| 30/8/2020 14:07 |
ג'וליה |
 | | מחבר: | ג'וליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 14:07:31 |
| היי.
הזמנתי טכנאי לטיפול בבעיה במקרר במסגרת הרחבת אחריות.
קיבלתי הודעה מהחברה שהטכנאי יגיע בין השעות 08:00 ל-17:00 (?!?!)
האם זמן ההמתנה סביר? שכן מדובר ביום עבודה שלם ולא בטווח מוגדר של שעתיים?
כיצד עליי לפעול אל מול החברה? | |
|
|
|
| 2/9/2020 08:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2020 | | שעה: | 08:51:30 |
| שלום רב ג'וליה,
עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" יחול, בין היתר, במקרה של תיקון של מכשירים שסופקו במסגרת חוזה למתן שירותים מתמשכים,
עוד נקבע כי זמן ההמתנה לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה,מכאן שלעמדת המועצה לצרכנות "השעה שתואמה" יכולה להיות שעתיים כגון: 10:00-12:00, והפיצוי יהיה באיחור מעבר לשעה 14:00.
למידע רחב בעניין ראי באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
לפיכך, וככל שיש ברשותך הסכם למתן שירותים לתקינות המוצר, פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 30/8/2020 11:01 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 11:01:57 |
| ביום חמישי בערב היה לי טיסה לאוקראינה בשעה 22:55 המראה כשהגעתי לשדה תעופה בשעה 20:15 אחרי שנכנסתי לשדה רצה אלינו פקידה ואמרה לנו שהטיסה בוטלה רציתי לשאול מה החוק אומר בביטול טיסה בהתראה כ"כ קצרה לפני מועד ההמראה? האם אני יכול לבטל את העסקה אצל חברת האשראי מכיון שלא קבלתי את המוצר אותו הזמנתי? אני מציין שהסיבה שהטיסה בוטלה עקב איסור כניסת זרים של ממשלת אוקראינה
| |
|
|
|
| 30/8/2020 12:17 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 12:17:49 |
| | הנושא לא קשור לחברת האשראי. מי שאולי פישל זו ממשלת אוקראינה אבל עד כמה שידוע לי, הם חסינים מתביעות. מתי בועצה רכשית הכרטיסים? אם הרכישה בוצעה לאחרונה, אולי תוכל לתבוע את המדינה שלא טיפלה בנושא קודם לכן למרות שידעה על טיסות ברסלבים בראש השנה אבל צריך לבדוק את הנושא של תביעת המדינה. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 30/8/2020 12:46 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 12:46:32 |
| במחשבה שניה, אולי ניתן לתבוע את חברת התעופה מכיוון שאני לא רואה החרגה בחוק לנושא כזה, ואז התביעה פשוטה יותר. החברה יכולה לתבוע את מי שהיא רוצה, אוקראינה או ישראל. מחוק שירותי תעופה:
17. אין להתנות על הוראות חוק זה, אלא לטובת הנוסע. | |
|
|
|
| 2/9/2020 08:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2020 | | שעה: | 08:27:44 |
| שלום רב אברהם,
מול מי בוצעה העסקה?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)? האם מדובר בעסקה מול חברה ישראלית או מול חברה זרה שיש לה נציגות בישראל?
האם בטרם הגעת לשדה התעופה, ביצעת בירור מול החברה שעמה בוצעה העסקה, וכן מול רשות שדות התעופה, בשאלה האם הטיסה אכן יוצאת?
האם ביצעת פניה אל החברה מולה בוצעה העסקה?
| |
|
|
|
| 23/8/2020 21:04 |
אילן אברמוביץ |
 | | מחבר: | אילן אברמוביץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/08/2020 | | שעה: | 21:04:15 |
| גולשים יקרים שלום,
בתאריך 28.06.20 רכשתי מיטה מעסק כלשהו בעיר עפולה, במעמד העסקה הבאתי למוכר צ'ק על סך 4,000 , לאחר מספר ימים הצ'ק נפרע (לא נרשם למוטב בלבד והצ'ק שהופקד , השם שהיה רשום לפקודת... הוא לא של מי שביצענו מולו את ההזמנה) מאז ועד היום הסחורה לא סופקה והמוכר לא עונה לטלפונים ומתחמק כל פעם, מבטיח הבטחות ולא מקיים, לפי מיטב הבנתי מדובר בנוכל שכבר עשה זאת עם מספר לקוחות , כ-10 לערך , מבירור שעשיתי הבנתי שבמידה והגשתי תלונה במשטרה על אותו עבירה וכי מדובר בעוקץ , יש אפשרות לבטל את הצ'ק למרות שנפרע בתאריך 12.07.20 , ואפשר לבטל עד חצי שנה בדיעבד, האם הדבר נכון? אני מכיר בן אדם שביטל זאת וקיבל את הכסף חזרה, אומנם היה צריך לשלם סכום סמלי לבנק ולשלוח את מספרי הצ'קים במייל אבל לבסוף הצ'ק בוטל , בשיחה עם הבנק (בנק לאומי) נמסר כי לא ניתן לבטל את הצ'ק לאחר שנפרע , אם מישהו מבין בעניין אשמח שיצרו איתי קשר או כאן או בטלפון 0526603514 | |
|
|
|
| 25/8/2020 11:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 11:15:08 |
| אילן שלום רב,
לא ניתן לבטל צ'ק לאחר שנפרע והכספף הועבר לחשבון המוטב.
במקרה המתואר, יש להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות באזור בו מצוי העוסק, ולתבוע את הסכום ששולם בתוספת הנזקים שנגרמו לך עקב כשלון התמורה.
ההליך פשוט למדי, ואין צורך בייצוג משפטי במהלכו. | |
|
|
|
| 29/8/2020 11:11 |
אילן |
 | | מחבר: | אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2020 | | שעה: | 11:11:54 |
| | הבעיה שזה מסובך להגיש תביעה, הוא סגר את העסק והח.פ דרשום על הקבלה בכלל שייך לעסק אחר ששמו גם רשום על הקבלה, הוגשה תלונה במשטרה אבל השאלה מה עוד אפשר לעשות | |
|
|
|
| 2/9/2020 08:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2020 | | שעה: | 08:11:41 |
| שלום רב אילן,
באפשרותך לברר את פרטי החברה הנוספת המופיעה בקבלה(כפי שאתה טוען) ואם מדובר בחברה פעילה שלא נקלעה לקשיים כלכליים עליך לפנות אליה בכתב לבירור העניין ולאחריו אף לשקול תביעה.
אולם, אם מדובר בחברות שנקלעו לקשיים כלכליים שבעקבותיו בית המשפט מינה מפרק/כונס נכסים, משמעות הדבר שהחברה לא יכולה לעמוד בהתחייבויותיה הכספיות. | |
|
|
|
| 20/8/2020 12:13 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 12:13:46 |
| אני משתמש קבוע באתר "מידרג" שמפרסם בעלי מקצוע שונים ומדרג אותם על פי פרמטרים שונים. האתר נתפס בעיני כאמין, ואני מרוצה מרב בעלי המקצוע שהזמנתי דרכם.
אלא שנתקלתי פעמיים בתופעה בה בסיום השירות בעל המקצוע הכריז שהוא נותן לי, ללקוח ציון("נתתי לך ציון עשר ואפילו קיבלת כוכב!"). השתוממתי למולו, מדוע אתה שבאת לספק לי שירות, נותן לי ציון?
נציגי החברה החרוצים דאגו ליצור איתי קשר לאשר התיקון ולשאול אם קיבלתי שירות טוב ובהזדמנות זו שאלתי מה פשר תופעת דירוג הצרכנים ע"י בעלי המקצוע - הנציגה הכחישה שדבר כזה קיים!
אני רוצה לדעת האם הדבר הזה חוקי, ואם הוא חוקי האם הוא לגיטימי ולמה אין שקיפות? החשש הוא כמובן שבעל מקצוע שלא אהב לקוח מסויים מסיבות שונות, כמו ויכוח על מחיר או לקוח שהביע את חוסר שביעות רצונו מהשירות, יקבל דירוג נמוך ע"י נותן השירות ועלול לפגוע בסיכוייו של הלקוח לקבל בעלי מקצוע אמינים וטובים בפעם הבאה.
אשמח לשמוע מה יש לכם לומר בעניין. | |
|
|
|
| 1/9/2020 17:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2020 | | שעה: | 17:07:34 |
| שלום רב חן,
האם יש לך הוכחה התומכת בטענתך? | |
|
|
|
| 30/8/2020 11:43 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 11:43:26 |
| | קניתי מוצר חשמלי ורוצים להוביל לי אותו רק בשעות הבוקר. אין לטענת החברה אופציית אחה"צ. האם כך? | |
|
|
|
| 30/8/2020 12:09 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 12:09:50 |
| זה מה יש. אתה צריך להחליט אם לבטל את העסקה (עדיף גם בכתב) או שלא. לדעתי, לא אמורים להיות דמי ביטול אם הנושא לא מופיע בהזמנה שעליה היית צריך לחתום לפני הרכישה. מחוק הגנת הצרכן:
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:
(3) מועד ההספקה או מועד מתן השירות;
32. (א) נעשתה עסקה והוברר כי נעשה לגביה מעשה או מחדל שיש בו משום הטעיה או ניצול מצוקה כאמור בסעיפים 2 ו-3, והם מהותיים בנסיבות הענין, ובהטעיה - אף אם לא העוסק היה המטעה, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך זמן סביר מהמועד שבו נודע לו על ההטעיה או מהמועד שבו נודע לו שפסק ניצול המצוקה, לפי העניין.
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(ב) בוטלה עסקה כאמור בסעיף קטן (א), ישיב העוסק לצרכן, בתוך שבעה ימים מיום שקיבל הודעה על הביטול, את התמורה ששילם הצרכן בעד העסקה, באותו אופן שבו שילם הצרכן.
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 1/9/2020 16:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2020 | | שעה: | 16:46:33 |
| שלום רב חיים,
מה ברצונך לעשות? על פי חוק הגנת הצרכן קמה לך הזכות לבטל את העסקה( 14 ימים) בניכוי דמי ביטול (5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם) ומידה שהביטול נעשה עקב הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן וההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין כמפורט בסעיף 32 אזי' תקום לצרכן זכות לבטל את העסקה ללא תשלום דמי ביטול.
| |
|
|
|
| 30/8/2020 11:37 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 11:37:44 |
| שלום,רכשתי לאחרונה מזנון לסלון,לאחר ההרכבה התברר שהמוצר פגום,הספק מנסה לדחוף לי פתרונות מאולתרים לבעיה ואינני מעוניין.
רגל אמצעית נמצאת האוויר,הספק מבקש לשלוח לי מדבקות כדי לפתור את הבעיה.
האם לאחר הרכבה ומציאת המוצר הפגום יש לי את הסמכות לבקש זיכוי או פתרון הספק מקובל? | |
|
|
|
| 1/9/2020 16:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2020 | | שעה: | 16:36:15 |
| שלום רב ליאור,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך המוצר.
לפיכך, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב בצירוף מסמכים התומכים בטענתך לפגם במוצר ולאחריו אם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 30/8/2020 11:17 |
אוראל |
 | | מחבר: | אוראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 11:17:01 |
| רכשתי פינת אוכל , בהזמנה נרשם 20 ימי עסקים.
בחלוף 20 הימים ביקשתי לקבל תשובות והודיעו לי שיתעכבו ב10 ימים.
היום, כעבור 31 ימי עסקים הודיעו לי שבעוד 7 ימי עסקים אקבל את המוצר.
לא מוכנים לבטל את העסקה ולתת לי החזר מלא.
האם ניתן לקבל החזר מלא?
מה הפיצוי שמגיע לי? | |
|
|
|
| 1/9/2020 16:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2020 | | שעה: | 16:27:57 |
| שלום רב אוראל,
על מנת לבדוק את זכויותך מכח חוק הגנת הצרכן, אבקש לשאול מספר שאלות:
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
האם מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן?
מהו תאריך ביצוע העסקה?
האם בהסכם ההתקשרות ישנו סעיף פיצויים מוסמכים במקרה שמי מהצדדים מבטל את העסקה?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן ושהמוצר לא הורכב בבית הצרכן ולא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
במקרה המתואר, בהנחה שמדובר במוצר סטנדרטי והיות שהמוצר לא סופק כלל, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בניכוי דמי ביטול כמפורט לעיל ובמידה שבית העסק שילם עמלת סליקה רשאי הוא לדרוש מהצרכן בתנאי שיציג בפניו הוכחה לכך. | |
|
|
|
| 30/8/2020 10:13 |
אא |
 | | מחבר: | אא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 10:13:30 |
| רכשתי גריל שפורסם כגריל בעל 57000 BTU - הפרמטר העיקרי שעל בסיסו רכשתי את הגריל.
הגריל הגיע ללא שום התייחסות לBTU - מצאתי תווית עם יחידות KW והמרתי אותם לBTU ומצאתי שהגריל הוא רק 48000 BTU.
גרילים בעלי 48000 BTU ניתן למצוא בהרבה פחות ממה ששילמתי על המוצר ולכן לא הייתי קונה אותו מלכתחילה אם הייתי יודע.
בעל העסק מודה בטעות ומציע לקחת את הגריל חזרה ולהחזיר את כל הכסף, אננחנו ביקשנו בנוסף שיפצה אותנו גם על אובדן חצי יום חופש שלקחתי כדי לקבל אותו ועלות הרכבה סטנדרתית שהם גובים עבור הרכבת הגריל מכיוון שזה לקח לנו מספר שעות להרכיב אותו אך בעל העסק סרב.
או לחילופין בעל העסק מציע החזר של 15% מה שעדיין משאיר את הגריל הרבה מעבר למחיר של גרילים דומים בשוק בעלי אותו BTU.
בשתי האופציות אנחנו נאלצים לשלם מחיר על טעות שנעשתה ע"י החברה (אולי בכוונה אולי לא) - הסברתי לבעל העסק שבגלל שהם עשו את הטעות אני לא צריך לשלם על הטעויות שלהם ולכן ביקשתי פיצוי נוסף על החצי יום חופש ועלות הרכבה. כמובן שעדיין אני נאלץ לשלם מחיר על זה שאני צריך להזמין ולחפש גריל חדש עכשיו ושלא נדבר על עוגמת הנפש וכל הטלפונים איתם אך לא ביקשתי בעבור זה שום פיצוי.
| |
|
|
|
| 30/8/2020 10:14 |
אא |
 | | מחבר: | אא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 10:14:55 |
| | איזה סוג של פיצוי מגיע לי כצרכן לפי החוק? | |
|
|
|
| 1/9/2020 16:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2020 | | שעה: | 16:10:37 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, ואם יוכח כי ההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין הסעד שניתן לדרוש בגינו הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך להטעיה הסעד יהיה ביטול עסקה כאמור.
ובמידה שנגרם נזק מוכח, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב בדרישה לפיצוי בגין הנזק שנגרם מכח פקודת הנזיקין, ואם תתקל בבעיה באפשרותך לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 30/8/2020 00:50 |
לילוש |
 | | מחבר: | לילוש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 00:50:40 |
| רכשתי עגלת תינוק מרשת מסויימת, הרכיבו לי את העגלה בחנות. העגלה לא הייתה כלל בשימוש וביקשתי להחזיר אותה כעבור יומיים. מה הדין?
אציין כי אין ברשותי את האריזה, כיוון שהורכבה בחנות והקרטון נשאר שם. | |
|
|
|
| 1/9/2020 15:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2020 | | שעה: | 15:44:34 |
| שלום רב גברת,
מה המדיניות של בית העסק?
היות שהמוצר המדובר לא מופיע בקטגוריות המקנות לצרכן זכות לבטל את העסקה, מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) אזי' יהיה עליך לעיין בשילוט מדיניות החזרת טובין בחנות ולפעול בהתאם.
היה ואין שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות במקום בולט באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב(תוך ציון כי הדבר מנוגד לסעיף 4(ג)בחוק הגנת הצרכן) תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
ואם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 30/8/2020 11:13 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 11:13:23 |
| שלום רב,
רכשתי מכנס במזומן ביום שישי בשעות הצהריים והחנות נסגרה מייד כשיצאתי.
במוצאי שבת החנות הייתה סגורה.
ביום ראשון בבוקר עם פתיחת החנות, הגעתי להחזיר את המכנס ולקבל זיכוי כספי.
גבו ממני 5%.
האם זה תקין? | |
|
|
|
| 1/9/2020 15:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2020 | | שעה: | 15:27:14 |
| שלום רב טל,
מה עלות המוצר?
האם נעשה שימוש במוצר?
עקרונית, בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה)מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובמידה שנגבה מבית העסק עמלת סליקה יהיה רשאי הוא לדרוש מהצרכן לשלמו ובלבד שיציג בפניו הוכחה שאכן שילם את העמלה, והכל בתנאי ש:
1.תווית המחיר אם ישנה לא הוסרה
2.לא נעשה שימוש במוצר
3.לא נפגם על ידי הצרכן
4.מחיר המוצר עולה על 50 ש"ח.
לכן, אם אתה עומד בתנאים הקבועים בתקנות, עליך לבדוק אם דמי הביטול שנגבה ממך היה הנמוך מבניהם (5% או 100 ש"ח) | |
|
|
|
| 26/8/2020 08:42 |
מוריה דדשי |
 | | מחבר: | מוריה דדשי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2020 | | שעה: | 08:42:41 |
| הזמנו מטבח ממשתכן שכנעו אותנו תוך הפעלת לחץ לשדרג
ההזמנה היתה לפני חודשיים ואחרי ששילמנו ובאנו לחתום על צבעים וביקשנו את עזרתם והיחס היה מזלזל והם אמרו לנו זה לא כל כך משנה כי לפני ההאספקה אתם תבואו שוב לחתום על הצבעים אז שאלתי אותם למה הם קראו לי עכשיו היא התחילה לגמגם והבנתי שזה הכל בשביל לשכנע אותנו לשדרג פתחתי חוות דעת על המקום וזה היה נורא מה שקראתי על האיכות ועל אחריות
אני רוצה לבטל מה אני עושה? | |
|
|
|
| 30/8/2020 08:55 |
מוריה |
 | |
|
| 1/9/2020 14:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2020 | | שעה: | 14:32:45 |
| שלום רב מוריה,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(אינטרנט,טלפון) או עסקה פרונטלית?
האם קיבלתם העתק מהסכם ההתקשרות בניכם?
אם כן, מה סוכם במקרה של ביטול עסקה? | |
|
|
|
| 30/8/2020 00:23 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 00:23:05 |
| ב 22 ביוני פתחתי פניה במועצה רציתי לשאול מה קורה?
מספר הפניה 706592 | |
|
|
|
| 1/9/2020 14:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2020 | | שעה: | 14:28:44 |
| שלום רב אברהם,
במידה שיש ברשותך סיסמה אתה מוזמן להיכנס לאתר המועצה הישראלית לצרכנות להזין את סיסמה ומספר פניה ולקבל מידע בדבר מצב פנייתך, להלן הקישור לאתר:
https://www.consumers.org.il/category/S_CRM
| |
|
|
|
| 29/8/2020 06:30 |
אחת |
 | | מחבר: | אחת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2020 | | שעה: | 06:30:45 |
| הזמנתי ריהוט בחנות אינטרנטית, כולל הובלה (רשת אייס, אלא מה). היה כתוב שהאספקה תוך 18 יום.
אחרי שהזמן עבר ואחרי אימייל, טלפונים (שלא נענו) ותלונות בפייסבוק תיאמו אתי הובלה ולבסוף ביטלו אותה, ניסו להקדים אותה למועד קרוב יותר בהתרעה קצרה כשאיש לא היה בבית.
עבר זמן כמעט כפול ממועד האספקה המובטח, מותר לי לבטל עסקה? איך זה אמור להעשות בפועל? | |
|
|
|
| 1/9/2020 14:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2020 | | שעה: | 14:20:28 |
| שלום רב גברת,
האם מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורך או מוצר סטנדרטי הקיים בבית העסק?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בנכס-מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובמידה שהביטול נעשה עקב היעדר אספקת המוצר במועד שסוכם בניכם אזי' הביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ג),14ג(ב), 14ה בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 1/9/2020 14:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2020 | | שעה: | 14:21:47 |
| | לפיכך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ואם תתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו. | |
|
|
|
| 27/8/2020 05:05 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2020 | | שעה: | 05:05:47 |
| שלום ,
רציתי לשאול האם רכשתי מוצר , במקרה זה צלוניות לחצר ביתי , נמסרו מידות מאיתנו לעסק ונמסר כרטיס אשראי , בעלי ביקש לא לחייב את הכרטיס אשראי עד אשר יבואו מטעם החברה לקחת מידות .
למחרת בבוקר מוקדם התקשרתי לוודא שלא חייבו את הכרטיס והבחור ענה לי כי המוצר יצא לייצור ואי אפדר לעצור את התהליך למרות שביקשנו שיבוא בעל מקצוע .
העסקה בוצעה בחודש מרץ ומדובר במקום מאוד גדול ומוכר ,
מאז ועד היום כמעט חודש ספטמבר
לא ראיתי מוצר
הכרטיס שלי חוייב ולא קיבלתי אפילו חשבונית.
ובחברה טענו תחילה שאין להם מה לעשות ושאנחנו נתנו מידות ובאותה נשימה הבת של בעל העסק ציינה כי פיטרו את הבחור שדיבר איתנו בדיוק בגלל דברים כאלה שהטביח ללקוחות לבוא עם מודד. שיחה זו מוקלטת אצלנו.
ביטלנו את החיוב בחברת האשראי, כמובן עצרו את התשלום מידית ולאחר דין ודברים לצערי הם טוענים שאין להם אפשרות לסייע כיוון שלבית העסק יש קבלה ואני מסרתי את הכרטיס . תמוה בעיני !
לאחר מספר שיחות עם העסק ,
שלחו בחור שיקח מידות ועל הדרך בעלי שאל אותו אם יכול לתקן לנו צלונית שלנו , אני מדגישה שלנו והבחור נתן הצעת מחיר של 1000 שח.
כעת , קישרו בנינו דרך חברת האשראי והם טוענים שהצלונית שלי בגינה שייכת להם והם סיפקו לי מוצר !!! בגלל שהמתקין ראה צלונית בגינה הוא משייך את זה אליהם .
בכל אופן , אני לא קיבלתי מוצר והם טוענים שאספנו את המוצר בגלל שהמתקין אמר להם שראה בחצר שלי צלונית.
ואני הזמנתי 3 סוגים של צלוניות מהם .
חברת האשראי טוענת שהם יחייבו את הכרטיס שלי בחודש אוקטובר ולדעתם יזכו אותי - מה שלא יקרה הם טוענים שיש לי מוצר . לא חתמתי על שום דבר ולא קיבלתי אספקה ויותר מזה אף אחד מהחברה מעולם לא יצר עימי קשר לקבלת המוצר.
איך אני ממשיכה מכאן ?
| |
|
|
|
| 29/8/2020 23:35 |
נוי |
 | |
|
| 1/9/2020 14:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2020 | | שעה: | 14:11:25 |
| שלום רב נוי,
על מנת לברר בעניין, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ובצירוף ראיות התומכות בטענתך, לאחריו, אם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 28/8/2020 10:06 |
עמית |
 | | מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2020 | | שעה: | 10:06:13 |
| היי,
רכשתי מחברה 2 מקלחונים אחד בייבוא ואחד מותאם אישות.
בעת ההתקנה שמתי לב שלמוצר ייבוא אין תו תקן, לאחר שדיברת עם החברה נאמר שכל מוצרי הייבוא שלהם מגיעים ללא תו תקן ישראלי!! מה שלא נאמר לי בשום מקום!
אני רוצה עכשיו לבטל את העסקה מולם, האם אני יכול לבטל את העסקה עבור המקלחון בייבוא?
תודה רבה ושבת שלום,
עמית | |
|
|
|
| 1/9/2020 13:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2020 | | שעה: | 13:15:40 |
| שלום רב עמית,
ראשית, על מנת לבדוק את זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן, עליך לציין כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרוטנלית?
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
מתי סופק המוצר(תאריך)?
האם המוצר הותקן כבר?
שנית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה.
שלישית, בפנייתך אתה מציין כי:
"...מה שלא נאמר לי בשום מקום!..."- האם בעת ביצוע העסקה ביררת את העניין זה? אם כן, האם נמסר לך מידע שונה?
לעניין טענתך לפיה:
"...לאחר שדיברת עם החברה נאמר שכל מוצרי הייבוא שלהם מגיעים ללא תו תקן ישראלי!!..."- באפשרותך לברר מול מכון התקנים בקישור שלהלן:
https://www.sii.org.il/he/information | |
|
|
|
| 27/8/2020 11:23 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2020 | | שעה: | 11:23:49 |
| האם ניתן לבקש מחברת סלולר ביטול עסקת ניוד קו סלולרי בתוך 48 שעות והחזרת המצבה לקדמותו לחברת הסלולר הקודמת?
החברה מוכנה רק לנתק את הקווים ולא לבטל עסקה והחזרת המצב לקדמותו. | |
|
|
|
| 28/8/2020 09:53 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2020 | | שעה: | 09:53:21 |
| | לדעתי, ניתן לבצע שוב ניוד דרך החברה הקודמת והחברה החדשה מחויבת לעשות אותו. אז אתה משלם בחברה החדשה את החלק היחסי. באופן כללי, תשתדל לא לטרטר חברות כי זה לא נראה טוב. מו"מ כדאי תמיד לעשות לפני הניוד. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 1/9/2020 13:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2020 | | שעה: | 13:01:55 |
| שלום רב יהודה,
באפשרותך לעיין ברישיון של החברות באמצעות אתר משרד התקשורת בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/ministry_of_communications | |
|
|
|
| 28/8/2020 00:12 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2020 | | שעה: | 00:12:57 |
| שלום ,
לפני חודש ושבוע ביצעתי הזמנה מאתר המוכרים בו נעליים, בסכום של 910 שח , באתר רשום בתקנון כי במידה והנעליים לא מתאימות לכם ניתן להחזיר אותם בטווח ימים מסוים ולקבל החזר כספי מלא, שילמתי בויזה 3 תשלומים.
החזרתי את הנעליים לחנות בכוונה לקבל החזר כספי (כמובן בטווח הימים הרשום באתר) העבירו לי את הכרטיס קיבלתי קבלה שאקבל את ההחזר הכספי. אך עבר חודש מאז ההחזר והתשלום השני כבר ירד ואין שום החזר כספי.
האם ניתן לבטל את בחברת כרטיס האשראי שלי את התשלום השלישי? ומה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 1/9/2020 12:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2020 | | שעה: | 12:47:53 |
| שלום רב טל,
על מנת לבדוק את זכויותך מכח חוק הגנת הצרכן, אבקש לציין :
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי סופק המוצר ומתי הודעת על ביטול עסקה וכן שלחת את המוצר בחזרה(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בנכס-מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם
לפיכך, אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ואם תתקל בבעיה, הגש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לסייע בפנייתך. | |
|
|
|
| 1/9/2020 11:58 |
מצביע |
 | | מחבר: | מצביע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2020 | | שעה: | 11:58:58 |
| אבקש לשתף חוויתי מההתנהלות המבישה של האגף במפלגת העבודה האחראי על דמי חבר. נרשמתי בעבר כחבר במפלגה, ולפני שבוע זה קרה:
- הם חייבו אותי בדמי חבר - לפני המועד שהיו אמורים.
- הם לא שלחו אימייל או קבלה או שום הודעה על כך - במקרה גיליתי בחיובים של האשראי.
- ניסיתי לברר מולם ולבקש קבלה, אבל הם לא עונים לאף אחד מהטלפונים המופיעים באתר שלהם.
כמובן שהכל מתועד.
עוד סיבה לא להמשיך איתם. שלום ולהת'
| |
|
|
|
| 27/8/2020 18:34 |
מתי |
 | | מחבר: | מתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2020 | | שעה: | 18:34:43 |
| שלום,
היתה אצלי לקוחה לבניית ציפורניים באקריל. הלקוחה איפשרה לי לסיים את העבודה, שילמה ויצאה לדרכה. לאחר מספר שעות היא התקשרה וטענה שהעבודה לא לטעמה וכי היא דורשת את כספה חזרה.
השרות היה חד פעמי (לא מתמשך ולא מנוי).
האם עלי להחזיר לה את התשלום.
אודה לתשובתכם | |
|
|
|
| 1/9/2020 10:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2020 | | שעה: | 10:02:17 |
| שלום רב מתי,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, היות שפנייתך נעשית מהצד של בית העסק, אנו מנועים מלסייע לך.
תנסי אולי לברר מול הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במשרד הכלכלה והתעשייה. | |
|
|
|
| 1/9/2020 10:39 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2020 | | שעה: | 10:39:41 |
| | לא נראה לי. היא יכולה פשוט לא לחזור אליך יותר כי היא לא מרוצה מהעבודה, כמו כל לקוח של בעל מקצוע אחר. | |
|
|
|
| 27/8/2020 23:15 |
alexzaika247@gmail.com |
 | | מחבר: | alexzaika247@gmail.com (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2020 | | שעה: | 23:15:45 |
| | בבית עסק שמחייב טיפ לפי חישוב עצמי לא מחזיק שלטים שאומרים כך ואף אחד לא אמר לנו בכניסה ולא היו מוכנים לוותר אליו גם אחרי דיון האים זה חוקי ? | |
|
|
|
| 1/9/2020 10:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2020 | | שעה: | 10:28:10 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במחיר.
בנוסף, סעיף 17ד בחוק הגנת הצרכן קובע כי :
" לא יפרסם עוסק ולא ינקוב, במפורש או במשתמע, מחיר של נכס או של שירות המוצע לצרכן, אלא אם כן הוא המחיר הכולל בלבד ורק במטבע ישראלי..."
לכן, אם לא הוצג בפניכם המידע בעניין באפשרותכם לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין, היה ותתקלו בבעיה, תנסו להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|