| 16/10/2020 09:06 |
מריאנה |
 | | מחבר: | מריאנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/10/2020 | | שעה: | 09:06:26 |
| בוקר טוב.
אני יודעת שבחנויות פיזיות, המחיר המוצג על גבי המוצר הוא הקובע, ולא המחיר שמופיע בקופה, אך מה הדין כאשר מדובר בחנות אונליין?
בעמוד המוצר מופיע מחיר, וכשאני מוסיפה אותו לעגלה ורוצה לשלם, המחיר המופיע גבוה יותר.
פניתי לבית העסק והם לא היו מוכנים לתת לי את המוצר במחיר הנמוך יותר, ורק אמרו שיעבירו את הפנייה לאחראי התחזוקה על האתר. האם החוק הנ"ל לא חל על ממכר אונליין? | |
|
|
|
| 20/10/2020 10:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/10/2020 | | שעה: | 10:09:27 |
| שלום רב מריאנה,
עקרונית, סעיף 17ב(א) מחייב את בית העסק להציג את המחיר הכולל על גבי המוצר או על גבי אריזתו.
סעיף 17ב(ג)בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
" (ג) הוראות סעיפים קטנים (א) ו- (ב) יחולו גם על טובין המוצגים על ידי עוסק לראווה בכל דרך שהיא, באופן הנותן יסוד להניח שהטובין, או טובין הדומים להם, מוצעים על ידיו לצרכן למכירה."
בנוסף, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי, בין היתר, איסור ההטעיה על המחיר ובפרסומת.
לפיכך, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך(צילום מסמך) אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
בנוסף, היות שלא בוצעה רכישה אני, מציעה כי תפני אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין. | |
|
|
|
| 15/10/2020 17:27 |
אתי |
 | | מחבר: | אתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 17:27:44 |
| שלום, הבוקר קיבלתי טלפון מחברת האשראי כאל בו נטען כלפיי שאני חיבת עשרות אלפי שקלים לחברת כאל מאחר וחיובים באחד מכרטיסי האשראי שלי ירדו מחשבונו של לקוח אחר. עברתי מדי חודש אחר פירוט האשראי וגם ראיתי חיוב בבנק מדי חודש על ידי כאל (שהיה שייך לשאר הכרטיסים), אך מעבר לכך, לא היתה לי כל דרך לדעת שהחיובים באותו הכרטיס, שהינו הכי פחות פעיל, יורדים מחשבון אחר. אני זו שמצאה את הטעות ופניתי לחברת האשראי לבירור. כעת דורשים ממני להחזיר חוב עבור כל החיובים שהצטברו משנת 2018. האם הדבר הגיוני? יש לי הגנה כלשהיא? אמורות להגיע לי הטבות מסוימות? פריסת החיוב? אי תשלום ריבית? צמצום החוב?
אשמח לעזרה, תודה רבה. | |
|
|
|
| 20/10/2020 09:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/10/2020 | | שעה: | 09:38:32 |
| שלום רב אתי,
תנסי לפנות אל הנהלת כרטיס אשראי לבירור בעניין. | |
|
|
|
| 19/10/2020 17:05 |
גילי |
 | | מחבר: | גילי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/10/2020 | | שעה: | 17:05:39 |
| מצד אחד שולחת תביעה ושם רושמת:
1. טרם נתקבלה תגובתך למכתבי שבסימוכין, לנוחותך מצ"ב התלונה בשנית.
2. אנו מצפים לתגובתך תוך 8 ימים מיום משלוח מכתבי זה, שאם לא כן נראה בטענות הצרכן אמת,
והתלונה תועבר מחלקה המשפטית של המועצה לסיוע לצרכן לבחינת מיצוי מלוא זכויותיו על פי כל דין.
ושלושה חודשים אני שולח לנציגה מיילים והיא לא עונה עד שלבסוף איכשהו ענתה לי בכך:
בהמשך לפנייתך :
לתשומת ליבך, נש=לחו התראות להנהלת בית העסק אך טרם נתקבלה מהם תגובה כלשהי.
מאחר ולמועצה לצרכנות אין כל סמכויות אכיפה - לצרכנים עומדת הזכות לפנות באופן עצמאי לבימ"ש לתביעות קטנות ולהגיש תביעה. אף אחד מהצדדים אינו מיוצג ע"י עו"ד. אגרה בסך 50 ש"ח.
מגוחף ויכולתי לעשות דברים בנידון ובנתיים הפסדתי פשוט כי עבר המון זמן שחיכיתי וסמכתי על השטות הזאת. | |
|
|
|
| 19/10/2020 17:55 |
גיל |
 | | מחבר: | גיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/10/2020 | | שעה: | 17:55:17 |
| | ומה גם שבמשך שלושה חודשים אני שולח הודיות והיא פשוט לא עונה לי זאת נציגה ששמה איריס מה גם שהבנתי שהמנהלת שלה זאת לנה ושלחתי לה גם וגם היא לא עונה זה מגוחף פשוט הלוואי והייתי תובע אותם אם יש פה מישהו שיכול לעזור לי לתבוע את המועצה להגנה לצרכן אעלק אז אני אשמח כי אני לא מבין כלום בתביעות ובגלל זה פעם ראשונה פניתי למעוצה להגנה לצרכן אעלק ופשוט עשו ההפך במקופ לעזור | |
|
|
|
| 16/10/2020 01:50 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/10/2020 | | שעה: | 01:50:59 |
| שלום וברכה
חנות גדולה שרושמת את המחיר על המדף
והיה רשום על המדף של כוסות ח"פ 4 ב10
בקופה גבו ממני יותר
כשהתלוננתי אמרו לי שהמחיר הוא על כוסות אחרים ומצויין במודעה את הברקוד (בקטן מאוד) של הכוסות שבמבצע והם לא הכוסות שלקחתי
אבל מה הכוסות היחידים שהיו במדף (או לפחות רוב הכוסות) היו מהסוג שלקחתי ולא היה שום הצגת מחיר שונה לכוסות שלקחתי , כך שכמובן שאני רואה מודעה גדולה על המדף וניגש למדף ולוקח את המוצר היחיד (או כמעט היחיד) שיש שם ומסתמך על הפשוט שזה המחיר של המוצר אני לא מצפה לקבל מחיר שונה בקופה , וכשאני רואה שזה המחיר היחיד שנמצא על מוצר אחד שנמצא במדף אז אני גם לא משווה את הברקודים
הצדק אם מי ?
בתודה מראש | |
|
|
|
| 19/10/2020 16:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/10/2020 | | שעה: | 16:18:32 |
| שלום רב משה,
האם על המוצר צוין מחיר המוצר?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסק.
בנוסף, סעיף 17ב(א) בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציג את המחיר הכולל על גבי המוצר או על אריזתו, ועל כן, במידה שלא הוצג מחיר על גבי המוצר או על גבי אריזתו, הדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
לעניין הברקוד- הברקוד הוא מהווה תעודת הזהות של המוצר, על כל פרטיו תיאורו סממנו ועל כן, הוא בא להחליף את המלל הרב על מנת, לתאר את המוצר ובפרט שנדרשים תיאורים נוספים של מוצרים על מנת ,לפרט לצרכן מה נכלל ומה נחרג בתוכו במקום זה קיים אותו מספר מזהה שדיי בעיון בספרות האחרונות של הברקוד.
בכל מקרה, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לפיה ולא הוצג המחיר על גבי המוצר או אריזתו פנה אל בית העסק בכתב לאחריו הגש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 13/10/2020 22:40 |
יחיאל |
 | | מחבר: | יחיאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/10/2020 | | שעה: | 22:40:40 |
| רכשתי מיני בר מים לפני כשנתיים וקיבלתי טופס קבלה/ תעודת משלוח שבו מצויין כי במחיר כלול גם אחריות ל 3 שנים.
לפני כשבועיים התקלקל המכשיר ופניתי לחברה ששלחו טכנאי ואמר שעלות התיקון היא 400 ש"ח אבל הוא מציע לי לרכוש ממנו אחריות ל15 חודשים בעלות של 1176 ש"ח ולא לשלם על התיקון.
ביקשתי לדבר עם נציג החברה על כך שיש לי אחריות ל3 שנים ואני לא צריך לשלם על תיקון ובוודאי לא צריך לקנות ביטוח והנציג אמר לי שבדף התעודת משלוח יש בגב תנאי תעודת אחריות ושם רשום בסעיף 11 שאין אפשרות לקבל ביטוח מעבר ל12 חודשים גם אם הנציג של החברה ככה אומר ואפילו כותב
רכשתי ממנו את הביטוח ל15 חודשים מכיון שלא היה לי את החשבונית קניה, עכשיו מצאתי את החשבונית ורשום שיש אחריות ל3 שנים
א. האם תופס האחריות שקיבלתי או שאותו סעיף 11 מבטל אותו
ב. האם אפשר לבטל את הביטוח שרכשתי ולא לשלם על התיקון ?
תודה | |
|
|
|
| 15/10/2020 16:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 16:31:01 |
| שלום רב יחיאל,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...עכשיו מצאתי את החשבונית ורשום שיש אחריות ל3 שנים..."האם פנית בכתב אל בית העסק אשר מסר לך את החשבונית ובו צוין שיש אחריות ל-3 שנים?
במידה שטרם בוצעה פניה לבית העסק אשר מסר לך את החשבונית, יש לפנות אליו ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
לעניין שאלתך השניה- היות שמדובר בעסקת רוכלות, הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס שרוכל חייב למסור לצרכן המאוחר מבניהם ללא דמי ביטול.
לפיכך, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק מולו בוצעה רכישת הביטוח ואם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 15/10/2020 16:57 |
יחיאל |
 | | מחבר: | יחיאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 16:57:29 |
| א.האפשרות לפנות לבית העסק הוא להשאיר הודעה טלפונית והם חוזרים
כשפנית לדווח על התקלה חזרו תוך מספר דקות ומאז כשאני פונה אין מענה.
ב.פניתי אליהם למייל שנשלחה לי החשבונית לפני כשנתיים (זה הכתובת מייל היחידה שיש לי)ורשמתי את השתלשלות הדברים וביקשתי לבלטל את העסקה של הביטוח וגם שם אין כל תגובה
בנוסף, שמתי לב בחשבוניות שהוחלף שם החברה והכתובת נשארה אותו דבר.
מה עוד אני צריך לעשות ? | |
|
|
|
| 19/10/2020 15:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/10/2020 | | שעה: | 15:58:32 |
| שלום רב יחיאל,
היות שאתה מציין כי:
"...שמתי לב בחשבוניות שהוחלף שם החברה..." אם כך, הרי שמדובר באישיות משפטית שונה, שאין לך יריבות עמה.
תנסה לברר אם החברה הקודמת קיימת או שמא נקלעה לקשיים כלכליים ואינה קיימת עוד. | |
|
|
|
| 16/10/2020 09:08 |
ריק |
 | | מחבר: | ריק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/10/2020 | | שעה: | 09:08:39 |
| | שלום, רכשתי נעליים ביום של הסגר ולאחר מכן רציתי להחזיר אותן, אמרו לי שלא מקבלים החזר אלא רק אחרי 48 שעות, אבל איך יכולתי להחזיר אותן אם יש סגר? לא מוכנים לקבל החזר "כי עברו 48 שעות" למרות שהיה סגר ולא יכולתי לבוא. האם אני בכל זאת זכאי להחזר? | |
|
|
|
| 18/10/2020 10:14 |
ריק |
 | |
|
| 19/10/2020 15:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/10/2020 | | שעה: | 15:41:07 |
| שלום רב אדון,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
האם העסקה בוצעה בחנות?
מתי הודעת על ביטול עסקה(תאריך)?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר ולא נפגם על ידי הצרכן.
לפיכך, אם הודעת הביטול לא נעשתה בתוך המועד הקבוע בדין, לא תקום לך זכות לבטל את העסקה.
עם זאת, באפשרותך לעיין במדיניות של בית העסק,במידה שאין שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות, עליך לפנות אל בית הצרכן ולציין כי היעדר הצגת שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות, במקום הבולט לעין, מנוגד לסעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן.
לאחריו, אם תתקל בבעיה אתה מוזמן להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 15/10/2020 21:43 |
קובי |
 | | מחבר: | קובי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 21:43:40 |
| שלום וברכה ,
לפני שנה פלוס פלוס רכשנו מחנות סיפריה במידה ועיצוב מיוחד שאנחנו בחרנו שיעשו אצל נגר, עלות הסיפריה 17 אלף שילמנו מקדמה של 9000 החנות התחייבה וכן גם נאמר בעל-פה ובכתב במייל שזמן הספקה חודש ימים 30 יום ,
והיום כבר עבר מעל שנה וחודשיים ועדיין לא קיבלנו כלום , יש לציין שהחנות מתחמקת ואומרת שזה. בעיה של הנגר וחבר לא דברים וםתאום הוא העביר את העבודה לנגר אחר כי הראשון לא היה מספיק מקצועי וגם אצל הנגר השני זה לא מתקדם או בקושי ומלא בעיות עוד לפני הקורונה בכלל , חסר לו דברים , הוא "חולה" סבא אבא נפטר בקיצור ים של תירוצים לא זה מתעקב דברים שאני לא מקבל בכלל וכו'
השאלה : מה אפשר לעשות פה בקניה ? ביטול עיסקה כי זה איחור רציני ומשמעותי ? תביעה משפטית?
איך מתקדמים בבקשה עזרא | |
|
|
|
| 19/10/2020 15:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/10/2020 | | שעה: | 15:24:28 |
| שלום רב קובי,
אתה מציין כי:
"...לפני שנה פלוס פלוס רכשנו מחנות סיפריה במידה ועיצוב מיוחד שאנחנו בחרנו שיעשו אצל נגר...שזמן הספקה חודש ימים 30 יום..."- אם כך, מדוע אתה פונה אלינו רק עכשיו?
| |
|
|
|
| 15/10/2020 14:56 |
שימרית |
 | | מחבר: | שימרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 14:56:06 |
| שלום,
רכשתי טלוויזיה אך היא לא הייתה תקינה והזמנתי טכנאי לאחר כחודשיים.
הגיע טכנאי במסגרת האחריות ולקח אותה לבדיקת מעבדה.
הוחלט על החלפת הטלוויזיה לחדש, אך מאחר והטלוויזיה שרכשתי לא קיימת במלאי, הציעו לי טלוויזיה אחרת.
כעת מבקשים שאשלם על ההובלה של המוצר לביתי.
האם היבואן/ בית העסק בו רכשתי את המוצר יכולים לדרוש זאת?
תודה רבה | |
|
|
|
| 15/10/2020 15:07 |
שימרית |
 | | מחבר: | שימרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 15:07:42 |
| הטלוויזיה נרכשה דרך אתר אינטרנט.
בנוסף, בית העסק אמר לי שיוכל לבטל את העסקה אם אני לא מעוניינת אבל יוריד לי את עלות ההובלה (100 ש"ח).
האם תקין? | |
|
|
|
| 15/10/2020 15:09 |
שימרית |
 | | מחבר: | שימרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 15:09:57 |
| הטלוויזיה נרכשה דרך אתר אינטרנט ובית העסק עדכן אותי בהחלטה על ההחלפה.
אני מנסה לתפוס את נותן האחריות אך ללא הצלחה. מה עליי לעשות?
בנוסף, בית העסק אמר לי שיוכל לבטל את העסקה אם אני לא מעוניינת אבל יוריד לי את עלות ההובלה (100 ש"ח).
האם תקין? | |
|
|
|
| 15/10/2020 15:10 |
שימרית |
 | | מחבר: | שימרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 15:10:26 |
| הטלוויזיה נרכשה דרך אתר אינטרנט ובית העסק עדכן אותי בהחלטה על ההחלפה.
אני מנסה לתפוס את נותן האחריות אך ללא הצלחה. מה עליי לעשות?
האם תקין? | |
|
|
|
| 15/10/2020 15:34 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 15:34:56 |
| המוכר עובד בשיטת מצליח ואת לא צריכה לוותר. מתקנות הגנת הצרכן:
2. (א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, ***בלא תמורה***;
(ג) לא מילא היצרן אחר הוראות תקנות משנה (א) ו-(ב), יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, ***או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם***, לפי בחירת היצרן.
19. זולת אם נאמר אחרת בתקנות אלה, יחולו על עוסק שמכר לצרכן טובין במחיר העולה על 400 שקלים חדשים, כל החיובים המוטלים בתקנות אלה על יצרן טובין, כאשר אין אפשרות לאתר את היצרן.
יצרן=יבואן ובלי שום קשר ל-100 ש"ח. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 19/10/2020 14:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/10/2020 | | שעה: | 14:18:50 |
| שלום רב שימרית,
עקרונית, תקנה 6 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי:
" (א) תיקון קלקול בטובין בתקופת האחריות יחזיר את הטובין למצב שבו היו אלמלא הקלקול, בכפוף להוראת תקנה משנה (ב).
(ב) היה תיקון הטובין בתקופת האחריות כרוך בהחלפת חלקים בהם, יהיו החלקים המחליפים מקוריים וחדשים.
(ג) לא מילא היצרן אחר הוראות תקנות משנה (א) ו-(ב), יספק לצרכן טובין חדשים, זהים או מסוג ואיכות דומים ושווי ערך, או ישיב לו את התמורה ששילם בעדם, לפי בחירת היצרן."
לפיכך והיות שהשירות אמור להינתן בחינם במשך שנת אחריות הראשונה, יש לפנות אל נותן השירות(היבואן/יצרן) בכתב, תוך פירוט תלונתך ודרישתך, במידה שתתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 19/10/2020 14:57 |
שימרית |
 | | מחבר: | שימרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/10/2020 | | שעה: | 14:57:49 |
| תודה רבה על המענה, שוחחתי עם היבואן הם אמרו שזיכו את בית העסק בגין הטלוויזיה (אין לי מושג מהו גובה הזיכוי).
האם עדיין צריכה לפנות ליבואן או לבית העסק בדרישה לקבל את השירות חינם?
תודה רבה
שימרית | |
|
|
|
| 19/10/2020 15:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/10/2020 | | שעה: | 15:16:13 |
| שלום רב שימרית,
עליך לפנות אל נותן השירות כמפורט בתעודת האחריות(היבואן/יצרן), בכתב . | |
|
|
|
| 15/10/2020 14:04 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 14:04:09 |
| שלום רב,
בחודש יולי הסתיימה חבילת הגלישה שלי ברכב (עבור ווייז וכו').
קיבלתי מהחברה ממנה רכשתי את הרכב לינק לחידוש החבילה.
האפשרות היחידה שעמדה בפניי הייתה לחדש לשנה שלמה מראש, ולא באופן חודשי.
כעת נמכר רכבי והחברה לא מוכנה לזכות אותי על התקופה היחסית (כלומר, מבחינתם אני אמור לשלם על 9 חודשים בהם אני לא משתמש בחבילה כלל).
פניתי לחברה וביקשתי לקבל את תנאי השימוש שלהם - הם מסרו שאין להם.
ביקשתי זיכוי - אמרו שזה לא תלוי בהם, ושהם לא יכולים לזכות.
מה ההיגיון? מצד אחד, אין להם תנאי שימוש. מצד שני, אם כבר מחייבים ברכישת חבילה לשנה שלמה מראש, לא הגיוני לתת זיכוי על אי שימוש? (במיוחד כאשר הרכב נמכר ואין לי דרך ליהנות מהשירות).
אודה לעזרתכם.
תודה רבה | |
|
|
|
| 19/10/2020 15:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/10/2020 | | שעה: | 15:11:28 |
| שלום רב ליאור,
בהנחה שלא קיבלת הסכם התקשרות בניכם, יש לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 15/10/2020 17:46 |
אריאלה |
 | | מחבר: | אריאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 17:46:05 |
| שילמתי לחברת ביטוח (גדולה מאוד) תשלום עבור השתתפות עצמית בתביעה צד ג'. התשלום הורד מהחשבון אך לא נשלחה אליי קבלה. בשתי שיחות עם נציגי החברה נאמר לי שהם עובדים מהבית בתקופה זו ולא מוציאים קבלות.
החשבון ממנו יצא התשלום הוא חשבון אפוטרופוס ועליי להציג את כל הקבלות כדי להראות שהתשלומים בוצעו כדין. אבל ללא כל קשר, למיטב ידיעתי, כל בעל עסק שקיבל תשלום מחויב במתן קבלה ללקוח מיד עם קבלת התשלום.
האם תשובת הנציגים חוקית ומקובלת? האם אין לחברה חובה לדאוג לבצע את שליחת הקבלות ללקוחותיה גם בתקופה זו?
תודה על תשובתכם. | |
|
|
|
| 19/10/2020 14:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/10/2020 | | שעה: | 14:57:35 |
| שלום רב אריאלה,
באפשרותך לפנות אל הנהלת חברת הביטוח, אולם, היה ותתקלי בבעיה תוכלי לפנות אל הרגולטור- המפקח על הביטוח רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon?ln=he | |
|
|
|
| 15/10/2020 17:27 |
אתי |
 | | מחבר: | אתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 17:27:13 |
| שלום, הבוקר קיבלתי טלפון מחברת האשראי כאל בו נטען כלפיי שאני חיבת עשרות אלפי שקלים לחברת כאל מאחר וחיובים באחד מכרטיסי האשראי שלי ירדו מחשבונו של לקוח אחר. עברתי מדי חודש אחר פירוט האשראי וגם ראיתי חיוב בבנק מדי חודש על ידי כאל (שהיה שייך לשאר הכרטיסים), אך מעבר לכך, לא היתה לי כל דרך לדעת שהחיובים באותו הכרטיס, שהינו הכי פחות פעיל, יורדים מחשבון אחר. אני זו שמצאה את הטעות ופניתי לחברת האשראי לבירור. כעת דורשים ממני להחזיר חוב עבור כל החיובים שהצטברו משנת 2018. האם הדבר הגיוני? יש לי הגנה כלשהיא? אמורות להגיע לי הטבות מסוימות? פריסת החיוב? אי תשלום ריבית? צמצום החוב?
אשמח לעזרה, תודה רבה. | |
|
|
|
| 19/10/2020 14:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/10/2020 | | שעה: | 14:52:06 |
| שלום רב אתי,
תנסי לפנות אל הנהלת כרטיס אשראי לבירור בעניין. | |
|
|
|
| 15/10/2020 14:04 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 14:04:00 |
| שלום רב,
בחודש יולי הסתיימה חבילת הגלישה שלי ברכב (עבור ווייז וכו').
קיבלתי מהחברה ממנה רכשתי את הרכב לינק לחידוש החבילה.
האפשרות היחידה שעמדה בפניי הייתה לחדש לשנה שלמה מראש, ולא באופן חודשי.
כעת נמכר רכבי והחברה לא מוכנה לזכות אותי על התקופה היחסית (כלומר, מבחינתם אני אמור לשלם על 9 חודשים בהם אני לא משתמש בחבילה כלל).
פניתי לחברה וביקשתי לקבל את תנאי השימוש שלהם - הם מסרו שאין להם.
ביקשתי זיכוי - אמרו שזה לא תלוי בהם, ושהם לא יכולים לזכות.
מה ההיגיון? מצד אחד, אין להם תנאי שימוש. מצד שני, אם כבר מחייבים ברכישת חבילה לשנה שלמה מראש, לא הגיוני לתת זיכוי על אי שימוש? (במיוחד כאשר הרכב נמכר ואין לי דרך ליהנות מהשירות).
אודה לעזרתכם.
תודה רבה | |
|
|
|
| 19/10/2020 12:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/10/2020 | | שעה: | 12:44:58 |
| שלום רב ליאור,
עקרונית,
בהנחה שלא קיבלת הסכם התקשרות יש לפנות אל בית העסק בכתב ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 19/10/2020 13:20 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/10/2020 | | שעה: | 13:20:35 |
| תודה רבה.
פניתי לבית העסק מספר פעמים למוקד השירות.
אפנה גם במייל ולאחר מכן אעביר לכם את ההתכתבות.
היכן אוכל לראות אילו מסמכים נדרשים לשם הפנייה אליכם?
ושוב תודה,
ליאור | |
|
|
|
| 19/10/2020 13:20 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/10/2020 | | שעה: | 13:20:47 |
| תודה רבה.
פניתי לבית העסק מספר פעמים למוקד השירות.
אפנה גם במייל ולאחר מכן אעביר לכם את ההתכתבות.
היכן אוכל לראות אילו מסמכים נדרשים לשם הפנייה אליכם?
ושוב תודה,
ליאור | |
|
|
|
| 19/10/2020 13:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/10/2020 | | שעה: | 13:42:45 |
| שלום רב ליאור,
מצ"ב הקישור להגשת תלונה באתרנו:
https://www.consumers.org.il/category/complaint-form | |
|
|
|
| 15/10/2020 14:25 |
שלומית |
 | | מחבר: | שלומית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 14:25:38 |
| | היי, רכשתי באינטרט מקרר כשהוא הגיע אלי הוא לא היה תואם לתמונה ובנוסף לכך במפרט שלו היה כתוב שיש תאורת לד למקרר ובפועל במקפיא אין תאורה. מה שחשוב לי מאוד. החברה מושכת אותי וכרגע אני ללא מקרר | |
|
|
|
| 19/10/2020 13:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/10/2020 | | שעה: | 13:24:53 |
| שלום רב שלומית,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב אי התאמה או פגם, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
מכאן, שבאפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, סירוב בית העסק לבטל את העסקה(בהנחה שהודעת הביטול נעשתה במועד כמפורט לעיל) מקנה לצרכן הזכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט מוסמך לפסוק פיצויים לדוגמא עד 10000 ש"ח, כקבוע בסעיף31א(א) בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 13/10/2020 15:38 |
Gal |
 | | מחבר: | Gal (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/10/2020 | | שעה: | 15:38:43 |
| רכשתי באינטרנט גרביים בשווי 35 שקלים. כשהגיעו הגרביים, שמתי לב שהתבלבלתי במידה. הגרביים הגיעו באריזת ניילון הרמטית וסגורה, ולא פתחתי את האריזה, כך שניתן בקלות להבחין בכך שהאריזה סגורה הרמטית ולא נעשה שימוש במוצר.
ביקשתי להחזיר את הגרביים, אולם בחנות סרבו מפני שמדובר במוצר הגיינה.
האם הם צודקים?
המוצר מגיע סגור הרמטי כך שלא ניתן להשתמש או ללבוש אותו מבלי לפתוח את האריזה. ולכן אין ספק שלא נעשה בו שימוש.
אם הגרביים ביו עולים מעל 50 שקלים- האם תשובתכם היתה משתנה?
תודה רבה,
גל | |
|
|
|
| 15/10/2020 15:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 15:53:53 |
| שלום רב גל,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי ביקשת לבטל את העסקה(תאריך)?
ראשית, יצוין כי יש לעשות הבחנה בין עסקה שנעשית בחנות לבין עסקה שנעשית במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון ללא נוכחות משותפת של הצדדים).
שנית, בהנחה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק הרי שקמה לצרכן הזכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, מכאן, שבאפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב (בהנחה שאתה עומד במועד לביטול העסקה) בדרישה לממש את זכותך כאמור בעסקת מכר מרחוק.
אולם אם המוצר היה נרכש בחנות, הרי שלא תקום לצרכן הזכות לבטל את העסקה, מכח תקנות ביטול עסקה היות שעלות המוצר אינה עולה על 50 ש"ח.
ל | |
|
|
|
| 17/10/2020 14:33 |
Gal |
 | | מחבר: | Gal (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/10/2020 | | שעה: | 14:33:25 |
| היי,
העסקה נעשתה באינטרנט בתאריך 10/10/20. ביום 12/10/20 המשלוח הגיע לביתי, וביום 13/10/20 ביקשתי להחזיר את הפריט. | |
|
|
|
| 18/10/2020 00:37 |
משה |
 | |
|
| 17/10/2020 15:06 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/10/2020 | | שעה: | 15:06:47 |
| | העסק היה צודק בנוגע למוצר היגיינה אם העסקה הייתה מתבצעת בעסק. זה לא תקף בעסקה מרחוק. | |
|
|
|
| 18/10/2020 00:38 |
משה |
 | |
|
| 19/10/2020 13:06 |
Gal |
 | |
|
| 15/10/2020 14:17 |
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 14:17:50 |
| שלום
שליח שהיה אמור להביא לי מוצר איחר בשעה.
האם לפי החוק שהזכרתי (חוק הטכנאים והשליחים) אכן מותר לאחר גם שעתיים כמו שהחברה אמרה?
או שחלון השעות הוא הטווח היחיד שהם אמורים להגיע?
תודה! | |
|
|
|
| 19/10/2020 13:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/10/2020 | | שעה: | 13:02:10 |
| שלום רב אסף,
מתיאור בפנייתך, לא תקום לך זכות לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק מכח חוק הטכנאים.
לעניין זה ראה מידע מפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
| |
|
|
|
| 20/5/2019 12:53 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/05/2019 | | שעה: | 12:53:45 |
| לפני מספר שבועות רכשנו במזומן שידה ושולחן אצל עסק הנקרא "My First Table".
https://www.facebook.com/storyhoodd/
כשלושה שבועות אחרי הרכישה הגיעו מובילים עם הריהוט שהזמנו. להפתעתנו הריהוט היה במצב ירוד ביותר והורתי למובילים לקחת את הריהוט בחזרה.
לאחר האירוע ניסיתי לתפוס את הבעלים בכדי להבין כיצד הוא רוצה לזכות אותי על הריהוט, או להחליף באחרים. בכל ניסיונותי עמית בעל העסק ענה וטען שהוא צריך לבדוק כמה דברים ולחזור אליי. לא חזר. כתבתי הודעות וגם להן הוא לא השיב.
לאחרונה גיליתי שהעסק כבר פורסם בכתבה ב"הכל כלול עם סיון כהן". מסתבר שאנחנו לא הראשונים שרומו על ידי העסק.
https://www.facebook.com/watch/?v=572143029878837
שאלתי - מה הצעדים בהם ניתן לנקוט בכדי לקבל את כספנו חזרה?
| |
|
|
|
| 21/5/2019 12:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/05/2019 | | שעה: | 12:39:10 |
| שלום רב עומר,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם .
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/5/2020 23:42 |
נפגע השווים הראשון |
 | | מחבר: | נפגע השווים הראשון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/05/2020 | | שעה: | 23:42:22 |
| | תצטרף קבוצה בפייסבוק "נפגעי השווים הראשון שלי" יש תביעה ייצוגית נגדם | |
|
|
|
| 14/6/2020 13:11 |
קרן שיף |
 | | מחבר: | קרן שיף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2020 | | שעה: | 13:11:55 |
| כל מי שנעקץ - הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו בהקדם- https://www.facebook.com/groups/507183353403049/707652833356099/?comment_id=707743896680326¬if_id=1592121263756712¬if_t=group_comment_follow&ref=notif
| |
|
|
|
| 28/8/2020 00:11 |
עידו |
 | | מחבר: | עידו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2020 | | שעה: | 00:11:49 |
| | שימו לב שהם שינו את שם החברה לthe gallery table design | |
|
|
|
| 19/10/2020 11:25 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/10/2020 | | שעה: | 11:25:17 |
| | האם למישהו ידוע במקרה, האם הם שינו את השם שלהם גם לרהיטי ונציה? | |
|
|
|
| 15/10/2020 12:37 |
גידי |
 | | מחבר: | גידי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 12:37:28 |
| הי.
עכשיו כבר ה 15/10/20. חברת אליס היתה אמורה לחזיר לי את הכספים עד ה 1/10/20 לטיסת אלעל שהיתה אמורה להיות ביולי 2020 והתבטלה בגלל הקורונה.
הייתי בקשר עם חברת אליס והם אומרים לי כל הזמן שאלעל לא העבירה להם את הכספים ושעלי להמתין. החוק קובע שהחברות צריכות להחזיר עד ה 1/10/20. מה עלי לעשות?
תודה. | |
|
|
|
| 19/10/2020 11:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/10/2020 | | שעה: | 11:15:38 |
| שלום רב גידי,
בהנחה שהודעת ביטול הטיסה נעשתה על ידי חברת התעופה המדוברת, אזי' באפשרותך לפנות אל חברת התעופה מכח חוק שירותי תעופה (הוראת שעה) למידע רחב בעניין ראה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight
בהנחה שהודעת הביטול נעשתה על ידי סוכנות הנסיעות, אני מציעה כי תפנה בכתב לסוכנות הנסיעות ולאחריו אם תתקל בבעיה, הגש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 15/10/2020 11:45 |
שיראל |
 | | מחבר: | שיראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 11:45:39 |
| שלום וברכה, לצורך העסק הקטן שלי נכנסתי לאתר אינטרנט כלשהו על מנת להזמין מכשירים וחומרי גלם לייצור. הזמנתי את המוצרים, שכמובן שסומנו שהם במלאי (אחרת האפשרות הייתה חסומה להזמנה), אך לא הסדרתי תשלום שכן התשלום יתבצע מול בית העסק טלפונית, לאחר שיכינו את הזמנתי.
יום למחרת נמסר שהמוצרים האלו אינם במלאי (בניגוד למה שפורסם באתר), שיגיעו בעוד כשבועיים, וכן נוסף ונאמר שייתכן שינוי במחירים בעקבות במלאי החדש. שאלתי היא- שהרי ביקשתי להזמין את המוצר והייתי מוכנה לשלם עליו באותו הרגע, בו היה רשום מחיר אחד. לא פורסם באתר שאינו במלאי, וכך או כך- רציתי להזמין אותו בזמן מסויים ובמחיר מסויים- שהוא, המחיר שהיה כתוב על גביו. האם אכן ניתן יהיה לדרוש מחיר גבוה יותר? למרות שרציתי להזמינו אותו טרם עליית המחירים, וכפי שהיה נדמה שאכן היה במלאי ואפשרי להזמנה? תודה רבה על הסיוע! | |
|
|
|
| 19/10/2020 10:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/10/2020 | | שעה: | 10:04:32 |
| שלום רב שיראל,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, היות שלא מדובר ברכישה לשימושך האישי, ביתי או משפחתי הרי שאנו מנועים מלסייע לך. | |
|
|
|
| 15/10/2020 07:39 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 07:39:28 |
| | שלום יש לי הרשאה וחיובים בהוראת קבע בחברת פרטנר כבר כמה שנים בגלל שלא היה לי מסגרת בבנק הבנק דחה חיוב ושילמתי את החוב באשראי פרטנר רוצים שאני אשלם הקמת הרשאה כל פעם שהבנק דוחה להם חיוב בהוראת קבע השאלה אם זה חוקי לשלם כל פעם עמלה של 50 ש"ח? | |
|
|
|
| 17/10/2020 20:08 |
עידן |
 | |
|
| 19/10/2020 10:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/10/2020 | | שעה: | 10:01:08 |
| שלום רב עידן,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם למוסכם בניכם. | |
|
|
|
| 15/10/2020 10:48 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/10/2020 | | שעה: | 10:48:55 |
| שלום,
רכשתי בדצמבר 2019 כרטיסים למופע שהיה אמור להתקיים ביולי 2020.
בעקבות משבר הקורונה המופע נדחה לדצמבר 2020 אוטומטית.
האם אני זכאית להחזר מלא במידה ואני מבטלת את הכרטיסים שהרי רכשתי כשידעתי שהמופע יתקיים בתאריך x.
האם החברה זכאית לשנות לאיזה תאריך שבא לה בלי אישורי? | |
|
|
|
| 19/10/2020 09:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/10/2020 | | שעה: | 09:53:19 |
| שלום רב יעל,
באפשרותך לעיין בהמלצות הצוות הבין משרדי להשפעות הקורונה על החוזים, במשרד המשפטים בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/publications/reports/corona-contracts-report
עם זאת, במידה שהחלופה שהוצעה לך על ידי החברה לא לשביעות רצונך, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט דרישתך, היה ולא תגיעו להסכמה, רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין.
| |
|
|
|
|