| 27/8/2020 23:15 |
alexzaika247@gmail.com |
 | | מחבר: | alexzaika247@gmail.com (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2020 | | שעה: | 23:15:37 |
| | בבית עסק שמחייב טיפ לפי חישוב עצמי לא מחזיק שלטים שאומרים כך ואף אחד לא אמר לנו בכניסה ולא היו מוכנים לוותר אליו גם אחרי דיון האים זה חוקי ? | |
|
|
|
| 1/9/2020 09:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2020 | | שעה: | 09:42:28 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במחיר.
בנוסף, סעיף 17ד בחוק הגנת הצרכן קובע כי :
" לא יפרסם עוסק ולא ינקוב, במפורש או במשתמע, מחיר של נכס או של שירות המוצע לצרכן, אלא אם כן הוא המחיר הכולל בלבד ורק במטבע ישראלי..."
לכן, אם לא הוצג בפניכם המידע בעניין באפשרותכם לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין, היה ותתקלו בבעיה, תנסו להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 27/8/2020 14:06 |
נתנאל |
 | | מחבר: | נתנאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2020 | | שעה: | 14:06:43 |
| קניתי אופניים בחנות אינטרנטית. הרכבתי וגיליתי שהם לא מתאימים. בינתיים האריזה נקרעה אך קיימת.
החנות טוענת שבלי אריזה שלמה אי אפשר להחזיר.
להבנתי ניתן להחזיר . כי האריזה רק מעידה על זה שהמוצר חדש. לא ראיתי דרישה בחוק שהאריזה תהיה שלמה.
מה הדין במקרה כזה? תודה רבה אשמח לתשובה מהירה.. | |
|
|
|
| 1/9/2020 09:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2020 | | שעה: | 09:11:27 |
| שלום רב נתנאל,
ראשית, יש לעשות הבחנה בין עסקה הנעשית בחנות לבין עסקה הנעשית במכר מרחוק(אינטרנט,טלפון).
בעסקה הנעשית בחנות, ישנן קטגוריות מסוימות בהן יש התייחסות לפתיחת אריזה כדלקמן: "פתיחת האריזה המקורית כשלעצמה לא תיחשב שימוש או פגימה בטובין, אלא אם כן יוכח אחרת;".
בעסקת מכר מרחוק, אין התייחסות לאריזה, אולם בית עסק רשאי לתבוע בגין ירידת ערך של המוצר ואני אסביר:
סעיף 14ג(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן קובע כי :
(1) בנכס – מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף קטן (ב), לפי המאוחר מביניהם;"
סעיף 14ג(ד)בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(ד) הוראות סעיף קטן (ג) וסעיף 14ג1(ג) לא יחולו על עסקת מכר מרחוק של –
...
(5) טובין הניתנים להקלטה, לשעתוק או לשכפול, שהצרכן פתח את אריזתם המקורית."
סעיף 14ה(ב)(2) קובע כי:
"(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יחזירו לעוסק במקום עסקו, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה."
עם זאת, סעיף 14ה(ג) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(ג) אין בהוראות סעיפים קטנים (א) ו-(ב) כדי לגרוע מזכותו של עוסק לתבוע את נזקיו, בשל כך שערך הנכס פחת כתוצאה מהרעה משמעותית במצבו."
לכן, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ואם אתה תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים (כל המסמכים הקשורים בעסקה המדוברת). | |
|
|
|
| 27/8/2020 12:44 |
איל ג |
 | | מחבר: | איל ג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2020 | | שעה: | 12:44:04 |
| שלום,
רכשתי טלפון בסמסונג לפני כשנה וחצי, הרכישה כללה אחריות לשנה, וסאני, היבואנים החלו לגבות תשלום עבור אחריות מורחבת ממאי השנה ללא כל בקשה ממני לעשות זאת.
התקשרתי לברר מה הענין ונאמר לי שאם אני רוצה אני יכול להפסיר את השרות אבל לא אקבל החזר על תשלומים שנעשו (החיובים החלו במאי 2020) למעט התשלום האחרון.
לטענתם נשלח אלי סמס שאומר שאם לא אודיע להם אחרת הם יפעילו את האחריות הנ"ל ויחייבו אותי לפי מה שכתוב בחוזה השרות שחתמתי עליו בעת הרכישה.
האם זה חוקי? ז"א האם אפשר להפעיל שרות כזה ולחייב אותי אם אני לא מבקש כך במפורש אלא רק לא אומר שאני רוצה לבטל לאור קבלת ההודעה בסמס?
תודה | |
|
|
|
| 1/9/2020 07:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2020 | | שעה: | 07:40:16 |
| שלום רב איל,
עקרונית, בעסקה לתקופה קצובה, על בית העסק להודיע בהודעה מוקדמת על סיום תקופת ההתקשרות/הסכם/חוזה בדרכים הבאות:
1. בחוזה אם קיים חוזה בכתב, או במסמך
2. בכל חשבונית, או קבלה או הודעת תשלום
3. במסרון למספר הטלפון הנייד שמסר הצרכן לעוסק ככל שמסר.
בנוסף, סעיף 13א(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן אוסר על חידוש אוטומטי בעסקה.
עם זאת, האיסור על חידוש אוטומטי לא יחול על:
"שירותי טלפון בסיסיים הניתנים על ידי מי שקיבל רישיון למתן שירותי בזק פנים-ארציים נייחים או רישיון למתן שירותי רדיו טלפון נייד, לפי חוק התקשורת (בזק ושידורים), התשמ"ב-1982." ובלבד שהעוסק הודיע בכתב לצרכן, במהלך תקופת ההודעה, על מועד סיום העסקה או ההתחייבות, כמפורט בתוספת השלישית לאמור בסעיף 13א(ד)(1) בחוק הגנת הצרכן.
על כן, במידה שבית העסק הודיע לך בתקופת ההודעה על המשך ההתקשרות היה עליך (ובמידה שאינך מעוניין להמשיך בעסקה) להודיע על סיום ההתקשרות בניכם.
| |
|
|
|
| 1/9/2020 07:48 |
איל ג |
 | | מחבר: | איל ג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2020 | | שעה: | 07:48:07 |
| שלום ותודה על התשובה.
לא ברור לי למה אתם מתייחסים בתשובה לחברת יבוא ושיווק של מכישיר הטלפון כאל ספר שרותי טלפון חיוניים? הם מיבאים ומשווקים את מכירי סאמסונג לא מספקים שרות כמו בזק או מפעיל סלולרי אחר.
תודה,
איל | |
|
|
|
| 1/9/2020 08:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2020 | | שעה: | 08:39:50 |
| שלום רב איל,
אתה צודק, תודה שחידדת את שאלתך.
אם כך תפנה אל בית העסק בכתב בהתאם לאמור בסעיף 13א(ג)(1)בחוק הגנת הצרכן האוסר על חידוש אוטומטי.
בנוסף, סעיף 13א(ג)(2)בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(2) הציע עוסק לצרכן, בתקופת ההודעה, להאריך את ההתקשרות ביניהם והצרכן הודיע לעוסק כי הוא מסכים להארכה, יוארך תוקף החוזה בין הצדדים כפי שהסכימו; הציע עוסק לצרכן, לאחר תקופת ההודעה, להאריך את ההתקשרות ביניהם והצרכן הודיע לעוסק כי הוא מסכים להארכה, יוארך תוקף החוזה בין הצדדים כפי שהסכימו, ואולם במהלך שלושים הימים הראשונים שבתקופת ההארכה לא יהיה העוסק רשאי להעלות את מחירי העסקה או לשנות את תנאיה לרעת הצרכן והצרכן יהיה רשאי להודיע על ביטול הסכמתו."
לפיכך, במידה שלא היתה הסכמה שלך להארכת תוקף החוזה, פנה אל החברה בכתב בציון הוראות הדין שלעיל.
היה ותתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונתך באתרנו. | |
|
|
|
| 1/9/2020 08:08 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2020 | | שעה: | 08:08:14 |
| | סאני לא קיבלו רישיון למתן שירותי בזק פנים-ארציים נייחים או רישיון למתן שירותי רדיו טלפון נייד. | |
|
|
|
| 27/8/2020 13:25 |
ליטל |
 | |
|
| 1/9/2020 07:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2020 | | שעה: | 07:55:15 |
| שלום רב ליטל,
עקרונית,תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן קובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מהצרכן, בעסקה למנוי במכון כושר, ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 | |
|
|
|
| 27/8/2020 13:17 |
ishay shavit |
 | | מחבר: | ishay shavit (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2020 | | שעה: | 13:17:45 |
| שלום רב,
בשנת 2012 רכשתי בר מים "אלקטרה בר", וכשהסתיימה תקופת אחריות היצרן חתמתי על הסכמי שירות שנתיים, וההסכם האחרון היה מול חברת אי-בר מים בע"מ, לתקופה 1-2017 עד 1-2021.
לפני כחודש המכשיר הפסיק להוציא מים קרים, וטכנאי שהגיע אמר שיש בעיה עם הגז, ולקח אותו למעבדה.
קיבלנו מכשיר "בסיסי" לתקופת ביניים.
לפני כשבוע קיבלנו הודעה שלא הצליחו לתקן את המכשיר, ושטכנאי יבוא בקרוב ויחזיר לנו את המכשיר שלנו.
זה נראה לנו די הגיוני, אולם במחשבה שניה ושיטוט באינטרנט, נראה לי שחוזה האחריות מחייב לתת לנו מכשיר חליפי חדש, ברמה של המכשיר הישן, או לפצות אותנו בסכום תואם.
האם זה נכון? האם יש סייגים?
תודה ויום טוב.
| |
|
|
|
| 1/9/2020 07:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2020 | | שעה: | 07:51:11 |
| שלום רב ישי,
היות ששנת האחריות על המוצר מכח הדין, חלפה(תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, על מנת לבדוק את התנאים עליהם הסכמתם, ובהתאם לפנות אל בית העסק בעניין.
| |
|
|
|
| 27/8/2020 08:29 |
אביבה ביטון |
 | | מחבר: | אביבה ביטון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2020 | | שעה: | 08:29:27 |
| קניתי בגד ים שלם המחיר בחנות היה 399 והנחה של 40 אחוז
כשהגעתי הביתה, בדקתי באתר של גוטקס
אותו בגד ים עולה 99 שקלים
כמובן, מרגישה שגזלו ממני כסף רב
מה האפשרויות העומדות בפני? | |
|
|
|
| 31/8/2020 12:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2020 | | שעה: | 12:36:10 |
| שלום רב אביבה,
עקרונית, המחוקק לא מתערב במחיר שהעוסק נוקב בעסקאות בשני ערוצים (בשיווק מרחוק או בעסקה פרונטלית בחנות) ועל הצרכן לבצע סקר שוק לפני ביצוע הרכישה. | |
|
|
|
| 27/8/2020 12:30 |
ימין |
 | | מחבר: | ימין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2020 | | שעה: | 12:30:48 |
| | אני מבקש לדעת האם יש תקרה לדמי טיפול שחברה גובה מלקוחותיה ? ובנוסף , האם יש קשר בין סכום הגביה לדמי הטיפול בגביה ? האם יתכן מצב שדמי הטיפול גבוהים במאות אחוזים מהסכום שצריכים לגבות? | |
|
|
|
| 31/8/2020 10:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2020 | | שעה: | 10:21:36 |
| שלום רב ימין,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ומומלץ לבצע סקר שוק בטרם ביצוע העסקה. | |
|
|
|
| 27/8/2020 12:13 |
יוני |
 | | מחבר: | יוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2020 | | שעה: | 12:13:12 |
| שלום,
לפני תחילת הקורונה קניתי כרטיסים לשתי הופעות בזאפה.
בעקבות האירועים פניתי אליהם כמה פעמים בנסיון לקבל זיכוי כספי, אך הם לא מגיבים, גם אחרי כמה חודשים.
הם משיבים בהודעות אוטומטיות, אך מעבר לזה כלום.
ניתן גם לראות בדף הפייסבוק שלהם שפונים אליהם הרבה אנשים ולא מקבלים תשובה.
איני מעוניין בכרטיסים חלופיים, אלא בהחזר כספי.
ראיתי את הכתבה שפרסמתם לגבי העניין
https://www.consumers.org.il/item/news_150620
אך הם לא מגיבים.
מה עושים?
| |
|
|
|
| 31/8/2020 10:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2020 | | שעה: | 10:18:09 |
| שלום רב יוני,
אם כך, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 27/8/2020 08:29 |
אביבה ביטון |
 | | מחבר: | אביבה ביטון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2020 | | שעה: | 08:29:19 |
| קניתי בגד ים שלם המחיר בחנות היה 399 והנחה של 40 אחוז
כשהגעתי הביתה, בדקתי באתר של גוטקס
אותו בגד ים עולה 99 שקלים
כמובן, מרגישה שגזלו ממני כסף רב
מה האפשרויות העומדות בפני? | |
|
|
|
| 31/8/2020 10:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2020 | | שעה: | 10:01:36 |
| שלום רב אביבה,
עקרונית, המחוקק לא מתערב במחיר שהעוסק נוקב בעסקאות בשני ערוצים (בשיווק מרחוק או בעסקה פרונטלית בחנות) ועל הצרכן לבצע סקר שוק לפני ביצוע הרכישה.
| |
|
|
|
| 27/8/2020 05:06 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2020 | | שעה: | 05:06:16 |
| שלום ,
רציתי לשאול האם רכשתי מוצר , במקרה זה צלוניות לחצר ביתי , נמסרו מידות מאיתנו לעסק ונמסר כרטיס אשראי , בעלי ביקש לא לחייב את הכרטיס אשראי עד אשר יבואו מטעם החברה לקחת מידות .
למחרת בבוקר מוקדם התקשרתי לוודא שלא חייבו את הכרטיס והבחור ענה לי כי המוצר יצא לייצור ואי אפדר לעצור את התהליך למרות שביקשנו שיבוא בעל מקצוע .
העסקה בוצעה בחודש מרץ ומדובר במקום מאוד גדול ומוכר ,
מאז ועד היום כמעט חודש ספטמבר
לא ראיתי מוצר
הכרטיס שלי חוייב ולא קיבלתי אפילו חשבונית.
ובחברה טענו תחילה שאין להם מה לעשות ושאנחנו נתנו מידות ובאותה נשימה הבת של בעל העסק ציינה כי פיטרו את הבחור שדיבר איתנו בדיוק בגלל דברים כאלה שהטביח ללקוחות לבוא עם מודד. שיחה זו מוקלטת אצלנו.
ביטלנו את החיוב בחברת האשראי, כמובן עצרו את התשלום מידית ולאחר דין ודברים לצערי הם טוענים שאין להם אפשרות לסייע כיוון שלבית העסק יש קבלה ואני מסרתי את הכרטיס . תמוה בעיני !
לאחר מספר שיחות עם העסק ,
שלחו בחור שיקח מידות ועל הדרך בעלי שאל אותו אם יכול לתקן לנו צלונית שלנו , אני מדגישה שלנו והבחור נתן הצעת מחיר של 1000 שח.
כעת , קישרו בנינו דרך חברת האשראי והם טוענים שהצלונית שלי בגינה שייכת להם והם סיפקו לי מוצר !!! בגלל שהמתקין ראה צלונית בגינה הוא משייך את זה אליהם .
בכל אופן , אני לא קיבלתי מוצר והם טוענים שאספנו את המוצר בגלל שהמתקין אמר להם שראה בחצר שלי צלונית.
ואני הזמנתי 3 סוגים של צלוניות מהם .
חברת האשראי טוענת שהם יחייבו את הכרטיס שלי בחודש אוקטובר ולדעתם יזכו אותי - מה שלא יקרה הם טוענים שיש לי מוצר . לא חתמתי על שום דבר ולא קיבלתי אספקה ויותר מזה אף אחד מהחברה מעולם לא יצר עימי קשר לקבלת המוצר.
איך אני ממשיכה מכאן ?
| |
|
|
|
| 31/8/2020 09:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2020 | | שעה: | 09:56:45 |
| שלום רב נוי,
על מנת לברר בעניין, עליך לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 26/8/2020 22:41 |
מאי |
 | | מחבר: | מאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 22:41:03 |
| | שלום, לאחרונה רכשתי מוצר און ליין משם משתמש על שמי ומיד לאחר הרכישה ביקשתי חשבונית מס על שם בעלי. החברה לא הסכימה לשנות בטענה ששם המשתמש על שמי ועליי לפתוח לבעלי של משתמש נפרד, הסברתי את עמדתי שאנו משפחה ואין כל הגיון בשני שמות משתמשים, האם יש מה לעשות נגד החברה? | |
|
|
|
| 31/8/2020 09:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2020 | | שעה: | 09:50:54 |
| שלום רב מאי,
את הלקוחה, לא? ראי מידע בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/invoice_request | |
|
|
|
| 26/8/2020 20:00 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 20:00:59 |
| | השליח היה אמור להגיע בין השעות 16-19 וטרם הגיע. האם חל עליו חוק הטכנאים? | |
|
|
|
| 31/8/2020 09:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2020 | | שעה: | 09:46:38 |
| שלום רב עדי,
סעיף 18א(ג)בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" חל גם על הובלה, ראי מידע מפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 26/8/2020 14:30 |
Limor Amsili |
 | | מחבר: | Limor Amsili (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 14:30:26 |
|
שלום רב,
מכר של הבן שלי (ללא ידיעתו של הבן שלי !!! ) לקח את הטלפון ושיחק איתו ורכש ב-350 שח באפליקצית BARWAL STARS
התוכנה של PAY PAL לא ביקשה סיסמא , למרות שיש לי הגדרה של בקשת סיסמא.
כשפניתי אליהם אמרו לי שהוגדר לי במכשיר ONE TOUCH שמאפשר רכישה ללא סיסמא
הסברתי להם שלא הגדרתי מעולם את האפשרות הזו בתוכנה , וגם אין שום סיבה שאעשה זאת, כי אני לא מעוניינת שניתן יהיה לשלם ללא סיסמא !!
מה גם שקניות קודמות שעשיתי לפני כן דרשו סיסמא
כשהסברתי להם את זה הם טענו שאני זו שצריכה להוכיח שלא הגדרתי ONE TOUCH
בכל מקרה, זו עסקת אשראי שנעשתה, מדוע אני לא זכאית לבטל אותה ??
| |
|
|
|
| 26/8/2020 14:51 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 14:51:12 |
| | אולי תפני להורי הילד שיחזירו לך את הכסף ולא תעבירי את פרטי המקרה לחברת האשראי. אם זה לא יעזור, נסי לפנות לחברת האשראי ודווחי על שימוש לרעה בכרטיס (מה שמחייב אותם להחזיר לך את הכסף אם הם יסכימו שזה המקרה) בקיזוז עמלה קטנה אולי. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 31/8/2020 09:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2020 | | שעה: | 09:41:24 |
| שלום רב לימור,
עליך לעיין בתקנון של חברת PAY PAL , ואם המידע המדובר לא מופיע בתקנון, תוכלי לפנות אליהם בכתב.
במידה שכל צד טוען אחרת,הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית שבו רק בית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 26/8/2020 14:10 |
רויטל |
 | | מחבר: | רויטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 14:10:00 |
| | לפני כ-10 חודשים רכשתי במלון כרטיסיה ל-10 מסאז'ים. עד הקורונה הספקתי לממש רק 2. במלון נאמר שכרגע אין תאריך לפתיחת הספא מחדש. ביקשתי החזר יחסי על התשלום אך לא נעניתי. האם אני זכאית להחזר כספי? | |
|
|
|
| 31/8/2020 09:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2020 | | שעה: | 09:29:31 |
| שלום רב רויטל,
מה צוין בהסכם בניכם בעת רכישת הכרטיסיה?
תנסי לפנות אליהם בכתב לבירור העניין ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 26/8/2020 14:00 |
Null |
 | | מחבר: | Null (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 14:00:37 |
| | בבית עסק שמחייב טיפ לפי חישוב עצמי לא מחזיק שלטים שאומרים כך ואף אחד לא אמר לנו בכניסה ולא היו מוכנים לוותר אליו גם אחרי דיון האים זה חוקי ? | |
|
|
|
| 31/8/2020 09:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2020 | | שעה: | 09:06:41 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במחיר.
בנוסף, סעיף 17ד בחוק הגנת הצרכן קובע כי :
" לא יפרסם עוסק ולא ינקוב, במפורש או במשתמע, מחיר של נכס או של שירות המוצע לצרכן, אלא אם כן הוא המחיר הכולל בלבד ורק במטבע ישראלי..."
לכם, אם לא הוצג בפניכם המידע בעניין באפשרותכם לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין, היה ותתקלו בבעיה, תנסו להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 26/8/2020 13:33 |
ציפי |
 | | מחבר: | ציפי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 13:33:28 |
| | רכשתי מקפיא שהגיע פגום ביטלתי את העיסקה הם מבקשים לחייב או י ב260 שקל הובלה את ההובלה לבית קיבלתי חינם האם אני אמורה לשלם להם הובלה חזרה על המוצר הפגום? | |
|
|
|
| 31/8/2020 08:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2020 | | שעה: | 08:48:31 |
| שלום רב ציפי,
על מנת לבדוק את זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן אבקש לשאול מספר שאלות:
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה רגילה?
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
מתי המוצר סופק?
מתי הודעת על ביטול עסקה?
| |
|
|
|
| 25/8/2020 00:57 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 00:57:07 |
| לפני כמעט 4 שבועות ביקשנו לרכוש רכב מחברת ליסינג.
שילמנו את כל הכסף עבור עלות הרכב לציין כי לא נחתם בינינו לבן החברה שום חוזה או הסכם דברים, לא טופס גילוי נאות וגם לא קיבלנו קבלה או חשבונית והכסף כבר נמשך מחשבוננו.
ההסכם היה בע"פ שצריך לעשות תיקונים לרכב ודובר בדיוק איך אנחנו מצפים שהתיקונים יתבצעו. מנהל הסניף אישר את הבקשות שלנו והובטח לנו שכל הבעיות שיש ברכב יתוקנו תוך שבוע ימים. החברה במשך 3 שבועות מטרטרת אותנו הלוך ושוב טוענים שהם תיקנו ואנחנו מגיעים ומגלים שחלק מהדברים לא נעשו כלל וחלק מהדברים לא נעשו כפי שסוכמו. לאחר 3 שבועות של טרטורים הגענו למצב של חוסר אימון מוחלט אנחנו לא מעוניינים בהסכם הזה וביקשנו החזר של הכסף. אבקש לדעת האם יש לנו את הזכות לדרוש ביטול.
תודה מראש. | |
|
|
|
| 26/8/2020 17:03 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 17:03:05 |
| אבקש את התייחסותכם בנושא.
האם אנחנו יכולים לדרוש ביטול עסקה ולבקש החזר מלא? | |
|
|
|
| 31/8/2020 08:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2020 | | שעה: | 08:41:36 |
| שלום רב יוסי,
על פי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) אין אפשרות חרטה על רכישת רכב מיד שנייה.
בנוסף, חוק מכירת רכב משומש (זכאות למידע וגילוי נאות), תשס"ח-2008 מאפשר לאדם שרכש רכב משומש לקבל את כל המידע על הרכב מכל מוסך שבו תוקן וכל מבטח שביטח את הרכב. החוק מחייב את העוסקים במכירת רכב משומש למסור לקונה לפני הקנייה טופס גילוי המפרט את כל הפרטים המהותיים הרלוונטיים לעסקה (פרטי הסוחר, פרטי בעלים קודמים, פגיעות קודמות, מרחק בק"מ שעבר), למידע רחב תוכל לקרוא באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/files/files/madrih-car/hok-car.pdf
| |
|
|
|
| 26/8/2020 12:31 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 12:31:31 |
| שלום,
לפני כשנה וחצי ביצענו הזמנה של ארון, עם הספקה עתידית לדירת קבלן שהייתה בבניה.
המוצר המוזמן אינו מתוך קטלוג אלא ע"פ מידות שלנו. במעמד ההזמנה שילמנו מקדמה בשיעור של כ-10% ממחיר ההזמנה.
בטופס ההזמנה מצויין כי "ביטול ההזמנה מותנת בהסכמת החברה" ובנוסף "דמי ביטול מינימליים 15% מערך ההזמנה".
נכון להיום טרם הגיע מודד על מנת לקחת מידות מדוייקות של החדר, טרם הוסדר תשלום יתרת הסכום ההזמנה והארון טרם נשלח לייצור.
אנחנו שוקלים לבטל את ההזמנה ורצינו לברר האם אנחנו זכאים ע"פ חוק לבטל את ההזמנה או שביטול אכן מותנה בהסכמת החברה כפי שרשום בטופס ההזמנה?
בנוסף, במידה וניתן לבטל את ההזמנה האם יש דמי ביטול מקסימליים שהחברה יכולה לגבות או שמכיוון שמדובר במוצר לפי מידות (על אף שטרם יוצר) הם יכולים לגבות כל סכום שהם רוצים (כפי שכתוב בטופס ההזמנה)?
תודה
| |
|
|
|
| 31/8/2020 08:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2020 | | שעה: | 08:16:25 |
| שלום רב אלי,
עקרונית, בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
עם זאת , הנחיות הרשות להגנת הצרכן בעניין הזמנה מיוחדת קובעת כי לצרכן קמה הזכות לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים מביצוע העסקה.
לפיכך, תנסה אולי לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין.
היה ותתקל בבעיה תוכל להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 26/8/2020 12:18 |
דנית |
 | | מחבר: | דנית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 12:18:26 |
| רשמתי את בני לצהרון לשנת הלימודים הקרובה, לפני 4 ימים.
הצהרון טרם התחיל ואני רוצה לבטל את הרישום.
הנהלת הצהרון טוענת שמדיניות הביטול היא הודעה של 30 יום מראש ולכן יהיה חיוב על החודש הראשון.
אולם מקרה זה הוא ביטול הרישום ולא ביטול השתתפות באמצע שנה.
האם בדומה לחוג ניתן לבטל רישום תוך 14 יום? | |
|
|
|
| 31/8/2020 07:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2020 | | שעה: | 07:56:43 |
| שלום רב דנית,
במקרה המתואר, יהיה עליך לעיין בתקנון בית העסק ולפעול בהתאם למוסכם בניכם.
לעניין תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) ישנה קטגוריה של חוגים וקורסים(מלבד קורס פסיכומטרי) שבו ניתן לבטל את העסקה בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח ובלבד שהביטול ייעשה 14 ימים לפני קבלת השירות, אולם, לכאורה זה לא המצב.
| |
|
|
|
| 25/8/2020 23:51 |
מרים כהן |
 | | מחבר: | מרים כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 23:51:14 |
| שלום! קנינו שולחן סלון מחברה ישראלית וניתנה לנו אחריות של שנה. מייד לאחר שסיפקו את המוצר, גילינו שהרגליים של השולחן אינן סימטריות. לאחר כמה שבועות תיקנו לנו את הבעיה. אחרי תקופה של כמה חודשים, נהרס המנגנון שמכוון את הגובה של שולחן. תיקנו לנו את הבעיה תוך כמה שבועות. אחרי כמה חודשים אחד מרגלי השולחן יצא ממקומו. השולחן התחיל להטות ולאחר נגיעה קלה אותה הרגל נשברה סופית. הזמנו תיקון, אך העניין שוב מתעכב. התעייפנו מלהזמין תיקון ולחכות לו שבועות על גבי שבועות. לרוב הם קובעים יום, ואז דוחים את התיקון מכל מיני סיבות. רק אחרי שהודענו שאנחנו רוצים להחזיר את המוצר ולא לתקן (עדיין לא עבר התוקף של האחריות), התקשר אלינו הייבואן בעצמו, הסביר את הסיבה לעיכוב והבטיח שהפעם יגיעו. אנחנו לא רוצים את השולחן הזה עוד, כי ברור כי מדובר במוצר לא מוצלח. מנהל החברה, שממנה קנינו את השולחן, טוען שלפי החוק הוא לא חייב להחזיר את הכסף ושאת כל הבעיות צריך לפתור עם הייבואן. בשיחה אם הייבואן, נאמר כי הוא מוכן להחזיר לנו את החלק שלו מהמחיר הכולל. השאלות שלנו הם:
1. האם אין שום דרך לקבל את ההחזר של הסכום המלא (כלומר גם של החלק מהסכום שהלך לחנות, שממנה נקנה הפריט). במידה ולא, כיצד ניתן לקבל את ההחזר החלקי? האם אנחנו זכאים לדרוש מהחנות את חלקו של הסכום של הייבואן?
תודה מראש! | |
|
|
|
| 31/8/2020 07:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2020 | | שעה: | 07:42:23 |
| שלום רב מרים,
למי שילמת את הכסף עבור שולחן?
מה מופיע בתעודת האחריות במקרה של פגם במוצר ולא ניתן לתקנו?
או האם מופיע המועד בו צריך לתקן את המוצר?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במוצר פגום על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
לפיכך, היה ויש ברשותך מסמכים המתעדים את הליקויים שנמצאו במוצר באפשרותך לפנות אל בית העסק ואכן אל נותן השירות (כמפורט בתעודת האחריות, ככל שמופיע) בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ואת דרישתך.
במידה שתתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|