| 1/11/2020 15:48 |
יואב |
 | | מחבר: | יואב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/11/2020 | | שעה: | 15:48:59 |
| שלום רב,
רכשתי שלושה כרטיסי טיסה אצל סוכן נסיעות , וכעת לאחר למעלה מחצי שנה קיבלתי הודעה שאני צפוי לקבל החזר כספי בניכוי של 35 דולר דמי טיפול עבור כל אחד מהכרטיסים.
סכום זה מהווה למעלה מ 15 אחוז מעלות הכרטיס.
האם זה חוקי לגבות ממני דמי טיפול בנסיבות הללו של הקורונה ? הטיסה לא בוטלה ביוזמתי אלא ביוזמת חברת התעופה , וכמובן שסוכן הנסיעות קיבל זיכוי מלא בעבור הכרטיסים שרכשתי.
בברכה
יואב | |
|
|
|
| 3/11/2020 15:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 15:25:48 |
| שלום רב יואב,
מי חברת התעופה שביטלה את הטיסה?
במידה שמדובר בחברת תעופה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל, תוכל לדרוש ממנה את כספך מכח חוק שירותי תעופה(הוראת שעה), למידע רחב בעניין ראה באתר המועצה הישראלית לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight
בהנחה שמדובר בחברה זרה שאין לה נציגות מוסמכת באפשרותך לפנות אל סוכנות הנסיעות בשאלה מכח מה אתה נדרש לשלם דמי בטיפול, הרי הביטול לא נעשה על ידך? | |
|
|
|
| 1/11/2020 17:54 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/11/2020 | | שעה: | 17:54:57 |
| היי, לאחרונה בוצעה רכישה דרך חנות הסוני של ישראל בחשבוני שלא על ידי,
לאחר נסיון סיזיפי ליצירת קשר בכל פלטפורמה (אשר לא ברור בכלל לאן צריך לפנות), ולאחר ששלחתי עוד באותו היום מייל לאחראים של סוני בארץ (ישפאר) המבקש ביטול, לבסוף מצאתי טלפון שניתן דרכו ליצור קשר, לאחר המתנה של כ4 שעות (ללא אפשרות להשאיר מספר ושנציג יחזור אליך, רק מציגים אתר אשר לא עובד כלל בתור האלטרנטיבה היחידה), סורבתי להחזר בגלל שעברו שבועיים מאז הרכישה למרות שלא הורדתי את התוכן או פתחתי אותו (שזהו תנאי בפני עצמו מול סוני), מדובר על רכישה גדולה אשר מסתכמת ב430 ש''ח ולכן אינני יכול פשוט "לספוג את המכה" וגם אין סיבה שכן אינני רוצה את המוצר או רציתי מן ההתחלה ואם שירות הלקוחות של סוני היה נגיש עוד באותו היום הייתי מבטל את הרכישה.
האם יש משהו לעשות בנידון? נוכח העובדה שהם מחזיקים אותך בתור אסיר ולא נותנים מענה הולם? | |
|
|
|
| 3/11/2020 15:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 15:01:27 |
| שלום רב אלון,
כיצד חויב חשבונך?
במידה שמדובר בעסקה שבוצעה באמצעות כרטיס אשראי שלא על ידך, אזי' עליך לפנות אל חברת האשראי מכח חוק כרטיסי חיוב. | |
|
|
|
| 1/11/2020 11:49 |
מרים |
 | | מחבר: | מרים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/11/2020 | | שעה: | 11:49:39 |
| שלום,
במרץ 2020 רכשתי גיפט קארד ליום הולדת של אבי, על סך 300 ש''ח למסעדה.
הרכישה בוצעה באמצעות הסמארטפון.
מכיוון שהוריי בקבוצת סיכון לקורונה וישנו משבר שלא מאפשר ישיבה במסעדה, אני מעוניינת לבטל העסקה.
אציין כי תוקף השובר לחמש שנים, אך מי יודע אם המסעדה בכלל תשרוד?
האם ניתן לבטל ולקבל החזר כספי אפילו חלקי לאחר תקופה ארוכה?
תודה | |
|
|
|
| 3/11/2020 12:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 12:59:29 |
| שלום רב מרים,
מה תוקף הכרטיס?
| |
|
|
|
| 3/11/2020 14:21 |
מרים |
 | | מחבר: | מרים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 14:21:36 |
| שלום,
תוקף הכרטיס עד 2025.
תקף למימוש רק בישיבה. | |
|
|
|
| 3/11/2020 14:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 14:34:33 |
| שלום רב מרים,
תנסי אולי לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין.
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
היות שהמועד לביטול העסקה חלף, תנסי לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
באם תרצי שנפנה אל בית העסק לבירור העניין, אזי' הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 1/11/2020 15:34 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/11/2020 | | שעה: | 15:34:33 |
| | היי, אני לומדת במכון הטכנולוגי חולון בשנה ג׳ בפקולטה לעיצוב. זו השנה השלישית שמתחילה בשביתה של המרצים הזוטרים, ובכל פעם היא נמשכת לפחות חודש. בזמן שאנחנו לא לומדים המכללה ממשיכה לדרוש את מלוא שכר הלימוד ולחסום אותנו מהמערכת אם לא נשלם. האם זה מוגן בחוק? בתור הלקוחה של המכללה אני לא מקבלת את התמורה שאני משלמת עליה. האם יש משהו שניתן לעשות? | |
|
|
|
| 3/11/2020 14:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 14:27:07 |
| שלום רב רון,
האם מדובר במוסד לימודים המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה? אם כן, עליך לפנות אל המל"ג. | |
|
|
|
| 1/11/2020 15:33 |
יוני |
 | | מחבר: | יוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/11/2020 | | שעה: | 15:33:27 |
| שלום רב,
ברצוני לשאול שאלה
בתאריך 23/10 הייתי בחנות מחסני תאורה רכשתי נורות חדשות הביתה, במעמד ההזמנה נאמר לי שחסרים מספר פריטים (והם יגיעו במהלך שבוע הבא), לא אספתי את המוצרים אמרתי נקח הכל ביחד, בתעודת משלוח שקבלתי רשום שם * לא סופק יתקבל בהמשך שבוע הבא *
מיקודם התקשרתי לחנות ועדיין הם לא קבלו מה שאמרו לי שצריך להגיע שוב מושכים אותי לעוד שבוע ..
ברמת העיקרון אני יכול להגיע לסניף לקראת סוף שבוע לעשןת ביטול עסקה ?
שוב מציין המוצרים לא סופקו, תשלום ראשון ירד לי כבר | |
|
|
|
| 3/11/2020 13:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 13:32:55 |
| שלום רב יוני,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...רכשתי נורות חדשות הביתה, במעמד ההזמנה נאמר לי שחסרים מספר פריטים (והם יגיעו במהלך שבוע הבא), לא אספתי את המוצרים ..."- מה עלות כל מוצר?
עקרונית, בעסקה פרונטלית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל.
במקרה המתואר, והיות שהמוצר עדיין לא סופק, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ואת דרישתך. | |
|
|
|
| 1/11/2020 14:57 |
רן |
 | | מחבר: | רן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/11/2020 | | שעה: | 14:57:58 |
| שלום,
באוקטובר 2017 ביקשתי לנתק מנוי סלולר בחברת הוט מובייל. לפני כחודש גיליתי שניתוק המנוי לא בוצע וחייבו אותי במשך 3 שנים על מנוי סלולר שהיה אמור להיות מנותק ובפועל לא נעשה בו כל שימוש. בסה"כ חויבתי בכ-2000 ש"ח.
בשיחה (שהקלטתי) עם הוט מובייל הם אישרו שאכן ביקשתי להתנתק באוקטובר 2017 ואישרו שהם לא ביצעו את הניתוק. הם הציעו לי החזר של 419 ש"ח בלבד וטענו שהם אינם מוכנים להחזיר את כל הכסף מכיוון שזה אחריות לקוח לוודא שאכן המנוי נותק. אגב, כל החשבוניות במשך שלושת השנים נשלחו למייל שלא קיים ולא הייתי מודע להם.
האם יש סיכוי שהוט מובייל צודקים וכל האחריות היא על הלקוח? במידה והם טועים, האם הגשת תלונה למועצה לצרכנות היא הצעד הנכון או שעדיף לתבוע אותם באופן פרטי בבית משפט לתביעות קטנות?
תודה | |
|
|
|
| 3/11/2020 13:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 13:07:17 |
| שלום רב רן,
בפנייתך אתה מציין כי:
"...באוקטובר 2017 ביקשתי לנתק מנוי סלולר בחברת הוט מובייל. .."- האם הודעת הביטול נעשתה בכתב?
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק כיצד היה עליך להודיע על ביטול עסקה. | |
|
|
|
| 18/10/2020 11:51 |
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/10/2020 | | שעה: | 11:51:12 |
| היי,
בית עסק מסרב להחזיר לי כסף למרות מדיניות הביטולים באתר שלו (נאלצתי לבטל כי נכנסתי לבידוד אם זה משנה) - יש לי הוכחה לתאריך בו ביטלתי כולל התגובה שלו שהוא קיבל, ויש לי עותק של מדיניות הביטולים שצילמתי.
יש לכם איך לעזור בנושא זה?
כשפניתי דרך מוקד הגשת תלונה, פשוט שלחתם לו את זה ומאז הוא מסרב לענות לי. | |
|
|
|
| 20/10/2020 16:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/10/2020 | | שעה: | 16:16:46 |
| שלום רב רוני,
בפנייתך לעיל אתה מציין כי:
"...כשפניתי דרך מוקד הגשת תלונה, פשוט שלחתם לו את זה ומאז הוא מסרב לענות לי..."- האם הגשת תלונה באתרנו?
אם כן, מה מס' התלונה?
| |
|
|
|
| 24/10/2020 18:23 |
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/10/2020 | | שעה: | 18:23:17 |
| מספר הפניה - 722135
הוא טוען שבגלל שפניתי אליכם, אני לא זכאית אפילו ל-20% שמופיעים באתר שלו עכשיו.
שלחתי לכם בתגובה לתלונה את כל ההוכחות הבאות וטרם קיבלתי תשובה ממי שמטפל בתלונה -
1. הוכחה שביטלתי את העסקה 47 שעות מראש (שיחת הוואטספ שלי עם בעל העסק, כולל התגובה שלו שהוא מאשר).
2. צילום של מדיניות הביטולים באתר שלו שמוכיחה שמגיע לי 20% מגובה העסקה.
3. קבלה על הזמנת העסקה.
אשמח לעזרה! | |
|
|
|
| 25/10/2020 07:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/10/2020 | | שעה: | 07:04:45 |
| שלום רב רוני,
מבדיקת פנייתך התלונה נסגרה ואף נשלח אליך סקר שביעות רצון(מיום 30.9.20).
בכל מקרה, פנייתך הועברה לאחראית בתחום. | |
|
|
|
| 27/10/2020 12:51 |
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2020 | | שעה: | 12:51:06 |
| כן כי בעל העסק טען בתגובה ששיקרתי והתחיל לערער על סיבת הביטול שלי (עד כמה שאני מכירה זה לא עניינו למה ביטלתי, אפילו שיש לי הוכחה גם שנכנסתי לבידוד), ומי שניהלה את ההתכתבות בנינו לא השיבה למייל עם כל ההוכחות ששלחתי אליה בתגובה.
יש לי הוכחות לכל טענה בפנייה המקורית ששלחתי, צילומי מסך וקבלות. אני ממש אשמח לעזרה. | |
|
|
|
| 2/11/2020 13:43 |
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/11/2020 | | שעה: | 13:43:18 |
| | היי, עבר כמעט שבוע מאז שפניתי אליכם וטרם יצרתם איתי קשר, לפתוח תלונה חדשה? יש לכם הערכה מתי מישהו מטעמכם יוכל לעזור לי? אני רק רוצה את מעט הכסף המגיע לי לפי מדיניות הביטולים. | |
|
|
|
| 2/11/2020 14:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/11/2020 | | שעה: | 14:05:36 |
| שלום רב רוני,
ראשית, עליך לענות על הסקר ולציין את דרישתך.
שנית, במקרה בו כל צד טוען אחרת, הרי שהדבר יהיה בגדר מחלוקת עובדתית בו רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 3/11/2020 10:55 |
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 10:55:54 |
| היי,
אני מילאתי את סקר השביעות רצון ברגע שהוא נשלח. אני לא יכולה למלא אותו שוב.
אז אני קצת מתקשה להבין כיצד אתם מסייעים? אם יש לי הוכחות שאני לא מקבלת את הכסף אפילו שעמדתי במדיניות הביטולים ואין לכם מה לעשות לגבי זה.. אז מה הסמכות?
דבר שני, ציינתי בפניה שלי שמדיניות הביטולים של בית העסק מוסתרת באתר שלו ברמה מדהימה. אי אפשר למצוא אותה, במייל אישור הזמנה היא לא מופיעה. רק אחרי שהוא איים לא להחזיר לי שקל, הצלחתי למצוא אותה באיזה עמוד לא רלוונטי מסתתרת... יש לכם לפחות איך לעזור פה לאנשים אחרים בעתיד? | |
|
|
|
| 22/10/2020 09:42 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2020 | | שעה: | 09:42:14 |
| שלום רב.
לאחר איחור הגעת שליח מטעם הוט להחלפת ממיר הגיע לי פיצוי בסך 300 ש"ח לפי לפי תיקון 24 לחוק הגנת הצרכן ('חוק הטכנאים').
אולם כמו במקרי העבר (ראו מספרי פניות למטה) הוט ממשיכה להתנהל בניגוד לחוק הטכנאים בשלושה מישורים:
א. היא אינה מזכה את כרטיס האשראי ישירות אלא מזכה מדמי המנוי (דבר שאמור להיות בהסכמת הלקוח)
ב. הזיכוי הינו חלקי ויחסי על סמך נושא הזיכוי. כלומר - אם מדובר במנוי טריפל כמוני והזיכוי נוגע לפניה בנוגע לשירותי הטלויזיה (איחור של טכנאי להחלפת ממיר), הזיכוי ינוכה מהחלק היחסי של שירותי הטלויזיה בדמי המנוי. אם הזיכוי נוגע לפניה בנוגע לשירותי האינטרנט או הטלפון הביתי הזיכוי ינוכה מהחלק היחסי של מרכיבים אלו במנוי.
לדוגמא - אם החלק היחסי של שירותי הטלויזיה הוא 150 ש"ח ומגיע זיכוי של 300 ש"ח לפי חוק הטכנאים - הזיכוי ייפרס על פני חודשיים. פעם הגיע לי זיכוי אחר על סך 150 ש"ח בגין שירותי הטלפון והזיכוי הגיע בחלקים בשישה חודשים מכיוון שהחלק היחסי של הטלפון הנייח הוא קטן.
ג. החמור מכל בעיני - הוט שולחת חשבונית שקרית לפיה הזיכוי ניתן באופן מלא בחודש אחד, אולם בפירוט האשראי מופיע סכום אחר לפי זיכוי החלק היחסי (כפי שפורט בסעיף ב לעיל) ולא כל הסכום.
אגב, במקרה האחרון, קיבלנו הודעת סמס שהחשבון יזוכה בשני סכומים. פניתי לשירות דרך צ'ט הוואטסאפ הרשמי שלהם ופירטתי את המקרה. נציגה בשם חן אמרה שהטיפול בפניה שלי הסתיים והזיכוי יתקבל לאמצעי התשלום, אולם לא כך היה. הזיכוי נוכה מדמי המנוי. כמובן שיש לי את ההתכתבות וכמובן שיש לי הוכחות לכל האמור העיל.
בכל מקרה, האם כל המתואר לעיל אינו מעיד על התנהלות פלילית (במיוחד סעיף ג' שמהווה דיווח שקרי והטעיה)?
בעבר כבר הגשתי שתי תלונות בנושא זה דרך האתר שלכם ושתי הפניות שלי (580124 ו582083) נסגרו לאחר שביקשתם הבהרות מנציגת חברת הוט (נטלי אלגריסי) וקיבלתי את הפניות האלה לאימייל שלי. אולם לא קיבלתי שום תגובה שנשלחה מטעם נציגי הוט.
לעזרתכם אודה. | |
|
|
|
| 26/10/2020 08:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/10/2020 | | שעה: | 08:02:43 |
| שלום רב עדי,
אם כך, בהנחה שהגשת פניה בכתב אל בית העסק, אנא הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 27/10/2020 19:13 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2020 | | שעה: | 19:13:49 |
| הגשתי תלונה, אבל רציתי לשאול, האם תחת 'פניה בכתב' נכלל גם צ'ט עם נציג בוואטסאפ הרשמי של הוט אותו הם מפרסמים באתר (במספר 0538856900)?
או שרק פניה בפקס או באימייל נחשבות 'פניה בכתב'?
| |
|
|
|
| 1/11/2020 13:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/11/2020 | | שעה: | 13:29:20 |
| שלום רב עדי,
האם יש פרטי התקשרות לפניות הציבור? אם כן, תנסי גם לפנות אל בית העסק באמצעות פרטי ההתקשרות שמצוין לפניות הציבור ולצרף את הפניה ששלחת דרך הצ'ט. | |
|
|
|
| 2/11/2020 18:02 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/11/2020 | | שעה: | 18:02:32 |
| | אוקיי. אעשה זאת. אבל שאלה נוספת - האם הזיכוי שניתן בגין חוק הטכנאים אמור להיות מוחזר בתשלום אחד או שנותן השירות רשאי לחלק אותו לכמה תשלומים שהוא רוצה? קראתי את לשון החוק ולדעתי יש פירצה, כיוון שלא מצוין בכמה תשלומים אמור נותן השירות לזכות את הלקוח. | |
|
|
|
| 2/11/2020 18:02 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/11/2020 | | שעה: | 18:02:43 |
| | אוקיי. אעשה זאת. אבל שאלה נוספת - האם הזיכוי שניתן בגין חוק הטכנאים אמור להיות מוחזר בתשלום אחד או שנותן השירות רשאי לחלק אותו לכמה תשלומים שהוא רוצה? קראתי את לשון החוק ולדעתי יש פירצה, כיוון שלא מצוין בכמה תשלומים אמור נותן השירות לזכות את הלקוח. | |
|
|
|
| 3/11/2020 08:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 08:32:34 |
| שלום רב עדי,
עקרונית, סעיף 18א(ד)(1) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
" תואם מועד לביקור בהתאם להוראות סעיף קטן (ג) וחלפו שעתיים מעבר לזמן ההמתנה כאמור בסעיף קטן (ג)(2) - פיצוי בסכום של 300 ש"ח...-פיצוי בסכום של 600 שקלים חדשים;"
ואילו סעיף 18א(ה) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"... (ה) נותן השירות רשאי להציע לצרכן הזכאי לפיצוי לפי הוראות סעיף קטן (ד), פיצוי בשווה כסף, בטובין או בשירותים, ובלבד שהודיע לצרכן כי הוא רשאי לבחור בין הפיצוי הכספי לבין הפיצוי המוצע והצרכן נתן את הסכמתו לכך; נטל ההוכחה כי הצרכן הסכים לפיצוי לפי סעיף קטן זה הוא על נותן השירות." | |
|
|
|
| 3/11/2020 10:31 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 10:31:46 |
| זה לא עונה על השאלה שלי. מה שאני טוען זה שגם בלי קשר לסעיף 18א(ה), לא כתוב בשום מקום שנותן השירות מחויב להעביר את הפיצוי בסך 300 או 600 ש"ח בתשלום אחד. כלומר לפי לשון החוק - אין שום סעיף שמגביל אותו לתשלום אחד וזאת גם מבלי לבקש מהצרכן ולפיכך הוא יכול לפרוס את הפיצוי על פני כמה תשלומים שהוא רוצה.
תקנו אותי אם אני טועה.
לגבי הוט, מה שהם עושים - הם לא מעבירים תשלום לאמצעי התשלום, אלא מזכים מדמי המנוי וזאת מבלי לבקש את הסכמת הלקוח ומבלי להציע לו את האפשרות הזאת.
מעבר לכך כפי שציינתי כבר בפניות לעיל, הם מזכים מדמי המנוי את החלק היחסי של המרכיב בטריפל בגינו ניתן הזיכוי, ולכן קיבלתי זיכוי של 140 ש"ח שהוא כנראה החלק היחסי של מרכיב הטלויזיה בטריפל ואני צפוי לקבל עוד שני זיכויים (אחד על סך 140 ש"ח והשני על היתרה בסך 20 ש"ח).
בכל מקרה, אעדכן כאן כשאקבל תשובה מהם.
| |
|
|
|
| 1/11/2020 14:23 |
XXX |
 | | מחבר: | XXX (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/11/2020 | | שעה: | 14:23:56 |
| | קניתי ארון שהגיע כסוג ב' והחברה לא מוכנה לקחת אחריות ולהחליף את החלקים הפגומים האם ניתן לפרסם את שם החברה מאחר ויש אמת בדבריי או שזה נחשב ללשון הרע????????? כבר ממש מיואשת הם לא מתייחסים ללקוחות שלהם ואני עם מוצר פגום האם ניתן לבטל את האשראי ??????????????. עברו כ 3 שבועות מיום שהרכיבו את הארון | |
|
|
|
| 3/11/2020 10:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 10:16:18 |
| שלום רב גברת,
בפנייתך את מציינת כי:
"...האם ניתן לפרסם את שם החברה מאחר ויש אמת בדבריי או שזה נחשב ללשון הרע?..."- בעניין זה עליך להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני הוצאת דיבה/לשון הרע.
לעניין שאלתך בדבר:
"... ואני עם מוצר פגום האם ניתן לבטל את האשראי ?..."- היות שהמוצר סופק לא תוכלי לטעון לכשל תמורה מלא מכח חוק כרטיסי חיוב.
לעניין הטענה כי המוצר פגום, על פי חוק המכר במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
לפיכך, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לפגם במוצר, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
במידה שתתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 1/11/2020 13:15 |
אביעד מאיו |
 | | מחבר: | אביעד מאיו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/11/2020 | | שעה: | 13:15:54 |
| היי,בצעתי הזמנה ביום רביעי 28/10 של ספה. אכן בצעתי שינויים קלים במידה ובבד.התקשרתי היום 1/11 לביטול ההזמנה והם מסרבים בתוקף שכן הם טוענים שההזמנה מיוחדת והם התחילו בייצורה.
לפי בדיקה הבנתי שנתנת הזכות לבטל הזמנה מיוחדת עד 3 ימים לאחר ביצועה.האם הם רשאים לא לבטל עסקה זו?
תודה. | |
|
|
|
| 3/11/2020 10:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 10:01:35 |
| שלום רב אביעד,
עקרונית, בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
עם זאת , הנחיות הרשות להגנת הצרכן בעניין הזמנה מיוחדת קובעת כי לצרכן קמה הזכות לבטל את העסקה בתוך 3 ימי עסקים מביצוע העסקה, להלן הקישור לאתר הרשות להגנת הצרכן בנושא "מדיניות אכיפה בעניין ביטול עסקה לרכישת טובין שיוצרו על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן":
https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/cpfta_mem8/he/docs_cpfta_BitulIskaDrishotMeyuhadot.pdf
(ראה בעמוד 6). | |
|
|
|
| 31/10/2020 21:44 |
סרגיי |
 | | מחבר: | סרגיי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/10/2020 | | שעה: | 21:44:35 |
| | האם כאשר אני מבצע רכישה במזומן אני חייב למסור את שמי המלא ואת מספר הטלפון שלי? | |
|
|
|
| 1/11/2020 15:23 |
סרגיי |
 | |
|
| 3/11/2020 09:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 09:31:26 |
| שלום רב סרגיי,
האם שאלת לשם מה?
| |
|
|
|
| 27/10/2020 12:59 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2020 | | שעה: | 12:59:13 |
| קניתי אוזניות אלחוטיות (מהסוג שנכנס לאוזן), האריזה נפתחה אבל לא בוצע באוזניות שימוש. האוזניות נמצאות באריזה המקורית ואפילו לא הוצאו מהמקום, רק הסלוטייפ של האריזה נפתח. בחנות לא מוכנים להחליף \ לקבל את המוצר חזרה מכיוון שהם טוענים שע"פ הוראות משרד הבריאות מדובר במוצר הגייני ואסור להחליף.
אציין שלא מצאתי שום אזכור לדבר כזה בשום מקום, בנוסף לא כתוב בשום מקום בסניף או בקבלה וגם לא צויין בע"פ שאי אפשר להחליף מוצר כזה. האם זה מותר וחוקי לא לקבל מוצר כזה חזרה? | |
|
|
|
| 29/10/2020 17:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2020 | | שעה: | 17:09:53 |
| שלום רב ניר,
האם בית העסק טוען שנעשה שימוש במוצר?
עקרונית, סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן קובע כי על בית העסק להציג שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות, ובמידה שאין שילוט הרי שהדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, כאשר הסעד בגין ההטעיה היו ביטול עסקה מכח סעיף
32 בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
| |
|
|
|
| 3/11/2020 08:41 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 08:41:36 |
| הם אפילו לא הסתכלו על המוצר, הוא ראה שהאריזה נפתחה לפי זה שהסלוטייפ של האריזה פתוח ואמר שאי אפשר להחליף.
יש להם כמה עמדות תשלום, ובעמדה ששילמתי לא היה שילוט עם החוק ומדיניות ביטולים והחזרות. כשחזרתי למקום לחפש שלט כזה מצאתי אחד בעמדת קבלה שלא שילמתי בה ושם בכלל לא כתוב שום דבר לגבי איסור להחזיר אוזניות אלחוטיות.
זה בכלל מוצר הגייני שנותן להם לגיטימציה לא לקבל אותו חזרה? ממתי אוזניות אלחוטיות יושבות על אותה קטגוריה כמו תחתונים או מברשת שיניים. חוץ מזה שאין אזכור של זה בשום מקום וזה נשמע כמו המצאה שלהם. האם זה מותר? | |
|
|
|
| 3/11/2020 09:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 09:02:01 |
| שלום רב ניר,
ככל שאתה עומד בתנאים הקבועים בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) וכן יש ברשותך העתק משילוט מדיניות החזרת טובין בחנות, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב לבירור העניין ואם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
במידה שיש מחלוקת עובדתית(כל צד טוען אחרת) הרי שרק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 3/11/2020 01:58 |
fred moore |
 | | מחבר: | fred moore (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 01:58:50 |
| יום טוב
האם אתה רוצה להיות יזם, לפתוח פרויקט או לקנות דירה או שאתה בתיקון כלכלי, העזרה שלך מגיעה עכשיו, איבדת את החלום שלך, מנסה להתכונן, אל תיתן לחלומות שלך למות, פנה למר פרד יותר, עבור הלוואה מהירה ואמינה. אנו מציעים הלוואה מסוג זה להלן:
מסחר חד פעמי לעסקים
הלוואה דירה 2
הלוואה 3. אוטומטי
הלוואה 4. הלוואה אוטומטית וכו '.
אנו מציעים הלוואות ללקוחות רציניים וכנים שמוכנים לשתף איתנו פעולה עם ריבית של 3%, שנע בין $ 5,000.00 ל- $ 5,000,000.00.
צרו איתנו קשר במהירות באמצעות הדואר האלקטרוני שלנו (fredmorefinance@gmail.com)
(fredmorefinance@hotmail.com)
מספר whatsap: +919654763221
חתם
מְנַהֵל
מר פרד מור | |
|
|
|
| 1/11/2020 09:49 |
גלי |
 | | מחבר: | גלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/11/2020 | | שעה: | 09:49:47 |
| שלום
לשוכרים שלי (בבניין משותף ) יש כיריים חשמליות ולכן ביקשתי מסופרגז לנתק את הדירה
ואכן נותקתי ( תוך שהם מיידעים שהתחברות בעתיד תעלה כסף)
אבל על אף הניתוק אני ממשיכה לקבל חיובים על תשלום קבוע בסך 40 ש״ח, אני לא מעוניינת לשלם שום דבר אם אני לא עושה שימוש במערכת.
האם ניתן לדרוש מהם להפסיק את החיוב? | |
|
|
|
| 2/11/2020 16:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/11/2020 | | שעה: | 16:25:14 |
| שלום רב גלי,
ניתן להתנתק מספק הגז אולם, הדבר כרוך בעליות פירוק שונות, לכן, אני, מציעה כי תפנה אל ספק הגז לבירור העניין. | |
|
|
|
| 1/11/2020 08:45 |
אנונימית |
 | | מחבר: | אנונימית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/11/2020 | | שעה: | 08:45:31 |
| שלום,
הגשתי פנייה לפני כחודש והיום קבלתי הודעה שהיא הסתייימה, למרות שהחברה כלל לא פנתה אליי. ניסיתי להשיג אתכם בטלפון ללא הצלחה. אשמח מאוד להבין מה עושים במצב שהחברה לא מטפלת בפנייה ועוד משקרת לכם שהיא טופלה. | |
|
|
|
| 2/11/2020 16:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/11/2020 | | שעה: | 16:16:13 |
| שלום רב גברת,
במידה שתגובת בית העסק אינה משביעת רצון, אנא השיבי לסקר שביעות הרצון שנשלח אליך ביום 1.11.20, על מנת שנוכל לסייע בפנייתך, ככל שניתן. | |
|
|
|
| 1/11/2020 08:45 |
אנונימית |
 | | מחבר: | אנונימית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/11/2020 | | שעה: | 08:45:17 |
| שלום,
הגשתי פנייה לפני כחודש והיום קבלתי הודעה שהיא הסתייימה, למרות שהחברה כלל לא פנתה אליי. ניסיתי להשיג אתכם בטלפון ללא הצלחה. אשמח מאוד להבין מה עושים במצב שהחברה לא מטפלת בפנייה ועוד משקרת לכם שהיא טופלה. | |
|
|
|
| 2/11/2020 15:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/11/2020 | | שעה: | 15:59:56 |
| שלום רב גברת,
במידה שתגובת בית העסק אינה משביעת רצון, אנא השיבי לסקר שביעות הרצון שנשלח אליך ביום 1.11.20, על מנת שנוכל לסייע בפנייתך, ככל שניתן.
| |
|
|
|
| 1/11/2020 08:43 |
מיכאל |
 | |
|
| 2/11/2020 15:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/11/2020 | | שעה: | 15:48:17 |
| שלום רב מיכאל.
לא.
למידע רחב בעניין סעיף 18ב בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק 6 דקות" ראה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/6_min_law | |
|
|
|
| 31/10/2020 23:52 |
לורן |
 | | מחבר: | לורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/10/2020 | | שעה: | 23:52:15 |
| היי, בתאריך ה1.10 קניתי מבית עסק של תיקים ברשת האינטסגרם תיק ב325 ש״ח .
שילמתי בעסקת מזומן בזמן, לא קיבלתי קבלה מבית העסק המעידה על הרכישה.
לאחר שהמשלוח התעכב החלטתי לבטל את העסקה, הכסף הוחזר לי בביט ,
אך עדיין בית העסק התחמק והתנגד בכל תוקף לתת לי קבלה על רכישת המוצר מבית העסק או על ההחזר הכספי. ובית העסק טוען שאין לו חפ או עוסק מורשה
| |
|
|
|
| 2/11/2020 15:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/11/2020 | | שעה: | 15:41:59 |
| שלום רב לורן,
תנסי לברר מול רשות המיסים בישראל. | |
|
|
|
| 20/10/2020 21:08 |
סמואל |
 | | מחבר: | סמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/10/2020 | | שעה: | 21:08:00 |
| שלום, אני מעוניין לדעת האם יש תאריך שעד אליו אני חייב לנקות בהליך משפטי בנוגע לקבלת פיצוי על פי חוק הטכנאים לאחר שפניתי בכתב לחברה ובתגובתם סירבו לתת לי פיצויים על פי החוק על 3 תיאומים ואיימו לנתק לנו את המנויים של האינטרנט?
כמו כן, אני מעוניין לדעת מה ההבדל בין פנייה אליכם לטיפול בנושא לבין הגשת תביעה ישירות בבית משפט לתביעות קטנות ויתרונות/חסרונות בכל אופציה?
אם יש מאמר או כתבה בנושא, אשמח לקרוא אותה.
תודה מראש. | |
|
|
|
| 22/10/2020 17:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2020 | | שעה: | 17:52:04 |
| שלום רב סמואל,
מה המוצר שנרכש?
מתי התרחשו המקרים(תאריכים)?
אתה מציין כי:
"...בנוגע לקבלת פיצוי על פי חוק הטכנאים לאחר שפניתי בכתב לחברה ובתגובתם סירבו לתת לי פיצויים על פי החוק על 3 תיאומים..."- מה השעה שתואמה בכל פעם, ומתי הם הגיעו בפועל(ככל שהגיעו)?
למידע על פעילות המועצה לצרכנות באפשרותך לקרוא באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/who_are_we
למידע בעניין בית המשפט לתביעות קטנות ראה בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/service/filing_a_small_claim
| |
|
|
|
| 22/10/2020 20:14 |
סמואל |
 | | מחבר: | סמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/10/2020 | | שעה: | 20:14:14 |
| מדובר בהגעת שליח מטעם הוט להביא לי מודם חדש לתיקון בעיות בתשתית האינטרנט שהיו עם המודם הקודם.
ב-01.10.20 דיברתי עם הוט ותואם שליח ל-05.10.20.
ב-05.10.20 תואם שליח ל-06.10.20
ב-06.10.20 תואם שליח ל-07.10.20.
בכל 3 פעמים תואם הגעה בשעות 10-12 בבוקר.
בפעמיים הראשונות השליח כלל לא הגיע.
בפעם השלישית הוא הגיע כמעט ב-14 והוא לא אישר את ביצוע המסירה בסמארטפון שלו ולכן לא היה לי אינטרנט בדירה עד השעה 16:45 (והצריך ממני לדבר עם הוט פעמיים בשביל שיסדרו את זה מול השליחים).
הכל כתוב בהרחבה עם כל הפרטים במכתב ששלחתי להוט כמו גם בתלונה שהגשתי במועצה לצרכנות.
קראתי את המידע שבקישורים. אני יודע שהמועצה פונה בכתב לעסק והעסק צריך להגיב לפניה. לאור השיחות שהיו לי עם הוט אני נוטה לחשוב שהם מוכנים להילחם עד הסוף ולעשות הכל על מנת לא לשלם פיצויים ללקוחות על פי החוק. מה קורה במצב שהם לא עונים לפניה של המועצה לצרכנות או שהם יוצרים איתי קשר טלפוני ולא מוכנים לשלם את מלוא סכום הפיצוי? מה השלב הבא?
תודה על התשובות. | |
|
|
|
| 26/10/2020 14:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/10/2020 | | שעה: | 14:13:23 |
| שלום רב סמואל,
לשאלתך, ניתן להעביר את התלונה למחלקת אכיפה אזרחית על מנת לבחון את התיק- אם התיק מתאים לתביעה או לאו, למידע רחב ראה באתר המועצה לצרכנות:
https://www.consumers.org.il/category/civil_enforcement | |
|
|
|
| 26/10/2020 16:37 |
סמואל |
 | | מחבר: | סמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/10/2020 | | שעה: | 16:37:39 |
| תודה על התשובה. נראה שהתהליך הזה מתבצע לאחר שהמועצה לצרכנות מטפלת בתלונה ונראה שהם עדיין לא בחנו את התלונה שלי.
חשוב לי לדעת האם יש תאריך שעד אליו אני חייב לנקות בהליך משפטי בנוגע לקבלת פיצוי על פי חוק הטכנאים לאחר שפניתי בכתב לחברה והם סירבו לתת לי את מלוא הפיצויים? | |
|
|
|
| 29/10/2020 12:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2020 | | שעה: | 12:23:53 |
| שלום רב סמואל,
באפשרותך לשקול תביעה לאחר סיום הטיפול במועצה.
| |
|
|
|
| 30/10/2020 01:38 |
סמואל |
 | | מחבר: | סמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/10/2020 | | שעה: | 01:38:47 |
| התשובה לא מספיק ברורה לי, אז אנסח את השאלה בצורה אחרת.
ללא קשר למועצה לצרכנות, האם יש חוק התיישנות,חוק אחר או תקופה שלאחריה לא אוכל לתבוע חברה בפיצויים על פי חוק הטכנאים?
תודה מראש. | |
|
|
|
| 2/11/2020 15:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/11/2020 | | שעה: | 15:39:03 |
| שלום רב סמואל,
סעיף 5 בחוק התיישנות, קובע כי תקופת ההתיישנות היא 7 שנים.
| |
|
|
|
| 31/10/2020 21:32 |
שרה |
 | | מחבר: | שרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/10/2020 | | שעה: | 21:32:40 |
| היי, רכשתי מדיח , תנור וכיריים גז. ברצוני לבטל את העיסקה. כל האריזות הושלכו לפח, הכיריים לא חוברו לגז, המדיח והתנור הותקנו ע"י מתקין של החברה
אך לא היה בהם שימוש כלל וכלל!! האם יש לי הזכות לבטל? תודה | |
|
|
|
| 2/11/2020 15:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/11/2020 | | שעה: | 15:25:03 |
| שלום רב שרה,
על מנת לבדוק את זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן, אבקש לשאול מספר שאלות:
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק (אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
מתי סופקו המוצרים(תאריך)?
| |
|
|
|
|