| 1/10/2020 16:23 |
בלו הרשקוביץ |
 | | מחבר: | בלו הרשקוביץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/10/2020 | | שעה: | 16:23:50 |
| רכשתי חבילה לחו"ל למונטנרו בחב. הדקה ה90.בדצמבר 19.הייתי צריך לשלם
על העסקה ב5 תשלומים.אחרי 3 תש.שהודיעו לי מהחברה שהטיסה בוטלה
וגם המלון בוטל ללא דמי בטול אך לא החזירו לי כלום מהכסף בטלתי 2 תש.
אחרונים. סה"כ שלמתי 5000 שקל.לפי החוק היו אמורים להחזיר לי ב1/10
את הכספים אך הם ענו לי שכרגע הם מטפלים בטיסות יוצאות ורק שיגמר הסגר
יטפלו בהזמנה שלי שבוטלה. האם לחכות או לפנות לעו"ד.
תודה בלו | |
|
|
|
| 12/10/2020 08:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/10/2020 | | שעה: | 08:02:55 |
| שלום רב בלו,
מי הודיע לך על ביטול הטיסה- האם חברת התעופה או סוכנות הנסיעות?
במידה שהודעת הביטול בוצעה על ידי חברת התעופה ראה מידע מפורט בעניין חוק שירותי תעופה(הוראת שעה) באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight
בהנחה שהודעת הביטול נעשתה על ידי סוכנות הנסיעות, עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ודרישתך ואם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו, בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 1/10/2020 15:55 |
יוסף אליעזר |
 | | מחבר: | יוסף אליעזר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/10/2020 | | שעה: | 15:55:37 |
| טיסתי של אלעל הייתה צריכה להתבצע בחודש מרץ והיא בוטלה עקב אירועי הקורונה. עד היום לא קיבלתי החזר כספי על אף שביצעתי את תהליך ההחזר באתר שלהם.
ברשותי 3 כרטיסים הלוך וחזור. מה עליי לבצע בנידון? תודה | |
|
|
|
| 12/10/2020 07:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/10/2020 | | שעה: | 07:47:52 |
| שלום רב יוסף,
אם כך, פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלת העניינים ולאחריו אם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
לנוחיותך, להלן הקישור באתר המועצה הישראלית לצרכנות בו תוכל לקבל מידע בעניין חוק שירותי תעופה (הוראת שעה):
https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight
| |
|
|
|
| 1/10/2020 06:49 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/10/2020 | | שעה: | 06:49:10 |
| היי!
רכשתי בושם באינטרנט מרשת חנויות מוכרת, והוא נשלח אליי באמצעות UPS לחנות קרובה (כלומר - לא עד פתח הבית), עוד לפני תחילת הסגר.
פתחתי את החבילה שבתוכה הגיע המוצר, ועטיפת הבושם הייתה פתוחה (הצלופן שעטף אותו) ויש חשד שנפתח ע"י מישהו אחר. יש עילה לביטול עסקה עקב אי התאמה? ואם כן, האם המוכר צריך לשאת בעלויות החזרת המוצר (המוצר נשלח כאמור לחנות קרובה ולא עד פחת הבית)?
תודה! | |
|
|
|
| 11/10/2020 12:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 12:59:41 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, במוצר-מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא מדובר בטובין פסידים כקבוע בסעיף 14ג(ד) בחוק הגנת הצרכן:
"(ד) הוראות סעיף קטן (ג) וסעיף 14ג1(ג) לא יחולו על עסקת מכר מרחוק של –
(1) טובין פסידים;
..."
לפיכך, במקרה המתואר היות שמדובר במוצר שאריזתו פתוחה הדבר עלול להוות טובין פסידים שלא מקנה לצרכן זכות לבטל את העסקה.
לפיכך, תנסה לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין, אולם אם החברה תיטען אחרת, הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית שבו רק בית המשפט יכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 11/10/2020 16:23 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 16:23:07 |
| | אני לא בטוח שהדברים שלי הובנו כהלכה. התכוונתי שהאריזה של המוצר הגיעה פתוחה, לא שאני פתחתי את האריזה. האם במקרה כזה אפשר לבקש שיגיעו לאסוף ממני את המוצר בטענת אי התאמה (המוצר כאמור נשלח לחנות קרובה, ולא ישירות אליי) מבלי לשלם על משלוח? ביקשתי שיעשו זאת, והם בתגובה ביקשו ממני להגיע לסניף עצמאית. | |
|
|
|
| 11/10/2020 16:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 16:44:06 |
| שלום רב אדון,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...ביקשתי שיעשו זאת, והם בתגובה ביקשו ממני להגיע לסניף עצמאית..."- האם המשמעות היא כי בית העסק מסכים כי מדובר במוצר שהגיע פתוח? אם כן, האם יש לך תגובה בכתב?
| |
|
|
|
| 11/10/2020 17:22 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 17:22:08 |
| | התכתבתי איתם, והם כתבו לי בתגובה שהם צריכים לראות את המוצר לפני (שלחתי להם תמונות של האריזה הפתוחה) ושעליי להגיע לסניף על מנת לבצע החלפה. האם לא מספיק שהצרכן אומר שיש פגם בהזמנה ושולח תמונה? | |
|
|
|
| 1/10/2020 15:37 |
רותם |
 | | מחבר: | רותם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/10/2020 | | שעה: | 15:37:52 |
| | ניתן להחזיר בגד ים שנקנה דרך אתר? מבחינה משפטית.. אני יודעת שיש מלא אתרים שמאפשרים זאת .. | |
|
|
|
| 11/10/2020 16:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 16:31:49 |
| שלום רב רותם,
האם העסקה נעשתה בשיווק מרחוק(ללא נוכחות משותפת של הצדדים)?
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
מתי ביקשת לבטל את העסקה(ככל שהיתה בקשה זו)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב אי התאמה או פגם, הרי שהביטול (במועד הקבוע בדין) לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, ובלבד שלא מדובר בייצור מיוחד, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, היה ומדובר במוצר שנרכש במכר מרחוק, והצרכן עומד בתנאים הקבועים בדין, כמפורט לעיל, אזי' קמה לצרכן הזכות לבטל את העסקה בניכוי דמי ביטול. | |
|
|
|
| 1/10/2020 15:24 |
רינת כץ בן אלטבט |
 | | מחבר: | רינת כץ בן אלטבט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/10/2020 | | שעה: | 15:24:44 |
| הי, לפי המידע באתרכם אני צפויה לקבל עד היום 01/10/20 לכל המאוחר החזר כספי מחברת טלטוס עבור טיסה שחברת ארקיע ביטלה בתאריך 05/06/20
לאחר התכתבות ארוכה בחודשים האחרונים עם חברת טלטוס נכתב לי כי לא אקבל את הכסף היום. זו התשובה שלהם:
כל החזר שאל על / ארקיע מבצעת לסוכנים בחודש אוקטובר למסלקה של ה BSP – מתקבל בפועל על ידי הסוכנים רק בשבוע האחרון של נובמבר
אל על צפוים להוציא הודעה ברוח זאת בקרוב
גם כך – הם אינם עומדים בקצב ההחזרים וכעת מזירים רק מרץ אפריל
על כן כאמור אנו פועלים באופן נקודתי – וכפי שרשמנו לך ההחזר יועבר בהתאם למה שנרשם
היתכן שזה המצב? או שהם ממחר חשופים לתביעה ממני?
אשמח לתשובה
רינת
rinatkatz@hotmail.com
0523717347 | |
|
|
|
| 11/10/2020 16:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 16:20:27 |
| שלום רב רינת,
אם כך, האם פנית אל בית העסק בכתב בציון האמור בחוק שירותי תעופה (הוראת שעה)? אם לאו, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו אם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 1/10/2020 13:55 |
מדי סרור |
 | | מחבר: | מדי סרור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/10/2020 | | שעה: | 13:55:00 |
| שלום רב, בני עבר אתמול בדיקת קורונה במדיקל סנטר הרצליה תמורת 550 ש"ח על מנת לקבל תשובה מהירה של עד 24 שעות. מאז חלפו כבר הרבה מ 24 שעות והתשובה טרם ניתנה כי הם לא מוצאים אותה. ברצוני ןבטל את התשלום על כל עגמת הנפש שנגרמה לנו ועל כך שאנחנו ספונים בבית ולא יוצאים לעבודה כדי להקפיד על ההנחיות שחלילה אם הוא חולה אנחנו חייבים בבידוד ומפסידים גם ימי עבודה.
האם לאור כל זאת ניתן לבטל את התשלום? | |
|
|
|
| 11/10/2020 16:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 16:08:44 |
| שלום רב מדי,
עליך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין ואם תתקלי בבעיה תנסי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 1/10/2020 12:30 |
שמוליק |
 | | מחבר: | שמוליק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/10/2020 | | שעה: | 12:30:20 |
| שלום לכל חברי הקבוצה, הייתי שמח להתייעץ איתכם בנוגע לתביעה קטנה שלי מול חברת סלקום.
בקצרה פרטי האירוע:
הזמנתי שליח לאסוף את ציוד הטלויזיה של סלקום כאשר התנתקתי מהם. דרשו ממני תשלום של 30 שקלים עבור השליח.
השליח לא הגיע למועד האיסוף למרות שחיכיתי לו שעתיים שלמות וגם לא התקשרו להודיע שלא יגיעו.
לאחר מכן התעלמו ממני בטלפון כשביקשתי פיצוי לפי חוק הטכנאים המצורף
בסופו של דבר הגשתי תביעה ובעקבותיה דיברה איתי נציגה של סלקום בשם אולה מהמחלקה המשפטית
היא אומרת שהם מוכנים לפצות אותי חלקית מסך התביעה בגלל שחוק הטכנאים לא כולל איסוף ציוד "הסרת טובין".
השאלה שלי אם זה נכון שאם הם אוספים את הציוד שלהם אז חוק הטכנאים לא חל עליהם ולכן מותר להם להבריז למי שמחכה?
אשמח לתשובה כי אני רוצה לתת לה תשובה בקרוב בנוגע להאם אני מסכים לפשרה או לא
אם יש עוד משהו לדעת בנושא של הפשרה אשמח לדעת
[https://www.consumers.org.il/category/technical_issue/](https://www.consumers.org.il/category/technical_issue/)
תודה! | |
|
|
|
| 11/10/2020 15:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 15:41:11 |
| שלום רב שמוליק,
המועצה הישראלית לצרכנות מנועה מלסייע בעניין התלוי ועומד בבית המשפט, על כן, באפשרותך להתייעץ בעו"ד פרטי. | |
|
|
|
| 1/10/2020 12:15 |
אבי ש |
 | | מחבר: | אבי ש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/10/2020 | | שעה: | 12:15:57 |
| | שלום, החל מה1.10 חברת הנסיעות מתחילה לבצע החזרים. הטיסה עם חברת אוזבקיסטן איירליינס לקוראה לא יצאה ב26.3 . התמורה ששולמה היא 6152 ש"ח באשראי לחברת התיירות הישראלית. כעת החברה רוצה להחתים אותי על טופס שמגיע לי רק 6020 שקלים החזר בטענה שהם לא קיבלו את כל הכסף מחברת אוזבקיסטן. האם זה חוקי? מה אפשר לעשות בנידון? תודה מראש | |
|
|
|
| 11/10/2020 15:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 15:23:29 |
| שלום רב אבי,
עליך לפנות אל סוכנות הנסיעות בכתב לבירור סכום ההשבה המופחת לטענתך.
במידה שתתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 1/10/2020 12:10 |
רחלי רגב |
 | | מחבר: | רחלי רגב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/10/2020 | | שעה: | 12:10:22 |
| קנינו תנור אפייה מחברת בוש, והם טוענים שכדי לחבר אותו חיבור ראשוני ולשמור על האחריות עליו, אנחנו חייבים שדווקא טכנאי שלהם יחבר אותו.
האם זה נכון? או שאנחנו יכולים גם לחבר בעצמנו או להביא טכנאי שלנו? | |
|
|
|
| 11/10/2020 15:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 15:13:11 |
| שלום רב רחלי,
עליך לעיין בתעודת האחריות שניתנה לך, על מנת לראות מהם דרישות היבואן/יצרן, לנוחיותך להלן תקנות 4 ו-5 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה), העוסקות בשאלתך:
"4. (א) דרש יצרן כתנאי להפעלת טובין ביצוע התקנה על ידו, תכלול האחריות שנתן לטובין גם אחריות להתקנה ובלבד שההתקנה בוצעה על ידי היצרן או מי מטעמו.
(ב) דרש יצרן כתנאי להפעלת טובין מתן הדרכה או ביצוע התקנה, יבצע את ההתקנה או ייתן את ההדרכה בבית הצרכן עד תום שבוע ימים מיום מסירת הטובין לצרכן.
...
תחילת חיובי היצרן
5. (א) חיובי היצרן לפי תקנות אלה מתחילים עם מסירת הטובין בפועל לצרכן.
(ב) קבע היצרן חובת התקנה או הדרכה, תחל תקופת האחריות במועד סיום ההדרכה או ההתקנה, לפי המאוחר, ובלבד שעד למועד התקנת הטובין לא עשה הצרכן שימוש בטובין שנמסרו לו והטובין נשמרו בתנאים ראויים העונים לדרישות היצרן." | |
|
|
|
| 1/10/2020 10:47 |
דינה דירוא |
 | | מחבר: | דינה דירוא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/10/2020 | | שעה: | 10:47:06 |
| | חברת אופונדו הבריטית היתה אמורה להחזיר תשלום על טיסה שבוטלה. איזיג'ט טוענים שכבר העבירו את התשלום. אופונדו לקחו תשלום מהכרטיס אשראי שלי ושילמו בכרטיס שלהם לכן התשלום הועבר אליהם. איך תובעים חברה בחו"ל? | |
|
|
|
| 11/10/2020 14:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 14:56:42 |
| שלום רב דינה,
בהנחה שמדובר בחברה זרה שאין לה נציגות מוסמכת בישראל, יש קושי לאכוף את חוקי מדינת ישראל על החברה, לכן אני, מציעה כי תעייני בתקנון החברה ולאחריו תנסי לפנות אל שירות הלקוחות של החברה לבירור העניין ואם תתקלי בבעיה, תנסי אולי לבדוק אם במקום מושבה של החברה יש ארגון הדומה לשלנו על מנת לברר את זכויותיך. | |
|
|
|
| 1/10/2020 07:24 |
עמית |
 | | מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/10/2020 | | שעה: | 07:24:46 |
| היי...
הזמנתי מוצר משופרסל אונליין ב-21.9 (לא אוכל, אלא ממחלקת הפארם של Be), והמשלוח תואם באותו רגע ל-30.9 בשעה 17:00. ההזמנה הגיעה אליי כמה דקות אחרי 22:00. כלומר, איחור של יותר מ-5 שעות. לפי חוק הטכנאים המורחב, אני אמור לקבל פיצוי. אבל לפני שאני דורש את הפיצוי מהם, רוצה לוודא שזה תקף גם כעת. תקף או לא?
בסגר הראשון רשתות המזון הוחרגו מהחוק כי לא היו ערוכות והיה לחץ בלתי סביר עליהן, אבל עכשיו אין באמת הצדקה להחריג אותם. | |
|
|
|
| 11/10/2020 13:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 13:20:33 |
| שלום רב עמית,
ראה מידע רחב באתר המועצה לצרכנות בעניין סעיף 18א(ג)בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
(ראה מידע תחת הכותרת "חוק הטכנאים בזמן משבר הקורונה").
באפשרותך להיכנס לאתר רשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה ולקרוא את ההבהרה שהרשות להגנת הצרכן הוציאה בעניין גילוי דעת בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/news/cpfta_newsbitulcorona (תחת הכותרת:"הבהרה בנוגע לגילוי דעת שהוציאה הרשות בעניין סעיף 18 א(ג) לחוק הגנת הצרכן – חוק הטכנאים – בעת משבר נגיף הקורונה") | |
|
|
|
| 11/10/2020 14:24 |
עמית |
 | | מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 14:24:37 |
| קראתי את גילוי הדעת, שמתבסס על הוראת סעיף 18א(ו):
"(ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת
עליהן או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש ולא יכול היה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
רק שהפעם, להבדיל מהסגר הראשון שהיה פה - בעת קביעת המועד ושעת הביקור, נותן השירות כן ידע על הסגר ועל העומסים הצפויים. אי אפשר להשתמש בצמד המילים "קורונה" ו-"סגר" , יותר מחצי שנה אחרי שהופיעו בחיינו, כתירוץ לכל דבר. רשתות המזון אולי היחידות שלא נפגעו במשבר הזה (אלא להיפך), אז ההגיון אומר שהן בכלל לא צריכות לקבל הנחות בעניין הזה. צריך לאכוף את החוק והציפייה שתעזרו לצרכנים ככל שניתן.
גם אתם אגב, כתבתם את זה:
"3. הזכות לפיצוי בגין איחור נציג הספק היא בהתאם לנסיבות. למשל האם במועד ההזמנה היה ידוע כי יהיה סגר או היה ידוע כי תהיה עליה בביקוש. לא ניתן לקבוע בוודאות כי הצרכן זכאי/לא זכאי לפיצוי". | |
|
|
|
| 11/10/2020 14:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 14:47:47 |
| שלום רב עמית,
באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו אם תתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק בעניין. | |
|
|
|
| 1/10/2020 11:57 |
שונגוץ |
 | | מחבר: | שונגוץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/10/2020 | | שעה: | 11:57:09 |
| שלום,
רציתי לקבל מידע מדוייק בנוגע להחרגות, במידה וקיימות, בנוגע להטעיה במדבקת המחיר על מוצר.
מה שקרה:
היום רכשתי ברשת מסויימת מוצר שהיו 5 יחידות ממנו על המדף.
4 היו עם מדבקת מחיר 21.90 ואחד עם מדבקת מחיר 9.90, אותה יחידה עם מדבקת 9.90 נראתה ישנה יותר ולכן הנחתי שנמכרת במחיר זה.
בקופה ירד 21.90 וכשפניתי לקופה ראשית להחזר, שאלו אותי אם זה היחיד מבין ה־5 שעליו מדבקה של 9.90 ואמרתי שכן.
נאמר לי שמקרה זה, ברגע שזה היחיד, אין חובה עליהם על פי חוק למכור ב־9.90, כשאמרתי שמה שאני מכיר זה שהצרכן מקבל את המחיר שעל המדבקה, נאמר לי שזו טעות. לא מצאתי אישוש ברשת למה שנאמר לי אז קראו למנהל שאמר את אותו הדבר.
רציתי רק לוודא שלא טועים ומטעים ושזה אכן החוק, והיכן ניתן למצוא את המידע הזה כתוב?
תודה רבה,
שונגוץ. | |
|
|
|
| 11/10/2020 14:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 14:42:37 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, סעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר המחייב הוא המחיר שהוצג על גבי המוצר או על גבי אריזתו, הגם אם מחירו בקופה גבוה יותר.
בנוסף, סירוב בית העסק למכור לצרכן במחיר שהוצג על גבי המוצר מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט מוסמך לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח, כקבוע בסעיף 31א(א)(5)בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף המסמכים התומכים בטענתך, היה ובית העסק מסרב לדרישתך, באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 1/10/2020 12:04 |
טלי |
 | | מחבר: | טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/10/2020 | | שעה: | 12:04:52 |
| רכשתי שולחן קפה דרך אתר עזריאלי קום. לאחר חודש שהשולחן קפה אצלי רגלו השתחררה באופן מפתיע ונחת על הרצפה. במזל הפעוט בן 5 חודשים לא היה באיזור. עזריאלי התנצלו וביקשו שפיזית אחזיר את המוצר לספק. כשהשליח הגיע לספק הספק לא הסכים לקבל חזרה את המוצר בטענה שהוא פגום (סדק בעקבות הנפילה).
עזריאלי בתגובה מתנערים ומפנים אותי לספק והספק מפנה אותי אליהם. אף אחד לא לוקח אחריות על מכירת מוצר לא בטיחותי ולא איכותי.
שאלתי היא, האם אני תובעת גם את עזריאלי קום? האם כדאי לפנות לתביעות קטנות/ רשות להגנת הצרכן/ המועצה להגנת הצרכן? | |
|
|
|
| 8/10/2020 06:58 |
טלי |
 | | מחבר: | טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/10/2020 | | שעה: | 06:58:39 |
| | אשמח לדעת איך להתקדם? דרך איזה ארגון/ גוף | |
|
|
|
| 11/10/2020 14:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 14:06:02 |
| שלום רב טלי,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
האם פנית בכתב אל נותן השירות(היבואן/יצרן) כמפורט בתעודת האחריות בטענה כי המוצר לא נפגם על ידך?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על היבואן/יצרן לתקן כל קלקול במוצר במשך שנה, בחינם (מלבד קלקול שנגרם במכוון על ידי הצרכן, כקבוע בתקנה סעיף 2(ג):"... הוכיח היצרן כי מקור הקלקול בנזק מכוון שגרם הצרכן, יהא פטור מחיוביו לפי תקנה זו."
לפיכך, ובהנחה שהפגם לא נעשה במכוון על ידך, אני מציעה כי תפנה אל נותן השירות(היבואן/יצרן) בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים.
היה ותתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 1/10/2020 08:59 |
שלום |
 | | מחבר: | שלום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/10/2020 | | שעה: | 08:59:49 |
| שלום.
אז ככה:
ביצעתי הזמנה של משלוח משופרסל אונליין ל-3.9.20, שכלל בין היתר 12 דגי אמנון קפואים בלי עור. הדגים הגיעו עם עור וחלקם מופשרים. פנינו לשירות הלקוחות שלהם מספר פעמים ורק ב-9.9 זכינו לקבל משלוח חלופי. רק מה, במקום 12 יחידות הדג שהחזרנו (קצת יותר מ-2 קילו), קיבלנו 12 ק"ג של דגים (בדיעבד גיליתי שזאת הכמות שסופקה - כי לא צורפה קבלה להזמנה הזאת) וחוייבתי בהתאם (מבלי לדעת כאמור, עד שנענו לבקשה ב-22.9 לשלוח חשבונית למייל). כמובן שלא היה לי מקום/רצון לאחסן את הכמות הזאת, וניסינו ליצור קשר איתם בכל דרך אפשרית. אבל לא קיבלנו מענה לבעיה במשך כמעט שבועיים (ב-22 בספטמבר ענו בווטסאפ ותיאמו איסוף של הדגים למחורת). כלומר, המקפיא שלי היה מפוצץ הדגים שלהם במשך שבועיים - עד שהגיעו לאסוף. ובסוף, ה-"פיצוי" אחרי השיח בלתי נגמר ועוגמת הנפש, היה 30 ש"ח לקנייה הבאה. יש מה לעשות בנושא הזה? | |
|
|
|
| 11/10/2020 13:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 13:40:27 |
| שלום רב שלום,
מהי דרישתך?
האם נגרם לך נזק מוכח?
תנסה לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו אם תתקל בבעיה, תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 29/9/2020 10:31 |
שירן יעקב |
 | | מחבר: | שירן יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 10:31:08 |
| שלום ב27.7 ביצעתי הזמנת אונליין מאתר ישראלי מוצר מסויים בסכום סימלי אם זה משנה .
לפי נהלי האתר המוצר אמור להגיע 35 ימי עסקים (המוצר מוזמן מחו"ל כנראה)
לאחר כ-30 יום שלחתי להם מייל לבדוק מה קורה עם המוצר כי הוא לא הגיע. הם ביקשו להמתין עוד כמה ימים .
משראיתי שעברו קרוב לשבועיים מהפניה שלי אליהם והמוצר עדין לא הגיע שלחתי שוב מייל והם טענו שבגלל המצב העולמי הכל מתעכב ושאני אמתין עוד כמה ימים
המצב העולמי הוא כבר חצי שנה למה לא הודיעו לי על זה במייל הראשון וביקשו להמתין עוד? בנוסף אציין שבמקביל הזמנתי מאתרים עולמיים אחרים שבוע אחרי שהזמנתי דרכם וזה הגיע!
בכל אופן אין איך ליצור קשר טלפוני , ביקשתי שהם יצרו איתי קשר טלפוני והם טענו שלא ניתן .
המוצר עד עכשיו לא הגיע מה עליי לעשות?
| |
|
|
|
| 30/9/2020 10:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 10:03:55 |
| שלום רב שירן,
מה ברצונך לדרוש?
במידה שאת מעוניינת שהמוצר יסופק לך אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו אם תתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 30/9/2020 12:40 |
שירן יעקב |
 | | מחבר: | שירן יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 12:40:17 |
| מעוניינת לקבל זיכוי על המוצר שלא הגיע והם מתעלמים מהבקשה הזו
האם זה הגיוני וחוקי שלא ניתן ליצור איתם קשר טלפוני? הם טוענים שבד"כ יש להם שירות טלפוני אך בגלל המצב כרגע לא ניתן לספק אותו
| |
|
|
|
| 30/9/2020 13:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 13:27:47 |
| שלום רב שירן,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה, בהתאם לקבוע בסעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, במוצר-מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח ונמוך מבניהם ובמידה שהביטול נעשה עקב היעדר אספקת המוצר במועד שסוכם, אזי' הביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב), 14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
סירוב בית העסק לבטל את העסקה מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט מוסמך לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח, כקבוע בסעיף 31א(א)(4)בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב ואם תתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 30/9/2020 14:49 |
שירן יעקב |
 | | מחבר: | שירן יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 14:49:20 |
| תודה על המענה המהיר
אעשה בדיקה שוב עם בית העסק
| |
|
|
|
| 11/10/2020 10:22 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 30/9/2020 21:44 |
אלדר |
 | | מחבר: | אלדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 21:44:26 |
| שלום,
אני מעונין לשאול איך נכון לחשב את ההחזר שצריך גן פרטי לתת להורים עבור ימי הסגר.
החישוב שהגן רוצה לעשות הוא למעשה לחשב את הימים בהם הגן היה סגור בגלל הסגר , כלומר ימי הסגר למעט שבת וחג /חופש ( לפי לוח החופשות של הגן), ולחלק במספר הימים בחודש (כולל שבתות חגים וכו).
האם זה חישוב הוגן?
במילים אחרות זה אומר שבחודש שבו 30 ימים ו20 ימי עבודה של הגן, (כלומר 10 ימים שבת וחג) גם אם יש סגר והגן סגור למשך כל החודש הזה, ההורים יקבלו החזר של 20/30 מהסכום כלומר ישלמו שליש מהסכום על חודש ללא תמורה.
אשמח לדעת אם זה חישוב הגיוני ואם לא אז מה החישוב המתאים. תודה!
| |
|
|
|
| 11/10/2020 09:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 09:56:38 |
| שלום רב אלדר,
ראה את המלצות הצוות הבין-משרדי לבחינת השפעת הקורונה על חוזים, במשרד המשפטים המתייחסת גם לגני ילדים, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/publications/reports/corona-contracts-report | |
|
|
|
| 30/9/2020 19:47 |
אבנר |
 | | מחבר: | אבנר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 19:47:11 |
| | שלום. ברצוני לתבוע אדם בבית המשפט לתביעות קטנות. ידועים לי שמו ומספר ת.ז, שלו אך לא כתובת המגורים שלו. במה עושים במקרה כזה? הוא עזב דירה שהשכרתי לו ומסר כתובת לא נכונה. | |
|
|
|
| 11/10/2020 09:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 09:42:46 |
| שלום רב אבנר,
באפשרותך לברר מול רשות האוכלוסין וההגירה.
לנוחיותך מצ"ב קישור לאיתור כתובת(מען) באתר רשות האוכלוסין וההגירה:
https://www.gov.il/he/service/address_identification | |
|
|
|
| 1/10/2020 01:05 |
שירן |
 | | מחבר: | שירן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/10/2020 | | שעה: | 01:05:14 |
| שלום,
קניתי כרטיס טיסה לאתונה ל04/10 דרך ישראייר.
כאשר רציתי להזמין בדיקת קורונה שמתי לב לכך שישנו מחיר מיוחד דרך ישראייר למי שרוכש במעמד ההזמנה ומחיר אחר למי שרוכש לאחר מכן. מכיוון שלא ידעתי האם הטיסה תתקיים או לא, כי קניתי לפני ההנחיות החדשות של ה25/09 לא רציתי להזמין סתם בדיקה וניסיתי לפנות לישראייר בבקשה להזמין בדיקה ולקבל אותו מחיר עקב המצב אך המוקד סגור וגם במייל אין מענה . מפאת קוצר הזמן, החלטתי להזמין את הבדיקה בכל מקרה במחיר הרגיל אך נוכחתי כי התאריך הקיים הוא רק ב 02/10 ואני חוששת כי לא אספיק לקבל תוצאות בזמן בגלל שזה בסוף שבוע. ישראייר מצהירים כי גם במידה ואני לא מזמינה לבסוף בדיקה אך שולחת בקשה באתר הם מחייבים בתשלום ולא הבנתי את זה. מייד לאחר ששלחתי את הבקשה להזמנה, ניסיתי לפנות אליהם אך אין מענה מאז פניתי עוד כמה וכמה פעמים ופשוט אין מענה ..הם רושמים לפנות דרך המייל אך לא עונים .. אני פשוט לא יודעת מה לעשות .. אודה לעזרה ! תודה | |
|
|
|
| 11/10/2020 09:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 09:25:29 |
| שלום רב שירן,
על מנת לברר את פנייתך, אנא הגישי פנייתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 30/9/2020 17:56 |
אימן |
 | | מחבר: | אימן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 17:56:04 |
| היי ,
חברת שליחויות קבעה להביא לי משלוח של כרטיס אשראי שהזמנתי מאחת חברות האשראי קבעה איתי להגיע ביום שלישי בין 13-15 , השליח התקשר בבוקר ורצה להביא לי את המשלוח ב10(הסברתי לו שאני לא בבית), ולאחר מכן כבר לא הביאו לי את המשלוח...
האם אני זכאי לפיצוי שכן יצאתי מהעבודה מוקדם וחיכיתי בבית לחינם(אפילו לא טרחו להגיד לי שהם לא יגיעו) | |
|
|
|
| 11/10/2020 09:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 09:12:51 |
| שלום רב אימן,
חוק הגנת הצרכן לא חל על חברות האשראי.
תנסה לפנות אל הנהלת חברת האשראי בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ואם תתקל בבעיה, תוכל לפנות אל הרגולטור- בנק ישראל. | |
|
|
|
| 30/9/2020 15:30 |
מרב |
 | | מחבר: | מרב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 15:30:10 |
| שלום רב קנינו אתמול מוצר ,סוכה מרשת הום סנטר.
הגענו הביתה והתקנו את הסוכה. הסוכה לא שרדה את הלילה המוצר היה פגום ,הסקוטצים קרועים,הסוכה נפלה ונשברה.יש לי גם תמונה מהיום בבוקר.
פירקנו את הסוכה לאחר שעות של הרכבה וקישוט.
החזרנו הכל לרכב ונסענו להחזיר את הסחורה הפגומה.
פחות מ24 שעות!!!
הראנו להם את הסחורה הפגומה שקנינו ב500 שח!!
דרשנו את כספנו בחזרה!
הסחורה פגומה.לא עמידה.והסוכה לא מחזיקה את עצמה!!!
הראנו את התמונה והסקוטצים הקרויים שהתקבלו בערכה.
הם אמרו שזה מה יש ולא ניתן לעשות דבר ולא נקבל את כספנו בחזרה ואין החזרת מוצרים!
המומים וכועסים השארנו את הסוכה שמה ללא כל מענה מצידם.טענו שאין מנהלת בחנות ואין מי שיעזור .
מרגישין שנעשה פה עוול גדול הונאת ציבור גדולה.זילזול ואמון בלקוח והרגשה של כוחי ועוצם ידי על האזרח הפשוט הרגיל שמוציא ממיטב כספו שאין לו בימי הקורונה.
מה אנחנו יכולים לעשות לקבל את כספנו בחזרה?
מיותר לציין את עוגמת הנפש הגדולה שלנו ושל הילדים ואת פירוק הסוכה מספר שעות לאחר בנייתה.
אשמח להתייעץ עימכם.
מרב
0542518181 | |
|
|
|
| 11/10/2020 08:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 08:57:51 |
| שלום רב מרב,
תנסי לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|