| 18/8/2020 20:13 |
מאיר |
 | | מחבר: | מאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 20:13:20 |
| | האם יש לחברות התקשורת היתר לגבות חיוב חריג מבלילהוכיח ללקוח שסיבת החיוב אכן אמיתי וצודקת לדוגמה בחיוב חריג על חריגה מסך הדקות שיש בחבילת המנוי החברה טוענת שהיא שלחה התראה הלקוח טוען שהואלא קיבל האם אין על החברה חובת הוכחה שאכן שלחו את החייגן | |
|
|
|
| 20/8/2020 23:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 23:47:11 |
| שלום רב מאיר,
מהם הפרטים שהצרכן מסר לחברה על מנת שיהיה ניתן ליצור עימו קשר(דוא"ל, sms)?
על מנת לברר בעניין זה, פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו הגש תלונה באתרנו.
| |
|
|
|
| 18/8/2020 11:20 |
רועי |
 | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 11:20:37 |
| שלום,
התקינו לי מקלחון אמבטיה, אך עשו עבודה לא טובה, ונראה כי המקלחון עלול להישבר כתוצאה מההתקנה הזו. אני מנסה ליצור קשר (הודעות+טלפונים) עם החברה ממנה רכשתי את המקלחון+התקנה, אך דוחים אותי שוב ושוב לתיאום מועד טכנאי לתיקון ההתקנה.
לאחר שבוע בו פניתי שוב ושוב לתיאום קריאת שירות, תיאמו לי טכנאי לשבוע וחצי אחרי.
לצערי, לא נראה כי גם זה יקרה..
כיצד ניתן לוודא שאכן יגיע טכנאי, בהתאם לאחריות המסופקת על ידי החברה, לתקן את ההתקנה שבוצעה על ידם? האם ניתן לתבוע על ההתקנה/חוסר ההגעה של הטכנאי? | |
|
|
|
| 20/8/2020 23:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 23:44:22 |
| שלום רב רועי,
בפנייתך אתה מציין כי:
"... ונראה כי המקלחון עלול להישבר כתוצאה מההתקנה..." האם יש לך צילום של המוצר?
בכל מקרה, אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו אם תתקל בבעיה באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 18/8/2020 18:21 |
דנית |
 | | מחבר: | דנית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 18:21:09 |
| מה מדיניות ביטול עסקת נופש בארץ לאחר 14 יום מיום סגירת העסקה ( אך מעל חודש לפני מועד החופשה)
| |
|
|
|
| 20/8/2020 23:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 23:43:05 |
| שלום רב דנית,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם.
| |
|
|
|
| 18/8/2020 13:31 |
זיו |
 | | מחבר: | זיו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 13:31:10 |
| שלום,
קנינו אייפד באילת, ואנחנו רוצים להחליף אותו בסניף אחר של הרשת בה נרכש לאותו מוצר בדיוק, רק בצבע אחר (השווי של שני המוצרים זהה).
האם אפשר לעשות זאת בלי להיות מחויב בתשלום מע"מ?
זו למעשה רק החלפת צבע המוצר.
תודה מראש. | |
|
|
|
| 20/8/2020 23:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 23:41:33 |
| שלום רב זיו,
עליך לברר את מדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 18/8/2020 15:06 |
אורלי |
 | | מחבר: | אורלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 15:06:41 |
| | האם ניתן לבטל עסקה שבוצעה באינטרנט בטווח 14 ימים גם אם המכשיר חובר לחשמל ונעשה בו שימוש? | |
|
|
|
| 20/8/2020 23:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 23:40:27 |
| שלום רב אורלי,
אכן, יש הבדל בין עסקה שנעשית במכר מרחוק לבין עסקה פרונטלית, ואני אסביר:
בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון הנעשית בשיווק מרחוק הנעשית ללא נוכחות משותפת של הצדדים) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בנכס-מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, כקבוע בסעיפים 14ג(ג),14ג(ב), 14ה בחוק הגנת הצרכן .
בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל (המהווה שימוש). | |
|
|
|
| 18/8/2020 12:14 |
רינ הפתאל |
 | | מחבר: | רינ הפתאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 12:14:54 |
| | שלום, רכשתי מחשב, כשבוע לאחר הרכישה המחשב חזר לחנות מאחר ולא עבד. המחשב שהה בחנות כחודש ולאחר מכן התברר כי בחנות החליפו למחשב את לוח M (שהינו כל המחשב עצמו), מעוניינת לבטל את העסקה בגלל שרכשתי מחשב חדש ולא מחודש. האם אפשרי? | |
|
|
|
| 20/8/2020 23:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 23:04:45 |
| שלום רב גברת,
מתי נרכש המחשב(תאריך)?
האם קיבלת אישור בכתב שבו יש פירוט של מהות התיקון ואם הוחלפו חלקים מהות ההחלפה, כקבוע בסעיף 2(ב) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה?
| |
|
|
|
| 18/8/2020 11:20 |
רועי |
 | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 11:20:25 |
| שלום,
התקינו לי מקלחון אמבטיה, אך עשו עבודה לא טובה, ונראה כי המקלחון עלול להישבר כתוצאה מההתקנה הזו. אני מנסה ליצור קשר (הודעות+טלפונים) עם החברה ממנה רכשתי את המקלחון+התקנה, אך דוחים אותי שוב ושוב לתיאום מועד טכנאי לתיקון ההתקנה.
לאחר שבוע בו פניתי שוב ושוב לתיאום קריאת שירות, תיאמו לי טכנאי לשבוע וחצי אחרי.
לצערי, לא נראה כי גם זה יקרה..
כיצד ניתן לוודא שאכן יגיע טכנאי, בהתאם לאחריות המסופקת על ידי החברה, לתקן את ההתקנה שבוצעה על ידם? האם ניתן לתבוע על ההתקנה/חוסר ההגעה של הטכנאי? | |
|
|
|
| 20/8/2020 22:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 22:56:48 |
| שלום רב רועי,
בפנייתך אתה מציין כי:
"... ונראה כי המקלחון עלול להישבר כתוצאה מההתקנה..." האם יש לך צילום של המוצר?
בכל מקרה, אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו אם תתקל בבעיה באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 18/8/2020 09:59 |
Irit |
 | | מחבר: | Irit (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 09:59:53 |
| | ב 5.3.20 הזמנתי בסלון כלות שמלה בתפירה אישית לחתונת בני. שילמתי מקדמה בסך 1900 ש"ח מתוך 3900 ש"ח מחיר השמלה. ב 17.3.20 (12 יום לאחר מכן)עקב הקורונה התקשרתי לבית העסק וביקשתי שלא להמשיך את העבודה לקראת המדידה הראשונה. בעלת העסק טענה שהשמלה כבר נתפרה ואין אפשרות לעצור. מאחר והאירוע לא יתקיים אין לי צורך בשמלה. בעלת הסלון דורשת שאשלים את התשלום גם ללא המשך העבודה על השמלה. לי אין שימוש בשמלה. מה החוק אומר לגבי ביצוע תפירה ראשונית שלא הושלמה? | |
|
|
|
| 20/8/2020 22:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 22:44:08 |
| שלום רב אירית,
תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר בביגוד ובנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
לפיכך, הגם אם לא היה מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות הרי שהודעת הביטול נעשתה בחלוף יומיים מיום הרכישה ולכן לא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה.
תנסי לפנות אל בית העסק לפנים משורת הדין.
| |
|
|
|
| 18/8/2020 09:16 |
איתמר |
 | | מחבר: | איתמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 09:16:23 |
| שלום
בצעתי הזמנה לפני הקורונה למלון בסוכות הקרוב מסוכנות נסיעות והכסף ירד.
האם במקרה של סגר כללי או סגירת המלון ע'י משרד הבריאות אקבל את כספי ?
מה המדיניות לגבי ביטול הנופש במצב כזה?
תודה | |
|
|
|
| 20/8/2020 22:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 22:38:44 |
| שלום רב איתמר,
על מנת לבדוק את זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן אבקש לברר מספר פרטים:
מתי ביצעת את העסקה(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
במידה שלא תעמוד בתנאים הקבועים בחוק הגנת הצרכן, יהיה עליך לעקוב אחרי הנחיות משרד הבריאות וכן לבדוק מה סוכם בניכם בהסכם (ככל שיש התייחסות לכך) או מה בית העסק מציע כחלופה?
| |
|
|
|
| 16/8/2020 16:12 |
כפיר |
 | | מחבר: | כפיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 16:12:25 |
| שלום,
רכשתי מוצר ביום חמישי ה- 13 לאוגוסט. המוצר הוזמן עם משלוח הביתה שנאמר בשיחה הטלפונית שיבוצע ביום ראשון.
ביום שישי ה-14 לאוגוסט קיבלתי סמס שמודיע שהמשלוח הועבר לחברת ההובלות.
ביום ראשון ה-16 לאוגוסט בשעה 9:30 בבוקר פניתי לשירות לקוחות (לעסק שרכשתי בו את המוצר) מהם נמסר שמוצר יגיע אלי עוד היום והשליח יתאם איתי חצי שעה לפני שמגיע.
1- האם החברת שליחויות או שליח לא אמור לתת לי טווח שעות?
שביקשתי מהנציגה לדעת טווח שעות אמרה שלא יודעת ושזה באחריות השליח ואם אני רוצה שאקח את הטלפון של השליח
כל הבוקר נסיתי להשיגו ולא היה מענה
בשעה 14:00 התקשרתי שוב לשירות לקוחות - ענתה עדי שמסרה שאין להם טווח שעות והשליח מתקשר חצי שעה לפני שמגיע ושעלי לפנות אליו. שהסברתי שמחכה מהבוקר ועד עכשיו לא עונה, אמרה שתעלה אותו על הקו - שראתה שלא מצליחה אמרה כמה דקות אחזור אליך.
בשעה 1500 התקשרתי שוב לשירות, דיברתי עם בר, בר אמרה שגם להם אין טווח שעות והם לא מספקים טווחי שעות אלא השליח מתקשר לפני שמגיע.
ושוב שאלתי אם לא אמור לקבל טווח שעות ואז גם ציינתי שלא הגיוני שמהבוקר אני מחכה לשליח ואין טווח מוגדר ואין מענה אצל השליח או אצל מי שהזנמתי את המוצר.
לבסוף - אמרה שאני מעוניין לבטל את העסקה ואחרי 10 דק התקשר השליח לתאם שתוך חצי שעה מגיע.
ששאלתי את השליח למה לא מתאמים טווח שעות - אמר שיש טווח שעות לחברה והם אמורים למסור לי ולא הוא.
2- האם אני זכאי לקבל פיצוי על כל ההמתנה הזו? מהבוקר מחכה לשליח - ונכון שלא נתנו טווח שעות ספציפי אבל להגיד היום ולתת לבנאדם לחכות זה לא לפי החוק.
אשמח לדעת מה לעשות במקרה שכזה בו נשרף כמעט יום שלם במתנה והחברה (העסק שרכשתי בו) מתנערת מהאחריות וטוענת שלא נתנו טווח ולא לא מחוייבים לפצות (וטוענים שלא מכירים בחוק של ההובלות שמחוייבים לתת טווח זמן).
מחכה לתשובה שאוכל לפנות בכתב לעסק ולדעת שאני דורש מה שמגיע לי( ולדעתי הם יתעלמו ואז אפנה אליכם עם העתק הפנייה אליהם)
| |
|
|
|
| 17/8/2020 11:28 |
כפיר |
 | |
|
| 19/8/2020 09:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 09:58:00 |
| שלום רב כפיר,
מהו המוצר שנרכש?
עקרונית, סעיף 18א(ג)בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" המאפשר לצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק(במקרים בהם החוק חל), כמפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
יחד עם זאת, ראוי לציין כי סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן מחריג את זכות הצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה של כח עליון, כדלקמן:
" (ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
בכל מקרה, יש לפנות אל בית העסק תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 20/8/2020 16:41 |
כפיר |
 | | מחבר: | כפיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 16:41:57 |
| המוצר הינו מזגן. מוצר חשמלי.
והכוונה פה להובלה ולא ההתקנה.
והבעיה שלא נמסר טווח שעות אלא פשוט אמרו שזה יגיע במהלך היום.. לא היו מוכנים לתת טווח שעות - האם זו עבירה והיו מחוייבים לתת טווח שעות ולא לסגור אותי יום שלם בבית?
אציין שפניתי לחברה ביום של המשלוח, בשעה 9:30 בבוקר וגם ב14:00 וגם ב15:00 ובסוף רק אחרי שאמרתי שאני רוצה לבטל עסקה אז הגיע המשלוח קצת לפני 16.
להבנתי אני זכאי לפיצוי- האם אני צודק ? | |
|
|
|
| 20/8/2020 22:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 22:28:36 |
| שלום רב כפיר,
עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
" (ג) (1) נדרש ביקור של טכנאי או נציג אחר מטעמו של העוסק במענו של צרכן, יתאם נותן השירות את המועד ואת שעת הביקור עם הצרכן..."
סעיף 18א(ג)(2) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(2) זמן ההמתנה לנותן שירות לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה, ואולם נותן השירות רשאי להציע לצרכן להמתין לקריאה טלפונית כתחליף לתיאום האמור, ובלבד שזמן ההמתנה של הצרכן במענו לא יעלה על שעתיים והובהר לצרכן שהוא רשאי לסרב להצעה כאמור אם אין בה כדי להקל עליו;..."
לפיכך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים(חשבונית, העתק ממכתבך אל בית העסק, וכל מסמך הקשור בעסקה המדוברת). | |
|
|
|
| 18/8/2020 09:02 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 09:02:46 |
| נעקצנו על ידי חברת אייס תקשורת.
התנתקנו מהם, הזדכנו על מוצרים, עדיין מחייבים אותנו על "רישיון סייבר ואבטחה" דבר שמעולם לא קיבלנו.
מה עושים?
מחייבים אותנו מדי חודש לתקופה עתידית של 3 שנים! | |
|
|
|
| 20/8/2020 14:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 14:40:07 |
| שלום רב ליאור,
על מנת לבדוק את פנייתך אנא פנו אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ורק אחר כך באפשרותכם להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 18/8/2020 09:02 |
ליאור להב |
 | | מחבר: | ליאור להב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 09:02:35 |
| שלום רב.
האם חוק הטכנאים, חל על שירות של הובלת ארון והרכבתו בבית הלקוח?
תודה מראש,
ליאור | |
|
|
|
| 20/8/2020 14:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 14:36:53 |
| שלום רב ליאור,
עקרונית, ביום ה- 12.9.18 נכנס לתוקף תיקון מספר 55 לחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים". התיקון קובע כי חוק הטכנאים יורחב והחוק יחול גם במקרים הבאים:
1. בנוסף לביקור טכנאי, החוק יחול גם על כל נציג אחר מטעם העוסק.
2. החוק יחול גם בתקופת האחריות המורחבת.
3. החוק יחול על הסכמים לשירות תיקונים מעבר לתקופת האחריות.
4. החוק יחול גם במקרה של התקנה או פירוק ציוד.
בנוסף, החל מיום 1.2.19 נכנסו לתוקף תיקונים נוספים והחוק יחול גם במקרה של:
1. בדיקות תקופתיות של מתקני גז
2. הובלה של מוצרים שהעוסק מכר (לאו דווקא מוצרי חשמל).
למידע רחב בעניין ראה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
| |
|
|
|
| 18/8/2020 05:18 |
מקסים ברוסיאנין |
 | | מחבר: | מקסים ברוסיאנין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 05:18:48 |
| שלום טיסה שלי בוטלה ועל כך כבלתי מייל מחברת תעופה. מקשתי מהם להחזיר לי את הכסף בכתב, הם טוענים שמגיע לי שובר על 110% או החזר לפי תנאי ההזמנה מקוון שזה טיסה לואו קוסט החזר הוא 10% .
זה חוקי? מגיע לי החזר מלא?
חשוב לציין שחברת תעופה ביטלה טיסה.
תודה | |
|
|
|
| 18/8/2020 05:24 |
מקסים ברוסיאנין |
 | | מחבר: | מקסים ברוסיאנין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 05:24:05 |
| חשוב להוסיף שחברת תעופה לא מתייחסת למייל שנשלחים אלהם
המערכת החזרים או שוברים היא דיגיטלית | |
|
|
|
| 20/8/2020 14:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 14:26:49 |
| שלום רב מקסים,
במידה שהודעת הביטול נעשתה על ידי חברת התעופה עליך לברר אם לחברת התעופה יש נציגות מוסמכת בישראל(באפשרותך לברר מול רשות שדות התעופה) ואם כן, עליך לפנות אליהם על מנת שיפעלו בהתאם לחוק שירותי תעופה למידע בעניין ראה באתר המועצה הישראלית לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight
במידה שמדובר בחברת תעופה זרה שאין לה נציגות מוסמכת בישראל, באפשרותך לנסות לאתר את מקום מושבה של חברת התעופה וזאת על מנת לברר אם ישנו ארגון הדומה לשלנו ולברר שמה את זכויותיך. | |
|
|
|
| 18/8/2020 08:44 |
מריה |
 | | מחבר: | מריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 08:44:16 |
| שלום לכולם,
לפני 6 ימים קניתי ספה וקיבלתי אותה יומיים אחרי קנייה. לא אהבתי צבע ורוצה להחליף לצבע אחר. בחנות טוענים שזה בלתי אפשרי. הרכבה הייתה במחסן שלהם(כך אמרו)והביאו הביתה ספה מורכבת.
הספה לא בשימוש. מה אפשר לעשות?
אם לא להחליף האם אפשר לבטל עסקה?
תודה רבה לעונים | |
|
|
|
| 18/8/2020 08:52 |
מריה |
 | | מחבר: | מריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 08:52:30 |
| רוצה להוסיף שעסקה הייתה בחנות עצמה. קנינו חלק מהסט שהיה אצלם. הם אמרו שאפשר לקנות גם בחלקים ולא הכל ביחד. לפני קנייה הם לא אמרו לי שום דבר על זה שהזמנה מיוחדת ואחרי שרציתי להחליף פתאום אומרים שהזמנה כן הייתה מיוחדת.
אני רוצה להחליף צבע ואם לא אש לבטל עסקה. מה הכי נכון לעשות?
| |
|
|
|
| 20/8/2020 14:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 14:26:05 |
| שלום רב מריה,
האם מדובר במוצר שהוזמן בהתאם למופיע בקטלוג של בית העסק או שהמוצר יוצר על פי מידות או דרישות מיוחדות שלך?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות ולא הורכב בבית הצרכן ולא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
היה ואת עומדת בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה, הרי שסירוב בית העסק לבטל את העסקה בהתאם לקבוע בדין עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו תוכלי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 18/8/2020 08:44 |
אילנית |
 | | מחבר: | אילנית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 08:44:38 |
| בוקר טוב,אשמח לתשובה בעניין כספי.
אני רכשתי מוצר במבצע.
המבצע היה אחד במחיר מלא והשני בעשרה שקלים.
יום למחרת החזרתי מוצר אחד שלא רציתי. המוכרים בחנות אמרו שאי אפשר לקבל את הכסף במזומן רק בזיכוי מכיון שלא החזרתי את המוצר השני שרכשתי יחד (שאותו כן רציתי).
לאחר בירור עם מנהל החנות בטלפון הוא הנחה אותם לבצע החזר של שני המוצרים (לקח תיק נוסף מהחנות וביצע החזר) ואני כאילו רכשתי את המוצר השני במחיר מלא. ושביקשתי את ההחזר על המוצר השני בכסף אמר שאין אפשרות כזאת אלה רק בזיכוי.
אבקש לדעת האם זה ייתכן שגם שילמתי בסוף מחיר מלא על הרכישה שנשארה אצלי וגם לא קיבלתי כסף מזומן על ההפרש?
תודה ויום טוב. | |
|
|
|
| 20/8/2020 14:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 14:21:20 |
| שלום רב אילנית,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ואולם, במידה שהמוצר שנרכש הינו תיק הרי שהתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) לא חל על תיקים,ולכן יהיה עליך לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 18/8/2020 07:11 |
EG |
 | | מחבר: | EG (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 07:11:36 |
| בוקר טוב. אני אמח להתייעץ איתכם כי אני לא יודעת למי לפנות. בדצמבר 2019 פנו אליי ממשרד אלירן אזולאי ושיכנעו אותי לבצע בדיקת החזרי מס. לאחר מספר ימים התעורר אצלי חשד וביקשתי לבטל את העיסקה, דיבר איתי בחור מטעמם ואיכשהו שכנע אותי להמשיך בתהליך. הם התחייבו שבמידה ולא מגיע לי החזר מס הם יזכו אותי על סכום פתיחת התיק במלואו 495 ש"ח. כמו מטומטמת השתכנעתי. לאחר כחודשיים יצרו איתי קשר ואמרו לי שלא מגיע לי החזר מס. ביקשתי את הסיכוי שמגיע לי ואז שכנעו אותי לבדוק גם את 2019 כי זה ממש עכשיו. שוב כמו מטומטמת השתכנעתי. אמרו לי שתהיה תשובה בסביביות אפריל. התקשרתי באפריל ואמרו לי שבגלל הקורונה זה נדחה קצת ותהיה בדיקה ממש עוד מעט. אתמול כבר ממש התעצבנתי וביקשתי את ההחזר הכספי ועכשיו הם אומרים שהתחייבתי לבדיקות עד 2021!!! אני מעולם לא הסכמתי לדבר כזה ולא הוזכרה בשום שיחה איתם השנה 2021 או משהו מעבר לבדיקה של 2019. הם שלחו לי גם מסמך שהם חתומים עליו, לא אני וטוענים שאני הסכמתי לו שרשום שם שהבדיקה היא ל 3 שנים. כתבתי להם שזאת רמאות ושאני מעוניינת בכסף שלי באופן מיידי, הם לא עונים לי עכשיו. אני גם מוטרדת מזה שנתתי להם ייפוי כוח לבדיקות ואני לא יודעת איך לבטל את זה. אשמח לעזרה, אני לא ישנה כבר כמה ימים ומאוד מוטרדת, לא מסוגלת לספר לאנשים שקרובים אליי. תודה, עינת
| |
|
|
|
| 20/8/2020 14:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 14:14:34 |
| שלום רב עינת,
על מנת לברר את פנייתך, אנא פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 18/8/2020 05:18 |
מקסים ברוסיאנין |
 | | מחבר: | מקסים ברוסיאנין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 05:18:23 |
| שלום טיסה שלי בוטלה ועל כך כבלתי מייל מחברת תעופה. מקשתי מהם להחזיר לי את הכסף בכתב, הם טוענים שמגיע לי שובר על 110% או החזר לפי תנאי ההזמנה מקוון שזה טיסה לואו קוסט החזר הוא 10% .
זה חוקי? מגיע לי החזר מלא?
חשוב לציין שחברת תעופה ביטלה טיסה.
תודה | |
|
|
|
| 20/8/2020 13:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 13:25:19 |
| שלום רב מקסים,
במידה שהודעת הביטול נעשתה על ידי חברת התעופה עליך לברר אם לחברת התעופה יש נציגות מוסמכת בישראל(באפשרותך לברר מול רשות שדות התעופה) ואם כן, עליך לפנות אליהם על מנת שיפעלו בהתאם לחוק שירותי תעופה למידע בעניין ראה באתר המועצה הישראלית לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight
במידה שמדובר בחברת תעופה זרה שאין לה נציגות מוסמכת בישראל, באפשרותך לנסות לאתר את מקום מושבה של חברת התעופה וזאת על מנת לברר אם ישנו ארגון הדומה לשלנו ולברר שמה את זכויותיך. | |
|
|
|
| 17/8/2020 14:32 |
צחי |
 | | מחבר: | צחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 14:32:58 |
| בני רשום לקבוצת כדורגל דרך העיריה אשר גובה תשלום חודשי עבור האימונים/משחקים.
לאחרונה קיבלנו הודעה שאחד מחברי הקבוצה הינו חולה מאומת קורונה וכל הילדים בקבוצה התבקשו להיכנס לבידוד לשבועיים ופעילות קבוצת הכדורגל הופסקה בינתיים.
האם התשלום לעירייה צריך להמשיך כרגיל למרות שהפעילות הופסקה וכל הילדים בבית? | |
|
|
|
| 19/8/2020 23:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 23:07:16 |
| שלום רב צחי,
האם מדובר בחברה?
תנסה לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין, במידה שיציעו חלופה באפשרותך לשקול את החלופה ואם אינך מסכים להצעה באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך נימוק סירובך, לאחריו אם לא תגיעו להסכמה תנסה להגיש פניה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין או שבאפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע. | |
|
|
|
| 20/8/2020 09:19 |
צחי |
 | | מחבר: | צחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 09:19:50 |
| ברור שלהגיע להסכמה זה הכי טוב,אבל ביקשתי לדעת מה החוק אומר ?
מתשובתך אני מבין שהחוק מחייב את העיריה לתת פיצוי. מתן אימונים נוספים או פיצוי כספי ? | |
|
|
|
| 18/8/2020 02:05 |
יובל |
 | | מחבר: | יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 02:05:04 |
| שלום,
אשמח לייעוץ. רכשתי מחשב נייד של לנובו בדצמבר 2018. לאחר מספר חודשים החלו להופיע תקלות במחשב, המחשב נשלח מספר פעמים למעבדה אך התקלות חזרו על עצמן לאחר שכבר לא היה יותר אחריות על המוצר. מעבר לכך במחשב ישנם פגמים של בלאי כגון: התפרקות מקשים, התקלפות החלקים עליהם יושב המחשב על מנת לא לשבת ישירות על משהו וכן התפרקות של מה שמחזיק ומחבר את המסך למחשב. אמנם הדברים הללו קרו לאחר סיום האחריות אך המחשב עוד לא בין שנתיים והשימוש שנעשה בו היה במסגרת לימודים אקדמיים בלבד כך שאני לא רואה מדוע זה יהיה מצבו.
האם יש משהו שניתן לעשות בעניין ברמה המשפטית או דרך המועצה?
תודה! | |
|
|
|
| 20/8/2020 08:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 08:55:08 |
| שלום רב יובל,
על מנת לברר בעניין פנה אל בית העסק ממנו נרכש המוצר וכן אל נותן השירות (בהנחה שיש לך ראיות התומכות בטענתך שהתיקון לא צלח) לאחריו אם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/8/2020 11:57 |
מישל |
 | | מחבר: | מישל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 11:57:45 |
| קניתי מכשיר לספורט. מהיום הראשון עשה רעש בלתי נסבל. הספק באה פעם אחד לתקן אבל שבדקתי את המכשיר באותו יןם זה עדיין עשה רעש בלתי נסבל.
הספק לא מוכן לבוא לתקן שוב אבל יש הבטחה לשנה.
אין לי את הפרטים של הספק חוץ מהטלפון.
להחנות איפה שקניתי את המכשיר אין את הפרטים של הספק חוץ מהטלפון.
האם אני יכולה לתבוע את החנות? (אני לא מאמינה שאני אצליח לזהות את הפרטים של הספק). | |
|
|
|
| 18/8/2020 16:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 16:21:41 |
| שלום רב מישל,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
מהו המוצר שנרכש, האם מדובר במוצר חשמלי? אם כן, האם לא קיבלת תעודת אחריות?
עקרונית, סעיף 1 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה),תשס"ו-2006 (להלן:"התקנות אחריות ושירות לאחר מכירה) מגדיר מהו "טובין":
"טובין" – מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר הטובין לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים;"
סעיף 19 בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה קובע כי:
"אחריות של עוסק שמכר טובין לצרכן
19. זולת אם נאמר אחרת בתקנות אלה, יחולו על עוסק שמכר לצרכן טובין במחיר העולה על 400 שקלים חדשים, כל החיובים המוטלים בתקנות אלה על יצרן טובין, כאשר אין אפשרות לאתר את היצרן."
לאור האמור לעיל ובהנחה שמדובר במוצר חשמלי העונה לאמור בתקנות, באפשרותך לפנות אל בית העסק ממנו נרכש המוצר תוך פירוט תלונתך ודרישתך בציון הוראות הדין, כאמור לעיל.
היה ותתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 19/8/2020 12:37 |
מישל |
 | | מחבר: | מישל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 12:37:03 |
| זה מכשיר של ספורט.... אופניים אליפטי.... עושה רעש בלתי נסבלת בעט שימוש.
נרכש במרץ השנה. | |
|
|
|
| 19/8/2020 13:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 13:48:44 |
| שלום רב מישל,
אם אין לך תעודת אחריות פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך לבירור הענין ואם תתקלי בבעיה, תנסי להגיש תלונה באתרנו. | |
|
|
|
| 20/8/2020 07:06 |
מישל |
 | |
|
| 20/8/2020 08:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 08:45:42 |
| שלום רב מישל,
במידה שיש אחריות על המוצר פני אל נותן השירות המופיע בתעודת האחריות ואם אינך מצליחה לאתר את נותן השירות, באפשרותך לפנות אל בית העסק ממנו נרכש המוצר. | |
|
|
|
|