| 20/8/2020 14:28 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 14:28:57 |
| שלום,
לאחרונה קיבלתי מתנה אותה ביקשתי להחליף בחנות. החלפתי את המוצר בעד שמלה שהייתה במבצע, ולאחר יומיים ביקשתי להחזיר את השמלה ולקבל זיכוי בחנות. בחנות נאמר לי שבגלל שהמוצר במבצע סוף עונה לא ניתן לקבל זיכוי, ומחייבים אותי להחליף אותו בעד מוצר אחר בחנות, וספציפית ביגוד בלבד. בעת הקנייה לא ידעתי על העניין והמוכרת אמרה לי שניתן להחליף את המוצר, אך כמובן שלא ציינה שלא ניתן לקבל זיכוי. בשירות הלקוחות אמרו לי דבר דומה והתעקשו ש"אין מה לעשות" וזה כתוב בקבלה. אני כעת תקוע על מוצר שאני לא צריך ומחייבים אותי להחליפו בעד מוצר אחר, וההחלפה תקפה לחמישה ימים בלבד.
האם זה חוקי? ומה יש לעשות בעניין? אודה לעצתכם. | |
|
|
|
| 30/8/2020 10:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 10:02:05 |
| שלום רב ניר,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...לאחרונה קיבלתי מתנה אותה ביקשתי להחליף בחנות...בעת הקנייה לא ידעתי על העניין והמוכרת אמרה לי שניתן להחליף את המוצר..."- האם תוכל להסביר אם המוצר נרכש או הוחלף? | |
|
|
|
| 19/8/2020 21:37 |
נועם |
 | | מחבר: | נועם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 21:37:46 |
| לפני שנתיים הלכתי לחברת לייזר קניתי 12 טיפולים במחיר מסויים.
השבוע, משום מקום התקשרה אליי נציגה של חברת הלייזר ואמרה שעסקת האשראי לא כובדה ושאני צריכה לשלם על הטיפולים שעשיתי-בידיעה ששילמתי את הכל מראש.
האם יש אפשרות לטעון ולהגיד שזאת בעיה של חברת הלייזר? הרי עברו שנתיים והם נתנו לי להמשיך לקבוע תורים בלי בעיה? מה גם שזאת טעות אנוש שלהם ולא נראה לי הגיוני שאני צריכה לספוג את כל הסכום? בנוסף לפני שנתיים הייתי רווקה וחסכתי את הסכום לזה בידיעה ששילמתי אותו-היום אין לי מאיפה להביא את הסכום הנ"ל
יש משהו לעשות עם הדבר הזה?
אמרה שאם לא נשלם הם יפנו לעו"ד של החברה. | |
|
|
|
| 30/8/2020 09:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 09:48:50 |
| שלום רב נועם,
בפנייתך את מציינת כי:
"...הרי עברו שנתיים והם נתנו לי להמשיך לקבוע תורים בלי בעיה?..."- אשמח שתסבירי מה כוונתך?
בכל מקרה, עליך להמציא ראיה ששילמת עבור השירות המדובר(תנסי אולי לפנות אל חברת האשראי להוציא דף פירוט חיוב).
במידה שאין לך ראיה התומכת בטענתך, הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית בניכם, שבו רק בית המשפט מוסמך להכריע. | |
|
|
|
| 20/8/2020 12:57 |
בן נהוראי גטניו |
 | | מחבר: | בן נהוראי גטניו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 12:57:50 |
| היי שלום,
רכשתי מכשיר טאבלט מחברת go mobile , אתמול - אחרי פחות מחודש ימים, המכשיר פשוט תקול, יש אחריות על המוצר - אבל החברה שממנה רכשתי מפנה אותי ליבואן לצורך תיקון.
אני לא מעוניין בתיקון מכשיר שתקול אחרי פחות מחודש - לא מדובר בנזק חיצוני שהוא תוצאה של שימוש.
מה האפשרויות שלי, העסק מנפנף אותי ליצרן, ואני יודע שהיה ואם במקסימום יבצע תיקון, ולא יחליף לי בחדש.
בברכה,
בן נהוראי גטניו | |
|
|
|
| 20/8/2020 13:25 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 13:25:40 |
| | אתה לא זכאי כרגע למוצר חדש. מי שאחראי על התיקון זה היבואן ולא המוכר כפי שאמרו לך. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 30/8/2020 09:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 09:45:42 |
| שלום רב גטניו,
כיצד נרכש המוצר- האם במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
מתי נרכש (תאריך)?
מתי ביקשת לבטל את העסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בנכס-מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובמידה שהביטול נעשה עקב היעדר אספקת המוצר במועד שסוכם בניכם אזי' הביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ג),14ג(ב), 14ה בחוק הגנת הצרכן.
אולם, אם המועד לביטול העסקה חלף, יהיה עליך לאפשר ליבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות לבדוק את המוצר ולפעול בהתאם לתוצאות בדיקתו.
יש לציין כי במידה שהיבואן/יצרן לא יצלח לתקן את המוצר, הרי שיש לבצע החלפה או ביטול עסקה בהתאם להחלטת היבואן/יצרן, כמפורט בסעיף 6(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה). | |
|
|
|
| 20/8/2020 12:36 |
משה |
 | |
|
| 30/8/2020 09:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 09:31:03 |
| שלום רב משה,
ייתכנו עיכובים במתן המענה בשל עומסים במערכת.
פנייתך הועברה לאחראית בתחום. | |
|
|
|
| 20/8/2020 12:18 |
גבי |
 | | מחבר: | גבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 12:18:36 |
| | הזמנתי ספה שבחנות ראיתי את הסוג הספה שכמוה הזמנתי, אלא שבחנות לספה הייתה תווית שאכן הוכיחה את היבוא של הספה שהיא מאיטליה, אך בספה שהגיעה לבית אין לי שום תווית או משהוא שאכן מעיד על היבוא שלה ומה החברה שמייצרת את הספה, השאלה האם המוכר מחוייב להוכיח לי זאת שאכן זה אותה חברה של הספה שהזמנתי, או שאני צריך לסמוך עליו שאכן זה הספה ושהוא לא רימה אותי שזה ספה מיצור אחר יותר פחות | |
|
|
|
| 30/8/2020 09:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 09:17:57 |
| שלום רב גבי,
מה מופיע בהזמנה?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במקום הייצור של הנכס.
לפיכך,אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב לבירור בעניין היעדר תווית על המוצר המציג את ארץ יצורו.
אם תתקל בבעיה, באפשרותך להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 20/8/2020 11:01 |
פלוני |
 | | מחבר: | פלוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 11:01:59 |
| בוקר טוב,
חוק הטכנאים כבר מוכר וידוע וקובע פיצוי כספי מעל איחור מסויים.
מה שלא ידוע לי ואשמח לדעת - האם קיימת הגבלה לזמן שבו חברה צריכה לתאם טכנאי ללקוח? לדוגמא אם יש ציוד תקול ברמה שאני לא מקבל שירות, ואני מתקשר ביום ראשון, האם חברה יכולה להגיד לי "נקבע לך טכנאי לשבוע הבא"? או שזה זמן ארוך מידי? יש הגלה בחוק על נושא זה?
תודה | |
|
|
|
| 30/8/2020 08:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 08:53:43 |
| שלום רב אדון,
מה המוצר נרכש? מה עלותו?האם נמצא בשנת אחריות ראשונה?
במידה שמדובר במוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח ונמצא בשנת אחריות ראשונה אזי' תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) מפרטות מוצרים בהם התיקון יבוצע בתוך יום או יומיים או תוך 3 ימים מביצוע הקריאה וישנם מוצרים שבהם התיקון לא יאוחר משבועיים.
| |
|
|
|
| 19/8/2020 21:37 |
נועם |
 | | מחבר: | נועם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 21:37:37 |
| לפני שנתיים הלכתי לחברת לייזר קניתי 12 טיפולים במחיר מסויים.
השבוע, משום מקום התקשרה אליי נציגה של חברת הלייזר ואמרה שעסקת האשראי לא כובדה ושאני צריכה לשלם על הטיפולים שעשיתי-בידיעה ששילמתי את הכל מראש.
האם יש אפשרות לטעון ולהגיד שזאת בעיה של חברת הלייזר? הרי עברו שנתיים והם נתנו לי להמשיך לקבוע תורים בלי בעיה? מה גם שזאת טעות אנוש שלהם ולא נראה לי הגיוני שאני צריכה לספוג את כל הסכום? בנוסף לפני שנתיים הייתי רווקה וחסכתי את הסכום לזה בידיעה ששילמתי אותו-היום אין לי מאיפה להביא את הסכום הנ"ל
יש משהו לעשות עם הדבר הזה?
אמרה שאם לא נשלם הם יפנו לעו"ד של החברה. | |
|
|
|
| 30/8/2020 08:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 08:48:34 |
| שלום רב נועם,
בפנייתך את מציינת כי:
"...הרי עברו שנתיים והם נתנו לי להמשיך לקבוע תורים בלי בעיה?..."- אשמח שתסבירי מה כוונתך?
בכל מקרה, עליך להמציא ראיה ששילמת עבור השירות המדובר(תנסי אולי לפנות אל חברת האשראי להוציא דף פירוט חיוב).
במידה שאין לך ראיה התומכת בטענתך, הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית בניכם, בו רק בית המשפט מוסמך להכריע. | |
|
|
|
| 19/8/2020 15:18 |
יאיר |
 | | מחבר: | יאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 15:18:47 |
| לפני מספר ימים הזמנתי רהיטים מחברה גדולה נקבע יום ושעה לאספקה אך המוביל לאחר שעות של חיפושים התקשר רק לאחר יותר מ5 שעות המתנה וביקש להגיע. כיוון שזו הייתה שעה מאוחרת סירבנו. חברת הרהיטים טוענת כי הפיצוי אינו באחריותה אלא באחריות המוביל על אף שהחוזה הינו בינו לבין חברת הרהיטים. האם זה נכון? לא נשמע לי הגיוני כלל.
אודה על תשובה בנושא.
| |
|
|
|
| 30/8/2020 08:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 08:41:32 |
| שלום רב יאיר,
מה השעה שנקבעה לאספקת המוצר?
למי שולם הכסף למוביל או לבית העסק מולו בוצעה הרכישה?
במידה שהעסקה לרכישת ריהוט כללה גם דמי הובלה והכסף הועבר לבית העסק,אזי' עליך לפנות אל בית העסק בדרישה לתשלום פיצויים ללא הוכחת נזק כמפורט בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 19/8/2020 14:51 |
אני |
 | | מחבר: | אני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 14:51:47 |
| אני רוצה להחליף מוצר שקניתי.
היכן אני יכול לראות הוראות חוק רלוונטיות?
יש איזה סטנדרט שחנות צריכה לעמוד בו? כמו לדוג' לגבי ביטול עסקה?
או שכל חנות מחליטה לבד על פי דעתה מה המדיניות אצלה להחלפת מוצרים? | |
|
|
|
| 30/8/2020 08:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 08:27:48 |
| שלום רב אדון,
לא ציינת מה המוצר שנרכש?
מתי נרכש מה עלותו?
במידה שהעסקה בוצעה בבית העסק, באפשרותך לעיין בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) או שתוכל לקבל מידע בעניין במדריך לביטול העסקה המופיע באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/deal-annulment-regulations | |
|
|
|
| 19/8/2020 14:16 |
אלינור |
 | | מחבר: | אלינור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 14:16:35 |
| הזמנתי ארוח בבית מלון 5 ימים לפני מועד הארוח. יומיים לפני הארוח הסתבר לי שעליי להכנס לבידוד. בית המלון דורש 50% דמי ביטול או דחייה לתאריך מוגדר מראש. מה עליי לעשות על מנת שלא אצטרך לשאת בדמי הביטול הגבוהים?
בברכה, | |
|
|
|
| 30/8/2020 08:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 08:20:49 |
| שלום רב אלינור,
האם בהסכם ההתקשרות בניכם היה סעיף המתייחס לנגיף קורונה?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(טלפון/אינטרנט) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בשירות- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
במקרה המתואר, היות שהודעת הביטול נעשה 5 ימים לפני קבלת השירות, הרי שאינכם עומדים בתנאים הקבועים בחוק הגנת הצרכן לביטול העסקה, לכן יהיה עליכם לשקול את הצעת בית העסק. | |
|
|
|
| 19/8/2020 14:02 |
אילה |
 | | מחבר: | אילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 14:02:31 |
| | לאחרונה אני עדה לתופעה שבה מציבים מוכרנים, ללא מיומנויות בסיסיות וכנראה ללא התלמדות, לבדם בסניפי רשתות, כאשר הם לא יודעים לתת שירות פשוט ללקוח ומבזבזים את זמנו. המוכרן, נתקל בבעיות בקופה, מתקשר למנהל. האחרון מתחיל להסביר לו על חשבון הזמן של הלקוח את רזי העבודה. זה קרה לי מספר פעמים ברשתות שונות. כנראה שהמעסיק רוצה שהמוכרן יתלמד על הלקוח במקום להשקיע זמן בהתלמדות | |
|
|
|
| 30/8/2020 08:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 08:10:53 |
| שלום רב אילה,
ראשית, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין.
ואם תתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו. | |
|
|
|
| 19/8/2020 13:45 |
גילת |
 | | מחבר: | גילת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 13:45:54 |
| ברצוני לבטל את המנוי שלי בחדר כושר בעקבות נגיף הקורונה.
כמובן שהם רוצים דמיי ביטול ובנוסף הביטול יכנס לתוקף בעוד חודש מה שאומר שאשלם על חודש נוסף.
לטענתם זה רשום בחוזה.
השאלה אם החוזה תקף גם במצב הקורונה, הריי זה משהו בריאותי שלא מאפשר לי להתאמן.
האם עליי לשלם גם דמיי ביטול וגם את החודש התראה מראש? הרי אני בטוח לא אגיע בחודש הזה והקורונה זה לא משהו שניתן לחזות | |
|
|
|
| 30/8/2020 08:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 08:06:00 |
| שלום רב גלית,
בפנייתך את מציינת כי:
"...הריי זה משהו בריאותי שלא מאפשר לי להתאמן..."- מה הסיבה? האם את נמצאת בקבוצת הסיכון כפי שמפורט במשרד הבריאות או שישנה מגבלה בריאותית אחרת שבגינו אינך יכולה להתאמן?ואם כן, האם יש לך אישור רפואי על כך?
עקרונית,תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן קובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מהצרכן, בעסקה למנוי במכון כושר (כאשר ההודעה צריכה להיעשות 30 יום מראש אולם,בתקופה הזו הצרכן ימשיך לקבל שירות), ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 | |
|
|
|
| 19/8/2020 13:01 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 13:01:19 |
| שלום רב,
רכשתי מכשיר סלולארי, נאמר לי כי המכשיר מיבואן רשמי, אולם גיליתי בבית כי המכשיר מיבוא מקביל. החנות עצמה מוכרת את שני הסוגים וקיימים במחירון שלה הבדלים בין מחיר מכשיר מיבוא רשמי לבין מחיר מכשיר מיבוא מקביל (כאשר הרשמי יקר יותר), שילמתי על מחיר של יבוא רשמי.
החנות מסרבת לענות לפניותי בהקשר זה. מרגיש שרימו אותי.
האם יש מה לעשות? | |
|
|
|
| 30/8/2020 07:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 07:43:08 |
| שלום רב אלון,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה בזהות היצרן, היבואן או נותן השירות.
היה ויש ברשותך ראיות תומכות בטענתך, אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב לבירור העניין לאחריו אם תתקל בבעיה, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 23/8/2020 10:31 |
BELLA AMIT |
 | | מחבר: | BELLA AMIT (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/08/2020 | | שעה: | 10:31:10 |
| חברת הנסיעות אליס הודיעה לי כי עודכן החוק לגבי החזר כרטיסי טיסה עד לחודש אוקטובר השנה.
לא מוצאת כל תיקון כזה אני יודעת רק על החלט החוק עד לתאריך 31.08.20 האם אכן יש תיקון לחוק לתוספת זמן ל 30.10.20? | |
|
|
|
| 23/8/2020 13:37 |
נועם |
 | | מחבר: | נועם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/08/2020 | | שעה: | 13:37:09 |
| | https://www.ynet.co.il/economy/article/Hy8jBj17w | |
|
|
|
| 24/8/2020 17:52 |
כפיר |
 | | מחבר: | כפיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/08/2020 | | שעה: | 17:52:00 |
| השאלה. אם החוק תקף לגבי כלל חברות התעופה או רק ישראליות? ואם רק לישראליות ועשיתי הזמנה דרך סוכן אליס בחברה זרה - אני אמור לקבל את זה עד מתי?!
אני גם תקוע עם אליס האלו ומרגיש שהם מורחים ושהם קיבלו כבר את הכףס ממזמן | |
|
|
|
| 25/8/2020 16:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 16:05:21 |
| שלום רב,
החוק מתייחס לחברות התעופה ולא לחברות התיירות.
יחד עם זאת, חשוב להדגיש: חברות התיירות/סוכנויות הנסיעות לא משמשות רק כ"צינור" להעברת כספים, אלא ככאלה שצריכות להתנהג תום לב ולעשות ככל שביכולתם להחזיר את הכסף לצרכנים מהר ככל האפשר (נקבע גם בפסיקה).
| |
|
|
|
| 26/8/2020 20:06 |
באותה סירה |
 | | מחבר: | באותה סירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 20:06:00 |
| מה קורה במידה וחברת התיירות עושה את כל אשר ביכולתה אך חברת התעופה (הספק שלהם) מסרבת להשיב את הכספים שקיבלה מחברת התיירות על מנת שתשיב ללקוח?
מה עושים במקרה כזה?
גם בניסיון למצות את הדין ולהגיש תביעה לא יתכן שלקוח יגיש תביעה להחזר כספים מהספק של נותן השירות?
או שמע חברת התיירות היא זאת שצריכה להסדיר את הנושא?
לא ברור, אשמח להבהרות כדי לדעת היכן החובה והאחריות והזכות של כל אחד מן הצדדים | |
|
|
|
| 25/8/2020 15:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 15:59:05 |
| שלום רב,
אכן יש תיקון לחוק.
ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה את הארכת החזר כרטיסי הטיסה עד ל-24.10.
מצ"ב מתוך אתר ועדת הכלכלה:
https://main.knesset.gov.il/Activity/committees/Economics/News/Pages/pr_230820.aspx | |
|
|
|
| 25/8/2020 10:27 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 10:27:41 |
| שלום רב,
ברצוני להגיש תביעה ותלונה כנגד טכנאי מזגנים ש:
1. במהלך ההתקנה דרש תשלום נוסף על שסוכם.
2. איחר ב- 3 שעות
3. לא השלים את העבודה (כבר מלפני חודש וחצי)
4. סיפק מזגן שונה ממה שסוכם
5. לא נתן חשבונית/קבלה כנגד התשלום
כיון שהוא לא השאיר חשבונית- אינני יודע את פרטיו - ולא את כתובתו/ת.ז שלו.
התביעה כבר מוכנה (אני כתבתי) אך אני חושש שלא אוכל להמציאה וגם תלונה עליו תתעכב.
אני גם חושש שיבוא לביתי....
אשמח לעזרתכם- כיצד להגיש תלונה ותביעה, וכיצד להגן על משפחתי. אני מניח שהוא פועל כך מול לקוחות רבים- וצריך לעצור את פעולתו.
אם תשאירו כתובת מייל/מספר טלפון אוכל לפרט..
תודה!
| |
|
|
|
| 25/8/2020 10:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 10:47:34 |
| אור שלום רב,
אנו נתקשה לסייע במקרה בו לא ניתן לאתר את העוסק.
היה והתשלום בוצע במזומן, ואין פרטים כלשהם, גם המועצה לא תוכל לסייע בעניין.
היה ויש לכם אפשרות ליצור עמו קשר על מתנ לקבל מעט פרטים (לבקש הצעת מחיר במייל או בכל דרך אחרת) הדבר יאפשר את הפעולה שלנו כנגד העוסק הספציפי. | |
|
|
|
| 25/8/2020 11:06 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 11:06:02 |
| | תודה. האם ניתן לפנות למשטרה בעניין זה? (הרי לא לתת חשבונית כנגד התשלום זו עבירה על החוק). | |
|
|
|
| 25/8/2020 11:09 |
אור |
 | |
|
| 25/8/2020 11:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 11:43:31 |
| אני סבורה כי שי לפנות לרשות המיסים בעניין, ולא למשטרה.
מדובר בעבירה על חוקי המס. | |
|
|
|
| 26/8/2020 18:43 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 18:43:56 |
| שלום,
בהמשך לכל האמור - השגתי את כתובתו של הטכנאי. האם תרצו להצטרף להליך (בהנחה שדבריי נכונים)? | |
|
|
|
| 23/8/2020 09:20 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/08/2020 | | שעה: | 09:20:53 |
| שלום, ב 22/2/20 סגרנו 4 כרטיסי טיסה לגרמניה דרך סוכן ישראלי "סמארט אייר" דרך אתר האינטרנט שלהם, {טיסה למינכן עם חברת התעופה "לופטנזה" שהייתה אמורה להמריא ב 2/8/20).
בתארך 1/7/20 קיבלנו הודעה מסמארט אייר במייל :
"נוסעים יקרים,
בהמשך לפנייתכם מספר *****
החזר בסך 1596 $ יבוצע לכרטיס האשראי עמו שולמה ההזמנה עד 90 ימים ובכפוף להחזר בפועל מחברת התעופה. "
בבירור שלי ישירות עם חברת התעופה "לופטנזה" - נאמר לנו שהם העבירו את הכסף לסוכן סמארט אייר שסגרנו איתו את הכסף בתאריך 16/7/20.
ולצערי עד ליום כתיבת הודעה זו לא קיבלנו את הכסף בחזרה מהסוכן, ואף בשיחה איתם נאמר לי כי הכסף טרם משתקף אצלהם - ולכן הם לא מחזרים לי את הכסף עד שהוא ישתקף.
(מה שחברת התעופה לופטנזה אומרים לי שזה לא הגיוני)
האם מותר להם למשוך אותי כך? מה אני יכול לעשות?
תודה. | |
|
|
|
| 25/8/2020 09:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 09:28:00 |
| יוסי שלום רב,
חברות התעופה מחויבות לבצע החזרים עד חודש אוקטובר, כך בהתאם לתיקונים האחרונים בחוק שירותי תעופה.
אף על פי כן, היה וחברת התעופה מדווחת כי ביצעה בחזר לסוכנות, יש להודיע לסוכנות כי הם מחוייבים בהשבה.
מבחינה חוקית, הצדק איתך, אך הדרך לפעול אל מול החברה היא באמצעות פנייה לערכאות משפטיות.
בשלב ראשון יש להעביר פנייה בכתב לציין את הטענות של חברת התעופה ולהבהיר לסוכנות כי מוטלת עליהן החובה לבצע את ההשבה, ולא תהיה חשופה לפתיחת הליכים משפטיים. | |
|
|
|
| 25/8/2020 19:16 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 19:16:51 |
| תודה, העניין הוא שסמארט אייר (הסוכן הישראלי שקניתי מימנו) טוען כי הם לא רואים עדיין את ההחזר. שלופטנזה החזירה להם כבר ב 16/7.
כשאני פונה ללופטנזה הם אומרים שהם החזירו להם את הכסף... ולא יכולים להעביר לי אסמכתא מאחר והלקוח שקנה מהם זה הסוכן (סמארט אייר) ולא אני.
אז מה אני יכול לעשות במקרה הזה? | |
|
|
|
| 26/8/2020 16:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 16:57:08 |
|
כבר נתקלנו במקרה דומה לזה שאתה מתאר. במקרה זה, צד ג' אכן לא מחויב לחשוף בפניך את אופן התנהלותו מול בית העסק מכיוון שלא ביצעת את העסקה מולו.
יחד עם זאת, מומלץ לפנות שוב לבית העסק בדרישה לדעת האם אכן הועבר אליהם כספך בחזרה. במידה ותתקל בבעיה, הגש תלונה באתר. | |
|
|
|
| 23/8/2020 19:32 |
שואלת |
 | | מחבר: | שואלת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/08/2020 | | שעה: | 19:32:28 |
| שלום רב, רכשתי שואב אבק מחנות דינמיקה סלולר. נאמר לי שיש אחריות יבואן S&T. המוצר הגיע ללא קבלה וללא תעודת אחריות. בתכתובת באימייל קיבלתי בתחילה העתק קבלה, ואז קבלה למוצר.
נאמר לי שאקבל את תעודת האחריות בדואר מהחברה. התקשרתי לחברה, אבל במשך מספר ימים, נעניתי על ידי הודעה קולית המפנה לכתובת אימייל.
כתבתי לחברה באימייל, והם שלחו לי "תעודת אחריות" לאחר שבועיים.
בתעודה יש דף מודפס עם כתובת החברה, ללא כל פירוט של סוג המוצר, תאריך רכישה, מספר סידורי, דגם, מספר חשבונית. כלום! דף "ערום".
אין חתימה ואין חותמת.
מה המשמעות של חוסר קבלת תעודת אחריות
ומה עלי לעשות?
תודה רבה | |
|
|
|
| 25/8/2020 11:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 11:12:45 |
| גברתי שלום רב,
מבחינת זכויותך בכל הנוגע לשירות תיקונים בהתאם לתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, הרי שזכויותיך נשמרות, גם במקרה בו לא צורפה תעודת אחריות.
אי צירוף התעודה מהווה הפרה של הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן, וחושף את העוסק לתביעה.
יש להעביר פנייה בכתב הן למוכר והן לנותן השירות ולציין כי כי אספקת תעודת אחריות מהווה הפרה חמורה, וכי מצופה מהם לשלוח את התעודה במיידי, ולא הם חשופים לתביעה. | |
|
|
|
| 25/8/2020 13:43 |
שואלת |
 | | מחבר: | שואלת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 13:43:50 |
| תודה רבה על תשובתכם !
דרך אגב - אם במילא אני מקבלת את זכויותי,
למה מחוייבת החברה להעביר לי את תעודת האחריות?
תודה | |
|
|
|
| 25/8/2020 13:57 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 13:57:41 |
| | נראה שלטענתם הם כבר שלחו תעודת אחריות. לכן אני לא רואה בעיה או סיבה להמשיך את ההתעסקות בנושא אם האחריות היא רק לשנה. האחריות בכל מקרה בתוקף. | |
|
|
|
| 26/8/2020 16:42 |
שואלת |
 | | מחבר: | שואלת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 16:42:47 |
| לא הבנתי את דבריך, משה.
לדבריהם הם שלחו,
בפועל שלחו טופס ריק ללא חתימה וחותמת,
שרק שמי מצויין עליו בכתב יד.
האם נראה לך שזאת תעודת אחריות? | |
|
|
|
| 26/8/2020 11:27 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 11:27:00 |
| שלום,
הזמנתי צמיד מאתר בחו"ל. הפריט הגיע פגום ושלחתי אליהם בחזרה בדואר.
החברה נתנה לי החזר כספי של עלות הצמיד לכרטיס האשראי עימו שילמתי אך לא את דמי המשלוח ששילמתי בעת ביצוע ההזמנה.
האם הם צריכים להחזיר לי גם את עלות המשלוח בנוסף לעלות הפריט?
תודה | |
|
|
|
| 26/8/2020 11:39 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 11:39:23 |
| | עשית עסקה עם עסק בחו"ל ואת שואלת את המועצה שהיא גוף ישראלי שעוסק בחוקים ישראליים. איך זה יכול לעבוד? את כפופה לתנאי האתר והמוכר. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 26/8/2020 13:40 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 13:40:19 |
| | אשמח מאד לקבל תשובה מהמועצה לצרכנות ולדעת מה החוקים כאן לגבי מקרה דומה | |
|
|
|
| 26/8/2020 16:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 16:38:12 |
| שלום רב,
במידה ועשית עסקה עם עסק מחוץ לישראל, הרי שחוק הגנת הצרכן אינו חל עליו. במקרה זה, את תהיי כפופה לתנאים שנקבעו מולו. | |
|
|
|
| 26/8/2020 13:39 |
רבקה |
 | | מחבר: | רבקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 13:39:46 |
| שלום רב
בתאריך 2.8.2020 הזמינה לי בתי מזרון
זוגי קנדי סופט ויסקו
מספר הזמנה 444608 אמורים הייינו לקבל
תוך 18 יום עד היום טרם יצרו איתנו קשר
ואין אפשרות לדבר איתם הם פשוט לא עונים.
אשמח להתערבותכם.
0506061122
רבקה
| |
|
|
|
| 26/8/2020 13:44 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 13:44:49 |
| גם אני הזמנתי מוצר מאייס דרך האתר, עבר כבר הזמן של ימי האספקה והמוצר לא הגיע, אין עם מי לדבר, בשרות לקוחות אין מענה.
מחיפוש באינטרנט אני רואה שיש הרבה תלונות על השרות לקוחות הקלוקל של אייס.
גם המועצה לצרכנות כבר התריעה בעבר על השרות שלהם.
אולי באמת הגיע הזמן שיטפלו בהם כמו שצריך ושיבינו שא"א לעבוד על האנשים כל הזמן? | |
|
|
|
| 26/8/2020 16:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 16:25:19 |
| שלום רב,
יש כאן הטעיה על מועד ההספקה, וזאת לפי סעיף 2(א)(3) לחוק הגנת הצרכן.
גם אם מדובר בעסקה שנעשתה פנים מול פנים או כזאת שנעשתה במכר מרחוק ולא קיבלת את המוצר, עומדת לך הזכות לבטל אותה.
מומלץ להגיש תלונה אצלנו באתר במידה והבעיה לא נפתרת. | |
|
|
|
| 26/8/2020 14:36 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 14:36:42 |
| היי
שילמנו 150 דולר כנס לאדם לפני כמה חודשים על מנת לבטל את הטיול לחול דרך חברת נסיעות. היום קיבלנו צק בדואר על סכום נמוך יותר ממה שהייתי אמורה לקבל וגם הצק לתאריך סוף פברואר 2021. האם זה תקין? אני שילמתי את כל העסקה לפני חודשים למה הצק לא מזומן? או לחודשים הקרובים? | |
|
|
|
| 26/8/2020 16:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 16:21:20 |
| שלום רב,
במידה ואכן קיבלת סכום נמוך יותר ממה שהיית אמורה, אזי יש כאן חשש להפרה של סעיף 2 לחוק הגנת הצרכן בדבר הטעייתך. יש לפנות אליו ולבקש להשלים את היתרה. במידה והוא מסרב, הגישי תלונה אצלנו. כמו כן, יש חשש שמועד הפריעה הרחוק של הצ'ק מצביע על היתכנות של קושי כלכלי אצל בית העסק, ויש לבקש תשובות ממנו בנושא.
לגבי אופן התשלום, במידה ועשית את העסקה באופן פרונטלי (פנים מול פנים), הרי שסעיף 4 לתקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) אומרות שאם שילמת נניח במזומן - ההחזר צריך להיות במזומן ולא בצורה אחרת.
אם עשית את העסקה דרך הטלפון/אינטרנט (מכר מרחוק), חוק הגנת הצרכן "שותק" לגבי זה. | |
|
|
|
|