| 10/8/2020 11:24 |
קרינה |
 | | מחבר: | קרינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2020 | | שעה: | 11:24:14 |
| כבר שבוע אני מחכה שיחליפה את המחשב הפגום שקניתי. מה אפשר לעשות?
| |
|
|
|
| 11/8/2020 13:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2020 | | שעה: | 13:05:32 |
| שלום רב קרינה,
על מנת לבדוק את זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן אבקש לשאול מספר שאלות:
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)? מתי התגלה הפגם?
האם נעשתה פניה בכתב אל בית העסק? | |
|
|
|
| 10/8/2020 11:22 |
יחזקאל |
 | | מחבר: | יחזקאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2020 | | שעה: | 11:22:37 |
| | הזמנתי רכב בחברת השכרה וקבלתי מחיר מסוים הובהר לי כי בתשלום מראש אקבל הנחה נוספת והסכמתי לכך ושילמתי את כל הסכום. לאחר כשעה מתקשרים אלי מחברת ההשכרה שהם טעו בחישוב המחיר ונתנו לי מחיר נמוך מדי וברצונם לבטל את ההזמנה (שכבר שולמה ע״י במלואה) ולעדכן הזמנה במחיר היקר. מאחר שלא הבעתי את הסכמתי הם פשוט ביטלו את ההזמנה בחד צדדיות. נאלצתי לאחר מכן להזמין שוב במחיר היקר מה עלי לעשות??? | |
|
|
|
| 11/8/2020 12:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2020 | | שעה: | 12:56:15 |
| שלום רב יחזקאל,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...הזמנתי רכב בחברת השכרה וקבלתי מחיר מסוים הובהר לי כי בתשלום מראש אקבל הנחה נוספת והסכמתי לכך ושילמתי את כל הסכום..." -כיצד בוצעה העסקה במכר מרחוק או עסקה פרונטלית? האם ההצעה מופיעה בהסכם או לאו?
עקרונית, סעיף 17ב בחוק הגנת הצרכן, קובע כי על בית העסק להציג את המחיר הכולל על גבי המוצר או על גבי אריזתו וסעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר הקובע הוא המחיר שהוצג על גבי המוצר או על גבי אריזתו הגם אם מחירו בקופה גבוה יותר.
לפיכך, תנסה לפנות אל בית עסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 10/8/2020 10:34 |
קובי |
 | | מחבר: | קובי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2020 | | שעה: | 10:34:45 |
|
קובי טרביץ
קבצים מצורפים
יום ב׳, 29 ביוני, 12:56
ok
שלום וברכה!
בתאריך 14/3/19 הזמנתי לבית שלי בר מים של חברת "ריבר" , וכחלק ממה ששילמתי על הבר מים היה כלול גם אחריות לשנה וכן קניתי ביחד עם זה סננים ל6 שנים קדימה עם הגעת טכנאי להחלפה כל שנה בחינם.
שילמתי ב36 תשלומים את זה.
(היה להם איזו שהיא טעות בחישוב, ואח"כ סידרו את זה כפי שאפשר לראות בכרטיס אשראי).
משום מה בכרטיס אשראי הם חילקו את זה ל3 עיסקאות שונות שביחד הגיע לסכום הכולל, אין לי מושג למה והאמת היא שזה גם לא עניין אותי כי תכלס' שילמתי כפי שרציתי.
הכל היה טוב ויפה.
עד שבסביבות חודש פברואר פניתי לחברה לצורך להזמין טכנאי כפי שמופיע בהסכם שכל שנה טכנאי בחינם להחליף הסנן.
הטלפון שם בנוי שמתקשרים ומועברים למוקד הודעות ומשאירים שם הודעה ואז חוזרים אליך (דבר כשלעצמו הזוי, שבמקום לקבל שירות נורמלי צריך לחכות שיחזרו אליך).
התקשרתי משהו כמו 20 פעמים, ובערך 10 פעמים מתוך זה השארתי הודעה שזה דחוף מאוד.
אני רוצה לציין, שבאותה תקופה הייתה לי בעיה קטנה במכשיר שהיה לי אחריות עד 14/3/20 ורציתי שיבוא טכנאי והשארתי פרטים על זה והדגשתי שהאחריות שלי עוברת ואני רוצה שיבואו.
אף אחד לא חזר אליי.
כל יום התקשרתי והשארתי הודעות.
ואז התברר לי מכמה וכמה מקומות שהחברה בקשיים גדולים, וכן הבנתי אחר כך שהחברה פשטה את הרגל. לא יודע ב100 אחוז אבל ב75 אחוז.
ואז יצרתי קשר עם חברת האשראי שלי חברת"ישכרארט" בתלונה - א. שילמתי על שירות ואחריות - ולא קיבלתי. ב. שילמתי על שירות של טכנאי כל שנה ולא מקבל את זה.
ואני עדיין בתשלומים של זה ורוצה לעצור את זה ולזכות אותי כמה שצריך לפי מה שמגיע לי. (אני יודע שיש כזה דבר בחברת האשראי).
היו מאוד נחמדים בהתחלה אבל ברגע שהתחלתי לדבר ולשאול ולהסביר הסתבכו הענינים. כתבו את הפניה אח"כ שלחו טופס וכו' וכו' וכל פעם נציגה אחרת שצריך להסביר לה מההתחלה את הסיפור.
עכ"פ לאחר כמה ימים שמילאתי הטפסים, חזרו אליי שהפניה נסגרה.
והסיבה היא!!!!!
היות ומה שקיבלתי הוא קבלה מ"ריבר" ושם מופיע הסכום ששילמתי, אבל בחברת אשראי כפי שכבר אמרתי זה מחולק ל3 עיסקאות והם אומרים שצריכים קבלה עם פירוט של שלשת העיסקאות.
עכשיו אין עם מי לדבר בחברת הבר מים. אין אותם. לא עונים. אין טלפון. אין כלום.
אז בתכלס יצאתי מופסד.
גם אני עדיין משלם על דברים שלא קיבלתי במסגרת העסקה שעשיתי. וגם הייתי צריך להוציא כסף על טכנאי שיבוא להחליף לי סננים ויסדר לי.
פשוט הזוי.
ולא יודע מה לעשות. | |
|
|
|
| 11/8/2020 10:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2020 | | שעה: | 10:36:09 |
| שלום רב קובי,
באפשרותך לבדוק את מצב החברה (אם מדובר בעוסק מורשה תוכל להיכנס לאתר רשות המיסים ולבדוק, להלן הקישור: https://www.misim.gov.il/emosek/wHzanatTik.aspx )
ואם מדובר בחברה עם ח.פ. תנסה להזין את מספר ח.פ. באינטרנט ותראה מה מופיע.
לאחריו אם אכן מדובר בחברה שנקלעה לקשיים כלכליים(משמעות הדבר שהחברה לא יכולה לעמוד בהתחייבויותיה הכספיות) ונפתח כנגדה הליך משפטי ראשית, תוכל לפנות אל חברת האשראי על מנת לעצור את התשלומים העתידיים ואם תתקל בבעיה באפשרותך לפנות אל בנק ישראל המפקח על הבנקים.
שנית, תוכל לפנות אל המפרק/כונס נכסים שמונה על ידי בית המשפט ככל שמונה בכדי להגיש תביעת חוב(תוכל לברר במשרד המשפטים).
| |
|
|
|
| 9/8/2020 14:53 |
אריה רוזנצויג |
 | | מחבר: | אריה רוזנצויג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2020 | | שעה: | 14:53:55 |
| פרטנר מנסה להפיל עלי את האשמה של אי הגעת טכנאי, למרות שתאמתי הטכנאי מראש ווידאת, ככל יכולתי, דרך שרות לקוחות פרטנר שהטכנאי אכן יגיע.
להלן השתלשלות הענינים ( ברשותי הקלטות, כפי שמובא להלן):
יש לי שני מנויים בפרטנר, באחד מהם התעוררה הבעיה(התחיה 9 חולון):יש שם מנוי על 2 טלוויזיות ואינטרנט.
1. ביום ב, 27.7 יצרתי קשר עם נציג פרטנר ממחלקת הטכנאים, כי לא היה לי אינטרנט וטלוויזיה בבית. הטכנאי ניסה לעזור לי מרחוק, אך לא הצליח. לכן תאם לי טכנאי שיגיע אלי הביתה ליום ד 29.7 בין השעות 8-10
2. ביום ג, 28.7 בבוקר, התבוננתי באתר האישי של בפרטנר.לא ראיתי שמופיע אישור הגעת טכנאי. התקשרתי לשרות לקוחות ( שיחה עם נציגתם עיידה,) והם אמרו לי ש"אני ביטלתי את הטכנאי" (שקר מוחלט).. לבקשתי לדעת מי מהנציגים שוחח איתי על "ביטול הטכנאי" הנציגה, עיידה ( הקלטת השיחה מצ"ב) הודיעה לי שהיא אינה יודעת. היא קבעה לי טכנאי, שוב, ליום ה , 30.7.( מצ"ב אישור המסרון לכך ). היא לא טרחה לשלוח לי מספר הפניה , המקליטה אצל פרטנר את השיחה איתה ( לא יודע את מניעיה).
3. ביום ד, שוב לא ראיתי את אישור הגעת הטכנאי אלי ליום ה (30.7). שוחחתי עם נציגת פרטנר ,קטי, ( הקלטה מצ"ב) והיא הטיחה לי שהטכנאי אכן יגיע ביום ה, 30.7
4. ביום ה, 30.7 שוב הטכנאי לא הגיע. בשיחה עם נציג שרות לקוחות פרטנר, הוא אמר שביטלו לי את הטכנאי! שוב, ללא הודעה אלי, מלמל משהו בהעברת השיחה למחלקת טכנאים לקביעת מועד חדש ואז – השיחה התנתקה.
5. לאחר מכן ( יום ה), שוחחתי עם ליאור משימור לקוחות והוא הבטיח: א. שאקבל פיצוי ( מינימום 600 ₪ לפי חוק הטכנאים ועוד פיצוי על אובדן שבוע בו לא היה לי אינטרנט וטלוויזיה. ב. הבטיח שיחזרו אלי עד 7 ימי עסקים( עד 6.8)
(ראה הקלטה מצ"ב).
6. ליאור לא חזר אלי עד היום – 6.8. צלצלתי לקשרי לקוחות פרטנר , שוחחתי עם ליאל, עבור זיכוי 600ש"ח ( מתי יכנס לחשבון). הבטיחה שליאור יחזור אלי עוד היום. הקלטה מצ"ב.
7. יום ה 6.8 – ליאור לא חזר אלי. אין תשובה על מתי יתנו לי את הזיכוי על אי הגעת טכנאי. מצד שני, חזר אלי בחור בשם יואל, שהסברו לוט בערפל: פרטנר לא בדיוק יודעים מי ביטל את הטכנאי, טוענים שאני בצעתי זאת! והם רוצים לסגת ממתן לי פיצוי, לפי החוק. הבטיח תשובה סופית עד יום ב 10.8( הקלטה מצ"ב). האם זו השיטה של פרטנר? לאחר אי הגעת טכנאי, כבר פעמיים! הם טוענים שהלקוח אשם, כדי לא לפצות אותו?
זה דםוס מטריד של םרטנר לאי מתן פיצוי ללקוח על אי הגעת טכנאי - הטלת האשמה על הלקוח.
איני מוכן להשלים עם זה.
אודה לכם מאוד, אם אוכל לקבל הדרכה מה אוכל לעשות.
בתודה מראש,
אריה רוזנצויג
נייד: 050-2472467
arier5@gmail.com
| |
|
|
|
| 10/8/2020 13:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2020 | | שעה: | 13:52:06 |
| שלום רב אריה,
על מנת לבדוק את פנייתך מול החברה בהתאם לסעיף 18א(ג)בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים", אנא פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים הקשורים בעניין זה. | |
|
|
|
| 11/8/2020 08:28 |
אריה |
 | |
|
| 11/8/2020 09:32 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 10/8/2020 08:09 |
אוריה |
 | | מחבר: | אוריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2020 | | שעה: | 08:09:17 |
| יש לי חיובים באשראי מחברת next tv by hot יצרתי עימם קשר בנושא החזרת התשלומים מפני שאיני מנוייה אצלהם והם טוענים שאני כן מנוייה והם לא מוכנים להחזיר לי את כספי ביקשתי שיבטלו את המנוי אך עדיין גבו ממני כסף יחסי עד לתאריך שביטלו את המנוי אני לא היחידה שהם גובים ממנה תשלום גם אם לא נכנסתי והשתמשתי במנוי לא הכרתי אותם לפני כן ,רק אחרי שראיתי חיובים באשראי וניסיתי ליצור איתם קשר בנושא ובנוסף מנכל המועצה לצרכנות כתב כתבה על מקרים כאלו הייתי שמחה שתעזרו לי בנושא בשביל לקבל בחזרה את כספי
| |
|
|
|
| 11/8/2020 09:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2020 | | שעה: | 09:03:27 |
| שלום רב אוריה'
ראה מידע בעניין המדובר באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/item/news_060820
על מנת לבדוק את פנייתך, פנה אל בית העסקה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/8/2020 19:48 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2020 | | שעה: | 19:48:20 |
| | שלום רב. ביצעתי עסקה עם חנות חיות עבור 6 שקי אוכל גדולים לכלב. ההסכם היה שכל פעם שנגמר האוכל (פעם בחודשיים-שלושה בערך) החנות תשלח אלי 2 שקים נוספים. עד כה ביקשתי משלוח אחד, השתמשתי בשק אוכל אחד, ושק נוסף נשאר אצלי סגור באריזה המקורית. לאחר התייעצות עם וטרינר הבנתי שאני צריך אוכל שונה לכלב שלי, ולכן התקשרתי לחנות לבטל את העסקה. בחנות הודיעו לי שהם לא מוכנים לבטל את העסקה ולהחזיר את הכסף עבור שקי האוכל שלא סופקו - כאמור 4 מתוך 6 השקים עדיין לא סופקו (ובנוסף שק אחד נשאר אצלי סגור ולא משומש). למרות זאת - הם אמרו לי שכן ניתן לבצע החלפה של המוצרים למוצרים אחרים של החברה באותו סכום. מדובר באוכל רגיל ולא אוכל רפואי. האם זה חוקי? מה אפשר לעשות במקרה כזה? תודה מראש. | |
|
|
|
| 9/8/2020 19:50 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2020 | | שעה: | 19:50:38 |
| | חשוב לציין שכן עברו 14 יום מאז ביצוע העסקה, אך לא עברו 14 יום מאז הספקת המוצרים..... | |
|
|
|
| 11/8/2020 08:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2020 | | שעה: | 08:36:28 |
| שלום רב משה,
עקרונית, בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) לא מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה כאשר מדובר במוצרי מזון.
בעסקת מכר מרחוק(טלפון/אינטרנט) לא תקום זכות לבטל את העסקה אם מדובר בטובין פסידים.
לכן במקרה המתואר, יהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק. | |
|
|
|
| 9/8/2020 19:42 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2020 | | שעה: | 19:42:46 |
| | הזמנתי רכב מחברת השכרה וכשהגעתי הודיעו כי אין רכב פנוי ולכן ההשכרה לא תבוצע, האם אני זכאי לפיצוי ובפרט שעל ידי זה נגרם נזק ממשי לתוכנית החופשה שלי | |
|
|
|
| 10/8/2020 20:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2020 | | שעה: | 20:26:34 |
| שלום רב אברהם,
ראשית, עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם אם ישנו סעיף פיצויים מוסכמים במקרה שאחד מהצדדים מפר את ההסכם.
שנית,במידה שנגרם לך נזק מוכח באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו תוכל לשקול תביעה מכח פקודת הנזיקין. | |
|
|
|
| 9/8/2020 17:24 |
דבי |
 | | מחבר: | דבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2020 | | שעה: | 17:24:41 |
| כחלק מבדיקת בטיחות גז אחת ל5 שנים. הגיע טכנאי לבדיקה וציין שיש להוריד חלק בארון שבו יושבת מערכת הגז. (החלק יושב שם מזה 20 שנה ואף טכנאי לא ציין את הפרט הזה כבעייתי)
הוא הודיע שנקבל מכתב בדואר, לאחר קבלת המכתב תוך 14 יום יש להוריד את החלק שלדעתו לקוי, אם לא יתוקן ינתקו את הגז.
לאחר 14 יום בדיוק מביקור הטכנאי, לא התקבל שום מכתב, לא קיבלנו שום התראה, לא באו לבדוק אפילו אם הליקוי תוקן. אנו מגלים שניתקו לנו את מערכת הגז.ואים לי דרך לבשל לילדים ארוחות או להשתמש במים חמים למקלחות.
ידוע לי שניתוק זרם חיוני ללא התראה - הינה עבירה על החוק.
אשמח לעזרה. | |
|
|
|
| 10/8/2020 20:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2020 | | שעה: | 20:22:13 |
| שלום רב דבי,
היות שמדובר בעניין בטיחותי ראי מידע מפורט באתר משרד האנרגיה בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/faq/lpg_faq_safety
במידה שאת מעוניינת שנפנה לאל ספק הגז שלחי לו פניה בכתב לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/8/2020 15:54 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2020 | | שעה: | 15:54:54 |
| היי, אשמח לדעת על פי התקנות החדשות, האם ההחזר הכספי על ביטול הטיסה הוא 90 מיום בקשת הביטול בכתב או מהיום שבו הייתה אמורה להיות הטיסה?
תודה רבה | |
|
|
|
| 10/8/2020 20:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2020 | | שעה: | 20:11:18 |
| שלום רב מיכל,
לא ציינת מי הודיע לך על ביטול טיסה - האם חברת התעופה או סוכנות הנסיעות?
ראי מידע מפורט בעניין תיקון לחוק שירותי תעופה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight | |
|
|
|
| 9/8/2020 16:30 |
יפה אובל |
 | | מחבר: | יפה אובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2020 | | שעה: | 16:30:19 |
| במאי 2020 הזמנתי מחב' זיפי
סיכום הזמנה מ-Zipy
תאריך:2020, מאי 4, 09:47מאת:Zipy [הצג כל ההודעות]אל:yafa100024
סיכום הזמנה מ-Zipy
zipy.co.il
שלום יפה
תודה שקנית דרך זיפי.
מספר הזמנה: 7878198
ITIMO BOOK LIGHT BOOK READING LAMP CLIP-ON BOOK LIGHTS FOLDING LED NIGHT LAMP FOR READER KINDLE ADJUSTABLE FLEXIBLE WITH BATTERY
כמות: 2
מחיר: 18.8 ₪
מספר הזמנה: 7878200
ITIMO BOOK LIGHT BOOK READING LAMP CLIP-ON BOOK LIGHTS FOLDING LED NIGHT LAMP FOR READER KINDLE ADJUSTABLE FLEXIBLE WITH BATTERY
כמות: 1
מחיר: 9 ₪
התקבל תשלום על סך: 27.8 ₪
הכתובת שהוזנה בעת הרכישה ואליה המוכרים ישלחו את המוצרים היא: אורי צבי גרינברג 7 52
תל אביב - יפו 6937913
יפה אובל
0545942442
הזמנתי מוצר אחד , חוייבתי על 3 x פעמיים
ו..
טרם קיבלתי
מה עושים?
תודה מראש | |
|
|
|
| 10/8/2020 19:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2020 | | שעה: | 19:54:44 |
| שלום רב יפה,
האם פנית אל בית העסק בכתב?אם כן, מה היתה תגובתו? האם המוצרים סופקו?
מהו המועד לאספקת המוצר?
במידה שאת מעוניינת לבטל את העסקה-יצוין כי בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בנכס – מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובמידה שהביטול נעשה עקב אי אספקת המוצר במועד שסוכם, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול.
על כן, בהנחה שנעשתה פניה בכתב אל בית העסק ונתקלת בבעיה, תנסי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/8/2020 16:54 |
יפה אובל |
 | | מחבר: | יפה אובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2020 | | שעה: | 16:54:12 |
| | אינני מוצאת דרך לתקשר עם ali express | |
|
|
|
| 10/8/2020 10:10 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2020 | | שעה: | 10:10:04 |
| | חפשי את אופציית "עזרה" או "צור קשר" באתר. | |
|
|
|
| 10/8/2020 19:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2020 | | שעה: | 19:40:27 |
| שלום רב יפה,
בנוסף לעצתו של מר משה תנסי אולי לבדוק ב"שירות לקוחות" (בתחתית הדף). | |
|
|
|
| 9/8/2020 13:11 |
תם |
 | | מחבר: | תם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2020 | | שעה: | 13:11:33 |
| שלום חברים,
ברשותי נדנדה חשמלית לתינוק שנרכשה באוקטובר 2019.
הודענו לבית העסק שהנדנדה פגומה לאחר מספר חודשים שהיתה אצלנו (מייד כשהבחנו בפגם) ובית העסק אישר כי הנדנדה פגומה במבנה הבסיסי שלה (לא פגם שנבע משימוש שלנו).
אין לבית העסק אפשרות לתקן או לספק נדנדה זהה.
לפי חוק המכר (סעיפים 11,28) במידה ואין אפשרות לתקן או לספק מוצר זהה- הצרכן (אנחנו) רשים לקבל מוצר דומה או החזר כספי לפי בחירתנו.
לעומת זאת, לפי החוק הגנת הצרכן סעיף 6- היצרן (ולא הצרכן) יכול להחליט אם לספק לנו מוצר דומה בערך דומה או החזר כספי לפי החלטתו.
שורה תחתונה- אנחנו רואים כאן סתירה בהנחיות. דווקא חוק המכר הוא לטובת הצרכן מאחר ונותן לנו לבחור מה אנחנו מעדיפים.
בית העסק כמובן מעוניין ללכת לפי חוק הגנת הצרכן ואנחנו לא.
מה דעתכם? לפי מה נכון לפעול?
| |
|
|
|
| 9/8/2020 13:24 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2020 | | שעה: | 13:24:23 |
| | לא מבין היכן הבעיה. אם אין לעסק אפשרות לספק נדנדה, הוא מחויב להחזיר את הסכום. | |
|
|
|
| 9/8/2020 13:44 |
תם |
 | | מחבר: | תם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2020 | | שעה: | 13:44:41 |
| יש לבית העסק אפשרות לספק נדנדה, אך לא זהה אלא מוצר דומה.
אני לא מעוניינת במוצר דומה.
לכן, שוב- יש כאן סתירה מבחינת שני החוקים- מי נכון שיחליט מה נקבל במצב כזה? הצרכן (לפי חוק המכר) או היצרן (לפי חוק הגנת הצרכן)?
| |
|
|
|
| 10/8/2020 11:18 |
תם |
 | |
|
| 10/8/2020 19:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2020 | | שעה: | 19:14:31 |
| שלום רב תם,
בהמשך למענה הטלפוני שניתן לכם באפשרותכם להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתכם מול בית העסק. | |
|
|
|
| 9/8/2020 15:54 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2020 | | שעה: | 15:54:45 |
| היי, אשמח לדעת על פי התקנות החדשות, האם ההחזר הכספי על ביטול הטיסה הוא 90 מיום בקשת הביטול בכתב או מהיום שבו הייתה אמורה להיות הטיסה?
תודה רבה | |
|
|
|
| 10/8/2020 18:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2020 | | שעה: | 18:29:49 |
| שלום רב מיכל,
ראי מידע מפורט בעניין תיקון לחוק שירותי תעופה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight | |
|
|
|
| 9/8/2020 15:48 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2020 | | שעה: | 15:48:02 |
| שלום רב, בחודש דצמבר 2019 הזמנתי חבילת נופש הכוללת 3 כרטיסי טיסה וחדר בבית מלון לחודש ספטמבר 2020. לפני יומיים קיבלתי הודעה מחברת התעופה שהטיסות בוטלו. בפנייה אל ספק השירות - שלא טרח להודיע כלל על ביטול הטיסות - נאמר לי שביטול של המלון יכול להיעשות אך ורק מצדי, ולא דרכם.
להבנתי שילמתי על שירות ועל חבילת נופש מלאה כדי שלא אצטרך לטפל בדבר והאחריות היא של נותן השירות. האם יש מה לעשות בנידון?
תודה, מור | |
|
|
|
| 10/8/2020 18:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2020 | | שעה: | 18:26:32 |
| שלום רב מור,
לעניין ביטול הטיסה- בהנחה שמדובר בחברת תעופה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל והיות שהודעת הביטול נעשתה ביוזמתה, באפשרותך לפנות אל חברת התעופה מכח חוק שירותי התעופה ולדרוש את עלות הכרטיסים, למידע בעניין תיקון לחוק שירותי תעופה ראי באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight
לעניין חבילת נופש- ככל שחבילת הנופש נרכשה על ידי סוכנות נסיעות באפשרותך לפנות אליה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ואם תתקלי בבעיה תנסי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 6/8/2020 13:35 |
Gilad Koren |
 | | מחבר: | Gilad Koren (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2020 | | שעה: | 13:35:18 |
|
שלום. נורית תקלה ברכב. לאחר ברור נאמר לי שיש להחליף "מחשב בלם יד". שלמתי על החלק מראש. 1400 שח.
לפני שחזרתי למוסך מנורת התקלה כבתה. המוסך אומר שחלק שהוזמן מהיבואן (קרסו) אינו ניתן להחזרה.
חלף שבוע בלבד מההזמנה. לא קיבלתי את המחשב
האם ניתן לבטל העסקה?
תודה
| |
|
|
|
| 9/8/2020 10:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2020 | | שעה: | 10:12:38 |
| שלום רב גילעד,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...לפני שחזרתי למוסך מנורת התקלה כבתה. המוסך אומר שחלק שהוזמן מהיבואן (קרסו) אינו ניתן להחזרה..."- מה הנימוק לדבריו לסירובו לבטל?
האם המידע(שלא ניתן לבטל) נמסר לך לפני שבוצעה הרכישה?
| |
|
|
|
| 10/8/2020 10:53 |
Gilad Koren |
 | | מחבר: | Gilad Koren (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2020 | | שעה: | 10:53:25 |
| תודה על התגובה
המוסכניק אומר שאמר לי שלא ניתן להחזיר. לי לא זכור דבר כזה | |
|
|
|
| 10/8/2020 13:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2020 | | שעה: | 13:58:29 |
| שלום רב גלעד,
במידה שלא נמסר לך מידע בכתב, תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים לבירור העניין. | |
|
|
|
| 10/8/2020 14:29 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2020 | | שעה: | 14:29:34 |
| לדעתי, אתה יכול לבטל אתה העסקה. דמי ביטול 5%. מתקנות הגנת הצרכן:
2. צרכן רשאי לבטל הסכם בהתאם לפסקאות (1) עד (7) ובלבד שביטול הסכם לרכישת טובין יהיה בתנאי שהצרכן יחזירם לעוסק והטובין לא נפגמו ולא נעשה בהם שימוש בידי הצרכן הרוכש; החזרת הטובין באריזה המקורית תהווה ראיה מספקת לאי-עשיית שימוש בהם –
(1) לרכישת טובין או סוגי טובין כאמור בפרטים 1 עד 6 ו-23 לתוספת – בתוך 14 ימים מיום שקיבל את הטובין; לגבי פרטים 1 עד 3, 6 ו-23 לתוספת, פתיחת האריזה המקורית כשלעצמה לא תיחשב שימוש או פגימה בטובין, אלא אם כן יוכח אחרת; חיבור הטובין לחשמל, גז או מים ייחשב לעניין זה שימוש בטובין; | |
|
|
|
| 9/8/2020 11:16 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2020 | | שעה: | 11:16:02 |
| | שלום, איך אפשר לדעת שיבוא מקביל של בשמים איננינו מזויף? האם יש פיקוח על המיביאים בייבוא מקביל? פשוט יש בושם שנעלם מהמדפים כבר כמה שנים וכל המוכרות מהרשתות המוכרות: משביר, אפריל וכו'.. אומרות שלא מייבאים. לא הבנתי למה.. ועכשיו אני רואה אותו באינטרנט גם בארץ ומסתבר שגם בפרפומריות. המכירים שונים. כיצד אוכל לדעת שזה לא זיוף? ובהנחה שאני קונה אצל יבואן מקביל איך אוכל לדעת שזה גם מיצרן מקור ושזה בטוח לשימוש? | |
|
|
|
| 10/8/2020 14:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2020 | | שעה: | 14:18:12 |
| שלום רב יעל,
ראשית, חוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה.
שנית, תיוועצי מול מומחה בתחום לברר כיצד ניתן להבחין בין מוצר מקורי למזויף. | |
|
|
|
| 9/8/2020 12:54 |
לביאה |
 | | מחבר: | לביאה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2020 | | שעה: | 12:54:10 |
| | שלום. האם אני יכולה להחזיר מסך מחשב שקניתי ופתחתי תוך 14 ימים עסקים? | |
|
|
|
| 10/8/2020 13:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2020 | | שעה: | 13:43:08 |
| שלום רב לביאה,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
האם המוצר חובר?
במידה שמדובר בעסקה פרונטלית, הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל(חיבור מעיד על שימוש במוצר).
| |
|
|
|
| 9/8/2020 12:07 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2020 | | שעה: | 12:07:53 |
| שלום,
בוטלה לי טיסה ע"י חברת התעופה WIZZ AIR בתאריך 30.03.2020 מהסיבות הברורות.
מאז אני איתך בשיח לנסות ולקבל את כספי בחזרה אך עד היום לא קיבלתי את הזיכוי ובכל פעם נשמע תירוץ או עיכוב אחר מצידם בהחזרת הכסף.
האם תוכלו לסייע בנושא מול חברת תעופה זרה ? האם יש לכם המלצות כיצד לפעול על מנת לקבל את כספי בחזרה ?
תודה,
דניאל | |
|
|
|
| 10/8/2020 13:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2020 | | שעה: | 13:38:04 |
| שלום רב דניאל,
אם כך, באפשרותך לשקול תביעה ולפנות אל נציג לקבלת כתבי בי-דין בארץ, לנוחיותך להלן הקישור לאתר רשות שדות התעופה לאיתור הנציג של חברת התעופה המדוברת(לקבל כתבי תביעה):
https://caa.gov.il/index.php?option=com_docman&view=download&alias=9079-2020-06-22-10-14-35&category_slug=1-wmg&Itemid=669&lang=he | |
|
|
|
| 9/8/2020 11:14 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2020 | | שעה: | 11:14:02 |
| | שלום, איך אפשר לדעת שיבוא מקביל של בשמים איננינו מזויף? האם יש פיקוח על המיביאים בייבוא מקביל? פשוט יש בושם שנעלם מהמדפים כבר כמה שנים וכל המוכרות מהרשתות המוכרות: משביר, אפריל וכו'.. אומרות שלא מייבאים. לא הבנתי למה.. ועכשיו אני רואה אותו באינטרנט גם בארץ ומסתבר שגם בפרפומריות. המכירים שונים. כיצד אוכל לדעת שזה לא זיוף? ובהנחה שאני קונה אצל יבואן מקביל איך אוכל לדעת שזה גם מיצרן מקור ושזה בטוח לשימוש? | |
|
|
|
| 10/8/2020 13:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2020 | | שעה: | 13:07:24 |
| שלום רב יעל,
ראשית, חוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה.
שנית, תיוועצי מול מומחה בתחום לברר כיצד ניתן להבחין בין מוצר מקורי למזויף.
| |
|
|
|
| 10/8/2020 13:24 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2020 | | שעה: | 13:24:57 |
| | תנסי לגלוש לאתר היצרן ואולי יופיע שם איך לזהות את מקוריות המוצר. | |
|
|
|
| 9/8/2020 11:45 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2020 | | שעה: | 11:45:38 |
| היי,
אם רכשתי חבילת נופש על ידי סוכנות נסיעות, הטיסה והמלון בוטלו בעקבות הקורונה.
מותר לסוכנות הנסיעות לקחת לי דמי ביטול של 100 דולר לאדם? הביטול נעשה על ידם ולא על ידי..
חיכיתי 3 חודשים | |
|
|
|
| 10/8/2020 13:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2020 | | שעה: | 13:09:31 |
| שלום רב עומר,
במידה שהביטול נעשה על ידי סוכנות הנסיעות עליך לברר מכח מה הם גובים דמי ביטול?
ואם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
|