| 7/9/2020 13:49 |
מרגריטה |
 | | מחבר: | מרגריטה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 13:49:42 |
| שלום,
המקרה שלי הוא שנרשמתי לקורס מקוון. לא התחלתי את הקורס ולא לקחתי שום שיעור או משהו. התקשרתי שוב ושוב כדי לומר שאני רוצה לבטל את זה. הם לא רצו שאני אבטל. הם הסבירו לי שמדיניות הביטול היא שאם אני מתחילה או אלמד בשיעורים אני כבר לא יכולה לבטל. (לא למדתי שיעורים, לא התחלתי את הקורס ולא עברו 14 יום מאז שנרשמתי לקורס) בסופו של דבר שכנענו בלחץ לא לבטל. אבל אני עדיין רוצה לבטל (עדיין לא לקחתי שיעור אחד. לא עשיתי שום דבר מאותו קורס) עכשיו האיש לא רוצה לבטל את הקורס והוא רוצה לקחת את מלוא הסכום עבור הקורס. מה אתם חושבים? מה אני יכולה לעשות? אין לי בעיה אם יש אחוז לשלם, נניח 5% זה נורמלי, אבל הסכום המלא? למה? זה באמת נראה לי מאוד לא הוגן. אני אם חד הורית והכסף הזה מייצג אוכל עבור הבן שלי ואת שכר הדירה לבית שלי. ניסיתי ליצור קשר עם סוכנות הגנת הצרכן הזו והם לא עונים לי. מה אני יכולה לעשות? אנא עזרו לי, עזרו לי. אני יודע על הלב הטוב של העם הישראלי (אני מאמין בזה). אני עולה חדשה ואני לא ממש מבינה איך המדינה עובדת. אם אתם יכולים לעזור לי אודה לכם. בבקשה תעזור לי. לו יודעת בידיוק מה לעשות.
תודה,
מרגהריטה
| |
|
|
|
| 9/9/2020 18:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2020 | | שעה: | 18:58:00 |
| שלום רב מרגריטה,
על מנת לבדוק את זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן אבקש לשאול מספר שאלות:
1. מהו התאריך בו בוצעה העסקה? כיצד נוצר הקשר בניכם(פרסום באינטרנט או בעיתון?)? במידה שנעשתה העסקה במכר מרחוק(טלפון/אינטרנט) ביוזמת בית העסק, האם נמסר לך טופס גילוי נאות, בו מפורטים כל פרטי העסקה, פרטי בית העסק, פרטים בדבר הזכות לבטל את העסקה, מחיר השירות, אמצעי תשלום ועוד?
2. מתי ביקשת לבטל את העסקה(תאריך)?
3. מהו המועד לקבלת השירות(תאריך)?
4. האם יש לך הוכחה לבקשתך לבטל את העסקה? | |
|
|
|
| 6/9/2020 15:39 |
ערן |
 | | מחבר: | ערן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/09/2020 | | שעה: | 15:39:29 |
| 3 מזגנים מרכזיים שנרכשו לפני שנה אינם פועלים מעל 50 מעלות. המידע הזה לא קיים במפרט של הדגם שאותו רכשנו. רק לאחר אינספור ביקורי טכנאי, ועבודות באלפי שקלים שנכפו עלינו לעשות ע"י חברת המזגנים (סרבו להגיע עד שנבצע), הם טרחו לברר עם היצרן את הפרט החשוב הזה..
האם יש כאן בעיה של גילוי נאות? | |
|
|
|
| 8/9/2020 18:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2020 | | שעה: | 18:21:32 |
| שלום רב ערן,
מתי נרכש המוצר?
אתה מציין כי:
"... אינם פועלים מעל 50 מעלות..."- בעניין זה באפשרותך לברר מול איש מקצוע?
בנוסף, תוכל לפנות אל מכון התקנים הישראלי לבירור בעניין באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.sii.org.il/he/ombudsman
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל ענייו מהותי בעסקה.
על מנת לבדוק את פנייתך, אנא פנה אל בית העסק ממנו נרכש המוצר לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/9/2020 18:43 |
ערן |
 | | מחבר: | ערן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2020 | | שעה: | 18:43:59 |
| היי,
המזגן נרכש לפני למעלה משנה ע"י קבלן משנה של הקבלן שבנה את הבית. כשנכנסנו לבית (אזור הבקעה), הבנו שיש בעיות עם החום. אני בשיח עם החברה כבר שנה. רק לאחר שנה ואין ספור ביקורים ושיחות, הם החליטו לבדוק את הפרט ה"שולי" הזה מול היצרן. טכנאי, טכנאי בכיר ומנהל שירות ארצי לא ידעו שיש מגבלה כזאת על המזגן, למרות שהתחננתי שיבואו לבדוק בשעות השיא - הם סרבו, ולמרות שהתעקשתי אינספור פעמים שזו כנראה הבעיה - הם הכריחו אותי לבצע עבודה בתוך הבית שלא לצורך (סרבו להגיע עד שלא בוצע) - המזגן עדיין לא עובד בשעת השיא.. מי צריך לקחת אחריות על העבודה שבוצעה שלא לצורך, ועל הפרט הזה שאפילו הם בעצמם לא ידעו..? הבעיה היא לא רק בדגם שאני קניתי, גם היום אין מפרט שמדבר על המגבלה של הטמפרטורה באף מזגן. | |
|
|
|
| 9/9/2020 18:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2020 | | שעה: | 18:54:15 |
| שלום רב ערן,
הגש פניה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקל בבעיה תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/9/2020 15:26 |
ורד |
 | | מחבר: | ורד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 15:26:34 |
| שלום,
רכשתי ביטוח בריאות בעסקה טלפונית מרחוק לאחר שהנציגה הבטיחה שתנאי הביטוח טובים יותר מהתנאים שהביטוח הקיים נותנים לי. התחייבתי לחברה ובין היתר חתמתי שאם אני מבטלת העסקה לפני תום 12 חודשים יוטל עליי קנס על סך 3 חודשי ביטוח+1500₪.
לאחר מספר ימים, הבנתי שהביטוח הקודם שלי, מעולם הביטוחים הישן, טוב יותר והתחרטתי על ביצוע העסקה (לפני שעברו 14 ימים מביצוע העסקה) ואני מבקשת לבטל העסקה.
האם אצטרך לשלם הקנס עליו חתמתי או שכיוון שלא עברו 14 ימים אני פטורה מקנס זה?
תודה | |
|
|
|
| 9/9/2020 18:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2020 | | שעה: | 18:45:50 |
| שלום רב ורד,
בעניין זה, עליך לעיין בתקנון של המבטחת ולפנות אליה בהתאם,ואם תתקלי בבעיה, עליך לפנות אל הרגולטור- המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/capital_market_authority | |
|
|
|
| 7/9/2020 15:04 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 15:04:04 |
| | הייתה לי טיסה של בריטיש אירוויס במרץ 2020 , עקב הקורונה שיניתי מועד ליולי 2020 ואז בוטלה הטיסה . סוכנות הנסיעות בשם חברת התעופה טוענת שאקבל החזר עבור סכום הכרטיס המקורי בלבד, בניכוי דמי רישום בסך 30 דולר וללא החזר דמי השינוי שחוייבתי. האם תקין? | |
|
|
|
| 9/9/2020 18:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2020 | | שעה: | 18:21:31 |
| שלום רב שרית,
בפנייתך את מציינת כי:
"...עקב הקורונה שיניתי מועד ליולי 2020 ואז בוטלה הטיסה ..."מי ביטל את הטיסה? ובמידה שהביטול לא נעשה על ידך אזי' מי הודיע לך על ביטול הטיסה?
בנוסף את מציינת כי:
"...בניכוי דמי רישום בסך 30 דולר וללא החזר דמי השינוי שחוייבתי..."- האם דרישת החיוב מופיעה בהסכם בניכם? | |
|
|
|
| 7/9/2020 11:38 |
מעיין בי |
 | | מחבר: | מעיין בי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 11:38:45 |
| שלום רב
אשמח לקבל תשובה לסוגיה שאני מצויה בה .
אני מנויה בסטודיו סי
בתחילת אוגוסט ביקשתי להקפיא את המנוי בעקבות יציאה לחופשה של ביתי
אני חד הורית ואין לי סידור לילדה ולכן ידעתי שלא יתאפשר לי להגיע לאימונים
והעדפתי להקפיא לתקופה האפשרית במסגרת המנוי שרכשתי
מהסניף נאמר לי כי בעקבות הקורונהקיבלו הוראה מלמעלה שאין שום הקפאות (על אף שבמסגרת רכישת המנוי אומרים שיש x זמן הקפאה), ומי שלא מעוניינת להגיע לסניף יכולה לעבור למנוי אונליין
אני לא מעוניינת במנוי או ליין כי זה לא מתאים לי (איןצלי אפילו מחשב בבית)
אך נאמר לי שזה הפתרון היחיד. ואם לא אני יכולה לבטל ואז גובה הקנס שעליי לשלם הנו
50% מיתרת התשלום שנותר במנוי.....
האם זה חוקי לא לאפשר הקפאה למנוי?
האם יש משהו לעשות בנידון?
תודה | |
|
|
|
| 9/9/2020 18:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2020 | | שעה: | 18:01:15 |
| שלום רב מעיין,
מה צוין בהסכם ההתקשרות? האם בהסכם ניתן לבצע הקפאת מנוי? אם כן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בהתאם למוסכם בניכם.
ואם תתקלי בבעיה, תוכלי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
לנוחיותך מצ"ב קישור למידע בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן המאפשר לצרכנים לבטל מנוי לתקופה קצובה במכון כושר גם לאחר המועדים המפורטים בחוק ומגביל את דמי הביטול שרשאי מכון הכושר לגבות,בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 | |
|
|
|
| 7/9/2020 13:06 |
מרגריטה |
 | | מחבר: | מרגריטה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 13:06:55 |
| שלום
I am sorry I need to post it in English, but I am afraid if I write in Hebrew will be not clear.I really really will appreciate your help.
My case is that I enrolled in an online course. I didn't start the course or take any class or anything. I called repeatedly to say that I wanted to cancel it. They explained to me that the cancellation policy is that if I start or take classes I can no longer cancel. (I did not take any classes, I did not start the course and it has not been 14 days since I enrolled in the course) In the end I they convinced under pressure not to cancel. But I still want to cancel (I have not taken a single class yet. I did not do anything of that course) Now the man does not want to cancel the course and he wants to take the full amount for the course. What do you think? What I can do? I have no problem if there is a percentage to pay, let's say 5% it is normal, but the full amount? Why? It really seems very unfair to me. I am a single mom and that money represents food for my son and the rent for my house. I have tried to contact this consumer protection agency and they do not answer me. What I can do? Please help me, help me. I know about the good heart of Israeli people (I believe on it). I am a new immigrant and I don't really understand how the country works. If you can help me I will thank you. You can answer me in Hebrew, but please help me.
Thank you,
Margarita | |
|
|
|
| 9/9/2020 15:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2020 | | שעה: | 15:53:03 |
| שלום רב מרגריטה,
על מנת לבדוק את זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן אבקש לשאול מספר שאלות: 1. מהו התאריך בו בוצעה העסקה? כיצד נוצר הקשר בניכם(פרסום באינטרנט או בעיתון?)? במידה שנעשתה העסקה במכר מרחוק(טלפון/אינטרנט) ביוזמת בית העסק, האם נמסר לך טופס גילוי נאות, בו מפורטים כל פרטי העסקה, פרטי בית העסק, פרטים בדבר הזכות לבטל את העסקה, מחיר השירות, אמצעי תשלום ועוד? 2. מתי ביקשת לבטל את העסקה(תאריך)?
3. מהו המועד לקבלת השירות(תאריך)? 4. האם יש לך הוכחה לבקשתך לבטל את העסקה? | |
|
|
|
| 7/9/2020 14:35 |
בנימין |
 | | מחבר: | בנימין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 14:35:25 |
| ערכנו הסכם עם תאגיד להעסקת עובדים זרים להעסקת עובד זר לטיפול בבן 92 והתברר לאחר ההסכם והתשלום כי העובד זר שייך למשרד אחר.ואף על פי כן בידיעתם שהעובד לא שייך להם עשו את ההסכם וגבו מבן 92 שאינו מבין בזה 2840 ש"ח
התבררה הטעות וביטלנו את ההסכם עם החברת כח אדם שהתלה בנו במכתב מסודר לאחר 10 ימים וביקשנו את החזר הכספים , חברת כוח האדם אינה ממהרת והודיעה כי תנסה להתחשב
מה החוק במיקרים שכאלו , האם יש קנס ובתוך כמה זמן עליהם להשיב את הכסף לקשיש
| |
|
|
|
| 9/9/2020 15:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2020 | | שעה: | 15:40:18 |
| שלום רב בנימין,
בעניין זה, תנסה לברר מול משרד העבודה והרווחה והשירותים החברתיים.
| |
|
|
|
| 7/9/2020 12:56 |
קובי לוי |
 | | מחבר: | קובי לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 12:56:44 |
| היי,
אתמול היה אמור להגיע שליח של הוט (פליינג קרגו) עם שני ממירים בין 10 ל-12 בבוקר. בעשרה ל-12 קבלתי הודעה שיאחר בשעה. בסוף הגיע בארבע וחצי.
בבירור עם הוט, הם טוענים שמגיע לי פיצוי של 300ש"ח ולא 600 ש"ח כי השליח איחר מעל שעתיים אבל הגיע בסופו של דבר.
השליח איחר בארבע וחצי שעות (שלוש וחצי אם ניתן את ההודעה על איחור בשעה שנתן לפני 12).
אז השאלה, מה אמור להיות הפיצוי? מעל 3 שעות איחור לפי מה שקראתי, אמור להיות 600 ש"ח ללא קשר אם הוא הגיע או לא.
אשמח לעזרה אם הבנתי נכון או לא.
תודה, קובי | |
|
|
|
| 9/9/2020 14:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2020 | | שעה: | 14:36:52 |
| שלום רב קובי,
האם הוצע לך כתחליף לתיאום הגעתו של נותן השירות קריאה טלפונית? עקרונית,סעיף 18א(ג)(2) בחוק הגנת הצרכן קובע כי: "(2) זמן ההמתנה לנותן שירות לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה,ואולם נותן השירות רשאי להציע לצרכן להמתין לקריאה טלפונית כתחליף לתיאום האמור, ובלבד שזמן ההמתנה של הצרכן במענו לא יעלה על שעתיים והובהר לצרכן שהוא רשאי לסרב להצעה כאמור אם אין בה כדי להקל עליו;" סעיף 18א(ד)(1)בחוק הגנת הצרכן קובע כי: " (ד) הפר נותן השירות את הוראות סעיף קטן (ג), יהיה הצרכן זכאי, בשל אותה הפרה, לפיצוי בלא הוכחת נזק, כמפורט להלן:
(תיקון מס' 55) תשע"ח-2018
(1) תואם מועד לביקור בהתאם להוראות סעיף קטן (ג) וחלפו שעתיים מעבר לזמן ההמתנה כאמור בסעיף קטן (ג)(2) – פיצוי בסכום של 300 שקלים חדשים; חלפו שלוש שעות מעבר לזמן ההמתנה האמור – פיצוי בסכום של 600 שקלים חדשים;" מכאן, שבמקרה המתואר על פניו אתה זכאי לדרוש 600 ש"ח. אלא אם כן, הוצע לך כתחליף קריאה טלפונית, שאם כן, על פי סעיף 18א(ד)(2), צרכן רשאי לדרוש פיצוי בסך 300 ש"ח.
| |
|
|
|
| 7/9/2020 11:55 |
רמי |
 | | מחבר: | רמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 11:55:38 |
| | באחד מימי השבוע בשעה 10:30 קבעתי ביקור עם שרברב לתיקון תקלה למחרת היום בשעה 09:30 , מחיר השירות שסוכם עליו היה 1800 ש"ח בתוספת מע"מ.. בבוקר יום הביקור בשעה 06:45 הסתבר לי שהתיקון אינו נדרש ומיד התקשרתי לשרברב והודעתי לו על ביטול התיקון. השרברב דורש ממני 200 ש"ח בתוספת מע"מ כדמי ביטול . האם הבקשה מוצדקת? | |
|
|
|
| 7/9/2020 12:01 |
רמי |
 | | מחבר: | רמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 12:01:36 |
| | הבהרה: בעת קביעת המועד לביקור וסיכום המחיר לא נדונה האפשרות לביטול ולא נאמר דבר שקשור לאפשרות של ביטול הביקור על ידי הלקוח לפני מועד הביקור | |
|
|
|
| 9/9/2020 14:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2020 | | שעה: | 14:17:01 |
| שלום רב רמי,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...השרברב דורש ממני 200 ש"ח בתוספת מע"מ כדמי ביטול ..."-האם הדרישה הזו מופיעה בהסכם התקשרות, ככל שיש הסכם? אם לאו, עליך לפנות אל בית העסק מכח מה דרישתו לתשלום בגין הביטול? | |
|
|
|
| 9/9/2020 14:32 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2020 | | שעה: | 14:32:02 |
| "עליך לפנות אל בית העסק מכח מה דרישתו לתשלום בגין הביטול".
זה ברור. מכוח "שיטת מצליח", מכוח החלטורה, מכוח... לא רואה סיבה לפניה אם אין הסכם, במיוחד עם מישהו שלא דאג להסכם.
| |
|
|
|
| 6/9/2020 19:49 |
לילך |
 | | מחבר: | לילך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/09/2020 | | שעה: | 19:49:54 |
| רכשתי משקפי מולטיפוקל, אך איני מצליחה להסתגל אליהם. נאמר לי שיש חודשיים אחריות על העדשות - אם יהיה צורך בשינוי או , בלית ברירה, לפיצול לשני זוגות משקפיים.
העניין הוא ששני זוגות משקפיים עדיין עולים פחות מזוג אחד של משקפי מולטיפוקל... האם זכותי לקבל החזר של ההפרשים? | |
|
|
|
| 8/9/2020 18:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2020 | | שעה: | 18:59:44 |
| שלום רב לילך,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 9/9/2020 12:54 |
לילך |
 | | מחבר: | לילך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2020 | | שעה: | 12:54:10 |
| | לא היה הסכם כתוב. לא חתמתי על הסכם. רק על התשלום. | |
|
|
|
| 9/9/2020 14:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2020 | | שעה: | 14:12:35 |
| שלום רב לילך,
אם כך, תעייני בשילוט מדיניות החזרת טובין בחנות כמתחייב בסעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן.
במידה שאין שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות, פני אל בית העסק בכתב לאחריו, הגישי תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 7/9/2020 12:41 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 12:41:35 |
| היי, בעקבות פניה 708861 מס' קיבלתי מכם את התגובה הבאה:
"לתשומת ליבך, נשלחו התראות להנהלת בית העסק אך הם בחרו שלא להגיב.
מאחר ולמועצה לצרכנות אין כל סמכויות אכיפה - לצרכנים עומדת הזכות לפנות באופן עצמאי לבימ"ש לתביעות קטנות ולהגיש תביעה. אף אחד מהצדדים אינו מיוצג ע"י עו"ד. אגרה בסך 50 ש"ח.
לרבות אפשרות לתביעת פיצוי לדוגמא מבימ"ש ללא הוכחת נזק בסכום עד 10,000 ש"ח בגין הפרה של הוראות החוק המנויות בסעיף 31א, או עד 50,000 ש"ח במקרה ומדובר בהפרה מתמשכת. "
מה זה אומר בדיוק?
זה אומר שמעבר לסכום הכרטיסים אני רשאי לתבוע פיצוי נוסף של עד 10,000 ש"ח?
האם בגלל שאין מענה מצד החברה ולא נאמר שמפורש שהם לא מוכנים להחזיר את הכסף, ניתן לתבוע על סכום גבוה יותר ממחיר הכרטיסים?
אשמח להסבר וכיצד אוכל לפעול.
תודה,
גיא | |
|
|
|
| 9/9/2020 14:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2020 | | שעה: | 14:05:52 |
| שלום רב גיא,
היות שבית העסק לא הגיב לפניות המועצה הישראלית לצרכנות, לפיכך הוצע לך לשקול תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות, בדרישה להשיב את כספך.
במכתב המדובר, ניתן לך מידע כללי בין היתר, על הזכות שיש לצרכן במקרים המופיעים בסעיף 31א(א) בחוק הגנת הצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח.
למידע רחב בעניין פיצויים לדוגמא ראה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/punitive-damages | |
|
|
|
| 3/9/2020 12:45 |
סטס |
 | | מחבר: | סטס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2020 | | שעה: | 12:45:19 |
| שלום,
קניתי קורס אינטרנטי שבו הובטח החזר מלא מכל סיבה שהיא תוך 14 יום. לפני תום תקופת הביטול ביקשתי החזר כספי ואכן החברה זיכתה אותו אך בסכום שהיה נמוך ב 100 ש"ח. לאחר פנייתי לחברה במייל הוסבר לי במילים הבאות:
"ההפרש על סך 100 ש"ח אותו ציינת
הוא עבור עמלת הסליקה שחוייבה על ידי חברת האשראי עבור העסקה אותה ביקשת לזכות."
שאלתי האם זה תקין שחברה בהחזר סכום העסקה מגלגלת את עמלת סליקה של העסק אלי?
תודה מראש,
סטס | |
|
|
|
| 6/9/2020 18:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/09/2020 | | שעה: | 18:09:58 |
| שלום רב סטס,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק(טלפון/אינטרנט) או עסקה פרונטלית?
במידה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק אזי' בית העסק לא רשאי לגבות עמלת סליקה אולם, אם העסקה בוצעה פרונטלית, ובית העסק נדרש לשלם עמלת סליקה בגין העסקה המדוברת, אזי' הוא רשאי לגבות את עמלת הסליקה מהצרכן ובתנאי שיציג בפני הצרכן הוכחה על כך.
במידה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק, יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין ואם תתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/9/2020 14:08 |
סטס |
 | | מחבר: | סטס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 14:08:53 |
| תודה רבה על מענה. העסקה בוצעה לפי הבנתי מרחוק בצורה הבאה:
השתתפתי ב webinar ולאחר מכן נכנסתי ללינק אינטרנטי בו הופיעה סכום לתשלום ובו מילאתי את פרטי האשראי שלי ושילמתי על העסקה. לאחר מכן קיבלתי דרך אימייל חשבונית מס קבלה שחתומה דיגיטלית.
אשמח גם להסבר מה זה עסקה פרונטלית (האם הכוונה לעסקה שעושים לדוגמא: בחנות רגילה).
תודה מראש על מענה. | |
|
|
|
| 9/9/2020 13:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2020 | | שעה: | 13:51:48 |
| שלום רב סטס,
מתיאור בפנייתך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בציון הוראות חוק הגנת הצרכן לעניין עסקת מכר מרחוק(סעיף 14ג, 14ה בחוק הגנת הצרכן).
ואם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים.
בעניין שאלתך :
"... אשמח גם להסבר מה זה עסקה פרונטלית (האם הכוונה לעסקה שעושים לדוגמא: בחנות רגילה)..."- אכן, עסקה הנעשית בחנות הינה עסקה פרונטלית. | |
|
|
|
| 6/9/2020 13:39 |
ריקי |
 | | מחבר: | ריקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/09/2020 | | שעה: | 13:39:52 |
| רכשתי חבילת נופש הכוללת לינה, ארוחות, סדנאות, טיולים והרצאות.
שילמתי את מלוא הסכום וכעת 4 ימים לפני היציאה לנופש,
הודיעו לי שעלי להיכנס לביגוד.
דמי הביטול כרגע הם 100 אחוזים.
גם אין צפי שיתקיים אירוע דומה בעתיד, כך שאין אפשרות לדחות את האירוע.
מדובר בסכום של 1400 שח.
מה לעשות? | |
|
|
|
| 6/9/2020 13:48 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/09/2020 | | שעה: | 13:48:34 |
| | עקרונית, את יכולה לדרוש/לתבוע את ההחזר ממי שהדביק אותך. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 9/9/2020 10:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2020 | | שעה: | 10:27:23 |
| שלום רב ריקי,
האם יש לך הוכחה לטענתך?
אם כן, פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך בצירוף הראיה התומכת בטענתך, לאחריו, אם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
מעיין בי |
 | | מחבר: | מעיין בי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 11:38:28 |
| שלום רב
אני מנויה בסטודיו סי
מהסניף נאמר לי כי בעקבות הקורונהקיבלו הוראה מלמעלה שאין שום הקפאות (על אף שבמסגרת רכישת המנוי אומרים שיש x זמן הקפאה), ומי שלא מעוניינת להגיע לסניף יכולה לעבור למנוי אונליין
תודה | |
|
|
|
| 9/9/2020 10:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2020 | | שעה: | 10:03:16 |
| שלום רב מעיין,
מה צוין בהסכם ההתקשרות? האם בהסכם ניתן לבצע הקפאת מנוי? אם כן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בהתאם למוסכם בניכם.
לנוחיותך מצ"ב קישור למידע בעניין תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן המאפשר לצרכנים לבטל מנוי לתקופה קצובה במכון כושר גם לאחר המועדים המפורטים בחוק ומגביל את דמי הביטול שרשאי מכון הכושר לגבות,בקישור שלהלן:
|
|
|
מעיין בי |
 | | מחבר: | מעיין בי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 11:38:03 |
| שלום רב
אני מנויה בסטודיו סי
תודה | |
|
|
|
| 8/9/2020 20:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2020 | | שעה: | 20:06:41 |
| שלום רב מעיין,
|
|
|
| 7/9/2020 18:46 |
אל |
 | |
|
| 8/9/2020 19:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2020 | | שעה: | 19:55:41 |
| שלום רב אדון,
פנייתך הועברה למטפל בתחום. | |
|
|
|
| 6/9/2020 18:16 |
מיטל |
 | | מחבר: | מיטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/09/2020 | | שעה: | 18:16:44 |
| שלום,
רכשתי שעון עשוי טיטניום ברשת תכשיטים מוכרת. השעון היה בשימוש פחות משבועיים (נקנה לפני פחות מחודש) והופיעו עליו סימני שריטות באחת הרצועות. סימנים לא סבירים ביחס לשימוש המועט שנעשה בו. מכיוון שהרשת טוענת כי אין אחריות על הרצועה, הפיתרון שניתן על ידם הוא החלפת הרצועה בתשלום. האם אני זכאית להחלפת המוצר? | |
|
|
|
| 8/9/2020 19:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2020 | | שעה: | 19:52:57 |
| שלום רב מיטל,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם על בית העסק לתקן את הפגם ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך.
לפיכך, במידה שיש ברשותך ראיות המעידות על פגם במוצר אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב בצירוף מסמכים ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/9/2020 11:37 |
מעיין בי |
 | | מחבר: | מעיין בי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 11:37:50 |
| שלום רב
אני מנויה בסטודיו סי
תודה | |
|
|
|
| 8/9/2020 19:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2020 | | שעה: | 19:50:59 |
| שלום רב מעיין,
|
|
|
| 6/9/2020 21:34 |
איליה |
 | | מחבר: | איליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/09/2020 | | שעה: | 21:34:52 |
| | ב26.7 סגרתי עסקה על קניית סלון בחנות רהיתים.שילמתי חצי סכום.לאחר שבעוה המוכר התקשר ועמר שסלון יגיעה אליי יום למחרת.עז שלמתי לו חצי סכום השני.הכל במזומן.סלון לא הגיעה עד היום.מוכר לא עונה לטלפון.היום הלכתי לחנות ובעל חנות עמר שהמוכר הזה שיקר להרבה אנשים.צבר כסף ונעלם.נשאר לי רק דף הזמנה בלי קבלה.ופתק איפה מוכר כתב שקיבל חלק שני מהסכום.הגשתי תלונה עליו למשתרה.חוקרקיבל תלונה,אבל עמר ללכת לבית משפת ולפנות אליכם. | |
|
|
|
| 8/9/2020 19:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2020 | | שעה: | 19:40:01 |
| שלום רב איליה,
היות שאין ברשותך חשבונית המעידה שמחצית מסכום העסקה שולמה(כפי שאת טוענת), יהיה קושי להוכיח את טענתך,דבר העלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית( מילה שלך מול מילה שלו) שבו רק בית המשפט יהיה מוסמך להכריע.
| |
|
|
|
| 6/9/2020 21:26 |
מממ |
 | | מחבר: | מממ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/09/2020 | | שעה: | 21:26:48 |
| שלום רב
מנסה להבין מה אומר החוק כאשר לדוגמא, קונה מוצר, ולאחר יומיים, שלושה, המחיר יורד עקב מבצע.
קרה לי שפניתי למוכרים, ואמרו לי שזה רק במידה ואני מחזירה את המוצר ואז קונה אותו מחדש... האם הדבר נכון או שעלי להיתעקש שיתקנו את המחיר ופשוט יתנו לי את ההפרש? אפילו אם מדובר בזיכוי לאותה חנות?
איך זה עובד בהזמנות באינטרנט? נגיד דוגמא, הזמנתי לפני 5 ימים, קיבלתי לפני 3 ימים והיום יש מבצע נוסף לכמה שעות בלבד. האם בכלל זכותי לבקש מהם לתקן את המחירים ששילמתי לפני 5 ימים ללא צורך בהחזר המוצר וקניתו מחדש? כי בהזמנות באינרנט לפעמים המבצעים שונים ולא יכולה ללכת לחנות להחזיר ולקבל מחיר מעודכן, אלא שעלי כאילו לקנות כפול ואז להחזיר את הישן.
תודה מראש,
בברכה ויום טוב, | |
|
|
|
| 8/9/2020 19:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2020 | | שעה: | 19:15:57 |
| שלום רב גברת,
יש לציין כי המחוקק לא מתערב במחיר שהעוסק נוקב בעסקאות בשני ערוצים (בשיווק מרחוק או בעסקה הנעשית בחנות).
מתיאור בפנייתך, אין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על הדין.
באפשרותך, לפעול בהתאם לזכויות הקיימות לך בחוק הגנת הצרכן, הן בעסקה שנעשית בחנות (תקנות ביטול עסקה) והן בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון), למידע רחב ראי באתר המועצה לצרכנות כדלקמן:
מידע בעניין עסקת מכר מרחוק: https://www.consumers.org.il/category/remote-purchase
מידע בעניין עסקה שנעשית בחנות:
https://www.consumers.org.il/category/deal-annulment-regulations | |
|
|
|
|