| 29/9/2020 18:43 |
עידו |
 | | מחבר: | עידו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 18:43:23 |
| שלום רב,
ב 13.09 רכשתי 4 צמיגים באתר Autodipo את הצמיגים הזמנתי להתקנה בסניף קרית גת.
הצמיגים הותקנו על רכבי ביום חמישי 24.09.
ב-28.09 במוצאי יום כיפור ראיתי גלגל הרכב ללא אוויר, החלפתי את הגלגל לרזרבי ובדקתי את הצמיג - ראיתי שיש קרע אנכי בדופן הצמיג.
ניגשתי בבוקר 29.09 (היום) מנהל הסניף אמר לי שהוא ישלח את הצמיד למעבדה וזה יקח עד 14 יום, שאלתי מה עלי לעשות לבנתיים הוא אמר שאני יכול לרכוש צמיד חדש ואם ימצא כי בצמיג פגם ייצור יוחזר כפסי.
אני לא הסכמתי, אין לי את האפשרות להוכיח שהקרע הוא פגם ייצור והם כנראה לא יקחו אחריות.
רציתי לדעת האם אני יכול לבטל את העסקה ולקבל את כספי בחזרה? | |
|
|
|
| 1/10/2020 08:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/10/2020 | | שעה: | 08:21:39 |
| שלום רב עידו,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בהתאם לרשימה המופיעה בתקנות, עם זאת, המוצר המדובר אינו נמנה עם הרשימה המופיעה בתקנות ביטול עסקה, ועל כן, עליך לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 29/9/2020 16:01 |
יערה ברזל |
 | | מחבר: | יערה ברזל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 16:01:09 |
| הזמנו טיסה ביום שישי 25/9 בשעה 13:38. פנייה מס 1114574.
קיבלנו הודעה שההזמנה בוצעה אך במייל שקיבלנו כתוב שההזמנה בתהליך אישור.
לא קיבלנו עדכון האם ההזמנה בוצעה ומתי נקבל את הכרטיסים (הטיסה המוזמנת היא ליום חמישי 1/10 בבוקר)
| |
|
|
|
| 1/10/2020 07:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/10/2020 | | שעה: | 07:55:01 |
| שלום רב יערה,
אם כך, פני אל בית העסק בכתב תוך הצגת ההודעות שקיבלת. | |
|
|
|
| 29/9/2020 12:26 |
גיל |
 | | מחבר: | גיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 12:26:47 |
| שלום,
רכשתי בחודש פברואר כרטיס טיסה הלוך חזור עבור בת הזוג שלי מהפיליפינים לישראל (סך הכל הייתה אמורה להיות שבועיים בארץ).
הטיסה הלוך התבצעה כמתוכנן והיא הגיעה לארץ, אך כמה ימים לפני הטיסה חזור לפיליפינים שהייתה אמורה לצאת מהארץ ב7.3.20, קיבלתי SMS מאלעל שהטיסה בוטלה.
עד היום היא בארץ בגלל זה, אבל בלי קשר רציתי לשאול.
חוץ מהכסף שאלעל אמורים להחזיר לי על הטיסה שבוטלה (שעד היום לא החזירו לי), האם הם אמורים לפצות אותי גם על ביטול הטיסה שהודיעו עליו רק כמה ימים לפני?
אשמח לתשובה,
תודה רבה ואיחולי בריאות במהרה לכולם,
גיל. | |
|
|
|
| 30/9/2020 14:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 14:49:56 |
| שלום רב גיל,
האם הודעת ביטול הטיסה בוצעה בשל הנחיות משרד הבריאות? אם כן, בשל המצב תוקן חוק שירותי תעופה (הוראת שעה) התיקון לחוק חל על טיסות שבוטלו כשמועד ההמראה הנקוב בכרטיס הטיסה הוא בתקופה שבין 1.3.20 ועד ליום 24.10.2020, למידע רחב בעניין תוכל לקרוא באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight
| |
|
|
|
| 30/9/2020 19:26 |
גיל |
 | | מחבר: | גיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 19:26:57 |
| היי, תודה על התשובה.
זהו קראתי את התיקון הזה, אבל זה עדיין לא ממש ברור לי
כרטיס הטיסה שלי היה לפיליפינים דרך בנגקוק.
באותו הזמן משרד הבריאות הוציא הנחיה שמי שחוזר מבנגקוק צריך להיכנס לבידוד.
ז"א ש: א - לא הייתה הנחיה שאסור לטוס, רק הנחיה שצריך להיכנס לבידוד.
ב - כרטיס הטיסה שלי היה ליעד אחר (פיליפינים) שלגביו לא הייתה הנחיה.
האם זה אומר שהם בכל מקרה לא חייבים לי פיצויים?
תודה רבה! | |
|
|
|
| 1/10/2020 07:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/10/2020 | | שעה: | 07:50:19 |
| שלום רב גיל,
אם כך, תנסה לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 29/9/2020 15:17 |
יפעת |
 | | מחבר: | יפעת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 15:17:21 |
| כיצד ניתן להגיש תביעה לפי חוק הטכנאים המורחב?
שופרסל דחו לי משלוח לפני החג ביותר מ24 שעות שעה לפני שהשליח כבר היה צריך להיות.. ולא מוכנים לפצות מעבר ל50 שח | |
|
|
|
| 1/10/2020 07:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/10/2020 | | שעה: | 07:42:09 |
| שלום רב יפעת,
עקרונית, סעיף 18א(ג)בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" המאפשר לצרכן לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק(במקרים בהם החוק חל), אולם בשל המצב הרשות להגנת הצרכן פרסמה גילוי דעה בעניין חוק הטכנאים לפיו הצרכן לא יהיה זכאי לפיצוי במקרה של איחור. עמדה זו תקפה בכל מקרה שבו מוטל סגר.
למידע רחב ראי באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
(תחת הכותרת: "חוק הטכנאים בזמן משבר הקורונה") | |
|
|
|
| 29/9/2020 14:06 |
גיא אורי |
 | | מחבר: | גיא אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 14:06:28 |
| שנה טובה וחתימה טובה,
יש לי שאלה: ההורים שלי מחזיקים ביחידת נופש בקלאב הוטל אילת, בין התאריכים 4-10/10.
מאחר ואנו בתקופת סגר והתשלום עבור היחידה כבר התבצע באופן מלא, ותגובת המלון הייתה: אנחנו פתוחים אבל המתקנים סגורים,מבחינתו אתם יכולים להגיע אבל לא נותנים שום הבטחה בכך שלא יקנסו בדרך למקום.
מאחר ומדובר בסכום לא קטן האם ישנה תקנה או חוק כלשהו שעוזר בתקופה זו? כי המלון לא משתף פעולה.
אודה לעזרתכם.
| |
|
|
|
| 30/9/2020 15:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 15:29:21 |
| שלום רב גיא,
אם כך, תנסה לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 29/9/2020 13:24 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 13:24:11 |
| שלום, רכשתי מדפסת של HP באתר כלשהו ברשת לפני מספר ימים.
לאחר שהגיעה המדפסת, היא התבררה כתקולה.
חברת HP נתנו לי את הזכות להחליף את המדפסת באחת אחרת- כלומר עליי ליצור קשר עם האתר שקניתי ממנו, לתת לו 'מספר החלפה' והם אמורים להחליף לי את המדפסת התקולה באחת אחרת.
אם אני לא מוכן להחליף לאותה מדפסת, האם יש לי אופציות נוספות כמו זיכוי כספי, או קניית מדפסת אחרת והוספת ההפרש?
לא עברו 14 ימים. חברת HP טוענים שזה תלוי באתר שקניתי ממנו.
אשמח לתשובה,
תודה רבה. | |
|
|
|
| 30/9/2020 15:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 15:21:23 |
| שלום רב אור,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, במוצר-מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח ונמוך מבניהם ובמידה שהביטול נעשה עקב פגם במוצר, אזי' הביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב), 14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
סירוב בית העסק לבטל את העסקה מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט מוסמך לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח, כקבוע בסעיף 31א(א)(4)בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, ובהנחה שמדובר בעסקת מכר מרחוק וכי אתה עומד במועד הקבוע בדין, אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ואת דרישתך ואם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 29/9/2020 15:59 |
יערה ברזל |
 | | מחבר: | יערה ברזל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 15:59:49 |
| הזמנו טיסה ביום שישי 25/9 בשעה 13:38. פנייה מס 1114574.
קיבלנו הודעה שההזמנה בוצעה אך במייל שקיבלנו כתוב שההזמנה בתהליך אישור.
לא קיבלנו עדכון האם ההזמנה בוצעה ומתי נקבל את הכרטיסים (הטיסה המוזמנת היא ליום חמישי 1/10 בבוקר)
| |
|
|
|
| 30/9/2020 15:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 15:08:15 |
| שלום רב יערה,
אם כך, פני אל בית העסק בכתב תוך הצגת ההודעות שקיבלת. | |
|
|
|
| 29/9/2020 12:35 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 12:35:24 |
| אהלן, רכשתי כרטיסי טיסה לניו יורק דרך שופרסל טרוול (גוליבר) עם חברת התעופה הפולנית LOT.
הטיסה הייתה אמור לצאת באפריל, אך בוטלה ביוזמת החברה הפולנית.
עפ"י המדיניות המפורסמת של חברת התעופה, הם מבצעים החזר כספי ללקוחות.
אך חברת גוליבר טוענת שהם לא קיבלו חזרה את הכסף מחברת התעופה ועל כן טרם מזכים אותי.
מה האפשרויות העומדות בפניי על מנת לקבל זיכוי כספי? האם אין חובה לגוליבר להחזיר לי את הכסף בכל מקרה? האם ניתן לתבוע?
רק חברת גוליבר יכולה להתנהל מול חברת התעופה ואין שום שקיפות בתהליך.
תודה | |
|
|
|
| 30/9/2020 15:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 15:04:57 |
| שלום רב משה,
בהנחה שאין לחברת התעופה נציגות מוסמכת בישראל, עליך לפנות אל סוכנות הנסיעות בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים(ככל שלא בוצעה פניה בכתב) ואם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 29/9/2020 12:30 |
לי |
 | | מחבר: | לי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 12:30:05 |
| שלום, מעוניינת לשתף לצורך יעוץ ולדעת מהם האמצעים העומדים לרשותי.
בתאריך 22/4 רכשתי ספה בפריסה של 10 תשלומים בכרטיס אשראי (בהזמנה אישית של הריפוד וגוון הבסיס, שנבחרו בהמלצת עובדת החנות ובתיאום איתי בחנות עצמה). הובטח לי אספקה עד 3 שבועות וסוכם שעלי לשאת בעלות ההובלה. בפועל הספה סופקה ב 9/6. על אף האיחור, לא קיבלתי עדכון כלשהו או התנצלות ופשוט הנחתי לזה ללא שום בעיה מצדי ואף גיליתי הבנה לאור המצב. עם אספקת המוצר, הבנתי שצבעי הריפוד והבד לא לטעמי, התנצלתי וביקשתי להחליף. לאחר שהמוכרת אמרה שהיא בהפסד אם תייצר ספה חדשה, התפשרתי על החלפת הריפוד בלבד ללא עלות נוספת. חשוב לציין שהמוכרת הדגישה ואמרה שאין שום בעיה להשתמש בספה וברגע שמתבצעת ההחלפה, היא מכבסת את הריפוד כולל כריות הנוי עד שיסופק הריפוד החדש. היא חזרה על כך שוב ושוב. ב 14/6 נסעתי לתל אביב (מאיזור ים המלח בו אני מתגוררת) לבחור בדים חדשים להחלפה. המוכרת היתה די קצרה בשירות שלה והחלטית וגם את זה קיבלתי, ולבסוף נבחרו בדים חדשים. אמרה המוכרת שהאספקה תוך כ 3 שבועות. מאז ועד היום 25/9 הספה לא סופקה!! מה 5/7 נאמר לי שהספה בעבודה, אחכ נאמר לי שהרפד יצא לחופשה ואז נכנס לבידוד, בשום שלב היא לא שולחת עדכון, יחס חמקמק לכל פניה שלי. המוכרת לא מתנצלת, לטענתה עשתה ״את כל המאמצים״, ב 26/8 קיבלתי הודעה ממנה ששבוע הבא יהיה מוכן והיא תיצור איתי קשר. זה לא קרה עד שאני יזמתי קשר ואמרה שזה מוכן מה שלא טרחה לעדכן. עסק שמכבד את עצמו יפצה את הלקוח ויספוג הובלה במיידית. גם זה לא קרה. לאחר מכן אמרה שהיא מחפשת הובלה .מאז שאלתי אותה מה קורה עם ההובלה, אמרה לי להגיע לאסוף למרות שהבטיחה בעצמה לספק הובלה וכך נמרח ונמרח ואין מוצר במשך כ 4 חודשים!!!! לא בטוח שגם מוכן והתשלומים רצים. זו תחושה של עוגמת נפש שאין כמוה, ותחושה של רמאות. אני מנסה להתקשר וחוזרת בהודעות חמקמקות. כעת אני רוצה להחזיר את הספה הישנה ולקבל את כספי חזרה. באיזה אופן ניתן לעשות זאת?? | |
|
|
|
| 30/9/2020 14:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 14:58:29 |
| שלום רב לי,
מתיאור בפנייתך, היות שלכאורה מדובר בעסקה שבוצעה בבית העסק, אזי' לא תקום לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה היות שהמועד לביטול העסקה חלף(14 ימים מקבלת המוצר בתנאי שלא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן ושהמוצר לא הורכב בבית הצרכן ולא נעשה בו שימוש).
עם זאת ועל מנת לבדוק את פנייתך, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ואם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 22/9/2020 15:01 |
אדל |
 | | מחבר: | אדל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/09/2020 | | שעה: | 15:01:39 |
| שלום,
ביום שישי 11/9 , בצהריים, רכשתי ביגוד מאתר אונליין לארוע שהוזמנתי אליו.
שילמתי משלוח עבור איסוף חבילה מנקודת חלוקה, משלוח עד 3 ימי עסקים
(לעומת משלוח עד הבית בין 3-5 ימי עסקים).
לפיכך, לא חישבתי את אותו היום, יום שישי, כיום עסקים וגם לא את יום ראשון.
לפי הנאמר לעיל המשלוח היה צריך להגיע ביום רביעי 16/9, יום שבו היה לי ארוע.
המשלוח לא הגיע!
ניסיתי לפנות אליהם ונשלחה אליי הודעה "היי יקירה , זמני המשולחים מתעכבים אצל חברת השליחויות בגלל עומס זה בין 3-5 ימי עסקים לא כולל יום אריזה"
כבר, חוסר אמינות, מפני שגם במייל ההזמנה שנשלח אליי היה כתוב 3 ימי עסקים.
נותרתי בלית ברירה, ללא הבגדים שהזמנתי לארוע.
ביום שני 21/9, בסביבות השעה 11:15 קיבלתי הודעה שהמשלוח מחכה לי בנקודת החלוקה וממתין לאיסוף.
בשעה 15:00 נסעתי לאסוף והנציג בחנות אמר לי שהשליח עוד לא הביא לו את הסחורה.
חייגתי שוב לבית העסק והבטיחו שיחזרו אליי וימצאו פתרון לעניין המשלוח, לא חזרו.
סימסתי להם שוב, ואז ענו לי
"היי, יקירה בדקתי לך את העניין. המקום קיבל משלוחים אך עדיין לא סידר אותם ולכן אמר לך שלא הגיעו (מה שלא בצדק כמובן) הפניה שלך הועברה למנהל חברת המשלוחים על מנת שיוכל לפצות אותך על הסיפור".
מאז חייגתי שוב ושוב ושלחתי הודעות ואין מענה!
מרגישה ממש מרומה.
גם נותרתי ללא בגדים ביום הארוע, גם איחרו במועד האספקה וגם נסעתי במיוחד לאסוף את החבילה לחינם.
ועכשיו נשארתי לרדוף אחריהם.
מה עליי לעשות? | |
|
|
|
| 22/9/2020 16:49 |
אדל |
 | | מחבר: | אדל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/09/2020 | | שעה: | 16:49:06 |
| מוסיפה שהצלחתי להשיג אותם טלפונית והם בתגובה ענו לי שהחבילה נמצאת כרגע בנקודת החלוקה ואני מוזמנת להגיע לאסוף.
מרגישה כ"כ מאוכזבת וכועסת על העיכוב, הזמן המיותר שבזבזתי והנסיעות לאסוף את החבילה. | |
|
|
|
| 22/9/2020 16:49 |
אדל |
 | | מחבר: | אדל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/09/2020 | | שעה: | 16:49:15 |
| מוסיפה שהצלחתי להשיג אותם טלפונית והם בתגובה ענו לי שהחבילה נמצאת כרגע בנקודת החלוקה ואני מוזמנת להגיע לאסוף.
מרגישה כ"כ מאוכזבת וכועסת על העיכוב, הזמן המיותר שבזבזתי והנסיעות לאסוף את החבילה. | |
|
|
|
| 24/9/2020 14:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2020 | | שעה: | 14:06:21 |
| שלום רב אדל,
אם כך, פני אליהם בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 24/9/2020 16:00 |
אדל |
 | | מחבר: | אדל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2020 | | שעה: | 16:00:45 |
| תודה על המענה.
נראה שהם חששו ושלחו אליי שליח הביתה שהגיע אתמול להביא את החבילה.
כמובן שהתאכזבתי מהם כחברה ומהשירות שניתן לי ומכך שהחבילה לא היה אליי בזמן המובטח.
כנראה שכבר אין מה לעשות כרגע, נכון?! | |
|
|
|
| 24/9/2020 16:01 |
אדל |
 | | מחבר: | אדל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/09/2020 | | שעה: | 16:01:01 |
| תודה על המענה.
נראה שהם חששו ושלחו אליי שליח הביתה שהגיע אתמול להביא את החבילה.
כמובן שהתאכזבתי מהם כחברה ומהשירות שניתן לי ומכך שהחבילה לא היה אליי בזמן המובטח.
כנראה שכבר אין מה לעשות כרגע, נכון?! | |
|
|
|
| 30/9/2020 07:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 07:39:57 |
| שלום רב אדל,
היות שאת טוענת כי בית העסק איחר באספקת המוצר בניגוד למוסכם בניכם שבעקבותיו נגרם לך נזק, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ואם תתקלי בבעיה הגישי תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 30/9/2020 14:47 |
אדל |
 | | מחבר: | אדל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 14:47:14 |
| מה נהוג לדרוש?
בשיחתנו הטלפונית ביקשתי במינימום החזר עבור המשלוח, שהוא רק 15 ש"ח, אבל העניין היה עקרוני.
וסירבו בכל תוקף, אחרי התעקשות מצידי הציעו לתת לי 15 ש"ח הנחה לקנייה הבאה. ממש הרגשתי שצוחקים עליי, כמובן שלא ארכוש שם שוב, אז במילים אחרות הם אומרים שלא אקבל החזר.
מה מקובל לדרוש במקרה כזה? | |
|
|
|
| 29/9/2020 12:18 |
גיא א |
 | | מחבר: | גיא א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 12:18:10 |
| שלום רב
האם יש אפשרות לגן פרטי להוסיף סעיף של קורונה ?
רשום בסעיף
הורים לא יהיו רשאים לבטל את תשלום החודשי לגן במידה ותינתן הוראה לסגור את מערכת החינוך או בידוד של צוות הגן כתוצאה מהידבקות בנגיף או כתוצאה מחולי של אח הילדים בגן
תודה מראש | |
|
|
|
| 30/9/2020 14:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 14:33:46 |
| שלום רב גיא,
ראה מידע מפורט בעניין באתר המועצה הישראלית לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_ganim | |
|
|
|
| 29/9/2020 11:30 |
איתי |
 | | מחבר: | איתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 11:30:17 |
| שלום לפני יותר מחודש ביקשנו להתנתק מחברת כבלים שהיינו מנויים שלה שנים רבות (בגלל מחיר גבוה שהיינו משלמים). פעם ראשונה ביקשתי להתנתק באמצעות אתר נתק, אחרי בירור הם לא ניתקו.
פניתי שוב בכתב (התכתבות עם נציג) וביקשתי בבירור להתנתק מכל הטריפל (טלויזיה, אינטרנט וטלפון בפירוש) לקח המון זמן עד שבאו לקחת את הציוד חזרה ובסוף לקחו רק את המודם של הטלפון (בלי הממירים והנתב אינטרנט) כששאלתי למה אמרו לי שזה פרוצדורה ושייצרו איתי קשר (אין תיעוד לכך זה היה בשיחת טלפון). לאחר חודש ראיתי שממשיכים לחייב אותי בטענה שביקשתי להתנתק רק מהטלפון (יש לי הודעה מפורשת שביקשתי להתנתק מהכל) לאחר שיחה קצרה הנציגה אמרה שתזכה אותי על החיוב ותבצע באמת ניתוק מוחלט.
השאלה שלי האם יש לי עילה לתבוע פיצוי בגין המשך החיוב שבוצע במשך חודש ואילולא העירנות שלי מי יודע כמה זמן היו ממשיכים לחייב. מדובר במנוי של אבא שלי שהוא אדם מבוגר ולא מבין בדברים האלה שבמשך שנים היה משלם מחיר מופקע. לדעתי המשך החיוב לא נעשה בתום לב שכן היה כתוב במפורש. | |
|
|
|
| 30/9/2020 14:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 14:01:57 |
| שלום רב איתי,
עקרונית, בעסקה מתמשכת קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בכל עת ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים, אולם, אם בהסכם ההתקשרות סוכם כי הביטול כרוך בתשלום קנס יציאה יש לשלמו.
יש לציין, כי סירוב בית העסק לבטל את העסקה על אף הודעת הביטול שנשלחה לחברה, מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט מוסמך לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח.
בנוסף, יש לעיין בהסכם ההתקשרות על מנת לבדוק אם עליך להשיב את הציוד או שבית העסק אמור להגיע לאספו.
בכל מקרה, במידה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לביטול העסקה בכתב אני, מציעה כי תגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 29/9/2020 11:19 |
אסתר |
 | | מחבר: | אסתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 11:19:30 |
| שלום וברכה .
רציתי לבדוק עשיתי מנוי כושר ברשת סטודיוc באמצע המנוי נכנסתי להריון וניתן לעשות הקפאה של המנוי אז עשיתי זאת כי לא הרגשתי טוב.
אחרי ההריון חזרתי להתעמל .
במהלך הזמן של המנוי מקום הסטודיו עבר מקום למקום אחר מה שהיה ממש לא נח ומותאם עבורי כאישה דתיה בגלל חוסר צניעות וגברים שהסתובבו במקום.
בכל תקופת הקורנה ניסתי לתפוס את הסניף ללא הצלחה כדי להקפיא את המנוי ועכשיו לאחר חודשיים הצלחתי להתכתב עם מנהלת מסניף אחר שאמרה שהסניף נסגר ב19.7 לחלוטין.
מה שמאפשר לי או להתאמן אונליין -אין לי אינטרנט ולא מתאים לי מבחינה דתית .
לבחור סניף אחר-שכל שאר הסניפים רחוקים ומצריכים נסיעה והם לא המטרה שלשמה נרשמתי לסניף רחוק.
או לקבל החזר כספי.
בחרתי בקבלת החזר כספי .
אבל אז נאמר לי שבגלל שהמנוי שלי כביכול סיימתי כבר לשלם ועכשיו אני הרי על כל הזמן שהיה בהקפאת הריון משתמשת אין אפשרות לקבל החזר כספי .
האם יש כן צד שהם צריכים לספק החזר כספי כי את המענה שלשמו נרשמתי לסניף הזה הם לא נותנים לי?
תודה רבה ושנה טובה
| |
|
|
|
| 30/9/2020 13:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 13:47:38 |
| שלום רב אסתר,
על מנת לברר בעניין, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 29/9/2020 11:01 |
מיכלה |
 | | מחבר: | מיכלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 11:01:52 |
| | שלום קניתי מוצר מזון של חברה מסוימת ולדעתי יש הטעיה באופן תיאור המוצר האם זה בתחום אחריותכם? איפה אפשר להתלונן? | |
|
|
|
| 30/9/2020 12:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 12:33:51 |
| שלום רב מיכלה,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה בטיב, במהות, בכמות ובסוג המוצר וכן איסור הטעיה בפרסום.
היה ויש ברשותך ראיה התומכת בטענתך, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 29/9/2020 10:39 |
אורנה צחייק |
 | | מחבר: | אורנה צחייק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 10:39:45 |
| | רכשתי סלון המוצר באיכות גרועה האם אני יכולה לבטל קבלתי אותו יומים לפני ראש השנה בא נציג מטעמם כאילו תיקן לא מוכנה האם אני יכולה לדרוש את כספי חזרה אני יום אחרי שהמוצר הגיע התלוננתי מחכה מהם לתשובה לפני שאני פונה אליכם לתלונה | |
|
|
|
| 30/9/2020 10:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 10:18:46 |
| שלום רב אורנה,
בפנייתך את מציינת כי:
"...בא נציג מטעמם כאילו תיקן ..." האם המוצר הגיע פגום? אם כן, האם יש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לפיה סופק לך מוצר פגום וכן ראיות המעידות כי התיקון לא צלח?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות בגין ירידת הערך של המוצר.
לפיכך, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לפגם או לאי התאמה של המוצר אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו אם תתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 29/9/2020 09:57 |
אריאל |
 | | מחבר: | אריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 09:57:37 |
| | שלום. במוצאי השבת לפני שבוע וחצי, בטרם התחלתי לתדלק ראיתי כי המונה מתחיל לחייב. יש בידיו תיעוד של המונה רץ לפני שלחצתי על ידית התדלוק. אמנם זה חיוב של כמה אגורות, אך אני מתאר לעצמי שגם אם זה קורה אחת ל-, עדיין חברות הדלק מרוויחות כסף ללא מתן שירות. מה אוכל לעשות? | |
|
|
|
| 30/9/2020 09:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 09:49:44 |
| שלום רב אריאל,
ראשית, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף מסמכים ולאחריו תוכל להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
שנית, באפשרותך לפנות אל הרגולטור-משרד האנרגיה בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/General/contact_energy
| |
|
|
|
| 29/9/2020 09:42 |
מלי |
 | | מחבר: | מלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 09:42:53 |
| | האם זה חוקי לחייב דמי חבר בהשתייכות למועדון למשך שנה שלמה ללא אפשרות ביטול? | |
|
|
|
| 30/9/2020 09:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 09:28:38 |
| שלום רב מלי,
מה עלות דמי חבר? מה מקנה לך החברות?
האם עיינת בתקנון/הסכם בניכם?
האם בעת ביטול עסקה יש לשלם קנס יציאה?
| |
|
|
|
| 28/9/2020 16:30 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/09/2020 | | שעה: | 16:30:54 |
| היי,
ביצעתי קנייה ברמי לוי אונליין באמצעות תווי הקנייה שלהם. במעמד אספקת המשלוח התגלה שבוצע חיוב על שלושה ארגזי מים שלא סופקו. בנוסף, סופק לחם (1.4 ק"ג) שכולו מכוסה עובש. המשלוח הגיע בשעה 21:00 בערב, ומיד עם ההגעה התקשרתי לשירות לקוחות רמי לוי אונליין. ההמתנה לנציג ארכה שעתיים. קיבלתי מענה בשעה 23:00 והובטח לי קבלת זיכוי על מוצרים פגומים/חסרים. (הזיכוי המחושב הוא על סך כ-38 ש"ח). שאלתי האם מתבצע זיכוי לתו הקנייה ונמסר לי שכן, תוך 5 ימי עסקים.
לאחר 10 ימי עסקים, הזיכוי לא השתקף בתו הקנייה. פניתי לורמי לוי באמצעות הודעה בפייסבוק וכן באמצעות המייל. למייל לא התקבלה תגובה עד היום. בפייסבוק התקבל מענה ביום שלמחרת ונאמר לי שיתבצע זיכוי תוך מס' ימי עסקים. גם כעת ביקשתי לוודא שיתקבל זיכוי גם אם מדובר בקנייה בתווים. על כך נאמר לי שכן.
כעת עברו פחות מ-5 ימי עסקים אך נכון לכרגע הזיכוי טרם השתקף בכרטיס.
למרות שמדובר בסכום קטן ולכאורה לא משמעותי, חשוב לי להלחם על עוגמת הנפש המצטברת והשירות הלקוי שקיבלתי עד כה (מלבד ההמתנה לנציג, הבטחות השווא, חוסר הבקרה בליקוט המשלוח, גם אופן ביצוע המשלוח עצמו היה לקוי).
מה ניתן לעשות מול בית העסק? תודה. | |
|
|
|
| 30/9/2020 09:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 09:08:56 |
| שלום רב דנה,
במידה שבוצעה פניה מסודרת אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים וצירוף ראיות התומכות בטענתך(חשבונית, העתק מפנייתך אל בית העסק, תמונות(של הלחם), תווי קניה) ואם תתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 27/9/2020 12:44 |
ענבל |
 | | מחבר: | ענבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/09/2020 | | שעה: | 12:44:36 |
| סגרתי צימר לפני ההסגר, ושהודיעו על הסגר כמובן דיברתי עם בעל הצימר ואמר שנמתין שנתקרב למועד אולי יהיה שינויים.
ושדיברתי איתו היום אמרתי אולי אגיע ממש ישר אחרי הסגר כי סגרתי ליום הולדת. טען שמלא לו על חודש נובמבר.
החלטתי שאני לא מעוניינת וביקשתי לבטל כי הוא כבר לקח לי מהאשראי 500 ש"ח.
הוא רשם לי -
א. לא ניתן לבטל
ב. יתכן כי יהיה משהו אחר שיבקש להזיז.
זה המצב כרגע.
מותר לו? | |
|
|
|
| 30/9/2020 08:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 08:49:59 |
| שלום רב ענבל,
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון)? והאם קיבלת טופס גילוי נאות, המפרט בין היתר את זכויותיך לביטול העסקה.
מתי מועד קבלת השירות(תאריך)?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
בכל מקרה, את רשאית לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 25/9/2020 12:35 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/09/2020 | | שעה: | 12:35:25 |
| שרתתי בצבא אם רוצה למחוק תיק צבאי
האם זה אפשרי?
בצהל אמרו שאין אפשרות כזו | |
|
|
|
| 26/9/2020 11:39 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2020 | | שעה: | 11:39:26 |
| | זה לא תחום ההתמחות של המועצה לצרכנות. נסה להיעזר קודם בגוגל. | |
|
|
|
| 30/9/2020 08:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 08:16:38 |
| שלום רב משה,
אני, מציעה כי תתייעץ עם עו"ד המתמחה בענייני הצבא. | |
|
|
|
|