| 4/8/2020 10:21 |
רותם |
 | | מחבר: | רותם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2020 | | שעה: | 10:21:45 |
| שלום,
אתמול רכשתי רכב באתר של ניסן.
מצאתי רכב אשר מחירו 15,000 שקלים , לאחר מכן היה ניתן להוסיף שדרוגים לרכב , הוספתי שדרוגים והגעתי לסכום של 20,000 שקלים .
שילמתי מקדמה בסך 2000 שח-העסקה אושרה ואף קיבלתי חשבונית על תשלום המקדמה .
אחרי שעתיים - קיבלתי מסמך ביטול לחשבונות , מיוזמת הלקוח .
מבחינת החברה של הרכבים - מדובר בטעות סופרים .
אך אין הדבר היה רק טעות סופרים לדעתי אלא ממש כל המפרט של בחירת הרכב היה הולכת שולל .
בחרתי צבע והמחיר לא השתנה
בחרתי אבזורים והמחיר עלה ל20000. שילמתי .
מה כדאי לעשות ? | |
|
|
|
| 5/8/2020 13:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2020 | | שעה: | 13:34:32 |
| שלום רב רותם,
האם אתה טוען שלאחר ביצוע העסקה ואישורה קיבלת הודעה על ביטול העסקה?
אם כן, מה היה הנימוק של החברה לביטול העסקה?
האם ידוע לך אם הפרסום המוצר הוסר מהאתר?
בכל מקרה, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ואם תתקל בבעיה באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 4/8/2020 10:08 |
חנה |
 | | מחבר: | חנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2020 | | שעה: | 10:08:16 |
| צריכה בבקשה את עזרתכם בבירור הבא:
קניתי רכב מחברת טרייד אין מסויימת.
במודעת הפרסום היה כתוב שהרכב יד 1 (כך שאני למעשה יד 2)
בפועל הרכב היה יד 2 (כך שאני למעשה יד 3).
אומנם בהתבוננות ברישיון הרכב ניתן לראות שבסעיף בעלים קודמים כתוב:01 (יד שניה) אך היות וחשבתי, שכפי המפורסם במודעה, הרכב יד 1 ואני יד 2 (וכן מפני שלא הייתי בקיאה בפרטים אותם ניתן למצוא על רישיון הרכב עצמו), לא בדקתי פרט זה ברשיון הרכב והסתמכתי על מודעת הפרסום.
האם מודעה זו נחשבת להטעיה של הצרכן?
מודה לכם על העזרה" | |
|
|
|
| 5/8/2020 13:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2020 | | שעה: | 13:29:36 |
| שלום רב חנה,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה בפרסום.
בנוסף, חוק מכירת רכב משומש (זכאות למידע וגילוי נאות , ) תשס"ח 2008
מאפשר לאדם שרכש רכב משומש לקבל את כל המידע על הרכב מכל מוסך שבו תוקן וכל מבטח שביטח את הרכב.
החוק מחייב את העוסקים במכירת רכב משומש למסור לקונה לפני הקנייה טופס גילוי המפרט את כל הפרטים המהותיים הרלוונטיים לעסקה (פרטי הסוחר, פרטי בעלים קודמים, פגיעות קודמות, מרחק בק"מ שעבר). מסירת מידע חלקי או מטעה חושפת את המוכר לקנסות ולתביעות.
תוכלי לראות העתק מטופס גילוי נאות במכירת רכב משומש בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/used-vehicle-selling-law
| |
|
|
|
| 4/8/2020 07:51 |
אלה |
 | | מחבר: | אלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2020 | | שעה: | 07:51:18 |
| | שלום, חברת אינטרנט גבה תשלום לאחר הודעת ניתוק ולאחר התערבות של אמון הציבור הסכימה לזכאות את החשבון בתשלום שנגבה תוך 40 ימי עסקים. האם מסגרת הזמן הזאת היא סבירה לזיכוי תשלום שנגבה שלא כדין? | |
|
|
|
| 5/8/2020 13:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2020 | | שעה: | 13:14:54 |
| שלום רב אלה,
אני מציעה שתפני אל החברה מולה בוצע הבירור מלכתחילה על מנת לקבל מענה.
היה ותסיימי את הטיפול מולם ניתן לבדוק את פנייתך דרכינו.
| |
|
|
|
| 4/8/2020 09:07 |
דניאל ניסן |
 | | מחבר: | דניאל ניסן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2020 | | שעה: | 09:07:28 |
| שלום,
רכשתי מנוי לרשת גרייט שייפ בגדרה- חדר כושר. המנוי הוא לעוד שנה מעכשיו.
רופא המשפחה ממליץ לי לא להתעמל בחדר כושר בשל מצבי הבריאותי שעלול להסתבך במקרה שאדבק בקורונה, ובידי מכתב מתאים בחתימת הרןפא.
מכון הכושר דורש שאשלם 25 אחוז דמי ביטול.
להבנתי מהרשום באתר המועצה לצרכנות איני אמור לשלם שום דמי ביטול בשל שינוי בסטטוס הרפואי.
מה עושים כאשר גרייט שייפ מסרבים בתוקף להחזיר את מלוא כספי ודורשים כ 1000 שח דמי ביטול?
תודה, ניסן דניאל 0526273772 | |
|
|
|
| 5/8/2020 13:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2020 | | שעה: | 13:00:28 |
| שלום רב דניאל,
אם כך, תפנה אל בית העסק בהתאם לאמור באתרנו ולאחריו אם תתקל בבעיה, תנסה להגיש תלונה אצלנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/8/2020 23:43 |
דנה סול |
 | | מחבר: | דנה סול (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2020 | | שעה: | 23:43:44 |
| רכשתי בתאריך 3.8.20 דרך אתר אינטרנט מוצר ביוטי מדובר בריסים מגנטיים לעיניים אשר ארוזים וסגורים,החבילה אינה נפתחה נשארה עטופה וסגורה כפי שהשליח הביא לי.
ברצוני להחזיר את המוצר האם אני זכאית להחזר כספי אפילו שמדובר במוצר קוסמטי שאינו נפתח ואינו נמצא בשימוש. | |
|
|
|
| 5/8/2020 10:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2020 | | שעה: | 10:26:25 |
| שלום רב דנה,
בהנחה שהעסקה בוצעה בשיווק מרחוק ביוזמת בית העסק, האם קיבלת טופס גילוי נאות, כמתחייב בעסקת מכר מרחוק?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק (אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ג),14ג(ב), 14ה בחוק הגנת הצרכן.
יש לציין כי סעיף 14ג(ד) בחוק הגנת הצרכן מונה את המקרים בהם הצרכן לא זכאי לבטל את העסקה, כדלקמן:
" (ד) הוראות סעיף קטן (ג) וסעיף 14ג1(ג) לא יחולו על עסקת מכר מרחוק של –
(1) טובין פסידים;
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(2) שירותי הארחה, נסיעה, חופש או בילוי, אם מועד ביטול העסקה חל בתוך שבעה ימים שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן;
(3) מידע כהגדרתו בחוק המחשבים, תשנ"ה-1995;
(4) טובין שיוצרו במיוחד בעבור הצרכן בעקבות העסקה;
(5) טובין הניתנים להקלטה, לשעתוק או לשכפול, שהצרכן פתח את אריזתם המקורית
..."
בכל מקרה, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ואם תתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/8/2020 23:19 |
אריאלה |
 | | מחבר: | אריאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2020 | | שעה: | 23:19:16 |
| | החברות במועדון צרכנות סגור מתאפשרת מתוקף היות החבר עובד בחברה הנמצאת בהסדר עם המועדון. עם סיום/הפסקת ההסדר, מסתיימת גם חברותו של העובד במועדון. למרות זאת המועדון ממשיך לשלוח פרסומות שיווקיות (שאין אפשרות להשתמש בהם) למייל הפרטי. האם המועדון עובר על חוק הספאם? | |
|
|
|
| 5/8/2020 10:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2020 | | שעה: | 10:13:26 |
| שלום רב אריאלה,
האם שלחת הודעת סירוב לקבל פרסומת מסחרית?
עקרונית, סעיף 30א בחוק התקשורת(בזק שידורים) המכונה "חוק הספאם" אוסר משלוח פרסומת מסחרית במייל, בפקס, בהודעת SMS או באמצעות מערכת חיוג אוטומטי, ללא אישור של הנמען.
יחד עם זאת, חוק הספאם מאפשר לכל מי שהסכים תחילה לקבל דברי פרסומת(במסגרת חברות מועדון לדוגמא) אם באופן מפורש, ואם בעת רכישת מוצר או שירות - לשלוח הודעת סירוב בכל עת.
ראי מידע מפורט בעניין "חוק הספאם באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/email-spam-law
לעניין תיקון 63 לסעיף 30א בחוק התקשורת(בזק שידורים) האוסר על משלוח פרסומת מסחרית בעניין תעמולה ובקשת תרומה
https://www.consumers.org.il/item/news_070916 | |
|
|
|
| 3/8/2020 21:17 |
רונית |
 | | מחבר: | רונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2020 | | שעה: | 21:17:19 |
| | תודה על המענה,אם תוכלו לעזור לי בחישוב העניין אשמח מאוד כדי שאגיע מוכנה להנהלה.ב14.6.20 עשיתי את העיסקה כאשר נגבה ממני 2058 שח בתוספת של עמלת אשראי שילמתי 2120 שח, מנוי ללא שבת וללא חג,בתאריך 2.8.20 הודעתי בכתב למייל הנהלת מועדון הספורט על הביטול של המנוי.כמה אני צריכה לשלם דמי ביטול אם בכלל? המנוי הוא מאפריל לאפריל כלומר לתקופה קצובה תודה אשמח לתשובה בהקדם האפשרי.עבור חודש יולי גבו ממני 212 שח לפי עיסקת התשלומים באשראי.מאחר וביולי רוב הימים חדר הכושר בהוראת הממשלה היה סגור עקב הקורונה הצהרתי בחברת האשראי על כשל תמורה ,חברת האשראי הפסיקה להם את התשלומים ואז החלטתי לבטל לגמרי ולא לחדש את העיסקה .לא נתנו לי את המסלול החלופי בכתב ולא יודעת עליו. | |
|
|
|
| 5/8/2020 09:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2020 | | שעה: | 09:18:42 |
| שלום רב רונית,
עקרונית, תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן קובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מהצרכן, בעסקה למנוי במכון כושר (כאשר ההודעה צריכה להיעשות 30 יום מראש אולם,בתקופה הזו הצרכן ימשיך לקבל שירות), ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
תחת הכותרת:"דמי הביטול המרביים שרשאי מכון הכושר לגבות בעת ביטול עסקה"
ישנו חישוב לדמי ביטול.
לעניין טענתך לפיה:
"...לא נתנו לי את המסלול החלופי בכתב ולא יודעת עליו..." ככל שלא קיבלת הסכם התקשרות וכן בית העסק לא גילה לך בכתב (לפני ביצוע העסקה) את המחיר החודשי הגבוה שלא במסלול תקופת ההתחייבות, לכאורה אין הוא רשאי לגבות דמי ביטול, על כן,יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין.
אם תתקלי בבעיה, באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/8/2020 19:05 |
Y Welis |
 | | מחבר: | Y Welis (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2020 | | שעה: | 19:05:49 |
| בתחילת אפריל השנה משרד התחבורה פירסם תעריפי נסיעה במוניות חדשים, שהוסיפו תעריף חדש - 3, שחל בלילות חמישי, שישי ומוצ"ש.
באתר נאמר שהשוני בינו לתעריף 2 הקודם הוא 17% בלבד (נהג אחד אמר לי '12%'), אבל לפי חישובים שערכתי בשלוש נסיעות, האחוז האמיתי הוא 35%.
ממליץ שתשלחו בודקים שימדדו זמני ומרחקי נסיעות, ויבדקו את זה אכן כך. | |
|
|
|
| 5/8/2020 08:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2020 | | שעה: | 08:42:56 |
| שלום רב אדון,
בפנייתך אתה מציין כי:
"בתחילת אפריל השנה משרד התחבורה פירסם תעריפי נסיעה במוניות חדשים, שהוסיפו תעריף חדש - 3...באתר נאמר שהשוני בינו לתעריף 2 הקודם הוא 17% בלבד ..." האם תוכל לצרף את הקישור לאתר בו פורסם מידע זה?
האם יש לך ראיה לטענה כי:
"...אבל לפי חישובים שערכתי בשלוש נסיעות, האחוז האמיתי הוא 35%..."? | |
|
|
|
| 3/8/2020 19:09 |
Y Welis |
 | | מחבר: | Y Welis (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2020 | | שעה: | 19:09:20 |
| שלום לכם
האם ידוע לכם אתר שמפרט את הקנסות האלה? כי נראה לי שהם יכולים להגיע ל-25% מהחוב, שזה יותר מההוצאה לפועל, למיטב ידיעתי.
כמו כן אין אזהרות בנושא, וכך מי שמשלם חוב לבט"ל בהסדר תשלומים, יכול לאבד ברגע אחד כל מה ששילם משך 3-4 שנים...
האם נוהג כזה הוא חוקי? | |
|
|
|
| 5/8/2020 08:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2020 | | שעה: | 08:35:11 |
| שלום רב אדון,
היות שאין זה בתחום ההתמחות שלנו, תנסה אולי לפנות אל נציב פניות הציבור במשרד מבקר המדינה בקישור שלהלן:
https://www.mevaker.gov.il/he/Ombudsman/Pages/Complaint-Intro.aspx?AspxAutoDetectCookieSupport=1 | |
|
|
|
| 3/8/2020 16:38 |
מרקל אדוארד |
 | | מחבר: | מרקל אדוארד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2020 | | שעה: | 16:38:12 |
| שלום.
קניתי שואב אבק באופיס דיפו לפני פחות משנה.
השואב אבק התקלקל, הפנו אותי ליבואן לקבלת שרות.
האם אני צריך לנסוע ליבואן למטרת החלפה או תיקון של המוצר או שאופיס דיפו צריכים לטפל בבעיה הזו?
האם אני צריך להיות מטורטר ליבואן?
תודה על התשובות. | |
|
|
|
| 5/8/2020 08:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2020 | | שעה: | 08:00:25 |
| שלום רב אדוארד,
בהנחה שהמוצר נמצא בשנת אחריות הראשונה על פי תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה), הרי שיהיה עליך לפנות אל נותן השירות- היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות.
לעניין שאלתך לפיו:
"...האם אני צריך לנסוע ליבואן למטרת החלפה או תיקון של המוצר..."- עקרונית סעיפים 9 ו-10 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעים כי:
"9. (א) יצרן חייב לקיים תחנת שירות אחת לפחות בכל אחת מן הערים: ירושלים, תל-אביב-יפו, חיפה ובאר שבע, או בסביבתן הקרובה; חיוב כאמור לא יחול על עוסק שמכר טובין לצרכן ואינו יצרן.
(ב) המקום שבו מכר העוסק את הטובין לצרכן (בתקנה זו ובתקנה 10 – נקודת המכירה) ישמש תחנת שירות, אלא אם כן קיימת בקרבת מקום תחנת שירות ...
10. (א) יצרן ימלא את חובתו לתקן טובין על פי תקנות אלה לא יאוחר מתום שבוע ימים מהיום שבו נקרא לעשות כן או מתום עשרה ימים מהיום שבו נמסרו הטובין לתחנת השירות, לפי הענין; נמסרו הטובין לנקודת המכירה בהתאם כאמור בתקנה 9(ב), ימלא היצרן את חובתו לתקן את הטובין לא יאוחר מתום שבועיים מהיום שבו נמסרו הטובין." | |
|
|
|
| 3/8/2020 16:06 |
פלרז |
 | | מחבר: | פלרז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2020 | | שעה: | 16:06:27 |
| בדירת קבלן, הוזמנה דלת בהזמנה מיוחדת, בעלת מידות מיוחדות.
הדלת תקולה ועל-מנת שאוכל לתקנה אני נדרשת לרכיבים ייחודיים לפרוייקט שבו אני גרה.
החברה שייצרה את הדלת לא יכולה לספק את הרכיבים ואני לא יכולה לתקן את הדלת.
מהם הכלים שעומדים לרשותי כדי להסדיר את הנושא?
תודה | |
|
|
|
| 5/8/2020 07:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2020 | | שעה: | 07:50:12 |
| שלום רב פלרז,
מתי הוזמנה הדלת(תאריך)?
מתי הורכבה(תאריך)?
מתי התגלה הפגם(תאריך)?
מה תגובת החברה מולה בוצעה העסקה? | |
|
|
|
| 3/8/2020 13:19 |
דניאל ניסן |
 | | מחבר: | דניאל ניסן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2020 | | שעה: | 13:19:11 |
| שלום,
רופא המשפחה ממליץ לי לא להתעמל בחדר כושר בשל מצבי הבריאותי שעלול להסתבך במקרה שאדבק בקורונה, ובידי מכתב מתאים בחתימת הרןפא.
להבנתי מהרשום באתר המועצה לצרכנות איני אמור לשלם שום דמי ביטול בשל שינוי בסטטוס הרפואי.
מה עושים כאשר גרייט שייפ מסרבים בתוקף להחזיר את מלוא כספי ודורשים כ 1000 שח דמי ביטול?
|
|
|
| 5/8/2020 07:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2020 | | שעה: | 07:46:30 |
| שלום רב דניאל,
אם כך, תפנה אל בית העסק בהתאם לאמור באתרנו ולאחריו אם תתקל בבעיה, תנסה להגיש תלונה אצלנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/8/2020 11:07 |
אתי א |
 | | מחבר: | אתי א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2020 | | שעה: | 11:07:24 |
| היי
בחודש מרץ 2020 ביצעתי עסקה טלפונית "מירוץ לדירה". לאחר השבועיים החלטתי לבטל . פניתי לחברה ביקשתי לבטל העסקה אחרי דין ודברים והתכתבות ארוכה. החליטו שמאת מצבי ( נכות) אני זכאית לביטול והחזרת כספי למעט 100₪ דמי ביטול .כל זה בעל פה ובמייל ב 28.5 נאמר לי וך תוך 21 יום אקבל זיכוי .המתנתי יצרתי קשר אחרי 21 יום בערך לקראת סוף חודש 6/20 נאמר לי שהביטול נכנס לתוקף רק ב26.6 .כלומר עליילחכו. עוד 21 יום . בתאריך 20.7 פנה אליי נציג אחר מטעם החברה טען שכל ההתכתבות והמסנכים בידו. אבל לא תקפות ההבטחות של קודמו . לכן יש שוב עיכוב לא ידוע עד מתי .
האם זו עבירה ? בנתיים בכל זמן זה אני מחוייבת כאילו שאני מקבלת שירות מהחברה . חשוב לציין שהיחס לא ראוי לחברה גדולה .
אודה לתגובה בהקדם. סכום העסקה גבוה
תודה | |
|
|
|
| 4/8/2020 15:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2020 | | שעה: | 15:29:12 |
| שלום רב אתי,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק שנעשתה טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מיום קבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם, הכל כקבוע בסעיף 14ג1(ג) ,14ה בחוק הגנת הצרכן.
יש לציין כי בהנחה שאת עומדת בתנאים המקנים לך זכות לבטל את העסקה, הרי שסירוב בית העסק לבטל את העסקה ולהשיב את כספך (בתוך 14 ימים מקבלת הודעת הביטול) מקנה לצרכן לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח.
| |
|
|
|
| 5/8/2020 01:07 |
אתי |
 | | מחבר: | אתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2020 | | שעה: | 01:07:21 |
| תודה על תשובתך
אשמח לדעת איך מגישים תביעה.עברו יותר מ 14 מיום הודעת הביטול .הם טוענים שבשל חילופי תפקידים בחברה ועומס לא יודעים מתי יתבצע הזיכוי
אשמח לקבל הדרכה בהקדם
תודה | |
|
|
|
| 5/8/2020 07:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2020 | | שעה: | 07:41:59 |
| שלום רב אתי,
אני מציעה שלפני שאת מגישה תביעה עדיף שתגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך בצירוף הסכם התקשרות וכל מסמך הקשור בעסקה הזו, לאחריו אם לא תתקבל תגובה לשביעות רצונך תוכלי לשקול תביעה. | |
|
|
|
| 3/8/2020 13:26 |
צביקה שווייגר |
 | | מחבר: | צביקה שווייגר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2020 | | שעה: | 13:26:11 |
| לאחרונה הבהירו חברות הביטוח שלא ישוורו פולסות בטוח נסיעות לחול לבני 60 ומעלה. , מה שמכניס מאות אלפי אזרחים לעוצר.
האם זה חוקי ומה בכוונת המועצה לעשות בנדון
| |
|
|
|
| 4/8/2020 22:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2020 | | שעה: | 22:49:56 |
| שלום רב צביקה,
היות שתחום הביטוח( מבטח או סוכן ביטוח) אינו בתחום הטיפול של המועצה לצרכנות (התחום מוחרג מכח סעיף 39 בחוק הגנת הצרכן), יש לפנות אל המפקח על הביטוח רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון במשרד האוצר, בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 3/8/2020 13:00 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2020 | | שעה: | 13:00:15 |
| בני זוג בני יותר מ-70 רכשו במשרדי סוכנות נסיעות איסתא שני כרטיסי טיסה לאוקראינה. הרגישה נעשתה לפני פרוץ מגפת הקורונה, תאריך הטיסה הוא ב-3 בספטמבר. מטרת הטיסה הוא ביקור האם הקשישה בת ה-92.
בני הזוג לא מעוניינים לטוס כיון שהטיסה כרוכה בסיכון לעצמם וייתכן ויסכנו את האם הקשישה. חברת איסתא אינה מאפשרת ביטול הכרטיס (עלות הביטוך היא 100%). האם יש מה לעשות?
תודה | |
|
|
|
| 4/8/2020 22:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2020 | | שעה: | 22:45:24 |
| שלום רב יעל,
ראשית, היות שמדובר בשירות שיינתן עוד חודש, יהיה על בני הזוג לעקוב אחרי הנחיות משרד הבריאות בכדי שאם לא תתאפשר הטיסה בתאריך המיועד אזי' ניתן יהיה לבדוק מול החברה מה הפתרון שהיא מציעה.
במידה שהביטול ייעשה על ידי בני הזוג בטרם המועד שנקבע, ייתכן שבני הזוג ידרשו לפעול בהתאם למוסכם בניהם.
| |
|
|
|
| 3/8/2020 11:13 |
דניאל ניסן |
 | | מחבר: | דניאל ניסן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2020 | | שעה: | 11:13:54 |
| שלום,
|
|
|
| 4/8/2020 22:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2020 | | שעה: | 22:29:38 |
| שלום רב דניאל,
|
|
|
| 3/8/2020 12:16 |
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2020 | | שעה: | 12:16:10 |
| בחנות גולף עודפים בירכא, אספתי שלושה זוגות מכנסיים ממדף המצויין ב 70 % הנחה, כאשר הגעתי לקופה אחת הקופאיות בדקה לי את המחירים ואישרה לי שהם בהנחה של 70% אולם אז היתה לה בעיה עם הקופות והיא העבירה אותי לקופה אחרת, שם הקופאית אמרה לי שהמכנסיים לא שייכים למוצרים במבצע וסרבה לתת לי לרכוש אותם בהנחה.
אשמח להדרכה לגבי טיפול בעניין.
תודה
| |
|
|
|
| 4/8/2020 22:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2020 | | שעה: | 22:26:29 |
| שלום רב נטלי,
האם המוצרים נרכשו? האם יש ברשותך העתק מהפרסום?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר הטעיה במחיר, הטעיה בפרסום.
מכאן, שככל שבוצעה רכישת המוצרים וכן נעשתה פניה בכתב אל בית העסק, אזי' באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים הקשורים בעסקה המדוברת.
במידה שלא בוצעה רכישה באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין בצירוף ראיות התומכות בטענתך, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 3/8/2020 11:14 |
אלכס |
 | | מחבר: | אלכס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2020 | | שעה: | 11:14:05 |
| | שלום רב, נסעתי מהצפון לכיוון ירושלים בכביש 6, והתברר שחלק מכביש אגרה הייה תחת כביש 6 חוצה צפון. הנסיעה בוצעה ב 11.3.2020. מאז לא קיבלתי שום פניה לתשלום. לפני כמה ימים קיבלתי מכתב בדואר רשום שאני חייב לשלם קנס על אי תשלום בזמן. ניסיתי להסביר להם שלא קיבלתי שום פניה מהם והם מבחינתם אומרים ששלחו ומפנים אותי לדואר ישראל. לכביש 6 חוצה צפון אין שום אסמכתא ששלחו. אני חושב בכמעט בטוח שהם לא שלחו שום חשבונית אחרי ביצוע הנסיעה. הסיבה שאני חושב כך כי גם בעבודה של אישתי הרכבים של העסק שנסעו באותו הכביש לא קיבלו את החשבונית הראשונה אלה דואר רשום עם תשלום קנס על איחור בתשלום. יש לציין ששלחתי מאייל לועדת ערער (פרטים מופיעים באתר של כביש 6 חוצה צפון) אך מאז אם שום תגובה או הסמכתא שהם קיבלו ומטפלים בזה.יש לציין שבעבודה של אישתי גם הגישו ערעור לועדת ערער וגם לא קיבלו מענה ובסוף קיבלו מכתב מעו"ד לתשלום מיידי או שהם פונים לבית משפט. האם ניתן לעשות נגד כביש 6 חוצה צפון? | |
|
|
|
| 4/8/2020 22:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2020 | | שעה: | 22:18:56 |
| שלום רב אלכס,
באפשרותך להחליט בעניין או לשלם ולהימנע מהליך משפטי או לא לשלם והתוצאה תהיה אולי כפי שציינת :"... ובסוף קיבלו מכתב מעו"ד לתשלום מיידי או שהם פונים לבית משפט..." | |
|
|
|
| 3/8/2020 11:13 |
דניאל ניסן |
 | | מחבר: | דניאל ניסן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2020 | | שעה: | 11:13:18 |
| שלום,
|
|
|
| 4/8/2020 21:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2020 | | שעה: | 21:44:11 |
| שלום רב דניאל,
אם כך, תפנה אל בית העסק בהתאם לאמור באתרנו ולאחריו אם תתקל בבעיה, תנסה להגיש תלונה אצלנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 3/8/2020 10:20 |
נדב |
 | | מחבר: | נדב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2020 | | שעה: | 10:20:01 |
| שלום,
ברשותי מנוי ל-18 חודשים בתשלום חודשי, הוראת קבע, לחדר כושר.
בשל אי ציות להנחיות משרד הבריאות: שמירת מרחק, היגיינה, כמות מתאמנים.
נאלצתי לבטל את המנוי בתחילת חודש יולי.
חדר הכושר גבה דמי ביטול מלאים ואת מלוא התשלום עבור חודש יולי.
אשמח לדעת מה זכויותיי במקרה זה.
תודה
נדב | |
|
|
|
| 4/8/2020 21:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2020 | | שעה: | 21:34:05 |
| שלום רב נדב,
אתה מציין כי:
"...בשל אי ציות להנחיות משרד הבריאות: שמירת מרחק, היגיינה, כמות מתאמנים..."- האם פנית אל בית העסק בכתב? אם כן מה היתה תגובת בית העסק?
בכל מקרה, במידה שלא הגעתם להסכמה רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין. | |
|
|
|
|