| 16/9/2020 11:39 |
תמר |
 | | מחבר: | תמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2020 | | שעה: | 11:39:17 |
| אם קיימת הזמנה רשומה על גבי קבלה מול בית עסק, אך בפועל לא בוצעה כל חיוב קודם או עתידי מול חברת האשראי (נבדק מול חברת אשראי),האם משמעו שהעסקה מבוטלת מבחינה חוקית?
| |
|
|
|
| 21/9/2020 10:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/09/2020 | | שעה: | 10:00:24 |
| תמר שלום רב,
לכאורה, כאשר לא בוצע חיוב, הרי שבית העסק לא העביר את החיוב לחברת האשראי ומכאן שהעסקה בוטלה.
אך על פניו, יכול בית העסק בעתיד להעביר את העסקה לחיוב, ועל כן, היה ואת חוששת, יש לנסות ולקבל אסמכתא מבית העסק על ביטול העסקה, או לחלופין, לדאוג להעביר לבית העסק פנייה בכתב, בה את מתעדת את המקרה, ומציינת כי למיטב הבנתך, העסקה בוטלה. | |
|
|
|
| 21/9/2020 10:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/09/2020 | | שעה: | 10:02:46 |
| שלום רב תמר,
עליך לפנות אל בית העסק לבירור העניין ואם העסקה בוטלה מומלץ שיהיה לך תיעוד לכך(מכתב מבית העסק).
| |
|
|
|
| 16/9/2020 09:38 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2020 | | שעה: | 09:38:28 |
| במקרה נודע לי שקיים חוב אצל עו"ד מטעם חברת תקשורת (כשביקתי שירותיה המחודשים), ובפנייתי אליה בטלפון סרבו להשיבני לגופו ,איך נוצר חוב, ומה הוא בנוי אלא רק שאלו :"רוצה או לא רוצה לשלם". בינתיים הפכו את החוב לקופת חסכון ומחכים שיצמח יותר מ 1200 שח דהיום.
מה אני יכולה לעשות מועיל? | |
|
|
|
| 21/9/2020 09:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/09/2020 | | שעה: | 09:37:20 |
| שלום רב אלי,
באפשרותך לשלם את החוב ולאחר מכן לפנות אל בית העסק לבירור העניין.
או שתתייעצי מול עו"ד המתמחה בהוצאה לפועל על מנת לברר בעניינך(שתכיני את עצמך למקרה שבית העסק יפתח כנגדך הליך בהוצאה לפועל). | |
|
|
|
| 16/9/2020 09:16 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2020 | | שעה: | 09:16:52 |
| אהלן
1. בדיקת ראיה ומשקפי ראיה לא באריזתם המקורית, אלא אלו שיש במעמדים של הרשתות, האם חלות עליהם תקנות ביטול עסקה או לא ?
2. אם מדובר בבדיקה לא מקצועית ופגם במשקפיים, מהי המסגרת המשפטית? (אני לא יודע מה מדיניות החזרת מוצר, לא פרסמו)
תודה רבה | |
|
|
|
| 21/9/2020 09:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/09/2020 | | שעה: | 09:29:54 |
| שלום רב דוד,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...אם מדובר בבדיקה לא מקצועית ופגם במשקפיים,..."- לא ברורה שאלתך.
לעניין שאלתך הראשונה- תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) לא חלות על משקפיים.
לעניין טענתך להיעדר שילוט מדיניות החזרת טובין- סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציג שילוט מדיניות החזרת טובין ובלבד שלא מדובר במוצר פגום,
במידה שלא קיים שילוט, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב ואם תתקל בבעיה, תנסה להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 15/9/2020 07:55 |
מנחם הנזלמן |
 | | מחבר: | מנחם הנזלמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2020 | | שעה: | 07:55:16 |
| רכשנו מדיח כלים חדש (וראשון) בשעה טובה. הטכנאי שהגיע התברר כאיש מכירות לא רע והצליח בנוסף להתקנה למכור לנו גם מגן נחשולי מתח ומגנט לטיהור המים.
מיד כשיצא הטכנאי מהדירה עשיתי מספר בירורים והחלטתי שאין לי צורך במוצרים הנלווים שנמכרו לי על ידי הטכנאי (יש לי מגן נחשולי מתח זהה במחסן ובשיבר הראשי של הבית מותקן סנן אוסמוזה הפוכה). חשוב לציין שהמוצרים נותרו חדשים שכן המדיח הופעל חשמלית בלבד עקב בעיות בתשתית הביוב בדירה.
מיד ניתקתי והחזרתי את המוצרים לאריזתם המקורית והתקשרתי לחברה שסיפקה את השירות כדי להודיע להם שברצוני לבצע ביטול עסקה. נאמר לי על ידי הנציגה שהפניה שלי התקבלה ועוברת להמשך טיפול.
קראתי באתר שאני זכאי לבצע ביטול עסקה מ-2 סיבות עיקריות:
- על החשבונית לא הופיעו תנאי ביטול העסקה
- מוצר שנפתח לצורך הדגמה על ידי טכנאי לא נחשב למוצר שהיה בשימוש (המדיח לא יכול היה להיות בשימוש עקב בעיות התשתית)
מה עלי לעשות כדי להמנע מסחבת ומניסיון לעקוף את החוק על ידי החברה שסיפקה לי את השירות? האם די בכך שביצעתי את שיחת הטלפון (כשעה לאחר ההתקנה) כדי לקבע את זכותי לביטול העסקה? | |
|
|
|
| 15/9/2020 07:57 |
מנחם הנזלמן |
 | | מחבר: | מנחם הנזלמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2020 | | שעה: | 07:57:30 |
| | חשוב לציין שכל האירוע התרחש אתמול, ה-14/09/2020 בביתי. | |
|
|
|
| 16/9/2020 14:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2020 | | שעה: | 14:39:31 |
| שלום רב מנחם,
מתיאור בפנייתך עולה כי מדובר בעסקת רוכלות ומשכך, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, במוצר - מיום עשיית ההסכם עד ארבעה-עשר ימים מיום מסירת הנכס או מיום קבלת הפרטים שרוכל חייב למסור לצרכן, המאוחר מבניהם, ללא דמי ביטול, ובלבד שלא מדובר בטובין פסידים, הכל כקבוע בסעיפים 14(א)(1),14(ג) בחוק הגנת הצרכן.
יצוין כי סירוב בית העסק לבטל את העסקה(בהנחה שאתה עומד בתנאים הקבועים בדיו) מקנה לך הזכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח כקבוע בסעיף 31א(א)(3)בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, בהנחה שלא מדובר במוצר פסיד(מתכלה) אזי' באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ותתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 21/9/2020 00:31 |
מנחם הנזלמן |
 | | מחבר: | מנחם הנזלמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/09/2020 | | שעה: | 00:31:59 |
| פניתי לבית העסק בטלפון ובדואר אלקטרוני בבקשה לבצע ביטול עסקה והם טוענים שהבקשה בטיפול. כמה זמן הוא זמן סביר להמתין לטיפול בבקשת ביטול עסקה שכזו?
אינני רוצה לפגוע בעסק וכמובן שלא להטריד אתכם בתלונה בתוך פרק זמן שנחשב לסביר לטיפול בביטול עסקה בתקופת חגים + קורונה. | |
|
|
|
| 21/9/2020 08:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/09/2020 | | שעה: | 08:56:21 |
| שלום רב מנחם,
סעיף 14(ב)(1) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(1) ישיב העוסק לצרכן את התמורה ששילם;...הצרכן ישיב לעוסק את הנכס נושא העסקה בהעמדתו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לצרכן..."" מכאן, שיהיה עליך לפנות אל בית העסק בכתב בציון הוראות הדין. | |
|
|
|
| 21/9/2020 09:06 |
מנחם הנזלמן |
 | | מחבר: | מנחם הנזלמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/09/2020 | | שעה: | 09:06:22 |
| תשובתכם אינה ברורה לי.
המוצרים שניהם עומדים לרשות בעל העסק עוד מיום ביצוע העסקה. הודעתי לבעל העסק בכתב (דואר אלקטרוני) ובטלפון (השיחה מוקלטת ושמורה) על בקשתי לבצע ביטול עסקה.
שאלתי היא כמה זמן הוא זמן סביר להמתין לביטול העסקה. בנוסף, בהמשך לתשובתכם הקודמת, האם לדעתכם מומלץ לשלוח גם הודעה בדואר רשום? | |
|
|
|
| 16/9/2020 07:59 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2020 | | שעה: | 07:59:51 |
| ברשותי מיטה שרכשתי, עם אחריות.
עקב חלק שהתקלקל במיטה, הזמנתי טכנאי מהשירות.
השירות הודיע שהם יכולים להגיע רק ביום שלישי ( זה היום שהם באיזןר) ורק בשעות מסויימות, לכן נאלצנו להיעדר מהעבודה. כשהטכנאי הגיע אף על פי שהבהרתי להם את הבעיה מראש הוא טען שאין ברשותו את החלק המתאים והעביר את העניין לחברה.
בפעם השניה, שוב התבקשתי להיות ביום שלישי בלבד בבית בין אחת לחמש, הגיע טכנאי אחר ושוב טען שאין ברשותו את החלק המתאים, למרות שהתרעתי על כך מראש.
בשני המקרים נאלצנו להפסיד חצי יום עבודה.
הטכנאי יצא ואמר שיעביר זאת הלאה.
מה החוק אומר לגבי מקרה כזה? יש לציין שעל החלק אני אצטרך לשלם וגם על הביקור. | |
|
|
|
| 21/9/2020 08:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/09/2020 | | שעה: | 08:31:04 |
| שלום רב שרית,
במידה שיש לך ראיה לנזק מוכח(הפסד יום עבודה) באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך דרישתך לפיצוי בגין הנזק שנגרם לך.
לעניין היעדר התיקון מצד בית העסק- עליך לפנות אל בית העסק לאחריו באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 15/9/2020 18:37 |
יונתן בן דהן |
 | | מחבר: | יונתן בן דהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2020 | | שעה: | 18:37:06 |
| קניתי מכונת כביסה באתר סלטק: https://www.cell-tec.co.il/
היום התקשרו להודיע לי על ביטול העיסקה, אחרי שבוע של המתנה, ולקראת החגים/סגר, בגלל שכתבתי ביקורת שלילית בזאפ.
הנה הסיפור:
ביום שני הזמנתי מכונת כביסה מהאתר שלהם, לאחר שהתקשרתי לוודא לפני שיש להם אותה במלאי, שהיא תגיע תוך 7 ימי עסקים (כמו שכתוב באתר), ושזה כולל התקנה של טכנאי.
לאחר שבוע (4 ימי עסקים), שלחתי להם הודעה לבירור מה קורה עם המשלוח (אף אחד לא יצר איתי קשר). יום למחרת חזרו אלי, ואמרו שידברו עם השליח.
השליח יצר קשר ואמר שהמכונה תגיע רק ביום חמישי (8 ימי עסקים אחרי ההזמנה), אבל הבנו שיש לחץ עם החגים והמשכנו הלאה (אנחנו בלי מכונה כבר תקופה), וזאת למרות שאני במילואים ושני תצטרך לקחת יום חופש כדי להיות בית שהמשלוח מגיע.
לאחר דיבור נוסף עם השליח, נודע לנו שהמכונה לא מגיע עם טכנאי, שצריך לקבוע איתו בנפרד.
מיותר לציין שהטכנאי יכל להגיע רק שבוע לאחר מכן, אבל הוצע לנו כאלנטרנטיבה להתקין את המכונה לבד עם סרטון הדרכה (אמיתי).
לאחר כל הבלאגן הזה, וההבהנה שהחנות לא הייתה שקופה איתנו, ולא סיפקה את כל הפרטים (מה לא עושים בשביל עוד מכירה), החלטתי לכתוב להם ביקורת שלילית בזאפ עם תיאור המקרה.
מסתבר שהם נעלבו עמוקות, היום התקשר אלי נציג מהחברה (מנהל/בעלים?) ואמר שהוא מבטל את העסקה והמשלוח.
בגלל שבסלטק לא יודעים לקבל ביקורת, אנחנו תקועים בלי מכונת כביסה, ועכשיו לקראת הסגר/חגים זאת בעיה.
זה גורם לנו להפסד כספי - שני לקחה יום חופש, אנחנו צריכים לשלם לשירות כביסה חיצוני, שלא לדבר על השעות בטלפון איתם ועם המוביל.
יש פה עילה?או לבלוע את הצפרדע ולהמשיך הלאה? | |
|
|
|
| 17/9/2020 20:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2020 | | שעה: | 20:47:21 |
| שלום רב יונתן,
בפנייתך אתה מציין כי:
"... שהיא תגיע תוך 7 ימי עסקים (כמו שכתוב באתר), ושזה כולל התקנה של טכנאי...השליח יצר קשר ואמר שהמכונה תגיע רק ביום חמישי (8 ימי עסקים אחרי ההזמנה), אבל הבנו שיש לחץ עם החגים והמשכנו הלאה..."- עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, במוצר-מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5$ או 100 ש"ח ונמוך מבניהם ובמידה שהביטול נעשה עקב היעדר אספקת המוצר במועד שסוכם, אזי' הביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול.
בנוסף, היה ונגרם לכם נזק מוכח כפי שאתה מתאר:"...זה גורם לנו להפסד כספי - שני לקחה יום חופש, אנחנו צריכים לשלם לשירות כביסה חיצוני, שלא לדבר על השעות בטלפון איתם ועם המוביל..." באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב בדרישה לפיצוי בגין נזק מוכח שנגרם לך.
לעניין קביעת מועד להגעתו של טכנאי-עקרונית, סעיף 4 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה )קובע כי:
"4. (א) דרש יצרן כתנאי להפעלת טובין ביצוע התקנה על ידו, תכלול האחריות שנתן לטובין גם אחריות להתקנה ובלבד שההתקנה בוצעה על ידי היצרן או מי מטעמו."
לפיכך, במידה שלא קיבלתם מידע מפורט בעניין העסקה המדוברת(לא נמסר טופס גילוי נאות) הרי שהדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן ולכן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 15/9/2020 18:36 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2020 | | שעה: | 18:36:01 |
| ביטלתי הפלגה דרך חברת נסיעות האם התקנה של הוראת שעה חלה על שייט ובתי מלון ברגע שרוצים לבטל , חברת הנסיעות טוענת שאני צריך להמתין 90 ימים להחזר כספי עבור הפלגה למרות שלא הזמנתי טיסה דרכם וחוק ביטול עסקה מחייב אותם בהחזר תוך 14 ימים ??
והאם אפשר לקבל מהמעוצה מכתב רשמי עבור השאלה בכתב שאני אוכל לפנות אליהם בדרישה לזיכוי מידי ?. | |
|
|
|
| 17/9/2020 20:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2020 | | שעה: | 20:23:35 |
| שלום רב אלי,
עקרונית, חוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012 חל על חברות התעופה.
בפנייתך אתה מציין כי:
"...חברת הנסיעות טוענת שאני צריך להמתין 90 ימים להחזר כספי עבור הפלגה..."- האם בדקת אם ישנה התייחסות בהסכם ההתקשרות בניכם או בתקנון החברה? אם לאו, אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב על מנת לברר מכח מה עליך להמתין 90 ימים להחזר כספי?
במידה שתתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 15/9/2020 15:28 |
כפיר |
 | | מחבר: | כפיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2020 | | שעה: | 15:28:30 |
| שלום רב.
רכשתי מנוי שנתי ברשת חדרי כושר.
בתקופת הקורונה הרשת סגרה (בתקופות הסגר) את המכון בו אני מתאמן, והודיעה חד צדדית כי המנוי יוקפא בכל אחד מהסגרים שהיו, ובמקביל המשיכה לחייב את כרטיס האשראי שלי מידי חודש בחודשו גם בחודשים בהם חדר הכושר היה סגור לחלוטין לכל אורך החודש (חודשים בהם לא קיבלתי כלל תמורה עבור החיוב בו חויבתי בניגוד לכל היגיון).
כמה בעיות שעולות להבנתי מעצם ההקפאה החד צדדית-
1. ההקפאה בוצעה מבלי שניתנה לי הזכות לבחור בעצמי האם אני מעוניין באי חיוב או הקפאה, כמובן שהייתי מעדיף אי חיוב (יחסי לתקופות בהן חדר הכושר היה סגור) ואני מאמין שכך גם מרבית הלקוחות.
2. אדגיש שהמנוי שלי הינו מנוי שנתי, כך שעצם ההקפאה החד צדדית בעצם מחייבת אותי וכופה עליי להמשיך את החוזה עם חדר הכושר מעבר לשנה, מבלי שנתתי מראש את הסכמתי לכך, בניגוד לרצוני ובניגוד לחוזה בינינו שנכרת לשנה בדיוק.
האם הדבר תקין?
| |
|
|
|
| 17/9/2020 20:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2020 | | שעה: | 20:16:50 |
| שלום רב כפיר,
בפנייתך אתה מציין כי:
"... ההקפאה בוצעה מבלי שניתנה לי הזכות לבחור בעצמי האם אני מעוניין באי חיוב או הקפאה, כמובן שהייתי מעדיף אי חיוב..."- האם עיינת בהסכם ההתקשרות בניכם, אם לאו, אני מציעה כי תעיין בהסכם בניכם ולאחריו פנה אל בית העסק לבירור הנקודות שהעלית.
במידה שתתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 15/9/2020 16:20 |
א.א |
 | | מחבר: | א.א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2020 | | שעה: | 16:20:45 |
| שלום רב
חתמתי על הסכם עם יועץ עסקי הכולל סעיף שאומר שבכל מקרה של ביטול יוחזרו 50 אחוזמהסכום, גם אם הביטול ייעשה לאחר יום.
כעבור 8 ימים בעקבות חוסר חיבור וחוסר אמון ביועץ העסקי, עקב התנהלות שלו. החלטתי לבטל את העסקה.
האם הוא רשאי לגבות 50 אחוז או שיש חוק המגביל את גובה דמי הביטול.
החוזה כלל שירות של יעוץ למשך חצי שנה בגובה של 50 אלף שח + קורס דיגיטלי בשווי 7 אלף שח.
היועץ דורש לשלם לו 25 אלף שח בטענה שכך כתוב בחוזה. חתמתי על החוזה מרצון אבל רק ךאחר תחילת הליווי הבנתי שאני לא מעוניינת להיות בתהליך עם אדם שאין לי אמון בו.
תודה מראש | |
|
|
|
| 17/9/2020 20:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2020 | | שעה: | 20:11:29 |
| שלום רב גברת,
המועצה לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
היות שמפנייתך עולה כי מדובר בעסקה בין שני עוסקים הרי שאנו מנועים מלסייע לך.
| |
|
|
|
| 15/9/2020 15:29 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2020 | | שעה: | 15:29:17 |
| ברשותי מיטה שרכשתי, עם אחריות.
עקב חלק שהתקלקל במיטה, הזמנתי טכנאי מהשירות.
השירות הודיע שהם יכולים להגיע רק ביום שלישי ( זה היום שהם באיזןר) ורק בשעות מסויימות, לכן נאלצנו להיעדר מהעבודה. כשהטכנאי הגיע אף על פי שהבהרתי להם את הבעיה מראש הוא טען שאין ברשותו את החלק המתאים והעביר את העניין לחברה.
בפעם השניה, שוב התבקשתי להיות ביום שלישי בלבד בבית בין אחת לחמש, הגיע טכנאי אחר ושוב טען שאין ברשותו את החלק המתאים, למרות שהתרעתי על כך מראש.
בשני המקרים נאלצנו להפסיד חצי יום עבודה.
הטכנאי יצא ואמר שיעביר זאת הלאה.
מה החוק אומר לגבי מקרה כזה? יש לציין שעל החלק אני אצטרך לשלם וגם על הביקור. | |
|
|
|
| 17/9/2020 20:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2020 | | שעה: | 20:07:40 |
| שלום רב שרית,
במידה שיש לך ראיה לנזק מוכח(הפסד יום עבודה) באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך דרישתך לפיצוי בגין הנזק שנגרם לך.
לעניין היעדר התיקון מצד בית העסק עליך לפנות אל בית העסק לאחריו באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 15/9/2020 13:28 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2020 | | שעה: | 13:28:23 |
| | הי ברצוני לדעת העם אני מחוייבת לשלם לגן פרטי על פי חוק בזמן הסגר תודה מראש | |
|
|
|
| 17/9/2020 19:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2020 | | שעה: | 19:51:23 |
| שלום רב רעות,
במידה שיש הסכם בניכם- מה סוכם בניכם?
לנוחיותך ראי המלצות הצוות הבין-משרדי לבחינת השפעת הקורונה על חוזים, במשרד המשפטים בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/publications/reports/corona-contracts-report | |
|
|
|
| 21/2/2019 19:40 |
איתן |
 | | מחבר: | איתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/02/2019 | | שעה: | 19:40:58 |
| שלום,
לפני כשבועיים נודע לי שאני משלם לחברת פנגו על שירות "פנגו סימפל" במשך 3 שנים, כ 4.9 שקלים לחודש.
משום שלא ידעתי על קיום החיוב הקבוע הזה, פניתי לחברת פנגו בדרישה לקבל החזר כספי מלא על התשלום במשך 3 השנים.
תחילה, פנגו טענו שיש להם הקלטה שלי מאשר את התוכנית וכי נשלח אלי מייל לגבי הצטרפות לתוכנית (מייל שראיתי בדיעבד שקיבלתי, אך מעולם לא נפתח), וניסו להציע החזר חלקי מאד של התשלום במידה ואיני רוצה להאזין להקלטת השיחה. לאחר שביקשתי להאזין לשיחה הזו ונדרשתי לחזור לפנגו מספר פעמים, נמסר לי כי לא נמצאה שיחה כזאת (טענו שייתכן והיא נמחקה מהמערכת או לא הוקלטה). בתגובה לדרישתי לקבל החזר משום שלא אישרתי שימוש בשירות זה נאמר לי שאוכל לקבל החזר על 9 חודשים בהם לא השתמשתי בשירות משום שהייתי צריך להבחין בחיובים במייל שנשלח אלי ובקבלות שנשלחו אלי.
יש לציין שמעולם לא שוחחתי עם נציג של פנגו לפני כן ולא אישרתי שימוש של פנגו בשירות זה. כמו כן, בקבלות שנשלחו אלי, החיוב של שירות זה, מופיע תחת הסכום הכולל, ולידו כתוב "פירוט החניות" (ללא הזכר שירות "פנגו סימפל" וחיובים קבועים). רק לאחר כניסה והרשמה לאתר פנגו באיזור האישי, ניתן לראות שחלק מהחיוב הוא על השירות, ולכן לא הייתי מודע לקיום התשלום.
האם יש לי זכות לדרוש החזר מלא על שירות זה (כמו שכבר עשיתי)?
במידה וחברת פנגו לא תסכים להחזיר את מלוא הסכום, לאן מומלץ לפנות? הגשת תביעה בבית דין לתביעות קטנות?
תודה רבה,
איתן
| |
|
|
|
| 24/2/2019 13:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/02/2019 | | שעה: | 13:31:28 |
| שלום רב איתן,
יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט כל השתלשלות העניינים, לאחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 27/9/2019 00:33 |
דימה גינזבורג |
 | | מחבר: | דימה גינזבורג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/09/2019 | | שעה: | 00:33:43 |
| | גם אני לגמרי במקרה גיליתי שמשלם על השרות מ2017. לא אישרתי שום שרות. קראתי כתבה שמציינת שבהתקנת האפליקצייה ברירת מחדל היא להצטרף לשרות, אני מקפיד לעבור על מה שמסומן ובטוח לא הסכמתי לשום תשלום קבוע.נראה שיש עוד הרבה אנשים של אט מודעים לתשלום, עוד לא דיברתי עם החברה. מזכיר לי שיטה של חברות סלולר וכבלים. הייתי מצפה התערבות של המועצה בנושא עם תביעה יצוגית שפנגו תפצה את כל אלה שלא נרשמו לשרות צורה יזומה. התשלום היום עולה 13.80כלל מע"ם לחודש | |
|
|
|
| 27/9/2019 16:47 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/09/2019 | | שעה: | 16:47:11 |
| לדוגמא כאן
https://www.poenta.co.il/2019/03/17/class-actions-pango/ | |
|
|
|
| 16/9/2020 22:57 |
לב אייזנברג |
 | | מחבר: | לב אייזנברג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2020 | | שעה: | 22:57:07 |
| | שלום, גם אני חוייבתי במשך כ 4 שנים על שירותי גרירה ו SIMPLE, ללא ידיעתי או הסכמתי, עד היום לא בדקתי את הרכב החיובים. בשיחה עם המוקד טענו שהפעלתי את השירות מהאפליקציה (מה שלא נכון) וסירבו לתת לי החזר כלשהו. אגב המייל המעודכן בפנגו אינו פעיל וחסום מעל 5 שנים, ולמעשה מעולם לא קיבלתי מהם מייל כלשהו. אני עומד להגיש תביעה בתביעות קטנות, או שיגידו שזה נידון במסגרת התביעה הייצוגית, ויש לחכות? לדעתי קיים גם טופס כלשהו שבו אפשר להירשם ע''מ להיות צד בתביעה, תוכלו בבקשה להפנות אותי? תודה! | |
|
|
|
| 17/9/2020 19:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2020 | | שעה: | 19:49:03 |
| שלום רב לב,
באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב ככל שלא בוצעה פניה בכתב ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת שניתן יהיה לברר בעניין פנייתך.
| |
|
|
|
| 15/9/2020 14:59 |
א |
 | | מחבר: | א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2020 | | שעה: | 14:59:52 |
| קנינו מכשיר חשמל בחנות וכשהגענו לבית פתחנו אותו וראינו שיש בעייה בסגירה (כנראה בעייה במכשיר או אולי פשוט אנחנו לא מסתדרים עם זה). אנחנו מעוניינים להחזיר את המוצר. האם מגיע לנו החזר כספי מלא? ואם כן מה מגבלת הזמן להחזרה? האם בעל החנות יכול לסרב להחזר כספי או לחייב אותנו בהחלפה או בזיכוי? המוצר נפתח אך לא נעשה בו שום שימוש.
תודה. | |
|
|
|
| 17/9/2020 19:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2020 | | שעה: | 19:32:49 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, בעסקה שבוצעה בחנות, הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, מוצר חשמלי בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל(שכן זה מעיד על שימוש במוצר).
היה ואתם עומדים בתנאים הקבועים בתקנות (הביטול נעשה בתוך 14 ימים+לא חובר לחשמל) אזי' באפשרותכם לפנות אל בית העסק בדרישה לפעול בהתאם לזכויותיכם מכח תקנות ביטול עסקה.
| |
|
|
|
| 15/9/2020 11:10 |
חנה |
 | | מחבר: | חנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2020 | | שעה: | 11:10:54 |
| הזמנו חופשה לראש השנה במלון בארץ דרך חברת תיירות. החברה הודיעה שעקב הסגר החופשה מבטלת. הם מסרבים להחזיר את כל הכסף. הם דורשים עמלת סליקה בטענה שהם שילמו את העמלה על העסקה ולכן אינם יכולים לקחת את העלות על עצמם.
האם מותר להם לעשות זאת? | |
|
|
|
| 15/9/2020 14:15 |
חנה |
 | |
|
| 17/9/2020 19:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2020 | | שעה: | 19:27:19 |
| שלום רב חנה,
במידה שהודעת הביטול נעשתה על ידי בית העסק פני אליהם בכתב על מנת לברר מדוע עליכם לשלם את עמלת סליקה?
היה ותתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 15/9/2020 14:48 |
אלעד |
 | | מחבר: | אלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2020 | | שעה: | 14:48:30 |
| שלום,
לאחרונה פרסמה חברת אופטיקה מבצע למשקפיים מסויימים במחיר 199 ש"ח, כאשר ניגשתי לחנות נאמר לי שמדובר במשקפייים לילדים בלבד. בפרסומת לא מופיעה הגבלה כזו אך בשירות הלקוחות טוענים שמכיוון שיש תמונות של ילדים בפרסום אז ברור שזה רק לילדים.
האם יש כאן עילה לתביעה בגין הטעיה? אולי אפילו תביעה יצוגית? | |
|
|
|
| 17/9/2020 19:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2020 | | שעה: | 19:23:49 |
| שלום רב אלעד,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנתה צרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה בפרסום.
מכאן, שבמידה ויש ברשותך העתק מהפרסום והרכישה, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב(ככל שטרם בוצעה פניה בכתב) ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
ובמידה שלא בוצעה רכישה,באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
| |
|
|
|
| 10/9/2020 13:15 |
אביטל |
 | | מחבר: | אביטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2020 | | שעה: | 13:15:34 |
| עשיתי הזמנה באינטרנט דרך חברה ישראלית , של 2 מכשירים חשמליים, סופק לי רק מכשיר , כאשר יצרתי אם החברה קשר לדבריהם הם חילקו את המשלוח בגלל עניין של מס.
ההזמנה בוצעה בתאריך 3.8 נכון להיום עוד לא קיבלתי את המוצר.
בהזמנה כתוב הספקה בין 14-28 ימי עסקים.
ביקשתי לבטל את ההזמנה אין מענה...
אשמח לדעת מה הם זכויותי. | |
|
|
|
| 13/9/2020 12:33 |
אביטל |
 | | מחבר: | אביטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/09/2020 | | שעה: | 12:33:26 |
| בנוסף ברצוני לציין שבתקנון שלהם רשום ואני מצטטת:"זמני המשלוח של המוצרים באתר הינם בין 28-14 ימי עסקים. עם זאת,
אין בסעיף זה התחייבות של "מה קונים" על זמני המשלוח."
| |
|
|
|
| 14/9/2020 09:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/09/2020 | | שעה: | 09:44:40 |
| שלום רב אביטל,
בפנייתך את מציינת כי:
"...סופק לי רק מכשיר , כאשר יצרתי אם החברה קשר לדבריהם הם חילקו את המשלוח בגלל עניין של מס..."- האם בדקת בהסכם ההתקשרות בניכם אם ישנו סעיף המאפשר לחברה לפעול באופן כזה(לפצל את המשלוח)?
האם בדקת אם אכן הפיצול הזה מנע ממך לשלם מיסים?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון), קמה לצרכן הזכות לבטל את העסקה בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
| |
|
|
|
| 14/9/2020 10:30 |
אביטל |
 | | מחבר: | אביטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/09/2020 | | שעה: | 10:30:25 |
| כן בדקתי.... יש להם בתקנון אפשרות לפצל את העיסקה בכדי להמנע ממס...
לדבריהם אי אפשר לבטל רק שהמשלוח מגיע אלי...
לשאלתי כמה זמן אני צריכה לחכות שהמשלוח יגיע? הם ענו שזה כבר לא בעיה שלהם אלא של הדואר.... | |
|
|
|
| 14/9/2020 10:30 |
אביטל |
 | | מחבר: | אביטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/09/2020 | | שעה: | 10:30:34 |
| כן בדקתי.... יש להם בתקנון אפשרות לפצל את העיסקה בכדי להמנע ממס...
לדבריהם אי אפשר לבטל רק שהמשלוח מגיע אלי...
לשאלתי כמה זמן אני צריכה לחכות שהמשלוח יגיע? הם ענו שזה כבר לא בעיה שלהם אלא של הדואר.... | |
|
|
|
| 14/9/2020 13:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/09/2020 | | שעה: | 13:29:14 |
| שלום רב אביטל,
אם כך, במידה שאת מעוניינת לבטל את העסקה,עליך להודיע על כך לבית העסק וכן להשיב את המוצר אל בית העסק. | |
|
|
|
| 17/9/2020 16:54 |
אביטל |
 | | מחבר: | אביטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2020 | | שעה: | 16:54:38 |
| האם הבנתי נכון אני יכולה להחזיר את המוצר רק כשיגיע אלי?
המוצר כבר בעיכוב של חודש ואין לשירות לקוחות מושג איפה המוצר נתקע...
האם אין באפשרותי לבטל לפני שהמוצר מגיע אלי? | |
|
|
|
| 17/9/2020 16:54 |
אביטל |
 | | מחבר: | אביטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2020 | | שעה: | 16:54:50 |
| האם הבנתי נכון אני יכולה להחזיר את המוצר רק כשיגיע אלי?
המוצר כבר בעיכוב של חודש ואין לשירות לקוחות מושג איפה המוצר נתקע...
האם אין באפשרותי לבטל לפני שהמוצר מגיע אלי? | |
|
|
|
| 17/9/2020 19:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2020 | | שעה: | 19:12:48 |
| שלום רב אביטל,
עקרונית,סעיף 14ג(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(ג) בעסקת מכר מרחוק רשאי הצרכן לבטל את העסקה –
(1) בנכס – מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף קטן (ב), לפי המאוחר מביניהם;"
סעיף 14ה(ב) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(1) יחזיר העוסק לצרכן, בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן סכום כלשהו, זולת דמי ביטול בשיעור שלא יעלה על 5% ממחיר הנכס נושא החוזה או העסקה, או 100 שקלים חדשים, לפי הנמוך מביניהם;
(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יחזירו לעוסק במקום עסקו, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה."
לפיכך, כפי שציינתי לעיל במידה שאת עומדת בתנאים הקבועים בעסקת מכר מרחוק וכי את מעוניינת לבטל את העסקה, עליך להודיע על כך לבית העסק, בכתב(על מנת שיהיה לך תיעוד).
וכאשר יגיע המוצר את צריכה להחזירו לבית העסק. | |
|
|
|
| 15/9/2020 13:31 |
ברק |
 | | מחבר: | ברק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2020 | | שעה: | 13:31:20 |
| שלום,
לביטוח ישיר יש דף אינטרנט שבו אפשר לקבל הצעת מחיר לביטוח. הכנסתי פרטים, ראיתי את המחיר ולא המשכתי את הרכישה.
למרות זאת, יום למחרת החל מ-8 בבוקר הוצפתי ב-10 טלפונים טורדניים בשעות הבוקר בזה אחר זה (זיהיתי שזה מביטוח ישיר ולא עניתי).
הרגשתי מוטרד מחברה אגרסיבית וזה יצר הפרעה בחיי.
האם הפעולה כשלעצמה חוקית, להציף בטלפונים בתכיפות גבוהה אדם שהוא בכלל לא לקוח החברה ולא ביקש יצירת קשר?
תודה | |
|
|
|
| 17/9/2020 14:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2020 | | שעה: | 14:38:49 |
| שלום רב ברק,
עקרונית, סעיף 30 בחוק התקשורת(בזק שידורים) אוסר על מטרד,לפיכך, עליך לפנות אל בית העסק בכתב ככל שטרם שלחת להם מכתב ובו דרישה להפסיק את המטרד.
בנוסף, באפשרותך לפנות אל חברת הסלולר שאתה מנוי אצלה על מנת לבדוק אם ניתן להפסיק את המטרד.
זאת ועוד, באפשרותך לפנות אל המפקח על הביטוח רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון,במשרד האוצר לבירור בעניין ההתנהלות של החברה.
| |
|
|
|
| 15/9/2020 13:27 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2020 | | שעה: | 13:27:54 |
| | הי ברצוני לדעת העם אני מחוייבת לשלם לגן פרטי על פי חוק בזמן הסגר תודה מראש | |
|
|
|
| 17/9/2020 14:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2020 | | שעה: | 14:16:37 |
| שלום רב רעות,
במידה שיש הסכם בניכם- מה סוכם בניכם?
לנוחיותך ראי המלצות הצוות הבין-משרדי לבחינת השפעת הקורונה על חוזים, במשרד המשפטים בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/publications/reports/corona-contracts-report | |
|
|
|
| 15/9/2020 13:23 |
עמנואל |
 | | מחבר: | עמנואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2020 | | שעה: | 13:23:09 |
| | תשתית האינטרנט של הוט נפגעה כתוצאה מטרקטור שהופעל ע"י המושב. תוך כמה זמן הוט מחוייבית לתקן? | |
|
|
|
| 17/9/2020 14:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2020 | | שעה: | 14:05:30 |
| שלום רב עמנואל,
באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלותה עניינים ואם תתקל בבעיה, תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים וכן תוכל לפנות אל משרד התקשורת. | |
|
|
|
| 15/9/2020 11:53 |
אלעד |
 | | מחבר: | אלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2020 | | שעה: | 11:53:40 |
| | שלום אשמח לדעת האם ישנן תקנות המחייבות מוכרים ברשתות חברתיות כמו פייסבוק (marketplace) ואתרי יד שניה להציג את המחיר האמיתי לצרכן כמו שבצי עסק מחוייבים - במידה ויש הפרש אז נצרכן זכאי לקנות את המוצר במחיר הזול כםי שמוצג לו. וברשתות החברתיות אנשים מנצלים את זה לקביעת מחירים נמוכים על מנת שיצרו איתם קשר ואז הם מציגים מחירים גבוהים בהרבה. האם מולק להם לעשות זאת? האם יש תקנה שמגינה עלי בתור צרכן לקבל את מה שמפרסמים במחיר שמפורסם? | |
|
|
|
| 17/9/2020 13:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2020 | | שעה: | 13:59:08 |
| שלום רב אלעד,
במידה שמדובר בעסקה בין שני אנשים הרי שחוק הגנת הצרכן לא יחול.
אולם, אם מדובר בעסקה של בית עסק מול צרכן אז ניתן לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, בצירוף הראיות התומכות בטענתך בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
|