| 23/8/2020 01:40 |
מוטי |
 | | מחבר: | מוטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/08/2020 | | שעה: | 01:40:07 |
| שלום, האם עוסק חייב לתת תעודת אחריות בגין וילונות עם מנגנון מכני ובגין התקנת הוילונות.
בתקנות הגנת הצרכן אין התייחסות לוילון אך חובה לתת תעודת אחריות לריהוט עם מנגנון מכני. האם וילון עם מנגנון מכני נכנס לקטגוריה הנ"ל?
בתודה מראש,מוטי | |
|
|
|
| 25/8/2020 09:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 09:23:14 |
| מוטי שלום רב,
אכן, מוצר בעל מנגנון מכני מחויב בקבלת תעודת אחריות על פי הוראות תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה.
אך בסיטואציות כאלו, כאשר המוצר לכשעצמו אינו מחוייב בתעודת אחריות, ומדובר במנגנון באופן טעי אינו משוייך לקטגוריה של מוצר חשמלי/אלקטרוני/מכני, אז יהיה צורך לבחון את המנגנון על מתנ לראות מהן מחויבויות בית העסק.
היה וישנה תקלה בפציפית, שהתרחשה במהלך השנה הראשונה לאחר התקנת המנגנון, מחויבות בית העסק יכולה לקום הן מתוקף תעודת אחריות, אך גם בהתאם להוראות חוק המכר המחייב אותו לרפא כל פגם במוצר שמקורו בפגם בייצור או בהתקנה.
היה ואתה זקוק לסיוע במימוש זכויותך, אנא הגש תלונה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 22/8/2020 23:08 |
לב |
 | | מחבר: | לב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2020 | | שעה: | 23:08:38 |
| ב-01/2020 קניתי - ישירות באתר חברת תעופה אתיופיאן אירליינז - כרטיסי טיסה מת״א דרך אדיד אבבה ליוהנסבורג דרום אפריקה (וחזרה), ל-18/09/2020. דרום אפריקה הודיע שהיא סגורה לתיירות חוץ עד 02/2021 (https://www.southafrica.net/gl/en/trade/page/coronavirus-covid-19-south-african-tourism-update.
חברת התעופה מסרבת בתוקף לתת החזר כספי ומציעה שתי חלופות:
1. הארכת תוקף כרטיסי טיסה ליעד המקורי עד 31/12/2021; 2. שובר טיסה חלופי בערך הכרטיס המקורי, תוקף שנה קדימה (09/2021):
https://www.ethiopianairlines.com/aa/travel-updates/updates-on-covid-19(coronavirus)
לצד זה מוסיפה הערה:
Ethiopian will fully comply with any specific mandatory local law or regulation that puts a different condition, criteria or rule on air ticket refunds
תיקון לחוק שירותי תעופה בתקופה הקורונה דווקא מחייב אותם לאפשר החזר כספי:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight
מאידך: החוק תקף עד 31/08/2020 בלבד והטיסה אמורה לצאת ב-18/09/2020.
גם: החוק תקף לגבי פעילות ארצית של החברות הבינלאומיות הפועלת (כלומר, זרוע מת״א לאדיס אבבה). ומה אם טיסת המשך מאדיס אבבה ליוהנסבורג?
אשמח ליעוצכם: האם יש לי זכות לדרוש החזר כספי מתוקף חוק שירותי תעופה בתקופה הקורונה? ואם כן - איך לעשות זאת, טכנית? | |
|
|
|
| 25/8/2020 09:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 09:19:21 |
| לב שלום רב,
בשלב זה, ומכיון שהוראות התיקון לחוק שירותי תעופה חלות על טיסות שבוטלו על ידי חברות התעופה בתאריכים המנויים בתיקון לחוק.
מכיון שעדיין לא הוארך תוקף התיקון (אך היה והמשבר יימשך הוא צפוי להיות מוארך) עדיין לא קמה לך הזכות לביטול הטיסה.
יש להמתין לשני תנאים שיתקיימו:
1. קבלת הודעה רשמית מהחברה כי הטיסה מבוטלת עקב משבר הקורונה
2. הארכת תוקף הוראות חוק שירותי תעופה, ככל הנראה בסמוך לתחילת חודש ספטמבר.
חשוב לציין כי הוראות החוק רלוונטיות רק עבור הטיסה היוצאת והנכנסת למדינת ישראל, ואינה חלה על טיסות המשך, אשר מתחילות ומסתיימות מחוץ למדינת ישראל.
על טיסות אלו, יחולו תנאי הביטול הקבועים בהסכם עם חברת התעופה. | |
|
|
|
| 21/8/2020 10:27 |
שרון כהן |
 | | מחבר: | שרון כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2020 | | שעה: | 10:27:24 |
| | ביצעתי רכישה באתר האונליין של חברת אדידס ב08.06.20 ההזמנה לא סופקה בעקבות בעיית שילוח ואחרי מספר ניסיונות של שליחה נוספת מטעם היברה שלא צלחו ביקשתי ב02.07.20 החזר כספי. מאחר ולא ראיתי את הזיכוי בכרטיס פניתי לחברה מספר פעמים בכל דרך אפשרית וטענתי שהזיכוי לא התקבל לאשראי הם טענו שבוצע הזיכוי והפנו אותי לחברת האשראי שלי. בצעתי שיחות ( מתועדות) וחברת האשראי טענה שאכן לא התקבל שום זיכוי ויותר מכך הם הגדילו לעשות ובדקו מול חברת האשראי של אדידס ולא התקבלה שם הודעה לביטול (יש רישום אצל אדידס אבח טכנית הפעולה לא בוצעה) אני כבר למעלה מחודשים בפניות מול אדידס על מנת לקבל את כספי בחזרה הם טוענים שקיבלתי את הכסף וכאשר אני שולחץ להם את ההודעות מחברת האשראי שלא כך הדברים הם אומרים שהם יבדקו את הנושא ובפועל לא קורא שום דבר. מה עלי לעשות. מיותר לציין שמדובר בסכום לא מבוטל של 300 שח. תודה מראש | |
|
|
|
| 22/8/2020 21:52 |
שרון כהן |
 | |
|
| 25/8/2020 09:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 09:15:15 |
| שרון שלום רב,
בנסיבות אלו, יש להגיש לחברת האשראי בקשה לביטול העסקה עקב כשלון תמורה מלא, מבלי להמתין לבית העסק.
היה וחברת האשראי תסרב, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לנסות ולסייע. | |
|
|
|
| 21/8/2020 20:01 |
שימי |
 | | מחבר: | שימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2020 | | שעה: | 20:01:12 |
| רכשנו מיטת ילדים בחנות רהיטים, לאחר שהיו הרבה בעיות עם המוצר הגענו לסיכום עם החנות על ביטול עסקה.
הכסף הוחזר לנו והזמנו מיטה חדשה ממקום אחר, קבענו עם החנות הראשונה שיגיעו לאסוף את המיטה שלהם באותו יום שבו תגיע המיטה החדשה על מנת שלא יווצר מצב שהילדה תישאר ללא מיטה.
בסופו של דבר הם לא הגיעו לקחת את המיטה שלהם וכעת אנחנו תקועים עם 2 מיטות בחדר קטן ובלי שאפשר להוציא את המיטה שלהם מהחדר בלי לפרק אותה כי היא גדולה מדי, הם אמרו שיגיעו לאסוף אותה ביום שני, השאלה היא כמה זמן אני חייב מבחינה חוקית לשמור את המיטה שלהם אצלי בבית? היא תופסת את כל החדר של הילדה וממש מפריעה, במידה ולא יגיעו גם ביום שני האם מותר לי לזרוק את המיטה שלהם? | |
|
|
|
| 25/8/2020 09:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 09:10:10 |
| שימי שלום רב,
לצערי, אין הוראת דין המתייחסת באופן ספציפי לסיטואציה המתוארת.
עקרונית, כאשר ביטול העסקה הנו עקב חרטה של הצרכן, על הצרכן מוטלת החובה לשיב את המוצר לחנות העוסק, ואילו במקרה בו הביטול מתבצע עקב אי התאמה או הפרת ההסכם מצד העוסק, מוטלת החובה על העוסק לבצע איסוף.
על כן, מומלץ ליידע את העוסק כי היה ולא יתבצע איסוף בתוך מספר ימים (לקבוע תאריך מדויק וסביר) אתם תאלצו לבצע הובלה לחנותו ולדרוש ממנו את התשלום בגין ההובלה וכן כל נזק נלווה שייגרם לכם, חלילה, עקב אי הגעתו והעיכוב באיסוף המוצר. | |
|
|
|
| 23/8/2020 13:09 |
בנימין |
 | | מחבר: | בנימין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/08/2020 | | שעה: | 13:09:27 |
| | פניתי לפני מספר ימים בענין מכשיר שיאומי שניתן לתיקון לפני חצי שנה. בעל הבית ממשיך להתחמק והטיפול בפניה דחוף לי ביותר!!!!! בסטטוס כתוב לי שהפניה התקבלה. אשמח אם תזרזו את הטיפול בפניה להקדם האפשרי!!! המון תודות. | |
|
|
|
| 24/8/2020 17:00 |
בנימין |
 | | מחבר: | בנימין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/08/2020 | | שעה: | 17:00:28 |
| אשמח שהטיפול בפניה שלי יזדרז כבר חצי שנה שלא החזירו לנו פלפון. חסר לנו אנשי קשר חשובים הכתובים בסים ועוד. אשמח לתגובה. תודה מראש
נ.ב. מענין שזמן התגובה בפורום התארך. תמיד היו עונים די מהר. ב | |
|
|
|
| 25/8/2020 09:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 09:07:37 |
| בנימין שלום רב,
עקב עומס, אכן ישנו עיכוב בטיפול.
פניתי לאחראי על התחום והוא ייצור עמך קשר עוד היום, או לכל המאוחר, מחר. | |
|
|
|
| 21/8/2020 12:58 |
אמיר לביא |
 | | מחבר: | אמיר לביא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2020 | | שעה: | 12:58:02 |
| רחשנו מזנון דרך אתר אינטרנט, שילמנו על הכול כולל ההובלה, לאחר מס שעות התקשרו מהאתר ואמרו שאין את המוצר במלאי, אמרנו שאנו לא מעוניינים במוצר אחר שיזכו את הכרטיס שאתו שילמנו או שיבצעו העברה לחשבון.
מאז עבר שבוע לא עונים לשום פניה שלנו.
מה אפשר לעשות? | |
|
|
|
| 25/8/2020 09:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 09:02:18 |
| אמיר שלום רב,
ככל שלא התקבל זיכוי, יש לפנות לחברת האשראי ולהבהיר כי מדובר בכשלון תמורה מלא, ועל כן, אתם מבקשים לבטל את העסקה כולה.
היה וחברת האשראי לא תאפשר את הביטול, אנא הגש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 24/8/2020 19:31 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/08/2020 | | שעה: | 19:31:06 |
| שלום רב,
ראיתי כמה פניות של אנשים על החברה הזו ובטוח ב 100 שיש עוד המון שפשוט החליטו לוותר על הכסף,
אני מציע להתאגד נגדם .
| |
|
|
|
| 19/8/2020 08:03 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 08:03:26 |
| שלום רב,
עבר מעל חודש מאז שפתחתי את הקריאה 710539
ומאז לא חזרו אליי עם תשובה נאותה ,
אבקש את טיפולכם בהקדם ! | |
|
|
|
| 20/8/2020 12:35 |
משה א |
 | | מחבר: | משה א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 12:35:22 |
| תטפלו בפנייה שלי או שאפתח לכם 1000 פניות
למה צריך לרדוף אחריכם יוצר מדי . | |
|
|
|
| 20/8/2020 13:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 13:32:46 |
| שלום רב משה,
פנייתך הועברה לאחראי בתחום.
| |
|
|
|
| 24/8/2020 19:28 |
משה א |
 | | מחבר: | משה א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/08/2020 | | שעה: | 19:28:19 |
| | אני לא מבין למה לוקח כ"כ הרבה זמן לחזור אליי עם תשובה מה גם שאתם לא עונים ניסיתי כבר יומיים משעה 10 עד 12 ואתם לא עונים. | |
|
|
|
| 19/8/2020 12:49 |
הלן |
 | | מחבר: | הלן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 12:49:04 |
| חיכיתי לטכנאי מדיח (המדיח באחריות). הוא התקשר בזמן ושאל כמה שאלות אודות התקלה (אינפורמציה שכבר מסרתי לשירות הלקוחות) . אמר שיגיע בעוד כחצי שעה. לאחר כחצי שעה התקשר ואמר שערך בירור ואין טעם שיגיע כי אין לו את החלק הנדרש (חשוב לציין שזהו הטכנאי הרביעי שמגיע אלי בגין אותה תקלה).
שאלתי היא: האם הדבר אני זכאית לפיצוי? את כל השאלות ששאל , הוא יכול היה לשאול קודם ולא לגרום לי להישאר בבית, לחכות לו ולהפסיד עבודה או פעילות, מה שאכן קרה.
כשהתוכנית על כך בפניו הוא אמר שאם אני רוצה הוא יגיע אבל אין לו מה לעשות. האם
אודה לתשובתכם. | |
|
|
|
| 22/8/2020 23:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2020 | | שעה: | 23:50:47 |
| שלום רב הלן,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
במידה שמדובר במוצר הנמצא בשנת האחריות הראשונה על פי תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) באפשרותך לפנות אל נותן השירות(כמפורט בתעודת האחריות) בהתאם לקבוע בסעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" המאפשר לצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק(במקרים בהם החוק חל),למידע רחב בעניין ראי באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 23/8/2020 12:55 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/08/2020 | | שעה: | 12:55:06 |
| ישנה, לדעתי טעות בדף שבקישור:
"האם החוק חל על חוזה למתן אחריות מורחבת - "ביטוח" לתיקון מכשירי חשמל שלא במסגרת תעודת האחריות של שנה?
לא."
מהחוק:
(א) לשם קיום חיובים בתקופת אחריות, לרבות בתקופת אחריות ארוכה יותר מהתקופה שנקבעה לפי סעיף קטן (א); | |
|
|
|
| 19/8/2020 12:44 |
א.ס. |
 | | מחבר: | א.ס. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 12:44:42 |
| | קניתי ספה לפני יומיים וע״פ המוכר האספקה תיהיה בתוך שבועיים וחצי (הקנייה הייתה מקטלוג, והבד שנבחר גם הוא היה מהקטלוג). בחשבונית שחתמנו יש סעיף שדמי הביטול הם 30%. האם זה חוקי? למיטב הבנתי דמי ביטול הם 5% או 100 שקל. תודה מראש! | |
|
|
|
| 22/8/2020 23:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2020 | | שעה: | 23:43:32 |
| שלום רב אדון,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
היה ולא מדובר במוצר בהזמנה מיוחדת כאמור, הרי שדרישת בית העסק לתשלום דמי ביטול בסך 30% עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2(ב2)בחוק הגנת הצרכן הקובע כי:
" (ב2) עוסק המודיע, בכל דרך שהיא, שאין לצרכן זכות לבטל עסקה, או לקבל חזרה את כספו, יסייג את הודעתו באופן שיובהר כי האמור בהודעה אינו חל במקרים שנקבעו לפי חוק."
לפיכך, אם מדובר במוצר הקיים בקטלוג של בית העסק ולא בהזמנה מיוחדת באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב בהתאם לאמור לעיל.
| |
|
|
|
| 19/8/2020 10:22 |
הילה כרמל |
 | | מחבר: | הילה כרמל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 10:22:01 |
| חייבו אותי על שירות 117 שח בכל חודש במשך שנה ,
אחרי שנה התנתקתי מהחברה
אחי הזמין מוצר בשמי מאותה החברה ב3717 שח
ושילם להם על המוצר במזומן
הייתי לקוחה קבועה של החברה הנ״ל ושלחתי להם במשך שנה על המוצרים והשירות שלהם
כ25000 שח
לאחר שנתיים קיבלתי מכתב מעורך דין שיש לי חוב אליהם על סך 4000 שח
כל מוצר שהם ספקו לי הם דרשו תשלום,וקיבלו כמובן , עוד לפני שספקו את המוצר
המכתב של האורך דין אמר שאם לא אסדיר את החוב הם יפנו ישר להוצאה
לפועל בלי משפט
בקשתי מהעורך דין שישלח לי פירוט על מה צוות שלוש טוענים שלא שלמתי
וכתגובה קבלתי כרטסת כללית של כל התנועות שלי עם החברה הנ״ל
בפירוט היו 3 תנועות שמהן נבע החוב
אבל לא רשום מה הן התנועות ,מה כביכול לקחתי ולא שלמתי עברו
וכשבקשתי העתקים של התנועות בכדי לדעת מה הן בדיוק
העורך דין סירב לתת לי ואמר שהוא נתן לי את כל המידע הדרוש
ושלא אפנה אליו יותר בנושא הזה , וצוות שלוש אמרו לי לא לפנות
אליהם ולפנות אך ורק לאורך דין , אז נשארתי ללא התשובות ובלי
יכולת לפנות לאף אחד בכדי להבין מימה נובע החוב שלי כביכול
יש לי ניחושים בלבד במה החברה טעתה ברישומים שלה
אבל אין לי למי לפנות בנושא
מה עושים?
1404 מתחלק בדיוק ב117 שח אז זה הגיוני שחייבו אותי כפול על השירות
שלהם בשנה שהייתי לקוחה שלהם
117 שולם כל חודש בכרטיס אשראי
ובסוף השנה רשמו לי חוב על כל השנה .
חיוב כפול
ויש עוד 2 תנועות שלא רשום מה הן וגם אין לי ניחוש מה זה ,
ושוב , הם לא נותנים לי תשובות ומאיימים בהוצאה לפועל אם אני
לא אשלם ללא שאלות . | |
|
|
|
| 22/8/2020 23:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2020 | | שעה: | 23:37:13 |
| שלום רב הילה,
מהו השירות/המוצר שנרכש?
האם המוצר או השירות נרכש לשימושך האישי, ביתי או משפחתי?
בכל מקרה עליך לשקול אם לשלם את החוב ולאחריו לפנות אל החברה לבירור העניין ואם תתקלי בבעיה, באפשרותך להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים, או שתתייעצי מול עו"ד המתמחה בדיני הוצאה לפועל, על מנת לבדוק מה יהיה עליך לעשות במידה ויפתח הליך כנגדך.
| |
|
|
|
| 19/8/2020 11:17 |
פנינה |
 | | מחבר: | פנינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 11:17:50 |
| שלום אני רכשתי כרטיסים למופע שבוטל של סלין דיון בגלל הקורונה. נמסר לי מחברת הכרטיסים שהמופע נדחה ליוני 2021
לא מתאים לי וספק אם תגיע בזמן זה לארץ.האם אפשר לקבל החזר? | |
|
|
|
| 22/8/2020 23:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2020 | | שעה: | 23:26:19 |
| שלום רב פנינה,
מתי הודיעו לך כי המופע מבוטל? ומתי הוצעה לך החלופה למועד אחר?
באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט סירובך להצעת בית העסק כחלופה ואם לא תגיעו להסכמה יהיה עליך לשקול אולי תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 19/8/2020 11:09 |
חן דניאל |
 | | מחבר: | חן דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 11:09:24 |
| היי
פתחתי פניה לא מזמן אצליכם מס'- 715313
שרכשתי שירות לפני שנה מחברת הדס פתרונות מים
של סננים למשך 3 שנים
המכשיר התקלקל ומת אחרי שנה (אותו רכשתי עצמאית 1700 ש"ח)
פניתי לחברה סירבו לבטל עסקה של תשלום חודשי עבור הסננים 69 ש"ח
פניתי אליכם ,אתם פניתם אליהם
והם חזרו אליי בטענה שלא ניתן לבטל עסקה מכיוון שזה נקרא מוצר! הסננים מצידם לתת לנו אותם (אין לנו שום צורך בזה)
עכשיו לי זה לא נראה הגיוני, הרי יש חוק ביטל עסקה שירותים מתמשכים
(מה גם שאין ל את חוזה העסקה הטכנאי שהתקין לנו החתים והלך )
הם שקרנים וזה מרתיח
מה אני אמורה לעשות?
תודה. | |
|
|
|
| 22/8/2020 23:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2020 | | שעה: | 23:23:41 |
| שלום רב חן,
אם כך, עליך להתייעץ מול המטפל בפנייתך למתן מענה לשאלתך. | |
|
|
|
| 19/8/2020 10:21 |
הילה כרמל |
 | | מחבר: | הילה כרמל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 10:21:53 |
| חייבו אותי על שירות 117 שח בכל חודש במשך שנה ,
אחרי שנה התנתקתי מהחברה
אחי הזמין מוצר בשמי מאותה החברה ב3717 שח
ושילם להם על המוצר במזומן
הייתי לקוחה קבועה של החברה הנ״ל ושלחתי להם במשך שנה על המוצרים והשירות שלהם
כ25000 שח
לאחר שנתיים קיבלתי מכתב מעורך דין שיש לי חוב אליהם על סך 4000 שח
כל מוצר שהם ספקו לי הם דרשו תשלום,וקיבלו כמובן , עוד לפני שספקו את המוצר
המכתב של האורך דין אמר שאם לא אסדיר את החוב הם יפנו ישר להוצאה
לפועל בלי משפט
בקשתי מהעורך דין שישלח לי פירוט על מה צוות שלוש טוענים שלא שלמתי
וכתגובה קבלתי כרטסת כללית של כל התנועות שלי עם החברה הנ״ל
בפירוט היו 3 תנועות שמהן נבע החוב
אבל לא רשום מה הן התנועות ,מה כביכול לקחתי ולא שלמתי עברו
וכשבקשתי העתקים של התנועות בכדי לדעת מה הן בדיוק
העורך דין סירב לתת לי ואמר שהוא נתן לי את כל המידע הדרוש
ושלא אפנה אליו יותר בנושא הזה , וצוות שלוש אמרו לי לא לפנות
אליהם ולפנות אך ורק לאורך דין , אז נשארתי ללא התשובות ובלי
יכולת לפנות לאף אחד בכדי להבין מימה נובע החוב שלי כביכול
יש לי ניחושים בלבד במה החברה טעתה ברישומים שלה
אבל אין לי למי לפנות בנושא
מה עושים?
1404 מתחלק בדיוק ב117 שח אז זה הגיוני שחייבו אותי כפול על השירות
שלהם בשנה שהייתי לקוחה שלהם
117 שולם כל חודש בכרטיס אשראי
ובסוף השנה רשמו לי חוב על כל השנה .
חיוב כפול
ויש עוד 2 תנועות שלא רשום מה הן וגם אין לי ניחוש מה זה ,
ושוב , הם לא נותנים לי תשובות ומאיימים בהוצאה לפועל אם אני
לא אשלם ללא שאלות . | |
|
|
|
| 22/8/2020 23:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2020 | | שעה: | 23:20:20 |
| שלום רב הילה,
מהו השירות/המוצר שנרכש?
האם המוצר או השירות נרכש לשימושך האישי, ביתי או משפחתי?
בכל מקרה עליך לשקול אם לשלם את החוב ולאחריו לפנות אל החברה לבירור העניין ואם תתקלי בבעיה, באפשרותך להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים, או שתתייעצי מול עו"ד המתמחה בדיני הוצאה לפועל, על מנת לבדוק מה יהיה עליך לעשות במידה ויפתח הליך כנגדך. | |
|
|
|
| 19/8/2020 10:17 |
יגאל |
 | | מחבר: | יגאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 10:17:48 |
| | שלום. עשיתי ביטוח לתיקון מכשירי חשמל מתחדש כל שנה , מדי שלש שנים. האם רשאי לבטל אחרי שנתיים? | |
|
|
|
| 22/8/2020 23:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2020 | | שעה: | 23:12:47 |
| שלום רב יגאל,
עקרונית, בעסקה מתמשכת קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בכל עת, ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך שלושה ימי עסקים ואולם היה ובהסכם צוין כי הביטול כרוך בקנס יציאה, יהיה על הצרכן לשלמו.
על כן, עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק אם הביטול כרוך בקנס יציאה ומה גובה הקנס. | |
|
|
|
| 18/8/2020 13:22 |
צור |
 | | מחבר: | צור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 13:22:50 |
| רבותי שלום רב,
ביום רביעי הקודם הגיע אליי מדיח חדש אשר נקנה מחבר אינטרנטית.
המדיח הגיע במשלוח ובאותו יום תואם טכנאי ליום ראשון.
ביום ראשון הגיע הטכנאי על מנת לחבר את המערכת.
אתמול הפעלנו את המכשיר בפעם הראשונה ואכן המערכת עבדה בצורה תקינה ואז קלטנו סימן כמו של מכה בצד של המכשיר ואז התברר שכל החלק העליון של המכשיר (המכסה) שבור לחלוטין (כל הפינים שאמורים להחזיק את המכסה אינם קיימים אלא שבורים.
על פניו אם מסתכלים על המדיח הוא נראה תקין לחלוטין.
ברצוני לדעת מה התהליך ומה אוכל לעשות על מנת שזה יתוקן.
ויתרה מכך, האם טכנאי שמגיע לא אמור לבדוק את תקינות החלקים שהגיעו?
תודה רבה על המענה והעזרה. | |
|
|
|
| 20/8/2020 23:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 23:15:41 |
| שלום רב צור,
כיצד בוצעה העסקה- האם ביוזמת בית העסק(היה שיווק מרחוק שבעקבותיו ביצעת את העסקה)?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
האם קיבלת טופס גילוי נאות(טופס שבו יפורטו פרטי בית העסק, פרטי המוצר, המחיר, אמצעי התשלום, פרטים בדבר זכות הצרכן לבטל את העסקה ועוד) כמתחייב בעסקת מכר מרחוק?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון)קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בנכס-מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובמידה שהביטול נעשה עקב פגם במוצר אזי' הביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ג),14ג(ב), 14ה בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, אם אתה עומד בתנאים הקבועים בדין, פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקל בבעיה הגש תלונתך אצלנו,בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 21/8/2020 08:46 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2020 | | שעה: | 08:46:31 |
| 1. הטכנאי אמור לבדוק אבל הוא עובד עבור החברה ולא עבורך.
2. אם אתה רוצה לתקן את המדיח, אתה צריך לפתוח קריאה אצל היבואן. | |
|
|
|
| 19/8/2020 09:53 |
רותם |
 | | מחבר: | רותם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 09:53:41 |
| שלום,
לפני עשרה ימים הזמנתי מקלחון מחנות מקלחונים, התחייבו לספק אותו תוך 18 ימי עסקים ואמרו שיצרו קשר כדי לקחת מידות מדויקות. במעמד ההזמנה שילמתי להם 50% מסכום העסקה.
בינתיים עוד לא יצרו קשר לגבי המידות, וניסיתי כל יום במשך כמה פעמים להתקשר לחנות אך ללא מענה. אני חוששת שהחנות לא תספק את המוצר בזמן או בכלל.
מדובר במקלחון עבור דירה שאני משכירה והדיירים כעת נותרו ללא מקלחון. אני לא רוצה להגיע למצב של עיכוב באספקת המוצר, כדי להמנע מאי נעימות כלפי הדיירים.
מה כדאי לעשות? | |
|
|
|
| 20/8/2020 23:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 23:52:44 |
| שלום רב רותם,
על מנת שיהיה לך תיעוד פני אליהם בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים והחשיבות להגעת המוצר במועד שנקבע. | |
|
|
|
| 14/8/2020 08:42 |
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2020 | | שעה: | 08:42:09 |
| שלום רב,
אם תיאמו איתי התקנה בין השעות 14:00-16:00 ורק בשעה 17:30 התקשרו להגיד שהטכנאי לא יגיע, אני זכאי לפיצוי או בגלל שהודיעו בטווח של שעתיים איחור הם פטורים מפיצוי? תודה רבה! | |
|
|
|
| 17/8/2020 09:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2020 | | שעה: | 09:54:46 |
| שלום רב אסף,
האם בסופו של יום, הטכנאי לא הגיע?
עקרונית, סעיף 18א(ג)(3)בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(3) נותן השירות רשאי להודיע לצרכן, לא יאוחר משעה 20:00 בערב שקדם למועד הביקור שתואם, על דחיית הביקור..."
למידע רחב בעניין סעיף 18א(ג)בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" המאפשר לצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק(במקרים בהם החוק חל), כמפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
יחד עם זאת, סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן מחריג את זכות הצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה של כח עליון, כדלקמן:
" (ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
היה ואתה עומד בתנאים הקבועים ב"חוק הטכנאים" באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו אם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 20/8/2020 22:08 |
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 22:08:25 |
| שלום רב,
פניתי בכתב לחברה ולטענתם בגלל שהודיעו לי בשעה 17:45 שהטכנאי לא יגיע (למרות שהיה אמור להגיע בין השעות 14:00-16:00 באותו היום) הם פטורים מלפצות אותי כי זה פחות מ-3 שעות למרות שהודיעו לי אחרי שבפועל הוא לא הגיע. | |
|
|
|
| 20/8/2020 23:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 23:50:56 |
| שלום רב אסף,
פנה אל בית העסק בהתאם לקבוע בסעיף 18א(ג)(3) בחוק הגנת הצרכן כקבוע לעיל ואחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 18/8/2020 20:13 |
מאיר |
 | | מחבר: | מאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 20:13:59 |
| | האם יש לחברות התקשורת היתר לגבות חיוב חריג מבלילהוכיח ללקוח שסיבת החיוב אכן אמיתי וצודקת לדוגמה בחיוב חריג על חריגה מסך הדקות שיש בחבילת המנוי החברה טוענת שהיא שלחה התראה הלקוח טוען שהואלא קיבל האם אין על החברה חובת הוכחה שאכן שלחו את החייגן | |
|
|
|
| 20/8/2020 23:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 23:48:52 |
| שלום רב מאיר,
מהם הפרטים שהצרכן מסר לחברה על מנת שיהיה ניתן ליצור עימו קשר(דוא"ל, sms)?
על מנת לברר בעניין זה, פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו הגש תלונה באתרנו. | |
|
|
|
| 18/8/2020 21:58 |
מיכאל |
 | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 21:58:22 |
| | שלום, בקיבוץ בו אני מתגורר לא מכניסים ילדים מתחת לגיל 12 למרכול "בגלל הקורונה". גם אם הם עם מסיכה וצמודים להורה. האם ההחלטה הנ"ל היא חוקית? | |
|
|
|
| 20/8/2020 23:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 23:48:15 |
| שלום רב מיכאל,
אנא פנה אל משרד הבריאות על מנת לקבל את עמדתם. | |
|
|
|
|