| 11/8/2020 14:59 |
אתי כהן |
 | | מחבר: | אתי כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2020 | | שעה: | 14:59:06 |
| | בתאריך 11.04 רכשתי מוצר דרך האינטרנט, המוצר לא הגיע בזמני האספקה שהובטחו ולצערי לא יכלתי ליצור קשר עם החברה היות וסגרו את אתר האינטרנט ואף אינו פעיל עד היום. גם כתובת המייל שהייתה ברשותי לא פעלה לצורך מתן שירות זה, מענה אוטומטי חוזר שאין אפשרות להשיב למייל זה. אציין כי אין גילוי נאות של בעל העסק, בקבלה אין פרטי כתובת העסק ואף אין פירוט של המוצרים שרכשתי. אציין שהעסקה בוטלה מול חברת האשראי ע"י בעלי היות ואינו הכיר את העסקה. כמו כן, מאחר והמוצר לא הגיע בזמני האספקה לא עשיתי דבר בדבר הביטול. להפתעתי המוצר הגיע בסופו של יום לאחר כשלושה חודשים. לאחר כחודש נוסף קיבלתי דרישה לתשלום מבית העסק. כיצד עליי לפעול בסיטואציה זו? כמובן שהמוצר ארוז, אינו רלוונטי כבר עבורי ומכאן שאני מעוניינת להשיבו. בית העסק שוב מתחמק מניסיונותי ליצר קשר ולהסדיר את העניין, רק הודעות חוזרות של דרישה לתשלום ומחמק מלמסור את כתובת בית העסק לטובת החזרת המוצר. אשמח לעזרתם בנושא. | |
|
|
|
| 16/8/2020 08:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 08:37:57 |
| שלום רב אתי,
מה המוצר שנרכש?
בפנייתך את מציינת כי:
1. "...אציין שהעסקה בוטלה מול חברת האשראי ע"י בעלי היות ואינו הכיר את העסקה..."- וכשנודע לך העניין, מה עשית?
2. "... אציין כי אין גילוי נאות של בעל העסק, בקבלה אין פרטי כתובת העסק ואף אין פירוט של המוצרים שרכשתי..."- באפשרותך לברר מול חברת האשראי את פרטי בית העסק(כתובת, פקס).
3. "...להפתעתי המוצר הגיע בסופו של יום לאחר כשלושה חודשים. לאחר כחודש נוסף קיבלתי דרישה לתשלום מבית העסק. כיצד עליי לפעול בסיטואציה זו?..." עליך לאתר את פרטי החברה ולפנות אליהם בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
ואם תתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 11/8/2020 14:49 |
אורית מזרחי |
 | | מחבר: | אורית מזרחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2020 | | שעה: | 14:49:48 |
| שלום רב,
האם מעון (בפיקוח התמ"ת) שנסגר בעקבות חשיפה לחולה מאומת נדרש לפצות את ההורים בגין התקופה שהיה סגור? | |
|
|
|
| 16/8/2020 08:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 08:26:32 |
| שלום רב אורית,
האם פנית אל משרד העבודה והרווחה והשירותים החברתיים? אם לאו, באפשרותך לפנות אליהם על מנת לברר אם ישנה הנחיה בעניין, להלן הקישור לאתר משרד העבודה:
https://www.molsa.gov.il/Shimushon/ContactUs/Public/Pages/ContactUsForm.aspx
במידה שתתקלי בבעיה, תנסי אולי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות, בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 9/8/2020 16:29 |
דן |
 | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2020 | | שעה: | 16:29:08 |
| האם יש משהו בחוק שקובע שאליו לפצות אותי ?
| |
|
|
|
| 10/8/2020 19:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2020 | | שעה: | 19:27:55 |
| שלום רב דן,
האם נגרם לך נזק בשל איחור באספקתו?
| |
|
|
|
| 15/8/2020 14:54 |
דן |
 | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2020 | | שעה: | 14:54:44 |
| מאיזו בחינה נגרם נזק?
זה היה שרפרף למקלחת שהוא דחוף לי אבל בלעדיו אסתדר. | |
|
|
|
| 11/8/2020 13:51 |
קונה |
 | | מחבר: | קונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2020 | | שעה: | 13:51:38 |
| אני עומד לקנות רכב מסוכנות רכב ידועה, הם דורשים סכום של 349 שקלים להעברת בעלות על רכב כאשר האגרה להעברת בעלות היא 219.
130 שקל עמלת "דמי טיפול בהעברת בעלות.
האם זה חוקי לגבות סכום כזה אם בכלל? | |
|
|
|
| 14/8/2020 00:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2020 | | שעה: | 00:31:29 |
| שלום רב אדון,
תנסה לעשות סקר שוק .
לעניין שאלתך שלעיל, תנסה לברר מול משרד התחבורה.
לנוחיותך מצ"ב קישור לאתר משרד התחבורה בו יש הסבר על העברת בעלות:
https://www.gov.il/he/departments/guides/vehicles_ownership_transfer?chapterIndex=4 | |
|
|
|
| 11/8/2020 13:47 |
חני סודרי |
 | | מחבר: | חני סודרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2020 | | שעה: | 13:47:44 |
| שלום רב! ביצעתי בדיקת עיניים מקיפה במכון עיניים פרטי.מטרת הבדיקה היתה אבחון לצורך ביצוע ניתוח להסרת משקפיים.נאמר לי שאם אבצע את הניתוח במכון יקוזז סכום הבדיקה מהסכום הכולל של הניתוח. שילמתי על הבדיקה 500 ש"ח.מכיוון שהחלטתי בסופו של דבר לא לבצע את הניתוח ביקשתי את תוצאות הבדיקה שעליה שילמתי ונדרשתי לשלם עוד 350 ש"ח על הוצאת התיק הרפואי.נשמע לי לא הוגן.
כמובן שאוותר. האם המכון רשאי לעשות זאת? | |
|
|
|
| 14/8/2020 00:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2020 | | שעה: | 00:18:58 |
| שלום רב חני,
עקרונית, סעיף 8א בחוק העיסוק באופטומטריה, תשנ"א-1991 ( תיקון מס' 3) קובע כי:
"8א. בסיום בדיקת ראייה להתאמת משקפיים או עדשות מגע שנערכה על ידי אופטומטראי, ימסור בעל בית העסק שבו נערכה הבדיקה, למטופל, את תוצאות הבדיקה ואת המרשם להתאמת משקפיים או עדשות מגע, לפי העניין."
לאור האמור בפנייתך והיות שסעיף 8א בחוק העיסוק באופטומטריה מתייחס לבדיקת ראיה להתאמת משקפיים או עדשות מגע ולא מתייחס לבדיקה ראיה בעבור ניתוח להסרת משקפיים, מכאן שייתכן שיהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 11/8/2020 13:37 |
ישראל |
 | | מחבר: | ישראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2020 | | שעה: | 13:37:33 |
| שלום וברכה רכשתי לאחרונה מטבח ואני מתחרט תוך 14 יום אלא שכתוב בהסכם שביטול הזמנה זה 10% דמי טיפול השאלה אם תוך 14 יום אני עדיין בחוק הרגיל שדמי הביטול הם 5% או 100 הנמוך מביניהם או שדמי הביטול שלי כאו הם 10% כיוון שכך חתמתי?
יצויין שעוד לא נעשתה שום עבודה מצדם לא הכנת הארונות ולא מדידה בשטח של מקום המטבח | |
|
|
|
| 14/8/2020 00:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2020 | | שעה: | 00:00:44 |
| שלום רב ישראל,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
האם מדובר במוצר בהזמנה מיוחדת על פי מידות או דרישות מיוחדות?
במידה שהעסקה בוצעה פרונטלית, הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
עם זאת , הנחיות הרשות להגנת הצרכן בעניין הזמנה מיוחדת קובעת כי לצרכן קמה הזכות לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים מביצוע העסקה.
בהנחה שאתה עומד בתנאים הקבועים בחוק הגנת הצרכן אזי' החוק(חוק הגנת הצרכן) גובר על ההסכם בניכם ובאפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ואם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים הקשורים בעסקה המדוברת. | |
|
|
|
| 11/8/2020 13:28 |
קובי65 |
 | | מחבר: | קובי65 (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2020 | | שעה: | 13:28:10 |
| הזמנתי מטבח לביתי כולל שיש וכיורים המטבח הגיע(דהיינו הארונות)ואז אני מגלה כי בניגוד למה שהוזמן ישנם מספר בעיות שצריכים תיקון על ידי פירוק הארונות ולקיחתם לנגריה מאז עבר למעלה מחודש ובעל העסק דוחה אותי בכל מיני תירוצים (מגובה במיילים הלו"ש)עלי לציין שהשיש והכיורים לא הותקנו ואנחנו ללא כל אפשרות להשתמש
מה עלינו לעשות אנחנו ממש מיואשים ונבוכים | |
|
|
|
| 13/8/2020 23:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2020 | | שעה: | 23:52:14 |
| שלום רב קובי,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך המוצר.
לפיכך, אם נשלח מכתב מפורט על בית העסק באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 11/8/2020 13:11 |
ליאל |
 | | מחבר: | ליאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2020 | | שעה: | 13:11:25 |
| שלום רב,
ביצעתי רכישת מזרן בהמחאה שניתנה לסוף החודש.
לאחר 24 שעות הגעתי למקום על מנת לבטל את עסקת הרכישה.
בחנות אמרו לנו שהעלות לביטול היא כ-200₪ כי מדובר בהפקדת המחאה ומשיכתה ועוד הליל שבית העסק מבצע מול חברה פרטית על מנת לבדוק את מהימנות ההמחאה (לא משהו ברור).
המזרן נרכש בסכום של 2,600₪, המוכרת מתעקשת לנכות מאיתנו סכום של 200₪ תמורת ביטול העסקה למרות שהפניתי את תשומת ליבה לחוק בדבר 5% או 100₪ הנמוך מביניהם.
לא מדובר במזרן בהזמנה אישית או מיוחדת. אלא מזרן הנמצא במחסני החנות.
בנוסף, המוכרת ציינה שהיא ״נחמדה״ כי אינה מחייבת אותי בסכום של 25% מהעסקה, והפנתה אותי לכך שבקבלה כתוב (באותיות קטנות נציין בין מספר סעיפים) שביטול העסקה יהיה כרוך בסכום של 25% מהעסקה (הזוי בעיני). במעמד החתימה והרכישה המוכר לא הפנה אותנו לסעיף הזה.
מה שיותר מקומם בעיני - המוכרת התקשרה ואמרה שהיא מוכנה לוותר על 200₪ ובעצם לעשות הנחה של 200₪ אם נשאיר את העסקה וניקח את המזרן. ממש לכפות עלי לקחת את המזרן.
אני אובדת עצות ומרגישה ממש מרומה.
אשמח ואודה לעזרה. | |
|
|
|
| 13/8/2020 23:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2020 | | שעה: | 23:49:00 |
| שלום רב ליאל,
האם המוצר סופק?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר הארוז באריזתו המקורית, ובמוצר לבית ולגן ובריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא נפתח מאריזתו המקורית (אם מדובר במוצר הארוז באריזתו המקורית) ובלבד שלא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות ושלא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
וכן סעיף 4(א) בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) קובעות כי על בית העסק להשיב לצרכן את כספו לא יאוחר מ-7 ימי עסקים ובאופן בו בוצע התשלום, כך לדוגמא:
"היה התשלום בשיק- אם נפרע השיק , החזרת התמורה כאמור תהיה בתוך חמישה ימים מהמועד שנפרע..."
יש לציין כי סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
לפיכך ובהנחה שאת עומדת בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
במידה שתתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 11/8/2020 11:28 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2020 | | שעה: | 11:28:59 |
| שלחתי דרך אתר נתק בקשת ניתוק לספק אינטרנט
הם התעלמו והמשיכו לחייב , ורק אחרי פניות שלי במייל אליהם ניתקו אחרי חודש וחצי
כמובן שקבלתי בזמן הזה חיוב מלא + כנראה אקבל עוד חשבונית עם סכום חלקי עד יום החיוב.
לא רשום באתר איך ניתן לממש את סעיף 31א לחוק הגנת הצרכן.
האם זה בית משפט לתביעות קטנות? או טופס שצריך למלא איפשהוא? | |
|
|
|
| 12/8/2020 14:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2020 | | שעה: | 14:26:13 |
| שלום רב אמיר,
אתה מציין כי:
"שלחתי דרך אתר נתק בקשת ניתוק לספק אינטרנט..."- האם יש לך העתק מבקשת הניתוק?
אם כן, תנסה לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ובצירוף הוכחות שהחברה המשיכה לחייב אותך על אף הודעת הניתוק, כאמור לעיל.
היה ותתקל בבעיה, באפשרותך לשקול תביעה מכח סעיף 31א בחוק הגנת הצרכן.
למידע רחב בעניין סעיף 31א בחוק הגנת הצרכן ראה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/punitive-damages | |
|
|
|
| 12/8/2020 21:14 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2020 | | שעה: | 21:14:39 |
| כן. יש לי העתק.
לצערי לא עניתם לי על מה ששאלתי.
אני מכיר את סעיף 31א אבל אני לא מבין איך מפעילים אותו.
דרך עו"ד או תביעות קטנות ? | |
|
|
|
| 12/8/2020 23:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2020 | | שעה: | 23:19:51 |
| שלום רב אמיר,
לשאלתך, במידה שפעלת בהתאם לאמור בחוק ושלחת מכתב לבית העסק כמפורט בחוק (ובמידע שקיים בקישור שצורף) אזי' באפשרותך להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות. | |
|
|
|
| 13/8/2020 08:59 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2020 | | שעה: | 08:59:16 |
| תודה על המענה הזריז
האם בקשה בכתב יכול להיות במייל? או פקס?
או חובה דואר רשום?
תודה | |
|
|
|
| 13/8/2020 23:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2020 | | שעה: | 23:31:46 |
| שלום רב אמיר,
עקרונית, סעיף 31א(ב)בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
" (ב) לא תוגש נגד עוסק תביעה לפיצויים לדוגמה לפי סעיף קטן (א), אלא לאחר שהצרכן שלח או מסר בקשה לפי אותו סעיף קטן, בכתב, לרבות באמצעות תקשורת אלקטרונית; לעניין פסקה (2ב), די אם הצרכן מסר הודעת ביטול לפי סעיף 14ט(א), למעט פסקה (1) שבו..."
סעיף 14ט(א) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"14ט. (א) היתה לצרכן זכות לבטל עסקה לפי חוק זה או לפי חוזה, יאפשר לו העוסק לבטל את העסקה בהודעת ביטול שימסור לו הצרכן בכל אחת מהדרכים המפורטות להלן ובהתאם לפרטי ההתקשרות שמסר העוסק לצרכן לפי סעיף קטן (ד) הנוגע לאותה דרך ביטול (בסעיף זה – הודעת ביטול):
(1) בעל פה – בטלפון או בהודעה בעל פה במקום העסק, למעט אם נקבע לפי החוק כי ביטול העסקה ייעשה בדרך של הודעה בכתב;
(2) בדואר רשום;
(3) בדואר אלקטרוני;
(4) בפקסימיליה, אם יש לעוסק;
(5) באינטרנט – בעסקה שניתן להתקשר לגביה עם צרכן באמצעי זה;
..."
מכאן, שבמידה שמדובר בעסקה מתמשכת,יהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, ובהתאם לבצע את הודעת הביטול, כמפורט בסעיף 14ט(א) פרט להודעה בעל פה.
| |
|
|
|
| 11/8/2020 08:59 |
היתום |
 | | מחבר: | היתום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2020 | | שעה: | 08:59:00 |
| לפני כ-6 שנים נפטרה אימי. אחיי ואני החלטנו לשמור את קו הטלפון שלה בתכונת "לא דיברת, לא שילמת", כשהחיוב עבר על שמי.
לפני כ-3 שנים ביטלה החברה את התכנית והחלה לגבות ממני תשלום חודשי, וזאת מבלי לעדכן אותי בכך. על תשלום זה התווספו בהמשך גם עלות תא קולי שמעולם לא ביקשתי. כשביקשתי להתנתק מן החברה התברר לי שעל שמי קו נוסף, שמעולם לא הזמנתי. העלויות העודפות הצטברו לסכומים של מאות שקלים מדי שנה במשך השנים האחרונות.
מה אפשר לעשות כרגע כדי להשיב לפחות חלק מן הכספים?
תודה! | |
|
|
|
| 11/8/2020 18:19 |
היתום |
 | |
|
| 13/8/2020 00:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2020 | | שעה: | 00:23:03 |
| שלום רב אדון,
האם פנית אל בית העסק בכתב לבירור טענתך לפיה :
"...בתכונת "לא דיברת, לא שילמת"...לפני כ-3 שנים ביטלה החברה את התכנית והחלה לגבות ממני תשלום חודשי, וזאת מבלי לעדכן אותי בכך..."?
אם לאו, אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 11/8/2020 12:20 |
רננה |
 | | מחבר: | רננה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2020 | | שעה: | 12:20:08 |
| | נניח שלקוח הזמין מוצרי מזון ארוזים עוגיות שוקולד גלידות וכו מבית עסק- ליקטו לו את ההזמנה וחייבו אותו, חברת משלוחים ניסתה ליצור עמו קשר אבל לא ענה כהצליחו להשיגו ביקש לבטל את העסקה ולא נתן סיבה- האם ניתן לגבות דמי ביטול- אם כן כמה? יש לציין שלא עברו 14 יום מעת ביצוע ההזמנה ועד ביטול ההזמנה | |
|
|
|
| 11/8/2020 13:34 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2020 | | שעה: | 13:34:45 |
| | בהנחה שאת בעלת העסק, המועצה לא תוכל לעזור לך. נראה שהקונה יכול לבטל את העסקה ודמי הביטול הם 5%. | |
|
|
|
| 13/8/2020 00:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2020 | | שעה: | 00:18:56 |
| שלום רב רננה,
בהנחה שהפניה נעשית בעבור בית העסק (ולא צרכן), אזי' אנו מנועים מלסייע לך היות שהמועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
תנסי אולי לברר מול הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 11/8/2020 13:09 |
ליטל מעטוף |
 | | מחבר: | ליטל מעטוף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2020 | | שעה: | 13:09:29 |
| שלחתי טלפון לתיקון בשל תקלה בשקע טעינה במעבדת טלפונים שמתקנים במקום. לאחר שעה אספתי את הטלפון ולא יכולתי להשתמש בטלפון בעקבות תקלת אי קליטה שנוצרה בזמן שהטלפון היה באחריות החנות. בעל החנות משך אותי כשבועיים וחצי בטענה שהוא שולח את הטלפון למנתחי טלפונים כי הוא לא יודע ממה נוצרה התקלה. לאחר השבועיים וחצי נאמר לי על ידו שצריך להחליף את כל הלוח של הטלפון ושאני צריכה להשתתף איתו בתשלום מכיוון שזו לא אחריותו.
לא הגיוני שאני צריכה לשלם על תיקון הטלפון בזמן שהתקלה נוצרה כשהטלפון היה אצלו. לפני שנכנסתי לחנות ביצעתי שיחה והטלפון עבד כמו שצריך. | |
|
|
|
| 13/8/2020 00:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2020 | | שעה: | 00:10:42 |
| שלום רב ליטל,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
בהנחה שהמוצר נמצא בתקופת שנת האחריות הראשונה, הרי שעל היבואן/יצרן לתקן את המוצר, במשך שנה אחת, בחינם, כקבוע בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה).
בהנחה שלא מדובר במוצר שנמצא בשנת אחריות הראשונה, תנסי לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, אולם אם בית העסק יטען אחרת, ולא יהיה לך ראיות התומכות בטענתך, הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית שבו רק בית המשפט רשאי להכריע. | |
|
|
|
| 11/8/2020 12:38 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2020 | | שעה: | 12:38:03 |
| | רכשתי מכשיר פלאפון דרך הטלפון. המכשיר הגיע עם משלוח באותו יום. המכשיר מקולקל לא עובד מהרגע הראשון. בפניה לעסק נאמר לי ללכת לתקנו כי המכשיר באחריות. התעקשתי שאני צריך לקבל מכשיר חדש מאחר שהמכשיר לא עבד מהרגע הראשון או לחילופין אני רוצה לבטל את העסקה כמו שהחוק נותן 14 יום. והעסק מסרב גם להחליף למכשיר חדש וגם לא מוכנים לבטל את העסקה תוך 14 יום. מה עושים??? | |
|
|
|
| 13/8/2020 00:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2020 | | שעה: | 00:04:16 |
| שלום רב אבי,
מהו תאריך ביצוע העסקה?
האם קיבלת טופס גילוי נאות?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(טלפון/אינטרנט שנעשית ביוזמת בית העסק), קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בנכס – מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובמידה שהביטול נעשה עקב פגם במוצר, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול.
סירוב בית העסק לבטל את העסקה ולהשיב את כספי הצרכן מקימה לצרכן זכות לתבוע פיצוים לדוגמא, ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח, כקבוע בסעיף 31א בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ואם תתקל בבעיה באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 11/8/2020 12:21 |
אתי חייטמן |
 | | מחבר: | אתי חייטמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2020 | | שעה: | 12:21:18 |
| שלום,
אמא שלי רכשה מנוי בחדר כושר בחודש דצמבר. בחודש ינואר היתה חצי חודש וטסה לחול והקפיאה את המנוי. כאשר חזרה מצבה הרפואי החמיר (יש אישור רפואי) ובנוסף החלה תקופת הקורונה. אמא שלי כעת במצב שאינה יכולה לחזור בכלל לחדר כושר בשל החמרה במצבה הרפואי.
מה דין ההחזר הכספי במקרה זה?
האם היא מחויבת לשלם דמי ביטול?
תודה מראש
אתי | |
|
|
|
| 12/8/2020 23:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2020 | | שעה: | 23:49:36 |
| שלום רב אתי,
במידה שנוצרה מגבלה רפואית חדשה שאומתה באישור רפואי המונעת מאמך להמשיך להתעמל, באפשרותך לפנות אל החברה, בכתב בהתאם למידע הקיים באתר המועצה לצרכנות לעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
(תחת הכותרת" שאלות ותשובות...במקרה של מצב בריאותי לקוי – האם אפשר לבטל את המנוי ולדרוש את כספי בגין התקופה שלא נוצלה?")
לאחריו, אם אמך תתקל בבעיה היא מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 11/8/2020 12:29 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2020 | | שעה: | 12:29:46 |
| שלום,
רכשתי מוצר באינטרנט עליו שילמתי בכרטיס אשראי.
לאחר יומיים הגיעה הודעת SMS שהודיעה על חוב כספי כללי.
בשיחת בירור, החברה יצרה עילה חדשה לתוספת תשלום
מבלי ליידע אותי על כך בשעת הקנייה או בפרסום שלה.
השימוש במוצר תלוי בחברה-
וכעת היא ביטלה את רוב השירותים שניתנים בו.
כיצד עלי לפעול ? | |
|
|
|
| 12/8/2020 23:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2020 | | שעה: | 23:41:58 |
| שלום רב חיים,
מה המוצר שנרכש?
האם קיבלת טופס גילוי נאות(מסמך שבו יפורטו פרטי העסקה, פרטי בית העסק,מחיר אמצעי תשלום, פרטים בדבר זכות הצרכן לבטל ועוד)?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...השימוש במוצר תלוי בחברה-
וכעת היא ביטלה את רוב השירותים שניתנים בו..."- האם תוכל להסביר?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר, הטעיה בפרסום.
| |
|
|
|
| 11/8/2020 11:42 |
מירב וילנר |
 | | מחבר: | מירב וילנר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2020 | | שעה: | 11:42:07 |
| שלום רב,
חתונתו של בני היתה אמורה להתקיים במאי ובשל משבר הקורונה קיבלנו דחייה לאוגוסט. גם באוגוסט החתונה לא תתקיים כי אנחנו עדיין בעיצומו של המשבר. הזמנו מראש אולם ושילמנו מקדמה בסך 7000 ש"ח. שאלתנו האם ניתן לבטל את העסקה לאור זאת שהאירוע לא התקיים ולדרוש את המקדמה בחזרה כי גם אין תאריך משוער לאפשרות לקיים את האירוע. אשמח לתשובה והנחייה כיצד לפעול.
| |
|
|
|
| 12/8/2020 23:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2020 | | שעה: | 23:36:22 |
| שלום רב מירב,
באפשרותכם לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין, היה ובית העסק מציע לכם חלופה אחרת באפשרותכם לשקול אותה ואם לא תגיעו להסכמה יהיה עליכם לפנות אל בית העסק תוך נימוק סירובכם והשתלשלות העניינים ולאחריו תוכלו לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 11/8/2020 09:15 |
אריה |
 | | מחבר: | אריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2020 | | שעה: | 09:15:26 |
| שלום רב,
האם הזיכוי המגיע, צריך להשלח, בצ'ק רק בדואר רגיל, כפי שבית העסק טוען, או שאפשר לקבל אותו גם בזחכוי כרטיס האשראי או חשבון הבנק.
תודה למשיבים. | |
|
|
|
| 12/8/2020 23:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2020 | | שעה: | 23:29:28 |
| שלום רב אריה,
ככל שאתה עומד בתנאים הקבועים בסעיפים 18א(ג),18א(ד) בחוק הגנת הצרכן(ראה מידע בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue )
והיות שהחוק לא קובע את האופן בו יתבצע מתן הפיצוי לצרכן, באפשרותך לפנות אל החברה בבקשה לקבל את הפיצוי באופן שציינת ואם יסרב יהיה עליך לקבל את האופן בו הוא בוחר לפצותך.
במידה שתתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 12/8/2020 21:26 |
Dimitrij Conradi |
 | | מחבר: | Dimitrij Conradi (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2020 | | שעה: | 21:26:20 |
| We are Providers of all types of BG and SBLC with the best workable procedures. Our BG/SBLC ranges from MT799, MT760,(Both two way confirmation), MT103/23, MT103 (Both can be one way confirmation and two way confirmation) in USD and EUROS. Issuing Bank ranges from Top world 25 banks with face value ranging from 1M EUROS/USD to 10B EUROS/USD
BROKERS ARE WELCOME & 100% PROTECTED!!!
Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and cases to our attention and in complete confidence we will work together for the benefits of all parties involve.
Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded, loan financing, please let me know if you are interested in any of our services, by providing you with yearly renewable leased bank instruments. We work directly with issuing bank lease providers, this Instrument can be monetized on your behalf for 100% funding.
We are ready to close leasing with any interested client in few banking days, if interested do not hesitate to contact me direct. [via Contact Form Below]
Regards
Dimitrij Conradi
Email: dimi.conradi1970@gmail.com
conradi.dimitrij@bk.ru
WhatsApp: +90 552 674 4696 | |
|
|
|
| 10/8/2020 13:43 |
אלנה |
 | | מחבר: | אלנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2020 | | שעה: | 13:43:08 |
| | חתמתי אתמול על עסקת נופש בצימרים לעוד חודשיים. חתמתי גם על תנאי ביטול נוקשים שדרש המשכיר. שאלתי:במידה וארצה לבטל עד עד 7 ימים לפני ההגעה מה גובר על מה? תנאי הביטול שחתמתי עליהם או חוק אזרחים ותיקים? האם אוכל לבטל בתשלום של 100 שח? 2.החתימה על ההסכם נעשתה בווטסאפ - האם זו עסקה מרחוק? | |
|
|
|
| 12/8/2020 07:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2020 | | שעה: | 07:43:52 |
| שלום רב אלנה,
האם נמסר לך טופס גילוי נאות (מסמך המפורטים בו פרטי בית העסק, פרטי השירות או המוצר, מחיר, אמצעי תשלום, פרטים בדבר ביטול עסקה ועוד)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק שנעשתה טלפונית או בצ'אט מול אזרח וותיק (גיל 65 שנה) או אדם בעל תעודת נכה או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה או מיום קבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ₪ הנמוך מבניהם, ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, הכל כקבוע בסעיף,14ג(ב),14ג(ד) 14ג1(ג) ,14ה בחוק הגנת הצרכן.
בהנחה שאת עומדת בתנאים של הוראות הדין (בעסקת מכר מרחוק) הרי שחוק הגנת הצרכן גובר על חוזה.
מכאן שאם לא קיבלת טופס גילוי נאות, יהיה עליך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 12/8/2020 13:50 |
אלנה |
 | | מחבר: | אלנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2020 | | שעה: | 13:50:24 |
| חתמתי עם הזמנת הנופש כולל חתימה על תנאי הביטול של בית העסק.לכן שוב השאלה היא: במקרה ביטול תוך 4 חודשים מהעסקה ו7 ימים ממועד הנופש , אלו תנאים גוברים: התנאים שחתמתי עליהם או חוק אזרח ותיק.לא קיבלתי על כך תשובה .דיברתם על טופס גילוי נאות: חתימה על העסקה כולל חתימה על תנאי הביטול זה טופס גילוי נאות? ואז תנאי הביטול גוברים על חוק אזרח ותיק?
| |
|
|
|
| 12/8/2020 13:53 |
אלנה |
 | | מחבר: | אלנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2020 | | שעה: | 13:53:02 |
| | אם טופס חתימה על הזמנת הנופש הוא טופס גילוי נאות - אז לדבריכם חוק אזרח ותיק קודם וגובר על תנאי הביטול שעליהם חתמתי? | |
|
|
|
| 12/8/2020 14:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2020 | | שעה: | 14:46:36 |
| שלום רב אלנה,
אם מדובר בעסקה שבוצעה טלפונית כמפורט בסעיף 14ג1(ג) בחוק הצרכן אזי' קמה לך הזכות לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, וכפי שציינתי במענה לעיל, בהנחה שאת עומדת בתנאי הוראות הדין(14ג1(ג), 14ג(ה),14ג(ד) בחוק הגנת הצרכן אזי' החוק גובר על האמור בחוזה בניכם.
ועל מנת לבדוק את פנייתך, שלחי פניה אל בית העסק בכתב לאחריו אם תתקלי בבעיה תנסי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/8/2020 13:37 |
דניאל א |
 | | מחבר: | דניאל א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2020 | | שעה: | 13:37:21 |
| שלום.
רשת חדרי כושר הודיעה כי ב15.3 עפ"י הוראת הממשלה כל חדרי הכושר נסגרים. בשיחה עם נציג על מנת להקפיא את המנוי נאמר לי כי המנוי מוקפא אוטומטית, וכשאחזור לחדר הכושר המנוי יתחדש.
בבדיקה שגרתית של החיובים באשראי נראה כי חדר הכושר המשיך לחייב למרות שלא חזרתי לחדר הכושר (למעט חודש הקפאה), כלומר חדר הכושר חזר לחייב ללא הודעה כי התשלום מתחדש.
מה הדין בנושא? האם חדר הכושר פעל כחוק? האם ניתן להחזיר רטרואקטיבית את החיובים שבוצעו ללא אישורי?
תודה מראש.
| |
|
|
|
| 11/8/2020 12:06 |
אליהו |
 | | מחבר: | אליהו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2020 | | שעה: | 12:06:08 |
| | החברה מחוייבת להחזיר כסף עד כמה שאני יודע | |
|
|
|
| 12/8/2020 14:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2020 | | שעה: | 14:41:18 |
| שלום רב דניאל,
אתה מציין כי:
"...בשיחה עם נציג על מנת להקפיא את המנוי נאמר לי כי המנוי מוקפא אוטומטית, וכשאחזור לחדר הכושר המנוי יתחדש..."- האם יש לך הוכחה לאמור? אם כן, פנה אל החברה בכתב לבירור פשר חיוב חשבונך ללא ידיעתך כטרם חזרת להתאמן?
לאחריו אם תתקל בבעיה, תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|