| 4/9/2020 14:09 |
אל |
 | | מחבר: | אל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2020 | | שעה: | 14:09:55 |
| שלום
קניתי בחנות מנעולים בתל אביב, צילינדר מולטילוק לדלת שיריונית חוסם,דבר ראשון, המוכר ביקש כסף מזומן, למרות שיש לו אפשרות לקבל כרטיסי אשראי,אז משכתי מהכספומט את הסכום ,שהוא דרש עבור הצילינדר 380שח,
מיד כשחזרתי הבייתה, בדקתי את הקופסא של הצילינדר הישן,וראיתי שרשום, פרופיל 541B ,בעוד שהצילנידר שנמכר לי הוא בפרופיל 524B,שיש לו מין תעלה משני צידיי הצילינדר
חזרתי מיד לחנות,המוכר היתווכח ,שזה אותו דבר,כשביקשתי שיחליף לי אותו לדגם שאני מבקש, הוא סירב, בטענה שפתחתי את הקופסא,
[לציין שמולטילוק מדביקים על הקופסאות של הצילינדרים,מדבקות קטנות, שסוגרות את הקופסא,ואם מישהו פותח אותה אז המדבקה נפרדת, ורואים שפתחו]
אגב, יש חנות אחרת בתל אביב שמוכרת את המצור בקופסא פתוחה,,את זה אני יודע כשקניתי את הצילינדר הקודם,לפני כמה שנים.
בקיצור, מה עושים? האם היה עליו להחליף לי את הצילינדר למרות שפתחתי את הקופסא?
תודה מראש | |
|
|
|
| 7/9/2020 15:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 15:40:26 |
| שלום רב אל,
האם בית העסק מציג שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות? אם כן, מהי מדיניותו?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בהתאם לרשימה המופיעה בתקנות, בין היתר, מוצר הארוז באריזתו המקורית וכן ציוד לבית ולגן.
בקטגוריה של מוצר הארוז באריזתו המקורית אזי' ניתן לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהאריזה לא נפתחה.
בקטגוריה של ציוד לבית ולגן, ניתן לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר ולא נפגם על ידי הצרכן.
לעניין הצגת שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות- סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן קובע כי על בית העסק להציג שילוט מדיניות החזרת טובין, והיעדר הצגת שילוט מדיניות החזרת טובין עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, תנסה לפנות אל בית העסק בהתאם לקטגוריה ציוד לבית ולגן כמופיע בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) ובמידה שאין שילוט מדיניות החזרת טובין באפשרותך לפנות אליהם בהתאם לקבוע בחוק.
במידה שתתקל בבעיה תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 4/9/2020 11:23 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2020 | | שעה: | 11:23:55 |
| התקשרו אליי הבוקר מחברת הסלולר והם טענו כי השבוע העבירו להם חיוב מספק חיצוני עבור מיוני 2019.
מה החוק אומר לגבי זה?
האם אין לזה תוקף משפטי?
| |
|
|
|
| 7/9/2020 15:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 15:21:49 |
| שלום רב דניאל,
האם ביררתם מדוע התשלום לא בוצע בכל חודש בחודשו?
תנסה לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 4/9/2020 09:54 |
Ronnie |
 | | מחבר: | Ronnie (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2020 | | שעה: | 09:54:59 |
| עשיתי מנוי במועדון ספורט עבורי ועבור 3 בנותי שהן מתחת לגיל 10 כאשר 2 מהן מתחת לגיל 4 ואינן יודעות לשחות.
בשל החלטת ממשלה ובגלל מגבלות הקורונה הבריכה היתה פתוחה לשחיינים בלבד במשך 5 ימים.
מועדון הספורט לא מוכן לתת הארכה עבור 5 ימים אלה בטענה ששער המתקנים כגון חדר כושר וחוגים היו פתוחים | |
|
|
|
| 7/9/2020 15:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 15:18:29 |
| שלום רב Ronnie,
אם כך, תנסה לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין לאחריו תנסה להגיש תלונתך באתרנו, בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/9/2020 18:51 |
שירי |
 | | מחבר: | שירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2020 | | שעה: | 18:51:47 |
| שלום רב, אשמח ליעוץ.
בתאריך 21.8 רכשנו מזגן נייד באתר האינטרנט של מחסני חשמל. טרם ביצוע הרכישה וידאנו בשיחה טלפונית קיום במלאי, ולאחר שנאמר שיש, ביצענו את העסקה.
זמן האספקה עליו מצהירה החברה באתר שלה הינו עד 7 ימי עסקים, היינו מועד אחרון לאספקה היה אמור להיות 31.8.
לאחר שלא הגיע המוצר ולא יצרו איתנו קשר פנינו אנחנו למוקד השירות ונאמר לנו היום, 3.9, כי המוצר אינו קיים.
מה הדין לגבי מקרה כזה, בו החברה אינה מודיעה ביוזמתה, למרות שעברה נתקופה המובטחת לאספקה?
תודה מראש
| |
|
|
|
| 7/9/2020 15:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 15:10:03 |
| שלום רב שירי,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה בכמות הטובין שבמלאי מסוג נושא העסקה, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה כקבוע בסעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
מכאן, שבאפשרותכם לדרוש ביטול העסקה. | |
|
|
|
| 3/9/2020 16:06 |
מוטי |
 | | מחבר: | מוטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2020 | | שעה: | 16:06:50 |
| | שלום, שילמתי על טיפול שיניים 5200 ש"ח. כעבור כמה ימים התחרטתי וביקשתי לבטל. נאמר לי שאצטרך לשלם על הביטול 10% - 520 ש"ח בהתאם לחוזה עליו חתמתי. למיטב הבנתי , הקנס על ביטול עסקה הינו 5% מערך המוצ או 100 שקל (הנמוך מביניהם). האם זה חוקי שהם גובים ממני 10% על ביטול עסקה? | |
|
|
|
| 7/9/2020 14:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 14:57:31 |
| שלום רב מוטי,
השירות המדובר אינו נמנה ברשימה המופיעה בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) ולכן,
יהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם למוסכם. | |
|
|
|
| 27/8/2020 17:18 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2020 | | שעה: | 17:18:53 |
| לפני כשנה רכשתי מספר זוגות נעליים מאתר ג׳יפה.
הנעליים לא התאימו והחזרתי אותן לחנות. בתמורה קיבלתי שובר זיכוי והמוכר אמר לי שאין צורך לשמור אותו ומספיק לצלם בטלפון ולשמור את התמונה כך שהדיו לא יימחק.
כשבאתי לרכוש שוב באתר נאמר שאין אפשרות להשתמש בזיכוי באופן כללי ובפרט התמונה שיש לי - אינה תקפה כלל, גם לא בחנויות (סכום של כ 500 ש״ח).
אציין שהתמונה כוללת מספר תעודת זיכוי, שם המוכר שנתן את הזיכוי והסכום - הכל בצורה ברורה אולם הרשת מסרבת לכבד את הזיכוי.
האם מותר להם לסרב לפי החוק? | |
|
|
|
| 1/9/2020 09:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2020 | | שעה: | 09:26:37 |
| שלום רב קרן,
בפנייתך את מציינת כי:
"...קיבלתי שובר זיכוי והמוכר אמר לי שאין צורך לשמור אותו ומספיק לצלם בטלפון ולשמור את התמונה..."- האם יש לך ראיות התומכות בטענתך? היכן שובר הזיכוי?
עקרונית, סעיף 14ז בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"14ז. (א) ביטל צרכן הסכם לרכישת טובין או שירותים ולא היה זכאי להחזר כספי לפי הוראות כל דין, והעוסק נתן לו שובר זיכוי בשל הביטול (בסעיף זה – שובר זיכוי), יחולו הוראות אלה:
(1) שובר הזיכוי יודפס או ייכתב באופן שימנע את מחיקת הכתוב בו; השר רשאי לקבוע הוראות לעניין זה;
...
(3) שובר הזיכוי יהיה תקף לשנתיים לפחות מיום מסירתו;
(4) מימוש שובר הזיכוי לא יותנה בהצגת החשבונית שניתנה לצרכן בעת ביצוע העסקה;
..."
לפיכך, אם אין ברשותך את שובר הזיכוי המקורי, ייתכן שאין בתגובת בית העסק משום הפרה על הדין שכן היה עליך להציג את שובר הזיכוי ולא את צילומו. | |
|
|
|
| 3/9/2020 21:59 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2020 | | שעה: | 21:59:14 |
| תודה על התשובה.
לצערי אין לי ראיות התומכות בכך. השובר הדיגיטלי הינו בעל מספר סידורי ובית העסק יכול למצוא אותו ואת שוויו. הרי הכסף עבורו כבר שולם.
אז אני מבינה שאין מה לעשות והכסף הלך לאיבוד? | |
|
|
|
| 7/9/2020 14:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 14:42:17 |
| שלום רב קרן,
בפנייתך את מציינת כי:
"... השובר הדיגיטלי הינו בעל מספר סידורי ובית העסק יכול למצוא אותו ואת שוויו..."- תנסי לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 3/9/2020 16:00 |
שרה |
 | | מחבר: | שרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2020 | | שעה: | 16:00:41 |
| | בתאריך 4.8 ביצעתי עסקה מול בית עסק, שהתחייב לספק את הסלון עד ה25.8. הוא אכן הגיע ב25.8, אבל לא כפי שסוכם, והכל מתועד היטב. חסרות כריות בסיסיות והסלון איננו שלם. בעל העסק דוחה שוב ושוב בטענות שונות את השירות, אינו מספק את הסחורה ואינו עומד ביעדים שמציב לעצמו! בינתיים אני עם סלון חלקי בלבד שאינו לפי ההסכם, והתשלומים יורדים והכסף עובר אליו... מה באפשרותי לעשות? חברת האשראי מסרבת להתערב מאחר וחלק מהמוצר סופק.. | |
|
|
|
| 7/9/2020 14:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 14:35:07 |
| שלום רב שרה,
על מנת לברר את פנייתך, פני אל בית העסק בכתב בצירוף מסמכים לאחריו, אם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/9/2020 15:48 |
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2020 | | שעה: | 15:48:32 |
| חברת ארקיע הודיעה לי על ביטול טיסה לאילת יום לאחר שביצעתי את ההזמנה, ושבוע לפני מועד הטיסה.
בהודעה ששלחה לי נכתב:
"בשל משבר הקורנה המשך הטיפול בהזמנה יעשה עם חזרת ארקיע לעבודה סדירה,
נציגינו ייצרו עמך קשר לאחר מועד זה, לתיאום החזר כספי או בצוע הזמנה חדשה על פי הנחיותיך."
האם באפשרותי לבטל את החיוב בחברת האשראי?
| |
|
|
|
| 7/9/2020 13:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 13:29:46 |
| שלום רב אסף,
באפשרותך לפנות אל חברת האשראי בטענה לכשל תמורה(תציג בפניהם את ההודעה שקיבלת). | |
|
|
|
| 3/9/2020 15:35 |
סאלח דאהר |
 | | מחבר: | סאלח דאהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2020 | | שעה: | 15:35:26 |
| שלום רב
מצאתי השבוע , במקרה לחלוטין, חבילת תווי קניה שהלכה לאיבוד לפני כ 4 שנים בעת מעבר דירה. היו שם תווים של רב תו בשווי 1000 שח שהונפקו ב 04.2014 ופג תוקפם ב 12.2018. וכרטיס מגנטי של שופר סל על סך 640 שח שנופק ב 01.2014 ופג תוקפו ב 10.2019. פניתי לשתי החברות והסברתי את אשר אירע. שופר סל שלחו לי תוך יומיים כרטיס חלופי אלקטרוני. הריבוע הכחול טענו שאיני זכאי לקבלת תווים חליפיים. כשבדקתי באתר המועצה לצרכנות מצאתי את הפיסקה הבאה :
"מה דינם של תווי קניה ישנים (שהונפקו לפני 1.7.14)?
ביום 29.9.13 אושר הסכם פשרה בתובענה ייצוגית – ת"צ 5763-09-11 חורב נ' שופרסל בע"מ ואח' ולהלן עיקרי הסכם הפשרה:
1. תווי קניה של שופרסל בלבד (תו הזהב) – תוקף תווי הקניה יוארך אוטומטית ל–18 חודשים לאחר מועד התפוגה הנקוב בתו .
2. תווי קניה של הריבוע הכחול (רב תו ורב קארד) - יכולים מחזיקי התו להחליפם בתווי קניה חדשים שווי ערך כספי אשר יונפקו על גבי כרטיס מגנטי ויהיו תקפים למשך 54 חודשים לפחות ממועד הנפקתם.
ההחלפה תתבצע באופן הבא - האוחז ימסור את תווי הקניה הקיימים, וכן את שמו המלא ואת כתובתו המדויקת, לקופה הראשית בכל אחד מסניפי הרשת הרלוונטית, ובתוך 14 יום ישלחו אליו תווי קניה חדשים בשווי תווי הקניה שהפקיד."
איני מבין מה מקור הפער בהתנהלות שתי החברות . לטעמי מדובר בכסף ששולם לחברה ושלא נוצל על ידי הלקוח ולא ברור איך "פגות התוקף" פה כל כך מוחלטת. הם טוענים שהפיסקה שציטטתי לא רלוונטית למקרה שלי. אני דווקא חושב שכן. עצות ?? | |
|
|
|
| 7/9/2020 11:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 11:43:35 |
| שלום רב סלאח,
אם כך, תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים הקשורים בפנייתך זו(העתק של פנייתך לחברה בכתב ואת תגובת החברה, העתק תווי קניה). | |
|
|
|
| 3/9/2020 15:20 |
אביבית יזהר |
 | | מחבר: | אביבית יזהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2020 | | שעה: | 15:20:33 |
| היי
הזמנתי אתמול ספא זוגי ל 13 לספטמבר וכבר יום אחרי התקשרתי לבטל
עוד לא עברו 24 שעות
נאמר לי שאני צריכה לשלם 25% דמי ביטול העיסקה
הזמנתי ב 2 לספטמבר
האם זה נכון? | |
|
|
|
| 7/9/2020 10:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 10:24:23 |
| שלום רב אביבית,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או שהעסקה בוצעה בבית העסק?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בשירות- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי הביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה לפני קבלת השירות.
במקרה המתואר, היות שהודעת הביטול נעשתה ביום 3.9.20 ומועד קבלת השירות נקבע ל- 13.9.20 מכאן, שאינך עומדת בתנאים של החוק (שההודעה תיעשה מעל 7 ימים).
ולכן, יהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם.
| |
|
|
|
| 2/9/2020 11:35 |
אילן ב |
 | | מחבר: | אילן ב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2020 | | שעה: | 11:35:04 |
| שלום
הזמנתי מלונות בתיאלנד לתקופה של חודש מאדם שגר בפאטייה ויש לו חברת תיירות
שילמתי את כל הסכום בהעברה בנקאית לחשבון ישראלי (כאן בארץ לחשבון של האדם)
בגלל הקורונה הכל בוטל
הסוכן שלח במייל וואצר על הסכום ואמר שניתן להשתמש מתי שנרצה - למרות שדרשנו את הכסף כמו ששילמנו.
האם ניתן לעשות משהו בנדון כדי לקבל כסף ולא וואצר(כרגע דף נייר - מי יודע מה יהיה בעתיד)
תודה | |
|
|
|
| 4/9/2020 07:52 |
רון |
 | |
|
| 6/9/2020 18:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/09/2020 | | שעה: | 18:31:31 |
| שלום רב אילן,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...הסוכן שלח במייל וואצר על הסכום..."- האם מדובר בסוכנות נסיעות בישראל? אם כן, האם יש ברשותך פרטי החברה(מספר ח.פ או מס' עוסק מורשה)?
האם פנית אליהם בכתב וציינת את דרישתך? אם כן, מה היתה תגובתם? | |
|
|
|
| 7/9/2020 06:05 |
אילן |
 | | מחבר: | אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 06:05:15 |
| זאת לא סוכנות ישראלית
זה ישראלי שמתגורר בתאילנד _סוכנות רשומה בתאילנד וויאטנם
הבחור שסגרתי דרכו ישראלי שמתגורר שם ובעל החברה
העברת הכסף נעשתה בהעברה בנקאית לחשבון בבנק איגוד ישראלי
שלח במייל וואצר למרות שדרשתי כסף חזרה - אמר שהכל סגור והמלונות עדיין לא החזירו כספים ולכן נותנים וואצר לשימוש עתידי
אין לי ח.פ - יש רק את שם החברה
עלי לציין שבעבר הזמנתי כבר דרכו מלונות והכל היה תקין (בגלל זה חזרתי) | |
|
|
|
| 7/9/2020 10:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 10:01:27 |
| שלום רב אילן,
אם כך, תנסה אולי לברר אם במקום מושבו של בית העסק יש ארגון הדומה לשלנו על מנת לברר מה הם זכויותיך. | |
|
|
|
| 3/9/2020 14:49 |
צביקה |
 | | מחבר: | צביקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2020 | | שעה: | 14:49:10 |
| | עשיתי עסקה מתמשכת עם .... פניתי אליהם לקבלת זיכוי על יתרת המוצרים שמגיעים לי והתשובה שלהם הייתה במקרה של יציאה מהעסקה החיוב עבור מה שצרכת הוא מחיר מלא בקיצור שינוי מחיר רטרואקטיבי למותר לציין שבעת ביצוע העיסקה לא נאמר לי שאלה הם התנאים | |
|
|
|
| 7/9/2020 09:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 09:56:45 |
| שלום רב צביקה,
מהם המוצרים שנרכשו?
מה סוכם בניכם במקרה של ביטול העסקה האם יש קנס יציאה? | |
|
|
|
| 2/9/2020 13:27 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2020 | | שעה: | 13:27:51 |
| שלום וברכה!
ביצעתי עסקה לדלתות פנים שילמתי באשראי 2 תשלומים. לאחר יומיים ביטלתי את ההזמנה. ללא שבוצע כל מדידה או משהו.
העסק ביטל לי את העסקה.
אך אמר שזיכוי מגיע תוך 30 יום.
האם זה מותר? כ"כ הרבה זמן עד שחוזר הכסף? | |
|
|
|
| 3/9/2020 16:54 |
יעל |
 | |
|
| 6/9/2020 19:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/09/2020 | | שעה: | 19:04:09 |
| שלום רב יעל,
כיצד בוצעה העסקה- בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה שנעשתה בחנות?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה)תשע"א-2010 מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן.
תקנה 4(א) בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) קובע כי:
"החזרת התמורה כקבוע בתקנה 3 תהיה במועד ביטול העסקה ככל שניתן או במועד הקרוב ביותר ולא מאוחר מ-7 ימי עסקים ותיעשה אופן שנעשה בו התשלום;
...
היה התשלום בכרטיס אשראי,יבטל העוסק את החיוב ואם זוכה חשבונו של העוסק ישיב העוסק לצרכן את הסכום שזוכה בו במזומן או בשיק מזומן או שיודיע לחברת כרטיסי האשראי של הצרכן על ביטול העסקה וחברת כרטיסי האשראי תזכה את כרטיס האשראי של הצרכן מיידית בסכום החיוב ובלבד שהיה באפשרותה של חברת כרטיסי האשראי להיפרע מהעוסק בשל העסקה שבוטלה;ואולם לא היה ניתן לזכות את כרטיסי האשראי של הצרכן כאמור, ישיב העוסק לצרכן את התמורה במזומן או בשיק מזומן".
לפיכך, אם את עומדת בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה, פני אל בית העסק מכח סעיף 4 בתקנות ביטול עסקה, כאמור לעיל, בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
במידה שתתקלי בבעיה, הגישי תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 2/9/2020 18:46 |
יוני |
 | | מחבר: | יוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2020 | | שעה: | 18:46:44 |
| שלום רב, הזמנתי מוצר חשמל ותואמה לי הגעה של מתקין כנדרש. המתקין הגיע באיחור של ארבע שעות. דיברתי עם שירות הלקוחות של חברת ההתקנה, ספציפית לגבי ״חוק הטכנאים״. אמרו לי - שהם לא חייבים לי פיצוי לפי סעיף מסויים בחוק, בזמנים האלה של קורונה, וכל הבלגאן:
- ״נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור של טכנאי ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה לראותן מראש, ולא יכול היה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה״
האם זה נכון? | |
|
|
|
| 4/9/2020 10:45 |
יוני |
 | |
|
| 6/9/2020 18:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/09/2020 | | שעה: | 18:43:09 |
| שלום רב יוני,
מה השעה שתואמה? ובאיזה שעה בפועל הגיע המתקין?
לעניין איחור טכנאי/אי הגעה של טכנאי:
1. עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" מאפשר לצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק(במקרים בהם החוק חל), כמפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
2.עם זאת, סעיף 18א(ו) בחוק הגנת הצרכן מחריג את זכות הצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה של כח עליון, כדלקמן:
" (ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
3.לעניין זה, ראה את ההנחיות של הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/news/cpfta_newsbitulcorona(תחת הכותרת:"גילוי דעת - בעניין סעיף 18א(ג) לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה"+"הבהרה בנוגע לגילוי דעת...").
בכל מקרה, באפשרותך לפנות אל נותן השירות בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו אם תתקל בבעיה, אנא הגש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/9/2020 14:14 |
גיא אלון |
 | | מחבר: | גיא אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2020 | | שעה: | 14:14:48 |
| שלום,
ינואר 2020 הותקן לי ברכב מכשיר של חברת איתורן אצל מתקין מוצרי החברה(עקב דרישה של החברת ביטוח).
בסוף ההתקנה המתקין ציין שנציב חברת איתורן יצור איתי קשר בכדי לאמת מהמכשיר מכוייל וכדי לקבל פרטי כרטיס אשראי לחיוב חודשי קבוע.
ספטמבר 2020 יצר איתי קשר נציג חברת איתורן(המתקין העביר להם מספר טלפון שגוי) ודרש שאשלם רטרואקטיבי על השירות שלטענתו קיבלתי אותו אחל מיום ההתקנה.
האם מותן לו לדרוש תשלום רטרוקאטיבי? | |
|
|
|
| 6/9/2020 18:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/09/2020 | | שעה: | 18:24:44 |
| שלום רב גיא,
במידה שקיבלת את השירות אולם התשלום לא הועבר אליהם, יהיה עליך לשלם בעבור השירות, עם זאת, לאור תיאורך בפנייתך, באפשרותך לדרוש שיפרסו את החוב לתשלומים.
| |
|
|
|
| 3/9/2020 13:26 |
רונן |
 | | מחבר: | רונן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2020 | | שעה: | 13:26:53 |
| שלום רב,
רכשתי לפני מס' חודשים תנור בנוי סימנס ועקב הקורונה אישרו לי לפתוח לבד את התנור ולהפעילו,לאחר מכן עשיתי הרחבת אחריות ל-3 שנים במקום 13 חודשים.
השבוע פניתי אל השירות (עקב ניסיון לניקוי דלת התנור ע"י פירוק הזכוכיות ונתקלתי בכך שיש 2 זכוכיות מתוך ה-4 שאינם מתפרקות ועליהם אין הסבר בחוברת ההדרכה) ע"מ לקבל הדרכה כיצד מפרקים אותם לצורך ניקיון.בשירות טוענים שעלי לשלם בגין הדרכה זאת למרות שלא קיבלתי מעולם שום הדרכה, ויותר מזה אף אמרה לי נציגת שירות אחרת שהם לא מדריכים כיצד לפרק כיון שהזכוכיות עלולות להישבר והם מפרקים אותן רק בתשלום של 280 ש"ח.
האם זה הגיוני שא"א לפרק את דלת התנור לצורך ניקוי וכל פעם צריך להזמין טכנאי ולשלם לצורך זה?!
מיותר לציין שלא נתקלנו בכזה שירות בתנור של חברות אחירות.
בתודה,רונן | |
|
|
|
| 6/9/2020 18:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/09/2020 | | שעה: | 18:16:04 |
| שלום רב רונן,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...רכשתי לפני מס' חודשים תנור בנוי סימנס ועקב הקורונה אישרו לי לפתוח לבד את התנור ולהפעילו,..."- האם יש ברשותך אישור בכתב?
על מנת לבדוק את פנייתך, עליך לפנות אל נותן השירות(היבואן/יצרן) בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/9/2020 11:19 |
נינה |
 | | מחבר: | נינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2020 | | שעה: | 11:19:17 |
| שלום
קניתי שולחן מזכוכית והוא מתנדנד קצת כשיושבים אוכלים וזה.
זה נורא מפריע לי ולמרות שזה לא מתנדנד הרבה אני מצפה לשולחן שיהיה יציב לגמרי.
המוכר מבלבל לי את המח .מה עלי לעשות ומה הזכויות שלי.
תודה | |
|
|
|
| 6/9/2020 17:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/09/2020 | | שעה: | 17:35:21 |
| שלום רב נינה,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
מתי גילית את הפגם? ומתי הודעת לבית העסק על הפגם?
את מציינת כי:
"...המוכר מבלבל לי את המח..."-מה כוונתך? | |
|
|
|
| 3/9/2020 11:19 |
מעיין |
 | | מחבר: | מעיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2020 | | שעה: | 11:19:16 |
| שלום,
אני ובן זוגי עתידים להתחתן באוקטובר הקרוב. לפני חצי שנה (טרם הקורונה התפשטה ברחבי העולם וישראל בפרט) שריינו שירות של קינוחים לאירוע.
שולמה מקדמה של 500 ש"ח והתקבלה חשבונית מבעלת העסק.
לא נחתם בינינו חוזה אף פעם.
היום (חודשיים מראש) הודעתי לספקית כי אני נאלצת לבטל אותה בגלל המצב ובגלל שאיננו יודעים האם בכלל נצליח להתחתן.
הספקית החליטה שאינה מעוניינת להחזיר לי את המקדמה.
האם זה חוקי ?
הרי שולמה מקדמה עבור שירות שלא קיבלתי וגם לא אקבל.
כמו כן, כפי שרשמתי למעלה, מעולם לא נחתם בנינו חוזה אלא רק התכתבות ושיחת טלפון.
אשמח להבהרה
תודה. | |
|
|
|
| 6/9/2020 17:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/09/2020 | | שעה: | 17:31:10 |
| שלום רב מעיין,
באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין ואם לא תגיעו להסדר את מוזמנת להגיש את תלונתך באתרנו ואם תגובת בית העסק לא תהיה לשביעות רצונך תוכלי לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 3/9/2020 09:56 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2020 | | שעה: | 09:56:32 |
| שלום.
רציתי לדעת האם קבלן יכול למסור לי דירה כאשר הזכוכית במרפסת סדוקה ולהגיד לי שאני אחתום על המפתח ומתישהו יבואו להחליף לי את הזכוכית?
אני עם 2 ילדים קטנים בבית ואני מאמין שזכוכית סדוקה מאבדת מהאיכות שלה וחס וחלילה אחד הילדים יכול לגעת בזכוכית והיא תתנפץ ( הדירה קומה 2 ).
אשמח לתשובה וייעוץ מה לעשות ולמי ניתן לפנות לגביי זה.
תודה. | |
|
|
|
| 3/9/2020 11:05 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2020 | | שעה: | 11:05:11 |
| נראה שאתה לא מחויב לעבור לדירה מכיוון שהיא מהווה סיכון למשפחה. לדעתי, אתה צריך לשלוח מכתב רשום לקבלן, להסביר את מה שהסברת כאן ולכתוב שלא תעבור לדירה עד שהנושא יתוקן. אין לי קשר למועצה.
https://yonilevy.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%93%D7%99%D7%9F-%D7%A0%D7%93%D7%9C%D7%9F/%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%A9%D7%AA-%D7%93%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%9E%D7%A7%D7%91%D7%9C%D7%9F/
"לאחר עריכת פרוטוקול מסירה ראשוני, יפעל הקבלן לתיקון הליקויים שמונעים שימוש סביר ובטוח בדירה וזאת בתוך 30 יום ממועד עריכת הפרוטוקול הראשוני". | |
|
|
|
| 6/9/2020 17:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/09/2020 | | שעה: | 17:17:47 |
| שלום רב אבי,
באפשרותך להתייעץ עם עו"ד המתמחה בדיני מקרקעין. | |
|
|
|
| 3/9/2020 10:22 |
בנימין |
 | | מחבר: | בנימין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2020 | | שעה: | 10:22:30 |
| זה מספר ימים מופיע ב'מצב תלונה' שהיא נמצאת ב'טיפול אצל נציג פניות ציבור'.
מה זה אומר - לפי תשובה זו מתי תטופל הפניה בערך? ומתי נציג פונה אלינו?
נשמח לדעת. תודה רבה. בנימין. | |
|
|
|
| 6/9/2020 17:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/09/2020 | | שעה: | 17:12:47 |
| שלום רב בנימין,
מתי הגשת את תלונתך(תאריך)?
היות שישנם עומסים בפניות למועצה הישראלית לצרכנות, ייתכן שהטיפול בפנייתך יתעכב, לכן, תצטרך להתאזר בסבלנות.
| |
|
|
|
|