| 14/8/2020 21:25 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2020 | | שעה: | 21:25:57 |
| שלום רב, אני מקבל הודעות לנייד מגרוזלם פוסט.
באמת התעניינתי במוצרים שלהם בעבר. אך בכל הודעה אני משיב 'הסר' למספר שמבקשים ומקבל שוב ושוב הודעות.
כיצד אני יודע את מי לתבוע ? החברה עצמה ? או חברה שמנהלת את שליחת ההודעות., ואם כן כיצד יכול לדעת מי היא ולאתר אותה ?
אשמח לעזרה. | |
|
|
|
| 17/8/2020 13:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 13:29:24 |
| שלום רב עומר,
פנה אל החברה בכתב בציון דרישתך להפסיק את שליחת פרסומת מסחרית, בניגוד לסעיף 30א בחוק התקשורת(בזק שידורים) ולאחריו אם בקשתך לא תתקבל באפשרותך לשקול תביעה(לרכז את כל ההודעות שנשלחו לך לאחר בקשתך), למידע בעניין חוק הספאם ראה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/email-spam-law
| |
|
|
|
| 14/8/2020 17:11 |
jerviskarlo.albudin@ul.com |
 | | מחבר: | jerviskarlo.albudin@ul.com (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2020 | | שעה: | 17:11:06 |
| Hi. i work for UL in the Philippines and we are trying to
look for the Rules and procedures for when defective or dangerous goods are found in the Israel market like product
recall instructions, bans, penalties or any related information. Which legislations can we find them and where can we read a copy?
| |
|
|
|
| 17/8/2020 13:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 13:16:27 |
| שלום רב אדון,
תנסה לפנות אל מכון התקנים הישראלי בקישור שלהלן:
https://www.sii.org.il/
בנוסף, תוכל לברר מול משרד הכלכלה והתעשייה וכן לרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן בקישורים הללו:
https://www.gov.il/he/departments/ministry_of_economy
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
| |
|
|
|
| 14/8/2020 03:34 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2020 | | שעה: | 03:34:14 |
| שלום לאחרונה שקעתי לעולם הקניות באינטרנט ומצאתי מוצרים "חשודים" במה הכוונה -מוכר ומספר מוכרים האמת עם מוניטין טוב כפי שנראה מוכרים מוצרים במחירים מאוד מאוד זולים ואומנם זה לא יוצא דופן זה אפשרי בהחלט שמדובר על מוצרים גנובים -בעיקר בגגל מקורם -אני אוהב לעסוק בתחומים כמו תכנות וכדומה לדוגמא ולכן מבקר בפורמים של פריצה פרומים של כובע לבן מה שנקראה ומוסריים ומתוכם קישרו אותי למוכרים של ציוד אלקטרוני ניטצי וספציפי מאוד הכול משבבים קטנים ועד למחשבים שלמים ומערכות סאונד
איני יודע אם המוצרים גנובים או מזוייפים ומוסבר שאם המוצרים לא מספקים אפשר להחזירם -כמובן שלא בדיוק מדובר על חנות אלה יותר בסגנון איביי וקנייה ישירה
אם אפשר להחזירם ועם המוניטין הטוב של המוכרים אני מניח שגם אם המוצרים מזוייפים ולכן זולים איכותם ככל הנראה טובה
מה שכן אין לי מושג אם זה כחוק לקנות מוצרים שאני חושד שגנובים -אבל כמובן לא יודע בוודאות ולכן לא קניתי עדיין
(ובגלל שאיני יכול להיות בטוח גם לא אקנה)
אבל היה ואם הייתי קונה ובדיעבד היה מתגלהשאכן מדובר על מוצרים גנובים או לא כשרים באופן אחר מה יהיה עליו לעשות?
להחזירם ? תהיה לי דרך לקבל פיצויי? -כמובן שאם מדובר על עסקא ישנה המוכרים סביר להניח לא יסכימו לקבל בחזרה
איך כל העניין עובד? האם אני אהיה אחרי על תשלום קנס או משהוא שכזה
-אני מניח שכדי שפשוט הימנע והתרחק מספקים חשודים אבל הרבה פעמים באמת מדובר באנשים הגונים שפשוט מוכרים דברים בזול כך שאני שואל -כמובן שאם יש מיתוג על משהוא וזה ככל הנראה מזוייף זה עדיף פחות אבל יש שבבים גנריים לדוגמא שאין עליהם פטנטים או קניין רוחני ואם ייצרן מסין מוכר אותם בעשירית המחיר זה משתלם מאוד אומנם אין לי יכולת לענות על באיכות
תודה...
וכן כתבתי הרבה כי זאת שאלה שמדאיגה אותי לדעתי רבים מאיתנו כרגע נוברים לתוך קניות דרך האינטרנט ולא תמיד אפשר לראות מאיפה הסחורה מגיעה והספקים לא תמיד מהימנים
כך שמה אפשר לעשות עם חשדות אלו? | |
|
|
|
| 14/8/2020 10:33 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2020 | | שעה: | 10:33:48 |
| | האחריות היא על המוכר ולא על הקונה. הקונה לא אמור להיות מבין בתחום. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 17/8/2020 10:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 10:21:45 |
| שלום רב חיים,
עקרונית, חוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, כם שמפורט בסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, לנוחיותך מצ"ב הקישור לחוק הגנת הצרכן:
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/089_001.htm
היות שלא בוצעה רכישה כפי שציינת :"...אבל כמובן לא יודע בוודאות ולכן לא קניתי עדיין..." ובמידה שלטענתך מדובר בהטעיה בטיב המוצר או באיכותו באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה לבירור העניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 14/8/2020 23:29 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2020 | | שעה: | 23:29:27 |
| | איך אני יכול לראות את נכתב התלונה ששלחתי אליכם והטיפול בה נסגר? | |
|
|
|
| 17/8/2020 09:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 09:28:33 |
| שלום רב אמיר,
אם ידועה לך מספר הפניה,תוכל לפנות אלינו באמצעות פקס שמספרו :03-6241035
או באמצעות דוא"ל : doc@consumers.org.il
בפנייתך למועצה לצרכנות באמצעות אחת הדרכים שציינתי לעיל, אנא ציין את מספר הפניה ואת דרישתך לקבל את כל המסמכים ( אך לפני כן, אני מציעה כי תבדוק אולי בדוא"ל שלך אולי נשלחו אליך כל המסמכים) | |
|
|
|
| 13/8/2020 19:53 |
כפיר |
 | | מחבר: | כפיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2020 | | שעה: | 19:53:12 |
| נעשתה הזמנה של מוצר חשמלי טלפונית דרך כרטיס אשראי
לפני כחודשיים, שולם לעסק כ20% ממחיר המוצר לשיריון המוצר בשבילי.
זמן האספקה היה עד חודשיים ,כלומר עבר זמן ההספקה של המוצר.
אך כאשר ביררתי ביטול עסקה עם בעל העסק התברר שבגלל שבמסמך ההזמנה רשום "לא ניתן לבטל או לשנות את ההזמנה עקב שיריון במיוחד בשביל הלקוח", לא ניתן לבטל את ההזמנה ואצטרך לחכות למוצר כעוד חודש ימים.
האם בעל עסק מכוסה חוקית עקב המשפט שרשום בהזמנה או שהחוק מאפשר לי לבטל את העבקה ולקבל את כספי ?
תודה מראש :) | |
|
|
|
| 17/8/2020 08:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 08:59:14 |
| שלום רב כפיר,
האם מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן בעקבות העסקה, כקבוע בסעיף 14ג(ד)בחוק הגנת הצרכן? אם לאו, הרי שעקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בנכס-מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובמידה שהביטול נעשה עקב היעדר אספקת המוצר במועד שסוכם בניכם אזי' הביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ג),14ג(ב), 14ה בחוק הגנת הצרכן.
יצוין כי סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
היה ולא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות שלך, אזי' באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
ואם תתקל בבעיה אנא הגש תלונה באתר המועצה הישראלית לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 13/8/2020 18:59 |
לירון |
 | | מחבר: | לירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2020 | | שעה: | 18:59:42 |
| נתקלתי באחת מרשת החנויות סלולאר בארץ שיש לה גם סניף באילת , אשר מפרסמת מחיר של המוצר המסויים בכל הארץ ומחיר שלו באילת , אבל למיטב זיכרוני המחיר אמור להיות מחיר המקור ללא מע"מ מה שאומר אם המוצר 3299 ש"ח עולה בכל הארץ באילת הוא אמור לעלות 2819 ש"ח - אך הם מפרסמים אותו ב100 ש"ח יותר בבירור איתם הם טוענים שהמחירים מעודכנים וכי באילת זה לא בדיוק פחות המע"מ.
האם אני טועה או שמא הם מטעים אותנו.
| |
|
|
|
| 17/8/2020 08:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 08:46:12 |
| שלום רב לירון,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה.
בהנחה שלא בוצעה רכישה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 13/8/2020 14:40 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2020 | | שעה: | 14:40:02 |
| האם ילד בן 14 מחוייב בהצגת ת.ז בעת רכישה ברשת ksp הילד קונה במזומן וקונה מברשת שיינים חשמלית לא סיפקו לו את השירות מאיר שאין ברשותו ת.ז האם נשלחה ממנו הזכות לקנות מפאת גילו האם זה תקין
חשוב לציין שבאתר שלהם לא מצויין כי חובה להציג ת.ז בעת רכישה מלבד אם משריינים וקונים מכשיר סלולרי | |
|
|
|
| 17/8/2020 08:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 08:06:41 |
| שלום רב ליאור,
עקרונית, סעיף 3 בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב-1962 מגדיר קטינות ובגרות:
"3. אדם שלא מלאו לו 18 שנה הוא קטין; אדם שמלאו לו 18 שנה הוא בגיר."
סעיפים 5 ו-6 בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות תשכ"ב- 1962 קובעים כי:
"5. פעולה משפטית של קטין שנעשתה שלא בהסכמת נציגו ניתנת לביטול –
...
סייג לביטול פעולות
6. פעולה משפטית של קטין שדרכם של קטינים בגילו לעשות כמוה, וכן פעולה משפטית בין קטין לבין אדם שלא ידע ולא היה עליו לדעת שהוא קטין, אינה ניתנת לביטול כאמור בסעיף 5, אף שנעשתה שלא בהסכמת נציגו, אלא אם היה בה משום נזק של ממש לקטין או לרכושו."
ייתכן שלאור האמור לעיל, נדרש ביצוע בדיקה. | |
|
|
|
| 13/8/2020 14:27 |
ענבר |
 | | מחבר: | ענבר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2020 | | שעה: | 14:27:52 |
| באמצע פברואר נרשמתי למכון כושר, אך המנוי שלי היה מוקפא במשך חודשיים - חודש אחד (יולי עד אוגוסט) עקב הקורונה, חודש אחד עקב בעיה רפואית אשר מנעה ממני להתאמן, ובחודשים בהם מכון הכושר היה סגור קיבלתי החזר כספי.
(ההקפאה אומרת שכן שילמתי בחודשים האלו, אבל נצברו לי עוד חודשיים מנוי בחינם, אז המנוי של אור להסתיים באפריל במקום בפברואר)
כרגע אין אפשרות להמשיך להקפיא את המנוי, אך בחוזה המקורי ביטול גורר תשלום על שלושה חודשים. בפועל התאמנתי בערך חודש וחצי במכון, לכן אני לא רוצה לשלם את הקנס הזה.
משיחה עם שירות הלקוחות שלהם לא ידעו להגיד לי איזה קנס אני אצטרך לשלם על ביטול המנוי.
איפה אני עומדת מבחינה משפטית? מה הזכויות שלי כצרכנית בתקופת הקורונה? | |
|
|
|
| 17/8/2020 07:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 07:53:23 |
| שלום רב ענבר,
האם יש לך אישור רפואי שבגינו לא יכולת להתאמן? האם יש לך אישור כי המנוי הוקפא?
בפנייתך את מציינת כי:
"...כרגע אין אפשרות להמשיך להקפיא את המנוי, אך בחוזה המקורי ביטול גורר תשלום על שלושה חודשים..."- האם יש ברשותך העתק מהחוזה?
בכל מקרה, על מנת לבדוק את פנייתך, עליך לפנות אל בית העסק בכתב לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה הישראלית לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 13/8/2020 12:59 |
אורטל בן לולו |
 | | מחבר: | אורטל בן לולו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2020 | | שעה: | 12:59:03 |
| שלום רב,
אני רכשתי 2 סטים של מצעים זוגיים שלפי הפרסום הופיע שהם 100% כותנה בעת קבלתם גיליתי שאכן זה 100% פוליאסטר,פניתי לבעלת העסק ועדכנתי אותה שאני מעוניינת להחזיר את המוצר בדואר ולקבל זיכוי חזרה ,לאחר זמן היא אישרה שקיבלה את המוצר ומזכה כעבור חודש אני מהררת עם חברת האשראי ולא מופיע סיכוי וגם לא זיכוי עתידי ,אודה לעזרתכם מה אני צריכה לעשות במצב הזה ? תודה! | |
|
|
|
| 17/8/2020 07:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 07:29:36 |
| שלום רב אורטל,
האם יש ברשותך העתק מהפרסום?
על מנת לבדוק את זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן, אבקש לשאול מספר שאלות:
1. כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה רגילה(פרונטלית)?
2. מתי נרכש המוצר(תאריך)?
3. מתי סופק לך המוצר(תאריך)?
4. מתי ביקשת לבטל את העסקה(תאריך)?
עקרונית,בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בנכס-מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובמידה שהביטול נעשה עקב אי התאמה במוצר אזי' הביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ג),14ג(ב), 14ה בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר הטעיה בפרסום.
לפיכך, היה ויש ברשותך ראיות תומכות בטענתך באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 13/8/2020 12:35 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2020 | | שעה: | 12:35:36 |
| אהלן,
אני שם שיש אתר שאני נכנס אליו וכל יום המחיר של המוצר הוא אחר, ולידו מחיר אחר מחוק. בפעם הראשונה באמת חשבתי שיש מבצע וקניתי משהו, ועכשיו אני רואה שזה כל יום משתנה. זה חוקי?
תודה, | |
|
|
|
| 16/8/2020 22:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 22:23:52 |
| שלום רב גיא
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה.
היה ולא בוצעה רכישה באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, בצירוף מסמכים, בקישור שלהלן:
|
|
|
| 11/8/2020 16:17 |
לישי נגאוקר |
 | | מחבר: | לישי נגאוקר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2020 | | שעה: | 16:17:47 |
| | על מי חלה האחריות והעלות של החזרת ציוד קצה כמו ראוטר או מודם במקרה של סיום התקשרות. | |
|
|
|
| 14/8/2020 06:32 |
ל |
 | |
|
| 16/8/2020 22:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 22:20:32 |
| שלום רב לישי,
מה סוכם בניכם בהסכם ההתקשרות?
אם בהסכם לא מופיע אופן השבת המוצר,באפשרותך לפנות אל החברה בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 13/8/2020 11:44 |
יוסף |
 | | מחבר: | יוסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2020 | | שעה: | 11:44:38 |
| שלום רב,
אתמול רכשתי שירותי פרסום וקידום באינסטגרם דרך חברת פרסום בעלות מאוד גבוה.
היום פניתי אליהם וביקשתי לבטל את העסקה, לטענתם לא ניתן לבטל את העסקה וכי חוק הגנת הצרכן אינו חל על תחום הפרסום בארץ.
האם זה נכון?
איך אני יכול לבטל את העסקה?
תודה רבה, | |
|
|
|
| 16/8/2020 22:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 22:01:20 |
| שום רב יוסף,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
היה ופנייתך הינה בעבור בית העסק אנו מנועים מלסייע לך היות שמדובר בעסקה בין שני עסקים. | |
|
|
|
| 13/8/2020 09:33 |
קוסטה |
 | | מחבר: | קוסטה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2020 | | שעה: | 09:33:53 |
| | שלום רב, קנינו דירה חדשה בקבלן וכחלק מהתארגנות לקראת האכלוס החלטנו להחליף חלון בחדר שינה של הילדים. פנינו לבית העסק שמבצע עבודות אלומיניום, עשינו הזמנה שכללה פירוק חלון קיים והתקנה של חלון חדש. הגיע צוות ההתקנה ובזמן פירוק חלון קיים עיקמו אדן החלון, מסילת התריס ועשו מלא סריטות במשקוף ועל הקיר מסביב, כאשר המתקינים לא היו צריכים לגעת בתריס או אדן החלון. בנוסף החלון עצמו בחלק עליון הותקן עקום, יש עליו חתך ומלא שריטות. אנחנו עדיין לא שילמנו 20% מהסכום המופיע בהזמנה. כעקרון בעל העסק מתכוון לתקן אך פתרונות שלו לא מקובלים: למשל הוא לא יכול ליישר את אדן החלון אלא רוצה לשים פס מתכת כדי להחביא את המקום העקום, את מסילת התריס הוא לא יכול ליישר אלא להדק באמצעות בורג, את הקיר הוא לא יצבע בטענה שהוא לא שיפוצניק וכו'. העסק דורש להשלים את התשלום לפני התיקונים. בכל מקרה משלמים על מוצר חדש וצריכים לקבל מוצר "מתוקן" אשר לא יפה (עם תוספות) ולא אסטטי. חלון מקורי לא ניתן להחזיר. מה האפשרויות עבורנו? תודה. | |
|
|
|
| 16/8/2020 21:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 21:49:16 |
| שלום רב קוסטה,
באפשרותך להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני נזיקין. | |
|
|
|
| 12/8/2020 16:55 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2020 | | שעה: | 16:55:43 |
| | כידוע קייטנת החופש הגדול נמשכה 5 שבועות, כאשר השבועיים הראשונים היו בסבסוד המדינה, רשמתי את ילדיי אך לאחר שבוע הוצאתי אותם מחשש למצב המחמיר בשל הקורונה ובשל בעיות כלכליות. מנגד חייבו אותי מחיר מלא וזאת לאחר שהייתי במשרדים, חתמתי על ביטול ונאמר לי שהתשלום יהיה יחסי. אשמח לחכמת ההמונים בנושא. | |
|
|
|
| 16/8/2020 21:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 21:42:57 |
| שלום רב שרית,
את מציינת כי:
"... רשמתי את ילדיי אך לאחר שבוע הוצאתי אותם מחשש למצב המחמיר בשל הקורונה ובשל בעיות כלכליות..."- האם הנחיות משרד הבריאות הגבילו את הפעילות? אם לאו, הכלל הוא שהסכמים יש לקיים, לכן, על פניו בית העסק קיים את הצד שלו בקיום הקייטנה ואילו את שביטלת את העסקה, יהיה עליך לפעול בהתאם למוסכם בניכם במקרה של ביטול עסקה. | |
|
|
|
| 12/8/2020 15:39 |
יונתן שלמה |
 | | מחבר: | יונתן שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2020 | | שעה: | 15:39:29 |
| אהלן קניתי 3 כרטיסים למופע של סלין דיון שהיה אמור להיות השנה ביוני אך דחו את זה לשנה הבאה באוגוסט.
בתאריך החדש אנחנו לא ניהיה בארץ.
האם החברה רשאית לקחת לי 5 אחוז ביטול מכל כרטיס?
המופע נדחה ולא היה מייל אם אני רוצה לשמור את הכרטיס או לבטל פשוט החליטו לדחות וכתבו באתר שזה ב5 אחוז ביטול לכרטיס שזה יוצא הרבה כסף שהולך לפח. | |
|
|
|
| 16/8/2020 21:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 21:26:20 |
| שלום רב יונתן,
באפשרותך לפנות אל החברה בכתב לבירור בדבר דרישת החברה לתשלום דמי ביטול?
היה ולא תגיעו להסכמה בניכם באפשרותך לשקול תביעה בכדי שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 11/8/2020 21:39 |
אלינור |
 | | מחבר: | אלינור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2020 | | שעה: | 21:39:04 |
| שלום רב,
קניתי 2 כרטיסים דרך חברת איוונטים למופע של רמיפורטיס
שהיה אמור להתקיים במאי אך כמובן לא התקיים.
מאז הם דחו את ההופעה לספטמבר
ואני מבקשת מהם את החזר כספי אין מענה במייל ולא טלפונית
אך ורק דרך דף הפייסבוק שלהם וגם הם מסבנים הרבה אנשים
שהם אינם חזרו לפעילות ואינם מחזירים כסף ובעיקר שהם לא פועלים
אך מוכרים בשפע כרטיסים לכל מיני מופעים
רציתי לדעת מה עלי לעשות תביעה ייצוגית ? | |
|
|
|
| 12/8/2020 15:36 |
יונתן שלמה |
 | | מחבר: | יונתן שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2020 | | שעה: | 15:36:08 |
| מצטרף.
הזמנתי לסלין דיון והתאריך שקבעו החדש לא מתאים אני לא אהיה בארץ. האם אני חייב לשלם 5 אחוז ביטול על 3 הכרטיסים בגלל שהם דחו את המופע?! | |
|
|
|
| 16/8/2020 21:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 21:10:03 |
| שלום רב אלינור,
בהנחה שאינך מסכימה להצעה שהוצעה לך(מופע במועד אחר- ספטמבר) אזי' באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך נימוק לסירובך להצעה ואם לא תגיעו להסכמה יהיה עליך לשקול תביעה בו רק בית המשפט יכריע בסוגיה. | |
|
|
|
| 16/8/2020 21:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 21:14:34 |
| שלום רב יונתן,
באפשרותך לפנות אל החברה בכתב לבירור בדבר דרישת החברה לתשלום דמי ביטול?
היה ולא תגיעו להסכמה בניכם באפשרותך לשקול תביעה בכדי שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 12/8/2020 14:53 |
Kobi |
 | | מחבר: | Kobi (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2020 | | שעה: | 14:53:16 |
| נעשתה הזמנה של מוצר חשמלי טלפונית דרך כרטיס אשראי
לפני כחודשיים, שולם לעסק כ20% ממחיר המוצר לשיריון המוצר בשבילי.
זמן האספקה היה עד חודשיים ,כלומר עבר זמן ההספקה של המוצר.
אך כאשר ביררתי ביטול עסקה עם בעל העסק התברר שבגלל שבמסמך ההזמנה רשום "לא ניתן לבטל או לשנות את ההזמנה עקב שיריון במיוחד בשביל הלקוח", לא ניתן לבטל את ההזמנה ואצטרך לחכות למוצר כעוד חודש ימים.
השאלה היא:
האם בעל עסק מכוסה חוקית עקב המשפט שרשום בהזמנה או שהחוק מאפשר לי לקבל את כספי במלאו ?
תודה מראש :) | |
|
|
|
| 16/8/2020 21:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 21:00:51 |
| שלום רב קובי,
האם מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן בעקבות העסקה, כקבוע בסעיף 14ג(ד)בחוק הגנת הצרכן? אם לאו, הרי שעקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בנכס-מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובמידה שהביטול נעשה עקב היעדר אספקת המוצר במועד שסוכם בניכם אזי' הביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ג),14ג(ב), 14ה בחוק הגנת הצרכן.
יצוין כי סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
היה ולא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות שלך, אזי' באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
ואם תתקל בבעיה אנא הגש תלונה באתר המועצה הישראלית לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 12/8/2020 14:45 |
דביר |
 | | מחבר: | דביר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2020 | | שעה: | 14:45:21 |
| שלום רב
רכשתי מכשיר חשמלי בעלות 10.000 ש''ח
שנמצא במסגרת אחריות של שנתיים. מתאריך 30/08/18-30/08/20
בחודשים מאי יוני ויולי 2020, המכשיר לא עבד כראוי והיה 3 פעמים במעבדה בתיקון. בכל שבועיים בממוצע המכשיר שובק חיים וחוזר למעבדה
שאלתי האם אני מחויב לקבל מהם את המכשיר אחרי תיקון שלישי ?
או שמא אני זכאי לקבל מכשיר חדש שעובד כראוי וזאת במסגרת האחריות שיש על המוצר לשנתיים
שאלה שנייה,
במסגרת התיקון של המכשיר בפעם השנייה, נגבה ממני סכום של 2500 ש''ח, בטענה שהחלק שהתקלקל לא נמצא במסגרת תעודת האחריות, לכן השאלה האם בעל עסק יכול להתנות ולסייג כרצונו. מיותר לציין שבתעודת האחריות שקיבלתי לא מופיע דבר לגבי סייגים,ו הדבר נאמר לי רק שהמכשיר במעבדה, כלקוח שבוי.
כן כתוב בתעודת הקבלה על המכשיר, שהיא גם תעודת האחריות על פי בעל העסק '' אחריות מכשיר 24 חודשים ''
לכן השאלה האם נגבה ממני סכום כסף שלא ע''פ החוק | |
|
|
|
| 16/8/2020 20:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 20:52:30 |
| שלום רב דביר,
על פי תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) על מוצר חשמלי, יש שנת אחריות אחת, הניתנת בחינם על ידי היבואן/יצרן.
היות שהמוצר המדובר אינו בתקופת שנת האחריות הקבועה בדין, יהיה עליך לעיין בתעודת האחריות על מנת לבדוק מה כוללת האחריות.
במידה שאתה מעוניין שנבדוק את פנייתך, אנא פנה אל בית העסק בכתב לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 12/8/2020 14:45 |
קטין |
 | | מחבר: | קטין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2020 | | שעה: | 14:45:03 |
| | היום, יום רביעי, החנות פלאפון אשר בתלפיות מנעה שירות מקטין בשל 'נהלי החנות'. רציתי לשאול האם דבר כזה מותר ובכלל חוקי לעשות, לא מדובר ברכישת אלכוהול או דירה, אלא רק שירות לגבי מכשיר סלולרי. לכן דחיית החנות הפתיעה אותי. | |
|
|
|
| 16/8/2020 20:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 20:39:14 |
| שלום רב אדון/ גברת,
מה השירות שנמנע מהקטין?
עקרונית, סעיף 3 בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב-1962 מגדיר קטינות ובגרות:
"3. אדם שלא מלאו לו 18 שנה הוא קטין; אדם שמלאו לו 18 שנה הוא בגיר."
סעיפים 5 ו-6 בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות תשכ"ב- 1962 קובעים כי:
"5. פעולה משפטית של קטין שנעשתה שלא בהסכמת נציגו ניתנת לביטול –
..."
ייתכן שמהסיבה הזו (קטין) לא ניתן לו שירות. | |
|
|
|
| 12/8/2020 11:47 |
איליה |
 | | מחבר: | איליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2020 | | שעה: | 11:47:48 |
| אני התעניינתי בלימודי יזמות עסקית ונדל"ן. בסוף שנת 2018 בבלק פריידי מכללת פסגות הציעו לי הצעה מעולה - שני הקורסים האלה בסך 8000 ש"ח. לאחר שהתחלתי את הקורס נדל"ן והגעתי לשיעור 3 מתוך 17, הייתה לי הרצאה חינמית מטעם החברה על קורס ניהול פיננסי, ואחרי ההרצאה המרצה הסביר לי שאין לי כלכך מה לחפש בנדל"ן ללא הון עצמי. יום למחורת אני התקשרתי לשירות לקוחות של מכללת פסגות, וביקשתי לעשות המרה לשני קורס אחרים (ניהול פיננסי + שוק ההון גולד בסיסי), הם הסכימו בתוספת 1000 ש"ח, וביקשתי להוסיף עוד קורס "אימון מנטאלי" שאותו הוסיפו לי בעוד 1500 ש"ח. (הוא עובד פעם בחצי שנה)
כאשר התחיל הקורס גולד ובו זמנית הקורס ניהול פיננסי בהתחלה הכל היה טוב, אבל לקראת שיעור 7 (אמצע קורס) הבנתי שאני לא מסתדר עם דרך הלימוד של המרצה. וביקשתי לעבוראת הקורס אצל מרצה אחר. הם הסכימו - אך על בסיס מקום פנוי והכניסו אותי לאותו קורס אצל מרצה אחר, אך רק מ שיעור 6. שגם שם פיספסתי הרבה חומר בגלל צורת לימוד שונה ממרצה למרצה.
מאחר ובסוף הקורס המרצה החליט לטוס לחול, דחו לנו את הקורס בשבועיים, ואני הייתי צריך לטוס לחו"ל מסיבות אישיות מייד עם סיום הקורס.. פיספתי את שני השעורים האחרונים בקורס גולד.
לאחר מכאן ביקשתי לעבור את הקורס שוב מהשיעור הראשון ועד האחרון. סירבו לי (בנימוק שניצלתי את האפשרות לחזור על הקורס בפעם שנייה).
כמה שבועות אחרי זה, הציעו לי להמשיך בקורס שוק ההון מורחב (פרו טרייד) במחיר 2500 ש"ח, הסכמתי ונודע לי שהקורס כולל בתוכו את האימון מנטאלי כחלק מהמסלול, ביקשתי לזכות אותי ב1500 ש"ח ששילמתי באת המרת קורסים - סירבו (בנימוק שהם לא רואים שום הוכחה שקיבלתי מהם את הקורס ב1500 ש"ח.
התחלתי את הפרו טרייד, עם חורים בידע בגלל הדרך שלמדתי את הבסיס (גולד), ועוד בהמשך הקורס המכללה החליטה להעביר את המיקום של הקורס למקום אחר, במקום מגדלי ויטה ברמת גן (שזה מול הבית שלי), למכללת רמת גן - מה שהיה מצריך ממני נסיעה של שעה באותובוס, ולא תמיד הייתי מספיק להגיע לתחילת קורס \ או לעבודה אחרי סיום שעות הקורס.
התקשרו אלי מהמכללה והציעו שיעור אחד אישי עם מרצה אחד על אחד לחיזוק החומר, הסכמתי.
באחד מהמפגשים האחרונים של פרו טרייד, התקשר אלי נציג מכירות מטעם החברה עם הצעה לשיפור מצבי בלימודים. בהצעה היה מדובר על מסלול "מועדון משקיעים לטווח של 24 חודשים" במחיר 6000 ש"ח. בהתחלה לא הייתי בטוח שאני צריך את זה, אז לאחר כמה שעות הנציג חזר אלי עם הצעה נוספת והציע לי בנוסף למסלול מועדון משקיעים לשנתיים ועוד 5 שיעורי קואצ'ינג אישיים – במתנה! (ב6000 ש"ח). הסכמתי לזה (התקיימה העסקת טלפון מול נציג מכירות של מכללת פסגות בתאריך 2.12.2019 ב19:42 בערב - כאשר החברה כבר לא פעלה מטלפון אישי של אחד המנהלי של המסלול מועדון).
ביקשתי להקפיא את המסלול מועדון עד שאסיים את החזרה על כל החומר (גולד + פרו טרייד + מנטאלי) ורק אז להתחיל את המסלול מועדון.
לאחר כשבועיים קבעתי שיעור חיזוק אישי הראשון (שהוצע לפני חתימה של המועדון) – עשו לי אותו בשעות לא נוחות, והמרצה בשיעור אמר שאין לו מה ללמד אותי בשעות שאין מסחר פעיל בבורסה.
אחרי השיעור ניסיתי לקבוע עוד שיעור, לשעות בזמן המסחר, אך לקראת השיעור משהו השתבש והקדימו את שעות השיעור, לכן התקשרתי למרצה והודעתי לו שלא אגיע.
לאחר מכאן קבעתי עוד שיעור והגעתי (עם מרצה אחר ממה שביקשתי) – בפועל זה היה השיעור ה1 מתוך 5 שהיו במתנה למסלול מועדון.
בתחילת שנת 2020, בסופו של דבר הסכימו לי לחזור על הקורס גולד הבסיסי, אך בגלל משבר הקורונה שהגיע בו זמנית, השיעורים עברו מפרונטלי לאונליין במערכת זום (שזה גרוע – כי אין אפשרות לאינטרקציה עם סטודנטים אחרים ועם המרצה).
כמה ימים אחרי סיום הקורס כאשר פניתי לשירות לקוחות וביקשתי לבטל את מסלול מועדון משקיעים (כי עקב משבר הקורונה, אני לא אוכל לפתוח חשבון מסחר אמיתי) – נאמר לי בשלוחת שירות לקוחות שאין כזה מסלול, אלה המסלול העיקרי הוא 5 שיעורי קואצ'ינג אישיים במחיר 8640 ש"ח (והטבה: מועדון משקיעים לשנתיים).
*לפרוטוקול: כאשר בעיצומה של משבר הקורונה, התקשרתי לשירות לקוחות, וביקשתי להקפיא את התשלומים (700 ש"ח לחודש) לכמה חודשים – הם פשוט סירבו לי.
ב11.8.2020 קבעתי פגישה עם מנהל סניף רחובות, בניסיון להסדיר את זה ללא הגשת תביעה, ולהבין מה ניתן לעשות, עם כל המקרים שפשוט גנבו ממני כסף (1500 בפעם הראשונה עם קורס מנטאלי + עכשיו במקום 6000 ש"ח שנסגר בשיחה טלפונית, שאיכשהו הגיע ל8640 ש"ח בפועל).
המנהל אמר לי שאין ביכולתם לבטל את ההסכם, למרות שלטענתי הוא רשום לא נכון, ושאני יכול לבקש מהחברה כל דבר, חוץ מלקבל את הכסף בחזרה.
חוץ מזה – הוא אמר לי שכבר לא קיים בשירות של המכללה מסלול מועדון וקואצ'ינג – אלה הם החליפו אותו במשהו אחר, חדיש יותר וטוב יותר לפי דעתם.
ביקשתי ממנו להשמיע לי את השיחות טלפון בעט ביצוע כל ההסכמים – הוא חיפש במערכת שלהם, ואמר לי שאין להם את ההקלטות.
אז שאלתי אותו: אם אין לכם שום הוכחות לתהליך ביצוע העסקאות, למה אנ חייב לשלם על זה ? הוא ענה: אנחנו שלחנו לך הסכם המייל ובוואצאפ, אם לא קראת אותו ולא סירבת לו תוך 14 יום מעט קבלתו – ההסכם נחשב פועל למרות שלא חתמת עליו..
# עד היום לא קיבלתי מהמכללה שום תעודה על סיום שום קורס, לא סיימתי שום קורס כמו שנועד, ונכון להיום אני אחרי כל הדרך שעברתי כסטודנט במכללת פסגות – נהיה לי געילה מכל הנושא של שוק ההון וכן מהמכללה עצמה.
לכן להצעה של מנהל הסניף רחובות - לבקש כל דבר מלבד זיכוי כספים - אני לא יכול יותר להאמין לחברה אחרי כל מה שקרה.
במציאות - אני שילמתי למכללה 13000 ש"ח בלא כל תמורה, איבדתי שנה וחצי של זמני וקיבלתי געילה מכל הנושא שתמיד חלמתי עליו עוד מסיום השירות הצבאי שלי.
וה לא כולל ה8650 ש"ח שאני חייב להם על כלום. | |
|
|
|
| 12/8/2020 14:00 |
איליה |
 | |
|
| 16/8/2020 20:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 20:30:35 |
| שלום רב איליה,
תנסה לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף מסמכים ככל שקיימים, לאחריו אם תתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|