| 3/11/2020 14:06 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 14:06:08 |
| | אשמח לבדוק עבור חברה בנושא צרכנות.. רכשה מזרן בחנות מזרנים בתקציב מוגבל. עפי החוזה יכולה להחזיר תוך שבועיים מקבלת המוצר בתשלום חמישה אחוז או 100 שח הנמוך ביניהם. יום יומיים אחרי קבלה ביקשה להחזיר הציעו החלפה הוסיפה כסף שילמה ההובלות והחליפה. שוב הגיע מזרן חדש ושוב אחרי התנסות (סגור עם ניילון) לא היה נח וביקשה להחזיר שוב הציעו החלפה ושוב אותו סיפור. למוצר לקח זמן הגעה של שבועיים ויותר בין פעם לפעם.. כעת יומיים אחרי קבלת המזרן האחרון מבקשת להחזיר המוצר היות וכבר חרגה וחרגה מהתקציב ועדיין לא לשביעות רצונה. בשירות טוענים שזה לא אפשרי אלא רק זיכוי. האם אכן לא יכולה להחזיר כעת ולקבל זיכוי בניכוי 100 שח והובלה על חשבונה? האם לא ניתן להתייחס לכל החלפה כרכישה מחדש? מה ממליצים? תודה מראש.. | |
|
|
|
| 3/11/2020 20:14 |
ליאת |
 | |
|
| 5/11/2020 14:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 14:41:52 |
| שלום רב ליאת,
בפנייתך את מציינת כי:
"...עפי החוזה יכולה להחזיר תוך שבועיים מקבלת המוצר בתשלום חמישה אחוז או 100 שח הנמוך ביניהם. יום יומיים אחרי קבלה ביקשה להחזיר הציעו החלפה הוסיפה כסף שילמה ההובלות והחליפה..."- האם בית העסק סירב לבטל את העסקה ולכן היא בחרה בהחלפה או שמא הצרכנית לבסוף בחרה לרכוש מוצר אחר בתוספת תשלום?
בנוסף, את מציינת כי:
"...ביקשה להחזיר הציעו החלפה הוסיפה כסף שילמה ההובלות והחליפה. ..כעת יומיים אחרי קבלת המזרן האחרון מבקשת להחזיר המוצר היות וכבר חרגה וחרגה מהתקציב ועדיין לא לשביעות רצונה. .."- האם בכל פעם נרכש מוצר אחר בתוספת תשלום? אם כן, תוכלי לציין תאריכים של רכישה? והאם יש הסכם התקשרות בניהם(לבדוק אם יש תקופת ניסיון)?
מה הסיבה לבקשת לבטל את העסקה? | |
|
|
|
| 3/11/2020 20:05 |
אדם |
 | | מחבר: | אדם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 20:05:07 |
| שלום,
ביצעתי עסקה טלפונית (אני הייתי היוזם) מול מכללת HackerU ב21/10 על סך 750 ש'ח.
העסקה כללה רישום לקורס מיון של ''בניית אתרים'', פניתי אתמול בבקשה לבטל עסקה ונענתי שאינני יכול לעשות זאת.
הקורס התחיל אתמול ונכחתי בשיעור 1 מתוך 3.
לטענת הנציג מטעמם אין באפשרותי לבטל את העסקה מכיוון והקורס כבר החל, בנוסף אמר שאני חייב להיות נוכח בשאר השיעורים/להגיש פרויקט סיכום על אף שאין בכוונתי להמשיך הלאה על מנת שאוכל לקבל החזר חלקי של 500 ש''ח מטעמם.
האם אני זכאי לבטל עסקה תחת ''חוק הגנת הצרכן'' בנסיבות הללו ? | |
|
|
|
| 5/11/2020 14:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 14:29:39 |
| שלום רב אדם,
אשמח אם תבהיר מה כוונתך במשפט הבא:
"...ביצעתי עסקה טלפונית (אני הייתי היוזם)..."- איך השגת את הטלפון?
כיצד פנית אל בית העסק בבקשה לבטל את העסקה- האם בכתב או בטלפון? | |
|
|
|
| 3/11/2020 17:01 |
eukand@gmail.com |
 | | מחבר: | eukand@gmail.com (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 17:01:53 |
| | מה היא משמעות של אי שימוש ברהיט. למשל כיסא - האם ישיבה של כמה שעות באופן חד פעמי נחשבת לשימוש? האם כאב גב מישיבה של כמה זמן מהווה פגם במוצר? | |
|
|
|
| 5/11/2020 14:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 14:24:20 |
| שלום רב אדון,
על מנת לבדוק את זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן, אבקש לדעת כיצד בוצעה העסקה- האם בבית העסק או באינטרנט/טלפון?
האם תוכל לפרט את תלונתך? | |
|
|
|
| 3/11/2020 16:30 |
שני |
 | | מחבר: | שני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 16:30:23 |
| | שלום, אשמח לדעת מה הסיבה שאין שום דבר שמסדיר את עניין הזיכויים/כרטיסי מתנה בתקופת הקורונה. אותם חברות בעצם ״מחזיקות״ כסף מזומן של לקוחות ומונעות את האפשרות להשתמש בו (ולנצל מבצעים בין היתר) בכך שאין להן שירות המיועד לכך באתרים שלהן. למה אני כמחזיקה בשובר זיכוי , כסף שהחברה כבר קיבלה, לא יכולה לרכוש איתי מתי שאני רוצה כי החנות סגורה למרות דהיא מספרת שירוץ משלוחים והזמנה און ליין. בכך החברות מחזיקות את כספי הלקוחות, מונעות שימוש בכסף זה לשם קנייה במבצעים באתרים, גורמות ללקוחות להווציא כסף נוסף כדי לרכוש בזמן הסגר ( למרות שבפועל כבר קיבלו את הכסף שלי). מרגיש מאוד לא צודק ולא מתקדם. בתקופה הקרובה הייתי מצפה שהחברות יתאימו עצמן למצב החדש ויתנו שירות הוגן. כפי שהתאימו עצמן למשלוחים ולאתרים און חיין ואפליקציות רכישה. מדוע אין שום הסדרה בעניין זה לאור התקופה ולעובדה שזה לא הולך להשתנות בקרוב. ממש גזל. | |
|
|
|
| 5/11/2020 14:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 14:19:42 |
| שלום רב שני,
במידה שבוצעה פניה בכתב אל החברה, תנסי להגיש תלונה באתרנו על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 3/11/2020 14:06 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 14:06:18 |
| | אשמח לבדוק עבור חברה בנושא צרכנות.. רכשה מזרן בחנות מזרנים בתקציב מוגבל. עפי החוזה יכולה להחזיר תוך שבועיים מקבלת המוצר בתשלום חמישה אחוז או 100 שח הנמוך ביניהם. יום יומיים אחרי קבלה ביקשה להחזיר הציעו החלפה הוסיפה כסף שילמה ההובלות והחליפה. שוב הגיע מזרן חדש ושוב אחרי התנסות (סגור עם ניילון) לא היה נח וביקשה להחזיר שוב הציעו החלפה ושוב אותו סיפור. למוצר לקח זמן הגעה של שבועיים ויותר בין פעם לפעם.. כעת יומיים אחרי קבלת המזרן האחרון מבקשת להחזיר המוצר היות וכבר חרגה וחרגה מהתקציב ועדיין לא לשביעות רצונה. בשירות טוענים שזה לא אפשרי אלא רק זיכוי. האם אכן לא יכולה להחזיר כעת ולקבל זיכוי בניכוי 100 שח והובלה על חשבונה? האם לא ניתן להתייחס לכל החלפה כרכישה מחדש? מה ממליצים? תודה מראש.. | |
|
|
|
| 5/11/2020 13:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 13:09:38 |
| שלום רב ליאת,
בפנייתך את מציינת כי:
"...עפי החוזה יכולה להחזיר תוך שבועיים מקבלת המוצר בתשלום חמישה אחוז או 100 שח הנמוך ביניהם. יום יומיים אחרי קבלה ביקשה להחזיר הציעו החלפה הוסיפה כסף שילמה ההובלות והחליפה..."- האם בית העסק סירב לבטל את העסקה ולכן היא בחרה בהחלפה או שמא הצרכנית לבסוף בחרה לרכוש מוצר אחר בתוספת תשלום?
בנוסף, את מציינת כי:
"...ביקשה להחזיר הציעו החלפה הוסיפה כסף שילמה ההובלות והחליפה. ..כעת יומיים אחרי קבלת המזרן האחרון מבקשת להחזיר המוצר היות וכבר חרגה וחרגה מהתקציב ועדיין לא לשביעות רצונה. .."- האם בכל פעם נרכש מוצר אחר בתוספת תשלום? אם כן, תוכלי לציין תאריכים של רכישה? והאם יש הסכם התקשרות בניהם(לבדוק אם יש תקופת נסיון)?
מה הסיבה לבקשת לבטל את העסקה? | |
|
|
|
| 5/11/2020 13:34 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 13:34:34 |
| | שלום רב, מדוע אתם נמנעים מהלשיב לחלק מהשאלות בפורום? גם תשובה שאין תשובה חד משמעית לסוגייה מסוימת מתקבלת אך זה לא פייר שאתם משיבים לא לפי סדר פרסום השאלות - שכן תשובותיכם מסייעות בפתרון הסוגיות.. תודה רבה חן (שפירסמה את השאלה על ביטול מנוי לקאנטרי..) | |
|
|
|
| 5/11/2020 14:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 14:04:20 |
| שלום רב חן,
שאלתך בוצעה ביום 4.11.20 וכעת, כפי שאת יכולה לראות, השבנו לשאלה שנשאלה ביום 3.11.20
אנא התאזרי בסבלנות.
| |
|
|
|
| 1/11/2020 11:56 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/11/2020 | | שעה: | 11:56:49 |
| לפני מספר שבועות אמרה תקלה בבניין שבו מתגוררת אימי עקב פגיעה של משאית בקווי החשמל.כתוצאה מהפגיעה היה פאזה(מתח) בשני המגעים בשקעי החשמל בבית.
נציג של חברת החשמל שהגיע לטפל בתקלה ניתק את הפיוז הראשי בבניין ונתן לי מספר פקס לתלונות אם לאחר חזרת החשמל יהיו בבית מכשירים תקולים.
אכן מספר מכשירים שבקו חיים לרבות טלוויזיה ומזגן.
בתשובה לפנייתי לחברת החשמל קיבלתי מהם את מספר המשאית שלטענתם פגעה בקווי החשמל ברחוב (במסגרת עבודות של העירייה להחלפת צנרת ביוב ברחוב) ואמרו לי שהם לא אחראים ושאני צריך לאתר את נהג המשאית ולתבוע אותו.
הם צודקים? | |
|
|
|
| 5/11/2020 13:29 |
אלי |
 | |
|
| 5/11/2020 13:49 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 13:49:44 |
| | נראה סביר. הייתי מתחיל עם מחלקת הנדסה בעירייה שאולי יודעים על האירוע ויהיה יותר קל, לדעתי, לקבל מהם מידע. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 5/11/2020 14:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 14:01:16 |
| שלום רב אלי,
לידיעתך, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה לשאלתך.
לשאלתך- עליך להתייעץ עם עו"ד פרטי המתמחה בדיני נזיקין.
| |
|
|
|
| 3/11/2020 16:27 |
שקד |
 | | מחבר: | שקד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 16:27:11 |
| שלום,
מוצר שרכשתי לפני שנתיים והתגלתה בו תקלה נמצא כעת אצל שירות התיקונים. הטענה היא שנחכים להגעת חלק למעלה משבועיים, וכביקשתי לדבר עם מנהל לאחר מענה לא הולם של הנציגות, נשמעו תירוצים שונים למה אני לא יכולה לדבר איתו ושיחזור אליי (מחכה כבר שבועיים שיחזור אליי).
בינתיים אנו ללא המוצר לדעתי בסביבות שלושה שבועות, ולא מקבלים תשובות הולמות ממוקד השירות.
מה ניתן לעשות?
תודה | |
|
|
|
| 5/11/2020 13:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 13:55:14 |
| שלום רב שקד,
מהו המוצר?
האם התיקונים נעשים במסגרת תעודת אחריות על המוצר? אם כן, יש לעיין בתעודת האחריות, על מנת לבדוק אם ישנה התייחסות למועד בו יש לתקן את המוצר? | |
|
|
|
| 5/11/2020 13:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 13:56:29 |
| | ולאחריו יש לפנות אל בית העסק בכתב ובמידה שתתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/11/2020 16:14 |
צבי |
 | | מחבר: | צבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 16:14:23 |
| שלום רב
רכשתי בעסקה טלפונית מתקן מיים ( לא מהחברת המוכרות) לאחר יומיים שלא עבר טעם הלוואי ביקשתי לבטל את העסקה אך המוכר אמר שלא ניתן לבטלה כי המכשיר שומש והוא מציע לי מכשיר אחר/או שיבוא טכנאי ויוציא את הטעם.
אני עדיין רוצה לבטל האם החוק של השבועיים תקף כאן או לא ?
תודה | |
|
|
|
| 5/11/2020 13:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 13:42:08 |
| שלום רב צבי,
מתי בוצעה הרכישה(תאריך)?
אתה מציין כי:
"...רכשתי בעסקה טלפונית מתקן מיים..."- מי התקשר- אתה או החברה? ומידה שיצרת קשר עם החברה, כיצד השגת את הטלפון?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
על כן, ובהנחה שמדובר בעסקת מכר מרחוק, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בציון דרישתך.
היה ותתקל בבעיה, הגש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 3/11/2020 15:39 |
ורד |
 | | מחבר: | ורד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 15:39:20 |
| | רציתי לשאול אם מותר לי לפרסם הקלטת שיחה ביני לבין נציגה של בית מלון בתוכנית טלוויזיה . | |
|
|
|
| 5/11/2020 13:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 13:24:13 |
| שלום רב ורד,
תתייעצי עם עו"ד המתמחה בתחום דיני הוצאת דיבה/לשון הרע. | |
|
|
|
| 1/11/2020 15:21 |
אורנה |
 | | מחבר: | אורנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/11/2020 | | שעה: | 15:21:14 |
| | בחברת הסלולר הציעו חינם לחודשיים תוספת הגנת סייבר לכל מנויי הטלפון אנחנו 8 בשווי 9.9שח לחודש למכשיר. כשעברו חודשיים לא הודיעו לא התריעו והמשיכו לחייב 80 שח כל חודש במשך 10 חודשים. מה עושים? | |
|
|
|
| 3/11/2020 14:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 14:05:24 |
| שלום רב אורנה,
האם שלחו לכם הודעה מוקדמת על כך?
אם כן, האם שלחתם הודעה שאינכם מעוניינים להמשיך לקבל את השירות? | |
|
|
|
| 4/11/2020 11:34 |
אורנה מולר |
 | | מחבר: | אורנה מולר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2020 | | שעה: | 11:34:40 |
| | לא שלחו כל הודעה לדבריהם היה באחריותי להתנתק אחרי חודשיים חינם | |
|
|
|
| 4/11/2020 12:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2020 | | שעה: | 12:55:56 |
| שלום רב אורנה,
עקרונית, בעסקה לתקופה קצובה, על בית העסק להודיע בהודעה מוקדמת על סיום תקופת ההתקשרות/הסכם/חוזה בדרכים הבאות:
1. בחוזה אם קיים חוזה בכתב, או במסמך
2. בכל חשבונית, או קבלה או הודעת תשלום
3. במסרון למספר הטלפון הנייד שמסר הצרכן לעוסק ככל שמסר.
בנוסף, סעיף 13א(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן אוסר על חידוש אוטומטי בעסקה.
עם זאת, האיסור על חידוש אוטומטי לא יחול על:
"שירותי טלפון בסיסיים הניתנים על ידי מי שקיבל רישיון למתן שירותי בזק פנים-ארציים נייחים או רישיון למתן שירותי רדיו טלפון נייד, לפי חוק התקשורת (בזק ושידורים), התשמ"ב-1982." ובלבד שהעוסק הודיע בכתב לצרכן, במהלך תקופת ההודעה, על מועד סיום העסקה או ההתחייבות, כמפורט בסעיף 13א(ד)(1) בחוק הגנת הצרכן.
על כן, במידה שבית העסק הודיע לך בתקופת ההודעה על המשך ההתקשרות היה עליך להודיע על סיום ההתקשרות בניכם.
במידה שלא נשלחה אליך הודעה מוקדמת, עליך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין ואם תתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/11/2020 11:55 |
אורנה מולר |
 | |
|
| 3/11/2020 12:57 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 12:57:04 |
| שלום רב.
בקנייה בשופרסל אונליין, לא נשלחת ללקוח חשבונית במייל, בניגוד לאמור בתקנון שלהם (סעיף 28).
בדקתי את זה מחשבונות שונים ואכן לא מדובר בתקלה חד פעמית.
בשיחה עם נציג טענו שזה כן שולח.
שלחתי פניה לשירות לקוחות ולא חזרו אלי.
קבלה במייל על קניה מקוונת היא סטנדרט, וכאמור גם כתובה בתקנון ששופרסל אונליין מפרסמת.
ללא קבלה קשה ללקוח לוודא שהוא אכן קיבל את מה ששילם עליו, ושהמחירים היו בדיוק מה שהוא ראה באתר (ותקלות כנ"ל קורות הרבה ברכישה קמעונאית)
אשמח אם תוכלו לטפל בנושא
| |
|
|
|
| 5/11/2020 11:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 11:34:02 |
| שלום רב דניאל,
במידה שבוצעה פניה אל בית העסק בכתב אנא הגש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בפנייתך. | |
|
|
|
| 3/11/2020 12:37 |
אבי נוימן |
 | | מחבר: | אבי נוימן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 12:37:51 |
| חברת שיראייר הפסיקה לענות ללקוחות לא במייל ולא ב טלפון
למרות ששילמתי פעמיים על ההזמנה
איך יוצרים איתם קשר ? | |
|
|
|
| 5/11/2020 10:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 10:34:09 |
| שלום רב אבי,
אם כך, תנסה אולי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים, על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 3/11/2020 11:54 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 11:54:24 |
| שלום.
קניתי בית שהוא עדיין בבניה ביצעתי הזמנה ו של כלים סניטריים שאספקתם צריכה להיות עוד כשנה. אך שילמתי מראש עח כל ההזמנה. כעת רוצה לבצע שינוי ולקבל זיכוי על פריט מסויים .
מה החוק אומר בנידון? האם זכאית לקבל את מלוא הסכום חזרה?
| |
|
|
|
| 5/11/2020 10:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 10:00:39 |
| שלום רב הילה,
מה סוכם בניכם- במקרה של ביטול עסקה או שינוי?
כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
האם מדובר בהזמנה מיוחדת? מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
| |
|
|
|
| 29/10/2020 13:25 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2020 | | שעה: | 13:25:53 |
| שלום, רכשתי בסוף ספטמבר כיסויי סלון באינטרנט. אני רוצה לבטל את העסקה מאחר והמוצר לא מתאים לסלון שלי (למרות שהזמנתי לפי הפירוט המתאים באתר).
נראה כי החבילה עוכבה במשלוח (בגלל טעות של חברת השילוח) אבל הגיע המועד ואחרי 14 יום ממועד הרכישה. היה לי ויכוח עם האתר לגבי אופן הביטול שכן כתוב בתקנון כי ניתן לבטל ולקבל החזר עד 14 יום מקבלת ההזמנה. מה גם שבמדיניות ביטולים שלהם רשום מקבלת ההזמנה אצל הרוכש.
במועד הרכישה קיבלתי קבלה אבל בשום מקום לא היה מצוין אופן הביטול כפי שהנכם מדגישים באתר. אשמח להבין מה הזכויות שלי במקרה כזה? | |
|
|
|
| 1/11/2020 14:59 |
מיכל |
 | |
|
| 1/11/2020 14:59 |
מיכל |
 | |
|
| 3/11/2020 08:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 08:44:45 |
| שלום רב מיכל,
ראשית, יש לציין כי הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה בשאלתך.
שנית, נשאלת השאלה מתי בוצעה העסקה(תאריך)? מתי היה מועד קבלת המוצר(תאריך)? מתי הודעת על ביטול עסקה(תאריך)?
האם המוצר יוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שלא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, היה ואת עומדת בתנאים הקבועים בדין, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין. ואם תתקלי בבעיה, אנא הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/11/2020 11:00 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 11:00:40 |
| תודה על המענה והבהרה.
הזמנתי את המוצר ב 19.9. הייתה תקלה של חברת השילוח והפריט הגיע למקום האיסוף בצהרי 18.10 (המוכר הגדיר מראש אספקה בטווח של עד 35 ימים לא כולל שישי שבת). אציין שבבוקר ה 18.10, עוד טרם קבלת ההודעה להגעת הסחורה, הצהרתי כוונות במייל מול שירות הלקוחות על כוונה לבטל. נעניתי כי כל עוד ההזמנה בשליחה לא יכולים לבטל אותה כי אין להם שליטה על כך. אספתי את הפריט ב 20.10 ובאותו יום ביקשתי להזדכות עליו מאחר והוא לא מתאים לסלון שלי (הוא לא יוצר במיוחד עבורי מדובר על פריט שמגיע בכמה מידות סטנדרטיות). נעניתי שהזיכוי למוצר הוא לאתר בלבד בגלל הקורונה. ציינתי בפירוש שאני לא מעוניינת בזיכוי לאתר אלא החזר כספי. טענו כי ניתן לקבל זיכוי כספי רק מרגע הרכישה (מה שגם לא הגיוני מאחר וקיבלתי את המוצר אחרי חודש). התווכחתי כי זה לא מה שרשום בתקנון והם מסרבים להחזיר לי את הכסף. מאפשרים רק זיכוי לאתר ולבסוף גם רוצים לתגמל אותי בהטבה נוספת של 10% הנחה וכן שישאו בעלויות השילוח חזרה. אני לא מעונינת בזיכוי. אני רוצה את הכסף שלי בחזרה.
האם לנוכח כל הפרטים הנ"ל אני יכולה לדרוש מהם חזרה את כספי?
איפה ניתן לראות דוגמא לטופס גילוי נאות? | |
|
|
|
| 3/11/2020 11:02 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 11:02:35 |
| תודה על המענה והבהרה.
הזמנתי את המוצר ב 19.9. הייתה תקלה של חברת השילוח והפריט הגיע למקום האיסוף בצהרי 18.10 (המוכר הגדיר מראש אספקה בטווח של עד 35 ימים לא כולל שישי שבת). אציין שבבוקר ה 18.10, עוד טרם קבלת ההודעה להגעת הסחורה, הצהרתי כוונות במייל מול שירות הלקוחות על כוונה לבטל. נעניתי כי כל עוד ההזמנה בשליחה לא יכולים לבטל אותה כי אין להם שליטה על כך. אספתי את הפריט ב 20.10 ובאותו יום ביקשתי להזדכות עליו מאחר והוא לא מתאים לסלון שלי (הוא לא יוצר במיוחד עבורי מדובר על פריט שמגיע בכמה מידות סטנדרטיות). נעניתי שהזיכוי למוצר הוא לאתר בלבד בגלל הקורונה. ציינתי בפירוש שאני לא מעוניינת בזיכוי לאתר אלא החזר כספי. טענו כי ניתן לקבל זיכוי כספי רק מרגע הרכישה (מה שגם לא הגיוני מאחר וקיבלתי את המוצר אחרי חודש). התווכחתי כי זה לא מה שרשום בתקנון והם מסרבים להחזיר לי את הכסף. מאפשרים רק זיכוי לאתר ולבסוף גם רוצים לתגמל אותי בהטבה נוספת של 10% הנחה וכן שישאו בעלויות השילוח חזרה. אני לא מעונינת בזיכוי. אני רוצה את הכסף שלי בחזרה.
האם לנוכח כל הפרטים הנ"ל אני יכולה לדרוש מהם חזרה את כספי?
איפה ניתן לראות דוגמא לטופס גילוי נאות? | |
|
|
|
| 5/11/2020 09:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 09:55:26 |
| שלום רב מיכל,
אם כך, פני אל בית העסק בכתב בהתאם לזכויות העומדות לך מכח עסקת מכר מרחוק, כמפורט לעיל.
היה ותתקלי בבעיה, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/11/2020 09:11 |
עימאד |
 | | מחבר: | עימאד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 09:11:38 |
| שלום
בהזמנת מכשיר חשמל דרך האינטרנט לאחר ביצוע העסקה ותשלום דרשו ממני לשלוח תמונה של כ. אשראי ואמרו שזה לפי ההנחיות החדשות בכדי למנוע גניבות. האם זה אמיתי?
ובאותו רגע כשסרבתי לשלוח תמונת כרטיס האשראי וביקשתי לבטל את העסקה אז הם מבקשים 5% דמי ביטול.
מה החוק אומר במקרים כאלה בבקשה? | |
|
|
|
| 5/11/2020 09:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 09:08:39 |
| שלום רב עימאד,
בעניין שאלתך בדבר:
"...דרשו ממני לשלוח תמונה של כ. אשראי ואמרו שזה לפי ההנחיות החדשות בכדי למנוע גניבות. האם זה אמיתי?..."-אני, מציעה כי תפנה אליהם בכתב לבירור פשר דרישתם, ולאחריו פנה אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה וכן לרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים, על מנת שיתנו את דעתם בעניין.
לעניין בקשתך לבטל את העסקה במכר מרחוק- על פי חוק הגנת הצרכן זכות הביטול הינו בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
לפיכך, ובהנחה שאתה בתוך המועד הקבוע בדין, באפשרותך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ואם תתקל בבעיה, הגש תלונה באתרנו.
| |
|
|
|
| 25/10/2020 20:00 |
אסתר |
 | | מחבר: | אסתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/10/2020 | | שעה: | 20:00:36 |
| | אני מקבלת מעמותה כלשהי הודעות כל שבוע על הדלקת נרות ותפילין. אני חוסמת אותם והם שולחים ממספר אחר. האם זה ספאם? | |
|
|
|
| 28/10/2020 13:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2020 | | שעה: | 13:20:25 |
| שלום רב אסתר,
להלן קישור למידע בעניין "חוק הספאם" באתר המועצה לצרכנות:
https://www.consumers.org.il/category/email-spam-law
https://www.consumers.org.il/item/news_070916
יש לציין כי סעיף 30 בחוק התקשורת(בזק שידורים) אוסר על מטרד, לפיכך, באפשרותך לפנות אל הנהלת העמותה על מנת לדרוש הפסקת המטרד.
| |
|
|
|
| 4/11/2020 21:50 |
אוריאל רז המאושר - פעיל בתחום הספאם |
 | | מחבר: | אוריאל רז המאושר - פעיל בתחום הספאם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2020 | | שעה: | 21:50:53 |
| ראשית, אני מתנדב ופעיל במלחמה בספאם והתשובה לא מטעם המועצה.
בכדי לברר את זהות המפרסם יש להוציא צו מבית המשפט לחשיפת פרטי המפרסם.
בשנת 2017 עשינו את זה במשותף עם כמה תובעים לגבי המפרסם ששולח את הספאם הזה.(כדי שנתחלק באגרה)
בנוסף לסיוע המבורך של המועצה ממליץ להיכנס לקבוצה *עצמאית* בפייסבוק שלא קשורה למועצה, שפועלת כנגד הספאם ומסייעת בזיהוי המפרסם ובסיוע בהגשת תביעות.
שם הקבוצה: "זה זבל זה? שאלות ותשובות על דואר זבל ( ספאם )"
https://www.facebook.com/groups/837403499690125/ | |
|
|
|
| 2/11/2020 10:42 |
Geula ddON |
 | | מחבר: | Geula ddON (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/11/2020 | | שעה: | 10:42:46 |
| בעל חנות ספרים נתן לי זיכוי כספי בדף נייר שהלך לי לאיבוד.
כרגע הוא לא מסכים לשחזר לי את הזיכוי אל אף שיש לי את כל פרטי העסקה. האם הוא צודק? האם זה באמת הפסד שלי או שאני יכולה לדרוש ממנו לשחזר את הזיכוי. מדובר על 300 שח
תודה | |
|
|
|
| 2/11/2020 16:34 |
Geula ddON |
 | |
|
| 3/11/2020 10:13 |
geula ddon |
 | | מחבר: | geula ddon (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 10:13:40 |
| אולי לא שאלתי נכון.
זיכוי כספי שניתן על דף נייר האם מעיקר הדין ניתן לשחזרו או שההפסד הוא ללקוח שאיבד. ממש אודה לתגובה כלשהיא. | |
|
|
|
| 4/11/2020 16:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2020 | | שעה: | 16:38:46 |
| שלום רב גברת,
תנסי לחפש את שובר הזיכוי, אחרת יהיה קושי לדרוש מבית העסק שחזור שובר הזיכוי. | |
|
|
|
| 3/11/2020 08:22 |
ירושלים |
 | | מחבר: | ירושלים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 08:22:11 |
| היי, רציתי לברר אם נרשמתי להשתתפות בסדנא ושילמתי את מלוא מחיר הסדנא. אך בשל הקורונה הסדנאות לא התקיימה וטרם נקבע לה תאריך חדש. האם עליי לשלם את דמי הביטול במידה ואני רוצה לבטל
או שמא כיוון שהם לא עמדו בעסקה קודם ולא סיפקו את השירות במועד העסקה בטלה ועל כן איני צריכה לשלם דמי ביטול | |
|
|
|
| 4/11/2020 16:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2020 | | שעה: | 16:32:46 |
| שלום רב ירושלים,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
מתי השירות אמור היה להתחיל(תאריך)?
האם השירות לא ניתן בשל מגבלות משרד הבריאות בעקבות המצב?
האם בוצעה פניה בכתב אל בית העסק? אם כן, מה תגובת בית העסק?
| |
|
|
|
| 2/11/2020 20:56 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/11/2020 | | שעה: | 20:56:10 |
| שלום רב,
האם ספק יכול לקבוע סכום מנימאלי למכירה מוצר?
תודה | |
|
|
|
| 3/11/2020 10:04 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 10:04:00 |
| בוקר טוב
באם אין תשובה לשאלתי , אולי מישהו יודע למי עלי לפנות כדי לקבל תשובה? | |
|
|
|
| 4/11/2020 16:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2020 | | שעה: | 16:21:11 |
| שלום רב דורון,
אנא פרט את שאלתך- מה המוצר?
לידיעתך, ישנם מוצרי מזון שמחירם נמצא בפיקוח, למידע רחב בעניין ראה בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/service/maximum_price_for_consumer_goods | |
|
|
|
| 2/11/2020 19:46 |
מעין ברגל |
 | | מחבר: | מעין ברגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/11/2020 | | שעה: | 19:46:08 |
| הי,הזמנו מגהץ ברכישה אינטרנטית.
המוצר ברמה מאד נמוכה ולא שווה את התשלום ששולם בעדו. השאלה אם יש דרך להחזיר את המוצר או לבטל את העסקה.? | |
|
|
|
| 4/11/2020 16:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2020 | | שעה: | 16:16:09 |
| שלום רב מעין,
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
במידה שהמועד לביטול העסקה חלף(14 ימים) אזי' לא תקום לך זכות לבטל את העסקה, אולם אם מדובר במוצר פגום ובהנחה שעלותו מעל 150 ש"ח אזי' באפשרותך לדרוש מהיבואן/יצרן את תיקון המוצר במסגרת שנת אחריות הקבועה בדין(תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה). | |
|
|
|
|