| 4/11/2020 20:33 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2020 | | שעה: | 20:33:44 |
| כשבוטלו בזמנו טיסות (מרץ 2020) בגלל הקורונה, פניתי לחברת האשראי בניסיון לעצור את התשלומים. חברת האשראי הסכימה לעצור את התשלומים (שולמו כבר שניים מתוך חמישה).
כיום סוכן הנסיעות מעכב את החזרת התשלומים שכן ירדו כיוון ולטענתו נעשתה הכחשת עסקה שלא כדין.
האם הפסקת התשלומים במקרה זה אכן אינה חוקית והאם הסוכן רשאי במקרה כזה לא להחזיר את התשלומים שירדו ? | |
|
|
|
| 8/11/2020 13:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 13:50:06 |
| שלום רב אורי,
מי הודיע על ביטול הטיסה- חברת התעופה או סוכנות הנסיעות?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...כיום סוכן הנסיעות מעכב את החזרת התשלומים שכן ירדו כיוון ולטענתו נעשתה הכחשת עסקה שלא כדין..."- האם תוכל להסביר את טענת החברה, מה כוונתם שהכחשת העסקה נעשתה שלא כדין? | |
|
|
|
| 5/11/2020 09:44 |
אמיר ברק |
 | | מחבר: | אמיר ברק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 09:44:32 |
| אני התחברתי לאייס תקשורת כמעט לפני שנה. הסכמנו בשיחה תליפונית שהמחיר של העסקה היה 69ש"ח בחודש לשלוש שניים.מחיר סופי קבוע כולל
הכל .
אחרי חודש בדקתי באשרי והתבבר שהם מחיביים אותי עוד 55 ניהול ראוטיר ועוד 30 ש"ח נהיהול אדמין. בלי הידיעה וההסכמה שלי .בנוסף ל 69ש"ח
אני עשיתי בירור לעסקות . אבל הדבר חוזר על עצמו . הם כל הזמן מוסיפים חבילות בלי הידיעה וההסכמה שלי.
אני התנתקתי מהם לפני יומיים אבל הם עדיין מחיביים 85ש"ח בחודש . הם מסרבים לבטל .תשלומים
30 שיח על ראוטר שיעלה לי 1000ש"ח? ."המחיר של הראוטר בשוק 270ש"ח!
ו 55ש"ח בחודש.על חבילה בלי הסכמתי.
אני הקלטי כמה שחיות . ממש חוצפה כל מה מתרחש "בחברה הזו"
אני הולך לחסום אותם מכרטיס האשרי . או מבטל האשרי בכלל בגללם.
סליחה שההודעה ארוכה קצת. תודה מראש..
| |
|
|
|
| 8/11/2020 13:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 13:27:11 |
| שלום רב אמיר,
אם כך, תנסה לפנות אל בית העסק בכתב(ככל שלא בוצעה פניה בכתב) לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 5/11/2020 09:14 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 09:14:27 |
| | שלום, אשמח לעזרה - עשיתי מנוי לקאנטרי ולאחר 2 כניסות הקאנטרי נסגר עד היום. התשלום למנוי חולק ל- 12 תשלומים כנהוג ואני ממשיכה לשלם למרות שאני לא מקבלת תמורה כ- 3 חודשים. מה אפשר לעשות? האם עומדת לי הזכות לבטל את המנוי, להפסיק את התשלומים ולבקש החזר בעבור התמורה ששולמה בזמן שהקאנטרי היה סגור? האם אני פטורה מתשלום של דמי ביטול? כשפניתי אליהם אמרו שהקפיאו את המנוי ותקופת המנוי תוארך בהתאם אבל איני מעוניינת בפיתרון זה. תודה רבה | |
|
|
|
| 8/11/2020 13:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 13:01:49 |
| שלום רב חן,
האם ביקשת לבטל את העסקה והחברה מסרה בתגובה כי:
"...אמרו שהקפיאו את המנוי ותקופת המנוי תוארך ..."? ואם כן, האם יש ברשותך ראיה בכתב לדרישתך לביטול העסקה?
לעניין זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן-יצוין כי תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן קובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מהצרכן, בעסקה למנוי במכון כושר (כאשר ההודעה צריכה להיעשות 30 יום מראש אולם,בתקופה הזו הצרכן ימשיך לקבל שירות), ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
(תעייני תחת הכותרת:"שאלות ותשובות" לבירור אם השירות שרכש עונה להגדרה)
בכל מקרה, ועל מנת לבדוק את פנייתך, עליך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין, לאחריו הגישי תלונתך באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/11/2020 09:11 |
רינת |
 | | מחבר: | רינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 09:11:00 |
| | אתר אינטרנט הציג הודעה כי קיימת "הנחה של 20% על כל האתר בהזנת קוד ALL2" . ללא אותיות קטנות/ כוכביות. לאחר הכנסת אחד המוצרים לסל ראיתי שהקוד אינו תקף. פניתי לאתר והם טענו כי ההנחה אינה תקפה על מותגים וכי הדבר מצוין בעמוד הראשי של האתר. בפועל זה אינו נכון ובאתר מוצגת הודעה כאמור לעיל . האם אני רשאית לדרוש את המוצר בהנחה? | |
|
|
|
| 8/11/2020 12:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 12:48:27 |
| שלום רב רינת,
בפנייתך את מציינת כי:
"...בפועל זה אינו נכון ובאתר מוצגת הודעה כאמור לעיל ..."- האם פנית אל בית העסק בכתב לבירור העניין? אם כן, מהי תגובת החברה?
עקרונית, חוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות, בין היתר איסור ההטעיה על המחיר כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה.
על מנת לברר את פנייתך, אנא פני אל בית העסק בכתב לבירור העניין בצירוף מסמכים התומכים בטענתך(ככל שלא בוצעה פניה בכתב) ולאחריו, הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/11/2020 00:10 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 00:10:21 |
| שלום רב,
לפני יותר מחודש קיבלתי מייל מאל על לבחירה בין החזר כספי או זיכוי מוגדל כנגד טיסה שבוטלה.
בחרתי בהחזר כספי אלא שנכון להיום טרם קיבלתי אותו וכמובן שלא ניתן ליצור שום קשר עם החברה.
למיטב הבנתי, חוק טיבי חייב את חברות התעופה להשיב את הכספים ללקוחות שטיסתם בוטלה לפני יותר מ- 90 יום עד ליום 1.10.20.
איך ייתכן שחברת אל על מפרה את החוק באופן כל-כך בוטה ואף אחד לא עושה עם זה שום דבר?
מה ניתן לעשות בנושא? | |
|
|
|
| 8/11/2020 12:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 12:37:04 |
| שלום רב יניב,
ככל שבוצעה פניה בכתב אל בית העסק, אנא הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 4/11/2020 18:36 |
ניצן |
 | | מחבר: | ניצן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2020 | | שעה: | 18:36:30 |
| נכנסתי לאתר לרכישת ביגוד, באתר מוצר מסויים הופיע לי ב29.90 במקביל רכשתי קופונים על מנת לבצע את הקניה שרציתי ולהפתעתי כשנכנסתי לקופה המחיר שהופיע היה בסך של 116 שח על אותו מוצר.
יש לי תמונות שבאתר זה מופיע 29 שח ובקופה זה יוצא 116.
כשדיברתי עם שירות הלקוחות הם טענו שהייתה בעיה באתר והם לא מוכנים לתת לי את המוצרים שרציתי בסכום שהוצג.
מזכירה שכבר רכשתי קופונים על מנת לבצע את הרכישה.
אשמח לגעת מהן הזכויות שלי? | |
|
|
|
| 4/11/2020 22:30 |
ניצן |
 | |
|
| 4/11/2020 22:30 |
ניצן |
 | |
|
| 8/11/2020 12:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 12:33:22 |
| שלום רב ניצן,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה במחיר ובפרסום, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
יחד עם זאת, תנסי אולי לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף מסמכים ולאחריו הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 4/11/2020 14:35 |
ישי |
 | | מחבר: | ישי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2020 | | שעה: | 14:35:02 |
| היי
רכשתי מסך מחשב לאחר פחות מחודש הוא הפסיק לתפקד, החברה טוענת שהמסך שבור ואני טוען שלא הגיוני, הם לא מוכנים לתקן/להחליף.
אני מבאר שבע והשירות בחולון הם אספו ממני את המסך וכעת לא מוכנים להחזיר בטענה שמוצר פגום הם לא שולחים בשליחות
1.השאלה מה ניתן לעשות עם העניין שהם לא מוכנים לתקן זאת מילה שלי נגד שלהם
2. האם הם חייבים לשלוח לי אותו בחזרה כמו שאספו | |
|
|
|
| 8/11/2020 10:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 10:00:13 |
| שלום רב משה,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושיאות לאחר מכירה) קובעות כי על מוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח, יש שנת אחריות הניתנת על ידי היבואן/יצרן במשך שנה אחת, בחינם.
אולם אם מדובר בקלקול שנגרם במכוון על ידי הצרכן, אזי' האחריות לא תחול על המוצר.
מכאן, שהיות שנותן השירות(יבואן/יצרן) מסרב לתקן בטענה כי המוצר שבור אזי' הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית (כל צד טוען אחרת) שבו רק בית המשפט מוסמך להכריע בו. | |
|
|
|
| 8/11/2020 10:42 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 10:42:42 |
| 1. מי שאסף את המסך היה אמור להחתים אותך על מסמך שמתאר את מצב המסך באיסוף או לא לאסוף אותו מכיוון שהוא שבור לטענתם. בשבר פנימי נסתר חייב להיות גם שבר חיצוני. אתה יכול לתבוע את היבואן בבית המשפט לתביעות קטנות בסכום של עד 10000 ש"ח מכיוון שלא תיקן את המוצר בתוך פרק הזמן הנקוב בחוק אבל תשלח קודם הודעה בכתב שאתה מבקש לתקן את המסך לאלתר כי זה דרוש לצורך התביעה.
2. מדובר ברכוש שלך והם מחויבים להחזיר לך את המסך. | |
|
|
|
| 4/11/2020 20:33 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2020 | | שעה: | 20:33:19 |
| כשבוטלו בזמנו טיסות (מרץ 2020) בגלל הקורונה, פניתי לחברת האשראי בניסיון לעצור את התשלומים. חברת האשראי הסכימה לעצור את התשלומים (שולמו כבר שניים מתוך חמישה).
כיום סוכן הנסיעות מעכב את החזרת התשלומים שכן ירדו כיוון ולטענתו נעשתה הכחשת עסקה שלא כדין.
האם הפסקת התשלומים במקרה זה אכן אינה חוקית והאם הסוכן רשאי במקרה כזה לא להחזיר את התשלומים שירדו ? | |
|
|
|
| 8/11/2020 10:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 10:32:51 |
| שלום רב אורי,
מי הודיע על ביטול הטיסה- חברת התעופה או סוכנות הנסיעות?
בפנייתך אתה מציין כי:
"...כיום סוכן הנסיעות מעכב את החזרת התשלומים שכן ירדו כיוון ולטענתו נעשתה הכחשת עסקה שלא כדין..."- האם תוכל להסביר את טענת החברה, מה כוונתם שהכחשת העסקה נעשתה שלא כדין?
| |
|
|
|
| 4/11/2020 14:26 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2020 | | שעה: | 14:26:01 |
| שלום רב ,
רכשתי טלפון סלולרי מחו״ל והוזמן שירות חברת שליחויות באופן פרטי ביני ולבין השולח מחו״ל , לאחר הגעת המוצר ותשלום המיסים ובעיכוב של שבוע באספקה , נמסר לי על ידי השליח מכשיר עם מסך שבור וסוללה מתחממת וסימן של סוליית נעל על שק המשלוח החתום על ידם .
לטענת הנציגים בישראל כי אני צריך לפנות ישירות לנציגות החברה בארץ המוצא , האם החברה אחראית על הנזק שנגרם ? למה אני אמור לשלם מכס על מוצר שלא עובד כלל .
אשמח לעזרה . | |
|
|
|
| 8/11/2020 09:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 09:19:34 |
| שלום רב אבי,
בפנייתך אתה מציין כי:
"....והוזמן שירות חברת שליחויות באופן פרטי ..."- האם שילמת עבור שירות המשלוח בנפרד מהמוצר? | |
|
|
|
| 4/11/2020 11:11 |
כוכבית |
 | | מחבר: | כוכבית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2020 | | שעה: | 11:11:40 |
| היי,
נתקלתי בפרסום באנינסטגרם של טרמינל x מפרסמים כל מיני מוצרים במבצעים באמת אטרקטיביים.
יש אפשרות דרך האינסטגרם לגלוש ישירות למוצר באתר. אך בפועל המחיר שונה באתר, לעומת הפרסום שמפנה לאותו המקום.
פניתי לשירות לקוחות, הם טעונים שזה בסדר ולא עשו כל עבירה.
היות שבתקנון האתר המחיר הנקוב לתשלום הינו המחיר במעמד התשלום.
האם זה יתכן שניתן לפרסם מוצר במחיר אטרקטיבי, לגשת לאתר דרך אותו ממשק המפרסם,ולציין מחיר אחר? זו לא הטעיית הציבור? | |
|
|
|
| 4/11/2020 15:49 |
כוכבית |
 | |
|
| 4/11/2020 15:49 |
כוכבית |
 | |
|
| 5/11/2020 17:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 17:17:55 |
| שלום רב כוכבית,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל ענייו מהותי בעסקה, בין היתר, איסור הטעיה בפרסום.
לכן, במידה שלא בוצעה רכישה ויש ברשותך את הראיות התומכות בטענתך, באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 7/11/2020 10:40 |
כוכבית |
 | |
|
| 3/11/2020 22:46 |
צחי |
 | | מחבר: | צחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 22:46:02 |
| שלום,
הודעתי לספק אינטרנט באמצעות מייל כי ברצוני להתנתק.
קיבלתי מייל תגובה בנוגע להשבת הציוד כך שאני יודע שהודעתי נקלטה.
כעבור 10 ימים קיבלתי מייל לפיו רק נכון לזמן שליחתו אני מנותק בפועל.
בתגובה ביקשתי שיאשרו כי לא אחויב מעבר לתאריך בו ביטלתי בפועל, אך לא קיבלתי תשובה.
היום קיבלתי חשבונית שכוללת את התקופה הנ"ל.
להבנתי חוק הגנת הצרכן מקנה לי במקרה כזה את הזכות לתבוע את הספק ללא הוכחת נזק, בנוסף להחזר הסכום שחויב שלא כדין. האם אני מבין נכון?
לצורכי חישוב הסכום הנ"ל - קראתי שהספק מחויב לנתק אותי תוך שלושה ימים מקבלת המייל. האם הכוונה היא שמותר לו לחייב אותי על אותם שלושת הימים ועליי להפחית את אותם מסך הימים שבין בקשת הניתוק להודעה על ניתוק?
תודה! | |
|
|
|
| 5/11/2020 15:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 15:04:50 |
| שלום רב צחי,
מה צוין בהסכם ההתקשרות בניכם לעניין אופן הודעת ביטול? והאם הודעת על ביטול עסקה בהתאם לקבוע בהסכם?
עקרונית, סעיף 13ד(ג) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
" (ג) חוזה בעסקה מתמשכת יסתיים בתוך שלושה ימי עסקים מיום שנמסרה הודעת ביטול לפי הוראות סעיף 14ט, ואם נמסרה הודעת הביטול באמצעות דואר רשום – בתוך שישה ימי עסקים מיום מסירתה למשלוח, והכל אם לא נקב הצרכן במועד מאוחר יותר בהודעת הביטול (בפסקה זו – מועד הביטול); במועד הביטול יפסיק העוסק את הספקת הטובין או השירותים, ולא יחייב את הצרכן בתשלומים בעד טובין או שירותים שניתנו לאחר מועד הביטול."
סעיף 14ט בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"14ט. (א) היתה לצרכן זכות לבטל עסקה לפי חוק זה או לפי חוזה, יאפשר לו העוסק לבטל את העסקה בהודעת ביטול שימסור לו הצרכן בכל אחת מהדרכים המפורטות להלן ובהתאם לפרטי ההתקשרות שמסר העוסק לצרכן לפי סעיף קטן (ד) הנוגע לאותה דרך ביטול (בסעיף זה – הודעת ביטול):
(1) בעל פה – בטלפון או בהודעה בעל פה במקום העסק, למעט אם נקבע לפי החוק כי ביטול העסקה ייעשה בדרך של הודעה בכתב;
(2) בדואר רשום;
(3) בדואר אלקטרוני;
(4) בפקסימיליה, אם יש לעוסק;
(5) באינטרנט – בעסקה שניתן להתקשר לגביה עם צרכן באמצעי זה;
(6) בכל אמצעי אחר שקבע השר." | |
|
|
|
| 6/11/2020 14:35 |
צחי |
 | | מחבר: | צחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2020 | | שעה: | 14:35:00 |
| שלחתי מייל למספר כתובות, אחת ייעודית לניתוק, אחת לכתובת כללית של הספק, והשלישית לשירות הלקוחות, שכתובותו גם מצויינת לצורך זה בהסכם ההתקשרות:
http://018.co.il/uploads/pdf/hitkashrut_Contract_Internet.pdf | |
|
|
|
| 4/11/2020 13:11 |
הורה |
 | | מחבר: | הורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2020 | | שעה: | 13:11:54 |
| שלום רב,
התינוק שלי רשום לגן פרטי, ביקשנו לבטל את חוזה ההתקשרות בתחילת חודש נובמבר בגלל חל"ת עם ידיעה שמשלם עבור החודש הזה ולפי החוזה ובידיעה שזה יהיה החודש האחרון שלו בגן
לצערינו,יומיים אחרי תחילת החודש אשתי נכחה לראות מבעד חלון הכיתה בגן בחוסר סבלנות של הגננת כלפי בני, מציין שלא באלימות אך גם הותירה אותו לבכות בלול עד שאשתי נכנס לכיתה לסיים זאת, כמובן שאשתי חזרה שבורה מה קרה הזה בגן החלטנו שלא נמשיך לשים אותו שם. יצרנו קשר עם מנהלת ובעלת הגן לגבי המקרה:
זאת בדקה במצלמות וטוענת שהגננת עושה עבודה מדהימה וקודש ואין שום עניין כאן
כמובן כשיבקשנו לראות את ההתנהלות של הגננת במשך היום המנהלת סירבה מתוקף החוק החדש שרק המשטרה יכולה לצפות בהקלטה
ולמרות שלא נביא את הילד יותר לגן מחוסר אמון בעיקר ועקב המקרה אנו עדיין מחוייבים לשלם על החודש ייתכן גם על הקנס יציאה לפני הזמן
האם יש כאן מקום לאי קיום החוזה ו/או הפרת חוזה מצד הגן בגלל הנסיבות? | |
|
|
|
| 5/11/2020 17:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 17:23:00 |
| שלום רב אדון,
אם כך, ייתכן כי הדבר מהווה מחלוקת עובדתית (כל צד טוען אחרת) שבו רק בית המשפט מוסמך להכריע בעניין. | |
|
|
|
| 1/11/2020 16:00 |
tamir |
 | |
|
| 1/11/2020 18:49 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/11/2020 | | שעה: | 18:49:14 |
| וגם לא תקבל. אף אחד לא מקבל.
בכל זאת ארגון ממשלתי... | |
|
|
|
| 3/11/2020 14:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 14:09:01 |
| שלום רב תמיר,
ביום 2.11.20 פנייתך הועברה למטפל בפנייתך. | |
|
|
|
| 5/11/2020 17:16 |
tamir |
 | | מחבר: | tamir (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 17:16:54 |
| הגיוני שחצי שנה וכל פעם שאני פונה אליכם אתם אומרים לי את אותו הדבר?חחחחחחח אם לא יהיה מענה גם אז תגידו לי שלא אבזבז את זמני סתם...
בכל מקרה תודה. (על כלום) | |
|
|
|
| 2/11/2020 14:16 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/11/2020 | | שעה: | 14:16:31 |
| אם נותן שירותים מחייב לקוח כל חודש על חשבון לא פעיל במשך 6 שנים - האם עצם העובדה שהלקוח לא בירר מדוע מחייבים אותו יכול להיחשב כהסכמה לחיובים ?
חשוב לציין שהחשבון לא פעיל בכל התקופה שהחיובים המשיכו לרדת בהוראת קבע ובנוסף מעולם לא סופק השירות עליו חייבו במשך כל התקופה.
מדובר בסכום שמסתכם לסביבות 2000₪
תודה | |
|
|
|
| 4/11/2020 14:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2020 | | שעה: | 14:26:30 |
| שלום רב מאיה,
מה השירות שנרכש?
האם הצרכן הודיע לבית העסק בכתב על רצונו לבטל את העסקה?
| |
|
|
|
| 4/11/2020 21:10 |
מאיה |
 | | מחבר: | מאיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2020 | | שעה: | 21:10:21 |
| ספק אינטרנט של חברת כבלים.
כן, מעולם לא ניתן השירות בפועל | |
|
|
|
| 5/11/2020 17:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 17:09:28 |
| שלום רב מאיה,
ככל שנשלחה הודעת ביטול עסקה, תנסי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין.
| |
|
|
|
| 4/11/2020 11:55 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2020 | | שעה: | 11:55:39 |
| | בנוגע להודעה מאתמול על המזרן לא קיבלתי התייחסות ואודה מאוד להכוונה גם אם זה בהפניה לגורם איתו ניתן להתייעץ בתשלום סימלי. תודה מראש | |
|
|
|
| 5/11/2020 16:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 16:45:07 |
| שלום רב ליאת,
בפנייתך את מציינת כי:
"...עפי החוזה יכולה להחזיר תוך שבועיים מקבלת המוצר בתשלום חמישה אחוז או 100 שח הנמוך ביניהם. יום יומיים אחרי קבלה ביקשה להחזיר הציעו החלפה הוסיפה כסף שילמה ההובלות והחליפה..."- האם בית העסק סירב לבטל את העסקה ולכן היא בחרה בהחלפה או שמא הצרכנית לבסוף בחרה לרכוש מוצר אחר בתוספת תשלום?
בנוסף, את מציינת כי:
"...ביקשה להחזיר הציעו החלפה הוסיפה כסף שילמה ההובלות והחליפה. ..כעת יומיים אחרי קבלת המזרן האחרון מבקשת להחזיר המוצר היות וכבר חרגה וחרגה מהתקציב ועדיין לא לשביעות רצונה. .."- האם בכל פעם נרכש מוצר אחר בתוספת תשלום? אם כן, תוכלי לציין תאריכים של רכישה? והאם יש הסכם התקשרות בניהם(לבדוק אם יש תקופת ניסיון)?
מה הסיבה לבקשת לבטל את העסקה? | |
|
|
|
| 4/11/2020 12:57 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2020 | | שעה: | 12:57:40 |
| | שלום, אשמח לעזרה - עשיתי מנוי לקאנטרי ולאחר 2 כניסות הקאנטרי נסגר עד היום. התשלום למנוי חולק ל- 12 תשלומים כנהוג ואני ממשיכה לשלם למרות שאני לא מקבלת תמורה כ- 3 חודשים. מה אפשר לעשות? האם עומדת לי הזכות לבטל את המנוי, להפסיק את התשלומים ולבקש החזר בעבור התמורה ששולמה בזמן שהקאנטרי היה סגור? האם אני פטורה מתשלום של דמי ביטול? כשפניתי אליהם אמרו שהקפיאו את המנוי ותקופת המנוי תוארך בהתאם אבל איני מעוניינת בפיתרון זה. תודה רבה | |
|
|
|
| 5/11/2020 16:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 16:42:25 |
| שלום רב חן,
האם ביקשת לבטל את העסקה והחברה מסרה בתגובה כי:
"...אמרו שהקפיאו את המנוי ותקופת המנוי תוארך ..."? ואם כן, האם יש ברשותך ראיה בכתב לדרישתך לביטול העסקה?
לעניין זכויותיך מכח חוק הגנת הצרכן-יצוין כי תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן קובע דמי ביטול מירביים שבית העסק רשאי לגבות מהצרכן, בעסקה למנוי במכון כושר (כאשר ההודעה צריכה להיעשות 30 יום מראש אולם,בתקופה הזו הצרכן ימשיך לקבל שירות), ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
(תעייני תחת הכותרת:"שאלות ותשובות" לבירור אם השירות שרכש עונה להגדרה)
בכל מקרה, ועל מנת לבדוק את פנייתך, עליך לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין, לאחריו הגישי תלונתך באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/11/2020 21:18 |
תום |
 | | מחבר: | תום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 21:18:45 |
| ערב טוב
רכשתי כיסא ארגונומי בחודש ספטמבר, ערב זמן אספקה ארוך שהודיעו לי מראש הוא הגיע וסופק בחמישי האחרון.
לאחר מספר ימים אני מבין שזה לא נוח לי בעמדה שלי (בחנות כשישבתי בפעם הראשונה לא יכולתי לדעת שזה יהיה בבית שונה).
כמה דברים לציון:
העסקה בוצעה בחנות, באשראי, 3 תשלומים. (כל העסקה בוצעה כבר במלואה)
הכיסא הגיע מחו"ל רק עקב העובדה שהצבע לא היה במלאי ונחשב "מיוחד" (הצבע מוצע בחנות מקטלוג צבעים וסוגים שונים של ריפוד שהכל נמצא בקטלוג)
מפה לשם מתחיל היום את עניין הביטול..
רציתי לדעת אם כל זה נחשב זכאות לביטול עסקה במצב כזה וזה לא נחשב כ-התאמה מיוחדת ואם לא האם בעל החנות רשאי לדרוש עוד 5 אחוז כמחווה כדי שהוא יסכים לקחת את הכיסא (וזה בוודאות לרווח שלו כי אותי לא אמור לעניין שהוא לא יוכל למכור כי זה צבע מיוחד או לא משתלם לו) + הובלה חזרה של 100₪ (שזה אין בעיה)
חשוב לציין במעמד הקנייה הובטח שמותר להחזיר את הכיסא תוך שבוע ואין שום בעיה לא הוזכר עניין שאם זה צבע מיוחד.
אודה לתשובה
תודה | |
|
|
|
| 5/11/2020 14:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 14:55:46 |
| שלום רב תום,
האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות?
עקרונית, בעסקה שבוצעה בחנות, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר,בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר ולא נפגם על ידי הצרכן ולא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
לפיכך, הגם אם לא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורך הרי שעצם השימוש במוצר לא יקנה לך זכות לבטל את העסקה.
עם זאת, סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן קובע כי על בית העסק להציג שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות, במקום בולט, לפיכך, בהנחה שקיים שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות הרי שיהיה עליך לפעול בהתאם לקבוע במדיניות.
במידה שבית העסק לא הציג שילוט מדיניות החזרת טובין,בחנות אזי' הדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, והסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 27/10/2020 09:49 |
יהודית |
 | | מחבר: | יהודית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/10/2020 | | שעה: | 09:49:07 |
| רכשנו 2 שוברים מחברת גרופון לטיול מאורגן ללפלנד דרך חברת נתור{ישראייר} לחודש מרץ 2020.הטיול לא יצא לפועל כי בוטלו כל הטיסות עקב הקורונה.שילמנו סה"כ 14730 שח.
1.פניתי לחברת גרופון לקבלת החזר כספי והם מגלגלים אותי לספק שזה חברת נתור/ישראייר.פניתי לישראייר לקבלת החזר והם בכלל לא עונים ואו מתייחסים אלי.
2.מה עושים במצב הזה? ממי עלי לדרוש את כספי חזרה?
חשוב לי לציין שלא אני ביטלתי את הטיול ואו הטיסה
אשמח לתשובה מכם
תודה יהודית | |
|
|
|
| 29/10/2020 14:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/10/2020 | | שעה: | 14:36:07 |
| שלום רב יהודית,
מי הודיע על ביטול הטיסה? | |
|
|
|
| 4/11/2020 13:23 |
יהודית |
 | | מחבר: | יהודית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2020 | | שעה: | 13:23:24 |
| מי שהודיע על ביטול הטיסה זו חברת ישראייר .עקב מצב הקורונה בוטלו כל הטיסות
יהודית | |
|
|
|
| 5/11/2020 15:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 15:46:47 |
| שלום רב יהודית,
אם כך, וככל שלא בוצעה פניה מסודרת אל חברת התעופה אשר הודיעה לך על ביטול הטיסה, עליך לפנות אליה בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים ואת דרישתך מכח חוק שירותי תעופה(הוראת שעה).
למידע רחב בעניין חוק שירותי תעופה(הוראת שעה) תוכלי לקרוא באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight
במידה תתקלי בבעיה, אנא הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 4/11/2020 11:24 |
לין |
 | | מחבר: | לין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2020 | | שעה: | 11:24:28 |
| שלום אני בעל עסק הזמנתי שלטים מבעל עסק אחר וקיבלתי רק חלק מההזמנה (שגם הוא פגום)ובאיחור עצום. בעל העסק מתעלם ממני ואומר כל יום מחר-מחרתיים.
האם אני זכאי לשירות לצרכן? באיזו חוקים\תקנות עליי לעיין בכדי לדעת כיצד עלי לפעול?
תודה רבה. | |
|
|
|
| 5/11/2020 15:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 15:28:26 |
| שלום רב לין,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
היות שהעסקה המדוברת הינה בין שני בתי עסק, אנו מנועים מלסייע לך.
| |
|
|
|
| 4/11/2020 10:49 |
ענבר |
 | | מחבר: | ענבר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2020 | | שעה: | 10:49:12 |
| בחודש מרץ האחרון חידשתי את המנוי שלי באחד מקירות הטיפוס. אציין שזו הפעם השניה שחידשתי. והתשלום הוא לא מעט.
לאחר ששילמתי את מלוא הסכום וכעבור כמה חודשים.
יצאה הודעה שכדי לטפס בקירות הטיפוס עלינו להוסיף סכום כסף נוסף.
המנוי שלי לא נגמר. אבל כדי שאוכל לטפס שוב מבקשים ממני לשלם לאיגוד הטיפוס (מסיבה לא ברורה) כי עד עכשיו לא שילמנו וזה לא נאמר במעמד רכישת המנוי. אלא כמה חודשים אחרי טרם סיום המנוי
בתודה מראש
האםהאם זה תקין/חוקי לבקש מאיתנו סכום כסף נוסף
| |
|
|
|
| 5/11/2020 15:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 15:18:48 |
| שלום רב ענבר,
עקרונית, סעיף 17ד בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"17ד. לא יפרסם עוסק ולא ינקוב, במפורש או במשתמע, מחיר של נכס או של שירות המוצע לצרכן, אלא אם כן הוא המחיר הכולל בלבד ורק במטבע ישראלי."
לפיכך, אני, מציעה כי תעייני בהסכם ההתקשרות בניכם, לאחריו פני אל בית העסק בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
|