| 9/9/2020 10:01 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2020 | | שעה: | 10:01:18 |
| | שלום זה לא הגיוני שאני צריך לרדוף אחרי המועצה הישראלית לצרכנות כדי שיתנו לי מענה הולם לא מתייחסים אליי מזה חודשים שולי מיילים לגבי הפניה שלי שום דבר פשוט בושה פונה לאחראית פניות הציבור אפילו שם אין מענה למי עוד פונים פשוט בושה בפעם האחרונה נקווה שיהיה מענה מספר פניה 687332 | |
|
|
|
| 13/9/2020 15:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/09/2020 | | שעה: | 15:24:10 |
| שלום רב עידן,
פנייתך הועברה שוב למטפל בתחום.
| |
|
|
|
| 22/9/2020 03:17 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/09/2020 | | שעה: | 03:17:49 |
| | אני מבין אבל אף אחד לא מדבר איתי למה מתנהגים ככה? | |
|
|
|
| 15/9/2020 15:28 |
כפיר |
 | | מחבר: | כפיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2020 | | שעה: | 15:28:21 |
| שלום רב.
רכשתי מנוי שנתי ברשת חדרי כושר.
בתקופת הקורונה הרשת סגרה (בתקופות הסגר) את המכון בו אני מתאמן, והודיעה חד צדדית כי המנוי יוקפא בכל אחד מהסגרים שהיו, ובמקביל המשיכה לחייב את כרטיס האשראי שלי מידי חודש בחודשו גם בחודשים בהם חדר הכושר היה סגור לחלוטין לכל אורך החודש (חודשים בהם לא קיבלתי כלל תמורה עבור החיוב בו חויבתי בניגוד לכל היגיון).
כמה בעיות שעולות להבנתי מעצם ההקפאה החד צדדית-
1. ההקפאה בוצעה מבלי שניתנה לי הזכות לבחור בעצמי האם אני מעוניין באי חיוב או הקפאה, כמובן שהייתי מעדיף אי חיוב (יחסי לתקופות בהן חדר הכושר היה סגור) ואני מאמין שכך גם מרבית הלקוחות.
2. אדגיש שהמנוי שלי הינו מנוי שנתי, כך שעצם ההקפאה החד צדדית בעצם מחייבת אותי וכופה עליי להמשיך את החוזה עם חדר הכושר מעבר לשנה, מבלי שנתתי מראש את הסכמתי לכך, בניגוד לרצוני ובניגוד לחוזה בינינו שנכרת לשנה בדיוק.
האם הדבר תקין?
| |
|
|
|
| 17/9/2020 19:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2020 | | שעה: | 19:38:28 |
| שלום רב כפיר,
בפנייתך אתה מציין כי:
"... ההקפאה בוצעה מבלי שניתנה לי הזכות לבחור בעצמי האם אני מעוניין באי חיוב או הקפאה, כמובן שהייתי מעדיף אי חיוב..."- האם עיינת בהסכם ההתקשרות בניכם, אם לאו, אני מציעה כי תעיין בהסכם בניכם ולאחריו פנה אל בית העסק לבירור הנקודות שהעלית.
במידה שתתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 17/9/2020 21:56 |
כפיר |
 | | מחבר: | כפיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2020 | | שעה: | 21:56:26 |
| עיינתי בהסכם ההתקשרות והוא מדבר רק על הקפאה שאותה מבקש הלקוח המנוי, אין התייחסות בסעיף להקפאה מצד המועדון (שכן לא היה שום היגיון סביר עד בוא נגיף הקורונה שחדר הכושר יקפיא מעצמו מנויים ללקוחות ולכן זה גם לא בא לידי ביטוי בהסכם).
אגב, כשלקוח מבקש להקפיא את המנוי אזי הוא משלם (לפי הסכם ההתקשרות) תשלום בשל ההקפאה, כשחדר הכושר מקפיא מיוזמתו את המנוי בזמן הקורונה - הדבר כמובן נעשה מבלי שהלקוחות מקבלים על כך את אותו התשלום אותו הם היו משלמים אם היו מבקשים מיוזמתם להקפיא את המנוי. | |
|
|
|
| 21/9/2020 14:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/09/2020 | | שעה: | 14:29:24 |
| כפיר שלום רב,
המחוקק לא עסק ולא קבע כללים הנוגעים להקפאה, וממילא, המצב הנוכחי הנו חריג בכל קנה מידה.
על פניו, כאשר בית העסק אינו יכול לספק את השירות, עליו לאפשר לצרכן לבטל את העסקה ללא דמי ביטול, בכפוף לתשלום עבור החודשים בה היה המנוי בפועל, או לאפשר לו לבחור בהקפאה של המנוי, תמורת הקפאת התשלום.
על כן, בהחלט שמורה לך הזכות לדרוש את ביטול העסקה במצב זה. | |
|
|
|
| 17/9/2020 20:36 |
נירית |
 | | מחבר: | נירית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2020 | | שעה: | 20:36:23 |
| האם חברת תעופה זרה מחויבת להחזיר כספי טיסה שבוטלה במהלך 3 החודשים מתאריך הטיסה המקורי?ומה ניתן לעשות אם לא מתקבל החזר?
תודה | |
|
|
|
| 21/9/2020 14:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/09/2020 | | שעה: | 14:26:31 |
| נירית שלום רב,
עקרונית, כלל חברות התעופה מחוייבות לבצע החזר, אך בעדכון האחרון לחוק שירותי תעופה, ניתנה אורכה עד לסוף חודש אוקטובר לצורך קבלת ההחזר כאמור.
היה ועדיין לא ייתקבל החזר, לאחר פנייה בכתב לחברת התעופה, יש לבדוק האם לחברה נציגות בארץ (באמצעות אתר רשות שדות התעופה) וניתן יהיה לתבוע את החברה. | |
|
|
|
| 17/9/2020 17:43 |
מיכאל |
 | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2020 | | שעה: | 17:43:46 |
| שלום פורום נכבד אשמח לעזרתכם
מחודש אפריל התחלתי לקבל חיובים מחברת פרטנר על ביצוע שיחות לחו"ל לבריטניה
באותו הזמן הקו שלי היה בחברת בזק
לטענת פרטנר חייגתי קידומת 012 ואת המספר לחו"ל .ברצוני לציין שלא חייגתי אף פעם לבריטניה וגם אף אחד מבני משפחתי
פניתי לבזק ובדקתי פירוט שיחות וכמובן לא הופיע שם שהתקשרתי
בכל מקרה ביקשתי מבזק לחסום שיחות לחו"ל וזה בוצע בתאריך 18-05
אך למרות זאת המשכתי לקבל חיובים על שיחות לחו"ל .בסופו של דבר ניתקתי את קו הטלפון בתאריך 09.07 ועדיין המשכתי לקבל חיובים על שיחות לחו"ל , כלהפניות לפרטנר לא הועילו , עכשיו הם הפעילו משרד עורכי דין שמאיים להגיש הוצאה לפועל , כיצד מתמודדים מול זה , מעוניין להגיע לבית משפט , כיצד עושים זאת ?
| |
|
|
|
| 21/9/2020 14:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/09/2020 | | שעה: | 14:13:15 |
| מיכאל שלום רב,
התופעה שאתה מתאר בעייתית ומטרידה. אני מאוד אודה לך אם תגיש תלונה באמצעות אתר המועצה וננסה לסייע לך.
בכל הקשור למכתבי ההתראה - חשוב לא להתעלם מהם, יש להשיב למשרד עו"ד בצורה מפורטת את כלל הטענות ולהבהיר כי השיחות הללו לא בוצעו על ידך וכי מדובר בחיוב שגוי, ולפרט את הפניות שעשית לחברה. | |
|
|
|
| 17/9/2020 17:11 |
אלכסיי |
 | | מחבר: | אלכסיי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2020 | | שעה: | 17:11:51 |
| שלום רב. אני רוצה לקנות מוצר אלקטרוני, ספציפי כרטיס מסך למחשב. באתר של חנות רשום שהוא למכירה עם מחשב חדש בלבד. האם זה חוקי לחייב צרכן לקנות מחשב שלם (ז.א. עוד 10 פריטים נוספים) על מנת לקבל זכות לרכוש מוצר ספציפי.
תודה.
| |
|
|
|
| 21/9/2020 14:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/09/2020 | | שעה: | 14:05:25 |
| אלכסיי שלום רב,
עקרונית, רשאי כל עוסק לקבוע מדיניות מכירה עצמאית, ככל שאין מדובר במוצר בפיקוח.
מכיון שכרטיס מסך אינו מצוי תחת פיקוח, רשאי העוסק להתנות את הרכישה ברכישה של מוצר אחר.
אני בהחלט מבינה את תחושותייך, אך אין מדובר בהפרה של הוראות הדין, לכאורה. | |
|
|
|
| 17/9/2020 15:19 |
הדס |
 | | מחבר: | הדס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2020 | | שעה: | 15:19:54 |
| בחודש שעבר חברת החשמל חייבה אותנו עבור הפרשי גבייה בדמי השימוש הקבועים שנתיים אחורה (רטרואקטיבית)!!! יש לציין כי חיוב רטרואקטיבי על הפרשי צריכה נשלח גם הוא בנפרד שבועיים לפני כן, ושולם במלואו!
מיד לאחר קבלת החשבונית הראשונה על חיוב רטרואקטיבי שנתיים אחורה (ע"ס כ-4,800 ש"ח) שלחתנו בקשה לברור החיוב המוזר הזה.
תגובת חברת החשמל לבקשת הברור שלנו היתה חיוב חשבון הבנק על החשבונית הנ"ל והפקת חשבונית נוספת לחיוב רטרואקטיבי עבור הפרשים בדמי שימוש ועל אותה תקופה בדיוק (שנתיים אחורה), ע"ס כ-880 ש"ח.
משיחה עם נציגת שרות בחברת חשמל הוסבר שמדובר על טעות שלהם בגובה החיוב ועכשיו, אחרי שנתיים, הם מתקנים את הטעות ומחייבים רטרואקטיבית.
לא ברור כיצד יכול להיות מצב שספק יכול לשנות מחירים ולחייב רטרואקטיבית שנתיים אחורה בסכומים הזויים. במצב כזה בכל רגע נתון כל ספק יוכל לגבות עוד כספים בטענה שטעה בחיוב והלקוח יצטרך לשלם על הטעות.
כיצד ניתן לסבול מצב שבו בכל רגע נתון לקוח חכול להכנס לחובות של אלפי שקלים אחרי ששילם את כל חשבונותיו במלואם.
האם פעולה זו חוקית? איך מומלץ לפעול בעניין?
תודה רבה
| |
|
|
|
| 21/9/2020 13:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/09/2020 | | שעה: | 13:54:01 |
| הדס שלום רב,
ככל שאכן הייתה טעות בתעריפים או במדידה, רשאית חברת החשמל לגבות תשלומים שלא נגבו עקב טעות.
אבל, עליה לבצע זאת לשיעורין ולחלק לתשלומים ללא ריבית, כפי שהיו נגבים לולא הטעות.
בכל מקרה, מומלץ לפנות בכתב הן לחברת החשמל, והן לרשות לשירותים ציבוריים - חשמל, על מתנ שיבחנו את החיוב ואת צורת הגבייה, ולאחר שתאומת תקינות החיוב, יש לבקש לפרוס את החיובים למשך כל התקופה בה לא נגבו (שנתיים) ללא ריבית והצמדה.
ניתן לפנות לרשות לשירותים ציבוריים - חשמל, באמצעות הקישור הבא:
https://www.gov.il/he/departments/general/tofespniya | |
|
|
|
| 17/9/2020 15:01 |
אלונה |
 | | מחבר: | אלונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2020 | | שעה: | 15:01:23 |
| שלום
בעלת המשפחתון בו שוהה בתי הודיעה לנו שבמקרה של סגירת המשפחתון בעקבות סגר נצטרך לשלם על תקופת זו 40% מהתשלום הרגיל למרות שהילדה כמובן לא תשהה במשפחתון.האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 21/9/2020 13:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/09/2020 | | שעה: | 13:47:19 |
| אלונה שלום רב,
לעמדת המועצה הוראה כזו בהסכם אינה תקינה, ומהווה תנאי מקפח.
אני מצרפת לך קישור להוראות בעניין:
https://www.consumers.org.il/category/meonot_korona_issue | |
|
|
|
| 17/9/2020 14:13 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2020 | | שעה: | 14:13:15 |
| רציתי לדעת בבקשה האם יש זמן סביר לתיקון תקלה במוסך והאם עליי לדרוש פיצוי.
הרכב שלי נכנס 4 פעמים למוסך על אותה תקלה והכניסה האחרונה למוסך נמשכת כבר שבועיים ועדיין לא מצאו את התקלה
חייב לציין ששילמתי בכניסה הראשונה עלות של 3000 שקלים על חלקים תקינים שהחליפו ולא פתרו את התקלה | |
|
|
|
| 17/9/2020 14:59 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2020 | | שעה: | 14:59:05 |
| | הסיפור לא נראה טוב והלקוח מחליט מהו הזמן הסביר בנושא. אני הייתי מוציא את הרכב אחרי שבוע ולא חוזר למקום אחרי הכניסה השניה. אתה יכול להתייעץ בכל הנושא כולל החזר ה-3000 ש"ח ב- carsforum.co.il. | |
|
|
|
| 21/9/2020 13:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/09/2020 | | שעה: | 13:42:35 |
| שי שלום רב,
על פניו, נראה כי התנהלות המוסך אכן אינה מקצועית במיוחד, אך על מנת לדרוש פיצוי, יש צורך להוכיח ראשית, כי מדובר בהתנהלות רשלנית של בית העסק, או לחלופין, בהפרת הסכם ההתקשרות, וכן להוכיח מהו הנזק הכלכלי שנגרם לך בעקבות התנהלות זו.
כלומר, יש לסיים את התיקון, או לחלופין, לנסות ולקבל חוות דעת ממומחה בלתי תלוי שיבדוק את הרכב ויספק חוות דעת האם העוסק התנהל ברשלנות או בצורה סבירה, וכן לאסוף את כלל הראיות המצביעות על הנזקים שנגרמו. | |
|
|
|
| 17/9/2020 14:04 |
עינב סבח |
 | | מחבר: | עינב סבח (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2020 | | שעה: | 14:04:36 |
| | רוצה לקנות דרך האתר מוצר סלולרי המחיר באתר רשום אחרת מהמחיר דרך נציג שירות שטוען שהם עשו טעות בפרסום. האם אני יכולה לדרוש את המחיר באתר? | |
|
|
|
| 21/9/2020 12:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/09/2020 | | שעה: | 12:15:04 |
| עינב שלום,
הדבר תלוי במספר מאפיינים של הטעות:
היה ומדובר במחיר נמוך באופן קיצוני, כך שברור לכל אדם סביר שמדובר בטעות, והיה וסית העסק תיקן את הטעות בסמוך לגילויה, הרי שעל פי פסיקת בית המשפט במקרים דומים, לא תקום הזכות לקבל את המוצר במחיר הפסדי.
לעומדת זו, ככל שמדובר בטעות שנחזית למחיר אמיתי והגיוני, גם אם מוזל, ובית העסק פרסם את המחיר במטרה למשוך קונים, הוא מחוייב באספקת המוצר בהתאם לפרסום. | |
|
|
|
| 17/9/2020 13:48 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2020 | | שעה: | 13:48:32 |
| שלום, הזמנתי 4 כרטיסי טיסה לגרמניה בחודש פברואר דרך סוכן ישראלי (דרך אתר האינטרנט שלהם),
לטיסה באוגוסט 2020.
עקב ההגבלות בתחילת יולי הודיעו לנו שהטיסה מבוטלת.
ונקבל את כספנו חזרה...
היום אחרי 3 חודשים ואין ספור מיילים שכתבנו להם שיחזירו את הכסף, נאמר לנו שהם מחזירים את הסכום ששילמנו (פחות עמלת טיפול) - האם מותר להם לגבות עמלת טיפול אחרי שלא קיבלנו תמורה בגין התשלום?
תודה...
ושנה טובה. | |
|
|
|
| 21/9/2020 12:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/09/2020 | | שעה: | 12:12:48 |
| יוסי שלום רב,
התשובה שלילית. על בית העסק להשיב את מלוא הסכום שנגבה מהצרכן, וזאת בהתאם לחוק שירותי תעופה.
היה ובית העסק מעקש, אתה יכול לקבל את ההחזר החלקי ולהגיש תלונה בעניין ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 17/9/2020 13:13 |
חנה נודלמן |
 | | מחבר: | חנה נודלמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2020 | | שעה: | 13:13:33 |
| | מה לעשות במקרה ויש חברות הפקות שמכרה כרטיסים להופעה שלא מתקיימת ועכשיו לא מחזירה כסף? אין שם בעל עסק רק מספר ולכן לא ניתן להגיש תלונה | |
|
|
|
| 21/9/2020 12:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/09/2020 | | שעה: | 12:11:27 |
| חנה שלום רב,
היה וביצעת את הרכישה באמצעות כרטיס אשראי, ניתן לפנות לחברת האשראי ולבקש את פרטי בית העסק ואז להגיש תלונה בעניין. | |
|
|
|
| 17/9/2020 10:51 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2020 | | שעה: | 10:51:37 |
| שלום,
רכשנו שולחן מחנות/חברה כלשהי לפני כשש שנים.
כעת נשבר חלק מהשולחן ופנינו לחברה כדי לרכוש מהם חלק חליפי (עם או בלי הרכבה שלהם).
עפ"י החברה הם לא מוכרים יותר את השולחן הזה ואין להם חלקי חילוף עבורו (כך שנשארנו עם מוצר שלא ניתן להמשיך להשתמש בו.. ).
האם יש פרק זמן שחברה /חנות חייבים לשמור חלקים ללקוחות במקרים כאלה?
אשמח לתשובתכם המהירה.
תודה. | |
|
|
|
| 21/9/2020 12:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/09/2020 | | שעה: | 12:07:57 |
| מאיה שלום רב,
הוראות הדין המחייבות החזקת חלקי חילו, נוגעות אך ורק למוצרי חשמל ומוצרים אלקטרוניים.
בכל הנוגע לריהוט, אין חובה להחזיק חלקי חילוף. | |
|
|
|
| 16/9/2020 17:51 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2020 | | שעה: | 17:51:02 |
| שלום רב,
רכשנו מערכת שמע [מערכת סטריאו] מרשת חשמל מוכרת
כשהגענו הביתה וחיברנו אותה לחשמל, ראינו שהווליום נמוך בהרבה ממה שציפינו.לא הייתה בחנות מערכת זהה כדי לבדוק את עוצמת השמע שלה, אבל המוכר הראה לנו מערכות זולות יותר, והן היו נשמעות טוב, והמוכר טען שהמערכת שאנו קונים [שהיא יקרה יותר] נשמעת יותר טוב.
בכל אופן, אנחנו לא מרוצים מהווליו, אך כבר חיברנו אותה, והשתמשנו בה למשך שעתיים-שלוש בערך כדי לבדוק את נושא הווליום.
עוד לא עברו 48 שעות [מחר בערב ימלאו 48 שעות לקנייה]. האם ישנה אפשרות להחזיר את המוצר ולקבל החזר ? מבחינת החוק
תודה רבה מראש
| |
|
|
|
| 21/9/2020 12:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/09/2020 | | שעה: | 12:06:53 |
| רון שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה, מרגע שבוצע חיבור לחשמל, אין אפשרות לבטל את העסקה עקב חרטה.
היה ואתם טוענים כי העוסק הטעה אתכם לגבי איכות המוצר או תכונותיו, יש צורך להוכיח ולבסס את הטענה לצורך בקשה לביטול העסקה עקב הטעיה או הפרת חוזה. | |
|
|
|
| 16/9/2020 17:44 |
עדי ביטון |
 | | מחבר: | עדי ביטון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2020 | | שעה: | 17:44:29 |
| עשינו עסקת מזגנים לדירה חדשה דרך כוכב המיזוג כאשר ההכנה למזגן נעשתה ע"י הקבל"ן (זילבמינץ). העסקה כללה מיני מרכזי לסלון מאלקטרה ומזגנים עיליים לחדרים של תדיראן.
המיני מרכזי תקול. שבועיים לאחר שימוש לא מקרר, הגיע טכנאי של אלקטרה (כוכב המיזוג הפנו לשירות של אלקטרה בטענה שהם לא אחראיים). הטכנאי הגיע וטען שהמזגן תקין (באמת קירר באותה שעה). למרות שאמרו שהמזגן לא מקרר כבר כמה ימים זה לא עזר...
יומיים אחרי שוב מזגן לא עובד. הגיע אותו טכנאי והפעם טען שיש דליפת גז ושצריך להביא צוות מיוחד לאיתור דליפות. תואם ליומיים אחרי.
היום היו אמורים להגיע בין 8:00-10:00, אתמול בערב התקשרו לדחות ל14:00-16:00. היום לא הגיעו בכלל ולא הודיעו. נסינו להשיג אותם - הנציגה הבטיחה לבדוק ולחזור אלניו ולא חזרה והמוקד נסגר...
מה הפיצוי שמגיע לנו בעקבות הברזת הטכנאי? ומה ניתן לעשות הלאה?
המזגן לא תקין וכוכב המיזוג ואלקטרה רבים בינהם. בנתיים אננחו בלי מזגן בבית. | |
|
|
|
| 21/9/2020 12:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/09/2020 | | שעה: | 12:03:29 |
| עדי שלום רב,
אכן סיטואציה מתסכלת ביותר.
לגבי פיצוי בגין אי הגעת הטכנאי, הנכם זכאים לפיצוי בסך של 600 ש"ח .
לגבי ההתנהלות הכללית, מומלץ להעביר לבית העסק (הן זה שמכר והן נותן השירות מתוקף תעודת האחריות) פנייה בכתב ולציין בפניהם את השתלשלות המקרה, ולציין כי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה מחייבות תיקון של מזגן מרכזי או מיני מרכזי בתוך 3 ימים.
העובדה שהמזגן עדיין אינו תקין, מחייב את העוסק להחליפו במוצר חדש ותקין או לבטל את העסקה כולה.
וכן, יש לציין כי העוסק חשוף לתביעה בגין כל נזק כלכלי שנגרם ו/או ייגרם לכם עקב התקלה שאינה מטופלת. | |
|
|
|
| 16/9/2020 14:32 |
סימונה |
 | | מחבר: | סימונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2020 | | שעה: | 14:32:02 |
| היי
האם קיימת הגבלה בחוק לגבי מהו זמן ההמתנה המקסימאלי לשירות טלפוני של חנות מסוימת?
חג שמח | |
|
|
|
| 16/9/2020 14:38 |
סימונה |
 | | מחבר: | סימונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2020 | | שעה: | 14:38:45 |
| אני בדיוק רואה שיש לכם למטה באתר "דברים שעשויים לעניין אותך" "חוק 6 דקות בהמתנה" אבל הקישור תקול, אני מדברת על 6 כספרת עשרות בהמתנה. כלומר 60 דקות.
תודה | |
|
|
|
| 21/9/2020 11:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/09/2020 | | שעה: | 11:59:07 |
| סימונה שלום רב,
כאשר מדובר בשירות לקוחות של חנות מסוימת, הוראות הדין המגבילות את זמן ההמתנה אינן חלות.
ההוראות חלות על רשימה סגורה של גופים גדון חברות תקשורת, סלולר, אינטרנט וכבלים, וכן גם חברות ביטוח וכו'.
עסקים שאינם כלולים בתוספת להוראות הדין, אינם מחוייבים למעשה בזמני ההמתנה הקבועים בדין. | |
|
|
|
| 14/9/2020 19:07 |
ערן |
 | | מחבר: | ערן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/09/2020 | | שעה: | 19:07:41 |
| שלום,
בסוף 2019 רכשתי כרטיסים למופע בארץ שצפוי היה להתקיים במהלך קיץ 2020. לנוכח הקורונה - המופע נדחה לתאריך חדש וצפוי להתקיים במהלך חורף 2021 (כמובן, לא סופי).
אני מעוניין לבטל את העסקה ולקבל את כספי בחזרה. אינני מעוניין במועד החדש.
כאשר פניתי לחברה שניהלה את מכירת הכרטיסים למופע - הם טענו בפני כי לא ניתן לבטל את הכרטיסים מכיוון שעדיין אין (לטענתם) הנחיות ברורות בנושא של רגולציה בהקשר קורונה (כך נימקו) ועל כן אין ביטולים ושהם יעדכנו בעתיד (כשאין כל התחייבות לדד-ליין מצידם) מה ניתן יהיה לעשות.
אינני מוכן או מוצא לנכון מדוע עליי להיות מוחזק כבן ערובה בידיהם. העסקה מבוטלת מבחינתי גם על-בסיס התאריך החדש אליו הוזז, תאריך שלא התחייבתי מעולם שאהיה פנוי בו, ועל כן אני מעוניין לבטל את העסקה כפי שכל עסקה ניתנת לביטול.
מה ניתן לעשות בנושא? | |
|
|
|
| 16/9/2020 13:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2020 | | שעה: | 13:15:37 |
| שלום רב ערן,
לנוחיותך, מצ"ב הקישור להמלצות הצוות הבין-משרדי לבחינת השפעת הקורונה על חוזים,במשרד המשפטים:
https://www.gov.il/he/departments/publications/reports/corona-contracts-report
לכן, במידה שלא תגיעו להסכמה, רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 16/9/2020 13:24 |
ערן |
 | | מחבר: | ערן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2020 | | שעה: | 13:24:17 |
| אני מכיר את ההנחיות האלו, אך הם אינן רלוונטיות למקרה המתואר..
בהנחיות שצירפתם כתוב כי יש לתת לבעלי הכרטיסים שבוטלו כרטיס חלופי למימוש של 12 חודשים ובסופם - לתת החזר למי שלא יממש את הכרטיסים החלופיים. אך במקרה המתואר - הכרטיסים לא בוטלו, שכן המופע נדחה (למרות שברור לכל שהמופע הזה גם לא יתקיים במועד החדש שלו).
אני מתייחס לנושא בהיבט שונה מזה שהתייחסתם לכך ועל כן אודה להתייחסותכם למה ששאלתי - האם אני לא זכאי לקבל החזר על הכרטיסים בגין שינוי תאריך המופע? המופע הרי נדחה בחצי שנה! מי קבע שאני אהיה זמין בכלל במועד הנ״ל? יש מועד חדש ואני לא מעוניין בו ועל כן אני רוצה לבטל. אין פה כל הצדקה מצדם להתחבא מאחורי התקנות המקלות של הקורונה..
אודה לתשובתכם בנושא.
ערן | |
|
|
|
| 21/9/2020 11:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/09/2020 | | שעה: | 11:57:05 |
| ערן שלום רב,
לכאורה, במצב רגיל בוודאי ששינוי מועד מופע באופן חד צדדי יאפשר לצרכן לקבל החזר כספי.
אך בעקבות הסיטואציה הייחודית, הוצע ההסדר שאילו הפננו, ועל אף שאין לו תוקף משפטי מחייב, הרי שהיה ובית העסק יסרב לבצע השבה, לא ברור כיצד יפסוק בית הדין, בשים לב להסדר שהוצע על ידי משרד המשפטים. | |
|
|
|
| 16/9/2020 13:19 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2020 | | שעה: | 13:19:28 |
| היי
בתחילת חודש מרץ קיבלתי הודעה מחדר הכושר בו אני מתאמנת שהמנוי מוקפא והאימונים מבוטלים עד להודעה חדשה.
כשניסיתי ליצור קשר, לא היה מענה.
שוטטתי לאחרונה בחיובי האשראי שלי ופתאום ראיתי חיוב בחודש מאי של חדר הכושר. כשניסיתי להתקשר גיליתי שהקו שלהם כבר מנותק.
ניסיתי לעשות הכחשת עסקה אך בגלל שהחיוב כבר בוצע והכסף הועבר לבית העסק, לא הייתה אפשרות להכחיש את העסקה.
מה עליי לעשות?
אין עם מי לדבר מטעם בית העסק.
| |
|
|
|
| 21/9/2020 11:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/09/2020 | | שעה: | 11:55:18 |
| עדי שלום רב,
ראשית, יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב
(לצורכי תיעוד) ובפנייה לתאר את ההסכמות שהגעתם אליהם, כלומר, הקפאת המנוי תמורת הקפאת התשלום, וכן לציין אתהעובדה שחרף ההסכמות, בית העסק ביצע חיוב נוסף, ולדרוש השבת הכספים והפסקת חיובים עתידיים עד לתום ההקפאה.
לאחר מכן, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה וננסה לסייע. | |
|
|
|
| 16/9/2020 12:58 |
אביבה |
 | | מחבר: | אביבה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2020 | | שעה: | 12:58:59 |
| | שלחתי אתמול תלונה רציתי לדעת אם התקבלה | |
|
|
|
| 21/9/2020 11:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/09/2020 | | שעה: | 11:53:29 |
| אביבה שלום רב,
האם קיבלת מספר תלונה?
כיצד הגשת את התלונה? | |
|
|
|
| 16/9/2020 16:54 |
לירון |
 | | מחבר: | לירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2020 | | שעה: | 16:54:41 |
| שלום,
הגשתי באתרכם ב10.8.20 תלונה נגד חברת הוט ( תלונה מספר 716218).
כבר מספר פעמים מאז הגשת התלונה פניתי אליכם בבקשה שתחזרו אלי ואף אחד לא חוזר אלי, כולל דרך הסקר שהפנתם אלי כאשר חברת הוט ענתה לכם שהנושא טופל ומבחינתי הנושא לא טופל.
עד היום, לא קיבלתי את ההחזר על החיובים העודפים שחברת הוט המשיכה לחייב אותי לאחר שביקשתי להתנתק. ועברו כבר 3 שבועות מאז שיחת הטלפון שקיבלתי מנציגת הוט בעקבות הגשת התלונה, שיחה בה היא התחייבה שאקבל את ההחזר. 3 שבועות זה לא זמן סביר לאי ביצוע ההחזר שלא לומר שמדובר בעסקה שבוטלה כבר ב15.7.20.
גם לחברת הוט פניתי שוב להבין מדוע עדיין לא התקבל ההחזר ואני לא מקבלת מענה ולא מקבלת את ההחזר הכספי.
אבקש לשוחח עם מי שטיפל בתלונתי במועצה.
תודה
לירון | |
|
|
|
| 21/9/2020 10:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/09/2020 | | שעה: | 10:19:24 |
| שלום רב לירון,
פנייתך הועברה לאחראית בתחום. | |
|
|
|
| 16/9/2020 11:49 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2020 | | שעה: | 11:49:38 |
| רציתי לדעת בבקשה האם יש זמן סביר לתיקון תקלה במוסך והאם עליי לדרוש פיצוי
הרכב שלי נכנס 4 פעמים למוסך על אותה תקלה והכניסה האחרונה למוסך נמשכת כבר שבועיים ועדיין לא מצאו את התקלה
חייב לציין ששילמתי בכניסה הראשונה עלות של 3000 שקלים על חלקים תקינים שהחליפו ולא פתרו את התקלה | |
|
|
|
| 21/9/2020 10:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/09/2020 | | שעה: | 10:10:06 |
| שי שלום רב,
על פניו, נראה כי התנהלות המוסך אכן אינה מקצועית במיוחד, אך על מנת לדרוש פיצוי, יש צורך להוכיח ראשית, כי מדובר בהתנהלות רשלנית של בית העסק, או לחלופין, בהפרת הסכם ההתקשרות, וכן להוכיח מהו הנזק הכלכלי שנגרם לך בעקבות התנהלות זו.
כלומר, יש לסיים את התיקון, או לחלופין, לנסות ולקבל חוות דעת ממומחה בלתי תלוי שיבדוק את הרכב ויספק חוות דעת האם העוסק התנהל ברשלנות או בצורה סבירה, וכן לאסוף את כלל הראיות המצביעות על הנזקים שנגרמו. | |
|
|
|
|