| 31/8/2020 12:35 |
יוסי הראל |
 | | מחבר: | יוסי הראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2020 | | שעה: | 12:35:30 |
| שלום רב,
היינו אמורים אני ומשפחתי לטוס בתאריך 18.6.20 מן הסתם בגלל נגיף הקורונה הטיסות לא יצאו לפועל, בתחילה שדיברנו עם סוכנות הנסיעות הם שלחו לנו שהכסף יוחזר לנו עד 90 יום (לאחר ניקוי של סכום מסוים) יש לי גם מייל מאשר על זה, לפני מספר ימים שפניתי שוב לסוכנות (לקראת פקיעת 90 הימים) הם אמרו שהיה שינוי בחוק והם מחויבים להחזיר את הכסף רק אחרי ה24.10,
האם זה נכון? | |
|
|
|
| 3/9/2020 08:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2020 | | שעה: | 08:40:29 |
| שלום רב יוסי,
לא ציינת מי הודיע לכם על ביטול עסקה- חברת התעופה או סוכנות הנסיעות?
עקרונית, סעיף 3(א)(2א)(א) בחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה),תשע"ב-2012 קובע כי:
"(2א) (א) על אף האמור בפסקה (2), מפעיל טיסה או מארגן שמחזור ההכנסות שלו ברבעון השני של שנת 2020 ירד בשיעור של 70 אחוזים לפחות לעומת מחזור ההכנסות שלו ברבעון השני של שנת 2019, ישיב לנוסע את התמורה בתוך 90 ימים מהמועד הנקוב בכרטיס הטיסה או עד י"ג בתשרי התשפ"א (1 באוקטובר 2020), לפי המאוחר, ובלבד שהודיע בכתב למנהל רשות התעופה האזרחית, על ירידה בהכנסות כאמור, עד יום כ"ד באב התש"ף (14 באוגוסט 2020);"
לפיכך, במידה שהודעת הביטול נעשתה על ידי חברת התעופה ובהנחה שלחברת התעופה יש נציגות מוסמכת בישראל באפשרותך לפנות אליה בכתב, ואם הודעת הביטול נעשתה על ידי סוכנות הנסיעות אזי' פנה אליה בכתב לבירור המועד להשבת הכספים שהיא טענה בפנייך(שאינו תואם לקבוע בחוק כמפורט לעיל).
ואם תתקל בבעיה תנסה להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/8/2020 18:37 |
נופר ל. |
 | | מחבר: | נופר ל. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2020 | | שעה: | 18:37:04 |
| שלום,
רכשתי בתחילת השנה חופשי שנתי ברב קו ( סטודנטית), ובגלל משבר הקורונה הלמידה התבצעה מרחוק ולא השתמשתי באוטובוסים, למעט פעם אחת שמתועדת גם בחשבון הרב קו שלי. גם אם אחזור להשתמש באוטובוסים בזמן הקרוב, מי מפצה אותי פה על החודשים בהם לא השתמשתי כלל בחופשי שנתי שלי לאחר הזמן של הסגר?? אין שום אופציה להקפאת המנוי ולא מצאתי עם מי לדבר בנושא בכלל..
(מחדדת את דבריי- הכוונה שלי לזמן שאחרי הסגר שעליו כן יש פיצוי.).
תודה רבה מראש | |
|
|
|
| 18/8/2020 23:53 |
נופר ל. |
 | | מחבר: | נופר ל. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 23:53:48 |
| הבהרה נוספת- לא ביצעתי נסיעות בתחב"צ החל ממרץ, ועד יוני שאז השתמשתי פעם אחת,ומאז ועד 17.8 לא נסעתי בתחב"צ.
אז על חודשים מרץ- אפריל יש החזר, אבל מה עם השאר??
תודה רבה | |
|
|
|
| 20/8/2020 23:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 23:07:33 |
| שלום רב נופר,
תנסי לפנות אל הנהלת החברה, בכתב ולאחריו תנסי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, בכדי לברר בעניין. | |
|
|
|
| 2/9/2020 23:53 |
נופר ל. |
 | | מחבר: | נופר ל. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2020 | | שעה: | 23:53:56 |
| | אוקיי תודה, אנסה לברר אם בכלל יש מה לעשות.. | |
|
|
|
| 31/8/2020 11:34 |
מעלות תרשיחא |
 | | מחבר: | מעלות תרשיחא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2020 | | שעה: | 11:34:49 |
| בתאריך 4.8.20 רכשתי מרשת אייס אלקטריק רגבה קולט אדים שילמתי חלק מזומן והשאר בשיק דחוי.
נכון להיום 31.8.20 טרם קיבלתי את המוצר מה עליי לעשות?? | |
|
|
|
| 2/9/2020 16:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2020 | | שעה: | 16:11:32 |
| שלום רב אדון,
מה ברצונך לדרוש?
מה המועד שנקבע בניכם לאספקת המוצר?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
על כן, במידה שהמוצר טרם סופק לך באפשרותך לפנות אל בית העסק מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) כאמור לעיל.
ואם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונתך באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 31/8/2020 10:44 |
יוסף |
 | | מחבר: | יוסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2020 | | שעה: | 10:44:43 |
| | לאחר תשלום במזומן לביטול עסקה אני עדיין ממשיך לשלם בכרטיס האשראי על אותה עסקה ולא מצליח להשיג את בית העסק לבירור מה לעשות? | |
|
|
|
| 2/9/2020 15:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2020 | | שעה: | 15:48:26 |
| שלום רב יוסף,
מה המוצר שנרכש? מתי נרכש(תאריך)? כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק (טלפון/אינטרנט) או עסקה פרונטלית?
האם לא קיבלת חשבונית?
האם פנית אל חברת האשראי בכדי לקבל את פרטי בית העסק שגובה ממך את הכספים? | |
|
|
|
| 31/8/2020 08:55 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2020 | | שעה: | 08:55:09 |
| ב 22 ביוני פתחתי פניה במועצה רציתי לשאול מה קורה?
מספר הפניה 706592
| |
|
|
|
| 2/9/2020 15:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2020 | | שעה: | 15:43:16 |
| שלום רב אברהם,
פנייתך הועברה למטפל בתחום. | |
|
|
|
| 27/8/2020 19:15 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2020 | | שעה: | 19:15:57 |
| שלום רב,
לפניי כחודש קניתי תיק על סך 230 באחת הרשתות, מכרו חי אותו עטוף בניילון, כהגעתי הביתה שמתי אותו בארון יחד עם כל התיקים, לפניי מס ימים, רציתי להשתמש בתיק והוצאתי אותו מהניילון, התגלה כי כל התיק בעובש, (חשוב לציין שאין עובש בארון ולא על אף תיק אחר) מהיכרותי את המנהלת שלחה לי בוואצפ תמונות של התיק, המנהלת אמרה שאבוא לחנות והיא תחליף, הגעתי לחנות במיוחד, היא אמרה שאני יכולה לבחור מה שאני רוצה, הייתי עם ילדתי בת ה4, והיא ביקשה לשירותים, המנהלת אמרה לכי בלי לחץ ותחזרי לקחת מה שאת רוצה, כשחזרתי היא ציינה בפניי שהתחרטה והיא לא מחליפה מכיוון שזה לא נמכר לי ככה, אמרה שתבדוק למחרת מה אפשר לעשות עם השרות לקוחות ושאני לא אדאג כי הם באמת בסדר, כי רק רוצה לעדכן אותם, למחרת חייגה ואמרה שלא מאשרים לי החלפה, (אחריי שקיבלה תמונות של הארון שלי שהוא ללא עובש וגם כל שאר התיקים שלצידו), אחריי שבכיתי המון לשרות לקוחות כי לא רציתי שהכסף יילך לפח (התיק חדש עדיין עם ניילון על הרצועה, וגם מבחוץ) הציעו לי לנקות את התיק והסכמתי בלית ברירה, לאחר יום התקשרתי ואמרתי שאני רוצה תיק חדש מכיוון שקראתי שעובש לא נעלם אלא חוזר, טענו שאין אחריות על מוצרים שיוצאים מהחנות, ולאחר שיחות ארוכות הסכימו לזכות על חצי מהסכום, מרגיש שהמנהלת מתנכלת לי על רקע אישי,(היכרות קודמת) ואני חסרת אונים לא יודעת איך לקבל את כספי או תיק שווה ערך, מה לעשות ? אין לכם מענה טלפוני, למי לפנות? האם יש טעם להגיש תביעה? תודה רבה מראש. | |
|
|
|
| 1/9/2020 10:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2020 | | שעה: | 10:20:10 |
| שלום רב מורן,
האם יש לך תיעוד של המוצר לפני הרכישה ואחרי הרכישה?
על מנת לברר את פנייתך, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב לאחריו אם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 2/9/2020 15:02 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2020 | | שעה: | 15:02:08 |
| תודה על המענה,
לפנות אליהם בשמי או בעצמאות עורך דין?
יש תמונות של התיק במצב של היום, עם עובש, לא לפניי. | |
|
|
|
| 2/9/2020 15:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2020 | | שעה: | 15:32:14 |
| שלום רב מורן,
באפשרותך לפנות עצמאית אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך. | |
|
|
|
| 30/8/2020 14:49 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 14:49:55 |
| הי,
טיסה שהזמנתי לאפריל 2020 בוטלה בגלל הקורונה.
הטיסה הוזמנה באמצעות סוכן נסיעות.
חברת התעופה הזרה מסרבת להשיב את הכסף. ולכן ביטלתי את חיוב האשראי מול הסוכן. הסוכן טוען שאני עדיין חייב לשלם להם, על אף שהטיסה בוטלה.
האם הסוכן צודק? | |
|
|
|
| 31/8/2020 10:05 |
אורי |
 | |
|
| 2/9/2020 15:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2020 | | שעה: | 15:27:07 |
| שלום רב אורי,
האם הטיסה בוטלה על ידך או על ידי סוכנות נסיעות או חברת התעופה?
במידה שהטיסה בוטלה על ידי חברת התעופה אזי' עליך לברר אם לחברת התעופה יש נציגות מוסמכת בישראל, באפשרותך לברר זאת באתר רשות שדות התעופה בקישור שלהלן:
https://www.iaa.gov.il/he-IL/rashot/Pages/default.aspx
ואם לחברת התעופה יש נציגות מוסמכת, תוכל לקבל מידע בעניין זכויותיך (במקרה שהודעת הביטול נעשתה על ידי חברת התעופה שיש לה נציגות מוסמכת,כאמור) באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight
(שים לב שהתיקון לחוק הוארך עד אוקטובר 2020 סעיף 3(א)(2א)(א) בחוק שירותי תעופה)
היה והודעת ביטול טיסה התקבלה על ידי סוכנות הנסיעות יהיה עליך לפנות אליהם לבירור העניין, מומלץ לעשות את פנייתך בכתב לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
היה וביטול הטיסה נעשתה על ידיך, תנסה לבדוק אם היתה הנחייה של משרד הבריאות אשר מגבילה את היציאה למרחב הציבורי בשל נגיף הקורונה ואם כן, תוכל לפנות אל סוכנות הנסיעות בכתב לבירור זכויותיך, ואם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 30/8/2020 00:18 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 00:18:25 |
| | ביום חמישי בערב היה לי טיסה לאוקראינה בשעה 22:55 המראה כשהגעתי לשדה תעופה בשעה 20:15 אחרי שנכנסתי לשדה רצה אלינו פקידה ואמרה לנו שהטיסה בוטלה רציתי לשאול מה החוק אומר בביטול טיסה בהתראה כ"כ קצרה לפני מועד ההמראה? האם אני יכול לבטל את העסקה אצל חברת האשראי מכיון שלא קבלתי את המוצר אותו הזמנתי? אני מציין שהסיבה שהטיסה בוטלה עקב איסור כניסת זרים של ממשלת אוקראינה | |
|
|
|
| 31/8/2020 08:46 |
אברהם |
 | |
|
| 31/8/2020 08:47 |
אברהם |
 | |
|
| 2/9/2020 14:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2020 | | שעה: | 14:48:12 |
| שלום רב אברהם,
ראשית, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור,דבר המעכב את המענה בשאלתך.
שנית, נשאלת השאלה מול מי בוצעה העסקה?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)? האם מדובר בעסקה מול חברה ישראלית או מול חברה זרה שיש לה נציגות בישראל?
האם בטרם הגעת לשדה התעופה, ביצעת בירור מול החברה שעמה בוצעה העסקה, וכן מול רשות שדות התעופה, בשאלה האם הטיסה אכן יוצאת?
האם ביצעת פניה אל החברה מולה בוצעה העסקה? | |
|
|
|
| 31/8/2020 08:55 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2020 | | שעה: | 08:55:38 |
| ב 22 ביוני פתחתי פניה במועצה רציתי לשאול מה קורה?
מספר הפניה 706592
| |
|
|
|
| 2/9/2020 14:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2020 | | שעה: | 14:40:58 |
| שלום רב אברהם,
במידה שיש ברשותך סיסמה אתה מוזמן להיכנס לאתר המועצה הישראלית לצרכנות להזין את סיסמה ומספר פניה ולקבל מידע בדבר מצב פנייתך, להלן הקישור לאתר:
https://www.consumers.org.il/category/S_CRM
בכל מקרה, אני אעביר את פנייתך אל המטפל בפניה. | |
|
|
|
| 30/8/2020 23:50 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 23:50:10 |
| שלום וברכה
אני הגשתי תלונה ללפני למעלה מחודש ועדיין שום דבר לא זז,
חוייבתי בחיוב של אלפי שקלים שאין לי מושג האם הוא חוקי או לא
האם יש דרך לזרז את הטיפול בפנייתי
אציין כי התלונה היא מספר 709164 | |
|
|
|
| 2/9/2020 14:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2020 | | שעה: | 14:22:40 |
| שלום רב מיקי,
היות שיש עומס בפניות למועצה הישראלית לצרכנות אזי' ייתכנו עיכובים בטיפול בפניות.
במידה שיש ברשותך סיסמה באפשרותך לעקוב אחרי מצב התלונה(סטטוס) באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/S_CRM
בכל מקרה, פנייתך הועברה למטפל בתחום. | |
|
|
|
| 23/8/2020 20:48 |
כפיר |
 | | מחבר: | כפיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/08/2020 | | שעה: | 20:48:59 |
| שלום,
רכשתי דרך סוכנות בארץ כרטיסי טיסה לחו״ל עם חברת תעופה זרה.
הכרטיסים בוטלו עי חברת התעופה.
חברת התעופה מסרה שכל פנייה לגבי ההחזר יש לבצע מול סוכן הנסיעות שביצע את ההזמנה. מנגד סוכנות הנסיעות כבר מספר חודשים לא מחזירה את הכסף.
בהכתבות האחרונה ציינה שהכסף יוחזר לפי הוראת החוק ושנכון להיום החוק שונה והתקופה להחזרים הוארכה עד 24.10.2020
1- האם השינוי להחזר עלות הכרטיס עד 24.10.2020 הוא גם לחברות זרות או רק לחברות תעופה ישראליות?
2- איך אני יכול לדעת שחברת הנסיעות לא קיבלה כבר חזרה את הכסף וכרגע פשוט לא משחררת אותו חזרה אלי .. מניסיון עם חברת תעופה זרה אחרת - אחרי חודשיים החזירו לי את כסף ופה כבר עבר זמן מה .. חברת התעופה אומרת שלא יכולה למסור לי ישירות מידע אלא רק לסוכן.
3- בנוסף מה קורה עם ביטלתי את כרטיס האשראי שדרכו בוצעה ההזמנה ? סוכן הנסיעות מתעקש שיכול לבצע החזר רק לכרטיס שממנו בוצעה ההזמנה ( שבוטל לפני חודש וחצי )
תודה, | |
|
|
|
| 25/8/2020 00:52 |
כפיר |
 | |
|
| 25/8/2020 09:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 09:39:06 |
| כפיר שלום רב,
האם תוכל לעדכן אותנו באיזו סוכנות נסיעות מדובר?
מבחינה משפטית, הוראות חוק שירותי תעופה המאריכות את מועד ההחזר, חלות רק על חברות תהעופה ולא על הסוכניות, על כן, ככל שהכספים התקבלו על ידי הסוכנות, עליה להשיבם לצרכנים.
ככל שאינך מצליח לקבל החזר, נודה לך אם תפתח תלונה באמצעות אתר המועצה וננסה לסייע. | |
|
|
|
| 30/8/2020 23:49 |
כפיר |
 | | מחבר: | כפיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 23:49:07 |
| מדובר על הסוכנות alice אליס - חברה ישראלית ואילו החברת תעופה המדוברת הינה חברה זרה.
זו תשובת אליס - האם אני יכול לשלוח לכם מכתב תלונה או שהאם הם צודקים והחוק החזרים חל גם על החברות הזרות / סוכנויות? (ממה שאני קראתי החוק תקף רק לחברות תעופה ישראליות )
ההזמנה עדין נמצאת בתהליך החזרים מול חברת התעופה.
לפני כשבועיים אושר תיקון לחוק המאריך עבור חברות התעופה את מועד ביצוע הזיכוי עד ל1.10.20
אנחנו ממשיכים לעקוב אחרי ההחזרים שמתקבלים וכאשר יהיה חדש לגבי ההזמנה שלך נעדכן אותך ונבצע את הזיכוי בהתאם.
אשמח לעזור בכל דבר נוסף.
יום נעים
,תמר | |
|
|
|
| 2/9/2020 14:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2020 | | שעה: | 14:17:24 |
| שלום רב כפיר,
האם לחברת התעופה הזרה יש נציגות מוסמכת בישראל? אם אינך יודע,באפשרותך לברר זאת באמצעות רשות שדות התעופה בקישור שלהלן:
https://www.iaa.gov.il/he-IL/rashot/Pages/default.aspx
במידה שלחברת התעופה אין נציגות מוסמכת בישראל, אתה מוזמן לפנות אל סוכנות הנסיעות בכתב לאחריו הגש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 30/8/2020 22:41 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 22:41:44 |
| | תואם איתי ביוזמתם תאריך לביקור טכנאי של חברת הגז לבדיקה 5 שנתית. הוא לא הופיע בשעה היעודה ואני עזבתי את הבית. כשחזרתי התברר שניתקו לי את הגז. בתחילה טענו שהתאריך עבר ולכן חייב על פי החוק לנתק. אחרי דין ודברים מנהל הסניף בקולו אמר את התאריכים של הבדיקה האחרונה והתברר שטרם עבר התאריך כי המדינה נתנה להם אורכה של 3 חודשים. מבקש עצה את מי לתבוע ואיך?. נשארתי בינתיים ללא גז והודעתי שאני מתנתק מהם. | |
|
|
|
| 2/9/2020 14:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2020 | | שעה: | 14:10:35 |
| שלום רב יוסי,
מהו המועד(תאריך, שעה) שנקבע לכם לביקור טכנאי לבדיקה תקופתית של מתקני גז?
עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" יחול, בין היתר, במקרה שנקבע ביקור טכנאי לבדיקות תקופתיות של מתקני גז, למידע רחב ראה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
יש לפנות אל בית העסק ואם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 30/8/2020 22:13 |
חיה |
 | | מחבר: | חיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 22:13:47 |
| היום רכשנו מזגן מרשת מחסני חשמל, כחלק מתהליך שיווקי החברה פירסמה את המוצר באתר ולידו 300 ש"ח תווי קניה לא היה כל פירוט לאלו רשתות מיועדים תווי הקניה. ניגשנו פיזית אל החנות על מנת לרכוש את המוצר כאשר הגענו ורצינו לרכוש מוצר אחד ואז לקנות את המוצר השני עם תווים נאמר לנו כי התווים כלל לא תקפים לרשת מחסני חשמל והם מיועדים לרשת ורדינון ונעמן, האם זה חוקי מצד הרשת לעשות דבר כזה ?
כמו כן כתוב התקנה בסיסית בהוזלה ולא מפורט מהי ההוזלה, מה ניתן לעשות בנידון ? | |
|
|
|
| 2/9/2020 13:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2020 | | שעה: | 13:56:37 |
| שלום רב חיה,
מה מצוין לך על גבי התו הקנייה?
עקרונית, סעיף 14ח בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
" (ב) מנפיק תו קנייה המבקש להגביל את תוקף תו הקנייה שהוא מנפיק יציין על גבי תו הקנייה, באותיות ברורות ובאופן בולט, נוסף על שמו, גם את מועד ההנפקה ואת מועד פקיעת התוקף, ובלבד שתקופת תוקפו של התו לא תפחת מחמש שנים ממועד ההנפקה;
(ג) הסכום הנקוב בתו הקנייה יהיה אחיד לגבי כל העוסקים המנויים בו."
בנוסף, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה.
על מנת לברר את פנייתך אני מציעה כי תפני אל בית עסק בכתב ולאחריו הגישי תלונה באתרנו. | |
|
|
|
| 30/8/2020 20:33 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 20:33:16 |
| | האם המועצה לצרכנות תוכל לסייע בדבר מה כשמדובר על חברה ישראלית המוכרת באינטרנט מוצרים בתחום הבריאות תוך שווק מידע כוזב, התחזות וזיוף תעודות - זאת כשהלקוחות הנפגעים נמצאים מעבר לים אך הבעלים מפעיל את העסק מהארץ (יש תיעוד עשיר)? | |
|
|
|
| 2/9/2020 12:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2020 | | שעה: | 12:54:51 |
| שלום רב עידן,
תנסה אולי לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה. | |
|
|
|
| 30/8/2020 17:18 |
נסטיה |
 | | מחבר: | נסטיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 17:18:38 |
| | אני לקוחה של סטודיו סי, בזמן הקורונה כשהסניף היה סגור ניתנה לנו אפשרות להקפיא או לעבור למנוי אונליין. ביקשתי להקפיא את המנוי ולאחר שבוע הסניף נפתח וקיבלנו הודעה שהמנוי אונליין ניגמר אך לא נכתב שהם הפסיקו באופן אוטומטי את ההקפאה. בדיעבד גיליתי שהפסיקו את ההקפאה מבלי לעדכן. ביקשתי להקפיא את המנוי שוב והם טוענים שהם לא מקפיאים כרגע מנויים. לכן ביקשתי לבטל את המנוי כי אני לא יכולה להשתמש בו עכשיו מחשש מהקורונה, והם טוענים שלא אקבל כסף בחזרה אם אבטל כיוון שנשארו לי רק חודשיים וצריך להודיע חודש מראש ויש דמי ביטול של חודש. מבקשת לדעת אם ההתנהלות הזו חוקית? הן בענייו ההקפאה והן בעניין הביטול? | |
|
|
|
| 2/9/2020 10:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2020 | | שעה: | 10:10:38 |
| שלום רב נסטיה,
לעניין הקפאת המנוי- נשאלות השאלות:
האם בזמן ההקפאה חשבונך חויב?
מה משך זמן שהמנוי היה בהקפאה?
על מנת לבדוק מה זכויותיך במקרה של הקפאת המנוי, יהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולאחריו, לפנות אל בית העסק,בכתב ואם תתקלי בבעיה, תוכלי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
לעניין זכות ביטול- עקרונית,תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן קובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מהצרכן, בעסקה למנוי במכון כושר (כאשר ההודעה צריכה להיעשות 30 יום מראש אולם,בתקופה הזו הצרכן ימשיך לקבל שירות), ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 | |
|
|
|
| 30/8/2020 15:53 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 15:53:40 |
| הייתי בהתקשרות מול חברת אינטרנט שסיפקה לי תשתית+ספק כחבילה. לפני חצי שנה עברתי לחברה אחרת והניוד התבצע על ידה. אך החברה הראשונה ממנה ביקשתי להתנתק המשיכה לחייב על תשתית בטענה שהייתי אמור ליצור איתם קשר להודיע על התנתקות והם לא ידעו על כך. אבל אני שילמתי לחבילה ולא לספק בנפרד ולתשתית בנפרד. א: מי אמור להודיע על הניתוק? ב: האם עלי לשלם על התשתית אפילו שלא קיבלתי שום שירות בעבור זה?
| |
|
|
|
| 2/9/2020 09:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2020 | | שעה: | 09:46:14 |
| שלום רב דני,
בפנייתך אתה מציין כי:
1. "הייתי בהתקשרות מול חברת אינטרנט שסיפקה לי תשתית+ספק כחבילה..."- האם מדובר בחברה אחת?
2. "...אך החברה הראשונה ממנה ביקשתי להתנתק המשיכה לחייב על תשתית בטענה שהייתי אמור ליצור איתם קשר להודיע על התנתקות והם לא ידעו על כך..."- מה סוכם בניכם במקרה שאתה מעוניין בביטול עסקה? כיצד היה עליך להודיע על ביטול העסקה?
3. "...לפני חצי שנה עברתי לחברה אחרת והניוד התבצע על ידה..."- מה הובטח לך בעת ההתקשרות שלך עם החברה השנייה? האם הובטח לך כי הביטול מול החברה הראשונה ייעשה על ידם?
עקרונית, בעסקה מתמשכת, קמה לצרכן הזכות לבטל את העסקה בכל עת, ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים מקבלת הודעת הביטול, אולם אם סוכם בין הצדדים כי הביטול כרוך בתשלום קנס יציאה, אזי' יהיה על הצרכן לשלמו.
| |
|
|
|
| 30/8/2020 16:58 |
מאי |
 | | מחבר: | מאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 16:58:53 |
| | שלום, לאחרונה רכשתי מוצר און ליין משם משתמש על שמי ומיד לאחר הרכישה ביקשתי חשבונית מס על שם בעלי. החברה לא הסכימה לשנות בטענה ששם המשתמש על שמי ועליי לפתוח לבעלי של משתמש נפרד, הסברתי את עמדתי שאנו משפחה ואין כל הגיון בשני שמות משתמשים, האם יש מה לעשות נגד החברה? | |
|
|
|
| 2/9/2020 09:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2020 | | שעה: | 09:25:46 |
| שלום רב מאי,
את הלקוחה, לא? ראי מידע בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/invoice_request
| |
|
|
|
| 30/8/2020 15:05 |
שקל |
 | | מחבר: | שקל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 15:05:58 |
| התביעה על אי הגעת שליח בחלון למרות שחיכיתי לו.
הם מתחמקים מכל דבר ומשגעים אותי ולא מוכנים להגיב בכתב למכתב ששלחתי להם (טופס בקשה לפיצוי שהפנו אותי אליו ברשת).
אז אני שואל. איך אני תובע אותם בתביעות קטנות על פיצוי של הברזה?
תודה! | |
|
|
|
| 2/9/2020 09:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2020 | | שעה: | 09:13:32 |
| שלום רב אדון,
האם תוכל לפרט מה סוכם בניכם? מדוע היה אמור להגיע שליח?
בכל מקרה,על מנת לבדוק את פנייתך, אנא הגש תלונתך ודרישתך באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 19/8/2020 17:52 |
בן |
 | | מחבר: | בן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/08/2020 | | שעה: | 17:52:10 |
| שלום למועצה לצרכנות,
לאחרונה יצאה רשת שיווק גדולה במבצעי "השני ב- 1 ש"ח" וחילקה עלונים בתיבות הדואר בהם הופיעו מבצעים רבים כדוגמת:
קטשופ אסם 750 גרם השני ב- 1 ש"ח
אבקת כביסה אריאל 1.25 ק"ג השני ב- 1 ש"ח
ועוד עשרות מבצעים רבים, וזאת מבלי לציין כלל את מחירו של מוצר בודד. כלומר, מטרת הפרסום הוא למשוך את הלקוח אל רשת השיווק מבלי שהוא יודע את המחיר שישלם במסגרת המבצע.
קראתי את מאמרכם (https://www.consumers.org.il/category/sale_display) ולהבנתי הדבר אינו חוקי, שכן מדובר במבצע בו המוצר השני הוא מאותו הסוג.
האם הדבר חוקי? (אודה אם תוכלו להפנות אותי לסעיף בחוק, ככל שקיים)
באילו צעדים ניתן לנקוט נגד העוולה הזו?
תודה לעונים. | |
|
|
|
| 23/8/2020 11:20 |
בן |
 | | מחבר: | בן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/08/2020 | | שעה: | 11:20:13 |
| שלום,
אשמח אם נציג המועצה יוכל להתייחס לשאלתי. תודה. | |
|
|
|
| 25/8/2020 09:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 09:48:30 |
| בן שלום רב,
אכן, לכאורה מדובר בפרסום שאינו עומד בכללים אשר נקבעו בהוראות סעיף 15 לחוק הגנת הצרכן, הקובע את התנאים לפרסום מחירי מבצע או מכירה מיוחדת.
כמו כן, לכאורה, ישנה הפרה של הנחיות הרשות לסחר הוגן כפי שנקבעו בקישור המצ"ב:
https://www.gov.il/he/departments/policies/price_offers_administrative_warning_consumer_protection_authority
במצבים שכאלו, מדובר בהפרה כלפי כלל הצרכנים, ועל כן, יש לפנות לרשות לסחר הוגן על מתנ שתנקוט בפעולות בדיקה ואכיפה כלפי העוסק המפר. | |
|
|
|
| 25/8/2020 17:04 |
בן |
 | | מחבר: | בן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2020 | | שעה: | 17:04:35 |
| תודה רבה על המענה.
תוכלו להסביר בבקשה:
1. מהן הסמכויות של הרשות לסחר הוגן ושל ההנחיות שלהן ואילו כלים יש לרשות כדי לאכוף אותן?
2. האם הצרכן הנפגע מתומרץ או מתוגמל על הגשת תלונה?
אשמח אם בהזדמנות זו תוכלי לפרט מה ההבדל בין המועצה הישראלית לצרכנות לבין הרשות לסחר הוגן מבחינת שירותים, כלים, יכולות אכיפה וכד'.
תודה רבה! | |
|
|
|
| 30/8/2020 14:42 |
בן |
 | | מחבר: | בן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 14:42:14 |
| שלום,
אשמח אם נציג המועצה יוכל להתייחס לשאלתי. תודה. | |
|
|
|
| 2/9/2020 09:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2020 | | שעה: | 09:10:15 |
| שלום רב בן,
הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה, היא אחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, להלן הקישור לאתר הרשות בו תוכל לקרוא עוד:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
המועצה הישראלית לצרכנות היא חברה ממשלתית ישראלית ללא כוונת רווח, הפועלת לסייע לצרכן מול בית עסק בהתאם לקבוע בחוק הגנת הצרכן, עם זאת יש לציין כי למועצה לצרכנות אין סמכות אכיפה, לקריאה אודות המועצה הישראלית לצרכנות תוכל למצוא בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/who_are_we
| |
|
|
|
| 30/8/2020 14:29 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2020 | | שעה: | 14:29:20 |
| | לאחר שהתברר שקבלתי מוצר סוג ב' למרות שהוסכם על מוצר סוג א' (חדר שינה כלל מזרנים) רציתי לשאול האם ניתן לבטל עסקה רק על חדר השינה ולא על מזרנים (שהם בסדר גמור) - עסקה כללת מיטה ומזרנים. | |
|
|
|
| 2/9/2020 08:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2020 | | שעה: | 08:57:54 |
| שלום רב דניאל,
האם יש לך הוכחה לטענתך?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה באיכות המוצר כאשר הסעד בגין ההטעיה(כשההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין) הינו ביטול העסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
היות שבפנייתך את מציינת כי מדובר בעסקה אחת אזי' תנסי לברר מול החברה(וככל שאין מחלוקת בניכם) אם יתאפשר לך ביטול חלקי של העסקה.
| |
|
|
|
|