| 14/10/2020 11:26 |
הגר |
 | | מחבר: | הגר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/10/2020 | | שעה: | 11:26:47 |
| | רכשתי ארון, הארון הורכב בצורה לא תקינה ויש בו חורים. נוסף על כך הזמנתי 4 מגירות קטנות והגיעו רק 2. אני יוצרת קשר עם המוכר והוא אומר כל יום מחר. עבר כבר חודש וחצי ואף אחד לא הגיע אליי. ביקשתי לבטל את העסקה אך לא הסכימו. | |
|
|
|
| 18/10/2020 12:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/10/2020 | | שעה: | 12:39:53 |
| שלום רב הגר,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
לפיכך, במידה שטרם בוצעה פניה אל בית העסק, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך וכן לצרף את הראיות המעידות על פגם במוצר.
לעניין טענתך לפיה:
"...נוסף על כך הזמנתי 4 מגירות קטנות והגיעו רק 2..."- אני מציעה כי בפנייתך אל בית העסק תצייני את העובדה הזו.
במידה שתתקלי בבעיה, הגישי תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 14/10/2020 10:42 |
לינוי |
 | | מחבר: | לינוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/10/2020 | | שעה: | 10:42:47 |
| שלום,
רכשתי שובר מאתר הטבות ליום כיף. את השובר רכשתי באוגוסט והזמנתי מקום ליום כיף לתאריך ה07.10.20. בתאריכים אלה, חל הסגר השני. המקום שבו עשיתי את ההזמנה התקשר על מנת לבטל אותה עד שהסגר ייפתח. תוקף השובר שלי הוא עד ה- 31.12.20. פניתי לאתר על מנת לבקש הארכה של השובר או ביטולו. בתגובה, האתר כתב שאפשר לבטל עסקה עד 14 ימי עסקים וכי לפנים משורת הדין הם יחייבו אותי בדמי ביטול של חמישה אחוזים. יש לציין כי אני מעוניינת להשתמש בשובר וכי הביטול נעשה רק בגלל הקורונה. אשמח לדעת מה עליי לעשות על מנת שיאריכו לי את תוקף השובר או שיחזירו לי את כספי על מנת להזמין שוב במועד שייפתח הסגר. | |
|
|
|
| 18/10/2020 12:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/10/2020 | | שעה: | 12:27:40 |
| שלום רב לינוי,
ומה היתה תגובת בית העסק לבקשתך להארכת מועד למימוש השובר?
בפנייתך את מציינת כי:
"... המקום שבו עשיתי את ההזמנה התקשר על מנת לבטל אותה עד שהסגר ייפתח..."- האם דרישת בית העסק לשלם דמי ביטול-5% מסכום העסקה, מופיע בהסכם ההתקשרות בניכם? | |
|
|
|
| 14/10/2020 10:30 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/10/2020 | | שעה: | 10:30:35 |
| ברצוני להתייעץ בנוגע לאיחור טכנאי מחברת "רהיטי דורון".
הזמנו בחברה שני ארונות בתחילת חודש יולי, עם אחריות לשנה. לקראת חודש ספטמבר שני הארונות התחילו להיות לא יציבים והדלתות החלו להיפתח (ארון הזזה). דיברנו עם שירות הלקוחות וקבענו ביקור טכנאי. הטכנאי איחר, קבענו משעה 14:00-18:00 (טווח של 4 שעות) והוא הגיע בשעה 18:45.
למרות זאת, קיבלנו אותו, על מנת לפתור את התקלה.
הטכנאי טען כי אין מה לעשות בנדון וצריך להתקין התקנה שקטה בעלות של 150 ש"ח בכל ארון והוא לא יכול לעשות זאת באותו הרגע מכיוון שאין לו במלאי.
לאחר שיחה עם שירות הלקוחות לבקשת פיצוי בסך 300₪ בגין איחור הטכנאי לפי חוק הטכנאים, שילך על התקנת טריקה שקטה לשני הארונות, כפי שייעץ הטכנאי, נתקלנו בתשובה שהפיצוי יבחן ויחזרו אלינו.
לאחר כמה ימים ניסינו ליצור קשר שוב, ומסרו לנו שהעניין בבחינה.
היום , בשעה 9 בבוקר מקבלים טלפון מטכנאי שמגיע להתקין טריקה שקטה בארון אחד, ללא הודעה מוקדמת . ניסינו ליצור קשר עם שירות הלקוחות אולם נתקלנו בסירוב מוחלט לזכות אותנו בהתאם לחוק הטכנאים ונאמר לנו ש"לפנים משורת הדין" הם באו לקראתנו ונתנו לנו במתנה פיצוי בגין טריקה שקטה אחת בשווי 150 שח.
הכנסנו את הטכנאי היום בבוקר והוא התקין בארון אחד טריקה שקטה. חשוב לציין שבזמן שהוא התקין עדיין המתנו לשירות הלקוחות למעלה מחצי שעה המתנה, הוא סיים את ההתקנה עוד לפני שהם ענו. הטכנאי אמר שקיבל הוראה מפורשת להתקין טריקה שקטנה בארון אחד.
בשיחה עם מנהלת שירות הלקוחות במרכז סורבנו בתוקף לדרישה של התקנת טריקה שקטה נוספת בשווי 150 ש"ח (בסה"כ הפיצוי שביקשנו הוא בשווי 300 ש"ח).
רציתי להתייעץ האם יש עילה לתביעה? | |
|
|
|
| 18/10/2020 12:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/10/2020 | | שעה: | 12:22:53 |
| שלום רב יעל,
פנו אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם לאחריו אם תתקלו בבעיה, הגישו תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
למידע רחב בעניין חוק הטכנאים, באפשרותכם לקרוא באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 12/10/2020 11:52 |
orly |
 | | מחבר: | orly (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/10/2020 | | שעה: | 11:52:28 |
| בוקר טוב,
רכשנו 4 כרטיסי טיסה הלוך ושוב לטוקיו (5-17.4.20) בחברת התעופה איירופלוט דרך סוכנות גוליבר.
הטיסה בוטלה ע"י חברת איירופלוט ונאמר לנו ע"י איירופלוט וגוליבר שאנו זכאים להחזר כספי מלא!
למרות חוק שירותי התעופה המפורסם ותיקונו - חברת גוליבר (במענה גנרי במייל) טוענת שעדיין לא קיבלו חזרה את הכסף מחברת התעופה ועל כן טרם מזכים אותנו.
בבדיקה שעשינו - אנשים שעשו הזמנות לטיסה דרך חברות נסיעות אחרות (איסתא, וואלה טורס) או אפילו דרך גוליבר כבר קיבלו החזרים.
מה האפשרויות העומדות בפנינו על מנת לקבל זיכוי כספי?
האם תביעה זו הדרך היחידה?
רק חברת גוליבר יכולה להתנהל מול חברת התעופה ואין שום שקיפות בתהליך!
תודה | |
|
|
|
| 13/10/2020 10:41 |
orly |
 | | מחבר: | orly (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/10/2020 | | שעה: | 10:41:09 |
| בשיחה עם חברת איירופלוט אתמול (אין לה נציגות בארץ) הבנו שאכן לא זיכו את גוליבר - הם מציעים שובר/כרטיס חלופי לשלוש שנים במקום. אנחנו רוצים וצריכים זיכוי.
א. לא מבינים איך זה יתכן שכספים של צרכנים אחרים אפילו מטיסות מאוחרות יותר בכל זאת הוחזרו?
ב. מה אנחנו יכולים לעשות ע"מ לקבל זיכוי כספי?
תודה | |
|
|
|
| 14/10/2020 15:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/10/2020 | | שעה: | 15:29:34 |
| שלום רב אורלי,
האם בדקת ברשות שדות התעופה אם לחברת התעופה יש נציגות בישראל ?
במידה שלחברת התעופה יש נציגות מוסמכת בישראל, אזי' באפשרותך לפנות אל חברת התעופה מכח חוק שירותי תעופה (הוראות שעה), למידע רחב בעניין חוק שירותי תעופה ראה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight | |
|
|
|
| 15/10/2020 11:00 |
orly |
 | | מחבר: | orly (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 11:00:04 |
| בוקר טוב,
למיטב הבנתנו (לא לגמרי ברור) באתר רשות שדות התעופה כתוב כי חברת אופן סקיי היא המייצגת בארץ לאיירופלוט (https://www.iaa.gov.il/he-IL/airports/BenGurion/Airlines/Pages/Aeroflot.aspx)
בחברת אופן סקיי לא עונים.
גוליבר טוענים כי הנציגות בישראל נסגרה.. לא יודעים אם הכוונה לאופן סקיי.
זו הסיבה שפנינו בשיחה טלפונית לחברת איירופלוט ברוסיה. שם הציעו לנו שובר/כרטיס חלופי לשלוש שנים במקום. אנחנו רוצים וצריכים את כספנו חזרה.
לא מבינים איך זה יתכן שכספים של צרכנים אחרים אפילו מטיסות מאוחרות יותר בכל זאת הוחזרו?
מה אנחנו יכולים לעשות ע"מ לקבל זיכוי כספי?
תודה
| |
|
|
|
| 15/10/2020 14:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 14:37:01 |
| שלום רב אורלי,
תנסי לברר מול רשות שדות התעופה(תזיני במנוע חיפוש את שם חברת תעופה) בקישור שלהלן:
https://www.iaa.gov.il/he-IL/rashot/Pages/default.aspx | |
|
|
|
| 15/10/2020 16:45 |
orly |
 | | מחבר: | orly (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 16:45:14 |
| שלום שוב,
ככה הגענו לחשברת אופן סקיי - https://www.iaa.gov.il/he-IL/airports/BenGurion/Airlines/Pages/Aeroflot.aspx
הם לא עונים.
גוליבר לא מחוייבת כלפינו?
מה עושים ע"מ לקבל זיכוי?
תודה | |
|
|
|
| 18/10/2020 11:51 |
orly |
 | | מחבר: | orly (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/10/2020 | | שעה: | 11:51:29 |
| שלום שוב,
הגענו לחברת אופן סקיי (המייצגים בישראל של איירופלוט) -
הם מבחינתם מייצגים את איירופלוט רק אל מול סוכני הנסיעות המורשים בישראל.
לקוחות פרטיים מפנים למשרד הראשי של איירופלוט במוסקובה.
איירופלוט במוסקובה מפנים אותנו חזרה לגוליבר או מציעים שובר ל- 3 שנים.
גוליבר מצידם ממתינים לזיכוי מאיירופלוט.. ולא נותנים מענה ישים.
כולם משחקים איתנו פינג-פונג ואנחנו נותרים ללא הכסף, למרות שעברו 7 חודשים.
אנא עצתכם ע"מ שנוכל לצאת עם זיכוי כספי לו אנחנו זקוקים.
תודה. | |
|
|
|
| 18/10/2020 12:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/10/2020 | | שעה: | 12:17:41 |
| שלום רב אורלי,
תנסי לפנות אל סוכנות הנסיעות, בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים, ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 13/10/2020 15:52 |
מוריאל |
 | | מחבר: | מוריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/10/2020 | | שעה: | 15:52:08 |
| שלום
היו כמה נזילות מהדירה מעל הדירה שלי בתוך חדר האמבטיה שלי מאז 15 חודשים. כשהתחילה בעיה זו, הדירה עדיין הייתה באחריות הקבלן.
הקבלן לקח 15 חודשים לפתור את הבעיה, כך שיש לי נזק רב בחדר האמבטיה שלי (אריחים על הרצפה, הדלת).
ושוב הקבלן לא נענה לבקשתי לתקן את כל הנזקים הנלווים:
אני לא רוצה לחכות שוב 15 חודשים כדי לתקן את הנזקים
האם אוכל לבקש מבבעל הדירה שלמעלה לפנות לביטוח שלו למרות שהנושא נמצא באחריות הקבלן: כבר בקשתי אבל הבעל הדירה שלמעלה לא רצה
תודה | |
|
|
|
| 15/10/2020 16:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 16:00:06 |
| שלום רב מוריאל,
יש להתייעץ מול עו"ד פרטי. | |
|
|
|
| 18/10/2020 11:21 |
מוריאל |
 | | מחבר: | מוריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/10/2020 | | שעה: | 11:21:11 |
| שלום
תודה אבל מי?
האם אתה יכול לשתף את מספר הטלפון או את שם הארגון?
יש לך המלצה כלשהי ,? | |
|
|
|
| 14/10/2020 10:01 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/10/2020 | | שעה: | 10:01:21 |
| הדוד הותקן ב6;לספטמבר ,שולם בכרטיס אשראי
מאז מנסה להשיג חשבונית ותעודת אחריות ולא מצליחה
למרות נדנודים אינסופיים ואפילו איומים .
תשלום אחד בכרטיס אשראי ירד .האם יש באפשרותי לעצור את התשלומים .מה יש באפשרותי לעשות .תעודת אחריות היא חלק מהמוצר לא ? | |
|
|
|
| 18/10/2020 10:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/10/2020 | | שעה: | 10:21:34 |
| שלום רב מיכל,
האם פנית אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים.
לעניין העדר מסירת חשבונית לידך- במידה שלא תקבל את החשבונית, תוכל לפנות אל רשות המיסים. | |
|
|
|
| 14/10/2020 09:55 |
אז |
 | | מחבר: | אז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/10/2020 | | שעה: | 09:55:50 |
| שלום,
טיסה שהזמנתי בוטלה על ידי חברת התעופה במרץ. פניתי לחברת התעופה אך הם סרבו ועכבו את החזרת הכספים. על כן פניתי לחברת האשראי בגין כשל תמורה וביקשתי לבטל את העסקה.
למרות שהזמנתי טיסה אחת למספר נפשות דרך אתר חברת התעופה, התשלום עבורה פוצל משום מה למספר תשלומים נפרדים.
בחברת האשראי אמרו לי בהתחלה לחכות עד אוגוסט. אז עד אוקטובר. כעת החזירו לי תשלום אחד שפוצל בחיוב מסך התשלום ואומרים לי שהפנייה עוד בטיפול ועלי להמתין, מבלי שמוכנים לספק לי הסברים בנוגע לסטטוס הנוכחי של הפנייה, איפה זה עומד, במה זה תלוי, מתי הצפי לסיום וכו'.
אני כבר מצטער שפניתי לחברת האשראי שכן כעת אני נתון תלוי בהם לקבל ההחזר.
נראה לי לא סביר שהוחזר לי חלק קטן מהתשלומים כאשר התשלומים כולם נגבו בגין אותה טיסה וחויבו באותו יום ושעה.
גם לא מוצא חן בעיניי שחברת האשראי לא מוכנה לספק לי פרטים או לספק לי מועד סופי להשלמת ביטול החיוב.
האם יש איזשהן מגבלות זמן לביצוע החזר בגין כשל תמורה דרך חברת האשראי? האם הם מחויבים לאיזשהם זמנים או הגבלות? למי אני יכול לפנות בנושא?
תודה. | |
|
|
|
| 18/10/2020 10:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/10/2020 | | שעה: | 10:12:02 |
| שלום רב אדון,
באפשרותך לפנות אל הנהלת חברת האשראי ולאחריו אם תתקל בבעיה, באפשרותך לפנות אל הרגולטור- בנק ישראל.
לעניין טענתך לפיה חברת התעופה הודיעה על ביטול הטיסה ובהנחה שמדובר בחברת תעופה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל, תנסה לפנות אל חברת התעופה בכתב ולאחריו אם תתקל בבעיה, תנסה להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
לנוחיותך מצ"ב הקישור לאתר המועצה לצרכנות בו תוכל לקבל מידע בדבר זכויותיך מכח חוק שירותי תעופה(הוראת שעה):
https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight | |
|
|
|
| 14/10/2020 09:45 |
חגי וקסלר |
 | | מחבר: | חגי וקסלר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/10/2020 | | שעה: | 09:45:56 |
| שלום,
קניתי סיר טיולים במכר מרחוק וקיבלתי אותו שרוט. אני רוצה להחזיר אותו לחנות אך היא עצמה סגורה בשל הסגר, וחברת המשלוחים היא לא אותה חברה של הסיר.
קראתי באתר שלכם שבמקרה שבו החנות סגורה בגלל הסגר, נעצרת הספירה של 14 הימים. אך אם אני מעוניין להחזיר להם את המוצר עכשיו, האם הם מחוייבים להחזיר לי את הכסף עכשיו, למרות שהחנות הפיזית שלהם סגורה? והאם אני מחוייב לבוא בעצמי ולהחזיר להם? כי אז אפר סגר.
תודה! | |
|
|
|
| 18/10/2020 09:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/10/2020 | | שעה: | 09:02:05 |
| שלום רב חגי,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
מתי הודעת על ביטול העסקה(תאריך)?
עליך להודיע על ביטול העסקה בטרם יחלוף המועד לביטול העסקה כקבוע בעסקת מכר מרחוק.
בפנייתך אל בית העסק אנא העלה את דרישתך כפי שאתה מציין לעיל:
"...אך אם אני מעוניין להחזיר להם את המוצר עכשיו, האם הם מחוייבים להחזיר לי את הכסף עכשיו, למרות שהחנות הפיזית שלהם סגורה?..." | |
|
|
|
| 14/10/2020 09:31 |
לירון |
 | | מחבר: | לירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/10/2020 | | שעה: | 09:31:39 |
| שלום
ניגשתי היום לבצע רכישה בסופר פארם בעודי מסיימת תשלום נתקלתי באזור מדף פרסומת רק של מוצרי ד"ר פישר יש לציין שעל המדף הזה היה רק מוצר אחד סבון חיטוי ד"ר פישר בגודל 1000מ"ל לא היה על המדף את הסבון 500 מ"ל (הסבון 500 מ"ל בדיעבד נמצא במקום אחר בחנות) לאחר ששילמתי רציתי להוסיף את הסבון שאלתי את הקופאית האם זה המחיר והיא טענה בזו הלשון "כן, זה עכשיו במבצע" לקחתי בקופה היא ענתה "לא, אי אפשר לקבל ב 14.90 זה עולה 24.90" קראה למנהל וזה סרב לתת לי את המוצר כפי שמצויין בשלט מתחת למדף עלותו 14.90 כמו כן לא מצויין על השלט גם ברקוד וזו הסיבה שפניתי לקופאית. הוא מבחינתו טען זה 1000 מ"ל והמבצע הוא על 500 מ"ל שאלתי אם כך למה מיקמו את הסבון הזה על כל המדף והוא לא ידע לענות וסרב בתוקף לתת לי את המחיר שכתוב. האם זו הטעיית צרכן?
(יש ברשותי צילום של כל המדף פרסומת כולל הגדלים שהיו על אותו המדף) | |
|
|
|
| 18/10/2020 08:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/10/2020 | | שעה: | 08:47:29 |
| שלום רב לירון,
האם רכשת את המוצר?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במחיר ואיסור הטעיה בפרסום.
לפיכך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. ולאחריו את מוזמנת להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים ובמידה שלא בוצעה רכישה תנסי גם להגיש תלונה ברשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה. | |
|
|
|
| 14/10/2020 08:42 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/10/2020 | | שעה: | 08:42:49 |
| רכשתי צמיד מאתר מסויים התקשורת איתם היא מקוונת בלבד!
הצמיד היה צריך להגיע ב13/10 ועדיין לא הגיע. ואין מענה מהשירות לקוחות במייל. איך ניתן לפתור את זה לקבל את המוצר או אפילו לבטל את ההזמנה כי אין מהם מענה. | |
|
|
|
| 18/10/2020 08:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/10/2020 | | שעה: | 08:40:53 |
| שלום רב שרית,
אם כך, תשלחי מכתב ובו תפרטי את השתלשלות העניינים ואת דרישתך ואם תתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 13/10/2020 23:10 |
אילן |
 | | מחבר: | אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/10/2020 | | שעה: | 23:10:56 |
| | החברה נותנת השירות אומרת שחיבור כיריים גז חדשים הם בתשלום. האם אין חוק שאומר שחיבור מוצר חדש צ"ל חלק משירות החברה במסגרת שנת האחריות? או שכיריים גז, כמו שטוענת החברה, מוחרג מהחוק הזה? | |
|
|
|
| 18/10/2020 08:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/10/2020 | | שעה: | 08:30:11 |
| שלום רב אילן,
האם אתה מתכוון תשלום לטכנאי גז?
| |
|
|
|
| 26/9/2020 19:59 |
דור |
 | | מחבר: | דור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/09/2020 | | שעה: | 19:59:49 |
| שלום,
אני רכשתי מנוי לשנה באתר אינטרנט ולאחר חצי שנה ביקשתי לבטל ולקבל את היתרה לפי החוק. נאמר לי שאותו העסק שממנו רכשתי נסגר והם פתחו עסק חדש ולכן אי אפשר לזכות אותי על העסקה.
האם לפי החוק הם עדיין מחוייבים לזכות אותי? או שבגלל שהעסק נסגר והם פתחו אחד חדש אז אי אפשר יותר לזכות?
אשמח לתשובה,
בברכה, דור. | |
|
|
|
| 30/9/2020 08:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 08:32:27 |
| שלום רב דור,
יש לברר אם כעת מדובר בבית עסק אחר - אישיות משפטית אחרת(ח.פ. או עוסק מורשה שונה מהקודם), אם כן, אין בניכם יריבות כלל.
בכל מקרה, עליך לברר מה קרה לבית העסק מולו בוצעה העסקה, האם נפתח כנגדו הליך משפטי האם בית העסק פשט רגל?
| |
|
|
|
| 30/9/2020 10:34 |
דור |
 | | מחבר: | דור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/09/2020 | | שעה: | 10:34:47 |
| | העסק הקודם היה עוסק פטור והם פתחו שותפות, הקודם נסגר ולטענתם אין להם איך לזכות כי זה מספרי קבלות שונים וזה עסק שונה. | |
|
|
|
| 30/9/2020 17:15 |
דור |
 | |
|
| 1/10/2020 08:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/10/2020 | | שעה: | 08:05:27 |
| שלום רב דור,
באפשרותך לברר באתר רשות המיסים(ככל שיש ברשותך מספר עוסק מורשה של בית העסק הקודם והעכשווי) בקישור שלהלן:
https://www.misim.gov.il/emosek/wHzanatTik.aspx | |
|
|
|
| 12/10/2020 15:13 |
דור |
 | | מחבר: | דור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/10/2020 | | שעה: | 15:13:32 |
| בדקתי ואלו באמת שני עסקים שונים עם מספרים שונים ובנסף גם השם של העסק שונה. הקודם היה פטור והחדש הוא מורשה.
אבל העסק שייך לאותם הבעלים (רק שבעסק החדש יש בעלים אחד נוסף).
האם הם צריכים לזכות אותי עדיין?
לטענתם זה לא חוקי לעשות את זה משום שהעסק הקודם נסגר במעמ והם לא יכולים לזכות עסקאות מהעסק הישן. | |
|
|
|
| 18/10/2020 02:29 |
דור |
 | | מחבר: | דור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/10/2020 | | שעה: | 02:29:35 |
| אשמח לתגובה
הכסף שלי עדיין תקוע אצלם ואני לא יודע מה החוק אומר לגבי מקרים כאלה... תודה | |
|
|
|
| 18/10/2020 08:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/10/2020 | | שעה: | 08:04:05 |
| שלום רב דור,
שוב, אם מדובר באישיות משפטית אחרת, הרי שאין יריבות בניכם ולא תוכל לדרוש את כספך.
| |
|
|
|
| 11/10/2020 16:37 |
אלמוג |
 | | מחבר: | אלמוג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 16:37:31 |
| אשמח לדעת מה באפשרותי לעשות בנוגע לכרטיסי טיסה שהיו מיועדים ל29/04/20 ובוטלו ע"י חברת התעופה עקב הקורונה. סוכנות הנסיעות שממנה נרכשו הכרטיסים ממשיכה לענות כי הם ממתינים להחזר מחברות התעופה והספקים אף על פי שמשיחה ששוחחנו עם חברת התעופה עצמה- טורקיש איירליינס, נאמר לנו כי הריפאונד אל סוכנות הנסיעות בוצע כבר בחודש מאי.
המתנו בסבלנות לתאריך הראשון שנקבע באוגוסט ולאחריו ב01/10/20 אך סוכנות הנסיעות ממשיכה להתעלם ולא מחזירה לנו את כספינו. | |
|
|
|
| 11/10/2020 19:52 |
Elior Neeman |
 | | מחבר: | Elior Neeman (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 19:52:08 |
| | מצטרף לשאלה, אני נמצא באותה הבעיה | |
|
|
|
| 13/10/2020 12:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/10/2020 | | שעה: | 12:52:13 |
| שלום רב אלמוג,
מי הודיע לך על ביטול הטיסה- האם חברת התעופה או סוכנות הנסיעות?
במידה שחברת התעופה הודיעה על ביטול הטיסה אזי' באפשרותך לפנות אל חברת התעופה בכתב בדרישה לפעול בהתאם לחוק שירותי תעופה(הוראת שעה) ולהשיב את כספך, למידע רחב בעניין חוק שירותי תעופה ראה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight
בנוסף, באתר רשות שדות התעופה מופיע מידע לפיו לחברת התעופה המדוברת יש נציגות בישראל, להלן הקישור לאתר רשות שדות התעופה:
https://www.iaa.gov.il/he-IL/airports/BenGurion/Airlines/Pages/Turkish-Airlines.aspx
במידה שחברת התעופה מוסרת כי העבירה את כספך לסוכנות הנסיעות, באפשרותך לפנות אל סוכנות הנסיעות בכתב ומידה שתתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו בצירוף כל המסמכים הקשורים בעסקה המדוברת.
| |
|
|
|
| 17/10/2020 19:46 |
אלמוג |
 | | מחבר: | אלמוג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/10/2020 | | שעה: | 19:46:00 |
| שלום, תודה על המענה.
סוכנות הנסיעות הודיעה לנו על ביטול הטיסה.
פניתי בכתב כפי שציינתי גם לסוכנות הנסיעות וגם לחברת התעופה.
חברת התעופה הודיעה כי הכסף כבר הועבר לסוכנות הנסיעות אך סוכנות הנסיעות מתעלמת וטוענת שעדיין לא קיבלו את כל ההחזרים מחברות התעופה עפ"י ששלחתי להם צילום מהמייל של חברת התעופה בו הם מתחייבים כי הכסף הוחזר אל סוכנות הנסיעות מה גם שאינם פועלים לפי חוק יותר כיוון שהתאריך המיועד עבר.
הגשתי תלונה באתרכם כולל מסמכים ועדויות והופנתי בחזרה לאתר זה מאחר ולפיכם" אין לי זכות ביטול ע"פ חוק הגנת הצרכן"
אני מתקשה להבין מה עלי לעשות כעת.
אשמח למענה ועזרה תודה רבה! | |
|
|
|
| 3/1/2019 11:15 |
לאו |
 | | מחבר: | לאו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2019 | | שעה: | 11:15:55 |
| שלוב רב,
בעקבות גירודים ועקיצות פנינו לחברת הדברה. כבר בטלפון הם טענו כי ככל הנראה מדובר בפשפש המיטה. הגיעו לבדיקה בעלות של 300 ש"ח, ואחריה קבעו כי אכן מדובר בפשפש מיטה ויש לבצע הדברה בהתאם. כמו כן יש להעביר את כל הבגדים בטמפרטורה מעל 70 מעלות, ניקוי יבש מה שצריך. יש לציין שבבדיקה שהם ערכו הם לא בדקו את העקיצות על הגוף. עלות ההדברה הייתה 2200 ש"ח נוספים.
לאחר שבוע מההדברה הגירודים המשיכו, ופנינו לחברה להתייעץ. ביקשו שנשלח תמונות של העקיצות (כדי לוודא האם אלו עקיצות חדשות או שמא הישנות שלפני ההדברה). לאחר כי ראו את התמונות, מדביר מטעמם אמר שאלו לא עקיצות של פשפש מיטה. בעקבות אבחנה זו המשכנו לברר ולהתייעץ עד כי רופא עור מומחה קבע שיש לנו גרדת (סקביאס) כאשר הטיפול הוא פשוט בהרבה: מריחה של קרם וכביסה של מצעי הבית.
כרגע אנו מתלבטים כיצד לפעול. מחברת ההדברה הציעו לפצות אותנו אך עדיין לא דובר על סכום. אנו לא מעוניינים בפיצוי אם כי בהחזר של כל ההוצאות שהתגלגלו בעקבות האבחנה המוטעית שלהם. (הוצאות הדברה, מכבסה, וזה עוד לפני ששיכללנו ימי עבודה ועוגמת נפש).
הייתי שמח להבין מה הדרך הטובה ביותר לפעול. יש לציין שאין ברצוננו לפגוע בחברה אלא לקבל את שמגיע לנו.
תודה מראש על התשובה. | |
|
|
|
| 3/1/2019 12:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/01/2019 | | שעה: | 12:06:27 |
| שלום וברכה לאו,
על פניו ההתקשרות בעסקת הבדיקה והתשלום עבורה היתה אמורה למנוע מצב של תשלום עבור הדברה יקרה שלא לצורך, לו היתה נעשית ע"י החברה בצורה מקצועית יותר. בנסיבות אלה אנו סבורים כי על בית העסק לפצות אתכם בגין נזק שנגרם לכם כתוצאה מכך, לרבות עלות ההדברה שנעשה שלא לצורך. מהצד השני אין זה מן הנמנע כי פניה מוקדמת שלכם לרופא עור לאיבחון הגירודים ושורשם היה בא כדי למנוע את הנזקים הנטענים. נסו לבוא בדברים עם בית העסק (גם בכתב) לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 16/10/2020 00:38 |
יש עוד פתרון זול יחסית לקנות ריסוס ביתי לפשפש המיטה |
 | | מחבר: | יש עוד פתרון זול יחסית לקנות ריסוס ביתי לפשפש המיטה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/10/2020 | | שעה: | 00:38:18 |
| מצאתי חנות אחת שהיא כמעט היחידה בארץ שמוכרת את המוצר הזה נגד פשפש המיטה במחיר הכי זול שמצאתי המדבירים מנצלים את העובדה שאי אפשר לרכוש תסריס ביתי באף מקום ולכן מרשים לעצמם לגבות כמעט פי 5 ממחיר הדברה רגילה
אני יצרף קישור לאתר שמוכר בהצלחה רבה מאחד שהדביר בעצמו ועד היום לא חזרו
https://www.notobedbug.com/ | |
|
|
|
| 12/10/2020 16:12 |
רואי ליבוביץ |
 | | מחבר: | רואי ליבוביץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/10/2020 | | שעה: | 16:12:23 |
| היי. קניתי שעון. חכם של חברת אפל דרך סוכן שהגיע המוצר לביתי קיבלתי מוצר פגום
דרשתי מהחנות לקבל מוצר חדש במקום או לחלופין לבטל לי את העיסקה אמרו שאין באפשרותם ושאני יכול לשלם על תיקון ולקבל שירות במסגרת האחריות חשוב לציין המוצר פגום ויזואלית לא נדלק או נלבש אפילו דקה ובאותו הרגע בוצעה פנייה לשירות לקוחות של החנות , נפתח לעיני הסוכן שנקנה דרכו בשיחת וידיאו עקב המצב
לא רק ששילמת מחיר מלא על המוצר חדש וקיבלתי פגום , חיבו אותי 100 שח על משלוח למעבדה לבדיקה ושם יגידו מה יעשו שבינתיים אמרו לי תחכה 14 ימי עסקים ונראה מה קורה איתך .
אני לא מעוניין בשעון ובטח לא לשלם מעבר למה ששילמתי ישמח לדעת אם יש משהו לעשות
כי המוקדנית אמרה שיש חוק על מוצרים חשמליים שברגע שנפתחו אין החזרה גם עם הומוצר פגום
ישמח לדעת עם יש חוק שמגן על הצרכן ויכול לעזור לי באיזה שהיא דרך
תודה רבה ושבוע טוב . | |
|
|
|
| 15/10/2020 09:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 09:22:08 |
| שלום רב רואי,
כיצד בוצעה העסקה- בחנות או במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון)?
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
מתי גילית שהמוצר פגום(תאריך)?
האם המוצר נשלח ליבואן/יצרן לבדיקה?
| |
|
|
|
| 15/10/2020 12:28 |
רואי |
 | | מחבר: | רואי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 12:28:01 |
| היי העיסקה התבצעה במכר מרחוק על ידי סוכן בטלפון
תאריך ביצוע העיסקה בטלפון :30.09.20
תאריך קבלת השעון : 04.10.20
גילוי הפגם בהרכבה של השעון בתאריך 04.10.20 בשיחת
וידיאו עם הסוכן שמכר לנו .
המוצר נשלח ליבואן למטרת בדיקה , חייב אותי עלות של 100 שח על זה .
בטענה שזה הפעלת אחריות וברגע שזה נפתח אין מה לעשות אם זה חוץ מהפעלת אחריות . | |
|
|
|
| 15/10/2020 13:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 13:59:05 |
| שלום רב רואי,
מי חייב אותך 100 ש"ח? ובעבור מה?
בפנייתך אתה מציין כי:"...וברגע שזה נפתח אין מה לעשות אם זה חוץ מהפעלת אחריות..."= מי אמר לך זאת המוכר? אם כן, באפשרותך לפנות אל בית העסק ולהציג בפניו כי מדובר בעסקת מכר מרחוק ועל כן, הדין הוא שונה ויש לך זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא מדובר במידע המפורט בחוק המחשבים.
| |
|
|
|
| 15/10/2020 19:23 |
רואי |
 | | מחבר: | רואי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 19:23:17 |
| נציג השירות חייב אותי , החיוב עבור משלוח ובדיקה .
מי שאמר לי את הדברים היו השירות לקוחות של החברה הנציגה שדיברה איתי .
במידה ועבר 14 יום עסקים עקב זה שהם הטעו אותי יש מה לעשות אם זה ?
מהו חוק. המחשבים ? | |
|
|
|
| 11/10/2020 22:51 |
כרמית |
 | | מחבר: | כרמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/10/2020 | | שעה: | 22:51:48 |
| שלום רב
נרשמתי לקורס שאורכו כ3 חודשים, עלות הקורס 6400 שח. ביום הראשון לקורס בעלת הסטודיו החתימה אותי על החוזה גבתה את מלוא התשלום אך לא נתנה לי עותק מהחוזה. לאחר 3 שיעורים, החל סגר שני של הקורונה וכאמור הקורס הופסק. בתקופה זו נתנה המרצה שיעורי זום אציין שלימוד זה אינו מתאים לי ולאופי הלימוד שדורש הדרכה אחד על אחד. שכן נרשמתי לקורס מעשי ולא בזום. ציינה המרצה כי כאשר נשוב ללימודים הפרונטלים ויהיה מי שירצה תעבור איתו על מה שהיה בזום.
בשלב זה,, בעלת הסטודיו לא יודעת מתי יתחדשו הלימודים הפרונטליים שכן הסגר ממשיך.ככל הנראה יתחדש רק באמצע נובמבר אולי אחרי כן. בנתיים התשלומים ממשיכים לרדת ואינה מקפיאה אותם. דחיית הקורס לאחרי תקופת הסגר וכל המשתמע מהקפאתו כבר אינה עולה בקנה אחד עם הלוז שלי ועם המשרה בה אני עובדת ועליי לבטל את המשך הלימודים. כאמור, אני מבינה שעליי לשלם בגין השיעורים הפרונטליים וזה מקובל. שאלותיי הם:
א. האם אוכל לדרוש ביטול והחזר בגין שירות שלא קיבלתי ( החל מ3 השיעורים שהקורס נעצר) שכן לא קיבלתי עותק מהחוזה ורק בעלת העסק השאירה אצלה עותק חתום, להבנתי מדובר בחוזה חד צדדי?! בנוסף לא הייתה שום התייחסות בחוזה למשבר קורנה, מה קורה בתקופת סגר וכו..האם זה סביר?
ב. האם בכל התיאור שציינתי להעיל אוכל לפנות אליה בדרישה מיידית להפסקת הקורס והחזר של כספי בגין כלל השיעורים שלא ממושו?
ג. אציין שפניתי לבית העסק, בגישה משתפת ושיתפתי אותה כי בגלל דחיית הקורס והקפאותו איני יכולה להמשיכו במועד העתידי שיפתח שוב ולכן מבקשת לסיים את ההתקשרות בנינו. בעלת העסק לא הסכימה וציינה כי עליה לקנוס אותי ובכלל זה לפי החוזה אינה מחוייבת להחזיר לי כלל וכלל כסף..
אודה לעזרתכם ועצתכם כיצד עליי לנהוג מולה | |
|
|
|
| 12/10/2020 11:44 |
כרמית |
 | |
|
| 12/10/2020 11:45 |
כרמית |
 | |
|
| 12/10/2020 15:49 |
כרמית |
 | |
|
| 13/10/2020 08:05 |
כרמית |
 | | מחבר: | כרמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/10/2020 | | שעה: | 08:05:58 |
| | אציין פרט חשוב, העסקה בתחילה הוסב3ה לי בטלפון וכן במעמד שיחת הטלפון הזו נלקח ממני תשלום מקדמה בסך 700 שח. בסיום השיעור הראשון הבעלים הציגה בפניי את החוזה החתימה אותי וביקשה שאשלם את שאר התשלומים. האם ניתן לקרוא לזה עסקת מכר מרחוק? האם זה יקל את אפשרות הביטול? התשלומים ממשיכים לרדת ואין כל יחס או מענה מבית העסק. | |
|
|
|
| 13/10/2020 08:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/10/2020 | | שעה: | 08:31:15 |
| שלום רב כרמית,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
בהנחה שלא נמסר לך העתק מהחוזה, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בציון דרישתך, היה ואינך מקבלת את החלופה שבית העסק מציע, באפשרותך לנמק את הסירוב לקבל את החלופה ולאחריו אם לא תגיעו להסכמה באפשרותך לשקול תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות על מנת שיכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 13/10/2020 09:31 |
כרמית |
 | | מחבר: | כרמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/10/2020 | | שעה: | 09:31:37 |
| הקורס התחיל ב3.9. תחילת אוגוסט נעשתה העסקה בטלפון תוך חיוב במקדמה
האם לא ניתן להשתמש בכתב שהוצאתם לוולט בסטריט. זה לא אותו טיעון? | |
|
|
|
| 13/10/2020 12:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/10/2020 | | שעה: | 12:17:56 |
| שלום רב כרמית,
במידה שבוצעה פניה אל בית העסק בכתב באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 13/10/2020 11:51 |
כרמית |
 | | מחבר: | כרמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/10/2020 | | שעה: | 11:51:18 |
| | בשלב זה אסור לי לבטל את תשלומי האשראי? להמשיך לתת לתשלומים לרדת? | |
|
|
|
| 13/10/2020 11:51 |
כרמית |
 | | מחבר: | כרמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/10/2020 | | שעה: | 11:51:33 |
| | בשלב זה אסור לי לבטל את תשלומי האשראי? להמשיך לתת לתשלומים לרדת? | |
|
|
|
| 13/10/2020 12:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/10/2020 | | שעה: | 12:25:57 |
| שלום רב כרמית,
בעניין זה, תוכלי לברר מול חברת האשראי ובכל מקרה בטרם תחליטי לא להעביר תשלומים לחברה, אני, מציעה כי תתייעצי מול עו"ד המתמחה בדיני הוצאה לפועל.
| |
|
|
|
| 15/10/2020 18:24 |
כרמית |
 | | מחבר: | כרמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 18:24:21 |
| | הגשתי לפי הצעתם תלונה. אתם פונים לבית העסק? | |
|
|
|
| 13/10/2020 20:32 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/10/2020 | | שעה: | 20:32:34 |
| אני הוטעתי ע"י החברה לגבי ביטוח על מיני בר ישן מאוד שאני לא גומר לשלם עליו למרות שנאמר לי כי אני יכול לבטל את הביטוח בכל זמן שארצה המחיר שהם רוצים בסוף הוא כ 3000 ש"ח שהמחיר של מיני בר חדש הוא כ 1000 ש"ח
מה אני יכול לעשות? | |
|
|
|
| 15/10/2020 16:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 16:58:20 |
| שלום רב משה,
מתי נרכש המוצר(תאריך)? מתי ביקשת לבטל את העסקה(תאריך)?
האם יש ברשותך העתק מההסכם? אם כן, מה סוכם בניכם במקרה של ביטול עסקה, מה דמי הביטול שאתה אמור לשלם? | |
|
|
|
| 13/10/2020 14:05 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/10/2020 | | שעה: | 14:05:47 |
| נציגת שירות של חברת בר מים שיש לי איתה הסכם שירות ל3 שנים.
לאחר שביקשתי תיאום טכנאי לתיקון באופן בהול. אמרה לי לחכות שמתקין
התקשר אלי עד שמונה בערב לתיאום השיחה הייתה בארבע
חיכיתי ליד הטלפון שהמתקין התקשר אלי, אך לא התקשרו ואפילו לא למחרת
האם מגיע לי פיצוי על מתנה לקריאה הטלפונית שלא היגיעה ומה גובה הפיצוי? | |
|
|
|
| 14/10/2020 09:42 |
מיכל |
 | |
|
| 15/10/2020 16:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 16:41:47 |
| שלום רב מיכל,
האם פנית אל בית העסק בכתב לבירור העניין? אם כן, מהי תגובת החברה?
עקרונית, סעיף 18א(ג)(2) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" קובע כי:
"(2) זמן ההמתנה לנותן שירות לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה, ואולם נותן השירות רשאי להציע לצרכן להמתין לקריאה טלפונית כתחליף לתיאום האמור, ובלבד שזמן ההמתנה של הצרכן במענו לא יעלה על שעתיים והובהר לצרכן שהוא רשאי לסרב להצעה כאמור אם אין בה כדי להקל עליו;"
וסעיף 18א(ד)(2)בחוק הגנת הצרכן קובע פיצויים ללא הוכחת נזק:
"(2) פעל נותן השירות בניגוד להוראות סעיף קטן (ג)(2) לעניין הקריאה הטלפונית – פיצוי בסכום של 300 שקלים חדשים"
לכן, במידה שטרם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק אזי' יש לפנות בהקדם, ובמידה שבוצעה פניה בכתב תוכלי להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 13/10/2020 20:32 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/10/2020 | | שעה: | 20:32:26 |
| אני הוטעתי ע"י החברה לגבי ביטוח על מיני בר ישן מאוד שאני לא גומר לשלם עליו למרות שנאמר לי כי אני יכול לבטל את הביטוח בכל זמן שארצה המחיר שהם רוצים בסוף הוא כ 3000 ש"ח שהמחיר של מיני בר חדש הוא כ 1000 ש"ח
מה אני יכול לעשות? | |
|
|
|
| 15/10/2020 16:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 16:21:40 |
| שלום רב משה,
מתי נרכש המוצר(תאריך)? מתי ביקשת לבטל את העסקה(תאריך)?
האם יש ברשותך העתק מההסכם? אם כן, מה סוכם בניכם במקרה של ביטול עסקה, מה דמי הביטול שאתה אמור לשלם? | |
|
|
|
| 12/10/2020 09:02 |
נועם |
 | | מחבר: | נועם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/10/2020 | | שעה: | 09:02:37 |
| שלום רב
גן פרטי נסגר לצמיתות אחרי חודש ( עבד 3 שבועות ושבוע היה סגר )
האם על הגננת להחזיר את דמי הרישום שנגבו בתחילת השנה שדמי רישום שנתיים ( צורך רישום וקניית מוצרים שנתיים ) ?
האם על הגננת להחזיר את ההפרש של החודש הראשון שבו הגן לא עבד בגלל הסגר ?
כמובן שכל תשלום עתידי בוטל ( הגן סגור ולא יפתח )
תודה רבה
| |
|
|
|
| 13/10/2020 16:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/10/2020 | | שעה: | 16:04:44 |
| שלום רב נועם,
האם בית העסק נקלע לקשיים כלכליים? אם כן, האם ידוע לך אם נפתח הליך משפטי בשל כך? | |
|
|
|
| 13/10/2020 16:27 |
נועם |
 | | מחבר: | נועם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/10/2020 | | שעה: | 16:27:26 |
| העסק נסגר בטענה לקשיים כלכליים
לא יודע לי על הליכיים משפטיים
אני רוצה לברר אם כספים ששולמו שנתיים מגיעים לי חזרה לפי חוק
תודה | |
|
|
|
| 15/10/2020 16:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 16:14:12 |
| שלום רב נועם,
באפשרותך לבדוק באתר רשות המסים(פרטי עוסק מורשה) אם החברה פעילה או לא.
לידיעתך, אם החברה נקלעה לקשיים כלכליים ונפתח הליך בבית המשפט אזי' משמעות הדבר שהחברה לא יכולה לעמוד בהתחייבויותיה הכספיות. | |
|
|
|
|