| 26/8/2020 14:38 |
משכיר דירה |
 | | מחבר: | משכיר דירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 14:38:53 |
| | האם משכיר דירה רשאי לדרוש בהשוכר צילום של תעודת זהות ? האם השוכר רשאילדרוש את אותו הדבר מהמשכיר ? תודה רבה. | |
|
|
|
| 26/8/2020 16:06 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 26/8/2020 13:02 |
שלומי |
 | | מחבר: | שלומי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 13:02:11 |
| שלום
רכשתי כרטיס טיסה לארצות הברית דרך אתר טלטוס בחברת דלתא לתאריכים 17.8-2.9.20
ב-1 ביוני ביטלתי את הטיסה כאשר דמי הביטול הם 75 דולר,חברת טלטוס אמרה שאקבל החזר תוך 90 יום, יש לציין שהטיסה התקיימה כרגיל ולא בוטלה.
לאחר שפניתי אליהם וטענתי שפרק הזמן שהם התחייבו להחזר יגמר ב-1.9 כי הרי ביטלתי ב-1.6, טענו החברה בתגובה שלפי החוק הם יכולים להחזיר את כספי בתוך 90 יום ממועד הטיסה.האם זה נכון?? תודה | |
|
|
|
| 26/8/2020 16:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 16:03:36 |
| שלום רב,
החוק שמדבר על החזר בעבור הטיסות מתייחס לחברות התעופה ולא סוכנות הנסיעות, לכן אינך משתייך לקטגוריה זו.
יחד עם זאת, יש כאן חשש להטעיה על מועד ההחזר מצד בית העסק אם וכאשר ב-2.9 לא תראה את כספך בחשבון. במידה וכספך לא יגיע בתאריך הנקוב, צור עמם קשר. אם זה לא יצלח, הגש תלונה או שקול למצות את זכותך להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות.
חשוב לזכור שסוכנות הנסיעות לא משמשות רק כצינור להעברת כספים, אלא צריכות לפעול עבורך ולדאוג שכספך יגיע אליך מהר ככל הניתן. | |
|
|
|
| 24/8/2020 14:15 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/08/2020 | | שעה: | 14:15:39 |
| | שלום, רציתי לברר אם האם אני צריכה לשלם דמי ביטול מלאים (או חלקים) במידה ואני מבטלת כרטיס טיסה למדינה אדומה (אנטליה, טורקיה)? נכון לעכשיו הטיסה יוצאת כרגיל וחברת התעופה טוענת שכל עוד יש טיסה זה יחשב ביטול מטעמי. רכשתי את הכרטיס לפני עידן הקורונה ואני אבטל בגלל השבועיים בידוד | |
|
|
|
| 25/8/2020 16:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 16:02:51 |
| יעל שלום רב,
ככל שהטיסה מתקיימת ואין אפשרות לבטל בהתאם להוראות חוק הגנת הצרכן (חלפו למעלה מ 14 ימים מיום ההזמנה וכו'..) הרי שעצם העובדה כי מדובר במדינה המחייבת בידוד, אינה מהווה עילה לביטול הטיסה, ועל כן, הביטול יעשה בהתאם לתנאים הקבועים בהסכם ההתקשרות. | |
|
|
|
| 26/8/2020 15:44 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 15:44:59 |
| | האם כניסה לשבועיים בידוד לאחר חזרה לארץ לא נראת סיבה סבירה לביטול אשר לא תגרור דמי ביטול? אם במועד רכישת הכרטיסים נתון זה היה מצוי ברשותי, מילא, אבל לא כך הדבר. דרישת המדינה שאכנס לבידוד פוגעת באופן ישיר בפרנסה שלי וצריכה להיות לי זכות ביטול בלי תשלום דמי ביטול. האם לא ניתן לתת הבהרה בנושא? חשוב לעשות הפרדה בין אנשים שרכשו כרטיסים לי תקופת הקורונה ובזמן תקופת הקורונה. אני לא מבטלת את הכרטיסים סתם כי אני רוצה. אני מבטלת כי המדינה דורשת שאכנס לביטול. אשמח לתשובה עם הסבר הגיוני. | |
|
|
|
| 26/8/2020 09:57 |
רונית |
 | | מחבר: | רונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 09:57:07 |
| האם גם כאן חל חוק הטכנאים?
משום מה ספי רהיטים ומכשירי חשמל נותנים טווח הגעה של 4 שעות...
האם זה חוקי
תודה | |
|
|
|
| 26/8/2020 12:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 12:09:54 |
| שלום רב,
חוק הטכנאים חל במקרים שתיארת.
הטווח שנתנו לך חוקי. השאלה היא תוך כמה זמן הם הגיעו, אם בכלל?
אם הגיעו מעל לשעתיים לאחר המועד האחרון (נניח בין 10-14 והגיעו ב-16:01), אז את זכאית לפיצוי של 300 ש"ח. אם הגיעו לאחר שלוש שעות או לא הגיעו כלל, את זכאית לפיצוי כפול, שיעמוד על סך של 600 ש"ח. | |
|
|
|
| 25/8/2020 10:35 |
מאיר |
 | | מחבר: | מאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 10:35:51 |
| שלום
רכשנו מספר רהיטים מחברת רהיטים,בעת קבלת הסחורה היו מספר ליקויים,חוסר של פריטים ,כגון כריות,וכן שולחן פגום .
לאחר אינספור שיחות הצלחנו להשיג את השירות לקוחות,3 פעמים הובטח לנו טכנאי/איש שירות שיבוא לראות ולתקן ,אך בפועל לא הגיעו .לאחר כ3 חודשים רק איכשהו הנושא סודר.
האם אני יכול לפי חוק הטכנאים להגיש בקשה לפיצוי ?
יש לי רק שיחה מוקלטת אחת שבה הם אכן מודים שלא הגיע
האם זה דרך תביעות קטנות ? או בדרך אחרת ?
האם אני חייב תיעוד ל2 הפעמים האחרות שלא הופיעו ?כי רק לאחר שלא הגיעןו פעמיים התחתי להקליוט את השיחות
תודה | |
|
|
|
| 25/8/2020 17:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 17:46:31 |
| שלום רב,
ראשית, עליך לברר האם הסחורה נמצאת תחת אחריות. במידה ולא, חוק הטכנאים אינו חל.
במידה וכן, החוק קובע שמעל לשעתיים המתנה (נניח תיאמו לך טכנאי ב-11, אז מ-13:00 ואילך אתה תהיה זכאי לפיצוי) אתה תפוצה ב-300 ש"ח, ואילו אם איחרו לך מעל לשלוש שעות או לא הגיעו כלל - הפיצוי יהיה בגובה 600 ש"ח.
אתה יכול להגיש פיצוי לפי החוק (במקרה שלך, מדובר, על פניו, ב-1800 ש"ח).
מובן שתצטרך לגבות את מה שאתה אומר כאן לגבי שני המקרים הנוספים (בין אם בכתב או בקבצי קול), אחרת זה "מילה כנגד מילה".
עליך לפנות קודם לבעל העסק. במידה והוא מסרב, נא הגש תלונה במועצה (ואם זה לא יעזור - תפנה לבית המשפט). | |
|
|
|
| 26/8/2020 09:23 |
מאיר |
 | | מחבר: | מאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 09:23:31 |
| | ראשית,תודה רבה על המענה המהיר והמפור,שנית,איך פונים למועצה ? | |
|
|
|
| 26/8/2020 11:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 11:55:51 |
| | באתר, בעמוד הראשי מצד שמאל, יש תיבה כחולה בשם "הגשת תלונה". | |
|
|
|
| 25/8/2020 12:29 |
יובל |
 | | מחבר: | יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 12:29:28 |
| היי,
הזמנתי מחשב נייד בשיחה טלפונית עם נציג החברה.
היו קיימות אפשרויות שדרוג חלקים וביקשתי לבצע את חלקם.
משך ההזמנה אמור לקחת 30 ימי עסקים כי המחשב נשלח מחו"ל.
לאחר 4 ימים ביקשתי לשדרג את ההזמנה למחשב מדגם שונה.
נאמר לי שאי אפשר לבטל מוצרים שיוצרו במיוחד עבור הצרכן על פי מידות ודרישות מיוחדות.
א. אני לא הבנתי למה בחירה לעשות שינויים מהאפשרויות קבועות מראש שאמרו לי נחשב "יצור מיוחד על פי המידות והדרישות המיוחדות" (נלקח מהתקנון של האתר). האם זה נכון?
ב. כשהזמנתי לא נאמר לי שלא תהיה לי אפשרות לבטל את העסקה. לפי הכתוב באתר פה: https://www.consumers.org.il/category/remote-purchase
הם גם לא שלחו לי במייל שום מידע על ביטול העסקה ולא תנאים לביטול. קיבלתי קבלה אבל אין שם את הפרטים האלו.
האם החנות צודקת בזה שהיא לא חייבת לבטל את ההזמנה? | |
|
|
|
| 25/8/2020 16:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 16:20:49 |
| שלום רב,
כאשר ביקשת לשדרג את המחשב לדגם שונה, הרי שזה מוצר שיוצר במיוחד עבורך ב"הזמנה אישית". לא מדובר על מוצר מקטלוג, אלא על משהו ששונה במיוחד עבורך והותאם לצרכיך.
במקרה של ייצור לפי מידות מיוחדות, הנך יכול לבטל את ההזמנה (עפ"י הנחיית הרשות מיוני 2018) רק בהתקיים 2 תנאים:
- לא ירד לייצור.
- לא עברו שלושה ימי עסקים מיום עשיית העסקה.
http://economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Instructions/DocLib/BitulIskaDrishotMeyuhadot.pdf
| |
|
|
|
| 26/8/2020 10:44 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 10:44:36 |
| | אז נשאלת השאלה האם עסק לא צריך לשלוח ללקוח בכתב את פרטי ההזמנה וההערה שלא ניתן לבטל את העסקה, לפני הביצוע שלה, כדי לא להטעות את הצרכן ולעמוד בדרישות עסקה מרחוק? | |
|
|
|
| 24/8/2020 16:17 |
שלומית |
 | | מחבר: | שלומית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/08/2020 | | שעה: | 16:17:51 |
| היי,
נירשמתי חברה בלשכת מנהלי החשבונות חילקתי את דמי החבר השנתיים בתשלומים של שנה- בפועל מעולם לא השתמשתי בשירות ובתכנים המוצעים באתר והם גם יכולים לבדוק זאת והנציג אמר שרואה שלא היה שימוש לאחר חמישה חודשים ביקשתי לבטל את השירות שאין לי בו צורך נאמר לי שאי אפשר.
חשוב לי לציין ההרשמה הייתה בתקופת הקורנה לצורך שיפור תעסוקתי אך מעולם לא השתמשתי בשירותים המוצעים
האם אני זכאית לביטול ? מבקשת ביטול על המשך התשלומים ולא החזר עבור מה שירד | |
|
|
|
| 25/8/2020 16:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 16:47:25 |
| | התקבל ייעוץ טלפוני, הצרכנית הופנתה לייעוץ של שי"ל מאחר ואינה מוגדרת כ"צרכן" לפי חוק הגנת הצרכן במקרה זה. | |
|
|
|
| 24/8/2020 13:09 |
איל |
 | | מחבר: | איל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/08/2020 | | שעה: | 13:09:55 |
| | אני רוצה לדעת מה הזכויות שלי כאזרח שדחה את חתונתו ממרץ האחרון וגן האירועים לא מוכן להחזיר את כספי המקדמות שעומדים בסך עשרות אלפי שקלים. גן האירועים והקייטרינג לא נותנים לי חלופות והאפשרות היחידה שהם מציעים לעת עתה זה לדחות את אירוע החתונה. לאחר שדחינו כבר בחצי שנה אין באפשרותינו, מטעמים אישיים, אינטימיים וכלכלים להמשיך לדחות את האירוע פעם נוספת. לכן אנחנו דורשים שגן האירועים/קייטרניג יחזיר לנו את המקדמות. כרגע אנחנו מרגישים שהם יכולים לדרוש מאיתנו מה שהם רוצים ללא אפשרות מענה וזכות בסיסיות של לקבל את כספינו חזרה, בשל אי יכולתם לעמוד בהסכם מולנו ולהכיל את כמות המוזמנים אליה התחייבנו. | |
|
|
|
| 25/8/2020 16:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 16:30:39 |
| שלום רב,
נושא השבת המקדמות נידון בימים אלו ע"י ועדה בין משרדית של משרד המשפטים. ישנן 2 אופציות על השולחן כרגע: האחת היא שבעלי האולמות יקבלו מענק מהמדינה רק בתנאי שישיבו את המקדמות לזוגות. האופציה השנייה היא (מתווה מוצע כאמור, לא משהו מגובש) היא שהזוגות ישלמו לבעלי האולמות דמי ביטול של עשרה אחוזים או עד 10,000 ש"ח, הנמוך מביניהם.
כרגע אין שום החלטה (ולא ברור מתי תתקבל).
רצוי וראוי להגיע להסדר עם בעלי האולמות. במידה ולא כך הם פני הדברים, עליך לשקול להגיש תלונה אצלנו באתר (ובבוא העת אף להגיש תביעה בבית המשפט במידה וזה לא יצלח). | |
|
|
|
| 24/8/2020 15:38 |
אביבית אוחיון |
 | | מחבר: | אביבית אוחיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/08/2020 | | שעה: | 15:38:04 |
| רכשתי בתאריך ה26.7 נעליים בשווי 400 שקלים מאתר אינטרנט, היו שתי אופציות בחירה, משלוח רגיל בדואר 10-40 ימי עסקים או משלוח אקספרס עד הבית בתוספת 50 שקלים וזה מגיע תוך 5-18 ימי עסקים, החבילה לא הגיעה לי אחרי 18 ימי עסקים, לא עידכנו אותי בעיכוב, רק אחרי שפניתי לעמוד אינסטנגרם של העסק אמרה שיש עיכוב עם חברת המשלוחים ויגיע תוך 4 ימי עסקים בגלל העיכוב.
אחרי 4 ימי עסקים עדיין לא הגיעו הנעליים שוב לא עידכנו לאחר שפניתי שוב לעמוד האינסטנגרם טענו כי עדיין יש בעיות ועיכובים בגלל הקורונה ויגיע השבוע או שבוע הבא, האם מגיע לי פיצוי, לפחות על ה50 שקלים של המשלוח אקספקס שכבר לא אקספרס(עברו 22 ימי עסקים) ואם יגיע רק שבוע הבא זה יהיה כמעט 30 ימים, הם שינו את תקנון האתר מהיום שאני הזמנתי אבל אומרים שאני חתמתי על הסכם של עיכובים מפי כוח עליון אבל בכל זאת זה תוספת מיוחדת של משלוח אקספרס. אשמח לתשובה מה אפשר לעשות בנידון | |
|
|
|
| 25/8/2020 16:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 16:17:22 |
| אביבית שלום רב,
בשלב זה עומדות בפנייך שתי אפשרויות:
האחת - לבטל את העסקה כולה עקב הפרה של תנאי העסקה בכל הנוגע למועד האספקה.
שנית - לפנות ולדרוש החזר בגין עלות המשלוח המהיר, אשר כמובן לא ניתנה שום תמורה בעדה.
יש לדרוש את ההחזר בכתב ולשמור כל התכתבות עם בית העסק. | |
|
|
|
| 24/8/2020 15:30 |
נתניה |
 | | מחבר: | נתניה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/08/2020 | | שעה: | 15:30:49 |
| שלום אני מנויה במכון כושר, בתקופת הקורונה המכון היה סגור , אך בפתיחה, מכוון שאני בקבוצת סיכון נתנו לי להתחיל ב01.06
נגמר לי המנוי לאחר כמה ימים , אז אמרו לי שהם יחשבו לי את הימים שלא הייתי בגלל הקורונה, אם אני מחדשת את המנוי, לצערי עקב לחץ הסכמתי
זאת אומרת שהמנוי שלי התחיל רשמי ביולי, אני מעוניינת היום 24.8 לבטל
פניתי למכון הוסבר לי שאם אני אבטל אני אצטרך לשלם קנס של 30% מהסכום השנתי
האם הגיוני? אני משלמת 250 ש"ח בחודש , הם אמרו לי 1000 ש"ח קנס , קיבלתי הקפאה לחודשיים לצורך הגעה לפשרה
המנוי שלי רק התחיל לא הגינוי שהקנס יהיה כל כך גבוה
יש לי נכות 40% ביטוח לאומי , ניידות של 50% לצמיתתות
אשמח לעזרה תודה רבה | |
|
|
|
| 25/8/2020 16:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 16:14:40 |
| גברתי שלום רב,
לצערי, מרגע שחודש המנוי, הזכות לביטול העסקה בדמי הביטול המינימאליים (5% או 100 ש"ח על פי הנמוך מביניהם) חלה רק בתוך 14 ימים מיום חידוש המנוי.
לאחר תום 14 הימים, דמי הביטול יהיו בהתאם להוראות הדין אשר קובעות כך:
ביטול במהלך השליש הראשון - 25% מערך העסקה כולה
ביטול במהלך השליש השני:20%
וביטול במהלך השליש השלישי: 17%
על כן, על בית העסק מטעה לגבי דמי הביטול.
כמו כן, יש לבחון את ההסכם עליו את חתומה, והאם ניתנה אפשרות לרכוש מנוי ללא תקופת התחייבות כמתחייב מהוראות הדין. | |
|
|
|
| 24/8/2020 15:13 |
רוני פוזדנר |
 | | מחבר: | רוני פוזדנר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/08/2020 | | שעה: | 15:13:49 |
| שלום,
הזמנתי מספר מוצרים מחברת "פאנקו" והמשלוח היה אמור להתבצע דרך חברה צד שלישית שנקראת "באזזר הפצת משלוחים".
נקבע לי חלון זמנים למשלוח בין 18:00-22:00 בשעה 18:18 קיבלת הודעת SMS מחברת באזזר שעקב תקלה בלתי צפוייה אצל השליח יתכן איחור קל בהגעה.
השליח לא הגיע כלל באותו היום ובשעות המאוחרות כבר לא היה ניתן לפנות לאף אחד בטלפון לבירור.
למחרת כשהתקשרתי לברר מה קרה למשלוח שלי אז נאמר לי שהזיזו את המשלוח ליום למחרת בגלל תקלה אצל השליח, שאלתי למה לא עדכנו אותי ואמרו לי ששלחו לי SMS למרות שבלשון ההודעה נאמר שיתכן איחור קל, ולא נאמר דבר על העברה של השליחות ליום אחר.
כאשר דרשתי מחברת פאנקו פיצוי לפי חוק הטכנאים על אי הגעת השליח נאמר לי שהחוק לא תופס לגביהם, כנ"ל נמסר לי מחברת באזזר, למרות שהסבתי את תשומת לבם לעדכון לחוק שבוצע ב-2019, שהחוק חל גם על משלוחים של מוצרי טובין, הם סירבו לקחת אחריות.
האם חוק הטכנאים חל על המקרה שקרה לי? ואיך אני יכול לחייב את חברת פאנקו לפצות אותי לפי חוק סעיף הפיצוי בחוק הטכנאים? | |
|
|
|
| 25/8/2020 16:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 16:11:12 |
| רוני שלום רב,
הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן ("חוק הטכנאים" ) חל על בית העסק ועל כל עוסק שמשווק מוצרים לצרכן באמצעות משלוח.
העובדה שהעוסק פועל באמצעות חברת שליחויות זו או אחרת ולא מבצע את השליחות בעצמו, אינה פוטרת אותו מחובת הפיצוי.
ככל שהשתלום, הן עבור המוצר והן עבור השליחות בוצע ישירות לבית העסק, על העוסק לפצות את הצרכן בהתאם להוראות הדין, בסך של 600 ש"ח.
היה ובית העסק מתמיד בסירובו, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 24/8/2020 15:13 |
נעמה |
 | | מחבר: | נעמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/08/2020 | | שעה: | 15:13:21 |
| מה עושים עם רשת שייוק גדולה שאני עושה אצלה משלוחים. המשקלים לא תואמים למציאות. אניי מדברת על חוסרים בסדרי גודל של מאות גרמים, לא גרמים בודדים. המשקל הדיגיטלי שלי תקין, כי קילו קמח וקילו סוכר נשקלים עליו במדוייק.
איך מפסיקים את התופעה הנוראית הזאת?
אני מתקשרת והם מתחילים לעבור איתי מוצר מוצר ולתת לי זיכוי, אבל אני צריכה להתעסק עם כל משלוח, לשקול, לצלם ושלוח להם. זה לא הגיוני | |
|
|
|
| 25/8/2020 16:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 16:08:56 |
| נעמה שלום רב,
לצערי, אין פתרון כולל שימנע מצב של אספקה בחסר במוצרים שקילים.
ייתכן ומומלץ להעביר מכתב פנייה מסודקר להנהלת הרשת ולהציף את התופעה אשר חוזרת על עצמה מספר פעמים, בכדי שההנהלה תדאג לחדד נהלים.
היה ואת מעוניינת ניתן להגיש תלונה וננסה להעביר פניה בעניין. | |
|
|
|
| 24/8/2020 12:53 |
ליטל |
 | | מחבר: | ליטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/08/2020 | | שעה: | 12:53:18 |
| | קניתי בשילב מוצר ב600 שח ששולם בכרטיס של ארגון המורןים. שילב קיבלו על המוצר מחיר מלא!!לבסוף בשל הטעיה של הנציגה שלהם , החזרתי את המוצר לשילב וקבילתי זיכוי עליו. כשבאתי לקנות מוצר בזיכוי הזה, נאמר לי שאני חייבת לשלם מחיר מלא על המוצרים, כלומר אין מבצעים. כיון שהכרטיס בהנחה. שוב, שילב עצמם קיבלו מחיר מלא על המוצר, הכרטיס הנטען זה כרטיס שנותן בהטענה שלו 20 אחוז כלומר הטענתי ב1000 ושילמתי 800. למה אני צריכה לשלם מחיר מלא גם בהנחות של 50 ן60 אחוז הנחה? האם חוקי הדבר? | |
|
|
|
| 25/8/2020 15:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 15:55:45 |
| ליטל שלום רב,
השאלה היא האם הזיכוי שניתן לך הנו זיכוי של ממש, העובד בכל התנאים הקבועים בדין, כלומר, בזיכוי הוא בעלות אותה שילמת בפועל על המוצר.
היה ומדובר בתשלום באמצעות כרטיס שמגלם הנחה, אז הזיכוי יהיה בגובה הסכום ששולם בפועל לאחר ההנחה שמובנית בכרטיס.
לדג', היה ועלות מוצר הנה 1000 ש"ח, ואת הטענת את הכרטיס רק ב- 800 ש"ח, ורכשת את המוצר בעלות של 1,000 ש"ח במחיר המוזל, הזיכוי יהיה על סך של 800 ש"ח בלבד וזיכוי שכזה אינו ניתן להתנייה. | |
|
|
|
| 25/8/2020 11:09 |
קורל |
 | | מחבר: | קורל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 11:09:13 |
| | פניתי לפני כמעט שבועיים בעניין ביטול עסקת לייזר בעלת העסק עדיין ממשיכה לגבות ממני כסף והטיפול בפנייה דחוף ביותר! בסטטוס כתוב לי שהפנייה התקבלה מספרה 717668. אודה לטיפולכם בדחיפות ולתגובה מראש תודה רבה והמשך יום טוב | |
|
|
|
| 25/8/2020 15:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 15:51:51 |
| שלום רב,
פנייתך נתקבלה אצלנו ב-17.8. יש להיאזר בסבלנות ולהמתין עד אשר הפנייה תישלח ע"י המטפל. | |
|
|
|
| 23/8/2020 23:15 |
חן גרינברג |
 | | מחבר: | חן גרינברג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/08/2020 | | שעה: | 23:15:36 |
| שלום רב,
בשנות 2015 חתמנו אשתי ואני על הסכם התקשרות עם חברה המספקת שירות לייעוץ משכנתא וליווי התהליך על שלביו השונים. ההסכם לא היה מוגבל בזמן ולא צוין כך בהסכם שנחתם. בסופו של דבר עד היום לא השתמשנו בשירותי החברה למרות ששילמנו במעמד החתימה סכום של 8000 ש"ח עבור השירות. כעת החברה לא עונה לנו ויכול להיות שכבר לא קיימת. האם יש לנו דרך לדרוש את כספנו או לפחות את חלקו בחזרה? ומה הדין לגבי חברה שנסגרה / פשטה רגל וכו'? תודה רבה | |
|
|
|
| 25/8/2020 11:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 11:42:55 |
| חן שלום רב,
ראשית, ביטול עסקה לרכישת ייעוץ משכנתא אינה מוסדרת בתקנות ביטול עסקה, ועל כן, זכות הביטול תקום רק בהתאם להסכם ההתקשרות שנחתם עם החברה.
על פניו, גם במקרה בו לא נעשה שימוש בשירות, ואין הוראה אשר מתירה את הביטול בהסכם, לא תקום לצרכן זכות ביטול.
מעבר לכך, במקרה בו החברה פשטה רגל, והליך פשיטת הרגל הסתיים, לא ניתן יהיה לקבל החזר, שכן האישיות המשפטית של החברה אינה קיימת עוד.
היה והחברה מצויה בעיצומו של תהליך פשיטת רגל, אז ניתן להגיש תביעת חוב לכונס הנכסים של החברה. | |
|
|
|
| 25/8/2020 12:16 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 12:16:12 |
| | החברה הציעה לכם את השירות שלה אבל אתם לא השתמשתם בשירות עד היום. לא רואה מדוע אתם זכאים מלא או חלקי. אם קניתם לחם, לא לקחתם אותו וחזרתם אחרי 5 שנים, נראה לך הגיוני שאתה זכאי להחזר? | |
|
|
|
| 24/8/2020 12:46 |
אביב ס |
 | | מחבר: | אביב ס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/08/2020 | | שעה: | 12:46:11 |
| רכשתי שולחן אלומיניום עם זכוכית מחוסמת לפני כ 9 חודשים,בחודש שעבר התנפץ השולחן באישון לילה ללא מגע יד הוא נוכחות אדם, כאשר פניתי לחברה נאמר לי שאין אחריות על המוצר במקרה שבר למרות שהסברתי להם שזה קרה באמצע הלילה..בחוזה עסקה קבלה או תעודת.משלוח אין שום איזכור לגבי אחריות על הזכוכית.
ישנו מושג שנקרא שבר ספונטני שמתקיים אך ורק בזכוכית מחוסמת..כאשר ניסתי לקבל בנוגע לאחריות שלהם הם מנפנפים אותי כבר חודש וחצי במילים טלפונים וצ'אט...מה יש באפשרותי לעשות.. | |
|
|
|
| 25/8/2020 11:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 11:56:59 |
| אביב שלום רב,
ישל פנות לאיש מקצוע העוסק בתחום ולבקש ממנו חוות דעת לגבי סיבת השבר, והאם מדובר בשבר שמקורו בפגם במוצר.
ברגע שתהיה בידך חוות דעת כאמור, ניתן יהיה לדרוש מבית העסק החזר כספי בגין המוצר, עקב הטעיה בכל הנוגע לאיכות המוצר. | |
|
|
|
| 24/8/2020 11:07 |
לאה חכים |
 | | מחבר: | לאה חכים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/08/2020 | | שעה: | 11:07:09 |
| קנינו מתקן מים של חברת ריבר ב36 תשלומים. הם לא עמדו בהתחייבות שלהם לשירות (ששילמנו עבורה תוספת).
עכשיו מתברר שהחברה פשטה רגל מזמן.
ויזה כאל לא מוכנה לזכות אותנו על שאר התשלומים. בינתיים גם המתקן מים שבק חיים.
יש דרך לקבל מויזה את שאר התשלומים? | |
|
|
|
| 25/8/2020 11:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 11:55:10 |
| לאה שלום רב,
השאלה העקרית היא, האם אכן מדובר בתשלום חודשי, או שמדובר בתשלום חד פעמי, שמחולק לתשלומים.
כאשר מדובר בתשלום אחד שכבר הועבר לבית העסק, ואילו מהצרכן הוא נגבה כל חודש, הרי שלא ניתן יהיה לבטל את העסקה, שכן הכספים כבר הועברו לבית העסק במלואם.
היה ומדובר במנוי שמשולם חודש בחודשו, על חברת האשראי מוטלת החובה להפסיק את התשלומים העתידיים. | |
|
|
|
| 24/8/2020 10:48 |
עוז |
 | | מחבר: | עוז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/08/2020 | | שעה: | 10:48:56 |
| רכשתי מחברה גדולה ומוכרת מיטה ומזרון.
לאחר הרכבת המיטה גיליתי שהמיטה לא תואמת למידות המזרון. ויש מרווח של כ 4 ס״מ.
המיטה גדולה ב 4 ס״מ מהמזרן.
דבר אשר בולט ונראה לעין
וכן, לא בטיחותי.
האם מחובת העסק להחליף/לבטל את העיסקה? | |
|
|
|
| 25/8/2020 11:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 11:53:10 |
| עוז שלום רב,
ככל שבית העסק סיפק מוצר במידות שונות מאלו שהובטחו, הרי שעל העוסק מוטלת החובה לרפא את הפגם, בהתאם להוראות חוק המכר.
היה והוא אינו יכול לרפא את הפגם, עליו להחליף את המוצר במוצר חדש ותקין, או לבצע ביטול עסקה מלא. | |
|
|
|
| 24/8/2020 08:50 |
הילה שמאי |
 | | מחבר: | הילה שמאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/08/2020 | | שעה: | 08:50:22 |
| הזמנתי לוקר לבת שלי לביהס. היות ולא מתוכננת שנה רגילה במוסדות החינוך התקשרתי לבטל את הלוקר בטווח של פחות מ4 ימים מביצוע העסקה.
כלל העסקה עומדת על 180 ש"ח. דמי הביטול נראים לי שערוריתיים - כמעט שליש מערך העסקה 50 ש"ח! נאמר לי שזה בגלל שצריך להחליף מנעול (מנעול עולה 25 שח, איש שיגיע להחליף מנעול עוד 25 שח)
לא מבינה למה אמור לעניין אותי הצד התפעולי של החברה
האם הגיוני לפי החוק שאלו דמי הביטול?
כן, בתקנון זה מה שכתוב למערי, אבל זה לא נראה לי חוקי: https://www.lockerim.co.il/ContentPage/index/2
| |
|
|
|
| 24/8/2020 09:16 |
עונה |
 | |
|
| 25/8/2020 11:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 11:51:20 |
| הילה שלום רב,
על פי הוראות הדין, היה ומדובר בעסקת מכר מרחוק (שהתבצעה טלפונית או באמצעות המייל) מחויב העוסק לשלוח טופס גילוי נאות הכולל את מלוא תנאי העסקה, ואפשרויות הביטול.
היה ולא נשלח טופס שזה, או שהוא לא כלל את תנאי הביטול, הרי שבית העסק אינו רשאי לגבות את הסכום הנ"ל. | |
|
|
|
| 24/8/2020 09:14 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/08/2020 | | שעה: | 09:14:59 |
| אהלן,
שלחתי בתחילת יולי הודעת ביטול בדוא"ל לקאנטרי שאני מנוי בו. שלחתי שוב באמצע אוגוסט. לא קיבלתי אישור שהמנוי בוטל ולא קיבלתי החזר לחשבון שרשמתי בהודעה (שילמתי בתשלום אחד את המנוי בפברואר 2020 והוא עד סוף מרס 2021).
האם מגיע לי פיצויים שאינם תלויים בנזק? לפי איזה סעיף?
תודה, | |
|
|
|
| 25/8/2020 11:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 11:47:32 |
| גיא שלום רב,
על פי הוראות הדין, ביטול עסקה יתבצע בדרך שבה בוצעה העסקה או בהתאם להסכמות בין הצדדים.
יש לבדוק את הסכם ההתקשרות עם מכון הכושר ולברר מה נקבע בעניין דרך ביטול העסקה והאם כתובת המייל היא הכתובת המתאימה למשלוח הודעת ביטול.
היה ואכן מדובר בהודעת ביטול שנשלחה כדין, ובית העסק לא ביצע את ההשבה, בניכוי דמי הביטול הקבועים בדין, ניתן להגיש תביעה על ההחזר, וכן לדרוש פיצוי ללא הוכחת נזק בהתאם להוראות סעיף 31א לחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
|