| 6/8/2020 17:05 |
דימה |
 | | מחבר: | דימה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2020 | | שעה: | 17:05:37 |
| היי שמי דימה.
היום 6.8.2020 יום ה הגנת של הגן של בני אמרה לי שאני לא "יביא את בן שלי יותר לגן" כי אני לא מסכים שהיא לקחה תשלום מלא על חודש מרץ ולא החזירה חלקית או איכשהו פיצתה אותנו על חצי חודש מרץ כאשר לא היה גן.
בשיחה שלי איתה באפריל היא אמרה שיהיה פיצוי או כספי או בימים באוגוסט ושהיא חייבת את הכסף של מרץ גדי שוב ליפתוח את הגן במאי כי אין לה "כסף לשלם משכורות" הסכמתי לתת את הארכה עד אוגוסט בגלל "עזרה הדדית"
דיברתי איתה על קיזוז תשלום אוגוסט בגלל חצי מרץ, היום אחרי גן כאשר הספתי את הילד היא הודיעה לי בעל פה "על תביא אותו לגן יותר"
אמרתי לה אם שהיא חיבת אזז להחזיר את תשלום אוגוסט (כיוון שהיא לא רוצה שיהיה בגן) וגם לזכות אותי בגין מרץ.
אני יודע שהיא מפרה חוזה ואת החוקים לגבי זה אבל הבעיה פה היא יותר סירוב לתת תמורה לתשלום מהיום להיום.
מה אני יכול לעשות חוץ מי לתבעו אותה על הפרת חוזה? | |
|
|
|
| 9/8/2020 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2020 | | שעה: | 13:49:13 |
| שלום רב דימה,
ראה מידע באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tviaa_ganim
בהנחה שלא הגעתם להסכמה בניכם באפשרותך לשקול תביעה היות שרק בית המשפט מוסמך להכריע במחלוקת בניכם. | |
|
|
|
| 6/8/2020 16:31 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2020 | | שעה: | 16:31:14 |
| שלום,
הבן שלי ביחד עם עוד 10 ילדים מהגן שלו רשומים לקיטנה לרטית שמתחילה בשבוע הבא.
היום התבשרנו שאחד הילדים מהגן מאומת קורונה ולכן כל הילדים בגן חייבים בבידוד לשבועיים.
זה למעשה מבטל את כל התקופה שבה הקיטנה פועלת.
האם אפשרי לדרוש זיכוי מלא בעבור אותם ילדים הנמצאים בבידוד?
בברכה,
טל | |
|
|
|
| 9/8/2020 13:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2020 | | שעה: | 13:35:54 |
| שלום רב טל,
עליך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין, היה וההצעה שתוצע לך (ככל שתוצע לך)לא לשביעות רצונך או אינך מסכים באפשרותך לפנות אל בית העסק תוך נימוק סירובך אולם אם לא תגיעו להסכמה בניכם, רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 6/8/2020 13:45 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2020 | | שעה: | 13:45:13 |
| שלום רב,
האם מכונת ייצור שנרכשה למפעל בעלות גבוהה מאוד אשר בעוד כמספר ימים / שבועות פגה לה האחריות אך חלק ממנה הוחלף מספר פעמים.
האם עבור החלק שהוחלף האחריות היא שונה מכלל המכונה? | |
|
|
|
| 6/8/2020 14:08 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2020 | | שעה: | 14:08:48 |
| המועצה לא תוכל לסייע לך.
לדעתי, האחריות מתארכת כי נראה שהחלק לא תוכנן/יוצר כראוי או שאולי מותקן כל פעם חלק משומש/לא מתאים. מחוק המכר:
אי התאמה
11. המוכר לא קיים את חיוביו, אם מסר –
(3) נכס שאין בו האיכות או התכונות הדרושות לשימושו הרגיל או המסחרי או למטרה מיוחדת המשתמעת מן ההסכם;
(4) נכס שמבחינת סוגו, תיאורו, איכותו או תכונותיו אינו מתאים לדגם או לדוגמה שהוצגו לקונה, זולת אם הוצגו ללא קבלת אחריות להתאמה;
(5) נכס שאינו מתאים מבחינה אחרת למה שהוסכם בין הצדדים.
הודעה על אי-התאמה
14. (א) על הקונה להודיע למוכר על אי-התאמה מיד לאחר מועד הבדיקה לפי סעיף 13(א) או (ב) או מיד לאחר שגילה אותה, הכל לפי המוקדם יותר.
(ב) לא הודיע הקונה על אי ההתאמה כאמור בסעיף קטן (א), אין הוא זכאי להסתמך עליה.
אי-התאמה נסתרת
15. לא היתה אי-ההתאמה ניתנת לגילוי בבדיקה סבירה, זכאי הקונה להסתמך עליה על אף האמור בסעיף 14, ובלבד שנתן למוכר הודעה עליה מיד לאחר שגילה אותה;
17. (א) קונה המודיע על אי-התאמה יפרט אותה פירוט סביר ויתן למוכר הזדמנות נאותה לבדוק את הממכר.
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 9/8/2020 13:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2020 | | שעה: | 13:32:49 |
| שלום רב קרן,
המועצה לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בית העסק, וזה לא המקרה ועל כן, אנו מנועים מלסייע לך.
| |
|
|
|
| 6/8/2020 13:56 |
טלאור |
 | | מחבר: | טלאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2020 | | שעה: | 13:56:30 |
| | שלום, רכשתי ריהוט בחנות רהיטים והגיע ריהוט אחר שלא הזמנתי יש קושי בלהשיג את נחברה בטלפון הם לא עונים לטלפונים האם אני יכול לבטל את העסקה ולקבל החזר כספי? | |
|
|
|
| 9/8/2020 13:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2020 | | שעה: | 13:21:42 |
| שלום רב טלאור,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
בהנחה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק ולא מדובר בהזמנה מיוחדת על פי מידות מיוחדות או דרישות מיוחדות, אזי' קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובמידה שהביטול נעשה עקב אי התאמה במוצר אזי' הביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ג),14ג(ב), 14ה בחוק הגנת הצרכן, היה ואתה עומד בתנאים (במועד) באפשרותך לפנות אל בית העסק ממנו נרכש המוצר.
במידה שהעסקה בוצעה בעסקה פרונטלית אזי' תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה)מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מ כדלקמן:
1. שהמוצר לא הורכב בבית הצרכן
2. שלא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות
3.לא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
לאור האמור לעיל, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקל בבעיה, תנסה להגיש תלונה באתרנו, בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 3/8/2020 09:54 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2020 | | שעה: | 09:54:47 |
| | היי קניתי לאשתי קורס לאמזון הבטיחו לנו שיפתחו איתנו חנות ויעזרו לנו בכל מה שקשור לאמזון מהתחלה ועד הסוף..כרגע הם לא עונים חוזרים אחרי כמה ימים ואומרים שפיטרו המון אנשים באמזון..אני עדיין משלם להם על שירות שאני לא מקבל ואשתי הפסיקה ללמוד..רציתי לדעת מה אפשר לעשות?? | |
|
|
|
| 4/8/2020 13:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2020 | | שעה: | 13:39:19 |
| שלום רב אבי,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
היות שאתה מציין כי:
"היי קניתי לאשתי קורס לאמזון הבטיחו לנו שיפתחו איתנו חנות ..."-האם ידוע לך אם מדובר בקורס עם פלטפורמה עסקית?
בהנחה שמדובר בעסקה צרכנית (שירות שנרכש לשימושך האישי ביתי או משפחתי) האם בית העסק מסר לך טופס גילוי נאות כמתחייב בסעיף 14ג(ב)בחוק הגנת הצרכן?
במידה שיש הסכם התקשרות בניכם אבקש לבדוק אם מופיע תנאים במקרה של ביטול עסקה על ידי מי מהצדדים?
| |
|
|
|
| 6/8/2020 12:35 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2020 | | שעה: | 12:35:22 |
| | אין התחייבות של ביטול עסקה...הבטיחו לנו לפתוח חנות באמזון וכרגע אמזון לא פעילה בכלל | |
|
|
|
| 9/8/2020 09:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2020 | | שעה: | 09:44:54 |
| שלום רב אבי,
במידה שאתה מעוניין שנבדוק את פנייתך ובהנחה שנעשתה פניה בכתב אל בית העסק, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/8/2020 11:12 |
רון יעקב |
 | | מחבר: | רון יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2020 | | שעה: | 11:12:01 |
| יש ברשותי כרטיס טיסה לאנגליה בחודש אוגוסט עם חברת תעופה שמבצעת את הטיס(איזי גט) .
הכרטיס הלוך ושוב לשבוע אך תקופת הבידוד ביעד להבנתי שבועיים.האם ניתן לקבל החזר ? | |
|
|
|
| 6/8/2020 13:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2020 | | שעה: | 13:39:17 |
| שלום רב רון,
מתי מועד קבלת השירות?
האם הטיסות יתקיימו בתאריך המיועד? האם ביררת אם לאזרח ישראלי,ישנה מגבלה להגיע לאותו יעד?
ככלל הסכמים יש לקיים, ובמידה שהשירות יתאפשר הרי שייתכן שהחברה תטען שמצידה היא מקיימת את הצד שלה בעסקה.
| |
|
|
|
| 8/8/2020 22:10 |
רון יעקב |
 | | מחבר: | רון יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2020 | | שעה: | 22:10:15 |
| | יש חובת בידוד שבועיים ביעד. מועד הטיסה 23/8 חזרה 31/8. | |
|
|
|
| 9/8/2020 09:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2020 | | שעה: | 09:30:07 |
| שלום רב רון,
כפי שציינת לעיל, הכלל הוא שהסכמים יש לקיים ועל כן, מבחינת בית העסק היא מקיימת את הצד שלה בעסקה(בקיום הטיסה ליעד).
לעניין הטענה לפיה:
"...אך תקופת הבידוד ביעד להבנתי שבועיים..."- עליך לברר מול משרד הבריאות מהם ההנחיות בעניין.
בעניין שאלתך: "...האם ניתן לקבל החזר ?"- החזר ממי? מהחברה? באפשרותך לנסות לברר מולה. | |
|
|
|
| 5/8/2020 19:40 |
ראובן |
 | | מחבר: | ראובן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2020 | | שעה: | 19:40:08 |
| שלום
בקשתי להחליף צמיגים ברכבי אצל פנצ'רמאכר ושאלתי למחיר של 4 צמיגים כולל התקנה ואיזון גלגלים ונעניתי שמחיר כל צמיג כ 300 ש"ח והרכבת כל צמיג 60 ש"ח אך מחיר הצמיגים נראה לי גבוה והלכתי לבית העסק שמוכר צמיגים ליחידים וגם לאותו עסק שבו הייתי וקניתי במחיר טוב.
כשחזרתי לאותו מתקן צמיגים ובקשתי שיחליף לי את הצמיגים ולשלם מחיר התקנה בלבד הוא כעס וסירב להחליף בטענה שהוא מחליף צמיגים בתנאי שנקנו אצלו
ואני מבקש לדעת האם הוא רשאי לסרב ולא לתת שירות או שמא הוא עבר על החוק להגנת הצרכן ? | |
|
|
|
| 9/8/2020 09:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2020 | | שעה: | 09:18:32 |
| שלום רב ראובן,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...להחליף בטענה שהוא מחליף צמיגים בתנאי שנקנו אצלו..."- מה הסיבה לכך, האם בית העסק נימק את סירובו?
בהנחה שלא בוצעה רכישה, תנסה לבדוק מול הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת לבדוק את עמדתה בעניין, להלן הקישור לרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 5/8/2020 18:48 |
ורד אשכנזי |
 | | מחבר: | ורד אשכנזי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2020 | | שעה: | 18:48:25 |
| שלום,
אני מעוניינת לרשום את הבן שלי לגן לשנת תשפא. מנהל הגן נתן לי חוזה לחתימה. בחוזה נרשם שאם הגן יסגר בשל מצב החירום כפי שהיה בתקופת הקורונה ,ההורים לא יבואו בדרישה לקבלת החזר.
אני לא מסכימה לכך. האם מנהל הגן יכול לחייב אותי להסכים? האם הדרישה הזו מקובלת .אם לא אחתום על הסעיף לא יסכימו לקבלו לגן ואני מעוניינת להרשם לגן זה.
אודה מאוד לקבלת מענה. | |
|
|
|
| 6/8/2020 23:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2020 | | שעה: | 23:10:02 |
| שלום רב ורד,
ראשית , זו החלטה שלך אם לקבל את ההצעה אם לאו תשקלי אולי לבדוק מקום אחר.
שנית, היות שמדובר בעמותה, תנסי לברר מול רשם העמותות במשרד המשפטים. | |
|
|
|
| 5/8/2020 18:48 |
ורד אשכנזי |
 | | מחבר: | ורד אשכנזי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2020 | | שעה: | 18:48:11 |
| שלום,
אני מעוניינת לרשום את הבן שלי לגן לשנת תשפא. מנהל הגן נתן לי חוזה לחתימה. בחוזה נרשם שאם הגן יסגר בשל מצב החירום כפי שהיה בתקופת הקורונה ,ההורים לא יבואו בדרישה לקבלת החזר.
אני לא מסכימה לכך. האם מנהל הגן יכול לחייב אותי להסכים? האם הדרישה הזו מקובלת .אם לא אחתום על הסעיף לא יסכימו לקבלו לגן ואני מעוניינת להרשם לגן זה.
אודה מאוד לקבלת מענה. | |
|
|
|
| 6/8/2020 23:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2020 | | שעה: | 23:08:42 |
| שלום רב ורד,
ראשית , זו החלטה שלך אם לקבל את ההצעה אם לאו תשקלי אולי לבדוק מקום אחר.
שנית, היות שמדובר בעמותה, תנסי לברר מול רשם העמותות במשרד המשפטים. | |
|
|
|
| 5/8/2020 16:20 |
עידית מלכא |
 | | מחבר: | עידית מלכא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2020 | | שעה: | 16:20:07 |
| בתאריך 1.8 רכשתי עבור בתי ערכת תוספי ויטמינים ספירולינה ובתי לא מעוניינת במוצר . היום 5.8 שלחתי לחברה מייל בנושא בקשה לביטול עסקה ולזיכוי מלא על המוצר שעוד לא הגיע אליי בכלל ונמסר לי שלא אוכל להזדכות על כל הסכום אלא רק על חלקו מה החוק אומר בנושא . אשמח לתשובה . המוצר עוד לא אצלי בכלל
| |
|
|
|
| 6/8/2020 22:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2020 | | שעה: | 22:27:55 |
| שלום רב עידית,
עקרונית, בעסקת במכר מרחוק (אינטרנט/טלפון) שבוצעה ביוזמת בית העסק באמצעות שיווק מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה ובלבד שלא מדובר בחריגים הקבועים בסעיף 14ג(ד) בחוק הגנת הצרכן, בין היתר, טובין פסידים.
| |
|
|
|
| 5/8/2020 15:39 |
dan s |
 | | מחבר: | dan s (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2020 | | שעה: | 15:39:45 |
| הזמנתי מוצר חשמלי והובטח שיגיע עד 10 ימי עסקים
הזמנה בוצאה ב-24.7 יום שישי שלא נחשב
25.7 שבת לא נחשב
26.7 מתחיל להיספר ימים כולל שישי
סה"כ עד היום 5.8.20 10 ימי עסקים ???
הקנייה בוצעה באתר אינטרנט שעובד 7 ימים בשבוע
הספירה של ימים שלי נכונה ? | |
|
|
|
| 6/8/2020 22:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2020 | | שעה: | 22:20:23 |
| שלום רב דן,
התשובה הינה חיובית, לפיכך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב ולציין כי מועד האספקה לכאורה חלף, ולאחריו, תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/8/2020 14:53 |
עילי |
 | | מחבר: | עילי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2020 | | שעה: | 14:53:16 |
| שלום,
אשמח לחוות דעתכם אודות מקרה שקרה לי ברשת ציוד ספורט.
קיבלתי gift card, שובר מתנה, ואני מעוניין במוצר שלא קיים במלאי של חנויות הרשת אך ניתן להזמינו דרך אתר האינטרנט באמצעות אשראי.
פניתי לחברה במטרה להשתמש ב-gift card בעבור שירות זה אך החברה שללה בכל תוקף את נסיונותי: לשלם מראש בחנות ואז החברה תבצע את ההזמנה במקומי, להתחייב לקניית המוצר וכו'.
האם הדבר חוקי? | |
|
|
|
| 6/8/2020 22:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2020 | | שעה: | 22:13:06 |
| שלום רב עילי,
עקרונית, סעיף 14ז בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"14ז. (א) ביטל צרכן הסכם לרכישת טובין או שירותים ולא היה זכאי להחזר כספי לפי הוראות כל דין, והעוסק נתן לו שובר זיכוי בשל הביטול (בסעיף זה – שובר זיכוי), יחולו הוראות אלה:
(1) שובר הזיכוי יודפס או ייכתב באופן שימנע את מחיקת הכתוב בו; השר רשאי לקבוע הוראות לעניין זה;
(2) הסכום הנקוב בשובר הזיכוי יהיה הסכום ששולם בעת ביצוע העסקה;
(3) שובר הזיכוי יהיה תקף לשנתיים לפחות מיום מסירתו;
(4) מימוש שובר הזיכוי לא יותנה בהצגת החשבונית שניתנה לצרכן בעת ביצוע העסקה;
(5) לא יהיה תוקף לתנאי המגביל את האפשרות לממש את שובר הזיכוי, לרבות לעניין מימושו במכירה מיוחדת; השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, רשאי לקבוע סייגים להוראה זו.
(ב) תקופת תוקף שובר הזיכוי וציון האפשרות להשתמש בו בלא תנאים מגבילים, או בסייגים שקבע השר לפי סעיף קטן (א)(5), יופיעו על גבי השובר, באותיות ברורות ובהבלטה מיוחדת, בהתאם להוראות לפי סעיף 4א, לעניין תנאי הכלול במידע אחר המיועד לצרכן.
(ג) מימש צרכן שובר זיכוי ברכישת טובין או שירותים שמחירם נמוך מהסכום הנקוב בשובר, וההפרש לא עלה על 5% מהסכום הנקוב בשובר או 100 שקלים חדשים, לפי הנמוך מביניהם, יהיה הצרכן זכאי לקבל את העודף במזומן.
(ד) הוראות סעיף זה יחולו גם על שובר מתנה."
לפיכך, פנה אל בית העסק בהתאם לאמור בסעיף 14ז(א)(5) בחוק הגנת הצרכן אשר יחול גם על שובר מתנה כאמור בסעיף 14ז(ד) כמפורט לעיל.
ואם תתקל בבעיה תנסה להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/8/2020 13:18 |
עדן |
 | | מחבר: | עדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2020 | | שעה: | 13:18:00 |
|
רכשתי אייפון לפני פחות מ14 ימים ופתחתי אותו לאחר מספר ימים חלק מהמסך הפך לכהה המכשיר לא נפל!! ולא קיבל שום מכה התקשרתי לאחריות ונאמר לי שישלחו לי אותו לתיקון, אני לא רוצה שיתקנו לי את המכשיר כי הוא חדש ודבר כזה בכלל לא אמור לקרות אני רוצה מכשיר חדש מה עושים במצב כזה
| |
|
|
|
| 5/8/2020 13:23 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2020 | | שעה: | 13:23:40 |
| | לצערך, החוק מחייב אותך למסור את המכשיר לתיקון. לא הייתי מוסר אותו לתיקון עם הסוללה מכיוון שישנו סיכוי שלא יחזירו לך אותו אלא אחר, אם לא עשו זאת כבר בעבר. במעבדה לא חסרות סוללות לצורך התיקון. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 6/8/2020 21:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2020 | | שעה: | 21:46:57 |
| שלום רב עדן,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק (אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
במידה שהמוצר נרכש במכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובמידה שהביטול נעשה עקב פגם במוצר אזי' הביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ג),14ג(ב), 14ה בחוק הגנת הצרכן, היה ואתה עומד בתנאים (במועד) באפשרותך לפנות אל בית העסק ממנו נרכש המוצר.
היה והעסקה בוצעה בחנות, באפשרותך לפנות אל נותן השירות(היבואן/יצרן) כמפורט בתעודת האחריות כקבוע בסעיף 2 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) :
"2. (א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה; נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה." מכאן, שבאפשרותך לפנות אל נותן השירות בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ואם תתקל בבעיה תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 4/6/2020 11:09 |
גאולה |
 | | מחבר: | גאולה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/06/2020 | | שעה: | 11:09:51 |
| שלום רב, רכשנו ריהוט לבית בהזמנה לפני הסגר הקורונה . שהודיעו על הסגר ונשלחתי הביתה מהעבודה לחופשה מאולצת יצרתי קשר עם בעל החנות ביקשתי לבטל חלק מהעסקה . יש לציין שלא חלפו 14 ימי עסקים . כתגובה הודיע לי הספק כי ההזמנה שלי נכנסה לייצור יום אחרי ביצוע העסקה . דבר התמוהה מאחר והיו הזמנות קודמות לשלי כפי שציין הספק בעת הרכישה . בכל מקרה ביקשתי שיעצרו את ייצור לינת האוכל ונאמר לי שהדבר יבדק. כאמור יצרתי קשר על הספק מס פעמים גם במהלך ההסגר ותשובתו הייתה כי הן אינם העבדים הרי אף אחד לא עיבד בתקופה הזו ושוב ציינתי כי אני מבקשת לבטל את הרכישה של פינת האוכל . יש לציין שרכשתי עוד פריטים .
האם ניתן יהיה לבטל את העיסקה בזו היות ולא חלפו 15 ימים מיום הרכישה וכן לאור המצב שהיינו בו ובמשק לא עבד . אודה לתשובתכם ואודה | |
|
|
|
| 7/6/2020 13:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 13:53:46 |
| שלום רב גאולה,
האם מדובר בהזמנה מיוחדת בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות?
את מציינת כי:
"...יש לציין שרכשתי עוד פריטים ..."- מהם הפריטים הנוספים?
| |
|
|
|
| 7/6/2020 20:04 |
גאולה |
 | | מחבר: | גאולה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2020 | | שעה: | 20:04:45 |
| שלום ותודה .
רכשתי שולחן סלון ,שידה ,פינת אוכל וכיסאות .
אכן ההזמנה היא על פי מידות .
שאלתי האם ניתן היה לבטל את ההזמנה בתוך תקופה של 14 יום מיום ההזמנה
שכן כבר לאחר מס ימים הוטל סגר ופניתי לביטול לאחר שלושה או ארבעה ימים
ולא סביר שההזמנה שלי נשלחה לייצור יום אחרי ביצוע ההזמנה כי בעת ההזמנה אמר הספק כי יש הזמנות קודמות ויש להמתין כחודש עד לאספקת הרהיטים
זאת ועוד באותה תקופה נאמר לי כי מצבת העובדים ירדה בשל המצב . לכן שוב לא סביר שההזמנה שלי נכנסה לייצור יום לאחר ביצוע העסקה .
חייבת לציין כי הריהוט הגיע עם ליקויים כסאות מתנדנדים לאחר בדיקה שלן הבטיח לספר חדשים במקום וכשביקשתי לשנות את בד הריפוד אם מייצר חדשים במקום קיבלתי סירוב. גם הדיגה ודילים הבלון הגיעו עם ליקויים . נכון להיום שולחן פינת האוכל לא סופק וברצוני לדעת האם אוכל לבטל עסקה זו.
| |
|
|
|
| 8/6/2020 13:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/06/2020 | | שעה: | 13:01:19 |
| שלום רב גאולה,
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא מדובר בייצור מיוחד על פי מידות או דרישות מיוחדות.
יש לציין כי בעסקה פרונטלית, הנחיות הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה קובעות כי במוצר בהזמנה מיוחדת, רשאי צרכן לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים.
על כן, בהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לפיו המוצר טרם הוחל בייצור, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 16/6/2020 20:05 |
גאולה |
 | | מחבר: | גאולה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 20:05:18 |
| שלום,
ההזמנה בוצעה ביום 11.3 בתקופה כל כך מבולבלת ולא ניראה לי סביר שההזמנה נכנסה לייצור יום לאחר ביצוע ההזמנה . לא פניתי לבית העסק 3 ימים אחרי ביצוע ההזמנה . בתי העסק לא פעלו במתכונת רגילה לאור המצב שהיה בתקופת הקורונה וכבר שבוע לאחר מכן הוטל סגר . בכל השיחות שהיו לי עם בית העסק ביקשתי כי השולחן לא ייכנס לייצור ממש התחננתי . אכן השולחן לא סופק אך לטענתם הוא יוצר ולכן רוצים לחייב אותי . אני מרגישה די כבולה בעניין . הרהיטים האחרים שהוזמנו סופקו רק לאחר כחודש אחרי שהוחלט לחזור לעבודה אז זה די תמוה בעיני . זאת ועוד הרהיטים שקיבלתי לקויים ולא עמדו בציפיות הן מבחינת המידות והן מבחינת טיב המוצר עד היום אני במשא ומתן עם בית העסק ומרגישה כבולה . שילמתי די יקר ולא קיבלתי תמורה לכך .כסאות פינת אוכל שיצרו הגיעו עם ליקויים הוחלפו ושוב עם ליקויים . שולחן סלון שלא עמד בציפיות . אציין שלא אישרתי שום סקיצה לגבי מידות סופיות ולא קיבלתי את המידות כפי שסוכם . לא יודעת מה לעשות לא ייתכן שמבחינה חוקית אין לי הגנה . | |
|
|
|
| 16/6/2020 21:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2020 | | שעה: | 21:40:39 |
| שלום רב גאולה,
לעניין טענתך לפגם במוצר באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף הראיות התומכות בטענתך וזאת מכח חוק המכר הקובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך המוצר.
לאחריו תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 1/7/2020 21:44 |
גאולה. |
 | | מחבר: | גאולה. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2020 | | שעה: | 21:44:58 |
| | אטם מוצר שהוחלף פעם בשל פגמים שנמצאו - הכסאות הוחלפו בכסאות חדשים וגם הם נמצאו פגומים והוחזרו לבית העסק . האם אוכל לבקש ביטול עסקה ? אני מרגישה כי עשקו אותי שילמתי המון כסף על הכסאות ולצערי האיכות שמוצג בחנות אינו אותו איכות. בעל העסק אמר כי הספק שייצר את הכסאות שנמצאים בחנות אינו אותו ספק והציע לי חלופה לקחת כיסאות אחרים בתוספת תשלום ואינני מעוניינת. שוב שואלת - האם עומדת לי הזכות לבטל את העיסקה בגין הכסאות ? אודה לתשובה מהירה אני אמורה להיפגש איתו ביום שישי ולא יודעת מה לעשות ? | |
|
|
|
| 1/7/2020 21:50 |
באולה |
 | |
|
| 2/7/2020 09:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2020 | | שעה: | 09:17:01 |
| שלום רב גאולה,
שוב במידה שמדובר בפגם במוצר על בית העסק לתקן את המוצר בהתאם לחוק המכר.
במידה שהתיקון לא צלח יש להחליפו או לפצות את הצרכן על ירידת ערך המוצר.
לכן, במידה שאת טוענת כי התיקון של המוצר לא צלח, עליך להציג את הראיות התומכות בטענתך(תציגי תמונות של המוצר לפני ואחרי התיקון)ובהתאם לדרוש החלפה או לפצות בגין ירידת הערך של המוצר.
היה ותתקלי בבעיה תוכלי להגיש תלונה באתרנו. | |
|
|
|
| 6/8/2020 16:21 |
גאולה |
 | | מחבר: | גאולה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2020 | | שעה: | 16:21:30 |
| שלום. הקונסולה הוחזרה לספק לצורך תיקון הליקויים הספק יצר יצר איתנו קשר כי הרהיט מוכן לאח שתוקן אל מבקש שאנו שנגיע לקחתו מהחנות ואיים כי אם לא ניקח את הרהיט עד היום היא תועבר לאיחסון תמורת תשלום אשר יחול עלינו .
אציין כי חלק מהעסקה בוטלה והוחזר לנו הכסף עבור כסאות פגומים ושולחן פינת אוכל כמו כן השולחן של הסלון הוחזר תמורת חצי משווי הרכישה דהיינו 5000 שח שלנו הוא עלה 10k . ועבור ביטול העסקה הוא גבה מאיתנו תמורה כ 2500 שח . אנחנו הסכמנו להשאיר את הקונסולה למרות אי שביעות רצוננו ושילמנו בגינה תמורה מלאה 10k .
הייתי מאוד רוצה לדבר עם נציג מטעמכם להביא את השתלשלות הדברים ולדעת מה עלי לעשות במקרה שבו נקלעתי אליו אני מקבלת מהספק אין ספור הודעות איומים והוצאות דיבה | |
|
|
|
| 6/8/2020 16:21 |
גאולה |
 | | מחבר: | גאולה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2020 | | שעה: | 16:21:44 |
| שלום. הקונסולה הוחזרה לספק לצורך תיקון הליקויים הספק יצר יצר איתנו קשר כי הרהיט מוכן לאח שתוקן אל מבקש שאנו שנגיע לקחתו מהחנות ואיים כי אם לא ניקח את הרהיט עד היום היא תועבר לאיחסון תמורת תשלום אשר יחול עלינו .
אציין כי חלק מהעסקה בוטלה והוחזר לנו הכסף עבור כסאות פגומים ושולחן פינת אוכל כמו כן השולחן של הסלון הוחזר תמורת חצי משווי הרכישה דהיינו 5000 שח שלנו הוא עלה 10k . ועבור ביטול העסקה הוא גבה מאיתנו תמורה כ 2500 שח . אנחנו הסכמנו להשאיר את הקונסולה למרות אי שביעות רצוננו ושילמנו בגינה תמורה מלאה 10k .
הייתי מאוד רוצה לדבר עם נציג מטעמכם להביא את השתלשלות הדברים ולדעת מה עלי לעשות במקרה שבו נקלעתי אליו אני מקבלת מהספק אין ספור הודעות איומים והוצאות דיבה | |
|
|
|
| 6/8/2020 21:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2020 | | שעה: | 21:46:04 |
| שלום רב גאולה,
במידה שנעשתה פניה לבית העסק, בכתב הגישי תלונה באתר שלנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/8/2020 13:40 |
עדן |
 | | מחבר: | עדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2020 | | שעה: | 13:40:42 |
| | רכשתי אייפון לפני פחות מ14ימי עסקים פתחתי את המכשיר היה בו שימוש של שבוע ימים ופתאום המסך ניהיה כהה המכשיר לא נפל!! ולו קיבל שום מכה או נגע במים נאמר לי שיכול להיות שזה פגם בתוכנה ושהמוצא ישלח לתיקון אני לא רוצה לשלוח לתיקון מכיוון שהשקעתי סכום גדול על המכשיר ופחות משבוע ימים כבר יש פגם המוצר אני רוצה מכשיר חדש מה עושים במצב כזה | |
|
|
|
| 6/8/2020 21:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2020 | | שעה: | 21:39:09 |
| שלום רב עדן,
במידה שהמוצר נרכש במכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובמידה שהביטול נעשה עקב פגם במוצר אזי' הביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ג),14ג(ב), 14ה בחוק הגנת הצרכן, היה ואתה עומד בתנאים (במועד) באפשרותך לפנות אל בית העסק ממנו נרכש המוצר.
היה והעסקה בוצעה בחנות, באפשרותך לפנות אל נותן השירות(היבואן/יצרן) כמפורט בתעודת האחריות כקבוע בסעיף 2 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) :
"2. (א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה; נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה." מכאן, שבאפשרותך לפנות אל נותן השירות בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ואם תתקל בבעיה תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/8/2020 14:41 |
ערן |
 | | מחבר: | ערן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2020 | | שעה: | 14:41:13 |
| רשת אפריל מפרסמת דרך אפליקציית עזריאלי כי יש הנחה על כל החנות בגובה המע"מ ללא שום סייג והחרגה.
כשניגשתי לבצע קנייה נאמר לי כי המבצע לא חל על מותגים מסויימים.
מה עושים?
| |
|
|
|
| 6/8/2020 21:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2020 | | שעה: | 21:31:09 |
| שלום רב ערן,
האם הרכישה בוצעה?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר וכן הטעיה בפרסום.
במידה שלא בוצעה רכישה באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בעניין, בצירוף הראיות התומכות בטענתך, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 5/8/2020 13:46 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2020 | | שעה: | 13:46:18 |
| שלום
לפני כמעט שנתיים רכשתי שולחן לסלון מחנות עם אחריות לשנה. כעבור שנה וחצי התחילו לצאת טרמיטים ולאכול את השולחן. בשיחה עם מדביר נאמר לי כי טרמיטים שבוקעים בעץ נמצאים בו לפחות שנתיים.
בעל החנות לא מוכן להחליף את השולחן. יש משהו שאוכל לעשות?
תודה | |
|
|
|
| 6/8/2020 21:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2020 | | שעה: | 21:17:51 |
| שלום רב משה,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...בשיחה עם מדביר נאמר לי כי טרמיטים שבוקעים בעץ נמצאים בו לפחות שנתיים..." אם כך, מה הסיבה שבית העסק מסרב לבקשתך- מהי טענתו?
על מנת להימנע ממחלוקת עובדתית (שבו כל צד יטען אחרת) באפשרותך אולי לפנות למומחה בתחום על מנת לקבל חוו"ד בכתב, ולאחריו לפנות אל בית העסק ובמידה שתתקל בבעיה, באפשרותך לשקול תביעה. | |
|
|
|
| 29/7/2020 12:23 |
אדי |
 | | מחבר: | אדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/07/2020 | | שעה: | 12:23:13 |
| שלום,
התחברנו לתשתית+ספק אינטרנט לפני כשבוע.
טכנאי של בזק הגיע אתמול ולא הצליח לסדר את החיבור אמר שהספק צריך לסדר חיבור כלשהו. לאחר שיחות וניסיונות כושלות להתחבר החלטנו שאנחנו מבטלים את העסקה.
הספק לא מוכן לקחת חזרה את הראוטר שרק נפתח אך בסופו של דבר לא נעשה בו שימוש. שילמנו עליו בפעם אחת נמצא באריזתו המקורית עם כל החלקים רק העטיפת פלסטיק כבר לא קיימת. מה זכויותנו בעניין? | |
|
|
|
| 2/8/2020 09:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/08/2020 | | שעה: | 09:51:14 |
| שלום רב אדי,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
האם המוצר חובר לחשמל?
האם לא קיבלתם הסכם התקשרות? | |
|
|
|
| 6/8/2020 20:39 |
אדי |
 | | מחבר: | אדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2020 | | שעה: | 20:39:51 |
| העסקה נעשתה מרחוק.
הראוטר נכנס לחשמל מהרגע שהטכנאי של בזק היה בבית ובזמן שהיינו עם תמיכה טכנית של הספק על הקו על מנת להגדיר את החיבור וסה''כ לא יותר משלוש שעות.
קיבלנו מסמך עם פירוט העסקה אך לא מופיע עליו מדיניות החזרה אלא רק "קישור" לאתר הספק רק משפט "העסקה כפופה לתקנון החברה המופיע באתר החברה" | |
|
|
|
| 6/8/2020 21:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2020 | | שעה: | 21:06:08 |
| שלום רב אדי,
בהנחה שהעסקה נעשתה במכר מרחוק (באמצעות שיווק מרחוק ללא נוכחות משותפת של הצדדים) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ג),14ג(ב), 14ה בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, ובמידה שלא נמסר לך טופס גילוי נאות כמתחייב בעסקת מכר מרחוק, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ואם תיתקל בבעיה, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/8/2020 13:18 |
עדן |
 | | מחבר: | עדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2020 | | שעה: | 13:18:09 |
| רכשתי אייפון לפני פחות מ14 ימים ופתחתי אותו לאחר מספר ימים חלק מהמסך הפך לכהה המכשיר לא נפל!! ולא קיבל שום מכה התקשרתי לאחריות ונאמר לי שישלחו לי אותו לתיקון, אני לא רוצה שיתקנו לי את המכשיר כי הוא חדש ודבר כזה בכלל לא אמור לקרות אני רוצה מכשיר חדש מה עושים במצב כזה
| |
|
|
|
| 6/8/2020 20:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2020 | | שעה: | 20:54:33 |
| שלום רב עדן,
"2. (א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה; נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה." מכאן, שבאפשרותך לפנות אל נותן השירות בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ואם תתקל בבעיה תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 5/8/2020 13:12 |
מובשיץ טלי |
 | | מחבר: | מובשיץ טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2020 | | שעה: | 13:12:01 |
| שלום,
בפברואר רכשתי כרטיסי טיסה לפראג דרך חברת "אליס".
הכרטיסים היו ל-5.8.
לפני שבועיים קיבלתי הודעה מ"אליס" שחברת תעופה smartwings מאפשרת הקפאה או שינוי תאריך ואלא החזר כספי לא ניתן לקבל.
האם זה חוקי מבחינת "אליס" לא לתת לנו זיכוי כספי?
בברכה | |
|
|
|
| 6/8/2020 13:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2020 | | שעה: | 13:50:09 |
| שלום רב טלי,
אם כך, באפשרותך לפנות אל סוכנות הנסיעות בכתב תוך פירוט דרישתך, ובמידה שלא הגעתם להסכמה אזי' רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין. | |
|
|
|
|