| 16/8/2020 11:06 |
משה.ל |
 | | מחבר: | משה.ל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 11:06:22 |
| למועצה לצרכנות שלום רב.
אדם שיש לו אחריות מזגן למשך שנתיים
ולאחר שנה חברת המזגנים טענה שנגמר לו האחריות/ביטוח ואמרו לו לעשות ביטוח/להרחיב אחריות , אותו אדם בתום לב עשה את ההרחבה.
ולאחר זמן מה הלקוח גילה שהוא מבוטח בכלל למשך שנתיים.
התקשר לחברה ורצה לבטל את האחריות שסתם עשו לו בחברה .
לאחר המון טלפונים והתעסקות רבה בנושא הסכימו לבטל וחייבו עוד בדמי ביטול !!!
אשמח לדעת מה אפשר לעשות בנידון זה נראה לי ממש לא הוגן . | |
|
|
|
| 18/8/2020 14:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 14:33:17 |
| שלום רב משה,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...ולאחר זמן מה הלקוח גילה שהוא מבוטח בכלל למשך שנתיים..."- האם מדובר בביטוח מול אותה חברה?
האם כעת יש לך ביטוח כפול מול אותה חברה על אותו מוצר?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, כאשר הסעד במקרה בו ההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על מנת לבדוק את פנייתך, אנא פנה אל בית העסק בכתב לבירור העניין לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/8/2020 10:47 |
חני |
 | | מחבר: | חני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 10:47:11 |
| שלום,
בעת הזמנת סופ״ש בבית הארחה, ניתנה לנו הבטחה כתובה כי החדרים של כל בני המשפחה יהיו קרובים.
בפועל, הם מיקמו אחד מאיתנו בבניין אחר בטענה שמשפחה אחרת החליטה ברגע האחרון להישאר ולכן החדר שלנו למעשה לא התפנה.
הם לא הסכימו בשום אופן לשנות וגם לא לפצות באיזשהו אופן.
האם יש עילה לתביעה בבית משפט לתביעות קטנות?
תודה! | |
|
|
|
| 18/8/2020 14:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 14:29:31 |
| שלום רב חני,
אם יש הסכם בניכם המתייחס לעניין, פני אל בית העסק בכתב לבירור העניין, ואם תתקלי בבעיה, באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/8/2020 10:24 |
יערה |
 | | מחבר: | יערה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 10:24:35 |
| שלום רב
במקרה של החלטת הממשלה על סגר כללי בתקופת החגים - האם חופשה שהייתה מתוכננת (נקנתה שנה מראש) בחו"ל בחגים תבוטל בהחזר מלא בשל החלטה גורפת שאינה תלויה בלקוח?
תודה | |
|
|
|
| 18/8/2020 13:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 13:55:47 |
| שלום רב יערה,
האם תוכלי לפרט את פנייתך?
האם אינך מסכימה לביטול העסקה והשבת מלוא כספך? | |
|
|
|
| 16/8/2020 10:03 |
מ.ר. |
 | | מחבר: | מ.ר. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 10:03:59 |
| בהמשך להודעה קודמת- אנחנו זוג גימלאים, האם יש לכך משמעות מבחינת ביטול העסקה (למרות שלא מדובר בעסקת מכר מרחוק).
תודה עבור התשובה | |
|
|
|
| 18/8/2020 13:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 13:14:37 |
| שלום רב אדון,
בהנחה שמדובר בעסקה פרונטלית(בבית העסק), אזי' התשובה הינה שלילית.
| |
|
|
|
| 16/8/2020 09:59 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 09:59:30 |
| שלום,
רכשנו טלוויזיה של סמסונג לפני שנה ו3 חודשים במחיר של 3000 שקלים. בנוסף עשינו הרחבת אחריות דרך החברה שאחראית על התיקונים ונאמר לנו שאחריות היא על הכל למעט שבר במסך.
אחרי שנה הטלוויזיה התחילה לקפוץ ואי אפשר לראות כלום. חיכינו שבוע לטכנאי שבא לכמה דקות ולא עשה כלום רק אמר שיתאמו איתנו למחרת טכנאי חדש להחלפת כרטיס מסך. עבר שבוע שלם ואף אחד לא יצר איתנו קשר, אי אפשר גם להגיע לחברה טלפונית כדי לתאם איתם בעצמהנו, אלא רק לשלוח הודעות ואין מענה. אחרי שבוע סופסוף התקשרו והביאו לנו טכנאי ליום שישי. הטכנאי הגיע ראה שזה לא בעיה בכרטיס מסך אלא בעיה בפאנל. הוא טוען שלא מתקנים אצלם יותר פאנלים ואם אנחנו רוצים זה או להוסיף 800 שקל לשדרוג ולקבל טלוויזיה חדשה או לקבל טלוויזיה מעודפים שהיו תקולות ותיקנו אותן.
למה אחרי שנה ו3 חודשים שאני שילמתי 3000 שח על טלוויזיה חדשה, עכשיו אני צריכה להוסיף עוד 800 או לקבל טלוויזיה מעודפים?! מי שמע על דבר כזה?! במיוחד שלא אמרו לנו מראש שאין תיקונים של פאנלים... אז למה משלמים עוד כסף על אחריות?!
יש מה לעשות עם זה? | |
|
|
|
| 18/8/2020 13:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 13:10:01 |
| שלום רב עדי,
היות שתקופת האחריות הראשונה על פי החוק, חלפה(תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה)) עליך לעיין באחריות המורחבת שיש ברשותך ולפעול בהתאם.
במידה שתתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונתך באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 14/8/2020 23:29 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2020 | | שעה: | 23:29:43 |
| | איך אני יכול לראות את נכתב התלונה ששלחתי אליכם והטיפול בה נסגר? | |
|
|
|
| 18/8/2020 09:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 09:55:01 |
| שלום רב אמיר,
אם ידועה לך מספר הפניה,תוכל לפנות אלינו באמצעות פקס שמספרו :03-6241035
או באמצעות דוא"ל : doc@consumers.org.il
בפנייתך למועצה לצרכנות באמצעות אחת הדרכים שציינתי לעיל, עליך לציין את מספר הפניה ואת דרישתך לקבל את כל המסמכים ( אך לפני כן, אני מציעה כי תבדוק אולי בדוא"ל שלך אולי נשלחו אליך כל המסמכים) | |
|
|
|
| 16/8/2020 09:37 |
אירה |
 | | מחבר: | אירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 09:37:09 |
| שלום.
ב 12/6 רכשתי מכשיר
21/6 קיבלתי אותו.
5/7 אחרי שהוא כבר היה תקול כמה ימים וחיפשתי איך אני פונה על מנת לתקן אותו, הבאתי אותו למרכז שירות לתיקון.
השתמשתי במכשיר רק כמה ימים.
ב13/7 התקשרו אלי על מנת להגיד לי שהמכשיר אינו בר תיקון וששולחים לי חדש שיגיע לנקודת שרות תוך 21 ימי עסקים.
מיותר לציין שזה לא קרה.חייבת לציין שקניתי לחברה וביקשתי החזר כספי בגלל שהחזרתי את המכשיר תוך כמה ימי עסקים.קיבלתי סרוב. השאלה היא כזו האם אני עדיין יכולה לדרוש החזר כספי ואם יש לי עילה לתביעה במידה והיא סרבו לי עוד פעם. תודה | |
|
|
|
| 18/8/2020 09:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 09:52:00 |
| שלום רב אירה,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה?
בהנחה שהעסקה בוצעה פרונטלית הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל (חיבור מעיד על שימוש במוצר).
לפיכך, היה והעסקה בוצעה בבית העסק לא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) ולכן יהיה עליך לפעול בהתאם להחלטת היבואן/יצרן במסגרת תעודת האחריות בו הוחלט על החלפה.
| |
|
|
|
| 16/8/2020 09:25 |
אייל |
 | | מחבר: | אייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 09:25:01 |
| רכשתי מזגנים מחברת אולסייל בע"מ כאשר זמן האספקה שהתחייבו היה 14 ימים, כבר בתחילה היתה בעייה עם מחסן האספקה בין הכמות שנרכשה לבין מה שרצו לספק בפועל, יצרתי קשר עם אולסייל והתרעתי מספר רב של פעמים ולמרות הבטחות חוזרות ונישנות שזה מטופל בפועל המוצרים הגיעו באיחור רב לאחר 18 "ימי עסקים" הרבה מעבר למתחייב במסמך ההזמנה, הובטח ע"י נציג המכירות שעבד מולי שיצור עמי קשר בחור בשם ברק שבסמכותו לטפל ולפצות אך לאחר ניסיונות רבים ותרוצים שונים כגון: עסוק, אבל וכו' עד היום לא חזר אלי למרות התחייבות למעשה הם המתינו שאתיאש ולא אתקשר שוב, יש ברשותי הקלטות של כלל השיחות עם הנציגים השונים, האם אני זכאי לפיצוי בהתאם לחוק ואי עמידה בזמני האספקה
מה עלי לעשות ?
| |
|
|
|
| 17/8/2020 15:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 15:41:39 |
| שלום רב אייל,
מה הנזק שנגרם לכם, ככל שנגרם?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2020 | | שעה: | 23:29:11 |
|
|
|
| 17/8/2020 15:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 15:31:33 |
| שלום רב אמיר,
בפנייתך למועצה לצרכנות באמצעות אחת הדרכים שציינתי לעיל, עליך לציין את מספר הפניה ואת דרישתך לקבל את כל המסמכים ( אך לפני כן, אני מציעה כי תבדוק אולי בדוא"ל שלך אולי נשלחו אליך כל המסמכים) | |
|
|
|
| 16/8/2020 08:41 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 08:41:54 |
| שלום רב, רכשתי כרטיסים להופעה בחו"ל ועתה אני מתקלת בקשיים מול נציגות החברה בברצלונה, הם טוענים ששלחו לי הודעה על כך שהמופע נדחה והאם ברצוני לבטל - אני לא קיבלתי שום הודעה במייל וגיליתי לבד על הדחייה, פנייה אישית שלי אליהם לביטול נענתה בשלילה בטענה שעבר המועד.
לאחרונה מצאתי שיש לחברה נציגות ישראלית, האם אני יכולה לפנות אליהם בבקשה להסברים מדוע לא הודיעו לי וכיצד אפשר לקבל החזר מלא?
האם יש תנאי מסוים לפנייה כזו דרך הנציגות הישראלית, למשל, זמן שבו הנציגות נמצאת פה בארץ או גם אם היא הוקמה לפני חודש אפשר לפנות דרכה? החברה הבינלאומית קיימת שנים רבות ברחבי העולם.
תודה רבה | |
|
|
|
| 17/8/2020 15:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 15:29:03 |
| שלום רב מור,
אם לחברה הזרה יש נציגות מוסמכת בישראל, תנסי לפנות לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 16/8/2020 01:14 |
מ.ר. |
 | | מחבר: | מ.ר. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 01:14:15 |
| | שלום רב, ביצענו הזמנת מטבח בסך של כ-40,000 ש"ח ושילמנו מקדמה של כ-5,000 ש"ח. לפני הגעתנו לפגישה מדדנו בביתנו מדידה ראשונית ולא מקצועית ע"מ שהמעצבת תוכל להתרשם ולהכין לנו תכנית מתאימה. יודגש כי בפרסומי החברה נמסר כי העיצוב הוא ללא עלות. לאחר הפגישה לא קיבלנו העתק מהתכנית ונמסר לנו כי תכנית סופית תבוצע לאחר מדידות סופיות ע"י החברה ואכן בוצעו מדידות בביתנו ונמסר לנו כי התכנית שהוצעה לנו והתאימה לנו ותומחרה בהתאם, לא מתאימה ויש להגיע לפגישת יעוץ נוספת. מיותר לציין כי החברה לא התחילה בייצור המטבח ולא נעשתה שום פעולה למעט מדידות בביתנו. לפיכך החלטנו לבטל את העסקה והגשנו מכתב ביטול לאחר 13 יום. מה דינם של דמי הביטול שעלינו לשלם אם נכתב בהזמנה שבמקרה של ביטול ההזמנה ייגבה סכום של 10%(לא צויין מאיזה סכום).האם לא שמורה לנו הזכות לביטול העסקה תמורת סכום של 5% או 100 ש"ח, הנמוך מביניהם? (יצויין כי הסכום נגבה וחוייב בכרטיס אשראי) | |
|
|
|
| 17/8/2020 15:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 15:25:35 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
עם זאת , הנחיות הרשות להגנת הצרכן בעניין הזמנה מיוחדת קובעת כי לצרכן קמה הזכות לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים מביצוע העסקה, ולעניין תכנון ועיצוב הרשות קובעת כי:
"עוסקים יכולים לתת את שירותי התכנון והעיצוב כעסקה
נפרדת העומדת בפני עצמה, מתומחרת באופן נפרד ומוצגת לצונן מראש כעסקה נפרדת, שיש לה מחיר
נפרד (גם אם העוסק מחליט מטעמיו הוא שלא לגבות מחיר זה מראש) ובתנאי שהדברים יהיו ברורים לצרכן . "
להלן הקישור לאתר הרשות להגנת הצרכן בנושא "מדיניות אכיפה בעניין ביטול עסקה לרכישת טובין שיוצרו על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן":
https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/cpfta_mem8/he/docs_cpfta_BitulIskaDrishotMeyuhadot.pdf
(ראה בעמוד 6).
לפיכך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך בציון האמור בהנחיות הרשות להגנת הצרכן, ולאחריו, אם תתקל בבעיה תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 15/8/2020 20:42 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2020 | | שעה: | 20:42:52 |
| שלום,
הגשתי תלונה ב 21/7, ומופיעה לי במצב התלונה שהתלונה התקבלה.
רציתי לשאול כמה זמן בערך לוקח עד שמתחילים לטפל בפנייה, וכמה זמן לוקח הטיפול בד"כ.
מספר הפנייה שלי היא 712301
תודה מראש | |
|
|
|
| 17/8/2020 14:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 14:47:06 |
| שלום רב רון,
ייתכן שבשל עומסים בפניות למועצה לצרכנות, זמן הטיפול בפנייתך יכול להיות ארוך מהרגיל.
בכל מקרה פנייתך הועברה לאחראי בתחום לבירור העניין. | |
|
|
|
| 13/8/2020 21:17 |
שלמה |
 | | מחבר: | שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2020 | | שעה: | 21:17:49 |
| באתר ACE יש "מבצע 15% הנחה נוספים" כולל כפל מבצעים, אך המחיר הסופי נותר בעינו כשמנסים לרכוש.
לדוגמא: https://imgur.com/a/YlZ78iL
האם הפרסום תקין, חוקי? | |
|
|
|
| 17/8/2020 09:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 09:14:29 |
| שלום רב שלמה,
עקרונית,סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר, הטעיה בפרסום
סעיף 15 בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"15. (א) עוסק שהודיע ברבים או במקום העסק על מכירה מיוחדת, יבהיר אילו טובין או שירותים כלולים בה ואילו טובין או שירותים אינם כלולים בה, את מחירם אצלו לפני המכירה ואת שיעור ההנחה או המחיר לאחר ההנחה, וכן תנאי המכירה המיוחדת."
סעיף 17ב(א) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"17ב. (א) עוסק המציע, המציג או המוכר טובין לצרכן יציג על גביהם או על גבי אריזתם את מחירם הכולל."
בהנחה שהעסקה לא בוצעה באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בענין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
| |
|
|
|
| 17/8/2020 13:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 13:54:39 |
| שלום רב שלמה,
בהמשך לאמור לעיל, האם יש ברשותך ראיה כי המחיר הסופי נשאר בעינו כשמנסים לרכוש, האם תוכל לשלוח קישור התומך בטענתך זו (מלבד הקישור שצירפת)?
| |
|
|
|
| 14/8/2020 23:28 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2020 | | שעה: | 23:28:52 |
|
|
|
| 17/8/2020 13:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 13:39:50 |
| שלום רב אמיר,
|
|
|
| 14/8/2020 21:25 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2020 | | שעה: | 21:25:57 |
| שלום רב, אני מקבל הודעות לנייד מגרוזלם פוסט.
באמת התעניינתי במוצרים שלהם בעבר. אך בכל הודעה אני משיב 'הסר' למספר שמבקשים ומקבל שוב ושוב הודעות.
כיצד אני יודע את מי לתבוע ? החברה עצמה ? או חברה שמנהלת את שליחת ההודעות., ואם כן כיצד יכול לדעת מי היא ולאתר אותה ?
אשמח לעזרה. | |
|
|
|
| 17/8/2020 13:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 13:29:24 |
| שלום רב עומר,
פנה אל החברה בכתב בציון דרישתך להפסיק את שליחת פרסומת מסחרית, בניגוד לסעיף 30א בחוק התקשורת(בזק שידורים) ולאחריו אם בקשתך לא תתקבל באפשרותך לשקול תביעה(לרכז את כל ההודעות שנשלחו לך לאחר בקשתך), למידע בעניין חוק הספאם ראה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/email-spam-law
| |
|
|
|
| 14/8/2020 17:11 |
jerviskarlo.albudin@ul.com |
 | | מחבר: | jerviskarlo.albudin@ul.com (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2020 | | שעה: | 17:11:06 |
| Hi. i work for UL in the Philippines and we are trying to
look for the Rules and procedures for when defective or dangerous goods are found in the Israel market like product
recall instructions, bans, penalties or any related information. Which legislations can we find them and where can we read a copy?
| |
|
|
|
| 17/8/2020 13:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 13:16:27 |
| שלום רב אדון,
תנסה לפנות אל מכון התקנים הישראלי בקישור שלהלן:
https://www.sii.org.il/
בנוסף, תוכל לברר מול משרד הכלכלה והתעשייה וכן לרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן בקישורים הללו:
https://www.gov.il/he/departments/ministry_of_economy
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
| |
|
|
|
| 14/8/2020 03:34 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2020 | | שעה: | 03:34:14 |
| שלום לאחרונה שקעתי לעולם הקניות באינטרנט ומצאתי מוצרים "חשודים" במה הכוונה -מוכר ומספר מוכרים האמת עם מוניטין טוב כפי שנראה מוכרים מוצרים במחירים מאוד מאוד זולים ואומנם זה לא יוצא דופן זה אפשרי בהחלט שמדובר על מוצרים גנובים -בעיקר בגגל מקורם -אני אוהב לעסוק בתחומים כמו תכנות וכדומה לדוגמא ולכן מבקר בפורמים של פריצה פרומים של כובע לבן מה שנקראה ומוסריים ומתוכם קישרו אותי למוכרים של ציוד אלקטרוני ניטצי וספציפי מאוד הכול משבבים קטנים ועד למחשבים שלמים ומערכות סאונד
איני יודע אם המוצרים גנובים או מזוייפים ומוסבר שאם המוצרים לא מספקים אפשר להחזירם -כמובן שלא בדיוק מדובר על חנות אלה יותר בסגנון איביי וקנייה ישירה
אם אפשר להחזירם ועם המוניטין הטוב של המוכרים אני מניח שגם אם המוצרים מזוייפים ולכן זולים איכותם ככל הנראה טובה
מה שכן אין לי מושג אם זה כחוק לקנות מוצרים שאני חושד שגנובים -אבל כמובן לא יודע בוודאות ולכן לא קניתי עדיין
(ובגלל שאיני יכול להיות בטוח גם לא אקנה)
אבל היה ואם הייתי קונה ובדיעבד היה מתגלהשאכן מדובר על מוצרים גנובים או לא כשרים באופן אחר מה יהיה עליו לעשות?
להחזירם ? תהיה לי דרך לקבל פיצויי? -כמובן שאם מדובר על עסקא ישנה המוכרים סביר להניח לא יסכימו לקבל בחזרה
איך כל העניין עובד? האם אני אהיה אחרי על תשלום קנס או משהוא שכזה
-אני מניח שכדי שפשוט הימנע והתרחק מספקים חשודים אבל הרבה פעמים באמת מדובר באנשים הגונים שפשוט מוכרים דברים בזול כך שאני שואל -כמובן שאם יש מיתוג על משהוא וזה ככל הנראה מזוייף זה עדיף פחות אבל יש שבבים גנריים לדוגמא שאין עליהם פטנטים או קניין רוחני ואם ייצרן מסין מוכר אותם בעשירית המחיר זה משתלם מאוד אומנם אין לי יכולת לענות על באיכות
תודה...
וכן כתבתי הרבה כי זאת שאלה שמדאיגה אותי לדעתי רבים מאיתנו כרגע נוברים לתוך קניות דרך האינטרנט ולא תמיד אפשר לראות מאיפה הסחורה מגיעה והספקים לא תמיד מהימנים
כך שמה אפשר לעשות עם חשדות אלו? | |
|
|
|
| 14/8/2020 10:33 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2020 | | שעה: | 10:33:48 |
| | האחריות היא על המוכר ולא על הקונה. הקונה לא אמור להיות מבין בתחום. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 17/8/2020 10:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 10:21:45 |
| שלום רב חיים,
עקרונית, חוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, כם שמפורט בסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, לנוחיותך מצ"ב הקישור לחוק הגנת הצרכן:
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/089_001.htm
היות שלא בוצעה רכישה כפי שציינת :"...אבל כמובן לא יודע בוודאות ולכן לא קניתי עדיין..." ובמידה שלטענתך מדובר בהטעיה בטיב המוצר או באיכותו באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה לבירור העניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2020 | | שעה: | 23:29:27 |
|
|
|
| 17/8/2020 09:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 09:28:33 |
| שלום רב אמיר,
בפנייתך למועצה לצרכנות באמצעות אחת הדרכים שציינתי לעיל, אנא ציין את מספר הפניה ואת דרישתך לקבל את כל המסמכים ( אך לפני כן, אני מציעה כי תבדוק אולי בדוא"ל שלך אולי נשלחו אליך כל המסמכים) | |
|
|
|
| 13/8/2020 19:53 |
כפיר |
 | | מחבר: | כפיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2020 | | שעה: | 19:53:12 |
| נעשתה הזמנה של מוצר חשמלי טלפונית דרך כרטיס אשראי
לפני כחודשיים, שולם לעסק כ20% ממחיר המוצר לשיריון המוצר בשבילי.
זמן האספקה היה עד חודשיים ,כלומר עבר זמן ההספקה של המוצר.
אך כאשר ביררתי ביטול עסקה עם בעל העסק התברר שבגלל שבמסמך ההזמנה רשום "לא ניתן לבטל או לשנות את ההזמנה עקב שיריון במיוחד בשביל הלקוח", לא ניתן לבטל את ההזמנה ואצטרך לחכות למוצר כעוד חודש ימים.
האם בעל עסק מכוסה חוקית עקב המשפט שרשום בהזמנה או שהחוק מאפשר לי לבטל את העבקה ולקבל את כספי ?
תודה מראש :) | |
|
|
|
| 17/8/2020 08:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 08:59:14 |
| שלום רב כפיר,
האם מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן בעקבות העסקה, כקבוע בסעיף 14ג(ד)בחוק הגנת הצרכן? אם לאו, הרי שעקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בנכס-מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובמידה שהביטול נעשה עקב היעדר אספקת המוצר במועד שסוכם בניכם אזי' הביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ג),14ג(ב), 14ה בחוק הגנת הצרכן.
יצוין כי סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
היה ולא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות שלך, אזי' באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
ואם תתקל בבעיה אנא הגש תלונה באתר המועצה הישראלית לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 13/8/2020 18:59 |
לירון |
 | | מחבר: | לירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2020 | | שעה: | 18:59:42 |
| נתקלתי באחת מרשת החנויות סלולאר בארץ שיש לה גם סניף באילת , אשר מפרסמת מחיר של המוצר המסויים בכל הארץ ומחיר שלו באילת , אבל למיטב זיכרוני המחיר אמור להיות מחיר המקור ללא מע"מ מה שאומר אם המוצר 3299 ש"ח עולה בכל הארץ באילת הוא אמור לעלות 2819 ש"ח - אך הם מפרסמים אותו ב100 ש"ח יותר בבירור איתם הם טוענים שהמחירים מעודכנים וכי באילת זה לא בדיוק פחות המע"מ.
האם אני טועה או שמא הם מטעים אותנו.
| |
|
|
|
| 17/8/2020 08:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 08:46:12 |
| שלום רב לירון,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה.
בהנחה שלא בוצעה רכישה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
|