| 11/10/2020 16:31 |
אנונימית |
 | | מחבר: | אנונימית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 16:31:39 |
| שלום רב, בשבוע שעבר תואם לי תור לייעוץ ליישור שיניים במרפאת שיניים ברמת גן, המזכירה שתיאמה מולי את התור לא טרחה לעדכן אותי כי יש עלות בגין הייעוץ. גם אף שהגעתי למרפאה והמתנתי לתור תוך כדי שהיא שאלה אותי שאלות ראשוניות היא איננה טרחה שוב לעדכן אותי כי הייעוץ כרוך בעלות. לאחר סיום הייעוץ שערך כמספר דק' שבתי לביתי . כשעתיים לאחר מכן קיבלתי טלפון מהמזכירה של המרפאה כי עלי לשלם להם 150 ש"ח בגין הייעוץ הנ"ל בשיא חוצפתה! מה עליי לעשות ? האם אין חובת גילוי נאות במקרים כאלה? האם רופא יכול לדרוש בגין ייעוץ בדיעבד? אודה לעזרתכם הדחופה
שכן אציין כי הלכתי למספר רופאים לייעוץ ואף אחד מהם לא גבה ממני שקל! | |
|
|
|
| 13/10/2020 08:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/10/2020 | | שעה: | 08:18:20 |
| שלום רב גברת,
כיצד הגעת אל המרפאה? האם בעקבות פרסום? ואם כן, האם צוין כי מתן הייעוץ כרוך בתשלום?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, כאשר הסעד בגין הטעיה מהותית בעסקה הינו ביטול עסקה.
לכן, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין ואם תתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 30/9/2020 10:38 |
שקד |
 | | מחבר: | שקד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 10:38:41 |
| שלום רב,
אשמח לעזרתכם,
רכשנו ריצוף לבית לפני כחודש וחצי, ושילמנו מקדמה של 15000 שח לשריון המלאי.העסקה היתה פרונטלית באולם התצוגה.
יש לציין שהמלאי של האריח שנבחר קיים במחסני החברה בכמות גדולה, ולא הוזמן במיוחד עבורינו.
הריצוף טרם סופק לנו וטרם נקבע תאריך אספקה.
בשל משבר הקורונה נתקלנו בקשיים כלכליים גדולים, ומצאנו אריח דומה בחברה אחרת במחצית מהמחיר.
פנינו לנציג החברה מספר פעמים במהלך החודש החולף בבקשה לביטול העסקה, אך הוא כל פעם משך אותנו שיגיעו דגמים אחרים זולים יותר ושנמתין עם ההחלטה לביטול.
מאחר ולא מצאנו בחנות את מבוקשינו גם לאחר הגעת דגמים נוספים, ביקשנו שוב לפני שבוע לבטל את העסקה ולא נענינו.
אתמול שלחנו מייל רשמי עם הודעה על ביטול עסקה לבעל חנות הקרמיקה.
הבעלים השיב כי הוא אינו מוכן להחזיר את כספינו. ( דמי המקדמה על סך 1500 שח).
אנו מעוניינים לבטל את העסקה, ורוצים לדעת אם לפי החוק הצדק איתנו?
ומה עלינו לעשות?
מדגישה שוב כי לא קיבלנו כלל את המוצר.
| |
|
|
|
| 30/9/2020 10:42 |
שקד |
 | | מחבר: | שקד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 10:42:24 |
| מתקנת שוב, הסכום הוא גבוה, מדובר ב 15,000 שח.
תודה רבה | |
|
|
|
| 1/10/2020 10:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/10/2020 | | שעה: | 10:27:56 |
| שלום רב שקד,
בפנייתך את מציינת כי:
1. "...העסקה היתה פרונטלית באולם התצוגה..."האם העסקה בוצעה בבית העסק במקום הקבוע שלו?
2. "...פנינו לנציג החברה מספר פעמים במהלך החודש החולף בבקשה לביטול העסקה..."האם הודעת הביטול נעשתה בכתב?
| |
|
|
|
| 1/10/2020 11:06 |
שקד |
 | | מחבר: | שקד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/10/2020 | | שעה: | 11:06:02 |
| 1. כן, העסקה בוצעה בבית העסק בכתובתו המקורית.
2. ההודעות והבקשות היו בתחילה טלפוניות מול הנציג שטיפל בהזמנה.
בתאריך 29.9 נשלח מייל רשמי מטעמינו אל מנכל החברה בבקשה לביטול העסקה והחזרת דמי המקדמה על סך, 15,000 שח.
באותו יום ענה לנו המנכ"ל שהוא מסרב לבטל את העסקה.
שוב מציינת, שהמלאי של הריצוף שוריין לנו למשך כחודש וחצי, אך לא קיבלנו אותו ולא תואמה אספקה. לא מדובר בשום הזמנה מיוחדת, אלא באריח שקיים בחברה בסייל בכמות גדולה במחסניהם.
במכתב התשובה,המנכ"ל מסכים לדבריו לפנים משורת הדין,להחליף לנו את ההזמנה לכל אריח אחר, אך לא להחזיר את כספינו ולבטל את העסקה.
אנחנו לא מוצאים שם אריח אחר בתקציבנו שמתאים לטעמינו וצרכינו.
אנחנו מעוניינים לבטל את העסקה ולקבל את כספינו בחזרה, מאחר ועוד לא קיבלנו כלל את המוצר.
האם הצדק עימנו?
אשמח לעזרתכם וחוות דעתכם המהירה,
שכן אנו במהלך הבנייה וכעת צריכים לקבל החלטה מה לעשות.
תודה רבה
| |
|
|
|
| 11/10/2020 16:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 16:01:23 |
| שלום רב שקד,
עקרונית, בעסקה פרונטלית, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בציוד לבית ולגן, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
לפיכך, ובהנחה שלא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות, תנסי לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו אם תתקלי בבעיה, תוכלי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 13/10/2020 07:47 |
שקד |
 | | מחבר: | שקד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/10/2020 | | שעה: | 07:47:09 |
| תודה רבה על המענה המקצועי,
לפני יום כיפור, פניתי בכתב לבית העסק ונתקלתי בסירוב, הם לא מסכימים להחזיר לנו את הסכום של 15,000 ש"ח.
פניתי שוב בנימה אישית יותר (בשל מצבינו הכלכלי) ואפילו לא טרחו לענות.
הגשתי תלונה באתר המועצה הישראלית לצרכנות, עם כל המסמכים הנילווים,
מקווה שתוכלו לסייע לנו,
שוב תודה רבה ויום נעים | |
|
|
|
| 18/6/2020 09:45 |
אייל לביא יהודה |
 | | מחבר: | אייל לביא יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/06/2020 | | שעה: | 09:45:43 |
| רכשתי ב16/04 רצועות אימון וכתוב שם שזה לוקח בין "16-45 ימי עסקים" להגיע... היום אנחנו ביום ה45 !!!
לא ניתן לתפוס אותם ,ושלחתי ככ הרבה מיילים ורק איזה פעם אחת לפני שבועיים שלחו לי מייל שזה אמור להגיע אלי ואמורים לתת לי איזה זיכוי קטן ,אבל בינתיים לא הגיע לא המשלוח ולא הזיכוי!!! ולא ניתן לתפוס אותם!!
מה עושים??!!%$ | |
|
|
|
| 21/6/2020 13:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/06/2020 | | שעה: | 13:02:04 |
| שלום רב אייל,
מה אתה דורש?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, כאשר הסעד בגין הטעיה מהותית בנסיבות העניין הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק. | |
|
|
|
| 21/6/2020 15:06 |
אייל לביא |
 | | מחבר: | אייל לביא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/06/2020 | | שעה: | 15:06:01 |
| כן אבל לא ניתן להשיג אותם!!!
מה ניתן לעשות??? | |
|
|
|
| 21/6/2020 15:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/06/2020 | | שעה: | 15:10:50 |
| שלום רב אייל,
במידה שברצונך שנברר מול בית העסק, תנסה להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים (ייתכנו עיכובים במתן מענה היות שיש עומסים בפניות). | |
|
|
|
| 12/10/2020 15:59 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/10/2020 | | שעה: | 15:59:44 |
| גם אני הזמנתי והופתעתי שלוקח 45 יום.
בנוסף הגיע רק בטנות של מסכות ללא המסכות, עכשיו נבשבש זמן יקר ובטח גם לא יצלח.. הלך הכסף
ניר | |
|
|
|
| 12/10/2020 15:59 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/10/2020 | | שעה: | 15:59:51 |
| גם אני הזמנתי והופתעתי שלוקח 45 יום.
בנוסף הגיע רק בטנות של מסכות ללא המסכות, עכשיו נבשבש זמן יקר ובטח גם לא יצלח.. הלך הכסף
ניר | |
|
|
|
| 11/10/2020 14:00 |
מיה |
 | | מחבר: | מיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 14:00:58 |
| הזמנתי שולחן בו מצויין שהוא בעל 2 מגירות, בפועל תוך כדי הרכבה הבנתי כי מדובר ב2 סלסלאות בצורת מגירה, ללא מסילה או משהו לעצור את המגירה בעת פתיחה וסגירה, עץ לעץ משתפשף (כולל הרעש הצורם)
לאחר שהצלחתי להשיג את הספק טען כי פתחתי את המוצר ולא ניתן להחזר, איך הייתי אמורה להבין שלא מדובר במגירה? למי עליי לפנות? מדובר בסכום לא קטן, בנוסף יש פה רמאות כי מפרסמים מגירות ובפועל אין מגירות | |
|
|
|
| 12/10/2020 15:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/10/2020 | | שעה: | 15:58:01 |
| שלום רב מיה,
האם יש ברשותך העתק מהפרסום וצילום של המוצר בפועל?
מתי בוצעה רכישה(תאריך)?
מתי פנית אל בית העסק(תאריך)?
האם בוצעה פניה בכתב?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב אי התאמה או פגם, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
יש לציין כי סירוב בית העסק לבטל את העסקה בטענה כי המוצר נפתח, עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, ובהנחה שהודעת הביטול נעשתה בכתב בתוך המועד הקבוע בדין, ובית העסק מסרב לבטל את העסקה, אני מציעה כי תגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 11/10/2020 13:42 |
אדווה כץ |
 | | מחבר: | אדווה כץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 13:42:33 |
| שלום רב,
אשמח מאוד לקבל את עזרתכם אני ממש אובדת עצות...
רכשתי כיריים חשמליות מסניף של א.ל.מ במרכז ביג באר שבע ביום חמישי האחרון 8/10/20. המוכר בחנות הסביר שיש צורך בחיבור חשמלי תלת פאזי. שאלתי חשמלאי מוסמך והוא הסביר שהבניין שלנו מחובר לתלת פאזי. כמו כן התבקשתי ע"י חברת ההתקנות (אלקטרה), שלא לפתוח את האריזה עד להגעת הטכנאי להתקנה וכך באמת עשינו.
כשהגיע הטכנאי היום, יום א' 11/10/20, התברר לנו שיש צורך בשקע מיוחד שנקרא תלת פאזי ולא בחיבור חשמלי. התקשרתי אל החנות להסביר את שקרה ושאלתי אם יוכלו לספק לי מכשיר חלופי העומד בתקציב שלי ובחיבור החשמל הקיים בביתי והוא אמר שאין להם. כמתבקש ביקשתי לבטל את העסקה ולקבל את מלא הכסף חזרה. כמו כן הסברתי שהמוצר באריזתו המקורית, לא נפתח מעולם. המוכר בחנוץ אמר שלא מוכן לבטל עיסקה ללא תשלום דמי ביטול על סך 100 ש"ח או 5% מערך הקנייה. האם המוכר צודק ועליי לשלם דמי ביטול על מוצר שרכשתי לפני 3 ימים, הנמצא באריזתו המקורית? תודה רבה מראש :-) | |
|
|
|
| 12/10/2020 15:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/10/2020 | | שעה: | 15:39:26 |
| שלום רב אדווה,
עקרונית, בעסקה שבוצעה בחנות,תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל.
לפיכך, במקרה המתואר, במידה שאת מעוניינת לבטל את העסקה יהיה עליך לשלם דמי ביטול כאמור לעיל. | |
|
|
|
| 29/9/2020 23:25 |
אפרת |
 | | מחבר: | אפרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 23:25:54 |
| שלום רב,
מבקשים לברר עניין החזר תשלום של גן פרטיי
בני היה בגן פרטי עד אמצע מרץ תחילת הסגר הראשון. מסיבות שונות החלטנו להוציא את בננו בתחילת אפריל, הודענו לגננת חודש מראש על עזיבה כפי שדורש החוזה. כמובן שהעניין היה לפני הקורונה, כלומר הודענו
ב 1 במרץ. בזמן הזה בני היה צריך להיות בגן, חודש שלם עד ל-1 אפריל.
נכנסו לסגר באמצע מרץ, 15.3 ובעצם בני לא חזר לגן כי הודענו על עזיבה.
לאחר מכן התברר לנו כי הגננת השלימה ימים עבור חצי חודש מרץ, ובעצם נותרנו ללא שום החזר, לא כספי ולא עבור ימים
ברצוננו לברר האם אנו זכאים להחזר תשלום מהגן על חצי חודש?
תודה מראש | |
|
|
|
| 1/10/2020 12:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/10/2020 | | שעה: | 12:34:35 |
| שלום רב אפרת,
בפנייתך את מציינת כי:
"...לאחר מכן התברר לנו כי הגננת השלימה ימים עבור חצי חודש מרץ..."- האם ביצעת פניה אל בית העסק לבירור העניין? אם כן, האם התקבלה תשובה?
בהנחה שטרם בוצעה פניה בכתב, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב ולאחריו אם תתקלי בבעיה תנסי להגיש פנייתך באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 11/10/2020 13:36 |
אפרת |
 | | מחבר: | אפרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 13:36:32 |
| כן נעשתה פנייה בנושא, תשובה שקיבלנו-
"יש חוזה ורשום שכל ילד שעוזב באמצע שנה ישלם חודש מלא לא משנה אם הוא עוזב ב 15 לחודש ובסוף החודש . בגלל שנוב עזב את הגן באמצע שנה הוא משלם חודש מלא. גם ככה בהרבה גנים משלמים עד סוף שנה אם הוא עוזב באפריל . אני לא דרשתי ממך לשלם עד אוגוסט או לשלם לי קנס כי היציאה של נוב עשה לי נזק כלכלי. אני החזרתי לך את כל הצ'קים מאפריל עד סוף שנה. אז אני בסדר גמור"
תגובתנו לדברים (ולא קיבלנו מענה לאחר מכן)---
"בהתאם לסעיף 5 לחוזה, שאת ניסחת קיימת לי האפשרות לבטל את הפעילות בגן בהודעה מראש. הודעתי לך ב 1/3 בהודעה לנייד שנוב עוזב את הגן בתום החודש כלומר בתוך 30 יום כפי שדרשת בחוזה. בהתאם גם שולם לך התשלום לחודש מרץ. עקב הפסקת הפעילות בגן החל 15/3 מגיע לי החזר כספי על החצי חודש הזה.
הסעיף אמנם קובע שלא ינתן החזר על חודש הביטול, אבל זה ברור שזה בתנאי שמתאפשר לי לשים את נוב בגן ולא במצב שנוצר שהגן סגור.
אני חושבת שאת צריכה לחשוב על זה שוב ולהתייעץ עם מי שניסח לך את החוזה ואז להגיב"
כאמור, לא קיבלנו מענה לתגובתנו
מה ניתן לעשות??
תודה מראש
| |
|
|
|
| 11/10/2020 13:36 |
אפרת |
 | | מחבר: | אפרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 13:36:49 |
| כן נעשתה פנייה בנושא, תשובה שקיבלנו-
"יש חוזה ורשום שכל ילד שעוזב באמצע שנה ישלם חודש מלא לא משנה אם הוא עוזב ב 15 לחודש ובסוף החודש . בגלל שנוב עזב את הגן באמצע שנה הוא משלם חודש מלא. גם ככה בהרבה גנים משלמים עד סוף שנה אם הוא עוזב באפריל . אני לא דרשתי ממך לשלם עד אוגוסט או לשלם לי קנס כי היציאה של נוב עשה לי נזק כלכלי. אני החזרתי לך את כל הצ'קים מאפריל עד סוף שנה. אז אני בסדר גמור"
תגובתנו לדברים (ולא קיבלנו מענה לאחר מכן)---
"בהתאם לסעיף 5 לחוזה, שאת ניסחת קיימת לי האפשרות לבטל את הפעילות בגן בהודעה מראש. הודעתי לך ב 1/3 בהודעה לנייד שנוב עוזב את הגן בתום החודש כלומר בתוך 30 יום כפי שדרשת בחוזה. בהתאם גם שולם לך התשלום לחודש מרץ. עקב הפסקת הפעילות בגן החל 15/3 מגיע לי החזר כספי על החצי חודש הזה.
הסעיף אמנם קובע שלא ינתן החזר על חודש הביטול, אבל זה ברור שזה בתנאי שמתאפשר לי לשים את נוב בגן ולא במצב שנוצר שהגן סגור.
אני חושבת שאת צריכה לחשוב על זה שוב ולהתייעץ עם מי שניסח לך את החוזה ואז להגיב"
כאמור, לא קיבלנו מענה לתגובתנו
מה ניתן לעשות??
תודה מראש
| |
|
|
|
| 12/10/2020 15:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/10/2020 | | שעה: | 15:34:39 |
| שלום רב אפרת,
תנסי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 11/10/2020 12:56 |
מושיקו |
 | | מחבר: | מושיקו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 12:56:58 |
| שלום רב,
רכשתי מקרר של חברת Sharp, לאחר כמה ימים, נתגלה סדק קל בדלת המקרר. מדובר על מקרר עם דלתות בחיפוי זכוכית מקדימה.
לאחר דין ודברים אל מול "רטפון", נותנת השרות של "ראלקו", הוסכם להחליף לי את הדלת, לאחר שלא הסכמתי לקבל פיצוי במקום. רק שאז הודיעו לי שזה עלול לקחת גם 3 חודשים.
1- חשוב לציין שזה אינו פוגע בתפקוד המקרר.
2- האם החברה אינה מחויבת להחזיק את החלק במלאי, או לחילופין לספק לי אותו תוך מסגרת זמן קצרה יותר?
תודה רבה ושבוע טוב,
מושיקו | |
|
|
|
| 12/10/2020 15:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/10/2020 | | שעה: | 15:26:30 |
| שלום רב מושיקו,
עקרונית, במוצר חשמלי שנמצא בשנת האחריות הראשונה, על היבואן/יצרן לתקן את המוצר במשך שנה אחת, בחינם.
במוצר המדובר -מקרר, תיקון הקלקול במוצר יבוצע בתוך יום אחד מביצוע הקריאה, ובלבד שמדובר בקלקול אשר מונע את השימוש העיקרי שלשמו מיועד המוצר,כקבוע בתקנה 10(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) כדלקמן:
"(ג) על אף האמור בתקנת משנה (א), יתוקנו חלק מהטובין המפורטים בטור א' בתוספת השניה, בתוך פרק הזמן הנקוב בטור ב' לצדם, ובלבד שהקלקול מונע את השימוש העיקרי שלשמו מיועדים אותם טובין."
יחד עם זאת, היות שנמסר לך כי תיקון הפגם במוצר עלול לקחת מספר חודשים, אני מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ובמידה שתתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 11/10/2020 12:38 |
מעיין |
 | | מחבר: | מעיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 12:38:35 |
| שלום,
יש אתר מסוים שכדי לרכוש ממנו פריטים אני צריכה להירשם אליו.
הכנסתי את הפרטים שלי, ובסעיף שבו יש לסמן v על מנת לאשר קבלת דואר פרסומי של המבצעים, לא סימנתי v. כי איני מעוניינת לקבל דואר פרסומי.
המשכתי את תהליך הרישום ונרשמה לי הערה שאני חייבת לאשר את קבלת הדואר הפרסומי כדי לסיים את הרישום ואם איני מעוניינת לקבל דואר, אני צריכה לפנות לחברה בכתב כדי לבטל את הדואר הפרסומי.
זאת אומרת, שכדי לסיים את תהליך הרישום, קודם עליי להסכים לתנאי שליחת דואר פרסומי ורק לאחר מכן עליי לשלוח הודעה בכתב על כך שאיני מעוניינת לקבל את הדואר הפרסומי.
האם זה חוקי לעשות דבר כזה מצידם?
תודה מראש | |
|
|
|
| 12/10/2020 15:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/10/2020 | | שעה: | 15:03:03 |
| שלום רב מעיין,
עקרונית, סעיף 30א(ג) בחוק התקשורת(בזק שידורים) קובע כי:
"(ג) על אף הוראות סעיף קטן (ב), רשאי מפרסם לשגר דבר פרסומת כאמור באותו סעיף קטן אף אם לא התקבלה הסכמת הנמען, בהתקיים כל אלה:
(1) הנמען מסר את פרטיו למפרסם במהלך רכישה של מוצר או שירות, או במהלך משא ומתן לרכישה כאמור, והמפרסם הודיע לו כי הפרטים שמסר ישמשו לצורך משלוח דבר פרסומת מטעמו, באחת הדרכים האמורות בסעיף קטן (ב);
(2) המפרסם נתן לנמען הזדמנות להודיע לו כי הוא מסרב לקבל דברי פרסומת כאמור, דרך כלל או מסוג מסוים, והנמען לא עשה כן;
(3) דבר הפרסומת מתייחס למוצר או לשירות מסוג דומה למוצר או לשירות האמורים בפסקה (1)."
במידה שטרם בוצעה העסקה אני, מציעה כי תגישי תלונה ברשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, בצירוף מסמכים התומכים בטענתך, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
במידה שבוצעה עסקה, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב בדרישה לא לשלוח פרסומת מסחרית, ואם בית העסק לא נענה לבקשתך וממשיך במשלוח דברי פרסומת, הדבר מנוגד להוראות הדין, ועל כן, באפשרותך לתבוע בגין הפרה זו, למידע רחב ראי באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/email-spam-law | |
|
|
|
| 11/10/2020 13:17 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 13:17:19 |
| שלום,
אבקש את עזרתכם.
לפני שנה וחצי רכשתי פרקט עץ לביתי החדש. חודש לאחר ההתקנה התחילו לצאת סיבים מהפרקט והוא התחיל להישבר בחיבורים. לאחר התנהלות ארוכה שיקרית ומתישה הגיע יבואן לביתי והודה שהפרקט פגום. רצינו להתחיל בתהליך אך החברה מקשה מאוד מעכבת את התהליך והם כבר לא עונים לטלפונים. את הבעלים של החברה לא ניתן להשיג הוא לא מדבר עם לקוחות.
אנחנו האדם הפרטי מתקשים לעמוד מול גוף גדול.
הם מבחינתם שנלך לתבוע וזה ייקח כמה שנים. בינתיים
אנחנו בבית עם פרקט פגום שנראה לא טוב בנוסף לא הולכים יחפים שחליחה לא נפצע('יש ילדים בבית).
אשמח אם תעזרו ותייעצו לי לפתרון הבעיה
תודה | |
|
|
|
| 12/10/2020 14:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/10/2020 | | שעה: | 14:42:28 |
| שלום רב קרן,
פנייתך את מציינת כי:
"...חודש לאחר ההתקנה התחילו לצאת סיבים מהפרקט ..."- האם יש ברשותך ראיה כי פנית אל בית העסק מיד משהתגלה הפגם במוצר?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה שך פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
לפיכך, וככל שנעשתה פניה בכתב אל בית העסק מיד כשהתגלה הפגם,אני, מציעה כי תגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 30/9/2020 11:50 |
דניאלה |
 | | מחבר: | דניאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 11:50:21 |
| הזמתי מתנה לחולה בבית חולים, ההזמנה הגיעה רק יום אחרי, השליח או החברה לא יצרו קשר שיהיה איחור, לא ידענו מה עם המשלוח והייתה עוגמת נפש רבה להורי החולה שאמרנו להם שתגיע מתנה, ולנו שהזמנו מתנה בשווי 390שח ולא ידענו מה קורה איתה. רציתי לדעת מה אפשר לעשות ומה זכויותינו בנידון
תודה | |
|
|
|
| 1/10/2020 14:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/10/2020 | | שעה: | 14:02:44 |
| שלום רב דניאלה,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי נקבע מועד המשלוח? | |
|
|
|
| 11/10/2020 12:36 |
דניאלה |
 | | מחבר: | דניאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 12:36:57 |
| ההזמנה בוצעה ביום חמישי 7.9 בשעה 14:40.
ובאתר שלהם היה רשום שכל ההזמנות שהתקבלו באותו יום עד השעה שש יטופלו באותו יום. זה לא קרה.
ניסנו להשיג את החברה בכל דרך אך ללא הצלחה. התקשרנו שוב ביום למחרת וחיכינו למעלה מ15 דקות על הקו, נאמר לנו שאתמול השליח לא יכול היה להיכנס לבית החולים ולכן לא מסר את המתנה, מה שמוזר כי אפילו שנתנו מספרי טלפון של הורי הילדה שיכלו לרדת לקחת את המתנה הוא לא יצר איתם או איתנו קשר, מה שגורם לי בכלל לחשוב שזה היה תירוץ.
לבסוף המתנה התקבלה ביום שישי לאחר המון עוגמת נפש, שהילדה חיכתה למתנה שלא הגיעה, שהיה מאוד קשה עד בלתי אפשרי להשיג אותם, ושהם לא עמדו בהתחייבות האספקה שלהם
| |
|
|
|
| 12/10/2020 13:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/10/2020 | | שעה: | 13:46:04 |
| שלום רב דניאלה,
אם כך, תנסי לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 29/9/2020 14:59 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/09/2020 | | שעה: | 14:59:45 |
| שלום
מוקדם יותר היה אצלי טכנאי להתקנת מדיח. לאחר ההתקנה שכנע אותי לרכוש דרכו הרחבת אחריות לארבע שנים, תוך כדי שהוא טוען שההצעה היא בעצם 50% מהסכום המלא אותו אשלם אם ארצה לבצע זאת מאוחר יותר. בנוסף כחלק מהעסקה התקין ללא עלות 2 חלקים חיצוניים - מגן לחשמל ופילטר אבנית. לטענתו החלקים שווים יחד 500₪ (להבנתי השווי שלהם נמוך בהרבה). העלות ששילמתי על ההרחבה 816₪. שאלתי את הטכנאי מפורשות במה כרוך ביטול העסקה ואמר לי לפי תקופת השימוש פלוס דמי ביטול (בקבלה עליה חתמתי רשום דמי הביטול 10% האם זה חוקי?). בכל אופן לא צוין דבר לגבי עלות החלקים בקשר לביטול.
לאחר מכן יצרתי קשר עם שירות הלקוחות לבירור עלות הרחבת האחריות ל4 שנים, ונאמר לי שהיא 499₪.
לאחר שביקשתי לברר את הנושא נאמר לי שהסכום 499₪ הוא ללא החלקים שהותקנו, ומה ששילמתי כולל את החלקים. לדעתי זו הטעיה כי הטכנאי במפורש אמר שהחלקים ללא עלות וממש לא הציע לי לשלם 499₪ ולוותר על החלקים.
מעבר לכך, כאשר ביקשתי לבטל את העסקה נאמר לי שאפשר לבטל בהפחתת שווי החלקים של 500₪ - כלומר אקבל חזרה כ300₪. זאת בניגוד מוחלט למה שאמר הטכנאי.
הייתי שמח לדעת מהן זכויותיי בנוגע לביטול העסקה? לתחושתי הטכנאי הציג דברים לא נכונים במטרה לשכנע אותי לסגור, והייתי אוצה לבטל את העסקה ללא כל עלות או לפחות רק עם דמי ביטול.. | |
|
|
|
| 30/9/2020 15:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 15:48:54 |
| שלום רב עידן,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי, בין היתר, איסור ההטעיה במחיר, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לעניין הרחבת האחריות- חוק הגנת הצרכן קובע כי בעסקה מתמשכת קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בכל עת שהצרכן יחפוץ בכך ועל בית העסק לבטל את העסקה, בתוך 3 ימי עסקים. אולם, אם בהסכם ההתקשרות צוין כי הביטול כרוך בתשלום קנס יציאה, על הצרכן לשלמו.
לעניין רכישת מגן חשמל ופילטר אבנית- היות שמתיאור בפנייתך מדובר בעסקת רוכלות, הרי שלצרכן קמה הזכות לבטל את העסקה, במוצר - מיום עשיית ההסכם עד ארבעה-עשר ימים מיום מסירת הנכס או מיום קבלת הפרטים שרוכל חייב למסור לצרכן, המאוחר מבניהם, ללא דמי ביטול ובלבד שלא מדובר בטובין פסידים, מכאן, שלכאורה תקום לך זכות לבטל את העסקה עבור מגן חשמל אך לא על פילטר אבנית(שכן, מדובר במוצר פסיד(מתכלה)).
לידיעתך, סירוב בית העסק לבטל את העסקה(עסקת רוכלות, עסקה מתמשכת) מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח.
לפיכך, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ובצירוף מסמכים(ככל שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך להטעיה במחיר וכל מסמך הקשור בעסקה המדוברת).
במידה שתתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 11/10/2020 12:30 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 12:30:11 |
| | אשמח לחדד נקודה אחת שלא ברורה לי. במעמד העסקה, הטכנאי ציין במפורש שכחלק מהעסקה אני מקבל בחינם את 2 האביזרים המדוברים. הוא אכן ציין את המחיר המלא שלהם (500 ש"ח) אך לחלוטין המסר שקיבלתי ממנו היה שהאחריות עולה 816 ש"ח ואת האביזרים אני מקבל בחינם. גם לא הוצע לי לקנות אחריות בלבד במחיר נמוך יותר. כאמור גם לא נמסר מידע לגבי תשלום על האביזרים בביטול העסקה. בד"כ בעסקה לגיטימית, אם אתה צריך לשלם על אביזר בגלל ביטול - מציינים זאת במפורש כולל הסכום. האם גם במצב זה החברה יכולה לקזז מסכום הזיכוי את שוויו של אביזר, ואם כן, האם הסכום שציין הטכנאי הוא הקובע? | |
|
|
|
| 12/10/2020 13:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/10/2020 | | שעה: | 13:32:50 |
| שלום רב עידן,
לתשובה לשאלתך ראה את האמור בסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן,לעיל.
על מנת לבדוק את פנייתך, אנא פנה אל בית העסק בכתב, תוך פירוט תלונתך לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 11/10/2020 12:26 |
הודיה מלכה |
 | | מחבר: | הודיה מלכה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 12:26:17 |
| רכשתי נעלים דרך אתר חברת ביוניק. הנעלים הגיעו, אך המידה הייתה גדולה וברצוני להחזיר אותן. נאמר לי וגם כתוב באתר שהחלפה היא בעלות של 22₪ והחזרה בעלות 33₪.
האם תקין לגבות תשלום על החלפה?
תודה | |
|
|
|
| 12/10/2020 13:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/10/2020 | | שעה: | 13:26:58 |
| שלום רב הודיה,
האם המוצר שסופק לך לא תואם את המידה שהזמנת או שהמידה נכונה אולם גילית שהמידה גדולה בעבורך?
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
מתי קיבלת את המוצר(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לך זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, אולם אם הביטול נעשה עקב אי התאמה או פגם הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול(5% או 100 ש"ח כאמור).
לעניין שאלתך בעניין:
"...האם תקין לגבות תשלום על החלפה?..."- במידה שההחלפה נעשית בשל אי התאמה בין המוצר שהזמנת לבין המוצר שסופק לך בפועל, הרי שעל פי חוק המכר בית העסק מחויב לספק לך את המוצר שהוזמן(ככל שמדובר באספקת מוצר שונה ממה שהזמנת)ועל בית העסק לשאת בהוצאות הכרוכות בכך.
אולם, במידה שהחברה סיפקה לך את המוצר שהזמנת אך את מבקשת לבצע החלפה (בשל טעות שלך במידה) אזי' יהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
| |
|
|
|
| 11/10/2020 11:13 |
אלה |
 | | מחבר: | אלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 11:13:46 |
| שלום,
אני אזרחית ותיקה, רכשתי שני כרטיסים להופעה שהייתה אמורה להתקיים ב-8/11/20 ובוטלה. ביקשתי לקבל החזר כספי ונאמר לי שאזוכה קרוב למועד ההופעה ובמידה ואני מעוניינת לקבל את ההחזר מיידית, סכום ההחזר יהיה בניכוי 5%.
האם זה חוקי? מה ניתן לעשות בנידון?
תודה מראש. | |
|
|
|
| 12/10/2020 13:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/10/2020 | | שעה: | 13:14:59 |
| שלום רב אלה,
היות שהודעת הביטול נעשתה על ידי החברה באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב בדרישה מדוע החזר כספך יופחת?
לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 11/10/2020 09:56 |
אופיר אביטבול |
 | | מחבר: | אופיר אביטבול (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 09:56:22 |
| שלום רב,
ב1.7 (ראשון ליולי) הייתי בחנות ריהוט וקבלתי הצעת מחיר למיטה. ההצעה כללה בחירה של צבע אישי (בשונה מהקטלוג).
למחרת התקשרתי ובצעתי את ההזמנה טלפונית.
עברו מעל לשלושה חודשים מאז ועוד לא קבלתי את המיטה, כשבזמן הזה הבן שלי ישן על מזרון על הרצפה.
התקשתי לבטל לפני שבועיים ואמרו לי שלא ניתן לבטל משום שזו הזמנה אישית שכוללת שינויים ולכן גם לוקח זמן לייצר אותה, ושבכל אופן החוזה אומר שיש להם עד הראשון באוקטובר.
א׳ לא ראיתי מעולם את החוזה, אין לי העתק שלו.
ב׳ התאריך עבר ולא יצרו איתי קשר.
כיצד ניתן להתקדם מולם? איני מעוניין במיטה הזאת יותר, ברצוני לבטל את העסקה.
תודה,
אופיר | |
|
|
|
| 12/10/2020 12:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/10/2020 | | שעה: | 12:48:13 |
| שלום רב אופיר,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...עברו מעל לשלושה חודשים מאז ועוד לא קבלתי את המיטה, כשבזמן הזה הבן שלי ישן על מזרון על הרצפה..."- האם בעת ביצוע העסק לא נמסר לך חשבונית או מסמך בו מפורט מועד אספקת המוצר(תנסה אולי לבדוק בדוא"ל או בתקנון החברה)?
בנוסף, אתה מציין כי:
"...התקשתי לבטל לפני שבועיים ואמרו לי שלא ניתן לבטל משום שזו הזמנה אישית שכוללת שינויים ולכן גם לוקח זמן לייצר אותה, ושבכל אופן החוזה אומר שיש להם עד הראשון באוקטובר..."- האם פנית אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים? אם לאו, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 30/9/2020 16:50 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 16:50:21 |
| שלום רב
הזמנתי מטבח אצל חברה המייבאת מטבחים, בין היתר הוזמן כיור, לאחר התקנת הכיור הבחנתי כי גודלו לא כפי שהובטח לי (הובטח לי ע"י המעצבת בע"פ גודל של 90 ס"מ אך קיבלתי 80 ס"מ) כשצפיתי במסמכי ההזמנה גיליתי כי החברה בכוונה לא רשמה את גודל הכיור בטופס ההזמנה כך שהיא יכולה לתת את הכיור שהיא תרצה ביום ההזמנה.
כשפניתי לחברה טענה הנציגה כי בחשבונית שהתקבלה ביום משלוח המטבח (שאינו יום ההתקנה) חתמתי שאני מרוצה מהמוצר ושם אכן נרשם שגודל הכיור הינו 80 ס"מ.
אין לי הקלטה של הבטחת המעצבת אך ביקשתי ממנה מס' פעמים הן בדרך החיוב והן בדרך השלילה שאני לא מעוניין בכיור בגודל 80 ס"מ כפי שהוצג לנו בתצוגה אלא בכיור 90 ס"מ.
האם מדובר בהונאה ? | |
|
|
|
| 11/10/2020 08:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 08:43:54 |
| שלום רב אבי,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה או פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
אולם, במקרה המתואר,היות שאין ברשותך ראיות התומכות בטענתך לאי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל, הרי שהדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית(כל צד טוען אחרת) שבו רק בית המשפט מוסמך להכריע. | |
|
|
|
| 12/10/2020 09:43 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/10/2020 | | שעה: | 09:43:47 |
| | בהנחה ואני מוכיח שיש פרט נוסף (אומנם הגענו להסכמה בגין אותו מוצר) שלא תאם למוצר שהוזמן, (ארון יבוש כלים שהגיע קטן ממה שהוזמן) האם זה יכול להיות שיקול מכריע על דרך התנהלותה של החברה בנוגע לכיור שלא הגענו אליו להסכמה ? | |
|
|
|
| 12/10/2020 09:43 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/10/2020 | | שעה: | 09:43:55 |
| | בהנחה ואני מוכיח שיש פרט נוסף (אומנם הגענו להסכמה בגין אותו מוצר) שלא תאם למוצר שהוזמן, (ארון יבוש כלים שהגיע קטן ממה שהוזמן) האם זה יכול להיות שיקול מכריע על דרך התנהלותה של החברה בנוגע לכיור שלא הגענו אליו להסכמה ? | |
|
|
|
| 12/10/2020 09:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/10/2020 | | שעה: | 09:51:00 |
| שלום רב אבי,
אם כך, תנסה לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך בצירוף הראיה התומכת בטענתך, ואם תתקל בבעיה, תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 12/10/2020 10:02 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/10/2020 | | שעה: | 10:02:55 |
| אכן פניתי לאתר לא הגענו לעמק השווה, החברה מסרבת לפצות בטענה שהיא לא מספקת כיורים כאלה והטעות הייתה או של הנציגה בהסבר או שלי בעת ההזמנה בהבנה.
הייתה לי הקלטה של הנציגה שהבטיחה שנקבל כיור במידות הנ"ל אך לצערי אינני מוצא אותה.
כרגע אין לי תיעוד כלשהו למעט בעיות אחרות שרשומות בשרטוט המטבח שלא הגיעו כמו שמופיע בהזמנה. | |
|
|
|
| 12/10/2020 10:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/10/2020 | | שעה: | 10:21:02 |
| שלום רב אבי,
שוב, תנסה להציג ראיות התומכות בטענותיך אולם אם כל צד יטען אחרת, הדבר עלול להוות מחלוקת עובדתית, שבו רק בית המשפט מוסמך להכריע.
| |
|
|
|
| 11/10/2020 09:48 |
אופיר אביטבול |
 | | מחבר: | אופיר אביטבול (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 09:48:20 |
| שלום,
הזמנו כורסא מעור בהרכבה אישית, כשהכורסא הגיעה אלינו הביתה היה ברור לנו שזה לא הצבע שהזמנו. שלחתי תמונות לחברה ישר, והם ענו לי זה אותו העור, אך דוגמית העור שהראו לי הרבה יותר ישנה ולכן הצבע שלה חום יותר, בעוד העור שהשתמשו בו חדש יותר ולכן הוא אדום יותר ואם השנים הוא ייתחלף לחום. כמובן שלא קבלתי את. הטיעון ובעל העסק אמר שיבוא אלי הביתה עם הדוגמא שעל פיה הזמנתי, עם העור שהשתמשו בו ונשווה לכורסא שבביתי. הוא מעולם לא הגיע וכששאלתי שוב. טען שאין לו זמן לבוא ושעלי לבוא אליו לחנות.
מעבר לזה שיש סגר, מיותר לציין שזה מתסכל שאני צריך לרדוף אחריו. כמו כן, מלחיץ אותו שהזמן עובר בסגר ואני לא יכול ללכת לחנות משום שבינתיים הרהיט אצלי ואני לא רוצה שהוא ייטען שעבר המון זמן ואני לא יכול לטעון עכשיו כלום.
מהוא החוק בנושא הזה? כיצד עלי לפעול? | |
|
|
|
| 12/10/2020 10:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/10/2020 | | שעה: | 10:12:53 |
| שלום רב אופיר,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה או פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
לפיכך, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לאי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל, יש לפנות אל בית העסק בכתב(ככל שטרם בוצעה פניה בכתב) תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים.
במידה שתתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 11/10/2020 09:00 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 09:00:16 |
| שלום רב,
אתמול ראיתי חיוב של 7500 שקלים של סוכנות נסיעות שדרכה סגרתי טיסות בסוף 2019 בכרטיס אשראי שביטלתי לפני כחודש בגלל שנעלם. בגלל הקורונה בוטלו הטיסות והוחזר לי הכסף מהסוכנות ב- 7.7.20. כנראה שהם זיכו אותי פעמיים ולא שמתי לב כי באותו חודש נכנס כסף מביטוח לאומי על הקורונה, מילואים של בעלי וגם הזיכוי עצמו(רק עכשיו בדקתי זאת מול חברת האשראי ואכן ראיתי שני זיכויים באוגוסט) ולכן חייבו שוב. עם זאת- הם לא התקשרו ולא אמרו לי כלום וחייבו על דעת עצמם. האם זה תקין? יותר מכך, הכרטיס שחויב כבר לא קיים ותמוה בעיני כיצד חברת האשראי איפשרה זאת???
| |
|
|
|
| 12/10/2020 09:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/10/2020 | | שעה: | 09:16:32 |
| שלום רב שרון,
עליך לפנות אל הנהלת חברת האשראי לבירור העניין ואם תתקלי בבעיה, תוכלי לפנות אל הרגולטור-בנק ישראל.
| |
|
|
|
| 6/10/2020 13:28 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/10/2020 | | שעה: | 13:28:51 |
| שלום
בתאריך 5.9 רכשתי בגד ים ע״ס 299 ושולם בביט
המוצר עד היום 6.10 לא התקבל
ביקשתי החזר כספי ולא מוכנים להחזיר בטענה שלא הצליחו להשיג אותי
מה האפשרויות שעומדות בפני? | |
|
|
|
| 12/10/2020 08:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/10/2020 | | שעה: | 08:55:06 |
| שלום רב מור,
האם העסקה בוצעה מול בית עסק?אם כן, האם יש ברשותך מסמך עם פרטי בית העסק ופרטי העסקה?
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
מהו מועד אספקת המוצר(תאריך)?
כיצד הודעת על ביטול עסקה- האם בכתב?
בפנייתך את מציינת כי:
"...ביקשתי החזר כספי ולא מוכנים להחזיר בטענה שלא הצליחו להשיג אותי..."- כיצד ניסו להשיגך?
עקרונית, בהנחה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק מול בית עסק, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב היעדר אספקת המוצר במועד שנקבע, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, ובלבד שלא מדובר בייצור מיוחד, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, ובהנחה שהמוצר טרם סופק, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב (ככל שלא בוצעה פניה בכתב) תוך פירוט תלונתך ודרישתך ואם תתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 4/10/2020 23:40 |
נועם |
 | | מחבר: | נועם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/10/2020 | | שעה: | 23:40:48 |
| לפני כשנה חתמתי חוזה מול חברת מטבחים לצורך הזמנת מטבח ושילמתי מקדמה כ-3000₪.
קיבלתי מהמעצבת בחברה תוכניות חשמל ואינסלטלציה לפי התכנון שסוכם.
טרם הורדת המטבח לייצור החלטתי לשנות את עיצוב המטבח לחלוטין ולכן המחיר עלה משמעותית וקיבלתי הצעות אטרקטיביות יותר בחברות מתחרות ולכן אני מעוניינת לבטל את ההזמנה בחברה איתה סגרתי.
בחוזה תחת תנאי תשלום רשום: 3000₪ עלות תכנון ועיצוב המטבח והיתר עד לפני מועד אספקת המטבח ושבעקבות ביטול יגבה מהלקוח 20% מסכום העסקה.
האם במצב זה אהיה מחוייבת להשלים לחברה את יתרת התשלום 20% מהעסקה על אף שהמטבח לא ירד לייצור ואף לא נלקחו מידות?
מה לגבי המקדמה ששולמה?
אשמח לדעת מה אומר החוק. | |
|
|
|
| 12/10/2020 08:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/10/2020 | | שעה: | 08:31:16 |
| שלום רב נועם,
עקרונית, בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
עם זאת , הנחיות הרשות להגנת הצרכן בעניין הזמנה מיוחדת קובעת כי לצרכן קמה הזכות לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים מביצוע העסקה, ולעניין תכנון ועיצוב הרשות קובעת כי:
"עוסקים יכולים לתת את שירותי התכנון והעיצוב כעסקה
נפרדת העומדת בפני עצמה, מתומחרת באופן נפרד ומוצגת לצונן מראש כעסקה נפרדת, שיש לה מחיר
נפרד (גם אם העוסק מחליט מטעמיו הוא שלא לגבות מחיר זה מראש) ובתנאי שהדברים יהיו ברורים לצרכן . "
להלן הקישור לאתר הרשות להגנת הצרכן בנושא "מדיניות אכיפה בעניין ביטול עסקה לרכישת טובין שיוצרו על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן":
https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/cpfta_mem8/he/docs_cpfta_BitulIskaDrishotMeyuhadot.pdf
(ראה בעמוד 6).
לאור האמור לעיל, תנסי לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ולאחריו, אם תתקלי בבעיה תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 1/10/2020 17:22 |
כפיר |
 | | מחבר: | כפיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/10/2020 | | שעה: | 17:22:08 |
| שלום,
בעסקת מכר מרחוק, עלות המוצר נניח היא 100 ש"ח וכן 20 ש"ח דמי משלוח. סה"כ הלקוח שילם 120 ש"ח.
בעת ביטול עסקה במסגרת 14 ימים בית העסק רשאי לנכות 5% ועמלת סליקה.
באשר לדמי המשלוח, האם בית העסק צריך להחזיר גם את 20 הש"ח עבור דמי המשלוח ?
יש עלויות נוספות של החזרת המוצר לספק שזה עוד דמי משלוח...
בסוף יוצא שבביטול עסקה אני מפסיד גם על דמי המשלוח ללקוח וגם על דמי המשלוח בחזרה לספק.
האם אני יכול לציין מראש באתר שביטול כרוך בדמי המשלוח ?
אשמח לדעת כיצד החוק מתייחס לעניין דמי המשלוח.
תודה רבה | |
|
|
|
| 12/10/2020 08:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/10/2020 | | שעה: | 08:11:54 |
| שלום רב כפיר,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, היות שפנייתך נעשית בעבור בית העסק,אנו מנועים מלסייע לך.
תנסה אולי לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה.
| |
|
|
|
|