| 25/9/2020 11:51 |
א |
 | | מחבר: | א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2020 | | שעה: | 11:51:21 |
| רכשתי טלויזיה, ולמחרת ביקשתי מבית העסק להחליפה עבור דגם שונה.
מסרתי את המק"ט של הדגם הרצוי, ונציג המכירות ומנהל הסניף אישרו את ההחלפה (היה צורך לבצע הזמנה מאחר ולא הייתה במלאי, שולמו דמי משלוח במזומן). כמובן שקיבלתי קבלה של ההזמנה החדשה.
לאחר מספר שעות, יצרו קשר מבית העסק ודרשו תשלום נוסף של 650 ש"ח, מאחר ונציג המכירות טעה בכך שחשב שמחיר הדגם החדש זהה לדגם שנרכש בהתחלה - אך בפועל מתברר שהדגם הינו יקר יותר)
נציג המכירות פנה אליי ואמר כי אם לא ישולם ההפרש (650 ש"ח) ההחלפה לא תאושר. (אף על פי שהעסקה כבר בוצעה ובידי קבלה).
האם זה חוקי שבעל העסק יבטל את העסקה בנקודה זו? אם לא, מה האפשרויות שלי?
תודה רבה מראש! | |
|
|
|
| 25/9/2020 14:00 |
א |
 | | מחבר: | א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2020 | | שעה: | 14:00:02 |
| מעדכן שנציג המכירות הודה כי טעה וחשב שאין הפרש בין הדגמים, אך ציין כי בכל זאת, ללא התשלום הנוסף על ההפרש (שלטענתם הוא 650 ש"ח) - ההזמנה תבוטל.
האם יש להם זכות חוקית לבטל את העסקה? אציין כי בזמן העסקה גם הנציג אישר וגם מנהל הסניף. לאחר העסקה קיבלתי קבלה עם מספר ההזמנה.
אודה לעזרתכם. | |
|
|
|
| 30/9/2020 08:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 08:06:01 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במחיר.
כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, סעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
" (ד) המחיר המחייב של טובין יהיה המחיר שהוצג עליהם בהתאם להוראות סעיף זה, אף אם מחירם בקופה גבוה מהמחיר האמור." לפיכך, ניתן לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים, בצירוף מסמכים הקשורים בעסקת המדוברת.
ואם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 25/9/2020 07:25 |
דיאנה |
 | | מחבר: | דיאנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2020 | | שעה: | 07:25:10 |
| רכשתי 2 חצאי דג כפי שהוצגו במקרר התצוגה (פילה=ללא ראש)במחיר 39.90לק"ג. שילמתי על המוצר ששקל לפי מדבקה כ-4ק"ג.
בביתי המשקל הראה 2.6ק"ג.
חזרתי לחנות שגם הם אימתו את המשקל הנמוך אבל עימתו אותי עם הקב"ט ,מנהל מח' הדגים ומנהל סניף החנות.
הסבירו לי שהמשקל הוא המשקל שכלל את הראש לפני שנחתך (לקוחה שהתחרטה ושקלו לה את הדג השלם לפני שאני הגעתי) ולכן עליי לשלם על משקל עם "ראש תאורטי" כפי שהיה קודם. למעשה מדבקת המחיר והמשקל היו בידי המוכר לפני שהגעתי.
עניתי שאני מרגישה מרומה ושהתשובה לא הגונה.המוכר שקל את הדג החצוי לנגד עיני אבל שם מדבקה עם משקל גבוה בהרבה בלי ליידע אותי.
תודה להתייחסות. | |
|
|
|
| 30/9/2020 07:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 07:48:00 |
| שלום רב דיאנה,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במשקל.
לפיכך, היה ויש ברשותך ראיה לפרסום המחיר שהוצג והחשבונית רכישה, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
ואם את נתקלת בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 29/9/2020 20:40 |
גיל גיפט |
 | | מחבר: | גיל גיפט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 20:40:41 |
| האם המעסיק חייב לתת מתנות לעובדים לקראת החג? האם זכותו של העובד לקבל מתנה?
אין חוק שמחייב להעניק אך רוב המעסיקים נוהגים לתת מתנה לעובדים לקראת חגים
למעסיקים שאין להן מושג מה לתת ורוצים ייעוץ הנה אתר מומלץ:
https://gift.pirsumgil.co.il/ | |
|
|
|
| 25/9/2020 10:28 |
ליאנה |
 | | מחבר: | ליאנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2020 | | שעה: | 10:28:05 |
| שלום, מעוניינת לשתף לצורך יעוץ ולדעת מהם האמצעים העומדים לרשותי.
בתאריך 22/4 רכשתי ספה בפריסה של 10 תשלומים בכרטיס אשראי (בהזמנה אישית של הריפוד וגוון הבסיס, שנבחרו בהמלצת עובדת החנות ובתיאום איתי בחנות עצמה). הובטח לי אספקה עד 3 שבועות ואני נושאת בעלות ההובלה. בפועל הספה סופקה ב 9/6. על אף האיחור, לא קיבלתי עדכון כלשהו או התנצלות ופשוט הנחתי לזה ללא שום בעיה מצדי ואף גיליתי הבנה לאור המצב. עם אספקת המוצר, הבנתי שצבעי הריפוד והבד לא לטעמי, התנצלתי וביקשתי להחליף. לאחר שהמוכרת אמרה שהיא בהפסד עם תייצר ספה חדשה, התפשרתי על החלפת הריפוד בלבד ללא עלות נוספת. חשוב לציין שהמוכרת אמרה שאין שום בעיה להשתמש בספה וברגע שמתבצעת ההחלפה, היא מכבסת את הריפוד כולל כריות הנוי עד שיסופק הריפוד החדש. היא חזרה על כך שוב ושוב. 14/6 נסעתי לתל אביב (מאיזור ים המלח בו אני מתגוררת) לבחור בדים חדשים להחלפה. המוכרת היתה די קצרה בשירות שלה והחלטית וגם את זה קיבלתי, ולבסוף נבחרו בדים חדשים. אמרה המוכרת שאספקת תוך כ 3 שבועות. מאז ועד היום 25/9. הספה לא סופקה!! מה 5/7 נאמר לי שהספה בעבודה, אחכ נאמר לי שהרפד נכנס בחופשה ואז נכנס לבידוד, בשום שלב היא לא שולחת עדכון, יחס חמקמק לכל פניה שלי. המוכרת לא מתנצלת, לטענתה עשתה ״את כל המאמצים״, ב 26/8 קיבלתי הודעה ממנה ששבוע הבא יהיה מוכן והיא תיצור איתי קשר. זה לא קרה עד שאני יזמתי קשר ואמרה שזה מוכן. עסק שמכבד את עצמו יפצה את הלקוח ויספוג הובלה במיידית. גם זה לא קרה. לאחר מכן אמרה שהיא מחפשת הובלה .מאז שאלתי אותה מה קורה עם ההובלה, אמרה לי להגיע לאסוף למרות שהבטיחה לספק. וכך נמרח ונמרח ואין מוצר במשך כ 4 חודשים!!!! והתשלומים רצים. זו תחושה של עוגמת נפש שאין כמוה. אני מנסה להתקשר וחוזרת בהודעות חמקמקות. אני רוצה להחזיר את הספה הישנה ולקבל את כספי חזרה. באיזה אופן ניתן לעשות זאת?? | |
|
|
|
| 29/9/2020 15:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 15:40:37 |
| שלום רב ליאנה,
מתיאור בפנייתך, היות שלכאורה מדובר בעסקה שבוצעה בבית העסק, אזי' לא תקום לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה היות שהמועד לביטול העסקה חלף(14 ימים מקבלת המוצר בתנאי שלא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן ושהמוצר לא הורכב בבית הצרכן ולא נעשה בו שימוש).
עם זאת ועל מנת לבדוק את פנייתך, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ואם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 29/9/2020 17:34 |
ליאנה |
 | | מחבר: | ליאנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 17:34:11 |
| | תודה על ההתייחסות, אפעל לפי הנחייתכם אבל אחרי כל כך הרבה פניות לבעלת העסק וההתעלמות, הכל כך מקוממת, ועוד האלפי שקלים ששילמתי, זה ממש חוסר אונים. | |
|
|
|
| 24/9/2020 17:39 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2020 | | שעה: | 17:39:51 |
| הי,רכשתי מסך מחשב מהאינטרנט ולאחר שימוש קצר של שעות ספורות (לא פגעתי באריזה אפילו) ראיתי שהמסך לא מתאים לי. באתר כתוב שאין להחזיר מוצרים שנעשה בהם שימוש ולכן הם מסרבים לביטול, אך ממה שקראתי מותר לי לבטל תוך 14 יום. האם האתר יכול לשלול ממני את היכולת לבטל?
תודה | |
|
|
|
| 24/9/2020 17:59 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2020 | | שעה: | 17:59:48 |
| | הערה: גם בחשבונית שהגיעה עם המוצר רשום שלא ניתן להחזיר אם נעשה שימוש (לא חתמתי על זה או משהו, אולי בזמן ביצוע ההזמנה היה קישור לתקנון). | |
|
|
|
| 25/9/2020 09:29 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2020 | | שעה: | 09:29:40 |
| | האתר יכול לעשות כל דבר אבל אז הוא מסתבך עם החוק. שלח מייל וכתוב שם שבהתאם לחוק הגנת הצרכן, אתה מבטל את העסקה. אז אתה צריך להחזיר את המסך והעסק מחויב להחזיר לך את כספך בניכוי דמי ביטול, אחרת הוא חשוף גם לתביעה של עד 10000 ש"ח. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 25/9/2020 13:40 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2020 | | שעה: | 13:40:41 |
| | הוא ממשיך לטעון שאם נעשה בו שימוש הוא לא מחוייב להחזיר לי את הכסף, ויכול גם לנכות ירידת ערך משווי המוצר.. | |
|
|
|
| 26/9/2020 10:08 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2020 | | שעה: | 10:08:35 |
| במקרה הטוב הוא טועה ובמקרה הרע הוא משקר. קשה לי להאמין שעסק עם ניסיון לא מכיר את החוק ואתה גם מכיר אותו. לא ניתן לבטל את עסקה פרונטלית אבל כאן מדובר על עסקה מרחוק והחוק שונה (תזכיר לו שמדובר על עסקה מרחוק). מחוק הגנת הצרכן:
((ד) הוראות סעיף קטן (ג) וסעיף 14ג1(ג) לא יחולו על עסקת מכר מרחוק של –
(1) טובין פסידים;
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(2) שירותי הארחה, נסיעה, חופש או בילוי, אם מועד ביטול העסקה חל בתוך שבעה ימים שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן;
(3) מידע כהגדרתו בחוק המחשבים, תשנ"ה-1995;
(4) טובין שיוצרו במיוחד בעבור הצרכן בעקבות העסקה;
(5) טובין הניתנים להקלטה, לשעתוק או לשכפול, שהצרכן פתח את אריזתם המקורית.
לא רואה כאן שום החרגה במקרה שלך וכך גם היו תשובות המועצה בעבר.
בהמשך החוק:
(ג) אין בהוראות סעיפים קטנים (א) ו-(ב) כדי לגרוע מזכותו של עוסק לתבוע את נזקיו, בשל כך ש***ערך הנכס פחת כתוצאה מהרעה משמעותית במצבו***.
ואין כאן הרעה משמעותית. כדאי אולי לצלם את המסך (צילומים מהצדדים, צילום המסך ביחד עם תעודת הזהות שלך כדי להראות שלא מדובר בצילום מהאינטרנט ועוד) לפני ההחזרה, אם יקבלו, כדי שאם המקרה יגיע לבית המשפט, תהיה לך הוכחה שלא פגעת בו. | |
|
|
|
| 26/9/2020 14:15 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2020 | | שעה: | 14:15:36 |
| תודה. אני אעשה זאת ואפתח תלונה במועצה, כי כרגע הוא מסרב לקבל את המוצר, בטח שלא עם 5% דמי ביטול.
האמת שבגלל הסגר אני אולי איאלץ להשתמש בחברת שליחויות, וזה פחות טוב כי לא אני אמסור את המוצר.. | |
|
|
|
| 27/9/2020 09:38 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/09/2020 | | שעה: | 09:38:38 |
| | מה שחשוב זה קודם כל לשלוח מייל עם הודעת (לא בקשת) ביטול עסקה. | |
|
|
|
| 29/9/2020 15:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 15:31:47 |
| שלום רב ניר,
אם כך, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים (חשוב לציין את אופן ביצוע העסקה(באינטרנט/טלפון שבוצע ביוזמת בית העסק(פרסום באינטרנט).
ולציין בפני בית העסק כי להבדיל מעסקה שמבוצעת בחנות, הרי שבעסקת מכר מרחוק, ניתן לבטל את העסקה (בתוך 14 ימים), בניכוי 5% מסכום העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם.
וסירוב בית העסק לבטל את העסקה כקבוע בחוק הגנת הצרכן מקנה לך זכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח.
מכאן, שיש חשיבות לפניה אל בית העסק, בכתב.
במידה שתתקל בבעיה, אנא הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 24/9/2020 20:22 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2020 | | שעה: | 20:22:46 |
| שלום וערב טוב,
הזמנתי 2 כיורים דרך אתר אינטרנטי, לא חוייבתי עבור הובלה ולא נאמר לי שצריך. הכיורים הגיעו והשליח הניח את 2 הארגזים בעגלה שהבאתי והעלתי אותה לדירה מבלי לגעת בארגזים בגלל שזאת לא היתה הדירה בה ההתקנה תתבצע. שמרתי את הכיורים בארגזים בתוך העגלה ולא פתחתי מחשש שישברו. כשהגיע מועד ההתקנה פתחנו את הקופסא וגילינו ששני הכיורים לא רק שבורים אלא מרוסקים!! ישר התקשרתי לשרות החברה וסיפרתי להם מה קרה, הם כמובן הפנו את האשמה אליי שהייתי צריכה לפתוח את הארגזים ולבדוק את תקינות הכיורים. הסברתי ששמרתי עליהם סגורים מחשש שישברו ולא נגענו בהם מהרגע שהשליח הניח אותם בעגלה. מפה לשם לאחר התכתבויות ושיחות רבות הם הסכימו למכור לי 2 כיורים חדשים במחיר עלות. על פניו שרות וטיפול סביר, אבל אז התקשרו אליי שאני צריכה לשלם הובלה..למה עכשיו כן ובהזמנה הראשונה לא? "כי היתה טעות" היתה תשובתם, ובגלל הטעות הזאת קיבלתי כיורים מרוסקים כי מהרגע שהטיפול הועבר לחברת משלוחים ההתנהלות היתה לגמרי שונה מההובלה הקודמת- התקשרו לתאם זמן הגעה, גם השליח התקשר והכיור הגיע בקופסא המקורית שלו ולא ב2 קופסאות כך שהיה אפשר לראות שהמוצר שביר ולהתייחס אליו בהתאם. השליח ידע מה הוא מוביל ושמר על זה- שלא כמו במשלוח הקודם שהשליח לא ידע שאלו כיורים או פריט שביר כי על הקופסא החיצונית היה כתוב "כלב ועיתון"!!
הכל כמובן מצולם וחלק מהשיחות גם כתובות.
אם הגעתם עד לכאן- תודה :)
האם ניתן לתבוע? האם אפשר לדרוש זיכוי על הכיורים החדשים ששילמתי עבורם? | |
|
|
|
| 29/9/2020 15:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 15:18:32 |
| שלום רב נועה,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה,בנכס – מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
לפיכך, היה והודעת הביטול חלפה, יהיה קושי לדרוש ביטול עסקה.
בנוסף, סעיף 13(א) בחוק המכר, תשכ"ח-1968 קובע כי:
"13. (א) על הקונה לבדוק את הממכר מיד לאחר קבלתו." ובמידה שהתגלה פגם או אי התאמה במוצר, היה ניתן לפנות אל בית העסק בכתב בדרישה לספק מוצר שהוזמן וכן יכולת להעלות טענתך כי הפגם לא נוצר על ידך.
מכאן, שבמקרה המתואר, הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית בניכם(כל צד טוען אחרת). | |
|
|
|
| 24/9/2020 23:30 |
פבל |
 | | מחבר: | פבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2020 | | שעה: | 23:30:25 |
| שלום רב, לפני חודש קנינו חתול גזעי ממגדל מועדונים, עם מסמכי גזע. לפני כמה ימים החתול נפתר ממחלת לב מולדת.
המגדל לא רוצה להחזיר כסף. מה אני יכול לעשות? חוץ מלהודיע את מועדון שמגדל מוכר גורים עם בעיות גנטיות. | |
|
|
|
| 29/9/2020 15:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 15:02:09 |
| שלום רב פבל,
האם החתול נרכש מאדם פרטי או מבית עסק?
האם יש בניכם הסכם, אם כן מה צוין בהסכם? האם המידע בדבר מצב בריאותו היה ידוע לך?
האם יש לך הוכחה בדבר מצב בריאות החתול התומכת בטענתך לפיה:
"...לפני כמה ימים החתול נפתר ממחלת לב מולדת..." אם כן, האם פנית אל בית העסק בכתב?
| |
|
|
|
| 24/9/2020 18:49 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2020 | | שעה: | 18:49:20 |
| שלום,
הייתי היום בסופרמרקט הקרוב לביתי כדי להחזיר בקבוקים ולקבל את הפיקדון עבורם. הקופאית הראשית סרבה בטענה שהם לא מקבלים בקבוקים בגלל הקורונה. ביקשתי להבין מה הקשר בין הדברים ולדבר עם מנהל - אך היא סירבה.
צילמתי את הנעשה וביקשתי מהקופאית לחזור על דבריה ולומר לי האם אפשר להחזיר בקבוקים או לא, אך היא פשוט התעלמה ממני במשך כמה דקות רצופות (הכל מוקלט).
בחיפוש באינטרנט מצאתי שכן אמורים לקבל בקבוקים גם בתקופה הזו (והרי לא הפסיקו לקחת את הפיקדון) האם זה נכון?
האם ניתן במצב זה לתבוע את המקום בבית המשפט לתביעות קטנות וכיצד?
תודה רבה מראש! | |
|
|
|
| 29/9/2020 14:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 14:55:05 |
| שלום רב עומר,
האם ביררת מול משרד הבריאות, אם קיימת הנחיה האוסרת על החזרתם של הבקבוקים לחנות?
בכל מקרה, פנה אל בית העסק בכתב לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 24/9/2020 18:31 |
רפי |
 | | מחבר: | רפי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2020 | | שעה: | 18:31:01 |
| שלום,
רכשתי ביום רביעי שעבר סלון ביריד מכירות שהתקיים, ההובלה בוצעה יום למחרת ובעת יציאת המובילים לדרך עודכנתי רק שלא ניתן להכניס את הסלון לביתי אלא רק באמצעות מנוף, במשך 3 שעות התקשרתי והגיעו מספר רב של ממולאים שטענו שלא ניתן להכניס את הספה לביתי כיוון שהגישה אל החלון מוגבלת ואף מסוכנת עקב קיומם של חוטי חשמל מתחת לביתי; באותו הרגע הודעתי לבעל העסק שלא ניתן לקבל את הספה וציין בפניי שאנחנו לפני ערב חג ראש השנה, לכן יחזיר את הספה ויסדרו לי את זה בחנות ביום שני מיד לאחר החג (יחתכו אותה באמצע כדי שנוכל להעלות אותה)
מיום שני עד היום אנחנו רק רודפים אחריו, מנתק לנו, טוען שאוכל, אומר שיחזרו אחינו ועוד.
לאחר שיחה עם שירות הלקוחות טוענים שלא יכולים לחתוך את הספה (מדובר בספה 3.2 מטר), שלא מגיע לנו החזר כספי כיוון שהקנייה בוצעה ביריד (לטענתם מוגנים על פי חוק)
ומציעים לנו רק זיכוי לקנייה בחנות.
אנחנו כרגע בלי סלון, לפני סגר ונתונים לחסדיהם מבלי יכולת לקבל החזר כספי (במקומות אחרים כן מוכנים לבצע חיתוך של ספה כזו) | |
|
|
|
| 29/9/2020 14:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 14:26:07 |
| שלום רב רפי,
האם קיבלתם מסמך בו מפורט פרטים בדבר העסקה וזכויותיך?
עקרונית, בעסקת רוכלות קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, במוצר - מיום עשיית ההסכם עד ארבעה-עשר ימים מיום מסירת הנכס או מיום קבלת הפרטים שרוכל חייב למסור לצרכן, המאוחר מבניהם, ללא דמי ביטול.
סירוב בית העסק לבטל את העסקה מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח כקבוע בסעיף 31א(א)(3) בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, וככל שלא בוצעה פניה בכתב אל בית העסק, אני מציעה כי תבצע פניה בכתב אל בית העסק תוך פירוט השתלשלות העניינים, ואם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 24/9/2020 17:54 |
יצחק |
 | | מחבר: | יצחק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2020 | | שעה: | 17:54:16 |
| אהלן,
אני סטודנט באוניבריסטת בן גוריון.
יש הסדר עם האוניברסיטה שאפשר לשלם תלוש עבור מנוי שנתי בסך 550 שח
בעקבות הקורונה חדר הכושר היה סגור ליותר משלושה חודשים,
ואין מענה רציני מהנהלת המועדון.
ההצעה שהם הציעו היא להאריך את המנוי, אולם כמוני גם סטודנטים רבים אינם תושבי באר שבע ו\או חזרו לגור אצל ההורים ו\או סיימו את התואר.
האם האפשר לחייב אותם להחזיר את הסכום היחסי?
אציין כי הבעייה רלוונטית כנראה למעלה מ-1000 סטודנטים ואף יותר | |
|
|
|
| 29/9/2020 14:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 14:14:19 |
| שלום רב יצחק,
האם בוצעה פניה הן לחברה והן למוסד הלימודים( ככל שיש בניהם הסכם)?
אם כן, אני מציעה כי תגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 24/9/2020 16:17 |
טטיאנה |
 | | מחבר: | טטיאנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2020 | | שעה: | 16:17:28 |
| | הזמנתי טיסה דרך אליס. Georgia Airways לא חוזרים את הכסף לכרטיסים. איך אפשר לקבל החזר כספי ? | |
|
|
|
| 29/9/2020 14:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 14:06:45 |
| שלום רב טטיאנה,
באפשרותך לפנות אל סוכנות הנסיעות בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו אם תתקלי בבעיה, תנסי אולי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 24/9/2020 15:36 |
רחל |
 | | מחבר: | רחל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2020 | | שעה: | 15:36:39 |
| | קניתי משקה אלכוהולי פגום , וברגע שהגעתי לחנות בה רכשתי אותו נאמר לי לפנות ליבואן , רציתי לברר האם זה תקין ? ומה החוק אומר בעניין | |
|
|
|
| 29/9/2020 13:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 13:52:42 |
| שלום רב רחל,
באפשרותך לפנות אל משרד הבריאות על מנת שייתן את דעתו בעניין.
בנוסף, במידה שנגרם נזק, באפשרותך לפנות לעו"ד המתמחה בדיני נזיקין. | |
|
|
|
| 24/9/2020 14:13 |
קובי |
 | | מחבר: | קובי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2020 | | שעה: | 14:13:28 |
| | קניתי שואב אבק דייסון מאתר בחול איך אני משתמש באחריות יצרן שיש לו לשנתיים למי לפניות(פניתי ליבואן רשמי של דייסון בישראל הם אומרים שזה לא קשור אליהם)תודה | |
|
|
|
| 24/9/2020 15:01 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2020 | | שעה: | 15:01:27 |
| | כנס לאתר דייסון העולמית וראה אם מי שרכשת ממנו הוא משווק מורשה. אם כן, בד"כ היבואן בארץ מחויב לטפל בבעיה והנושא צריך להופיע באתר של דייסון. אם היבואן עושה לך בעיות במקרה הזה, נסה ליצור קשר עם דייסון העולמית. אם לא רכשת ממשווק מורשה של דייסון אתה בבעיה. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 24/9/2020 15:17 |
קובי |
 | | מחבר: | קובי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2020 | | שעה: | 15:17:04 |
| | תודה על תשובתך,הרכישה לא ממשווק מורשה אבל הוא טוען שיש לשואב אחריות יצרן שנתיים לא קשור מאיפה אתה רוכש ככה הוא אמר אני לא מבין בזה כאילו אין מה לעשות? | |
|
|
|
| 24/9/2020 15:32 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2020 | | שעה: | 15:32:24 |
| | מוכרים אומרים הרבה דברים כדי למכור אבל צריך לבדוק את הדברים לפני הרכישה. דייסון צריכה להיות בקשר עסקי עם המוכר. אם היא לא יודעת מי הוא, למה שתיתן דרכו אחריות. כנס לאתר דייסון העולמית וראה מה כתוב שם בנוגע לאחריות. | |
|
|
|
| 29/9/2020 13:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 13:47:16 |
| שלום רב קובי,
עליך לפנות אל הנהלת דייסון העולמית לבירור זכויותיך. | |
|
|
|
| 24/9/2020 14:24 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2020 | | שעה: | 14:24:41 |
| שלום,
ביקשתי לבטל הזמנה לאוכל רפואי לחתול שעוד לא הגיע במועד שאמרו לי שיגיע, בעת שביקשתי לבטל המוצר עוד לא הגיע לחנות.
אמרו לי שצריכים לקבל אישור מהמנהל באופן פורמלי ויחזרו אליי לביטול.
חזרו אליי רק יומיים לאחר מכן ואמרו שהאוכל הגיע אז אי אפשר לבטל (כשביקשתי לבטל הוא לא היה) ושגם לפי הנהלים אי אפשר לבטל אוכל רפואי. עכשיו זה אוכל של חיות, למה דווקא רפואי אי אפשר? זה מוגדר באמת כתרופה או שאין חוק על אוכל רפואי והנהלים שלהם לא חוקיים? | |
|
|
|
| 24/9/2020 14:30 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2020 | | שעה: | 14:30:35 |
| אבקש להוסיף שזאת הזמנה מהאינטרנט לאיסוף עצמי מהחנות.
המוצר עוד לא נאסף על ידי ועדיין בחנות. ביקשתי לבטל באופן טלפוני. | |
|
|
|
| 29/9/2020 13:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 13:43:44 |
| שלום רב שרון,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון שבוצעה בשיווק מרחוק ביוזמת בית העסק שהעסק)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה ובלבד שלא מדובר בטובין פסידים.
במידה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לביטול העסקה או ראיה התומכת בטענתך להיעדר אספקת המוצר במועד שנקבע, יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין ולאחריו אם תתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 24/9/2020 13:31 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2020 | | שעה: | 13:31:51 |
| שלום רב,
לצערנו אנו נמצאים כעת בעיצומו של הסגר השני.
בני אשר נמצא בגן פרטי כעת בבית.
האם הגננת מחוייבת לתת לנו ההורים החזר כספי על הימים הללו?
ומה קורה עם חגים ומועדים?
אשמח מאוד למענה.
תודה רבה מראש. | |
|
|
|
| 29/9/2020 13:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 13:09:16 |
| שלום רב דנה,
האם פניתם אליה לבירור העניין?
האם עיינתם בהסכם ההתקשרות בניכם? אם כן, האם ישנה התייחסות במקרה של היעדר פעילות בגן בשל החלטת הממשלה?
במידה שתתקלי בבעיה תנסי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 24/9/2020 12:43 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2020 | | שעה: | 12:43:13 |
| | יש בידי זיכוי על שמי מדלתא, וביקשתי לממשו ברכישה אינטרנטית. התשובה היתה שזיכוי שניתן בחנות לא ניתן להמיר לאתר. כי אלו שני ערוצים נפרדים. האם זה נכון? חוקי? בייחוד לאור הקורונה. התוקף שלו יסתיים בתחילת נובמבר. יש לי נכות. מה שמאוד מקשה עלי להגיע פיזית לחנויות. | |
|
|
|
| 29/9/2020 13:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 13:03:05 |
| שלום רב קרן,
בעקבות מגבלות היציאה למרחב הציבורי, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב בכדי שיהיה ניתן אולי לאפשר לך לממש את שובר הזיכוי כשהסגר יוסר.
אם תתקלי בבעיה, תנסי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 24/9/2020 10:06 |
חגית |
 | | מחבר: | חגית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2020 | | שעה: | 10:06:24 |
| | נרשמתי ל 2 קורסים ששלמתי עליהם מראש בשיקים (ובגלל הרישום לשתי הקורסים מראש קיבלתי הנחה). אני לקראת סיום קורס ראשון והבנתי שכרגע מבחינת המצב המשפחתי והלחץ עם הקורונה אני לא יכולה להמשיך לקורס השני. ביקשתי לבטל את הרישום לקורס השני אולם הם טוענים שעל פי החוזה יש אפשרות לבטל רק חודשיים אחרי תחילת הקורס הראשון. אני ממש לא מעוניינת להתחיל את הלימודים בגלל המצב בבית שהשתנה והלחץ מהקורונה. האם יש מצב שאוכל לקבל את הכסף חזרה ? | |
|
|
|
| 29/9/2020 12:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 12:58:11 |
| שלום רב חגית,
מה צוין בהסכם ההתקשרות בניכם לעניין ביטול העסקה?
בכל מקרה, במידה שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים(העתק מהחוזה, העתק מפנייתך בכתב אל בית העסק, חשבונית). | |
|
|
|
| 24/9/2020 12:35 |
שרה קרן |
 | | מחבר: | שרה קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2020 | | שעה: | 12:35:49 |
|
ב־1.5.2020 גיליתי כי בזק בינ"ל גובה ממני בכרטיס האשראי,במשך שנים,
88 ₪ לחודש על שירותי אינטרנט בדירת אימי ז"ל. את החיוב היה עליהם לבטל
במחצית 2007 לאחר שהודעתי להם טלפונית.
בעקבות הגילוי פניתי אליהם, ולאחר כמה פניות הם השיבו לי טלפונית
כי יחזירו רק כמחצית הסכום המצטבר, ואת כל השאר, מעבר לשבע שנים אחורה,
אינני רשאית לקבל בשל התיישנות.
החודש זוכיתי דרך חברת האשראי ב- 7158 ש"ח, כאשר הסכום שנגבה ממני במשך השנים הוא כמעט כפול.
האם הצדק איתם? | |
|
|
|
| 29/9/2020 12:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 12:56:29 |
| שלום רב שרה,
האם יש ברשותך הודעת ביטול שנעשתה על ידך או שנעשתה רק טלפונית?
עקרונית, סעיף 5 בחוק ההתיישנות תשי"ח-1958 קובע כי:
"5. התקופה שבה מתיישנת תביעה שלא הוגשה עליה תובענה (להלן – תקופת ההתיישנות) היא –
(1) בשאינו מקרקעין – שבע שנים;
..."
סעיף 6 בחוק ההתיישנות קובע כי:
"6. תקופת ההתיישנות מתחילה ביום שבו נולדה עילת התובענה."
מכאן, שצרכן רשאי לדרוש החזרת כספך(ככל שיש ברשותו ראיות התומכות להודעת ביטול עסקה מתמשכת) 7 שנים אחורה מגילוי העילה.
לפיכך ובהנחה שאת מעוניינת שנבדוק את פנייתך, באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 24/9/2020 10:29 |
אני |
 | | מחבר: | אני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2020 | | שעה: | 10:29:51 |
| שלום,
אנחנו הורים לשני ילדים.
רשמנו את הבת שלי לגן פרטי.
שבועיים לאחר פתיחת שנת הלימודים הודיעו על סגר.
שלמנו את חודש ספטמבר במלואו.
הודענו לגננת שאנחנו רוצים להוציא את הילדה מהמסגרת עקב משבר כלכלי בבית
לפי החוזה על הההורים להודיע מראש לגננת ולשלם חודשיים מלאים.כרגע אין גנים בגלל הסגר.והגננת דורשת שנשלם לה את החודשיים המלאים.
מה החוק אומר?האם צריך לשלם לה חודשיים מלאים?
השב להודעה זו | |
|
|
|
| 29/9/2020 12:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 12:42:22 |
| שלום רב אדון/גברת,
האם בהסכם ההתקשרות ישנו סעיף המתייחס למקרה בו יהיה סגר בשל הנגיף?
האם פניתם אל בית העסק בכתב בעניין תקופת הסגר שהממשלה הטילה?
בכל מקרה בו לא תגיעו להסכמה יהיה עליכם לשקול תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 23/9/2020 15:38 |
דורין גואטה |
 | | מחבר: | דורין גואטה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2020 | | שעה: | 15:38:00 |
| שלום,ביטלתי טיסה שהוזמנה לחודש יולי ביוזמתי בשלל חשש מהתפרצות הקורונה.בהמשך חברת התעופה ביטלה ביוזמתה את הטיסה, אך חברת הנסיעות דורשת ממני דמי ביטול בגין כל כרטיס.לטענתם חברת אל על מקדשת מהם את דמי הביטול ולכן הם מורידים לי.
מעבר לכך, חברת הנסיעות דורשת ממני עוד 65 דולר בגין כל כרטיס בנפרד בגין דמי טיפול שלהם(אדגיש כי לא נאמר לי במעמד העסקה ולא חתמתי על כך)
השאלה האם אני זכאית להחזר כספי מלא או חלקי במצב כזה בו הטיסה מבוטלת ממילא וסיבת הביטול חשש מסכנה רפואית.תודה. | |
|
|
|
| 29/9/2020 10:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 10:22:56 |
| שלום רב דורין,
היות שהודעת הביטול נעשתה ביוזמתך, יהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק אם דרישת בית העסק הינה מכח הסכם בניכם.
אם לאו, יהיה באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור דרישתו כפי שאתה מציין בפנייתך כאן:
"...חברת הנסיעות דורשת ממני דמי ביטול בגין כל כרטיס.לטענתם חברת אל על מקדשת מהם את דמי הביטול ולכן הם מורידים לי.
מעבר לכך, חברת הנסיעות דורשת ממני עוד 65 דולר בגין כל כרטיס בנפרד בגין דמי טיפול שלהם(אדגיש כי לא נאמר לי במעמד העסקה ולא חתמתי על כך)..." | |
|
|
|
|