| 13/8/2020 10:46 |
דודו |
 | | מחבר: | דודו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2020 | | שעה: | 10:46:41 |
| | ביקרתי אצל רופא לצורך איבחון האם נידרש ביצוע תהליך פולשני, בעת זימון התור נאמר לי כי במידה ולא יהיה צורך בתהליך אזי אשלם 150 שקל, במידה ויש צורך אזי אשלם על התהליך ללא 150 השקל !! הרופא בדק וטען כי אין צורך, למרות זאת עשיתי ביופסיה ושם היה ממצא שדרש ניתוח, פניתי לרופא לקביעת תור לניתוח אך ביקשתי זיכוי של ה 150 שקל בגלל הטעות באיבחון ועל פי התנאים שניקבעו. הרופא לא מסכים להחזר הכסף ופניתי לרופא אחר ( עד כדי כך טעבה שנידרשתי ל 4 ניתוחים 2 בהרדמה מלאה בבית חולים תוך אישפוזים ) , פניתי שוב לרופא בבקשה ההחזר של ה 150 שקל בפקס. הרופא צילצל אלי צרח עלי וניתק את הטלפון לא לפני שאמר " לא אשלם פנה לבית המשפט העליון" . מה ניתן לעשות ? מול איזה גוף ניתן לבקש את הכסף ? תודה | |
|
|
|
| 16/8/2020 21:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 21:58:52 |
| שלום רב דודו,
האם פנית אל הרופא דרך קופת חולים? אם כן, באפשרותך לעיין בתקנון קופת חולים בעניין.
| |
|
|
|
| 17/8/2020 13:26 |
דודו |
 | |
|
| 17/8/2020 13:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 13:34:09 |
| שלום רב דודו,
אם כך והיות שאתה מציין כי:"...בעת זימון התור נאמר לי..." על פניו אם אין ראיה התומכת בטענתך, הרי שבמידה שבית העסק יטען אחרת, הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית בניכם שבו רק בית המשפט מוסמך להכריע. | |
|
|
|
| 18/8/2020 17:35 |
דודו |
 | | מחבר: | דודו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 17:35:25 |
| | הקלטתי שיחה של חברה וביקשה לדעת על התנאים והדבר האמור נאמר לה. זה ניתן לקחת כמדיניות שתפסה עבורי ? תודה רבה | |
|
|
|
| 19/8/2020 08:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 08:03:38 |
| שלום רב דודו,
אם כך, תנסה לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין לאחריו אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות (יש לצרף כל את הראיה שאתה טוען שיש לך וכן את הקבלה). | |
|
|
|
| 18/8/2020 18:58 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 18:58:19 |
| לאחרונה שהגשתי תלונה אליכם.
בסטטוס מופיע כי הטיפול הסתיים. לא ברור מה הסתיים ואיך בדיוק | |
|
|
|
| 19/8/2020 07:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 07:59:50 |
| שלום רב מורן,
אנא צייני את מספר הפניה . | |
|
|
|
| 16/8/2020 12:43 |
שיר רגב |
 | | מחבר: | שיר רגב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 12:43:28 |
| יש לי חוב לחברת הגיחון תאגיד המים של י-ם, החוב נוצר עקב כך שדואר שלהם לא הגיע לידי.החוב התברר רק כאשר עיקלו את חשבוני. אני מוכן לשלם את כל החוב(כמו שאני משלם לחברת חזמל באופן סדיר), אך הם הוסיפו עליו ריביות ואגרות גביה כך שהו צמח, אם חובת החוב כולו היא עלי או שלהם ע"פ הצהרתם המצורפת היא לברר או לתת לי הסדר חוב מקל? הנה הצהרתם על מדיניות האכיפה של הגיחון!
מדיניות אכיפה בגיחון
מדיניות האכיפה בחברת הגיחון:
חברת הגיחון עושה כל הנדרש כדי למנוע מלקוח להכנס למעגל האכיפה.
להלן מספר דוגמאות:
1. מתן 18 יום לפרעון כל חשבון.
2. מכתב הודעה על חוב.
3. מגוון אפשרויות לשלם את חשבון המים: באמצעות המענה הטלפוני האנושי או הממוחשב, הוראת קבע, אתר האינטרנט, טלפון חכם וכיוצ"ב.
4. מבצעי מחיקת חוב.
5. פריסת הצטברות חוב למספר תשלומים רחב.
6. קבלת חשבון המים באמצעות דוא"ל.
7. מענה במוקדים הטלפוניים והפרונטליים המייעץ ללקוח כיצד לפרוס את החוב.
8. הקלה בחיובים לצרכנים זכאי הקצבה לפי הוראת רשות המים (לחץ לקריאה).
בגין אי תשלום, חברת הגיחון מחוייבת לפעול בפעולות אכיפה לפי השלבים הבאים:
שלב א': אכיפה מנהלית, בהתאם לפקודת המיסים (גבייה) התשע"א- 2010
שלב ב': ניתוק מד המים בהתאם לכללי תאגידי מים וביוב (ניתוק אספקת מים) התשע"ה- 2015
שלב ג': אכיפה משפטית.
להלן פירוט שלבי האכיפה:
שלב א':
מכתב הודעה על חוב.
מכתב התראה ראשון.
מכתב התראה שני, נשלח בדואר רשום.
שליחת מסרון – ניסיון יצירת קשר עם הלקוח בטרם ביצוע הליכי אכיפה מנהליים.
עיקול בנק.
עיקול צד ג'.
ניסיון יצירת קשר טלפוני עם הלקוח.
עיקול מיטלטלין ברישום.
עיקול מיטלטלין בפועל.
שלב ב':
שליחת מכתב טרם ניתוק.
קבלת אישור מרשות המים לניתוק. (לצרכנים פרטיים בלבד)
ניתוק מד המים.
שלב ג':
טיפול משפטי.
המחאות חוזרות:
עם חזרת המחאה מהבנק, נשלח מכתב ללקוח.
לאחר כשבועיים תועבר ההמחאה לטיפול משפטי. | |
|
|
|
| 18/8/2020 16:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 16:57:06 |
| שלום רב שיר,
בעניין זה פני אל הרגולטור- רשות המים בקישור שלהלן:
http://www.water.gov.il/hebrew/Pages/home.aspx
וכן תוכלי לברר אולי מול הסיוע המשפטי במשרד המשפטים בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/service/legal_aid_application | |
|
|
|
| 16/8/2020 12:31 |
tam |
 | | מחבר: | tam (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 12:31:30 |
| שלום,
רכשתי לפני פחות מחודש מוצר מחברה שנוגעת במוצרי השיער, המוצר עצמו עלה 700 ש"ח.
המוצר לא נתן תוצאה כפי שהובטח, כשהתקשרתי להסביר את הנושא הפקידה אמרה לי שלא ניתן לעשות עם זה כלום בגלל שהשתמשתי בו (אמרו לי שאני צריכה להשתמש בו כמה פעמים בשביל לראות תוצאה).
מה ניתן לעשות בנושא?
| |
|
|
|
| 18/8/2020 16:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 16:42:40 |
| שלום רב tam,
את מציינת כי:
"...המוצר לא נתן תוצאה כפי שהובטח..."- מה הבטיחו לך?
האם פנית אל בית העסק בכתב לבירור העניין אם כן, מה נאמר לך?
במידה שאת מעוניינת שנברר מול בית העסק פני אליהם בכתב לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 16/8/2020 12:14 |
ליאורה |
 | | מחבר: | ליאורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 12:14:04 |
| שלום,
האם מותר לחנות לעשות הטבה - קנה ב1000 קבל רמקול מתנה או קנה מוצר מסוים ב1000 קבל רמקול מתנה
בלי הגבלת זמן?
האם זה מבצע רגיל? שמוגבל בזמן?
לא יכול להיות שקוראים לזה הטבה ולא מבצע ואז משאירים את זה המון זמן.
תודה,
ליאורה | |
|
|
|
| 18/8/2020 16:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 16:35:59 |
| שלום רב ליאורה,
אשמח אם תשלחי קישור לפרסום המבצע שראית או שתגישי בקשת יעוץ באתר המועצה לצרכנות בצירוף העתק מהפרסום.
עקרונית, סעיף 8 בחוק הגנת הצרכן מגדיר מהי "מכירה מיוחדת" כדלקמן:
"מכירה מיוחדת" - מכירת סוף עונה, מכירת חיסול מלא או חלקי, מכירה לרגל אירוע כלשהו, מכירה שבה מוצעת לצרכן הטבה נוסף על הטובין או על השירותים שבעבורם שילם, או כל מכירה אחרת שבה מוצעים הטובין או השירותים של העסק, כולם או חלקם, במחירים מוזלים לתקופה מסוימת, שלא בדרך מתן הנחה לצרכן פלוני;"
סעיף 6 בתקנות הגנת הצרכן (מכירות באשראי, מכירה מיוחדת ועסקה ברוכלות), תשמ"ג-1983 יכול לענות לשאלתך בקובעו כי:
"6. עוסק אשר הודיע ברבים או במקום העסק על מכירה מיוחדת של טובין חייב –
(1) לציין בהודעתו את מחיר הטובין ומחירם בעסקו לפני המכירה המיוחדת; לא היה מחיר הטובין שלפני המכירה המיוחדת בתוקף 21 ימים רצופים לפחות לפני התחלת המכירה המיוחדת, יציין העוסק בהודעתו את התקופה שבה היה המחיר בתוקף;
תק' תשנ"א-1991
(2) להבהיר בהודעתו אלו טובין כלולים במכירה המיוחדת ולתאר את סוג הפגם שבהם;
(3) להציג את הטובין הכלולים במכירה המיוחדת בנפרד או לסמנם בסימון מיוחד או לייחדם בדרך סבירה אחרת;
(4) להחזיק מלאי סביר של הטובין הכלולים במכירה המיוחדת, זולת אם ציין העוסק בהודעתו אחרת."
" | |
|
|
|
| 16/8/2020 10:54 |
דוד לינסקי |
 | | מחבר: | דוד לינסקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 10:54:24 |
| לפני כשנתיים וחצי אבי נפטר. מס' ימים לאחר מכן, אמא שלי התקשרה לספק הקו הסלולרי וביקשה לבטל את החשבון שלו (וציינה שזה עקב פטירה) ואמרו לה שאכן הקפיאו. כעת היא קיבלה חשבון טלפון (לאחר זמן רב שלא קיבלה) וראתה שישנו חיוב עבור הקו הישן של אבא שלי. היא התקשרה לברר מה קרה ונאמר לה שהחשבון אכן הוקפא, אבל לאחר 3 חודשים התקבלה הודעת ווטסאפ עם בקשה לבטל את ההקפאה של הקו (עם טענה שקיימת ההודעה במערכת שלהם) וסירבו לתת החזר על השנתיים שבהן היא חוייבה על חשבון שלא בשימוש. מיותר לציין שלא נשלחה שום הודעה, לא ממני ולא מאמא שלי.
האם יש מה לעשות עם זה? אם כן, איך ניגשים לזה? | |
|
|
|
| 16/8/2020 11:41 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 11:41:18 |
| | כשלקוח מבקש לבטל חשבון, חברה צריכה לבטל חשבון ולא להקפיא אותו. צריך להקשיב לאותה הקלטת שיחה שאמורה להיות בחברת התקשורת, בין אם זה משרד התקשורת (אפשר להגיש שם תלונה דרך האתר שלהם) ובין אם זה המועצה, ולראות אם נעשתה הטעיה בנושא או בדברים אחרים (בכל חודש מרץ צריך להגיע פירוט שנתי של החיובים). אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 18/8/2020 16:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 16:06:22 |
| שלום רב דוד,
האם יש לאמך ראיה התומכת בטענתה שביקשה לבטל את העסקה?
אתה מציין כי:
"...היא התקשרה לברר מה קרה ונאמר לה שהחשבון אכן הוקפא, אבל לאחר 3 חודשים התקבלה הודעת ווטסאפ עם בקשה לבטל את ההקפאה של הקו (עם טענה שקיימת ההודעה במערכת שלהם)..."- האם ביקשתם לקבל את ההודעה המדוברת, ככל שישנה?
במידה שאתם מעוניינים שנברר בעניין אנא פנו אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם, לאחריו הגישו תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/8/2020 11:06 |
משה.ל |
 | | מחבר: | משה.ל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 11:06:22 |
| למועצה לצרכנות שלום רב.
אדם שיש לו אחריות מזגן למשך שנתיים
ולאחר שנה חברת המזגנים טענה שנגמר לו האחריות/ביטוח ואמרו לו לעשות ביטוח/להרחיב אחריות , אותו אדם בתום לב עשה את ההרחבה.
ולאחר זמן מה הלקוח גילה שהוא מבוטח בכלל למשך שנתיים.
התקשר לחברה ורצה לבטל את האחריות שסתם עשו לו בחברה .
לאחר המון טלפונים והתעסקות רבה בנושא הסכימו לבטל וחייבו עוד בדמי ביטול !!!
אשמח לדעת מה אפשר לעשות בנידון זה נראה לי ממש לא הוגן . | |
|
|
|
| 18/8/2020 14:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 14:33:17 |
| שלום רב משה,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...ולאחר זמן מה הלקוח גילה שהוא מבוטח בכלל למשך שנתיים..."- האם מדובר בביטוח מול אותה חברה?
האם כעת יש לך ביטוח כפול מול אותה חברה על אותו מוצר?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, כאשר הסעד במקרה בו ההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על מנת לבדוק את פנייתך, אנא פנה אל בית העסק בכתב לבירור העניין לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/8/2020 10:47 |
חני |
 | | מחבר: | חני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 10:47:11 |
| שלום,
בעת הזמנת סופ״ש בבית הארחה, ניתנה לנו הבטחה כתובה כי החדרים של כל בני המשפחה יהיו קרובים.
בפועל, הם מיקמו אחד מאיתנו בבניין אחר בטענה שמשפחה אחרת החליטה ברגע האחרון להישאר ולכן החדר שלנו למעשה לא התפנה.
הם לא הסכימו בשום אופן לשנות וגם לא לפצות באיזשהו אופן.
האם יש עילה לתביעה בבית משפט לתביעות קטנות?
תודה! | |
|
|
|
| 18/8/2020 14:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 14:29:31 |
| שלום רב חני,
אם יש הסכם בניכם המתייחס לעניין, פני אל בית העסק בכתב לבירור העניין, ואם תתקלי בבעיה, באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/8/2020 10:24 |
יערה |
 | | מחבר: | יערה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 10:24:35 |
| שלום רב
במקרה של החלטת הממשלה על סגר כללי בתקופת החגים - האם חופשה שהייתה מתוכננת (נקנתה שנה מראש) בחו"ל בחגים תבוטל בהחזר מלא בשל החלטה גורפת שאינה תלויה בלקוח?
תודה | |
|
|
|
| 18/8/2020 13:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 13:55:47 |
| שלום רב יערה,
האם תוכלי לפרט את פנייתך?
האם אינך מסכימה לביטול העסקה והשבת מלוא כספך? | |
|
|
|
| 16/8/2020 10:03 |
מ.ר. |
 | | מחבר: | מ.ר. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 10:03:59 |
| בהמשך להודעה קודמת- אנחנו זוג גימלאים, האם יש לכך משמעות מבחינת ביטול העסקה (למרות שלא מדובר בעסקת מכר מרחוק).
תודה עבור התשובה | |
|
|
|
| 18/8/2020 13:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 13:14:37 |
| שלום רב אדון,
בהנחה שמדובר בעסקה פרונטלית(בבית העסק), אזי' התשובה הינה שלילית.
| |
|
|
|
| 16/8/2020 09:59 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 09:59:30 |
| שלום,
רכשנו טלוויזיה של סמסונג לפני שנה ו3 חודשים במחיר של 3000 שקלים. בנוסף עשינו הרחבת אחריות דרך החברה שאחראית על התיקונים ונאמר לנו שאחריות היא על הכל למעט שבר במסך.
אחרי שנה הטלוויזיה התחילה לקפוץ ואי אפשר לראות כלום. חיכינו שבוע לטכנאי שבא לכמה דקות ולא עשה כלום רק אמר שיתאמו איתנו למחרת טכנאי חדש להחלפת כרטיס מסך. עבר שבוע שלם ואף אחד לא יצר איתנו קשר, אי אפשר גם להגיע לחברה טלפונית כדי לתאם איתם בעצמהנו, אלא רק לשלוח הודעות ואין מענה. אחרי שבוע סופסוף התקשרו והביאו לנו טכנאי ליום שישי. הטכנאי הגיע ראה שזה לא בעיה בכרטיס מסך אלא בעיה בפאנל. הוא טוען שלא מתקנים אצלם יותר פאנלים ואם אנחנו רוצים זה או להוסיף 800 שקל לשדרוג ולקבל טלוויזיה חדשה או לקבל טלוויזיה מעודפים שהיו תקולות ותיקנו אותן.
למה אחרי שנה ו3 חודשים שאני שילמתי 3000 שח על טלוויזיה חדשה, עכשיו אני צריכה להוסיף עוד 800 או לקבל טלוויזיה מעודפים?! מי שמע על דבר כזה?! במיוחד שלא אמרו לנו מראש שאין תיקונים של פאנלים... אז למה משלמים עוד כסף על אחריות?!
יש מה לעשות עם זה? | |
|
|
|
| 18/8/2020 13:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 13:10:01 |
| שלום רב עדי,
היות שתקופת האחריות הראשונה על פי החוק, חלפה(תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה)) עליך לעיין באחריות המורחבת שיש ברשותך ולפעול בהתאם.
במידה שתתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונתך באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 14/8/2020 23:29 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2020 | | שעה: | 23:29:43 |
| | איך אני יכול לראות את נכתב התלונה ששלחתי אליכם והטיפול בה נסגר? | |
|
|
|
| 18/8/2020 09:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 09:55:01 |
| שלום רב אמיר,
אם ידועה לך מספר הפניה,תוכל לפנות אלינו באמצעות פקס שמספרו :03-6241035
או באמצעות דוא"ל : doc@consumers.org.il
בפנייתך למועצה לצרכנות באמצעות אחת הדרכים שציינתי לעיל, עליך לציין את מספר הפניה ואת דרישתך לקבל את כל המסמכים ( אך לפני כן, אני מציעה כי תבדוק אולי בדוא"ל שלך אולי נשלחו אליך כל המסמכים) | |
|
|
|
| 16/8/2020 09:37 |
אירה |
 | | מחבר: | אירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 09:37:09 |
| שלום.
ב 12/6 רכשתי מכשיר
21/6 קיבלתי אותו.
5/7 אחרי שהוא כבר היה תקול כמה ימים וחיפשתי איך אני פונה על מנת לתקן אותו, הבאתי אותו למרכז שירות לתיקון.
השתמשתי במכשיר רק כמה ימים.
ב13/7 התקשרו אלי על מנת להגיד לי שהמכשיר אינו בר תיקון וששולחים לי חדש שיגיע לנקודת שרות תוך 21 ימי עסקים.
מיותר לציין שזה לא קרה.חייבת לציין שקניתי לחברה וביקשתי החזר כספי בגלל שהחזרתי את המכשיר תוך כמה ימי עסקים.קיבלתי סרוב. השאלה היא כזו האם אני עדיין יכולה לדרוש החזר כספי ואם יש לי עילה לתביעה במידה והיא סרבו לי עוד פעם. תודה | |
|
|
|
| 18/8/2020 09:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 09:52:00 |
| שלום רב אירה,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה?
בהנחה שהעסקה בוצעה פרונטלית הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל (חיבור מעיד על שימוש במוצר).
לפיכך, היה והעסקה בוצעה בבית העסק לא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) ולכן יהיה עליך לפעול בהתאם להחלטת היבואן/יצרן במסגרת תעודת האחריות בו הוחלט על החלפה.
| |
|
|
|
| 16/8/2020 09:25 |
אייל |
 | | מחבר: | אייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 09:25:01 |
| רכשתי מזגנים מחברת אולסייל בע"מ כאשר זמן האספקה שהתחייבו היה 14 ימים, כבר בתחילה היתה בעייה עם מחסן האספקה בין הכמות שנרכשה לבין מה שרצו לספק בפועל, יצרתי קשר עם אולסייל והתרעתי מספר רב של פעמים ולמרות הבטחות חוזרות ונישנות שזה מטופל בפועל המוצרים הגיעו באיחור רב לאחר 18 "ימי עסקים" הרבה מעבר למתחייב במסמך ההזמנה, הובטח ע"י נציג המכירות שעבד מולי שיצור עמי קשר בחור בשם ברק שבסמכותו לטפל ולפצות אך לאחר ניסיונות רבים ותרוצים שונים כגון: עסוק, אבל וכו' עד היום לא חזר אלי למרות התחייבות למעשה הם המתינו שאתיאש ולא אתקשר שוב, יש ברשותי הקלטות של כלל השיחות עם הנציגים השונים, האם אני זכאי לפיצוי בהתאם לחוק ואי עמידה בזמני האספקה
מה עלי לעשות ?
| |
|
|
|
| 17/8/2020 15:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 15:41:39 |
| שלום רב אייל,
מה הנזק שנגרם לכם, ככל שנגרם?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 14/8/2020 23:29 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2020 | | שעה: | 23:29:11 |
|
|
|
| 17/8/2020 15:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 15:31:33 |
| שלום רב אמיר,
בפנייתך למועצה לצרכנות באמצעות אחת הדרכים שציינתי לעיל, עליך לציין את מספר הפניה ואת דרישתך לקבל את כל המסמכים ( אך לפני כן, אני מציעה כי תבדוק אולי בדוא"ל שלך אולי נשלחו אליך כל המסמכים) | |
|
|
|
| 16/8/2020 08:41 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 08:41:54 |
| שלום רב, רכשתי כרטיסים להופעה בחו"ל ועתה אני מתקלת בקשיים מול נציגות החברה בברצלונה, הם טוענים ששלחו לי הודעה על כך שהמופע נדחה והאם ברצוני לבטל - אני לא קיבלתי שום הודעה במייל וגיליתי לבד על הדחייה, פנייה אישית שלי אליהם לביטול נענתה בשלילה בטענה שעבר המועד.
לאחרונה מצאתי שיש לחברה נציגות ישראלית, האם אני יכולה לפנות אליהם בבקשה להסברים מדוע לא הודיעו לי וכיצד אפשר לקבל החזר מלא?
האם יש תנאי מסוים לפנייה כזו דרך הנציגות הישראלית, למשל, זמן שבו הנציגות נמצאת פה בארץ או גם אם היא הוקמה לפני חודש אפשר לפנות דרכה? החברה הבינלאומית קיימת שנים רבות ברחבי העולם.
תודה רבה | |
|
|
|
| 17/8/2020 15:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 15:29:03 |
| שלום רב מור,
אם לחברה הזרה יש נציגות מוסמכת בישראל, תנסי לפנות לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 16/8/2020 01:14 |
מ.ר. |
 | | מחבר: | מ.ר. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 01:14:15 |
| | שלום רב, ביצענו הזמנת מטבח בסך של כ-40,000 ש"ח ושילמנו מקדמה של כ-5,000 ש"ח. לפני הגעתנו לפגישה מדדנו בביתנו מדידה ראשונית ולא מקצועית ע"מ שהמעצבת תוכל להתרשם ולהכין לנו תכנית מתאימה. יודגש כי בפרסומי החברה נמסר כי העיצוב הוא ללא עלות. לאחר הפגישה לא קיבלנו העתק מהתכנית ונמסר לנו כי תכנית סופית תבוצע לאחר מדידות סופיות ע"י החברה ואכן בוצעו מדידות בביתנו ונמסר לנו כי התכנית שהוצעה לנו והתאימה לנו ותומחרה בהתאם, לא מתאימה ויש להגיע לפגישת יעוץ נוספת. מיותר לציין כי החברה לא התחילה בייצור המטבח ולא נעשתה שום פעולה למעט מדידות בביתנו. לפיכך החלטנו לבטל את העסקה והגשנו מכתב ביטול לאחר 13 יום. מה דינם של דמי הביטול שעלינו לשלם אם נכתב בהזמנה שבמקרה של ביטול ההזמנה ייגבה סכום של 10%(לא צויין מאיזה סכום).האם לא שמורה לנו הזכות לביטול העסקה תמורת סכום של 5% או 100 ש"ח, הנמוך מביניהם? (יצויין כי הסכום נגבה וחוייב בכרטיס אשראי) | |
|
|
|
| 17/8/2020 15:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 15:25:35 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
עם זאת , הנחיות הרשות להגנת הצרכן בעניין הזמנה מיוחדת קובעת כי לצרכן קמה הזכות לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים מביצוע העסקה, ולעניין תכנון ועיצוב הרשות קובעת כי:
"עוסקים יכולים לתת את שירותי התכנון והעיצוב כעסקה
נפרדת העומדת בפני עצמה, מתומחרת באופן נפרד ומוצגת לצונן מראש כעסקה נפרדת, שיש לה מחיר
נפרד (גם אם העוסק מחליט מטעמיו הוא שלא לגבות מחיר זה מראש) ובתנאי שהדברים יהיו ברורים לצרכן . "
להלן הקישור לאתר הרשות להגנת הצרכן בנושא "מדיניות אכיפה בעניין ביטול עסקה לרכישת טובין שיוצרו על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן":
https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/cpfta_mem8/he/docs_cpfta_BitulIskaDrishotMeyuhadot.pdf
(ראה בעמוד 6).
לפיכך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך בציון האמור בהנחיות הרשות להגנת הצרכן, ולאחריו, אם תתקל בבעיה תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 15/8/2020 20:42 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2020 | | שעה: | 20:42:52 |
| שלום,
הגשתי תלונה ב 21/7, ומופיעה לי במצב התלונה שהתלונה התקבלה.
רציתי לשאול כמה זמן בערך לוקח עד שמתחילים לטפל בפנייה, וכמה זמן לוקח הטיפול בד"כ.
מספר הפנייה שלי היא 712301
תודה מראש | |
|
|
|
| 17/8/2020 14:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 14:47:06 |
| שלום רב רון,
ייתכן שבשל עומסים בפניות למועצה לצרכנות, זמן הטיפול בפנייתך יכול להיות ארוך מהרגיל.
בכל מקרה פנייתך הועברה לאחראי בתחום לבירור העניין. | |
|
|
|
| 13/8/2020 21:17 |
שלמה |
 | | מחבר: | שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2020 | | שעה: | 21:17:49 |
| באתר ACE יש "מבצע 15% הנחה נוספים" כולל כפל מבצעים, אך המחיר הסופי נותר בעינו כשמנסים לרכוש.
לדוגמא: https://imgur.com/a/YlZ78iL
האם הפרסום תקין, חוקי? | |
|
|
|
| 17/8/2020 09:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 09:14:29 |
| שלום רב שלמה,
עקרונית,סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר, הטעיה בפרסום
סעיף 15 בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"15. (א) עוסק שהודיע ברבים או במקום העסק על מכירה מיוחדת, יבהיר אילו טובין או שירותים כלולים בה ואילו טובין או שירותים אינם כלולים בה, את מחירם אצלו לפני המכירה ואת שיעור ההנחה או המחיר לאחר ההנחה, וכן תנאי המכירה המיוחדת."
סעיף 17ב(א) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"17ב. (א) עוסק המציע, המציג או המוכר טובין לצרכן יציג על גביהם או על גבי אריזתם את מחירם הכולל."
בהנחה שהעסקה לא בוצעה באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן על מנת שתיתן את דעתה בענין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
| |
|
|
|
| 17/8/2020 13:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 13:54:39 |
| שלום רב שלמה,
בהמשך לאמור לעיל, האם יש ברשותך ראיה כי המחיר הסופי נשאר בעינו כשמנסים לרכוש, האם תוכל לשלוח קישור התומך בטענתך זו (מלבד הקישור שצירפת)?
| |
|
|
|
| 14/8/2020 23:28 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2020 | | שעה: | 23:28:52 |
|
|
|
| 17/8/2020 13:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 13:39:50 |
| שלום רב אמיר,
|
|
|
|