| 18/8/2020 00:45 |
מרדכי |
 | | מחבר: | מרדכי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 00:45:24 |
| שלום, אני התעניינתי במספר מוצרי נגרות בהזמנה אישית. שלחתי לנגר את הסקיצות והמוצרים הרלונטיים והוא נתן הצעת מחיר של 50,000 ש"ח. הוא ביקש מקדמה של 5,000 ש"ח והגיע למדידות. לאחר המדידות התגלו מספר אי הבנות שבסופן הוא הציע והמליץ שמאוד כדאי לצבוע את אחד המוצרים וזה יהיה בתוספת של 1500 ש"ח. ומכיוון שכך החלטתי שאני רוצה לבטל את העיסקה. אך לטענתו ו אני צריך לשלם על החומרים שהוזמנו ובנוסף גם דמי ביטול בסך 10%.
חשוב לציין שלא חתמתי על שום מסמך בכל ההתנהלות המצוינת לעיל ובנוסף לא קבלתי אפילו פעם אחת הצעת מחיר רשמית על ההזמנה .
בקשתי את כספי בחזרה והוא מסרב להחזיר לי.
מה הדרך לפעול כנגדו?
תודה | |
|
|
|
| 19/8/2020 23:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 23:50:26 |
| שלום רב מרדכי,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...והוא נתן הצעת מחיר של 50,000 ש"ח. הוא ביקש מקדמה של 5,000 ש"ח והגיע למדידות..."האם קיים הסכם בניכם על אף שלא חתמת עליו?
האם קיבלת הצעת מחיר או לאו?
האם הוחל בייצור המוצר? | |
|
|
|
| 17/8/2020 23:48 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 23:48:19 |
| | שלום. נרשמתי לקורס ללימוד תוכנה להנהח. נרשמתי דרך טלפון ומיילים. שילמתי דמי רישום שהם בעצם מקדמה- שולם בהעברה. נכון לעכשיו הם עוד פעם דחו את תחילת הקורס. היה אמור להיפתח ב 20.7, והעבירו ל 18.8 ועכשיו ל8.9 (הסיבות שצויינו לא קשורות לקורונה) אני רוצה לבטל את הרישום שלי.בחוזה כתוב "לא יתאפשר ביטול קורס כלל החל משבועיים לפני פתיחת קורס".אם אני מבטלת עכשיו, האם אני זכאית להחזר דמי רישום? תודה על עזרתכם. נועה | |
|
|
|
| 19/8/2020 23:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 23:42:49 |
| שלום רב נועה,
בפנייתך זו את מציינת שבהסכם כתוב כי:
"... "לא יתאפשר ביטול קורס כלל החל משבועיים לפני פתיחת קורס"..."- לפיכך, פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ואם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 17/8/2020 23:30 |
רעות עמית |
 | | מחבר: | רעות עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 23:30:39 |
| היי יש לי טיסה מחר ב21.30 בלילה. בחברת התעופה של גיאורגיה איירליינס נראה כי היא לא מבוטלת. לעומת זאת באתר רשות שדות התעופה היא לא מופיעה בהמראות הקרובות. חברת התעופה לא עונה למיילים וטלפונים.
יש לי ביטוח ביטול טיסה מכל סיבה ואני יכולה לבטל עד 12 שעות לפני ולקבל 80 אחוז. רק שאם חברת התעופה מבטלת לי אני זכאית להחזר מלא. ברצוני לדעת האם הטיסה מבוטלת ואוכל לקבל החזר מלא או שמא היא מתקיימת ואבטל בעצמי. איך אני אמורה לקבל מידע?... | |
|
|
|
| 19/8/2020 23:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 23:39:14 |
| שלום רב רעות,
האם קיבלת הודעה על ביטול הטיסה? ואם כן, מי הודיע לך?
האם העסקה בוצעה מול חברת התעופה או סוכנות נסיעות? במידה שהעסקה בוצעה מול חברת תעופה, האם יש לחברה נציגות מוסמכת בישראל? | |
|
|
|
| 17/8/2020 18:15 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 18:15:53 |
| שלום רב,
השכרתי רכב לתקופה ארוכה דרך נציג טלפוני. לאחר מספר ימים הלכתי לסניף בכדי לאסוף את הרכב.
במעמד החתימה הנציגה לא שאלה אותי לגבי ביטוח ולא מסרה לי שם מידע , בעוד שאמרתי לה שאני פעם ראשונה משכיר רכב אי פעם בחיי.
לאחר ההשכרה והרכב ברשותי התעניינתי דרך גיגול באינטרנט וראיתי שיכולתי לעשות ביטול השתתפות עצמית בביטוח הרכב.
התקשרתי לסניף ואמרתי להם "למה לא אמרתם לי שאפשר לעשות ביטול השתתפות עצמית בעוד שהם החתימו אותי כנראה על השתתפות עצמית. כבר היה מאוחר כי הרכב היה כבר אצלי ולא יכולתי לבטל את החוזה.
מפה לשם במהלך ההשכרה בעוד הרכב עמד בחנייה מישהו או מישהי נכנס ברכב , כי כשחזרתי לרכב בכדי לחזור הביתה ראיתי שריטות בצד הרכב.
עקב כך חייבו אותי בסכום מקסימלי של השתתפות עצמית.
השאלה שלי: האם זו לא הטעייה? האם הנציגים שהשכירו לי את הרכב לא היו אמורים להתנהג בשקיפות ולהציע לי גם ביטול השתתפות עצמית?
הם לא נתנו לי לבחור אלא החליטו בשבילי בעוד שאני חדש בנושא.
דבר נוסף חייבו אותי גם על נזק אחר כלומר יותר מסך ההשתתפות העצמי.
מה אפשר לעשות? בעוד שגרמו לי לעוגמת נפש והטעו אותי.?
אודה לסיוע
| |
|
|
|
| 19/8/2020 23:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 23:35:09 |
| שלום רב אדון,
בעניין זה היות שמדובר בנושא ביטוחי באפשרותך לברר מול המפקח על הביטוח רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 17/8/2020 16:49 |
נמרוד שרודק |
 | | מחבר: | נמרוד שרודק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 16:49:47 |
| שלום לכולם,
רכשתי היום אסלות תלויות וניאגרות סמויות. כשהגעתי הביתה התחרטתי וברצוני לבטל את העסקה. על הקבלה רשום שביטול עסקה יעלה 25% מסך ההזמנה. המוצרים עדיין באריזה ולא נעשה בהם שימוש. האם החנות יכולה לדרוש כזה דבר? | |
|
|
|
| 19/8/2020 23:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 23:22:10 |
| שלום רב נמרוד,
עקרונית, בהנחה שהעסקה בוצעה פרונטלית, הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בציוד לבית ולגן בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות, שלא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
היה ואתה עומד בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה אזי' סירוב בית העסק לבטל את העסקה בניכוי 5% או 100 ש"ח אלא ניכוי של 25% מסכום העסקה עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן .
לפיכך, יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/8/2020 14:18 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 14:18:24 |
| | האם טכנאי ריהוט המגיע לבידקה ותיקון תקלה מכאנית ברהיט במסגרת תקופת האחריות (מעבר לשנה הראשונה) נכלל בחוק הטכנאים? | |
|
|
|
| 19/8/2020 23:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 23:00:55 |
| שלום רב שי,
מכח מה הטכנאי הגיע לבצע תיקון?
האם אתה דורש פיצוי בגין איחור טכנאי?
עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הטכנאים המכונה "חוק הטכנאים" מאפשר לצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק(במקרים בהם החוק חל), כמפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
| |
|
|
|
| 17/8/2020 13:29 |
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 13:29:16 |
| | קניתי מאתר אינטרנט מסויים בגדים, הבגדים הגיעו שונים לגמרי מאיך שהיו נראים בתמונה. התקשרתי מיד עם קבלת החבילה לשירות הלקוחות של האתר כמובן וביקשתי להחזיר את הדברים, נאמר לי שזיכוי כספי אקבל על כל פריט שהוא מעל 50 ש״ח, ועל כל פריט שמתחת אקבל זיכוי לאתר, וכמובן שיורידו לי 5% דמי סליקה. החזרתי לאחר יומיים את החבילה לשליח שגם לו שלמתי 30 ש״ח, ולאחר שבוע מהרגע שהחזרתי את החבילה קיבלתי קוד קופון למימוש באתר ללא החזר כספי, שהתקשרתי לבקש החזר נאמר לי שמאחר שהשתמשתי בקופון כשרכשתי את הבגדים לא אקבל החזר כספי כלל. האם אפשר להגיש על זה תלונה? האם הם לא מחוייבים להחזיר לי החזר כספי כל עוד לא עבר 14 ימים מרגע הקנייה? | |
|
|
|
| 19/8/2020 22:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 22:55:03 |
| שלום רב רוני,
בפנייתך אתה מציין כי:
"קניתי מאתר אינטרנט מסויים בגדים, ...שמאחר שהשתמשתי בקופון כשרכשתי את הבגדים לא אקבל החזר כספי כלל..."- על מנת לבדוק את זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן, אבקש לדעת כיצד הגעת אל בית העסק? האם היה ברשותך קופון שבו בוצעה רכישת הבגדים באינטרנט? | |
|
|
|
| 19/8/2020 12:48 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 12:48:32 |
| | רכשנו דירה בפרויקט מחיר למשתכן. קבלנו מהקבלן הודעה לפיה יש איחור של חדשיים במסירה בין היתר בגלל הקורונה. לפי החוזה על איחור בשלב זה (זה כבר אחרי האיחור שמותר בחוזה בלי לשלם)על הקבלן לשלם שכירות. הקבלן לא מראה נכונות לכך. האם לפי החק מותר לו לאחר את המסירה בלי לשלם? | |
|
|
|
| 19/8/2020 14:54 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 14:54:53 |
| 1. קורונה לא יכולה להיות סיבה לאיחור כי מגזר הבניה המשיך לעבוד כרגיל. גם אני קבלתי לאחרונה דירה שרכשתי והגעתי בנושא עד למשרד העבודה והרווחה עד כמה שזכור לי. תוכלי לקרוא כתבות על הנושא דרך גוגל.
2. מותר לו לאחר בחודשיים מהמועד שמופיע בחוזה ללא פיצוי. מעבר לכך החוק מחייב אותו לפצות.
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 19/8/2020 14:59 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 14:59:55 |
| התשובה שקיבלתי:
שלום משה,
ענף הבנייה הוחרג להמשך עבודה בתקנות לשעת חירום ע"י הממשלה.
מלאכי רביב
המפקח הכללי על כ"א לשע"ח
ומנהל אגף א' כ"א לשעת חירום
משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים
| |
|
|
|
| 13/8/2020 17:11 |
אנטבי |
 | | מחבר: | אנטבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2020 | | שעה: | 17:11:47 |
| שלום רב
רכשתי אוזניית בלוטוס
ובתוך תקופת האחריות היא השמיעה רעשים והתנתקה לעתים
שלחתי אותה ליבואן והנ"ל הסכים להחליפו
אך בטענה שאין לו כזה במלאי אמר לי שישלח לי דגם אחר שהוא שווה ערך הדגם המקורי.
לאחר בירור שהדגם החלופי שווה הרבה פחות מהמקורי הסכים היבואן לשלוח לי בנוסף לדגם החלופי עוד מתנה בשווי הפער.
אני טענתי שאני מעדיף אוזניה טובה ולא אוזניה זולה בתוספת מתנה.
אמר היבואן שהוא יכול לחכות עד שיהיה לו במלאי אבל זה ייקח כמה חדשים.
האם יש מגבלת זמן עד מתי הוא אמור לספק לי את המוצר החדש?
או תקנה אחרת הקובעת מה עושים בכזה מקרה?
אשמח לעזרתכם
תודה | |
|
|
|
| 17/8/2020 08:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 08:24:48 |
| שלום רב אנטבי,
עקרונית סעיף 6 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובע כי :
"6. (א) תיקון קלקול בטובין בתקופת האחריות יחזיר את הטובין למצב שבו היו אלמלא הקלקול, בכפוף להוראת תקנה משנה (ב).
(ב) היה תיקון הטובין בתקופת האחריות כרוך בהחלפת חלקים בהם, יהיו החלקים המחליפים מקוריים וחדשים.
(ג) לא מילא היצרן אחר הוראות תקנות משנה (א) ו-(ב), יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן."
לפיכך, בהנחה שמדובר במוצר שנמצא בתקופת שנת האחריות הראשונה, על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, יש לפנות אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות. | |
|
|
|
| 18/8/2020 00:22 |
אנטבי |
 | | מחבר: | אנטבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 00:22:39 |
| היבואן טוען שייקח כמה חודשים
האם יש הגבלה של זמן ליבואן לספק את המוצר החדש? | |
|
|
|
| 19/8/2020 14:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 14:48:59 |
| שלום רב אנטבי,
לשאלתך, סעיף 6(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובע כי:
" (ג) לא מילא היצרן אחר הוראות תקנות משנה (א) ו-(ב), יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן."
סעיף 31א(א) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"31א. (א) נקשרה עסקה בין עוסק לצרכן והעוסק הפר, בקשר לאותה עסקה, הוראה מההוראות המפורטות להלן, רשאי בית המשפט לפסוק, בשל אותה הפרה, פיצויים שאינם תלויים בנזק (בסעיף זה – פיצויים לדוגמה), בסכום שלא יעלה על 10,000 שקלים חדשים:
...
(8) ביקש צרכן מיצרן טובין או מעוסק, שיתקן קלקול שנתגלה בטובין שנמכרו לו או שיספק חלקי חילוף לשם תיקון הטובין, כפי שנדרש לפי סעיף 18א(1) – והיצרן או העוסק, לפי העניין, לא תיקן כל קלקול כאמור במהלך תקופת האחריות בלא תמורה או לא סיפק חלקי חילוף כאמור עד תום תקופת האחריות, בתוך התקופה שנקבעה לכך לפי אותו סעיף"
לפיכך ולאור הקובע בסעיף 6(ג) בו המחוקק משתמש במילה "יספק" יש לפנות אל נותן השירות(כמפורט בתעודת האחריות) בכתב בהתאם לסעיף 31א(א)(8) בחוק הגנת הצרכן ולאחריו אם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/8/2020 12:38 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 12:38:15 |
| | לא הצלחתי להבין, סגרתי בינואר חבילת נופש משפחתית בטורקיה ל16 באוגוסט דרך חברת בליק בעלות של 15 אלף ש"ח ביקשתי החזר כבר לפני למעלה מחודש, מתי אמורה לקבל את ההחזר? והאם חוקי שהםגובים 20% דמי ביטול? | |
|
|
|
| 19/8/2020 14:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 14:38:49 |
| שלום רב שרון,
מי ביטל את העסקה- האם ביטול העסקה נעשה מצד בית העסק או ביוזמתך?
| |
|
|
|
| 17/8/2020 11:41 |
אשדוד |
 | | מחבר: | אשדוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 11:41:52 |
| שלום רב,
קבענו טיול משפחה לחודש אוגוסט והטיול לא יצא לפועל עקב המצב ושהשמיים סגורים
חברת הנסיעות גבתה מאיתנו קנס 500 ש"ח לכל אדם מאחר והם טוענים שכביכול ביטלנו את הטיול
אמרנו להם שאנחנו לא ביטלנו והיא מתעקשת שלא יזכו אותנו
ובשיא חוצפתה היום התקשר לומר שעשו טעות מינורית וזיכו אותי ב 1$ יותר והיא צריכה לחייב אותי ב 1$ הייתי המומה מעצם השיחה ואמרתי לה שאני לא מאשרת לה לחייב אותי ב 1$ עד שהיא לא תזכה אותי ב 1000 ש"ח שקנסה אותנו .
מה אנו אמורים לעשות? | |
|
|
|
| 19/8/2020 14:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 14:27:41 |
| שלום רב אדון,
מול מי בוצעה העסקה- האם מול חברת התעופה או סוכנות נסיעות?
האם מדובר בחברה ישראלית או בחברה זרה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...והטיול לא יצא לפועל עקב המצב ושהשמיים סגורים..."- מה כוונתך? מי הודיע לכם על ביטול עסקה? האם אתם שלחתם מכתב ביטול מול החברה? | |
|
|
|
| 17/8/2020 11:36 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 11:36:43 |
| שלום רב,
אשתי רכשה חבילת טיפולי לייזר בשנת 2016 בחברת אמירקן לייזר.
לפני כמה חודשים, שהטיפול שהיא עשתה התחיל לתפוס באזורים שהיא עושה, היא הבחינה כי יש אזור אחד שלא מטופל. אמירקן לייזר טוענים חד משמעית כי היא לא שילמה על האזור הזה ואני שסגרתי לה את זה בטוח ששילמתי לה על כל הגוף למעט ישבן ופנים.
ביקשתי מאמירקן לייזר את החוזה - והם טוענים שהם לא מוצאים אותו, והכי מצחיק - שלחו לי חוזה של מישהי אחרת שסגרה באותה שנה (כי הם טוענים שזה מה שאשתי סגרה גם).
מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 19/8/2020 14:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 14:21:27 |
| שלום רב דוד,
אם כך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים וכן במידה שלא נמסר לכם הראיה התומכת בטענת בית העסק באפשרותכם לדרוש קבלת השירות בהתאם למה שסוכם בניכם, כפי שאתה טוען.
במידה שתתקל בבעיה, תנסה להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/8/2020 09:34 |
צחי |
 | | מחבר: | צחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 09:34:52 |
| שלום
לפני 4 חודשים רכשתי מכשיר סלולרי והוספתי לו גם אחריות יבואן.לפני שבוע המכשיר הפסיק לעבוד ושלחתי אותו לחברה המבטחת. אתמול הם הודיעו לי שהם מצאו קורוזיה במכשיר ולכן הם לא מטפלים במכשיר. אציין ואוסיף שלא קרה למכשיר שום דבר בזמן שהיה אצלי והשתמשתי בו בצורה סבירה בהחלט. מהן האפשרויות שעומדות בפני?
אשמח לפרטים
תודה
צחי | |
|
|
|
| 17/8/2020 10:34 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 10:34:03 |
| החוק אומר: "***הוכיח*** היצרן כי מקור הקלקול בנזק מכוון שגרם הצרכן, יהא פטור מחיוביו לפי תקנה זו".
כלומר, היבואן צריך להוכיח שהוא מצא קורוזיה במכשיר והוכחה זה לא דבר פשוט. הוכחה כזו ניתן, לדעתי, לתת ***רק*** אם המכשיר מפורק מולך, אתה רואה את הקורוזיה, וניתן לעשות את הפירוק במספר דקות כך שזה לא בעיה. אני הייתי מגיע עם זה עד בית המשפט לתביעות קטנות מכיוון שמדובר, לדעתי, ברשלנות ובהטעיה נפוצה. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 17/8/2020 10:36 |
צחי |
 | |
|
| 17/8/2020 10:36 |
צחי |
 | |
|
| 17/8/2020 11:19 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 11:19:33 |
| | לא ידוע לי על תקדים בנושא אבל מה שכתבתי נראה לי הגיוני מאוד ולא כך כך מסובך. גם בתיק 14221-09-12 (אתה יכול לקרוא את פסק הדין באתר נט המשפט) שעוסק בנושא נכתב כך בסעיף 10: "בשל האמור לעיל אני קובעת כי הנתבעות לא הוכיחו את קיומו של החריג הפוטר אותן מאחריות לתיקון הפגם בטלפון". כפי שכתבתי, הוכחה על קורוזיה זה לא דבר פשוט, לדעתי, להוכחה, ולומר "קורוזיה" או לצרף תמונה, כשלא יודעים מהיכן הובאה, זו לא הוכחה. | |
|
|
|
| 17/8/2020 11:22 |
צחי |
 | |
|
| 19/8/2020 14:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 14:08:49 |
| שלום רב צחי,
במידה שאתה מעוניין שנברר בעניין זה, אנא פנה אל נותן השירות (כמפורט בתעודת האחריות) בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 17/8/2020 09:44 |
back soon |
 | | מחבר: | back soon (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 09:44:40 |
| שלום!
ביקשתי להתנתק מסלקום טיוי ועשו לי את המוות. בסוף ביטלו ושליח שהיה אמור להגיע לקחת את הציוד לא הגיע ולא התקשר למרות שחיכתי.
שלחתי להם פקס לשני מספרים שהם נתנו לי אבל הם לא חזרו אלי בקשר לפיצוי.
עכשיו שבועיים אחר כך הם גם אומרים בטלפון שאין להם כתובת בשביל שאוכל לשלוח להם מכתב רשום עם הבקשה לפיצוי.
בנתיים אמרו לי שיחזרו אלי אבל לא נראה לי שהם יסכימו לפיצוי שאני אמור לקבל לפי מה שהבנתי.
מה אתם מציעים לעשות ואיך אני מתחיל בתהליך תביעה מולם אם הם לא יסכימו לתת את הפיצוי?
תודה
| |
|
|
|
| 19/8/2020 14:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 14:01:39 |
| שלום רב אדון,
אם כך, תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 17/8/2020 03:16 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 03:16:39 |
| ביצעתי הזמנה של פינת אוכל ב26.6, זמן האספקה היה צריך להיות ב5.8
כמובן שלא קיבלתי את התמורה, העסקה בוצעה בתשלומים והם ממשיכים לרדת.
כשפניתי היום לחברת הרהיטים הם פתאום המציאו משהו חדש- שזה לא הם מספקים את המוצר אלא ספק אחר, לא מוכנים לתת לי שם או טלפון של אותו גורם.
אשמח לדעת מה לעשות במצב זה?
ראיתי שיש המון תביעות על החברה שאנשים זכו ולמרות פסק הדין לא קיבלו את הכסף בחזרה.
מיותר לציין שלבטל את העסקה הם לא מוכנים, מאיימים שיגבו 30% מהעסקה (5,500 ש"ח)
מה עושים?? ממש חסרת אונים :(
| |
|
|
|
| 19/8/2020 13:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 13:07:14 |
| שלום רב הילה,
מה ברצונך לדרוש?
האם מדובר בעסקה ליצור מיוחד של המוצר?
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בנכס-מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובמידה שהביטול נעשה עקב היעדר אספקת המוצר במועד שסוכם בניכם אזי' הביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ג),14ג(ב), 14ה בחוק הגנת הצרכן.
בהנחה שהעסקה בוצעה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן ושהמוצר לא הורכב בבית הצרכן ולא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
בנוסף, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר הטעיה במועד אספקת המוצר, כאשר הסעד במקרה שההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בעניין הטענה כי:"...מיותר לציין שלבטל את העסקה הם לא מוכנים, מאיימים שיגבו 30% מהעסקה (5,500 ש"ח)...", בהנחה שאת עומדת בתנאים בחוק, הרי שדרישת בית העסק לשלם דמי ביטול כמפורט בפנייתך עלול להוות הטעיה בניגוד לקבוע בסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
לאור האמור לעיל באפשרותך, לפנות אל בית העסק(מולו בוצעה העסקה והועבר הכסף) בכתב לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 16/8/2020 11:08 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 11:08:30 |
| שלום רב, רציתי לשאול קניתי תכשיט והחזרתי אותו ע"פ הכללים אבל אחרי שבועיים עדין לא ראיתי זיכוי מחברת האשראי, אחרי בירורים ואחרי שצלצלתי והגעתי לחנות התברר לי שהם עשו טעות והם שלחו את הבקשה לביטול לחברת אשראי אחרת. החנות מסרבת לפצות אותי.
מה האופציות העומדות לפניי ?
יש לציין שעד עכשיו עדין לא קיבלתי את הזיכוי (עברו מעל 14 יום)
תודה. | |
|
|
|
| 16/8/2020 11:09 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 11:09:27 |
| שכחתי לציין שהם דרשו ממני 100 שקלים על ביטול העסקה.
ועכשיו שאני מבקש את ה100 שקל חזרה כפיצוי הם מסרבים. | |
|
|
|
| 18/8/2020 15:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 15:56:17 |
| שלום רב תומר,
האם מדובר בתכשיט ביצור מיוחד?
לא ציינת מה עלות המוצר?
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי ביקשת לבטל את העסקה(תאריך)?
אתה מציין שאתה מעוניין בפיצוי האם נגרם לך נזק מוכח?
עקרונית,בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בתכשיט, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן ושעלות המוצר לא עולה על 3000 ש"ח ושלא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
לשאלתך, בהנחה שמדובר בנזק מוכח שנגרם לך באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין ואם תתקל בבעיה תנסה להגיש תלונתך באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 19/8/2020 09:12 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 09:12:40 |
| המחיר היה 2200 ש"ח וקניתי אותו בתאריך 24/7/2020 היה יום שישי והחזרתי ביום ראשון בתאריך 26/7/26/2020.
התכשיט לא היה ייצור מיוחד.
ואם לא נגרם לי נזק ישיר רק עוגמת נפש ובזבוז זמן שהייתי צריך להגיע לסניף?
פניתי להנהלת המשביר במכתב שכתבתי להם והם צלצלו אלי ואמרו שאין זיכוי וזאת טעות אנוש.
| |
|
|
|
| 19/8/2020 09:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 09:34:10 |
| שלום רב תומר,
אם כך, בהנחה שאתה עומד בתנאים הקבועים בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) באפשרותך לבטל את העסקה בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
ומתיאור בפנייתך הביטול נעשה בניכוי 100 ש"ח ואתה מעוניין לדרוש פיצוי בגין עוגמת נפש- לענין זה באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות(במידה שכבר פנית אל החברה בכתב) בצירוף מסמכים.
יש לציין כי לא ניתן לתבוע בבית משפט רק בגין עוגמת נפש אלא היא יכולה להתלוות לעילה ראשית. | |
|
|
|
| 16/8/2020 16:37 |
אלינה |
 | | מחבר: | אלינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 16:37:22 |
| היי,
סניף מסוים לטיפולי לייזר מרשת "פארמה לייזר" נסגר.
מאז לא מצליחים לקבוע לנו פתרון חלופי, כלומר הם לא אומרים אין פתרון, הם אומרים שהם יקבעו לנו תור באיזשהו מקום בת"א, אבל כבר שבועות שזה לא קורה, כמו כן לא מאפשרים לבטל עסקה ולקבל זיכוי.
לחלק מהלקוחות הציעו שירות בסניף נתניה, אבל גם שם לא מצליחים לקבוע תור לפי מה שהבנתי מלקוחות אחרים בטענה שאין מקומות פנויים.
אשמח לדעת איך לפעול
| |
|
|
|
| 19/8/2020 08:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 08:53:41 |
| שלום רב אלינה,
בהנחה שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק, באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לפתוח בבירור מול בית העסק.
| |
|
|
|
| 16/8/2020 23:49 |
Maria souti |
 | | מחבר: | Maria souti (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 23:49:56 |
| שלום ,
בתאריך 27.2.2020 רכשתי קורס חשבונאות בחברת bdo שהתחיל בתאריך 19.4.2020 על מנת להתכונן לבחינת מועצה בחשבונאות .
את הקורס רכשתי כדי ללמוד לבחינה חיצונית (שלא קשורה לבית העסק bdo) .
מכיוון שנכשלתי בבחינה אני ניגשת שוב ולכן נכנסתי לאתר על מנת לצפות בהקלטות והפתעתי לגלות שחסמו אותי .
חשבתי שמדובר בטעות ולכן פניתי לאקדמיה bdo והסברתי להם שרכשתי קורס ב 2980 שח וחסמו אותי בטעות.
התשובה של חן מטעם bdo הייתה שמכיוון שמועד הבחינה החיצונית שלי עבר ולכן חסמו לי את הקורס במכוון .
והציעה לי לרכוש קורס חוזר ב 400 ש"ח.
הסברתי לנציגה שלא הסבירה לי שחוסמים את ההרשאה לקורס אחרי 3 חודשים .. והתשובה שךה הייתה שבית העסק לא חייב ליידע אותי שהוא יחסום את את הקורס והייתי צריכה לשאול .
אני פונה אליכם על מנת לשאול , האם מותר לבית עסק לחסום לי גישה לקורס שרכשתי על מנת ללמוד ?
הרי רכשתי את הקורס על מנת לעבור את הבחינה שיש לי ..
אם אצטרך להבחן שוב ברצוני לצפות בהקלטות שוב .
אנא עזרתכם .
תודה
| |
|
|
|
| 19/8/2020 08:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 08:43:53 |
| שלום רב מריה,
האם יש ברשותך העתק מההסכם/תקנון? אם כן, האם מופיע בו המידע בדבר תקופת השירות שסוכם בניכם? האם ישנה התייחסות למקרה בו נכשלים בבחינה?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
לפיכך, רצוי לבדוק אם ישנו הסכם בניכם ומהם התנאים המופיעים בו או לא מופיעים בו.
במידה שאת מעוניינת שנבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב(ככל שבהסכם לא מופיע המידע שנמסר לך כמתואר בפנייתך זו) ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/8/2020 15:09 |
יעקוב וישניאקוב |
 | | מחבר: | יעקוב וישניאקוב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 15:09:01 |
| | שלום, קנינו מתקן לשתייה של מי עדן. לאחר כמה ימים התחלנו להרגיש טעם וריח מגעיל מהמים והמים נהיו בלתי נסבלים לשתייה. פנינו לחברה מי עדן על מנת שייקחו את המים לבדיקה אך כמובן שהם החזירו תוצאות שליליות ואמרו כי המים בסדר גמור. היכן אני יכול לעשות את הבדיקה באופן פרטי? ללא תלות בספק המים? | |
|
|
|
| 19/8/2020 08:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 08:28:29 |
| שלום רב יעקוב,
באפשרותך לפנות אל פניות הציבור במכון התקנים אולי יש להם מידע בעניין שאלתך, להלן הקישור לאתר:
https://www.sii.org.il/he/information
בנוסף, תנסה לברר בעניין אולי בפורומים מקצועיים, ולאחריו אם יהיה ברשותך חוו"ד התומכת בטענתך, תוכל לפנות אל בית העסק בכתב לאחריו תוכל להגיש תלונתך באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/8/2020 14:55 |
מרים מ |
 | | מחבר: | מרים מ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 14:55:49 |
| בחודש פברואר הזמנתי זוג נעלי נייק בסך 630 ש"ח באתר ישראלי בשם טיקטקנט.במעקב של חברת השליחויות postn'l הופיע ב ראשון לאפריל שהסחורה הגיעה ליחידת מיון של דואר ישרא'ל. עד היום הזה (16/8/2020), הנעליים לא הגיעו אלי.בשיחות חוזרות עם דואר ישרא'ל, הם טוענים שהנעליים עדיין לא הגיעו ארצה,ושבראשון לאפריל הגיעו ליחידת דיור של הדואר בהולנד. במיילים עם טיקטקנט (כי אין להם מספר טלפון ) הם מנערים מעצמם כל אחריות, ושולחים אותי להסתדר עם דואר ישרא'ל. בשיחה עם חברת ארשאי, הם עונים לי שהם לא יכולים לבטל את העסקה כי הכסף כבר גובה.
מה אני יכולה לעשות? איך אני יכולה לתבוע?ואת מי? את טיקטקנט או את דואר ישרא'ל? | |
|
|
|
| 19/8/2020 08:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 08:06:46 |
| שלום רב מרים,
עליך לפנות אל החברה מולה ביצעת את העסקה, בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים לאחריו, אם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
|