| 25/8/2020 21:48 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 21:48:41 |
| | רכשתי אופני שטח יקרות מאוד. רכיב מסויים עושה לי בעיות. כשפניתי לעסק שמכר לי - הוא אמר לי שהרכיב לא במסגרת האחריות. כאשר שאלתי איפה אני יכול לקבל תעודה שמעידה מה כוללת האחריות - הוא הפנה אותי לאתר יצרן האופניים בחו"ל. אני מבקש לדעת כם לעסק שסיפק לי את האופניים יש חובה למסור לי מידע ממנו( ולא הפניה ליצרן) מה כלול באחריות ומה לא. לטעמי יש פירצה צרכנית בחוק | |
|
|
|
| 30/8/2020 15:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 15:51:23 |
| שלום רב יניב,
האם בעת רכישת המוצר קיבלת תעודת אחריות? אם כן, מה צוין בה? | |
|
|
|
| 25/8/2020 20:06 |
גבי |
 | | מחבר: | גבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 20:06:41 |
| | אני הזמנתי ספה מעור מחברה איטלקית, וכשהזמנתי אותה וידאתי עם המוכר שאכן הספה מיובא מאיטליה, ושאלתי אותו איך אני יכול לדעת, והוא הראה לי על הספה שבתצוגה שכזו הזמנתי, את התווית שאכן כך, אלא שבספה שהגיעה לביתי לא מופיע ע"ז שום תווית, וביקשתי מהמוכר שאכן יוכיח לי שלא רימו אותי ואיך אני יכול להיות רגוע שאכן זה מיובא מאיטליה מקורי ולא איזה חיקוי או משהוא, והוא אמר לי שאני יאמין לו, אני רוצה לשאול אם אכן זה תקין או שהוא מחויב להוכיח לי שאכן זו מה שהזמנתי וכמו שראיתי בחנות. | |
|
|
|
| 30/8/2020 15:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 15:47:51 |
| שלום רב גבי,
מה מופיע בהזמנה?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במקום הייצור של הנכס.
לפיכך,אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב לבירור בעניין היעדר תווית על המוצר המציג את ארץ יצורו.
אם תתקל בבעיה, באפשרותך להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 25/8/2020 19:45 |
רונן |
 | | מחבר: | רונן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 19:45:57 |
| רכשתי מצלמה מיבואן רשמי. הסיבה המרכזית שרכשתי את המצלמה הספציפית הזו הינה היכולת לרכוש בהמשך חבילת הרחבות (שמתבצעת ישירות מהיצרן).
לאחר הרכישה ניסיתי לרכוש מהיצרן את חבילת ההרחבות ללא הצלחה.
לאחר כחודש של נסיונות, פניתי ליצרן בחו"ל שמסר לי שלא ניתן לרכוש את חבילת ההרחבות מכיוון שהם לא תומכים בזה בישראל.
חשוב לציין שבאתר של היבואן בארץ אין אזכור לכך שהיצרן לא מספק תמיכה בארץ.
האם בעקבות כך אוכל לבטל את הרכישה (למרות שחלף זמן רב יחסית)?
תודה
| |
|
|
|
| 30/8/2020 15:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 15:44:31 |
| שלום רב רונן,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...הסיבה המרכזית שרכשתי את המצלמה הספציפית הזו הינה היכולת לרכוש בהמשך חבילת הרחבות (שמתבצעת ישירות מהיצרן)..."- האם זה מופיע איפה שהוא? מהיכן אתה יודע שישנה אפשרות לרכוש חבילת הרחבות? האם מניסיון העבר?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה.
| |
|
|
|
| 25/8/2020 16:46 |
לקוח |
 | | מחבר: | לקוח (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 16:46:31 |
| שלום,
ביצעתי הזמנה עתידית של מוצרים לבית חדש מחנות גדולה, ולאחר כמה שבועות החלפתי אחד מהמוצרים למוצר זול יותר. בשלב הזה לא קיבלתי זיכוי ונאמר לי שתשאר לי יתרה בחשבון החנות לקניה עתידית.
לאחר כמה זמן באתי לברר את הנושא ונאמר לי להפתעתי שאין לי זכות בחנות - לטענתם אינם חייבים לי כסף ושכנראה שזה הוחזר לי או שקניתי משהו אחר ביתרה הזו.
כל בקשה שלי לראות איפה ואיך זה הוחזר לי, או מה קניתי עם זה, נעתנה בסירוב והתשובה שלהם היא שהם ביררו במחלקת הכספים שלהם ושאין לי זכות להחזר.
מה ניתן לעשות?
תודה, ל'.
| |
|
|
|
| 30/8/2020 15:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 15:38:24 |
| שלום רב אדון,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...ולאחר כמה שבועות החלפתי אחד מהמוצרים למוצר זול יותר. בשלב הזה לא קיבלתי זיכוי ונאמר לי שתשאר לי יתרה בחשבון החנות לקניה עתידית..."- האם קיבלה אסמכתא לכך, שתאשר זאת?
אם לאו, הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית (שכל צד יטען אחרת) שבו רק בית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 24/8/2020 22:22 |
גבריאלה |
 | | מחבר: | גבריאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/08/2020 | | שעה: | 22:22:55 |
| האם מותר לבית עסק לפרסם באינטרנט על מבצע של פריט כאשר הפריט עדיין לא נמצא למכירה, או שאזל? האם חובה על בית העסק לעדכן מיידית את המופיע באינטרנט למציאות בשטח, כדי למנוע מלקוחות טרחת שוא להשגת המוצר. האם מותר לבית העסק למשוך לעצמו לקוחות בצורה לא הגונה שכזאת? זה קרה עם רמי לוי שפרסם על מבצע מכירת 50 מסכות ב-9.90 ש"ח ונאמר לי שעדיין לא הגיעו. זה קרה בחנות טבע שפרסמה מבצע על מוצר שלא היה בחנותה , ויש רבים אחרים . | |
|
|
|
| 25/8/2020 17:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 17:03:43 |
| שלום רב,
במקרה שתיארת עולה החשש שיש כאן הפרה של סעיף 2(א)(3) לחוק הגנת הצרכן בדבר הטעיית הצרכן על מועד ההספקה.
אם כך הם פני הדברים, הרי שבית העסק מושך בעורמה אליו לקוחות, ועליו לעדכן על המצב הנכון והעדכני באופן מיידי בכל הפלטפורמות. | |
|
|
|
| 25/8/2020 17:42 |
גבריאלה |
 | | מחבר: | גבריאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 17:42:03 |
| מי אוכף את החוק בענין זה? איך הצרכן יכול לאכוף את החוק?
מן הראוי שהמועצה לצרכנות מתפרסם ברדיו, בטלויזיה וביתר אמצעי התקשורת שיש כאן עבירה על חוק צרכנות ותנחה את הציבור כיצד לנהוג. אם זה יקרה יש לצפות שבעלי עסקים יעדכנו בעוד מועד את כל הפלטפורמות .
אשמח לתגובתך . | |
|
|
|
| 30/8/2020 15:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 15:20:44 |
| שלום רב גבריאלה,
במידה שיש ברשותך העתק מהפרסום באפשרותך לפנות אל בית עסק בכתב ולאחריו אם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו.
בנוסף, היות שלא בוצעה רכישה באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין בצירוף מסמכים, לנוחיותך מצ"ב קישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 25/8/2020 18:13 |
אוראל |
 | | מחבר: | אוראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 18:13:22 |
| רכשתי פינת אוכל , בהזמנה נרשם 20 ימי עסקים.
בחלוף 20 הימים ביקשתי לקבל תשובות והודיעו לי שיתעכבו ב10 ימים.
היום, כעבור 31 ימי עסקים הודיעו לי שבעוד 7 ימי עסקים אקבל את המוצר.
לא מוכנים לבטל את העסקה ולתת לי החזר מלא.
האם ניתן לקבל החזר מלא?
מה הפיצוי שמגיע לי? | |
|
|
|
| 30/8/2020 15:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 15:03:21 |
| שלום רב אוראל,
לא ציינת אם מדובר במוצר בהזמנה מיוחדת על פי מידות או דרישות מיוחדות? כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה רגילה?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה על מועד אספקת המוצר, כאשר הסעד בגין ההטעיה בנסיבות מהותית בעניין מקנות לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 18/8/2020 14:30 |
ארז |
 | | מחבר: | ארז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 14:30:28 |
| שלום,
קראתי אצלכם באתר על כשל תמורה וחוק כרטיסי חיוב, אבל לא מצאתי שם התייחסות למצב המשפטי במקרה שלי, ולכן אני פונה.
הזמנתי טיסה לחו"ל לחג הפסח, באמצעות כרטיס האשראי, אבל חברת התעופה, ממנה הזמנתי את הכרטיסים, הודיעה לי על ביטול הטיסה לאור התפשטות מגפת הקורונה. פניתי לחברת התעופה בדרישה להשיב לי את הכסף בחזרה, אבל היא דחתה אותי שוב ושוב בטענה שהטיפול בפניה ייקח זמן, לאור עומס הפניות של מגפת הקורונה. בהמשך גם ראיתי שתוקן חוק שירותי תעופה ומפעילי טיסה רשאים להשיב את התמורה על טיסות שבוטלו עד ליום 14.8.2020. המתנתי בסבלנות עד למועד הזה, אבל גם עד אליו, חברת התעופה לא השיבה לי את הכסף.
לכן, פניתי לחברת כרטיסי האשראי וביקשתי לבטל את החיוב, אבל חברת כרטיסי האשראי השיבה לי שכיוון ועברו למעלה מ-120 ימים מהמועד שהמוצר (הטיסה) היה אמור להיות מסופק ועד למועד פנייתי, הם לא יכולים לטפל בבעיה שלי. שאלתי מנין המקור החוקי לכך שאני צריך לפנות תוך 120 ימים, כי זה לא כתוב בסעיף 10 לחוק כרטיסי חיוב והם לא ידעו להשיב לי. הסברתי גם שהמתנתי בסבלנות עד למועד שבו חברת התעופה הייתה יכולה לזכות אותי (14.8.2020), אבל לא היה עם מי לדבר.
האם באמת אני מחויב לפנות לחברת כרטיסי האשראי בתוך 120 ימים מהמועד שבו המוצר שלא סופק היה צריך להיות מסופק? מה המקור לטענה הזו?
אודה לסיועכם.
| |
|
|
|
| 20/8/2020 23:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 23:31:38 |
| שלום רב ארז,
בעניין כרטיסי אשראי- כיון שישנו חוק חדש - חוק שירותי תשלום, תשע"ט-2019, בו נקבע בין היתר כי:
"55. חוק כרטיסי חיוב, התשמ"ו-1986 – בטל."
עם זאת, סעיף 77(א)בחוק שירותי תשלום קובע כי החוק יכנס לתוקף ביום 14/10/20 כדלקמן:
"77. (א) תחילתו של חוק זה ביום כ"ו בתשרי התשפ"א (14 באוקטובר 2020) (להלן – יום התחילה)" לפיכך, יש לפנות הן אל חברת האשראי והן אל הרגולטור- בנק ישראל לבירור בעניין, להלן הקישור:
https://www.boi.org.il/he/ConsumerInformation/PublicEnquiries/Pages/Default.aspx
לאור האמור לעיל, לנוחיותך,מצ"ב תקציר לחוק שירותי תשלום :
https://main.knesset.gov.il/Activity/Legislation/Laws/Pages/LawBill.aspx?t=LawReshumot&lawitemid=2084505
| |
|
|
|
| 21/8/2020 15:45 |
ארז |
 | | מחבר: | ארז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2020 | | שעה: | 15:45:29 |
| בהתחשב בכך שהחוק החדש עדיין לא נכנס לתוקף, מה התשובה לשאלתי בהתבסס על המצב המשפטי הקיים?
אני חושב שחברת כרטיסי האשראי המציאה נוהל פנימי שמצמצם את התחולה של החוק וזה לא חוקי. האם אני צודק? | |
|
|
|
| 30/8/2020 14:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 14:51:16 |
| שלום רב ארז,
תנסה להפנות אל שאלתך אל המפקח על הבנקים- בנק ישראל בקישור שצוין לעיל. | |
|
|
|
| 25/8/2020 13:12 |
יריב |
 | | מחבר: | יריב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 13:12:31 |
| | רכשתי מס. מזגנים של תדיראן לפני כשנתיים. המתקין שדרכו רכשתי את המזגנים, אמר שיש לי אחריות ל 5 שנים. בחשבונית שקיבלתי ממנו רשום שעלי להיכנס לאתר החברה (תדיראן) תוך 30 יום ממועד הרכישה, ע"מ לתקף את האחריות. אני לא הבחנתי בשורות האלה ולא עדכנתי את הפרטים. היום יש לי מזגן מקולקל ואין לי אחריות. אני לא כ"כ מבין מה הסיפור של תדיראן ושל כל הספקים ונותני השרותים שדורשים תעודת אחריות. יש לי חשבונית והחברה יודעת בדיוק מתי רכשתי את המוצר אז למה הם מערימים קשיים? נראה לי שבאמצעות הנוהל הזה הספקים מפרגנים לעצמם הזדמנות נוספת לעשוק את הלקוח. אשמח להסבר ולעזרה. תודה | |
|
|
|
| 30/8/2020 14:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 14:39:55 |
| שלום רב יריב,
היות שאתה מציין כי ניתן מידע בעניין(לטענתך ההסבר הופיע בחשבונית), תנסה אולי לפנות אל החברה בכתב לפנים משורת הדין. | |
|
|
|
| 19/8/2020 21:31 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 21:31:22 |
| לפני כשבוע עשיתי טיפול בלייזר במכון. סגרנו אני ובעלת העסק כי אני מקבלת בסכום מסוים ללא הגבלת טיפולים כלומר לא ניתן לחשב כמה עולה כל טיפול. לא הייתי מרוצה מהטכנאית ונאמר לי כי לא ניתן להענות לבקשתי ולהחליף לי טכנאית והוסבר לי שאם ארצה יש אפשרות לגבות 20 אחוז מהעלות ששילמתי ובנוסף עמלת ביטול. חשוב לציין שכל זה היה ביום שבו שילמתי ועשיתי את הטיפול. אני ובעלת העסק לא חתמנו על חוזה או הסכם ולא הוזכר סעיף הביטול ואמרתי לבעלת העסק שזה לא סכום הוגן ואני יכולה לשלם עבור התשלום הראשון. היא לא הסכימה וכרגע היא עדיין גובה ממני עלויות ולא מסכימה לבטל אם זה לא לגבות ממני 20 אחוז. אני יודעת שבחוק בתוך 14 יום היא מחויבת לבטל את העיסקה אם לא ארצה בשירות שלה.
מה לעשות במקרה הזה ללא צורך של עורך דין ומה הזכויות שלי ? | |
|
|
|
| 23/8/2020 11:38 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/08/2020 | | שעה: | 11:38:15 |
| היי טרם ראיתי מענה ..
אשמח להתייחסותכם
תודה ויום טוב | |
|
|
|
| 25/8/2020 10:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 10:06:50 |
| שחר שלום רב,
על פי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) את רשאית לבטל את העסקה בכפוף לתשלום בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם.
במקרים בהם התקבל טיפול, רשאי העוסק לגבות תשלום עבור הטיפול שהתקבל, ובתנאי שהציג את מחירו לצרכן.
מכיון שישנה חובה לערוך עסקאות אלו בכתב, הרי שהעדר הסכם כתוב, ללא גילוי נאות, מהווה הפרה של הוראות הדין.
על כן, יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב ולציין את האמור לעיל, ובמקביל, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 25/8/2020 12:11 |
קורל |
 | | מחבר: | קורל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 12:11:18 |
| | נפתחה תלונה על השם קורל מספר פנייה 717668. בעלת העסק ממשיכה לחייב אותי, בבקשה טיפול בהקדם דחוף לי מאוד | |
|
|
|
| 30/8/2020 14:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 14:00:08 |
| שלום רב שחר,
בשל עומסים במערכת יתכנו עיכובים בטיפול בפניות. | |
|
|
|
| 25/8/2020 12:51 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 12:51:17 |
| רכשתי מוצר בגל הראשון של הקורונה ולא יכולתי להחזיר אותו היות והעסקים נסגרו בהוראת משרד הבריאות.
כשהחלה ירידה בתחלואה והותר לפתוח עסקים באתי לחנות אך המוכר סירב לקבל את המוצר בחזרה בטענה שעברו 14 יום והוא היה פתוח כל הזמן, למרות האיסור.
אני יודע שהוא משקר כי באתי לחנות והיא היתה סגורה, אך אין לי תיעוד לכך.
שאלתי היא: נניח והוא אכן היה פתוח, האם ימים האסורים בפעילות עסקית נחשבים 'ימי עסקים' ונגרעים מסך 14 היום?
תודה רבה | |
|
|
|
| 30/8/2020 13:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 13:50:43 |
| שלום רב יהודה,
על מנת להוכיח טענתך, היה באפשרותך לשלוח הודעה לבית העסק בכתב (באמצעות פקס, דוא"ל, דואר ישראל).
במקרה בו אין לך ראיה התומכת בטענתך, יהיה קושי לטעון אחרת.
לעניין שאלתך בדבר:
"...שאלתי היא: נניח והוא אכן היה פתוח, האם ימים האסורים בפעילות עסקית נחשבים 'ימי עסקים' ונגרעים מסך 14 היום?..."- במידה שמדובר בעסקה פרונטלית (שנעשתה בחנות) אזי', זה תלוי מה המוצר שנרכש ועוד פרטים שיש לבדוק, למידע בעניין תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) ראה מדריך לביטול עסקה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/deal-annulment-regulations | |
|
|
|
| 25/8/2020 12:01 |
חגית |
 | | מחבר: | חגית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 12:01:03 |
| | שלום, האמת שאני מיואשת. קנינו סלון לפני שנה מרשת ידועה.התחייבו לספק תוך שלושה גג ארבעה חודשים את הסלון כי מיובא מאיטליה. הגיע לאחר ארבעה חודשים.אחרי כחודשיים גילינו התחלה של פרימות לאורך כל הסלון בתפר עד שנקרא לגמרי. החברה טענה שזה פשלה של ספק הבד ותספק סלון חלופי...את הסלון החדש קבלנו אחרי חצי שנה.עכשיו שבועיים אחרי אני מגלה שוב פרימוצ שמתחילות באותו המקום!!! שלמנו 16א שח על הסלון כי הובטח שזו איכות וזה מאיטליה... מה אני עושה?? אני רוצה את הכסף בחזרה . מרגישה ששנה שלימה עובדים עלי בעיניים ואת המוצר שרציתי לא קבלתי בכלל. אשמח לתגובה. לא מצליחה להשיג אתכם בטלפון | |
|
|
|
| 30/8/2020 13:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 13:41:55 |
| שלום רב חגית,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
לפיכך, במידה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לאי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שהוזמן בפועל, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים היה ותתקלי בבעיה, תנסי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 25/8/2020 07:32 |
ערן |
 | | מחבר: | ערן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 07:32:52 |
| | הזמנו בעל מקצוע לבניין המגורים שלנו לבצע עבודת זיפות והוא שינה סעיף אחד בכתב יד ללא חתימה ליד השינוי אשמח לדעת מה ניתן לעשות בנידון בעיקר בגלל חוסר התחשבות מאותו בעל מקצוע שלא מעוניין להמשיך את האחריות של הזפת אחרי שנה אחת | |
|
|
|
| 30/8/2020 13:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 13:34:48 |
| שלום רב ערן,
אתה מציין כי:
"...שינה סעיף אחד בכתב יד ללא חתימה ליד השינוי אשמח לדעת מה ניתן לעשות בנידון..."- האם השינוי נעשה בהסכמת הצדדים?
ואם לאו, האם יש לך העתק מההסכם שבו לא מופיע השינוי? | |
|
|
|
| 16/8/2020 10:12 |
לי |
 | | מחבר: | לי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 10:12:30 |
| | שלום, קיבלתי מוצר תקול מהחברה אחרי דין ודברים הוסכם על החלפת המקרר התקול למקרר חדש. תואמה הובלה בין 10:00-14:00 המוביל אמר שיתכן שיהיה עיכוב אבל לא יודע. אישרתי הגעה עד 17:00 מאחר והמתנתי כבר בבית. המוביל לא הגיע להחליף את המקרר. החברה לא מעוניינת לפצות ומעוניינת לתאם מועד חלופי שגם שם הם לא מתחייבים שיגיעו בשעות שיתאמו איתנו. מה הזכויות שלי במקרה הזה? תודה! | |
|
|
|
| 18/8/2020 13:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 13:38:20 |
| שלום רב לי,
האם בית העסק נימק מדוע המוצר לא הגיע בשעה שתואמה?
את מציינת כי:
"...קיבלתי מוצר תקול מהחברה..."- מתי קיבלת את המוצר? האם מדובר ברכישה של מוצר חדש?
עקרונית, אם מדובר במוצר חדש שנמצא פגום אזי' פני אל בית העסק, בכתב בהתאם לקבוע בסעיף 18א(ג)בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" המאפשר לצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק(במקרים בהם החוק חל), כמפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
יחד עם זאת, ראוי לציין כי סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן מחריג את זכות הצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה של כח עליון, כדלקמן:
" (ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
| |
|
|
|
| 22/8/2020 18:51 |
לי |
 | | מחבר: | לי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2020 | | שעה: | 18:51:11 |
| בית העסק אמר שהמוביל יכול להתעכב. לפעמים יש פקקים. אך הם התייחבו להגיע בין 10:00-14:00 ואני אישרתי להגיע עד 17:00 כשהמוביל התקשר וגם זה לא הספיק. אין נימוק מעבר לזה. מאחר ותמיד יכולים להיות פקקים ציינו שלא יכולים להתחייב לשעת הגעה ולכן זה יכול לקרות גם בפעם הבאה. אני לא יכולה כל פעם לקחת יום חופש ושהם לא יגיעו כי יש פקקים...
מדובר ברכישה של מקרר חדש שהגיע תקול ואחרי ביקור טכנאי ושיחות עם החברה הסכימו להחליף אותו. מאז התיאום איתנו ביקשתי לשוחח עם מנהל כבר שבוע וחצי לא חזרו אלי ואמרו שלא צריכים לפצות על כך שלא הגיעו.
האם "חוק הטכנאים" תקף במקרה הזה?
תודה | |
|
|
|
| 30/8/2020 13:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 13:15:11 |
| שלום רב לי,
היה ומדובר במוצר חשמלי שנמצא בתקופת שנת האחריות אחת(מכח תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה), הרי שבאפשרותך לפנות אל נותן השירות(היבואן/יצרן) כמפורט בתעודת האחריות, בכתב תוך פירוט תלונתך דרישתך לפיצוי בהתאם לחוק הטכנאים.
היה ותתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 30/8/2020 13:28 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 13:28:19 |
| | לעסקים יש נטייה "לנקום" בלקוחות "נודניקים" ולכן לא הייתי מציע לך להתעסק עם חוק הטכנאים כרגע אלא רק בסיום הנושא. על פי החוק, את יכולה לחכות שעתיים למוביל. מעבר ל-4 שעות את זכאית לפיצוי. | |
|
|
|
| 20/8/2020 18:43 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 18:43:24 |
| | יש לנו כרטיסי טיסה לוורנה בבולגריה שרכשנו בחברת ישראייר. כרגע יש אישורי טיסה לשם אבל למי שעובד בכוחות הבטחון אין אישור לטוס. אנו מנסים לברר איתם מה ניתן לעשות אבל אין מענה והם לא משיבים לפניות שאנחנו שולחים במייל וב״צור קשר״ באתר. אם עונים זה רק הודעות אוטומטיות שאין מענה בגלל הקורונה או הודעות לקוניות שלא קשורות לשאלות ששאלנו. הטיסה עוד שבועיים ואנו חסרי אונים מה לעשות. נבקש עזרתכם בפנייה אליהם שישובו אלינו. לא יתכן שכבר מאז פרוץ המשבר הם לא מספקים מענה. כולם חזרו לעבוד וגם הם, אז למה אין שום מענה עד היום? תודה רבה! | |
|
|
|
| 30/8/2020 13:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 13:00:55 |
| שלום רב מורן,
תנסי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 20/8/2020 18:25 |
מרים |
 | | מחבר: | מרים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 18:25:22 |
| בחודש פברואר הזמנתי זוג נעלי נייק בסך 630 ש"ח באתר ישראלי בשם טיקטקנט.במעקב של חברת השליחויות postn'l הופיע ב ראשון לאפריל שהסחורה הגיעה ליחידת מיון של דואר ישרא'ל. עד היום הזה (16/8/2020), הנעליים לא הגיעו אלי.בשיחות חוזרות עם דואר ישרא'ל, הם טוענים שהנעליים עדיין לא הגיעו ארצה,ושבראשון לאפריל הגיעו ליחידת דיור של הדואר בהולנד. במיילים עם טיקטקנט (כי אין להם מספר טלפון ) הם מנערים מעצמם כל אחריות, ושולחים אותי להסתדר עם דואר ישרא'ל. בשיחה עם חברת ארשאי, הם עונים לי שהם לא יכולים לבטל את העסקה כי הכסף כבר גובה.
מה אני יכולה לעשות? איך אני יכולה לתבוע?ואת מי? את טיקטקנט או את דואר ישרא'ל | |
|
|
|
| 30/8/2020 12:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 12:54:29 |
| שלום רב מרים,
האם קיבלת את המוצר?
האם לחברה שממנה נרכש המוצר יש נציגות מוסמכת בישראל?
בכל מקרה,תנסי לברר מול דואר ישראל היכן נמצא דבר הדואר.
| |
|
|
|
| 20/8/2020 17:49 |
עמית |
 | | מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 17:49:03 |
| עשיתי הזמנה במשלוח מאתר למוצרי כתיבה, אחרי שבוע הם התקשרו להגיד שחלק מהמוצרים חסרים ואחרי דין ודברים הסכימו לשלוח את שאר המוצרים ואת מה שחסר להשלים בעוד כחודש.
היום הגיע המשלוח והיו חסרים בוא עוד מוצרים שהם לא אמרו ועל חלקם אף חויבתי.
פניתי לבית העסק ואין כרגע מענה, מה אפשר לעשות בנדון? | |
|
|
|
| 30/8/2020 10:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 10:27:30 |
| שלום רב עמית,
מה באפשרותך לדרוש?
על מנת לברר בפנייתך, אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך לאחריו אם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 20/8/2020 16:03 |
פבל |
 | | מחבר: | פבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 16:03:57 |
| | חוג שחייה נסגר עקב קורונה והחיוב המשיך. לאחר חידוש החוג הודעתי על הפסקת השתתפות בחוג. הכסף לא הוחזר. האם מותר היה לחייב על חוג שנסגר ע"י בעלת הבריכה לתקופת הקורונה (חודשיים). | |
|
|
|
| 30/8/2020 10:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 10:24:06 |
| שלום רב פבל,
אתה מציין כי:
"...חוג שחייה נסגר עקב קורונה והחיוב המשיך..."- האם לא הוצע לך להקפיא את השירות?
האם פנית אל בית העסק בכתב לבירור חיוב חשבונך על אף לטענתך המקום היה סגור עקב נגיף הקורונה? אם לאו, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 20/8/2020 14:29 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 14:29:03 |
| שלום,
לאחרונה קיבלתי מתנה אותה ביקשתי להחליף בחנות. החלפתי את המוצר בעד שמלה שהייתה במבצע, ולאחר יומיים ביקשתי להחזיר את השמלה ולקבל זיכוי בחנות. בחנות נאמר לי שבגלל שהמוצר במבצע סוף עונה לא ניתן לקבל זיכוי, ומחייבים אותי להחליף אותו בעד מוצר אחר בחנות, וספציפית ביגוד בלבד. בעת הקנייה לא ידעתי על העניין והמוכרת אמרה לי שניתן להחליף את המוצר, אך כמובן שלא ציינה שלא ניתן לקבל זיכוי. בשירות הלקוחות אמרו לי דבר דומה והתעקשו ש"אין מה לעשות" וזה כתוב בקבלה. אני כעת תקוע על מוצר שאני לא צריך ומחייבים אותי להחליפו בעד מוצר אחר, וההחלפה תקפה לחמישה ימים בלבד.
האם זה חוקי? ומה יש לעשות בעניין? אודה לעצתכם. | |
|
|
|
| 30/8/2020 10:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 10:20:44 |
| שלום רב ניר,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...לאחרונה קיבלתי מתנה אותה ביקשתי להחליף בחנות...בעת הקנייה לא ידעתי על העניין והמוכרת אמרה לי שניתן להחליף את המוצר..."- האם תוכל להסביר אם המוצר נרכש או הוחלף? | |
|
|
|
| 20/8/2020 15:52 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 15:52:16 |
| שלום. רכשתי מזגן מתוצרת FUJITSU שהאחריות לאחזקתו פג תוקפה. התברר לי שהחברה העביר את מימוש האחריות לחברה אחרת ולא הודיעה על כך לצרכנים. כך גם החברה שקבלה עליה את מימושה תנאי האחריות. מה אומר החוק? האם החברות צריכות להודיע ללקוחות על שינוי בתנאי כתב השרות? בנוסף התברר לי שהחברה החדשה אינה מאריכה את תקופת השרות וכל תקלה מחויבת בתשלום מלא. ידוע לי ש(כמעט) כל החברות מאריכות את התקופה - בתשלום כמובן - מה אומר החוק?
תודה יוסי | |
|
|
|
| 30/8/2020 10:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 10:19:58 |
| שלום רב יוסי,
האם שנת האחריות הראשונה הקבועה על פי תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) חלפה?
והאם ניתן לך אחריות מורחבת?
בפנייתך אתה מציין כי:
"... התברר לי שהחברה העביר את מימוש האחריות לחברה אחרת ולא הודיעה על כך לצרכנים..."- האם ידוע לך אם החברה נקלעה לקשיים כלכליים? | |
|
|
|
| 20/8/2020 14:42 |
שושי אוזן |
 | | מחבר: | שושי אוזן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 14:42:30 |
| בתאריך 27.6 רכשתי מוצר מחנות אינטרנטית שנקראת ג'סטה הם התחייבו לחודש הספקה ועדיין לא קיבלתי את המוצר
לשאולתיי בנושא הספקה הם שבים ועונים שזה בדרך...
ביקשתי לבטל אך הם סרבו
הבעייה היא שלמרות בקשותיי שיחזרו בטלפון הם עונים רק במייל ובשובות לקונייות שהמוצר בדרך...
אין להם ביקורות ולא מידע אודות החנות והטלפון שחברת האשראי תפוס תמיד...
אשמח מאוד לביטול העיסקה
מה עליי לעשות?
תודה רבה
שושי | |
|
|
|
| 30/8/2020 10:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 10:14:58 |
| שלום רב שושי,
מה המוצר שנרכש?
האם יש לך קבלה המעידה על הרכישה או דף פירוט חשבון (מחברת האשראי) אם כן, תנסי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|