| שלום,
זה ידוע שכדי לשמור על מחיר אחיד בחלק מהפירות מחזיקים אותם במקררים ללא חמצן תקופה ממושכת (שנה) והצרכן בסופר קונה פרי שנקטף לפני שנה ללא ידיעתו.
אתייחס לתפוח, אחסון זה פוגע בטעמו של התפוח וחלקם הופכים להיות קמחיים/שחורים מבפנים וכלל לא טעימים לאכילה, מצב זה אינו משתקף בחיצוניות של התפוח בעקבות ציפוי דונג שעובר התפוח.
משרד הבריאות קבע כי "פירות וירקות אינם נדרשים בסימון תאריך כי ניתן לדעת את טיבם על פי חיצוניותם".
הנחה זאת איננה נכונה במקרים בהם פירות מוחזקים במקררים עם דונג ששומר על הופעתם החיצונית.
יצא לי לאחרונה לקנות תפוחים חסרי טעם, קמחיים וכאלה שהזרעים בפנים כבר נבטו, ברור לי כי תפוחים אלה שהו זמן רב באחסון.
היות וברשתות המזון לרב קיימים מבחר רב של תפוחים זכותי לבחור לא רק על פי זן ומחיר אלא גם על פי התקופה בה נקטף התפוח.
כל תפוח כבר מכיל מדבקה , כל מה שצריך זה להוסיף תאריך קטיפה על המדבקה.
רשתות המזון אינם מודעים כלל מתי התפוח נקטף כמו שכבר ביררתי, הם מקבלים את זה מהמרכז הלוגיסטי.
יש פה הסתרת מידע וחוסר הגינות כלפי הצרכן.
בנוסף ישנו ציפוי דונג על התפוח שלא שייך לתהליך הגידול אלא נעשה בשלב האריזה ולכן חייב להיות מצויין ללקוח בתור רכיב.
| |
|
|
|
| 3/8/2020 09:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2020 | | שעה: | 09:43:54 |
| שלום רב תומר,
פנייתך הועברה לגורמים במועצה לצרכנות.
| |
|
|
|
| 30/7/2020 13:30 |
אמיליה |
 | | מחבר: | אמיליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2020 | | שעה: | 13:30:23 |
| שלום, רכשנו קומודה המורכבת משידה+מראה לפני כ6 וחצי שבועות. זמן האספקה שהובטח לנו במעמד הקניה הוא 14 ימים. את הקומודה קיבלנו לאחר 21 יום (איחור של שבוע). הקומודה הגיעה ללא מראה! כלומר קיבלנו רק שידה ללא מראה. הובטח לנו כי נקבל את המראה לאחר 10 ימי עסקים פלוס פיצוי- כריות. עברו 10 ימי עסקים ולא קיבלנו את המראה. התקשרנו לברר והם אמרו לנו שזה יימסר לנו בעוד שבוע. הגיע השבוע המדובר והם אמרו לנו שנקבל את המראה ביום רביעי (אתמול), כמובן שהמראה לא הגיעה והיום לאחר שיחה עם שירות הלקוחות נאמר לנו שנקבל את המראה רק בסוף השבוע הבא!!
מה יש לעשות בנושא? המוצר סופק באופן חלקי. השידה לא הורכבה בבית היא הגיעה אלינו מוכנה. עברו 6 וחצי שבועות מרגע הקניה, ועברו 3 וחצי שבועות מרגע הגעת השידה אלינו.
האם ניתן לבטל את העסקה ולקבל החזר כספי? האם ניתן לתבוע בגין אספקה חלקית ואי עמידה בזמנים? | |
|
|
|
| 31/7/2020 18:34 |
אמיליה |
 | |
|
| 3/8/2020 09:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2020 | | שעה: | 09:21:55 |
| שלום רב אמיליה,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר הטעיה במועד אספקת המוצר, שבמקרה בו ההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין,הסעד הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, היות שאת טוענת כי "...זמן האספקה שהובטח לנו במעמד הקניה הוא 14 ימים..." עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים וציון הוראות הדין.
במידה שתתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים הקשורים בעסקה זו. | |
|
|
|
| 28/7/2020 17:20 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/07/2020 | | שעה: | 17:20:12 |
| בתאריך 5.7.2020 אני רכשתי מאתר אייס אלקטריק מכשיר דייסון, שהיה כתוב במבצע בשקל אחד בלבד. רכשתי את המוצר, יש לי קבלה ומספר הזמנה. לאחר מספר שעות נשלחה אליי הודעת SMS המבטלת את ההזמנה.
כשפניתי לחברה, הם אמרו לי שלפי התקנון שאישרתי ( שכתוב בו שהם יכולים לשנות את המחיר אם חלה טעות) הם יכולים לבצע את זה. חשוב לציין שאם לא הייתי מאשרת את התקנון לא הייתי יכולה להמשיך בביצוע העסקה.
התקשרתי לשירות הלקוחות של בית העסק המתנתי 30 דקות על הקו, לא ענו לי, שלחתי מייל לא ענו לי. דיברתי איתם בהודעות בפייסבוק שם ענו לי, ביקשתי מהם שיחזרו אליי לטלפון ומאז לא עונים לי.
- חוק הגנת הצרכן הוא חוק קוגנטי גם אם אישרתי את התקנון הוא לא חוקי. או שאני טועה?
- ישנם פסקי דין שביהמ"ש קבע שהמחיר שצוין הוא המחיר הקובע.
- אני מכירה עוד אנשים שרכשו את המוצר הזה וכמובן גם להם בוטלה העסקה.
מה ניתן לעשות?
אם אני מגישה תלונה אצלכם ( באתר הגנת הצרכן) זה תחליף משפטי?
תודה מראש, | |
|
|
|
| 30/7/2020 09:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2020 | | שעה: | 09:24:24 |
| שלום רב מורן,
עקרונית, סעיף 17ב בחוק הגנת הצרכן קובע כי על בית העסק להציג את המחיר הכולל ובמטבע ישראלי.
בנוסף, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במחיר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בכל מקרה,היה ונעשתה פניה בכתב אל בית העסק,באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, אולם, אם המענה של בית העסק לא יהיה לשביעות רצונך באפשרותך להגיש תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 30/7/2020 17:55 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2020 | | שעה: | 17:55:09 |
| 1. האם יש עילה לתביעה בביהמ"ש על הפרת החוק (פיצויים)?
מציינת שהחברה לא מוכנה לספק לי במחיר שהיה כתוב. כמובן שיש לי צילום מסך שמראה את המוצר במבצע. החברה גם לא עונה לטלפון בשביל לדבר על הנושא ואף אולי להגיע לפשרה במחיר.
תודה,
מורן
| |
|
|
|
| 3/8/2020 09:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2020 | | שעה: | 09:13:17 |
| שלום רב מורן,
כפי שציינתי לעיל, אם נעשתה פניה בכתב אל בית העסק תנסי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים הקשורים בעסקה הזו. | |
|
|
|
| 30/7/2020 22:46 |
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2020 | | שעה: | 22:46:41 |
| רק מבקש לדעת מה סטטוס תלונתי .
שלחתי פקס
השארתי הודעה במשיבון
שלחתי מייל וגם בפורום ניסיתי לברר
שום דבר לא עוזר.
לא בושה לומר שאתם לא עובדים ורק עונים לשאלות בפורום.
עזרתם לי בעבר ולכן אני יודע שלא זו דרככם - להתעלם.
מספר תלונה 690879 טל 0544304039 | |
|
|
|
| 3/8/2020 09:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2020 | | שעה: | 09:00:10 |
| שלום רב רוני,
פנייתך הועברה למטפל בפנייתך.
| |
|
|
|
| 31/7/2020 15:27 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2020 | | שעה: | 15:27:43 |
| בסוף הגל הראשון של הקורונה, הזמינה גיסתי צימר/ וילה בצפון הארץ עבור שתי המשפחות, סה"כ 17 איש. בהזמנה בעלי הצימר התחיבו שאם יהיה סגר או איסור ממשלתי, דמי הקדימה יוחזרו. כעת, משרד הבריאות אמרו שאסור להיות יותר מ10 אנשים בוילה אחת. בנוסף שני ילדים ממשפחתי בבידוד, אחד מהם עם תסמינים. התקשרנו לפני שבוע לבטל (לאחר שאני נכנסתי לבידוד) הם לא הסכימו, מאז הם לא עונים לטלפון. עלות הצימר 11 אלף, שולמה מקדמה 2000 ש'ח. מה עושים?
| |
|
|
|
| 2/8/2020 23:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/08/2020 | | שעה: | 23:57:36 |
| שלום רב טל,
בפנייתך את מציינת כי:
"... בהזמנה בעלי הצימר התחיבו שאם יהיה סגר או איסור ממשלתי, דמי הקדימה יוחזר..." האם זה מופיע בחוזה?
כיצד בוצעה העסקה(בטלפון/אינטרנט)?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי מועד קבלת השירות(תאריך)? | |
|
|
|
| 30/7/2020 02:45 |
נתי |
 | | מחבר: | נתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2020 | | שעה: | 02:45:28 |
| רכשתי מדיח לפני פחות משנה מרשת גדולה.
המוצר בייבוא ע" חברה אחרת שהיא נותנת האחריות.
יצרתי כמה קשר, אמרו ישלחו טכנאי, לא הגיע ולא התקשרו להודיע (יש הקלטה של התיאום)
התקשרתי לתאם שוב, תיאמו,לא הגיע... (גם יש הקלטה)
מה ניתן לעשות?
לפי חוק הטכנאים, מגיע לי 1200 ש''ח (600 על כל פעם)??
לגבי התיקון, איך לפעול מכאן? | |
|
|
|
| 31/7/2020 13:23 |
נתי |
 | |
|
| 2/8/2020 23:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/08/2020 | | שעה: | 23:41:10 |
| שלום רב נתי,
לעניין התיקון- בהנחה שהמוצר נמצא בתקופת שנת האחריות הראשונה, כקבוע בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה), על היבואן/יצרן (כמפורט בתעודת האחריות) לשלוח טכנאי לתיקון התקלה בתוך 3 ימים מביצוע הקריאה לתיקון, יש לציין כי בהנחה שהצרכן פנה בכתב בדרישה לתיקון התקלה והתיקון לא התבצע, באפשרות הצרכן לתבוע פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים,בהתאם לקבוע בסעיף 31א(א)(8) בחוק הגנת הצרכן.
לעניין איחור טכנאי/אי הגעה של טכנאי:
1. עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" מאפשר לצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק(במקרים בהם החוק חל), כמפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
2.עם זאת, סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן מחריג את זכות הצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה של כח עליון, כדלקמן:
" (ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
3.לעניין זה, ראה את ההנחיות של הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, מיום 12.3.20 בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona(תחת הכותרת:"גילוי דעת - בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה"+"הבהרה בנוגע לגילוי דעת...").
בו נקבע בין היתר כי:
"...הרשות מבקשת להבהיר כי גילוי הדעת באשר לפרשנות סעיף 18א)ו( לחוק הטכנאים, עשוי להיות רלוונטי גם לנותני שירותים אחרים, המחוייבים לעמוד בחוק הטכנאים, ככל שגם בעניינם יתעוררו נסיבות חריגות
ומיוחדות אשר מצריכות היערכות מיוחדת למועדי האספקה/שירות, כאמור בחוק."
בכל מקרה, באפשרותך לפנות אל נותן השירות בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים הן לעניין המועד לתיקון המוצר והן בגין הטענה לאי הגעת טכנאי.
| |
|
|
|
| 30/7/2020 17:38 |
עדיאל כץ |
 | | מחבר: | עדיאל כץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2020 | | שעה: | 17:38:18 |
| | שלום. הזמנתי 7 כרטיסי טיסה לצרפת לתאריך 17.5.2020 ושילמתי את כל הכסף. ההזמנה נעשתה דרך סוכן נסיעות ויש לי קבלה על הכסף מסוכן הנשיעות. הטיסות בוטלו. מי אחראי להחזר הכסף? הסוכן זורק אותי לאלעל. תודה | |
|
|
|
| 2/8/2020 23:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/08/2020 | | שעה: | 23:23:02 |
| שלום רב עדיאל,
מי ביטל את הטיסות- האם סוכנות הנסיעות או חברת התעופה?
במידה שקיבלת הודעת ביטול מחברת התעופה האם יש לחברת התעופה נציגות מוסמכת בישראל? | |
|
|
|
| 30/7/2020 15:01 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2020 | | שעה: | 15:01:33 |
| שלום רב, במידה ורכשתי כרטיס למסיבה שאמורה להתקיים ב-1/8 אך לא תתקיים עקב מגבלות משרד הבריאות, האם התקנה החדשה הנוגעת למופעי תרבות (כרטיס חלופי ל-12 חודשים) תהיה תקפה גם על אירוע מסוג זה? או שאהיה זכאית להחזר כספי מיד?
אגב, הקישור באתר המתייחס לביטול כרטיסים: https://www.consumers.org.il/category/cancel_events - אינו מעודכן לפי ההמלצות החדשות של משרד המשפטים. אז מה היא התקנה התקפה בתקופה זו והאם היא עדכנית גם לאירועי חיי לילה או רק למופעי תרבות?
| |
|
|
|
| 2/8/2020 23:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/08/2020 | | שעה: | 23:18:18 |
| שלום רב מיכל,
ראשית, לעניין הקישור שצירפת בפנייתך, יצוין כי המידע שקיים בקישור המדובר מתייחס לזכות הקיימת לצרכן מכח חוק הגנת הצרכן ועל מנת לבדוק את זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן, אבקש שתפרטי את המועד לביצוע העסקה(תאריך), את האופן בו בוצעה העסקה(במכר מרחוק או עסקה רגילה), מתי נודע לך על ביטול השירות?
שנית, בהנחה שלא קמה לך זכות חרטה מכח חוק הגנת הצרכן והיות שאת מציינת כי:
"...במידה ורכשתי כרטיס למסיבה שאמורה להתקיים ב-1/8 אך לא תתקיים עקב מגבלות משרד הבריאות,..."-תישאל השאלה האם הוצעה לך חלופה?
במידה שהתשובה הינה חיובית, באפשרותך לשקול את ההצעה, במידה שאינך מסכימה להצעה באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך הנימוק לסירובך ובציון דרישתך, היה ואינכם מגיעים להסכמה בניכם, באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת שנוכל לבחון את פנייתך.
| |
|
|
|
| 21/7/2020 11:18 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2020 | | שעה: | 11:18:29 |
| שלום,
ברצוני לברר לגבי גבייה על חודש מאי כחודש מלא שבפועל הילדים היו רק חצי חודש במעון.כידוע המעון נסגר ב-15/3 בעקבות משבר הקורונה,בחודש זה נגבה מלא, חודש אפריל לא גבו בכלל וחודש מאי גבו חצי חודש.
בתחילת חודש מאי התקשרה אליי האחראית על הגבייה במעונות ואמרה שלא ייגבו כלל כסף על חודש מאי כי במרץ שילמנו מלא ובפועל הילדים היו רק חצי חודש.
לאחר שבועיים התקשרה שוב אמרה שייגבו חצי חודש על חודש מאי.שזה לא תקין כי מרץ שילמנו מלא ולכן חייבים לנו חצי חודש ללא גבייה, אמרתי לה שזה לא בסדר ואמרה שכך החליט משרד העבודה והרווחה ולה אין מה לעשות בנוגע לזה.
בנוסף טענה שאנחנו ההורים אמורים לשלם על חופשת פסח ועצמאות-שבועיים.
פניתי למשרד העבודה והרווחה אמרו שהם לא מעורבים בנושא הגבייה אך בכל זאת הוציאו מכתב לארגונים תחתם שכביכול מראה את פירוט התשלומים, וחודש מאי מוצג לנו שאנחנו אמורים לשלם מלא ולכן בעצם גובים לנו חצי חודש.
לא הצלחתי להבין: אם הם טוענים שהם לא מעורבים בנושא הגבייה אז למה מוציאים דף עם פירוט לגבי הגביה? וגביה מלאה שהילדים חזרו באמצע החודש?
| |
|
|
|
| 22/7/2020 13:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2020 | | שעה: | 13:10:27 |
| שלום רב אדון,
על מנת לבדוק את פנייתך, תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 23/7/2020 11:21 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2020 | | שעה: | 11:21:40 |
| | האם אני יכולה לבטל את ההוראת קבע דרך כרטיס האשראי שאמורה לרדת בחודש הבא,עד להגשת המסמכים וסיום הבירור מולכם? | |
|
|
|
| 23/7/2020 11:24 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2020 | | שעה: | 11:24:59 |
| | אני שואלת לגבי ביטול התשלום חודש הבא, כיון שזה החודש האחרון לתשלום, לאחר מכן כבר לא אשלם להם הילד עובר ממעון לגן, ולא נראה לי שיהיה עם מי לדבר או שאקבל החזר כלשהו | |
|
|
|
| 31/7/2020 10:06 |
אנונימי |
 | |
|
| 2/8/2020 22:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/08/2020 | | שעה: | 22:58:14 |
| שלום רב גברת,
ראשית, באפשרותך לעיין בקישור שצורף מעלה.
שנית, בטרם תפעלי בדרך שציינת לעיל, אני מציעה כי תתייעצי מול עו"ד המתמחה בדיני הוצאה לפועל,על מנת שיהיו לך כלים במקרה שבית העסק יפתח הליך בהוצאה לפועל. | |
|
|
|
| 23/7/2020 16:23 |
שיר |
 | | מחבר: | שיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2020 | | שעה: | 16:23:20 |
| https://www.consumers.org.il/category/cousres_corona
מוזמנים להיכנס לקישור ולהסתכל על המידע | |
|
|
|
| 30/7/2020 14:06 |
Rita |
 | | מחבר: | Rita (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2020 | | שעה: | 14:06:50 |
| היי הייתי מנויה כמה שנים בסטודיו ליוגה ופילאטיס בתשלום של שנה מראש עם אפשרות של ביטול בהתרעה של חודש מראש.
בזמן הקורונה הודעתי שאין ביכולתי להגיע ולא להשתתף בשיעורי הזום, המנוי הוקפא לכחודשיים ונאמר לי שיוסיפו עוד חודשיים למשך המנוי. לפני כחודש עקב מצב כלכלי הודעתי על ביטול המנוי. האם הסטודיו אמור להחזיר את חודשי ההקפאה בסכום שווי הכסף של חודשיים מנוי?
תודה מראש | |
|
|
|
| 2/8/2020 22:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/08/2020 | | שעה: | 22:36:08 |
| שלום רב ריטה,
בעניין זה עליך לבדוק מה מופיע בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 30/7/2020 01:54 |
בר יוסף תייר |
 | | מחבר: | בר יוסף תייר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2020 | | שעה: | 01:54:11 |
| | היי לפני כ3 שבועות קניתי סוני 500GB כך כתוב על האריזה, כך כתוב על החשבונית ... , כאשר נכנסתי לשטח אחסון לבדוק כמה אחסון קיים במכשיר הסוני למרבה הפתעתי גיליתי שקיים 408.5GB (משמועתי ביותר) כלומר כ92 GB נעלמו כלא היו. ניסיתי להתקשר לישפאר בערך כ10 שיחות בהפרשים של יומיים שלושה בין שיחה לשיחה מכיוון שהשארתי פנייה אצלם אמרו שיחזרו אליי וכמובן שאף אחד לא חזר, בנוסף התווכחתי עם המוקדנית שתביא לי מישהי בכירה מעליה העבירו אותי לממתינה וחיכיתי כ20 דק שהמנהלת תענה ואף אחד לא ענה... אין מענה משום כיוון. השארתי במייל שלהם הודעה חזרו אליי לאחר כשבועיים בערך עם תשובה ובה כתוב" הנפח שכתוב על הכונן אינו בדיוק הנפח שתקבלו בפועל" ועוד כמה מילים בתחום הבינארי שלא מובנות לאף אדם ממוצע אשמח אם תעזרו לי | |
|
|
|
| 30/7/2020 10:34 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2020 | | שעה: | 10:34:41 |
| | יתכן שהבאת שאלה טכנית לפורום משפטי. בדוק אם זו לא כמות הזיכרון שנותרה. אתה יכול להביא לכאן את הטקסט המלא שמופיע. אם רכשת 500GB אז סביר שלאחר התקנת תוכנות יישארו לך 408.5GB. | |
|
|
|
| 30/7/2020 13:02 |
בר יוסף תייר |
 | | מחבר: | בר יוסף תייר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2020 | | שעה: | 13:02:59 |
| היי זו לא שאלה טכנית אלה משפטית מכיוון שנשאר לי 270GB מתוך 408.5GB. זה הטקסט המלא שנכתב לי
"נקודה שכדאי לדעת היא שהנפח המצוין על הכונן אינו בדיוק הנפח שתקבלו בפועל - תמיד תגלו שחסרות לכם כמה עשרות של גיגה בייט. אפשר להתרעם על המנהג הזה של יצרניות הכוננים הקשיחים, אך למעשה הסיבה נעוצה בהבדל בין שיטת חישוב הנפח של מערכת ההפעלה, שמחשבת בשיטה הבינארית לבין שיטת החישוב שמתמשת בכינויים כמו מגה וגיגה." טקסט לא מובן ויתרה מזאת אין דרך להשיג אותם על מנת להבין את הטקסט הזה אין דרך ליצור קשר אין כלום ולפי מה שאני יודע בחוק הישראלי מה שרשום זה מה שאמור לקבל. | |
|
|
|
| 30/7/2020 13:03 |
בר יוסף תייר |
 | | מחבר: | בר יוסף תייר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2020 | | שעה: | 13:03:11 |
| היי זו לא שאלה טכנית אלה משפטית מכיוון שנשאר לי 270GB מתוך 408.5GB. זה הטקסט המלא שנכתב לי
"נקודה שכדאי לדעת היא שהנפח המצוין על הכונן אינו בדיוק הנפח שתקבלו בפועל - תמיד תגלו שחסרות לכם כמה עשרות של גיגה בייט. אפשר להתרעם על המנהג הזה של יצרניות הכוננים הקשיחים, אך למעשה הסיבה נעוצה בהבדל בין שיטת חישוב הנפח של מערכת ההפעלה, שמחשבת בשיטה הבינארית לבין שיטת החישוב שמתמשת בכינויים כמו מגה וגיגה." טקסט לא מובן ויתרה מזאת אין דרך להשיג אותם על מנת להבין את הטקסט הזה אין דרך ליצור קשר אין כלום ולפי מה שאני יודע בחוק הישראלי מה שרשום זה מה שאמור לקבל. | |
|
|
|
| 30/7/2020 13:41 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2020 | | שעה: | 13:41:45 |
| מה שהם כותבים נכון וידוע. מה שיכול להיות בעייתי שם זה אם ישנם בדיסק יותר מדי סקטורים פגומים ואז יש לך רק 408.5 GB ונמכר לך לכאורה דיסק פגום. לי במחשב הנוכחי ישנם 3 סקטורים פגומים וזה סביר. מה שאני יכול להציע לך זה להתייעץ בנושא בפורום טכני ואיך אתה יכול לקרוא את מספר הסקטורים הפגומים (אני לא משתמש בוינדוס ולכן לא יכול לעזור).
במידה ומצאת מספר בעייתי חריג, תוכל לבוא לישפאר עם צילום מסך ולטעון שנמכר לך מוצר פגום. | |
|
|
|
| 2/8/2020 22:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/08/2020 | | שעה: | 22:33:34 |
| שלום רב בר יוסף,
במידה שאתה מעוניין שנבדוק את פנייתך, אנא הגש את תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים.
ומבחינה טכנית באפשרותך להתייעץ מול גורם המומחה בתחום על מנת לבדוק את תגובת החברה. | |
|
|
|
|