| 8/9/2020 14:57 |
לינוי |
 | | מחבר: | לינוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2020 | | שעה: | 14:57:07 |
| הזמנתי בתאריך 13.7 מזנון עם שולחנות לסלון..בתאריך 10.8 המזנון הגיע ללא זכוכית מתאימה ואמרו לי שייצרו לי זכוכית חדשה..מה10.8 ועד היום לא קיבלתי את הזכוכית ורק מורחים אותי בעוד שבוע ועוד כמה ימים.
התקשרתי אליו היום(8.9.20) והוא דחה אותי בעוד שבוע והוא טוען ש"יקר" לשלוח זכוכית ספיישל ואני לא יכול להקציב לו זמנים...
מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 10/9/2020 18:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2020 | | שעה: | 18:51:21 |
| שלום רב לינוי,
אם כך, פני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 8/9/2020 14:25 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2020 | | שעה: | 14:25:25 |
| בתאריך 15.10 אני אמורה להתחתן . ההתחייבות שלי לאולם היא 400 מנות
האולם חזר לעבוד ושלח לנו הודעה שהאירוע יתקיים בהתאם להנחיות, כלומר 150 אורחים ולא בתוך האולם אלה בגן של האולם. אני רוצה לדחות את האירוע לא מתאים לי ההגבלות, בעל האולם רוצה תשלום על דחיית האירוע וכמובן אם אני מבטלת לגמרי גם יעלה לי כסף . הגיוני ? | |
|
|
|
| 10/9/2020 18:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2020 | | שעה: | 18:36:20 |
| שלום רב נוי,
ראשית, לנוחיותיך, מצ"ב המלצות הצוות הבין משרדי לבחינת השפעת הקורונה על חוזים, במשרד המשפטים,בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/publications/reports/corona-contracts-report
שנית, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, אולם אם לא תגיעו להסכמה בניכם,תוכלי לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 31/8/2020 15:33 |
אהרן פפ |
 | | מחבר: | אהרן פפ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2020 | | שעה: | 15:33:27 |
| שלום רב,
רציתי לדעת האם יש הוראות בעניין הפסקה שליחת ילד למעון יום,
במקרה שלי כמה ימים לאחר תחילת המעון (כשלושה ימים) התפנה מקום במעון אחר אשר מתאים לי יותר ומשכך ביקשתי להפסיק לשלוח את ילדי, המעון בתגובה טוען כי עלי לשלם קנס, אציין כי הצעתי להם להביא ילד במקום והם אמרו לי שיש להם רשימת המתנה ארוכה כך שזה לא הבעיה, אציין שמדובר במעון רישמי ממשרד התמ"ת, דבר נוסף השנה לא החתימו אותי על חוזה בעניין המעון אך שלחתי למעון זה כבר שנה שעברה האם זה מחייב אותי גם על השנה.
תודה רבה
אהרן | |
|
|
|
| 3/9/2020 09:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2020 | | שעה: | 09:24:19 |
| שלום רב אהרן,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...דבר נוסף השנה לא החתימו אותי על חוזה בעניין המעון אך שלחתי למעון זה כבר שנה שעברה האם זה מחייב אותי גם על השנה...."- אם כך, כיצד בוצע הרישום של ילדך? האם עיינת בתקנון של המעון?
במידה שאין הסכם התקשרות בניכם המאפשר לבית העסק לגבות קנס יציאה,אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב לבירור העניין.
ואם תתקל בבעיה תנסה לפנות אל משרד העבודה אגף מעונות יום.
| |
|
|
|
| 10/9/2020 15:23 |
אהרן פפ |
 | | מחבר: | אהרן פפ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2020 | | שעה: | 15:23:45 |
| תודה על המענה,
רציתי קודם לדעת האם מבחינת משרד התמת יש מספר ימים שאני חייב להודיע מראש,
בנוסף רציתי לברר ככל ובתקנון מופיע קנס האם יכולים לקנוס למרות שאני מביא ילד חילופי ולא נגרם נזק למעון. | |
|
|
|
| 10/9/2020 18:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2020 | | שעה: | 18:01:27 |
| שלום רב אהרן,
לעניין שאלתך:
"...רציתי קודם לדעת האם מבחינת משרד התמת יש מספר ימים שאני חייב להודיע מראש,..."- עליך לברר זאת מול משרד העבודה והרווחה.
לעניין הצעתך להביא מישהו אחר במקומך, תנסה לברר מול הנהלת המקום (רצוי לעיין בתקנון לפני פנייתך). | |
|
|
|
| 6/9/2020 18:15 |
מיטל |
 | | מחבר: | מיטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/09/2020 | | שעה: | 18:15:07 |
| שלום,
רכשתי שעון עשוי טיטניום ברשת תכשיטים מוכרת. השעון היה בשימוש פחות משבועיים (נקנה לפני פחות מחודש) והופיעו עליו סימני שריטות באחת הרצועות. סימנים לא סבירים ביחס לשימוש המועט שנעשה בו. מכיוון שהרשת טוענת כי אין אחריות על הרצועה, הפיתרון שניתן על ידם הוא החלפת הרצועה בתשלום. האם אני זכאית להחלפת המוצר? | |
|
|
|
| 8/9/2020 19:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2020 | | שעה: | 19:23:47 |
| שלום רב מיטל,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם על בית העסק לתקן את הפגם ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת ערך.
לפיכך, במידה שיש ברשותך ראיות המעידות על פגם במוצר אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב בצירוף מסמכים ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/9/2020 15:30 |
מיטל |
 | | מחבר: | מיטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2020 | | שעה: | 15:30:16 |
| האם זה תקף גם במקרה שאין אחריות על שריטות?
תודה רבה | |
|
|
|
| 10/9/2020 17:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2020 | | שעה: | 17:58:21 |
| שלום רב מיטל,
מה כוונתך בשאלתך?
במידה שאת מעוניינת שנבדוק את פנייתך, פני אל בית העסק בכתב לאחריו הגישי תלונה באתרנו. | |
|
|
|
| 8/9/2020 14:25 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2020 | | שעה: | 14:25:17 |
| בתאריך 15.10 אני אמורה להתחתן . ההתחייבות שלי לאולם היא 400 מנות
האולם חזר לעבוד ושלח לנו הודעה שהאירוע יתקיים בהתאם להנחיות, כלומר 150 אורחים ולא בתוך האולם אלה בגן של האולם. אני רוצה לדחות את האירוע לא מתאים לי ההגבלות, בעל האולם רוצה תשלום על דחיית האירוע וכמובן אם אני מבטלת לגמרי גם יעלה לי כסף . הגיוני ? | |
|
|
|
| 10/9/2020 14:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2020 | | שעה: | 14:57:30 |
| שלום רב נוי,
ראשית, לנוחיותיך, מצ"ב המלצות הצוות הבין משרדי לבחינת השפעת הקורונה על חוזים, במשרד המשפטים,בקישור שלהלן:
שנית, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, אולם אם לא תגיעו להסכמה בניכם,תוכלי לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 7/9/2020 19:28 |
אבי כהן |
 | | מחבר: | אבי כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 19:28:53 |
| שלום,
קיבלתי השבוע 3 חשבוניות על נסיעות בכביש חוצה צפון שבוצעו בתחילת שנת 2019 והלאה כשמצורף אליהם חשבונית נפרדת לתשלום על פיגור בתשלום למרות שזה הפעם הראשונה שהם שולחים את החשבוניות.
התקשרתי אליהם וביקשתי לשלם את החשבוניות ללא הריבית בטענה שלא קיבלתי את החשבוניות בזמן, הם לא מסכימים לוותר על הריבית ולטענתם הם כלל לא חייבים לשלוח את החשבונית אלא זה באחריותי לזכור שנסעתי ולהתקשר אליהם לשלם.
בסופו של דבר כרגע שילמתי רק את הנסיעות ללא הריבית, אבל אני מניח שאם לא אשלם זה יתפתח להוצאה לפועל וכו כשאין לי באמת עם מי לדבר.
מה אפשר לעשות?
תודה רבה | |
|
|
|
| 8/9/2020 18:33 |
אבי |
 | |
|
| 10/9/2020 13:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2020 | | שעה: | 13:47:28 |
| שלום רב אבי,
באפשרותך לשלם ולאחריו לפנות אליהם בכתב בהתאם לקבוע בסעיפים 5,6 בתקנות כביש אגרה (כביש ארצי לישראל) (אכיפת תשלומים), תשנ"ט-1999
בקישור שלהלן:
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/186_004.htm
ואם תבחר לא לשלם, תצטרך להתייעץ עם עו"ד המתמחה בדיני הוצאה לפועל. | |
|
|
|
| 8/9/2020 11:43 |
לקוח |
 | | מחבר: | לקוח (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2020 | | שעה: | 11:43:47 |
| שלום,
הזמנתי טיסה דרך ספק ישראלי. *חברת התעופה ביטלה את הטיסה* עקב הקורונה. הספק טרם החזיר לי את הכסף, אבל במידה וכן - הוא אומר שיגבה 30 דולר עמלה על הטיפול, כי כך רשום בתקנון. בתקנון רשום: "דמי טיפול בהחזרים מלאים המאושר ע"י חברת התעופה - 30 דולר$
האם זה חוקי או שיטת מצליח? חברת התעופה היא זו שביטלה את העסקה, למה אני אמור לשלם על זה?
תודה | |
|
|
|
| 8/9/2020 12:17 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2020 | | שעה: | 12:17:01 |
| | הערה קטנה, לדעתי, התקנון חייב להיות אצלך במייל/מודפס ולא באתר האינטרנט של הספק שאותו הוא יכול לשנות בכל רגע כרצונו. אין לך אותו? לדעתי התקנון באתר לא תקף. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 10/9/2020 13:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2020 | | שעה: | 13:20:31 |
| שלום רב אדון,
אתה מציין כי:
"...*חברת התעופה ביטלה את הטיסה* ..."- האם חברת התעופה הודיעה לך על הביטול ישירות או שמא סוכנות הנסיעות הודיעה לך על ביטול העסקה?
במידה שחברת התעופה הודיעה לך על ביטול הטיסה, עליך לברר אם יש לה נציגות מוסמכת בישראל? ואם כן, לפנות אליה מכח חוק שירותי תעופה, למידע רחב בעניין אתה יכול לקרוא באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight
במידה שאין לחברת התעופה נציגות מוסמכת בישראל באפשרותך לפנות אל סוכנות הנסיעות בכתב בדרישתך.
בנוסף, אתה מציין כי:
"...הוא אומר שיגבה 30 דולר עמלה על הטיפול, כי כך רשום בתקנון..."-האם נשלח אליך תקנון/הסכם בו מופיע המידע הנ"ל?
האם בעת ביצוע העסקה, קיבלת טופס גילוי נאות(בהנחה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) | |
|
|
|
| 8/9/2020 11:19 |
בן |
 | | מחבר: | בן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2020 | | שעה: | 11:19:58 |
| שלום רב,
הזמנתי מקרר שלושה שבועות לפני מעבר דירה מספק.
בעת ההזמנה צוין שיש זמן אספקה של 7 ימי עסקים. קבענו תאריך לאספקה שהינו כ-15 ימי עסקים ממועד ביצוע ההזמנה ונאמר לי שהמוצר יגיע בזמן בהתחייבות.
יום לפני מועד אספקת המקרר בשעה 20:00 פנתה אלי נציגת חברת השילוח, ואמרה שאין אפשרות לבצע את האספקה למחרת. המענה מהחברה התקבל רק בבוקר שבו הייתה אמורה להתבצע האספקה. לבסוף המוצר סופק ב-3 ימים איחור בהם הייתי צריך להסתדר בדירה בסוף השבוע ללא מקרר.
האם ניתן לבקש פיצוי בגין עוגמת הנפש במקרה זה?
תודה | |
|
|
|
| 10/9/2020 10:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2020 | | שעה: | 10:16:35 |
| שלום רב בן,
במידה שנגרם לך נזק מוכח באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב בדרישה לפצות בגין הנזק מכח פקודת הנזיקין.
| |
|
|
|
| 8/9/2020 09:03 |
אופירה |
 | | מחבר: | אופירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2020 | | שעה: | 09:03:33 |
| רכשתי מקרר, לפני תום שנה, שמתי לב שלדלת המקפיא יש רווח בין הגומייה למקפיא עצמו.
הגיע טכנאי "שהמציא" שהרווח נובע מהטיית המקפיא (מה שלא הגיוני, כי גם אם מצמידים את דלת המקפיא לגוף המקרר הרווח עדיין שם).
לאחר שהלך יצרתי קשר עם החברה, שטוענת שאין מה לעשות ושאם אני רוצה גומייה חדשה עליי לרכוש אותה, כי האחריות איננה כוללת גומיה.
האם ייתכן כזה דבר?
| |
|
|
|
| 8/9/2020 10:17 |
אופירה |
 | |
|
| 10/9/2020 09:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2020 | | שעה: | 09:51:20 |
| שלום רב אופירה,
מתי נרכש המוצר?
מתי ביצעת את הפניה לנותן השירות(כמפורט בתעודת האחריות)?
עקרונית, בהנחה שמדובר במוצר שנמצא בשנת אחריות ראשונה, אזי' סעיף 2 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובע כי:
"2. (א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה; נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה."
לפיכך, היה ומדובר במוצר שנמצא בתקופת האחריות הראשונה, יש לפנות אל נותן השירות בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ובמידה שתתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 8/9/2020 07:09 |
שאלה |
 | | מחבר: | שאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2020 | | שעה: | 07:09:12 |
| שלום,
חברת תקשורת לא מוכנה להציע מחיר ללקוח אחד כפי שניתן ללקוח אחר בטענה שנגמר המבצע. שני הלקוחות לקוחות קיימים.לא פורסם אודות ה"מבצע" ולא נשלחו הודעות ללקוחות. האם חוקי? | |
|
|
|
| 10/9/2020 09:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2020 | | שעה: | 09:28:15 |
| שלום רב אדון,
בהנחה שיש לך ראיות התומכות בטענתך תוכל לפנות אל בית העסק בכתב ובמידה שתתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים וכן באפשרותך לפנות אל משרד התקשורת בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/ministry_of_communications | |
|
|
|
| 7/9/2020 19:54 |
נטע |
 | | מחבר: | נטע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 19:54:01 |
| | רכשתי שירות קוסמטי ב10 תשלומים ואכן אישרתי את העסקה ,נשלחה לי קבלה בוואט סאפ הקוסמטיקאית ביקשה שאשאר עסקה ללא החזר וללא ביטול זה היה נראה לי מוזר שאלתי אותה למה זה מנוסח כך אמרה את הרי לא מתכוונת לא להגיע.. משהו לא הרגיש לי בטוח עימה, אבל בכל זאת אישרתי לאחר ייעוץ עם חברות הסתבר ,כי אני יכולה לקבל כמעט את אותם טיפולים במחצית מהסכום מיהרתי לבטל את הרכישה טרם עברו 14 יום עסקים והקוסמטיקאית פשוט אמרה כי זו פעולה לא אפשרית מאחר ומדובר בעסקה בטוחה. פניתי לחברת אשראי אומרים שאין מה לעשות רק בית העסק רשאי לבטל ובגלל שאני לא מסכימה לקבל את השירות אפשר לבטל רק דרכה היא מורחת אותי בסיפורים של ביטול לוקח חודש בנתיים ירד לי כבר תשלום ולאחר חודש אומרת שביטול לוקח 3 חודשיים ושחבל בואי נסתדר בינינו. אני ממש חוששת שהיא מנצלת את הידע שצברה בנושא ושתחייב אותי ואני אשלם פשוט סתם!!! בבקשה מה הן הזכויות שלי? לא ייתכן שאני לא אקבל שירות ואשלם אליו מיותר לציין שלא ידעתי מזה בכלל עסקה בטוחה ושאלתי אותה למה לא היה גילוי נאות היא כאמור אומרת שלא מחוייבת לתת גילוי נאות וזו בעיה שלי אבל בפועל מורחת אותי מה אפשר לעשות ??אני מותשת | |
|
|
|
| 10/9/2020 08:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2020 | | שעה: | 08:29:42 |
| שלום רב נטע,
בפנייתך את מציינת כי:
"... מיהרתי לבטל את הרכישה טרם עברו 14 יום עסקים והקוסמטיקאית פשוט אמרה כי זו פעולה לא אפשרית מאחר ומדובר בעסקה בטוחה..."- האם ביצעת הודעה בכתב?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בשירותי קוסמטיקה ואסתטיקה לרבות טיפולי הסרת שיער, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מסירת חוזה, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
ובמידה שהביטול נעשה לאחר קבלת השירות, אזי' יש לשלם את הערך היחסי בעבור השירות שהתקבל.
ובמידה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובמידה שהביטול נעשה לאחר שהוחל במתן השירות אזי' יש לשלם את הערך היחסי בעבור השירות שהתקבל. | |
|
|
|
| 18/8/2020 13:26 |
אפרת פינקלר |
 | | מחבר: | אפרת פינקלר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2020 | | שעה: | 13:26:43 |
| רכשתי תנור. כשהתקשרתי להפעיל את האחריות, נאמר לי שהאחריות מתחילה מיום הרכישה ולא מיום קבלת המוצר. נשמע לי לא הגיוני בעליל.
מה אומר החוק?
תודה | |
|
|
|
| 20/8/2020 23:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2020 | | שעה: | 23:20:39 |
| שלום רב אפרת,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
מה מופיע לך בתעודת האחריות - האם יש חובת התקנה/הדרכה?
עקרונית, סעיף 5 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי:
"5(א) חיובי היצרן לפי תקנות אלה מתחילים עם מסירת הטובין בפועל לצרכן.
(ב) קבע היצרן חובת התקנה או הדרכה, תחל תקופת האחריות במועד סיום ההדרכה או ההתקנה, לפי המאוחר, ובלבד שעד למועד התקנת הטובין לא עשה הצרכן שימוש בטובין שנמסרו לו והטובין נשמרו בתנאים ראויים העונים לדרישות היצרן." | |
|
|
|
| 7/9/2020 13:50 |
מרגריטה |
 | | מחבר: | מרגריטה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 13:50:05 |
| שלום,
המקרה שלי הוא שנרשמתי לקורס מקוון. לא התחלתי את הקורס ולא לקחתי שום שיעור או משהו. התקשרתי שוב ושוב כדי לומר שאני רוצה לבטל את זה. הם לא רצו שאני אבטל. הם הסבירו לי שמדיניות הביטול היא שאם אני מתחילה או אלמד בשיעורים אני כבר לא יכולה לבטל. (לא למדתי שיעורים, לא התחלתי את הקורס ולא עברו 14 יום מאז שנרשמתי לקורס) בסופו של דבר שכנענו בלחץ לא לבטל. אבל אני עדיין רוצה לבטל (עדיין לא לקחתי שיעור אחד. לא עשיתי שום דבר מאותו קורס) עכשיו האיש לא רוצה לבטל את הקורס והוא רוצה לקחת את מלוא הסכום עבור הקורס. מה אתם חושבים? מה אני יכולה לעשות? אין לי בעיה אם יש אחוז לשלם, נניח 5% זה נורמלי, אבל הסכום המלא? למה? זה באמת נראה לי מאוד לא הוגן. אני אם חד הורית והכסף הזה מייצג אוכל עבור הבן שלי ואת שכר הדירה לבית שלי. ניסיתי ליצור קשר עם סוכנות הגנת הצרכן הזו והם לא עונים לי. מה אני יכולה לעשות? אנא עזרו לי, עזרו לי. אני יודע על הלב הטוב של העם הישראלי (אני מאמין בזה). אני עולה חדשה ואני לא ממש מבינה איך המדינה עובדת. אם אתם יכולים לעזור לי אודה לכם. בבקשה תעזור לי. לו יודעת בידיוק מה לעשות.
תודה,
מרגהריטה
| |
|
|
|
| 9/9/2020 20:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2020 | | שעה: | 20:25:36 |
| שלום רב מרגריטה,
על מנת לבדוק את זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן אבקש לשאול מספר שאלות:
1. מהו התאריך בו בוצעה העסקה? כיצד נוצר הקשר בניכם(פרסום באינטרנט או בעיתון?)? במידה שנעשתה העסקה במכר מרחוק(טלפון/אינטרנט) ביוזמת בית העסק, האם נמסר לך טופס גילוי נאות, בו מפורטים כל פרטי העסקה, פרטי בית העסק, פרטים בדבר הזכות לבטל את העסקה, מחיר השירות, אמצעי תשלום ועוד?
2. מתי ביקשת לבטל את העסקה(תאריך)?
3. מהו המועד לקבלת השירות(תאריך)?
4. האם יש לך הוכחה לבקשתך לבטל את העסקה? | |
|
|
|
| 8/9/2020 12:14 |
שירה |
 | |
|
| 9/9/2020 20:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2020 | | שעה: | 20:22:26 |
| שלום רב שירה,
המענה הטלפוני לקבלת יעוץ משפטי פתוח מהשעה 10:30 ועד השעה 12:30.
את מוזמנת להעלות את שאלתך כאן- בפורום או שתנסי להתקשר למענה הטלפוני,שוב בשעות פעילותו. | |
|
|
|
| 8/9/2020 20:19 |
מעין |
 | | מחבר: | מעין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2020 | | שעה: | 20:19:13 |
| שלום רב,
רצית להתייעץ,
אני אמורה להתחתן באולם אירועים באמצע אוקטובר, כרגע לפי המתווה הנוכחי האולם השיג אישור מסעדה וניתן להתחתן שם אך ללא ריקודים.
כרגע אני לא יודעת מה קורה עם הקורונה במיוחד עכשיו שיש עליה בתחלואה ומפחדת ששוב יבטלו את ההתקהלות עד מועד החתונה, אני לא רוצה לחיות עם הסטרס הזה שיכולים לבטל לי את החתונה שבוע לפני.
החוזה שלי מותנה טעימות והיו אמורות להיות טעימות במרץ בקיטריינג ספציפי ואז בסגר של הקורונה הראשון הקייטרינג הפסיק לעבוד עם האולם והחליפו לקייטרינג אחר(אחר ממה שכתוב בחוזה). קבענו ליולי טעימות עם הקייטרינג החדש ואז שוב היה איסור התקהלות ושוב ביטלו לנו את הטעימות.
כרגע אנחנו במצב שחודש לפני ועדיין לא טעמנו את האוכל.
מבחינת סעיפי ביטול בחוזה אנחנו אמורים בשלב זה לשלם 35% מהמחיר של האירוע בגלל שלטענתם אנחנו מפרים חוזה.
השאלה האם אנחנו באמת אלו שמפרים את החוזה? כי
א. החוזה מותנה בטעימות ואנחנו כמעט חודש לפני החתונה ועדיין לא קבעו לנו טעימות ( ורק אחרי שהתקשרנו שברצונינו לבטל הם אמרו כי אפשר לקבוע לנו טעימות עכשיו).
ב. החוזה שאנחנו חתומים עליו הוא עם קייטרינג אחר - קייטרינג שהייתי בטוחה שהוא מעולה עקב ביקורות של אנשים שאני מכירה.
ג. אנחנו חתומים בחוזה על תפריט בסגנון בופה ובגלל הקורונה זה מחוייב להיות הגשה לשולחן.
ד. חתמתי חוזה על אירוע - אירוע הכולל ריקודים כמובן ולא יהיה לי את זה.
ה. אני חיה בחשש שאוקטובר שוב יהיה סגר.
תודה על המענה. | |
|
|
|
| 9/9/2020 18:25 |
מעין |
 | |
|
| 9/9/2020 18:25 |
מעין |
 | |
|
| 9/9/2020 20:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2020 | | שעה: | 20:19:27 |
| שלום רב מעין,
באפשרותכם לשקול את הצעת בית העסק ואם אינכם מסכימים להצעה, תוכלו לפנות אל בית העסק בכתב תוך נימוק סירובכם, ובמידה שלא תגיעו להסכמה בניכם אזי' תוכלו לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין.
לנוחיותך, מצ"ב המלצות הצוות הבין משרדי לבחינת השפעת הקורונה על חוזה, במשרד המשפטים, בקישור שלהלן:
| |
|
|
|
| 7/9/2020 19:53 |
נטע |
 | | מחבר: | נטע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 19:53:46 |
| | רכשתי שירות קוסמטי ב10 תשלומים ואכן אישרתי את העסקה ,נשלחה לי קבלה בוואט סאפ הקוסמטיקאית ביקשה שאשאר עסקה ללא החזר וללא ביטול זה היה נראה לי מוזר שאלתי אותה למה זה מנוסח כך אמרה את הרי לא מתכוונת לא להגיע.. משהו לא הרגיש לי בטוח עימה, אבל בכל זאת אישרתי לאחר ייעוץ עם חברות הסתבר ,כי אני יכולה לקבל כמעט את אותם טיפולים במחצית מהסכום מיהרתי לבטל את הרכישה טרם עברו 14 יום עסקים והקוסמטיקאית פשוט אמרה כי זו פעולה לא אפשרית מאחר ומדובר בעסקה בטוחה. פניתי לחברת אשראי אומרים שאין מה לעשות רק בית העסק רשאי לבטל ובגלל שאני לא מסכימה לקבל את השירות אפשר לבטל רק דרכה היא מורחת אותי בסיפורים של ביטול לוקח חודש בנתיים ירד לי כבר תשלום ולאחר חודש אומרת שביטול לוקח 3 חודשיים ושחבל בואי נסתדר בינינו. אני ממש חוששת שהיא מנצלת את הידע שצברה בנושא ושתחייב אותי ואני אשלם פשוט סתם!!! בבקשה מה הן הזכויות שלי? לא ייתכן שאני לא אקבל שירות ואשלם אליו מיותר לציין שלא ידעתי מזה בכלל עסקה בטוחה ושאלתי אותה למה לא היה גילוי נאות היא כאמור אומרת שלא מחוייבת לתת גילוי נאות וזו בעיה שלי אבל בפועל מורחת אותי מה אפשר לעשות ??אני מותשת | |
|
|
|
| 9/9/2020 20:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2020 | | שעה: | 20:06:21 |
| שלום רב נטע,
בפנייתך את מציינת כי:
"... מיהרתי לבטל את הרכישה טרם עברו 14 יום עסקים והקוסמטיקאית פשוט אמרה כי זו פעולה לא אפשרית מאחר ומדובר בעסקה בטוחה..."- האם ביצעת הודעה בכתב?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בשירותי קוסמטיקה ואסתטיקה לרבות טיפולי הסרת שיער, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מסירת חוזה, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
ובמידה שהביטול נעשה לאחר קבלת השירות, אזי' יש לשלם את הערך היחסי בעבור השירות שהתקבל.
ובמידה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובמידה שהביטול נעשה לאחר שהוחל במתן השירות אזי' יש לשלם את הערך היחסי בעבור השירות שהתקבל. | |
|
|
|
| 7/9/2020 15:10 |
גאיה |
 | | מחבר: | גאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 15:10:29 |
| שלום,
לפני כמה ימים רכשתי שמלה ברשת מסוימת אך אני רוצה להחליפה יש לי קבלה אך הסרתי את התוית לא עשיתי שימוש במוצר כלל, באתי להחליפה אך נאמר לי שם כי הסרתי את התוית איני יכולה להחליפה האם כך הדבר? | |
|
|
|
| 9/9/2020 18:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2020 | | שעה: | 18:42:28 |
| שלום רב גאיה,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
מה המדיניות של בית העסק?
עקרונית, סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן קובע כי על בית העסק להציג שילוט מדיניות החזרת טובין, בחנות,במקום בולט.
לפיכך, עליך לעיין בשילוט מדיניות של בית העסק לעניין ההחלפה, האם צוין כי ההחלפה מותנת בכך שתווית המחיר לא תוסר, אם כן, אין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על הדין.
אולם, במידה שבית העסק לא הציג שילוט מדיניות החזרת טובין בבית העסק, אזי' הדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, ולפיכך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ואם תתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 9/9/2020 19:37 |
גאיה |
 | | מחבר: | גאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2020 | | שעה: | 19:37:43 |
| שלום רב
המוצר נרכש לפני כשבועיים בחנות אין שלט שאומר שלא יתקבל מוצר להחלפה ללא תוית אך בקבלה כן מופיע שמוצר לא יוחלף ללא תוית | |
|
|
|
| 9/9/2020 19:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2020 | | שעה: | 19:52:28 |
| שלום רב גאיה,
היות שנמסר לך מידע בדבר מדיניות החזרת טובין בחנות, באמצעות הקבלה, אזי' יהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
במידה שיש לך ראיה המוכיחה כי בית העסק לא מציג שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
| |
|
|
|
| 7/9/2020 19:45 |
חייים |
 | | מחבר: | חייים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 19:45:10 |
| שלום
הזמנתי מזרונים מיצרן ישראלי
מועד האספקה מבולבל,ממש לא ברור,רשומים 3 מועדים שונים ובצורה מבולבלת.
בכל אופן,הם התקשרו זמן רב לפני תום התקופה והודיעו לי "אפשר לבוא לאסוף"
תאמתי אתם יום ושעה
לקחתי חופש מהעבודה כי טווח השעות,והמיקום של המפעל מאלצים זאת.
יום לפני מועד האספקה,אחר הצהרים מתקשרים מהמפעל "אל תבוא לא מוכן" האם ההודעה הזאת תקפה והרי נגרם לי נזק כי סגרתי כבר חופש בעבודה? | |
|
|
|
| 9/9/2020 19:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2020 | | שעה: | 19:44:23 |
| שלום רב חיים,
האם נקבע מועד אספקת המוצר לביתך או שסיכמת שתגיע לאסוף את המוצר?
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
בפנייתך אתה מציין כי:
"... הם התקשרו זמן רב לפני תום התקופה והודיעו לי "אפשר לבוא לאסוף"
תאמתי אתם יום ושעה..."- עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם לעניין מועד אספקת המוצר ובהתאם לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ולאחריו הגש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים.
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר.
| |
|
|
|
| 7/9/2020 15:57 |
אבי פ |
 | | מחבר: | אבי פ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 15:57:46 |
| | שלום וברכה בתאריך ה 1/9 סגרנו חופשה בצימר בצפון הארץ לתאריכים ה13-15/9 בתאריך ה 3/9 התקשרתי להודיע שברצוני לבטל את החופשה מסיבות אישיות נאמר לי על ידי בעלי הצימר שאין באפשרותי לבטל כי הם בכל מקרה ייגבו ממני את כל הסכום רציתי לדעת מה עלי לעשות כרגע הם עומדים על כך שאו שנבוא או שבכל מקרה הם ייגבו ממני את כל הסכום סכום לא מבוטל של 3000₪ השאלה היא מה עלי לעשות ובאיזה צד החוק??? | |
|
|
|
| 9/9/2020 19:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2020 | | שעה: | 19:33:27 |
| שלום רב אבי,
כיצד בוצעה העסקה?
האם קיבלת טופס גילוי נאות, כמתחייב בעסקת מכר מרחוק(ככל שהעסקה נעשתה בשיווק מרחוק, ביוזמת בית העסק ללא נוכחות משותפת של הצדדים)?
עקרונית,בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בשירות- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי הודעת הביטול לא ייעשה "... בתוך שבעה ימים שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן;" הכל כקבוע בסעיפים 14ג,14ג(ד), 14ה בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, היעדר מסירת טופס גילוי נאות, כמתחייב בחוק עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, היות שהודעת הביטול נעשה לדבריך,ביום 3.9.20 כאשר מועד קבלת השירות נקבע ליום 13.9.20 מכאן שהודעת הביטול, במקרה המתואר נעשתה בתוך שבעה ימים (שאינם ימי מנוחה, שבת), על כן, לא תקום לך זכות לבטל את העסקה מכח חוק הגנת הצרכן ויהיה עליך לפעול בהתאם למוסכם בניכם.
| |
|
|
|
| 7/9/2020 15:33 |
מתן |
 | | מחבר: | מתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2020 | | שעה: | 15:33:33 |
| | היי אני כבר שבוע וחצי מנסה לבטל עסקה וביטול ההתקשרות עם TL פיננסים והם פשוט מורחים אותי. העסקה התבצעה לפני שבוע וחצי ועוד כמה ימים עוברים ה14 ימים של האפשרות לביטול העסקה מה אני יכול לעשות כדי לקבל את הכסף שלי חזרה | |
|
|
|
| 9/9/2020 19:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2020 | | שעה: | 19:14:42 |
| שלום רב מתן,
על מנת לבדוק את זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן, אשמח אם תענה על מספר שאלות :
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון שנעשית ביוזמת בית העסק) או עסקה שבוצעה בבית העסק?
במידה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק, האם קיבלת טופס גילוי נאות, כמתחייב בסעיף 14ג בחוק הגנת הצרכן(במסמך יופיע פרטי בית העסק, פרטים על השירות, מחיר, אמצעי תשלום, פרטים בדבר זכות הצרכן לבטל את העסקה ועוד)?
בפנייתך אתה מציין כי:
"היי אני כבר שבוע וחצי מנסה לבטל עסקה ..."- האם שלחת הודעת ביטול אל בית העסק? | |
|
|
|
|