| 29/10/2020 18:23 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2020 | | שעה: | 18:23:55 |
| יש לי שאלה אולי הצעה.
יש לא מעט בעיות לאנשים עם כרטיסי אשראי שהמספרים שלהם הגיעו לאנשים לא ממש ישרים ולאחרונה אנחנו שומעים על קשישים בעיקר. אוליי צריך לפני כל עיסקה וחיוב של הכרטיס שיישלח מיסרון לאישור ובלי זה לא תהיה עיסקה. ואם יש בעיה מבחינה חוקית להחיל את זה על כולם אז לפחות מי שרוצה תהיה לו האופציה . זה לדעתי ימנע הרבה בעיות.. | |
|
|
|
| 29/10/2020 18:23 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2020 | | שעה: | 18:23:26 |
| יש לי שאלה אולי הצעה.
יש לא מעט בעיות לאנשים עם כרטיסי אשראי שהמספרים שלהם הגיעו לאנשים לא ממש ישרים ולאחרונה אנחנו שומעים על קשישים בעיקר. אוליי צריך לפני כל עיסקה וחיוב של הכרטיס שיישלח מיסרון לאישור ובלי זה לא תהיה עיסקה. ואם יש בעיה מבחינה חוקית להחיל את זה על כולם אז לפחות מי שרוצה תהיה לו האופציה . זה לדעתי ימנע הרבה בעיות.. | |
|
|
|
| 27/10/2020 11:42 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2020 | | שעה: | 11:42:28 |
| רכשתי בישראל מוצר חשמלי (שואב אבק דייסון) וקיבלתי אותו עם חיבור המתאים לשקע בארה"ב ומתאם לישראל - האם זה חוקי?
| |
|
|
|
| 29/10/2020 17:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2020 | | שעה: | 17:39:14 |
| שלום רב דורון,
מה נמסר לך בטרם הרכישה בעניין המוצר? | |
|
|
|
| 27/10/2020 18:31 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2020 | | שעה: | 18:31:22 |
| שלום רב ,
אני מנסה להשיג כבר כמה שבועות בטלפון את מי שמנהלת את התלונה שלי
אך אין מענה .
מס תלונה 706943
איך אני משיגה אותה ? | |
|
|
|
| 29/10/2020 17:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2020 | | שעה: | 17:31:52 |
| שלום רב גברת,
פנייתך הועברה למטפלת בתחום. | |
|
|
|
| 27/10/2020 11:41 |
יחזקאל |
 | | מחבר: | יחזקאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2020 | | שעה: | 11:41:31 |
| שלום רב,
הבת שלי נמצאת במעון בפיקוח משרד הרווחה, שלא היה פעיל בתקופת הקורונה מה-17.9-19.10. הגננת גבתה מאיתנו את הצ'ק על חודש ספטמבר באופן מלא, ועכשיו דורשת שנשלם עוד 30% משכר אוקטובר, לטענתה בגלל קיזוז ימי חופשת סוכות.
הבנתי שלפי המתווה אני לא חייב לשלם דבר אם הגן היה סגור למשך חודש. האם היא צודקת וסוכת לא נספר במניין הימים? או שהיא צריכה בכלל להחזיר לי על יומיים שהיא גבתה מספטמבר שלא קיבלתי בחזרה באוקטובר?
תודה | |
|
|
|
| 29/10/2020 17:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2020 | | שעה: | 17:28:29 |
| שלום רב יחזקאל,
מצ"ב הקישור לאתר משרד המשפטים בו תוכל לקרוא את המלצות הצוות הבין משרדי לבחינת השפעת הקורונה על חוזים:
https://www.gov.il/he/departments/publications/reports/corona-contracts-report | |
|
|
|
| 27/10/2020 13:19 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2020 | | שעה: | 13:19:01 |
| שלום וברכה,
בתאריך 11.10 רכשתי אונליין מחשב נייד. במפרט הטכני היה כתוב כי המעבד הוא i5, ומערכת ההפעלה היא ווינדוס. כמו כן, המחשב מגיע עם ווינדוס הום והמחשב בשפה עברית.
בתאריך 20.10 קיבלתי את המחשב (על ידי שליח). פתחתי את המחשב וגילתי שאין באפשרותי לבחור בשפה העברית. פתחתי באנגלית, ואז גילתי גם שמערכת ההפעלה איננה ווינדוס וכי המחשב הוא i7. אציין כי לא צורפה קבלה למשלוח!
פניתי לחברה ממנה קניתי את המוצר ולא קיבלתי מענה.
פניתי פיזית לאחת מחנויות החברה וביקשתי החלפה של המוצר. המוכר טען כי בגלל שפתחתי את המחשב וזרקתי את הקרטון עימו הגיע המשלוח לא ניתן להחליף את המוצר.
פניתי לחברת היבואן של המוצר- והם טענו שיש חובה על החברה המשווקת להחזיר/ להחליף לי את המוצר לאחר 14 יום ולא משנה הסיבה.
שבתי עם תשובה זו לחברה ממנה קניתי, והם טענו שוב כי עלי לדבר עם היבואן שיתן מספר אישור החלפה.
שוב פניתי ליבואן, והוא הסביר כי שירות הלקוחות דרך היבואן זה רק במידה והמוצר תקול. רק בנושאים הקשורים לאחריות.
אני די אבודה, מכאן ומכאן אינני מקבלת שירות. רציתי לדעת מה עלי לעשות?
האם התנהלות זו נכונה? האם כשאני קונה מוצר אונליין אין באפשרותי להחליפו כי פתחתי את האריזה ולא שמרתי אותה?
המחשב עלה המון כסף, לימודיי כסטודנטית החלו ואני תקועה! | |
|
|
|
| 29/10/2020 17:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2020 | | שעה: | 17:27:15 |
| שלום רב מיכל,
האם שלחת מכתב אל בית העסק מיד כשגילית שהמוצר לא תואם את מה שהזמנת?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב אי התאמה או פגם, הרי שהביטול (במועד הקבוע בדין) לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, ובלבד שלא מדובר בייצור מיוחד, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
סירוב בית העסק לבטל את העסקה, מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט מומסך לפסוק עד 10000 ש"ח, כקבוע בסעיף 31א(א) בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, ובהנחה שיש ברשותך ראיה המעידה על ביטול העסקה בתוך המועד הקבוע בדין, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בצירוף מסמכים.
היה ותתקלי בבעיה את מוזמנת להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 27/10/2020 12:56 |
יעל קודנר |
 | | מחבר: | יעל קודנר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2020 | | שעה: | 12:56:00 |
| | רכשתי בינואר מכספי טורס כרטיס לטוקיו לאפריל. עקב הקורונה ב1.3 ביטלתי את הטיסה ושילמתי 90 דולר. הובטח לי במייל שאקבל את ההחזר תוך כשבועיים ועד היום לא הוחזר. לטענתם יש עומס ובגלל הסגר לא עומדים בחוק ואף בית משפט לא יהיה לצידי | |
|
|
|
| 29/10/2020 16:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2020 | | שעה: | 16:59:39 |
| שלום רב יעל,
תנסי אולי להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 27/10/2020 11:20 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2020 | | שעה: | 11:20:38 |
| שלום רב
אז לפני כשלושה שבועות רכשתי מחשב בחנות מחשבים בראשון לציון בשם- נייד נייד. כמובן שלפני הרכישה בדקתי גם חנויות נוספות והצעות נוספות ולבסוף החלטתי לרכוש את ההצעה שקיבלתי מנציג המכירות של נייד נייד- יואב. בזמן הייעוץ נאמר לי כי לכל בעיה אני יכולה להתקשר או לשלוח לו מייל, החלפת גודל המחשב (משום שאכן התלבטתי), בעיה טכנית ועוד. יואב מצטייר כבחור נחמד, עוזר וזמין לכל שאלה, אולם מרגע התשלום הבחור נעלם, לא עונה להודעות, למיילים ואינו חוזר אלי לאחר מספר רב של צלצולים (יש לחברה זו מוקד פניות שעונה לכל הלקוחות כך שאין גישה ישירה לנציגי מכירות- שיטה גאונית שלהם שבעזרתה אינם צריכים להתמודד עם לקוח שהם לא רוצים לדבר איתו, אלא פשוט מאוד לא מתיחסים לפניה).
ובכן, כמו שאמרתי מרגע הרכישה הבחור נעלם. כעבור שבוע של נסיונות לתפוס את הבחור או כל נציג אחר שרק יעזור לי עם הבעיה שלי (עליה אפרט בהמשך), אמא שלי התקשרה למוקד פניות ואיימה שאם לא יחזרו אליה מיד היא תתלונן על המקרה (חששנו שיעברו שבועיים מיום הקניה ואז לא יהיה לנו עם מי לדבר). הפלא ופלא לאחר 2 דקות בדיוק חוזר לא אחר מהמנהל! אמר שיבדוק ויחזור אלינו. למחרת חזר לאמא שלי המנהל ופספסנו את השיחה בדקה, שוב אמא מתקשרת לשירות פניות ואותו סיפור חוזר על עצמו!!! אמא לא מתבלבלת ושוב נאלצת לאיים בתביעה והופ מי מתקשר? הנציג בכבודו ובעצמו- יואב! בשעה טובה. עכשיו אותו בחור נחמד עוד מעז להתחצף לאמא שלי ומספר שתי גרסאות שונות ומעניינות. תחילה טוען שלא קיבל את המיילים שלי, ולאחר כמה דק משנה את עמדתו ואומר כי אם ארצה הוא יכול להראות לי שהוא ענה לי!!!!! ואפילו להראות את כל השתלשלות השיחה שלנו (כמובן שלא הראה לי דבר כזה).
אוקיי, אפרט קצת על הבעיה שתבינו מדוע החזרתי את המחשב. הזמנתי מחשב חדש דנדש במחיר לא זול של 3899 שקלים חדשים. השקעתי ממיטב כספי וציפיתי לקבל תמורה. אולם החלטתי שהגודל אינו מתאים ולאחר שימוש רגיל וסטנדרטי של שעתיים במחשב נגמרה לו הסוללה- דבר שלא אמור לקרות במחשב חדש ובשימוש רגיל לחלוטין, לכן באתי בבקשה להחליף. אז נסעתי לחנות במטרה להחליף את המחשב, ולטענתם כנראה שעשיתי שימוש אגרסיבי במחשב ולכן נגמרה לי הסוללה (הרצאה של שעתיים זה שימוש אגרסיבי??), כחלופה הוצע לי מחשב שאינו מתאים לצרכים שלי, במחיר יקר יוצר, אשר יסופק בעוד חודש! אני סטודנטית ולכן ההצעה לא הייתה רלוונטיצ וביקשתי להחזיר.
מעבר לכך שמרדכי המנהל טען כי אני צריכה לשלם דמי ביטול של 20 אחוז למרות שיש פגם במחשב, ומעבר לכך שמרדכי הציג לי קבלת זיכוי עבור 0 שקלים בטענה שככה מקבלים זיכוי, ומעבר לכך שנאמר לי שיקח 14-21 ימי עסקים לקבל את הכסף לחשבון, ומעבר לכך שהוא דיבר אליי מאוד לא יפה!!!!
לאחר שהחזרתי את המחשב שבתי הביתה עם קבלה על סך 0 שקלים ולא הייתי רגועה. לכן עשיתי תחקיר קטן והבנתי שבכלל לא קיבלתי את הדגם שהזמנתי!!!! כן כן, כמו שאתם חושבים. לא רק שרוצים לגבות ממני 20 אחוז דמי ביטול- הם רוצים לעשות זאת עבור מחשב שלא הזמנתי!!!!!
בדיעבד ולאחר בדיקה קצת יותר מעמיקה ראיתי אינספור ביקורות שליליות ומרביתן מספרות סיפורים זהים ושונים משלי- אבל המכנה המשותף של כולם הוא עוקץ אכזרי שהם מבצעים יום יום בלקוחות תמימים!!! יואב גרם לי לבטוח בו במעמד הקניה כך שלא היה לי חשש שאני צריכה לבדוק מה שם הדגם שהזמנתי לעומת מה שקיבלתי, וגם הידע שלי במחשבים אינו רחב. אבל לאחר שגיליתי את רמת השירות שלהם רציתי לבדוק לעומק ואכן גיליתי שרימו אותי אבל ברמה העמוקה ביותר! ועוד ממשיכים לנסות ולעקוץ אותי על כך.
מקווה שתוכלו לעזור לי עם המקרה הנל ולהבין מה מגיע לי שלפי הבנתי זה לא פחות מ100 אחוז של החזר עבור המחשב ואפילו פיצוי.
תודה רבה מראש!!!
אשמח לעידכונכם🙏🏼 | |
|
|
|
| 29/10/2020 16:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2020 | | שעה: | 16:56:03 |
| שלום רב דנה,
כיצד העסקה בוצעה- במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
האם קיבלת תעודת אחריות על המוצר? אם כן, מדוע בעת תקלה במחשב פנית אל החנות ולא לנותן השירות(יבואן/יצרן)? | |
|
|
|
| 27/10/2020 11:42 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2020 | | שעה: | 11:42:13 |
| רכשתי בישראל מוצר חשמלי (שואב אבק דייסון) וקיבלתי אותו עם חיבור המתאים לשקע בארה"ב ומתאם לישראל - האם זה חוקי?
| |
|
|
|
| 29/10/2020 16:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2020 | | שעה: | 16:38:11 |
| שלום רב דורון,
מה נמסר לך בטרם הרכישה בעניין המוצר?
| |
|
|
|
| 27/10/2020 11:41 |
יחזקאל |
 | | מחבר: | יחזקאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2020 | | שעה: | 11:41:19 |
| שלום רב,
הבת שלי נמצאת במעון בפיקוח משרד הרווחה, שלא היה פעיל בתקופת הקורונה מה-17.9-19.10. הגננת גבתה מאיתנו את הצ'ק על חודש ספטמבר באופן מלא, ועכשיו דורשת שנשלם עוד 30% משכר אוקטובר, לטענתה בגלל קיזוז ימי חופשת סוכות.
הבנתי שלפי המתווה אני לא חייב לשלם דבר אם הגן היה סגור למשך חודש. האם היא צודקת וסוכת לא נספר במניין הימים? או שהיא צריכה בכלל להחזיר לי על יומיים שהיא גבתה מספטמבר שלא קיבלתי בחזרה באוקטובר?
תודה | |
|
|
|
| 29/10/2020 16:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2020 | | שעה: | 16:29:48 |
| שלום רב יחזקאל,
מצ"ב הקישור לאתר משרד המשפטים בו תוכל לקרוא את המלצות הצוות הבין משרדי לבחינת השפעת הקורונה על חוזים:
https://www.gov.il/he/departments/publications/reports/corona-contracts-report | |
|
|
|
| 20/10/2020 11:17 |
ירון |
 | | מחבר: | ירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/10/2020 | | שעה: | 11:17:22 |
| שלום רב,
רכשתי ספה וכשקיבלתי אותה התברר שהצבע לא נכון. בוצע ביטול עסקה וקיבלתי חזרה את הכסף.
יחד עם זאת, מזה כשלושה חודשים שהחברה עדיין לא אספה את הספה מהבית שלי. כמה זמן צריך להמתין עד לאיסוף המוצר על ידי החברה? ומה קורה אם הם לא אוספים את המוצר? האם יש סנקציה כלשהי? האם אני זכאי לפיצוי כלשהו על כך שאני מהווה מעין מחסן עבור החברה? האם יש בכך משום ויתור של החברה על המוצר ואני זכאי לעשות בו שימוש בכל זאת?
נוצר מצב אבסורד שאני לא קונה מוצר חלופי בגלל המקום שזה תופס.... ואני לא חושב שאני זה שצריך לשלם על ההובלה אליהם, מה גם, שהם יכולים לומר לי שאני הובלתי את המוצר למקום הלא נכון....
אודה להנחיותכם בעניין.
תודה
| |
|
|
|
| 20/10/2020 13:28 |
ירון |
 | | מחבר: | ירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/10/2020 | | שעה: | 13:28:25 |
| אציין בנוסף, כי העסקה הייתה עסקת מכר מרחוק (דרך האינטרנט), כך שלפי מה שראיתי בחוק, אני צריך להעמיד את המוצר לרשות החברה במקום שבו הוא סופק - ומאחר והם אלו שסיפקו לי את הספה לבית, למעשה הם אלו שצריכים לבוא ולאסוף את הספה.
תודה | |
|
|
|
| 22/10/2020 17:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2020 | | שעה: | 17:03:56 |
| שלום רב ירון,
אם כך, פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ודרישתך מכח חוק הגנת הצרכן בעסקת מכר מרחוק.
היה ונגרם לך נזק (כפי שאתה טוען לפיו:"...שאני לא קונה מוצר חלופי בגלל המקום שזה תופס...") יש לציין זאת בפנייתך אל בית העסק.
היה ותתקל בבעיה, תנסה להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 25/10/2020 21:10 |
ירון |
 | | מחבר: | ירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/10/2020 | | שעה: | 21:10:40 |
| לא עניתם לשאלה.
על פי חוק, בעסקת מכר מרחוק, אני צריך להעמיד את המוצר לרשות הספק באותה דרך שבה קיבלתי אותו. מאחר ובמקרה דנן, הספק סיפק את המוצר לביתי, הרי שהוא נדרש לאסוף את המוצר מביתי - אולם הוא נמנע מלעשות כן.
בהתאם לכך, אני שוב שואל, כמה זמן יש לספק לאסוף את המוצר במקרה כזה? האם יש איזשהו זמן מקסימלי? ממה שאני ראיתי, החוק לא קובע שום דבר בעניין.
כמו כן, מה קורה כאשר הספק לא אוסף את הפריט הרלוונטי? הרי אם אני אשלם על הובלה חזרה אליו, סביר להניח שאני לא אקבל את הכסף חזרה אלא בתביעה של בית משפט (ולא ברור מה מצבו הכספי של הספק).... אני שוב אני שואל, מה החובות שלי בעניין?
תודה,
| |
|
|
|
| 29/10/2020 16:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2020 | | שעה: | 16:24:57 |
| שלום רב ירון,
עקרונית, סעיף 14ה(א)(2) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"... יעמידו לרשות העוסק במקום שבו נמסר לו הנכס ויודיע על כך לעוסק..." אולם, לא צוין המועד בו בית העסק יפנה, לפיכך, הוצע לך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ולאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
כפי שהעלית בפנייתך זו, באפשרותך לבחור להחזיר את המוצר אל בית העסק,ולאחריו לדרוש להשיב לך כספך . | |
|
|
|
| 27/10/2020 10:43 |
דולב |
 | | מחבר: | דולב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2020 | | שעה: | 10:43:57 |
| רכשתי מיטה מחברת אולימפיה, המוביל הגיע אתמול, סירב להעלות את המיטה לדירה על אך התוספת מרחק שהוספתי למשלוח (325 ש"ח משלוח + 150 ש"ח תוספת מרחק.
פרק את המיטה בחנייה של הבניין ונסע.
לא סיפק לי את תעודות האחריות של המיטה והמזרן כמו שהתחייבו באולימפיה, לא טרח לעדכן שברדע שפרק את המיטה והמזרן, ההתקנה היא עצמאית והאחריות מתבטלת.
לא טרח לעדכן שאם הוא נוסע עם המיטה, הובלה נוספת תהיה באיסוף עצמי ממחסני החברה.
ולא סיפק עם המיטה לצורך התקנה עצמית את הרגליים ואת הברגים של המיטה.
נאלצנו להעלות את המיטה עצמאית במדרגות (ללא כל בעיה יש לציין) אל הקומה השנייה, שניסינו ליצור קשר עם המוביל לצורך קבלת הברגים והרגליים, המוביל לא ענה לשיחות הטלפון עד שלאחר שעות של ניסיונות, בשיחה מטלפון של אדם אחד, טרח לענות והתחמק מלתת תשובות.
במוקד החברה, מסרבים לספק לנו העתק של תעודות האחריות.
והיום, שאחר מספר לר מבוטל של ניסיונות לקבל מענה בשביל לקבל את הברגים והרגליים של המיטה, המענה היחידי שקיבלתי מאולימפיה היה ניתוק בפרצוף.
מה ניתן לעשות בנושא? אני אובד עצות. | |
|
|
|
| 29/10/2020 16:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2020 | | שעה: | 16:03:01 |
| שלום רב דולב,
האם העסקה כללה תשלום עבור הובלה או שהתשלום בוצעה לחברת ההובלה בנפרד?
בכל מקרה, וככל שהעסקה בוצעה מול החברה (שהתשלום עבור העסקה כללה גם שירותי ההובלה), יש לפנות אליה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 26/10/2020 18:58 |
נתיב |
 | | מחבר: | נתיב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/10/2020 | | שעה: | 18:58:55 |
| שלום רב ,
קניתי מחשב נייד אסוס בתאריך 16/8/20 מksp אילת , freeDOS (ללא מע׳ הפעלה )
כבר מעל חודשיים שהמחשב אצלי , נשלח לתיקון והוחזר .
עדיין יש דברים לא תקינים במחשב כגון : תאורת מקלדת לא עובדת , פיקסל שרוף במסך )
לטענתם של אסוס לא מחליפים מסך על פיקסל שרוף , והתאורת מקלדת שלא עובדת זה בעייה בווינדוס .
החלפתי מס גרסאות של מע הפעלה ועדיין התקלה ממשיכה.
אסוס לא עונים לטלפון .הצלחתי לתפוס אותם פעם אחת בשבועיים, הנציג אמר שיחזור אליי ולא חזר .
חשוב לציין גם שמתחמקים מאחריות ולא פותרים את הבעיה שכבר חודשיים אני רודף אחריהם כמעט כל יום שיחות ועדיין המחשב לא תקין. המחשב לא בשימוש בגלל זה וסתם יושב בבית בקופסא .
מה אפשר לעשות עם זה? מייאש חודשיים שלמים לרדוף אחרי חברה שקניתי מחשב נייד לא זול שאמור להיות מאוד איכותי ואסוס מנגד פשוט לא מעניין אותם מהלקוח . | |
|
|
|
| 29/10/2020 15:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2020 | | שעה: | 15:34:21 |
| שלום רב נתיב,
עקרונית, תקנה 2(א) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
2. (א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה; נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה."
עם זאת, הסייג לכך נמצא בתקנה 2(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) הקובע כי:
"... הוכיח היצרן כי מקור הקלקול בנזק מכוון שגרם הצרכן, יהא פטור מחיוביו לפי תקנה זו."
בכל מקרה, ועל מנת לברר את פנייתך, יש לפנות אל נותן השירות(היבואן/יצרן) כמפורט בתעודת האחריות,בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתרנו. | |
|
|
|
| 27/10/2020 11:13 |
מעיין |
 | | מחבר: | מעיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2020 | | שעה: | 11:13:49 |
| שלום רב,
לפני תקופת הקורונה שלמתי עבור שירות של אישורי הגעה לאירוע חתונה בחברת invite me.
ולאור תקופת הקורונה, החתונה שלי התבטלה.
התשלום עבור השירות התבצע טלפונית
החברה לא מוכנה להחזיר לנו את הכסף ולא השתמשנו בשירות שלה כלל..
מה עושים? | |
|
|
|
| 29/10/2020 15:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2020 | | שעה: | 15:23:58 |
| שלום רב מעיין,
מה סוכם בניכם במקרה של ביטול העסקה?
האם פנית אל בית העסק, בכתב? | |
|
|
|
| 27/10/2020 10:44 |
שמשון |
 | | מחבר: | שמשון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2020 | | שעה: | 10:44:38 |
| שלום רב
לפני כשנתיים רכשתי שולחן גינה המשלב פלטת זכוכית מחולקת (שולחן נפתח)
השולחן ממוקם בגינה ומכוסה במפת ויניל.
לפני מספר ימים גיליתי כי חלקו הימני של השולחן התנפץ לרסיסים.
החנות ממנה רכשתי מתנערת מאחריות וטוענת כי אין אחריות לזכוכיות אלא אם מדובר בפגם בייצור.
האם כך הדבר? האם אין אחריות לזכוכיות? האם איני יכול לתבוע על פגם ביצור?
תודה | |
|
|
|
| 29/10/2020 15:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2020 | | שעה: | 15:15:26 |
| שלום רב שמשון,
האם קיבלת תעודת אחריות על המוצר בעת רכישתו?
אם כן, באפשרותך לפנות אל בית העסק ולדרוש את זכויותיך בהתאם לקבוע בתעודת האחריות(ככל שקיימת).
אולם, במידה שאין אחריות על המוצר, הרי שעל פי החוק החובה למסור תעודת אחריות, היא על מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר הטובין לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים.
עם זאת, באפשרותך לפנות אל בית העסק בדרישה לתיקון המוצר וזאת מכח חוק המכר הקובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון.
| |
|
|
|
| 27/10/2020 10:43 |
דולב |
 | | מחבר: | דולב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2020 | | שעה: | 10:43:43 |
| רכשתי מיטה מחברת אולימפיה, המוביל הגיע אתמול, סירב להעלות את המיטה לדירה על אך התוספת מרחק שהוספתי למשלוח (325 ש"ח משלוח + 150 ש"ח תוספת מרחק.
פרק את המיטה בחנייה של הבניין ונסע.
לא סיפק לי את תעודות האחריות של המיטה והמזרן כמו שהתחייבו באולימפיה, לא טרח לעדכן שברדע שפרק את המיטה והמזרן, ההתקנה היא עצמאית והאחריות מתבטלת.
לא טרח לעדכן שאם הוא נוסע עם המיטה, הובלה נוספת תהיה באיסוף עצמי ממחסני החברה.
ולא סיפק עם המיטה לצורך התקנה עצמית את הרגליים ואת הברגים של המיטה.
נאלצנו להעלות את המיטה עצמאית במדרגות (ללא כל בעיה יש לציין) אל הקומה השנייה, שניסינו ליצור קשר עם המוביל לצורך קבלת הברגים והרגליים, המוביל לא ענה לשיחות הטלפון עד שלאחר שעות של ניסיונות, בשיחה מטלפון של אדם אחד, טרח לענות והתחמק מלתת תשובות.
במוקד החברה, מסרבים לספק לנו העתק של תעודות האחריות.
והיום, שאחר מספר לר מבוטל של ניסיונות לקבל מענה בשביל לקבל את הברגים והרגליים של המיטה, המענה היחידי שקיבלתי מאולימפיה היה ניתוק בפרצוף.
מה ניתן לעשות בנושא? אני אובד עצות. | |
|
|
|
| 29/10/2020 14:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2020 | | שעה: | 14:57:13 |
| שלום רב דולב,
האם העסקה כללה תשלום עבור הובלה או שהתשלום בוצעה לחברת ההובלה בנפרד?
בכל מקרה, וככל שהעסקה בוצעה מול החברה (שהתשלום עבור העסקה כללה גם שירותי ההובלה), יש לפנות אליה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 27/10/2020 09:08 |
דליה |
 | | מחבר: | דליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2020 | | שעה: | 09:08:39 |
| שלום,
הגשתי תלונה נגד עסק לפני מספר חודשיים, ועדיין לא טופלה. לא ניתן להשיגכם.
מספר הפניה 711181.
אודה לתגובה בהקדם.
בברכה | |
|
|
|
| 29/10/2020 14:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2020 | | שעה: | 14:32:52 |
| שלום רב דליה,
פנייתך הועברה למטפל בתחום. | |
|
|
|
| 21/10/2020 11:45 |
ברכה דוד |
 | | מחבר: | ברכה דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/10/2020 | | שעה: | 11:45:27 |
| שלום וברכה,
הבנות שלי נמצאות במעון יום תחת פיקוח של משרד התמ"ת. (לא פרטי).
בעקבות הסגר בחגים המעון לא פעל וכעת הם דורשים לקבל תשלום עבור החגים וחול המועד בטענה שאת הימים האלה הייתי משלמת גם אם היה מעון.
האם אני צריכה לשלם על החגים? | |
|
|
|
| 25/10/2020 13:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/10/2020 | | שעה: | 13:22:53 |
| שלום רב ברכה,
באפשרותך לקרוא את המידע הקיים באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/meonot_korona_issue | |
|
|
|
| 26/10/2020 20:21 |
ברכה |
 | | מחבר: | ברכה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/10/2020 | | שעה: | 20:21:20 |
| | קראתי את הנוהל שהופניתי אליו דרך הקישור שכתוב: "הורים לא ישלמו עבור התקופה שבה לא התקיימה פעילות"- השאלה האם חגי תשרי בסגר האחרון נחשבים לתקופה שבה לא הייתה פעילות- ללא תשלום. או ימים שצריך לשלם עליהם כימי חופש שחייבים בתשלום על ידי ההורים למעון? | |
|
|
|
| 29/10/2020 13:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2020 | | שעה: | 13:55:00 |
| שלום רב ברכה,
תנסי לברר בעניין במשרד העבודה והרווחה ובמידה שתתקלי בבעיה, תנסי להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 22/10/2020 13:33 |
אור ויסמן |
 | | מחבר: | אור ויסמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2020 | | שעה: | 13:33:22 |
| שלום,
לפני כחודש רכשתי מוצר באינטרנט מחברה מוכרת, בעת ביצוע הרכישה נאמר שהמוצר יגיע במשלוח עד התאריך ה27.9 ושנציג מהחברה ייצור קשר לפני ההגעה.
כרגע המצב הוא שהמוצר לא הגיע נכון לתאריך ה22.10 ולא נוצר קשר מאף נציג של החברה. בנוסף אין שום דרך ליצור קשר עם נציג שירות- ניסיתי כל מדיה אפשרית- מייל רשתות חברתיות טלפון וכו', באף אחת מהן לא הצלחתי להגיע לנציג שירות כדי להבין מה מצב ההזמנה ומה ההסבר לאיחור בקבלת המוצר.
רק אציין שהחיוב בעבור המוצר התבצע כבר באותו יום שבו ביצעתי את ההזמנה.
ארצה לדעת מה דרכי הפעולה האפשריות במקרה זה?
האם ניתן לבטל את העסקה גם לאחר חודש מתאריך הביצוע?
תודה
| |
|
|
|
| 26/10/2020 09:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/10/2020 | | שעה: | 09:40:09 |
| שלום רב אור,
מה המוצר שנרכש? האם מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורך, על פי מידות או דרישות מיוחדות?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שביטול העסקה נעשה עקב אי אספקה המוצר במועד שנקבע, הרי שהביטול לא יהיה כרוך דמי ביטול של 5% או 100 ש"ח, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן ובלבד שלא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות שלך.
לפיכך, ובהנחה שלא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן, הרי שבאפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ואת דרישתך וציון זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן, כאמור לעיל.
ואם תתקל בבעיה,אתה מוזמן להגיש תלונתך באתרנו, בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 26/10/2020 18:59 |
אור ויסמן |
 | | מחבר: | אור ויסמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/10/2020 | | שעה: | 18:59:54 |
| שלום,
המוצר שרכשתי הוא לא ייחודי ויוצר במיוחד. מדובר בטרמפולינה גדולה שרכשתי מהום סנטר במחיר 1300 ש"ח.
כפי שכתבתי בהודעה הראשונה, ניסיתי ליצור קשר עם בית העסק גם טלפונית- אין מענה בשירות הלקוחות שלהם, גם דרך האתר שלהם השארתי בקשה שיחזור אליי נציג שירות ועדיין לא חזר אליי מישהו והשארתי מספר הודעות ברשתות חברתיות ועדיין אין מענה.
האם ידוע על ערוץ אחר בו ניתן ליצור קשר עם העסק? אשמח לשמוע את עצתכם ובמידה ואגיש תלונה איזה מסמכים יש לצרף?
תודה | |
|
|
|
| 29/10/2020 13:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2020 | | שעה: | 13:47:18 |
| שלום רב אור,
באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים כגון: קבלה/הזמנה, מכתב פניה אל בית העסק. | |
|
|
|
| 26/10/2020 18:58 |
נתיב |
 | | מחבר: | נתיב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/10/2020 | | שעה: | 18:58:47 |
| שלום רב ,
קניתי מחשב נייד אסוס בתאריך 16/8/20 מksp אילת , freeDOS (ללא מע׳ הפעלה )
כבר מעל חודשיים שהמחשב אצלי , נשלח לתיקון והוחזר .
עדיין יש דברים לא תקינים במחשב כגון : תאורת מקלדת לא עובדת , פיקסל שרוף במסך )
לטענתם של אסוס לא מחליפים מסך על פיקסל שרוף , והתאורת מקלדת שלא עובדת זה בעייה בווינדוס .
החלפתי מס גרסאות של מע הפעלה ועדיין התקלה ממשיכה.
אסוס לא עונים לטלפון .הצלחתי לתפוס אותם פעם אחת בשבועיים, הנציג אמר שיחזור אליי ולא חזר .
חשוב לציין גם שמתחמקים מאחריות ולא פותרים את הבעיה שכבר חודשיים אני רודף אחריהם כמעט כל יום שיחות ועדיין המחשב לא תקין. המחשב לא בשימוש בגלל זה וסתם יושב בבית בקופסא .
מה אפשר לעשות עם זה? מייאש חודשיים שלמים לרדוף אחרי חברה שקניתי מחשב נייד לא זול שאמור להיות מאוד איכותי ואסוס מנגד פשוט לא מעניין אותם מהלקוח . | |
|
|
|
| 29/10/2020 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2020 | | שעה: | 13:30:52 |
| שלום רב נתיב,
עקרונית, תקנה 2(א) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
2. (א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה; נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה."
עם זאת, הסייג לכך נמצא בתקנה 2(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) הקובע כי:
"... הוכיח היצרן כי מקור הקלקול בנזק מכוון שגרם הצרכן, יהא פטור מחיוביו לפי תקנה זו."
בכל מקרה, ועל מנת לברר את פנייתך, יש לפנות אל נותן השירות(היבואן/יצרן) כמפורט בתעודת האחריות,בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו הגישי תלונה באתרנו.
| |
|
|
|
|