| 7/11/2020 07:50 |
עמית |
 | | מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2020 | | שעה: | 07:50:15 |
| | קנינו מזרון וקיבלנו כרית במתנה , קיבלנו 99 יום להחלפת המזרון, עכשיו ביקשנו להחזיר אותו אז על המזרון יזכו אותנו אבל החנות דרשה שנשלם מחיר מלא על הכרית מתנה, אחרי מו"מ "ירדו" לחצי מהמחיר של הכרית, האם ניתן לעשות משהו בנושא ? | |
|
|
|
| 9/11/2020 14:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2020 | | שעה: | 14:53:01 |
| שלום רב עמית,
האם בחנות יש מדיניות החזרת טובין? אם כן, מה צוין בו?
לעניין הטענה לפיה: "קנינו מזרון וקיבלנו כרית במתנה..."- האם בהסכם ההתקשרות צוין כי במקרה של ביטול העסקה יהיה על הצרכן לשלם עבור המוצר שקיבל במתנה? | |
|
|
|
| 6/11/2020 11:09 |
יואב |
 | | מחבר: | יואב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2020 | | שעה: | 11:09:13 |
| | רכשתי 2 טלפונים שניהם מחשבון האשראי שלי בלבד. באותו היום ביטלתי את העסקה. משלוח אחד בלבד 2 חשבוניות לי ולאשתי בגלל מימוש אחריות לכל אחד. מחייבים פעמיים אותי בעת ביטול עסקה. משלוח אחד תשלום מחשבון אחד. הראוי הדבר?. | |
|
|
|
| 9/11/2020 14:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2020 | | שעה: | 14:43:24 |
| שלום רב יואב,
אם כך, האם פנית אל בית העסק בכתב לבירור העניין? אם כן, מה תגובת החברה?
בכל מקרה בו בוצעה פניה בכתב, אנא הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 6/11/2020 09:57 |
דניאלה |
 | | מחבר: | דניאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2020 | | שעה: | 09:57:36 |
| היי
אני למדתי בעבר במוסד אקדמי
בקשתי שימחקו את תייקית הסטודנט שלי
לי אני צריכה לפנות | |
|
|
|
| 9/11/2020 14:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2020 | | שעה: | 14:26:34 |
| שלום רב דניאלה,
ככל שמדובר במוסד לימודים המוכר על ידי המל"ג תנסי אולי לברר מול המל"ג.
| |
|
|
|
| 3/11/2020 11:01 |
דן |
 | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 11:01:53 |
| שלום רב,
התנתקתי מהוט באמצע חודש אוקטובר. הבטיחו לי שהתשלום יהיה יחסי ולא על כל החודש. מהסתכלות בחשבונית אני רואה שלא רק שחייבו אותי על חודש שלם, אלא הוסיפו לחשבון 100 שקל.
הגשתי בקשה לזיכוי ואני עדיין מחכה לזיכוי. במידה ואני לא אקבל את הזיכוי המיוחל ברצוני להגיש תלונה דרך האתר שלכם.
שאלתי היא במידה ואני מעוניין להגיש תביעה (תביעות קטנות) מספיק לשלוח תלונה דרך האתר שלכם ואתם פותחים תביעה או שאני צריך לשלוח באופן עצמאי בנוסף לתלונה פה?
שאלה נוספת ראיתי שאפשר לפתוח תלונה דרך האתר של משרד התקשורת, מה ההבדל בין הגשת תלונה פה ולהגשת תלונה שם? כדאי להגיש תלונה בשתי המקומות? | |
|
|
|
| 4/11/2020 16:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2020 | | שעה: | 16:58:27 |
| שלום רב דן,
האם יש ברשותך הראיה התומכת בטענתך לפיה:"...התנתקתי מהוט באמצע חודש אוקטובר. הבטיחו לי שהתשלום יהיה יחסי ולא על כל החודש ..."?
באפשרותך להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים ולאחריו אם תגובת החברה לא תהיה לשביעות רצונך תוכל לשקול תביעה בבית המפשט לתביעות קטנות.
לעניין שאלתך האחרונה- באפשרותך לעיין ברשימת נושאים שמשרד התקשורת לא מטפל, להלן הקישור לאתר משרד התקשורת:
https://www.gov.il/he/departments/guides/sub | |
|
|
|
| 7/11/2020 10:41 |
דן |
 | | מחבר: | דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2020 | | שעה: | 10:41:20 |
| יש לי הוכחות/מסמכים/הקלטות - הכל מסודר
אז לפי מה שכתבת קודם כל להגיש תלונה דרכם ורק אז לפנות לתביעה בתביעות קטנות?
תודה רבה | |
|
|
|
| 9/11/2020 14:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2020 | | שעה: | 14:12:04 |
| שלום רב דן,
בטרם תגיש תביעה באפשרותך להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר את פנייתך מול בית העסק ולאחריו, וככל שהתגובה לא תהיה לשביעות רצונך תוכל לשקול תביעה.
| |
|
|
|
| 6/11/2020 19:52 |
גלב |
 | | מחבר: | גלב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2020 | | שעה: | 19:52:36 |
| | האם אני יכול לבטל עסקה בלעדיות עבור תווך לפני סוף תעריך בגלל שבמשך 4 חודשים הוא לא הביא לי אף קונה פוטנציאלי ו רק מבקש להוריד מחיר. | |
|
|
|
| 9/11/2020 13:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2020 | | שעה: | 13:52:10 |
| שלום רב גלב,
עליך לפעול בהתאם למוסכם בניכם.
| |
|
|
|
| 4/11/2020 11:58 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/11/2020 | | שעה: | 11:58:14 |
|
בנוגע להודעה ששלחתי להלן.. אודה למענה והכוונה גם אם לגורם מקצועי איתו ניתן להתייעץ בתשלום סימלי. תודה רבה מראש
^^^^
אשמח לבדוק עבור חברה בנושא צרכנות.. רכשה מזרן בחנות מזרנים בתקציב מוגבל. עפי החוזה יכולה להחזיר תוך שבועיים מקבלת המוצר בתשלום חמישה אחוז או 100 שח הנמוך ביניהם. יום יומיים אחרי קבלה ביקשה להחזיר הציעו החלפה הוסיפה כסף שילמה ההובלות והחליפה. שוב הגיע מזרן חדש ושוב אחרי התנסות (סגור עם ניילון) לא היה נח וביקשה להחזיר שוב הציעו החלפה ושוב אותו סיפור. למוצר לקח זמן הגעה של שבועיים ויותר בין פעם לפעם.. כעת יומיים אחרי קבלת המזרן האחרון מבקשת להחזיר המוצר היות וכבר חרגה וחרגה מהתקציב ועדיין לא לשביעות רצונה. בשירות טוענים שזה לא אפשרי אלא רק זיכוי. האם אכן לא יכולה להחזיר כעת ולקבל זיכוי בניכוי 100 שח והובלה על חשבונה? האם לא ניתן להתייחס לכל החלפה כרכישה מחדש? מה ממליצים? תודה מראש.. | |
|
|
|
| 5/11/2020 16:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 16:44:28 |
| שלום רב ליאת,
בפנייתך את מציינת כי:
"...עפי החוזה יכולה להחזיר תוך שבועיים מקבלת המוצר בתשלום חמישה אחוז או 100 שח הנמוך ביניהם. יום יומיים אחרי קבלה ביקשה להחזיר הציעו החלפה הוסיפה כסף שילמה ההובלות והחליפה..."- האם בית העסק סירב לבטל את העסקה ולכן היא בחרה בהחלפה או שמא הצרכנית לבסוף בחרה לרכוש מוצר אחר בתוספת תשלום?
בנוסף, את מציינת כי:
"...ביקשה להחזיר הציעו החלפה הוסיפה כסף שילמה ההובלות והחליפה. ..כעת יומיים אחרי קבלת המזרן האחרון מבקשת להחזיר המוצר היות וכבר חרגה וחרגה מהתקציב ועדיין לא לשביעות רצונה. .."- האם בכל פעם נרכש מוצר אחר בתוספת תשלום? אם כן, תוכלי לציין תאריכים של רכישה? והאם יש הסכם התקשרות בניהם(לבדוק אם יש תקופת ניסיון)?
מה הסיבה לבקשת לבטל את העסקה? | |
|
|
|
| 5/11/2020 20:15 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 20:15:57 |
| המזרן הראשון נקנה ב22.9 וסופק כעבור מספר ימים. מספר ימים לאחר מכן 27.9 חזרתי לחנות על מנת למצוא מזרן יותר מתאים.הוספתי עוד סכום והובלה. המזרן סופק בזמן. ב11.10 חזרתי לחנות שאלתי אם אפשר לבטל עסקה מכיוון שלא מצאתי מזרן מתאים ואין באפשרותי להוסיף עוד כסף. אמרו לי שאני לא יכולה לבטל עסקה כי עברו יותר מ14 יום מהעסקה הראשונה. הוספתי עוד כסף וקניתי את המזרן השלישי שלצערי גם לא טוב עבורי.
התקשרתי לחנות להסביר שאין לי תקציב נוסף למזרנים שיש להם בחנות וביקשתי לבטל את העסקה. ענו לי בשלילה.
האם מותר לי לבטל עסקה שבוצעה ב11.10,האחרונה? עברו שבועיים עד שסופק לי המזרן אבל כעבור יום התקשרתי עם בקשה לבטל.
תודה! | |
|
|
|
| 8/11/2020 17:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 17:09:29 |
| שלום רב ליאת,
האם יש בבית העסק שילוט מדיניות החזרת טובין, אם כן? מה קובעת מדיניות בית העסק?
עקרונית, בעסקה פרונטלית תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה)מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בקטגוריה של ריהוט ושל מוצר הארוז באריזתו המקורית, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר /לא נפתח מאריזתו המקורית.
היה ואת לא עומדת בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה, באפשרותך לבדוק אם בבית העסק יש שילוט מדיניות החזרת טובין, כמתחייב בסעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן ובמידה שאין שילוט החזרת טובין, הרי שהדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, כאשר הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
מכאן ובהנחה שמדובר בעסקה חדשה, באפשרותך לבדוק אם את עומדת בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה או שילוט מדיניות החזרת טובין ובהתאם לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף מסמכים.
היה ותתקלי בבעיה, תנסי להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 9/11/2020 11:50 |
טלי |
 | | מחבר: | טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2020 | | שעה: | 11:50:52 |
| | השאלה שלי האם שדרוג המזרן (עם תוספת כסף) היא קנייה חדשה שגם עליה גל 14 יום החלפה? | |
|
|
|
| 9/11/2020 13:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2020 | | שעה: | 13:29:26 |
| שלום רב ליאת,
על מנת לענות על שאלתך זו, יש צורך לעיין במסמכים שקיבלת, ובהנחה שמדובר בעסקה חדשה, באפשרותך לבדוק אם את עומדת בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה או שילוט מדיניות החזרת טובין, כמפורט לעיל ובהתאם לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף מסמכים.
בכל מקרה, את מוזמנת להגיש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 6/11/2020 11:32 |
משה ארמה |
 | | מחבר: | משה ארמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2020 | | שעה: | 11:32:24 |
| במידה ולא טיפלו בפנייה מעל 4 חודשים
מי הגוף שמטפל ? | |
|
|
|
| 9/11/2020 13:15 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 26/10/2020 09:45 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/10/2020 | | שעה: | 09:45:49 |
| היי, דבר ראשון, תודה רבה על הסיוע הרב!
רכשתי מיקסר בתאריך 1.11.2019 מאתר גרופון (אתר קופונים), המיקסר סופק לי ע"י חברה מסויימת.
באתר האינטרנט של החברה מופיע שהמיקסר הזה הוא עם אחריות ל36 חודשים.
היום המיקסר לצערי הפסיק לעבוד.
אינני מוצא את תעודת האחריות.
כאשר שוחחתי עם הספק, הוא אמר שאין ביכולתו לשחזר את תעודת האחריות על בסיס שם קניה/כתובת/תאריך רכישה או פרטי אשראי.
האם יש משהו שאני מסוגל לעשות כדי לקבל ממנו תיקון, או שפיסת הנייר של תעודת האחריות היא כל מה שיכול לעזור לי?
תודה מראש,
טל | |
|
|
|
| 28/10/2020 15:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/10/2020 | | שעה: | 15:03:10 |
| שלום רב טל,
האם בעת קבלת המוצר לא סופק לך תעודת אחריות עבור המוצר?
האם אין ברשותך קבלה או הוכחה אחרת לגבי עצם ביצוע העסקה, מועדה, הסכום ששולם בעדה ואמצעי התשלום?
| |
|
|
|
| 7/11/2020 09:22 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/11/2020 | | שעה: | 09:22:00 |
| היי,
תודה רבה על התשובה.
כן, קיבלנו תעודת אחריות אבל איבדנו אותה.
כן, ברשותי קבלה מהספק, אבל הוא מתנער מאחריות אומר "אם אין תעודת אחריות אין שירות, אני לא מספק לפי חשבונית".
מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 9/11/2020 13:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2020 | | שעה: | 13:13:58 |
| שלום רב טל,
יהיה קושי לפנות אל נותן השירות(היבואן/יצרן) בדרישה לספק שירות בחינם מכח החוק ללא תעודת אחריות. | |
|
|
|
| 6/11/2020 00:31 |
בער |
 | | מחבר: | בער (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2020 | | שעה: | 00:31:31 |
| | לפני כמה ימים רכשתי בחנות מובייל לננד בהרצליה אייפון 8, אחרי שראיתי באתר שיש אפשרות של יבואן רשמי פרטנר, התקשרתי לוודא שאכן מדובר ביבואן רשמי ונאמר לי במפורש שהמכשיר של פרטנר הוא מדגם אירופאי ולא יפני. נסעתי למעלה משעה כדי לרכוש סוף סוף את המכשיר המיוחל, ובידיעה שאני רגוע ומגובה לגבי אחריות המכשיר ומדובר בדגם אירופאי ולא יפני. קניתי את המכשיר וחזרתי שוב בדרך הארוכה, ישבתי זמן רב להעביר את כל הנתונים, לאחר שסוף סוף הצלחתי להעביר גיליתי את התרמית. מדובר באייפון מדגם יפני. זה גם העלה אצלי חשד לגבי האחריות, ביררתי אצל פרטנר ואמרו לי שמכשיר עם אחריות אפשר מיד לראות באתר שלהם (המוכרת ניסתה לטעון שרק לאחר שבועיים זה מתעדכן, אך נאמר לי במפורש שאין דבר כזה). בדקתי באתר וגם באתר של גט סל (גם המוכרת בדקה יחד איתי) וראינו שאין אחריות ולא נעליים. התקשרתי אחרי כמה שיחות והפניות (לא ענו להודעה דרך האתר) נאמר לי תבוא לחנות נטפל בזה. הייתי בטוח שיחליפו את המכשיר לאירופאי וביבואן רשמי של פרטנר. אלא שכאשר הגעתי (שוב אחרי דרך ארוכה של שעה) אמרו לי שאין להם מכשירים אחרים, אבל בגלל טענותיי אני יכול להחזיר את המכשיר רק שעלי למחוק את הנתונים. הלכתי לרכוש אייפון במקום אחר, העברתי את כל הנתונים, והגעתי להחזיר. היה שם מוכר אחר, אמרתי לו שהסכימו לי להחזיר, אבל התעקש שמבחינתו זה ביטול עסקה שגובים עליה 100 ₪. שאמרתי לו שמדובר בהטעייה שאמרו לי שמדובר במכשיר אירופאי וביבואן רשמי (לא רק אחריות!...) של פרטנר, ואף השמעתי לו את ההקלטה, אמר שעדיין הוא מוכן רק בביטול עסקה. אמר שלא משנה מה אמרו לי בטלפון כי כתוב באתר שזה מארץ יפן (כשהגעתי הבית, ראיתי בצילום המסך מהאתר לפני כמה ימים, שהם הוסיפו את זה עכשיו אחרי התלונה שלי. פשוט לא ייאמן). אפילו לא ביקשתי פיצוי על כל העגמת נפש, נסיעות וכו’, אז אמרתי שאם כך הגישה אז פשוט אגש למועצה להגנת הצרכן, ואז החל להגיב לי "תשתוק", רק בגלל זה אני עושה לך ביטול עסקה. גם כשאמרתי שכבר סיכמו איתי על החזרת מכשיר וזיכוי עליו, הוא התעלם מטענותיי. הרגשתי משופל וחסר אונים שאיני יכול לעשות כלום כי כך הוא החליט. בשלב זה אני חושב שמגיע לי (מעבר כמובן ל-100 ש״ח על ביטול העסקה כביכול) פיצוי על כל ההטעייה הכפולה (הן בטלפונים והן בתיקון האתר), העגמת נפש, ההשפלה וחוסר האונים, הטרטורים והשינויים בסיכומים וכו׳ וכו׳. מה עלי לעשות? האם אני אכן זכאי לקבל פיצוי? איך ניתן לאמוד כמה מגיע לי? האם להגיש לבדי תביעה בבית משפט לתביעות קטנות? | |
|
|
|
| 9/11/2020 13:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2020 | | שעה: | 13:00:38 |
| שלום רב אדון,
אם כך, פנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בצירוף מסמכים, לאחריו הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לברר בעניין. | |
|
|
|
| 3/11/2020 21:18 |
תום |
 | | מחבר: | תום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 21:18:55 |
| ערב טוב
רכשתי כיסא ארגונומי בחודש ספטמבר, ערב זמן אספקה ארוך שהודיעו לי מראש הוא הגיע וסופק בחמישי האחרון.
לאחר מספר ימים אני מבין שזה לא נוח לי בעמדה שלי (בחנות כשישבתי בפעם הראשונה לא יכולתי לדעת שזה יהיה בבית שונה).
כמה דברים לציון:
העסקה בוצעה בחנות, באשראי, 3 תשלומים. (כל העסקה בוצעה כבר במלואה)
הכיסא הגיע מחו"ל רק עקב העובדה שהצבע לא היה במלאי ונחשב "מיוחד" (הצבע מוצע בחנות מקטלוג צבעים וסוגים שונים של ריפוד שהכל נמצא בקטלוג)
מפה לשם מתחיל היום את עניין הביטול..
רציתי לדעת אם כל זה נחשב זכאות לביטול עסקה במצב כזה וזה לא נחשב כ-התאמה מיוחדת ואם לא האם בעל החנות רשאי לדרוש עוד 5 אחוז כמחווה כדי שהוא יסכים לקחת את הכיסא (וזה בוודאות לרווח שלו כי אותי לא אמור לעניין שהוא לא יוכל למכור כי זה צבע מיוחד או לא משתלם לו) + הובלה חזרה של 100₪ (שזה אין בעיה)
חשוב לציין במעמד הקנייה הובטח שמותר להחזיר את הכיסא תוך שבוע ואין שום בעיה לא הוזכר עניין שאם זה צבע מיוחד.
אודה לתשובה
תודה | |
|
|
|
| 5/11/2020 17:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 17:04:21 |
| שלום רב תום,
האם יש שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות?
עקרונית, בעסקה שבוצעה בחנות, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר,בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר ולא נפגם על ידי הצרכן ולא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
לפיכך, הגם אם לא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורך הרי שעצם השימוש במוצר לא יקנה לך זכות לבטל את העסקה.
עם זאת, סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן קובע כי על בית העסק להציג שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות, במקום בולט, לפיכך, בהנחה שקיים שילוט מדיניות החזרת טובין בחנות הרי שיהיה עליך לפעול בהתאם לקבוע במדיניות.
במידה שבית העסק לא הציג שילוט מדיניות החזרת טובין,בחנות אזי' הדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן, והסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 6/11/2020 21:37 |
תום |
 | | מחבר: | תום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2020 | | שעה: | 21:37:54 |
| סכום העסקה הינו 4415 ש"ח כולל מע"מ.
אחרי דין ודברים נראה שאיש המכירות לא לקח לבסוף 5 אחוז נוספים
להלן התשובה שקיבלתי:
"לקחתי את סכום המלא ששילמת 4415 ש"ח כולל מעמ (פחות 5 אחוז ממנו יוצא 220.75 ש"ח ) יוצא 4149 ש"ח לאחר קיזוז ה- 5 אחוז .
4149 פחות 100ש"ח על הובלה יוצא 4094 ש"ח כולל מעמ ."
האם זה בסדר? כיצד נקבע 5 אחוז או 100 ש"ח הנמוך מבינהם?
נכון לעכשיו העניין נראה סגור, מחכה שהכסף ייכנס לחשבון אך רוצה ללמוד להבא. | |
|
|
|
| 9/11/2020 10:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2020 | | שעה: | 10:27:19 |
| שלום רב תום,
דמי הביטול בעסקת מכר מרחוק הינו 5% מסכום העסקה כולה או 100 ש"ח הנמוך מבין השניים.
לפיכך, היה על בית העסק לכאורה לגבות דמי ביטול של 100 ש"ח.
לעניין התשלום שנגבה ממך בעבור השבת המוצר לבית העסק על ידי בית העסק- עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(במקרה בו הביטול לא נעשה עקב פגם או אי התאמה) היה עליך להשיב את המוצר לבית העסק, כלומר,היה עליך לשאת בהוצאות הכרוכות בכך.
| |
|
|
|
| 5/11/2020 15:48 |
מזל |
 | | מחבר: | מזל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 15:48:57 |
| שלום,
הזמנתי באתר לציוד כלבים אונליין מזרן אורטופדי.
קודם כל היה רשום שם שהמשלוח מגיע 1-3 ימים והגיע אחרי שבוע.
כשהתקשרתי לברר למה עדיין לא הגיע המוצר אמרו שאין אותו במלאי (מה שלא ציינו באתר) ואמרו שאני יכולה לקבל את המזרן רק עם מידה מעל. הסכמתי ויום אחר כך קיבלתי את המוצר.
המוצר נראה פגום - הוא הגיע בלי ניילון עטוף, נראה מלוכלך ומשומש.
ובנוסף המזרן הזה היה מחברה אחרת ממה שהזמנתי והם לא טרחו להגיד לי זאת בטלפון כשאמרו שיביאו לי "רק" מידה מעל כי המידה שהזמנתי אינה במלאי.
התקשרתי שוב כדי להחזיר את המוצר ולקבל זיכוי מלא, הם טענו שהם אמרו לי בטלפון פעם שעברה שזה מחברה אחרת מה שלא היה כלל וכלל והקלטתי את כל השיחות כלומר יש תיעוד לדבר, ואמרו שבשביל שייקחו את המוצר אני חייבת לשלם משלוח 30 שח ואקבל את הזיכוי פחות הסכום הזה, קודם כל השאלות שלי הן כשמדובר במוצר פגום כביכול כי כך הוא נראה המשלוח לא צריך להיות על חשבון הלקוח נכון? יש לי תמונות של המוצר - השאלה אם יש לי דרך להוכיח שהוא אכן יצא פגום מהחנות וכביכול אני לא עשיתי זאת (התקשרתי אליהם יום אחרי שקיבלתי את המוצר - לא השתמשתי בו)
ושאלה נוספת, הם אמרו לי בטלפון כל מיני דברים שלא רשומים באתר מאחר שאין להם באתר מדיניות משלוחים/החזרת מוצרים ואפילו תקנון אין להם, זה תקין שיגידו לי דברים בעל פה? אם כך זה הולך לפי החוק להגנת הצרכן נכון? כלומר 5% מסכום העסקה בתנאי שהמוצר לא פגום, במקרה שלי המוצר פגום איך אני יכולה להוכיח זאת ולא לשלם על המשלוח?
הסכמתי שייקחו את המוצר ואשלם 30 שח, הם אמרו שייקחו קודם את המוצר ואחר כך ייתקשרו אליי ויעשו זיכוי, איך אני אדע שהם לא משקרים שוב וייקחו גם את המזרן וגם את הגסף? איך אני יכולה להבטיח שיעשו זאת?
אציין גם שהם אמרו לי המון דברים בטלפון בלי שום דבר מעוגן באתר שלהם, שיקרו לי שכן אמרו בשיחת טלפון הקודמת שיביאו לי מזרן מחברה אחרת וכו'
כל השיחות מוקלטות כך שיש לי תיעוד במידה וארצה להגיש תלונה.
אני אשמח להכוונה וייעוץ בנושא איך לפעול הלאה, תודה רבה! | |
|
|
|
| 6/11/2020 21:41 |
מזל |
 | |
|
| 9/11/2020 10:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2020 | | שעה: | 10:03:54 |
| שלום רב מזל,
ראשית, בפנייתך את מציינת כי:
"...המוצר נראה פגום - הוא הגיע בלי ניילון עטוף, נראה מלוכלך ומשומש..."- האם יש ברשותך ראיה התומכת בטענתך(צילום)?
שנית, אשמח אם תצייני את המועדים שבו רכשת את המוצר, המועד שהמוצר סופק, המועד בו ביקשת לבטל את העסקה.
שלישית, האם מדובר ביצור מיוחד בעבורך?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, במידה שהביטול נעשה עקב אי התאמה או פגם, הרי שהביטול (במועד הקבוע בדין) לא יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול, ובלבד שלא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן,הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, ובהנחה שאת עומדת במועדים הקבועים בדין, יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין, ואם תתקלי בבעיה הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך.
| |
|
|
|
| 3/11/2020 09:23 |
ירון ת |
 | | מחבר: | ירון ת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 09:23:57 |
| שלום,
לפני קצת פחות משנה רכשתי כיריים גז של גרין-ליין. כנדרש בחוק, הבאתי טכנאי גז מוסמך (שמצאתי דרך מידרג). בסביבות מרץ, התקלקל מנגנון ההצתה האלקטרוני של אחד מהראשים. יצרתי קשר עם נציג ובאו לתקן. בסביבות אוגוסט התקלה חזרה. יצרתי קשר עם הנציג ואז משכו אותי כחודשיים (לא עונים, נחזור אליך, חסר חלק וכו).
שבוע שעבר יצרתי איתם קשר שוב, ועכשיו הם טוענים שבגלל שההתקנה לא נעשתה על ידי טכנאי שלהם אני לא זכאי לאחריות.
האם זה חוקי?
למיטב הבנתי החוק דורש שטכנאי גז מוסמך יתקין את הכיריים אבל לא חייב להיות של החברה. האם אני טועה?
תודה
ירון | |
|
|
|
| 5/11/2020 09:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 09:44:54 |
| שלום רב ירון,
מה הופיע בתעודת האחריות שקיבלת?
בכל מקרה, היה עליך לעיין בתעודת האחריות ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 6/11/2020 22:54 |
ירון |
 | | מחבר: | ירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/11/2020 | | שעה: | 22:54:35 |
| בתעודת האחריות מופיע שצריך מתקין מטעם היבואן.
אני שואל האם כזה דבר הוא חוקי? | |
|
|
|
| 9/11/2020 09:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2020 | | שעה: | 09:35:07 |
| שלום רב ירון,
עקרונית, תקנה 4(א) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעת כי:
"4. (א) דרש יצרן כתנאי להפעלת טובין ביצוע התקנה על ידו, תכלול האחריות שנתן לטובין גם אחריות להתקנה ובלבד שההתקנה בוצעה על ידי היצרן או מי מטעמו."
לפיכך, היה עליך לפעול בהתאם למופיע בתעודת האחריות. | |
|
|
|
| 3/11/2020 13:27 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/11/2020 | | שעה: | 13:27:06 |
| רכשנו מספר שוברים דרך אתר אינטרנט גרו (GROO)- זמן הביטול הוא שבועיים מיום הרכישה, תוקף השובר הוא עד היום 3.11.20(לאחר הארכה שניתנה עקב הסגר) אך כיוון שהמסעדות סגורות הוארך התוקף לסוף חודש נובמבר. אני מעוניינת לבטל את השובר למרות שעברו יותר משבועיים מיום ההזמנה מאחר והם לא עמדו בזמנים (מסעדות עדיין לא נפתחו). בגרו לא מוכנים להחזיר כסף אלא רק זיכוי בשובר שיעמוד לרשותינו במשך שנתיים. האם זה חוקי?
האם אני יכולה לדרוש חוקית שיחזירו לי כסף ולא שובר?
| |
|
|
|
| 5/11/2020 12:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 12:37:08 |
| שלום רב גלית,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בנכס- מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, הכל כקבוע בסעיפים 14ג(ב),14ג(ג),14ה בחוק הגנת הצרכן.
היות שהמועד לביטול העסקה חלף, תנסי לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
באם תרצי שנפנה אל בית העסק לבירור העניין, אזי' הגישי תלונה באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 8/11/2020 11:31 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 11:31:42 |
| אבל לא עניתם לשאלתי- השובר היה אמור להתממש בחודש אוקטובר - ובעקבות הקורונה המסעדה לא פתוחה- זו הפרה של השובר- לא אני רציתי לבטל, אבל הם לא עומדים בתוקף השובר שלהם- האם אני לא זכאית להחזר כספי בגין העסקה.
אני רוצה להבין אם יש עילה לקבל החזר כספי ולא זיכוי. | |
|
|
|
| 9/11/2020 09:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2020 | | שעה: | 09:12:13 |
| שלום רב גלית,
היות שלכאורה המועד לביטול העסקה חלף, הרי שבאפשרותך לבדוק מה המדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם למדיניות.
ואם תתקלי בבעיה, תנסי להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/11/2020 16:31 |
דריה |
 | | מחבר: | דריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 16:31:39 |
| שלום רב!
ב13.01.2020 רכשנו כרטיסי טיסה תל אביב-ברצלונה ל24.04.2020 וחזרה ב29.04.2020 דרך סוכן שנקרא GOTOGATE.חברת תעופה היא ELAL.הטיסות בוטלו עקב משבר קורונה על ידי חברת התעופה. כתבנו מייל עם בקשה להחזיר כספים לסוכן. הוא ענה לנו, ששלח בקשה לELAL להחזיר כספים. בגלל שELAL לא עבדו ולא ענו עד סוף ספטמבר - אנחנו חיכינו בסבלנות. בסוף ספטמבר קיבלנו מכתב מELAL עם בקשה לבחור מה אנחנו רוצים: כספים או וואוצ'ר. בחרנו כספים ובסוף היה כתוב שכדי להחזיר כספים צריך לפנות לסוכן. התקשרנו פעמיים לסוכן. הוא אמר שעדיין לא קיבל תשובה מELAL ושצריך להמתין. כמה זמן - לא ידוע. ניסינו להתקשר לELAL - הם לא עונים. רק בפייסבוק הם ענו לי שהחזר אושר וצריך לפנות לסוכן כדי שהוא יעשה משהו במערכת. אבל סוכן אומר שעדיין לא קיבל תשובה מELAL. הם עושים פינג-פונג. עבר הרבה זמן, אנחנו עדיין לא קיבלנו החזר. מה אנחנו צריכים לעשות? תודה רבה מראש! | |
|
|
|
| 8/11/2020 16:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 16:34:32 |
| שלום רב דריה,
מי הודיע לך על ביטול טיסה- האם חברת התעופה או סוכנות הנסיעות?
בהנחה שהודעת ביטול טיסה נשלחה אליך מחברת התעופה, באפשרותך לפנות אל חברת התעופה בציון דרישתך וזאת מכח חוק שירותי תעופה (הוראת שעה), למידע רחב ראי באתר המעוצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight
לפיכך, יש לפנות אל חברת התעופה בכתב לבירור העניין ואם תתקלי בבעיה תנסי להגיש תלונתך באתרנו בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 8/11/2020 17:42 |
דריה |
 | | מחבר: | דריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 17:42:51 |
| שלום רב!
סוכנות הנסיעות הודיעה לי על ביטול טיסה.גם היה רשום את זה באתר של חברת התעופה.
חברת התעופה שולחת אותי לסוכנות הנסיעות, סוכנות הנסיעות שולחת לחברת התעופה.
אני לא מצליחה להבין איפה בעיה: בחברת התעופה או בסוכנות הנסעיות.
מה אני יכולה לעשות כדי לקבל החזר כספים?
לפנות לחברת התעופה בכתב? אחרי זה אני יכולה להגיש תלונה באתר שלכם?
סוכנות הנסעיות GOTOGATE היא חברה לא ישראלית.
תודה רבה מראש. | |
|
|
|
| 9/11/2020 08:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2020 | | שעה: | 08:54:14 |
| שלום רב דריה,
היות שאת מציינת כי :"...סוכנות הנסיעות הודיעה לי על ביטול טיסה..." עליך לפנות אל סוכנות הנסיעות, והיות שלטענתך מדובר בסוכנות נסיעות זרה, ובהנחה שאין לסוכנות הנסיעות נציגות מוסמכת בישראל, יהיה עליך לאתר את מקום מושבה של הסוכנות ולברר את החוקים באותה מדינה וכן לנסות לבדוק אם ישנו ארגון הדומה לשלנו על מנת לבדוק את זכויותיך. | |
|
|
|
| 5/11/2020 12:33 |
מקסים |
 | | מחבר: | מקסים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 12:33:00 |
| שלום רב,
אנו רכשנו כרטיסי טיסה של חברת אורל איירליינס הרוסית.
הטיסה בוטלה והם טוענים שלא יכולים להחזיר כסף אלא רק שובר ובעבור 3 שנים(!!!) אם השובר לא נוצל יחזירו את הכסף.
האם זה חוקי לא להחזיר כסף?
ממה שאני מבין שאם לחברה יש נציגות בארץ (https://www.iaa.gov.il/companies/airline-companies/ural-airlines/) אז החוק (https://main.knesset.gov.il/Activity/Legislation/Laws/Pages/LawBill.aspx?t=LawReshumot&lawitemid=2144007) אומר שהם חייבים להחזיר את הכסף תוך 90 יום מרגע הטיסה או עד 01.10.2020.
האם אני מבין את החוק נכון?
האם אני יכול לתבוע את הנציגות שלהם בארץ?
תודה!
| |
|
|
|
| 8/11/2020 15:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 15:23:04 |
| שלום רב מקסים,
עליך לברר ברשות שדות התעופה, אם לחברת התעופה המדוברת יש נציגות מוסמכת בישראל ואם כן, באפשרותך לפנות אליה בכתב בהתאם לחוק שירותי תעופה(הוראת שעה), למידע רחב בעניין ראה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/corona_tikun_flight | |
|
|
|
| 8/11/2020 23:51 |
מקסים |
 | | מחבר: | מקסים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 23:51:15 |
| תודה רבה על ההתייחסות.
ובמידה ואין נציגות אז אני מבין שאין לי מה לעשות אלה רק לקבל את מה שהם מציעים, האם אני צודק? | |
|
|
|
| 9/11/2020 08:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/11/2020 | | שעה: | 08:29:22 |
| שלום רב מקסים,
באפשרותך לברר מקום מושבה של החברה ולאחריו לברר את הדין באותה מדינה או לברר אם יש ארגון הדומה לשלנו שדרכו תוכל לבדוק את זכויותיך.
| |
|
|
|
| 5/11/2020 15:53 |
natalieyitzhak@gmail.com |
 | | מחבר: | natalieyitzhak@gmail.com (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 15:53:09 |
| שלום,רכשנו שולחן לסלון לפי דגם סטנדרטי שמופיע בתצוגת החנות.
השולחן הגיע אך לא מתאים כי גדול מדי בחלל הסלון שלנו. הוא ארוז באריזתו המקורית ועברו רק 4 ימי עסקים מהיום שסופק.
בעל החנות (מחסני הנמל) לא מוכנים לתת זיכוי כספי בטענה שמדובר בהזמנה מיוחדת כיוון שהם לא מחזיקים מלאי אלא מייצרים במיוחד ולכן לטענתם לא מאפשרים זיכוי כספי או אפילו החלפה.
האם תקין? | |
|
|
|
| 8/11/2020 16:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 16:47:07 |
| שלום רב נטלי,
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק(אינטרנט/טלפון) או עסקה פרונטלית?
בפנייתך את מציינת כי:
"...השולחן הגיע אך לא מתאים כי גדול מדי בחלל הסלון שלנו..."- כיצד גילית שהמוצר גדול? האם המוצר הורכב? | |
|
|
|
| 8/11/2020 14:45 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 14:45:27 |
| שלום , אנחנו אתר אינטרנט לקוח קנה מוצר לפני חודשים , טוען שפתח את המוצר אחרי חודשים וטוען עכשיו שיש פגם בחלק מהמוצר ?
מה החוק אומר לגבי נושא שכזה ?
כמה זמן יש ללקוח לטוען טענה כזו? האם זמן זה סביר ? , מה הזמן מקסימום לטעון דבר שכזה ? | |
|
|
|
| 8/11/2020 15:46 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 15:46:59 |
| המועצה לא תוכל לעזור לך מכיוון שאתה מנהל עסק. לא כתבת מה המוצר/אחריות. חודשים או חודשיים (2)? נראה שאתה צריך לבדוק את הנושא ולטפל. מחוק המכר:
אי התאמה
11. המוכר לא קיים את חיוביו, אם מסר –
(3) נכס שאין בו האיכות או התכונות הדרושות לשימושו הרגיל או המסחרי או למטרה מיוחדת המשתמעת מן ההסכם;
(5) נכס שאינו מתאים מבחינה אחרת למה שהוסכם בין הצדדים.
14. (א) על הקונה להודיע למוכר על אי-התאמה מיד לאחר מועד הבדיקה לפי סעיף 13(א) או (ב) או מיד לאחר שגילה אותה, הכל לפי המוקדם יותר. | |
|
|
|
| 8/11/2020 16:41 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 16:41:26 |
| אז לפי חוק
חוק המכר, תשכ"ח-1968*
בדיקת הממכר
סעיף 13
. (א) על הקונה לבדוק את הממכר מיד לאחר קבלתו.
(ב) הוסכם על הובלת הממכר, על הקונה לבדוק אותו מיד לאחר שהגיע למקום הייעוד, ואם הועבר הממכר למקום אחר בלי שהקונה בדק אותו והמוכר ידע או היה עליו לדעת על אפשרות של העברה כזאת – מיד לאחר שהגיע הממכר למקום האחר.
(ג) על המוכר לתת לקונה, לפי דרישתו, הזדמנות נאותה לבדוק את הממכר לפני המועדים האמורים בסעיפים קטנים (א) ו-(ב).
כלומר האחריות על הלקוח לבדוק את המוצר מיד בקבלתו .
| |
|
|
|
| 5/11/2020 18:12 |
קלרה |
 | | מחבר: | קלרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 18:12:19 |
| שלום,
אשמח לדעת האם גביית מע''מ על אינטרנט באילת הינה חוקית? כפי שהבנתי את רשתות הסלולר החריגו מאחר "ואינם יודעים" בוודאות מהיכן יוצאת השיחה. אך האם ראוטר שיש בבית ומחובר לרשת אינטרנט בתוך בית מחוייב במע''מ?
בזק למשל מורידים מע''מ לתושבי אילת על הקו שלהם, לכן שואלת האם אינטרנט ביתי הוא לא כמו קו טלפוני שממוקם בבית. | |
|
|
|
| 8/11/2020 16:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 16:38:31 |
| שלום רב קלרה,
האם פנית אל בית העסק בכתב לבירור העניין? אם כן, מה תגובת החברה?
בהנחה שטרם בוצעה פניה בכתב, תנסי אולי לפנות אל בית העסק בכתב, לבירור בעניין חוק אזור סחר חפשי באילת (פטורים והנחות ממסים), תשמ"ה-1985.
| |
|
|
|
| 5/11/2020 13:11 |
טלי |
 | | מחבר: | טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 13:11:21 |
| | אני מחפשת מידע בנושא פיצוי מרצה בגין ביטול הזמנתו להרצות. האם יש תקנות העוסקות בכך? | |
|
|
|
| 8/11/2020 15:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 15:49:24 |
| שלום רב טלי,
יש לעיין בהסכם ההתקשרות ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 5/11/2020 10:11 |
ט |
 | | מחבר: | ט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/11/2020 | | שעה: | 10:11:10 |
| שלום,
רכשתי שולחן עץ בהרכבה עצמאית.
לאחר שהמוצר הגיע אלי, נתקלתי בקושי בהרכבה עקב אי התאמה של החלקים.
פניתי לחנות, לאחר שיחה עם איש טכני שלא הצליח לסייע ביקשתי לשלוח טכנאי שירכיב את המוצר.
החנות טוענת שהיא מטפלת בפניות עד 10 ימי עסקים.
מאז לא שמעתי מהם, במידה ולא יצרו איתי קשר עד ליום ראשון ( תום 10 מי עסקים ) מה באפשרותי לעשות?
האם יש אפשרות לביטול עסקה ללא דמי ביטול? האם חוק הטכנאים תקף גם למקרה שכזה?
האם ניתן להתלונן על החברה במועצה? | |
|
|
|
| 8/11/2020 14:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/11/2020 | | שעה: | 14:06:42 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לפצות את הצרכן בגין ירידת ערך המוצר.
לפיכך, ובהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לאי התאמה בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל, באפשרותך להגיש תלונתך לחברה ולאחריו, אם תתקל בבעיה הגש תלונה באתרנו בצירוף מסמכים.
לעניין שאלתך בדבר חוק הטכנאים- ראה מידע בעניין באתרנו בקישור שלהלן:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
|